Indholdsfortegnelse. 1. Samarbejde med kommunen Høringssvar Tilsyn med institutioner for ældre Boliger for ældre 8

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsfortegnelse. 1. Samarbejde med kommunen Høringssvar Tilsyn med institutioner for ældre Boliger for ældre 8"

Transkript

1 Seniorrådet

2 2 Indholdsfortegnelse Side Forord 4 A. Seniorrådet 5 B. Møder 6 C. Emner: 6 1. Samarbejde med kommunen 6 2. Høringssvar 7 3. Tilsyn med institutioner for ældre 7 4. Boliger for ældre 8 5. Kontakt til pressen 8 6. Mad 8 7. Regionsældrerådet 9 8. Nordøst-områdets Ældreråd 9 9. Danske Ældreråd Det lokale Trafiksikkerhedsråd Bruger-pårørenderådet Borgermøde 10 D. Planer for det fremtidige arbejde 11 Bilag: Vedtægter for Seniorrådet Forretningsorden for Seniorrådet

3 3 SENIORRÅDET På det konstituerende møde i det nyvalgte Ældreråd i den 11. januar 2011 blev det vedtaget at skifte navn til Seniorrådet. Der sker desværre nedskæringer på ældreområdet. Seniorrådet har derfor især haft fokus på, at besparelserne skulle gå mindst muligt ud over serviceydelserne til den enkelte borger. Nedskæringerne har blandt andet medført, at de 2 ældreklubber - Lyngby Ældreklub og Lyngby Dagcenter - er blevet sammenlagt til Lyngby Ældrecenter. Seniorrådet har i 2011 haft kontakt til organisationer og personer, som beskæftiger sig med ældre borgere i kommunen. I april blev Seniorrådet inviteret til et uformelt møde hos ÆldreSagen, og i maj måned havde Rådet besøg af kommunens demenskoordinator. Seniorrådet var endvidere i august måned inviteret til møde i Frivillighedscentret og var endelig i september måned på besøg hos Lyngby Ældrecenter.

4 4 SENIORRÅDET LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE ÅRSBERETNING FOR 2011 A. Seniorrådet Seniorrådet er nedsat af Kommunalbestyrelsen i medfør af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område. Medlemmerne vælges ved almindelige valg blandt borgere over 60 år. Valgperioden er normalt 4 år, men er i indeværende periode sat til 3 år for at tilpasse valgperioden til valget til kommunalbestyrelsen. Seniorrådets vedtægter og forretningsorden er optaget som bilag til denne årsberetning. Kommunen afholder udgifterne ved Seniorrådets virksomhed, herunder sekretærbistand, administration, mødelokaler m.v. Det er ved lov bestemt, at Seniorrådets medlemmer oppebærer diæter på lige fod med kommunalbestyrelsesmedlemmerne for deres arbejde. Seniorrådet består af 9 medlemmer. Seniorrådets medlemmer ved årets start var: Medlemmerne er valgt for perioden Aase Steffensen - Formand Præstebakken 37, 2830 Virum tlf: aase.steffensen@privat.dk Allan B. Larsen - Næstformand Kollelevbakken 20, 2830 Virum tlf: allanb@larsen.mail.dk Jytte Andersen-Rosendal Furesø Parkvej 51, 2830 Virum tlf: jytte@andersen-rosendal.dk Manette Garde (Udtrådt i nov. 2011) Elmevang 2, 2830 Virum tlf: manettegarde@mail.dk Ulla Hovgaard Toftebæksvej 21, lejl. 8, 2800 Kgs. Lyngby tlf:

5 5 Olav Lilleør Holmevej 36, 2830 Virum tlf: Lis Buchwald Olesen Holmekrogen 39, 2830 Virum tlf: Ebba Ravn Grønnevej 94, 1.tv., 2830 Virum tlf: Marianne Wannhoff Grønnevej 255, 14, 2830 Virum tlf: Suppleanter Jytte Christiansen (Tiltrådt i december 2011) Caroline Amalie Vej 138, lejl. 304, 2800 Kgs. Lyngby Tlf Boel Bøggild-Andersen Grønnevej 45, 2.tv., 2830 Virum tlf: Boel254@image.dk Helge Schrøder Rasmussen Ellehøjvej 4, 2800 Kgs. Lyngby tlf: Dearas@mail.dk Seniorrådets officielle adresse: Seniorrådets Sekretariat, Social- og Sundhedsforvaltningen, Toftebæksvej 12, 5. sal, 2800 Kgs. Lyngby. Tlf , socaea@ltk.dk Sekretær Louise Knudsen På Lyngby-Taarbæks hjemmeside: kan man finde Seniorrådets dagsordner og mødereferater samt Seniorrådets afgivne høringssvar.

6 6 B. Møder Seniorrådet har i løbet af 2011 haft følgende planlagte møder (Mødernes dagsorden og referat kan ses på kommunens hjemmeside): Tirsdag den 11. januar kl. 13:30 Tirsdag den 15. februar kl. 13:30 Torsdag den 17. februar kl. 15:00 Kontaktgruppemøde Torsdag den 10. marts kl. 16:00 Social og Sundhedsudvalget Tirsdag den 15. marts kl. 13:30 Tirsdag den 12. april kl. 13:30 Tirsdag den 17. maj kl. 13:30 Tirsdag den 14. juni kl. 13:30 Tirsdag den 9. august kl. 13:30 Tirsdag den 16. august kl. 15:00 - Kontaktgruppemøde Torsdag den 8. september kl. 16:00 Social og Sundhedsudvalget Tirsdag den 13. september kl. 13:30 Tirsdag den 11. oktober kl. 13:30 Tirsdag den 8. november kl. 13:30 Tirsdag den 13. december kl. 13:30 Udover de ordinære møder har udarbejdelsen af høringssvar medført, at der har været afholdt 3 ekstraordinære møder den 23. og 31. marts samt den 24. oktober. C. Emner 1. Samarbejde med kommunen I forbindelse med Seniorrådets ordinære møder har ældrechefen beredvilligt stillet sig til rådighed med hensyn til orientering om konkrete emner eller besvarelse af forskellige spørgsmål fra Seniorrådet. Når Seniorrådet har haft behov derfor, har desuden relevante medarbejdere fra kommunen mødt op og givet orientering og besvaret spørgsmål inden for deres respektive områder. Seniorrådet påskønner denne samarbejdsvilje. Endvidere har Seniorrådet i 2011 haft to møder med Social- og Sundhedsudvalget. Forud for disse møder afholdes et forberedende møde i det såkaldte Kontaktudvalg, som består af tre medlemmer fra Seniorrådet, formanden for Social- og Sundhedsudvalget, socialdirektøren samt ældrechefen. Her aftales emnerne for det kommende møde mellem Seniorrådet og Social- og Sundhedsudvalget. I Kontaktudvalget kan også drøftes andre emner af betydning for det løbende samarbejde mellem Seniorrådet og kommunen. Som noget nyt har borgmesteren givet tilsagn om et årligt møde med Seniorrådet. D. 14. juni 2011 fandt der således et møde sted på borgmesterens kontor, hvor forskellige emner blev drøftet.

7 7 2. Høringssvar Seniorrådet har i 2011 afgivet nedenstående høringssvar og rådgivning til kommunen vedrørende: Budget Budgetudfordringer 2011 Tilsyn med plejehjem 2010 Udbud af kørsel 2011 Kvalitetsstandarder 2011 Sygeplejeartikler Tilsyn med institutioner for ældre Hvert år gennemføres lovpligtige tilsyn på kommunens plejeinstitutioner for ældre. Det kommunale uanmeldte tilsyn foretages af et uafhængigt selskab BDO. De sundhedsfaglige tilsyn bliver foretaget af Sundhedsstyrelsen ved Embedslægeinstitutionen. Det kommunale uanmeldte tilsyn i 2011 blev foretaget på Områdecentre, Lokalcenter og Demenscenter. Områdecentrene Bredebo, Solgården og Virumgård blev godkendt uden væsentlige mangler. De øvrige institutioner blev godkendt med få fejl og mangler. Generelt blev forholdende på de enkelte Områdecentre, Lokalcenter og Demenscenter vurderet som værende tilfredsstillende. Der blev konstateret en forbedring i den sundhedsfaglige dokumentation og indsats vedrørende psykisk pleje og omsorg i forhold til året før. Det blev konstateret, at medarbejderne beskriver beboerne på en respektfuld og anerkendende måde og fremtræder engagerede og omsorgsfulde. Dette finder Seniorrådet tilfredsstillende. Det blev dog anbefalet i rapporten, at der fortsat skulle være øget fokus på den sundhedsfaglige dokumentation og sundhedsfaglige indsats vedrørende den sociale pleje og omsorg. Seniorrådet er opmærksom på, at ledelsen følger op på disse mangler. Rapporten vedr. Sundhedsstyrelsens tilsyn i 2011 viste ved 6 ud af 7 plejehjem få fejl og mangler, som dog indebar meget ringe risiko for patientsikkerheden. Områdecentrene Bredebo og Solgården udviste ved eftersynet i 2011 en så markant forbedring af tidligere kritiserede områder, at Sundhedsstyrelsen vil undlade eftersyn i 2012, hvilket er hjemlet i Sundhedsloven. På samme baggrund ville Områdecenter Baunehøj ikke skulle have tilsyn i 2012, men da områdecentret åbner et nyt hus med 45 boliger og i den forbindelse har ansat nyt personale, vil der alligevel blive foretaget tilsyn i Denne kvalitetsforbedring finder Seniorrådet meget tilfredsstillende. På flere af institutionerne var der i lighed med tidligere år stadig mangler ved de sygeplejefaglige optegnelser. Seniorrådet er opmærksom på, at kommunen til stadighed søger at forbedre forholdene, og at der er tale om en proces, som kræver øget og vedvarende opmærksomhed.

8 8 4. Boliger for ældre På plejehjemsområdet har der i 2011 været 3 store byggesager. Den 18. maj 2011 var der rejsegilde på områdecenter Baunehøjs fase II med i alt 45 nye plejeboliger og nyt serviceareal. Byggeriet blev indviet den 12. december Renoveringen af områdecenter Baunehøj er dermed afsluttet. Seniorrådet var repræsenteret med et medlem i byggeudvalget. Kommunalbestyrelsen vedtog den 30. marts 2009 at udpege Lyngby Almene Boligselskab til bygherre for 120 nye plejeboliger, fordelt med 96 boliger på områdecenter Bredebo og 24 boliger på områdecenter Solgården. Byggeriet på Bredebo har stået stille siden efteråret 2011 grundet Bdr. Andersens konkurs og er nu ude i en ny licitation. Det betyder forsinkelser med indflytning i det ny Bredebo. Den planlagte ombygning og nedrivning på Områdecenter Solgården er nu i fuld gang, og indtil videre går alt nøjagtig efter den lagte tidsplan. Byggeriet omhandler 3 faser. Fase 1 er helt færdig. Denne fase omhandlede ombygning af lokaler til hjemmeplejen på Solgården. Lokalerne er blevet flotte, og de er placeret i Solgårdens B-bygning i stuen. Fase 2 er påbegyndt. Denne fase indeholder bygning af Solgårdens ny café og aktivitetscenter. Betonelementerne er rejst til denne ny bygning, og det forventes, at de nye lokaler kan tages i brug til september Fase 3 er også påbegyndt. Denne fase tager længst tid, da det er Solgårdens nye boliger, der her skal bygges. Nedrivningen af bygning A og bygning C er i skrivende stund i fuld gang. Den nye bygning kommer til at indeholde i alt 30 nye 2-rums boliger placeret på 3 niveauer, hvoraf 6 af disse bliver ægtepar-boliger. Hele denne fase forventes at stå helt færdige i efteråret Kontakt til pressen Der er nedsat et presseudvalg bestående af formanden for Seniorrådet samt yderligere to medlemmer. 6. Mad Seniorrådets Madkvalitetspanel, der består af to fra Seniorrådet valgt blandt dettes medlemmer samt én fra ÆldreSagens bestyrelse, har til opgave at overvåge, at de beboere og brugere, der indtager kommunens mad, får en sund, alsidig og velsmagende kost. Til dette formål foretager panelet uanmeldte besøg på skiftende områdecentre og prøvesmager maden. Også udbragt mad til hjemmeboende borgere bliver prøvesmagt. Panelet vurderer dels madens udseende, smag og konsistens, dels centrets anretning og borddækning, da det er af betydning for såvel appetitten som for det sociale samvær. Derefter udarbejdes en rapport til Seniorrådet og Den Kommunale Madservice. Kommunens beslutning om at udlicitere madleverancen til ældre hjemmeboende har resulteret i valg af Den Private Kok og KRAM. Panelet har modtaget mad fra dem og meldt tilbage. Panelet har endvidere været på besøg hos dem, hvor hele arbejdsgangen blev introduceret. Det var et interessant besøg.

9 9 Seniorrådets Madkvalitetspanel har i 2011 deltaget i 7 prøvesmagninger på henholdsvis Virumgård, Borrebakken, Bredebro og Lystoftebakken.. Derudover er der på driftschefens initiativ afholdt to møder med Den Kommunale Madservice, hvor parterne gensidigt har orienteret hinanden. I 2011 blev prisen på mad sat til 40 kr. for hovedret og 10 kr. for biret. 7. Regionsældrerådet Regionsældrerådet har i 2011 afholdt 4 møder med 2 repræsentanter fra hvert ældreråd/seniorråd i Hovedstadsregionen. Regionsrådet stiller mødelokaler og forplejning til rådighed i regionsgården i Hillerød. Emnerne for møderne var: Arbejdsdelingen mellem region og kommuner og de vedtagne sundhedsaftaler Den nye overenskomst for praktiserende læger, nye muligheder og udfordringer Orientering om regionens budget m.v. ved regionsformand Vibeke Storm Rasmussen Patientrejser til og fra hospitalerne, herunder siddende patienttransport Ved alle møderne har der været gensidig orientering og debat mellem ældre-/seniorrådene 8. Nordøst-områdets ældre/seniorråd Nordøst- områdets ældre/seniorråd består af repræsentanter fra Furesø Ældreråd og Seniorrådene i Rudersdal, Gladsaxe, Gentofte og Lyngby-Taarbæk kommuner. Hvert råd har valgt 2 repræsentanter På et temamøde den 22. marts 2011 i Rudersdal, var emnerne Velfærdsteknologi Aktiv hver dag rehabilitering i eget hjem Orientering om Gentofte Hospitals Brugerråd Seniorrådet i Lyngby-Taarbæk deltog i mødet med 7 medlemmer. Der har været afholdt 3 ordinære møder: den 7. juni, den 27. september og den 22. november 2011 De ordinære møder giver mulighed for at udveksle erfaringer med rådene fra nabokommunerne. Møderne afholdes i Rudersdal Seniorråds hus i Skodsborg. Medlemmer fra NØ regionens ældre/seniorråd var inviteret til Seniorrådets Borgermøde, som blev afholdt på Møllebo den 28. september. Emnet var Fremtidens plejehjem 9. Danske Ældreråd Seniorrådet i Lyngby-Taarbæk Kommune er medlem af Danske Ældreråd. Danske Ældreråd er en frivillig organisation, hvis medlemmer er ældreråd/seniorråd fra landets 98 kommuner. Danske Ældreråds arbejdsopgaver indbefatter udgivelse af nyhedsbrev, udarbejdelse af høringssvar, afholdelse af kurser og temadage samt generel vejledning og rådgivning af ældreråd i tvivlsspørgsmål.

10 10 Gennem vejledning, kurser og temadage assisterer Danske Ældreråd det enkelte ældreråd og fremmer det tværkommunale samarbejde ældrerådene imellem. Medlemmer fra Lyngby-Taarbæk Seniorråd har flere gange deltaget i kurser og temadage. Ved medlemskab af Danske Ældreråd opnår ældrerådene en landspolitisk repræsentation, både i forhold til Christiansborg og til andre landsdækkende interesseorganisationer. Danske Ældreråd holder sig fuldkommen partipolitisk neutral. Danske Ældreråds støtter desuden det ældrepolitiske arbejde, der udføres af de lokale ældrerådsmedlemmer, uden dog at blande sig heri. 10. Det Lokale Trafiksikkerhedsråd Seniorrådet deltager med ét medlem i Det lokale Trafiksikkerhedsråd. Trafiksikkerhedsrådet har afholdt ét møde i 2011, den 18. maj. Der blev ikke på mødet behandlet spørgsmål af særlig interesse for Seniorrådet. Det blev besluttet, at der fremtidigt skal afholdes to årlige møder i rådet. 11. Bruger-pårørenderådene Nedenfor vises fordelingen af Seniorrådets kontaktpersoner på områdecentrerne: Baunehøj - Jytte Andersen-Rosendal Bredebo - Lis Buchwald Olesen Virumgård - Marianne Wannhoff Solgården - Olav Lilleør Borrebakken - Allan B. Larsen Lykkens Gave - Manette Garde Lyngby Møllebo - Ulla Hovgaard Lystoftebakken - Ebba Ravn 12. Borgermøde Seniorrådet afholdt et borgermøde om fremtidens plejehjem onsdag d. 28. september 2011 i Caféen på Områdecenter Møllebo. Emnet var: The Eden Alternativ - kunsten at skabe hjem hvor livet er værd at leve. Kan man ændre på den måde hverdagen udspiller sig i et plejecenter/plejehjem? Er der behov for at gøre det? Landskoordinator Karin Dahl fra Eden Denmark var oplægsholder på Borgermødet. Karin Dahl fortalte om Eden Alternatives indfaldsvinkel til hvordan livet i fremtidens plejebolig kan udspille sig. Afsættet her er, at livet skal blive ved med at være værd at leve, uanset bolig, alder og handicap. Oplægget introducerede til filosofien og de tilknyttede udviklings-principper. Den var inspiration til at forholde sig til det aktuelt levede liv, så at sige med 'nye briller', og gav bud på hvordan det var muligt lokalt at invitere nye medlemmer ind i fællesskaberne og ændre i hverdagens rutiner og ritualer, så livet vedbliver at være genkendeligt, inspirerende og meningsfuldt.

11 11 Forandringerne har fokus på både de, som bor og kommer i plejecentrene, men i høj grad også på medarbejdernes oplevelse af glæde og meningsfuldhed. Sundhedsfremme bliver en helt naturlig og indbygget del i hverdagslivet. Eden alternative er en, i Europa, ung filosofi, som alligevel allerede har vundet indpas i rigtig mange lande og steder. Områdeleder Kirsten Espenhein, Solgården, og tidligere områdeleder Lone Wettergren, Virumgård fortalte om hvad der sker på området i Lyngby-Taarbæk kommune. Der var til slut en del spørgsmål og indlæg fra de mange fremmødte borgere. D. Planer for det fremtidige arbejde Synlighed af Seniorrådet, herunder kommunikation med borgerne. Aktiviteter for ældre. Genoptræning, vedligeholdelsestræning og forebyggelsestræning for ældre. Ældreegnede boliger som nybyggeri og tilpasning af eksisterende byggeri. Revision af kvalitetsstandarder. Madordningen. Trafikplaner og trafiksikkerhed. Borgermøde. Samarbejde med ældreorganisationerne. Demenspolitik. Samarbejde med Bruger-pårørenderåd samt deltagelse i stormøder. Tilsynsrapporterne. Medicinhåndtering for den ældre patient. Nærværende årsberetning er godkendt af Seniorrådet på mødet den 8. maj På Seniorrådets vegne Aase Steffensen

12 12 maj 2011 Forretningsorden for Seniorrådet i Lyngby-Taarbæk Kommune 1. I tilslutning til de af Kommunalbestyrelsen i samarbejde med Seniorrådet fastsatte vedtægter har Seniorrådet fastsat nedenstående forretningsorden. 2. Snarest efter valgperiodens begyndelse konstituerer Seniorrådet sig med formand og næstformand. De pågældende vælges med over halvdelen af medlemmernes stemmer. Valgene har gyldighed for to år. Genvalg kan finde sted. 3. Formanden er ansvarlig for Seniorrådets samlede virksomhed, herunder indkaldelse til og afholdelse af møder, for godkendelse af referater, for henvendelser til og forhandlinger med kommunen og med ældre- og handicaporganisationerne i kommunen. I hastende sager, der ikke levner tid til at indkalde rådet, kan formanden, fortrinsvis efter konsultation med næstformanden, handle på rådets vegne. På et efterfølgende møde gøres der rede for sådanne sager, og medlemmernes godkendelse søges indhentet. 4. Næstformanden er stedfortræder for formanden og overtager i dennes fravær alle formandens opgaver. 5. Sekretariatsbistand er stillet til rådighed af kommunen. Sekretariatsbistanden består i administrativ støtte til rådet, reservation af mødelokaler, udsendelse af indkaldelser til møder, optagelse og udsendelse af referat, fremskaffelse af love og bestemmelser, formidling af kursus- og konferencevirksomhed, fremskaffelse af kontorartikler til medlemmerne, attestering af udgiftsbilag m.v. Sekretæren deltager i rådets møder, dog uden stemmeret. 6. Det tilstræbes, at alle medlemmer deltager i et eller flere kurser, der sigter mod arbejdet i Seniorrådet. Medlemmernes viden kan også vedligeholdes og udbygges ved deltagelse i konferencer og møder. 7. Forud for hvert møde udsendes indkaldelse med dagsorden. Medlemmernes ønsker om sager til behandling på et møde skal være formanden eller sekretæren i hænde senest to uger før mødet, således at indkaldelsen kan udsendes ca. en uge før mødet. Efter mødet udsendes referat, som forelægges til godkendelse på næste møde. Referatet udsendes også til stedfortræderne, til Social- og sundhedsforvaltningen og til Social- og Sundhedsudvalgets medlemmer samt til de ældres og de handicappedes foreninger, såfremt de ønsker det.

13 13 8. Møder afholdes efter behov, sædvanligvis en gang om måneden, idet dog juli måned søges friholdt af møder. Et antal gange om året holdes møde med Social- og Sundhedsudvalget, heraf én gang om budgettet for det kommende år. Mødedatoer fastlægges for en længere periode ad gangen (6-12 måneder). 9. Seniorrådet samarbejder med de ældres og de handicappedes organisationer i Lyngby-Taarbæk Kommune med henblik på gensidig orientering og fremme af fælles formål. Seniorrådet kan også samarbejde med seniorråd/ældreråd i nabokommunerne med henblik på gensidig orientering. 10. Som led i kontakten med borgerne kan Seniorrådet afholde borgermøder med offentlig adgang. Seniorrådet kan også - fortrinsvis ved formanden - meddele sig til offentligheden gennem de lokale aviser og lokale radioer. Medlemmerne kan også enkeltvis meddele sig gennem aviserne, men kun på Seniorrådets vegne, hvis henvendelsen i forvejen er godkendt i rådet. Seniorrådet er partipolitisk neutralt. 11. Seniorrådet kan nedsætte arbejdsgrupper til behandling af særlige emner. I sådanne grupper kan også indtræde personer, som ikke er medlemmer af Seniorrådet. Rådet kan også udnytte det arbejde, der udføres af de ældres organisationer. 12. Seniorrådet vælger tre af sine medlemmer til en kontaktgruppe til Social- og Sundhedsudvalget. Kontaktgruppen har til opgave i samarbejde med Socialudvalgsformanden og Social- og Sundhedsforvaltningen at forberede fælles møder mellem Seniorrådet og Social- og Sundhedsudvalget. Seniorrådet vælger et antal af sine medlemmer til Regionsældrerådet i Hovedstadsregionen i overensstemmelse med dettes vedtægter. Endvidere foretages der snarest efter valgperiodens begyndelse valg til alle øvrige poster, udvalg, arbejdsgrupper el. lign. Herudover kan Seniorrådet vælge medlemmer eller andre personer til at repræsentere rådet i arbejdsgrupper el. lign. uden for rådet. 13. Seniorrådet varetager de ældres interesser i Lyngby-Taarbæk Kommune. Ved ældre forstås i denne sammenhæng personer over 60 år. Der skal især lægges vægt på følgende områder: Plejeboliger, herunder indretning, pleje m.v. Ældreboliger og ældreegnede boliger Hjemmepleje Genoptræning Hjemtagning af patienter fra sygehuse Hjælpemidler Omsorg for demente og disses pårørende

14 14 Ældres sundhed, forebyggelse, lægebehandling og sygepleje Den Kommunale Madservice Hospice Ældres økonomiske vilkår Ældre handicappedes vilkår Forebyggende hjemmebesøg Frivilligt socialt arbejde Kommunens budgetforslag, budgetter og regnskaber Kommuneplan Lokalplaner Trafik og transport Miljø Kultur 14. Seniorrådet udarbejder hvert år en beretning, dækkende virksomheden i det forløbne kalenderår. Årsberetningen tilsendes kommunalbestyrelsen, kommunens forvaltninger, områdecentre, de ældres organisationer m.fl. 15. Seniorrådet behandler ikke konkrete personalespørgsmål og ikke konkrete sager vedrørende enkeltpersoner, hvadenten disse er ansatte eller klienter. 16. Ved udtalelser til kommunen eller andre tilstræbes enighed blandt medlemmerne. I tilfælde af afstemning gælder, at mere end halvdelen af medlemmerne skal stemme for en udtalelse eller et valg. Mindretal er berettiget til at fremkomme med en mindretalsudtalelse. 17. Denne forretningsorden er vedtaget af Seniorrådet på møde den 10. maj 2011 og erstatter tidligere forretningsorden for Ældrerådet af 12. juni Formanden for Seniorrådet

Seniorrådet Lyngby-Taarbæk kommune

Seniorrådet Lyngby-Taarbæk kommune Seniorrådet Lyngby-Taarbæk kommune Det er ved lov vedtaget, at der skal være et folkevalgt ældreråd (seniorråd) i alle landets kommuner. Seniorrådet arbejder uafhængigt af politiske partier og organisationer.

Læs mere

Seniorrådet Årsberetning 2013

Seniorrådet Årsberetning 2013 Seniorrådet Årsberetning 2013 Indholdsfortegnelse Side Forord 5 A. Seniorrådet 7 B. Møder 9 C. Emner: 9 1. Samarbejde med kommunen 9 2. Høringssvar 10 3. Tilsyn med institutioner for ældre 10 4. Boliger

Læs mere

Seniorrådets Årsberetning 2012

Seniorrådets Årsberetning 2012 Seniorrådets Årsberetning 2012 2 Forord 2012 var EU s år for aktiv aldring og solidaritet mellem generationerne. Seniorrådet deltog med et enkelt medlem i et besøg hos Kommissionen og Rådet arrangeret

Læs mere

Seniorrådet Lyngby-Taarbæk kommune

Seniorrådet Lyngby-Taarbæk kommune Seniorrådet Lyngby-Taarbæk kommune Det er ved lov vedtaget, at der skal være et folkevalgt seniorråd i alle landets kommuner. Seniorrådet arbejder uafhængigt af politiske partier og organisationer. Seniorrådet

Læs mere

SENIORRÅDET. Lyngby-Taarbæk Kommune

SENIORRÅDET. Lyngby-Taarbæk Kommune SENIORRÅDET Lyngby-Taarbæk Kommune Årsberetning 2016 Indhold Forord 3 A. Seniorrådet 4 Seniorrådets medlemmer i 2016 4 Seniorrådets officielle adresse 4 B. Møder 5 C. Emner 5 1. Samarbejde med kommunen

Læs mere

Seniorrådet Årsberetning 2014

Seniorrådet Årsberetning 2014 Seniorrådet Årsberetning 2014 Indholdsfortegnelse Side Forord 4 A. Seniorrådet 6 B. Møder 8 C. Emner: 8 1. Samarbejde med kommunen 8 2. Høringssvar 8 3. Tilsyn med institutioner for ældre 8 4. Boliger

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Forord 3. A. Ældrerådet 5. B. Møder 7. C. Emner 7. 1. Samarbejde med kommunen 7. 2. Høringssvar 8

Indholdsfortegnelse. Forord 3. A. Ældrerådet 5. B. Møder 7. C. Emner 7. 1. Samarbejde med kommunen 7. 2. Høringssvar 8 1 Indholdsfortegnelse Side Forord 3 A. Ældrerådet 5 B. Møder 7 C. Emner 7 1. Samarbejde med kommunen 7 2. Høringssvar 8 3. Tilsyn med institutioner for ældre 8 4. Boliger for ældre 9 5. Samarbejdet med

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Samarbejde med kommunen 8. 2. Høringssvar 8. 3. Tilsyn med institutioner for ældre 9. 4. Boliger for ældre 9

Indholdsfortegnelse. 1. Samarbejde med kommunen 8. 2. Høringssvar 8. 3. Tilsyn med institutioner for ældre 9. 4. Boliger for ældre 9 1 Indholdsfortegnelse Side Forord 3 A. Ældrerådet 5 B. Møder 7 C. Emner: 8 1. Samarbejde med kommunen 8 2. Høringssvar 8 3. Tilsyn med institutioner for ældre 9 4. Boliger for ældre 9 5. Kontakt til pressen

Læs mere

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Seniorrådet ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Årsrapport 2012 Seniorrådet i Gentofte ÅRSBERETNING 2013 Seniorrådet i Gentofte Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Formål og opgaver

Læs mere

SENIORRÅDET. Lyngby-Taarbæk Kommune

SENIORRÅDET. Lyngby-Taarbæk Kommune SENIORRÅDET Lyngby-Taarbæk Kommune Årsberetning 2018 Indhold Forord 3 A. Seniorrådet 4 Seniorrådets medlemmer 4 Seniorrådets officielle adresse 4 B. Møder 4 C. Emner 4 1. Samarbejde med kommunen 4 2. Høringssvar

Læs mere

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Seniorrådet ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Årsrapport 2012 Seniorrådet i Gentofte ÅRSBERETNING 2012 Seniorrådet i Gentofte Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Formål og opgaver

Læs mere

Regionsældreråd Hovedstaden

Regionsældreråd Hovedstaden Regionsældreråd Hovedstaden Ændringsforslag til : VEDTÆGTER FOR REGIONSÆLDRERÅDET I HOVEDSTADSREGIONEN. Gældende vedtægter 1. Grundlag Regionsældrerådet er et ældrepolitisk samarbejdsforum for regionens

Læs mere

Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune

Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune Omfang Bøgebakkens Sundheds- og Plejecenter Hvalsø Ældrecenter Ammershøj Plejecenter Der nedsættes ét Beboer- og Pårørenderåd

Læs mere

1 - Vedtægter for Tønder Kommunes Ældreråd

1 - Vedtægter for Tønder Kommunes Ældreråd 1 - Vedtægter for Tønder Kommunes Ældreråd Vedtægter for Tønder Kommunes Ældreråd. 1: Formål Stk. 1. I henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33, nedsætter Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde 1. juni 2018 Rudersdal Kommune Handicaprådet Forretningsorden Socialområdet administration Sagsbehandler: Eva Høj Tlf. 4611 3316 EHJ@rudersdal.dk Sagsnr.: 18/31050 Handicaprådets formål Handicaprådet rådgiver

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet i Syddjurs Kommune.

Vedtægter for Ældrerådet i Syddjurs Kommune. Vedtægter for Ældrerådet i Syddjurs Kommune. 1 I henhold til bestemmelserne i 30 til 33 i Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område er ældrerådet valgt til uafhængigt af partipolitiske

Læs mere

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010.

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010. Lovgrundlag Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010. Lov om Social Service 151 Kommunen har pligt til at føre tilsyn med opgaveløsningen på kommunens plejehjem. Formålet

Læs mere

BRUGER- OG PÅRØRENDERÅD

BRUGER- OG PÅRØRENDERÅD VEDTÆGTER FOR BRUGER- OG PÅRØRENDERÅD I MORSØ KOMMUNE Ældreafdelingen September -2015 Lov om Social Service, Kapitel 5. 16.. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får

Læs mere

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel Vedtægter for Handicaprådet Lovhjemmel Handicaprådet er oprettet i medfør af kap. 4, 37a, stk. 2-4 i Retssikkerhedsloven (LBK nr. 877 af 03/09/2008) samt Bekendtgørelse om retssikkerhed og administration

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet 2014.

Vedtægter for Ældrerådet 2014. Punkt 5. Vedtægter for Ældrerådet 2014. 2014-913. Det tidligere Ældreråd har udarbejdet forslag til reviderede vedtægter for Ældrerådet i Aalborg Kommune. Forslaget har været til 1. behandling i Ældrerådet

Læs mere

Plejeboliger LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

Plejeboliger LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Plejeboliger LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE 2014 Lyngby-Taarbæk Kommune Trykt på Rådhustrykkeriet Grafik Layout & foto: Ole Lund Andersen Intern Service INDHOLD Plejeboliger i Lyngby-Taarbæk Kommune 5 Hvem kan

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet. Vedtægter. 1. Formål. 2. Opgaver

Vedtægter for Ældrerådet. Vedtægter. 1. Formål. 2. Opgaver Vedtægter for Ældrerådet Vedtægter 1. Formål. 1.1. Ældrerådet har til formål at arbejde for skabelsen af optimale vilkår for alle ældre borgere i Frederikssund Kommune. Ældrerådet skal sikres medindflydelse

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune

Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune Gældende fra 7. feb. 2017 Denne forretningsorden er forankret i Ældrerådets Vedtægt 7 stk. 1. 1 Konstituering: Stk. 1. Ældrerådet konstituerer sig med formand,

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2015 Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Anna S. Jørgensen, Ebeltoft Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde Gurli Juel

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BEBOER- OG PÅRØRENDERÅD

VEDTÆGTER FOR BEBOER- OG PÅRØRENDERÅD BILAG 1 VEDTÆGTER FOR BEBOER- OG PÅRØRENDERÅD Revideret: nov. 2014 INDHOLD: Kapitel 1: Formål Kapitel 2: Hvor etableres der beboer- og pårørenderåd Kapitel 3: Opgaver Kapitel 4: Sammensætning og valg Kapitel

Læs mere

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Ældrerådet Punkter på åbent møde: 191. Bemærkninger til dagsorden 1 192. Godkendelse af referat fra forrige møde 2 193. Budget 2013

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2017 Ældrerådet har følgende sammensætning: Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Tirsdag den 28.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Palle Jacobsen Afbud: Finn Brozek Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

Syddjurs Kommunes ældreråd

Syddjurs Kommunes ældreråd Syddjurs Kommunes ældreråd Årsberetning 2014 Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Inge Marie Frederiksen, Mørke Gurli Juel Sørensen,Tirstrup Poul Andersen, Hornslet Formand:

Læs mere

Vedtægter for Seniorrådet Ishøj Kommune

Vedtægter for Seniorrådet Ishøj Kommune Vedtægter for Ishøj Kommune 1 i Ishøj Kommune c/o Rådhuset, Sundhed og ældre, Store Torv 20, 2635 Ishøj. Navn Lovgrundlag 2 Lov om retssikkerhed og administration 30-33 (Lovbekendtgørelse nr. 930 af 17

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 7

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 7 Greve Seniorråd Tirsdag den 01.03.16 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Afbud: Kirsten Andersen (næstformand) Sigurd

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet. Vedtægter. 1. Formål. 2. Opgaver

Vedtægter for Ældrerådet. Vedtægter. 1. Formål. 2. Opgaver Vedtægter for Ældrerådet Vedtægter 1. Formål. 1.1. Ældrerådet har til formål at arbejde for skabelsen af optimale vilkår for alle ældre borgere i Frederikssund Kommune. Ældrerådet skal sikres medindflydelse

Læs mere

Bilagssamling til repræsentantskabsmødets. Punkt 3 Dagsorden og forretningsorden. Punkt 7 Handleplan/Arbejdsplan. Punkt 9 Indkomne forslag

Bilagssamling til repræsentantskabsmødets. Punkt 3 Dagsorden og forretningsorden. Punkt 7 Handleplan/Arbejdsplan. Punkt 9 Indkomne forslag Bilagssamling til repræsentantskabsmødets Punkt 3 Dagsorden og forretningsorden Punkt 7 Handleplan/Arbejdsplan Punkt 9 Indkomne forslag Dagsorden For repræsentantskabsmøde d. 28. april 2014 i DANSKE ÆLDRERÅD

Læs mere

Vedtægter for. ældrerådet i Esbjerg Kommune. Udarbejdet af: ældrerådet og Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,

Vedtægter for. ældrerådet i Esbjerg Kommune. Udarbejdet af: ældrerådet og Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune, Vedtægter for ældrerådet i Esbjerg Kommune Udarbejdet af: ældrerådet og Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune, VEDTÆGTER FOR ÆLDRERÅDET i ESBJERG KOMMUNE Vedtægter for ældrerådet 1 NAVN Ældrerådet i Esbjerg

Læs mere

ÅRSBERETNING 2009. Ældrerådet i Norddjurs Kommune

ÅRSBERETNING 2009. Ældrerådet i Norddjurs Kommune ÅRSBERETNING 2009 Ældrerådet i Norddjurs Kommune Møder: Ældrerådet har i 2009 holdt 12 ordinære møder. Herudover har de af ældrerådet nedsatte arbejdsgrupper holdt et antal møder: Arbejdsgruppe for sundhed

Læs mere

Vedtægter for beboer- og pårørenderåd.

Vedtægter for beboer- og pårørenderåd. Vedtægter for beboer- og pårørenderåd. Indhold: Kapitel 1: Formål Kapitel 2: Hvor etableres der beboer- og pårørenderåd. Kapitel 3: Opgaver Kapitel 4: Sammensætning og valg Kapitel 5: Arbejdsform Kapitel

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet i Odense Kommune

Vedtægter for Ældrerådet i Odense Kommune Vedtægter for Ældrerådet i Odense Kommune 1. Formål 2. Kompetence 3. Valg og valgbarhed 4. Ældrerådets funktionsperiode 5. Ældrerådets konstituering 6. Ældrerådets arbejdsform 7. Ikrafttræden og ændring

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsudvalget den 12-12-2012, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Onsdag den 12. december 2012 kl. 15:00 afholdt Social- og Sundhedsudvalget

Læs mere

SENIORRÅDET I JAMMERBUGT KOMMUNE

SENIORRÅDET I JAMMERBUGT KOMMUNE INDHOLD Seniorrådet i...3 Jammerbugt Kommune...3 Visionen for Seniorrådet har været...3 Organisering...3 Emner behandlet i Seniorrådet 2018...3 Andre aktiviteter og drøftelser...4 Seniorrådets medlemmer

Læs mere

Bruger- og pårørenderåd. Plejeboliger/Plejecentre. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt

Bruger- og pårørenderåd. Plejeboliger/Plejecentre. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Bruger- og pårørenderåd Plejeboliger/Plejecentre Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt 13-05-2013 1 Indledning, lovgrundlag m.v. Indtil 1. juli 2010 skulle Kommunalbestyrelsen efter 17 i lov om social service

Læs mere

Vedtægter for. 1. Ældrerådet i Næstved Kommune

Vedtægter for. 1. Ældrerådet i Næstved Kommune Forslag til ændring af 5, stk. 1 Vedtægter for Ældrerådet i Næstved Kommune April 2017 1. Ældrerådet i Næstved Kommune Ældrerådet er etableret i henhold til "Lov om Retssikkerhed og administration på det

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: - 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 44 sprotokol fra sidste møde 3 45

Læs mere

Vedtægter for Frivilligrådet i Køge Kommune

Vedtægter for Frivilligrådet i Køge Kommune Vedtægter for Frivilligrådet i Køge Kommune Frivilligrådet i Køge Kommune er uafhængigt af partipolitiske interesser. 1 Navn og hjemsted Navnet er Frivilligrådet i Køge Kommune, og hjemstedet er Køge Kommunes

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 2

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 2 Greve Seniorråd Tirsdag den 03.02.15 kl. 9-12 i mødelokale 2 Kirsten Andersen (næstformand) Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Afbud: Niels Kjøller (formand) Palle Jacobsen Sigurd

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet I medfør af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune nedsat et handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune Lovgrundlaget for brugerinddragelse ifølge Lov om Social Service afsnit 3: 16. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får mulighed for at få indflydelse på tilrettelæggelsen

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 30. januar 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 30. januar 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 30. januar 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten

Læs mere

Beboere: Ulla Carlsen (hus E), Dorrit Nilsson (hus D), Lars Stub Jørgensen (hus E) og Elise Hovgaard (hus E)

Beboere: Ulla Carlsen (hus E), Dorrit Nilsson (hus D), Lars Stub Jørgensen (hus E) og Elise Hovgaard (hus E) Referat Bruger Pårørenderåds møde 23.11.11 Deltagere: Beboere: Ulla Carlsen (hus E), Dorrit Nilsson (hus D), Lars Stub Jørgensen (hus E) og Elise Hovgaard (hus E) Pårørende: Lone Lilør Kristensen (hus

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl i mødelokale 5

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl i mødelokale 5 Greve Seniorråd Onsdag den 06.01.16 kl. 14-16 i mødelokale 5 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Afbud: Palle Jacobsen Sigurd

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Foreningen Frivillighedens Hus i Sønderborg Kommune

Foreningen Frivillighedens Hus i Sønderborg Kommune Foreningen Frivillighedens Hus i Sønderborg Kommune. 1 Navn og hjemsted Navn: Hjemsted: Foreningen Frivillighedens Hus i Sønderborg Kommune Frivillighedens Hus, Perlegade 50, 6400 Sønderborg 2 Formål Foreningen

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd

Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd Haderslev Ungdomsråd Haderslev Kommune Haderslev Ungdomsråd 6100 Haderslev haderslevungdomsraad.dk ungdomsraad@haderslev.dk Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd 1 Organisering af arbejdet i Ungdomsrådet

Læs mere

Vedtægt for Holstebro Handicapråd

Vedtægt for Holstebro Handicapråd Ajurført d. 10.06.2014 Vedtægt for Holstebro Handicapråd 01 Navn Navnet er Holstebro Handicapråd. Rådets hjemsted er Holstebro Kommune. 02 Lovgrundlag Rådet er oprettet i medfør af 37a i Lov om retssikkerhed

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 21-01-2014-21-01-2014 21.01.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 15 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2016 Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde Gurli Juel Sørensen, Tirstrup Poul Andersen,

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 10.-12.-2014 Mødeforum Sted Ældrerådet Kildemarkscentret, Kildemarksvej 124, 4700 Næstved Dato Onsdag den 10. december 2014 Tidsrum 10.00 12.00 (med efterfølgende spisning

Læs mere

Referat fra ældrerådsmøde 14. september 2015

Referat fra ældrerådsmøde 14. september 2015 Mødereferat Mødetid: 14. september 2015 kl. 9.30 Mødested: Hammel administrationsbygning, mødelokale 3 Mødedeltagere: Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Erik Bertelsen, Jørn de Place, Nina Thøgersen, Per

Læs mere

Vedtægter for: Slagelse Kulturråd

Vedtægter for: Slagelse Kulturråd Vedtægter for: Slagelse Kulturråd 1. Foreningens navn er: Slagelse Kulturråd Foreningens Hjemsted er Slagelse kommune: Foreningens adresse er formandens. 2. Foreningens formål er: 1. At samle kulturelt

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Fredag 07. februar 2014 kl. 09.00 12.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 B Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune. Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune

Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune. Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune 1. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Foreningens navn

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 3

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 3 Greve Seniorråd Mandag den 09.01.17 kl. 10.30-13.30 i mødelokale 3 Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Afbud: Niels Kjøller

Læs mere

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Vedtægt af 2014 og 2019. 2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Navn, hjemsted og opgaver Navn og Hjemsted 1 1 Virksomhedens navn er Videnscenter for Specialpædagogik, forkortet ViSP. ViSPs hjemsted er i Næstved Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK.

VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK. VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK. 1: Navn og hjemsted. LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK, oprindeligt De Samvirkende Omsorgsklubber i Danmark, er en selvejende institution,

Læs mere

Referat af møde nr. 5, Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 5, Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 5, Mandag d. 07.04.2014 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 07.04.2014 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

ØVRIGE DELTAGERE: Vicky Holst Rasmussen Kun punkt 1-2. Formand, Social- og Sundhedsudvalget Erik Petersen Rikke Terslev Bengtsson

ØVRIGE DELTAGERE: Vicky Holst Rasmussen Kun punkt 1-2. Formand, Social- og Sundhedsudvalget Erik Petersen Rikke Terslev Bengtsson Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 1, Mandag d. 08.01.2018 kl. 08:00. MEDLEMMER/DELTAGERE FUNKTION: Tid: Mandag d. 08.01.2018 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Egedal Rådhus, Mødelokale

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Ældreafdelingen Toftebæksvej 12 2800 Lyngby social@ltk.dk

Lyngby-Taarbæk Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Ældreafdelingen Toftebæksvej 12 2800 Lyngby social@ltk.dk Lyngby-Taarbæk Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Ældreafdelingen Toftebæksvej 12 2800 Lyngby social@ltk.dk Vedr.: Embedslægeinstitutionens tilsyn med plejeboligenheder i 2006. Embedslægeinstitutionen

Læs mere

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget Svendborg

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget Svendborg Årsrapport Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2014 Indledning Efter lov om Social Service 151, er Kommunalbestyrelsen forpligtet til at føre tilsyn med plejeboligenhederne i Svendborg Kommune ved

Læs mere

Vedtægter. for. Seniorrådet i Mariagerfjord Kommune

Vedtægter. for. Seniorrådet i Mariagerfjord Kommune Center for Byråd, Personale og Strategi Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 84.12.00-P21-1-18 Ref.: Caspar Halbye chalb@mariagerfjord.dk

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Fredag den 10.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Finn Brozek Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

I henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område, 30-33, etableres et ældreråd i Odense Kommune.

I henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område, 30-33, etableres et ældreråd i Odense Kommune. Vedtægter for Ældrerådet i Odense Kommune Lovgrundlag: I henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område, 30-33, etableres et ældreråd i Odense Kommune. 1. Formål 2. Kompetence

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Nældebjerg Plejecenter

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Nældebjerg Plejecenter Greve Seniorråd Mandag den 03.04.17 kl. 9-12 på Nældebjerg Plejecenter Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Inge Lund Petersen X Kirsten Feld

Læs mere

Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT

Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 2, rådhuset Torvet 3, 8500 Grenaa Dato: Mandag den 9. december 2013 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 11:30 Medlemmer: Jens Erik Madsen Birgit Jensen Erik Laursen

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl på Strandcentret

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl på Strandcentret Greve Seniorråd Tirsdag den 24.11.15 kl. 9-12 på Strandcentret Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

Vordingborg Kommune Seniorrådet

Vordingborg Kommune Seniorrådet Vordingborg Kommune Seniorrådet Dato 19. januar 2018 Tidspunkt 9:00 12:00 Mødelokale 1 Sted Storegade 56, Stege Fraværende Bemærk Dagsorden udsendes 10 dage før ordinært møde. Borgmester Mikael Smed deltager

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Konstitueringsmøde Ældrerådet Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 13:00-14:00

Referat. Ældrerådet. Konstitueringsmøde Ældrerådet Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 13:00-14:00 Referat Ældrerådet Møde nr.: Konstitueringsmøde Ældrerådet Dannet den: Tirsdag den 03-12-2013 Mødedato: Onsdag den 27-11-2013 Mødetidspunkt: 13:00-14:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Vedtægter og Samarbejdsaftale mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Ældreråd

Vedtægter og Samarbejdsaftale mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Ældreråd Vedtægter og Samarbejdsaftale mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Ældreråd Dette dokument beskriver rammerne for samarbejdet mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Ældreråd. Dokumentet indeholder også de

Læs mere

Bent Ersted Sørensen, Ejgil Mølgaard, Finn Løkkegaard, Ilse, Schødt, Poul Winckler, Uffe Østergård.

Bent Ersted Sørensen, Ejgil Mølgaard, Finn Løkkegaard, Ilse, Schødt, Poul Winckler, Uffe Østergård. Forum: Seniorrådsmøde Tid: Mandag den 3.3 2014 kl. 9-12 Sted: Rådhuset Værløse, Bryllupssalen Deltagere: Arne Ziegler, Lis Dybkjær, Uffe Østergård, Annie Klug, Bent Ersted Sørensen, Ejgil Mølgaard, Finn

Læs mere

ÆLDRERÅDET i JAMMERBUGT KOMMUNE. Referat fra Ældrerådsmøde Fredag den 2. november kl. 9.30 på Saltum plejecenter Nolsvej 10 9493 Saltum

ÆLDRERÅDET i JAMMERBUGT KOMMUNE. Referat fra Ældrerådsmøde Fredag den 2. november kl. 9.30 på Saltum plejecenter Nolsvej 10 9493 Saltum ÆLDRERÅDET i JAMMERBUGT KOMMUNE Referat fra Ældrerådsmøde Fredag den 2. november kl. 9.30 på Saltum plejecenter Nolsvej 10 9493 Saltum MØDEDATO: 2. november 2007 SAGSNR.: SAGSBEH.: Forvaltningsservice

Læs mere

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 1, Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Tid: Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Læs mere

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt 1. Navn: Landsorganisationens navn er Dansk Skoleidræt med hjemsted i Nyborg. 2. Formål: 1. Dansk Skoleidræt har som mål at fremme folkesundheden ved:

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. marts 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. marts 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. marts 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 018. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 18. marts 2010 33 019.

Læs mere

Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby

Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby 1 Forretningsordenens område Denne forretningsorden er gældende for Vivild børnebys fællesbestyrelse. 2 Bestyrelsens sammensætning Fællesbestyrelsen

Læs mere

Bruger- og pårørenderåd. Voksenhandicap- og psykiatriområdet. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt

Bruger- og pårørenderåd. Voksenhandicap- og psykiatriområdet. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Bruger- og pårørenderåd Voksenhandicap- og psykiatriområdet Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Juni 2013 1 Indledning, lovgrundlag m.v. Indtil 1. juli 2010 skulle Kommunalbestyrelsen efter 17 i lov om

Læs mere

Åben Referat Ældreråd. Lokale 1, Birkehøj, Bjælkerupvej 32, 4660 Store Heddinge 13. januar 2014 Kl. 10:00-12:00

Åben Referat Ældreråd. Lokale 1, Birkehøj, Bjælkerupvej 32, 4660 Store Heddinge 13. januar 2014 Kl. 10:00-12:00 Åben Referat Lokale 1, Birkehøj, Bjælkerupvej 32, 4660 Store Heddinge 13. januar 2014 Kl. 10:00-12:00 Medlemmer: Flemming Pihi, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe

Læs mere

Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste

Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste Vedtægter for foreningen "Gentofte vågetjeneste" 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er "Gentofte vågetjeneste". Stk. 2. Foreningens hjemsted er

Læs mere

Vedtægter for. Seniorrådet i Skanderborg Kommune

Vedtægter for. Seniorrådet i Skanderborg Kommune Vedtægter for Seniorrådet i Skanderborg Kommune 1.NAVN 1. Seniorrådet er valgt efter reglerne i Lov om retssikkerhed og Administration på det Sociale område. 2. FORMÅL 1. Seniorrådet er et samarbejdsorgan

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 1 Ældrerådet Mandag den 03.06.13 kl. 9-12 i mødelokale 1 Niels Kjøller, formand Freddy Aldenborg Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Peer Ravn Aage Tolberg Sigurd Arnfred Larsen, sekretær Side 1 ÆR

Læs mere

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2009.

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2009. Lovgrundlag Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2009. Lov om Social Service 151 foreskriver, at kommunen har pligt til at føre tilsyn med opgaveløsningen på kommunens plejehjem.

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Ældrerådsmøde Mødedato: onsdag den 16-05-2007 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Harhoff Bemærk at mødet pga. ferieafholdelse ikke kan afholdes i Ørslev men på Rådhuset. Medlemmer Anker

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet xx-xx-2014 Skanderborg Kommune Sag: 13/21572 Indholdsfortegnelse 1. KONSTITUERING 3 2. MØDER 3 2.1 Indkaldelse og forberedelse

Læs mere