ADVENTISTKIRKE NÆRUM MARTS Når verden siger: Giv op!, så hvisker håbet: Prøv en gang endnu. naerum.adventistkirke.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ADVENTISTKIRKE NÆRUM MARTS Når verden siger: Giv op!, så hvisker håbet: Prøv en gang endnu. naerum.adventistkirke.dk"

Transkript

1 NÆRUM ADVENTISTKIRKE Når verden siger: Giv op!, så hvisker håbet: Prøv en gang endnu. MARTS 2016 naerum.adventistkirke.dk

2 Præstens klumme Af Michael Bidstrup Enighed eller menighed? Hvad vil det sige at være en menighed? Er det noget man er eller noget man bliver? Hvor ens eller hvor enige skal man være, og hvad er formålet? I Bibelen bruges der mange forskellige billeder på kirken og menigheden. Nogle studier har fundet helt op til 90 forskellige billeder alene i det nye testamente. Ingen af disse billeder beskriver en institution og kun enkelte noget stationært som f.eks. et hus (2 Kor 5,1). Langt hovedparten af billederne beskriver menigheden som noget levende, noget der vokser, noget der forandrer sig. Prøv selv at lave en liste ud fra hukommelsen eller søg efter billeder i et af evangelierne eller et af Pauli breve. Billederne understreger på forskellige måder samhørigheden mellem menigheden og Jesus. Kongen, hyrden og hovedhjørnestenen er samlingspunktet og fællesskabets årsag og oprindelse. Ligeledes beskrives forskelligheden og den gensidige afhængighed af hinanden i menigheden. Grenene og lemmerne har forskellige funktioner, men supplerer og understøtter hinanden. Andre billeder fremhæver menighedens opgave i verden, lyset og saltet spreder de gode nyheder om riget. De første menigheder bestod af vidner, som med egne ører havde hørt Jesu tale, mennesker som havde set Jesu gerninger eller mærket Jesu helbredelse på egen krop. Ikke nok med det nogle havde tilmed set, talt med og rørt ved Jesus efter hans død. De oplevede at JESUS LEVER!!! og det gør han stadig. For disciplen Thomas var det svært at forstå, men Jesus viste sig også for Thomas og sagde: Du tror, fordi du har set mig. Salige er de, som ikke har set og dog tror. Menigheden defineres ikke ved, hvor ens eller hvor enige vi er. Thomas, ja ingen af disciplene var ens eller enige i alt, men de var et troende fællesskab, en menighed. Et sidste billede. Paulus beskriver i 2 Korinterbrev menigheden som et levende brev fra Gud og en duft af og fra Gud. Den duft er tilgivende og livgivende du er liv fra Gud!

3 Kommende arrangementer SPAGHETTIGUDSTJENESTER VI HAR BRUG FOR DIG Til hver eneste spaghettigudstjeneste kommer mellem 20 og 30 børn og voksne hovedsagelig fra Nærum Privatskoles mindste klasser. Nogle har været med hver eneste gang, andre er lige blevet inviteret med. Mange bliver og snakker ved bordene bagefter og stiller spørgsmål om tro, Gud, menigheden og skolen. Kom og få nye venner, hjælp med det praktiske eller fortæl om egen tro. Næste Spaghettigudstjeneste er den 10. marts kl. 17. Tilmelding på SMS så har vi også mad til dig. MENIGHEDSMØDE MANDAG 11. APRIL Sæt allerede nu X i kalenderen. Vær med til at forme menighedens fremtid. Foreløbige emner: Idé-værksted for efterårets mødeserie Bygningernes vedligehold Økonomi BIBLE CONFERENCE 2016: THE CHURCH OF OUR DREAMS Fire unge fra menigheden tager til bibelkonference på Newbold i weekenden den april. Dygtige undervisere vil inspirere om fremtidens kirke. Kunne du også tænke dig at komme med, så kontakt Michael. Retur-flybilletter kan stadig fås til ca. kr. 500,- AHA-GRUPPEN Mødes mandag morgen kl og arbejder med at gøre genbrugstøj klar til nødhjælp. MAD OG BIBELSTUDIE Bibelstudiegruppe for unge på tværs af menighederne i Storkøbenhavn. Kunne du tænke dig at deltage, så kontakt Nicklas Risager, nicklasrisager@gmail.com / TEENKLUB Vi mødes tre gange i marts: 2/3, 17/3 og 31/3. Vel mødt! Flytning af menighedsbreve: Anne-May har flyttet sit medlemskab til Cafékirken. Peter Bo Bohsen har flyttet sit medlemskab til Vejlefjord. KÆRE SPEJDERE Søndag den 6. marts mødes vi ved indgangen til Jagt- og Skovbrugsmuseet kl. 11 og er færdige til afhentning kl. 14. For at have et overblik, skal I tilmelde jer til denne tur til Dorthe Nybo Demant, senest onsdag den 2. marts. Spejdermøder i marts Søndag 6. marts: Jagt- og Skovbrugsmuseet kl Torsdag 15. marts kl. 18 Torsdag 29. marts kl. 18 Generalforsamling Nærum Spejdertrop har generalforsamling torsdag 29. marts kl Alle medlemmer og støttemedlemmer har stemmeret. Alle er velkomne!

4 Spændende mødeserie efter sommerferien Sisse Fisker kommer til Nærum Adventistkirke i september og fortæller om Livets Opskrift. De efterfølgende 4-5 uger vil vi uddybe nogle af de emner, som Sisse Fisker undersøgte. Hvorfor har adventister i Loma Linda lange og gode liv? Skodsborg/Nærum er måske en Lyseblå dansk zone og ligner på mange måder Loma Linda. Forslag til emner kunne f.eks. være: Sund mad, helse, Skodsborg (Loma Linda), hvile, gavmildhed, tro & livsglæde... Vi ønsker at gøre mødeserien så god og interessant som muligt, så derfor har vi brug for hele menighedens opbakning og input også fra dig. Har du gode ideer, forslag eller lyst til at hjælpe med planlægningen, praktiske opgaver, indslag eller noget helt andet, så kontakt Michael eller en fra bestyrelsen. Michael Bidstrup Lyngby-Taarbæk Kommune inviterer til Borgermøde om modtagelse af flygtninge Har du lyst til at bidrage til, at vi får taget bedst muligt imod vores nye medborgere? Så vil vi rigtig gerne se dig mandag den 7. marts 2016 kl på Stadsbiblioteket til borgermøde om vores modtagelse af flygtninge i Lyngby-Taarbæk Kommune. Kom og deltag i borgermødet, hvor du kan: Høre om de frivillige foreningers nuværende aktiviteter på integrationsområdet Høre om behovet for nye tiltag og indsatser på integrationsområdet ud fra de nye medborgeres synsvinkel, de frivilliges synsvinkel og kommunens synsvinkel Komme med dine egne ideer til integrations- og foreningsaktiviteter for kommunens nye medborgere Få ideer og inspiration til, hvordan du kan bidrage Høre om hvordan du kan hjælpe med husning af en ny medborger Skabe netværk Mødet vil være baseret på oplæg og dialog med fokus på drøftelse og idéudvikling mellem deltagerne. Det indledes af borgmester Sofia Osmani og formand for Integrationsrådet Gitte Kjær-Westermann. Med venlig hilsen Lyngby-Taarbæk Kommune i samarbejde med Integrationsrådet i Lyngby-Taarbæk Kommune, Frivilligcenter Lyngby-Taarbæk, LyngbyGuiderne, Lyngby Frivillignet, Røde Kors, FIL (Fællesrepræsentationen for Idrætsforeninger i Lyngby-Taarbæk) samt kirkerne i Lyngby.

5 Lidt om livets frugter Vi som er kristne vi som er adventister dig og mig vi ønsker for vores liv, at det bærer gode frugter, og at verden bliver et lidt bedre sted at leve i, fordi vi kan være med til at vise hen til Gud, og give bare lidt af hans kærlighed videre til andre. Eftertanker Af Bjørn Krøll Johannes Møllehave henviser i bogen Det ender godt til en salme skrevet i 1976 af en digter ved navn Jørgen Kristensen. Den handler om Jesu lignelse om vintræet og grenene: Vintræ og grene og frugt hører sammen: Kristus er ét med sit folk på dets færd. Grenene dør, hvis de skilles fra stammen: Skilt fra Guds søn er vi ingenting værd. Gold er den gren, som er helt uden druer. At være til er at være til gavn. Herre forbarm dig! Beskæringen truer: vi er jo dine grene af navn! Kære I skal ikke grue og græde! Svarer Vor Herre, som ved, hvem vi er. Bliv kun i mig, så skal også min glæde evig og fuldkommen blive i jer! Glæden er den, at vi ikke skal spørge, hvad der i grunden kom ud af vort liv. Glæden er den, at vi ikke skal sørge for vore gerningers rette motiv. Glæden er den, at Vor Herre alene ved, hvor i verden han bedst får os brugt. Glæden er den, at vi vokser som grene, næres af stammen og bærer dens frugt. Johannes Møllehave tilføjer: Salmedigteren fastslår, at mennesket har en bestemmelse, men det er alene Vor Herre, der for alvor kender den. Det er ikke afgørende for os, at vi skal udgrunde dybden i vort eget livs mening. Den kender Gud. Glæden er at være til, at virke og være til gavn. Gør man det, så bærer ens liv frugt.

6 Flygtningene kommer Følgende vidnesbyrd fra den tiårig irakiske flygtning Myriam har rørt flere millioner mennesker, efter at det blev sat på nettet. Der er mange kristne, som tvinges til flugt på grund af deres tro. Hævn og had er en naturlig menneskelig reaktion, men se her hvad Myriam siger. 10 ÅRIG IRAKISK FLYGTNING: JEG TILGIVER ISLAMISK STAT Terrororganisationen Islamisk Stat har drevet tusinder af kristne på flugt i Irak. En af dem er 10-årige Myriam, som på kanalen SAT-7 KIDS har fik mulighed for at fortælle andre børn om sit syn på IS og tilgivelse. I den irakiske flygtningelejr mødtes Essam, som er vært på SAT-/ KIDS, med en 10-årig kristen flygtningepige ved navn Myriam. Sammen med sin familie måtte hun flygte fra byen Qaraqoush, da IS-styrker indtog området. Essam spurgte hende, hvad hendes tanker var om de mennesker, som havde jaget hendes familie på flugt fra deres hjem. Hendes svar kom uden tøven: Flygtningelejr i Erbil: 10-årige Myriam står her i midt i billedet til venstre ved siden af sin lillesøster Zomorod. Yderst står Myriams forældre, og bagerst står værten Essam fra SAT-7 KIDS. Foto: SAT-7. Jeg ønsker ikke at gøre dem fortræd, men jeg vil bede Gud om at tilgive dem. Jeg tilgiver dem, fortalte hun til værten, og fortsatte: I Bibelen hører vi Jesus sige, at vi ikke skal være bange, og at vi skal tilgive andre, også selvom de hader os. Så vi bliver nødt til at tilgive dem. Mindeord Mandag morgen den 22. februar sov Gerd Glitfeldt stille ind i sit hjem i Kokkedal. Efter mange år med rengøring og som stuepige på Skodsborg flyttede Gerd efter sin mand Harrys pludselige død i 1988 til lejligheden i Kokkedal. Her engagerede hun sig i det lokale aktivitetscenter og deltog på nær de sidste år altid i menighedens julefester for seniorer. Gerd blev 96 år. Gerd efterlader sig sønnerne Frank, Willy og Johannes. Begravelsen sker fra Nærum Adventistkirke mandag 29. februar kl Efter turen til Vedbæk kirkegård er der en lille mindehøjtidelighed i menighedssalen. På gensyn!

7 Mit yndlingsvers CARSTEN THOMSEN Prædikerens Bog 12,1: Husk på din skaber i ungdommens dage, før de onde dage kommer, og de år oprinder, om hvilke du siger: Dem kan jeg ikke lide! Det jeg læser ud af Prædikerens udtalelse her, er: Nyd nuet og vær taknemmelig for det. CHRISTINA NEESGAARD Fillipperbrevet 1,14: Glæd jer altid i Herren! Jeg siger atter: Glæd jer! Lad jeres mildhed blive kendt af alle mennesker. Herren er nær. Vær ikke bekymrede for noget, men bring i alle forhold jeres ønsker frem for Gud i bøn og påkaldelse med tak. Og Guds fred, som overgår al forstand, vil bevare jeres hjerter og tanker i Kristus Jesus. Tænk over det. Det giver fred og ro i sjælen. Vær glad, lad være at bekymre dig, men bring dine ønsker frem for Gud, og modtag Hans fred. CHRISTOFFER STRUKSNES 1 Korinterbrev 13,4-7: Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind. Den gør intet usømmeligt, søger ikke sit eget, hidser sig ikke op, bærer ikke nag. Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved sandheden. Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt. Smukt skrevet en anderledes kærlighed i Bibelen end i de mange kærlighedssange der er så populære. Tak for dine gaver! 23. jan. Missionen kr. 622,- Kirkens arbejde kr ,- 30. jan. Missionen kr. 579,- Bibelselskabet kr ,- 06. feb. Missionen kr. 786,- Varmeudgifter kr ,- 13. feb. Missionen kr. 728,- Kirkens arbejde kr ,- 20. feb. Missionen kr ,- Kirkens arbejde kr ,- Kirken har modtaget følgende anonyme gaver siden sidste menighedsblad, som vi siger tak for: Januar: kr ,- Gaver kan indbetales på konto

8 Sabbatterne i MARTS 2016 Kontaktpersoner SABBATTEN DEN 5. MARTS Bibelstudium: Paulus og oprøret Gudstjeneste: Skolegudstjeneste (Kollekt: Nærum Privatskole) SABBATTEN DEN 12. MARTS Bibelstudium: Peter og den store strid Gudstjeneste: Michael Bidstrup (Kollekt: Velfærdsarbejdet) SABBATTEN DEN 19. MARTS Bibelstudium: Den kæmpende kirke Gudstjeneste: Bjørn Krøll (Kollekt: Kirkens arbejde) SABBATTEN DEN 26. MARTS Bibelstudium: Frelse Gudstjeneste: Oplyses senere (Kollekt: Kirkens arbejde) SABBATTEN DEN 2. APRIL Fællesspisning efter gudstjenesten Bibelstudium: Davids søn Gudstjeneste: John Ravnkilde (Kollekt: Kirkens arbejde) PRÆST: Michael Bidstrup, michael.bidstrup@adventist.dk MENIGHEDSLEDERE: Bjørn Krøll Nielsen, Nils Rechter, Ulrik Schiermer, onkel_sla@hotmail.com Benjamin Elkjær, Christoffer Struksnes, MENIGHEDSTJENERE: Kristian Kjøller, KASSERER: Viggo Kjøller, SPEJDER: Dorte Nybo Demant, TEEN-KLUB: Michael Bidstrup MENIGHEDSBLAD: Bjørn Krøll Nielsen (redaktør) bamselone@mail.dk Bente Skov-Hansen (grafiker) , bente.skov-hansen@adventist.dk

ADVENTISTKIRKE NÆRUM JUNI I er verdens lys. naerum.adventistkirke.dk. Matt 5,14. Familiegudstjenesten den 9. maj

ADVENTISTKIRKE NÆRUM JUNI I er verdens lys. naerum.adventistkirke.dk. Matt 5,14. Familiegudstjenesten den 9. maj NÆRUM ADVENTISTKIRKE I er verdens lys Matt 5,14 JUNI 2015 naerum.adventistkirke.dk Familiegudstjenesten den 9. maj Præstens klumme Af Michael Bidstrup Helligånden Det har lige været pinse, hvor vi mindes

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE MARTS 2015

NÆRUM ADVENTISTKIRKE MARTS 2015 NÆRUM ADVENTISTKIRKE MARTS 2015 Derpå sagde Gud: Lad grønne planter, der bærer frø, spire frem af jorden, og frugttræer, som bærer frugt med kerner, så de kan formere sig, hver efter sin art! Og sådan

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM APRIL Spild ikke tiden med at kigge efter blå himmel på grå dage. Se skønheden i skyerne i stedet...

ADVENTISTKIRKE NÆRUM APRIL Spild ikke tiden med at kigge efter blå himmel på grå dage. Se skønheden i skyerne i stedet... NÆRUM ADVENTISTKIRKE Spild ikke tiden med at kigge efter blå himmel på grå dage. Se skønheden i skyerne i stedet... APRIL 2016 naerum.adventistkirke.dk Præstens klumme Af Michael Bidstrup Hvorfor leder

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM OKTOBER 2015

ADVENTISTKIRKE NÆRUM OKTOBER 2015 NÆRUM ADVENTISTKIRKE Helligånd, giv mig den tro, der frelser fra fortvivlelse. Giv mig det håb, som frier mig fra frygt og forsagthed. Herre, hvad denne dag end bringer. Dit navn være lovet. Gurli Vibe

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE JANUAR 2015

NÆRUM ADVENTISTKIRKE JANUAR 2015 NÆRUM ADVENTISTKIRKE JANUAR 2015 Men Åndens frugt er kærlighed, glæde, fred, tålmodighed, venlighed, godhed, trofasthed, mildhed og selvbeherskelse. Galaterne 5, 22-25 CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM Præstens

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM JULI/AUGUST 2015. Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile.

ADVENTISTKIRKE NÆRUM JULI/AUGUST 2015. Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile. NÆRUM ADVENTISTKIRKE Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile. Kærlig hilsen Jesus JULI/AUGUST 2015 naerum.adventistkirke.dk Spejdergudstjenesten den

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM JUNI 2016

ADVENTISTKIRKE NÆRUM JUNI 2016 NÆRUM ADVENTISTKIRKE Stol på Herren med hele dit hjerte; din forstand slår ikke til. Hvad du end foretager dig; prioriter Gud først, for da vil Han lede dig og lade livet lykkes Ordsp 3,5-6 JUNI 2016 naerum.adventistkirke.dk

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE FEBRUAR

NÆRUM ADVENTISTKIRKE FEBRUAR NÆRUM ADVENTISTKIRKE FEBRUAR 2015 Himlen fortæller om Guds herlighed, hvælvingen beretter om hans hænders værk; dag forkynder det til dag, nat kundgør det til nat. Der lyder ingen ord, ingen tale, uden

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM SEPTEMBER 2015

ADVENTISTKIRKE NÆRUM SEPTEMBER 2015 NÆRUM ADVENTISTKIRKE For jeg var sulten, og I gav mig noget at spise, jeg var tørstig, og I gav mig noget at drikke, jeg var fremmed, og I tog imod mig, jeg var nøgen og I gav mig tøj... Matt 25,35-36

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE JUNI

NÆRUM ADVENTISTKIRKE JUNI NÆRUM ADVENTISTKIRKE JUNI 2014 Fred efterlader jeg jer, min fred giver jeg jer Joh. 14, 27 CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM Præstens klumme: Efter Kristi Himmelfart Da jeg var ung, så jeg meget op til en ung

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE DECEMBER 2014. Lev med visdom og hold fred med hinanden. CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM. Markus 9, 50

NÆRUM ADVENTISTKIRKE DECEMBER 2014. Lev med visdom og hold fred med hinanden. CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM. Markus 9, 50 NÆRUM ADVENTISTKIRKE DECEMBER 2014 Lev med visdom og hold fred med hinanden. Markus 9, 50 CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM Præstens klumme Den, der har Sønnen, har livet; den, der ikke har Guds søn, har ikke

Læs mere

I brevet til Korintherne siger Paulus følgende om kærligheden:

I brevet til Korintherne siger Paulus følgende om kærligheden: Prædiken i The Gospel Fellowship søndag 17 juni 2018 For snart tre måneder siden døde vores præst og min nærmeste ven Peter. Selvom tiden går, og hverdagen stille og roligt vender tilbage, er mit og mange

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM JANUAR 2016. Lykken er ikke en destination, men en måde at rejse på. naerum.adventistkirke.dk.

ADVENTISTKIRKE NÆRUM JANUAR 2016. Lykken er ikke en destination, men en måde at rejse på. naerum.adventistkirke.dk. NÆRUM ADVENTISTKIRKE Lykken er ikke en destination, men en måde at rejse på. Kinesisk ordsprog JANUAR 2016 naerum.adventistkirke.dk Præstens klumme Af Michael Bidstrup Gudsriget i hverdagen Guds rige er

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM MAJ Og han, der sidder på tronen, sagde: Se, jeg gør alting nyt! Og han sagde: Skriv! For disse ord er troværdige og sande.

ADVENTISTKIRKE NÆRUM MAJ Og han, der sidder på tronen, sagde: Se, jeg gør alting nyt! Og han sagde: Skriv! For disse ord er troværdige og sande. NÆRUM ADVENTISTKIRKE Og han, der sidder på tronen, sagde: Se, jeg gør alting nyt! Og han sagde: Skriv! For disse ord er troværdige og sande. Åb 21,5 MAJ 2016 naerum.adventistkirke.dk Herbert Blomstedt

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM NOVEMBER 2015. Og det er det løfte, som han har givet os: det evige liv. naerum.adventistkirke.dk. 1 Joh 2,25

ADVENTISTKIRKE NÆRUM NOVEMBER 2015. Og det er det løfte, som han har givet os: det evige liv. naerum.adventistkirke.dk. 1 Joh 2,25 NÆRUM ADVENTISTKIRKE Og det er det løfte, som han har givet os: det evige liv. 1 Joh 2,25 Kære Far! Hjælp mig at prioritere de evige værdier, som gør livet værd at leve... NOVEMBER 2015 naerum.adventistkirke.dk

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE OKTOBER 2014. Gud har i sin nåde givet os forskellige gaver, så vi kan hjælpe hinanden. CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM.

NÆRUM ADVENTISTKIRKE OKTOBER 2014. Gud har i sin nåde givet os forskellige gaver, så vi kan hjælpe hinanden. CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM. NÆRUM ADVENTISTKIRKE OKTOBER 2014 Gud har i sin nåde givet os forskellige gaver, så vi kan hjælpe hinanden. Romerne 12, 6 CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM Præstens klumme: Har Gud virkelig forskellige budskaber

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE AUGUST

NÆRUM ADVENTISTKIRKE AUGUST NÆRUM ADVENTISTKIRKE AUGUST 2014 AT VÆRE STÆRK er ikke at løbe hurtigst at hoppe længst eller løfte tungest. AT VÆRE STÆRK er ikke altid at vinde altid at ha ret eller altid at vide bedst. AT VÆRE STÆRK

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE Det ikke os, der bruger Helligånden, men Helligånden, der bruger os. MAJ 2015 naerum.adventistkirke.dk

NÆRUM ADVENTISTKIRKE Det ikke os, der bruger Helligånden, men Helligånden, der bruger os. MAJ 2015 naerum.adventistkirke.dk NÆRUM ADVENTISTKIRKE Det ikke os, der bruger Helligånden, men Helligånden, der bruger os. Historien om Jesus s. 539 MAJ 2015 naerum.adventistkirke.dk Præstens klumme Af Michael Bidstrup Et liv med/uden

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt.

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt. 1 Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker Om jeg så tælles blandt de i klogeste i vores samfund, har indsigt i jura og økonomi, kender kunst og kultur og forstår svære

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM JULI /AUGUST At glæde sig over sit arbejde og med taknemmelighed

ADVENTISTKIRKE NÆRUM JULI /AUGUST At glæde sig over sit arbejde og med taknemmelighed NÆRUM ADVENTISTKIRKE At glæde sig over sit arbejde og med taknemmelighed leve i de kår, man har fået det i sig selv er en gave fra Gud. Den, som kan nyde denne gave, bekymrer sig hverken om fortid eller

Læs mere

Prædiken til Midfaste søndag 2016 Tekster: 2.Mosebog 16, Peters brev 1, Johannesevangeliet 6,24-37

Prædiken til Midfaste søndag 2016 Tekster: 2.Mosebog 16, Peters brev 1, Johannesevangeliet 6,24-37 Prædiken til Midfaste søndag 2016 Tekster: 2.Mosebog 16,11-18 - 2. Peters brev 1,3-11 - Johannesevangeliet 6,24-37 Prædiken I indledningen i dag nævnte jeg startsalmen. I den salme digtede Kingo som skrev

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM SEPTEMBER Dit hjerte skal holde fast ved mine ord, hold mine bud, så skal du leve.

ADVENTISTKIRKE NÆRUM SEPTEMBER Dit hjerte skal holde fast ved mine ord, hold mine bud, så skal du leve. NÆRUM ADVENTISTKIRKE Dit hjerte skal holde fast ved mine ord, hold mine bud, så skal du leve. Ordsp 4,4 SEPTEMBER 2016 naerum.adventistkirke.dk Velsignelse af Jacob Evig-glad sabbatten den 6. august Præstens

Læs mere

Bøn: Vor Gud og far Lad din fuldkomne glæde være og blive i os. Amen. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs.

Bøn: Vor Gud og far Lad din fuldkomne glæde være og blive i os. Amen. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 18. trin. II 25. september 2016 Sundkirken 10 Salmer: 729 Nu falmer skoven 36 Befal du dine veje 335 Flammerne er mange 368 Vintræ og grene 476 Kornet som dør 696 Kærlighed er lysets kilde Bøn: Vor Gud

Læs mere

Hvad vil du da svare? Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig: Hvem er du?

Hvad vil du da svare? Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig: Hvem er du? Forestil dig, at du møder en person, som intet kender til dig. Forestil dig, at den person spørger dig, hvem du er. Hvad vil du da svare? Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig: Hvem er du? Fortæller du,

Læs mere

Den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort 5 Mos. 30, 19-20 Joh. 6, 37

Den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort 5 Mos. 30, 19-20 Joh. 6, 37 Så længe jorden står, skal såtid og høsttid, kulde og varme, sommer og vinter, dag og nat ikke ophøre. 1 Mos. 8, 22 Joh. 6, 35 Jeg er livets brød. Den, som kommer til mig, skal ikke sulte, og den, der

Læs mere

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 Herre, lær mig at søge dit rige og din retfærdighed og giv mig så alt andet i tilgift. AMEN Ja, den er god med dig, Jesus! Sådan fristes

Læs mere

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle!

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle! Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner. Forud for vielsen kan der kimes eller ringes efter stedets

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE APRIL 2014

NÆRUM ADVENTISTKIRKE APRIL 2014 NÆRUM ADVENTISTKIRKE APRIL 2014 Tak, kære Gud, at du elskede os så meget, at du gav os Jesus. Tak, fordi de sidste ord han sagde, før han døde var, at han elskede os alle sammen. CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM

Læs mere

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens ondskab, selvom vi godt ved, at den findes. Djævelen er Guds

Læs mere

Discipel 24/7 CELLEGRUPPER Cellegruppernes formål

Discipel 24/7 CELLEGRUPPER Cellegruppernes formål Rentemestervej 109 Discipel 24/7 2400 København NV CELLEGRUPPER Cellegruppernes formål At vokse sammen i troen og i livet som discipel til Guds ære. I cellegrupperne ønsker vi at hjælpe hinanden til at

Læs mere

Det er nemmere at skabe en løgn, end at være sandhed.

Det er nemmere at skabe en løgn, end at være sandhed. Bruger Side 1 13-08-2017 Prædiken til 8.søndag efter trinitatis 2017. Tekst. Matt. 7, 15-21. Det er nemmere at skabe en løgn, end at være sandhed. Det emne som denne søndags gudstjeneste tager op, er den

Læs mere

2. påskedag 28. marts 2016

2. påskedag 28. marts 2016 Kl. 9.00 Burkal Kirke Tema: Møde med den opstandne Salmer: 229, 236; 241, 234 Evangelium: Joh. 20,1-18 "Sorg er til glæde vendt, klagen endt!" Disse linjer fra en julesalme kan passende stå som overskrift

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

Studie 12 Menigheden 67

Studie 12 Menigheden 67 Studie 12 Menigheden 67 Åbningshistorie Før- og efter-billeder kan somme tider virke meget overbevisende. På et tidspunkt bladrede jeg i et ugeblad nede i supermarkedet, efter først at have kigget efter,

Læs mere

"I begyndelsen var ordet," begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os:

I begyndelsen var ordet, begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os: Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, 25/9 2016 Vor Frue Kirke Københavns Domkirke Stine Munch Da evangelisten Johannes vil fortælle evangeliet om Jesus Kristus begynder han historien på samme måde

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

Herre Jesus Kristus. TAK, at du gør dig til ét med os, så vi kan se Guds herlighed. AMEN

Herre Jesus Kristus. TAK, at du gør dig til ét med os, så vi kan se Guds herlighed. AMEN 6. søndag efter påske 2014, Hurup og Gettrup Johs. 17, 20-26 Herre Jesus Kristus. TAK, at du gør dig til ét med os, så vi kan se Guds herlighed. AMEN De fire evangelier har hver deres særlige kendetegn.

Læs mere

Uanset hvad, så har der været noget ved Jesus, som på en helt særlig måde får Levi til at følge kaldet og rejse sig og følge Jesus.

Uanset hvad, så har der været noget ved Jesus, som på en helt særlig måde får Levi til at følge kaldet og rejse sig og følge Jesus. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 18. september 2016 Kirkedag: 17.s.e.Trin/B Tekst: Sl 40,2-6; Jud 20-25; Mk 2,14-22 Salmer: SK: 4 * 51 * 492 * 52 LL: 4 * 51 * 62 * 492 * 511,6 * 52 Følg

Læs mere

Ingen særlige. Vær opmærksom på, at der skal skaffes adgang til fx en film og fremstillinger fra internettet.

Ingen særlige. Vær opmærksom på, at der skal skaffes adgang til fx en film og fremstillinger fra internettet. Spejder: Den fantastiske fortælling Formål Gennem mærkeforløbet skal spejderne møde også mindre kendte - fantastiske fortællinger fra bibelen gennem aktiviteter. Spejderne skal bruge andre fremstillinger

Læs mere

Man kan kun se rigtigt, med hjertet!

Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Mark 2,1-12 Salmer: 3-31-423-667-439/412-587 Kollekt: Johansen, s. 155 Som vintergrene i afmagt rækker mod dagens rum, ber vi om glæde og lys fra Guds evangelium I

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Påskedag Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8.

Bruger Side Prædiken til Påskedag Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8. Bruger Side 1 15-04-2017. Tekst: Markus 16,1-8. På en rejse i Etiopien kom vi til en by ved navn Lalibela. Den er kendt for de helt specielle kirker, som der er mange af i og rundt om byen. Byen blev skabt

Læs mere

Er en ny dag på vej over Roskilde?

Er en ny dag på vej over Roskilde? Er en ny dag på vej over Roskilde? Lørdag den 25. oktober er der igen arbejdsdag i og ved kirken. Vi starter kl. 9 med kaffe og brød. Vi opfordrer så mange som muligt til at deltage. Henrik holder ferie

Læs mere

2. Pinsedag. 13. juni Vestervig (Ashøje) Provstigudstjeneste.

2. Pinsedag. 13. juni Vestervig (Ashøje) Provstigudstjeneste. 2. Pinsedag. 13. juni 2011. Vestervig (Ashøje). 10.30. Provstigudstjeneste. Johs. 3,16-21: Thi således elskede Gud verden. Det er 2. pinsedag på Ashøje og i Jerusalem. Apostelen Peter er gået uden for

Læs mere

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Prædiken den 25. september 2016 kl. 10.00 i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Lad os rejse os og høre dette hellige evangelium skrevet af evangelisten (Gud være lovet

Læs mere

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja Dåbsritual tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja På din egen bekendelse, om din tro på Jesus, døber vi dig til Kristus i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn Nadverritual

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

e Agenda Lidt om os Lidt om jer Lidt om danskerne Strategisk vej Tre epokegørende og kreative ideer Lidt om jeres online potentiale

e Agenda Lidt om os Lidt om jer Lidt om danskerne Strategisk vej Tre epokegørende og kreative ideer Lidt om jeres online potentiale Folkekirken e Agenda Lidt om jer Lidt om danskerne Strategisk vej Lidt om os Tre epokegørende og kreative ideer Lidt om jeres online potentiale Lidt om os. Kære Gud eller hvem du er. Og det er netop problemet,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag Tekst. Matt. 07-11-2016 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2016. Tekst. Matt. 5,13-16 Vi er fælles om livet og om det at være mennesker. Vi er fælles om at smage livet med alle dets nuancer af surt og sødt, af

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM. Glædelig jul & velkommen DECEMBER 2015

ADVENTISTKIRKE NÆRUM. Glædelig jul & velkommen DECEMBER 2015 NÆRUM ADVENTISTKIRKE Og til slut er det ikke mængden af år i dit liv, der tæller, det er mængden af liv i dine år. Abraham Lincoln Glædelig jul & velkommen DECEMBER 2015 naerum.adventistkirke.dk Livet

Læs mere

Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31

Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Salmer: Lihme 9.00 751 Gud ske tak og lov, Dåb: 448 Fyldt af glæde, 52 Du herre Krist, 41 Lille Guds barn, 807 Den lange lyse sommerdag Lem 10.30 751 Gud

Læs mere

Børnebiblen præsenterer. Himlen, Guds smukke hjem

Børnebiblen præsenterer. Himlen, Guds smukke hjem Børnebiblen præsenterer Himlen, Guds smukke hjem Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Lazarus Bearbejdet af: Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org 2019

Læs mere

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn (En del af ritualet - erklæring om, at parret ønsker Guds velsignelse, fadervor og velsignelse - autoriseres.

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

Men, når vi så har fundet troen på, at det med Gud og Jesus er sandt og meningsfuldt, hvad så?

Men, når vi så har fundet troen på, at det med Gud og Jesus er sandt og meningsfuldt, hvad så? Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 9. oktober 2016 Kirkedag: 20.s.e.Trin/B Tekst: Es 5,1-7; Rom 11,25-32; Matt 21,28-44 Salmer: SK: 9 * 347 * 352 * 369 * 477 * 361 LL: 192 * 447 * 449 * 369

Læs mere

Konfirmandskriftord. Som en far er barmhjertig mod sine børn, er Herren barmhjertig mod dem, der frygter ham Sl. 103, 12-13

Konfirmandskriftord. Som en far er barmhjertig mod sine børn, er Herren barmhjertig mod dem, der frygter ham Sl. 103, 12-13 Konfirmandskriftord Så længe jorden står, skal såtid og høsttid, kulde og varme, sommer og vinter, dag og nat ikke ophøre. 1 Mos. 8, 22 Så vælg da livet, for at du og dine efterkommere må leve, og elsk

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

ÅNDELIGHED. Kim Torp, søndag d. 22. juni 2014

ÅNDELIGHED. Kim Torp, søndag d. 22. juni 2014 1 ÅNDELIGHED Kim Torp, søndag d. 22. juni 2014 DE 5 DOKTRINER 1. Født på ny (Position) Syndernes forladelse Det gamle er forbi noget nyt er blevet til 2. Ny natur/identitet Vi er en del af familien Vi

Læs mere

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 1 Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 Åbningshilsen I dag fejrer vi en begivenhed, en milepæl, noget, der kun sker

Læs mere

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos.

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 32,27 3. Herren din Gud går selv med dig, han lader dig ikke i

Læs mere

Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab

Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Der kan indledes med kimning eller ringning efter stedets skik. INDGANG (PRÆLUDIUM) INDGANGSSALME HILSEN

Læs mere

Ressource-katalog til klynger i ÅVM forår 2013

Ressource-katalog til klynger i ÅVM forår 2013 Ressource-katalog til klynger i ÅVM forår 2013 I denne folder tilbyder folk fra Aarhus Valgmenighed at undervise en aften i jeres klynge om emner, de brænder for, og som er helt centrale for den måde,

Læs mere

Jeg tror, at præster og forkyndere, kirker og menigheder er nød til at stille sig selv disse spørgsmål om vores virke, om det er i samklang med det vi

Jeg tror, at præster og forkyndere, kirker og menigheder er nød til at stille sig selv disse spørgsmål om vores virke, om det er i samklang med det vi Gudstjeneste i Gørløse & Lille Lyngby Kirke den 5. juni 2016 Kirkedag: 2.s.e.Trin/B Tekst: Jer 15,10+15-21; Åb 3,14-22; Luk 14,25-35 Salmer: Gørløse: 736 * 618 * 305 * 272 * 474 * 613 LL: 736 * 618 * 272

Læs mere

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn.

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn. Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn. (En del af ritualet - erklæring om, at parret ønsker Guds velsignelse, fadervor og velsignelse - autoriseres.

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Himlen, Guds smukke hjem

Himlen, Guds smukke hjem Børnebiblen præsenterer Himlen, Guds smukke hjem Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Lazarus Bearbejdet af: Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org BFC

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

Konfirmationsprædiken af Signe Høg d. 12. (7.b) og 14. maj (7.c) 2017

Konfirmationsprædiken af Signe Høg d. 12. (7.b) og 14. maj (7.c) 2017 Konfirmationsprædiken af Signe Høg d. 12. (7.b) og 14. maj (7.c) 2017 (Evangelietekst Johannesevangeliet kapitel 15, 1-12) (Det sande vintræ v1 Jeg er det sande vintræ, og min fader er vingårdsmanden.

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække Salmer DDS 318: Stiftet Guds Søn har på jorden et åndeligt rige DDS

Læs mere

menneske- OG DIAKOnISYn blaakors.dk

menneske- OG DIAKOnISYn blaakors.dk menneske- OG DIAKOnISYn blaakors.dk 1 Forord Blå Kors Danmark er en diakonal organisation, som arbejder på samme grundlag som folkekirken: Bibelen og de evangelisk-lutherske bekendelsesskrifter. I Blå

Læs mere

(18) Lod og del. Om gåden og kærligheden

(18) Lod og del. Om gåden og kærligheden (18) Lod og del Om gåden og kærligheden TEKST: FØRSTE KORINTHERBREV 13 DER ER to ting, man ikke skal tale for meget om: glæde og kærlighed. At tale om dem kunne udvande øjeblikket. For når glæde og kærlighed

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4.

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Bruger Side 1 17-05-2015 Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Dåbsvandet drypper fra barnets isse, og bedsteforældre blinker med våde øjne. Glæde og stolthed, slægtens og familiens nye

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til julesøndag side 1. Prædiken til julesøndag Tekst. Matt. 2,13-23.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til julesøndag side 1. Prædiken til julesøndag Tekst. Matt. 2,13-23. 12-2015 side 1 Prædiken til julesøndag 2015. Tekst. Matt. 2,13-23. Verdens skæve gang. Det gør ondt i sjælen at læse og høre denne tekst om barnemordene i Betlehem. Betlehem som vi har forbundet med julens

Læs mere

Forslag til ritual for vielse af to af samme køn.

Forslag til ritual for vielse af to af samme køn. Forslag til ritual for vielse af to af samme køn. (En del af ritualet - tilspørgsel, forkyndelse, fadervor og velsignelse - autoriseres. Den øvrige del af ritualet er vejledende.) Præludium Salme Hilsen

Læs mere

Jeg er en klovn til at finde rundt. Det har jeg altid været.

Jeg er en klovn til at finde rundt. Det har jeg altid været. 1 af 5 Prædiken søndag d. 22. januar 2017. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Matt 28,16-20 & Hebr 6,13-20. Jeg er en klovn til at finde rundt. Det har jeg altid været. Hvis man ser

Læs mere

Det evige liv er nutid og ikke fremtid. Det evige liv er Gudstro og ikke fremtidstro.

Det evige liv er nutid og ikke fremtid. Det evige liv er Gudstro og ikke fremtidstro. Det evige liv er nutid og ikke fremtid. Det evige liv er Gudstro og ikke fremtidstro. Prædiken af Kristine Stricker Hestbech til søndag den 1. maj 2016. Søndagen som også hedder 5. søndag efter påske.

Læs mere

Det er det kristne opstandelseshåb, at der i døden er opstandelse og liv i evigheden hos Gud i Himlen.

Det er det kristne opstandelseshåb, at der i døden er opstandelse og liv i evigheden hos Gud i Himlen. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 3. november 2013 Kirkedag: Allehelgensdag/A Tekst: Matt 5,1-12 Salmer: SK & LL: 402 * 566 * 571 * 787 * 569 Langt de fleste af os, vil der en dag blive

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. 09-08-2015 side 1 Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. Teksten giver et billede hvor Jesus er placeret midt i datidens religiøse centrum. Der talte Jesus et Ord. Et ord som nu er gentaget

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret

Sidste søndag i kirkeåret Sidste søndag i kirkeåret Salmevalg 403: Denne er dagen 448: Fyldt af glæde 321: O Kristelighed 638: O, kommer hid dog til Guds søn 121: Dejlig er jorden Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus

Læs mere

Konfirmandord - og der er vildt mange:

Konfirmandord - og der er vildt mange: Konfirmandord - og der er vildt mange: Så længe jorden står, skal såtid og høsttid, kulde og varme, sommer og vinter, dag og nat ikke ophøre. 1 Mos. 8, 22 Så vælg da livet, for at du og dine efterkommere

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 6. september 2015 Kirkedag: 14.s.e.Trin/A Tekst: Luk 17,11-19 Salmer: SK: 3 * 330 * 508 * 582 * 468,4 * 12 LL: 3 * 508 * 582 * 468,4 * 12 I Benny Andersens

Læs mere

Kristi liv. Det tror vi

Kristi liv. Det tror vi Studie 1 Guds ord 9 Åbne spørgsmål Har du nogensinde skullet sende en besked til en anden, hvor det ikke er lykkedes pga. en kommunikationsfejl? Hvordan føltes det? Del historien. Forestil dig, at du har

Læs mere

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl 1 RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl. 16.00 Emne: Hvorfor tro på en gud? Præludium: Beautiful things Velkomst v. Steen - Vi har sat tre meget grundlæggende spørgsmål som overskrifter for de rytmiske gudstjenester

Læs mere

ADVENTISTKIRKE NÆRUM SEPTEMBER The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge. naerum.adventistkirke.

ADVENTISTKIRKE NÆRUM SEPTEMBER The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge. naerum.adventistkirke. NÆRUM ADVENTISTKIRKE The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge. Stephen Hawking SEPTEMBER 2018 naerum.adventistkirke.dk Klumme Michael Bidstrup Gud først og størst

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31 1 1.søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 7. juni 2015 kl. 10.00. Koret Voices fra Sct. Pauli kyrka, Göteborg medvirker. Salmer: 745/434/685,v.4/614,v.1-5// 614,v.6-9/439/41/13. Åbningshilsen Hjertelig

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Påskedag 2015.docx. Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8.

Bruger Side Prædiken til Påskedag 2015.docx. Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8. Bruger Side 1 05-04-2015 Prædiken til Påskedag 2015. Tekst: Markus 16,1-8. Påskedag er dagen hvor vi kan slippe tøjlerne og springe ud i glæde over at det umulige er sket. Lade troen springe ud som blomsten,

Læs mere

Kend Kristus. Discipelskab. Målrettet 16-18 år. Troy Fitzgerald. Unge

Kend Kristus. Discipelskab. Målrettet 16-18 år. Troy Fitzgerald. Unge Kend Kristus Discipelskab Målrettet 16-18 år Troy Fitzgerald Unge Kend Kristus Troy Fitzgerald Unge 16-18 år 3 Originaltitel: ChristWise 2013 Dansk Bogforlag Grafisk bearbejdning: Sat med: ITC Century

Læs mere

Når det i det hele taget handler om åbenbaringen af Gud, så er der et element i hele frelseshistorien, som det er meget vigtigt,

Når det i det hele taget handler om åbenbaringen af Gud, så er der et element i hele frelseshistorien, som det er meget vigtigt, Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 22. maj 2016 Kirkedag: Trinitatis søndag/b Tekst: Es 49,1-6; Ef 1,3-14; Matt 28,16-20 Salmer: SK: 356 * 418 * 9 * 364 * 6,2 * 11 LL: 356 * 9 * 364 * 6,2

Læs mere

1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679

1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679 1 1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Det er forår og faste. Og 1.

Læs mere

O, skriv dit navn i vores hjerte og vores i din højre hånd, så vi med dig har fryd og smerte tilfælles i den Helligånd! AMEN

O, skriv dit navn i vores hjerte og vores i din højre hånd, så vi med dig har fryd og smerte tilfælles i den Helligånd! AMEN 4. søndag i advent 2016, Hurup Johannes 1, 19-28 O, skriv dit navn i vores hjerte og vores i din højre hånd, så vi med dig har fryd og smerte tilfælles i den Helligånd! AMEN De har hørt om ham inde i Jerusalem.

Læs mere

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Alle mennesker beder på et eller andet tidspunkt, selv om man måske ikke bekender sig som troende. Når man oplever livskriser, så er det

Læs mere

18. søndag efter trinitatis 15. oktober 2017

18. søndag efter trinitatis 15. oktober 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Det største bud Salmer: 731, 16, 374; 54, 668 Evangelium: Matt. 22,34-46 I den sidste tid inden Jesu lidelse og død, hører vi i evangelierne hvordan de jødiske ledere hele

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1. søndag i fasten side 1. Prædiken til 1. søndag i fasten 201. Tekst. Luk. 22,

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1. søndag i fasten side 1. Prædiken til 1. søndag i fasten 201. Tekst. Luk. 22, side 1 Prædiken til 1. søndag i fasten 201. Tekst. Luk. 22, 24-32. I en tid hvor religion nærmest anses for at være roden til alt ondt, er det 3 vigtige tekster vi har fået at lytte til. Fastetiden i kirkeåret

Læs mere

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Jeg vil fortælle lidt om væksthuset. Væksthuset lever og har det godt. Vi mødes mindst en gang om måneden. Vi beder sammen, og taler om åndens gaver og tjenester. Vi øver os i at tjene sammen, fordi vi

Læs mere

2. søndag efter påske

2. søndag efter påske 2. søndag efter påske Salmevalg 408: Nu ringer alle klokker mod sky 664: Frelseren er mig en hyrde god 217: Min Jesus, lad mit hjerte få 227: Som den gyldne sol frembryder 42: I underværkers land jeg bor

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere