Tilladelsen gives på visse vilkår i overensstemmelse med den hydrauliske og miljøtekniske vurdering. Tilladelsen gælder i forsøgsperioden.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilladelsen gives på visse vilkår i overensstemmelse med den hydrauliske og miljøtekniske vurdering. Tilladelsen gælder i forsøgsperioden."

Transkript

1 Park-, Vej- og Miljøcenter HOFOR Ørestads Boulevard København S Att. Neel Bussenius Mail: nebu@hofor.dk Sagsbehandler: Nicolai Christensen Telefon: nrc@ishoj.dk Journal nummer: p juni 2016 Tilladelse til midlertidig udledning af vand til Lille Vejleå og filterskyllevand til kloak ifm. blødgørings- og filterforsøg i pilotanlægget på Værket ved Thorsbro Afgørelse Ishøj Kommune, Park-, Vej- og Miljøcenter som Vandløbsmyndighed giver hermed på visse vilkår, i henhold til Lov om Miljøbeskyttelse (lovbekendtgørelse nr af 19. november 2015) 28 og tilhørende bekendtgørelser nr af den 16. december 2015 og nr. 439 af den 19. maj 2016, HOFOR tilladelse til midlertidig udledning af vand fra blødgørings- og filterforsøg fra pilotanlæg beliggende matrikel nr. 14d, Torslundemagle By, Torslunde og til vandløbet Lille Vejleå samt tilladelse til at filterskyllevand ledes til kloak. Tilladelsen gives på visse vilkår i overensstemmelse med den hydrauliske og miljøtekniske vurdering. Tilladelsen gælder i forsøgsperioden. Sagsfremstilling I forbindelse med pilotforsøg med blødgøring af vandet fra Thorsbro Vandværk samt pilotforsøg til undersøgelse af opbygningen af et enkeltfilter til erstatning for det nuværende dobbeltfilter, søger HOFOR i ansøgning af 1. marts 2016 Ishøj Kommune om midlertidig tilladelse til udledning af udløbsvand fra pilotanlægget til Lille Vejleå i perioden fra ca. d. 1. juli 2016 til ca. d. 1. marts I samme periode ønskes tilladelse til udledning af filterskyllevand fra filterforsøg til kloak. HOFOR har planer om at ombygge/nybygge Værket ved Thorsbro. I den forbindelse ønsker HOFOR at udføre pilotforsøg med blødgøring af vandet fra værket samt pilotforsøg til undersøgelse af opbygningen af et enkeltfilter til erstatning for det nuværende dobbeltfilter. Testen udføres ved anvendelse af et pilotanlæg, der er opbygget som et minivandværk der omfatter et kalkfældningsanlæg samt et efterfilter. Vandet fra pilotanlægget vil ikke indgå i drikkevandsproduktionen. Ved udførelse af forsøgene i pilotanlægget forventes et flow gennem anlægget på ca. 600 l/t, svarende til ca. 15 m3/d. Det forventes derfor, at der bliver behov for udledning af ca m3 vand til Lille Vejleå i hele forsøgsperioden. Ishøj Rådhus Ishøj Store Torv Ishøj Telefon Fax Ishojkommune@ishoj.dk Åbningstid: Man./tirs./ons./tors. kl , torsdag også kl , fredag kl Park-, Vej- og Miljøcenter, Baldersbækvej 6, 2635 Ishøj Tlf parkogvej@ishoj.dk

2 Skyllevandsmængden forventes at udgøre ca. 330 L for hver 50 timers drift af pilotanlægget, dvs. i alt ca m3 vand i hele forsøgsperioden. Udledningspunkt til Lille Vejleå og kloak På Værket ved Thorsbro planlægges pilotanlægget opstillet på den sydlige side af maskinhuset. Placeringen af pilotanlægget på ejendommen fremgår af figur 1. Vandet fra pilotanlægget ønskes udledt til Lille Vejleå via eksisterende dræn. Udledningspunktet til Lille Vejleå samt placeringen af vejvandsdæksel er markeret på figur 2. Filterskyllevand ledes via ledning til nærmeste spildevandskloak ved Maskinhuset (ikke markeret). Filterskyllevand udgør en mængde på m 3 i forsøgsperioden. HOFOR har en tilslutningstilladelse til m 3 filterskyllevand om året fra 16. august Ishøj Kommune vurderer, at der er tale om en lille mængde filterskyllevand som kan tilknyttes den eksisterende tilslutningstilladelse, og vurderer derfor at der ikke skal meddeles en ny tilladelse, såfremt vilkår i gældende tilslutningstilladelse overholdes. Behandling af filterskyllevandet er derfor ikke nærmere beskrevet og vurderet i denne afgørelse.

3 Udløbsvandets og filterskyllevandetssammensætning Forsøgene opstartes med test af grundvandsfilteret. Filterets primære funktion er fjernelse af jern, mangan og ammonium, og der vil gå ca. 1-2 måneder før aktiviteten i filteret er opbygget. Efter filterforsøgene ønskes udført samtidigt forsøg med blødgøring og test af filteret. I blødgøringsprocessen med-udfældes jern, mangan og ammonium, og den resterende del fjernes i filteret. Udløbsvandets sammensætning er derfor afhængig af forsøgsstadiet. Følgende tabel 1 indeholder en oversigt over flow gennem pilotanlægget og udvalgte parametres koncentrationer efter forskellig varighed af forsøget, baseret på råvandskvalitet og tidligere forsøg på øvrige værker. Tabel 2 indeholder flow og indhold i filterskyllevandet.

4 Forslag til egenkontrol Når der udføres filterforsøg vil der bliver udtaget vandprøver til analyse hver uge. Nedenstående tabel 3 viser hvilke parametre, der vil blive analyseret for i vandprøver udtaget fra hhv. indløbet til og udløbet fra filteret.

5 Når der udføres både blødgørings- og filterforsøg vil der dagligt blive udtaget vandprøver til analyse. Nedenstående tabel 4 viser hvilke parametre, der vil blive analyseret for i vandprøver udtaget fra hhv. indløbet til blødgøringsforsøgene, udløbet fra blødgøringsforsøgene samt udløbet fra filteret. Anvendte stoffer mængder og opbevaring Til blødgøringsforsøgene skal anvendes basen NaOH (27,65%) til kalkfældningsprocessen i pelletkolonnen.

6 Det er estimeret, at der ugentligt skal anvendes 2 dunke NaOH (27,65%) á 24 kg/18,3 L. Da blødgøringsforsøgene forventes at skulle foregå i ca. 6 uger skal der i alt for hele perioden anvendes 12 dunke NaOH (27,65%), svarende til i alt 288 kg / 219,6 L. NaOH-beholdere i brug inde i pilotanlægget vil blive opbevaret i en spildbakke. Til neutralisering af overskydende NaOH i vandet efter pelletkolonnen skal anvendes CO2. En CO2-flaske à 40 L (af kvalitet Aligal 2 fra Air Liquide) vil stå inde i pilotanlægget. Pellets I forbindelse med blødgøringsforsøgene udfældes kalken i vandet på tilsatte sandkorn og danner pellets. Disse pellets tappes dagligt fra kalkfældningsanlægget og det forventes at der i perioden for pilotforsøget produceres i alt L pellets. De dannede pellets, der tappes fra bunden af kolonnen, anvendes til analyse og restmængden deponeres sammen med det øvrige organiske affald fra værket. Ishøj Kommunes hydrauliske vurdering Det forventede vandbidrag til Lille Vejleå ved gennemførelse af forsøgene i pilotanlægget er yderst beskedne fordelt på ca. 600 l/t, svarende til ca. 15 m3/d. Den samlede udledning til Lille Vejleå forventes at være ca m3 vand i hele forsøgsperioden. Udledningen på 600 L/t svarer til 0,2 L/s, hvilket er en yderst beskeden udledning, som ikke vil medføre nogen hydraulisk belastning af vandløbet. Til sammenligning er udløbstallet for udledning fra regnvandsbassiner til Lille Vejleå 2 L/S/brutto ha jf. spildevandsplanen for Ishøj Kommune. I sommerhalvåret er den øvre del af vandløbet i risiko for at løbe tør, hvorfor at det udledte vand fra forsøgene vurderes at kunne have en positiv indvirkning på vandløbets hydraulik. Ishøj Kommunes miljøtekniske vurdering Vandet skal udledes til Ll. Vejleå og derfra til Køge Bugt. I Vandplan 2014 for Køge Bugt er Lille Vejleå målsat med God økologisk tilstand og faunaklasse 5 (DVFI). Den nuværende tilstand er bedømt til Ringe og Moderat, svarende til faunaklasse 3-4. På strækningen mellem Køgevej og Ishøj Sø findes en selvforynglende bestand af bækørreder. Ishøj Kommune stiller en række krav til fysisk kemiske kvalitetselementer samt kravværdier for miljøfremmede stoffer som skal overholdes i vandløbsvandet ved udledningspunktet, jf. tabel 5 nedenfor. Af tabel 5 fremgår, at de kendte værdier fra tidligere forsøg alle ligger under maksimal kravværdierne for stofindholdet i vandløbsvandet.

7 Parameter Enhed Kravværdi Værdi fra tidligere forsøg Måles ved egen kontrol Jern 2+ Mg FE+2/L 0,2 0,1 X Ammonium Mg NH4/L 1 0,4 0,05 X Nikkel µg /L 4 X PH 7-9 X Ilt Mg o2/l 4 8 x Mangan µg/l / mg/l 150 µg/l 0,03 0,02 mg Mn/l x Tabel 5. Kravværdierne for jern 2+, total ammonium, ilt og PH er taget fra den statslige vandplan for Køge Bugt, mens kravværdierne for mangan og nikkel er taget fra BEK nr. 439 af 19/05/2016. Parametrene måles ved HOFORs egen kontrol af det udledte vand fra forsøgene. HOFOR oplyser, at der vil være kontinuerlige målinger af PH værdien efter pelletkolonnen, efter tilsætning af CO2 og efter filteret (dvs. i udløbsvandet) i hele forsøgsperioden. Det oplyses, at vandet efter pelletkolonnen vil have en ph på ca. 9, og der vil komme en alarm hvis ph værdien bliver for høj i udløbet af pelletkolonnen. Efter pelletkolonnen bliver der tilsat CO2 til at reducere ph. Bagefter vil det blødgjorte vand blive blandet med råvand før filtrering. Efter filteret vil ph i udløbsvandet være ca. 7-8,5. Ved udledninger af oppumpet grundvand i Ishøj siger erfaringen, at der kan være forhøjede værdier af nikkel. HOFOR oplyser, at nikkelindholdet i udløbsvandet vil være ca. 7 µg/l, hvilket overholder krav til drikkevand, men er let forhøjet i forhold til kravværdien til vandløbsvandet på 4 µg /L. Der kan imidlertid regnes med en fortynding af udløbsvandet på min. 2 gange og derfor vurderes kravværdien at kunne opfyldes. Ved overholdelse af de ovenfor nævnte kravværdier samt gennemførelse af det foreslåede overvågningsprogram, mener Ishøj Kommune, at det er sikret at recipienten Lille Vejleå ikke vil blive belastet ved udledning med det behandlede vand. Kommunen har derfor besluttet at give den midlertidige tilladelse til blødgørings- og filterforsøget ved Thorsbro Vandværk. Nedenfor har Ishøj Kommune stillet en række vilkår for den midlertidige tilladelse. Vilkår for tilladelsen 1. Pilotforsøget skal gennemføres i overensstemmelse med den fremsendte ansøgning 2. Udledningen må ikke give anledning til overskridelse af Miljø- og Fødevareministeriets til enhver tid gældende grænseværdier for miljøfremmede stoffer. Hvis der registreres synlige påvirkninger af vandet i Ll. Vejleå, skal Park-, Vej- og Miljøcenter straks underrettes på tlf eller mail parkogvej@ishoj.dk 3. Tilladelsen kan inddrages eller sættes i bero, hvis udledningen giver anledning til væsentlige miljømæssige gener. 4. Udledningen må ikke overstige 16 m3 vand i døgnet til Lille Vejleå 5. Denne tilladelse er gældende til d. 1. marts 2017, hvor pilotforsøget forventes afsluttet. 6. Vilkår i Tilslutningstilladelse for Thorsbro Vandværk af 16. august 2007 skal overholdes.

8 Andre forhold Parallelt med ansøgning om udledningstilladelse vil pilotanlægget skulle sagsbehandles i forhold til vandforsyningsloven, planloven samt have byggetilladelse. Klagevejledning Denne afgørelse kan påklages skriftligt til Natur- og Miljøklagenævnet jf. kap. 11 i Miljøbeskyttelsesloven. Klageberettigede er afgørelsens adressat samt enhver, der har individuel væsentlig interesse i sagens udfald, samt de i miljøbeskyttelseslovens nævnte klageberettigede organisationer m.v. i det omfang, de er klageberettigede i den konkrete sag. Der kan fremsendes en klage via Klageportalen, som du finder et link til på forsiden af Klageportalen ligger på og Du logger på eller ligesom du plejer, typisk med NEM-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på kr.500. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Natur- og Miljøklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Naturstyrelsen. Naturstyrelsen videresender herefter anmodningen til Natur- og Miljøklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. Klagefristen er fire uger fra den dag, denne afgørelse er meddelt, dvs. senest d. 1. juli Ansøger vil blive underrettet, hvis der inden klagefristens udløb indgives klage fra anden side. Denne afgørelse kan i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 101 indbringes for domstolene indtil 6 måneder fra den dato, hvor afgørelsen er meddelt. Afgørelsen er sendt til HOFOR A/S, Ørestads Boulevard 35, 2300 København S, att. Miljøkonsulent Neel Bussenius, mail: nebu@hofor.dk Kopi af afgørelsen er sendt til: Ishøj Kommune Park-, Vej- og Miljøcenter, att. Lone Jacobsen, lon@ishoj.dk Ishøj Kommune Park-, Vej- og Miljøcenter, att. Inger Olsson, 35663@ishoj.dk Danmarks Naturfredningsforening, Ishøj/Vallensbæk, dnvallensbaek-ishoej-sager@dn.dk Embedslægeinstitutionen Hovedstaden, hvs@sst.dk Friluftsrådet, fr@friluftsraadet.dk Danmarks Fiskeriforening, mail@dkfisk.dk Danmarks Sportsfiskerforbund, post@sportsfiskerforbundet.dk Ferskvandsfiskeriforeningen for Danmark, att. Niels Barslund, nb@ferskvandsfiskeriforeningen.dk Med venlig hilsen Nicolai R. Christensen Natur- og landskabsforvalter

Tilladelse til midlertidig udledning af skyllevand til Lille Vejleå i forbindelse med renovering af Thorsbro Kildeplads i Ishøj Kommune

Tilladelse til midlertidig udledning af skyllevand til Lille Vejleå i forbindelse med renovering af Thorsbro Kildeplads i Ishøj Kommune Park-, Vej- og Miljøcenter HOFOR Ørestads Boulevard 35 2300 København S Att. Inger Mølgaard Andersen Mail: inma@hofor.dk Sagsbehandler: Nicolai Christensen Telefon: 43 57 77 55 Email: nrc@ishoj.dk Journal

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Sagsnr.: 219-2013-42519 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Sagsnr.: 219-2013-33737 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Dato 28. 01. 2019 Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Sagsnr.: 13/33736 Sagsbehandler: Maj Brit Fisker Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Sagsnr.: 36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning af renset

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Sagsnr.: 219-2013-2741 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand

Læs mere

Udledningstilladelse til udledning af overfladevand fra Tranegilde og Vallensbæk Moser til St. Vejle Å.

Udledningstilladelse til udledning af overfladevand fra Tranegilde og Vallensbæk Moser til St. Vejle Å. Park- og Vejcenter HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Att. Anne Thorup Eriksen Mail: ater@hofor.dk (på vegne af Kloaksammenslutningen) Sagsbehandler: Nicolai Christensen Telefon: 43 57 77

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften Sagsnr.: 219-2013-36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning

Læs mere

#split# 5. Bundfældningstanken skal tømmes for slam efter behov. Slammet skal bortskaffes efter gældende regler.

#split# 5. Bundfældningstanken skal tømmes for slam efter behov. Slammet skal bortskaffes efter gældende regler. #split# MANNA VANDVÆRK Kilden 7 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 29-03-2017 Sags. nr.: 06.11.01-P19-1-17 Sagsbeh.: Jes Rose Nielsen Lokaltlf.: +4599455519 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon

Læs mere

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk Randers Spildevand A/S E-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 11-05-2016

Læs mere

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å.

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Vindinge Å. Tilladelsen er et tillæg til udledningstilladelsen

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Sagsnr.: 15/23622 ks: bscr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Baggrund Lyngby Taarbæk Forsyning har ansøgt Lyngby-Taarbæk Kommune om tilladelse til at udlede vand fra prøvetagning til Mølleå.

Baggrund Lyngby Taarbæk Forsyning har ansøgt Lyngby-Taarbæk Kommune om tilladelse til at udlede vand fra prøvetagning til Mølleå. Lyngby-Taarbæk Forsyning A/S Att.: Marianne Jeppesen og Aksel Olsen Hjortekærbakken 12 2800 Kgs. Lyngby Sendt til forsyning@ltf.dk Dato: 21-10-2015 Ref: PERH J.nr.: 20150330179 Udledningstilladelse for

Læs mere

Afgørelse om vilkårsændringer til udledningstilladelse af 19/6-2015

Afgørelse om vilkårsændringer til udledningstilladelse af 19/6-2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Den nye bane Kbh-Ringsted, BANEDANMARK Relevante underentreprenører Afgørelse om vilkårsændringer til udledningstilladelse af 19/6-2015

Læs mere

Tillæg til midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Lerbæk og Grindsted Å

Tillæg til midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Lerbæk og Grindsted Å VARDE KLOAK OG SPILDEVAND A/S Gl Kærvej 15 6800 Varde Att.: Mette Skov Hansen, mesk@dinforsyning.dk og Claus A. Nielsen, clan@dinforsyning.dk. Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 Tillæg til

Læs mere

Varde Kommune har den 30. maj 2017 modtaget en ansøgning fra COWI A/S, på vegne af Varde Kloak og Spildevand A/S.

Varde Kommune har den 30. maj 2017 modtaget en ansøgning fra COWI A/S, på vegne af Varde Kloak og Spildevand A/S. Varde Kloak og Spildevand A/S Gl. Kærvej 15 6800 Varde Att.: Mette Skov Hansen, mesk@dinforsyning.dk Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Midlertidig

Læs mere

Tilladelse til installering af lukkede filtre på Undløse Vandværk

Tilladelse til installering af lukkede filtre på Undløse Vandværk Tilladelse til installering af lukkede filtre på Undløse Vandværk Holbæk Kommune giver tilladelse til, at Undløse Vandværk, Jupiter id 00103518, anlægs id 321.20.0011.00, ombygger vandværkets åbne filtre

Læs mere

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken.

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken. Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte

Læs mere

Ikano Bolig A/S Stationsparken 24, Glostrup. Sendt digitalt til CVR

Ikano Bolig A/S Stationsparken 24, Glostrup. Sendt digitalt til CVR Ikano Bolig A/S Stationsparken 24,2 2600 Glostrup Sendt digitalt til CVR 39184745 Tilladelse til midlertidig udledning og nedsivning af oppumpet grundvand Hillerød Kommune har i maj 2019 modtaget de sidste

Læs mere

Park-, Vej- og Miljøcenter

Park-, Vej- og Miljøcenter Park-, Vej- og Miljøcenter HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Att. Nicla Rohde Christensen Sagsbehandler: Lennie Rotvit Tlf. 43 57 77 55 lenro@ishoj.dk Dato: 1. august 2017 Journalnummer:

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R.

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via rørbassin til

Læs mere

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand:

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand: Per Hardenberg Slangerup Overdrev 13 3550 Slangerup Kopi af afgørelsen sendt til Thomas Brøker. Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Arresø via grøftesystem, Amtsvejen 16, 3310

Læs mere

Tilladelsen gælder for midlertidig udledning af ca. 560 m3 neutraliseret bassinvand fra Skærbæk Svømmehal, Storegade 46, Skærbæk.

Tilladelsen gælder for midlertidig udledning af ca. 560 m3 neutraliseret bassinvand fra Skærbæk Svømmehal, Storegade 46, Skærbæk. Miljø og Natur Tønder Kommune Team Ejendomme Wegners Plads 2 6270 Tønder Direkte tlf.: +4574929242 Mail: lbs@toender.dk Sags id.: 06.11.01-P19-2-17 Ks:ljø 6. marts 2017 Tilladelse til udledning Tilladelsen

Læs mere

HOFOR skal udarbejde en tidsplan for fjernelsen af okkerslammet og udarbejde en retableringsplan for området.

HOFOR skal udarbejde en tidsplan for fjernelsen af okkerslammet og udarbejde en retableringsplan for området. HOFOR København Vand A/S Ørestads Boulevard 33 2300 København S Påbud om undersøgelse og efterfølgende oprydning på slamdepot ved Værket i Lejre Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Stationsvej.

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Stationsvej. Tilladelse til udledning af overfladevand fra Stationsvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak i Stationsvej til Vindinge Å,

Læs mere

Park-, Vej- og Miljøcenter

Park-, Vej- og Miljøcenter Park-, Vej- og Miljøcenter Peter Linnemann Toftevænget 19 2635 Ishøj Mail: peterl@icarealot.com Sagsbehandler: Nicolai Christensen Telefon: 43 57 77 55 Email: nrc@ishoj.dk Journalnummer: 06.02.11-p25-1-16

Læs mere

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Birkeland A/S Roager Østermark Ribe

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Birkeland A/S Roager Østermark Ribe Torvegade 74, 6700 Esbjerg Birkeland A/S Roager Østermark 4 6760 Ribe Dato 30. august 2016 Sagsbehandler Karen Brink Nielsen Telefon direkte 76 16 51 36 E-mail kabn@esbjergkommune.dk Sagsid 16/17049 Afgørelse

Læs mere

HOFOR VAND KØBENHAVN A/S Att.: Neel Bussenius Ørestads Boulevard København S

HOFOR VAND KØBENHAVN A/S Att.: Neel Bussenius Ørestads Boulevard København S HOFOR VAND KØBENHAVN A/S Att.: Neel Bussenius Ørestads Boulevard 35 2300 København S Teknik og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til midlertidig

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene Sagsnr.: 13/42617 KS: thgr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 11006 og 11037 versionsnr.: 1.5 09-03-2013,

Læs mere

3. Der må maksimalt afledes 750 m 3 til Moserenden med et maksimalt flow på 10 m 3 /time (svarende til ca. 2,78 l/s).

3. Der må maksimalt afledes 750 m 3 til Moserenden med et maksimalt flow på 10 m 3 /time (svarende til ca. 2,78 l/s). ORBICON A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde Att: Sandra Roost 26. NOVEMBER 2018 JOURNALNUMMER 06.11.01-P19-1-18 KS SIAGUDMU MIDLTERTIDIG UDLEDNINGSTILLADELSE AF GRUNDVAND FRA PRØVE- PUMPNING PÅ TROMMESLAGERVEJ

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune Vand og Natur Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Vand A/S Gunnar Clausens Vej 34 8260 Viby J. Cvr.nr. 38139037 Elstedvej, matr.nr. 6kh, Elsted By, Elsted. Midlertidig tilladelse til udledning

Læs mere

Midlertidig tilslutningstilladelse til tilslutning af oppumpet olieforurenet grundvand fra matr. nr. 595a Skjern Bygrunde, Bækkevangen, 6900 Skjern

Midlertidig tilslutningstilladelse til tilslutning af oppumpet olieforurenet grundvand fra matr. nr. 595a Skjern Bygrunde, Bækkevangen, 6900 Skjern Returadresse Land, By og Kultur Byg og Miljø Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing TH. LYNGE PETERSEN A/S Engtoften 18 6900 Skjern Sagsbehandler Yvonne Grandahl Direkte telefon 99741513 E-post yvonne.grandahl@rksk.dk

Læs mere

Orientering om miljøafgørelse på Bolderslevskovvej 90

Orientering om miljøafgørelse på Bolderslevskovvej 90 Digital annoncering Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 14-04-2015 Sagsnr.: 15/9664 Dokumentnr.: 9 Ejendom: 7425 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte tlf.: 73767283

Læs mere

Tilslutningstilladelse til afledning af byggegrubevand ved renovering af vandledninger ved Herlev Torv 1-7 samt Herlev Hovedgade 104, 136 og 140 i

Tilslutningstilladelse til afledning af byggegrubevand ved renovering af vandledninger ved Herlev Torv 1-7 samt Herlev Hovedgade 104, 136 og 140 i Herlev Bygade 90 2730 Herlev HOFOR A/S, Vand Ørestads Boulevanrd 35 2300 København S Att.: Bibi Shabeer Sendt til miljøafdelingen miljoe@hofor.dk 10. august 2015 Journalnr. 163-2015-46506 CVR 10073022

Læs mere

Center for Park, Vej og Miljø

Center for Park, Vej og Miljø Center for Park, Vej og Miljø Ishøj Forsyning, Vand Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Email: tibra@ishoj.dk Dato 2. oktober 2019 Sagsbehandler: Karin Blendstrup Jensen Telefon: 43577 520 E-mail: pvm@ishoj.dk

Læs mere

Aabenraa Kommune har den 27. maj 2015 truffet afgørelse om opførelse af 3 stk. kornsiloer på Lille Knivsigvej 18, 6372 Bylderup-Bov.

Aabenraa Kommune har den 27. maj 2015 truffet afgørelse om opførelse af 3 stk. kornsiloer på Lille Knivsigvej 18, 6372 Bylderup-Bov. Digital annoncering Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Tlf.: 73767676 Dato: 27-05-2015 Sagsnr.: 15/12101 Dokumentnr.: 5 Ejendom: 13387 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte tlf.: 73767283 E-mail: jnp@aabenraa.dk

Læs mere

Varde Kommune giver hermed tilladelse til udledning af tag- og overfladevand. Udledningen skal ske på følgende vilkår:

Varde Kommune giver hermed tilladelse til udledning af tag- og overfladevand. Udledningen skal ske på følgende vilkår: DIN Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til Ålunde-Agerbæk- Debel Bæk via rørlagt regnvandsbassin

Læs mere

Revideret tilslutningstilladelse for spildevand. fra kunstgræsbane, Hovedgaden 96, 4050 Skibby. 4050 Skibby

Revideret tilslutningstilladelse for spildevand. fra kunstgræsbane, Hovedgaden 96, 4050 Skibby. 4050 Skibby Sagsnr. 06.11.00-K08-2-10 Revideret tilslutningstilladelse, for spildevand fra kunstgræsbane, Hovedgaden 96 Revideret tilslutningstilladelse for spildevand fra kunstgræsbane, Hovedgaden 96, Frederikssund

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af overfladevand fra vandhul ved Kirkebakken 72, Beder i forbindelse med oprensning vha.

Midlertidig tilladelse til udledning af overfladevand fra vandhul ved Kirkebakken 72, Beder i forbindelse med oprensning vha. Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Ole Mouritsen Kirkebakken 72 8330 Beder Side 1 af 5 Midlertidig tilladelse til udledning af overfladevand fra vandhul ved Kirkebakken 72,

Læs mere

Park-, Vej- og Miljøcenter

Park-, Vej- og Miljøcenter Park-, Vej- og Miljøcenter Bredejere Sagsbehandler: Nicolai Christensen Telefon: 43 57 77 55 Email: nrc@ishoj.dk Journalnummer: 06.02.02-p19-1-16 Ishøj d. 8. December 2016 Afgørelse om nedklassificering

Læs mere

Midlertidig tilladelse til tilslutning af rejektvand fra slamafvanding til Mølleåen/Vallensbæk

Midlertidig tilladelse til tilslutning af rejektvand fra slamafvanding til Mølleåen/Vallensbæk TMC - Natur og Miljø Høje-Taastrup Kommune Bygaden 2 2630 Taastrup Tlf: 43591000 www.htk.dk Banedanmark Den nye bane København-Ringsted Ringager 4 B 2605 Brøndby Dir.tlf.: 1277 Email: KristineTh@htk.dk

Læs mere

Tilladelse til udledning af grundvand direkte til Harrestrup Å

Tilladelse til udledning af grundvand direkte til Harrestrup Å Rådhusparken 2 2600 Glostrup HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Att. Jens Rasmussen www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 Sendt til jera@hofor.dk Tilladelse til udledning

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Att.: Inger Mølgaard Andersen inma@hofor.dk Den 7. marts 2016 J.nr. 15/12992 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning

Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse (Lov nr. 358 af 6. juni 1991, jf. lovbek. nr. 1121 af 3. september 2018) samt Kapitel 9

Læs mere

Bonnerup Consult Aps Fynsvej Middelfart Dato: Att: Jakob Vedel G

Bonnerup Consult Aps Fynsvej Middelfart Dato: Att: Jakob Vedel G Bonnerup Consult Aps Fynsvej 56 5500 Middelfart Dato: 26-04-2016 Att: Jakob Vedel Ref.: J.nr.: METMO 13.02.01-G01-7-15 Tilladelse til midlertidig bortledning af grundvand i forbindelses med byggeri, Rustenborgvej

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via regnvandsbassin til Byrenden i Nr.

Læs mere

Udledningen til spildevandsforsyningsselskabets regnvandsledning skal ske som angivet på kortbilag.

Udledningen til spildevandsforsyningsselskabets regnvandsledning skal ske som angivet på kortbilag. Koncern Miljø Region hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Att.: Aruwa Bendsen Sagsnr.: 08010414 Den 19-03-2012 1. Udledningstilladelse Region Hovedstaden har med brev af 5. maj 2011 ansøgt om fornyet

Læs mere

6,5 (min) 8,5 (maks) Minimum 60 % eller Minimum 8 mg/l

6,5 (min) 8,5 (maks) Minimum 60 % eller Minimum 8 mg/l Hillerød kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Afgørelse sendt til Casper Juul: casper@cc-contractor.dk Midlertidig tilslutningstilladelse til offentlig kloak for fra Milnersvej 39 A Hillerød Kommune

Læs mere

Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å

Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å DIN Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Att.: Camilla L. H. Jørgensen, clhj@dinforsyning.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å Varde Kommune

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Jobi Værft A/S Værftskaj 2 9970 Strandby Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail: jfj@jobigroup.dk

Læs mere

Afgørelse vedr. byggeri af halvtag til opbevaring af halm mm. på Ribevej 48, 6740 Bramming

Afgørelse vedr. byggeri af halvtag til opbevaring af halm mm. på Ribevej 48, 6740 Bramming Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 8. august 2016 Sagsbehandler Karen Brink Nielsen Telefon direkte 76 16 51 36 E-mail kabn@esbjergkommune.dk Sagsid 16/12935 Afgørelse vedr. byggeri af halvtag til opbevaring

Læs mere

Stevnstrup Vandværk, tilladelse udskiftning af filter-, udpumpningsanlæg og tilslutningstilladelse til afledning af filterskyldevand

Stevnstrup Vandværk, tilladelse udskiftning af filter-, udpumpningsanlæg og tilslutningstilladelse til afledning af filterskyldevand Stevnstrup Vandværk v/ Rene Dyrholm Stationsvej 37, Stevnstrup 8870 Langå Miljø og Teknik Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1644 jan.hansen@randers.dk www.randers.dk 07-05-2015

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra nyt Vihøj Vandværk under indkøring

Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra nyt Vihøj Vandværk under indkøring Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra nyt Vihøj Vandværk under indkøring Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Tilløb til

Læs mere

Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen Roskilde. Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen

Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen Roskilde. Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen 1 4000 Roskilde Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse

Læs mere

Tilladelse til underføring nr. 1 under vandløb ved Østrup Vindmøller

Tilladelse til underføring nr. 1 under vandløb ved Østrup Vindmøller 1 - Krydsningstilladelse 1 Østrup Vindmøller Hører til journalnummer: 06.02.16-P19-2-15 Jysk Vindenergi Aps Strømmen 6 9400 Nøresundby Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk Randers Kommune Ejendomsservice Att. Lars Ole Markvardsen Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 21-03-2018

Læs mere

Afgørelse Den 05-02-2015 Sagsnr.: 15/2208 Dok.nr.: 11 Sagsbehandler:

Afgørelse Den 05-02-2015 Sagsnr.: 15/2208 Dok.nr.: 11 Sagsbehandler: HOFOR A/S Att. Asger Jørgensen asjo@hofor.dk Afgørelse Den 05-02-2015 Sagsnr.: 15/2208 Dok.nr.: 11 Sagsbehandler: Egedal Kommune har nu behandlet jeres ansøgning om midlertidig udledning af renset grundvand

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Øresund fra anlægsarbejde på Strandvejen 194 C, 2920 Charlottenlund, matr. nr.

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Øresund fra anlægsarbejde på Strandvejen 194 C, 2920 Charlottenlund, matr. nr. Simon Ladefoged Strandvejen 194 C 2920 Charlottenlund 2. marts 2017 Sagsnr. GEO-2017-00166 Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Øresund fra anlægsarbejde på Strandvejen 194 C, 2920 Charlottenlund,

Læs mere

Lokale foreninger og organisationer, lovens 86 Landsdækkende foreninger og organisationer, lovens 87.

Lokale foreninger og organisationer, lovens 86 Landsdækkende foreninger og organisationer, lovens 87. Digital annonce Til kommunens hjemmeside Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 13-11-2017 Sagsnr.: 17/33126 Kontakt: Søren Lyngdal H. Christensen Direkte tlf.: 2114 7430 E-mail: slc@aabenraa.dk

Læs mere

Vilkårsændringer til gældende miljøgodkendelse (revurdering) af 12. april 2016

Vilkårsændringer til gældende miljøgodkendelse (revurdering) af 12. april 2016 Teknik og Miljø Rakkeby Dambrug v. Aquapri A/S Durupvej 44, Glyngøre 7870 Roslev Dato: 08-06-2017 Sagsnr.: 773-2015-30322 Navn: Jette Vester Direkte tlf.nr.: 99707072 E-mail jette.vester@morsoe.dk Vilkårsændringer

Læs mere

Tillæg 2 til 12 MILJØGODKENDELSE af kvægbedrift Silkeborgvej 63, 8800 Viborg

Tillæg 2 til 12 MILJØGODKENDELSE af kvægbedrift Silkeborgvej 63, 8800 Viborg Tillæg 2 til 12 MILJØGODKENDELSE af kvægbedrift Silkeborgvej 63, 8800 Viborg Registreringsblad Titel: Tillæg 2 til 12 miljøgodkendelse af kvægbedrift Silkeborgvej 63, 8800 Viborg Dato for ikrafttrædelse:

Læs mere

6,5 (min) 8,5 (maks) Minimum 60 % eller Minimum 8 mg/l

6,5 (min) 8,5 (maks) Minimum 60 % eller Minimum 8 mg/l Hillerød Vand A/S Ægirsvej 4 3400 Hillerød Att.: René Bruus Thomsen Tilladelse til udledning af oppumpet grundvand fra Freerslev kildeplads til Havelse Å. Hillerød Kommune har den af 8. december 2017 modtaget

Læs mere

Aabenraa Kommune har den 6. december 2016 truffet afgørelse om opførelse af en halmlade på Løgumklostervej 60, 6372 Bylderup-Bov.

Aabenraa Kommune har den 6. december 2016 truffet afgørelse om opførelse af en halmlade på Løgumklostervej 60, 6372 Bylderup-Bov. Digital annoncering Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 06-12-2016 Sagsnr.: 16/42032 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte tlf.: 7376 7283 E-mail: jnp@aabenraa.dk Orientering om halmlade

Læs mere

Tilladelse til 2 udledninger af forsinket overfladevand fra bassin N-BAS-18 til Olsbækken.

Tilladelse til 2 udledninger af forsinket overfladevand fra bassin N-BAS-18 til Olsbækken. Greve Kommune Center for Teknik & Milijø Banedanmark Den nye bane København - Ringsted Ríngager 4B 2605 Brøndby Rådhuset Rådhusholmen 10 DK-2670 Greve Telefon: 43979797 www.greve.dk Tilladelse til 2 udledninger

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt. Genner, Hellevad & Hovslund Forenede Kraftvarmeværker A.m.b.a. Surbækvej 10 6230 Rødekro!" # Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 30. september 2015 Sagsnr.: 15/15418 Ejendomsnr.: 11598 Kontakt:

Læs mere

Digital annoncering. Orientering om afgørelse på Grenvej 1

Digital annoncering. Orientering om afgørelse på Grenvej 1 Digital annoncering Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 15-11-2016 Sagsnr.: 16/38291 Ejendom: 8687 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte tlf.: 7376 7283 E-mail: jnp@aabenraa.dk Orientering

Læs mere

AFLD Fasterholt Fasterholtgårdvej 10, 7400 Herning

AFLD Fasterholt Fasterholtgårdvej 10, 7400 Herning Tillæg til tilslutningstilladelse af 26. maj 2016 Tilladelse til afledning af overfladevand til Herning Renseanlæg AFLD Fasterholt Fasterholtgårdvej 10, 7400 Herning Meddelt til: AFLD Sagsnr.: 06.01.15-P19-26-15

Læs mere

Stenslund Odder Sags Id. S

Stenslund Odder Sags Id. S Stenslund 6 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse til tilslutning til regnvandskloak Odder Kommune meddeler hermed tilladelse til afledning af regnvand til spildevandsforsyningsselskabets

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej Herning. Landzonetilladelse

Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej Herning. Landzonetilladelse TEKNIK OG MILJØ Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej 29 7400 Herning Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Landzonetilladelse Vedr.: Ejendommen Mindelundvej 18, 7400 Herning.

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, ByMiljø, MEF Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Aalborg Kommune, Trafik & Veje Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby 11-05-2015

Læs mere

Vand og Natur Naja Panduro Telefon 72 56 5945 napj@fredensborg.dk. Lisbeth og Torben Roug Egevej 8 3480 Fredensborg. Sagsnr. 15/8562 17.

Vand og Natur Naja Panduro Telefon 72 56 5945 napj@fredensborg.dk. Lisbeth og Torben Roug Egevej 8 3480 Fredensborg. Sagsnr. 15/8562 17. Lisbeth og Torben Roug Egevej 8 348 Fredensborg and og Natur Naja Panduro Telefon 72 56 5945 napj@fredensborg.dk Sagsnr. 15/8562 17. marts 215 Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til sø og

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Øresund

Tilladelse til udledning af regnvand til Øresund Gentofte Kommune Park og Vej Att.: Kasper Nielsen Ørnegårdsvej 19 2820 Gentofte 9. november 2015 Sagsnr. EMN-2015-17137 Tilladelse til udledning af regnvand til Øresund Gentofte Kommune Park og Vej har

Læs mere

TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92

TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92 MJ Eriksson A/S Att.: Steen Holm Jørgensen 10-02-2017 TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92 MJ Eriksson A/S har den 6. februar 2017 søgt om tilladelse

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Ophævelse af påbud om kogeanbefaling, Kongepartens Vandværk

Natur, Miljø og Trafik Ophævelse af påbud om kogeanbefaling, Kongepartens Vandværk Kongepartens Vandværk Lyngvej 62 Ellinge Lyng 4560 Vig Den 23. november 2015 Natur, Miljø og Trafik Ophævelse af påbud om kogeanbefaling, Kongepartens Vandværk Efter samråd med Embedslægen den 23. november

Læs mere

Tilladelse til udledning af forsinket overfladevand fra forsinkelsesbassin S-BAS-06 til Karlstrup Møllebæk.

Tilladelse til udledning af forsinket overfladevand fra forsinkelsesbassin S-BAS-06 til Karlstrup Møllebæk. Greve Kommune Center for Teknik & Milijø Banedanmark Den nye bane København - Ringsted Ríngager 4B 2605 Brøndby Rådhuset Rådhusholmen 10 DK-2670 Greve Telefon: 43979797 www.greve.dk Tilladelse til udledning

Læs mere

1. Bassinet skal udformes som beskrevet i ansøgningen 2. Bassinet skal placeres som vist på kortbilag nr. 1 og indenfor matr. nr. 6h Voldum By, Voldum

1. Bassinet skal udformes som beskrevet i ansøgningen 2. Bassinet skal placeres som vist på kortbilag nr. 1 og indenfor matr. nr. 6h Voldum By, Voldum FAVRSKOV SPILDEVAND A/S Torvegade 7 8450 Hammel Att. Maria M. Eriksen e-mail: mer@favrskovforsyning.dk Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 favrskov@favrskov.dk

Læs mere

Revideret tilslutningstilladelse, for vand fra. fra kunstgræsbane og andre boldbaner, Kalvøvej 9 og 11, 3600 Frederikssund

Revideret tilslutningstilladelse, for vand fra. fra kunstgræsbane og andre boldbaner, Kalvøvej 9 og 11, 3600 Frederikssund Sagsnr. 06.11.00-K08-2-10 Revideret tilslutningstilladelse, for vand fra Kunstgræsbane og andre boldbaner, Kalvøvej 9 og 11 Revideret tilslutningstilladelse for spildevand fra kunstgræsbane og andre boldbaner,

Læs mere

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Miljø og Natur Assens Forsyning A/S Skovvej 2b 5610 Assens Kommune Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Afgørelse om ikke VVM-pligt. Etablering af ledninger og regnvandsbassiner

Læs mere

Wefri A/S Linen 62 8450 Hammel Att.: Kim Bech Nielsen, kbn@wefri.dk

Wefri A/S Linen 62 8450 Hammel Att.: Kim Bech Nielsen, kbn@wefri.dk Wefri A/S Linen 62 8450 Hammel Att.: Kim Bech Nielsen, kbn@wefri.dk Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Landzonetilladelse

Læs mere

Tilladelse til etablering af 2 prøveboringer og pumpeforsøg på Bohus Boulevard 7

Tilladelse til etablering af 2 prøveboringer og pumpeforsøg på Bohus Boulevard 7 TMC - Natur og Miljø Høje-Taastrup Kommune Bygaden 2 2630 Taastrup Tlf: 43591000 www.htk.dk GEO København Maglebjergvej 1 2800 Kgs. Lyngby Att.: Lars Hjortshøj Jacobsen Sendt pr. mail til: lja@geo.dk Dir.tlf.:

Læs mere

Udledningstilladelse til udledning af vejvand til Horsbækken, 9440 Aabybro

Udledningstilladelse til udledning af vejvand til Horsbækken, 9440 Aabybro JAMMERBUGT FORSYNING A/S Lundbakvej 5 9490 Pandrup Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen Direkte

Læs mere

H Furesø Egedal Forsyning Stenløse. Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen,

H Furesø Egedal Forsyning Stenløse. Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen, H Furesø Egedal Forsyning Bogøgårdsvej Knud Bro Allé 18 3660 Stenløse Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen, sop@kruger.dk Afgørelse - Tilladelse til udledning af regnvand fra bassin efter Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 18.

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 18. Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej 59 7250 Hejnsvig Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 1.000 m³ grundvand 18. august 2017 Billund Kommune meddeler hermed ejer af Rugbjergvej 59, 6623

Læs mere

Tilladelse til renovering af boring, DGU nr , Sydsamsø Vandværk

Tilladelse til renovering af boring, DGU nr , Sydsamsø Vandværk Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1D, Postboks 4049, 8260 Viby J Sydsamsø Vandværk Att: Driftleder Per Simonsen Museumsvej 2 8305 Samsø Side 1 af 5 Tilladelse til renovering af boring, DGU nr. 109.244,

Læs mere

Rebild Kommunes grundvandsafdeling har den 18. juni 2019 meddelt accept af grundvandssænkningen.

Rebild Kommunes grundvandsafdeling har den 18. juni 2019 meddelt accept af grundvandssænkningen. Center Natur og Miljø REBILD VAND & SPILDEVAND A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.01.15-P19-7-19 Ref.: Rune

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej.

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak til Kohaverenden,

Læs mere

Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej Skanderborg. Tilladelse til udledning af vejvand fra motorvej E45 ved Rødekro

Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej Skanderborg. Tilladelse til udledning af vejvand fra motorvej E45 ved Rødekro Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato:15-05-2018 Sagsnr.: 17/4772 Kontakt: Kenneth Lund Direkte tlf.: 7376 7351 E-mail: kelu@aabenraa.dk

Læs mere

Matr. Nr. 2b, St. Fjelstervangs Nordlige Del, Vorgod (figur 1).

Matr. Nr. 2b, St. Fjelstervangs Nordlige Del, Vorgod (figur 1). Returadresse Land og vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Sten Laursen Overvej 4 6933 Kibæk TILLADELSE TIL MIDLERTIDIG GRUNDVANDSSÆNKNING NORD FOR FJELSTERVANG SOM KONSEKVENS AF RÅSTOFINDVINDING

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af oppumpet grund- og overfladevand til Isefjorden i forbindelse med kloakeringsprojekt

Tilladelse til midlertidig udledning af oppumpet grund- og overfladevand til Isefjorden i forbindelse med kloakeringsprojekt COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Att. Jesper Lind HOLBÆK KOMMUNE Dato: 26-05-2016 Sagsb.: Anne Sofie Olsen Sagsnr.: 16/18984 Dir.tlf.: 72368059 E-mail: ASO@holb.dk Tilladelse til midlertidig

Læs mere

Tilladelse til udledning af forsinket overfladevand fra forsinkelsesbassin

Tilladelse til udledning af forsinket overfladevand fra forsinkelsesbassin Greve Kommune Center for Teknik & Milijø Banedanmark Den nye bane København - Ringsted Ríngager 4B 2605 Brøndby Rådhuset Rådhusholmen 10 DK-2670 Greve Telefon: 43979797 www.greve.dk Tilladelse til udledning

Læs mere

Mogens Thørring Berg Rud Kirkevej Hadsten. Landzonetilladelse

Mogens Thørring Berg Rud Kirkevej Hadsten. Landzonetilladelse Mogens Thørring Berg Rud Kirkevej 7 8370 Hadsten Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Landzonetilladelse Afgørelse Favrskov Kommune meddeler hermed

Læs mere

Ansøger: Hans Pedersen, LIFA A/S, Landinspektører på vegne af EnergiMidt Net A/S

Ansøger: Hans Pedersen, LIFA A/S, Landinspektører på vegne af EnergiMidt Net A/S LIFA A/S, Landinspektører Att.: Hans Pedersen Fremsendt digitalt til: hap@lifa.dk Postadresse: Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Udledningen til spildevandsforsyningsselskabets regnvandsledning skal ske som angivet på kortbilag.

Udledningen til spildevandsforsyningsselskabets regnvandsledning skal ske som angivet på kortbilag. Koncern Miljø Region hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Att.: Aruwa Bendsen Sagsnr.: 08010414 Den 19-03-2012 1. Udledningstilladelse Region Hovedstaden har med brev af 5. maj 2011 ansøgt om fornyet

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 19004, og i Gråsten by

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 19004, og i Gråsten by Sagsnr.: 18/31810 ks:bkru Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 19004, 42010 og 42010 i Gråsten by Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra rørbassin ved Kornerup Landevej 29 i Kornerup til Langvad Å

Tilladelse til udledning af overfladevand fra rørbassin ved Kornerup Landevej 29 i Kornerup til Langvad Å Lejre Forsyning Højbyvej 19 4320 Lejre Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Søren Bagge Center for Byg & Miljø D 4646 4941 E soba@lejre.dk Dato: 30. april 2014

Læs mere

Vilkårsændring. Virksomheder J.nr. MST-1270-01629 Ref. jamul/tiska Den 18. marts 2015. For: Novozymes A/S Krogshøjvej 36 2880 Bagsværd

Vilkårsændring. Virksomheder J.nr. MST-1270-01629 Ref. jamul/tiska Den 18. marts 2015. For: Novozymes A/S Krogshøjvej 36 2880 Bagsværd Virksomheder J.nr. MST-1270-01629 Ref. jamul/tiska Den 18. marts 2015 Vilkårsændring For: Novozymes A/S Krogshøjvej 36 2880 Bagsværd Matrikel nr. (8L): 3dø Bagsværd by CVR-nummer: 10007127 P-nummer: 1007675646

Læs mere

Betingelserne vil blive tinglyst på ejendommen for din regning, jf. Planlovens 55.

Betingelserne vil blive tinglyst på ejendommen for din regning, jf. Planlovens 55. HCS A/S Transport & Spedition Hvissingevej 100 DK-2600 Glostrup Att. Per Otzen Per.Otzen@hcs.dk Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

VVM-screening af anlæg til bejdsning af rustfrit stål hos Aqua System A/S. Aqua System har den 1. december 2014 anmeldt bejdsning af rustfrit stål.

VVM-screening af anlæg til bejdsning af rustfrit stål hos Aqua System A/S. Aqua System har den 1. december 2014 anmeldt bejdsning af rustfrit stål. TEKNIK OG MILJØ Aqua System A/S Avnvej 14 7400 Herning Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8085 mikht@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 01.16.04-P00-2-15 VVM-screening

Læs mere

Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse, overfladevand

Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse, overfladevand Rønde Fjernvarme a.m.b.a. 28-03-2017 Skrejrupvej 9c Sagsnr.: 17/10426 8410 Rønde Sagsbehandler: Steen Ravn Christensen Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse,

Læs mere

Dan Stone ApS. Rolighedsvej 3. Thorsø. Landzonetilladelse

Dan Stone ApS. Rolighedsvej 3. Thorsø. Landzonetilladelse Dan Stone ApS Rolighedsvej 3 Thorsø Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Landzonetilladelse Afgørelse Favrskov

Læs mere