DET GODE BOLIGLIV KAMPAGNEPLAN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DET GODE BOLIGLIV KAMPAGNEPLAN"

Transkript

1 Side 1 af 6 DET GODE BOLIGLIV KAMPAGNEPLAN Realdania-kampagnen DET GODE BOLIGLIV støtter fysiske projekter, der udvikler de almene boligområders fælles faciliteter og viser nye veje til et godt boligliv. Kampagnens baggrund og målgruppe De almene boligorganisationer er pionerer, når det handler om at skabe grønne rekreative arealer og gode fælles faciliteter. Men i dag lever mange af os anderledes, end vi gjorde i 1940 erne, 50 erne og 60 erne, hvor mange boligafdelinger blev bygget. Og vores behov og forventninger til områdernes fælles steder har ændret sig. De store grønne arealer, fælleslokalerne og boligområdets lokalcenter er ikke altid de bedste rammer for et tidssvarende og moderne boligliv med mulighed for fællesskab, egne aktiviteter og uformelle møder med naboerne. Det vil kampagnen DET GODE BOLIGLIV gerne være med til at gøre noget ved! Realdania har med en bevilling på 100 mio. kr. taget initiativ til kampagnen DET GODE BOLIGLIV, som skal være med til at udvikle og forny de fysiske rammer for fremtidens boligliv i de almene boligområder. Et boligliv, der har plads og rum til de ældre, de voksne samt de unge og børnenes udfoldelse både for den enkelte og i fællesskab. Hovedparten af Realdanias bevilling, svarende til omkring 91 mio. kr., bruges til projektstøtte. De resterende midler anvendes til kampagneaktiviteter, f.eks. hjemmeside, eksempelsamling og andet formidlingsmateriale, informationsaktiviteter, workshops og faglige seminarer for støttede projekter samt projektevaluering og en afsluttende publikation. Ideen er, at kampagnen skal bidrage til at nytænke de fysiske rammer omkring det sociale liv i de almene boligbebyggelser og dermed være med til at understøtte en positiv udvikling af boligområdernes kvaliteter, deres omdømme og ikke mindst beboernes følelse og oplevelse af bebyggelserne som et godt sted at bo. Kampagnen vil især have fokus på følgende typer af bebyggelser: Ældre bebyggelser primært fra 1940 erne til 1960 erne - som står over et generationsskifte og en opdatering af de nuværende rammer til et nutidig fællesskab. Bebyggelser med lokaler, bygninger og arealer, der ikke længere anvendes til det oprindelige formål, f.eks. butikker, parkeringsarealer, adgangsveje Bebyggelser med få og / eller dårligt fungerende fælles faciliteter. Kampagnen sætter fokus på tre temaer: Fælles faciliteter: Etablering af fælles faciliteter ude og inde for alle beboere på tværs af alder, køn samt social baggrund Forbindelse til naboområder: Etablering af nye forbindelser og funktionelle sammenhænge mellem de almene boligområder og de omkringliggende byområder, som kan højne kvaliteten i det lokale boligkvarter og oplevelsen af at bo i området. Mindre lokalcentre: Ny anvendelse af mindre indkøbs- og lokalcentre, hvor nye funktioner kan tilføjes, så centeret og de omgivende arealer kan blive et attraktivt møde- og aktivitetssted for områdets beboere.

2 Side 2 af 6 Kampagnen er tilrettelagt som et dynamisk udviklingsprojekt og strækker sig over fem år. Der vil være to ansøgningsrunder i perioden, hvor ildsjæle, beboergrupper og boligafdelinger gerne i samarbejde med boligorganisationer, lokale foreninger kommuner mv. kan byde ind med nytænkende og nyskabende projekter, som anviser nye veje til en fortsat udvikling af DET GODE BOLIGLIV i den almene boligsektor. Alle støttede projekter vil blive offentliggjort i løbet af kampagneperioden til inspiration for andre. Projekttyper Kampagnens mål er at støtte nytænkende og nyskabende projekter, som er grupperet i tre projekttyper: Den vilde idé, Projektudvikling og Projektrealisering. Projekttyperne adskiller sig fra hinanden, når det gælder hvem, der kan søge, støttebeløbets størrelse og krav til medfinansiering. Støtten til det enkelte projekt vil være afhængig af projektets karakter. Kampagnen er især rettet mod realiserbare projekter, hvor forholdsvis begrænsede midler kan gøre en forskel. Den vilde idé små realiseringsprojekter Der er afsat en samlet pulje på 15 mio. kr. Det forventes, at der vil kunne gives støtte til projekter Projektudvikling Der er afsat en samlet pulje på 6 mio. kr. Det forventes, at der vil kunne gives støtte til projekter Projektrealisering Der er afsat en samlet pulje på 70 mio. kr. Det forventes, at der vil kunne gives støtte til projekter. Den vilde idé Beboere, beboergrupper og ildsjæle kan søge om støtte til en vild idé, som giver nye og inspirerende fælles faciliteter. Der kan søges om støtte til at realisere nytænkende projekter med op til kr. Ansøgningerne skal tage udgangspunkt i kampagnens fokusområder: Projektudivkling Beboergrupper og boligafdelinger kan søge om støtte til at udvikle et projektforslag, så det senere kan føres ud i livet. Der kan søges om op til kr. i støtte til rådgivning fra fagfolk. Fælles faciliteter Omdannelse og etablering af fælleslokaler og udearealer, der skaber nye muligheder for aktiviteter, interesser og fællesskab på kryds og tværs af boligområdet. Forbindelse til naboområder Boligområdet kan bindes sammen med byen og den omkringliggende natur på nye måder, og man kan skabe mulighed for bredere fællesskaber på tværs af boligområder. Mindre lokalcentre Det lille indkøbs- og lokalcenter og de omgivende arealer kan bruges på nye måder, der kan gøre det attraktivt at mødes dér. Projektrealisering Boligafdelinger kan søge om støtte til større, nytænkende projekter. Der kan søges om støttetil at finansiere op til 50 pct. af udgifterne til realisering af et fysisk projekt.

3 Side 3 af 6 Støttevilkår Deltagere og støttebeløb Den vilde idé kan søges af boligafdelingens ildsjæle, beboergrupper og lokale foreninger. Støtten kan maksimalt være kr. inkl. moms. Den vilde idé er en form for wild card, som giver beboere mulighed for at få realiseret gode, sjove og nytænkende ideer til udvikling af det lokale boligområde. Der stilles ikke krav om medfinansiering. Projektudvikling kan søges af de enkelte boligafdelinger, gerne i samarbejde med boligorganisationen, kommuner, lokale foreninger, nabobebyggelser, rådgivere mv. Støtten til projektudvikling kan maksimalt være kr. inkl. moms. Der stilles ikke krav om medfinansiering. Projektrealisering kan søges af de enkelte boligafdelinger i samarbejde med boligorganisationer, kommuner, foreninger mv. Støttebeløbets størrelse til det enkelte projekt vil afhænge af projektets omfang og karakter af nytænkning. Realdanias støtte kan maksimalt udgøre 50 % af de samlede projektomkostninger. De resterende 50 % skal dækkes af ansøger, eventuelle samarbejdsparter eller andre støttegivere. Det vil være muligt at opgøre egenfinansieringen i medarbejderressourcer, der løser specifikke opgaver i relation til projektet. Der fastsættes en afregningstimepris på 450 kr. inkl. moms. Hvad kan støtten bruges til? Støtten kan anvendes til projektudvikling, eventuelt afholdelse af en arkitektkonkurrence, teknisk rådgivning og bistand, anlægsudgifter (håndværkerudgifter, materialer, tekniske undersøgelser mv.) og byggeadministration. Beboerdemokratiet og øvrige vilkår Det forudsættes, at de nødvendige beboerdemokratiske beslutninger er truffet eller efterfølgende kan opnås, samt at projektet kan godkendes af de relevante, kompetente organisationsbestyrelser. Herunder at grundlaget for drifts- og vedligehold er tilvejebragt. Foreligger der ikke en forhåndsgodkendelse af projektet, søges denne opnået. Derudover skal projektet være i overensstemmelse med de planmæssige forhold for området. Øvrige vilkår vil fremgå af det endelige tilsagn. Kampagnen Kampagnen gennemføres med to ansøgningsrunder i perioden Første ansøgningsrunde vil omfatte Den vilde idé, Projektudvikling og Projektrealisering og afholdes i Anden ansøgningsrunde vil omfatte Den vilde idé og Projektrealisering. Tidspunkt vil blive offentliggjort på projektets hjemmeside Det er muligt at deltage i begge ansøgningsrunder. Kampagnemateriale Kampagnematerialet består af en informativ kampagneplakat og en række andre beskrivelser af kampagnen, som findes på Der er et ansøgningsskema for hver af de tre projekttyper.

4 Side 4 af 6 Proces Første ansøgningsrunde vil have følgende forløb: Ansøgningsperiode september-december 2011 Ansøgning om støtte til en af de tre projekttyper sker via et ansøgningsskema for henholdsvis Den vilde idé, Projektudvikling og Projektrealisering, indeholdende projektbeskrivelse, organisation og økonomi samt stamoplysninger om boligafdelingen. I ansøgningen redegøres desuden for de boligsociale udfordringer. Deadline for aflevering af ansøgning: 16. december 2011 kl. 13. Udvælgelse af projekter til realisering og udvikling januar-februar 2012 Et fagligt bedømmelsesudvalg bestående af repræsentanter fra Statens Byggeforskningsinstitut, Center for Boligforskning, Center for Boligsocial Udvikling og Realdania indstiller projekter til støttetildeling. Beslutning om støttetildelingen træffes af Realdania. Det forventes, at der i første ansøgningsrunde kan gives tilsagn om støtte til: Den vilde idé: ca. 20 projekter Projektudvikling: ca. 50 projekter Projektrealisering: ca. 10 projekter Offentliggørelse medio marts 2012 Det offentliggøres, hvilke projekter Realdania har besluttet at tildele støtte. Realisering april juni 2014 De støttede projekter færdiggøres i overensstemmelse med specifikationer i tilsagn om tildeling af støtte. Projektet afsluttes ved aflevering af godkendt regnskab. Workshop og fagligt seminar maj 2012 Ansøgere, der har modtaget støtte til Projektrealisering, forventes at deltage i en fælles workshop, hvor de enkelte projekter præsenteres og drøftes. Formålet med workshoppen er at give gensidig inspiration, der kan kvalificere projekterne, herunder projektets funktionelle og arkitektoniske kvaliteter samt vurdering af projektets bæredygtighed. Ansøgere, der har modtaget støtte til Projektudvikling, inviteres til et seminar om idé- og metodeudvikling september oktober december januar/februar marts maj Første ansøgningsrunde skydes i gang den 5. september. Den 11. oktober i Roskilde Den 13. oktober i Aarhus Orienteringsmøder: Ansøgningsfristen er den 16. december. Bedømmelse af projekter. Det forventes, at der gives tilsagn om støtte til: Den vilde idé: ca. 20 projekter Projektudvikling: ca. 50 projekter Offentliggørelse af de projekter, som modtager støtte. Workshop for de som har modtaget støtte til Projektrealisering Seminar for de som har modtaget støtte til Projektudvikling Realisering af Den vilde idé og Projektrealisering. Projektrealisering: ca. 10 projekter

5 Side 5 af 6 Bedømmelse Ansøgningerne vil blive bedømt af et bedømmelsesudvalg bestående af: Astrid Bruus Thomsen, Realdania Hans Kristensen, Center for Boligforskning Claus Bech-Danielsen, Statens Byggeforskningsinstitut Birgitte Mazanti, Center for Boligsocial Udvikling. Bedømmelsesudvalget kan tilkalde sagkyndige som rådgivere, såfremt der i udvalget er enighed herom. På baggrund af bedømmelsesudvalgets indstilling udvælger Realdania de projekter, der tildeles støtte. Udvælgelseskriterier Ved bedømmelsen af projekterne vil der blive lagt vægt på følgende kriterier i uprioriteret rækkefølge: At projekterne er nytænkende i forhold til at udvikle de fysiske rammer for livet i boligområdet At projekterne skaber rammer, som giver plads og rum til alle At projektorganisationen er sammensat, så den besidder kompetencer til at løfte alle opgaver i det foreslåede projekt At projekterne har høj kvalitet i både form og indhold. Det gælder såvel processen som det forventede resultat. Det er positivt, hvis projektet kan vise sammenhæng med de øvrige aktiviteter, der retter sig mod at skabe liv i boligområdet. Der vil desuden blive lagt vægt på, at projektet inddrager flere lokale aktører. Der lægges også vægt på, at projektet har en demonstrationsværdi, der giver ny viden om, hvordan livet i de almene boligområder kan styrkes og forbedres. Der kan ikke gives støtte til: Boligsociale tiltag uden udvikling af de fysiske rammer Drift og almindelig vedligeholdelse af eksisterende faciliteter Istandsættelse af boliger, bygninger og anlæg. Kampagneorganisation Ud over et bedømmelsesudvalg er kampagnen DET GODE BOLIGLIV organiseret med en styregruppe, Fagligt Kontaktforum samt Kampagnesekretariatet, der på Realdanias vegne varetager kampagnens aktiviteter. Styregruppen er sammensat på følgende måde: Astrid Bruus Thomsen, projektleder i Realdania Palle Adamsen, formand for BL Danmarks Almene Boliger Rolf Andersson, formand for AlmenNet Jørgen Mejlgård, direktør i Fællesorganisationens boligforening. Sammensætningen af Fagligt Kontaktforum afspejler, at der er tale om et udviklingsprojekt, hvor fagligheden er højt prioriteret, og at der er fokus på bred koordinering og vidensdeling. Fagligt Kontaktforum består af følgende personer: Claus Bech-Danielsen, Statens Byggeforskningsinstitut Leif Tøiberg Schüler, Landsbyggefonden Hans Erik Svarre, Socialministeriet Birgitte Mazanti, Center for Boligsocial Udvikling Laust Kristensen, Center for frivilligt socialt arbejde

6 Side 6 af 6 Henrik H. Brandt, Idrættens Analyseinstitut Hans Kristensen, Center for Boligforskning Peder Duelund Mortensen, Kunstakademiets Arkitektskole Anette Brunsvig, Arkitektskolen i Århus Ellen Højgaard, Dansk Byplanlaboratorium. Kampagnesekretariatet varetages af Kuben Management v/lisbeth Vestergaard i samarbejde med AlmenNet. FAGLIGT KONTAKTFORUM VIDENDELING KAMPAGNESEKRETARIAT TOVHOLDER & UDFØRENDE Center for Bolig og Velfærd Dansk Byplanlaboratorium Center for Boligforskning Landsbyggefonden Socialministeriet Arkitektskolen i Århus Idrættens Analyseinstitut Center for Boligsocial Udvikling Kunstakademiets Arkitektskole Center for frivilligt socialt arbejde STYREGRUPPE OVERORDNET PROJEKTLEDELSE Realdania Boligselskabernes Landsforening AlmenNet Fællesorganisationens boligforening Kuben Management og AlmenNet i samarbejde med Realdania BEDØMMELSESUDVALG Realdania Center for Boligforskning Center for Bolig og Velfærd (SBi) Center for Boligsocial Udvikling Adresse DET GODE BOLIGLIV Kampagnesekretariatet Studiestræde København V info@detgodeboligliv.dk tlf

DET GODE BOLIGLIV KAMPAGNEPLAN

DET GODE BOLIGLIV KAMPAGNEPLAN Side 1 af 6 DET GODE BOLIGLIV KAMPAGNEPLAN Realdania-kampagnen DET GODE BOLIGLIV støtter fysiske projekter, der udvikler de almene boligområders fælles faciliteter og viser nye veje til et godt boligliv.

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 2 Projektudvikling Beboergrupper og boligafdelinger kan søge om støtte til at udvikle et projektforslag, så det senere kan føres ud i livet. vejledning til Ansøgningsskema Realdania-kampagnen

Læs mere

VEJLEDNING TIL Ansøgningsskema

VEJLEDNING TIL Ansøgningsskema Side 1 af 2 Den vilde idé Beboere, beboergrupper og ildsjæle kan søge om støtte til en vild idé, som giver nye og inspirerende fælles faciliteter. VEJLEDNING TIL Ansøgningsskema Realdania-kampagnen DET

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 3 vejledning til Ansøgningsskema Projektrealisering Boligafdelinger kan søge om støtte til større, nytænkende projekter. Realdania-kampagnen DET GODE BOLIGLIV støtter udviklingen af fremtidens

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 2 Den vilde idé Beboere, beboergrupper og ildsjæle kan søge om støtte til en vild idé, som giver nye og inspirerende fælles faciliteter. vejledning til Ansøgningsskema Realdania-kampagnen DET

Læs mere

Fokus på fysiske projekter, der udvikler de almene boligområders fælles faciliteter og viser nye veje til et godt boligliv

Fokus på fysiske projekter, der udvikler de almene boligområders fælles faciliteter og viser nye veje til et godt boligliv Introduktion Introduktion Kampagnen DET GODE BOLIGLIV Fokus på fysiske projekter, der udvikler de almene boligområders fælles faciliteter og viser nye veje til et godt boligliv Åben og bred adgang til

Læs mere

DET GODE BOLIGLIV AFSLUTNINGSSEMINAR 24. NOVEMBER Kampagnens program, proces og projekter. Kampagnesekretariatet v. Lisbeth Vestergaard

DET GODE BOLIGLIV AFSLUTNINGSSEMINAR 24. NOVEMBER Kampagnens program, proces og projekter. Kampagnesekretariatet v. Lisbeth Vestergaard DET GODE BOLIGLIV AFSLUTNINGSSEMINAR 24. NOVEMBER 2015 Kampagnens program, proces og projekter Kampagnesekretariatet v. Lisbeth Vestergaard DET GODE BOLIGLIV støtter fysiske projekter, der udvikler de

Læs mere

Introduktion. Fælles Rum. Foto: Emilie Koefoed for Realdania. Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden

Introduktion. Fælles Rum. Foto: Emilie Koefoed for Realdania. Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Introduktion Fælles Rum Foto: Emilie Koefoed for Realdania Foto: Bjarke Ørsted for Realdania Foto: Leif Tuxen for Lokale og Anlægsfonden Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Introduktion

Læs mere

VEJLEDNING til udarbejdelse af forslag på skitseniveau til DRØN PÅ SKOLEGÅRDEN

VEJLEDNING til udarbejdelse af forslag på skitseniveau til DRØN PÅ SKOLEGÅRDEN VEJLEDNING til udarbejdelse af forslag på skitseniveau til DRØN PÅ SKOLEGÅRDEN Det er kun de kommuner og skoler, som har fået støtte til at udvikle deres visionsforslag, der kan indsende et forslag på

Læs mere

Ansøgningsvejledning til visionsoplæg - SKOLE+

Ansøgningsvejledning til visionsoplæg - SKOLE+ Ansøgningsvejledning til visionsoplæg - SKOLE+ Det er kun kommuner, der har tilvejebragt egenfinansiering, der kan søge. SKOLE+ er en invitation til landets kommuner om i samarbejde med folkeskoler og

Læs mere

Indkomsterstattende Ydelser/pension

Indkomsterstattende Ydelser/pension Fællessekretariat Viborg Et samarbejde mellem Boligselskabet Viborg, Viborg Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg-Kjellerup Viborg Kjellerup & Viborg Kommune Ansøgning til Landsbyggefonden September 2011 Udarbejdet

Læs mere

Ansøgningsmateriale for breddeidrætskommuner 8. juli 2009

Ansøgningsmateriale for breddeidrætskommuner 8. juli 2009 Ansøgningsmateriale for breddeidrætskommuner 8. juli 2009 Alle landets kommuner kan søge om at blive en breddeidrætskommune. Bag initiativet med breddeidrætskommuner står Kulturministeriet i partnerskab

Læs mere

Invitation til at søge om deltagelse i Regn & Byer

Invitation til at søge om deltagelse i Regn & Byer Invitation til at søge om deltagelse i Vær med Lige nu kan kommuner og vandselskaber søge om 250.000 kr. til at styrke deres samarbejde. 1/9 Invitation til at søge om deltagelse i Realdania, Styrelsen

Læs mere

Vejledning til ansøgning til Stedet Tæller

Vejledning til ansøgning til Stedet Tæller Vejledning til ansøgning til Stedet Tæller 13. marts 2012 Kampagnesekretariatet Borgergade 111 DK - 1300 København K T: +45 33 33 99 10 E: info@stedet-taeller.dk Baggrund www.stedet-taeller.dk Stedet Tæller

Læs mere

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte projekter er: Bæredygtigt Byggeri Ansøgte beløb skal være mellem 50.000 og 500.000 kr. Der skal minimum

Læs mere

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte projekter er: Bæredygtigt Byggeri Ansøgte beløb skal være mellem 50.000 og 500.000 kr. Der skal minimum

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, "Brug af droner i byggebranchen", i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, Brug af droner i byggebranchen, i InnoBYG Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, "Brug af droner i byggebranchen", i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte strategiske projekter er: Brug af droner i byggebranchen

Læs mere

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte projekter er: Bæredygtigt Byggeri Ansøgte beløb skal være mellem 50.000 og 500.000 kr. Der skal minimum

Læs mere

Budget 2008-2011. Boligsocialt udvalgs budget:

Budget 2008-2011. Boligsocialt udvalgs budget: Budget 2008-2011 Boligsocialt udvalgs budget: Indeholder Bevilling nr. 81 Boligsociale aktiviteter 82 Integration 81 Boligsociale aktiviteter Bevillingens indhold Drift Driftssikring af boligbyggeri 1.690

Læs mere

Sådan ansøger du om at deltage i Mulighedernes Danmark

Sådan ansøger du om at deltage i Mulighedernes Danmark 13. December 2011 Sådan ansøger du om at deltage i Mulighedernes Danmark Stedet Tæller er en Realdania-kampagne, der frem til 2016 støtter konkrete, fysiske projekter i Danmarks yderområder. Det er ønsket,

Læs mere

06.1 Forslag til administrationsgrundlag for anlægspulje til trafikanlæg i Movias område

06.1 Forslag til administrationsgrundlag for anlægspulje til trafikanlæg i Movias område Bestyrelsesmøde 29. oktober 2015 / pkt. 6 / bilag 1 Sagsnummer Sagsbehandler JF Direkte +45 36 13 16 70 Fax - jf@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 06.1 Forslag til administrationsgrundlag

Læs mere

Kommunepuljen i Circularity City (CC)

Kommunepuljen i Circularity City (CC) Ansøgningsvejledning Kommunepuljen Circularity City Kommunepuljen i Circularity City (CC) Kommunepuljen er en pulje i projektet Circularity City, der gør det muligt for kommuner at ansøge om penge til

Læs mere

TRANEMOSEGÅRD I FORSØG OM KLIMA OG FORSIKRING

TRANEMOSEGÅRD I FORSØG OM KLIMA OG FORSIKRING TRANEMOSEGÅRD I FORSØG OM KLIMA OG FORSIKRING I perioden fra 2010 til 2013 er der årligt afsat 10 mio. kr. til forsøg i det almene byggeri. Tranemosegård er et af de boligselskaber, som netop har modtaget

Læs mere

Projektbeskrivelse og vejledning til ansøgning arkitekter Formål Proces

Projektbeskrivelse og vejledning til ansøgning arkitekter Formål Proces Ombygget spejderliv Projektbeskrivelse og vejledning til ansøgning arkitekter Lokale og Anlægsfonden har siden 2002, hvor Fonden udskrev en konkurrence om pavillonbyggeri til brug for bl.a. friluftsaktiviteter,

Læs mere

AKTIVE FORSAMLINGSHUSE

AKTIVE FORSAMLINGSHUSE AKTIVE FORSAMLINGSHUSE Projektbeskrivelse og vejledning til ansøgning arkitekter I dag lever mange af de danske forsamlingshuse en hensygnende tilværelse. Men Lokale- og Anlægsfonden mener, at en del af

Læs mere

Lokal case v. FAB. BL og Almennet ERFA møde 19. marts 2019, Middelfart

Lokal case v. FAB. BL og Almennet ERFA møde 19. marts 2019, Middelfart Lokal case v. FAB BL og Almennet ERFA møde 19. marts 2019, Middelfart FAB Fyns Almennyttige Boligselskab, etableret i 1946 FAB har 95 boligafdelinger med 8.950 boliger 136 411 554 Ca. 110 ansatte: 45 administration,

Læs mere

Nye tider Nye haller. Invitation til deltagelse

Nye tider Nye haller. Invitation til deltagelse Nye tider Nye haller Invitation til deltagelse Invitation til deltagelse i Nye tider Nye haller... side 3 Nye tider stiller nye krav til nye idrætshaller... side 3 Hvordan gør vi?... side 4 Den overordnede

Læs mere

Vandet er Kokkedals fremtid

Vandet er Kokkedals fremtid Vandet er Kokkedals fremtid Pressemeddelelse 22. august 2012 Borgerne i Kokkedal kan se frem til en ny stor og bæredygtig bydel langs Usserød Å. Men skal bydelen have kanallandskaber og et centrum omkranset

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V)

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V) Sundhedsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2007 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. september 2007 Start kl. : 12.00 Slut kl. : Sundhedsudvalget Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand)

Læs mere

Fonden kan på denne baggrund oplyse, at ovennævnte boligområde er prækvalificeret til tilskud til boligsocial indsats.

Fonden kan på denne baggrund oplyse, at ovennævnte boligområde er prækvalificeret til tilskud til boligsocial indsats. Bo i Lemvig Rådhusvænget 4 7620 Lemvig Prækvalifikation til støtte til Lemvig I henhold til lov om almene boliger 91a og Landsbyggefondens regulativ af 19. marts 2015 om tilskud til boligsocial indsats

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, "Cirkulær økonomi i byggebranchen", i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, Cirkulær økonomi i byggebranchen, i InnoBYG Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, "Cirkulær økonomi i byggebranchen", i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte strategiske projekter er: Cirkulær Økonomi i byggebranchen

Læs mere

Vejledning Fælles Rum

Vejledning Fælles Rum Vejledning Fælles Rum Foto: Emilie Koefoed for Realdania Foto: Bjarke Ørsted for Realdania Foto: Leif Tuxen Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Vejledning Fælles Rum side 2 Introduktion

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tematiseret udbud, "Brug af droner i byggebranchen", i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om tematiseret udbud, Brug af droner i byggebranchen, i InnoBYG Vejledning til ansøgning om tematiseret udbud, "Brug af droner i byggebranchen", i InnoBYG FORMELLE KRAV Projektet skal kortlægge muligheder og udfordringer ved brug af droner i byggebranchen gennem interviews,

Læs mere

Udmøntning af satspuljemidler - til sundhedsfremmende og forebyggende modelprojekter omkring gruppen af de socialt mest udsatte

Udmøntning af satspuljemidler - til sundhedsfremmende og forebyggende modelprojekter omkring gruppen af de socialt mest udsatte Til de kommunale sundheds- og socialforvaltninger samt kommunale og kommunalt støttede væresteder Udmøntning af satspuljemidler - til sundhedsfremmende og forebyggende modelprojekter omkring gruppen af

Læs mere

Denne hjemmel udgør den formelle baggrund for etableringen af en anlægspulje i Movia.

Denne hjemmel udgør den formelle baggrund for etableringen af en anlægspulje i Movia. Notat Sagsnummer Sagsbehandler JF Direkte +45 36 13 16 70 Fax - jf@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 29. april 2016 Administrationsgrundlag - Anlægspuljen 1. Baggrund Med afsæt i

Læs mere

Ansøgningskema. til jer, der vil søge støtte til projektudvikling

Ansøgningskema. til jer, der vil søge støtte til projektudvikling Ansøgningsskema, marts 2019 side 1 I 10 til jer, der vil søge støtte til projektudvikling Fællesskaber og fritidsliv I Lokale og Anlægsfonden (LOA) og Realdania vil vi gerne være med til at styrke livet

Læs mere

VEJLEDNING til ansøgning om deltagelse i EN GOD OMVEJ

VEJLEDNING til ansøgning om deltagelse i EN GOD OMVEJ VEJLEDNING til ansøgning om deltagelse i EN GOD OMVEJ EN GOD OMVEJ er en invitation til landets kommuner om at deltage i et udviklingsforløb der med støtte fra Realdania og Lokale- og Anlægsfonden har

Læs mere

Ansøgningsskema. til jer, der vil søge støtte til projektudvikling

Ansøgningsskema. til jer, der vil søge støtte til projektudvikling , maj 2019 side 1 I 12 til jer, der vil søge støtte til projektudvikling Fællesskaber og fritidsliv I Lokale og Anlægsfonden (LOA) og Realdania vil vi gerne være med til at styrke livet på landet. Derfor

Læs mere

Søg støtte i kampagnen. V/ Kirstine Cool, Dansk Bygningsarv

Søg støtte i kampagnen. V/ Kirstine Cool, Dansk Bygningsarv Søg støtte i kampagnen V/ Kirstine Cool, Dansk Bygningsarv Agenda 1. Hvad er stedbundne potentialer? 2. Udfold mulighedernes Danmark 3. Skab kvalitet i kysternes turistbyer 4. Sådan søger I 5. Milepæle

Læs mere

Byerne og det stigende havvand. Pilotprojekter ANSØGNINGSSKEMA

Byerne og det stigende havvand. Pilotprojekter ANSØGNINGSSKEMA Byerne og det stigende havvand Pilotprojekter ANSØGNINGSSKEMA ANSØGNINGSSKEMA Ansøgning om støtte fra Byerne og det stigende havvand - Pilotprojekter, 1. ansøgningsrunde Vi skal have modtaget ansøgningsmaterialet

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Indhold. Indledning 3 Netværk viden, erfaring, samarbejde 4 Kompetenceudvikling 6 Viden 7 Tiden der kommer 8 Medarbejdere i BSN i

Indhold. Indledning 3 Netværk viden, erfaring, samarbejde 4 Kompetenceudvikling 6 Viden 7 Tiden der kommer 8 Medarbejdere i BSN i Årsrapport 2018 Indhold Indledning 3 Netværk viden, erfaring, samarbejde 4 Kompetenceudvikling 6 Viden 7 Tiden der kommer 8 Medarbejdere i BSN i 2017-18 9 2 Indledning For at give alle med interesse i

Læs mere

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftalens parter: Helsingør Kommune Boligselskabet Boliggården Boligselskabet Nordkysten Samarbejdsaftalen gælder i helhedsplanens

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger Ansøgningsfrist den 15. marts 2018.

Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger Ansøgningsfrist den 15. marts 2018. Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger 28.81.13.10 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Ansøgningsfrist

Læs mere

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Kommissorium 28. april 2016 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed,

Læs mere

Forstaden version 2.0. Direktør Hans Peter Svendler

Forstaden version 2.0. Direktør Hans Peter Svendler Forstaden version 2.0 Direktør Hans Peter Svendler Forstaden version 2.0 Særligt indsatsområde i Realdania Realdanias 3 fokusområder: Byen Byggeriet Bygningsarven Realdanias særlige indsatsområder 2011-2012

Læs mere

Har du en god Løjt-idé?

Har du en god Løjt-idé? Har du en god Løjt-idé? - så har vi penge du kan søge Løjt Kirkeby områdefornyelsespuljer Puljeregler Opdateret: 17. Oktober 2017 1 Indhold - Puljernes formål - Områdeafgrænsning - Hvad kan der søges til.

Læs mere

Udmelding af temaer for forsøgs- og udviklingsprojekter i den almene boligsektor 2014

Udmelding af temaer for forsøgs- og udviklingsprojekter i den almene boligsektor 2014 NOTAT Dato: 27. juni 2014 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2014-110 Sagsbeh.: Forsøgsgruppen Dok id: 450565 Udmelding af temaer for forsøgs- og udviklingsprojekter i den almene boligsektor 2014 Ministeriet

Læs mere

Formålet med puljen HVOR MEGET KAN MAN ANSØGE OM?

Formålet med puljen HVOR MEGET KAN MAN ANSØGE OM? Puljebeskrivelse 2 Formålet med puljen Kulturregion Fyns projekt Innovative Kulturkoncepter skal styrke de fynske kulturinstitutioner og kulturaktørers mulighed for, i tæt samarbejde med virksomheder,

Læs mere

April Kommunens rolle. Albertslund Syd i praksis

April Kommunens rolle. Albertslund Syd i praksis April 2016 Kommunens rolle Albertslund Syd i praksis - Albertslund Syd - Masterplan Syd - Partnerskabsaftale - Styringsdialog - Nye partnerskaber - Dagligdagen i praksis Albertslund Syd 3 boligtyper 6

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer BEK nr 252 af 21/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Almene boliger Almene boliger omfatter: Familieboliger Ældreboliger Ungdomsboliger Den historiske baggrund Købehavn vokser 1902: ca. 500.000 indbyggere

Læs mere

BO-VESTs Frivillighedspolitik

BO-VESTs Frivillighedspolitik BO-VESTs Frivillighedspolitik Indhold BO-VESTs frivillighedspolitik................................................................... 3 Formålet med det frivillige arbejde i BO-VEST.............................................

Læs mere

Tilskud til forsøgsprojekter, der mindsker støjbelastning fra trafikken, og som har medfinansiering fra kommune og borgerne.

Tilskud til forsøgsprojekter, der mindsker støjbelastning fra trafikken, og som har medfinansiering fra kommune og borgerne. Bilag 1 Hvordan søger man Tilskud til forsøgsprojekter, der mindsker støjbelastning fra trafikken, og som har medfinansiering fra kommune og borgerne. Ansøgningsfrist: 1. december 2005 (senere forlænget

Læs mere

KONFERENCE FOR TOPLEDELSEN I ALMENE BOLIGORGANISATIONER. 28. september på Bojesen, Axelborg, Vesterbrogade 4A, 1620 København V.

KONFERENCE FOR TOPLEDELSEN I ALMENE BOLIGORGANISATIONER. 28. september på Bojesen, Axelborg, Vesterbrogade 4A, 1620 København V. KONFERENCE FOR TOPLEDELSEN I ALMENE BOLIGORGANISATIONER 28. september på Bojesen, Axelborg, Vesterbrogade 4A, 1620 København V Effektiv drift Effektiv drift AlmenNet har fornøjelsen at invitere til konference

Læs mere

notat Boligsocial strategi for fsb Udfordringerne i de udsatte boligområder Hvorfor en boligsocial strategi for fsb?

notat Boligsocial strategi for fsb Udfordringerne i de udsatte boligområder Hvorfor en boligsocial strategi for fsb? notat Boligsocial strategi for fsb Udfordringerne i de udsatte boligområder fsb har i lighed med de øvrige almene boligorganisationer ansvar for at etablere og drive velfungerende boligområder, hvor beboerne

Læs mere

VEJLEDNING TIL Ansøgningsskema

VEJLEDNING TIL Ansøgningsskema Side 1 af 2 VEJLEDNING TIL Ansøgningsskema Projektrealisering Boligafdelinger kan søge om støtte til større, nytænkende projekter. Realdania-kampagnen DET GODE BOLIGLIV støtter udviklingen af fremtidens

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2017, 2. runde

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2017, 2. runde Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2017, 2. runde Indhold Indledning... 3 1. Formålet med Landdistriktspuljen... 3 2. Hvilke forsøgsprojekter kan få tilskud?...

Læs mere

Kommissorium ABC helhedsplan

Kommissorium ABC helhedsplan Kommissorium ABC helhedsplan 2017-2020 Organisationsdiagram for den boligsociale helhedsplan, ABC 2017-2020 Bestyrelsen Bestyrelsen er ABC projektets øverste myndighed og har det overordnede ansvar for,

Læs mere

STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP

STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP Danske FunktionæresBoligafdelings afdelinger i Høje-Taastrup Charlottegården Gadehavegård Sportorno Charlottegården Opførelsesår: 1975 405

Læs mere

Boligorganisationerne

Boligorganisationerne Boligorganisationerne må tænke nyt Vi har et problem Hvert år støtter Landsbyggefonden moderniseringer i boligafdelingerne med flere milliarder kroner. Langt hovedparten går til genopretning af bygninger,

Læs mere

Bilag 1. Udmøntning af pulje til energirenovering af almene boliger i København

Bilag 1. Udmøntning af pulje til energirenovering af almene boliger i København KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for byplanlægning NOTAT Bilag 1. Udmøntning af pulje til energirenovering af almene boliger i København 1. Indledning... 1 2. Målgruppe... 2 3. Kriterier

Læs mere

Ansøgningsskema Etablering af startboliger til unge

Ansøgningsskema Etablering af startboliger til unge Høringsudkast: Bilag 1 Ansøgningsskema Etablering af startboliger til unge Ansøgning sendes til: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, Gammel Mønt 4, 1117 København K. Att.: Kontor for Almene Boliger.

Læs mere

Formål, kriterier og retningslinjer for Bydelspuljen

Formål, kriterier og retningslinjer for Bydelspuljen Borgmesterforvaltningen Formål, kriterier og retningslinjer for Bydelspuljen Formål Bydelspuljens formål er at fremme udviklingen i lokalområder samt styrke identiteten i lokalområderne i hele byen. Bydelspuljen

Læs mere

Målsætningsprogram for BO-VEST 2009 til 2014

Målsætningsprogram for BO-VEST 2009 til 2014 Målsætningsprogram for BO-VEST 2009 til 2014 Efter en udfordrende og spændende etablering af det nye administrationsfællesskab i BO-VEST er det nu tid til at udstikke en fælles kurs for det fremtidige

Læs mere

Velkommen til VORES NYE SYDBY

Velkommen til VORES NYE SYDBY Velkommen til VORES NYE SYDBY 2 Forord I år 2005 blev Fællesorganisationens Boligforening og Slagelse Boligselskab enige om, at den samlede bebyggelse på Ærøvej indeholdende 462 boliger og udearealer trængte

Læs mere

Hovedbyer på forkant Ansøgningsskema

Hovedbyer på forkant Ansøgningsskema 2. oktober 2018 Hovedbyer på forkant Ansøgningsskema Side 1 6 Den samlede ansøgning må højst fylde 10 sider (A4), dertil kan vedlægges bilag. Under hvert enkelt punkt er det forventede indhold og omfang

Læs mere

Kortlægning af beboerdemokratiets sammensætning dataindsamling primo

Kortlægning af beboerdemokratiets sammensætning dataindsamling primo Kortlægning af beboerdemokratiets sammensætning dataindsamling primo 212 1 Gennemførelsen af dataindsamlingen Informationerne er indsamlet primo 212 af sermo analyse på foranledning af BL og på basis af

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2018, 1. runde

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2018, 1. runde Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen 2018, 1. runde Indhold Indledning... 3 1. Formålet med Landdistriktspuljen... 3 2. Hvilke forsøgsprojekter kan få tilskud?...

Læs mere

Ansøgning til Københavns Kommunes legat til stadens forskønnelse og almene bedste

Ansøgning til Københavns Kommunes legat til stadens forskønnelse og almene bedste Ansøgning til Københavns Kommunes legat til stadens forskønnelse og almene bedste Ansøger: Den almene boligorganisation fsb, Rådhuspladsen 59, 1550 København V. Ansøgt beløb: 495.000 kr. Projekt Kunst

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet NOTAT Dato: 3. september 2015 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2015-162 Sagsbeh.: Forsøgsgruppen Dok id: Udmelding af temaer for forsøgs- og udviklingsprojekter

Læs mere

Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus Mødedato: Mødetid: 10:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Lejerbo Formand Inge Køster Forretningsfører Pia Hesselvig Resumé Tilstede fra Aarhus Kommune

Læs mere

EVALUERINGS- VÆRKTØJ. til almene renoveringsprojekter! Evaluer indsatsen! Saml op på erfaringerne! Brug erfaringerne næste gang!

EVALUERINGS- VÆRKTØJ. til almene renoveringsprojekter! Evaluer indsatsen! Saml op på erfaringerne! Brug erfaringerne næste gang! EVALUERINGS- VÆRKTØJ til almene renoveringsprojekter! Evaluer indsatsen! Saml op på erfaringerne! Brug erfaringerne næste gang! Hvorfor er det en god idé at evaluere? Siden 2010 er der brugt mange penge

Læs mere

Ansøgning om prækvalifikation. Egeparken. Bjerringbro Andelsboligforening. Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg-Kjellerup. Ansøgning til Landsbyggefonden

Ansøgning om prækvalifikation. Egeparken. Bjerringbro Andelsboligforening. Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg-Kjellerup. Ansøgning til Landsbyggefonden Ansøgning om prækvalifikation Egeparken Bjerringbro Andelsboligforening Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg-Kjellerup Ansøgning til Landsbyggefonden August 2011 Udarbejdet af Boligkontoret Danmark 1 Helhedsorienteret

Læs mere

Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. Handleplan

Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. Handleplan Fremtidssikring af Herlevgårdsvej Handleplan Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. September 2007 Indhold side Hvad er fremtidssikring? 4 Introduktion til handleplanen 6 Afdelingens vision 7 Handleplanen:

Læs mere

Vejledning til ansøgning for

Vejledning til ansøgning for Vejledning til ansøgning for Rådgivnings- og aktivitetscentre til mennesker med demens og deres pårørende, herunder yngre med demens Ansøgningsskemaet udfyldes elektronisk ved indskrivning i fil fra Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Kære Rasmus. Som du kunne se af Anettes mail fra 3. juli har jeg brug for din hjælp.

Kære Rasmus. Som du kunne se af Anettes mail fra 3. juli har jeg brug for din hjælp. From: Anders Peo Fajers Sent: 3. august 2017 12:48 To: Rasmus Nielsen Subject: Udpegning af medlem fra Billedkunstudvalget til bedømmelsesudvalg for kunst ved Blågårds Plads Attachments: Legatansøgning

Læs mere

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG FORMELLE KRAV Ansøgte beløb skal være mellem 200.000 og 500.000 kr. Der skal mindst være to InnoBYG medlemsvirksomheder tilknyttet og mindst en InnoBYG

Læs mere

Har i forsknings ideen?

Har i forsknings ideen? Det strategiske forskningsråd Har i forsknings ideen? Det Strategiske Forskningsråd investerer over 1 milliard kr. i forskning i 2010 Bioressourcer, fødevarer og andre biologiske produkter EU netværksmidler

Læs mere

Notat. Udmøntning af Puljen til multibaner og lignende. Til. Forligspartierne bag kvalitetsfondsmidlerne (kulturudvalget samt Enhedslisten)

Notat. Udmøntning af Puljen til multibaner og lignende. Til. Forligspartierne bag kvalitetsfondsmidlerne (kulturudvalget samt Enhedslisten) Notat Til Forligspartierne bag kvalitetsfondsmidlerne (kulturudvalget samt Enhedslisten) Den Udmøntning af Puljen til multibaner og lignende Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice 1. Resume

Læs mere

Udbredelse og forankring af peers-indsatser til mennesker med psykiske lidelser i kommuner og regioner

Udbredelse og forankring af peers-indsatser til mennesker med psykiske lidelser i kommuner og regioner Satspuljeopslag: Udbredelse og forankring af peers-indsatser til mennesker med psykiske lidelser i kommuner og regioner Ansøgningsfrist den 1. november 2019 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundhedsområdet

Læs mere

AKTIVE FORSAMLINGSHUSE

AKTIVE FORSAMLINGSHUSE AKTIVE FORSAMLINGSHUSE Projektbeskrivelse og vejledning til ansøgning forsamlingshuse I dag lever mange af de danske forsamlingshuse en hensygnende tilværelse. Men Lokale- og Anlægsfonden mener, at en

Læs mere

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 1.1. Lovmæssigt grundlag... 3 1.2 Værdigrundlag... 3 2.

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af Ansøgningsskema om tilskud under LAG-indsatsen

Vejledning til udfyldelse af Ansøgningsskema om tilskud under LAG-indsatsen Vejledning til udfyldelse af Ansøgningsskema om tilskud under LAG-indsatsen 05.02.2015 1 Indledning Du finder her en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet til brug ved ansøgning om tilskud under

Læs mere

Ansøgningsskema Mærk Næstved

Ansøgningsskema Mærk Næstved Ansøgningsskema Mærk Næstved Ansøgningsskemaet udfyldes og indsendes som e-mail til: Mærk Næstved, Center for Strategi og Innovation Mrk: Ansøgning Mærk Næstved Mail: maerk@naestved.dk Har du spørgsmål

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

SBi-anvisning 225 Etablering af tagboliger. 1. udgave, 2009

SBi-anvisning 225 Etablering af tagboliger. 1. udgave, 2009 SBi-anvisning 225 Etablering af tagboliger 1. udgave, 2009 Etablering af tagboliger Ernst Jan de Place Hansen (red.) Lis Strunge Andersen (red.) SBi-anvisning 225 Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg

Læs mere

Landsbyudvalget Udkast til kommissorium

Landsbyudvalget Udkast til kommissorium Landsbyudvalget Udkast til kommissorium 1. Baggrund Kommunalbestyrelsen besluttede i forbindelse med vedtagelsen af styrelsesvedtægten i januar 2018, at der skal nedsættes et ad hoc udvalg Landsbyudvalget.

Læs mere

YDEROMRÅDERNES POTENTIALER

YDEROMRÅDERNES POTENTIALER YDEROMRÅDERNES POTENTIALER ansøgningsrunde 2013 www.realdania.dk Stedet Tæller er en Realdania-kampagne, der frem til 2016 skal være med til at udvikle og udnytte de stedbundne potentialer, der kan bidrage

Læs mere

Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik

Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik I medfør af tekstanmærkning nr. 121 ad 28.53.02. på finanslov for finansåret 2017 fastsættes efter bemyndigelse: Anvendelsesområde 1. Ifølge

Læs mere

Idéstiller BORGERNE BESTEMMER Center for Civilsamfund arbejder ud fra kommunens Civilsamfundsstrategi.

Idéstiller BORGERNE BESTEMMER Center for Civilsamfund arbejder ud fra kommunens Civilsamfundsstrategi. Center for Civilsamfund arbejder ud fra kommunens Civilsamfundsstrategi Fællesskaber, der favner: Det skal være nemt for alle at have et aktivt liv og indgå i meningsfulde fællesskaber. Nemt at være frivillig:

Læs mere

Sådan ansøger du om at deltage i Kvalitet i kysternes turistbyer

Sådan ansøger du om at deltage i Kvalitet i kysternes turistbyer 13. December 2011 Sådan ansøger du om at deltage i Kvalitet i kysternes turistbyer Stedet Tæller er en Realdania-kampagne, der frem til 2016 støtter konkrete, fysiske projekter i Danmarks yderområder.

Læs mere

Ansøgningsvejledning

Ansøgningsvejledning September 2016 Ansøgningsvejledning Landdistrikter landet over står midt i den største omstilling i nyere tid. Befolkningstilvæksten til de større byer er accelereret, og det har efterladt især de mindre

Læs mere

Sekstanten søger 1-2 projektmedarbejdere til storytelling

Sekstanten søger 1-2 projektmedarbejdere til storytelling Sekstanten søger 1-2 projektmedarbejdere til storytelling Eventkommunikation og udarbejdelse af image-strategi I Fællessekretariatet Sekstanten står vi sammen med fem almene boligorganisationer og fire

Læs mere

Borgmesterforvaltningen indstiller i samarbejde med Vollsmose 2020-bestyrelsen til udvalget, at byrådet godkender:

Borgmesterforvaltningen indstiller i samarbejde med Vollsmose 2020-bestyrelsen til udvalget, at byrådet godkender: 6. "Fremtidens Vollsmose" - Byudvikling og Infrastrukturplan Åbent - 2014/133021 Sagsresumé Landsbyggefonden har afsat en ramme på 220 millioner kr. til ny infrastruktur i Vollsmose under den forudsætning,

Læs mere

DAGSORDEN. 2. Evaluering repræsentantskabsmødet november 2017

DAGSORDEN. 2. Evaluering repræsentantskabsmødet november 2017 DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden Bilag 2. Evaluering repræsentantskabsmødet november 2017 3. Strategiplan 2017-20 Efter bestyrelsesseminaret er projekter og indsatser ajourført. Den væsentligste indholdsændring

Læs mere

Formålet med nærværende opgave er at skabe både formidling af tilgængelighed og tilgængelig formidling ved at:

Formålet med nærværende opgave er at skabe både formidling af tilgængelighed og tilgængelig formidling ved at: Teknik & Miljø Plan Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 plan@viborg.dk Tilgængelighed i historiske bykerner - nye veje til Viborgs kulturarv Dato: 10. februar 2014 Tilbudsindhentning Viborg Kommune

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2018 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018549 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Annette Jacobsen) 27. marts 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018549 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Annette Jacobsen) 27. marts 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018549 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Annette Jacobsen) 27. marts 2009 K E N D E L S E Ungdomsboliger i Aalborg AB (selv) mod Velfærdsministeriet (selv) I medfør af

Læs mere