83 omhandler personlig hjælp og pleje samt hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "83 omhandler personlig hjælp og pleje samt hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet."

Transkript

1 2.0 Indledning og forudsætninger Dette ydelseskatalog indeholder Hillerød Kommunes samlede beskrivelse af krav til leverandører og ydelsesbeskrivelser for ydelser inden for pleje- og omsorgsområdet, dvs. til ældre og handicappede. For ydelser omfattet af lov om social service 83 er det ifølge Socialministeriets bekendtgørelse nr. 262 af 27. marts 2006 et krav, at der hvert år udarbejdes og følges op på kvalitetsstandarder for disse ydelser. 83 omhandler personlig hjælp og pleje samt hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet. Ydelsesbeskrivelserne er således en beskrivelse af den ydelse, der gives i Hillerød Kommune. Hver enkelt ydelse er beskrevet i henhold til en fast skabelon og følger bekendtgørelsens anbefalinger: Hvad er ydelsens lovgrundlag Kriterier for ydelsen Hvilket behov dækker ydelsen Hvad er formålet med ydelsen Hvilke aktiviteter kan indgå i ydelsen Hvilke aktiviteter indgår ikke i ydelsen Nedenstående punkter er samlet i Servicedeklarationer inden for personlig pleje, praktisk hjælp og øvrige ydelser. Hvad er ydelsens omfang (tid/hyppighed) Borgerens mulighed for at bytte ydelser og indflydelse på hjælpen Er der valgmulighed m.h.t. leverandør Hvem leverer ydelsen Kompetencekrav til leverandøren. Hvad koster ydelsen for borgeren Hvad er kommunens kvalitetsmål Hvordan følges op på kvalitetsmålene for ydelsen Er der særlige forhold at tage hensyn til For at kunne udføre ydelserne stilles der generelle krav til medarbejdernes kompetence. Medarbejderen skal bl.a. tale et sprog, som kompenserer for, at der kan være flere generationer mellem udfører og modtager af hjælpen. De skal kunne lide at arbejde med handicappede og / eller ældre mennesker og have oprigtig interesse for den handicappedes og / eller ældres livshistorie og følge med i deres daglige liv. Når den enkelte ydelse beskrives, er der tale om en gennemsnitlig angivelse af ydelsens omfang. Der vil således være nogle borgere, der får ydelsen hyppigere end angivet, og nogle der får ydelsen sjældnere. For den enkelte modtager af personlig og praktisk hjælp udmøntes ydelsen i afgørelsesskemaet, som udfyldes i forbindelse med visitationen.

2 3.0 Hillerød Kommunes leverandørkrav Lovgrundlag Lovgrundlaget for det frie leverandørvalg er lov om social service, 88 samt de efterfølgende bekendtgørelser og supplement til bekendtgørelserne af 29. juni De overordnede krav Hovedprincipper i forhold til opstilling af krav: Alle leverandører, inkl. de kommunale leverandører, skal godkendes. Det betyder, at der stilles samme krav til samme opgaveudførelse. Kravene skal følge ydelseskategorierne (personlig pleje, praktisk hjælp: rengøring, indkøb, tøjvask, madudbringning) og dermed de ydelser, leverandøren søger godkendelse til. Hillerød Kommune stiller krav til leverandører af personlig pleje, at levering af personlig pleje sker hele døgnet alle ugens 7 dage. Kravet er begrundet i hensynet til kontinuitet for borgeren og sikkerhed i kommunikationen. Der må ikke stilles krav, der systematisk udelukker kvalificerede private leverandører. Priser og krav bliver meldt ud mindst én gang årligt Opfyldelse af de samlede krav for at blive godkendt Det er de samlede krav til leverandøren, som ligger til grund for godkendelsen. Kravene består af kvalitetskrav, der relaterer sig til den enkelte ydelse og de krav, der relaterer sig til leverandørvirksomheden. Kravene bygger på basisforudsætninger, der tager udgangspunkt i kvalitets-standarderne kombineret med de nødvendige leverandørkrav. Disse krav kan senere blive udvidet med mere udviklingsorienterede og dynamiske krav, fx socialt ansvar, deltagelse i fælles efteruddannelse, fælles udviklingsprojekter Krav der relaterer sig til ydelsen - ydelseskrav Byrådet udarbejder mindst én gang årligt en kvalitetsstandard for bl.a. personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarden indeholder en beskrivelse af det serviceniveau, byrådet har fastsat for disse ydelser. Det er kvalitetsstandarderne, som styrer de kvalitetsmæssige krav til ydelserne. Det er et lovkrav, at kvalitetsstandarderne indeholder operationelle mål for, hvordan det vedtagne serviceniveau sikres, og hvorledes der følges op på de fastsatte mål. De konkrete mål findes i kvalitetsstandarderne. Leverandørerne af ydelsen skal for at opfylde kravene bl.a. udarbejde egen kontrol, herunder undersøge brugertilfredsheden, antallet af hjælpere i hjemmet og maksimal forsinkelse i ankomst Krav der relaterer sig til leverandøren - leverandørkrav Der er forskellige krav til leverandøren afhængig af, hvilke opgaver pågældende søger godkendelse til:

3 Praktisk hjælp - rengøring Praktisk hjælp - indkøb Praktisk hjælp - tøjvask Personlig pleje Madservice til hjemmeboende, herunder om der leveres normal mad bestående af en hoved- og biret, diæter eller særlige ernæringstætte måltider. Der skal desuden ved godkendelsen gøres opmærksom på, om måltiderne bringes Beredskabskrav Alle leverandører skal præstere et beredskab. Det vedrører primært følgende situationer: Hjælp til nye borgere, der henvises ved visitation. Leverandøren skal iværksætte personlig pleje umiddelbart efter visitation. Visitationsteamet kan indgå en aftale med leverandøren om handledage ved opstart af massiv pleje (hjælp mange gange om dagen). Madleverance skal starte senest 1 dag efter henvisning og for den øvrige praktiske hjælp inden for 5 hverdage. Hillerød Kommune skal kunne hjemtage færdigbehandlede patienter fra sygehuset, når patienterne er klar til udskrivning til eget hjem. Hvis leverandøren sinker udskrivelsen betaler leverandøren Hillerød Kommune for det antal dage, som kommunen opkræves af regionen. Der betales døgnprisen på en sengedag efter gældende takst. Assistance ved nødkald. Nødkald betjenes af hjemmesygeplejerskerne. De nødvendige besøg foretages ofte af en hjælper eller af hjælper og sygeplejerske i fællesskab. Leverandører til personlig pleje skal derfor have et beredskab til at assistere ved nødkald og til at yde den nødvendige og akutte hjælp. Det er derfor et krav, at leverandøren kan kontaktes på mobiltelefon. Øvrig akut hjælp. Tilsvarende skal alle leverandører på stedet omgående yde hjælp til borgere, der bliver akut syge. Herunder tilkalde sygeplejerske, læge eller anden hjælp. Imødegåelse af fravær blandt medarbejdere. Leverandøren skal beskrive, hvordan leverancen sikres, så uregelmæssigheder, ændringer og aflysninger undgås, herunder brug af vikarer eller andre, som kan levere hjælpen. Ved force majeure som fx snestorm, iværksættes katastrofeplan med bæltekøretøjer til livsvigtige ydelser. Hvis borgeren ikke åbner døren, er leverandøren forpligtiget til at undersøge, hvorfor borgeren ikke åbner, fx kontakt til sygehus, pårørende og evt. låsesmed. Der skal derefter meldes tilbage til visitationsteamet. Der gøres opmærksom på, at de konkrete omkostninger til opretholdelse af det nødvendige beredskab er både principielt og reelt indeholdt i kommunens timepris/priser. Der vil derfor ikke ske en særskilt honorering af beredskabsydelser. Beredskabsbeskrivelsen skal fremsendes ved ansøgning om godkendelse med de konkrete oplysninger.

4 3.1.7 Økonomisk sikkerhedsstillelse Hillerød Kommune stiller som krav, inden kontrakten indgås, at leverandøren opfylder de grundlæggende krav til økonomisk og faglig hæderlighed. Det betyder, at leverandøren har orden i sin økonomi, er hæderlige i sin erhvervs-udførelse og opfylder sin økonomiske forpligtigelser med hensyn til betaling af skatter og sociale ydelser m.v. Da det fortsat er kommunen, der er ansvarlig for, at borgerne modtager den nødvendige og visiterede hjælp, kræver Hillerød Kommune sikkerhedsstillelse i form af en bankgaranti eller deponering af kr. i Hillerød Kommune Sikkerhedsstillelsen er 10 % af den årlige omsætning (timepris x leverede timer) eller minimum kr. Oplysninger skal fremsendes sammen med en serviceattest udstedt af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen med en erklæring om, at alle de forhold, der skal dokumenteres ved offentlige myndigheder, er i orden. Hillerød Kommune vil i godkendelsen parallelt anvende EU s regler om udbud, hvor enhver tjenesteyder kan udelukkes fra deltagelse i udbudsproceduren, herunder godkendelsen, hvis der finder anmærkninger sted. (Supplement til vejledning om sociale tilbud til ældre m.fl. efter lov om social service 29. juni 2004) Krav til dokumentation og kommunikation Leverandører, som vil godkendes til personlig pleje, skal anvende og dermed kobles til Hillerød Kommunes omsorgssystem. Omkostningerne til udstyr, licenser til programmet og undervisning er indeholdt i basisprisen for personlig pleje/ dag. Det vil være muligt at købe undervisning af it-medarbejder ansat i Ældre og Sundhed. Omsorgssystemet skal anvendes efter Hillerød Kommunes beskrevne arbejdsgange og vejledninger. Byrådet stiller som krav, at leverandøren dokumenterer den planlagte pleje (bl.a. plejeplan og indsatsområder) samt afvigelser herfra. Ved ændringer i borgerens tilstand noteres det ligeledes i journalen, og der sendes advis til visitator, hvis ændringen kræver ny visitation. Leverandører, som udelukkende vil godkendes til praktisk hjælp, skal kontakte visitationen på mail eller telefon, hvis der er ændringer i borgerens tilstand. Leverandøren er ligeledes pligtig til at rette henvendelse til visitationsteamet, hvis borgeren jævnligt bytter ydelser, så der kan finde en revisitation sted, da afgørelsen om ydelser skal afspejle borgerens konkrete behov Tavshedspligt, gaver mm. Byrådet stiller krav til leverandørerne om overholdelse af reglerne om bl.a. tavshedspligt, jf. lov om retssikkerhed, 43, stk. 2 og 3. Leverandøren er desuden omfattet af reglerne for aktindsigt. Borgeren kan således søge aktindsigt i sin sag hos leverandøren, som er pligtig til at videresende den. Leverandører må ikke modtage eller give gaver eller låne penge, hverken til eller af borgeren.

5 Medarbejderen må ikke opholde sig alene i borgerens hjem, ikke ryge i hjemmet og må ikke få udleveret pinkoder til hævekort. Leverandører og medarbejdere er forpligtede til at overholde den nye rygelov af august Kvalifikationskrav til medarbejdere Kvalifikationskrav til fastansatte medarbejdere i hjemmeplejen i dag er, at de som minimum er uddannet som social- og sundhedshjælper/hjemmehjælper. Det er betinget af, at de opgaver, der skal løses, ofte er komplekse og kræver, at medarbejderen har en sundhedsfaglig indsigt. Der bliver dog fortsat anvendt ufaglært arbejdskraft som timelønnede vikarer eller i kortvarige vikariater. De løser primært opgaver inden for praktisk hjælp. Hillerød Kommune kræver, at medarbejdere som minimum er uddannet som social- og sundhedshjælpere (hjemmehjælpere), når der løses opgaver inden for personlig pleje. Der kan i nødstilfælde ved ferier, sygdom eller andet fravær anvendes uuddannet personale, dog altid under vejledning af uddannet personale i vagten. For leverandører, som løser opgaver med praktisk hjælp, vil det være en fordel, at medarbejderne som minimum er uddannet som hjemmehjælpere/social- og sundhedshjælpere, men anden baggrund kan accepteres, hvis medarbejderne har modtaget konkret oplæring, før de arbejder på egen hånd. De skal fx reagere i situationer, hvor borgeren er konfus, har besværet vejrtrækning, er smertepåvirket eller udviser andre akutte sygdomstegn eller generel svækkelse. Leverandøren skal enten kontakte visitationsteamet, og ved akut opstået sygdom fx kontakt til egen læge, hjemmesygeplejerske, ringe 112 mv. Hos borgere, som både er visiteret til personlig pleje og praktisk hjælp, skal minimum 90 % af medarbejderne være uddannet som social- og sundhedshjælpere/ hjemme-hjælpere. I de enkelte kvalitetsstandarder fremgår kompetencekrav til udfører. Der vil derfor også i de mere komplekse plejeopgaver stilles krav til leverandøren om at kunne stille assistenter til rådighed. Hvis medarbejderen uforsætlig kommer til at ødelægge borgerens ejendele, er leverandøren pligtig til at dække udgiften. Hillerød Kommune anbefaler, at leverandøren tegner en skadesforsikring for sine medarbejdere Samarbejdsproces/ driftssamarbejde Når der ansøges om godkendelse som leverandør, skal der fremsendes en plan, hvor det fremgår, hvordan den daglige kontakt foregår, hvem der er kontaktperson (telefon og mailadresse). Der skal forudsættes en mødeaktivitet mellem myndighed og leverandøren. Hyppighed er afhængigt af, om der alene ydes praktisk hjælp eller personlig pleje eller en kombination af de to dele. Møder skal anvendes til koordination og gensidig information mv. Kommunikationen til Hillerød Kommune vil være visitationsteamet, som dagligt på hverdage har telefontid kl. 9-15, hvorefter kommunen kan kontaktes på hjemme-sygeplejerskens vagttelefon.

6 Når borgeren har valgt leverandør sendes der elektronisk eller skriftlig besked fra visitator om afgørelsen og dens omfang Samarbejde om træning og hjemmesygepleje Det frie leverandørvalg omfatter alene lov om social service, 83. Der skal fortsat være sammenhæng og koordinering i den samlede sociale og sundhedsmæssige indsats over for borgerne. Derfor kræver Hillerød Kommune, at sygeplejersker og terapeuter m.fl. fortsat har et tæt samarbejde med såvel kommunale som private leverandører. Dette samarbejde betinger, at sygeplejersker/terapeuter og leverandører af specielt personlig pleje anvender den elektroniske omsorgsjournal til at dokumentere planlagt pleje, indsatsområder og ændringer derfra. Derudover stiller Hillerød Kommune krav om, at leverandørerne stiller ressourcer til rådighed til samarbejdet i såvel borgerens hjem som i møder Krav til fakturering Leverandøren fakturerer månedsvis. Fakturaen skal specificeres med CPR-nummer, periode og ydelseskategori og sendes via Webbetaling Klager og brugertilfredshed Både praktisk hjælp og personlig pleje er omfattet af kompetencen for kommunens klageråd. Leverandøren skal derfor medvirke til klagesagens behandling ved bl.a. at videregive relevante oplysninger. For at følge brugertilfredsheden forventes Klagerådet at følge, hvor hyppigt der skiftes mellem forskellige leverandører, fx inden for et år. Hvis bevægelsen fra en leverandør til andre leverandører er entydig, kunne det tyde på, at leverandøren ikke lever op til opstillede kvalitetsstandarder og mål, hvilket kan betyde en undersøgelse af den pågældende leverandør Uddannelsespligt i forhold til SOSU-uddannelserne Hillerød Kommune stiller krav om uddannelsespligt hos leverandørerne, men først når en eller flere leverandører udgør et større marked, og hvor størstedelen af brugertimerne vedrører personlig pleje. Af hensyn til uddannelseskvaliteten og dermed eleverne skal de konkrete praktik-pladser godkendes i lighed med de kommunale praktikpladser, og der skal ske uddannelse af praktikansvarlige Arbejdsmiljø herunder hjælpemidler og arbejdsredskaber Der forudsættes, at opgaverne udføres inden for rammerne af arbejdsmiljøreglerne. Det følger naturligt af den enkelte leverandørs arbejdsgiveransvar. Alle leverandører er ansvarlige for arbejdspladsvurderinger. Kommunen stiller relevante arbejdsrelaterede hjælpemidler til rådighed for borgeren og leverandører, dels for at sikre kontinuitet og kvalitet, og dels fordi det er økonomisk og sundhedsfagligt forsvarligt, at opgaven udelukkende løses af en sagsbehandlende ergoterapeut.

7 Medarbejdernes personlige værnemidler er dog fortsat leverandørens egen forpligtigelse, fx handsker, uniform, forklæder mv Løn og ansættelsesforhold Hillerød Kommune forudsætter, at leverandøren af hjemmehjælpsydelser følger de bestemmelser om løn og arbejdsvilkår, der findes i de kollektive overenskomster Kvalitetskrav til leverandører af madservice Det er centralt for kvaliteten af måltiderne, at enhver leverandør af madservice lever op til de gældende regler om hygiejne og egenkontrol, jf. bekendtgørelse nr. 26 af 18. januar 2002 om autorisation m.v. ved behandling og salg af fødevarer m.v. samt kontrolmærkning af animalske fødevarer, bekendtgørelse nr. 352 af 30 maj 2002 om egenkontrol i fødevarevirksomheder m.v. Byrådet kan inddrage fødevareregionernes vurdering i forbindelse med leverandørtilsynet. Leverandører af madservice er, som de øvrige leverandører, forpligtiget til at observere borgerens almene velbefindende i forbindelse med madleveringen. De har pligt til at meddele visitationsteamet, hvis der observeres forandringer i borgerens tilstand. Byrådet stiller som krav til leverandørerne, at modtager kan bestille mad med 1 dags varsel og afbestille med dags varsel. Leverandøren skal ved godkendelsen gøre opmærksom på, om der tilbydes: Hoved- og biret (standardydelsen) Diæter og ernæringstætte måltider Skal kunne tilrettes en borgers kostplan Der skal ved anmodningen om godkendelse medsendes en beskrivelse af produktionsform, og hvordan maden leveres, fx varm mad, køle eller frostmad. Det skal desuden fremgå, om der indgår udbringning af maden Myndighedsopgaven Hillerød Kommune har som myndighed ansvaret for opfølgning og tilsyn i forhold til kvalitets- og leverandørkrav. Opfølgningen vil ske på følgende måde: Visitation og revisitation. Her undersøges, om leverandøren har leveret den visiterede hjælp og i overensstemmelse med målsætningen, dokumenteret fyldestgørende, reageret fagligt forsvarligt på funktionsforbedringer og - svækkelse hos borgeren m.v. Herudover udfører myndigheden tilsyn i forhold til fire fokusområder, som vil være styrende for den årlige afrapportering til byrådet. Fokusområderne er følgende: Sammenhæng mellem den visiterede og leverede hjælp = omfang af hjælpen Opfyldelse af krav til den fysiske levering af hjælpen = udførelsen af hjælpen. Kvaliteten af den leverede hjælp = indhold af hjælpen. Kvaliteten af hjemmeplejens dokumentation = dokumentation af hjælpen. Kommunen anvender en række forskellige tilsynsaktiviteter til at vurdere de enkelte fokusområder. Der er udviklet en række hjælpeværktøjer til brug for de enkelte tilsynsaktiviteter.

8 Tilsynsaktiviteterne gennemføres af visitatorer fra Hillerød Kommunes myndighed og relaterer sig både til dialog med brugere og leverandører. Det er et krav for at opfylde leverandørbetingelserne, at leverandøren samarbejder i forhold til at levere de oplysninger som myndigheden efterspørger i forbindelse med tilsyn Informationsmateriale Leverandøren bestemmer, hvordan informationsmaterialet til borgeren skal se ud. Dog skal det indeholde de punkter som Hillerød Kommune' s skabelon nævner. Materialet skal så vidt muligt kun fylde en A-4 side og kan være udarbejdet som folder. Visitation og Hjælpemidler sørger kun for kopiering af materialet, hvis det er på en A-4 side og foreligger i elektronisk form. Ved alle andre layout typer og anvendelse af farver, da sørger leverandøren selv for levering af informationsmaterialet til Visitation og Hjælpemidler til udlevering Godkendelsesprocedure og kontraktindgåelse Ansøgning med relevante papirer om godkendelse sendes til: Hillerød Kommune Visitation og Hjælpemidler Afdelingschefen Trollesmindealle Hillerød Efter beslutning om godkendelse i byrådet vil der blive udarbejdet en kontrakt. Behandlingen af godkendelserne vil ske mindst 4 gange om året. 4.0 Fleksibel hjælp/bytning af ydelser Efter de gældende regler i serviceloven er der mulighed for fleksibilitet i både tilrettelæggelsen og udførelsen af hjælpen til borgeren. Borgere, der får hjælp til praktisk hjælp i form af rengøring, tøjvask og indkøb og/eller personlig pleje, har ret til at bytte de visiterede ydelser til andre ydelser indeholdt i ydelseskataloget. I særlige tilfælde kan andet aftales med hjælperen. Hvis borgeren ønsker at bytte mellem personlig pleje og praktisk hjælp forudsætter det, at der er visiteret til både personlig pleje og praktisk hjælp. En borger, der alene modtager praktisk hjælp, kan ikke bytte til ydelser inden for personlig pleje eller omvendt. Hvis borgeren ønsker forskellige leverandører til personlig pleje og praktisk hjælp skal borgeren være opmærksom på, at dette indskrænker borgerens mulighed for eksempelvis at bytte rengøring med et bad. Hvis borgeren ønsker muligheden for at bytte mellem personlig pleje og praktisk hjælp skal borgeren vælge samme leverandør til begge ydelsestyper. Borgeren og hjælperen har mulighed for fra gang til gang at aftale, hvordan udførelsen af hjælpen konkret skal tilrettelægges, dog skal den visiterede tidsramme altid overholdes.

9 Det er vigtigt, at borgerens ønske om at bytte ydelser ses i sammenhæng med, at det fortsat er kommunens pligt og ansvar at yde den hjælp, der er nødvendig ud fra den enkelte borgers behov. Det betyder, at det fortsat er hjælperen, der i den konkrete situation fagligt vurderer, om det er forsvarligt at borgeren fravælge de tildelte behovsbestemte ydelser til fordel for andre ydelser. Bliver hjælperen i tvivl om, hvorvidt det er forsvarligt at fravælge de visiterede ydelser til fordel for andre ydelser, skal hjælperen tage udgangspunkt i den konkrete afgørelse og yde hjælp i overensstemmelse med denne. Hvis borgeren fravælger den visiterede ydelse to ud af fire gange til fordel for andre ydelser, skal visitationen vurdere, om der fortsat er sammenhæng mellem behov og ydelser, og om der er grundlag for at afgørelsen skal ændres. 5.0 Regulering af ydelser Hillerød Kommune stiller krav til leverandørerne om, at der uden revisitering kan ske en mindre regulering af den anvendte tid, hvis der opstår et særligt behov. Justeringen skal ske efter retningslinjerne beskrevet i regulering af ydelser, som alle leverandører skal være bekendt med. Leverandøren skal dokumentere behovet ved regulering af ydelser. 6.0 Opfølgning Der skal årligt følges op på kvalitetsstandarderne, jf. socialministeriets bekendtgørelse. Kvalitetsstandarderne bliver politisk behandlet en gang årligt for at fastlægge kommunens serviceniveau.

83 omhandler personlig hjælp og pleje samt hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet.

83 omhandler personlig hjælp og pleje samt hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet. 1.0 Forord Hillerød Kommunes kvalitetsstandarder er en samling af ydelsesbeskrivelser, som er udtryk for hvilke kvalitetskrav, kommunen stiller til leverandører af hjælp efter 83 i lov om social service

Læs mere

Job, Social og Sundhed. Kvalitetsstandarder

Job, Social og Sundhed. Kvalitetsstandarder Job, Social og Sundhed Kvalitetsstandarder omfattet af frit valg-ordningen 2012 1 Indholdsfortegnelse - ydelser under Frit Valg 1.0 Forord... 4 2.0 Indledning og forudsætninger... 5 3.0 Hillerød Kommunes

Læs mere

Kvalitets- og leverandørkrav vedr. personlig og praktisk hjælp hjemmehjælp

Kvalitets- og leverandørkrav vedr. personlig og praktisk hjælp hjemmehjælp Kvalitets- og leverandørkrav vedr. personlig og praktisk hjælp hjemmehjælp 3. november 2002 Forord... 3 Hvilke krav kan man stille til leverandørerne?... 4 Lovgrundlaget... 4 Hovedprincipper i forhold

Læs mere

Job, Social og Sundhed. Kvalitetsstandarder

Job, Social og Sundhed. Kvalitetsstandarder Job, Social og Sundhed Kvalitetsstandarder omfattet af frit valg-ordningen 2013 1 Indholdsfortegnelse - ydelser under Frit Valg 1.0 Forord... 4 2.0 Indledning og forudsætninger... 5 3.0 Hillerød Kommunes

Læs mere

Ældre og Sundhed. Kvalitetsstandarder

Ældre og Sundhed. Kvalitetsstandarder Ældre og Sundhed Kvalitetsstandarder omfattet af frit valg-ordningen 2014 1 Indholdsfortegnelse - ydelser under Frit Valg 1.0 Forord... 4 2.0 Indledning og forudsætninger... 5 3.0 Hillerød Kommunes leverandørkrav...

Læs mere

Ældre og Sundhed. Kvalitetsstandarder

Ældre og Sundhed. Kvalitetsstandarder Ældre og Sundhed Kvalitetsstandarder omfattet af frit valg-ordningen 2015 1 Indholdsfortegnelse - ydelser under Frit Valg 1.0 Forord... 4 2.0 Indledning og forudsætninger... 5 3.0 Hillerød Kommunes leverandørkrav...

Læs mere

1. Generelle krav til leverandøren

1. Generelle krav til leverandøren 1. Generelle krav til leverandøren Leverandøren forventes at kunne levere ydelser til hele kommunen. Leverandøren skal være kendt med gældende lovgivning på området. Leverandøren skal være bekendt med

Læs mere

Kvalitetskrav. til private leverandører af madservice. (med udbringning til hjemmet)

Kvalitetskrav. til private leverandører af madservice. (med udbringning til hjemmet) Kvalitetskrav til private leverandører af madservice (med udbringning til hjemmet) Fastsat i henhold til 8 10 i Bekendtgørelse om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør af personlig og praktisk

Læs mere

Krav til leverandør af personlig og praktisk hjælp i Norddjurs Kommune

Krav til leverandør af personlig og praktisk hjælp i Norddjurs Kommune Krav til leverandør af personlig og praktisk hjælp i Norddjurs Kommune Januar 2016 1. Ydelser som leverandøren kan søge godkendelse til: Praktisk hjælp i dagtimerne på hverdage Personlig pleje. Leverandøren

Læs mere

BEHOV FOR HJÆLP KVALITETSSTANDARD FOR SUNDHEDS- OG ÆLDREOMRÅDET

BEHOV FOR HJÆLP KVALITETSSTANDARD FOR SUNDHEDS- OG ÆLDREOMRÅDET BEHOV FOR HJÆLP KVALITETSSTANDARD FOR SUNDHEDS- OG ÆLDREOMRÅDET Behov for hjælp Kvalitetsstandarden - Behov for hjælp giver dig generel information om Holbæk Kommunes tilbud om sygepleje, praktisk eller

Læs mere

Afløsning og aflastning

Afløsning og aflastning Ydelsestype Ydelsens ydelsen Pårørende til brugere, som ikke kan være alene pga. nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Pårørende bor sammen med og passer brugeren. For de konkrete kriterier til delydelserne

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2014

Overordnet kvalitetsstandard 2014 Overordnet kvalitetsstandard 2014 Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske hjælp mm., som borgeren kan få fra kommunen.

Læs mere

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte.

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte. Kvalitetsstandard Praktisk hjælp til borgere i eget hjem 1. januar 2012 1. Overordnede rammer Praktisk hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83, stk.1 nr. 2. 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev

Læs mere

Sektor for myndighed Social & Sundhed Leverandørkrav Vedrørende indsats på fritvalgsområdet I Lolland Kommune.

Sektor for myndighed Social & Sundhed Leverandørkrav Vedrørende indsats på fritvalgsområdet I Lolland Kommune. Leverandørkrav Vedrørende indsats på fritvalgsområdet I Lolland Kommune. Lolland Kommune Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse side 1. Leverandørkrav vedrørende levering af personlig og praktisk hjælp. 3 1.1

Læs mere

Dragør Kommune Kvalitetsstandard / leverandørkrav

Dragør Kommune Kvalitetsstandard / leverandørkrav 1 / 5 Dragør Kommune Kvalitetsstandard / leverandørkrav Personlig pleje :, psykisk pleje og omsorg, ernæring Formål/ mål med ydelsen Personlig pleje Give til borgere, der midlertidigt eller varigt ikke

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR ERNÆRING

KVALITETSSTANDARD FOR ERNÆRING KVALITETSSTANDARD FOR ERNÆRING Langeland Kommune Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk. 1, nr. 1, 2 og 3. Modtager af indsatsområderne Borgere der på grund af en midlertidig eller varig funktionsnedsættelse,

Læs mere

Visitator foretager en konkret, individuel vurdering af den enkelte borgers behov for hjælp. Tildeling sker på basis af følgende kriterier:

Visitator foretager en konkret, individuel vurdering af den enkelte borgers behov for hjælp. Tildeling sker på basis af følgende kriterier: 1 2.2.4 Struktur, D-pakke Hvem kan få hjælp? VISITATIONSRETNINGSLINJER Borgere med kognitive funktionsnedsættelser f. eks. på grund af demens, hjerneskade eller lignende, og som har særlige udfordringer

Læs mere

Kvalitetsstandarder for Sundhed og omsorg 2017 afsnit 1 Indledning

Kvalitetsstandarder for Sundhed og omsorg 2017 afsnit 1 Indledning Indhold Indledning... 1 Om kvalitetsstandarder... 1 Omsorgsområdets værdier og målsætning... 2 Hvornår kan man få hjælp?... 2 Hvordan får man hjælp og støtte?... 2 Hvordan vurderes behovet for hjælp og

Læs mere

At der altid vurderes, om der er grundlag for hjemmetræning efter Lov om Socialservice 86 stk. 1

At der altid vurderes, om der er grundlag for hjemmetræning efter Lov om Socialservice 86 stk. 1 Kvalitetsstandard Personlig hjælp til borgere i eget hjem 1. januar 2013 1. Overordnede rammer Personlig hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1, nr. 1 1.2 Politiske målsætninger Den personlige

Læs mere

Egen bolig og ældrebolig. Information til dig der søger eller modtager praktisk og personlig hjælp samt træning

Egen bolig og ældrebolig. Information til dig der søger eller modtager praktisk og personlig hjælp samt træning Egen bolig og ældrebolig Information til dig der søger eller modtager praktisk og personlig hjælp samt træning Kolofon: Udgivet af Frederiksberg Kommune 2013 GOD SERVICE PÅ FREDERIKSBERG... 3 VÆRDIGRUNDLAGET...

Læs mere

Bilag 1 - Kvalitetsstandard Generel Information 2015

Bilag 1 - Kvalitetsstandard Generel Information 2015 Kære borger Vi har udarbejdet en række kvalitetsstandarder for personlig pleje, praktisk hjælp og madservice. De giver dig information om den hjælp, du kan få og beskriver det politisk fastsatte serviceniveau,

Læs mere

1. Overordnede rammer: Personlig hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1, nr. 1. 1.2 Politiske målsætninger

1. Overordnede rammer: Personlig hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1, nr. 1. 1.2 Politiske målsætninger Kvalitetsstandard Personlig pleje til borgere i eget hjem 1. januar 2015 1. Overordnede rammer: Personlig hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1, nr. 1 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev

Læs mere

Praktisk hjælp - Indkøbsordning

Praktisk hjælp - Indkøbsordning Ydelsestype Indkøbsordning (9) Ydelsens lovgrundlag Serviceloven 83 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige

Læs mere

Leverandørkrav. - Praktisk hjælp og personlig pleje

Leverandørkrav. - Praktisk hjælp og personlig pleje Leverandørkrav - Praktisk hjælp og personlig pleje 1. Indledning... 2 2. Visitationsprocedure og tildeling af hjælp... 2 3. Formål med hjælpen... 3 4. Krav for at blive godkendt som leverandør... 3 Iværksættelse

Læs mere

Generel information om hjemmehjælp. Information til dig, der søger om eller modtager hjælp til personlig pleje, praktiske opgaver og madservice.

Generel information om hjemmehjælp. Information til dig, der søger om eller modtager hjælp til personlig pleje, praktiske opgaver og madservice. Generel information om hjemmehjælp 2015 Information til dig, der søger om eller modtager hjælp til personlig pleje, praktiske opgaver og madservice. Hvem kan få hjemmehjælp? I Nyborg Kommune har vi en

Læs mere

Borgere der har behov for hjælp/støtte til øvrige opgaver i hjemmet for at dette kan fungere.

Borgere der har behov for hjælp/støtte til øvrige opgaver i hjemmet for at dette kan fungere. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 16.december 2014 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.1.7 ANDEN PRAKTISK HJÆLP, A-pakke Hvem kan få hjælp? Hjælpen ydes efter principperne for hverdagsrehabilitering,

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, STRUER KOMMUNE Myndighed, Sundheds- og Ældreområdet Voldgade 14 C, 7600 Struer Tlf.nr.: 9684 8319-9684 8318 9684 8316-9684 8315 Telefontid: 8.00-9.00 og 12.00-13.00 Fax nr.: 9684 0304 E-mail:

Læs mere

Kvalitetskrav til Frit Valg leverandører af Madservice i Bornholms Regionskommune Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget, den 6.

Kvalitetskrav til Frit Valg leverandører af Madservice i Bornholms Regionskommune Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget, den 6. Kvalitetskrav til Frit Valg leverandører af Madservice i Bornholms Regionskommune Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget, den 6. januar 2014 Side 2 af 10 Indholdsfortegnelse: 1 GENERELLE KRAV TIL LEVERANDØRERNE...

Læs mere

Kvalitetsstandard Generel 2014

Kvalitetsstandard Generel 2014 Kvalitetsstandard Generel 2014 Lovgrundlag: Servicelovens 83 og 84 Mål Kommunalbestyrelsen ønsker: At yde en indsats, der opleves som en helhed, og som tager udgangspunkt i borgerens ønsker og behov. At

Læs mere

Krav til leverandør af personlig og praktisk hjælp i Norddjurs Kommune

Krav til leverandør af personlig og praktisk hjælp i Norddjurs Kommune Krav til leverandør af personlig og praktisk hjælp i Norddjurs Kommune Januar 2013 1. Ydelser som leverandøren kan søge godkendelse til: Praktisk hjælp i dagtimerne på hverdage Personlig pleje. Leverandøren

Læs mere

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte.

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte. Kvalitetsstandard Praktisk hjælp til borgere i eget hjem 1. januar 2015 1. Overordnede rammer Praktisk hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83, stk.1 nr. 2. 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev

Læs mere

personlig pleje og delegerede sygeplejeydelser Tillæg til Kvalitetskrav til private leverandører af

personlig pleje og delegerede sygeplejeydelser Tillæg til Kvalitetskrav til private leverandører af Kvalitetskrav til private leverandører af personlig pleje og delegerede sygeplejeydelser Tillæg til Kvalitetskrav til private leverandører af personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp, madservice September

Læs mere

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp Kvalitetsstandard Praktisk hjælp 1 1. Overordnede rammer Praktisk hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83, 88 91, 94-95 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen

Læs mere

Om kvalitetsstandarder generelt

Om kvalitetsstandarder generelt Om kvalitetsstandarder generelt Her findes serviceinformation til kommunens borgere om den hjælp eller støtte, de kan forvente fra ældreområdet. Kvalitetsstandarderne har til formål: At synliggøre kommunens

Læs mere

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte.

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte. Kvalitetsstandard Praktisk hjælp til borgere i eget hjem 1. januar 2013 1. Overordnede rammer Praktisk hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83, stk.1 nr. 2. 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev

Læs mere

MYNDIGHED, SUNDHED OG OMSORG. Information om hjemmehjælp

MYNDIGHED, SUNDHED OG OMSORG. Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, SUNDHED OG OMSORG Information om hjemmehjælp STRUER KOMMUNES ÆLDREPOLITIK Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et selvstændigt liv med

Læs mere

Kvalitetskrav. til private leverandører af praktisk hjælp

Kvalitetskrav. til private leverandører af praktisk hjælp Kvalitetskrav til private leverandører af praktisk hjælp Fastsat i henhold til 8 10 i Bekendtgørelse om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør af personlig og praktisk hjælp m.v. 299 af 25/03 2010.

Læs mere

Hverdagsrehabilitering

Hverdagsrehabilitering Ydelsestype Ydelsens lovgrundlag Serviceloven 83 a Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre

Læs mere

Praktisk hjælp - Indkøbsordning

Praktisk hjælp - Indkøbsordning Ydelsestype Indkøbsordning (9) Ydelsens lovgrundlag Serviceloven 83 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige

Læs mere

Visitation og levering. Kvalitetsstandard 2015

Visitation og levering. Kvalitetsstandard 2015 Visitation og levering Kvalitetsstandard 2015 Kvalitetsstandard for visitation og levering Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for visitation og levering af ydelser i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Tilsynspolitik for personlig og praktisk hjælp 2016 Thisted Kommune 2016

Tilsynspolitik for personlig og praktisk hjælp 2016 Thisted Kommune 2016 Tilsynspolitik for personlig og praktisk hjælp i hjemmeplejen m.v. Thisted Kommune fører tilsyn med den personlige og praktiske hjælp efter Serviceloven (SEL) 83, som leverandørerne yder til kommunens

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, STRUER KOMMUNE Myndighed, Sundhed og Omsorg Voldgade 14 C, 7600 Struer Tlf.nr.: 9684 8319-9684 8318 9684 8316-9684 8315 Telefontid: 8.00-9.00 og 12.00-13.00 E-mail: Sundhed-Omsorg@struer.dk

Læs mere

SOCIALFORVALTNINGEN TILSYNSPOLITIK FOR HJEMMEHJÆLPSOMRÅDET I SOCIALFORVALTNINGEN (JF. SERVICELOVENS 83)

SOCIALFORVALTNINGEN TILSYNSPOLITIK FOR HJEMMEHJÆLPSOMRÅDET I SOCIALFORVALTNINGEN (JF. SERVICELOVENS 83) SOCIALFORVALTNINGEN TILSYNSPOLITIK FOR HJEMMEHJÆLPSOMRÅDET I SOCIALFORVALTNINGEN (JF. SERVICELOVENS 83) Indledning Ifølge Lov om Retssikkerhed og Administration på det sociale område 15 og 16, har kommunalbestyrelsen

Læs mere

information Personlig hjælp og pleje Praktisk hjælp Madservice Kvalitetsstandarder Generel information

information Personlig hjælp og pleje Praktisk hjælp Madservice Kvalitetsstandarder Generel information xgenerel information x Personlig hjælp og pleje Praktisk hjælp Madservice Kvalitetsstandarder 1 Indhold Kære borger... 3 Sådan får du hjælp Hvis behovet opstår... 4 Vurdering af dine behov... 4 Rehabiliteringsforløbet...

Læs mere

Kvalitetsstandarder 2014. Generel information

Kvalitetsstandarder 2014. Generel information Kvalitetsstandarder 2014 Generel information Indholdsfortegnelse Værdigrundlag og målsætning... 3 Sådan får du hjælp Hvis behovet opstår... 4 Vurdering af dine behov... 4 Sagsbehandlingen... 5 Midlertidig

Læs mere

Visitation og levering. Kvalitetsstandard

Visitation og levering. Kvalitetsstandard Visitation og levering Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for visitation og levering Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes visitation og levering af de indsatser, der er

Læs mere

1. Hjælpens lovgrundlag. 71, 74 og 75 i lov om social service. 2. Behov, som hjælpen dækker

1. Hjælpens lovgrundlag. 71, 74 og 75 i lov om social service. 2. Behov, som hjælpen dækker 1. Hjælpens lovgrundlag 71, 74 og 75 i lov om social service 2. Behov, som hjælpen dækker Hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet 3. Formålet med hjælpen At renholde boligen i samarbejde

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for tilbud efter Servicelovens 83. Personlig pleje og praktisk hjælp

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for tilbud efter Servicelovens 83. Personlig pleje og praktisk hjælp GLOSTRUP KOMMUNE Tilsyn for tilbud efter Servicelovens 83 Personlig pleje og praktisk hjælp Godkendte leverandør: Den Kommunale Hjemmepleje, Glostrup Kommune Dato for tilsynsbesøg: 16. marts 2015 Start-

Læs mere

Morsø Kommune. Godkendt Tilsynspolitik. Tilsynspolitik

Morsø Kommune. Godkendt Tilsynspolitik. Tilsynspolitik Morsø Kommune Tilsynspolitik Godkendt 2017 Tilsynspolitik Tilsynspolitik for personlig og praktisk hjælp i hjemmeplejen og madservice Morsø Kommune fører tilsyn med madservice, personlige og praktiske

Læs mere

Obligatorisk disposition for godkendelsesanmodning for Leverandører af personlig og praktisk hjælp.

Obligatorisk disposition for godkendelsesanmodning for Leverandører af personlig og praktisk hjælp. Obligatorisk disposition for godkendelsesanmodning for Leverandører af personlig og praktisk hjælp. Kolding Kommune Senior- og sundhedsforvaltningen Klostergade 16 6000 Kolding Mrk. Anmodning om godkendelse

Læs mere

Krav til private leverandører, leverandøraftaler og individuelle støtteaftaler om socialpædagogisk støtte efter Servicelovens 85

Krav til private leverandører, leverandøraftaler og individuelle støtteaftaler om socialpædagogisk støtte efter Servicelovens 85 Krav til private leverandører, leverandøraftaler og individuelle støtteaftaler om socialpædagogisk støtte efter Servicelovens 85 Godkendt af Byrådet den 26. august 2015 Indledning Hillerød Kommune yder

Læs mere

Kvalitetsstandard: Rengøring og tøjvask

Kvalitetsstandard: Rengøring og tøjvask 2013 Kvalitetsstandard: Rengøring og tøjvask Ydelsens lovgrundlag Lov om social service 83 Hvilke behov dækker ydelsen Hjælp/støtte/guidning til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet, som borgeren ikke

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Personlig hjælp i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Personlig hjælp i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Personlig hjælp i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Primære mål... 2 3.2 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.3 Forudsætninger

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for madservice efter Servicelovens 83

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for madservice efter Servicelovens 83 GLOSTRUP KOMMUNE Tilsyn for madservice efter Servicelovens 83 Godkendte leverandør: DDM KRAM Dato for tilsynsbesøg: Start- og sluttidspunkt for tilsynet: Deltagere i tilsynet fra leverandøren: Leder: Dorte

Læs mere

Information om tildeling af hjælp samt valg af leverandør til at udføre tildelt hjælp

Information om tildeling af hjælp samt valg af leverandør til at udføre tildelt hjælp Information om tildeling af hjælp samt valg af leverandør til at udføre tildelt hjælp Denne orientering vil give dig information om forhold, du skal være opmærksom på som modtager af hjælp. Når du af kommunens

Læs mere

Leverandørkrav. Vedrørende indsats på fritvalgsområdet I Langeland Kommune.

Leverandørkrav. Vedrørende indsats på fritvalgsområdet I Langeland Kommune. Leverandørkrav Vedrørende indsats på fritvalgsområdet I Langeland Kommune. Indholdsfortegnelse 1. Leverandørkrav vedrørende levering af personlig og praktisk hjælp. 1.1 Lovgrundlag 1.2 Ydelsernes sammensætning

Læs mere

Frit valg inden for pleje og praktisk hjælp

Frit valg inden for pleje og praktisk hjælp FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Frit valg inden for pleje og praktisk hjælp Godkendelse af leverandør Indholdsfortegnelse FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE... 1... 1... 1 Godkendelse af leverandør... 1 1. Indledning...

Læs mere

Visitationsretningslinjer

Visitationsretningslinjer Visitationsretningslinjer 2.2.5 Klippekortsordning, L-pakke Hvem kan få hjælp? Klippekortsordning tilbydes til de svageste borgere, der er afhængig af hjælp til at klare hverdagen og til at deltage i ønskede

Læs mere

Visitator foretager en konkret, individuel vurdering af den enkelte borgers behov for hjælp. Tildeling sker på basis af følgende kriterier:

Visitator foretager en konkret, individuel vurdering af den enkelte borgers behov for hjælp. Tildeling sker på basis af følgende kriterier: Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 15. december 2015 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.2.4 Struktur, D-pakke Hvem kan få hjælp? Borgere med kognitive funktionsnedsættelser f. eks. på

Læs mere

Kvalitetskrav Personlig pleje Indkøbsordning Rengøring Tøjvask. bekendt med og efterleve. bekendt med og efter- bekendt med og efter-

Kvalitetskrav Personlig pleje Indkøbsordning Rengøring Tøjvask. bekendt med og efterleve. bekendt med og efter- bekendt med og efter- Kvalitetskrav I nedenstående tabel formuleres de kvalitetskrav Albertslund Kommune stiller til en evt. leverandør og som leverandøren skal kunne indfri for at komme i betragtning som leverandør af praktisk

Læs mere

Kvalitetsstandard for bestilling af og sætte varer på plads. Ærinder til bank og posthus. Hjælp med vasketøj ved tøjvask af ekstern leverandør.

Kvalitetsstandard for bestilling af og sætte varer på plads. Ærinder til bank og posthus. Hjælp med vasketøj ved tøjvask af ekstern leverandør. Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for bestilling af og sætte varer på plads. Ærinder til bank og posthus. Hjælp med vasketøj ved tøjvask af ekstern leverandør. 2015 Indledning I Fredensborg

Læs mere

Kvalitetsstandard: Plejeboliger

Kvalitetsstandard: Plejeboliger 2013 Kvalitetsstandard: Plejeboliger Ydelsens lovgrundlag Lov om Social Service 192. Lov om Almene Boliger 5, stk. 2. Hvilke behov dækker ydelsen Plejebolig kan bevilges af kommunens visitator til borgere

Læs mere

LEVERANDØRKRAV Til kommunale og private leverandører af praktisk hjælp Vordingborgs Kommune, Visitationsenheden August 2013

LEVERANDØRKRAV Til kommunale og private leverandører af praktisk hjælp Vordingborgs Kommune, Visitationsenheden August 2013 LEVERANDØRKRAV Til kommunale og private leverandører af praktisk hjælp Vordingborgs Kommune, Visitationsenheden August 2013 1 LOVGRUNDLAG...1 2 PERSONALEFORHOLD...1 2.1 PERSONALEPOLITIK...1 2.2 APV, ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Praktisk hjælp efter Servicelovens 83

Praktisk hjælp efter Servicelovens 83 indkøb, midlertidig brændselshjælp og hverdagens aktiviteter Indledning Denne tekst beskriver Gribskov Kommunes praktiske hjælp til borgere i eget hjem: Rengøring, tøjvask, indkøb, midlertidig brændselshjælp

Læs mere

Godkendelsesdokument. godkendelse som leverandør af praktisk og personlig hjælp og pleje i Gentofte Kommune

Godkendelsesdokument. godkendelse som leverandør af praktisk og personlig hjælp og pleje i Gentofte Kommune godkendelse som leverandør af praktisk og personlig hjælp og pleje i Gentofte Kommune Udarbejdet af: Pleje & Sundhed Januar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Godkendelsesprocedure... 3 1.1. Indledning...3 2.

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for tøjvask

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for tøjvask Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for tøjvask 2015 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarderne skal sikre,

Læs mere

Dagcenter. Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138

Dagcenter. Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138 Ydelsestype Ydelsens Sundhedsloven 138 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. TILSYNSPOLITIK Tilsyn og opfølgning med hjemmeplejen i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. TILSYNSPOLITIK Tilsyn og opfølgning med hjemmeplejen i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE TILSYNSPOLITIK Tilsyn og opfølgning med hjemmeplejen i Ærø Kommune 2014 Indhold 1.0 Baggrund... 2 2.0 Indledning... 2 2.1 Formålet med tilsyn og opfølgning... 2 3.0 Tilsyn og opfølgning hos

Læs mere

Henvendelse om aflastningsplads sker til visitationsenheden.

Henvendelse om aflastningsplads sker til visitationsenheden. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 15. december 2015 3.1.4 MIDLERTIDIGE AFLASTNINGSPLADSER Tildeling Hvem kan få hjælp Borgere der er fysisk og psykisk svækkede og har brug for

Læs mere

Bornholms Regionskommune

Bornholms Regionskommune Bornholms Regionskommune Overordnede rammer for samarbejde til Frit Valg leverandør af Madservice Godkendt i Socialudvalget, den 6. februar 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORMÅL... 3 2 VÆRDIER I SAMARBEJDET...

Læs mere

personlig og praktisk hjælp på ældre- og handicapområdet

personlig og praktisk hjælp på ældre- og handicapområdet 2012/2013 Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp på ældre- og handicapområdet Hvis du har brug for hjælp til personlig og praktisk bistand Ishøj Kommune 1 Jeg er glad for at kunne præsentere

Læs mere

HALS KOMMUNE GENEREL INFORMATION OM HJEMMEHJÆLP. hvad du kan forvente fra kommunen på hjemmehjælpens område. Kvalitetsstandard 2005

HALS KOMMUNE GENEREL INFORMATION OM HJEMMEHJÆLP. hvad du kan forvente fra kommunen på hjemmehjælpens område. Kvalitetsstandard 2005 12 MYNDIGHEDSFUNKTION: Ældre-og Handigcapafdelingen Tlf. nr.: GENEREL INFORMATION OM HJEMMEHJÆLP Ældrechef Anette Jensen Fuldmægtig Randi Elbo Jensen Borgergade 39, 9362 Gandrup 99 54 99 99 Telefontid:

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2013

Overordnet kvalitetsstandard 2013 Overordnet kvalitetsstandard 2013 Skive Kommune Myndighedsafdelingen 1 Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske hjælp mm., borgeren kan få fra kommunen.

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for madservice efter Servicelovens 83

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for madservice efter Servicelovens 83 GLOSTRUP KOMMUNE Tilsyn for madservice efter Servicelovens 83 Godkendte leverandør: Madservice Omsorgscenteret i Hvissinge Dato for tilsynsbesøg: Start- og sluttidspunkt for tilsynet: Deltagere i tilsynet

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE Tilsyn for madservice efter Servicelovens 83

GLOSTRUP KOMMUNE Tilsyn for madservice efter Servicelovens 83 Bilag GLOSTRUP KOMMUNE Tilsyn for madservice efter Servicelovens 83 Godkendte leverandør: Madservice Hvissinge Dato for tilsynsbesøg: 5. februar 2016 Start- og sluttidspunkt for tilsynet: Deltagere i tilsynet

Læs mere

Ældreområdet. Kvalitetsstandard. Visitation i henhold til. Lov om social service 88

Ældreområdet. Kvalitetsstandard. Visitation i henhold til. Lov om social service 88 Ældreområdet Kvalitetsstandard Visitation i henhold til Lov om social service 88 01/September 2011 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning.. 3 2. Forudsætning for at kunne modtage hjælp... 3 3. Visitation..5

Læs mere

Støtte til borgere med funktionsnedsættelse og hjemmeboende børn efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard

Støtte til borgere med funktionsnedsættelse og hjemmeboende børn efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Støtte til borgere med funktionsnedsættelse og hjemmeboende børn efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du

Læs mere

2.1.8 Praktisk hjælp og støtte

2.1.8 Praktisk hjælp og støtte Godkendt i Byrådet den 28. august 2018 SUOC - Team Administration 2.1.8 Praktisk hjælp og støtte Personlig og praktisk hjælp ydes altid med det formål, at borgeren bliver så selvhjulpen som muligt. Alle

Læs mere

Hverdagsrehabilitering efter servicelovens 86. Kvalitetsstandard

Hverdagsrehabilitering efter servicelovens 86. Kvalitetsstandard Hverdagsrehabilitering efter servicelovens 86 Kvalitetsstandard 2 Kvalitetsstandard for hverdagsrehabilitering efter servicelovens 86 Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes

Læs mere

Praktisk hjælp. Kvalitetsstandard 2015

Praktisk hjælp. Kvalitetsstandard 2015 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2015 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for praktisk hjælp i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2015. Hvad er praktisk

Læs mere

Anmodning om godkendelse til praktisk hjælp og/eller pleje

Anmodning om godkendelse til praktisk hjælp og/eller pleje Anmodning om godkendelse til praktisk hjælp og/eller pleje De potentielle leverandører har mulighed for at udfylde denne disposition i elektronisk form eller i særskilt dokument, hvilket blot kræver, at

Læs mere

Varde Kommune Kvalitetsstandard for hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet Lov om social service 83 stk. 2. 1.

Varde Kommune Kvalitetsstandard for hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet Lov om social service 83 stk. 2. 1. Varde Kommune Kvalitetsstandard for hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet Lov om social service 83 stk. 2 Standardens godkendelse Revision af kvalitetsstandarden Standardens indhold

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje, praktisk hjælp og socialpædagogisk støtte

Kvalitetsstandard for personlig pleje, praktisk hjælp og socialpædagogisk støtte Kvalitetsstandard for personlig pleje, praktisk hjælp og socialpædagogisk støtte Målgruppe Kriterier og omfang Formål Afgørelse Borgere med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for tilbud efter Servicelovens 83

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for tilbud efter Servicelovens 83 GLOSTRUP KOMMUNE Tilsyn for tilbud efter Servicelovens 83 Godkendte leverandør: Hjemmeplejen Glostrup Kommune Dato for tilsynsbesøg: 26.02.14 og 10. marts 2014 Start- og sluttidspunkt for tilsynet: 09.10-10.10

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for madservice efter Servicelovens 83

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for madservice efter Servicelovens 83 GLOSTRUP KOMMUNE Tilsyn for madservice efter Servicelovens 83 Godkendte leverandør: Det Danske Madhus Dato for tilsynsbesøg: 15/5 2017 Start- og sluttidspunkt for tilsynet: Deltagere i tilsynet fra leverandøren:

Læs mere

Kvalitetsstandard Generel Information

Kvalitetsstandard Generel Information Kvalitetsstandard 2016 Generel Information INDHOLDSFORTEGNELSE VISION OG MÅLSÆTNING MED DIN HJÆLP... 3 REHABILITERING: DIN SELVHJULPENHED VORES FOKUS... 3 VELFÆRDSTEKNOLOGI EN STØTTE I HVERDAGEN... 4 SÅDAN

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for madservice efter Servicelovens 83

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for madservice efter Servicelovens 83 GLOSTRUP KOMMUNE Tilsyn for madservice efter Servicelovens 83 Godkendte leverandør: Din private kok Dato for tilsynsbesøg: 050216 skriftligt Start- og sluttidspunkt for tilsynet: 050216 Skriftligt Deltagere

Læs mere

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg

Psykisk pleje og omsorg Ydelsestype (2) Ydelsens Serviceloven 83 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten (Serviceloven

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand i Odense Kommune (gælder både i eget hjem og på plejecenter)

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand i Odense Kommune (gælder både i eget hjem og på plejecenter) Senest revideret 05.06. 2019 Emne Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand i Odense Kommune (gælder både i eget hjem og på plejecenter) Indhold Lovgrundlag Servicelovens 83, stk. 1 Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085 Tilsynspolitik Retningslinjer for tilsyn med levering af personlig og praktisk hjælp m.v. til borgere i eget hjem efter reglerne om frit valg af leverandør Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085 I

Læs mere

Krav til leverandører af madservice - mad uden udbringning

Krav til leverandører af madservice - mad uden udbringning Krav til leverandører af madservice - mad uden udbringning Kommunen har pligt til at sørge for, at der tilbydes hjælp til madservice jf. servicelovens 83, stk. 1 nr. 3 og Ældre- og Handicapforvaltningens

Læs mere

Indkøb. Efter servicelovens 83. Kvalitetsstandard. Den rehabiliterende tankegang tager udgangspunkt i flg.:

Indkøb. Efter servicelovens 83. Kvalitetsstandard. Den rehabiliterende tankegang tager udgangspunkt i flg.: Indkøb Efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker højeste grad af uafhængighed

Læs mere

Frit valg inden for madservice Godkendelse af leverandør

Frit valg inden for madservice Godkendelse af leverandør FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Sundhed og Omsorg Frit valg inden for madservice Godkendelse af leverandør Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Godkendelsesprocedure... 2 3. Kontraktgrundlag og kontraktperiode...

Læs mere

Kommunal sygepleje. efter sundhedslovens 138 og 119. Kvalitetsstandard. Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang.

Kommunal sygepleje. efter sundhedslovens 138 og 119. Kvalitetsstandard. Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Kommunal sygepleje efter sundhedslovens 138 og 119 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for omsorgstime

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for omsorgstime Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 8 Kvalitetsstandard for omsorgstime 2016 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarderne skal

Læs mere

Brugere, som ikke selv kan tilberede varm mad.

Brugere, som ikke selv kan tilberede varm mad. Ydelsestype Ydelsens Serviceloven 83 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten

Læs mere

Kvalitetsstandard for bestilling af og sætte varer på plads

Kvalitetsstandard for bestilling af og sætte varer på plads Center for Ældre og Omsorg 2 Kvalitetsstandard for bestilling af og sætte varer på plads og hjælp med vasketøj ved tøjvask af ekstern leverandør Lov om social service: 83, 88-91, 94-96. 2019 Indledning

Læs mere