Bestyrelsesmøde 10. december 2013 kl Guldbergsgade 29N KEA Forskning & Innovation 2200 København N. Tilstede fra Bestyrelsen:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsesmøde 10. december 2013 kl. 17.00-19.00 Guldbergsgade 29N KEA Forskning & Innovation 2200 København N. Tilstede fra Bestyrelsen:"

Transkript

1 Pkt. Dagsorden Bilag Bestyrelsesmøde 10. december 2013 kl Guldbergsgade 29N KEA Forskning & Innovation 2200 København N 0. Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée Jørgen Juul Rasmussen Jesper Hvidkjær Pedersen Henning Christensen Bo Møller Sørensen Thomas Blom Hansen Laust Joen Jakobsen Hans Schjær-Jacobsen Lena Haraldsson Simon Tøgern Mai Witt gad Johansen Claus Skovsgaard Jensen Afbud fra: Anja Trier Wang Søren Slotsaa Allan Holst Claus Hensing Henrik Fugmann Tilforordnede: Ingo Østerskov Jesper Rasmussen Charlotte Lundsgaard (referent) Gæster: Søren Jensen, revisor, Deloitte Sanne Juul Nielsen, chef KEA Kompetence 1. Godkendelse af referat fra mødet d. 18. september Til underskrift Bestyrelsen godkendte referatet uden bemærkninger.

2 2. Revisionsprotokollat - Til underskrift Rigsrevisionsbesøg Rigsrevisionen besøger løbende sektorinstitutionerne, og pt. er det KEA, som står for tur. Revisor Søren Jensen (Deloitte) har deltaget i et indledende møde med Rigsrevisionen, der forventer at afslutte arbejdet allerede den 11. december efter kun 3 dage. Dette tolkes som et positivt tegn. Risikoanalysen på bygningsområdet er lagt vægtigt til grund ifm. besøget, og KEA får sin rapportering til udtalelse om forventeligt 1-1½ måned. Revisionsprotokollat Som noget nyt indeholder revisionsprotokollatet et afsnit (2.2.) om hjemtagelse af bogholderi og it fra administrativt fællesskab CPHS. Revisionen har haft særlig fokus på den tekniske overførsel af data fra CPHS til egne servere, hvilket KEA har magtet. Revisor har noteret sig en svaghed i KEAs IMS-system, idet systemet mangler automatiske kontroller (dette er ikke muligt at implementere i systemet). Som følge heraf har revisor fokus på de øgede krav til egen kontrol, men der er ikke konstateret fejl, og revisor konkluderede, at KEA er tilpasningsdygtig, hvilket er essentielt, når organisationer gennemgår store forandringer, som KEA har gjort det. Revisor følger op på KEAs selvkontrol ifm. IMS 3. Kvartalsresultat 3. kvartal og estimat 2013 Revisionen af gager og lønninger har ikke givet anledning til bemærkninger. Ej heller har KEAs forvaltning af offentlige midler givet anledning til bemærkninger, og på denne baggrund blev revisionsprotokollatet omdelt til underskrift. KEAs kvartalsregnskab samt estimat for 2013 viser et perioderesultat på 4,2 mio. kr. for 3. kvartal samt et estimat for 2013 på 3,5 mio. kr. Estimatet ligger 1,5 mio. kr. under budgettet på 5 mio. kr. for Dette skyldes bl.a. omkostninger på 1 mio. kr. til fratrædelsesordninger samt en midlertidigt faldende aktivitet på efteruddannelsesområdet grundet den indførte karensperiode, hvor nyuddannede skal søge job 4 måneder, inden de er berettiget til 6 ugers selvvalg-kurser. I forhold til punktet blev der taget et forbehold angående fordelingen af omkostninger på fællesområdet og uddannelserne. Ved indflytningen i Guldbergsgade har der været mange fakturaer, som i første omgang er konteret på fællesområdet. Disse skal fordeles til uddannelserne, hvilket sker snarest. Af betydning for likviditeten har bl.a. været, at istandsættelsen af Lygten er sket ved et træk på kassebeholdningen således, at KEA har klaret renoveringen uden at optage lån. Desuden har KEA næsten 20 mio. kr. til gode i momsrefusion. Afslutningsvis blev det nævnt, at KEA er gået i gang med at rekruttere en ny økonomi- og regnskabschef.

3 4. Budget Til beslutning Ressourcetildeling til programområderne Som følge af KEAs organisationsændring i efteråret er der udarbejdet en ny model for ressourcetildeling til programområderne (fuldtidsuddannelserne). Denne afspejler en klar funktionsadskillelse mellem uddannelserne, de tværgående centre og de administrative enheder. Programområderne skal herefter udelukkende koncentrere sig om at tilrettelægge og afvikle undervisningen samt øvrige aktiviteter i tilknytning hertil, hvilket er en stor planlægningsopgave i forlængelse af ændringerne med OK13 (en ny styringsmodel præsenteres på næste møde). På denne baggrund allokeres en årsværksramme til hvert programområde fastsat pba. det faktiske antal undervisere pr. 1. okt samt uddannelses- og programchefer. Lønomkostningerne fremskrives med en centralt fastsat sats på 3% i Ressourcemodellen indeholder en korrektionsmulighed i positiv eller negativ retning, såfremt det enkelte program fx har behov for ekstra årsværk til at styrke kvaliteten. Desuden vil et større optag end budgetteret resultere i en tilførsel af ekstra underviserårsværk (meroptag på over 20 studerende udløser 1 ekstra underviserårsværk). Endvidere tildeles programområderne 9% (niveau testes i 2014) af det budgetterede undervisningstaxameter, som kan anvendes til undervisningsformål såsom timelønnede, og jf. budgettet er der afsat 2,5 mio. kr. i en udviklingspulje til fx dyrt apparatur. Budget 2014 Budgettet for 2014 viser en forventet omsætning på 430 mio. kr. og et forventet resultat på 5,4 mio.kr., men med faldende takster er KEA nødt til at indstille sig på effektiviseringer i alle dele af organisationen fremadrettet. KEAs samlede STÅ-tal forventes at vokse med 250 ift. 2013, så det lander på STÅ i 2014, og tilskuddet til udviklings- og evidensbasering videreføres uændret med 11 mio. kr. i Til gengæld bortfalder institutionsudviklingstilskuddet til erhvervsakademierne, og engangstilskuddet fra CV Obel til KEA på 10 mio. kr. er ligeledes brugt. Likviditeten forventes at udvikle sig positivt i hele Bestyrelsen godkendte budgettet. Endelig drøftede bestyrelsen muligheden for at lave en driftsøkonomisk analyse for de enkelte uddannelses-/programområder.

4 5. Økonomisk rapportering til bestyrelsen Efter ønske fra formandskabet, fik bestyrelsen præsenteret en opdateret model for økonomisk rapportering, der skal styrke grundlaget for bestyrelsens strategiske prioriteringer. Et nyt årshjul for den løbende rapportering blev præsenteret, og fra 2014 vil der som noget nyt blive udarbejdet et likviditetsbudget. Bestyrelsen tog modellen til efterretning. 6. Bygninger ultimo november, herunder Guldbergsgade Status på bygninger KEAs investeringsbudget udgør samlet set knapt 16 mio. kr. fordelt på de enkelte adresser. De store poster i den forbindelse er 4,5 mio. kr. til akustik, ventilation og el på Guldbergsgade, 3,4 mio. kr. til Prinsesse Charlottes Gade mhp. myndighedskrav, 1,6 mio. kr. til ventilation på Lygten 16, og endelig er der afsat 5,2 mio. kr. til renovering af Frederikkevej mhp. evt. udbud af efteruddannelse. Hvis man ser bort fra Baltorpvej, har KEA en lokaleudnyttelse på 12 kvm pr. STÅ. Guldbergsgadebyggeriet har været præget af, at udlejers totalentreprenør, Myhlenberg havde likviditetsproblemer igennem en længere periode, hvilket førte til konkurs kort før KEAs ibrugtagning af ejendommen. Konkursen resulterede i, at alt arbejde gik i stå, og at der generelt var en lav færdiggørelsesgrad i byggeriet, som er søgt løst ved en række nødløsninger. Mangelafhjælpningen er i gang men med store forsinkelser. Der er lavet en mockup på akustikløsningen der renonceres lidt på det meget åbne koncept, idet arbejdsmiljøet prioriteres højest. På Lygten 16 har KEA fået renoveret forpladsen og forhuset, hvilket afsluttes inden for få dage. Renoveringsprojektet er gennemført uden optagelse af det lån på 20 mio. kr., som bestyrelsen ellers havde godkendt. Projektet har været byrdefuldt pga. mange fejl fra entreprenørens side samt en utilstrækkelig skalsikring af huset, som har medført indbrud og tyveri af kostbart udstyr. Landskronagadelejemålet er søgt afstået, men dette er desværre ikke lykkedes. I stedet flytter installatørerne ind i Landskronagade, da de er nødt til at fraflytte Lyngbyvej (dette var kun midlertidige lokaler). Oprindelig var det tanken at installatørerne skulle flytte til Lersø Parkallé medio 2015, når dette var renoveret. Imidlertid skønnes en renovering af LPA at koste ca mio. kr., og nu undersøges muligheden for et salg til fx et pensionsselskab (mhp. studieboliger). Grundet en relativt stor byggeret, har KEA fået en indikativ pris på 50 mio. kr. for LPA fra erhvervsmægleren, men det er svært at værdisætte byggeretten

5 KEAs navnestruktur Bestyrelsen har besluttet, at der skal indhentes ekstern bistand til en sammenhængende navnestruktur for KEA. I den forbindelse er det en udfordring, at KEA i forvejen har mange forskellige lokationer at brande og samt uddannelser på fuldtid og deltid samt erhvervsakademi- og professionsbachelorniveau. Med henblik på den eksterne bistand var der udarbejdet et opdrag til opgaven, som bestyrelsen tog til efterretning. 7. Frederikkevej: businesscase om anvendelse af KEA Kompetence - Til beslutning Sanne Juul Nielsen, chef for KEA Kompetence fremlagde en businesscase vedrørende anvendelse af Frederikkevej til efter- /videreuddannelsesformål. Jævnfør businesscasen forventes en investering på 5-6 mio. kr. til istandsættelse af Frederikkevej at kunne tjenes hjem på 5 år. I dag afvikler KEA Kompetence uddannelse på mange forskellige adresser, hvoraf alle ikke er lige præsentable. Det betyder at KEAs efter-/videreuddannelse har en uklar profil, og det er svært at tiltrække nye segmenter. Anvendelsen af KEAs lokation i Hellerup til efter-/videreuddannelse ville give mulighed for at indhuse mange af de aktiviteter, som i dag foregår eksternt, og Frederikkevej ville være en platform for at nå nye kunder i København og Nordsjælland. Der vil dog fortsat også være aktivitet i Ballerup. Bestyrelsen fandt idéen om efteruddannelse i Hellerup interessant, men businesscasen er endnu ikke moden til beslutning. Der er behov for en dybere /skarpere analyse, som kan præsenteres på mødet i februar. Businesscasen skal foldes ud selvstændigt, og i forlængelse heraf kan man se på mulige lokationer som svar på de behov, der rejses i businesscasen (Landskronagade er fx også et bud). Med henblik på at kvalificere beslutningsgrundlaget tilsluttede bestyrelsen sig, at der afsættes kr. til udarbejdelse af et forprojekt vedrørende Frederikkevej. Endelig udsprang der af businesscasen en principiel drøftelse vedrørende advisory boards på efter-/videreuddannelsesområdet. Det er bestyrelsens holdning, at besluttende fora nedsættes af bestyrelsen, og advisory boards må ikke udspille de lokale uddannelsesudvalg.

6 8. Hjemtagelse af personaleadministration KEA er i dialog med CPHS om hjemtagelse af løn-og personaleadministrationen pr. 1. april 2014, herunder overdragelse af 4 konkrete medarbejdere, såfremt de ønsker dette. CPHS orienterer medarbejderne herom på et internt møde den 11. december. Der er enighed med CPHS om de økonomiske vilkår for hjemtagelsen af løn-og personaleadministrationen dog udestår en aftale om de økonomiske forhold, såfremt 1 elle flere af de 4 førnævnte medarbejdere ikke ønsker at blive overflyttet til KEA. 9. Nedsættelse af bestyrelsesudvalg (vedtægtsudvalg) jf. politisk aftale om akademierne Ifm. hjemtagelse af opgaven ønsker bestyrelse, at der er fokus på forholdet mellem opgavens omfang og det fremtidige antal medarbejdere. Forslag til ændring af Lov om erhvervsakademier for videregående uddannelser er blevet 1. behandlet og forventes vedtaget inden jul. I forlængelse heraf afventes en melding fra ministeriet om nedsættelse af vedtægtsudvalg på akademierne. Vedtægtsudvalget skal bestå af formanden for den siddende bestyrelse samt 1 medarbejderrepræsentant og 1 studerenderepræsentant fra bestyrelsen. Herudover udpeges to eksterne parter af uddannelsesministeren efter indstilling fra bestyrelsesformanden. Når der er nyt fra ministeriet om vedtægtsudvalgene, i gangsætter Henrik Salée processen i januar, hvor alle bestyrelsesmedlemmer kontaktes vedrørende deres holdning til sammensætning af den nye bestyrelse. 10. Fusionsdrøftelserne med CBA De foreløbige overvejelser vedrørende bl.a. den nye bestyrelses størrelse og kompetenceprofil (erfaring, branchekendskab og paritet) vil blive fremlagt på bestyrelsens møde i februar. Fusionen med CBA blev drøftet.

7 11. Beskæftigelse for KEAs dimittender KEA har fået lavet et særligt registertræk på beskæftigelsesfrekvensen blandt KEAs dimittender i årene Denne viser en samlet ledighed på 7 % (ud af en samlet erhvervsfrekvens på 78 % blandt KEAs dimittender). Der er tale om pæne gennemsnitlige beskæftigelsestal, men de dækker over stor spredning på KEAs uddannelser. Det er ambitionen, at KEAs dimittender skal have en lidt bedre beskæftigelsesfrekvens end dimittenderne fra de lange videregående uddannelser, og KEA skal ikke blot jagte vækst men gode beskæftigelsestal vel at mærke relevant beskæftigelse. Bestyrelsen tog beskæftigelsesdata til efterretning. 12. Kontingent til Danske Erhvervsakademier 13. Aftale om finanslov Søndergaard-udvalget Danske Erhvervsakademiers bestyrelse har besluttet at forhøje foreningens kontingent, og fordelingsnøglen har været drøftet. I 2014 betyder det et kontingent for KEA på kr. og i 2015 et kontingent på kr. Kontingentforhøjelsen skal blandt andet finansiere ansættelse af en ekstra person i sekretariatet og styrke foreningens performance. Pt. er der igangsat en strategiproces, som involverer både formands- og rektorkollegiet. Regeringen har indgået aftale med Vestre og Det konservative Folkeparti om finansloven for På uddannelsesområdet er omdrejningspunktet forskning og innovation gennem udmøntning af forskningsreserven til tværgående initiativer på 678 mio. kr. Udmøntning af finanslovsaftalen er endnu ikke meldt ud til institutionerne, men der er ingen ændringer i forventningerne i forhold til orienteringen på bestyrelsesmødet i september. Regeringen har nedsat et udvalg, som skal komme med anbefalinger til forbedring af kvalitet, relevans og sammenhæng i de videregående uddannelser. Jørgen Søndergaard (SFI) er formand for udvalget. Som led i initiativet besøger Morten Østergaard en række videregående uddannelsesinstitutioner mhp. at drøfte kvalitet og relevans med studerende og medarbejdere. KEA får besøg af ministeren den 12. december 2013, hvor der vil være paneldebat med Thomas Blom som facilitator.

8 15. Akkreditering af udd. og udbud Erhvervsakademiuddannelsen i Byggeri og Business (byggekoordinator) er blevet akkrediteret positivt, og KEA mangler nu blot godkendelsesbrevet med ministerens underskrift. KEA har søgt prækvalificering af henholdsvis Merkantil diplom, Produktionsteknolog på engelsk og Professionsbachelor i Multiplatform, Storytelling and Production. Desuden forventer KEA at søge om prækvalificering af top up professionsbachelor i Energiteknologi i foråret i samarbejde med UCN, og dertil kommer overvejelser vedrørende en efteruddannelse inden for sundhed/sygepleje og velfærdteknologi (robotteknologi og telemedicin). Endelig er de nye programledelser på KEA gået i gang med overvejelserne om, hvordan man skaber den rigtige uddannelseskrop inden for TEKNIK, DIGITAL, DESIGN og BYG. 16. Mødedatoer i Til beslutning Bestyrelsen besluttede følgende mødedatoer for 2014 (alle kl ): 17. februar 27. marts 19. maj 1. september 3. november 15. december Møderækken for 2014 indeholder 2 mødedatoer mere end normalt (februar og november) i forbindelse med etableringen af den nye bestyrelse. 17. Eventuelt Simon Tøgern orienterede om regeringens vækstteam for IKT, som barsler med en rapport efter jul. I forhold til KEA er især itunderstøttet undervisning og e-læring på efter-/videreuddannelse af interesse.

Bestyrelsesmøde 18. september 2013 kl. 16.00 Guldbergsgade 29N 2200 København N

Bestyrelsesmøde 18. september 2013 kl. 16.00 Guldbergsgade 29N 2200 København N Bestyrelsesmøde 18. september 2013 kl. 16.00 Guldbergsgade 29N 2200 København N Pkt. Dagsorden Bilag Mødet blev indledt med en rundvisning i KEAs nye bygninger i Guldbergsgade. 0. Tilstedeværende til bestyrelsesmødet

Læs mere

Bestyrelsesmøde 12. juni 2012 kl. 16.00-18.00 Bispevej 5, mødelokale London på 2. sal, 2400 København NV Pkt. Dagsorden Referat

Bestyrelsesmøde 12. juni 2012 kl. 16.00-18.00 Bispevej 5, mødelokale London på 2. sal, 2400 København NV Pkt. Dagsorden Referat Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée Jørgen Juul Rasmussen Simon Tøgern Anja Trier Wang Lena Haraldsson Allan Holst Claus Hensing Laust Joen Jakobsen Hans Schjær-Jakobsen

Læs mere

Møde: Bestyrelsesmøde Dato: 9. december 2010 Sted: Frederikkevej 8-10, 2900 Hellerup

Møde: Bestyrelsesmøde Dato: 9. december 2010 Sted: Frederikkevej 8-10, 2900 Hellerup Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée, Per H. Madsen, Anja Trier Wang, Simon Tøgern, Lena Haraldsson, Henrik Fugmann, Ole Bundgaard, Claus Hensing, Søren Slotsaa,

Læs mere

Møde: Bestyrelsesmøde Dato: 8. juni 2011 Sted: Frederikkevej 8, 2900 Hellerup. Afbud fra: Allan Holst og Jesper L. Sørensen

Møde: Bestyrelsesmøde Dato: 8. juni 2011 Sted: Frederikkevej 8, 2900 Hellerup. Afbud fra: Allan Holst og Jesper L. Sørensen Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée, Per H. Madsen, Anja Trier Wang, Simon Tøgern, Lena Haraldsson, Henrik Fugmann, Bo Møller Sørensen, Claus Hensing, Søren Slotsaa,

Læs mere

Møde: Bestyrelsesmøde Dato: 21. marts 2011 Sted: Lygten 37, 2400 København NV. Afbud fra: Per H. Madsen, Laust Joen Jacobsen.

Møde: Bestyrelsesmøde Dato: 21. marts 2011 Sted: Lygten 37, 2400 København NV. Afbud fra: Per H. Madsen, Laust Joen Jacobsen. Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée, Anja Trier Wang, Simon Tøgern, Lena Haraldsson, Henrik Fugmann, Bo Møller Sørensen, Claus Hensing, Søren Slotsaa, Lars Rosenkilde,

Læs mere

Afbud fra: Allan Holst Anders Herning Simon Jespersen. Tilforordnede: Ingo Østerskov, Jesper Rasmussen Charlotte Lundsgaard (referent).

Afbud fra: Allan Holst Anders Herning Simon Jespersen. Tilforordnede: Ingo Østerskov, Jesper Rasmussen Charlotte Lundsgaard (referent). Bestyrelsesmøde - referat 13. december 2012 kl. 16.00 Ryesgade 3F / 4. sal 2200 København N Pkt. Dagsorden Referat 0. Tilstedeværende til Tilstede fra Bestyrelsen: bestyrelsesmødet Henrik Salée Jørgen

Læs mere

Bestyrelsesmøde 8. december 2011 kl. 16.00-18.05 Ryesgade 3F, 4., 2200 København N Pkt. Dagsorden Referat

Bestyrelsesmøde 8. december 2011 kl. 16.00-18.05 Ryesgade 3F, 4., 2200 København N Pkt. Dagsorden Referat Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée, Jørgen Juul Rasmussen, Simon Tøgern, Anja Trier Wang, Lena Haraldsson, Henrik Fugmann, Bo Møller Sørensen, Claus Hensing, Søren

Læs mere

Tilforordnede: Ingo Østerskov og Jesper Rasmussen.

Tilforordnede: Ingo Østerskov og Jesper Rasmussen. Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée, Per H. Madsen, Simon Tøgern, Lena Haraldsson, Henrik Fugmann, Ole Bundgaard, Claus Hensing, Søren Slotsaa, Lars Rosenkilde,

Læs mere

Side: 1 Klokken: Slut: Møde: Bestyrelsesmøde Dato: 22. september 2010 Sted: Ryesgade 3F, 4., 2200 København N. Pkt.

Side: 1 Klokken: Slut: Møde: Bestyrelsesmøde Dato: 22. september 2010 Sted: Ryesgade 3F, 4., 2200 København N. Pkt. Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée, Per H. Madsen, Anja Trier Wang, Simon Tøgern, Lena Haraldsson, Henrik Fugmann, Ole Bundgaard, Claus Hensing, Søren Slotsaa,

Læs mere

Ingen bemærkninger til punktet.

Ingen bemærkninger til punktet. Tilstede fra bestyrelsen: Henrik Salée, Ole Bundgaard, Eva Hofman Bang, Bo Møller Sørensen, Karsten Skyum Pedersen, Mogens Nielsen, Flemming Krogh, Alexander Keogh Rasmussen, Sia Møller, Anette Havkær,

Læs mere

Bestyrelsesmøde - referat

Bestyrelsesmøde - referat Pkt. Dagsorden Bestyrelsesmøde - referat 21. marts 2013 kl. 16.00 Ryesgade 3F, 4. sal 0. Tilstedeværende til bestyrelsesmødet 1. Godkendelse af referat fra mødet d. 13. december 2012 Tilstede fra Bestyrelsen:

Læs mere

Bestyrelsesmøde 26. marts 2012 kl

Bestyrelsesmøde 26. marts 2012 kl Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée Jørgen Juul Rasmussen Simon Tøgern Anja Trier Wang Lena Haraldsson Allan Holst Bo Møller Sørensen Claus Hensing Laust Joen Jakobsen

Læs mere

Bestyrelsesmøde - referat

Bestyrelsesmøde - referat Bestyrelsesmøde - referat 12. juni 2013 kl. 16.00 Ryesgade 3F, 4. sal DK-2200 København N Pkt. Dagsorden 0. Tilstedeværende til bestyrelsesmødet 1. Godkendelse af referat fra mødet d. 21. marts 2013 -

Læs mere

Institutionsbeskrivelse vedrørende Københavns Erhvervsakademi (KEA) Indhold: 1. Generel institutionsbeskrivelse 2. Akkrediteringshistorik 3.

Institutionsbeskrivelse vedrørende Københavns Erhvervsakademi (KEA) Indhold: 1. Generel institutionsbeskrivelse 2. Akkrediteringshistorik 3. Institutionsbeskrivelse vedrørende Københavns Erhvervsakademi (K) Indhold: 1. Generel institutionsbeskrivelse 2. Akkrediteringshistorik 3. Nøgletal 1. GENEREL INSTITUTIONSBESKRIVELSE Institutionsadresse

Læs mere

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016.

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016. Referat af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Tid: Torsdag den 24. november 2016, kl. 16.00-20.00 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Tilstede: Truels Schultz, Jørgen Andersen, Torben

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug)

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) 28. marts kl. 17.30-19.00 i Vognmagergade 8 Tilstede: Knud Henning Andersen, Ingo Østerskov, Jens Christensen, Camilla Woller Nielsen,

Læs mere

Møde: Strategiseminar Dato: 6. oktober 2010 Sted: Skuespilhuset, Sankt Annæ Plads 36, København. Side: 1 Klokken: 13.00 Slut: 18.

Møde: Strategiseminar Dato: 6. oktober 2010 Sted: Skuespilhuset, Sankt Annæ Plads 36, København. Side: 1 Klokken: 13.00 Slut: 18. Tilstedeværende til strategiseminaret Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée, Per H. Madsen, Anja Trier Wang, Simon Tøgern, Lena Haraldsson, Ole Bundgaard, Søren Slotsaa, Lars Rosenkilde, Allan Holst,

Læs mere

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Tidspunkt og sted: Torsdag 19. marts 2015 kl. 16.00-19.00, Sønderhøj 30, 8260 Viby J. Deltagere: Finn Lund Andersen, Camilla Kølsen, Gitte

Læs mere

Bestyrelsesmøde 21. september 2011 kl. 16.00-17.50 Ryesgade 3F, 4., 2200 København N

Bestyrelsesmøde 21. september 2011 kl. 16.00-17.50 Ryesgade 3F, 4., 2200 København N Tilstedeværende til bestyrelsesmødet Tilstede fra Bestyrelsen: Henrik Salée, Jørgen Juul Rasmussen, Anja Trier Wang, Simon Tøgern, Lena Haraldsson, Bo Møller Sørensen, Claus Hensing, Søren Slotsaa, Henning

Læs mere

Tilstede: Bestyrelse: Tilforordnede:

Tilstede: Bestyrelse: Tilforordnede: Tilstede: Bestyrelse: Henrik Salée, Per H. Madsen, Leif Bille, Ole Bundgaard, Eva Hofman Bang, Søren Slotsaa, Karsten Skyum Pedersen, Mogens Nielsen, Flemming Krogh, Alexander Keogh Rasmussen, Sia Møller,

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 29. marts 2016 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 0.21 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 16. marts 2015 Tid Kl. 16.00 Sted Næstved Havn, Vestre Kaj 16 Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00.

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Afbud: Torben Busk, Helle Lindkvist Kjeldsen. Statsautoriseret revisor Helle Lorenzen fra YE deltager ved punkt

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

Dagsorden for Havnebestyrelsen

Dagsorden for Havnebestyrelsen Dagsorden for Havnebestyrelsen Mødedato 16. januar 2015 Tid Kl. 16.00 Sted Næstved Havn, Vestre Kaj 16 Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen

Læs mere

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Deltagere: Kurt Pedersen Eva Borg Allan Nielsen Karen Schur Dorte Tind Lise Rask

Læs mere

Bestyrelsesmøde REFERAT. Tirsdag den 19. marts 2013

Bestyrelsesmøde REFERAT. Tirsdag den 19. marts 2013 REFERAT Bestyrelsesmøde Ledelsessekretariatet 19. marts 2013 Tirsdag den 19. marts 2013 Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Ove E. Dalsgaard, Leo H. Knudsen, Lone

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde

Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Vesterbro 14, st. th. 9000 Aalborg Tlf. 99 300 100 vuc@vucnordjylland.dk www.vucnordjylland.dk Den 15. december 2015 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

1 Godkendelse af dagsorden Meddelelser fra bestyrelsesformand og rektor til orientering Strategisk rammekontrakt...

1 Godkendelse af dagsorden Meddelelser fra bestyrelsesformand og rektor til orientering Strategisk rammekontrakt... Mødereferat Mødedato: Tirsdag den 10. oktober 2017 Mødested: Til stede: Professionshøjskolen Absalon Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø, lokale D010 Fra bestyrelsen: Anne Møller Ronex, Bente Sorgenfrey (næstformand),

Læs mere

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde i Køge Afløb A/S (CVR-nr. 30 59 05 03) Køge Vand A/S (CVR-nr. 30 59 04 81) Greve Spildevand A/S (CVR-nr. 32 26 86 68) Solrød Spildevand A/S (CVR-nr. 33 04

Læs mere

Mødedato / sted: 25. september 2018 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c, Græsted, kl. 14:00 15:00.

Mødedato / sted: 25. september 2018 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c, Græsted, kl. 14:00 15:00. Gribvand A/S Bestyrelse 16. november 2018 Referat af Bestyrelsesmøde d. 13. november 2018 Mødedato / sted: 25. september 2018 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c, Græsted, kl. 14:00 15:00. Mødedeltagere:

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april Kl.18.00-21.00 1. Godkendelse af referat fra sidste møde Der er ingen bemærkninger til sidste referat 2. Bemærkninger til dagsordenen Mortens punkt under eventuelt

Læs mere

FGU bestyrelsesmøde den 25. oktober kl på Skanderborg Fælled, lokale 1.S.04

FGU bestyrelsesmøde den 25. oktober kl på Skanderborg Fælled, lokale 1.S.04 FGU bestyrelsesmøde den 25. oktober kl. 10.00-12. 00 på Skanderborg Fælled, lokale 1.S.04 Deltagere: Jørgen Gaarde, Borgmester i Skanderborg Kasper Glyngø, Borgmester i Hedensted Uffe Jensen, Borgmester

Læs mere

BE15/2 J. nr /79671 Bestyrelsesmøde. CTR s revision deltog i mødet til og med pkt. 2 med følgende

BE15/2 J. nr /79671 Bestyrelsesmøde. CTR s revision deltog i mødet til og med pkt. 2 med følgende Centralkommunernes Transmissionsselskab REFERAT 27-05-2015 BE15/2 J. nr. 200204/79671 Emne Bestyrelsesmøde Mødedato 20. maj 2015 kl. 08.00 Sted CTR, Stæhr Johansens Vej 38, 2000 F. Deltagere Morten Kabell

Læs mere

U d d a n n e l s e s p r o g r a m 2 0 1 5

U d d a n n e l s e s p r o g r a m 2 0 1 5 U d d a n n e l s e s p r o g r a m 2 0 1 5 Om uddannelsesprogrammet Uddannelsesprogrammet indgår i det samlede ledelsesgrundlag for 2015 sammen med årets udviklingsprogram og budget. Uddannelsesprogrammet

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 21.13 8200 Aarhus N Mødedato: Den 6. oktober 2014 kl. 14.00-16.30 Deltagere

Læs mere

Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen

Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen Den 4. juni 2013 AFTALETEKST Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen Regeringen (Socialdemokraterne, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti) og Venstre, Det Konservative

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde torsdag d. 11. december 2014 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Per Lyngberg-Andersen,

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 6. april kl

Referat af ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 6. april kl Referat af ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 6. april kl. 14.00-16.00 Deltagere: Thøger Johnsen, Birgit Kjeldgaard, Gitte Tørnkvist, Marianne Jerslev, Lene Omann, Susanne Mortensen og JAO (referent)

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 34.36 8200 Aarhus N Mødedato: Den 21. november 2014 kl. 10.00-15.00

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den 24. september 2018 åbne punkter

Referat af bestyrelsesmødet den 24. september 2018 åbne punkter Referat af bestyrelsesmødet den 24. september 2018 åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 24. september 2018 Mødested: Campus

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Michael Rasmussen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup Phillipsen,

Læs mere

KONTRAKTER TILSYN AKKREDITERING OG REGULERING PERSONALE OG ANSÆTTELSE ØKONOMI OG REVISION ADMINISTRATIVE INDBERETNINGER OG KRAV

KONTRAKTER TILSYN AKKREDITERING OG REGULERING PERSONALE OG ANSÆTTELSE ØKONOMI OG REVISION ADMINISTRATIVE INDBERETNINGER OG KRAV KONTRAKTER RESULTATKONTRAKT MED REKTOR Afsender Bestyrelsen/bestyrelsesformanden TILSYN Type Hård er bundet op på løn og indeholder ofte flere elementer AKKREDITERING OG REGULERING UDVIKLINGSKONTRAKTER

Læs mere

DAGSORDEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 14 3-2013 kl. 16.00

DAGSORDEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 14 3-2013 kl. 16.00 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 14 3-2013 kl. 16.00 Medlemmer: Simon Oddershede Gregersen Birger Hansen Rafael Frederik Hendriks Torben Iversen Susanna Lange Jonna Lynge

Læs mere

Køge Boligselskab. Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2012 Hotel Niels Juel, kl. 17.00 Onsdag den 9. maj 2012

Køge Boligselskab. Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2012 Hotel Niels Juel, kl. 17.00 Onsdag den 9. maj 2012 Køge Boligselskab Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2012 Hotel Niels Juel, kl. 17.00 Onsdag den 9. maj 2012 Pkt. 7. Selskabet udlejning 4 Pkt. 8. Selskabets dispositionsfond og trækningsret

Læs mere

ANDELSBOLIGFORENINGEN JoJo

ANDELSBOLIGFORENINGEN JoJo Ordinære åbne Mødereferat Mødedato: 5. december 2017 Kl. 17:30-21:00 Emne: Ordinært Bestyrelsesmøde AB JoJo Deltagere: Camille Hillmann (CH) Mette Nielsen (MN) Mikkel Jørgen-Jensen (MJJ) Morten Lindegaard(ML)

Læs mere

I kan læse finanslovforslaget for 2018 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside:

I kan læse finanslovforslaget for 2018 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside: Institutioner der udbyder erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 4. april 2017 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 010 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen Nanna

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

Erhvervsakademi MidtVest eamv@eamv.dk. Udkast til afslag på godkendelse

Erhvervsakademi MidtVest eamv@eamv.dk. Udkast til afslag på godkendelse Erhvervsakademi MidtVest eamv@eamv.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Erhvervsakademi MidtVests ansøgning om godkendelse

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde i EA Kolding den 17. december 2014 kl. 16:00

Referat. Bestyrelsesmøde i EA Kolding den 17. december 2014 kl. 16:00 100 Referat Bestyrelsesmøde i EA Kolding den 17. december 2014 kl. 16:00 Følgende bestyrelsesmedlemmer deltog i mødet: Formand Jørn Pedersen Britt Salomonsen Erik Jepsen Gitte Skare Ole Kjær Brian Stein

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 4. juni 2015, kl. 08.30-10.30 på Hotel Comwell, Roskilde i forbindelse med bestyrelsesseminar. Til stede: Astrid Dahl, formand Bjarne

Læs mere

Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4

Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4 Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den 25-06-2018 Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4 Deltagere: Henrik Nielsen, Pia Dam, Jan Ole Jakobsen, Minna Henriksen Afbud: Tonny Gjersen, Carl Jørgen Heide Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 Side 1 af 4 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olsen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob Brask.

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S 1 Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 09-05-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Ole Madsen Punkt 1. Godkendelse af årsrapport 2016

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts 2012. kl. 16.00 19.30. Afbud: Arne Kjær, Anne-Marie Illum, Patrick Strunge Andersen. Statsautoriseret revisor Allan Hess Andersen

Læs mere

Resume Quickstart er en fælles indsats for aktørerne på erhvervsfremme-, uddannelses- og beskæftigelsesområdet i Region Sjælland.

Resume Quickstart er en fælles indsats for aktørerne på erhvervsfremme-, uddannelses- og beskæftigelsesområdet i Region Sjælland. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 17. marts 2015 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. E-mail nhe@vucstor.dk Tlf. 5488 1700 Tlf. direkte 5488 1709 Mobil 3035 9491 Dato 18. marts 2015 Deltagere: Per

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, mødelokale 502 Dato: 3. juni 2010 Tid: Kl. 9.30-12.00 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706179 Dok. nr.: 595566 Dato: 23-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på Nordvestsjællands HF og VUC

Referat af bestyrelsesmøde på Nordvestsjællands HF og VUC Holbæk, 29.11.17 Referat af bestyrelsesmøde på Nordvestsjællands HF og VUC 28.11.17 Til stede: Jakob Thykier, Jens Kronborg, Turid Eikeland, Sine Agerholm, Sarah Buskbjerg (personalerepræsentant), Ida

Læs mere

MØLLEÅVÆRKET A/S Journalnr.: S

MØLLEÅVÆRKET A/S Journalnr.: S MØLLEÅVÆRKET A/S Journalnr.: S2016-0654 Dato: 15. december 2016 Dagsorden Referent: Louise Bruun Skærbæk Mødenr.: 4/2016 Mødedato: Torsdag den 15. december 2016, kl. 10.30 til 12.00 Mødested: Mølleåværkets

Læs mere

Møde: 4. Bestyrelsesmøde Dato: 2.12.2009 Sted: KEA, Frederikkevej 8 10, Hellerup. Tilstede fra bestyrelsen:

Møde: 4. Bestyrelsesmøde Dato: 2.12.2009 Sted: KEA, Frederikkevej 8 10, Hellerup. Tilstede fra bestyrelsen: Tilstede fra bestyrelsen: Henrik Salée, Per H. Madsen, Leif Bille, Ole Bundgaard, Eva Hofman Bang, Søren Slotsaa, Bo Møller Sørensen, Karsten Skyum Pedersen, Mogens Nielsen, Flemming Krogh, Alexander Keogh

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Fredag den 28. september 2012 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

Referat fra møde i bestyrelsen for SOSU Nord torsdag den 26. september 2013, kl. 15.30-18.00 i mødelokale C i Ledelsessekretariatet, Viren 15, Vodskov

Referat fra møde i bestyrelsen for SOSU Nord torsdag den 26. september 2013, kl. 15.30-18.00 i mødelokale C i Ledelsessekretariatet, Viren 15, Vodskov Referat fra møde i bestyrelsen for SOSU Nord torsdag den 26. september 2013, kl. 15.30-18.00 i mødelokale C i Ledelsessekretariatet, Viren 15, Vodskov Bestyrelsen for SOSU Nord: Poul Hedemann Jørgen Rørbæk

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt Referat af s møde den 20.01.2014 kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt Tilstedeværende: Mads Andersen Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Vibeke Hansen Henning Kofod Jorry Højer Jørn Frigast

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Mødedato 24. oktober 2017, kl. 16.00 17.30 Mødested Deltagere Ørnegårdsvej 17, 2820 Gentofte Bestyrelsen: Erik Mollerup (formand), Daniel E.

Læs mere

Referat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde nr. 17

Referat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde nr. 17 Referat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde nr. 17 30. oktober 2017 kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af Inge Prip på vegne af formandskabet Sted: Milnersvej 48, Hillerød Deltagere: Per Gotfredsen, formand

Læs mere

Referat fra HSU møde den 19. marts 2012

Referat fra HSU møde den 19. marts 2012 Referat fra HSU møde den 19. marts 2012 Tid: kl. 14.00-16.30 Sted: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Deltagere: Mads Kofod MKO Lars Vesløv LV Signe Saabye Ottosen SSO Henrik Kofoed Svendsen HAKS

Læs mere

07.04.2013/DSC. 20. møde i bestyrelsen torsdag den 4. april 2013 REFERAT. Bestyrelsen:

07.04.2013/DSC. 20. møde i bestyrelsen torsdag den 4. april 2013 REFERAT. Bestyrelsen: 07.04.2013/DSC 20. møde i bestyrelsen torsdag den 4. april 2013 REFERAT Bestyrelsen: Bent Greve, formand BG Ernst Lykke Nielsen, ELN Jes Damsted JDA Else-Marie Dupont EMD Anders Jensen AJ Annette Kreiner

Læs mere

11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår

11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 24 06 2016 Bestyrelsen behandlede forslag til budget 2017 og overslagsår på bestyrelsesmødet den 8. juni 2017. Forslag til realisering af det samlede effektiviseringskrav

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 31.10 8200 Aarhus N Mødedato: Den 10. december 2014 kl. 12.30-14.30 Deltagere

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Sankt Jørgens Gade 5 DK-9000 Aalborg Telefon 96 31 37 70 Cvr nr.: 29553270 E-mail: adm@katedralskolen.dk Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 13.6. 2019 kl. 17.00

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 23, torsdag den 26. maj 2011 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted

Bestyrelsesmøde nr. 23, torsdag den 26. maj 2011 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Referat 1. juni 2011 Bestyrelsesmøde nr. 23, torsdag den 26. maj 2011 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Til stede Svend Erik Søegaard, Kirsten Horn, Jens Jakob Jakobsen, Karoline

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Tirsdag den 24. september 2013 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

Sted: Salen (Mødehuset 1. sal), Spejdercenter Holmen, Arsenalvej 10, 1436 Kbh. K

Sted: Salen (Mødehuset 1. sal), Spejdercenter Holmen, Arsenalvej 10, 1436 Kbh. K Spejdernes bestyrelse Mandag d. 26. juni 2017 kl. 17.00-21.00 Sted: Salen (Mødehuset 1. sal), Spejdercenter Holmen, Arsenalvej 10, 1436 Kbh. K REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink,

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014 referat RB-møde 140424 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014 Bestyrelsesmødet afholdes i Aalborg, Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Mødet begynder kl. 09.30 Der vil være kaffe og brød fra

Læs mere

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium, STX OG HF. 16.03.2015 kl. 16.00 kl. 18.00

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium, STX OG HF. 16.03.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 Protokol for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium, STX OG HF 16.03.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 Medlemmer: Michael Storm Jytte Nielsen Troels Bansmann Camilla Dølrath Isaksen Michael Aspegren Søndergaard

Læs mere

78,0 - - I alt 2.859, , ,9 Kilde: Finansloven 2012

78,0 - - I alt 2.859, , ,9 Kilde: Finansloven 2012 Sekretariatet Finanslov 2013 hvor står vi? Hvor meget er der at fordele? Med udgangen af 2012 er der ikke flere globaliseringsmidler at fordele. Globaliseringsforliget (velfærdsforliget) blev opsagt med

Læs mere

1.0 Rundvisning: Bygning F Praksis- og Innovationshuset og Agora i ny Bygning B 1.1 Kort orientering om SIG om- og tilbygning

1.0 Rundvisning: Bygning F Praksis- og Innovationshuset og Agora i ny Bygning B 1.1 Kort orientering om SIG om- og tilbygning Dato & tid 29. marts 2016 / kl. 16-19 SIG C211 Referent Afbud Deltagere Stine Hauge Nielsen Jens Elmelund, Charlotte Rønhof, Karsten Skawbo-Jensen, Randi Brinckmann; René van Laer, Henning Bach Christensen,

Læs mere

Det forventes ikke, at elevrepræsentanten bliver udpeget før efter institutionens start i august 2019

Det forventes ikke, at elevrepræsentanten bliver udpeget før efter institutionens start i august 2019 Referat fra konstituerende bestyrelsesmøde i FGU Storkøbenhavn Nord Onsdag den 10. oktober 2018 kl. 11.00 13.00 Sted: Gladsaxe Rådhus, Ved Rådhuset 1, 2860 Søborg, lokale: 2608 (Gladsaxeværelset) Deltagere

Læs mere

REFERAT fra EASJ Bestyrelsesmøde den 15. marts 2018 (nr. 45)

REFERAT fra EASJ Bestyrelsesmøde den 15. marts 2018 (nr. 45) REFERAT fra EASJ Bestyrelsesmøde den 15. marts 2018 (nr. 45) Møde: EASJ bestyrelsesmøde nr. 45 Indkaldt af: Susanne Lundvald, bestyrelsesformand Tid og Sted: Torsdag den 15. marts kl. 16.00 17.30 på Campusbuen

Læs mere

Det blev nævnt på mødet, at der er tradition for at inddrage ledelsesrepræsentanter i ansættelsesudvalget på andre erhvervsskoler.

Det blev nævnt på mødet, at der er tradition for at inddrage ledelsesrepræsentanter i ansættelsesudvalget på andre erhvervsskoler. SOPU KØBENHAVN & NORDSJÆLLAND Referat af bestyrelsesmødet på SOPU d. 22. maj 2018 Deltagere: Ann Berit Ho lm, Bitten Næsted Hansen, Ingo Østerskov, Katja Kayser, Lene Lindberg, Nanna Høj lund, Pia Ludvigsen,

Læs mere

Referat fra konstituerende EASJ bestyrelsesmøde (11/6 2014)

Referat fra konstituerende EASJ bestyrelsesmøde (11/6 2014) Side 1 af 5 Referat fra konstituerende EASJ bestyrelsesmøde (11/6 2014) Møde: EASJ konstituerende bestyrelsesmøde og bestyrelses møde nr.29. Indkaldt af: Formand Tim Christensen Tid og Sted: Erhvervsakademi

Læs mere

Tid: Fredag, den 8. september 2017 kl Sted: Lokale 327, Merkurvej 10

Tid: Fredag, den 8. september 2017 kl Sted: Lokale 327, Merkurvej 10 Til bestyrelsen for Campus Bornholm: Kenn Ivan Kjellberg (Dansk Industri) (Afbud) Claus Rosenkrands Olsen (Dansk Erhverv og Dansk Byggeri i forening) Klaus Holm (LO Sektion Bornholm) (Afbud) Jonna Nielsen

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde Væksthus Hovedstadsregionen

Referat Bestyrelsesmøde Væksthus Hovedstadsregionen Referat Bestyrelsesmøde Væksthus Hovedstadsregionen 4. juli 2014 Bestyrelsesmøde 2-2014 Væksthus Hovedstadsregionen Dato: Torsdag den 26. juni Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen,

Læs mere

Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget

Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget BESLUTNING Dagsordenspunkt 8: Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Kriterier ved institutionsakkreditering og prækvalificering.

Kriterier ved institutionsakkreditering og prækvalificering. UKF 26.02.2013 Pkt. 3 - bilag 2-12-0237 - ERSC - 18.02.2013 Kontakt: Erik Schmidt - ersc@ftf.dk - Tlf: 3336 8814 r ved institutionsakkreditering og prækvalificering. Notatet lægger op til en drøftelse

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 18/02/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

Bestyrelsesmøde Imarsiornermik Ilinniarfik

Bestyrelsesmøde Imarsiornermik Ilinniarfik Bestyrelsesmøde Imarsiornermik Ilinniarfik REFERAT 01.11.2013 1400-1730 QORSUSSUAQ MØDE INDKALDT AF MØDETYPE ARRANGØR REFERENT INVITEREDE DELTAGERE Ordinært Bestyrelsesmøde Mike Høegh (MH), Line Mika Skov

Læs mere

Emma Martens Jafari, (Annegrete Juul ej med fra kl 17. Deltager fra 16 via Skype) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen

Emma Martens Jafari, (Annegrete Juul ej med fra kl 17. Deltager fra 16 via Skype) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 12. juni 2018 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Torben Hedelund, Annegrete Juul, Karina Rohrberg Jessen, kursistrådsrepræsentant med

Læs mere

Referat fra EASJ bestyrelsesmøde nr. 33. (18/3 2015)

Referat fra EASJ bestyrelsesmøde nr. 33. (18/3 2015) Side 1 af Referat fra EASJ bestyrelsesmøde nr. 33. (18/3 201) Møde: EASJ bestyrelsesmøde nr. 33 Indkaldt af: Formand Susanne Lundvald Tid og Sted: Erhvervsakademi Sjælland, onsdag den 18. marts kl. 16.00

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden Gør tanke til handling VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College Mødested Campus Viborg, Prinsens Allé 2, 8800 Viborg, Lokale B 232 Mødetidspunkt Kl. 15.30-18.30 Der serveres

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Måløv Rens A/S

Bestyrelsesmøde i Måløv Rens A/S Udkast af 8. marts 2018 Bestyrelsesmøde i Måløv Rens A/S Mødedato 6. marts 2018, kl. 17.00 19.00 Mødested Deltagere Måløv Rens A/S, Brydegårdsvej 41, 2760 Måløv Bestyrelsen: Helle Hardø Tiedemann (Ballerup),

Læs mere

REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74

REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74 REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74 Deltagere: Søren Skaarup formand Carsten Jørgensen Næstformand Lars Mott Kasserer Hans Jørn Pallesen Bestyrelsesmedlem Thomas Szücs Bestyrelsesmedlem André Schneider Bestyrelsesmedlem

Læs mere