Det gør vi på to måder.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det gør vi på to måder."

Transkript

1 Erhvervsudvalget ERU alm. del Bilag 191 Offentligt 15. marts 2011 KUN DET TALTE ORD GÆLDER Talepapir til åbent samråd i ERU alm. del den 15. marts 2011 samrådsspørgsmål Ø, Å, AA og AB af 25. februar 2011 stillet af Carsten Hansen (S) vedrørende Lindøområdets ansøgning til EU's fond for tilpasning til globaliseringen (EU s Globaliseringsfond). Indledning Lad mig starte med at slå fast, at det ligger regeringen meget på sinde at hjælpe de områder, der er særligt ramt af den økonomiske krise, herunder af større virksomhedslukninger. Det gør vi på to måder. Vi arbejder dagligt på at forbedre de generelle vækstvilkår for at skabe fornyet vækst og fremgang i hele landet, så der også er arbejdspladser i fremtiden. Og vi hjælper lokalt, både den enkelte, der rammes af ledighed og i lokalområdet med at omstille sig til nye vækstmuligheder.

2 2/16 Regeringens indsats generelt og specifikt for Lindøområdet [Den generelle økonomi] Som det er udvalget bekendt, har regeringen siden den økonomiske krises begyndelse, siden efteråret 2008 hvor Lehman Brothers krakkede, taget en lang række initiativer for at styre Danmark nænsomt gennem den internationale økonomiske krise. Danmark er et af de lande, hvor der er gjort mest for at understøtte aktiviteten og beskæftigelsen. Vi har bl.a. gennemført en bank- og kreditpakke, en forårspakke, udbetalt SP og gennemført en erhvervspakke. Erhvervspakken skal bl.a. styrke eksport og finansieringsmuligheder for små og mellemstore virksomheder. Endelig har regeringen nedsat Vækstforum, der skal bidrage til at analysere og besvare morgendagens udfordringer og ruste dansk økonomi til fornyet vækst. Jeg ser frem til, at Vækstforum fremlægger sine hovedkonklusioner på det afsluttende møde i næste uge på Danfoss i Nordborg. [Den specifikke erhvervsrettede indsats over for områder med større virksomhedslukninger og afskedigelser] Regeringen har også taget en række erhvervs- og beskæftigelsesrettede initiativer, der specifikt skal hjælpe hårdt ramte områder i Danmark. Bl.a. har jeg tilbudt, at der kan stilles hvad jeg kalder et statsligt udrykningshold til rådighed for samarbejde med de loka-

3 3/16 le og regionale aktører i de områder, der er særligt ramt af store afskedigelser. Det statslige bidrag vil afhænge af det konkrete behov i området, men kan bl.a. fungere som én adgang til staten og bistå med information og rådgivning om statslige og EU-ordninger, der kan medfinansiere konkrete regionale og lokale vækstinitiativer. EU s Globaliseringsfond er en af disse ordninger. Det siger sig selv, at dette tilbud gælder alle områder berørt af større afskedigelser, hvis de finder det relevant. Der har i 2010 været dialog og samarbejde om nye vækstinitiativer med en række kommuner bl.a. Frederikshavn, Odense, Kerteminde, Lolland, Langeland og Ringkøbing-Skjern. Så sent som i starten af marts var jeg til møde med borgmesteren i Ringkøbing- Skjern om situationen. Vi er således i tæt dialog med de lokale og regionale aktører i de hårdt ramte områder, som har interesse heri, om hvordan de bedst muligt kan imødekomme de udfordringer, der følger af den situation, som de står i. I dette arbejde har det været vigtigt for mig, at vi bygger på det set-up, som vi etablerede med kommunalreformen, hvor vækstforaene er hovedaktøren for den generelle regionale indsats for vækst og erhvervsudvikling.

4 4/16 Det er lokale og regionale aktører, der kender områdets styrker og udfordringer, og på den baggrund kan identificere vækstmuligheder og finde det engagement, der skal til for at realisere nye muligheder. Og der er i de hårdt ramte områder ofte lokalt og regionalt en fælles forståelse af, at arbejdspladserne på fx værfterne ikke kan erstattes med identiske jobs, men at der er behov for at tænke i nye baner fx ved at se på vækstmulighederne i nye eller relaterede erhverv. Det synes jeg er positivt og naturligvis en indsats, jeg gerne vil bakke op om i den samarbejdsånd, som vi har etableret med fx de regionale partnerskabsaftaler om vækst og erhvervsudvikling. [Fornyelsesfonden] Vi har også med Fornyelsesfonden skabt mulighed for at støtte perspektivrige omstillingsprojekter i de hårdt ramte områder i samarbejde med de regionale vækstfora. I 2010 gav Fornyelsesfonden tilsagn til fem projekter inden for indsatsområdet erhvervsmæssig omstilling i hårdt ramte områder for ca. 50 mio. kr. Heraf gav Fornyelsesfonden 25 mio. kr. i tilskud til etableringen af LORC Viden- og Testcenter, der har hjemsted på Lindø. I marts måned træffer fondens bestyrelse afgørelse om prioritering af næste rundes omstillingsprojekter. I 2011 er 45 mio. kr.

5 5/16 af fondens midler øremærket til erhvervsmæssig omstilling i hårdt ramte områder. [Den specifikke beskæftigelsesrettede indsats over for områder med større virksomhedslukninger og afskedigelser] I forhold til den beskæftigelsesrettede indsats etableres der med varslingspuljen i første omgang en lokal forankret indsats, der skal sikre en omfattende, hurtig og sammenhængende indsats for de berørte medarbejdere. De fyringsvarslede medarbejdere får tilbudt både vejledning om jobsøgning og en målrettet jobsøgnings- og opkvalificeringsindsats i op til 8 uger. Denne indsats kan hjælpe dem videre til et nyt job. Fra marts 2010 er der oprettet en supplerende varslingspulje til fyringsvarslede, som har korte opsigelsesperioder, så de kan få kurser og opkvalificering ud over opsigelsesperioden. Herved har vi forbedret de lediges muligheder for at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Jobcentrene har siden maj tilbudt fyringsvarslede personer en handlingsplan for, hvordan de hurtigst muligt kommer videre til et nyt job. Erfaringer fra finanskrisen viser, at cirka en tredjedel af de medarbejdere, som er blevet sagt op i forbindelse med større afskedigelser, er kommet i job eller uddannelse igen efter 3 måneder. Det skyldes ikke mindst den store indsats, der ydes af jobcentermedarbejdere og virksomhedernes personalefolk i den lokalt forankrede varslingsindsats.

6 6/16 [Udrykningsholdets engagement i fht. Lindøområdet] For så vidt angår Lindø-indsatsen har Økonomi- og Erhvervsministeriet kontakten til de regionale erhvervspolitiske aktører. Erhvervs- og Byggestyrelsen har siden lukningen af Lindøværftet blev annonceret deltaget i det regionale og lokale arbejde med at mindske de negative virkninger af lukningen. Vi har siddet med i den tekniske-administrative styregruppe, der bistår den politiske styregruppe, som de lokale og regionale parter har taget initiativ til. Den politiske styregruppe består af repræsentanter fra Odense Kommune, Kerteminde Kommune, Region Syddanmark, Metal, 3F, Lindøværftet og Beskæftigelsesregionen, der siden den første varsling løbende har afholdt møder. Derudover indgår vi i arbejdsgruppen også kaldet Lindøsekretariatet - som er et samarbejde mellem Kerteminde og Odense kommuner samt Region Syddanmark. Her har Erhvervs- og Byggestyrelsen og Beskæftigelsesregionen siden opstarten været repræsenteret og konkret stået til rådighed for de lokale og regionale parter, bl.a. i forhold til sparring. Bl.a. har vi hjulpet de lokale og regionale parter i forbindelse med arbejdet omkring det fremtidige erhvervsfokus på Fyn. Resultatet heraf er bl.a. Vækstplan for Lindø Fyn, der blev færdig i starten af 2010.

7 7/16 [Den specifikke beskæftigelsesrettede indsats over for området med fyringer] På beskæftigelsessiden har regeringen ud over den ordinære arbejdsmarkedsindsats bevilliget varslingsmidler til Jobcenter Odense, der koordinerer denne varslingsindsats på Fyn. Der er indtil videre bevilget ca. 10 mio. kr. til den ordinære varslingsindsats i perioden 2009 til 2011 til jobcenter Odense. Disse midler kan bruges i de varsledes opsigelsesperiode. Derudover er der i 2010 og 2011 bevilget 17 mio. kr. fra den supplerende varslingspulje, som er midler, der kan bruges til de varslede personer, der ikke finder nyt job, men bliver ledige efter opsigelsesperiodens udløb. Samlet set er der altså i alt ydet 27 mio. kr. til varslingsindsatsen på Lindø. Der er desuden etableret et jobcenterkontor på selve Lindøværftet, således at arbejderne så tidligt som muligt og inden de fratræder kan få gang i processen med at finde ny beskæftigelse eller uddannelse. [EU s Globaliseringsfond] Endelig er der EU s Globaliseringsfond, hvor staten har bistået en række kommuner med at søge midler til ekstraordinære tiltag for personer, der er blevet ledige som følge af større nedskæringsrunder eller virksomhedslukninger.

8 8/16 Der er på nuværende tidspunkt søgt midler for ca. 316 mio. kr. Ansøgningerne for de to første projekter i Sønderborg og Frederikshavn er godkendt, og pengene er udbetalt til ansøgerne. Tre andre ansøgninger er under behandling i Kommissionen. Ansøgerne er Ringkøbing-Skjern Kommune (Vestas), Kolding/Haderslev/Vejen Kommuner (LM-Glasfiber) og naturligvis Odense og Kerteminde kommuner (Lindøværftet). Odense og Kerteminde kommuners ansøgning til EU s Globaliseringsfond [Fakta omkring ansøgningen] For så vidt angår Odense og Kerteminde kommuners ansøgning til EU s Globaliseringsfond er det Vækstplan for Lindø Fyn, der danner udgangspunkt for de omstillingsaktiviteter, som kommunerne har besluttet at søge om støtte til fra EU s Globaliseringsfond. Vækstplanen er blevet til i et bredt samarbejde mellem de lokale og regionale parter og beskriver - med udgangspunkt i Lindøværftets lukning - hvordan ikke kun Lindøområdet men hele Fyn kan bidrage til den fremtidige vækst. Dermed tager den konkret stilling til de muligheder, der er på værftets arealer og medarbejdernes kompetencer, og kobler dem til styrker og muligheder andre steder på Fyn.

9 9/16 Odense Kommune er ansvarlig for ansøgningen, og Kerteminde Kommune indgår som samarbejdspartner, og sammen har de ønsket ansøgningen indsendt til EU s Globaliseringsfond. Det er således disse kommuner, der gennem Odense Jobcenter implementerer omstillingsindsatsen og tager praktisk og for Odense Kommunes vedkommende også juridisk ansvar herfor. Kommunernes indsats over for de ledige, omfatter afklaringsforløb med screening af de ledige og udarbejdelse af handlingsplaner, opkvalificering og videreuddannelse, virksomhedsforløb samt iværksætteraktiviteter. Alle aktiviteter, der skal supplere den eksisterende arbejdsmarkedsindsats. Der er i alt søgt om ca. 105 mio. kr. [Fakta omkring ansøgningsprocessen] I forhold til selve ansøgningsprocessen modtog Kommissionen Odense og Kerteminde kommuners ansøgning til EU s Globaliseringsfond vedrørende Lindøområdet d. 6. oktober I processen forud herfor var der et godt samarbejde mellem kommuner, region og Erhvervs- og Byggestyrelsen om udformningen af ansøgningen. Som led i Kommissionens sagsbehandling stillede Kommissionen første runde af spørgsmål medio oktober sidste år. Ansøger besvarede spørgsmålene medio november.

10 10/16 Anden runde af spørgsmål stillede Kommissionen til ansøger i begyndelsen af februar i år, og de blev besvaret af ansøger medio februar. Kommissionen stillede tredje og angiveligt sidste runde spørgsmål i starten af marts og meddelte i den forbindelse mine embedsmænd, at ansøgningen var på vej i den interne høringsproces i Kommissionen. Når den interne høringsproces i Kommissionen og dermed sagsbehandlingen er afsluttet, indstiller Kommissionen ansøgningen til Parlamentet og Ministerrådet, som begge skal godkende ansøgningen. Herefter træffer Kommissionen en afgørelse. Årsagen er, og nu bliver det lidt teknisk, at der er afsat en ramme til EU s Globaliseringsfond, men fonden har ikke en særskilt budgetpost. Det betyder, at der til hver ansøgning konkret skal findes midler på EU-budgettet svarende til det ansøgte beløb. Sådan en økonomisk beslutning skal altid godkendes af både Parlamentet og Rådet. Denne proces kan tage op til 3-4 måneder. Ansøgningen fra Odense og Kerteminde kommuner har ikke været længere undervejs end de andre danske ansøgninger.

11 11/16 Og jeg har fået oplyst, at det i gennemsnit tager 10 måneder for medlemslandenes ansøgninger til denne fond, inden Kommissionen træffer en afgørelse. [Hvad har regeringen gjort for at fremme processen] Jeg tror, at vi alle kan være enige om, at det er vigtigt, at Kommissionen gennem deres sagsbehandling tilser, at der ikke uberettiget udbetales EU-midler. At det gennemsnitligt tager 10 måneder, inden EU- Kommissionen har truffet en endelig afgørelse om tilsagn fra EU s Globaliseringsfond er efter min mening heller ikke hensigtsmæssigt når formålet med EU s Globaliseringsfond er at hjælpe i en akut situation. Derfor har vi gjort, hvad vi kunne for at fremskynde sagsbehandlingen i Kommissionen inden for de nuværende rammer. Jeg har skrevet til Kommissionen flere gange og anmodet dem om, at processen håndteres så hurtigt som muligt. Der har også været afholdt flere bilaterale møder på embedsmandsplan med Kommissionen, hvor vi har presset på for en afgørelse så hurtigt som muligt af hensyn til Lindø-området. Jeg har stor forståelse for, at Lindømedarbejdere er af den opfattelse, at der går lang tid, før de kan få gavn af de ekstraordinære indsatser fra EU s Globaliseringsfond. Det gælder selv-

12 12/16 følgelig særligt de medarbejdere, der blev afskediget tilbage i efteråret 2009, og som stadig er ledige. Men vi skal altså også huske på, at de afskedigede medarbejdere er omfattet af alle de generelle arbejdsmarkedspolitiske instrumenter, som vi har over for ledige i Danmark. Så der er ikke tale om, at de ledige uden midlerne fra EU s Globaliseringsfond ikke får hjælp til at komme videre. Som jeg tidligere har været inde på, er der ud over den ordinære arbejdsmarkedsindsats i alt ydet 27 mio. kr. til varslingsindsatsen på Lindø. [Kan kommunerne gå i gang med indsatsen, inden afgørelsen fra Kommissionen foreligger?] Der er mulighed for, at Odense og Kerteminde kommuner på eget ansvar allerede nu går i gang inden for rammerne af den eksisterende lovgivning med de supplerende indsatser, som kommunerne har søgt om midler til fra EU s Globaliseringsfond, dvs. inden der foreligger en afgørelse fra Kommissionen. Odense og Kerteminde kommuner kan på lige fod med alle andre ansøgere opnå finansiering af udgifter fra den dag, hvor der er påbegyndt aktiviteter over for de ledige, der er omfattet af ansøgningen. Hvis ansøgningerne senere godkendes i EU, får kommunerne godtgjort de afholdte udgifter. [Hvorfor vil staten ikke lægge ud?] Spørgsmålet er så: Hvem skal lægge penge ud, og hvem skal bære den økonomiske risiko ved et eventuelt afslag på ansøgningen?

13 13/16 Jeg vil gerne slå fast en gang for alle, at det er kommunerne, der træffer beslutning om aktiviteterne inden for rammerne af eksisterende lovgivning: Det er der, den lokale arbejdsmarkedspolitiske indsats er forankret. Det er kommunen, der udformer ansøgningerne, som bærer ansvaret for, at ansøgningen ligger inden for fondens rammer, og dermed kan godkendes. Og det er kommunen, der gennemfører indsatsen og som står til ansvar overfor Kommissionen og den danske stat i forhold til, om midlerne er anvendt korrekt i forhold til tilsagnet. Såfremt staten skulle stille en garanti vil det jo i praksis betyde, at staten skal overtage ansvaret for et eventuelt senere afslag fra Kommissionen. Derfor ville det skulle vurderes nøje, om aktiviteterne er støtteberettigede, relevante og ekstraordinære. Projekter og aktiviteter skulle følges tæt af staten i garantiperioden, så staten kan være sikker på, at projekterne ligger indenfor rammerne af EU s Globaliseringsfond. Dette er helt grundlæggende i modstrid med organiseringen på arbejdsmarkedsområdet, hvor kommunerne har kompetencerne og ansvaret. De andre kommuner, som har søgt EU s Globaliseringfond om midler, har heller ikke til mit kendskab givet udtryk for, at de

14 14/16 ønsker at iværksætte aktiviteterne, inden Kommissionen har truffet en afgørelse. Når det er sagt, så mener jeg, at det er meget lang tid, at Kommissionen bruger på at sagsbehandle ansøgningerne til EU s Globaliseringsfond. Jeg er alt i alt af den klare opfattelse, at det ikke vil være fornuftigt, at staten skal påtage sig et ansvar og en økonomisk risiko, som rettelig hører til et andet sted. [Og hvad har regeringen gjort for at være løsningsorienteret?] Men regeringen gør sit yderste for at hjælpe og presse på for en så hurtig sagsbehandling som muligt. Det vil vi fortsat gøre. Vi har inden for den seneste uge igen været i kontakt med Kommissionen for at fremme sagen. Det er mit håb, at Kommissionen kan afslutte sagen før sommerferien. Og vi har også sagt, at vi gerne vil bidrage med andre løsninger i det omfang likviditetsmæssige årsager afholder kommunerne fra at igangsætte indsatsen, før Kommissionen har truffet en afgørelse. Det skal i den forbindelse dog bemærkes, at der så vidt vides endnu ikke er kommuner, der har henvendt sig herom. Men generelt gælder det i forhold til kommunernes likviditet, at en kommune med en økonomisk vanskelig situation altid kan tage kontakt til Indenrigs- og Sundhedsministeriet med henblik på en dialog om kommunens situation. Det gælder ved

15 15/16 de årlige ansøgninger om særtilskud, og det gælder også i løbet af året, hvis kommunen måtte opleve en væsentlig likviditetsmæssig forværring. For Odense og Kerteminde kommuner, eller øvrige kommuner, der aktuelt har ansøgt om støtte fra Globaliseringsfonden, er der ifølge Indenrigs- og Sundhedsministeriet ikke nogen af dem, der opgjort efter kassekreditreglen står i en likviditetsmæssig vanskelig situation. Det kan stadig være en stor udfordring for kommunerne at prioritere en sådan ekstraordinær indsats i forhold til de ledige, i hvilken sammenhæng udgiftens størrelse og kommunens økonomiske situation i øvrigt naturligvis også spiller en rolle. I det omfang nogle af kommunerne måtte opleve særlige økonomiske vanskeligheder kan de under alle omstændigheder opfordres til at drøfte det med Indenrigs- og Sundhedsministeriet. [Afslutning] Afslutningsvis vil jeg sige, at jeg synes, at regeringen har handlet meget resolut, hurtigt og løsningsorienteret efter det blev kendt, at Lindøværftet ville lukke, og at vi har et godt samarbejde og en god arbejdsdeling med de lokale og regionale parter både i forhold til den beskæftigelsesmæssige og den erhvervsrettede indsats. Og jeg har noteret mig, at borgmestrene fra Odense og Kerteminde kommuner deler den opfattelse.

16 16/16 Det håber og tror jeg på vil fortsætte, og jeg glæder mig til at komme på besøg på Lindø i slutningen af måneden for at se, hvordan det går. Tak.

Beskæftigelsesministerens tale til samrådet i AMU om Vestas - samrådsspørgsmål T, V, W og X

Beskæftigelsesministerens tale til samrådet i AMU om Vestas - samrådsspørgsmål T, V, W og X Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 AMU alm. del Svar på Spørgsmål 146 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale til samrådet i AMU om Vestas - samrådsspørgsmål T, V, W og X 26. november 2010 J.nr.

Læs mere

Hjælp og støtte ved varsling af afskedigelser. Hvad, hvem, hvordan...

Hjælp og støtte ved varsling af afskedigelser. Hvad, hvem, hvordan... Hjælp og støtte ved varsling af afskedigelser Hvad, hvem, hvordan... Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2011 1 Hvad er varslingsindsatsen? Hvem kan få hjælp og støtte ved fyringer? Varslingsindsatsen er den

Læs mere

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Varslingspuljerne

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Varslingspuljerne Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Varslingspuljerne De to varslingspuljer To puljer hvorfra der kan søges om midler til en indsats for borgere der har været omfattet af en varsling: Den almindelige

Læs mere

Når en virksomhed afskediger medarbejdere i større omfang, bliver den omfattet af varslingslovens regler.

Når en virksomhed afskediger medarbejdere i større omfang, bliver den omfattet af varslingslovens regler. Information til jobcentre: Varslingssager Når en virksomhed afskediger medarbejdere i større omfang, bliver den omfattet af varslingslovens regler. Ansvaret for indsatsen er delt mellem landets jobcentre

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 05.12.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 496. Sager og skrivelser til orientering

Læs mere

side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den kl. 14:00 Mødelokale 1 ved jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den kl. 14:00 Mødelokale 1 ved jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 25.08.2010 kl. 14:00 Mødelokale 1 ved jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 153. Bordet rundt... 3 154. LBR sammensætning...

Læs mere

Målrettet erhvervsindsats

Målrettet erhvervsindsats Målrettet erhvervsindsats Et af initiativerne i regeringens strategi om vækst og udvikling i hele Danmark vedrører en målrettet erhvervsindsats i områder, der er præget af tilbagegang, men har et erhvervsgrundlag

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Uddannelsesudvalget UDU alm. del - Bilag 148 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Tid og sted Åbent samråd i Folketingets Uddannelsesudvalg Samrådsspørgsmål

Læs mere

Jobcenter Ringsted Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Universitetsvej Roskilde

Jobcenter Ringsted Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Universitetsvej Roskilde Jobcenter Ringsted Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Universitetsvej 2 4000 Roskilde Tilsagn om tilskud fra den ordinære varslingspulje i forbindelse med afskedigelser af større omfang på Daka

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Styrket regional indsats for erhvervsuddannelse for voksne i Region Sjælland (EUV for 25-30 årige) Udfordring For at kunne

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl Mødelokale 1 ved jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl Mødelokale 1 ved jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 09.11.2011 kl. 14.15 Mødelokale 1 ved jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 399. Valg af formand og næstformand for Arbejdsmarkedsudvalget...

Læs mere

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518 Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518 Indstilling: Indstilles til tilskud X Indstilles med forbehold Indstilles til afslag Projektdata: Ansøgers navn Selandia, Center for Erhvervsrettet uddannelse

Læs mere

Målrettet erhvervsindsats

Målrettet erhvervsindsats Målrettet erhvervsindsats Et af initiativerne i regeringens strategi om vækst og udvikling i hele Danmark er en målrettet erhvervsindsats i områder, der er præget af tilbagegang, men har et erhvervsgrundlag

Læs mere

Talepapir til samråd i Ligestillingsudvalget den 8. februar 2017 om diskrimination på arbejdsmarkedet og anonymiserede jobansøgninger

Talepapir til samråd i Ligestillingsudvalget den 8. februar 2017 om diskrimination på arbejdsmarkedet og anonymiserede jobansøgninger Ligestillingsudvalget 2016-17 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 52 Offentligt T A L E 29-01-2017 Talepapir til samråd i Ligestillingsudvalget den 8. februar 2017 om diskrimination på arbejdsmarkedet

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Fordeling af globaliseringsreserven til innovation og iværksætteri mv.

Læs mere

Det forholder sig dog sådan, at vi i dag mangler systematisk viden om, hvordan vi bedst muligt hjælper og støtter mennesker i prostitution.

Det forholder sig dog sådan, at vi i dag mangler systematisk viden om, hvordan vi bedst muligt hjælper og støtter mennesker i prostitution. Ligestillingsudvalget 2014-15 (2. samling) LIU Alm.del Bilag 5 Offentligt Samrådsspørgsmål F Vil ministeren redegøre for de foreløbige resultater for projektet Exit Prostitution, herunder hvor mange af

Læs mere

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013 Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune Onsdag den 2. oktober 2013 Program 17.00-17.15 Vision for vækst og erhverv i Lejre her er strategien hvor skal vi hen v. borgmester Mette Touborg

Læs mere

Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005

Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005 Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005 Indledning Regeringens strukturreform ændrer danmarkskortet og opgavefordelingen mellem stat, amt og

Læs mere

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning Fælles pejlemærker Denne folder henvender sig til medlemmerne i de otte regionale arbejdsmarkedsråd (RAR). Den skal give inspiration til arbejdet, så

Læs mere

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse snotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse Initiativerne er opdelt i fire fokusområder: Innovationsordningerne skal være nemt tilgængelige og effektive Innovationspakke Indsatsen skal

Læs mere

PAJ SYSTEMTEKNIK/POUL JESSEN. Sønderborg. Ingen partnere i projektet. Mekatronikklyngen, CVR.nr. XXXXXXXX. Velfærdsteknologi og service

PAJ SYSTEMTEKNIK/POUL JESSEN. Sønderborg. Ingen partnere i projektet. Mekatronikklyngen, CVR.nr. XXXXXXXX. Velfærdsteknologi og service Bilag 25a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.799.264 kr. 1.799.264 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om

Læs mere

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 24. august

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 24. august 1 Til LBR Syddjurs Bugtrupvej 31 8560 Kolind Tel +8753 5440 jobcenter@syddjurs.dk www.jobnet.dk Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 24. august Dato: 26.8.2010 Sagsbeh.: Helle Dueholm Direkte nr.:

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 125 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Tid og sted Samråd i BUU om afslag på Frederiksberg Kommunes

Læs mere

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 mellem Favrskov Kommune Skovvej 20 8382 Hinnerup og Favrskov Erhvervsråd Bogøvej 15 8382 Hinnerup 1 Indledning Det samlede erhvervsservicetilbud

Læs mere

Afsluttende rapport vedrørende varslingspuljen og den supplerende Varslingspulje i tilknytning til Vestas Viborg.

Afsluttende rapport vedrørende varslingspuljen og den supplerende Varslingspulje i tilknytning til Vestas Viborg. Afsluttende rapport vedrørende varslingspuljen og den supplerende Varslingspulje i tilknytning til Vestas Viborg. Varslingspuljen I forbindelse med varslingen fra Vestas om virksomhedslukningen, ansøger

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [30. november 2017, kl. 15:00 16:00, Christiansborg 2-133, Sundheds- og Ældreudvalget]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [30. november 2017, kl. 15:00 16:00, Christiansborg 2-133, Sundheds- og Ældreudvalget] Sundheds- og Ældreudvalget 2017-18 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 264 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SPOLD Sagsbeh.: SUMTK Koordineret med: Sagsnr.: 1706796 Dok. nr.: 456144 Dato:

Læs mere

PROCESNOTAT. Aftalegrundlag vedr. offentlig erhvervsservice fra 1. januar 2011

PROCESNOTAT. Aftalegrundlag vedr. offentlig erhvervsservice fra 1. januar 2011 1 PROCESNOTAT Aftalegrundlag vedr. offentlig erhvervsservice fra 1. januar 2011 Indledning Økonomi- og Erhvervsministeriet har indgået aftale med Kommunernes Landsforening om, at kommunerne overtager hele

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 185 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Anledning Besvarelse af REU Alm. del samrådsspørgsmål R om politiskolen

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft Region Midtjylland Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet arbejdskraft Bilag til Regionsrådets møde den 19. november 2008 Punkt nr. 18 arbejdskraft Regionshuset Viborg Regional

Læs mere

Vækstforums initiativer indenfor vindindustrien. Baggrund

Vækstforums initiativer indenfor vindindustrien. Baggrund Vækstforums initiativer indenfor vindindustrien Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Baggrund Vestas Wind Systems varslede den 12.

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

inden for 3 år giver et overskud til gavn for lokalområdets andre aktiviteter. (OH instruks) (PP Evaluering) I bestyrelsen er vi af den overbevisning

inden for 3 år giver et overskud til gavn for lokalområdets andre aktiviteter. (OH instruks) (PP Evaluering) I bestyrelsen er vi af den overbevisning Velkommen til generalforsamling Det går godt i LAG Nord, vi får mange og gode ansøgninger. (PP ansøgninger) I bestyrelsen er det fortsat følgende 5 pejlemærker, der ligger til grund for vores prioriteringer

Læs mere

Stærke partnerskaber via lokalt netværkssamarbejde Konference, Aarhus Rådhus den 18. november 2014 kl. 14.30 20.30

Stærke partnerskaber via lokalt netværkssamarbejde Konference, Aarhus Rådhus den 18. november 2014 kl. 14.30 20.30 Stærke partnerskaber via lokalt netværkssamarbejde Konference, Aarhus Rådhus den 18. november 2014 kl. 14.30 20.30 Mads Peter Klindt, lektor, ph.d. Center for Arbejdsmarkedsforskning (CARMA) Institut for

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft

Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft Regionshuset Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Et Midtjysk dialogforum og syv konsortier til varetagelse af Vækstforums

Læs mere

- Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé.

- Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. Notat Til Socialudvalget Side 1 af 6 - Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. I dette notat redegøres for sagsforløbet, som udspringer

Læs mere

I aftalerne har regeringen og de regionale vækstfora sat en række fælles mål og oplistet områder, som parterne er enige om at gøre en særlig indsats

I aftalerne har regeringen og de regionale vækstfora sat en række fælles mål og oplistet områder, som parterne er enige om at gøre en særlig indsats 20. april 2010 Bilag 9c Status på arbejdet med regionale partnerskabsaftaler om vækst og erhvervsudvikling 2007-09. 1. Baggrund Regeringen og de regionale vækstfora indgik i juni 2007 regionale partnerskabsaftaler

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Ligestillingsudvalget 2015-16 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Anledning LIU samråd V-X om psykologhjælp til voldsramte kvinder

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Politik. Synliggørelse af rammebetingelserne for socialøkonomiske virksomheder i Frederikshavn Kommune

Politik. Synliggørelse af rammebetingelserne for socialøkonomiske virksomheder i Frederikshavn Kommune Politik Synliggørelse af rammebetingelserne for socialøkonomiske virksomheder i Frederikshavn Kommune Indhold Hvad er en social økonomisk virksomhed? 3 Politikkens grundlæggende principper samt konkrete

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål 29 alm. del stillet af Erhvervsudvalget den 8. februar

Besvarelse af spørgsmål 29 alm. del stillet af Erhvervsudvalget den 8. februar Erhvervsudvalget (2. samling) ERU alm. del - Svar på Spørgsmål 29 Offentligt ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN 5. marts 2008 Besvarelse af spørgsmål 29 alm. del stillet af Erhvervsudvalget den 8. februar

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen for 2012

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen for 2012 Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen for 2012 Indhold Indledning... 3 1. Formålet med Landdistriktspuljen... 3 2. Hvad kan der ydes tilskud til under Landdistriktspuljen?...

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 4. oktober 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 4. oktober 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 4. oktober 2006 Århus Kommune Erhvervsafdelingen Borgmesterens Afdeling 1. Resume Som en del af kommunalreformen overgår ansvaret

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE 2015 MELLEM BUSINESS FREDERICIA OG FREDERICIA KOMMUNE

SAMARBEJDSAFTALE 2015 MELLEM BUSINESS FREDERICIA OG FREDERICIA KOMMUNE SAMARBEJDSAFTALE 2015 MELLEM BUSINESS FREDERICIA OG FREDERICIA KOMMUNE Januar 2015 1. Aftalens parter Aftalens parter er Fredericia Kommune og Business Fredericia. 2. Formål Formålet med samarbejdsaftalen

Læs mere

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes:

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Bekendtgørelse om tilskud til grønne ildsjæle I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Kapitel 1 Formål og område 1. Tilskud til fremme af grønne ildsjæle har til formål

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring

Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring 1 of 5 Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring Sagsnr.: 15/33576 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Den politiske styregruppe i Business Region Aarhus godkendte på møde den 2. maj 2014 kommissorium

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll- Billes talepapir

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll- Billes talepapir Finansudvalget 2017-18 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 328 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll- Billes talepapir Anledning Lukket samråd i Finansudvalget Dato / tid 9.

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Vi forstår os selv som en integreret del af én af Europas

Læs mere

Notat. Projektbeskrivelse. Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige. Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Projektbeskrivelse. Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige. Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Projektbeskrivelse Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige Baggrund: I Assens kommune har langtidsledigheden generelt været faldende det seneste

Læs mere

Input til et godt samarbejde mellem jobcentre og virksomheder

Input til et godt samarbejde mellem jobcentre og virksomheder Arbejdsmarkedsstyrelsen, februar 2011 2 3 Jobcenteret kan kun løse sin opgave med at få de ledige i job, hvis de yder en god service over for virksomhederne og kender det lokale arbejdsmarked herunder

Læs mere

Regional Kapitalfond i Hovedstaden

Regional Kapitalfond i Hovedstaden Regional Kapitalfond i Hovedstaden Oplæg til Vækstforum Hovedstadens møde den 25. juni 2009 v/ Koncerndirektør Jens Chr. Sørensen Vækstforum Hovedstadens beslutning 30. april 2009 Der skal udarbejdes et

Læs mere

Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål AT, AS og AU den. 11. maj 2016

Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål AT, AS og AU den. 11. maj 2016 Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 392 Offentligt T A L E Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål AT, AS og AU den. 11. maj 2016 29. april 2016 APOL/NFM J.nr.

Læs mere

Erhvervsstyrelsen og ny politik.. v. Anders Hoffmann Vicedirektør, Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen og ny politik.. v. Anders Hoffmann Vicedirektør, Erhvervsstyrelsen Erhvervsstyrelsen og ny politik.. v. Anders Hoffmann Vicedirektør, Erhvervsstyrelsen Den nye styrelse: Mission og vision Mission I partnerskab med andre gør vi det enkelt og attraktivt at drive virksomhed

Læs mere

Hvorfor vil regeringen gøre det sværere at være. børnefamilie med den annoncerede forringelse af. Hvordan hænger en forringelse af børnechecken

Hvorfor vil regeringen gøre det sværere at være. børnefamilie med den annoncerede forringelse af. Hvordan hænger en forringelse af børnechecken Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 632 Offentligt 19. september 2017 J.nr. 2017-3501 Kontor: Ejendomme, boer og gæld SAU Samrådsspørgsmål AO og AP - Tale til besvarelse af spørgsmål

Læs mere

NOTAT vedr. indsatsområder og fordelingsnøgle - Puljemidler til særlige udviklingsopgaver under KOMPETENCEmidt, februar 2008

NOTAT vedr. indsatsområder og fordelingsnøgle - Puljemidler til særlige udviklingsopgaver under KOMPETENCEmidt, februar 2008 NOTAT vedr. indsatsområder og fordelingsnøgle - Puljemidler til særlige udviklingsopgaver under KOMPETENCEmidt, februar 2008 Baggrund I projektbeskrivelserne bag Kompetenceplatform Midtjylland, KOMPETENCEmidt

Læs mere

Finansiering med Vækstfonden

Finansiering med Vækstfonden Finansiering med Vækstfonden Lån og kautioner Erhvervskundechef Peter Bo Byggeri og Anlæg Holbæk 2015+ Holbæk 3. februar 2015 Om Vækstfonden Vækstfonden er en statslig finansieringsfond, der medvirker

Læs mere

Notat. Handicaprådet:

Notat. Handicaprådet: Notat Vedrørende: Notat om høringssvar til Beskæftigelsesplan 2017 Sagsnavn: Beskæftigelsesplan 2017 Sagsnummer: 15.00.15-P15-1-16 Skrevet af: Morten Fich E-mail: Morten.Brorson.Fich@randers.dk Forvaltning:

Læs mere

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land.

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land. Administrationsgrundlag for Grøn Ordning i Jammerbugt Kommune Den 19.8.2015 Indledning Der er i Lov om vedvarende energi [1] etableret en Grøn Ordning for nye vindmøller over 25 meter, der er opstillet

Læs mere

Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget har formuleret nedenstående mission, vision og arbejdsmarkedspolitiske værdier. Mission Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets

Læs mere

Bilag 3a Foreløbig oversigt over igangsatte eller planlagte initiativer hos Vækstforums parter

Bilag 3a Foreløbig oversigt over igangsatte eller planlagte initiativer hos Vækstforums parter Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Christian Nordbek Afdeling: Erhvervsudvikling og Udviklingsområder E-mail: christian.brincker.nordbek@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631902 Dato:

Læs mere

Opkvalificering. af ny medarbejder. Opdateret september 2018

Opkvalificering. af ny medarbejder. Opdateret september 2018 Opdateret september 2018 Opkvalificering af ny medarbejder Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at finde de rigtige tilbud om kompetenceudvikling. I dette dokument kan du få et overblik

Læs mere

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Evaluering Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Socialøkonomisk strategi Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje

Læs mere

Samråd i Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 25. februar 2016 om udflytning af statslige arbejdspladser. Det talte ord gælder.

Samråd i Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 25. februar 2016 om udflytning af statslige arbejdspladser. Det talte ord gælder. Udvalget for Landdistrikter og Øer 2015-16 ULØ Alm.del Bilag 92 Offentligt Talepapir 24. februar 2016 Samråd i Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 25. februar 2016 om udflytning af statslige arbejdspladser

Læs mere

Personaleressourcer i Jobcenter Nordfyn vedrørende forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere

Personaleressourcer i Jobcenter Nordfyn vedrørende forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere Personaleressourcer i Jobcenter Nordfyn vedrørende forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere Til direktionen På grund af finanskrisen har der siden slutningen af 2008 været en stor stigning i antallet

Læs mere

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft,

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 300 Offentligt T A L E 29. januar 2018 Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, 225-timersregel og integrationsydelse

Læs mere

NOTAT. Landdistriktsprogrammet organisering og økonomi for den regionale og lokale indsats for udvikling i landdistrikterne

NOTAT. Landdistriktsprogrammet organisering og økonomi for den regionale og lokale indsats for udvikling i landdistrikterne Regionshuset Viborg Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk NOTAT Landdistriktsprogrammet 2007-2013 - organisering

Læs mere

De regionale vækstforuminvesteringer hovedkonklusioner

De regionale vækstforuminvesteringer hovedkonklusioner N O T A T De regionale vækstforuminvesteringer 2014 - hovedkonklusioner 1. Regionale investeringer i erhvervsudvikling for over 1,3 mia. kroner Regionerne og de regionale vækstfora har i 2014 været med

Læs mere

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning Fælles pejlemærker De regionale arbejdsmarkedsråd (RAR) udgør et centralt politisk forum i den regionale beskæftigelsesindsats. Denne folder skal gennem

Læs mere

Den konkurrenceudsatte pulje 2009

Den konkurrenceudsatte pulje 2009 ebst.dk Den konkurrenceudsatte pulje 2009 http://www.ebst.dk/konkurrenceudsat_pulje_2009 Side 1 af 3 21-10-2008 Den konkurrenceudsatte pulje 2009 01.10.2008 Danmarks Vækstråd har fastlagt temaerne for

Læs mere

Spørgsmål og svar til Et mere rummeligt arbejdsmarked II

Spørgsmål og svar til Et mere rummeligt arbejdsmarked II Spørgsmål og svar til Et mere rummeligt arbejdsmarked II 12. december 2018 Er der et minimumskrav ift. måltal? Der er ikke et minimumskrav ift. antal deltagere, men der er lagt op til at kommunen skal

Læs mere

Bekendtgørelse om investeringspulje til mindre, regionale danske flyvepladser

Bekendtgørelse om investeringspulje til mindre, regionale danske flyvepladser Bekendtgørelse om investeringspulje til mindre, regionale danske flyvepladser I medfør af tekstanmærkning nr. 121 ad 28.56.04.10 til 28 på finanslov for finansåret 2019 fastsættes efter bemyndigelse: Formål

Læs mere

Nyhedsbrev om de politiske aftaler med vækstinitiativer samlet i pakken Danmark som vækstnation

Nyhedsbrev om de politiske aftaler med vækstinitiativer samlet i pakken Danmark som vækstnation Den 27. maj 2011 Nyhedsbrev om de politiske aftaler med vækstinitiativer samlet i pakken Danmark som vækstnation 1. Indledning I dag har regeringen, Dansk Folkeparti og Pia Christmas- Møller indgået aftale

Læs mere

NOTAT. Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske. Samspil mellem Regionsrådet og Vækstforum

NOTAT. Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske. Samspil mellem Regionsrådet og Vækstforum Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

Læs mere

J.nr.: 10/4831. Forretningsudvikling indenfor velfærdsteknologi og service i Syddanmark. Projektnavn: Væksthus Syddanmark.

J.nr.: 10/4831. Forretningsudvikling indenfor velfærdsteknologi og service i Syddanmark. Projektnavn: Væksthus Syddanmark. Bilag 25 Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 899. 241 kr. 899. 241 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale

Læs mere

LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD VELKOMMEN PÅ BANEN

LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD VELKOMMEN PÅ BANEN LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD VELKOMMEN PÅ BANEN VELKOMMEN 03 til samarbejdet i det lokale beskæftigelsesråd Denne pjece er en velkomst til medlemmerne af de nye lokale beskæftigelsesråd. Som led i kommunalreformen

Læs mere

Notat - Uddannelsestilbud til ledige

Notat - Uddannelsestilbud til ledige Notat - Uddannelsestilbud til ledige Bilag til mødesag vedrørende uddannelsestilbud til ledige Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 23. september 2013. Notatet redegør nærmere om hvilke uddannelsestilbud de

Læs mere

På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget.

På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget. På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget. Da de specifikke finansieringsforslag kan virke meget tekniske har vi for overskuelighedens skyld, sammenfattet

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale på samråd den 12. februar 2016 om arbejdsmiljøuddannelse

Beskæftigelsesministerens tale på samråd den 12. februar 2016 om arbejdsmiljøuddannelse Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 241 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale på samråd den 12. februar 2016 om arbejdsmiljøuddannelse 8. februar 2016 J.nr.

Læs mere

Kick off seminar - veucentre 29. januar 2010 Den regionale rolle ift. voksen- og efteruddannelse

Kick off seminar - veucentre 29. januar 2010 Den regionale rolle ift. voksen- og efteruddannelse Kick off seminar - veucentre 29. januar 2010 Den regionale rolle ift. voksen- og efteruddannelse Dorte Stigaard Direktør Region Nordjylland Samspil mellem politikker og aktører Erhvervsudvikling Virksomheder,

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer

Læs mere

Samråd i FIU den 23. maj 2013 Spørgsmål Z stillet efter ønske fra Jacob Jensen (V)

Samråd i FIU den 23. maj 2013 Spørgsmål Z stillet efter ønske fra Jacob Jensen (V) Finansudvalget 2012-13 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 315 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 23. maj 2013 13-434 / Samråd i FIU den 23. maj 2013 Spørgsmål Z stillet efter ønske fra Jacob Jensen (V)

Læs mere

Forbundsformand Claus Jensen Høring om Vækstplan for Det Blå Danmark 24. januar 2013

Forbundsformand Claus Jensen Høring om Vækstplan for Det Blå Danmark 24. januar 2013 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 130 Offentligt Forbundsformand Claus Jensen Høring om Vækstplan for Det Blå Danmark 24. januar 2013 Tak for invitationen. Jeg er glad for

Læs mere

Koncept for håndtering af flaskehalslisten

Koncept for håndtering af flaskehalslisten Koncept for håndtering af flaskehalslisten Beskæftigelsesregion Midtjylland August 2006 Koncept for håndtering af flaskehalsbevillingen Indholdsfortegnelse: 1. INDLEDNING... 1 2. FLASKEHALSBEVILLINGEN...

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD VELKOMMEN PÅ BANEN

LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD VELKOMMEN PÅ BANEN LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD VELKOMMEN PÅ BANEN VELKOMMEN 03 til samarbejdet i det lokale beskæftigelsesråd Denne pjece er en velkomst til medlemmerne af de nye lokale beskæftigelsesråd. Som led i kommunalreformen

Læs mere

Pulje til udvikling af indsatser for langtidsledige, ledige i risiko herfor og seniorer Ansøgningsfristen er forlænget til 4.

Pulje til udvikling af indsatser for langtidsledige, ledige i risiko herfor og seniorer Ansøgningsfristen er forlænget til 4. Pulje til udvikling af indsatser for langtidsledige, ledige i risiko herfor og seniorer Ansøgningsfristen er forlænget til 4. december Formålet med puljen på i alt ca. 26,5 mio. kr. er at gennemføre et

Læs mere

Kriterier for behandling af ansøgninger i OAO-forum

Kriterier for behandling af ansøgninger i OAO-forum Kriterier for behandling af ansøgninger i OAO-forum OAO-forummet har i forhold til 2. ansøgningsrunde fastlagt følgende kriterier: 1. Der skal være tale om efter- eller videreuddannelse, der er formelt

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER

DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsudvalget 2012-13 FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 140 Offentligt (01) DET TALTE ORD GÆLDER Taleseddel til FOU samrådsspørgsmål Q vedr. Irak-retssagerne (operation Green Desert), forældelse

Læs mere

Sundhed i Nordjylland. - Fælleskommunale fokusområder

Sundhed i Nordjylland. - Fælleskommunale fokusområder Sundhed i Nordjylland - Fælleskommunale fokusområder Sundhedspolitisk Dialogforum 2017 Forord De senere år er der både kommunalt og regionalt arbejdet hårdt med at indfri Sundhedsaftalen 2015-2018 og

Læs mere

Bilag : Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser

Bilag : Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser 15. marts 2019 Sag 2018-17917 Bilag 5.2.5.2: Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Sagen vedrører Der skal tages stilling til et forslag om at udmønte

Læs mere

Spørgsmål og svar om arbejdsfordeling

Spørgsmål og svar om arbejdsfordeling Spørgsmål og svar om arbejdsfordeling 1. Hvad er en arbejdsfordeling? En arbejdsfordeling er en ordning, som en virksomhed kan anvende for at undgå afskedigelser i perioder med manglende ordretilgang mm.

Læs mere

Highlights fra pulsmålingen. Erhvervslederne har blandede forventninger til det nye erhvervsfremmesystem

Highlights fra pulsmålingen. Erhvervslederne har blandede forventninger til det nye erhvervsfremmesystem Erhvervsfremmesystemet 2018 Highlights fra pulsmålingen En politisk aftale fra maj 2018 mellem Regeringen og Dansk Folkeparti skal gøre erhvervsfremmesystemet mere enkelt og sætte fokus på virksomhedernes

Læs mere

Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Den 7. oktober 2016 Forslag til initiativer, der skal bidrage til øget voksen- og efteruddannelse Diskussionsoplæg til politisk

Læs mere

UDKAST - Regionalt vækstpartnerskab for mellem regeringen og Syddansk Vækstforum

UDKAST - Regionalt vækstpartnerskab for mellem regeringen og Syddansk Vækstforum UDKAST - Regionalt vækstpartnerskab for 2016-2017 mellem regeringen og Syddansk Vækstforum September 2016 [Input fra staten rammer og ophæng] Aftalen skal skabe bedre vilkår for vækst samt bidrage til

Læs mere

Ministerens tale ved ITOP15 den 22. september kl (10 min.)

Ministerens tale ved ITOP15 den 22. september kl (10 min.) Ministerens tale ved ITOP15 den 22. september kl. 14.00 (10 min.) [DET TALTE ORD GÆLDER] [Indledning] Kære iværksættere, Tak for invitationen til at komme og tale her i dag. Som iværksættere ved I bedre

Læs mere