STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe"

Transkript

1 STJÆR AVIS med Storring, Høver og Søballe Nr årgang Februar, marts, april og halvdelen af maj 2011 Den skønneste natur er lige uden for døren - nyd den! Læs mere om ture i området på side 16-17og læs om fredningen af Tåstrup Sø, Harlevfredningen, på side Fastelavn er mit navn - snart er det tid til fastelavnssoldater igen. Læs mere om den gamle tradition på side Foto:Steen Linde Stjær Avis udgives af Stjær Sogns Borgerforening Avisen uddeles til 750 husstande i området Storring, Høver, Stjær og Søballe Næste deadline: søndag d. 24. april Avisen udkommer i week-enden den maj Indlæg modtages på mail adr.: eller afleveres i postkassen på Østerbro 10. Avisen kan læses i farver på

2 Indhold: s.2 Indhold og aktivitetslister s.3 Den Danske Guitarkvartet s.4 Dagli Brugsen Stjær s.5 Kvindernes Internationale Kampdag og forårsudstilling s.6-7 Opslagstavlen s.8-10 Stjær Sogns Borgerforening s.10 KFUM Spejderne s.11 Opskriftsiden s Rollespil s Harlevfredningen s Ture i omegnen af Stjær s Nabohjælp i en digital tidsalder s Fastelavnssoldater s.23 Avisredaktionens nytårskur og Tip en 13 er præmieoverrækkelse s Kirkenyt s Storring s Søballe s.32 Høver s Foreninger og sponsorer s.36 Bagsiden - bus Stjær/aktiviteter Februar 22. kl Generalforsamling i Landsbysamvirket Marts 1. kl Seniorklub i Stjær, opstartsmøde 2. kl.? Bankospil i Stjær Forsamlingshus 5. kl Flet med levende pil i krukker 8. kl Kvindernes Internationale Kampdag, Stjær Skoles SFO 14. kl Skakaften, Stjær Forsamlingshus 15. kl.? KFUM Spejdernes årsmøde 21. kl Fællesspisning i Stjær Forsamlingshus 22. kl Generalforsamling, Stjær Vandværk 30. kl Forårsudstilling i Stjær Forsamlingshus April 4. kl Generalforsamling i Stjær Sogns Borgerforening 10. kl Den Danske Guitarkvartet i Stjær Kirke 13. kl..? Generalforsamling i Brugsforeningen Galten og Stjær Maj 14. kl Rollespil i Bakkeskoven Storring/aktiviteter Februar 23. kl.? Generalforsamling, Storring Vandværk, i Storring Forsamlingshus Marts 5. kl Fastelavn med gudstjeneste i kirken April 2. kl Rollespilsworkshop i Storring Forsamlingshus Stjær Avis udgives af Stjær Sogns Borgerforening Redaktionens adresse: Østerbro 10, Stjær, 8464 Galten, (Christina) Avisen bliver husstandsomdelt 4 gange om året til ca. 750 husstande i Storring-, Stjær-, Høver- og Søballeområdet. Du kan købe ekstra aviser i Dagli Brugsen i Stjær, for 10 kr. Deadline for næste udgave af Stjær Avis er: søndag den 24. april 2011 Avisen udkommer i weekenden den maj Deadline-tidspunkt udsendes på Stjær-net - og på Brugsens opslagstavle, tre uger før deadline. Send gerne stof til avisen i god tid. Det letter avisbrygningen. Copyright! Kopiering er kærkomment - med angivelse af kilde! Redaktion: Sponsorer/ distribution/ trykning / Bjarne Schøler/ / Høver/ Mogens Kjærskov/ foto/ Webmaster/ Roy Blüthgen/ / Kirkesider/Michèle Nielsen/ foto/ Søballe/Jan Bardino/foto/ Storring/ artikler/ Merete Pedersen/ Kirke/ foto/ Per Reipurth/ Layout/ foto/ Christina Monrad Artikler/ foto/ layout/nina Møller-Nielsen/ Artikler/foto/Mette Brandi/ Artikler/foto/Dorthe Skriver/ Artikler/ foto/layout/tina Krøyer/ foto/ Artikler/foto/Anja Veldt/ Korrektur/ Inge Lise Eriksen/ Høver/aktiviteter Marts 6. kl Fastelavnsfest i Høver Beboerhus 27. kl Dukketeater i Høver Beboerhus April 12. kl Høver Beboerforening, generalforsamling 16. kl Loppemarked i Høver Beboerhus 17. kl Loppemarked i Høver Beboerhus Maj 7. kl Arbejdsdag på legepladsen

3 Koncert med Den Danske Guitarkvartet og organist Christian Spillemose Fire guitarer lyder MEGET anderledes end én! Søndag den 10. april 2011 kl i Stjær Kirke - FRI ENTRÉ. Den Danske Guitarkvartet brillerer med en lyd, der er myldrende, levende, varm og klangfuld har man ikke har hørt en guitarkvartet før, skal man unde sig selv denne koncert. Repertoiret er bredt og kommer kloden rundt. Andrew Yorks kvartetter er swingende, underholdende og tydeligt amerikanske. Paulo Bellinatis musik er fuld af liv og brasilianske rytmer, og Leo Brouwer skriver modernisme med cubansk drys. Hertil lægges egne arrangementer af barok og rokoko. Koncertens hovedattraktion bliver Georg Friedrich Händels orgelkoncert i g-mol, hvor kirkens egen organist, Christian Spillemose, er solist. Den Danske Guitarkvartet har arrangeret orkesterstemmerne for guitarkvartet og der opstår nye spændende kontraster og klange. Og lad det være sagt med det samme: det klinger fantastisk. Selvom et orgel og en guitarkvartet synes at være et umage par, balancerer de overraskende godt og har en klanglig og dynamisk spændvidde, der kaster nyt lys på musikken. Den Danske Guitarkvartet består af fire fremragende guitarister. Karl Petersen er en af landets fineste og mest erfarne guitarister, der gennem mange år har været docent på konservatorierne i både Aarhus og Aalborg. Simon Junker Tang er uddannet på Nordjysk Musikkonservatorium, og har sit virke som guitarlærer i Horsens, samt kammermusiker i flere sammenhænge. Og han er kvartettens lokale tilknytning, da han er bosiddende i Stjær. Martin S. Haugaard og Ruben Ipsen har begge studeret på Det Jyske Musikkonservatorium og debuteret efter den særlige solistuddannelse i Musikhuset Århus i Nu fungerer de som undervisere og kan opleves som solister og kammermusikere rundt i landet. Den Danske Guitarkvartet har i 2011 modtaget ensemblestøtte og støtte til pædagogisk udvikling i musikskolen fra Kunstrådet. 3

4 Stjær Dagli Brugsen Årets sidste måneder blev en aktiv tid i vores Brugs. Juletræet, der traditionen tro var pyntet med børnehavebørnenes hjemmelavede julepynt, blev indviet - og 2 gange blev der inviteret på glögg og æbleskiver. Brugsens nye souschef Midt i december startede Brugsens nye souschef: Christina Stuhr, som er 21 år og nyuddannet salgsassistent. Christina er oprindeligt fra Beder og startede sin butikskarriere som stor skolepige ved at arbejde som servicemedarbejder i Fakta i Malling. Da bestyreren herfra overtog SuperBrugsen i Skødstrup for ca. 3 år siden, tilbød han Christina at flytte med. Efter at have været et års tid i forretningen i Skødstrup, valgte hun så at gå i lære og tage en uddannelse som salgsassistent. Efter 2 års læretid - med skiftevis skoleophold på Grenå Handelsskole og praktisk erfaring fra SuperBrugsen i Skødstrup, bestod hun den afsluttende fagprøve om fredagen d. 10. december dage før hun startede i Dagli Brugsen i Stjær. Stort tillykke og velkommen til Stjær! Som noget nyt var det ikke kun børnene, der havde deres julesokker hængt op i butikken også en del voksne havde taget imod tilbuddet og nød godt af adventsgaverne fra Brugsens julemand hver søndag. Nytårsaftensdag var der endda mulighed for at ønske Stjær og hinanden et godt nytår med et glas champagne og et stykke kransekage inden de sidste indkøb op til den store aften. Christina er en utrolig dygtig og ambitiøs pige og Finn Loretzen er overbevist om, at Stjær Brugs blot er første etape på hendes lederkarriere, som ender med at hun en dag bliver uddeler i egen butik. Gode tilbud Vi har opdaget Stjær-Brugsens supergode tilbud. Faktisk er der flere, der rykker for de skriggule tilbudssedler, hvis de udebliver en uge det synes Finn Lorentzen er et godt tegn på, at vi er ved at vænne os til at holde øje med tilbuddene. En af de store sællerter i starten af året var 4 fastelavnsboller for en 10 er - der blev solgt ca. 400 stk. på 3 dage! Kommende aktiviteter I starten af marts holdes bankospil i Forsamlingshuset, og der pusles med andre aktiviteter, som annonceres løbende på Stjær-portalen og på opslagstavlen i Brugsen. Bankospil Onsdag d. 2. marts 2011 I Stjær Forsamlingshus Se opslag på opslagstavlen med flere detaljer 4

5 Kvinder i alle aldre inviteres til at fejre 8. marts Kvindernes Internationale Kampdag i Stjær Dagen markeres under overskriften: Da du var ung hvornår var man så gammel? Arrangementet afholdes i SFO en på Stjær skole fra 18:00 til 21:30 Medbring: Mad til fælles buffet, bestik, tallerken, glas, kaffekop eller tekrus samt 50 kr. Du kan desuden medbringe en ting, som bliver sat på auktion. Det kan være et gavekort på et eller andet, en kjole eller andet du ikke længere bruger. Noget andre kan få glæde af. Aftenens overskud går ubeskåret til kvinde-projekter koordineret af ulandsorganisationen Ibis. Kl.17:45 Dørene åbnes Kl.18:00 Vi spiser lækker sammenskudsbuffet øl, vand og vin sælges til rimelige priser Kl.19:00 En række spændende kvinder i forskellige aldre fortæller om deres liv, drømme og visioner Derefter Speakers Corner ordet er frit for alle Kl.20:30 Auktion, kaffe og kage Kl.21:30 Afslutning og oprydning Kl.22:00 Dørene lukkes Vi glæder os til at se dig, dine naboer og veninder. Vi håber, rigtig mange af Jer nytilflyttede i området finder vej til SFO en og vores 8. marts fest! Det er 4. gang vi fejrer 8. marts i Stjær, så det er ved at blive en tradition. Vores mål er at føle, vi er en del af verdens kvinder og samtidig vise solidaritet og yde støtte til nogle kvinder i den 3. verden, der lever under helt andre vilkår end os. Kærlig hilsen Planlægningsgruppen Tilmelding til Jeanine på mail: eller SMS på telefon Stjær Børnehus inviterer endnu engang til Forårsudstilling i Stjær Forsamlingshus - den 30. og 31. marts 2011 Onsdag den 30. marts er der fernisering fra kl Udstillingen er desuden åben torsdag 31. marts kl Dagplejen, Storring Børnehave, 0-klasse og kommunens øvrige børnehaver er specielt inviteret denne dag. Alle interesserede bydes velkommen. Med venlig hilsen Stjær Børnehus 5

6 Flet med levende pil til krukker Lørdag den 5. marts kl er der igen mulighed for at lege med pil. Storring Pilelaug inviterer også i år til en dag i skoven, hvor du kan flette med levende pil til sommerkrukkerne. Vi har altid en rigtig hyggelig dag, hvor vi får snakket, grint, eksperimenteret og samtidig frembragt nogle skønne produkter så kom frisk! Vi mødes ved pilemarken, hvor vi starter med at høste den pil, vi skal bruge til dagens fletterier. Vi har nogle inspirationsbøger med og deler ud af vores erfaringer, men egne ideer er også meget velkomne. Vi guider, men alle inspirerer hinanden og giver gode råd, så der bliver altid lavet mange spændende, kreative og anderledes træer til glæde gennem sommeren. Medbring: Varmt tøj - vi står ude midt i pilemarken/eller i skovkanten Pilesaks/god skarp havesaks, Snor, En spand sand med en diameter svarende til dine krukker evt en havestol/skammel. Madpakke Drikkevarer Kaffe/the Prisen for hele dagen er 50 kr. Pilemarken ligger op ad præstegårdsskoven på vejen imellem Storring og Søballe. Nærmere informationer om arrangementet eller tilmelding sker ved henvendelse til Kirsten Gade, tlf eller på mail Man kan også læse mere om Storring Pilelaug på vores hjemmeside: På Pilelaugets vegne Kirsten Gade Generalforsamling i Landsbysamvirket TIRSDAG d. 22. FEBRUAR kl I Borgernes Hus Veng Landsbysamvirket i Skanderborg kommune indkalder til generalforsamling. Vedtægter - og herunder dagsorden for generalforsamlingen - findes på: Kom og hør Helle Reinholdt fra Skanderborg Museum. I forbindelse med generalforsamlingen kommer Helle Reinholdt og viser os nogle ting fra vores lokale fortid og fortæller om den. Der er i øjeblikket ikke nogen fast repræsentant for landsbysamvirket fra Stjær. Seniorklub i Stjær? Vi er 4 seniorer, der har hørt mange snakke om, at mændene også burde have en klub, når de voksne quinder har én.. Så derfor - hvis du er mand, 60 år - er stoppet eller er på vej til at stoppe på arbejdsmarkedet, så mød op: TIRSDAG d. 1. MARTS KL I STJÆR FORSAMLINGSHUS til opstartsmøde for en seniorklub. Vi ses. Sådan så postkassen ved Brugsen ud 1. nytårsdag. Breve lå spredt på Østerbro. Vær opmærksom på det, hvis du er en af dem der havde lagt breve i postkassen op til nytår. En dårlig nytårsspøg. Keld Hansen, Ole Ottosen, Kristian Andersen og Poul Nygaard Kristensen 6

7 Stjær Boldklub søger ny kasserer. Efter mange tro års frivilligt arbejde for boldklubben stopper Orla Hermansen som kasserer. Vi søger derfor en ny kasserer. Her er muligheden for at være en del af det aktive frivillige liv i Stjær by. Uden det frivillige arbejde ville vi ikke være her så simpelt er det. Den nye kasserer funktion er meget anderledes end det Orla hidtil har udført, primært pga. indførslen af et nyt administrationssystem. Kassereren skal fremover ikke tage sig af kontingenter, indbetalinger og bogføring det er der taget hånd om. Kassereren skal kort sat kun tage sig af følgende: have det økonomiske overblik holde styr på den kontante kassebeholdning sende faktura videre til bogføring Hvis det har din interesse at yde en beskeden indsats for en stor forening i en lille by så tøv ikke med at henvende dig til Henrik Møller, tlf Stjær Vandværk Der indkaldes til generalforsamling: TIRSDAG d. 22. MARTS KL I STJÆR FORSAMLINGSHUS Dagsorden ifølge vedtægterne, som kan læses på Der stilles forslag om ændring af vandværkets organisationsform fra I/S til Forening. Samtidig indkaldes til ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 22. marts 2011 kl , hvor eneste punkt er endelig vedtagelse af nye vedtægter og omdannelse til Forening. Begge generalforsamlinger afholdes i Stjær Forsamlingshus På gensyn den 22. marts Generalforsamling i Stjær Sogns Borgerforening MANDAG d. 4. APRIL KL / I STJÆR FORSAMLINGSHUS 18.30: Borgerforeningen byder på middag 19.00: Generalforsamling i foreningen - dagsorden i henhold til vedtægterne Generalforsamling i Brugsforeningen Galten og Stjær ONSDAG d. 13. APRIL 2011 Nærmere info om tid og sted via opslag i Brugsen Bent Skovsende Formand Spejdernes årsmøde TIRSDAG d. 15. MARTS for alle KFUM ere, ulve såvel som spejdere og deres forældre. Fællesspisning i Stjær Kom til fællesspisning i Stjær og nyd et lækkert måltid og det gode samvær med andre Stjær-borgere. Vi mødes 6-7 gange om året den sidste mandag i måneden kl , hvor vi skiftes til at lave mad. Fællesspisning frem til næste udgave af Stjær Avis bliver: MANDAG d. 21. MARTS Alle er velkomne med eller uden børn Er I interesseret i at deltage, så kontakt Dorthe Skriver på / eller på mail: 7

8 Nyt fra Borgerforeningen Fotos Mens vinteren holder Danmark lidt på is, har vi nu alligevel mange ting at glæde os over. Det, der i den sidste måned og indtil skrivende stund har optaget de fleste danskere, er vel nok Verdensmesterskabet i håndbold. At vore spillere skulle komme så langt, var det vel de færreste der havde troet, men sådan kan det gå. Lad os håbe, at de unge spillere, der løber rundt i Stjær Boldklub og forsøger at efterligne Ulriks drenge, får nogle rigtig gode timer ud af det, og at de en dag står i en finale. I sidste nummer omtalte jeg, at vi havde haft Landsbysamvirket på besøg, som fortalte om mulighederne for økonomisk støtte til tiltag, der kan skabe et bedre socialt samvær i landsbyerne. Ifølge Landsbysamvirkets hjemmeside disponerer man i 2011 over kr , som skal uddeles til projekter, der har til formål at skabe liv i landsbyerne i Skanderborg Kommune. Har du en ide, så er det om at komme i gang med at søge. Har du brug for hjælp til at formulere din ansøgning, hjælper Borgerforeningen dig gerne. Sidst i november, den dag Kong Vinter holdt sit indtog, løb vores hobbydag af stabelen. Forsamlingshuset var for en dag omdannet til et arbejdende værksted, hvor omkring 30 hobbyfolk præsenterede, hvad de får tiden til at gå med i de mørke vinteraftener. Der blev kreeret mange skønne sager, ligesom mange ideer blev udvekslet. Nogle var også i stand til at sælge ud af deres hobbyting til glæde for både sælger og køber. Omkring frokosttid, hvor foreningen solgte sandwichboller og drikkevarer, havde vi besøg af klovnen Gugge. Han viste, at klovneri kan være andet end at falde på halen. Aftenen indledtes med spisning. De to bestyrelsesmedlemmer Annalise og Jesper havde stået i køkkenet hele dagen og fremtryllet en overdådig buffet, og endnu en gang måtte mange erkende at maven desværre har det med at blive mæt før øjnene. Efter middagen var der så koncert med Lasse og Mathilde, der havde trodset vejrguderne og givet sig ud på den lange rejse fra Fyn til Stjær. Det var en koncert, der krydret med små anekdoter omkring tilblivelsen af musikken, gav de omkring 50 fremmødte en dejlig aften. Desværre var der nogle, der på grund af snestormen måtte melde fra. Hele arrangementet - hobbydag - spisning og koncert var sat op i samarbejde med Kulturring Østjylland, og vi forventer, at kunne komme med et tilsvarende arrangement i løbet af efteråret. Mere herom følger i en senere udgave af avisen. Der har i dagspressen været talt meget om, hvor sløjt det ser ud for forsamlingshusene i Østjylland og en svigtende udlejning. Lad mig understrege at dette ikke gør sig gældende for vort forsamlingshus. Et forhold der nok skal tilskrives Skanderborg Kommunes ansvar over for landsbyerne i kommunen, men så sandelig også de tidligere bestyrelser for huset, der jo har sikret at det vedligeholdelsesmæssigt er i en rimelig god stand. Der er dog hele tiden små og store opgaver, der skal ordnes. I entreen mangler vi at få sat karme op og monteret en skydedør, så rummet kan lukkes af. For at entreen kan se pæn ud, skal vi også male den. Der er også et par projekter, som har overvintret. Det drejer sig om vindskederne og gavlene på huset. Det er tvingende nødvendigt at få repareret disse to ting, hvis vi skal sikre, at den øvrige tagkonstruktion ikke tager skade. Fliserne på vores trappe blev slået løse umiddelbart ført frosten satte ind, så dette skal også bringes i orden, før vi får alvorlige skader her. Endelig skal styringen til udsugningen gøres færdig og tilsluttes vores adgangsstyring, så den selv slukker, når huset er forladt. Mange opgaver til en arbejdsdag. Vi informerer herom på nyhedsbrev og ved opslag i Dagli Brugsen og slutter med at ønske alle et godt forår. jb Stjær Sogns Borgerforening Formand: Jens Bølling Tlf Læs mere om Borgerforeningens arbejde og opgaver på: - under: Lokale sider > Borgerforening. Her er også et link til indmeldelse i Borgerforeningen. Stjær Forsamlingshus Udlejning: Lene Andersen Tlf Information om priser, frie tider, lokaler, møbler mm. samt kontakt til kokke, kogekoner, tjenere og lokale overnatningsmuligheder kan du læse mere om på: 8

9 Åben skak og spilleaften Stjær Sogns Borgerforening inviterer til en åben skakaften. Alle uanset køn, alder, hårfarve, højde, drøjde og trækprocent er velkomne. Vi mødes i Stjær Forsamlingshus d. 14/ kl og forventer at gå hjem kl Du møder blot op og spiller mod en anden, der er mødt op. Ja, vi ved godt, at du kan spille skak på internettet og ikke behøver at bevæge dig uden for en dør. Her får du mulighed for at møde din modspiller, snakke med andre og få nogle tip til hvordan du bliver bedre til dette ældgamle brætspil. Kan du ikke spille skak, så kom og lær reglerne, de er simple, men anvendelsen af dem kan være drilske. Har du andre brætspil, som du mener kan være interessante at spille (dam, mølle, stratego og andre) så tag disse spil med. Du finder helt sikkert en, du kan spille med. Krostuestole til salg - sjældent udbudt Ca. 27 krostuestole (lettere brugte - kun en ejer - alle serviceeftersyn overholdt) sælges. Stolene har været anvendt i forsamlingshusets krostuer. Står du og mangler en eller flere stole til f.eks. sommerhuset eller til din nye gildesal, så må dette tilbud være ganske uimodståeligt og kærkomment for dig. Se i dine gemmer efter ubenyttede femmere og aflever 5 af slagsen, så kvitterer vi med en krostuestol. Skal du bruge mere end 8 krostuestole, yder vi op til 10 % rabat, men så skal du også være hurtig. Henvendelse til Stjær Sogns Borgerforening. Husk - små som store bidrag modtages med tak. Hjælp søges! Der vil i løbet af aftenen være mulighed for at købe kaffe/ te, og vand. Slå allerede nu et stort kryds i kalenderen, så du husker, at vi skal spille Vi ses! mandag d. 14/ kl i Stjær Forsamlingshus. Vi er til at stole på! Det er vel gået op for de fleste af jer, at Stjær Sogns Borgerforening er påbegyndt en udskiftning af møblerne i forsamlingshuset. Vi har på nuværende tidspunkt, med støtte fra Galten Sparekasses Fond, Tuborgfondet og Landsbysamvirket indkøbt nye borde og 100 nye stole. Projektet blev dog lidt mere omfattende end vi havde forestillet os, og vi måtte foretage en udvidelse af døråbningen til møbelrummet, for at bordene kan komme ud og ind uden at få alt for mange skader. Vi mangler endnu at indkøbe knap 50 stole, før vi er færdige og udskiftningen afsluttet. Vi har derfor et tilbud til dig, der gerne vil gøre lidt mere for dit forsamlingshus, men ikke har tiden. Hvis du - sponsorer en stol betaler Borgerforeningen momsen, og du får dit navn på vores møbelsponsoropslag i forsamlingshuset, det koster derfor kun kr. 375,- pr. stol. Vi har gjort det nemt for dig. Når du alligevel skal indbetale dit medlemskontingent for 2011, kan du blot lægge prisen for en eller flere stole til det, du skal betale i kontingent, så finder vi ud af resten. Bor du ikke i Stjær sogn, og derfor ikke kan være medlem, skal du vide, at du også er velkommen til at sponsorere en stol. Kontakt bestyrelsen, så finder vi ud af det. Vil du ikke have dit navn på opslaget, så giv os besked. Kontingent for 2011 Stær Sogns Borgerforening Igen i år har vi valgt at uddele kontingentopkrævningen sammen med avisen. Bor du i Stjær Sogn, har du sammen med avisen fået et indbetalingskort, som du bedes anvende ved betaling af kontingentet. Vi forventer at langt de fleste borgere i sognet gerne vil støtte sognets Borgerforening, men skulle du have grunde til ikke at ville det, beder vi dig om ikke at tage det anstødeligt, at vi har givet dig et tilbud om deltagelse i fællesskabet. Skulle der opstå spørgsmål i forbindelse med opkrævningen, eller er der spørgsmål omkring Borgerforeningen, så er du velkommen til at kontakte os. 9

10 Hermed indkaldes til ordinær GENERALFORSAMLING i Stjær Sogns Borgerforening mandag d. 4. april 2011 i Stjær Forsamlingshus. Vi gør det til en tradition, så vi ligesom de 2 foregående år starter med fællesspisning. Bestyrelsen byder på stegt flæsk med persillesovs og hertil serveres vin og/eller øl. Kl Spisning. Kl Start på den ordinære generalforsamling. Dagsorden i henhold til vedtægterne. 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af revideret regnskab 4. Valg af bestyrelsesmedlemmer 5. Valg af revisor 6.Fastsættelse af kontingent 7.Evt. indkomne forslag med angivelse af disses indhold 8.Eventuelt Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal indsendes til Borgerforenings formand senest en uge før generalforsamlingen. Forslag til vedtægtsændringer skal dog fremsendes senest 4 uger før generalforsamlingen. Eventuelle indkomne forslag vil blive slået op i Dagli Brugsen, ved forsamlingshuset samt på Såfremt du/i ønsker at deltage i spisningen, bedes du/i venligst give besked via eller til telefonsvareren på senest d. 28/ Mød op og lad din mening have indflydelse på dit lokalsamfund - det er jo her du bor. Nyt fra KFUM Spejderne Ny sæson nye udfordringer! Det nye år byder på bl.a Refleksløb i Bakkeskoven, Virtuelt besøg i Californien og på Aruba, Rundvisning i Kirkens klokketårn, Besøg på papirfabrikken i Silkeborg, bål, knob, fisketur, snobrød, kanotur og meget andet! Vil du være med? Så kom op i Spejderhytten Tirsdag kl Husk der er ÅRSMØDE den 15/3 med billeder og fortællinger fra året, som gik. Vel mødt! En flok glade spejdere i Bakkeskoven en aften i januar 10

11 Vinterens mad Af Merete Pedersen Flemming Staub fra Storring vil varmt anbefale denne suppe til både hverdag og fest. Den er perfekt til kolde dage og tager kun 1 times tid at lave. Traditionel vintersuppe 4 personer 1 liter hønsefond ½ liter fløde Ca. 250 g rodfrugter (gulerod, selleri, pastinak, persillerod, jordskokker, kartofler etc.) 150 g svampe 3-4 skalotteløg g tyk bacon eller andet flæsk ½ liter hvidvin (gerne tør) Skær svampene i passende stykker og rist dem på panden. Skær baconen og rodfrugterne i brunoise (tern på 1 X 1 cm) og brun dem af i en gryde sammen med finthakkede skalotteløg. Kom hvidvin på og kog ned til en tredjedel. Kom hønsefond ved og kog ned til det halve. Kom fløden og svampene ved og lad det hele simre indtil suppen har sat sig. Tante Bittes flûtes Disse flûtes vil jeg varmt anbefale til suppen. De er utroligt nemme at lave og meget lidt tidskrævende, hvis man bare er lidt forudseende. Jeg nuppede opskriften fra min tante Bitte, som bare er genial til selv at opfinde opskrifter. 3 stk. ½ liter koldt vand 700 g hvedemel 1/8 pk. gær 2 tsk. salt ½ tsk. sukker Gæren opløses i vandet. De andre ingredienser tilsættes og røres godt sammen. Dejen skal væres meget klistret og skal ikke æltes med fingrene. Dejen skal hvile på køl i mindst 12 timer (max 36 timer). Dejen hældes ud på et godt melet bord og deles i 3 med en dejskraber. Formes løseligt til flûtes som enten bages i form eller på bagepapir. Efterhæver i 30 min. Pensles med vand eller kaffe. Bages ved 240 grader alm. ovn eller 210 grader ved varmluft i ca min. Tip: Prøv at skifte det alm. hvedemel ud med speltmel, eller hvedemel fra de 5 gaarde. Det giver en helt anden slags brød. Brug evt. halvt durum og halvt hvede. En lille opfordring: Er der nogen der har en yndlingsopskrift, de gerne vil dele med avisen læsere, er de meget velkomne til at indsende den på mail til Gerne med en lille forklaring eller historie vedhæftet. 11

12 Rollespilsworkshop i Storring Forsamlingshus Lørdag d. 2. April Kl En hyggelig dag i rollespillets tegn. Går du med en lille eller stor rollespiller i maven - er du nysgerrig efter at se, hvad det er, alle vennerne taler om - vil du lære om sminke, tøj og våben, så kom og vær med! Se hvordan man laver våben og kostumer fra bunden. Se hvordan du skal reparere dit våben. Få gode idéer til roller. Få en snak med voksne rollespillere. Lær hvordan du skal læse et plot. Lær om kampteknik i et rollespil. Både voksne og børn er meget velkomne! Husk at du kan medbringe dine egne materialer, f.eks. symaskine, stof, liggeunderlag og gaffatape eller andet, som du forestiller dig, at du kan bruge i skoven. 12

13 Rollespil i Natten Næste Rollespil i Bakkeskoven er Lørdag den 14. Maj, fra. Kl til En forårsaften i maj indtages skoven af onde og gode skikkelser, mennesker der vil handle på markedet, mangaer på gennemrejse, små og store genkendelige personer - og ukendte Elver, Orker, Gobliner, Mennesker, Tyve, Mangaer, Hekse er de racer man kan være. Første halvdel, indtil ca. kl , er velegnet for de mindste, derefter kan det være, at der sker nogle lidt mere uhyggelige ting i skumringen! Men som sædvanligt kan man på markedet i Bakkeriget hygge sig ved bålet og proviantere lidt spiseligt. Du kan handle med ting, du selv har med. Du skal have bløde våben, og du skal helst være udklædt, men det behøver ikke være dyrt og fint! Vi har endnu ikke præcist aftalt, hvad der skal ske, men i løbet af foråret vil du finde flere oplysninger på kulturistjaer.dk Det koster 40 kr. at være med og du skal tilmelde dig på nettet, se hjemmesiden. Her kan du på forhånd ønske hvilken race du vil være. OBS! In-check sker fra kl Alle er velkomne! Igen deltager rollespillere fra rollespilsklubben Fafner fra Bjedstrup. Venlig hilsen Rollespil i Stjær, kulturistjaer.dk 13

14 Danmarks Naturfredningsforening, Skanderborg Kommune og Århus Kommune har i december 2010 fremsat forslag om fredning af et område dækkende Lillering Skov, Tåstrup Sø og Mose, Stjær Stenskov og Søskov samt de mellemliggende arealer. Formålet med fredningen er at bevare og forbedre natur og landskabsværdierne, skabe et større sammenhængende naturområde og forbedre offentlighedens adgang til fredningsområdet. Derudover ønsker man at bevare og permanent beskytte allerede kendte kulturhistoriske værdier og de naturligt forekommende stenbestrøninger. Harlevfredningen Fredningen rummer også mulighed for naturgenopretning. Det kan f.eks. være ved at forbedre vandmiljøet i Tåstrup Sø, som er belastet af næringsstoffer. Stjær Stenskov og Søskov I Stjær Stenskov og Søskov findes der, som et af få steder i landet, udstrakte partier med velbevarede stenbestrøninger. Disse sten blev aflejret i isranden under den sidste istid for ca år siden. Fænomenet er af national geologisk værdi og 20 ha af skoven blev fredet i Med det nye fredningsforslag vil den hidtidige fredning blive ophævet og stenbestrøningerne i Stjær Stenskov og Søskov vil komme under de nye fredningsbestemmelser. Stenbestrøninger i Stjær Stenskov januar Fredningsbestemmelserne Området består af skove (overvejende løvskov) og lysåbne naturtyper (moser, enge, søer, overdrev og vandhuller). I fredningsforslaget lægges der op til, at arealerne ikke må terrænændres, bebygges eller beplantes. De lysåbne arealer må ikke gødskes, sprøjtes, kalkes eller omlægges og tidligere landbrugsarealer skal udlægges til græs, høslet eller anden ekstensiv drift. Skovarealerne skal bevares som løvskov med hjemmehørende arter og skovdriften skal være ekstensiv efter naturnære principper. Den store variation af naturtyper betyder også en stor artsrigdom både af planter og dyr, som fredning skal medvirke til at bevare. Kulturhistorisk spor De kulturhistoriske spor i området er talrige. Der kan således findes spor af beboelse så langt tilbage som bondestenalderen. Disse kulturhistoriske spor findes primært i Lillering skov. Her er f.eks. højryggede oldtidsagre, gravhøje, stenkisteformede broer og af nyere dato kan næves resterne af banetracéet fra Hammel-Aarhus Jernbanen. En del af disse kulturhistorisk spor er fredet, men langt fra alle. Harlevfredningen skal sikre at alle de kulturhistoriske spor fredes og i et vist omfang reetableres. På Kulturarvsstyrelsens hjemmeside kan man finde kort over og læse mere om de enkelte fortidsminder: Offentlighedens adgang I fredningsforslaget ligger der også en ønske om at give offentligheden bedre adgang til området. Hele området er privatejet og således omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelser, som siger, at man kun må færdes i skovene på vej og sti. Det foreslås derfor at gøre eksisterende stier i området permanent tilgængelige for almenheden. Derudover skal der flere steder etableres nye stiforbindelser mellem eksisterende stiforløb. Stierne udlægges som trampespor. Disse nye stier anlægges således, at de knytter de to skovområder sammen. 14

15 Der skal også etableres parkeringsmulighed for op til 8 biler ved Stenskovvej på matr.nr.24b Stjær By, Stjær, jf. kort. om at give offentligheden bedre adgang til områderne og ved fredningen af de kulturhistoriske spor. Med en fredning bliver det muligt for kommunen at tvinge lodsejerne til at give offentligheden adgang til områderne, hvis der ikke kan opnås frivillige aftaler herom. Der er ingen tvivl om, at mange gerne så muligheder for at færdes i områderne forbedret, men spørgsmålet er, om man ikke når længere ved frivillige aftaler frem for tvang. For så vidt angår de kulturhistoriske spor kan det være en rigtig god idé med en fredning for at sikre bevaringen af disse, da mange er i fare for at forsvinde. Fugletårnet ved Tåstrup Sø I maj-nummeret af Stjær Avis bragte vi en artikel om Tåstrup Sølav, som havde planer om at etablere et fugletårn, en trampesti og en gangbro i den nordlige ende af Tåstrup Sø. Dette projekt har intet med fredningsplanerne at gøre. Tåstrup Sølavs projekt er blevet til i et Grønt Partnerskab og er baseret på frivillige aftaler med de berørte lodsejere ved Tåstrup Sø. Kort over Harlevfredningen. På kortet er markeret nuværende og planlagte stier samt p-pladser. Se kortet i farver på Natura 2000 Fredningsforslaget dækker to områder, som allerede er beskyttet af EU s naturbeskyttelsesdirektiv også kaldet Natura Det drejer sig dels om den nordlige del af området: Lillering Skov og Tåstrup Mose og dels om den sydlige del af området: Stjær Stenskov og Søskov samt Tåstrup Sø (habitatområde 232). Skanderborg Kommune har givet de relevante tilladelser til projektet, og alle tegninger og opmålinger er på plads. Projektet er således klar til at blive gennemført, hvis altså økonomien falder på plads. Projektet var oprindeligt skønnet til at koste kr , men dette beløb har vist sig utilstrækkeligt. Der mangler kr for at projektet kan gennemføres. Ejerlavet har søgt om penge flere steder og venter nu på svar på disse ansøgninger. Er der nogen, som har gode idéer til, hvordan ejerlavet kan skaffe pengene, eller som gerne selv vil donere penge til projektet. så hører ejerlavet gerne fra jer. Skriv til Jakob Thulesen Dahl på Af Dorthe Søborg Skriver Natura 2000-områderne skal beskytte naturtyper og vilde dyre- og plantearter, som er sjældne, truede eller karakteristiske for det pågældende EU-land. Læs mere om Natura 2000-planerne på Naturstyrelsens hjemmeside naturbeskyttelse/natura2000 Fredningsforslaget vil ikke skabe forbedringer på naturbeskyttelsesområdet for så vidt, at det drejer sig om Natura 2000-områderne eller i forhold til den allerede gældende fredning af Stjær Stenskov og Søskov. Der, hvor fredningsforslaget virkeligt adskiller sig i forhold til Natura 2000-planerne, er ved planerne Rundhøj set fra Stjær Stenskov. Januar

16 TURE I OMEGNEN AF STJÆR De tre s er: Stjær - Søballe - Storring En sand klassiker! En vindstille sommeraften kan man møde alle på ruten....eller, næsten alle... men rigtig mange lokale tager lige turen rundt på gåben, i løbesko eller på cykel. Den er regulær, og nem at finde rundt på, da den følger vejen hele tiden. Fakta Længde: 7,3 km Højdepunkter: masser af gode udsigter. Terræn: asfalt hele vejen. Kender du en god rute, der bør beskrives? Giv et praj på 16

17 STJÆR LIGGER I ET NATURSKØNT OMRÅDE. Mange benytter landskabet til gå-, løbe og cykelture, men hvor går man hen? Stjær Avis vil i de kommende numre stille skarpt på nogle af de mange, mere eller mindre kendte ruter. I dette første kapitel kigger vi på to forholdsvis kendte og benyttede ruter, turen til Bjørnebjergene, og ruten mellem vore tre byer i området, Stjær, Søballe og Storring. Bjørnebjergene (start ved Stjær Kirke) I 2006 lanceredes projekt bestigbjerge.dk, som en del af et fritidstilbud til folk om at (gen-)opdage fornøjelserne ved at bestige bjerge i Søhøjlandet. I alt 15 bjerge er indtil nu beskrevet, og eet af bjergene ligger i Bakkeskoven ved Stjær. En skøn tur, der visse steder får pulsen op. Rutevejledning: gå fra kirken hen ad Vesterbro og drej til venstre ad Stjær Bakker. Drej til højre ved Bakkeskovvej op til skoven. Følg skovgrænsen til den indhegnede lysning. Gå ind ad skovstien, og følg stien mod højre omkring indhegningen. Følg den store lysning ind i skoven, og gå op mod højre ad den stejle bakke. F o r t s æ t t i l bagsiden af skoven, og følg stien langs med skovgrænsen. På denne sti står pælen, der angiv e r h ø j e s t e punkt. Følg stien langs skovbrynet, til skoven slutter (fantastisk udsigtspunkt!), og følg vejen tilbage til Stjær. 17 Læs mere på Fakta Længde: 3,8 km Højeste punkt: 129 m Højdepunkter: Bjergtoppen i skoven, markeret med en pæl. En formidabel udsigt ind over Århus, lige når man forlader skoven mod øst. Terræn: asfalt /skovsti (kuperet)

18 Nabohjælp i en digital tidsalder Nabohjælp har været et tema i en del år efterhånden. Det handler om at være opmærksomme på hinandens boliger og holde øje med, om der sker noget usædvanligt i nabolaget. Generelt gælder det om at lade naboerne kende din dagligdag - og sørge for, at de ved, når du er bortrejst, så de kan holde ekstra øje med din husstand. Det Kriminalpræventive Råd anbefaler beboere at holde øje med nabolaget. De traditionelle råd er: 1) Giv din nabo besked, når du er bortrejst og giv dem dit telefonnummer 2) Få huset til at se beboet ud 3) Synliggør nabohjælp via mærkater til vinduer og døre Idéen bag digital nabohjælp Idéen bag Naboor nabohjælp opstod i forbindelse med en række gentagne indbrud i et nybyggerkvarter i udkanten af Århus. Der opstod et tydeligt behov for at hjælpe hinanden med at holde øje og reagere hurtigt, når der var indbrud eller der blev observeret noget usædvanligt. Idéen om et fælles digitalt netværk med besked direkte til beboernes mobiltelefoner blev født! Hvad kan Naboor bruges til? Naboor-systemet understøtter nabohjælpen på 3 hovedområder: 1) Når man er bortrejst Når du er på ferie, mindes dine naboer om at tjekke din bolig mindst hver anden dag. Når naboen har tjekket, at alt er, som det skal være, registreres det i Naboor og både du og de øvrige naboer får besked om, at alt ser ud, som det skal. 2) Hvis uheldet er ude Hvis du opdager, at der er indbrud hos en nabo, kan du sende en alarm ud via både e- mail og mobiltelefon. På den måde har du mulighed for hurtigt at få samlet flere naboer, der kan tage billeder og bevidne indbruddet noget der typisk virker afskrækkende på indbrudstyve. 3) Det vågne nabolag Er der en af naboerne, der opdager noget usædvanligt, registreres det i Naboor, så alle tilknyttede får besked om f.eks. at holde særligt øje med en bestemt bil o.l. i nabolaget. Naboor er en gratis online-service, der sætter nabohjælpen i system - og hjælper med at forebygge indbrud! Projektet er støttet af Østjysk Innovation og kan derfor fungere som en gratis service. Navnet Naboor Navnet Naboor udtales Na bur. Udtales det på engelsk, lyder det som neighbour altså nabo. På den måde har den lokale virksomhed bag systemet sikret sig, at produktet på sigt også vil kunne gøre sig i udlandet. Et lukket privat nabonetværk I praksis oprettes et lukket privat netværk på Naboors hjemmeside. Man vælger selv hvem, man vil være Naboor-naboer med det kan være reelle naboer, venner, kolleger eller familie, der bor i nærheden. Det er kun deltagerne i dit netværk, der kan se, om du er hjemme eller ej. Man kan også vælge at have flere private netværk f.eks. et netværk for hjemmet og et for sommerhuset eller hvad med et netværk for sine aldrende forældre..? Sikkerhed i netværket Oplysninger om, hvornår vi som husejere dagligt er hjemme, og især om hvornår vi er på ferie er ikke rare at få ud i offentligheden. Systemets sikkerhed er derfor helt essentielt. 18

19 Sikkerheden sikres ved at: a) Nye brugere CPR valideres op mod det centrale personregister og sikrer dermed at personen har bopæl på den pågældende adresse. b) Naboor benytter samme krypteringsmetode, som kendes fra netbanker og netbetalinger. Det sikrer, at al kommunikation med Naboor og dit netværk ikke kan misbruges af udefrakommende. c) Der kræves 2-vejs godkendelse af hinanden, som man kender det fra f.eks. Facebook. Man inviterer folk, man kender, som så skal bekræfte, at de kender den, der inviterer, og at de vil være med i deres netværk Visninger På hjemmesiden ser man på en overskuelig måde hele ens netværk enten i en grafisk visning eller i listeform. Hvordan kommer man i gang? Hvis du får en forespørgsel fra en nabo, som via en mail inviterer dig med i sit netværk, skal du blot benytte det link, der er i mailen - og du får så mulighed for at oprette en brugerprofil. Du kan også modtage en invitation via sms, som fortæller hvem, der har inviteret dig. Hvis du selv har fået lyst til at starte et netværk, går du ind på hjemmesiden hvor du opretter dig som bruger og udfylder husstandens profil. Derefter inviterer du dem, du ønsker skal være med i dit netværk. Det kan være nogen, der allerede er registreret i Naboor og det kan være nye brugere, som kan inviteres via deres adresse eller mobiltelefonnummer. Selv om du ikke har internetforbindelse, kan du alligevel få oprettet og benytte et Naboor-netværk. Du skal blot have oprettet en -adresse for at kunne blive registreret i netværket derefter kan du I den grafiske visning er hver deltager i dit netværk illustreret ved et hussymbol og adressen. Hussymbolet kan være farvet og vise røg op ad skorstenen (man er hjemme) eller være grå og uden røg (man er ude f.eks. på arbejde). Er nogen på ferie, vises en kuffert, og er der sket noget usædvanligt, der skal holdes øje med, vises en gul trekant med udråbstegn. Hvis der er sendt en alarm ud, vises det ved en markant rød alarm ud for den pågældende husstand. Hvis der er sket indbrud hos en nabo, kan du via Naboor se, hvem din nabo er i Naboor-netværk med, og hvem der evt. har en nøgle til huset. Du kan ikke se om din nabos Naboor-naboer er hjemme eller ej med mindre de også er en del af dit netværk. Flere gratis muligheder på vej Der er hele tiden nye funktionaliteter på vej. F.eks. er der gratis apps på vej til iphone og Android. Naboor Messenger er en kommende service til Windows, som kan sættes op til at starte op med computeren og dermed med det samme give dig oplysninger fra Naboor, uden at selve hjemmesiden skal åbnes. Tilkøbsmuligheder på sigt Der arbejdes desuden på at integrere Naboor med GPS-sporing (f.eks. i biler) samt overfaldsalarmer og privatalarmer, der i forvejen kan sende sms er, når de aktiveres. Disse funktionaliteter vil være tilkøbsmuligheder ud over den gratis online-service. 19 nøjes med at benytte din mobiltelefon. Når din husstand er oprettet, kan du registrere, hvornår du holder ferie, og du kan indtaste en ugeplan for, hvornår der ikke er nogen hjemme i dagtimerne er der ændringer, sender du nemt en besked om ændringerne ud i netværket. Som Naboor-bruger får du tilsendt klistermærker til at sætte i vinduer og på døre for at advare potentielle tyve om, at du er med i Naboornabohjælp. Du kan også via hjemmesiden bestille folderen Sikring der virker til at dele ud til dine naboer. Vil du vide mere Hvis du har lyst til at vide mere, kan du først og fremmest besøge hjemmesiden: Her er masser af information i tekst og videoklip, der illustrerer, hvordan systemet virker og en trin-for-trin guide om, hvordan du opretter dig som bruger. Desuden er der links til klip fra TV2 Nyhederne. Du kan også ringe på , hvis du har spørgsmål eller kommentarer eller hvis du ønsker at booke en demonstration og/eller et møde sammen med nogle naboer. /av

20 Goddag vi nu Eder vil byde I kender os nok fra i fjor. Da I var så gode at yde en skærv vil vort gildes bord Og dagen forsvandt ad åre, og året til sidst svandt hen. Fastelavn er nu kommet tilbage, og her har I os igen. For gaven vi Eder vil takke og ønske jer lykke og held. Vi vil byde jer til os en aften hvor vi alle vil more os vel Det var den sang, som vi sang på melodien I alle de riger og lande, da jeg gik soldat. Vi sang de første to vers, hvorefter kassereren gik frem og modtog skærven. Han takkede for gaven og inviterede hele husstanden til fest i forsamlingshuset den følgende mandag. Med et klap på pengetasken og et honnør drejede han om på hælen, gik tilbage og indtog igen sin plads i rækken. Så sang vi takkeverset, hvorefter generalen med høj røst kommanderede: Fremaaaad, march!, og vi fortsatte til næste hus. Historien bag fastelavnssoldaterne Traditionen med at gå fastelavnssoldat er helt speciel for det østjyske område. Man mener den kan spores helt tilbage til midten af 1800-tallet, hvor den måske opstod under inspiration af krigen med Tyskland i 1848 (Treårskrigen). Det var netop her på egnen, at General Olaf Rye og hans soldater holdt til. Hvornår fastelavnssoldaterne præcist startede i Stjær, er det ikke lykkedes mig at opspore, men Kristian Schmidt husker, at de i hvert fald kom rundt inden Det kan være, nogle ved noget om det? Soldater fra 1944, fotograferet i gården hos Erik Toft Det første år, jeg var med, mødte vi op til middag hos Valdemar Kaspersens (Per Kaspersen var konge det år), og alle soldaterne spiste traditionen tro kartofler og frikadeller, og budding til dessert. Pengetasken Pengetasken lånte vi først af vognmand Anker Laursen, senere af hans søn, Erik Laursen. Det var en fin lædertaske med rem og messingbeslag, sådan en rigtig vognmandstaske. Erik Laursen fortæller, at tasken var en gave til Anker Laursen fra sin kone. I bunden af tasken lå der altid en seddel. På den stod der, at når soldaterne var færdige, skulle tasken afleveres hos vognmanden. Pengetasken har Eriks datter Hanne fået for få år siden, så den er fortsat i familiens eje. Stjærs sejeste soldater Sværdene fik vi lavet hos Folmer, Ejvind og Søren. De var af træ, sølvfarvede, med sort greb og med håndbeskytter. De var meget seje, syntes vi. Vi lånte vores fædres hvide skjorter, for det var jo en kold omgang, så der skulle godt med trøjer og overtøj indenunder. Men når vi så var udstyret med skråbånd, hue eller krone og sværd, var vi nogle rigtige verdensmænd. Harald Damgaard (maleren, red.) fortæller, at i gamle dage var det karlene på gårdene, der red rundt på hesteryg, og inviterede de unge piger til fest. Festen blev før forsamlingshusenes tid holdt i overstuen (den fine stue), på en af de større gårde. Soldaterne i Stjær Henning Røgen, Allan Kudsk og jeg selv startede i 1960, da vi gik i første klasse. Dengang startede vi med at gå soldat, i første klasse, og vi fortsatte til og med 7. klasse. Vi gik kun om lørdagen, der var jo ikke så mange huse dengang. Vi gik om formiddagen ude på landet, og inde i byen om eftermiddagen. Det første år var vi kun med om eftermiddagen, næste år var vi med fra morgenstunden kl. 7. Avisens erhvervsredaktør anno

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning - formand Mads Sørensen 3. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere

Referat General forsamling Laven og omegns borgerforening

Referat General forsamling Laven og omegns borgerforening Referat General forsamling Laven og omegns borgerforening Laven Børnehave 29/10-2014 Dirigent: Jakob Referent: Bodil Larsen Formandens beretning Af Bente Jensen Bestyrelsen den bedste måde et møde mennesker

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 41. årgang nr. 4 Marts 2015. Fastelavnsholdet 2015. Indkaldelse til generalforsamling findes inde i bladet!

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 41. årgang nr. 4 Marts 2015. Fastelavnsholdet 2015. Indkaldelse til generalforsamling findes inde i bladet! Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 41. årgang nr. 4 Marts 2015 Fastelavnsholdet 2015 Indkaldelse til generalforsamling findes inde i bladet! 2 Hjemstavns Folkedanserne på Frederiksberg Hjemstavns Folkedanserne

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Dagsorden iflg. vedtægterne: 1. Valg af ordstyrer: Tage Kristensen 2. Valg af skriftsfører: Lars Barslund 3. Formandens beretning:

Læs mere

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 1. Information om medlemsweekend år 2010 Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 Så nærmer sig tiden som mange af os har glædet os til et helt år hvor vi skal mødes igen

Læs mere

INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER

INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER LIDT FRA GAMLE DAGE SÅ HOLDER VI FEST IGEN I år vender vi tilbage til traditionerne og holder et gammeldags halbal i Hundslund Hallen!

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2011 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338 Side 1 Christian Petersen Anna Rasmussen Ingrid Petersen 1. Marts 25. Marts 28. Marts Redaktionen ønsker

Læs mere

Generalforsamling - Ved Bjergets Grundejerforening

Generalforsamling - Ved Bjergets Grundejerforening Generalforsamling - Ved Bjergets Grundejerforening Fremmødte: 16 Referent: Bolette Toft Mødedato: 2. april 2014 Mødested: Stubhuset; kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning om

Læs mere

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK.

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Der er gang i alle vores hold og vi er ret godt fyldt op. Der tegner sig en god klubånd som der plejer og vi håber at alle nye som gamle medlemmer

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

ARRILD NYT. Infobrevet. No. 1. - 4. kvartal 2011. Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt

ARRILD NYT. Infobrevet. No. 1. - 4. kvartal 2011. Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt ARRILD NYT Infobrevet No. 1. - 4. kvartal 2011 Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt Nyt infobrev til alle i Arrild sogn Som et nyt tiltag i Arrild sogn, vil støtteforeningen for Arrild

Læs mere

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008 Rødder og Vinger NYHEDSBREV marts 2008 Jeg håber alle er kommet godt over jul og nytår og nu er friske til at tage fat på en ny sæson i vores lille forening. Lille er måske ikke det helt rigtige ord længere.

Læs mere

Generalforsamling 22.03.2013

Generalforsamling 22.03.2013 Generalforsamling 22.03.2013 Mødeart: Mødested: Generalforsamling - Single Rock Cafe Horsens. Vestergade 7B, 8700 Horsens. Mødedato: Fredag d. 22.03.2013 kl. 18.00. Referatdato: 22.03.2013. Deltagere:

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 6. årgang 1. udgave 1. juni 2015 5. Eva Hjort 6. Anna Elvira Andersen 7. Anna Wraa 15. Eli Agnethe Hansen 2. sal: 1. Rigmor Vils 2. Ole Kragh Pedersen 3. Vagner Hansen 12. Gerda Jepsen

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012 yhedsbrev December - Januar - Februar 2012 Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10 FDF SÆSLV Indhold FDF-Info Side 3 yt fra Kredslederen Side 4 yt fra Bestyrelsen

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub Juli 2014 Lørdag d. 5. juli. Jazz og æggekage på Carlslund, Fruens Bøge Skov 7, 5250 Odense. En tilbagevende tradition er, at vi mødes på Restauration Carlslund og nyder den gode æggekage og jazzmusikken

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

Tennis Nyt 2010. Sejs Svejbæk Tennis. Sejs Svejbæk Tennisklub. www.sejssvejbaek-if.dk/tennis. Tennis Nyt 2010

Tennis Nyt 2010. Sejs Svejbæk Tennis. Sejs Svejbæk Tennisklub. www.sejssvejbaek-if.dk/tennis. Tennis Nyt 2010 Tennis Nyt 2010 Sejs Svejbæk Tennis Sejs Svejbæk Tennisklub www.sejssvejbaek-if.dk/tennis Tennis Nyt 2010 1 Bestyrelsen 2010 Formand Uffe Rasmussen, Strandvejen 28 tlf.: 8684 5690 Mobil: 2949 0360 privat

Læs mere

Tillykke. Vil I sælge jeres hus i Bakken bofællesskab? 31. årgang Nr. 7 14. februar 2011

Tillykke. Vil I sælge jeres hus i Bakken bofællesskab? 31. årgang Nr. 7 14. februar 2011 31. årgang Nr. 7 14. februar 2011 E-mail: Bakkanalen@bf-bakken.dk Hjemmeside: www.bfbakken.com Redaktion Hjørdis Deadline søndag kl. 16 00 Redigeres af bofæller Indlæg til Bakkanalen: Skriv teksten i arial

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Kære Grundejer, Svanlevvej, 06.05.2012

Kære Grundejer, Svanlevvej, 06.05.2012 Kære Grundejer, Svanlevvej, 06.05.2012 Den nye bestyrelse: Hermed en kort introduktion til den nye bestyrelse, som nu varetager jeres nuværende og fremtidige fælles interesser i forbindelse med det skønne

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014 Dagsorden 1) Valg af dirigent 2) Formandens beretning 3) Regnskab og budget 4) Indkomne forlag 5) Valg af bestyrelse 6) Valg af suppleanter 7) Valg

Læs mere

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen HER ER DER PLADS RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. Til opslagstavlen Kære forældre og andre. Lidt hjælp kan vi altid bruge, både i klubben og til 4Hskuet, så hvad

Læs mere

Program for 2015. www.tirstrupjagtforening.dk. Efter generalforsamlingen 2014 har bestyrelsen fået følgende sammensætning:

Program for 2015. www.tirstrupjagtforening.dk. Efter generalforsamlingen 2014 har bestyrelsen fået følgende sammensætning: Efter generalforsamlingen 2014 har bestyrelsen fået følgende sammensætning: Titel: Navn: Tlf. / Mobilnummer: Formand Søren Larsen 86 33 60 63 Kasserer Anders V. Hansen Ikke medlem af bestyrelse 86 34 59

Læs mere

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk April 2009 Læs i dette nummer: Ny konstituering Ny hjemmeside mm. Arbejdsopgaver Tilskudsmuligheder Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk Side 1 Den nyvalgte bestyrelsen har på

Læs mere

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen.

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Vi startede med en kort præsentation, og det var godt at se, at alle årgange undtagen en enkelt var repræsenterede. Der var også en del nye ansigter i blandt.

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Nr. 1 2015. Godt at vide Den lille lette Forårs fornemmelser Vi er Frivillige

Nr. 1 2015. Godt at vide Den lille lette Forårs fornemmelser Vi er Frivillige Nr. 1 2015 Godt at vide Den lille lette Forårs fornemmelser Vi er Frivillige Indholdsfortegnelse Informa on Formandens ord 3 Kontakt informa oner 4 Konkurrence 5 Madholdet Gistrup e erår 2014 6 Forårets

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik

Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik Havde du indbrud hen over julen? Eller skal du ud nytårsaften, og er du utryg ved at efterlade huset alene? Der findes masser af teknologi, der kan hjælpe

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub Sydfyns Single- og Venskabsklub www.svendborgsingleklub.dk OBS!! Af hensyn til danseaftner på Skærven i Nyborg, er klubaftnerne fremover flyttet til 3. fredag i måneden April 2013 Søndag den 7. april kl.

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke KOM OG VÆR MED!!!!!!!!! AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke KOM OG VÆR MED!!!!!!!!! AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

Nyhedsbrev. Indhold. Den store fødselsdagsfest 4. september sidste chance! Regionslejr i 2011. August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat

Nyhedsbrev. Indhold. Den store fødselsdagsfest 4. september sidste chance! Regionslejr i 2011. August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat Nyhedsbrev Velkommen tilbage fra en velfortjent sommerferie. Vi håber I alle har haft en begivenhedsrig ferie med vellykkede sommerlejre for store og

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

En ny spændende måned!

En ny spændende måned! Kildeskolenyt! En ny spændende måned! I marts måned var der fastelavnsfest, en masse forældrekonsultationer og vi fik slået hul på den årlige fotografering af elever og lærere. I april fortsætter fotograferingen

Læs mere

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Se bankens annonce. Tilmelding på tlf. 97 37 62 48 senest fredag den 15. februar. Vi kan max være 40 i alt, så det er først-til-mølle-princippet, der gælder. Evt.

Læs mere

Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING

Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING AFHOLDT I STENLILLE HALLENS SELSKABSLOKALE ONSDAG DEN 20. FEBRUAR 2008 Klokken 19.00 bød formand Carl-Henrik Nielsen

Læs mere

Mogenstrup (Jrundejerforening

Mogenstrup (Jrundejerforening '. p. l r ~nn Mogenstrup (Jrundejerforening Dagsorden: Referat fra Mogenstrup Grundejerforenings ordinære generalforsamling, afholdt den 29. marts 2012 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslog Flemming

Læs mere

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Dagsorden for den ordinære generalforsamling var følgende: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Vi kan derfor oplyse kan derfor allerede nu oplyse at næste års generalforsamling bliver afholdt fredag den 22. marts 2013.

Vi kan derfor oplyse kan derfor allerede nu oplyse at næste års generalforsamling bliver afholdt fredag den 22. marts 2013. Klitmøller Vandværk - Generalforsamling 2012 Velkomst v/formand Søren Konradsen På bestyrelsens vegne er det mig en glæde at byde velkommen til årets generalforsamling. Lad mig slå fast med det samme:

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014

SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014 SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014 Så er det lige før juleferien begynder - en tid, hvor der er nisser, mystik og spænding alle vegne. Hjertelig velkommen til Jul og Nytår. Julebehovspasning Da vi ingen tilmeldinger

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2015 Dansk Linedance

Nyhedsbrev maj 2015 Dansk Linedance 1 Nyhedsbrev maj 2015 Dansk Linedance Indhold: Kort info om hjemmeside m.m. 2 Invitation til Inspirationsdag/instruktørfest 3 Regelsæt for indsendte danse 6 Info om festmiddag m.m. 7 Instruktør søges 8

Læs mere

Denne drejebog er ment som en hjælp til Ungdomsudvalget.

Denne drejebog er ment som en hjælp til Ungdomsudvalget. Denne drejebog er ment som en hjælp til Ungdomsudvalget. Det er ikke altid let at komme ind i et nyt udvalg, og især ikke Ungdomsudvalget som i SAR har for vane at lave en masse gode, spændende og sjove

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold:

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Maj 2014 De gamle skilte på hotellet Afholdshotel fra 1914 til 1970 Indhold: Krocketklubben. Avisindsamling. Støtteforeningen

Læs mere

Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning Aktiviteter:

Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning Aktiviteter: Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 Til stede fra bestyrelsen: Linnea Christensen (afgående formand), Susanne Skarby (kasserer), Peter Rask, Anne Erben. Afbud fra

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Marts 2006 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Generalforsamling torsdag 16. marts kl. 19.30 Sidste tilmelding til Eventyrløbet søndag 23. april Teater & Natmad Fredag 19. maj kl. 19.30 Eventyrløbet torsdag

Læs mere

Program for legestuen ved Fredens Kirke

Program for legestuen ved Fredens Kirke Program for legestuen ved Fredens Kirke Forår 2014. Legestuen foregår året rundt (undtaget i ferierne; sommerferie juli-august) Legestuen er et tilbud til alle børn fra 0 år til 6 år sammen med mor / far

Læs mere

JUNI 2015. Maglebrænde Sogns Beboerforening www.maglebraendeforsamlingshus.dk

JUNI 2015. Maglebrænde Sogns Beboerforening www.maglebraendeforsamlingshus.dk JUNI 2015 Maglebrænde Sogns Beboerforening www.maglebraendeforsamlingshus.dk Bestyrelsen Kaj Andersen og Henny Boch har ønsket at udtræde af bestyrelsen. I stedet er indtrådt Niels Hansen og Carl Petersen.

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Fællesmøde Onsdag den 16. januar kl. 14.00 på Hjemmet. Hyggeeftermiddag med musikalsk underholdning og fællessang ved Per Skærlund, Grindsted. Pris for entrè, underholdning

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest Nyhedsbrev maj 2015 Vi går ind i milde maj måned med lysegrønne træer, blomstrende buske og varme i luften. Nedenfor kan I se et skema over maj måned, som giver et overblik over de mest overordnede ting,

Læs mere

Nyhedsbrev, marts 2013

Nyhedsbrev, marts 2013 Nyhedsbrev, marts 2013 Klubnyt Kære venner Årets første Nyhedsbrev er just tikket ind i din mailboks, og hvad skal du så bruge det til? Jo - vi bringer sidste nyt fra klubben til aktive og passive, og

Læs mere

Madpolitik i overbygningen.

Madpolitik i overbygningen. Hold Øje uge 41. Lyden af efterårsferie og et bolsje.. Sanne, Sanne, Sanne.. Kære Alle. Så er der efterårsferie. I ønskes alle en dejlig uge vi ses igen om en uge bl.a. til musicalperiode for OB. Hilsen

Læs mere

Vestegnens Harmonika Klub

Vestegnens Harmonika Klub HARMONIK-AVISEN 23. årgang Marts 2015 Nummer 1 Harmonika koncert i Høje Taastrup Kirke Så er det forår! Forårsmatiné Harmonikakoncert Generalforsamling Spil Op Café Vestegnens Harmonika Klub 1 HARMONIK-AVISEN

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Forældrebrev den 20. december 2013

Forældrebrev den 20. december 2013 Forældrebrev den 20. december 2013 1. Præcisering på vores hjemmeside omkring søskendetilskud Hidtil har der på hjemmesiden stået: Der ydes søskendetilskud til forældrenes betaling af skole og SFO. Elever

Læs mere

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 21 fremmødte 1. Indledning Det er i dag et vejr nr. 266 i højskoledagbogen 1.1 Valg af dirigent Finn Seerup blev valgt.

Læs mere

Nyhedsbrev februar 2015

Nyhedsbrev februar 2015 Nyhedsbrev februar 2015 Kære medlemmer Kastellets 350 år blev fejret efter alle kunstens regler den 1. november 2014 med opvisninger, gardehusarer, musik, rundvisninger, og Slaget på Kirkepladsen, men

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 270 Sdr. Vium Sogneforeningen maj 2014

Sdr. Vium Nyt. Nr. 270 Sdr. Vium Sogneforeningen maj 2014 Sdr. Vium Nyt Nr. 270 Sdr. Vium Sogneforeningen maj 2014 Sogneforeningens generalforsamling. Til sogneforeningens generalforsamling blev der valgt Kent Rosendahl og John Jacobsen som nye medlemmer af bestyrelsen.

Læs mere

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem 2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem Nr. 1 Nr. 22 N. W. Gadesvej 1 + 22 3480 Fredensborg Tlf. 7256 2600 Fredensborg 2015 Velkommen til LUNDELY FRITIDSHJEM Lundely er et stort fritidshjem og en del af

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere