Onlinerekruttering. Kom nemt i gang på FrivilligJob.dk. FrivilligJob.dk Hvor frivillige og foreninger mødes

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Onlinerekruttering. Kom nemt i gang på FrivilligJob.dk. FrivilligJob.dk Hvor frivillige og foreninger mødes"

Transkript

1 Onlinerekruttering Kom nemt i gang på FrivilligJob.dk FrivilligJob.dk Hvor frivillige og foreninger mødes

2 FrivilligJob.dk dit værktøj til online-rekruttering Hvor går man hen, hvis man vil være frivillig, men ikke ved hvor? For mange er svaret internettet og derfor er det oplagt, at I som forening tænker onlinerekruttering ind i jeres strategi for at skaffe nye frivillige. FrivilligJob.dk er et godt sted at starte, hvis I vil rekruttere på nettet. Frivillig- Job.dk er en jobportal for frivilligt arbejde, hvor I nemt, gratis og effektivt kan annoncere efter frivillige. I denne folder finder du - information om de mange muligheder, som FrivilligJob.dk giver din forening - en guide til at skrive gode og effektive annoncer til FrivilligJob.dk hvad virker, og hvad virker ikke? God fornøjelse med folderen og med FrivilligJob.dk! Med venlig hilsen FrivilligJob.dk Det er vores erfaring, at de frivillige, der finder os via FrivilligJob.dk, er ekstremt engagerede. De har været opsøgende for at finde et frivilligt arbejde, og det betyder ofte, at de er meget motiverede. Line Damgaard, Madskolerne, 4H/Landbrugsraadet

3 Hvor kommer fremtidens frivillige fra? I dag bruger mennesker internettet til at finde information om stort set alt: Biografture, rejser, lønnede jobs og frivilligt arbejde. Derfor er det vigtigt for foreninger at være synlige på nettet: Det er her, mange af fremtidens frivillige kommer fra. Det er baggrunden for, at vi har udviklet FrivilligJob.dk: Et professionelt rekrutteringsværktøj, der skal gøre det nemt for foreninger at rekruttere frivillige på nettet. Hvert år besøger mange tusinde mennesker FrivilligJob.dk for at søge efter et frivilligt arbejde. Det unikke ved portalen er, at man her kan søge efter jobs (fx som værestedsmedarbejder, leder, kommunikationsfrivillig eller madmor) på tværs af foreninger. Derfor er FrivilligJob.dk et godt søgeredskab for de, der gerne vil være frivillige, men ikke ved hvor.

4 Hvad virker? På FrivilligJob.dk kan I søge frivillige til stort set hvad som helst. Vi ved dog af erfaring, at der er nogle opgavetyper, som det er nemmere at finde frivillige til end andre, fx: Faglige opgaver Mange vil gerne bruge deres faglighed i det frivillige arbejde. På FrivilligJob. dk kan I nå ud til de unge, der er under uddannelse eller arbejdssøgende, og som gerne vil have noget at skrive på CV et. Og I kan nå ud til de lidt ældre generationer, der måske er gået på pension eller efterløn og stadig gerne vil bruge deres erfaringer. Søg fx frivillige, der er gode til: - Psykologi Jura Kommunikation IT Socialrådgivning Undervisning og pædagogik Sundhed Enkeltstående opgaver eller projekter Mange, især unge, ønsker at engagere sig i opgaver i en kortere periode. Det kan fx være til indsamlinger, afgrænsede faglige opgaver som fx at skrive en folder eller programmere et web-site, eller det kan være til en sommerlejr. Brug gerne FrivilligJob.dk, når I søger frivillige til tidsmæssigt afgrænsede opgaver.

5 Skriv en god annonce - sådan Det er ikke ligegyldigt, hvordan I formulerer jeres annoncer på FrivilligJob.dk. Faktisk betyder det en hel del, at de er fængende, og at I husker at få information nok med. Men det er heldigvis ikke nogen større videnskab at skrive en god annonce: Du ved godt, hvad der gør det frivillige arbejde i jeres forening fantastisk at engagere sig i. Og vi ved, hvilke informationer, du skal huske at få med, og hvordan du bygger annoncen smartest op. Det fortæller vi dig på de næste sider, hvor du kan læse fem gode råd til gode og fængende annoncer. Vores frivillige er unge mellem 15-30, og det er vores erfaring, at FrivilligJob.dk er et godt sted at få fat i unge frivillige. Vi lægger et opslag på FrivilligJob.dk, hver gang vi søger frivillige til en ny opgave. Hvor mange henvendelser, vi får, afhænger af, hvor spændende opgaven og annoncen er. FrivilligJob.dk er en væsentlig del af vores måde at rekruttere frivillige. Stine Christensen, Red Barnet Ungdom

6 1. Fokuser på din læsers behov Når man overvejer at melde sig som frivillig, vælger man den forening, hvor man føler, man gør den største forskel og får mest ud af sit engagement. Det er indlysende. Alligevel glemmer vi det tit, når vi rekrutterer frivillige: Vi fokuserer ikke på, hvad de får ud af at engagere sig hos os, men på, hvad vi har brug for at vi mangler frivillige til at løse bestemte opgaver. Kan du forestille dig et supermarked, som reklamerer med, at de har brug for at sælge deres varer? Nej vel? De argumenterer med pris, kvalitet og sortiment. Sammenligningen mellem det frivillige arbejde og et supermarked er selvfølgelig sat på spidsen. Men supermarkedernes teknik fungerer: De taler til vores behov for billige priser, et bredt sortiment og god kvalitet. Vi skal tale til læserens behov for fx: - at gøre en forskel - at lære om sig selv og andre - at kunne skrive noget på CV et - at blive en del af et fællesskab - osv. Start din annonceskrivning med at tænke igennem, hvorfor folk bruger tid på at være frivillige hos jer, og fokuser på det i din annonce.

7 2. Besvar læserens spørgsmål 2 Det at melde sig som frivillig kan være en stor beslutning og store beslutninger kræver information. Derfor bør jeres annonce give læseren svar på de spørgsmål, som det er vigtigt for hende at få besvaret, fx: - Hvorfor skal jeg melde mig som frivillig her? - Hvor meget tid skal jeg bruge på det frivillige arbejde kan jeg få det til at passe ind i den fritid, jeg har? - Hvad er det for en forening kan jeg identificere mig med den? - Hvem er brugerne? Hvilke situationer kommer jeg til at stå i? - Hvad forventer foreningen af mig som menneske og fagligt? - Hvem er de andre frivillige eller ansatte? - Hvad kommer min indsats til at betyde for mig selv og for dem, jeg hjælper? Spørg evt. en af de nye frivillige i din forening, hvad hun syntes var vigtigt, da hun startede: Det vil give dig en indikation af, hvad det er vigtigt for nye frivillige at vide om arbejdet hos jer.

8 3. Det vigtigste først og underoverskrifter Det er de færreste mennesker, der læser en tekst fra ende til anden: Vi skimmer starten af teksten, danner os et overblik over, hvad den handler om og finder så ud af, om vi gider læse videre. Derfor er det en god idé at lægge ud med de vigtigste argumenter. Hvis du fra starten vækker læserens interesse, er sandsynligheden for, at hun læser videre, væsentligt større. Annoncer på FrivilligJob.dk indeholder typisk informationer om: 1. Den opgave, I søger frivillige til (leder, webmaster, telefonrådgiver) 2. Det, den frivillige får ud af at engagere sig (kurser, socialt samvær, erfaringer, at gøre en forskel) 3. Jeres forventninger til den frivillige (faglige kvalifikationer, tid brugt på arbejdet) 4. Noget om jeres forening: Hvem er I, og hvad gør I? Ovennævnte rækkefølge er god: Så starter I med at fortælle, hvad det hele handler om (opgaven), og hvorfor man skal engagere sig. I starter med andre ord med læserens behov og går derefter over til at fortælle om jer selv. Underoverskrifter fungerer godt i internetannoncer: Hvis du markerer dine hovedafsnit med sigende underoverskrifter, kan læseren ret hurtigt fokusere på det, som hun synes er spændende eller ønsker et svar på.

9 4. Skab billeder hos læseren 4 Don t tell it! Show it! lyder et ofte benyttet journalistisk mantra. Det, der menes er, at jeres tekst skal give læseren billeder på nethinden. Formuleringer som socialt udsatte mennesker eller bliv spejderleder kan fungere godt nogle steder. Men det giver læseren flere billeder af, hvad det frivillige arbejde betyder, at skrive mennesker, der har mistet deres hjem, arbejde og måske endda kontakten med deres familie eller arranger natteløb og bivuakbygning med en flok entusiastiske unger. Alle foreninger har gode historier på hjertet. Når I skal beskrive jer selv, fungerer det bedre at fortælle historien om, hvordan og hvorfor, jeres forening opstod, end at indsætte jeres formålsparagraf. Historien skaber billeder på modtagers nethinde.

10 5. Vis, hvad I brænder for! Når man spørger mennesker, hvorfor de er frivillige, er et af de hyppigste svar, at de gerne vil gøre en forskel. De er frivillige, fordi de brænder for arbejdet og sagen. Derfor: Fortæl, hvad jeres sag er. Hvem det er, I gør en forskel for. Er det spejderbørnene, der har glæde af et godt fritidstilbud? Er det indvandrerbarnet, der får lektiehjælp fra frivillige for at kunne være på niveau med de andre i undervisningen? Eller driver I en genbrugsbutik, hvor overskuddet går til en god sag?

11 Jobfeed: Brug jeres annoncer til mere Opret jeres frivillige jobannoncer et sted og få dem automatisk vist på jeres egen hjemmeside, på FrivilligJob.dk og på en række andre sites. Uden at det koster jer en krone. Hvis I implementerer FrivilligJob.dks jobfeed på jeres hjemmeside, kan det blive til virkelighed. Jobfeedet sørger for, at alle de annoncer, I opretter på FrivilligJob.dk, bliver vist på jeres egen hjemmeside i et layout, I selv bestemmer. Med et jobfeed skal I kun oprette og administrere annoncer et sted. Landsforeninger Hvis I er en landsforening, kan I få vist jobs fra alle jeres lokale foreninger. Det er en god service til de, der besøger jeres site for at finde et frivilligt arbejde: Altid at kunne se en opdateret og vedligeholdt liste over frivillige jobs både på landsplan og lokalt. Det er nemt I kan selv lægge jobfeedet på jeres hjemmeside. Kontakt FrivilligJob.dk og få mere information.

12 Sådan kommer du i gang Det er nemt at lægge en annonce på FrivilligJob.dk: 1. Gå ind på > søg frivillige. 2. Indtast en annonce i vores tast-selv modul det kræver ikke login. 3. Vi lægger annoncen ind i løbet af 1-2 arbejdsdage og sender dig et login, så du kan redigere din annonce og oprette flere. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe eller maile vores supportlinie vi kan træffes alle hverdage 9-15 på tlf eller mail: Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark Bag FrivilligJob.dk står Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark, der er landsorganisation for Danmarks lokale frivilligcentre og selvhjælpsprojekter. Cyberhus har de sidste tre år haft stor glæde af FrivilligJob.dk, som vi har fået rigtig mange frivillige igennem. Det er fx frivillige informationsmedarbejdere og frivillige til vores Sjællandsafdeling. For os er det en fordel, at FrivilligJob.dk er landsdækkende - mange af de steder, man ellers kan søge frivillige, er lokale, men på FrivilligJob. dk kan vi som landsdækkende forening søge frivillige i hele landet, uden at det kræver ekstra arbejde. Anni Marquard, Cyberhus FrivilligJob.dk / Østerågade 2, 1. tv / 9000 Aalborg C / T: / E: Publikationen er støttet af:

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 4 Luk op for noget godt Sådan bruger du håndbogen 4 Værktøjer til rekruttering 6 Planlægning og forberedelse Trin 1-9: Kom godt

Læs mere

REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE AF FRIVILLIGE. Erfaringshåndbog

REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE AF FRIVILLIGE. Erfaringshåndbog REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE AF FRIVILLIGE Erfaringshåndbog Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Kommune 2011 Nærværende håndbog indeholder en række konkrete forslag til rekruttering og fastholdelse

Læs mere

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 tips til bedre ansøgninger til fonde Forord 3 Tip 1 - Skriv en kort og præcis ansøgning 4 Tip 2 - Søg støtte til et konkret projekt 5 Tip 3 -

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at bruge video

Sådan kommer du i gang med at bruge video Sådan kommer du i gang med at bruge video INDHOLD INDLEDNING... 3 DERFOR SKAL DU I GANG MED AT BRUGE VIDEO... 4 OVERVEJELSER... 5 SOCIALE MEDIER... 5 YOUTUBE... 6 OPDATER OFTE... 6 UDSTYR... 6 HVAD SÅ

Læs mere

Frivillige unge. Sådan kan I rekruttere og fastholde unge, som ønsker at yde en frivillig indsats for ældre

Frivillige unge. Sådan kan I rekruttere og fastholde unge, som ønsker at yde en frivillig indsats for ældre AUGUST 2013 INDSATSMANUAL Frivillige unge Sådan kan I rekruttere og fastholde unge, som ønsker at yde en frivillig indsats for ældre En del af projektet: Solidaritet mellem generationer sæt ressourcerne

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Frivillighåndbogen FRIVILLIGES ABC. Albertslund Boligsociale Center, 2011 i samarbejde med et frivillighedsudvalg. Sidst redigeret oktober 2013

Frivillighåndbogen FRIVILLIGES ABC. Albertslund Boligsociale Center, 2011 i samarbejde med et frivillighedsudvalg. Sidst redigeret oktober 2013 Frivillighåndbogen de FRIVILLIGES ABC Albertslund Boligsociale Center, 2011 i samarbejde med et frivillighedsudvalg. Sidst redigeret oktober 2013 Frivillighåndbogen Denne håndbog er til dig, der gør en

Læs mere

Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4. Skab overblik... 4. Fokuser på læseren... 6. Skil dig ud fra mængden...

Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4. Skab overblik... 4. Fokuser på læseren... 6. Skil dig ud fra mængden... Indholdsfortegnelse Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4 Skab overblik... 4 Fokuser på læseren... 6 Skil dig ud fra mængden... 6 Don t tell me show me... 7 Fokuser på, hvad læseren

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Janus Rosa laver en kort introduktion af projektet det er rigtig spændende for os at høre om dine erfaringer

Læs mere

Åbne besvarelser på Q20: Har du evt. yderligere kommentarer:

Åbne besvarelser på Q20: Har du evt. yderligere kommentarer: Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 37 Offentligt Åbne besvarelser på Q20: Har du evt. yderligere kommentarer: Større brugervenlighed på hjemmesiden. Det er vanvid - det virker altså

Læs mere

Syv bud på den bedste ansøgning

Syv bud på den bedste ansøgning XXX Af xxx Syv bud på den bedste ansøgning Hvorfor skal tandplejen vælge dig som ansøger what s in it.. ikke kun for dig, men også for tandklinikken? Sidste spørgsmål er især vigtigt at få besvaret, og

Læs mere

URK ÅRHUS HÅNDBOG TIL AKTIVITETSANSVARLIGE

URK ÅRHUS HÅNDBOG TIL AKTIVITETSANSVARLIGE URK ÅRHUS HÅNDBOG TIL AKTIVITETSANSVARLIGE INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION 3 OM UNGDOMMENS RØDE KORS OG RØDE KORS 4 Selvstændig i 1988 4 Både tale og handling 4 Verdensomspændende bevægelse 4 Samarbejde

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

Klub-building- Spil din klub i form

Klub-building- Spil din klub i form Klub-building- Spil din klub i form Temahæfte - Kommunikation - positive historier fra din klub Vær åben og fortæl de gode historier - så opleves klubben mere attraktiv Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Guiden til praktikplads Værktøjer til min praktikpladssøgning

Guiden til praktikplads Værktøjer til min praktikpladssøgning Guiden til praktikplads Værktøjer til min praktikpladssøgning Guiden til praktikplads værktøjer til min praktikpladssøgning BRUG FOR ALLE UNGE 1 Integrationsministeriet Brug for alle unge Holbergsgade

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

PRAKTIKPLADS. match. Brug dit netværk til at finde praktikplads

PRAKTIKPLADS. match. Brug dit netværk til at finde praktikplads PRAKTIKPLADS match Brug dit netværk til at finde praktikplads Hvordan kan du bruge netværk til at finde en praktikplads? At netværke handler om at lære folk at kende, der gerne vil hjælpe dig videre. Og

Læs mere

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere

Bilag 5 Interview og user tests med tre studerende

Bilag 5 Interview og user tests med tre studerende Bilag 5 Interview og user tests med tre studerende Vi interviewer tre studerende den 22. og 23. april 2014 efter aftale. Vores formål er efter user tests med hver af de studerende at få kendskab til deres

Læs mere

Frivilligstrategi. Samarbejdet med de frivillige

Frivilligstrategi. Samarbejdet med de frivillige Frivilligstrategi Samarbejdet med de frivillige Albertslund Boligsociale Center Sidst redigeret november 2011 Frivilligstrategi Denne frivilligstrategi er en del af ABC s frivilligpolitik. Strategien er

Læs mere

Amino Annonceguide. Annonceguiden er et uddrag af Martin Thorborgs bog E-pusher og med hans 14 års e-handels erfaring, så er det en god ide at lytte.

Amino Annonceguide. Annonceguiden er et uddrag af Martin Thorborgs bog E-pusher og med hans 14 års e-handels erfaring, så er det en god ide at lytte. Amino Annonceguide Kære Amino Annoncør Vi er rigtigt glade for at du vil annoncere på Amino og vi vil gøre vores yderste for at du får en god oplevelse og får de kunder du forventer at få og lidt til.

Læs mere

Online markedsføring. Den store grundbog. Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen

Online markedsføring. Den store grundbog. Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen Online markedsføring Den store grundbog Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen Online markedsføring Den store grundbog Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen

Læs mere

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede.

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede. Støtteforeningen Hjælp de ældre i Rumænien Formandens beretning 2012 Da vi sidste år vedtog, at ændre vores vedtægter, således, at vi overgav plejehjemmets drift til Torben, og valgte at starte et nyt

Læs mere

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge DFUNK Ung-til-Ung Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge INDHOLD Om Ung-til-ung arbejdet // side 2 Hvem er de unge flygtninge? // Side 4 Unge flygtninges muligheder, behov og udfordringer

Læs mere

Move On - det effektive afsæt

Move On - det effektive afsæt Move On - det effektive afsæt Der er mange spørgsmål, der melder sig, når man bliver jobsøgende. For de flestes ved kommende er det en ret uvant situation, som man kun oplever få gange i et arbejdsliv.

Læs mere

Plant nu - Høst senere

Plant nu - Høst senere 2015 Andreas Pedersen. Alle rettigheder forbeholdes. 1 Uautoriseret kopiering eller distribution af dette materiale i enhver form er strengt forbudt. Lovovertrædere vil blive retsforfulgt i videst muligt

Læs mere

GUIDE&FOR& KONTAKTPERSONER&

GUIDE&FOR& KONTAKTPERSONER& GUIDE&FOR& KONTAKTPERSONER& ENHED&GØR&STÆRK& INDHOLD 1. INTRODUKTION 2. HVAD ER EN KONTAKTPERSON? 3. VÆRKTØJER A) WEBKARTOTEKET B) PLANLÆGNING C) OPREKLAMERING OG MOBILISERING D) WEBKOMMUNIKATION E) LOKALE

Læs mere