Besøg af Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer 21. juni Udfordringer ved at være læge i et udkantsområde.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Besøg af Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer 21. juni Udfordringer ved at være læge i et udkantsområde."

Transkript

1 Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del Bilag 157 Offentligt Besøg af Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer 21. juni Udfordringer ved at være læge i et udkantsområde. Allerførst: Velkommen her til Lægehuset i Thyborøn. Velkommen til medlemmerne af folketingsudvalget, regionsrådet, vores kommune, Landdistrikternes Fællesråd og landsbyerne i Danmark. Vi er glade for, at I har taget jer tid til at besøge os, og jeg har glædet mig til at fortælle jer lidt om vores vilkår. Jeg er ikke så glad for udtrykket Udkants-Danmark eller Vandkants-Danmark. Jeg vil hellere tale om Forpost-Danmark. Thyborøn er på mange punkter foran andre landdistrikter. Som I forhåbentlig har opdaget, er der en udvikling i gang i vores by. Samtidig er I nu kommet til almen praksis, hvor patienterne i langt de fleste tilfælde henvender sig først, hvis de har et helbredsmæssigt problem. Lægehuset her blev opført i 1974 af den daværende Thyborøn-Harboøre kommune til lægerne Kåre Strunk og Knud Jakobsen. Allerede i sommeren 1974 inden det var færdigt, skrev de to læger i Ugeskrift for Læger en artikel om deres akut-beredskab. Det omfattede blandt andet en firehjulstrukket Landrover udstyret med det mest moderne genoplivningsudstyr og med blåt blink på taget. Artiklen vakte den gang betydelig opsigt med TV reportage og efterfølgende diskussion i ugeskriftet. I virkeligheden var der nok tale om en af de første lægeambulancer i landet, og det viser, hvor fremsynet man var her i Thyborøn. I dag har Lægehuset ikke længere sin egen ambulance, Sygehuset i Lemvig er nedlagt, og akutmodtagelsen er for langt de fleste sygdomme flyttet fra Holstebro til Herning, som ligger 90 km. væk. Det er den samme afstand, som vi vil få det nye sygehus i Gødstrup. Lægehuset har gennem alle årene haft en udstrakt skadestuefunktion. Ja, huset blev ligefrem bygget med en veludstyret skadestue planlagt til installation af røntgenudstyr samt en overdækket ambulanceindkørsel. I har i går været på Cheminova og i dag været en tur rundt på havnen og også set en af smedevirksomhederne. Med så mange arbejdspladser vil der naturligvis opstå en del skadesstilfælde som f. eks. fremmedlegemer og ætsninger i øjnene, sårskader og faldulykker, hvoraf langt de fleste førstebehandles her i Lægehuset.

2 Desværre sker der jo også indimellem alvorlige ulykker og også livstruende sygdomstilfælde med indre blødninger eller blodpropper i hjerte og hoved. I disse tilfælde har vi brug for hurtig hjælp, og her er den længere afstand til akutmodtagelsen i Herning og for visse sygdomme til sygehuset i Skejby et problem. Det har næppe undgået udvalgets opmærksomhed, at vi har gjort kraftigt opmærksom på dette problem. Så meget mere glædeligt er det derfor, at vores nødråb er blevet hørt på Christiansborg. Vi er utrolig glade for lægehelikopteren, som afkorter transporttiden til Herning fra tidligere ca. en time til nu minutter og til Skejby fra tidligere 2 til 2 1/2 time til nu en halv time. Helikopteren kan betyde forskellen mellem liv og død og i mange andre tilfælde minimere skaderne. Eksempelvis skal større blodpropper i hjertet behandles i Skejby med ballonudvidelse og indsættelse af et rør, som kan holde den forsnævrede kranspulsåre åben. Det er meget vigtigt at nå det, inden der sker uoprettelig skade på hjertet, og derfor er tiden så afgørende. Lægehuset har nu fået sin egen helikopterlandingsplads, som også kan bruges om natten. Da mange af de dårlige patienter er i lægehuset, betyder landingspladsen her, at man ikke behøver en ambulance fra Lemvig til at flytte patienten hen til et sted, hvor helikopteren kan lande. Man undgår herved at beslaglægge beredskabet fra Lemvig. Det er afgørende, hvis der bliver brug for det et andet sted. Samtidig er vi meget glade for, at vi fik lov til at beholde lægeambulancen i Lemvig. Den er bemandet med en narkoselæge, og er i virkeligheden en fremrykket sygehusafdeling på hjul. Mange patienter med blodpropper i hjernen kan reddes med indsprøjtning af medicin, der kan opløse blodproppen. Også her er tiden af afgørende betydning, og den hurtige transporttid kan betyde forskellen mellem handicap eller ej. Det sidste, vi mangler, er en motorvej fra Holstebro Nord til Herning og til det kommende storsygehus i Gødstrup. Når den er lavet, har vi i Nordvestjylland den samme tryghed som man har andre steder i landet. Det er godt for vore patienter og for os. Vi er glade og taknemlige for det, vi har fået, og glæder os til, at motorvejen bliver færdig. Et af vilkårene ved at bo i den vestlige del af Region Midtjylland er den ringe speciallægedækning. Vores nærmeste speciallæge er i Holstebro 56 km. fra Thyborøn. Men mange specialer findes dog slet ikke i hele den vestlige halvdel af regionen. Det gælder blandt andet: børne- og ungdomspsykiatri, intern medicin,

3 hjertesygdomme, lungesygdomme, neurologi (nervesystemets sygdomme), børnesygdomme og gigtsygdomme. Når vi har beklaget os til regionen herover, har vi fået det svar, at de nævnte speciallægefunktioner blev varetaget på sygehusene. Den 29. maj i år fik vi så en ny behandlingsvejledning for hovedpine. Den betyder, at vi nu ikke som tidligere kan sende hovedpinepatienter til undersøgelse og behandling på neurologisk afdeling i Holstebro. De skal i stedet undersøges hos en speciallæge i neurologi. Regionen har overenskomst med i alt 7 speciallæger i neurologi eller neuromedicin. 3 bor i Århus, resten er i hhv. Viborg, Horsens, Skanderborg og Hammel. Vores nærmeste er så ledes i Viborg altså en køretur på 2 x 105 km. Vores yngste søn bemærkede tørt hertil: Det er da lige til at få hovedpine af! Her i vores del af landet har vi praktiserende læger traditionelt haft et godt samarbejde med myndighederne. Det går tilbage til Ringkøbing Amt, hvor specielt samarbejdet med sundhedsudvalgsformand Rudolf Knudsen og sygesikringschef Lars Oppenhagen må fremhæves. Vi havde den gang så stor tillid til hinanden, at patienterne ikke behøvede at underskrive papirregningen. Amtet stolede på os. På samme måde talte vi ikke vores regninger sammen. Vi stolede på, at amtet gjorde det rigtigt. Den første tid med regionen var svær; men efterhånden har vi fået opbygget et godt samarbejde. Vi har lavet fælles projekter med kronikeromsorg, datafangst, fælles medicinkort og aktuelt et projekt med polyfarmacipatienter d. v. s. patienter, som får mange slags forskellig medicin. Men lige nu er den største udfordring ved at være praktiserende læge både i vores område - og også i resten af landet - at dette møjsommeligt opbyggede gode samarbejde er i overhængende fare for at blive smadret. Problemet er, at det ikke har været muligt at få fornyet overenskomsten med regionerne. Hvor vi har tidligere følt os som en ligeværdig forhandlingspartner, er vi nu blevet stillet over for ultimative krav, som vi skulle gå ind på, før de reelle forhandlinger kunne begynde. Da vi ikke ville det, ser det nu ud til, at forhandlingsmodparten så bare gennemfører deres krav ved lov. Det grundlæggende spørgsmål er, om vi får lov til at bevare vores forhandlingsret og dermed indflydelsen på vore egne virksomheder, eller om vi skal styres af en minister og af embedsmænd, der så klart har demonstreret, at de ikke har noget kendskab til vores dagligdag.

4 Det manglende kendskab dokumenteres blandt andet af sundhedsministerens udtalelser om, at der er praktiserende læger, der stadig bruger papir og blyant i stedet for EDB, udtalelser om hjertepakkerne, som blev pillet fuldstændig fra hinanden af hjertelægerne, eller de manglende opfølgende hjemmebesøg, som helt udokumenteret skulle være årsagen til mange genindlæggelser. Ikke et ord om, at patienterne i dag bliver udskrevet meget hurtigere end tidligere også nogen gange før de er færdigbehandlede. Hvis vi skal tale økonomi, så koster et opfølgende hjemmebesøg mere end 5 gange så meget, som et besøg i min konsultation, hvor patienten som regel er vant til at komme i forvejen. Et opfølgende hjemmebesøg vil derfor i nogle situationer være rent ressourcespild. Konfronteret med virkeligheden har sundhedsministeren dog også måttet trække i land på flere af de nævnte punkter. Jeg forstår ønsket om budgetsikkerhed. Problemet er bare, at vi skal tage imod alle patienter og alt, hvad de kommer med. Det er patienten, der sætter dagsordenen. Samtidig har vi ingen indflydelse på, hvor mange ekstra opgaver sygehusene lægger ud til os. De kan effektivisere ved at afslutte patienterne hurtigere og så bede os om at gøre arbejdet færdigt for dem, og det sker i stigende omfang. Jeg er stolt af mit fag og har heller ikke noget mod kvalitetskontrol. Men jeg mener helt ærligt ikke, at man kan måle kvaliteten af mit arbejde ved at tælle diagnoser og laboratoriesvar eller kontrollere om mine sukkersyge patienter nu også bliver sendt til øjenlæge en gang om året. Kvalitet er noget langt vigtigere: om jeg bruger tiden på at høre og forstå patientens problem og får løst det. Jeg forstår ikke, at man vil fratage mig retten til frit at forhandle mine vilkår. For mig er det ikke reelle og frie forhandlinger, at vi får lov til at forhandle det næste år, hvorefter ministeren egenhændigt kan bestemme på alle de punkter, hvor vi ikke har villet gå ind på regionernes og hendes krav. Jeg er lige som de fleste af mine kolleger gået i almen praksis, blandt andet fordi jeg gerne ville være selvstændig og kunne udvikle og bestemme i mit eget firma. Hvis man fratager mig disse basale rettigheder, så har jeg ikke længere lyst til at arbejde i systemet. Hvis man ikke vil høre på mig, så har jeg desværre ikke anden mulighed end at opsige mit samarbejde med regionerne. Da 15% af de praktiserende læger er over 65 år og 25% er over 60 år, så vil en evt. vedtagelse af Astrid Krags lovforslag helt sikkert betyde, at mange af disse ældre læger vil vælge at holde op. Samtidig har hovedparten af de yngre almenmedicinere, som ellers skulle være på vej i praksis, meldt ud, at de under de givne

5 omstændigheder trækker sig. Aldersfordelingen er mest skæv i landdistrikterne og på øerne, så det er folk i jeres udvalgs fokusområder, der vil blive ramt allerhårdest af et sådant lovindgreb. Selv om man lancerer lovforslaget med fine ord om, at man vil sikre at Alle har adgang til en praktiserende læge tæt på deres bopæl, så skal der ikke megen intelligens til at se, at det nemt kommer til at gå lige modsat. Helt lokalt i Lemvig Kommune skal vi være 14 læger. To har allerede sagt op. Kommunens næstyngste læge en kvinde på 42 år holder op den 1. juli, og vores ældste kollega, som bliver 70 år til december, holder op den 1. oktober. De afgående læger har først selv forsøgt at finde afløsere, og siden har regionen blandt andet ved hjælp af flotte annoncer og særlige tilbud forsøgt at skaffe 2 nye læger. Man havde fået fat i en, som sprang fra. Hvorfor ved jeg ikke; men den aktuelle usikkerhed kan nemt have været medvirkende årsag. Det er nu omsider lykkedes at skaffe en vikar til de første 5 uger, og man leder så efter en vikar til de næste uger. Efter min opfattelse kan skiftende vikarer ikke levere nær det samme som en fast praktiserende læge, som er der i mange år. Hvad værre er, så har yderligere 4 læger givet udtryk for, at de overvejer at holde op, hvis lovforslaget bliver gennemført. Vi kan så komme til at mangle 6 ud af 14 læger, og så bryder systemet sammen. Det samme vil kunne ske mange andre steder. En del af de læger, der tidligere har arbejdet i udlandet, fornyer i øjeblikket deres udenlandske autorisationer. Så de er parat til at arbejde der, hvis situationen i Danmark ender med at blive for utålelig. Der påhviler derfor jer lovgivere et meget tungt ansvar for ikke at smadre almen praksis en sektor, som naturligvis til stadighed kan og bør forbedres og videreudvikles men som overordnet set fungerer til patienternes tilfredshed og som kun koster 4 kr. i døgnet for hver patient. Almen praksis er dermed den billigste del af sundhedsvæsenet. Den eneste mulighed for at undgå denne katastrofe er, at vi får mulighed for reelle og frie forhandlinger. Tak fordi I ville høre på mig. Jeg svarer gerne på spørgsmål. Alle kommentarer og også kritiske bemærkninger er velkomne.

6 Jeg har naturligvis bemærket deltagelsen på 5 ud af udvalgets 29 medlemmer i dag. I repræsenterer 2 ud af Folketingets 8 partier. Jeg er glad for, at I 5 har prioriteret at komme og dermed har vist interesse for vores område. Tak.

Region Midtjyllands akutplan

Region Midtjyllands akutplan Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Borgermøde i Ulfborg d. 14. april 2010 Direktør Leif Vestergaard Pedersen Region Midtjyllands akutplan Ønske om at nødvendige speciallæger er til

Læs mere

Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland

Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Borgermøde i Hvidbjerg d. 12. april 2010 Direktør Leif Vestergaard Pedersen Region Midtjyllands akutplan Ønske om at nødvendige speciallæger er til

Læs mere

Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland

Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Forslag til plan for akutberedskabet i Nordvestjylland Borgermøde i Lemvig d. 6. april 2010 Direktør Leif Vestergaard Pedersen Region Midtjyllands akutplan Ønske om at nødvendige speciallæger er til stede,

Læs mere

Velkomstkomiteen

Velkomstkomiteen Velkomstkomiteen Velbekomme Formand og Stifter af Fælleslisten Leif Hornshøj Lukker Generalforsamlingen Formandsberetningen Generalforsamlingen 2 april 2011 Side1 Det har igen været et utroligt

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

AKUTPLAN. Rubrik. for Region Midtjylland. Underrubrik. kort fortalt. Forslag i høring: 20. juni 14. september. Region Midtjylland

AKUTPLAN. Rubrik. for Region Midtjylland. Underrubrik. kort fortalt. Forslag i høring: 20. juni 14. september. Region Midtjylland AKUTPLAN Rubrik for Region Midtjylland Underrubrik kort fortalt Forslag i høring: 20. juni 14. september Bland dig i debatten se bagsiden Region Midtjylland Udgivet af Region Midtjylland 25. juni 2007

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [25. april 2017, kl , Christiansborg, Sundheds- og Ældreudvalget]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [25. april 2017, kl , Christiansborg, Sundheds- og Ældreudvalget] Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 804 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SPOLD Sagsbeh.: SUMTK Koordineret med: Sagsnr.: 1700450 Dok. nr.: 318538 Dato:

Læs mere

L L

L L L 227 Bilag 17 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 L 227 endeligt svar på spørgsmål 81 Dok nr.: 1236363 har den 10. juni 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 81 (L 227 forslag til lov om ændring

Læs mere

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 2019 er et historisk år for Danske Ældreråd. Vores landsorganisation blev stiftet i 1999, og vi kan med dette repræsentantskabsmøde fejre

Læs mere

Holstebro 15.juli Til Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen Slotsholmsgade København K

Holstebro 15.juli Til Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen Slotsholmsgade København K 1 Til Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen Slotsholmsgade 10 12 1216 København K Holstebro 15.juli 2008 Som bekendt har regionsrådet i Region Midt truffet beslutning om, at det kommende Regionshospital

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

Skadeklinikker og nærskadestuer

Skadeklinikker og nærskadestuer Skadeklinikker og nærskadestuer integreret del af akutberedskabet Forord Sygehusvæsenet og det akutte beredskab er under stor forandring i disse år. Sundhedsstyrelsen er bl.a. kommet med en række anbefalinger

Læs mere

Vi bygger for livet Agenda

Vi bygger for livet Agenda Agenda Bagom kampagnen Workshop: Det lokale kampagnekontor Workshop: Casepersoner og fakta Input til VI BYGGER FOR LIVET-team Masser af kritisk presse Vi bygger Men ingen husker dette Danmarkshistoriens

Læs mere

Er placeret i Grenaa - indtil videre!? Men er det ikke en fællesressource for hele Djursland????

Er placeret i Grenaa - indtil videre!? Men er det ikke en fællesressource for hele Djursland???? Er placeret i Grenaa - indtil videre!? Men er det ikke en fællesressource for hele Djursland???? Akutlægebilen er et præhospitalt tilbud, som er et supplement til ambulancen. Akutlægebilen bringer lægen

Læs mere

Det talte ord gælder. Tale til Lægeforeningens 132. repræsentantskabsmøde, 11. april 2014

Det talte ord gælder. Tale til Lægeforeningens 132. repræsentantskabsmøde, 11. april 2014 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Det talte ord gælder Tale til Lægeforeningens 132. repræsentantskabsmøde, 11. april 2014 Jeg har hørt, at når man læser til medicin er det ikke unormalt at man efterhånden

Læs mere

Tal og farver i pilene refererer til vores bemærkninger til Jakob Axel Nielsens svar til Sundhedsudvalget.

Tal og farver i pilene refererer til vores bemærkninger til Jakob Axel Nielsens svar til Sundhedsudvalget. Sundhedsudvalget 008-09 L 55 Bilag 5 Offentligt Bedsteforældrenes bemærkninger til Jakob Axel Nielsens besvarelse af Sundhedsudvalgets spørgsmål (bilag 4) ad L 55. - Sundhedsudvalgets spørgsmål blev stillet

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 70 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 54% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi ½ årlige data

Vederlagsfri fysioterapi ½ årlige data Vederlagsfri fysioterapi ½ årlige data 2014-2016 Vederlagsfri fysioterapi er fastsat i Sundhedsloven 140a og omfatter to specialer: speciale 62 er almindelig vederlagsfri fysioterapi, og speciale 65 er

Læs mere

Spørgsmå l & Svår om EVA

Spørgsmå l & Svår om EVA Spørgsmå l & Svår om EVA Hvad betyder det, at Region Hovedstaden hjemtager lægevagten? Lægevagten i hovedstadsregionen har hidtil været drevet af privatpraktiserende læger. Når Region Hovedstaden fra 1.

Læs mere

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsstyregruppen Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Harmonisering af særregler for patientkørsel og kørselsgodtgørelse i forbindelse med sygehusbehandling i Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Harmonisering af særregler for patientkørsel og kørselsgodtgørelse i forbindelse med sygehusbehandling i Region Midtjylland Region Midtjylland Harmonisering af særregler for patientkørsel og i forbindelse med sygehusbehandling i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 4 Kørsel til og fra

Læs mere

Holdninger, temaer og rammer på møde om Akut kardiologi den 13. december 2016

Holdninger, temaer og rammer på møde om Akut kardiologi den 13. december 2016 Holdninger, temaer og rammer på møde om Akut kardiologi den 13. december 2016 Rammerne Koncerndirektør og formand for arbejdsgruppen for akut kardiologi, Ole Thomsen, gjorde i sin indledning rede for de

Læs mere

FAGLIG DAG OM HJERTE- OMRÅDET

FAGLIG DAG OM HJERTE- OMRÅDET FAGLIG DAG OM HJERTE- OMRÅDET 8. MARTS 2019 INVITATION TIL FAGLIG DAG OM HJERTEOMRÅDET Danmark står stærkt på hjerteområdet. Forbedrede behandlingsmuligheder og udviklingen i bl.a. den præhospitale indsats

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger om midler fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets puljer til facilitering af løsninger på det præhospitale område m.v.

Indkaldelse af ansøgninger om midler fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets puljer til facilitering af løsninger på det præhospitale område m.v. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Regionsrådet Kommunalbestyrelsen Dato: 29. september 2010 Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMLBJ Sags nr.:

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget L 209 Bilag 2 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget L 209 Bilag 2 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 L 209 Bilag 2 Offentligt mio. kr. til forskel mellem RLTN og PLO s forslag, hvillet ikke står mål med at foretage et lovindgreb. PLO bemærker, at lovforslaget vil stille

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget

Læs mere

Lægerne Store Torv 6 Store Torv 6 8000 Aarhus C

Lægerne Store Torv 6 Store Torv 6 8000 Aarhus C Lægerne Store Torv 6 Store Torv 6 8000 Aarhus C Center for Primær Sundhed og Forebyggelse Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K Aarhus, den 22. maj 2013. Høringssvar angående

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

TALEPAPIR. Samråd om planen for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen

TALEPAPIR. Samråd om planen for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen Sundheds- og Ældreudvalget 2017-18 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1415 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: AELSAM Sagsbeh.: DEPPWN Koordineret med: Sagsnr.: 1805246 Dok. nr.: 680738

Læs mere

Ansøgninger til facilitering af løsninger på det præhospitale område

Ansøgninger til facilitering af løsninger på det præhospitale område Sundhedsudvalget i Stru Kommune den 16. august 2012 Ansøgning til faciliting af løsning på det præhospitale område EMNE FORMÅLET ANSØGT BELØB I første omgang blev d ansøgt om 17.08 mio. kr. 1. Lægehus

Læs mere

Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012

Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012 Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012 Akutaftalens 2. del med enstrenget visitation og udvidet samarbejde i akutafdelinger implementeres nu. I denne information finder du generel

Læs mere

Referat fra TR-møde i Region Midtjylland d. 23/4-2009.

Referat fra TR-møde i Region Midtjylland d. 23/4-2009. Referat fra TR-møde i Region Midtjylland d. 23/4-2009. Dagsorden for den fælles del: 1) Status på 3-partsforhandlingerne i region og kommunerne 2) Status på genoptræningsområdet 3) Danske fysioterapeuters

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra mødet i samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. juni 2010 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale C3

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra mødet i samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. juni 2010 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale C3 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 5. juli 2010 /CLAJEN Refer fra mødet i samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. juni 2010 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale C3 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Speciallægepraksisplan Region Midtjylland

Speciallægepraksisplan Region Midtjylland Speciallægepraksisplan Region Midtjylland Sundhedsstyregruppen den 4. februar 2013 www.regionmidtjylland.dk Baggrund og formål med en praksisplan Hvad siger speciallægeoverenskomsten praksisplan en gang

Læs mere

DIN ARBEJDSSITUATION. Din samlede tilfredshed: 1. Hvor tilfreds er du med dit job som helhed, alt taget i betragtning?

DIN ARBEJDSSITUATION. Din samlede tilfredshed: 1. Hvor tilfreds er du med dit job som helhed, alt taget i betragtning? DIN ARBEJDSSITUATION De følgende spørgsmål omhandler din daglige arbejdssituation. Vi ønsker din oplevelse af forholdene, og der er ikke rigtige og forkerte svar. Prøv så vidt muligt at forholde dig til

Læs mere

HJERNETUMORFORENINGEN HJERNETUMORDAGEN 2013

HJERNETUMORFORENINGEN HJERNETUMORDAGEN 2013 HJERNETUMORFORENINGEN Vi arbejder målrettet for At patienter med hjernetumorer og deres pårørende har mulighed for at udveksle erfaringer med og få støtte fra andre i samme situation - Afholdt 11 temamøder

Læs mere

Akutlægehelikopter i Jylland

Akutlægehelikopter i Jylland Akutlægehelikopter i Jylland v/ Jes Søgaard Anne Brøcker Susanne Reindahl Rasmussen Marie Brandhøj Wiuff Dansk Sundhedsinstitut Pressemøde Viborg d. 16. april 2012 16. april 2012 1 Akutlægehelikoptere

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden

Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden 01-05-2018-01-08-2018 Patientdeltagelse i procent 35% Kønsfordeling 59% 39% 30,0 22,5 15,0 Hvor mange år har du benyttet den læge, du vurderer

Læs mere

Goddag alle sammen og velkommen til mødet om BPA ordningen her i Aarhus.

Goddag alle sammen og velkommen til mødet om BPA ordningen her i Aarhus. Talepapir Aarhus Kommune Goddag alle sammen og velkommen til mødet om BPA ordningen her i Aarhus. Jeg har set frem til mødet i dag. Det er afgørende for mig, at vi får givet jer en omhyggelig orientering

Læs mere

Horsens kommunes sundhedsprofil. Finn Breinholt Larsen Center for Folkesundhed

Horsens kommunes sundhedsprofil. Finn Breinholt Larsen Center for Folkesundhed Horsens kommunes sundhedsprofil Finn Breinholt Larsen Center for Folkesundhed Hvad er sundhed? WHO s definition af sundhed - Sundhed er en tilstand af fuldkommen fysisk, psykisk og social trivsel og ikke

Læs mere

sundhedsvæsens bankende hjerte. Uden Jer ville væsnet gå i stå. disse ofte komplekse problemstillinger til patienter og pårørende.

sundhedsvæsens bankende hjerte. Uden Jer ville væsnet gå i stå. disse ofte komplekse problemstillinger til patienter og pårørende. Sundhedsminister Astrid Krags tale på Lægemødet 2013 (Det talte ord gælder) [Indledning dialogen med borgeren] Jeg vil gerne sige tak for invitationen til at indlede jeres 131. lægemøde. Jeg har set frem

Læs mere

Ledelsesinformation - Bilag Pladsoversigt Rammeaftale Totale antal dag og døgn pladser Driftsherre Dag Døgn Dag Døgn

Ledelsesinformation - Bilag Pladsoversigt Rammeaftale Totale antal dag og døgn pladser Driftsherre Dag Døgn Dag Døgn Ledelsesinformation - Bilag Pladsoversigt Totale antal dag og døgn pladser Favrskov kommune 142 181 142 160 Hedensted kommune - 38 - - Herning Kommune 1.004 451 780 310 Holstebro kommune 756 464 736 402

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Samråd i Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 25. februar 2016 om udflytning af statslige arbejdspladser. Det talte ord gælder.

Samråd i Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 25. februar 2016 om udflytning af statslige arbejdspladser. Det talte ord gælder. Udvalget for Landdistrikter og Øer 2015-16 ULØ Alm.del Bilag 92 Offentligt Talepapir 24. februar 2016 Samråd i Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 25. februar 2016 om udflytning af statslige arbejdspladser

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Grundlovstale Det talte ord gælder. ****

Grundlovstale Det talte ord gælder. **** Grundlovstale 2018 Det talte ord gælder. Det er altid dejligt at være samlet på grundlovsdag. Samlet om at markere denne meget vigtige dag. En helt særlig dag, hvor vi får mulighed for at minde hinanden

Læs mere

Samråd inddragelse af betalte fridage i statsinstitutioner

Samråd inddragelse af betalte fridage i statsinstitutioner Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Talepapir 5. januar 2017 IO Samråd inddragelse af betalte fridage i statsinstitutioner Indledende bemærkninger [Det

Læs mere

PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år

PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Hver fjerde praktiserende læge er over 60 år Hovedbudskaber Antallet af praktiserende læger er faldet med næsten 300 læger siden 2007 Èn ud af fire læger er

Læs mere

Sundhedsklynger/ Sundhedsfællesskaber: Hvad er det (løsningen på)? Ledelse?

Sundhedsklynger/ Sundhedsfællesskaber: Hvad er det (løsningen på)? Ledelse? Årsmøde DSKS Nyborg Strand 12. januar 2019 Sundhedsklynger/ Sundhedsfællesskaber: Hvad er det (løsningen på)? Ledelse? Kjeld Møller Pedersen Syddansk Universitet Aalborg Universitet kmp@sam.sdu.dk Lokalt,

Læs mere

De pårørende har ordet Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Pilen/Kvisten

De pårørende har ordet Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Pilen/Kvisten De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Kære politikkere. Læs venligst nedenstående der er kopieret fra referatet fra mødet. Jeg har kommenteret forslagene længere nede.

Kære politikkere. Læs venligst nedenstående der er kopieret fra referatet fra mødet. Jeg har kommenteret forslagene længere nede. Kære politikkere. Jeg skriver til jer for at gøre opmærksom på de ændringer, Ambulance syd har foreslået på det sidste møde i det præhospitale udvalg i Region Syddanmark d. 20. Dec. 2018. Ændringer som

Læs mere

Samspil arbejdsmarkedsindsats og sundhedsområdet. Bent Greve Region Midtjylland, 14. oktober, 2016

Samspil arbejdsmarkedsindsats og sundhedsområdet. Bent Greve Region Midtjylland, 14. oktober, 2016 Samspil arbejdsmarkedsindsats og sundhedsområdet Bent Greve Region Midtjylland, 14. oktober, 2016 Folk vil gerne have noget at stå op til om morgenen Raske mennesker er generelt mere lykkelige end andre

Læs mere

PRÆSENTATION Ingen økonomisk interessekonflikter

PRÆSENTATION Ingen økonomisk interessekonflikter PRÆSENTATION Anæstesiolog Præhospital læge 1981-2005 Lægelig chef/direktør: 2000-05: Århus Traume Center, Aarhus Universitetshospital 2000-14: Præhospital, Århus Amt, Præhospitalet Region Midtjylland 2015

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

PLO Analyse Behov for 100 ekstra uddannelsesforløb i almen

PLO Analyse Behov for 100 ekstra uddannelsesforløb i almen PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Behov for 100 ekstra uddannelsesforløb i almen medicin Hovedbudskaber Der skal en ambitiøs plan til for at vende udviklingen med mangel på praktiserende læger

Læs mere

Når kørekortet forsvinder

Når kørekortet forsvinder Hjernesagen nr. 4 2018 19 Når kørekortet forsvinder Da vi rundede de to år efter min hjerneblødning, sagde de lige ud, at nu var det mirakler, der skulle til, hvis mit syn igen skulle blive sådan, at jeg

Læs mere

Ja, påskens budskab er et ord om, hvad der aldrig sker på jord, og det et ord helt stillet blot og værgeløst mod verdens spot.

Ja, påskens budskab er et ord om, hvad der aldrig sker på jord, og det et ord helt stillet blot og værgeløst mod verdens spot. PRÆDIKEN SØNDAG DEN 3. SEPTEMBER 2017 12. SETRIN AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 BRAHETROLLEBORG KL. 14 Tekster: Sl. 115,1-9; 2. Kor. 3,4-9; Mark. 7,31-37 Salmer: 28,309,443,388,10 Ja, påskens budskab

Læs mere

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv Guide MARTS 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Læs her 12 hvordan du kommer videre sider Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv GUIDE INDHOLD I DETTE HÆFTE: Side

Læs mere

Høringen blev gennemført i oktober måned og der er modtaget svar fra godt 78 % af regionens praksis.

Høringen blev gennemført i oktober måned og der er modtaget svar fra godt 78 % af regionens praksis. Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Resultat af lægedækningshøring 2014

Læs mere

Region Midtjylland. Interne vikarkorps på regionens hospitaler. Bilag. til Regionsrådets møde den 26. september 2007. Punkt nr. 32

Region Midtjylland. Interne vikarkorps på regionens hospitaler. Bilag. til Regionsrådets møde den 26. september 2007. Punkt nr. 32 Region Midtjylland Interne vikarkorps på regionens hospitaler Bilag til Regionsrådets møde den 26. september 2007 Punkt nr. 32 Regionshuset Viborg Hensigtserklæring nr. 4 Sundhedssekretariatet Skottenborg

Læs mere

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft,

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 300 Offentligt T A L E 29. januar 2018 Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, 225-timersregel og integrationsydelse

Læs mere

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Danske Malermestre har i perioden 24.-26. oktober 2012 gennemført en analyse blandt medlemmerne vedrørende

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

Fælles udfordringer i Region Sjælland

Fælles udfordringer i Region Sjælland Fælles udfordringer i Region Sjælland Antal Andel i % 10.000 flere +80-årige i 2023 120.000 100.000 Antal borgere 60-80+ 2016-2023 80.000 60.000 Genindlæggelser 60-80+ 2016-2023 40.000 20.000 0 50.000

Læs mere

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 P PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 6 Jeg elsker mit job. En god dag for mig, er en dag, hvor jeg er på arbejde, siger Dennis, der har ansvaret for butikkens kiosk og blandt andet også står for indkøb af varer

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 88 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 67% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Når du undertrykker din kreativitet, dør noget i dig

Når du undertrykker din kreativitet, dør noget i dig Når du undertrykker din kreativitet, dør noget i dig Kender du det, du har en rigtig god idé, til noget du gerne vil lave, men får det aldrig rigtigt gjort? Sandsynligheden for at du svarer JA til spørgsmålet,

Læs mere

De bedste dage i mit liv var da mine to

De bedste dage i mit liv var da mine to De bedste dage i mit liv var da mine to sønner blev født. Sådan tror jeg også, at mange andre forældre har haft det. Man står ved begyndelsen af noget nyt og ufattelig spændende. Intet er givet. Alt er

Læs mere

Der var engang. http://www.genealogy-samsoe.dk/ 2 www.regionmidtjylland.dk

Der var engang. http://www.genealogy-samsoe.dk/ 2 www.regionmidtjylland.dk Præhospital behandling Region Midt Ambulance, Akutlægebil, Lægehelikopter Erika Frischknecht Christensen, lægelig chef Præhospitalet www.regionmidtjylland.dk Der var engang http://www.genealogy-samsoe.dk/

Læs mere

1-1-2 opkald. 2 www.regionmidtjylland.dk

1-1-2 opkald. 2 www.regionmidtjylland.dk Præhospital behandling Region Midt Ambulance, Akutlægebil, Lægehelikopter Troels Martin Hansen Overlæge, Akutlægebilen Århus www.regionmidtjylland.dk 1-1-2 opkald 2 www.regionmidtjylland.dk Præhospital

Læs mere

Bruttohonorar i kr., faste priser (2016-PL) Kvartal. 2. Kvartal. 2. Kvartal. 4.

Bruttohonorar i kr., faste priser (2016-PL) Kvartal. 2. Kvartal. 2. Kvartal. 4. Udvikling i udgifter til fysioterapi og vederlagsfri fysioterapi i Region Midtjylland 2015-2016, svis (Opdatering ift. praksisplan side 19, figur 2) Bruttohonorar i 000 kr., faste priser (2016-PL) 70.000

Læs mere

Præsentation og svar på spørgsmål om ACP pakken. LKT-Palliation, marts Mogens Grønvold

Præsentation og svar på spørgsmål om ACP pakken. LKT-Palliation, marts Mogens Grønvold Præsentation og svar på spørgsmål om ACP pakken LKT-Palliation, marts 2018 Mogens Grønvold Baggrund for pakken Ingen DMCG-PAL retningslinje Udbredt i store dele af verden i utallige versioner Varierer

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Plejehjemslæge. Hands-on kursus om det at være plejehjemslæge Få ideer til samarbejde med dit plejehjem

Plejehjemslæge. Hands-on kursus om det at være plejehjemslæge Få ideer til samarbejde med dit plejehjem Plejehjemslæge Hands-on kursus om det at være plejehjemslæge Få ideer til samarbejde med dit plejehjem Program Velkomst Hvad gør I jeres praksis Praktisk eksempel fra Odense Værktøj til gennemgang af medicinlister

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

Ud med stress ind med det gode liv Tips og råd til, hvad du selv kan gøre for at nå det gode liv med gode ressourcer.

Ud med stress ind med det gode liv Tips og råd til, hvad du selv kan gøre for at nå det gode liv med gode ressourcer. Ud med stress ind med det gode liv Tips og råd til, hvad du selv kan gøre for at nå det gode liv med gode ressourcer. For at nå frem til det, der for dig er det gode liv uden stress og i stedet med gode

Læs mere

Praksisplanudvalget. Hvor langt er vi nået og hvordan får vi mandat fra kommunerne? 7. april 2015 Nils Borring, Favrskov kommune

Praksisplanudvalget. Hvor langt er vi nået og hvordan får vi mandat fra kommunerne? 7. april 2015 Nils Borring, Favrskov kommune Praksisplanudvalget Hvor langt er vi nået og hvordan får vi mandat fra kommunerne? 7. april 2015 Nils Borring, Favrskov kommune Praksisplanen Praksisplanen er den ramme, der sikrer grundlaget for sundhedsaftalernes

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri Region/privat udbyder: Region Midtjylland Dato: 11. januar 2016 Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation

Læs mere

Høringssvar fra Ringkøbing-Skjern Kommune på Region Midtjyllands spareplan 2015-2019 på sundhedsområdet

Høringssvar fra Ringkøbing-Skjern Kommune på Region Midtjyllands spareplan 2015-2019 på sundhedsområdet Region Midtjylland Koncernøkonomi Sagsbehandler Kirsten Bjerg Direkte telefon E-post kirsten.bjerg@rksk.dk Dato 4. maj 2015 Sagsnummer 15-011296 Høringssvar fra Ringkøbing-Skjern Kommune på Region Midtjyllands

Læs mere

Evalueringsrapport. FTF Region Midtjylland. Arbejdsmiljøkonference FTF MIDTJYLLAND. Onsdag d. 5 marts 2008 på Viborg Golf Hotel

Evalueringsrapport. FTF Region Midtjylland. Arbejdsmiljøkonference FTF MIDTJYLLAND. Onsdag d. 5 marts 2008 på Viborg Golf Hotel Evalueringsrapport FTF Region Midtjylland Arbejdsmiljøkonference Onsdag d. marts 8 på Viborg Golf Hotel FTF MIDTJYLLAND c/o Skiveegnens Lærerforening, Østerbro, 78 Skive Tlf.: 97 9, Fax.: 97 7, E-mail:

Læs mere

Jeg var tilstede under lovforslag 46 den 16. nov. Vedr. indlemmelse i 79

Jeg var tilstede under lovforslag 46 den 16. nov. Vedr. indlemmelse i 79 Sundhedsudvalget 2010-11 L 46 Bilag 17 Offentligt 1 Bilag L46. Folketinget, Christiansborg, 1240 København K Att.: Folketingets sundhedsudvalg. Jeg var tilstede under lovforslag 46 den 16. nov. Vedr. indlemmelse

Læs mere

Et tilbud der passer. Sammen kan vi give kroniske patienter et skræddersyet forløb

Et tilbud der passer. Sammen kan vi give kroniske patienter et skræddersyet forløb Et tilbud der passer Sammen kan vi give kroniske patienter et skræddersyet forløb Hospitalerne, kommunerne og de praktiserende læger i Region Hovedstaden, august 2009 Et tilbud der passer Flere lever med

Læs mere

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus !!" # $% &# Jf. hospitalsplanen, indgår geriatri i Region Midtjyllands planer for fælles akutmodtagelser enten i form af egentlig afdeling/funktion eller i form af aftaler om assistance fra andre hospitaler.

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om landsdækkende undersøgelse af ambulante patienters oplevelser. til Regionsrådets møde den 22.

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om landsdækkende undersøgelse af ambulante patienters oplevelser. til Regionsrådets møde den 22. Region Midtjylland Orientering om landsdækkende undersøgelse af ambulante patienters oplevelser Bilag til Regionsrådets møde den 22. oktober 2008 Punkt nr. 13 Regionsrådet Orientering om landsdækkende

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Fribefordring Kørsel til læge og speciallæge, samt kørselsgodtgørelse Sundhedsloven 170 og 173

KVALITETSSTANDARD Fribefordring Kørsel til læge og speciallæge, samt kørselsgodtgørelse Sundhedsloven 170 og 173 KVALITETSSTANDARD Fribefordring Kørsel til læge og speciallæge, samt kørselsgodtgørelse Sundhedsloven 170 og 173 LOVGRUNDLAG 170. Kommunalbestyrelsen yder befordring eller befordringsgodtgørelse til og

Læs mere

Sådan styrker du samarbejdet med lægen. - og får bedre behandling og livskvalitet

Sådan styrker du samarbejdet med lægen. - og får bedre behandling og livskvalitet Sådan styrker du samarbejdet med lægen - og får bedre behandling og livskvalitet Det handler om indsigt og kontrol I dette hæfte finder du vejledning og konkrete værktøjer til, hvordan du styrker samarbejdet

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2014-15 (1. samling) REU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 682 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 18. maj 2015 Kontor:

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 30 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 30 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 30 Offentligt N O T A T Bidrag til ministerens besvarelse af spørgsmål 30, som folketingets Sundheds og Ældreudvalg

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Kvalitetsstandard Vederlagsfri Fysioterapi Fysioterapeutisk behandling 140a tilbud fra Lunden og Træning & Rehabilitering i Varde Kommune

Kvalitetsstandard Vederlagsfri Fysioterapi Fysioterapeutisk behandling 140a tilbud fra Lunden og Træning & Rehabilitering i Varde Kommune Kvalitetsstandard Vederlagsfri Fysioterapi Fysioterapeutisk behandling 140a tilbud fra Lunden og Træning & Rehabilitering i Varde Kommune Revision af kvalitetsstandarden Standardens indhold Ved ændring

Læs mere

Høringssvar fra praktiserende læger

Høringssvar fra praktiserende læger Høringssvar fra praktiserende læger Høringspart: Niels Svensson 1. Formål og rammer for Praksisplanen Jeg er ø-læge på Femø. Min hverdag er meget forskellig fra almen praksis i dag, idet jeg fungerer som

Læs mere

Sygehjælpsudbetalinger

Sygehjælpsudbetalinger Mundtlig beretning for FAS Sygefond 2016/2017 Så blev det min tur til at stå som formand for FAS Sygefond og afgive beretning. Jeg har lovet at gøre det kort. Jeg har siddet i bestyrelsen i 4 år, men skal

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

1 of 6. Kvalitetsstandard Vederlagsfri fysioterapi Godkendt i byrådet d. xxx

1 of 6. Kvalitetsstandard Vederlagsfri fysioterapi Godkendt i byrådet d. xxx 1 of 6 Kvalitetsstandard Vederlagsfri fysioterapi Godkendt i byrådet d. xxx 1 2 of 6 Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikre vi igennem

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

- Kom og bliv klogere på Hjerteforeningens forskning. v. Professor, overlæge Gunnar H. Gislason Forskningschef i Hjerteforeningen

- Kom og bliv klogere på Hjerteforeningens forskning. v. Professor, overlæge Gunnar H. Gislason Forskningschef i Hjerteforeningen 1 2 - Kom og bliv klogere på Hjerteforeningens forskning v. Professor, overlæge Gunnar H. Gislason Forskningschef i Hjerteforeningen Hvem er Gunnar? 3 Forskningschef i Hjerteforeningen Professor i hjertesygdomme

Læs mere