Ændring af anmeldelsesbekendtgørelsen på varmeområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ændring af anmeldelsesbekendtgørelsen på varmeområdet"

Transkript

1 Punkt 7 Energitilsynets møde den 25. november november 2014 Varme 13/12521 /MLD Ændring af anmeldelsesbekendtgørelsen på varmeområdet (2. behandling) Resumé 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet den endelige udgave af en ændret anmeldelsesbekendtgørelse på varmeområdet efter, at udkastet har været i høring. Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej Valby tlf mail post@energitilsynet.dk web 2. Varmeforsyningsvirksomhederne skal anmelde priser, omkostningsfordeling og andre betingelser for deres ydelser til Energitilsynet. Anmeldelserne registreres i Energitilsynets register og tjener bl.a. til at sikre gennemsigtigheden på varmeområdet og til at gennemføre tilsyn og kontrol med varmepriser. Anmeldelserne anvendes også til statistik om og analyse af fx priser og omkostninger. I den forbindelse er det vigtigt med regler om, hvilke oplysninger der skal anmeldes, på hvilken måde oplysningerne skal anmeldes og på hvilket tidspunkt. 3. Bekendtgørelsen udstedes af Energitilsynet, hvorfor beslutningen om bekendtgørelsens endelige udformning skal træffes af Energitilsynet. 4. Reglerne for virksomhedernes anmeldelser til Energitilsynet er foreslået ændret, fordi bestemmelser i varmeforsyningsloven med relevans for bekendtgørelsen er blevet ændret. Det drejer sig bl.a. om prisbestemmelsernes anvendelsesområde og prislofter for affaldsforbrændingsanlæg, samt at Energitilsynet har fået lovhjemmel til at kunne forpligte virksomhederne til at anmelde elektronisk. 5. Et udkast til ændret anmeldelsesbekendtgørelse har været sendt i høring. De indkomne høringssvar giver efter sekretariatets vurdering kun anledning til en mindre justering i det oprindelige udkast. Justeringen indebærer, at bekendtgørelsen i en bestemmelse henviser til revisorloven uden angivelse af revisorlovens nummer og ændringer af denne. Derudover har sekretariatet vurderet, at bekendtgørelsens ikrafttræden bør rykkes til 1. januar 2015.

2 2/11 Tilkendegivelse 6. Energitilsynet har på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering tilkendegivet følgende: - at den i bilag 1 vedlagte anmeldelsesbekendtgørelse underskrives af Energitilsynets formand med kontrasignering af sekretariatets direktør til videre ekspedition og offentliggørelse, jf. varmeforsyningslovens 21, stk. 1, og 34, stk. 2.

3 3/11 Sagsfremstilling Baggrund 7. Dette notat omhandler Energitilsynets udstedelse af en ændret anmeldelsesbekendtgørelse på varmeområdet. 8. Bekendtgørelsen udstedes af Energitilsynet i medfør af varmeforsyningslovens 21, stk. 1, og beslutningen om bekendtgørelsens endelige udformning skal træffes af Energitilsynet. 9. Energitilsynet har tidligere udstedt en bekendtgørelse om varmeforsyningsvirksomhedernes anmeldelse af priser, omkostningsfordeling og andre betingelser på varmeområdet. Den gældende anmeldelsesbekendtgørelse blev udstedt i 2009 og er ikke efterfølgende blevet ændret. 10. Siden bekendtgørelsens udstedelse har lovgiver foretaget en række ændringer af bestemmelser i varmeforsyningsloven med relevans for bekendtgørelsen. Hertil kommer, at Energitilsynet siden 2011 har arbejdet på at kunne idriftsætte et nyt online anmeldelsessystem, Energitilsynets Anmeldelsessystem Online (ENAO). Sekretariatet forventer, at dette elektroniske anmeldelsessystem ENAO idriftsættes i 4. kvartal Dette er årssagen til, at sekretariatet tidligere på året foreslog, at anmeldelsesbekendtgørelsen skulle ændres. 11. Energitilsynet blev på mødet den 24. juni 2014 forelagt udkast til en ændret anmeldelsesbekendtgørelse på varmeområdet, herunder baggrundsnotat om Energitilsynets hjemmel og sekretariatets bemærkninger til bekendtgørelsesudkastets enkelte bestemmelser. Energitilsynet tilsluttede sig på mødet, at bekendtgørelsesudkastet blev sendt i høring. Tilsynsnotatet og bekendtgørelsesudkastet, der efter tilsynsmødet blev sendt i høring, vedlægges som bilag Bekendtgørelsesudkastet blev sendt i høring den 7. juli 2014 hos berørte interessenter med høringsfrist den 25. august 2014 kl Udkastet blev endvidere offentliggjort på høringsportalen og på Energitilsynets hjemmeside. Høringssvar 13. Sekretariatet har modtaget høringssvar fra Dansk Energi, Dansk Fjernvarme, Danske Revisorer FSR, Datatilsynet, DI, Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Miljøstyrelsen og Rigsrevisionen. Høringssvarene er vedlagt dette notat som bilag 3. I bilag 4 vedlægges skema over høringssvar, bemærkninger og konklusion.

4 4/ Miljøstyrelsen, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, DI, Rigsrevisionen og Datatilsynet har meddelt, at de ikke har bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet, idet Datatilsynet dog forudsætter, at persondataloven vil blive iagttaget i forbindelse med eventuelle behandlinger af personoplysninger. 15. Dansk Fjernvarme, Dansk Energi og Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER) har fremsendt bemærkninger. Nedenfor redegøres for disse samt sekretariatets bemærkninger (i kursiv) hertil, herunder sekretariatets vurdering af i hvilket omfang høringssvarene har medført ændringer i bekendtgørelsesudkastet. Generelle bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet 16. Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER) bemærker, at bekendtgørelsesudkastet medfører administrative lettelser for forsyningsvirksomheder. De administrative lettelser består af følgende: 17. Ifølge 1 vil virksomhedernes levering af procesvarme som udgangspunkt løbende blive fritaget fra bestemmelserne i anmeldelsesbekendtgørelsen, efterhånden som de gamle kontrakter om levering af procesvarme udgår eller genforhandles. 18. Ifølge 5 vil kravet om anmeldelse af produktionsomkostningerne til brug for prisloftsfastsættelse, fremover kun gælde for centrale kraftvarmeanlæg. Det betyder, at der fremover kun skal anmeldes produktionsomkostninger for ca. 16 værker, i forhold til ca. 300 værker som i dag anmelder deres produktionsomkostninger. 19. Ifølge 3 vil det fremover være obligatorisk at anmelde elektronisk. Dette vurderes ikke at have væsentlig administrativ betydning for de berørte virksomheder. De administrative konsekvenser bliver derfor ikke kvantificeret yderligere. 20. Sekretariatet: TERs høringssvar giver ikke anledning til bemærkninger fra sekretariatet. 21. Dansk Fjernvarme ser frem til, at der kommer et system for elektronisk anmeldelse til Energitilsynet, som forhåbentlig kan lette den administrative arbejdsgang for foreningens medlemmer. 22. Sekretariatets bemærkninger: SET har i udviklingen af ENAO indbygget flere funktioner, der skal gøre det nemmere for fjernvarmeselskaberne at indberette til Energitilsynet. ENAO-systemet omfatter automatiske påmindelser før en anmeldelsesfrist, mulighed for at genbruge udvalgte oplysninger fra tidligere års anmeldelser, integration til DFF-EDB (Dansk Fjernvarmes edb-selskab), der giver de selskaber, der anvender DFF-EDB

5 5/11 mulighed for at importere data til udarbejdelse af priseftervisning. ENAOsystemet kan tilgås gennem virk.dk eller Energitilsynets egen hjemmeside og anvender NemLogin. 23. Dansk Energi anfører, at foreningen ikke har større indholdsmæssige bemærkninger til indholdet af bekendtgørelsen. 24. Dansk Energi bemærker imidlertid, at der med den nye anmeldelsesbekendtgørelse på varmeområdet indføres et krav om elektronisk anmeldelse. Kravet indføres med hjemmel i varmeforsyningsloven, som blev indført ved en lovændring i 2010 og indebærer, at virksomhedernes anmeldelse af priser osv. skal ske elektronisk til Energitilsynets online anmeldelsessystem. Dansk Energi ønsker at få oplyst, om Sekretariatet for Energitilsynet ønsker, at et lignende krav om elektronisk anmeldelse indføres på henholdsvis el- og naturgasområdet. I så fald bemærker Dansk Energi, at det må forventes, at en lignende hjemmel, som blev indført i varmeforsyningsloven i 2010 også vil skulle indføres i el- og naturgasforsyningslovene. 25. Sekretariatets bemærkninger: På nuværende tidspunkt er der ingen aktuelle planer om at udbrede kravet om elektroniske anmeldelser til området for el og gas. Det kan derimod ikke afvises, at det på et senere tidspunkt vil være relevant. Krav om elektronisk anmeldelse kræver udtrykkelig lovhjemmel, og lovgiver må således forventes at indskrive et sådant krav i forsyningslovene. Indføres et krav om elektronisk anmeldelse på el- og naturgasforsyningsområdet, vil Dansk Energi have mulighed for at fremsende kommentarer, når en eventuel ændringslov sendes i høring. Bekendtgørelsesudkastets Dansk Fjernvarme bemærker, at levering af fjernvarme til procesformål ikke er omfattet af prisbestemmelserne. At levering til procesvarme ikke længere er omfattet af prisreguleringen og skal holdes regnskabsmæssigt adskilt fra levering til bygningers opvarmning og forsyning med varmt vand medfører en række problemstillinger for varmeforsyningsvirksomhederne, som endnu ikke er klarlagt. 27. Ved levering til andre formål såsom procesformål og lignende vil udgangspunktet være, at omkostningerne medgået hertil skal holdes regnskabsmæssigt adskilt fra de omkostninger, der er anvendt til levering af fjernvarme til opvarmning og varmt vand. I forarbejderne er imidlertid anført, at Energitilsynet kan træffe afgørelse om, at fjernvarmeværkerne ikke behøver at holde aktiviteterne adskilt, såfremt indtægterne fra de andre ydelser anvendes til at nedsætte prisen for varme eller gas til rumopvarmning og varmt brugsvand. På den måde kan kommunalt eller forbrugerejede værker, der alligevel ikke vil være interesseret i at optjene et overskud på leverancen til procesformål, slippe for den administrative byrde, en regnskabsmæssig adskillelse af aktiviteter medfører.

6 6/ Ønsker en forsyningsvirksomhed derimod at opnå en indtjening ved levering af fjernvarme til procesformål, bliver det nødvendigt at foretage en regnskabsmæssig adskillelse af omkostningerne hertil. Ved fordeling af fællesomkostninger til henholdsvis rum- og procesvarme bliver det nødvendigt at anvende fordelingsnøgler baseret på f.eks. fordelingen af varmemængden til de to aktiviteter. 29. Såfremt fjernvarmeværkerne skal udarbejde en fordelingsnøgle for andelen af leveret fjernvarme til procesenergi, bliver det en udfordring for værkerne at få kendskab til den andel af en virksomheds energiforbrug, der er medgået til procesvarme. Forsyningsvirksomheder ved oftest ikke, hvor stor en andel af den leverede energi, der er medgået til rumvarme/varmt vand og til industrielle formål. Denne problemstilling er dog mindre relevant, såfremt værket udelukkende afregner på omkostningsdækkende basis, og derfor har tilladelse til kun at lave ét regnskab. 30. Det må imidlertid påregnes, at mange værker leverer fjernvarme til lokale industrivirksomheder til en anden pris end den pris, der opkræves ved almindelige forbrugere. Såfremt en del af den varme, der leveres til industrien, anvendes til procesformål, skal aktiviteten udskilles. Som følge heraf skal der også laves en fordeling af omkostningerne på basis af anvendelsen af energi til de forskellige formål. Hvorledes varmeværket skal få oplyst målingen af virksomhedens forbrug på henholdsvis rumvarme/varmt vand og proces er et uafklaret spørgsmål. Desuden er det nødvendigt, at værket kan stille krav til virksomhedens målere og det interne nets integritet, såfremt varmeværket skal kunne bruge én af virksomheden udarbejdet opgørelse af fordelingen mellem rumopvarmning og procesvarme til deres egen omkostningsfordeling. 31. I praksis kan det således være en særdeles vanskelig opgave at lave fordelingsnøgler for levering af fjernvarme til opvarmning og varmt vand og levering til proces. Herudover er det ikke fastlagt, hvorledes varmeforsyningsvirksomheder, som er omfattet af den betingede skattefritagelse i selskabsskattelovens 3, stk. 1, nr. 4, vil blive stillet skattemæssigt. 32. Fjernvarmeværker er kun omfattet af bestemmelsen om betinget skattefritagelse, såfremt værkets aktivitet udelukkende er produktion og distribution af varme. Værker omfattet af varmeforsyningsloven kan imidlertid også iværksætte aktiviteter, som har en naturlig tilknytning til varmeproduktion og distribution, når der er en vedtægtsmæssig mulighed herfor. Sådanne sideordnede aktiviteter kan dog medføre skattepligt af varmeværkernes samlede indkomst. Hidtil har SKAT tolket bestemmelsen meget restriktivt, hvorfor også betaling for aktiviteter, som afregnes af værkerne på omkostningsdækkende basis, vil udløse skattepligt. Dette gælder også selv om varmeværkerne udskiller aktiviteterne i selvstændige aktie- eller anpartsselskaber. Årsagen hertil er, at også den situation, hvor værkerne har ejerandele i andre selskaber, vil udløse skattepligt.

7 7/ På nuværende tidspunkt er det uafklaret, hvorledes ikkeskattepligtige fjernvarmeværker er stillet ved levering af fjernvarme til procesformål. Da mange fjernvarmeværker har leverancer i større eller mindre omfang til procesformål, er det meget væsentligt at få denne problemstilling afklaret. 34. Dansk Fjernvarme bistår gerne Energitilsynet med at løse ovenstående problemstillinger. 35. Sekretariatets bemærkninger: Levering af fjernvarme til procesformål er som udgangspunkt ikke omfattet af prisbestemmelserne, hvilket indebærer, at aktiviteter vedrørende levering af varme og gas til bygningers opvarmning og forsyning med varmt vand skal holdes regnskabsmæssigt adskilt fra eventuelle andre aktiviteter således, at Energitilsynet kan føre tilsyn med, at der kun er indregnet nødvendige omkostninger i prisen. Samtidig med ændringen af formålsbestemmelsen i varmeforsyningslovens 20, stk. 1, blev indført en overgangsbestemmelse, hvorefter eksisterende aftaler om levering af opvarmet vand, damp eller gas bortset fra naturgas fortsat vil være omfattet af den prisregulering, som var gældende før lovens ikrafttræden (20. juni 2012), dvs. leverancer uanset formålet. Betydningen af overgangsbestemmelsen for anmeldelsespligten efter bekendtgørelsen fremgår af bekendtgørelsens 9, stk. 3. De centrale kraftvarmeanlægs leverancer af opvarmet vand til andre formål end rumopvarmning, herunder leverancer af opvarmet vand til procesformål, er fortsat omfattet af prisbestemmelserne og dermed af anmeldelsespligten. 36. Sekretariatet bemærker, at det er korrekt, at lovbemærkningerne nævner, at Energitilsynet kan træffe afgørelse om, at de virksomheder, der er omfattet af varmeforsyningslovens 20, stk. 1, ikke skal holde aktiviteter vedrørende levering af varme og gas til lovens formål regnskabsmæssigt adskilt fra de andre aktiviteter under forudsætning af, at indtægterne fra de andre ydelser anvendes til at nedsætte prisen for varme eller gas til rumopvarmning og varmt brugsvand. Energitilsynet har ikke på nuværende tidspunkt truffet afgørelse om dette spørgsmål. 37. Dansk Fjernvarme bemærker, at det i praksis er en vanskelig opgave for værkerne at lave fordelingsnøgler for levering af fjernvarme til opvarmning og varmt vand og levering til proces. Sekretariatet kan oplyse, at Energistyrelsen har indledt drøftelser med sekretariatet med henblik på en udmøntning af ministerens bemyndigelse i varmeforsyningslovens 20, stk. 3, til at fastsætte regler om fordeling af omkostninger til levering af ydelser omfattet af stk. 1 og andre ydelser. Bemyndigelsen forventes udmøntet i en bekendtgørelse, der fastsætter regler for fordeling af omkostninger på bl.a. anlæg, der producerer både rum- og procesvarme. 38. Dansk Fjernvarme bemærker, at det herudover ikke er fastlagt, hvorledes varmeforsyningsvirksomheder, der er omfattet af den betingede

8 8/11 skattefritagelse i selskabsskattelovens 3, stk. 1, nr. 4, vil blive stillet skattemæssigt. Sekretariatet finder ikke umiddelbart, at denne bemærkning giver anledning til ændringer i udkastet til anmeldelsesbekendtgørelsen. Sekretariatet vil tage initiativ til en drøftelse med Dansk Fjernvarme om problemstillingen. Bekendtgørelsesudkastets Dansk Fjernvarme imødeser, at der kommer et system for elektronisk anmeldelse til Energitilsynet. Dansk Fjernvarme opfordrer til, at det også bliver muligt for værkerne at indberette deres investerings- og henlæggelsesplan elektronisk ved, at der bliver oprettet et format hertil i det nye system. Skulle der fremover komme krav om andre data, som skal indberettes til Energitilsynet, vil Dansk Fjernvarme anbefale, at disse data også skal indberettes via det nye elektroniske anmeldelsessystem for at lette den administrative byrde for fjernvarmeværkerne. 40. Sekretariatets bemærkninger: I kravspecifikationen til det elektroniske anmeldelsessystem, er der lagt stor vægt på, at systemet skal kunne tilpasses og udvides med nye typer anmeldelser. Såfremt der i fremtiden bliver behov for at ændre i eksisterende indberetninger, eller tilføje nye indberetninger, giver systemet altså mulighed herfor. Investerings- og henlæggelsesplaner er i udbuddet ikke inkluderet som en elektronisk anmeldelse, men som en vedhæftet fil. Bekendtgørelsesudkastets 3, stk Danske Revisorer FSR henviser til, at revisorloven senest er ændret ved lovændring af 28. april Derudover har FSR ingen kommentarer. 42. Sekretariatets bemærkninger: Sekretariatet var ved formuleringen af bekendtgørelsesudkastets 3, stk. 4, 1. pkt., opmærksomt på, at revisorloven senest er blevet ændret ved lov nr. 403 af 28/04/2014 (ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om værdipapirhandel m.v., straffeloven, lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v., retsplejeloven og forskellige andre love). Bestemmelserne i revisorloven, som bekendtgørelsesudkastet henviser til i 3, stk. 4, 1. pkt., er senest ændret ved lov nr. 617 af 12. juni 2013 (ændring af revisorloven og lov om finansiel virksomhed). Dette er baggrunden for sekretariatets formulering af bestemmelsen. 43. Sekretariatet finder efter en nærmere vurdering - og da revisorloven jævnligt ændres - at bestemmelsen med fordel kan nøjes med at henvise til, at revisor skal være godkendt efter revisorloven. Sekretariatet foreslår på den baggrund, at 3, stk. 4, 1. pkt., formuleres således, at Anmeldelse af priseftervisning, jf. 2, stk. 2, skal være ledsaget af en revisorerklæring om priseftervisningens overensstemmelse med varmeforsyningslovens kapitel 4 afgivet af en revisor, der er godkendt efter revisorloven.

9 9/ Dansk Fjernvarme bemærker, at priseftervisningen ifølge 3, stk. 4, skal ledsages af en revisorerklæring. For varmeforsyningsvirksomhederne betyder dette, at de skal afholde omkostninger til indhentning af to erklæringer angående deres regnskabsaflæggelse. For mange varmeforsyningsvirksomheder er der kun enkelte forskelle i principperne for opstilling af de to regnskaber, hvorfor det virker unødvendigt, at virksomhederne skal pålægges yderligere omkostninger for at få udarbejdet to revisionserklæringer. Det burde være tilstrækkeligt med én revisorerklæring, som både omfatter aflæggelse af regnskabet efter årsregnskabsloven og priseftervisning efter varmeforsyningsloven. 45. Sekretariatets bemærkninger: Indledningsvis bemærker sekretariatet, at der er en række væsentlige forskelle mellem årsregnskabslovens og varmeforsyningslovens opgørelser. Der er derfor tale om to forskellige typer regnskaber, og det kræver særlige kompetencer at vurdere, om varmeforsyningsloven og tilhørende bekendtgørelser, herunder afskrivningsbekendtgørelsen, er overholdt ved anmeldelse til Energitilsynet. 46. Pligten for varmeforsyningsvirksomhederne til at lade priseftervisningen forsyne med revisorerklæring blev indført i den gældende anmeldelsesbekendtgørelse fra I 2008 blev indføjet en bemyndigelsesbestemmelse i varmeforsyningslovens 21, stk. 1, hvorefter Energitilsynet kan fastsætte regler om, at anmeldelse skal ledsages af erklæring afgivet af en registreret revisor, statsautoriseret revisor eller kommunens revisor. På baggrund af sekretariatets erfaringer med anmeldelsers overensstemmelse med varmeforsyningslovens prisbestemmelser, fandt sekretariatet på daværende tidspunkt, at der var behov for krav om revision med høj grad af sikkerhed for, at anmeldelserne ikke indeholdt fejlinformation. 47. I forbindelse med sekretariatets nuværende arbejde med en ændret anmeldelsesbekendtgørelse har sekretariatet vurderet, om kravet om revision af priseftervisningerne skulle fastholdes. Bl.a. henset til den historiske kvalitet af virksomhedernes anmeldelser af budgetter og priseftervisninger har sekretariatet vurderet, at der fortsat er behov for kontrol af priseftervisningerne. Kravet om revisorerklæring er således en videreførelse fra gældende anmeldelsesbekendtgørelse. Ændring foretaget af sekretariatet Bekendtgørelsesudkastets 9, stk Sekretariatet har vurderet, at bekendtgørelsens ikrafttræden bør rykkes til 1. januar 2015 for at overgangen til elektronisk anmeldelse ikke sker i en periode med spidsbelastning. Mange selskaber anvender kalenderåret som regnskabsår, og skal derfor anmelde budget og priser i slutningen af december. Ved at flytte overgangen til elektronisk anmeldelse til 1. januar

10 10/11 vil der være 2 måneder til at indkøre systemet inden næste spidsbelastningsperiode i marts Udskydelsen bidrager dermed til en lettere overgang til kravet om elektronisk anmeldelse. 49. Sekretariatet foreslår på den baggrund, at 9, stk. 1, ændres således, at bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar 2015 og ikke som tidligere foreslået den 15. december Bekendtgørelsen vil herefter gælde for anmeldelser, der foretages til Energitilsynet på denne dato eller senere. Lovgrundlag 50. Lovgrundlaget er gengivet i det tilsynsnotat, som er forelagt for Energitilsynet på mødet den 24. juni 2014 og som vedhæftet høringsmaterialet. Notatet er vedlagt som bilag 2 til denne forelæggelse. Sekretariatet henviser dertil.

11 11/11 Vurdering 51. Varmeforsyningsvirksomhedernes anmeldelser er et vigtigt grundlag for Energitilsynets mulighed for at føre et effektivt tilsyn med priser og betingelser og til statistik om og analyse af priser og omkostninger på varmeområdet. Det er i den forbindelse vigtigt, at der på bekendtgørelsesniveau fastsættes nærmere regler for, hvilke oplysninger virksomhederne skal anmelde, på hvilken måde oplysningerne skal anmeldes og på hvilket tidspunkt. 52. Med de seneste ændringer af varmeforsyningsloven vedrørende ændret prisregulering, ændret prisloftudmelding og Energitilsynets mulighed for at stille krav om elektronisk anmeldelse har sekretariatet vurderet, at bekendtgørelsen skal opdateres, så den afspejler det ændrede lovgrundlag. Hertil kommer, at sekretariatet forventer at kunne idriftsætte ENAO i 4. kvartal 2014, som muliggør elektronisk anmeldelse fra varmeforsyningsvirksomhederne. 53. Høringssvarene, som gengivet ovenfor, fører efter sekretariatets vurdering alene til en enkelt mindre ændring af det bekendtgørelsesudkast, som tidligere har været forelagt Energitilsynet. Justeringen indebærer, at bekendtgørelsen i en bestemmelse henviser til revisorloven uden angivelse af revisorlovens nummer og ændringer af denne. Sekretariatet vedlægger i bilag 5 udkast til endelig anmeldelsesbekendtgørelse til godkendelse med ændringsmarkering og i bilag 1 udkast til endelig anmeldelsesbekendtgørelse til godkendelse uden ændringsmarkering. 54. Med de foreslåede ændringer er det sekretariatets vurdering, at den ændrede bekendtgørelse nu afspejler lovgrundlaget og de ændrede anmeldelsesprocedurer. 55. Sekretariatet vurderer, at bekendtgørelsen kan træde i kraft 1. januar Samtidig ophæves den gældende bekendtgørelse. Tilkendegivelse 56. Energitilsynet har på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering tilkendegivet følgende: - at den i bilag 1 vedlagte anmeldelsesbekendtgørelse underskrives af Energitilsynets formand med kontrasignering af sekretariatets direktør til videre ekspedition og offentliggørelse, jf. varmeforsyningslovens 21, stk. 1, og 34, stk. 2.

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

Ændring af anmeldelsesbekendtgørelsen på varmeområdet

Ændring af anmeldelsesbekendtgørelsen på varmeområdet Punkt 7 Energitilsynets møde den 24. juni 2014 7. juli 2014 Varme 13/12521 /MLD Ændring af anmeldelsesbekendtgørelsen på varmeområdet Resumé 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet udkast til ændret

Læs mere

2. Nedenfor refereres høringssvar, opdelt på høringssvarets emner, som efterfølges af sekretariatets bemærkninger (i kursiv).

2. Nedenfor refereres høringssvar, opdelt på høringssvarets emner, som efterfølges af sekretariatets bemærkninger (i kursiv). PUNKT 6 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 23. JUNI 2015 HØRINGSSVAR BILAG 1 10. juni 2015 Varme 13/12063 MLD 5. HØRINGSSVAR 1. Udkast til afgørelse blev sendt i høring den 20. februar 2015 med frist den 6. marts

Læs mere

3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet

3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet Referat Energitilsynsmøde den 25. oktober 2016 Dagsorden: 1. Inhabilitet på møde 176 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet Sager til beslutning:

Læs mere

Ændringsforslag. til 2. behandling af. Forslag til lov om ændring af lov om varmeforsyning og byggeloven

Ændringsforslag. til 2. behandling af. Forslag til lov om ændring af lov om varmeforsyning og byggeloven Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 L 177 Bilag 4 Offentligt Til L 177 [Ændringsforslag stillet den {FREMSAT}] Ændringsforslag til 2. behandling af Forslag til lov om ændring af lov om varmeforsyning

Læs mere

Indledning Hermed sendes et udkast til ny anmeldelsesbekendtgørelse i høring. Anmeldelsesbekendtgørelsen

Indledning Hermed sendes et udkast til ny anmeldelsesbekendtgørelse i høring. Anmeldelsesbekendtgørelsen Til virksomheder og organisationer, jf. vedlagte høringsliste 22. marts 2017 Varme 17/02831 RVN/TBHO Høring af udkast til ændring af anmeldelsesbekendtgørelsen Indledning Hermed sendes et udkast til ny

Læs mere

80. Energitilsynet kan behandle og afgøre sager på eget initiativ eller på grundlag af en anmeldelse eller en klage.

80. Energitilsynet kan behandle og afgøre sager på eget initiativ eller på grundlag af en anmeldelse eller en klage. BILAG 2 KLAGE OVER SORØ FJERNVARME A/S VARMEPRISER 2. maj 2018 Varme J. nr. 18/08422 MDCL RETSGRUNDLAG 1) Energitilsynets kompetence 2) Princippet om nødvendige omkostninger 3) Forrentning af indskudskapital

Læs mere

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen 1. april 2014 Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen Sekretariatet har i 2013 gennemgået virksomhedernes selvevalueringer. Gennemgangen har omfattet

Læs mere

UDKAST 29112011. Varmeforsyningsvirksomhedens selvevaluering af overholdelse af regler i eller i medfør af kapitel 4 i lov om varmeforsyning

UDKAST 29112011. Varmeforsyningsvirksomhedens selvevaluering af overholdelse af regler i eller i medfør af kapitel 4 i lov om varmeforsyning Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 99 Offentligt UDKAST 29112011 Bilag 1 Varmeforsyningsvirksomhedens selvevaluering af overholdelse af regler i eller i medfør af kapitel 4

Læs mere

Varmeforsyningsvirksomhedernes selvevaluering i revisors opgave

Varmeforsyningsvirksomhedernes selvevaluering i revisors opgave Varmeforsyningsvirksomhedernes selvevaluering i 2012 - revisors opgave Indledning - baggrund for selvevalueringen Alle varmeforsyningsvirksomheder skal inden 1. december 2012 foretage en selvevaluering

Læs mere

Bekendtgørelse om fastsættelse af prislofter og maksimalpriser for fjernvarme fra affaldsforbrændingsanlæg

Bekendtgørelse om fastsættelse af prislofter og maksimalpriser for fjernvarme fra affaldsforbrændingsanlæg Bekendtgørelse om fastsættelse af prislofter og maksimalpriser for fjernvarme fra affaldsforbrændingsanlæg Bekendtgørelse nr. 234 af 23. marts 2006 I medfør af 20, stk. 4, i lov om varmeforsyning, jf.

Læs mere

Vejledning om omlægning

Vejledning om omlægning Vejledning om omlægning af varmeregnskabsår til kalenderår AUGUST 2018 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400 post@forsyningstilsynet.dk www.forsyningstilsynet.dk Side 2/8 FORSYNINGSTILSYNET

Læs mere

Nyt fra Energitilsynet. Sekretariatet for Energitilsynet 18. januar 2018 Cathrine Mehlskov

Nyt fra Energitilsynet. Sekretariatet for Energitilsynet 18. januar 2018 Cathrine Mehlskov Nyt fra Energitilsynet Sekretariatet for Energitilsynet 18. januar 2018 Cathrine Mehlskov Emner 1. Kort om Energitilsynet hvem er vi? 2. Nye regler på varmeområdet 3. Nye afgørelser 4. Hvad kommer der

Læs mere

I oplyser, at I ikke er enige i sekretariatets konklusioner vedrørende selvevalueringsrevisors

I oplyser, at I ikke er enige i sekretariatets konklusioner vedrørende selvevalueringsrevisors Næstved Varmeværk Åderupvej 22-24 4700 Næstved Att: Jens Andersen 7. februar 2014 RJE Deres ref. Kære Jens Andersen Du har ved brev af 17. januar 2014 kontaktet sekretariatets direktør Finn Dehlbæk vedrørende

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 28. februar Bekendtgørelse om selvevaluering af overholdelse af kapitel 4 og 4 b i lov om varmeforsyning

Lovtidende A Udgivet den 28. februar Bekendtgørelse om selvevaluering af overholdelse af kapitel 4 og 4 b i lov om varmeforsyning Lovtidende A 2012 Udgivet den 28. februar 2012 27. februar 2012. Nr. 150. Bekendtgørelse om selvevaluering af overholdelse af kapitel 4 og 4 b i lov om varmeforsyning I medfør af 23 b, stk. 9, 34, stk.

Læs mere

ENERGITILSYNET VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF VARMEREGNSKABSÅR TIL KALENDERÅR 1. INDLEDNING... 3

ENERGITILSYNET VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF VARMEREGNSKABSÅR TIL KALENDERÅR 1. INDLEDNING... 3 Side 2/8 ENERGITILSYNET VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF VARMEREGNSKABSÅR TIL KALENDERÅR INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. REGNSKABSÅR, VARMEREGNSKABSÅR OG FORBRUGERAFREGNING... 4 3. REGLER OM VARMEREGNSKABSPERIODE...

Læs mere

UDKAST Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om selvevaluering af overholdelse af kapitel 4 og 4 b i lov om varmeforsyning

UDKAST Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om selvevaluering af overholdelse af kapitel 4 og 4 b i lov om varmeforsyning UDKAST 09072012 Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om selvevaluering af overholdelse af kapitel 4 og 4 b i lov om varmeforsyning I bekendtgørelse nr. 150 af 27. februar 2012 om selvevaluering

Læs mere

I det følgende gennemgås de væsentligste høringssvar til ovennævnte punkter. Energistyrelsens kommentarer hertil er anført i kursiv.

I det følgende gennemgås de væsentligste høringssvar til ovennævnte punkter. Energistyrelsens kommentarer hertil er anført i kursiv. Kontor/afdeling Center for Forsyning Dato 18. december 2015 J nr. 2015-5895 / XB Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om energivirksomheders oplysning til forbrugere om energiforbrug og fakturering Udkast

Læs mere

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen AUGUST 2018 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400 post@forsyningstilsynet.dk

Læs mere

PRISBESTEMMELSERNES ANVENDELSE PÅ PROCESVARMELEVERANCEN MELLEM GARTNERNES VARMEFORSYNING OG GARTNERIERNE I ÅRHUS

PRISBESTEMMELSERNES ANVENDELSE PÅ PROCESVARMELEVERANCEN MELLEM GARTNERNES VARMEFORSYNING OG GARTNERIERNE I ÅRHUS PUNKT 4 TILSYNSMØDE DEN 27. SEPTEMBER 2016 PRISBESTEMMELSERNES ANVENDELSE PÅ PROCESVARMELEVERANCEN MELLEM GARTNERNES VARMEFORSYNING OG GARTNERIERNE I ÅRHUS 29. september 2016 Varme 13/03846 bgor/rvn 1.

Læs mere

På baggrund af sekretariatets udkast til afgørelse og de modtagne høringssvar, skal sekretariatet meddele følgende:

På baggrund af sekretariatets udkast til afgørelse og de modtagne høringssvar, skal sekretariatet meddele følgende: [INDSÆT MODTAGERE] Sendt pr. e-mail til [e-mailadresser] 14. oktober 2016 Varme 16/xxxxx TBHO AFGØRELSE UDMELDING AF VARMTVANDSPRISLOFT FOR [AF- FALDSFORBRÆNDINGSANLÆG] FOR ÅR 2017 I medfør af 4, stk.

Læs mere

NYE REGLER OM ENSRETNING AF REGN- SKABSÅR M.V. PÅ VARMEOMRÅDET

NYE REGLER OM ENSRETNING AF REGN- SKABSÅR M.V. PÅ VARMEOMRÅDET PUNKT 5 TILSYNSMØDE DEN 31. OKTOBER 2017 MED EFTERFØLGENDE ÆN- DRINGER GODKENDT AF FORMANDEN FOR ENERGITILSYNET NYE REGLER OM ENSRETNING AF REGN- SKABSÅR M.V. PÅ VARMEOMRÅDET 14. november 2017 Varme 17/10673

Læs mere

PRISLOFT EKSKL. AFGIFTSÆNDRINGER På baggrund af de indkomne anmeldelser er prisloftet ekskl. afgiftsændringer beregnet til 89,3 kr./gj.

PRISLOFT EKSKL. AFGIFTSÆNDRINGER På baggrund af de indkomne anmeldelser er prisloftet ekskl. afgiftsændringer beregnet til 89,3 kr./gj. UDMELDING AF VARMTVANDSPRISLOFT FOR AFFALDSFOR- BRÆNDINGSANLÆG 15. oktober 2015 Varme 15/08156 TBHO I medfør af 5, stk. 3, i bekendtgørelse nr. 1213 af 17. december 2012 om fastsættelse af prislofter og

Læs mere

ENERGITILSYNET VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF VARMEREGNSKABSÅR TIL KALENDERÅR INDLEDNING... 3 REGNSKABSÅR OG VARMEREGNSKABSÅR... 4

ENERGITILSYNET VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF VARMEREGNSKABSÅR TIL KALENDERÅR INDLEDNING... 3 REGNSKABSÅR OG VARMEREGNSKABSÅR... 4 Side 2/8 ENERGITILSYNET VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF VARMEREGNSKABSÅR TIL KALENDERÅR INDHOLD INDLEDNING... 3 REGNSKABSÅR OG VARMEREGNSKABSÅR... 4 REGLER OM VARMEREGNSKABSPERIODE... 4 GENEREL VEJLEDNING OM

Læs mere

ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL INDBERETNING AF PRODUKTIONSOMKOSTNINGER TIL FASTSÆTTELSE AF PRISLOFT INDLEDNING... 3 INDBERETNING...

ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL INDBERETNING AF PRODUKTIONSOMKOSTNINGER TIL FASTSÆTTELSE AF PRISLOFT INDLEDNING... 3 INDBERETNING... Side 2/7 ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL INDBERETNING AF PRODUKTIONSOMKOSTNINGER TIL INDHOLD INDLEDNING... 3 INDBERETNING... 3 ANMELDELSE AF PRODUKTIONSOMKOSTNINGER OG OPLYSNINGER OM INVESTERINGER... 4 1.

Læs mere

ENERGITILSYNET VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF REGNSKABSÅR TIL KALENDERÅR INDLEDNING... 3 REGNSKABSÅR OG VARMEÅR... 4 REGLER OM REGNSKABSPERIODE...

ENERGITILSYNET VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF REGNSKABSÅR TIL KALENDERÅR INDLEDNING... 3 REGNSKABSÅR OG VARMEÅR... 4 REGLER OM REGNSKABSPERIODE... Side 2/8 ENERGITILSYNET VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF REGNSKABSÅR TIL KALENDERÅR INDHOLD INDLEDNING... 3 REGNSKABSÅR OG VARMEÅR... 4 REGLER OM REGNSKABSPERIODE... 4 GENEREL VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF REGNSKABSÅR

Læs mere

ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL IMØDEGÅELSE AF FEJL OG MANGLER IDENTIFICERET I FORBINDELSE MED SELVEVALUERINGEN INDLEDNING... 3

ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL IMØDEGÅELSE AF FEJL OG MANGLER IDENTIFICERET I FORBINDELSE MED SELVEVALUERINGEN INDLEDNING... 3 Side 2/9 INDHOLD INDLEDNING... 3 1. MANGLENDE ANMELDELSE AF PRISER, BUDGET OG PRISEFTERVISNINGER... 4 2. IKKE RETTIDIG ANMELDELSE AF PRISER, BUDGET OG PRISEFTERVISNINGER... 4 3. MANGLENDE AFSTEMNING IMELLEM

Læs mere

Skema med beskrivelse af ændringer i forbindelse med ny prisloftbekendtgørelse

Skema med beskrivelse af ændringer i forbindelse med ny prisloftbekendtgørelse Skema med beskrivelse af ændringer i forbindelse med ny prisloftbekendtgørelse Kontor/afdeling Center for Forsyning Dato 15. marts 2017 J nr. 2017-1443 /TBQ Titel Indledning Anvendelsesområde Ny titel

Læs mere

Nyt fra Energitilsynet. Sekretariatet for Energitilsynet 11. og 12. oktober 2017 Cathrine Mehlskov

Nyt fra Energitilsynet. Sekretariatet for Energitilsynet 11. og 12. oktober 2017 Cathrine Mehlskov Nyt fra Energitilsynet Sekretariatet for Energitilsynet 11. og 12. oktober 2017 Cathrine Mehlskov Emner Nyt fra Energitilsynet ENAO Energitilsynets elektroniske anmeldelsessystem Ny regulering Nye forrentningsregler

Læs mere

Energitilsynets gennemgang af revisor s selvevalueringsarbejde.

Energitilsynets gennemgang af revisor s selvevalueringsarbejde. NOTAT Næstved, den 17. januar 2014 Version 2 Energitilsynets gennemgang af revisor s selvevalueringsarbejde. Indledning Vi har den 30-12-2013 modtaget en afrapportering fra Energitilsynet vedrørende revisor

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

BILAG 2 TIL PKT. 4 - RETSGRUNDLAG

BILAG 2 TIL PKT. 4 - RETSGRUNDLAG ENERGITILSYNETS MØDE DEN 21. JUNI 2017 BILAG 2 TIL PKT. 4 - RETSGRUNDLAG 21. juni 2017 Varme 17/05558 MLD BILAG 2 RETSGRUNDLAG 1. INDLEDNING 1. I det følgende gennemgås de bestemmelser i varmeforsyningsloven

Læs mere

VARMEFORSYNINGSLOVENS PRISBESTEMMELSER. Søren P. Nielsen

VARMEFORSYNINGSLOVENS PRISBESTEMMELSER. Søren P. Nielsen VARMEFORSYNINGSLOVENS PRISBESTEMMELSER Søren P. Nielsen VARMEFORSYNINGSLOVENS PRISBESTEMMELSER Formål: Forbrugerbeskyttelse Prisbestemmelserne skal hindre at en monopolsituation ikke udnyttes Prisfastsættelse

Læs mere

Selvevaluering. Spørgsmål og svar

Selvevaluering. Spørgsmål og svar Selvevaluering Spørgsmål og svar I forbindelse med udstedelse af Bekendtgørelse om selvevaluering af overholdelse af kapitel 4 og 4 b i lov om varmeforsyning (Selvevalueringsbekendtgørelsen) har Energitilsynet

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark

Læs mere

Høringsudkast til ENS' afgørelse om dispensation fra det af Energitilsynet fastsatte prisloft for 2015

Høringsudkast til ENS' afgørelse om dispensation fra det af Energitilsynet fastsatte prisloft for 2015 HØRINGSUDKAST Dansk Fjernvarme Att. John Tang Merkurvej 7 6000 Kolding Sendt via mail mail@danskfjernvarme.dk og jt.@danskfjernvarme.dk Kopi til: Energitilsynet via post@energitilsynet.dk og tbho@energitilsynet.dk

Læs mere

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax (Varmeforsyningen) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Brdr. Hartmann A/S OVER Energitilsynets

Læs mere

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber (Varmeforsyning) Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv.

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for FORS Spildevand Holbæk A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13891 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for MARIELYST VANDVÆRK Att.: Anne-Mette Breiting Cypresvej 20 4873 Væggerløse Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00010 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Dansk Affaldsforening Dansk Fjernvarme Dansk Energi ORIENTERING OM UDMELDING AF VARMTVANDSPRISLOFT FOR AFFALDSFORBRÆNDINGSANLÆG GÆLDENDE FOR ÅR 2017

Dansk Affaldsforening Dansk Fjernvarme Dansk Energi ORIENTERING OM UDMELDING AF VARMTVANDSPRISLOFT FOR AFFALDSFORBRÆNDINGSANLÆG GÆLDENDE FOR ÅR 2017 Dansk Affaldsforening Dansk Fjernvarme Dansk Energi 14. oktober 2016 Varme 16/09581 TBHO ORIENTERING OM UDMELDING AF VARMTVANDSPRISLOFT FOR Energitilsynet skal i henhold til prisloftbekendtgørelsen 1 udmelde

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation)

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation) Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: om2@evm.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk

Læs mere

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet.

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage på grund af manglende

Læs mere

Bilag nr. 4 HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER

Bilag nr. 4 HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER Bilag nr. 4 10. april 2015 Detail & Distribution 15/00115 LRN & LAA HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER Sekretariatet for Energitilsynet sendte den 23. januar 2015 udkast til notat om metodegodkendelse

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Kloak A/S Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13920 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO

VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO VEJLEDNING VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO ENERGITILSYNET VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO Side 1/1 INDHOLD FORMÅL... 1 HVAD ER ENAO, OG HVORNÅR SKAL DET ANVENDES... 1 VEJLEDNINGENS OPBYGNING...

Læs mere

Sendt pr. til og

Sendt pr.  til og Svendborg Kraftvarme A/S Svendborg Fjernvarme A.m.b.a. Sendt pr. e-mail til kraftvarme@svendborg.dk og info@svendborgfjernvarme.dk 14. oktober 2016 Varme 16/09529 TBHO AFGØRELSE UDMELDING AF VARMTVANDSPRISLOFT

Læs mere

ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL INDBERETNING AF PRODUKTIONSOMKOSTNINGER TIL FASTSÆTTELSE AF PRISLOFT FORORD... 1 INDBERETNING... 1

ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL INDBERETNING AF PRODUKTIONSOMKOSTNINGER TIL FASTSÆTTELSE AF PRISLOFT FORORD... 1 INDBERETNING... 1 Side 1/1 INDHOLD FORORD... 1 INDBERETNING... 1 UDFYLDELSE AF BLANKET... 1 1. VARMELEVERANCE... 1 2. VALG AF INDBERETNINGSFORM... 2 3. PRODUKTIONSOMKOSTNINGER... 2 4. KORREKTIONER FOR AFSKRIVNINGER OG HENLÆGGELSER...

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Gribvand Spildevand A/S Holtvej 18 C 3230 Græsted Den 14. september 2018 Sag nr. 18/13889 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk svi@ftnet.dk Dato: 23. september 2016 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger

Læs mere

BILAG TIL PUNKT 6 - BRDR. HARTMANN ANMODER OM DISPENSATION FRA AN- MELDELSE AF PRISEFTERVISNING

BILAG TIL PUNKT 6 - BRDR. HARTMANN ANMODER OM DISPENSATION FRA AN- MELDELSE AF PRISEFTERVISNING BILAGSOVERSIGT ENERGITILSYNETS MØDE DEN 29. NOVEMBER 2016 BILAG TIL PUNKT 6 - BRDR. HARTMANN ANMODER OM DISPENSATION FRA AN- MELDELSE AF PRISEFTERVISNING 16. november 2016 Varme 16/08543 MLD/RVN BILAGS

Læs mere

UDMELDING AF PRISLOFT FOR OPVARMET VAND FRA AFFALDS- FORBRÆNDINGSANLÆG GÆLDENDE FOR ÅR 2018

UDMELDING AF PRISLOFT FOR OPVARMET VAND FRA AFFALDS- FORBRÆNDINGSANLÆG GÆLDENDE FOR ÅR 2018 UDMELDING AF PRISLOFT FOR OPVARMET VAND FRA AFFALDS- FORBRÆNDINGSANLÆG GÆLDENDE FOR ÅR 2018 11. oktober 2017 Varme 17/11158 TBHO I medfør af 4, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 817 af 21. juni 2017 om et prisloft

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 MÅLØV RENS A/S Att.: Frank Bennetsen Brydegårdsvej 41 Ågerupvej 84-86 2760 Måløv Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00205 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser

25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser 25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser 1. Indledning Et udkast til bekendtgørelsen har i perioden

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Silkeborg Spildevand A/S Att.: Anders Mosegaard Jensen Tietgensvej 3 8600 Silkeborg Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00299 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2021 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Sjælsø Vand A/S Blokken 9 1 3460 Birkerød Den 10. august 2018 Sag nr. 18/14215 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år modtog økonomiske rammer for 2017-2018,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR VAND DRAGØR A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 5. december 2016 Sag nr. 16/00139 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Revisionsinstruks af 10. juli 2015 om revision af priseftervisninger

Revisionsinstruks af 10. juli 2015 om revision af priseftervisninger Revisionsinstruks af 10. juli 2015 om revision af priseftervisninger Indledning Anlæg og virksomheder nævnt i 1, stk. 1, i anmeldelsesbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr. 1282 af 5. december 2014) skal

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2015 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2015 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Arbejdernes Boligselskab Gladsaxe

Læs mere

Ny faktureringsbekendtgørelse på varmeområdet

Ny faktureringsbekendtgørelse på varmeområdet Punkt 8 Energitilsynets møde den 24. juni 2014 7. juli 2014 Varme 13/10069 /SSH/MLD Ny faktureringsbekendtgørelse på varmeområdet Resumé 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet indholdet af udkast

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Langeland Spildevand ApS Att.: Jørgen Ahlman Jensen Nørrebro 207A 5900 Rudkøbing Den 12. oktober 2017 Sag nr. 17/00221 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Baunehøj Vandværk A.m.b.A. Att.: Lone Maack Frederiksværkvej 59, Skærød 3200 Helsinge Den 27. oktober 2016 Sag nr. 16/00038 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S Ånumvej 28 6900 Skjern Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13935 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Revideret afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion

Revideret afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion Hadsten Vandværk A.M.B.A Att.: Bjarne Larsen Granvej 12a 8370 Hadsten Den 17. april 2018 Sag nr. 18/06671 Revideret afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 efter fusion Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Anmodning om redegørelse for tilbageførsel af overdækning til forbrugerne

Anmodning om redegørelse for tilbageførsel af overdækning til forbrugerne Dokument Oprettet af Tove B. Hansen den 03-06-2014 Kommentar Til Næstved Varmeværk A.m.b.a. Sag nr. 14/06308 Anmodning om redegørelse for tilbageførsel af overdækning til forbrugerne Til virksomhedens

Læs mere

Vejledning om varmeforsyningslovens prisbestemmelser og Energitilsynets praksis om afvikling af. over-/underdækning

Vejledning om varmeforsyningslovens prisbestemmelser og Energitilsynets praksis om afvikling af. over-/underdækning Vejledning om varmeforsyningslovens prisbestemmelser og Energitilsynets praksis om afvikling af over-/underdækning JUNI 2009 Energitilsynets sekretariat modtager løbende henvendelser om, hvordan en varmeforsyning

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Egå vandværk a.m.b.a Att.: Dorthe Rubin Egå Havvej 3 8250 Egå Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00066 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse Lovforslag nr. L 79 Folketinget 2017-18 Fremsat den 8. november 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse (Afskaffelse af

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Snejbjerg Vandværk A.m.b.a. Att.: Leif Nielsen Sigkvarteret 11 Snejbjerg 7400 Herning Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00251 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Til netvirksomheder og regionale transmissionsvirksomheder

Til netvirksomheder og regionale transmissionsvirksomheder Til netvirksomheder og regionale transmissionsvirksomheder 1. december 2010 Sag 4/0720-0200-0117 / OTS Deres ref. Metoder til fastsættelse af tariffer m.v. skal anmeldes til godkendelse inden 1. januar

Læs mere

Dansk Fjernvarmes temadag om nyeste lovgivning. Oplægsholder/ MDCL/MLD

Dansk Fjernvarmes temadag om nyeste lovgivning. Oplægsholder/ MDCL/MLD Dansk Fjernvarmes temadag om nyeste lovgivning Oplægsholder/ MDCL/MLD Dato/ 16.01.2019 Nyt fra Forsyningstilsynet 1. Kort om Forsyningstilsynet 2. Forrentning af indskudskapital 3. Forsyningstilsynets

Læs mere

Nyt fra Energitilsynet. Sekretariatet for Energitilsynet 12. januar 2017 Cathrine Mehlskov

Nyt fra Energitilsynet. Sekretariatet for Energitilsynet 12. januar 2017 Cathrine Mehlskov Nyt fra Energitilsynet Sekretariatet for Energitilsynet 12. januar 2017 Cathrine Mehlskov Emner 1. Energitilsynet lige nu Fokus på anmeldelser Budgettering med overdækning Forrentning af indskudskapital

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HEDENSTED VANDVÆRK Att.: Gitte Markussen Årupvej 16 8722 Hedensted Den 1. december 2016 Sag nr. 16/00120 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Vejledning til elektronisk anmeldelse af priser for fjernvarme

Vejledning til elektronisk anmeldelse af priser for fjernvarme Vejledning til elektronisk anmeldelse af priser for fjernvarme Anmeldelsespligt for fjernvarmepriser Alle kollektive varmeforsyninger skal til Energitilsynet anmelde fjernvarmepriser og grundlaget for

Læs mere

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget L 177 Bilag 1. Offentligt

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget L 177 Bilag 1. Offentligt Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 L 177 Bilag 1 Offentligt Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K Den 13. marts

Læs mere

ANMELDELSESBEKENDTGØRELSEN

ANMELDELSESBEKENDTGØRELSEN PUNKT 5 ENERGITLSYNETS MØDE DEN 30. MAJ 2017 ANMELDELSESBEKENDTGØRELSEN 30. maj 2017 Varme 17/02831 TBHO/RVN 1. RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet forslag til en ændret anmeldelsesbekendtgørelse

Læs mere

BEK nr 394 af 25/05/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 12. februar 2017

BEK nr 394 af 25/05/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 12. februar 2017 BEK nr 394 af 25/05/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 12. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima- og Energimin., Energitilsynet, j.nr. 4/0904-0200-0007 Senere

Læs mere

Resumé. Punkt 8 Energitilsynets møde den 19. december 2012 ENERGITILSYNET. 19-12-2012 Varme/Detail & Distribution «Sagsnummer»

Resumé. Punkt 8 Energitilsynets møde den 19. december 2012 ENERGITILSYNET. 19-12-2012 Varme/Detail & Distribution «Sagsnummer» ENERGITILSYNET Punkt 8 Energitilsynets møde den 19. december 2012 Orientering om benchmarking af omkostningerne i 2011 til energispareindsatsen hos net- og distributionsvirksomhederne indenfor el, naturgas

Læs mere

Til interessenterne på vedhæftede liste

Til interessenterne på vedhæftede liste Til interessenterne på vedhæftede liste 18. marts 2014 Sag 2014-0037032 /grejen Høring over udkast til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Vand A/S Att.: Frank Steen Pedersen Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00088 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for Ishøj Vand A/S Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Den 10. august 2018 Sag nr. 18/13969 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber, der

Læs mere

Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber

Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber I medfør af 69 b, stk. 3, i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 1009 af 27. juni 2018, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Denne

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for KERTEMINDE FORSYNING - SPILDEVAND A/S Att.: Lisa Larsen Kohaven 12 5300 Kerteminde Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00212 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på el- og naturgasområdet. Bilagsoversigt. Bilag til punkt 7. Energitilsynets møde den 29.

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på el- og naturgasområdet. Bilagsoversigt. Bilag til punkt 7. Energitilsynets møde den 29. ENERGITILSYNET Bilag til punkt 7 Energitilsynets møde den 29. april 2014 9. april 2014 Ret & Administration 13/10069 OTS Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på el- og naturgasområdet ENERGITILSYNET

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for Kalundborg Vandforsyning A/S Dokhavnsvej 15 4400 Kalundborg Den 29. august 2018 Sag nr. 18/13970 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for NK-Vand A/S Att.: Peter Hougaard Ved Fjorden 18 4700 Næstved Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00209 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Greve Vandværk A.m.b.a. Att.: Lene V. Ravn Håndværkerbyen 1 2670 Greve Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00107 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Mørkøv Vandværk Att.: Gert Jensen Ringstedvej 7C 4440 Mørkøv Den 5. december 2016 Sag nr. 16/00204 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Karen Stadsgaard Nielsen Europavej 2 7430 Ikast Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00158 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Korrigeret statusmeddelelse

Korrigeret statusmeddelelse Guldborgsund Vand A/S Gaabensevej 116 4800 Nykøbing Falster Den 10. august 2018 Sag nr. 18/14209 Korrigeret statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år modtog

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør Per Søndergaard Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør Per Søndergaard Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energitilsynets

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 BIOFOS Lynettefællesskabet A/S Att.: Dorte Olsen Refshalevej 250 1432 København K Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00041 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. HILLERØD VAND A/S Att.: David Rex Ipsen Ægirsvej 4 3400 Hillerød Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00153 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år modtog økonomiske

Læs mere

Ny mere målrettet kontrolstrategi på varmeområdet

Ny mere målrettet kontrolstrategi på varmeområdet Punkt 5 Energitilsynets møde den 25. februar 2014 28-03-2014 VARME 13/13463 / RJE Ny mere målrettet kontrolstrategi på varmeområdet Resumé 1. Dette notat beskriver sekretariatets forslag til en ny mere

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Thy-Mors Elnet A/S 24. november 2015 Detail & Distribution 15/10213 LBA AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Thy-Mors A/S (Thy-Mors) anmeldelse af ny

Læs mere

Bilag til punkt 5 - OVERVÆLTNING AF AFFALDSAFGIFTER I VARMEPRISEN RETTE AFTALEPARTER

Bilag til punkt 5 - OVERVÆLTNING AF AFFALDSAFGIFTER I VARMEPRISEN RETTE AFTALEPARTER BILAGSOVERSIGT ENERGITILSYNETS MØDE DEN 20. DECEMBER 2016 Bilag til punkt 5 - OVERVÆLTNING AF AFFALDSAFGIFTER I VARMEPRISEN RETTE AFTALEPARTER 20. december 2016 Varme 16/05079 SSH/MLD BILAGS NR. SIDE CONTENTS

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Hinnerup Vandværk A.m.b.a. Att.: Bjarne Wiese Samsøvej 30 8382 Hinnerup Den 7. december 2016 Sag nr. 16/00127 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Varmeforsyningslovens prisregulering og etableringskrav

Varmeforsyningslovens prisregulering og etableringskrav N O T AT 20. februar 2014 Ref. rvn/fbe Forsyning Side 1/5 Varmeforsyningslovens prisregulering og etableringskrav 1. Definition af et kollektivt varmeforsyningsanlæg Varmeforsyningsloven (VFL) regulerer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Tønder Vand A/S Håndværkervej 4 6261 Bredebro Den 2. oktober 2018 Sag nr. 18/07289 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere