Ændring af anmeldelsesbekendtgørelsen på varmeområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ændring af anmeldelsesbekendtgørelsen på varmeområdet"

Transkript

1 Punkt 7 Energitilsynets møde den 25. november november 2014 Varme 13/12521 /MLD Ændring af anmeldelsesbekendtgørelsen på varmeområdet (2. behandling) Resumé 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet den endelige udgave af en ændret anmeldelsesbekendtgørelse på varmeområdet efter, at udkastet har været i høring. Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej Valby tlf mail web 2. Varmeforsyningsvirksomhederne skal anmelde priser, omkostningsfordeling og andre betingelser for deres ydelser til Energitilsynet. Anmeldelserne registreres i Energitilsynets register og tjener bl.a. til at sikre gennemsigtigheden på varmeområdet og til at gennemføre tilsyn og kontrol med varmepriser. Anmeldelserne anvendes også til statistik om og analyse af fx priser og omkostninger. I den forbindelse er det vigtigt med regler om, hvilke oplysninger der skal anmeldes, på hvilken måde oplysningerne skal anmeldes og på hvilket tidspunkt. 3. Bekendtgørelsen udstedes af Energitilsynet, hvorfor beslutningen om bekendtgørelsens endelige udformning skal træffes af Energitilsynet. 4. Reglerne for virksomhedernes anmeldelser til Energitilsynet er foreslået ændret, fordi bestemmelser i varmeforsyningsloven med relevans for bekendtgørelsen er blevet ændret. Det drejer sig bl.a. om prisbestemmelsernes anvendelsesområde og prislofter for affaldsforbrændingsanlæg, samt at Energitilsynet har fået lovhjemmel til at kunne forpligte virksomhederne til at anmelde elektronisk. 5. Et udkast til ændret anmeldelsesbekendtgørelse har været sendt i høring. De indkomne høringssvar giver efter sekretariatets vurdering kun anledning til en mindre justering i det oprindelige udkast. Justeringen indebærer, at bekendtgørelsen i en bestemmelse henviser til revisorloven uden angivelse af revisorlovens nummer og ændringer af denne. Derudover har sekretariatet vurderet, at bekendtgørelsens ikrafttræden bør rykkes til 1. januar 2015.

2 2/11 Tilkendegivelse 6. Energitilsynet har på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering tilkendegivet følgende: - at den i bilag 1 vedlagte anmeldelsesbekendtgørelse underskrives af Energitilsynets formand med kontrasignering af sekretariatets direktør til videre ekspedition og offentliggørelse, jf. varmeforsyningslovens 21, stk. 1, og 34, stk. 2.

3 3/11 Sagsfremstilling Baggrund 7. Dette notat omhandler Energitilsynets udstedelse af en ændret anmeldelsesbekendtgørelse på varmeområdet. 8. Bekendtgørelsen udstedes af Energitilsynet i medfør af varmeforsyningslovens 21, stk. 1, og beslutningen om bekendtgørelsens endelige udformning skal træffes af Energitilsynet. 9. Energitilsynet har tidligere udstedt en bekendtgørelse om varmeforsyningsvirksomhedernes anmeldelse af priser, omkostningsfordeling og andre betingelser på varmeområdet. Den gældende anmeldelsesbekendtgørelse blev udstedt i 2009 og er ikke efterfølgende blevet ændret. 10. Siden bekendtgørelsens udstedelse har lovgiver foretaget en række ændringer af bestemmelser i varmeforsyningsloven med relevans for bekendtgørelsen. Hertil kommer, at Energitilsynet siden 2011 har arbejdet på at kunne idriftsætte et nyt online anmeldelsessystem, Energitilsynets Anmeldelsessystem Online (ENAO). Sekretariatet forventer, at dette elektroniske anmeldelsessystem ENAO idriftsættes i 4. kvartal Dette er årssagen til, at sekretariatet tidligere på året foreslog, at anmeldelsesbekendtgørelsen skulle ændres. 11. Energitilsynet blev på mødet den 24. juni 2014 forelagt udkast til en ændret anmeldelsesbekendtgørelse på varmeområdet, herunder baggrundsnotat om Energitilsynets hjemmel og sekretariatets bemærkninger til bekendtgørelsesudkastets enkelte bestemmelser. Energitilsynet tilsluttede sig på mødet, at bekendtgørelsesudkastet blev sendt i høring. Tilsynsnotatet og bekendtgørelsesudkastet, der efter tilsynsmødet blev sendt i høring, vedlægges som bilag Bekendtgørelsesudkastet blev sendt i høring den 7. juli 2014 hos berørte interessenter med høringsfrist den 25. august 2014 kl Udkastet blev endvidere offentliggjort på høringsportalen og på Energitilsynets hjemmeside. Høringssvar 13. Sekretariatet har modtaget høringssvar fra Dansk Energi, Dansk Fjernvarme, Danske Revisorer FSR, Datatilsynet, DI, Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Miljøstyrelsen og Rigsrevisionen. Høringssvarene er vedlagt dette notat som bilag 3. I bilag 4 vedlægges skema over høringssvar, bemærkninger og konklusion.

4 4/ Miljøstyrelsen, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, DI, Rigsrevisionen og Datatilsynet har meddelt, at de ikke har bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet, idet Datatilsynet dog forudsætter, at persondataloven vil blive iagttaget i forbindelse med eventuelle behandlinger af personoplysninger. 15. Dansk Fjernvarme, Dansk Energi og Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER) har fremsendt bemærkninger. Nedenfor redegøres for disse samt sekretariatets bemærkninger (i kursiv) hertil, herunder sekretariatets vurdering af i hvilket omfang høringssvarene har medført ændringer i bekendtgørelsesudkastet. Generelle bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet 16. Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER) bemærker, at bekendtgørelsesudkastet medfører administrative lettelser for forsyningsvirksomheder. De administrative lettelser består af følgende: 17. Ifølge 1 vil virksomhedernes levering af procesvarme som udgangspunkt løbende blive fritaget fra bestemmelserne i anmeldelsesbekendtgørelsen, efterhånden som de gamle kontrakter om levering af procesvarme udgår eller genforhandles. 18. Ifølge 5 vil kravet om anmeldelse af produktionsomkostningerne til brug for prisloftsfastsættelse, fremover kun gælde for centrale kraftvarmeanlæg. Det betyder, at der fremover kun skal anmeldes produktionsomkostninger for ca. 16 værker, i forhold til ca. 300 værker som i dag anmelder deres produktionsomkostninger. 19. Ifølge 3 vil det fremover være obligatorisk at anmelde elektronisk. Dette vurderes ikke at have væsentlig administrativ betydning for de berørte virksomheder. De administrative konsekvenser bliver derfor ikke kvantificeret yderligere. 20. Sekretariatet: TERs høringssvar giver ikke anledning til bemærkninger fra sekretariatet. 21. Dansk Fjernvarme ser frem til, at der kommer et system for elektronisk anmeldelse til Energitilsynet, som forhåbentlig kan lette den administrative arbejdsgang for foreningens medlemmer. 22. Sekretariatets bemærkninger: SET har i udviklingen af ENAO indbygget flere funktioner, der skal gøre det nemmere for fjernvarmeselskaberne at indberette til Energitilsynet. ENAO-systemet omfatter automatiske påmindelser før en anmeldelsesfrist, mulighed for at genbruge udvalgte oplysninger fra tidligere års anmeldelser, integration til DFF-EDB (Dansk Fjernvarmes edb-selskab), der giver de selskaber, der anvender DFF-EDB

5 5/11 mulighed for at importere data til udarbejdelse af priseftervisning. ENAOsystemet kan tilgås gennem virk.dk eller Energitilsynets egen hjemmeside og anvender NemLogin. 23. Dansk Energi anfører, at foreningen ikke har større indholdsmæssige bemærkninger til indholdet af bekendtgørelsen. 24. Dansk Energi bemærker imidlertid, at der med den nye anmeldelsesbekendtgørelse på varmeområdet indføres et krav om elektronisk anmeldelse. Kravet indføres med hjemmel i varmeforsyningsloven, som blev indført ved en lovændring i 2010 og indebærer, at virksomhedernes anmeldelse af priser osv. skal ske elektronisk til Energitilsynets online anmeldelsessystem. Dansk Energi ønsker at få oplyst, om Sekretariatet for Energitilsynet ønsker, at et lignende krav om elektronisk anmeldelse indføres på henholdsvis el- og naturgasområdet. I så fald bemærker Dansk Energi, at det må forventes, at en lignende hjemmel, som blev indført i varmeforsyningsloven i 2010 også vil skulle indføres i el- og naturgasforsyningslovene. 25. Sekretariatets bemærkninger: På nuværende tidspunkt er der ingen aktuelle planer om at udbrede kravet om elektroniske anmeldelser til området for el og gas. Det kan derimod ikke afvises, at det på et senere tidspunkt vil være relevant. Krav om elektronisk anmeldelse kræver udtrykkelig lovhjemmel, og lovgiver må således forventes at indskrive et sådant krav i forsyningslovene. Indføres et krav om elektronisk anmeldelse på el- og naturgasforsyningsområdet, vil Dansk Energi have mulighed for at fremsende kommentarer, når en eventuel ændringslov sendes i høring. Bekendtgørelsesudkastets Dansk Fjernvarme bemærker, at levering af fjernvarme til procesformål ikke er omfattet af prisbestemmelserne. At levering til procesvarme ikke længere er omfattet af prisreguleringen og skal holdes regnskabsmæssigt adskilt fra levering til bygningers opvarmning og forsyning med varmt vand medfører en række problemstillinger for varmeforsyningsvirksomhederne, som endnu ikke er klarlagt. 27. Ved levering til andre formål såsom procesformål og lignende vil udgangspunktet være, at omkostningerne medgået hertil skal holdes regnskabsmæssigt adskilt fra de omkostninger, der er anvendt til levering af fjernvarme til opvarmning og varmt vand. I forarbejderne er imidlertid anført, at Energitilsynet kan træffe afgørelse om, at fjernvarmeværkerne ikke behøver at holde aktiviteterne adskilt, såfremt indtægterne fra de andre ydelser anvendes til at nedsætte prisen for varme eller gas til rumopvarmning og varmt brugsvand. På den måde kan kommunalt eller forbrugerejede værker, der alligevel ikke vil være interesseret i at optjene et overskud på leverancen til procesformål, slippe for den administrative byrde, en regnskabsmæssig adskillelse af aktiviteter medfører.

6 6/ Ønsker en forsyningsvirksomhed derimod at opnå en indtjening ved levering af fjernvarme til procesformål, bliver det nødvendigt at foretage en regnskabsmæssig adskillelse af omkostningerne hertil. Ved fordeling af fællesomkostninger til henholdsvis rum- og procesvarme bliver det nødvendigt at anvende fordelingsnøgler baseret på f.eks. fordelingen af varmemængden til de to aktiviteter. 29. Såfremt fjernvarmeværkerne skal udarbejde en fordelingsnøgle for andelen af leveret fjernvarme til procesenergi, bliver det en udfordring for værkerne at få kendskab til den andel af en virksomheds energiforbrug, der er medgået til procesvarme. Forsyningsvirksomheder ved oftest ikke, hvor stor en andel af den leverede energi, der er medgået til rumvarme/varmt vand og til industrielle formål. Denne problemstilling er dog mindre relevant, såfremt værket udelukkende afregner på omkostningsdækkende basis, og derfor har tilladelse til kun at lave ét regnskab. 30. Det må imidlertid påregnes, at mange værker leverer fjernvarme til lokale industrivirksomheder til en anden pris end den pris, der opkræves ved almindelige forbrugere. Såfremt en del af den varme, der leveres til industrien, anvendes til procesformål, skal aktiviteten udskilles. Som følge heraf skal der også laves en fordeling af omkostningerne på basis af anvendelsen af energi til de forskellige formål. Hvorledes varmeværket skal få oplyst målingen af virksomhedens forbrug på henholdsvis rumvarme/varmt vand og proces er et uafklaret spørgsmål. Desuden er det nødvendigt, at værket kan stille krav til virksomhedens målere og det interne nets integritet, såfremt varmeværket skal kunne bruge én af virksomheden udarbejdet opgørelse af fordelingen mellem rumopvarmning og procesvarme til deres egen omkostningsfordeling. 31. I praksis kan det således være en særdeles vanskelig opgave at lave fordelingsnøgler for levering af fjernvarme til opvarmning og varmt vand og levering til proces. Herudover er det ikke fastlagt, hvorledes varmeforsyningsvirksomheder, som er omfattet af den betingede skattefritagelse i selskabsskattelovens 3, stk. 1, nr. 4, vil blive stillet skattemæssigt. 32. Fjernvarmeværker er kun omfattet af bestemmelsen om betinget skattefritagelse, såfremt værkets aktivitet udelukkende er produktion og distribution af varme. Værker omfattet af varmeforsyningsloven kan imidlertid også iværksætte aktiviteter, som har en naturlig tilknytning til varmeproduktion og distribution, når der er en vedtægtsmæssig mulighed herfor. Sådanne sideordnede aktiviteter kan dog medføre skattepligt af varmeværkernes samlede indkomst. Hidtil har SKAT tolket bestemmelsen meget restriktivt, hvorfor også betaling for aktiviteter, som afregnes af værkerne på omkostningsdækkende basis, vil udløse skattepligt. Dette gælder også selv om varmeværkerne udskiller aktiviteterne i selvstændige aktie- eller anpartsselskaber. Årsagen hertil er, at også den situation, hvor værkerne har ejerandele i andre selskaber, vil udløse skattepligt.

7 7/ På nuværende tidspunkt er det uafklaret, hvorledes ikkeskattepligtige fjernvarmeværker er stillet ved levering af fjernvarme til procesformål. Da mange fjernvarmeværker har leverancer i større eller mindre omfang til procesformål, er det meget væsentligt at få denne problemstilling afklaret. 34. Dansk Fjernvarme bistår gerne Energitilsynet med at løse ovenstående problemstillinger. 35. Sekretariatets bemærkninger: Levering af fjernvarme til procesformål er som udgangspunkt ikke omfattet af prisbestemmelserne, hvilket indebærer, at aktiviteter vedrørende levering af varme og gas til bygningers opvarmning og forsyning med varmt vand skal holdes regnskabsmæssigt adskilt fra eventuelle andre aktiviteter således, at Energitilsynet kan føre tilsyn med, at der kun er indregnet nødvendige omkostninger i prisen. Samtidig med ændringen af formålsbestemmelsen i varmeforsyningslovens 20, stk. 1, blev indført en overgangsbestemmelse, hvorefter eksisterende aftaler om levering af opvarmet vand, damp eller gas bortset fra naturgas fortsat vil være omfattet af den prisregulering, som var gældende før lovens ikrafttræden (20. juni 2012), dvs. leverancer uanset formålet. Betydningen af overgangsbestemmelsen for anmeldelsespligten efter bekendtgørelsen fremgår af bekendtgørelsens 9, stk. 3. De centrale kraftvarmeanlægs leverancer af opvarmet vand til andre formål end rumopvarmning, herunder leverancer af opvarmet vand til procesformål, er fortsat omfattet af prisbestemmelserne og dermed af anmeldelsespligten. 36. Sekretariatet bemærker, at det er korrekt, at lovbemærkningerne nævner, at Energitilsynet kan træffe afgørelse om, at de virksomheder, der er omfattet af varmeforsyningslovens 20, stk. 1, ikke skal holde aktiviteter vedrørende levering af varme og gas til lovens formål regnskabsmæssigt adskilt fra de andre aktiviteter under forudsætning af, at indtægterne fra de andre ydelser anvendes til at nedsætte prisen for varme eller gas til rumopvarmning og varmt brugsvand. Energitilsynet har ikke på nuværende tidspunkt truffet afgørelse om dette spørgsmål. 37. Dansk Fjernvarme bemærker, at det i praksis er en vanskelig opgave for værkerne at lave fordelingsnøgler for levering af fjernvarme til opvarmning og varmt vand og levering til proces. Sekretariatet kan oplyse, at Energistyrelsen har indledt drøftelser med sekretariatet med henblik på en udmøntning af ministerens bemyndigelse i varmeforsyningslovens 20, stk. 3, til at fastsætte regler om fordeling af omkostninger til levering af ydelser omfattet af stk. 1 og andre ydelser. Bemyndigelsen forventes udmøntet i en bekendtgørelse, der fastsætter regler for fordeling af omkostninger på bl.a. anlæg, der producerer både rum- og procesvarme. 38. Dansk Fjernvarme bemærker, at det herudover ikke er fastlagt, hvorledes varmeforsyningsvirksomheder, der er omfattet af den betingede

8 8/11 skattefritagelse i selskabsskattelovens 3, stk. 1, nr. 4, vil blive stillet skattemæssigt. Sekretariatet finder ikke umiddelbart, at denne bemærkning giver anledning til ændringer i udkastet til anmeldelsesbekendtgørelsen. Sekretariatet vil tage initiativ til en drøftelse med Dansk Fjernvarme om problemstillingen. Bekendtgørelsesudkastets Dansk Fjernvarme imødeser, at der kommer et system for elektronisk anmeldelse til Energitilsynet. Dansk Fjernvarme opfordrer til, at det også bliver muligt for værkerne at indberette deres investerings- og henlæggelsesplan elektronisk ved, at der bliver oprettet et format hertil i det nye system. Skulle der fremover komme krav om andre data, som skal indberettes til Energitilsynet, vil Dansk Fjernvarme anbefale, at disse data også skal indberettes via det nye elektroniske anmeldelsessystem for at lette den administrative byrde for fjernvarmeværkerne. 40. Sekretariatets bemærkninger: I kravspecifikationen til det elektroniske anmeldelsessystem, er der lagt stor vægt på, at systemet skal kunne tilpasses og udvides med nye typer anmeldelser. Såfremt der i fremtiden bliver behov for at ændre i eksisterende indberetninger, eller tilføje nye indberetninger, giver systemet altså mulighed herfor. Investerings- og henlæggelsesplaner er i udbuddet ikke inkluderet som en elektronisk anmeldelse, men som en vedhæftet fil. Bekendtgørelsesudkastets 3, stk Danske Revisorer FSR henviser til, at revisorloven senest er ændret ved lovændring af 28. april Derudover har FSR ingen kommentarer. 42. Sekretariatets bemærkninger: Sekretariatet var ved formuleringen af bekendtgørelsesudkastets 3, stk. 4, 1. pkt., opmærksomt på, at revisorloven senest er blevet ændret ved lov nr. 403 af 28/04/2014 (ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om værdipapirhandel m.v., straffeloven, lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v., retsplejeloven og forskellige andre love). Bestemmelserne i revisorloven, som bekendtgørelsesudkastet henviser til i 3, stk. 4, 1. pkt., er senest ændret ved lov nr. 617 af 12. juni 2013 (ændring af revisorloven og lov om finansiel virksomhed). Dette er baggrunden for sekretariatets formulering af bestemmelsen. 43. Sekretariatet finder efter en nærmere vurdering - og da revisorloven jævnligt ændres - at bestemmelsen med fordel kan nøjes med at henvise til, at revisor skal være godkendt efter revisorloven. Sekretariatet foreslår på den baggrund, at 3, stk. 4, 1. pkt., formuleres således, at Anmeldelse af priseftervisning, jf. 2, stk. 2, skal være ledsaget af en revisorerklæring om priseftervisningens overensstemmelse med varmeforsyningslovens kapitel 4 afgivet af en revisor, der er godkendt efter revisorloven.

9 9/ Dansk Fjernvarme bemærker, at priseftervisningen ifølge 3, stk. 4, skal ledsages af en revisorerklæring. For varmeforsyningsvirksomhederne betyder dette, at de skal afholde omkostninger til indhentning af to erklæringer angående deres regnskabsaflæggelse. For mange varmeforsyningsvirksomheder er der kun enkelte forskelle i principperne for opstilling af de to regnskaber, hvorfor det virker unødvendigt, at virksomhederne skal pålægges yderligere omkostninger for at få udarbejdet to revisionserklæringer. Det burde være tilstrækkeligt med én revisorerklæring, som både omfatter aflæggelse af regnskabet efter årsregnskabsloven og priseftervisning efter varmeforsyningsloven. 45. Sekretariatets bemærkninger: Indledningsvis bemærker sekretariatet, at der er en række væsentlige forskelle mellem årsregnskabslovens og varmeforsyningslovens opgørelser. Der er derfor tale om to forskellige typer regnskaber, og det kræver særlige kompetencer at vurdere, om varmeforsyningsloven og tilhørende bekendtgørelser, herunder afskrivningsbekendtgørelsen, er overholdt ved anmeldelse til Energitilsynet. 46. Pligten for varmeforsyningsvirksomhederne til at lade priseftervisningen forsyne med revisorerklæring blev indført i den gældende anmeldelsesbekendtgørelse fra I 2008 blev indføjet en bemyndigelsesbestemmelse i varmeforsyningslovens 21, stk. 1, hvorefter Energitilsynet kan fastsætte regler om, at anmeldelse skal ledsages af erklæring afgivet af en registreret revisor, statsautoriseret revisor eller kommunens revisor. På baggrund af sekretariatets erfaringer med anmeldelsers overensstemmelse med varmeforsyningslovens prisbestemmelser, fandt sekretariatet på daværende tidspunkt, at der var behov for krav om revision med høj grad af sikkerhed for, at anmeldelserne ikke indeholdt fejlinformation. 47. I forbindelse med sekretariatets nuværende arbejde med en ændret anmeldelsesbekendtgørelse har sekretariatet vurderet, om kravet om revision af priseftervisningerne skulle fastholdes. Bl.a. henset til den historiske kvalitet af virksomhedernes anmeldelser af budgetter og priseftervisninger har sekretariatet vurderet, at der fortsat er behov for kontrol af priseftervisningerne. Kravet om revisorerklæring er således en videreførelse fra gældende anmeldelsesbekendtgørelse. Ændring foretaget af sekretariatet Bekendtgørelsesudkastets 9, stk Sekretariatet har vurderet, at bekendtgørelsens ikrafttræden bør rykkes til 1. januar 2015 for at overgangen til elektronisk anmeldelse ikke sker i en periode med spidsbelastning. Mange selskaber anvender kalenderåret som regnskabsår, og skal derfor anmelde budget og priser i slutningen af december. Ved at flytte overgangen til elektronisk anmeldelse til 1. januar

10 10/11 vil der være 2 måneder til at indkøre systemet inden næste spidsbelastningsperiode i marts Udskydelsen bidrager dermed til en lettere overgang til kravet om elektronisk anmeldelse. 49. Sekretariatet foreslår på den baggrund, at 9, stk. 1, ændres således, at bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar 2015 og ikke som tidligere foreslået den 15. december Bekendtgørelsen vil herefter gælde for anmeldelser, der foretages til Energitilsynet på denne dato eller senere. Lovgrundlag 50. Lovgrundlaget er gengivet i det tilsynsnotat, som er forelagt for Energitilsynet på mødet den 24. juni 2014 og som vedhæftet høringsmaterialet. Notatet er vedlagt som bilag 2 til denne forelæggelse. Sekretariatet henviser dertil.

11 11/11 Vurdering 51. Varmeforsyningsvirksomhedernes anmeldelser er et vigtigt grundlag for Energitilsynets mulighed for at føre et effektivt tilsyn med priser og betingelser og til statistik om og analyse af priser og omkostninger på varmeområdet. Det er i den forbindelse vigtigt, at der på bekendtgørelsesniveau fastsættes nærmere regler for, hvilke oplysninger virksomhederne skal anmelde, på hvilken måde oplysningerne skal anmeldes og på hvilket tidspunkt. 52. Med de seneste ændringer af varmeforsyningsloven vedrørende ændret prisregulering, ændret prisloftudmelding og Energitilsynets mulighed for at stille krav om elektronisk anmeldelse har sekretariatet vurderet, at bekendtgørelsen skal opdateres, så den afspejler det ændrede lovgrundlag. Hertil kommer, at sekretariatet forventer at kunne idriftsætte ENAO i 4. kvartal 2014, som muliggør elektronisk anmeldelse fra varmeforsyningsvirksomhederne. 53. Høringssvarene, som gengivet ovenfor, fører efter sekretariatets vurdering alene til en enkelt mindre ændring af det bekendtgørelsesudkast, som tidligere har været forelagt Energitilsynet. Justeringen indebærer, at bekendtgørelsen i en bestemmelse henviser til revisorloven uden angivelse af revisorlovens nummer og ændringer af denne. Sekretariatet vedlægger i bilag 5 udkast til endelig anmeldelsesbekendtgørelse til godkendelse med ændringsmarkering og i bilag 1 udkast til endelig anmeldelsesbekendtgørelse til godkendelse uden ændringsmarkering. 54. Med de foreslåede ændringer er det sekretariatets vurdering, at den ændrede bekendtgørelse nu afspejler lovgrundlaget og de ændrede anmeldelsesprocedurer. 55. Sekretariatet vurderer, at bekendtgørelsen kan træde i kraft 1. januar Samtidig ophæves den gældende bekendtgørelse. Tilkendegivelse 56. Energitilsynet har på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering tilkendegivet følgende: - at den i bilag 1 vedlagte anmeldelsesbekendtgørelse underskrives af Energitilsynets formand med kontrasignering af sekretariatets direktør til videre ekspedition og offentliggørelse, jf. varmeforsyningslovens 21, stk. 1, og 34, stk. 2.

Ændring af anmeldelsesbekendtgørelsen på varmeområdet

Ændring af anmeldelsesbekendtgørelsen på varmeområdet Punkt 7 Energitilsynets møde den 24. juni 2014 7. juli 2014 Varme 13/12521 /MLD Ændring af anmeldelsesbekendtgørelsen på varmeområdet Resumé 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet udkast til ændret

Læs mere

2. Nedenfor refereres høringssvar, opdelt på høringssvarets emner, som efterfølges af sekretariatets bemærkninger (i kursiv).

2. Nedenfor refereres høringssvar, opdelt på høringssvarets emner, som efterfølges af sekretariatets bemærkninger (i kursiv). PUNKT 6 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 23. JUNI 2015 HØRINGSSVAR BILAG 1 10. juni 2015 Varme 13/12063 MLD 5. HØRINGSSVAR 1. Udkast til afgørelse blev sendt i høring den 20. februar 2015 med frist den 6. marts

Læs mere

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen 1. april 2014 Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen Sekretariatet har i 2013 gennemgået virksomhedernes selvevalueringer. Gennemgangen har omfattet

Læs mere

UDKAST 29112011. Varmeforsyningsvirksomhedens selvevaluering af overholdelse af regler i eller i medfør af kapitel 4 i lov om varmeforsyning

UDKAST 29112011. Varmeforsyningsvirksomhedens selvevaluering af overholdelse af regler i eller i medfør af kapitel 4 i lov om varmeforsyning Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 99 Offentligt UDKAST 29112011 Bilag 1 Varmeforsyningsvirksomhedens selvevaluering af overholdelse af regler i eller i medfør af kapitel 4

Læs mere

I oplyser, at I ikke er enige i sekretariatets konklusioner vedrørende selvevalueringsrevisors

I oplyser, at I ikke er enige i sekretariatets konklusioner vedrørende selvevalueringsrevisors Næstved Varmeværk Åderupvej 22-24 4700 Næstved Att: Jens Andersen 7. februar 2014 RJE Deres ref. Kære Jens Andersen Du har ved brev af 17. januar 2014 kontaktet sekretariatets direktør Finn Dehlbæk vedrørende

Læs mere

Bekendtgørelse om fastsættelse af prislofter og maksimalpriser for fjernvarme fra affaldsforbrændingsanlæg

Bekendtgørelse om fastsættelse af prislofter og maksimalpriser for fjernvarme fra affaldsforbrændingsanlæg Bekendtgørelse om fastsættelse af prislofter og maksimalpriser for fjernvarme fra affaldsforbrændingsanlæg Bekendtgørelse nr. 234 af 23. marts 2006 I medfør af 20, stk. 4, i lov om varmeforsyning, jf.

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 28. februar Bekendtgørelse om selvevaluering af overholdelse af kapitel 4 og 4 b i lov om varmeforsyning

Lovtidende A Udgivet den 28. februar Bekendtgørelse om selvevaluering af overholdelse af kapitel 4 og 4 b i lov om varmeforsyning Lovtidende A 2012 Udgivet den 28. februar 2012 27. februar 2012. Nr. 150. Bekendtgørelse om selvevaluering af overholdelse af kapitel 4 og 4 b i lov om varmeforsyning I medfør af 23 b, stk. 9, 34, stk.

Læs mere

Energitilsynets gennemgang af revisor s selvevalueringsarbejde.

Energitilsynets gennemgang af revisor s selvevalueringsarbejde. NOTAT Næstved, den 17. januar 2014 Version 2 Energitilsynets gennemgang af revisor s selvevalueringsarbejde. Indledning Vi har den 30-12-2013 modtaget en afrapportering fra Energitilsynet vedrørende revisor

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

PRISLOFT EKSKL. AFGIFTSÆNDRINGER På baggrund af de indkomne anmeldelser er prisloftet ekskl. afgiftsændringer beregnet til 89,3 kr./gj.

PRISLOFT EKSKL. AFGIFTSÆNDRINGER På baggrund af de indkomne anmeldelser er prisloftet ekskl. afgiftsændringer beregnet til 89,3 kr./gj. UDMELDING AF VARMTVANDSPRISLOFT FOR AFFALDSFOR- BRÆNDINGSANLÆG 15. oktober 2015 Varme 15/08156 TBHO I medfør af 5, stk. 3, i bekendtgørelse nr. 1213 af 17. december 2012 om fastsættelse af prislofter og

Læs mere

Ny faktureringsbekendtgørelse på varmeområdet

Ny faktureringsbekendtgørelse på varmeområdet Punkt 8 Energitilsynets møde den 24. juni 2014 7. juli 2014 Varme 13/10069 /SSH/MLD Ny faktureringsbekendtgørelse på varmeområdet Resumé 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet indholdet af udkast

Læs mere

Selvevaluering. Spørgsmål og svar

Selvevaluering. Spørgsmål og svar Selvevaluering Spørgsmål og svar I forbindelse med udstedelse af Bekendtgørelse om selvevaluering af overholdelse af kapitel 4 og 4 b i lov om varmeforsyning (Selvevalueringsbekendtgørelsen) har Energitilsynet

Læs mere

VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO

VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO VEJLEDNING VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO ENERGITILSYNET VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO Side 1/1 INDHOLD FORMÅL... 1 HVAD ER ENAO, OG HVORNÅR SKAL DET ANVENDES... 1 VEJLEDNINGENS OPBYGNING...

Læs mere

25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser

25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser 25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser 1. Indledning Et udkast til bekendtgørelsen har i perioden

Læs mere

Resumé. Punkt 8 Energitilsynets møde den 19. december 2012 ENERGITILSYNET. 19-12-2012 Varme/Detail & Distribution «Sagsnummer»

Resumé. Punkt 8 Energitilsynets møde den 19. december 2012 ENERGITILSYNET. 19-12-2012 Varme/Detail & Distribution «Sagsnummer» ENERGITILSYNET Punkt 8 Energitilsynets møde den 19. december 2012 Orientering om benchmarking af omkostningerne i 2011 til energispareindsatsen hos net- og distributionsvirksomhederne indenfor el, naturgas

Læs mere

Revisionsinstruks af 10. juli 2015 om revision af priseftervisninger

Revisionsinstruks af 10. juli 2015 om revision af priseftervisninger Revisionsinstruks af 10. juli 2015 om revision af priseftervisninger Indledning Anlæg og virksomheder nævnt i 1, stk. 1, i anmeldelsesbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr. 1282 af 5. december 2014) skal

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation)

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation) Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: om2@evm.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk

Læs mere

Vejledning om varmeforsyningslovens prisbestemmelser og Energitilsynets praksis om afvikling af. over-/underdækning

Vejledning om varmeforsyningslovens prisbestemmelser og Energitilsynets praksis om afvikling af. over-/underdækning Vejledning om varmeforsyningslovens prisbestemmelser og Energitilsynets praksis om afvikling af over-/underdækning JUNI 2009 Energitilsynets sekretariat modtager løbende henvendelser om, hvordan en varmeforsyning

Læs mere

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på el- og naturgasområdet. Bilagsoversigt. Bilag til punkt 7. Energitilsynets møde den 29.

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på el- og naturgasområdet. Bilagsoversigt. Bilag til punkt 7. Energitilsynets møde den 29. ENERGITILSYNET Bilag til punkt 7 Energitilsynets møde den 29. april 2014 9. april 2014 Ret & Administration 13/10069 OTS Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på el- og naturgasområdet ENERGITILSYNET

Læs mere

Til Kommunen samt kontaktpersonen

Til Kommunen samt kontaktpersonen Til Kommunen samt kontaktpersonen Dato: 05-01-2015 Sagsnr.: 15/00048 Sagsbehandler: MLH/NOHM Afd.: Ret og Administration Indberetninger angående kommunens energivirksomheder Efter sædvanlig procedure vil

Læs mere

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber (Varmeforsyning) Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv.

Læs mere

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret HØR ING SN OT AT EK ST ERNE HØR INGSPART ER 25. Juni 2012 J.nr. 2110/1181-0208 Ref. spo Skriftlig høring om udkast til bekendtgørelse om teknisk godkendelsesordning for konstruktion, fremstilling, opstilling,

Læs mere

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold:

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold: NRGi Net A/S Bjerrevej 139 8700 Horsens 1. september 2015 Detail & Distribution 15/06596 AE VEJLEDENDE UDTALELSE PRAKSISÆNDRING FOR INDTÆGTSFØ- RING AF NRGi Net A/S (herefter NRGi ) har ved mail af 2.

Læs mere

Revisionsinstruks af 2. september 2015 om revision af priseftervisninger

Revisionsinstruks af 2. september 2015 om revision af priseftervisninger Revisionsinstruks af 2. september 2015 om revision af priseftervisninger Indledning Anlæg og virksomheder nævnt i 1, stk. 1, i anmeldelsesbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr. 1282 af 5. december 2014) skal

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning)

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 25. juli 2001 J.nr. 97-2311-0014 HJD A F G Ø R E

Læs mere

Afgørelse - Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 10. februar 2012 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse - Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 10. februar 2012 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Vejledning til elektronisk anmeldelse af priser for fjernvarme

Vejledning til elektronisk anmeldelse af priser for fjernvarme Vejledning til elektronisk anmeldelse af priser for fjernvarme Anmeldelsespligt for fjernvarmepriser Alle kollektive varmeforsyninger skal til Energitilsynet anmelde fjernvarmepriser og grundlaget for

Læs mere

Varmeforsyningslovens prisregulering og etableringskrav

Varmeforsyningslovens prisregulering og etableringskrav N O T AT 20. februar 2014 Ref. rvn/fbe Forsyning Side 1/5 Varmeforsyningslovens prisregulering og etableringskrav 1. Definition af et kollektivt varmeforsyningsanlæg Varmeforsyningsloven (VFL) regulerer

Læs mere

Høringsnotat vedr. tilføjelse til udkast til Vilkår for elleverandørers betaling af ydelser fra Energinet.dk og sikkerhedsstillelse"

Høringsnotat vedr. tilføjelse til udkast til Vilkår for elleverandørers betaling af ydelser fra Energinet.dk og sikkerhedsstillelse Til Høringsparterne Høringsnotat vedr. tilføjelse til udkast til Vilkår for elleverandørers betaling af ydelser fra Energinet.dk og sikkerhedsstillelse" 1. september 2015 HSF/LJD Energinet.dk har i peroden

Læs mere

Der blev truffet afgørelse i sagen d. 19. december 2013, dog med et enkelt forbehold vedr. et særligt tillæg for engros/afgiftsfrie kunder.

Der blev truffet afgørelse i sagen d. 19. december 2013, dog med et enkelt forbehold vedr. et særligt tillæg for engros/afgiftsfrie kunder. EnergiMidt Net A/S 8. maj 2014 Sagnr. 13/12677 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldte metoder Sekretariatet for Energitilsynet modtog EnergiMidt Net A/S (herefter EnergiMidt) anmeldelse af ny metode for

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET

FORRETNINGSORDEN FOR ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET FORRETNINGSORDEN FOR ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET Energibranchens repræsentanter (Dansk Energi, DONG, HNG/NGMN, Naturgas Fyn og Dansk Fjernvarme Forening (nu Dansk Fjernvarme)) og Forbrugerrådet har i henhold

Læs mere

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA notat Emne: Lovgrundlag for energiproduktion i vandsektoren Modtagere: Alle Udarbejdet af: DANVA jpl Dato: 28. september 2012. Lovgrundlaget for energiproduktion

Læs mere

Prislofter for affaldsforbrændingsanlæg gældende for 2015

Prislofter for affaldsforbrændingsanlæg gældende for 2015 Affaldsforbrændingsanlæggene, jf. bilag 1 Dansk Affaldsforening Dansk Fjernvarme Dansk Energi 15. oktober 2014 Sag 14/05870 / TBHO Prislofter for affaldsforbrændingsanlæg gældende for 2015 I medfør af

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2015 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2015 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Arbejdernes Boligselskab Gladsaxe

Læs mere

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på elog naturgasområdet

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på elog naturgasområdet Punkt 7 Energitilsynets møde den 29. april 2014 2. maj 2014 Ret & Administration 13/10069 /OTS, PAJ Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på elog naturgasområdet Resumé 1. I dette notat orienteres om

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014. Til: [XXX] Horsens Kommune [XXX] Horsens Varmeværk A.m.b.a. Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum. I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg

Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum. I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen 30. juni 2011 Sag 4/0920-8901-0690 /SB Deres ref. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg Helsingør Kraftvarmeværk

Læs mere

Klage over Energitilsynets udmelding af prislofter af 28. september 2006

Klage over Energitilsynets udmelding af prislofter af 28. september 2006 Varmetransmissionsselskabet I/S c/o Struer Forsyning Jyllandsgade 1 Postboks 96 7600 Struer Holstebro-Struer Klage over Energitilsynets udmelding af prislofter af 28. september 2006 Energiklagenævnet har

Læs mere

Ringsted Kommune Att. Carsten Jensen. E-mail: caj@ringsted.dk; ringsted@ringsted.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011

Ringsted Kommune Att. Carsten Jensen. E-mail: caj@ringsted.dk; ringsted@ringsted.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Ringsted Kommune Att. Carsten Jensen 24. september 2013 Sag 12/05619 / CF E-mail: caj@ringsted.dk; ringsted@ringsted.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet fører

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget L 65 - Svar på Spørgsmål 7 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Civilkontoret Sagsnr.: 2006-156-0041 Dok.: HTR40329 Besvarelse af spørgsmål nr. 7 af 12. januar

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse

Læs mere

Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Aarhus C

Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Aarhus C Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Aarhus C Dato: 30. januar 2013 Sag: 12/15569 Sagsbehandler: HRJ Afd.: Varme Jeres j.nr. 056121, dispensation vedrørende varmeforsyningslovens kapitel 4 I

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde nr. Den 22-11-2013 kl. 12:30 Mødested: Industrivej 1, 3700. Medlemmer Fravær Underskrift. Bestyrelsesmøde Bornholms Varme A/S

Referat. Bestyrelsesmøde nr. Den 22-11-2013 kl. 12:30 Mødested: Industrivej 1, 3700. Medlemmer Fravær Underskrift. Bestyrelsesmøde Bornholms Varme A/S 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. Den 22-11-2013 kl. 12:30 Mødested: Industrivej 1, 3700 Medlemmer Fravær Underskrift René Nordin Bloch - (formand) Carsten Scheibye - (næstformand) Bjarne Westerdahl Carsten

Læs mere

Sønderborg Kommune Att. Henning N. Larsen og Brian S. Bennetsen. E-mail: hnla@sonderborg.dk; bsbe@sonderborg.dk; post@sonderborg.

Sønderborg Kommune Att. Henning N. Larsen og Brian S. Bennetsen. E-mail: hnla@sonderborg.dk; bsbe@sonderborg.dk; post@sonderborg. Sønderborg Kommune Att. Henning N. Larsen og Brian S. Bennetsen 24. september 2013 Sag 12/05634 / CF E-mail: hnla@sonderborg.dk; bsbe@sonderborg.dk; post@sonderborg.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb

Læs mere

Udkast til bindende svar

Udkast til bindende svar Nordjylland Sagscenter Erhverv PwC Att.: Arne Frederiksen / Morten K. Nielsen Toldbuen 1 4700 Næstved Østbanegade 123 2100 København Ø Telefon 72 22 18 18 E-mail via www.skat.dk/kontakt www.skat.dk 8.

Læs mere

Krav om digital indberetning for klasse C og D (opdateret)

Krav om digital indberetning for klasse C og D (opdateret) Krav om digital indberetning for klasse C og D (opdateret) Erhvervsstyrelsen udsendte den 14. august 2012 en ny indsendelsesbekendtgørelse¹, som trådte i kraft den 20. august 2012. Bekendtgørelsen regulerer

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 L 75 Bilag 3 Offentligt J.nr. 2010-719-0011 Dato: 23. november 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt de modtagne

Læs mere

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster (Varmeforsyning) Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

Den 7. august 2014 blev der i. sag nr. 111/2013. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor Flemming M. Nielsen. afsagt sålydende K E N D E L S E:

Den 7. august 2014 blev der i. sag nr. 111/2013. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor Flemming M. Nielsen. afsagt sålydende K E N D E L S E: Den 7. august 2014 blev der i sag nr. 111/2013 Revisortilsynet mod Registreret revisor Flemming M. Nielsen afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 10. september 2013 har Revisortilsynet i medfør

Læs mere

Høring af udkast til lovforslag om Energinet Danmark

Høring af udkast til lovforslag om Energinet Danmark Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K att.: Frederikke Lett 26. oktober 2004 Sag 3/1302-0200-0102 / CP Deres ref.. Høring af udkast til lovforslag om Energinet Danmark Med skrivelser af 8. oktober

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 4. marts 2002 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet produceret af andre vedvarende energianlæg end vindmøller

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet produceret af andre vedvarende energianlæg end vindmøller Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet produceret af andre vedvarende energianlæg end vindmøller I medfør af 45, stk. 5, 47, stk. 4, 48, stk. 4, 50, stk. 2 og 5, 50 a, stk. 6 og 7, 53, stk. 1, 57

Læs mere

Den 15. april 2014 blev i sag nr. 12/2013. D ApS. mod. registreret revisor A. B Registreret Revisionsanpartsselskab, efter navneændring C ApS

Den 15. april 2014 blev i sag nr. 12/2013. D ApS. mod. registreret revisor A. B Registreret Revisionsanpartsselskab, efter navneændring C ApS Den 15. april 2014 blev i sag nr. 12/2013 D ApS mod registreret revisor A og B Registreret Revisionsanpartsselskab, efter navneændring C ApS afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved brev af 27. februar 2013

Læs mere

Hillerød Kommune Att. Martin Lund. E-mail: malu@hillerod.dk; hillerod@hillerod.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011

Hillerød Kommune Att. Martin Lund. E-mail: malu@hillerod.dk; hillerod@hillerod.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Hillerød Kommune Att. Martin Lund 22. oktober 2013 Sag 12/05584 / CF E-mail: malu@hillerod.dk; hillerod@hillerod.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet fører tilsyn

Læs mere

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer:

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer: [UDKAST] Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget bloktilskud for regionerne og indførelse af sanktioner for regionerne ved overskridelse af budgetterne) 1

Læs mere

Middelfart Kommune Att. Lone K. Smith. E-mail: lone.kjestrupsmith@middelfart.dk; middelfart@middelfart.dk

Middelfart Kommune Att. Lone K. Smith. E-mail: lone.kjestrupsmith@middelfart.dk; middelfart@middelfart.dk Middelfart Kommune Att. Lone K. Smith 24. september 2013 Sag 12/05607 / CF E-mail: lone.kjestrupsmith@middelfart.dk; middelfart@middelfart.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Høringsnotat. Udkast til lovforslag blev sendt i ekstern høring den 2. juli 2013. Høringsfristen for lovforslaget udløb den 13. september.

Høringsnotat. Udkast til lovforslag blev sendt i ekstern høring den 2. juli 2013. Høringsfristen for lovforslaget udløb den 13. september. Miljøudvalget 2013-14 L 62 Bilag 1 Offentligt NOTAT Jura J.nr. 020-00102 Ref. metbr Den 5. november 2013 Høringsnotat vedrørende Forslag til lov om ændring af lov om Natur- og Miljøklagenævnet og forskellige

Læs mere

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007.

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007. Kendelse af 13. oktober 2009 (J.nr. 2009-0019579) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt offentlighedslovens 14. (Niels Bolt Jørgensen, Anders Hjulmand og

Læs mere

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk Klagenævnet for Udbud Adresse: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø. Telefon: 35 29 10 00 - mail: klfu@erst.dk - Internet-adresse: www.klfu.dk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendte revisorers erklæringer (erklæringsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om godkendte revisorers erklæringer (erklæringsbekendtgørelsen) Udkast til Bekendtgørelse om godkendte revisorers erklæringer (erklæringsbekendtgørelsen) I medfør af 16, stk. 4, og 54, stk. 2, i lov nr. 468 af 17. juni 2008 om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del Bilag 107 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del Bilag 107 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del Bilag 107 Offentligt Forslag til Lov om kommunernes finansiering af visse offentlige ydelser udbetalt af kommunerne, Udbetaling Danmark og arbejdsløshedskasserne

Læs mere

beslutning: Klagen drejer sig om for sent indsendelse af selvangivelse for 3 anpartsselskaber.

beslutning: Klagen drejer sig om for sent indsendelse af selvangivelse for 3 anpartsselskaber. Den 14. oktober 2014 blev der i sag nr. 129/2013 A og B på vegne af selskaberne C ApS, D ApS og E ApS mod registreret revisor F afsagt sålydende beslutning: Ved skrivelse af 6. november 2013 har A og B

Læs mere

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S)

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) ERHVERVSSTYRELSEN INDLEDNING... 2 1. GRUNDLÆGGENDE BETINGELSER FOR EN GENOPTAGELSE... 3 1.1. SELSKABER UNDER TVANGSOPLØSNING...

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om vandselskabers deltagelse i tilknyttet virksomhed

Udkast til Bekendtgørelse om vandselskabers deltagelse i tilknyttet virksomhed Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 72 Offentligt 16. november 2015 Udkast til Bekendtgørelse om vandselskabers deltagelse i tilknyttet virksomhed (Udmøntning af vandsektorforliget)

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 15. juli 2015 ophæves, og sagen hjemvises til fornyet behandling.

Energitilsynets afgørelse af 15. juli 2015 ophæves, og sagen hjemvises til fornyet behandling. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Vestegnens Kraftvarmeselskab I/S

Læs mere

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og pr. brevpost til ovennævnte adresse. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

Energitilsynets afgørelse stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse stadfæstes. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] af 26. april 2005 over Energitilsynet af 14. april 2005 Opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse i forbindelse med udtræden af Hirtshals

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

Notat med høringssvar i forbindelse med høring af afsnit 5 i forskrift H1.

Notat med høringssvar i forbindelse med høring af afsnit 5 i forskrift H1. Til Netvirksomheder, elleverandører, balanceansvarlige og øvrige parter 1 Notat med høringssvar i forbindelse med høring af afsnit 5 i forskrift H1. 04. januar 2013 JOG/JOG Energinet.dk gennemførte en

Læs mere

Ad. 1. Dansk Tipstjeneste A/S overførsel af midler til Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond.

Ad. 1. Dansk Tipstjeneste A/S overførsel af midler til Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond. SKATTEMINISTERIET Statsrevisorernes beretning nr. 6 2002 om Dansk Tipstjeneste A/S Statsrevisorerne har ved brev af 17. februar fremsendt statsrevisorernes beretning nr. 6 2002 om Dansk Tipstjeneste A/S.

Læs mere

Varde Kommune Att. Valdemar Jepsen. E-mail: vaje@varde.dk; finl@varde.dk; vardekommune@varde.dk

Varde Kommune Att. Valdemar Jepsen. E-mail: vaje@varde.dk; finl@varde.dk; vardekommune@varde.dk Varde Kommune Att. Valdemar Jepsen 19. november 2013 Sag 12/05639 / CF E-mail: vaje@varde.dk; finl@varde.dk; vardekommune@varde.dk Revideret afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 med fradrag

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 18. marts 2013 om tilslutningspligt til Mellerup Kraftvarmeværk

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 18. marts 2013 om tilslutningspligt til Mellerup Kraftvarmeværk [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse

Læs mere

Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a.

Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. (Varmeforsyning) Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. Nævnsformand, cand. jur. Jørgen Nørgaard Professor,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) VUC Aarhus. vedrørende. ordblindeundervisning

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) VUC Aarhus. vedrørende. ordblindeundervisning mellem XX (driftsoverenskomstpart) og VUC Aarhus vedrørende ordblindeundervisning Overenskomsten består af nærværende overenskomst med tilhørende bilag og danner rammen om parternes rettigheder og forpligtelser.

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om systemrevisionens gennemførelse i fælles datacentraler

Lovtidende A. Bekendtgørelse om systemrevisionens gennemførelse i fælles datacentraler Lovtidende A Bekendtgørelse om systemrevisionens gennemførelse i fælles datacentraler I medfør af 199, stk. 12, og 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 911 af 4. august

Læs mere

Vejledning til digital indberetning til Energitilsynet

Vejledning til digital indberetning til Energitilsynet Vejledning til digital indberetning til Energitilsynet EnergiData Online Indberetninger til Energitilsynet foretages i Energitilsynets digitale indberetningsmiljø. Adgang til de digitale indberetninger

Læs mere

Kommenteret høringsnotat

Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat om forslag til bekendtgørelse om tilskud m.v. til folkehøjskoler 23. juni 20145 Kulturministeriet sendte den 20. maj 2014 et forslag til bekendtgørelse

Læs mere

Faxe Ladeplads Fiskerihavn A.M.B.A. Favrbyvej 66 4654 Faxe Ladeplads. CVR-nr.: 31334470. Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012

Faxe Ladeplads Fiskerihavn A.M.B.A. Favrbyvej 66 4654 Faxe Ladeplads. CVR-nr.: 31334470. Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012 I ReviFaxe Registrerede revisorer Poul Johansson Søren Holt-Nielsen Faxe Ladeplads Fiskerihavn A.M.B.A. Favrbyvej 66 4654 Faxe Ladeplads CVR-nr.: 31334470 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012 fe

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune Att. Ole Sig. E-mail: ole.sig@rksk.dk; post@rksk.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011

Ringkøbing-Skjern Kommune Att. Ole Sig. E-mail: ole.sig@rksk.dk; post@rksk.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Ringkøbing-Skjern Kommune Att. Ole Sig 24. september 2013 Sag 12/05618 / CF E-mail: ole.sig@rksk.dk; post@rksk.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet fører tilsyn

Læs mere

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0194 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0194 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0194 Bilag 1 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 30. maj 2008 Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af Rådets direktiv 68/151/EØF

Læs mere

analyse: Overdækninger

analyse: Overdækninger 58 ENERGITILSYNET analyse: Overdækninger i fjernvarmesektoren 133 varmevirksomheder har de seneste to år i træk haft en overdækning samtidig med, at overdækningen i det seneste år har oversteget 10 procent

Læs mere

Energiklagenævnet stadfæster Energistyrelsens afgørelse af 11. juni 2013.

Energiklagenævnet stadfæster Energistyrelsens afgørelse af 11. juni 2013. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.A. OVER

Læs mere

Erhvervs- og Byggestyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Den 22. september 2005

Erhvervs- og Byggestyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Den 22. september 2005 Erhvervs- og Byggestyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Den 22. september 2005 Vedr. Vejledning om brug af nøgletal i det statslige byggeri Håndværksrådet har modtaget Erhvervs-

Læs mere

Udkast til bekendtgørelsesændring blev sendt i ekstern høring den 20. december 2013. Høringsfristen udløb den 10. januar 2014.

Udkast til bekendtgørelsesændring blev sendt i ekstern høring den 20. december 2013. Høringsfristen udløb den 10. januar 2014. NOTAT Jord & Affald J.nr. MST-7012-00030 Ref. ahl Høringsnotat vedrørende ændring af bekendtgørelse om opkrævning af miljøbidrag samt udbetaling af godtgørelse i forbindelse med ophugning og skrotning

Læs mere

Skanderborg Kommune Att. Niels Jørgen Ladefoged. E-mail: niels.ladefoged@skanderborg.dk; skanderborg.kommune@skanderborg.dk

Skanderborg Kommune Att. Niels Jørgen Ladefoged. E-mail: niels.ladefoged@skanderborg.dk; skanderborg.kommune@skanderborg.dk Skanderborg Kommune Att. Niels Jørgen Ladefoged 17. oktober 2013 Sag 12/05625 / CF E-mail: niels.ladefoged@skanderborg.dk; skanderborg.kommune@skanderborg.dk Revideret afgørelse om kommunale rådighedsbeløb

Læs mere

ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER

ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER 33 ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER På baggrund af Energitilsynets prisstatistik eller lignende statistikker over fjernvarmepriser vises priserne i artikler og analyser i

Læs mere

I/S AMAGER RESSOURCECENTER AN- SØGER OM DISPENSATION FRA AN- MELDELSESBEKENDTGØRELSEN

I/S AMAGER RESSOURCECENTER AN- SØGER OM DISPENSATION FRA AN- MELDELSESBEKENDTGØRELSEN PUNKT 6 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 23. JUNI 2015 I/S AMAGER RESSOURCECENTER AN- SØGER OM DISPENSATION FRA AN- MELDELSESBEKENDTGØRELSEN 23. juni 2015 Varme 13/12063 MLD 1. RESUMÉ... 2 2. AFGØRELSE... 3 3.

Læs mere

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 24. juni 2014.

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 24. juni 2014. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Grundejerforeningen Vejlesøparken

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 L 74 Bilag 1 Offentligt J.nr. 2010-311-0056 Dato: 17. november 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar

Læs mere

Bilag 3. Jord & Affald J.nr. MST-7551-00038 Ref. fh Den 3. april 2014

Bilag 3. Jord & Affald J.nr. MST-7551-00038 Ref. fh Den 3. april 2014 Bilag 3 Jord & Affald J.nr. MST-7551-00038 Ref. fh Den 3. april 2014 Kravspecifikation for revisorbistand til Miljøstyrelsens administration og kontrol efter pantbekendtgørelsen 1. Baggrund Det danske

Læs mere

K E N D E L S E: Revisornævnet lægger til grund, at klager ønsker følgende punkter behandlet:

K E N D E L S E: Revisornævnet lægger til grund, at klager ønsker følgende punkter behandlet: Den 19. september 2014 blev der i sag nr. 137/2013 A mod registreret revisor B afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 25. november 2013 har A klaget over registreret revisor B. Revisornævnet

Læs mere

ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- OMRÅDET

ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- OMRÅDET PUNKT 5 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 19. MAJ 2015 ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- 19. maj 2015 Detail & Distribution 15/01397 RESUMÉ 1. Denne sag forelægges Energitilsynet

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Til 1

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Til 1 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 L 175 Bilag 6 Offentligt Æ n d r i n g s f o r s l a g til Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Af erhvervs- og vækstministeren

Læs mere

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft.

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft. Vejledning Februar 2012 Vejledning om tilsyn, rimelige anmodninger og alternativ tvistbillæggelse i forhold til den sektorspecifikke konkurrenceregulering på teleområdet 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte

Læs mere

KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 26. juni 2014 udskiftning af naturgasbaseret kedel (blokvarmecentral)

KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 26. juni 2014 udskiftning af naturgasbaseret kedel (blokvarmecentral) (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER

Læs mere

Stillings- og personprofil. Kontorchef til Center for Detail og Distribution Energitilsynet

Stillings- og personprofil. Kontorchef til Center for Detail og Distribution Energitilsynet Stillings- og personprofil Kontorchef til Center for Detail og Distribution Energitilsynet September 2015 Opdragsgiver Sekretariatet for Energitilsynet. Adresse Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: 4171

Læs mere