Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016"

Transkript

1 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016 I. BØRSMARKEDET PÅTALER... 2 INVESTERINGSFORENINGER Manglende offentliggørelse af halv- og helårsrapport smat manglende indkaldelse til og forløb af ordinær generalforsamling Manglende offentliggørelse af årsrapport Manglende offentliggørelse af korrektion af historiske indre værdier... 3 MEDLEMMER Fejlagtige handler i lukkeaktionen UDTALELSER OG ANDRE SAGER... 6 AKTIER Anmodning om sletning fra handel Hjemmesideprojekt Udstederes offentliggjorte informationer på hjemmeside... 9 II. FIRST NORTH PÅTALER OBLIGATIONER UDTALELSER OG ANDRE SAGER III. GENERELLE MARKED... 17

2 I. BØRSMARKEDET 1. PÅTALER INVESTERINGSFORENINGER 1.1 Manglende offentliggørelse af halv- og helårsrapport smat manglende indkaldelse til og forløb af ordinær generalforsamling (Skagen Fondene A/S) I forbindelse med en generel kontrol af investeringsforeningernes offentliggørelse af halv- og helårsregnskaber blev det konstateret, at en investeringsforening ikke havde offentliggjort årsrapport 2014 samt halvårsrapport (H1) Det blev endvidere konstateret, at investeringsforeningen ikke havde offentliggjort indkaldelse til og forløb af den årlige ordinære generalforsamling. Dokumenterne var tilgængelige på foreningens hjemmeside. Det fremgår af punkt i Regler for udstedere af investeringsbeviser på NASDAQ OMX København, at investeringsinstitutter skal offentliggøre indkaldelse til ordinære og ekstraordinære generalforsamlinger. Endvidere fremgår det at der umiddelbart efter generalforsamlingens afholdelse skal offentliggøres forløb af generalforsamlingen med oplysning om trufne beslutninger. Det fremgår af punkt , at investeringsinstitutter umiddelbart efter afholdelsen af det bestyrelsesmøde, hvor den reviderede årsrapport godkendes, skal offentliggøre en årsregnskabsmeddelelse, der skal fremtræde som en kort udgave af årsrapporten. Af punkt fremgår endvidere at investeringsinstituttet kan undlade at offentliggøre en årsregnskabsmeddelelse, såfremt instituttet umiddelbart efter afholdelsen af det bestyrelsesmøde, hvor den reviderede årsrapport godkendes, offentliggør denne og af punkt fremgår, at institutterne hurtigst muligt og senest 8 dage før generalforsamlingen skal offentliggøre årsrapporten via børsen. I henhold til punkt skal investeringsinstitutter offentliggøre en delårsrapport for de første seks måneder af hvert regnskabsår. Delårsrapporten skal offentliggøres umiddelbart efter det bestyrelsesmøde, hvor den godkendes, dog senest to måneder efter delårsperiodens udløb. Det fremgår endelig af punkt 3.2 at alle forhold omfattet af investeringsinstituttets oplysningspligt skal offentliggøres hurtigst muligt samt at oplysningsforpligtelsen anses for opfyldt, når meddelelsen er offentliggjort via GlobeNewswire. Børsen anmodede investeringsforeningen om at redegøre for den manglende offentliggørelse og investeringsforeningen oplyste, at det skyldtes en fejl fra investeringsforeningens side. 2(17)

3 Børsen konkluderede med baggrund i det anførte, at indkaldelse til og forløb af generalforsamling ikke var offentliggjort via børsen, ligesom de finansielle rapporter ikke var offentliggjort korrekt inden for tidsrammerne og gennem børsen via GlobeNewswire i overensstemmelse med børsen regelsæt. Børsen påtalte forholdene over for investeringsforeningen. 1.2 Manglende offentliggørelse af årsrapport (Sparinvest SICAV) I forbindelse med en generel kontrol af investeringsforeningernes offentliggørelse af halv- og helårsregnskaber blev det konstateret, at en investeringsforening ikke havde offentliggjort årsrapport Det fremgår af punkt , at investeringsinstitutter umiddelbart efter afholdelsen af det bestyrelsesmøde, hvor den reviderede årsrapport godkendes, skal offentliggøre en årsregnskabsmeddelelse, der skal fremtræde som en kort udgave af årsrapporten. Af punkt fremgår endvidere at investeringsinstituttet kan undlade at offentliggøre en årsregnskabsmeddelelse, såfremt instituttet umiddelbart efter afholdelsen af det bestyrelsesmøde, hvor den reviderede årsrapport godkendes, offentliggør denne og af punkt fremgår, at institutterne hurtigst muligt og senest 8 dage før generalforsamlingen skal offentliggøre årsrapporten via børsen. Det fremgår endelig af punkt 3.2 at alle forhold omfattet af investeringsinstituttets oplysningspligt skal offentliggøres hurtigst muligt samt at oplysningsforpligtelsen anses for opfyldt, når meddelelsen er offentliggjort via GlobeNewswire (OMX Company News Service). Børsen anmodede investeringsforeningen om at redegøre for den manglende offentliggørelse og investeringsforeningen oplyste, at det skyldtes en fejl fra investeringsforeningens side. Børsen konkluderede med baggrund i det anførte, at årsrapporten ikke var offentliggjort korrekt inden for tidsrammerne og gennem børsen via GlobeNewswire i overensstemmelse med børsen regelsæt. Børsen påtalte forholdet over for investeringsforeningen. 1.3 Manglende offentliggørelse af korrektion af historiske indre værdier (MS Invest) I oktober 2015 blev Nasdaq Copenhagen (børsen) opmærksom på, at en investeringsforening havde indberettet til Finanstilsynet, at foreningen havde opdaget en fejl i beregningen af indre værdi. Det fremgår af indberetningen til Finanstilsynet, at fejlen blev opdaget den 14. juli 2015 samt at fejlen havde stået på i en periode på næsten 3 måneder. Indberetningen til Finanstilsynet var tilgængelig på foreningens hjemmeside. 3(17)

4 Efter anmodning fra børsen offentliggjorde foreningen en meddelelse om fejlen og den efterfølgende korrektion til markedet. Det fremgår af Regler for udstedere af investeringsbeviser på NASDAQ OMX Copenhagen A/S punkt 3.8.1, at investeringsinstitutter skal offentliggøre intern viden hurtigst muligt, såfremt denne viden direkte vedrører instituttets virksomhed. Det fremgår endvidere af punkt 3.8.1, at hvis et investeringsinstitut har offentliggjort sådanne oplysninger, og der efterfølgende sker betydelige ændringer i forhold til det offentliggjorte, skal dette offentliggøres. Det fremgår endelig af punkt 3.2, at alle forhold omfattet af investeringsinstituttets oplysningspligt skal offentliggøres hurtigst muligt samt at oplysningspligten anses for opfyldt, når meddelelsen er offentliggjort via OMX Company News Service [GlobeNewswire]. Børsen anmodede investeringsforeningen om at redegøre for den manglende offentliggørelse og investeringsforeningens forvalter oplyste, at forvalteren af foreningen ikke var bekendt med reglen om at offentliggøre denne information til markedet via en selskabsmeddelelse. Børsen påtalte forholdet over for investeringsforeningen. MEDLEMMER 1.1 Fejlagtige handler i lukkeaktionen I oktober 2015 registrerede et medlem to store købsordrer (Market-On-Close), der begge efterfølgende blev eksekveret i lukkeaktionen. Til sammen udgjorde volumen af de to ordrer næsten den daglige gennemsnitlige omsætning i aktien. Ordrerne havde ikke en limitkurs, men indgik i beregningen af ligevægtsprisen, som følge af de to ordrer i løbet af lukkeaktionen blev løftet ca. 44 pct. i forhold til seneste handlede kurs forud for auktionen. Nasdaq Copenhagen (børsen) valgte efterfølgende at tvangsannullere samtlige handler, som var eksekveret i lukkeaktionen. Børsen anmodede på denne baggrund medlemmet om at redegøre for forløbet. Medlemmet forklarede, at ordrerne var blevet registreret via deres DMA-adgang (Direct Market Access), og at kunden havde haft til hensigt at få eksekveret ordrene, men ikke at ordrene skulle have den kurspåvirkning, som ordrerne havde haft på lukkekursen. Medlemmet oplyste endvidere, at dette har automatiserede førhandelskontroller, men at disse primært er aktive for limit-ordrer. Overvågning af markedsordrer foregik 4(17)

5 via medlemmets Trading Desk, der først blev opmærksomme på ordrernes market impact, da børsens overvågning kontaktede dem. Dette skete ca. to minutter før aktionen lukkede. Efter henvendelsen fra børsen forsøgte medlemmet at finde de relevante ordrer og kontakte deres kunde med henblik på at ændre ordrerne ved at sætte en limit-kurs før auktionen lukkede. Det lykkedes ikke medlemmet at få kontakt til kunden og ændre eller slette ordrerne inden auktionen lukkede. Det fremgår af Nasdaq Nordic Member Rules at; NMR 4.2.3: A Member shall possess a suitable organisation for the business, requisite risk management routines, secure technical systems, and otherwise be deemed suitable to participate in trading. NMR 4.8.3: The Member has the same liability for Orders which are routed via Direct Market Access as for Orders which the Member places in any other manner. NMR 4.8.4: The Member shall establish appropriate technical and administrative arrangements in order to ensure that Orders routed via Direct Market Access do not violate the Nasdaq Nordic Member Rules. NMR 4.8.9: The Member shall enter into a separate written agreement regarding the terms and conditions for Direct Market Access with each client which desires to utilize Direct Market Access. Such an agreement shall contain at least the following: Provisions regulating the Member s responsibility towards the client for monitoring and cancellation of Orders from the Trading System when specific situations outlined in the agreement occur; Provisions regulating the Member s right to cancel Trades which fail to meet the requirements concerning the quality of pricing for Orders and Trades in sections 4.6 and Nasdaq Nordic s right to cancel Trades pursuant to sections 5.7 and 6.7; Børsen lægger til grund, at medlemmet ikke selv var opmærksom på ændringen af ligevægtskursen i lukkeauktionen som følge af registreringen af de to market orders (MOC). Endvidere formåede medlemmet ikke at slette de to ordrer, alternativt at sætte en limit kurs for ordrerne, på trods af at børsen kontaktede medlemmets Trading Desk godt to minutter før lukkeauktionen sluttede. Nasdaq Copenhagen vurderer, at medlemmets passivitet i forhold til at slette eller ændre ordrene er en skærpende omstændighed. På baggrund af ovenstående er det børsens vurdering, at medlemmet ikke har haft tilstrækkelige procedure for monitorering af ordrer registreret via Direct Market Access samt at medlemmet har udvist passivitet i forhold til børsens henvendelse og burde kunne have forhindret fejlhandlerne. Nasdaq Copenhagen påtalte, at medlemmet ikke har levet op til reglerne i overensstemmelse med Nasdaq Nordic Member Rules 4.2.3, 4.8.3, og For at harmonisere sanktionering efter de samme regler (Nasdaq Nordic Member Rules) på tværs af de nordiske børser har Nasdaq Copenhagen i denne sag valgt ikke at offentliggøre medlemmets identitet. 5(17)

6 2. UDTALELSER OG ANDRE SAGER AKTIER 2.1 Anmodning om sletning fra handel En tilbudsgiver fremsatte et frivilligt købstilbud til aktionærerne i et selskab. Ca. en måned senere blev tilbudsprisen forhøjet og 14 dage efter meddelte tilbudsgiver, at man som følge af at man havde opnået kontrol med selskabet, ville fremsætte et pligtmæssigt købstilbud til aktionærerne i selskabet. Ved afslutningen af det pligtmæssige tilbud ejede tilbudsgiver 78,90 % af kapitalen og stemmerettighederne i selskabet. Tilbudsgiver stillede herefter forslag om sletning fra handel af selskabet på selskabets ekstraordinære generalforsamling, og dette forslag blev vedtaget med 86,84 % af de afgivne stemmer. 13,15 % af de afgivne stemmer (228 aktionærer) stemte imod forslaget mens 0,01 % stemte blankt. 92,28 % af selskabets aktiekapital og stemmer var repræsenteret på generalforsamlingen. I alt deltog 238 aktionærer svarende til 17,6 % af samtlige navnenoterede aktionærer i generalforsamlingen. I forbindelse med behandlingen af forslaget var der indlæg fra flere aktionærer. 9 minoritetsaktionærer talte imod en sletning af selskabet på generalforsamlingen. Nasdaq København (børsen) modtog herefter en anmodning om sletning af selskabets aktier fra handel og officiel notering på Nasdaq København. Det fremgår af punkt 2.9 i Regler for udstedere af aktier på Nasdaq København, at børsen i overensstemmelse med 25 i Lov om værdipapirhandel kan træffe afgørelse om sletning fra handel. Det fremgår af værdipapirhandelslovens 25, stk. 3, at fremsætter en udsteder, hvis værdipapirer er optaget til handel på et reguleret marked, anmodning om sletning fra handelen, skal operatøren af det regulerede marked tage anmodningen til følge. Sletning kan dog ikke foretages, hvis der er sandsynlighed for, at dette vil være til væsentlig skade for investorernes interesser eller markedets ordentlige funktion. Såfremt børsen finder, at en sletning vil være til skade for investorernes interesser eller markedets ordentlige funktion, vil børsen skulle tage stilling til, om skadesvirkningerne kan imødegås ved opstilling af konkrete betingelser, der skal opfyldes af selskabet, for at en sletning kan gennemføres. Såfremt børsen finder, at en sletning vil være til væsentlig skade, vil børsen ikke kunne imødekomme anmodningen om sletning. 6(17)

7 Såfremt børsen finder, at en sletning ikke vil være til skade for hensynet til investorernes interesse eller markedets ordentlige funktion, vil en sletning kunne ske uden opstilling af yderligere betingelser fra børsens side. Det var børsens vurdering, at der ikke var fremkommet indsigelser eller er andre forhold der talte væsentligt imod en sletning af selskabet. Herunder var det børsens vurdering, at den usikkerhed, der havde været rejst omkring selskabets værdi allerede i forbindelse med fremsættelsen af købstilbuddet, hvilket blev understreget af den efterfølgende kursudvikling, ikke var tilstrækkeligt underbygget til at kunne konkludere, at tilbudsgiver havde opnået urimelige fordele på bekostning af de øvrige aktionærer eller selskabet. Endvidere var det vurderingen, at der trods den store modstand fra en række minoritetsaktionærer, ikke var fremkommet forhold, som talte væsentligt imod, at børsen skulle imødekomme anmodning om sletning af selskabet. Hovedparten af indsigelserne mod en sletning drejede sig om, at selskabet efter en sletning ikke længere ville være underlagt en oplysningspligt, ligesom der ikke længere ville være en handelsplads, hvor aktien kunne omsættes. Ingen af disse indvendinger kan imidlertid statuere en væsentlig skade for investorerne, alene af den årsag, at det således aldrig ville være muligt for et selskab at blive slettet fra handel. Børsen noterede sig dog, at minoritetsaktionærerne havde været meget aktive og var fremkommet med forskellige indsigelser mod at selskabet slettes fra handel, ligesom børsen generelt udtrykte forståelse for minoritetsaktionærernes synspunkter i denne henseende, herunder den frustration og usikkerhed som hele forløbet medførte for markedet. Børsen lagde ved afgørelsen til grund at tilbudsgiver havde fremsat såvel et frivilligt som et pligtmæssigt købstilbud til aktionærerne i selskabet, at bestyrelsen i selskabet til brug for sin vurdering af det oprindelige købstilbud indhentede en fairness opinion fra en bank, at bestyrelsen anbefalede aktionærerne, at tage imod det pligtmæssige tilbud, at bestyrelsen støttede tilbudsgivers ønske om sletning af selskabets aktier, at aktionærerne i selskabet havde haft et tilstrækkeligt grundlag til på generalforsamlingen at kunne træffe beslutning om forslaget om sletning af selskabet fra handel på Nasdaq København, at aktionærerne i selskabet i en lang periode havde haft mulighed for at sælge deres aktier velvidende, at selskabet ville blive søgt slettet fra handel på Nasdaq København endda til en kurs der var højere end tilbudskursen, at minoritetsaktionærerne havde været særdeles aktive i forhold til spørgsmålet om sletning fra handel ved deltagelse på generalforsamling og ved frembringelse af indsigelser, men at det var børsens vurdering, at der ikke var fremkommet indsigelser eller er andre forhold, der talte for at en sletning af selskabet ville resultere i væsentlig skade, at der var en tilstrækkelig likviditet i aktien til at kunne opretholde optagelse til handel, hvorfor denne del af selskabets argumentation ikke indgik i vurderingen, at aktionærerne igennem både et frivilligt og pligtmæssigt tilbud var blevet tilbudt en pris i overensstemmelse med lovgivningens krav til overtagelsestilbud, og at aktionærerne var blevet tilbudt en tilbudskurspræmie på 23,1 %, at der ved børsens afgørelse om sletning ikke burde tages et særligt hensyn til aktionærer, der havde erhvervet aktien i perioden efter fremsættelsen af det pligtmæssige tilbud, 7(17)

8 at de aktionærer, der havde erhvervet aktien i perioden mellem fremsættelsen af det frivillige tilbud og indtil det pligtmæssige tilbud, havde været vidende om, at der var en betydelig risiko for, at tilbudsgiver ville opnå en tilstrækkelig høj andel af aktierne til at kunne træffe en selskabsretlig beslutning om at anmode om sletning, at den kursudvikling, der har været i aktien efter udløbet af købstilbuddet ikke umiddelbart kan forklares med baggrund i de oplysninger, der er offentliggjort fra selskabet, at der efter selskabets opfattelse ikke var manglende kursrelevante oplysninger i markedet, at der ikke var et tilstrækkeligt grundlag for at konkludere, at tilbudsgiver ville opnå en urimelig fordel ved sletningen af selskabet. I situationer, hvor der imidlertid er sandsynlighed for, at en sletning vil være til skade for investorernes interesser eller markedets ordentlige funktion, selvom der ikke er tale om væsentlig skade, kan børsen fastsætte betingelser for at afhjælpe denne skade. I sådanne tilfælde kan børsen eksempelvis kræve, at selskabet sikrer, at aktionærerne kan afhænde deres aktier, indtil selskabet bliver slettet fra handlen på børsen ved at tilbyde at købe de udestående aktier. De resterende aktionærer vil således have mulighed for at afhænde deres aktier velvidende, at selskabet vil blive slettet fra handel på Nasdaq København på baggrund af børsens imødekommelse af selskabets anmodning om sletning fra handel. Børsen fandt ikke anledning til at fravige denne praksis i den konkrete sag, hvorfor børsen imødekom selskabets anmodning om sletning fra handel under forudsætning af, at selskabet sikrede, at der ville blev fremsat et købstilbud på vilkår svarende til det af tilbudsgiver tidligere fremsatte pligtmæssige købstilbud, medmindre lovgivningen foreskrev en højere kurs. Børsen fandt det endvidere væsentligt, at selskabet i forbindelse med selskabets offentliggørelse af en meddelelse om børsens afgørelse særligt fremhævede følgende forhold: at selskabets anmodning om sletning var blevet imødekommet af børsen under forudsætning af fremsættelse af et fornyet købstilbud eller en stående købsordre, at selskabet efter udløb af tilbudsperioden således ville blive slettet fra handel, at en aktionær kan vælge at fortsætte som aktionær i det unoterede selskab, at det af et nyt tilbudsdokument klart skulle fremgå, hvilke konsekvenser den efterfølgende sletning fra handel ville have for selskabets oplysningsforpligtelser og omsætteligheden af selskabets aktie. 8(17)

9 2.2 Hjemmesideprojekt Udstederes offentliggjorte informationer på hjemmeside Ultimo 2015 foretoges en systematisk gennemgang af hjemmesider for danske selskaber optaget til handel på Nasdaq Copenhagen (børsen). Det blev kontrolleret om: 1) Selskabernes hjemmeside lever op til kravene i Regler for udstedere af aktier på Nasdaq Copenhagen A/S af 26. november 2015 punkt ) Hvor mange selskaber, der udarbejder redegørelse for selskabsledelse på dansk og har redegørelserne tilgængelig på hjemmesiden i mindst fem år 3) Hvor mange selskaber, der som anbefalet af Komitéen for god Selskabsledelse offentliggør mangfoldighedspolitik, kommissorier for ledelsesudvalg mv. på hjemmesiden I alt 140 selskabers hjemmesider blev gennemgået. 1. Offentliggørelse på hjemmeside i medfør af børsens oplysningsforpligtelser Det fremgår af punkt i Regler for udstedere af aktier på Nasdaq Copenhagen, at oplysninger offentliggjort i medfør af oplysningsforpligtelserne skal være tilgængelige på selskabets hjemmeside i mindst tre år 2. Hvilke oplysninger, der er omfattet af oplysningsforpligtelsen fremgår af afsnit 3.2 og 3.3 i samme regelsæt. Regnskabsmeddelelser skal dog være tilgængelige på hjemmesiden i ti år. Med regelsættet af 26. november 2015 skærpedes kravet til regnskabsmeddelelser, der tidligere blot skulle være tilgængelige i fem år. Kravet gælder fremadrettet og dermed kun fremtidige og allerede offentliggjorte regnskabsmeddelelser. I forbindelse med nærværende gennemgang af hjemmesider blev det kontrolleret at følgende var tilgængeligt på hjemmesiderne: 1) Årsrapporter (5 år) 2) Halvårsrapporter (5 år) 3) Kvartalsrapporter eller periodemeddelelser (5 år) 3 4) Finanskalendere (3 år) 5) Indkaldelse til generalforsamling (3 år) 6) Referat af generalforsamling (3 år) 1 Regler for udstedere af aktier på Nasdaq Copenhagen A/S er den 3. juli 2016 blevet opdateret. Kravene til selskabernes hjemmeside findes i det nye regelsæts punkt Det fremgår af de gældende reglers punkt 3.2, at oplysninger offentliggjort i medfør af oplysningsforpligtelserne skal være tilgængelige i mindst fem år. Regnskabsmeddelelser skal fortsat være tilgængelige i mindst 10 år. 3 Fra og med den 26. november 2015 gælder ikke længere krav om at offentliggøre kvartals- eller periodemeddelelser. Vælger et selskabs alligevel at offentliggøre sådanne, skal de være tilgængelige på hjemmesiden i mindst 10 år. 9(17)

10 Samtlige selskaber havde årsrapporter for mindst fem år tilbage tilgængelig på hjemmesiden. Herudover så fordelingen ud som følger: De konstaterede mangler fordelte sig på i alt ni selskaber, til hvem der blev rettet henvendelse med henblik på at få hjemmesiderne bragt i orden. Af de modtagne svar fra selskaberne fremgik, at fejlene skyldtes forglemmelser og i få tilfælde, at selskabet ikke var klar over, at eksempelvis indkaldelse til generalforsamlinger skal være tilgængelig på hjemmesiden i mindst tre år fra offentliggørelsen. Alle hjemmesider er efterfølgende blevet bragt i orden. 2. God selskabsledelse Herudover blev det kontrolleret, om selskabernes redegørelse for god selskabsledelse var tilgængelig på hjemmesiden i mindst fem år fra offentliggørelsen af den årsrapport, de vedrører samt om redegørelserne var tilgængelige på dansk. På 75 ud af 140 hjemmesider fandtes redegørelser for de seneste fem regnskabsår 4. Omvendt ses det altså, at hele 65 selskaber ikke har redegørelserne tilgængelig i de påkrævede fem år fra offentliggørelse. Kravet om femårshistorik gælder selvsagt kun den periode, selskabet har været børsnoteret. Af de 65 selskaber, der ikke har den fulde historik tilgængelig på hjemmesiden er seks blevet børsnoteret inden for de sidste fem år. 114 selskaber havde redegørelserne tilgængelige på dansk. De 26 selskaber, der ikke har redegørelser på dansk, har i stedet redegjort på engelsk. Heraf kan de 22 tilfælde tilskrives, at selskaberne offentliggør årsrapport på engelsk. Der stilles dog ikke i børsens regler krav om, at redegørelse for selskabsledelse skal ske på samme sprog, som anvendes i årsrapporten. 4 På tidspunktet for undersøgelsen fremgik kravet om fem års redegørelser af Bekendtgørelse om offentliggørelse af redegørelse for virksomhedsledelse og redegørelse for samfundsansvar på virksomhedens hjemmeside (BEK nr. 10(17)

11 3. Efterlevelse af anbefalinger om offentliggørelse på hjemmeside Med udgangspunkt i Komitéen for god Selskabsledelses anbefalinger nr og blev det kontrolleret, hvor mange selskaber, der reelt offentliggør det omhandlede materiale på hjemmesiden i overensstemmelse med anbefalingerne. Det blev alene kontrolleret om de relevante oplysninger er blevet offentliggjort på hjemmesiden, mens der ikke er foretaget en decideret kontrol af indholdet af det offentliggjorte. Det står et selskab frit for, om en given anbefaling følges eller ej så længe det forklares hvorfor, man har valgt ikke at følge anbefalingen og hvorledes man i stedet har indrettet sig. Ideelt set bør der derfor være fuldstændigt sammenfald mellem antallet af selskaber, der har angivet ikke at følge anbefalingerne og antallet af selskaber, der ikke har offentliggjort på hjemmesiden som anbefalet. I figurerne nedenfor repræsenterer den røde søjle antallet af selskaber, der har angivet at følge anbefalingerne, men ikke har offentliggjort som foreskrevet. Anbefaling I relation til anbefaling blev det kontrolleret, hvilke ledelsesudvalg, der forelå kommissorier for og om udvalgenes aktivitet og navnene på medlemmer var offentliggjort på hjemmesiden. For kommissorierne så fordelingen ud som følger: 761 af 20/07/2009), der den 1. juli 2016 erstattedes af førnævnte Bekendtgørelse om offentliggørelse af en række redegørelser efter årsregnskabsloven (BEK nr. 558 af 01/06/2016). 11(17)

12 Som det ses har altså hhv. 30, 50 og 47 selskaber ikke offentliggjort kommissorier for henholdsvis revision-, nominering- og vederlagsudvalg på trods af at have angivet at følge anbefaling Det må her fremhæves, at anbefalingen om selve nedsættelsen af ledelsesudvalgene findes i tre separate anbefalinger (3.4.3, og 3.4.7). Anbefaling samler ledelsesudvalgene i ét og foreskriver at selskabet på selskabets hjemmeside offentliggør ledelsesudvalgenes kommissorier. En del af forklaringen kan derfor være, at en række selskaber ikke har nedsat alle tre udvalg. Også vedrørende væsentlig aktivitet i udvalgene samt navne på medlemmer, havde en høj andel af selskaber, angivet at følge anbefalingen, men ikke offentliggjort navnene og/eller udvalgenes væsentligste aktivitet. 12(17)

13 Som det fremgår af figuren ovenfor, havde 67 af de selskaber, der havde angivet at følge anbefaling i sin helhed, ikke offentliggjort udvalgenes væsentligste aktivitet. For så vidt angår navnene på medlemmerne havde 36 selskaber dårligere efterlevelse end angivet. Anbefaling indeholder mange delelementer, som alle skal følges, hvis man angiver at følge anbefalingen. Hvis det angives, at selskabet følger anbefalingen er det eksempelvis ikke tilstrækkeligt blot at offentliggøre kommissorier og navnene på udvalgenes medlemmer. Offentliggøres kun visse af informationerne må det i stedet angives, at selskaber delvist følger anbefalingen. Kun to ud af de 140 selskaber, havde angivet delvist at følge anbefaling Samlet set for anbefalingen kan det konkluderes, at anbefalingen ikke til fulde efterleves i samme grad som angivet i selskabernes redegørelser for god selskabsledelse i Anbefaling (17)

14 Som det fremgår af figuren nedenfor, havde 20 selskaber angivet at følge anbefalingen men på trods heraf ikke offentliggjort en vederlagspolitik. 4. Konklusioner og budskaber Offentliggørelse i medfør af børsens oplysningsforpligtelser Langt størstedelen af selskabernes hjemmesider levede op til kravene i Regler for udstedere af aktier på Nasdaq Copenhagen A/S punkt (nu 3.2). På enkelte selskabers hjemmeside fandtes ikke finanskalendere og/eller referater fra generalforsamling, hvilket i flere tilfælde skyldtes misforståelse af reglerne. Det understreges derfor, at samtlige oplysninger offentliggjort i medfør af oplysningsforpligtelserne er omfattet af pligten til tilsvarende at offentliggøre på selskabets hjemmeside. Fra den 26. november 2015, skal regnskabsmeddelelser fremover være tilgængelige i mindst 10 år fra tidspunkt for offentliggørelse og andre oplysninger fem år. En tilsvarende regel for årsrapporter fremgår af lov om værdipapirhandel 27, stk. 1. God selskabsledelse På en høj andel af selskabernes hjemmesider (65 ud af 140) kunne en femårshistorik over redegørelser for god selskabsledelse ikke findes. Kravet om femårshistorikken fremgik på tidspunktet for 14(17)

15 gennemførelsen af denne undersøgelse af Bekendtgørelse om offentliggørelse af redegørelse for god virksomhedsledelse og redegørelse for samfundsansvar på virksomhedens hjemmeside mv. (BEK nr. 761 af 20/07/2009). Bekendtgørelsen er efterfølgende blevet erstattet af Bekendtgørelse om offentliggørelse af en række redegørelser efter årsregnskabsloven (BEK nr. 558 af 01/06/2016), der trådte i kraft den 1. juli Efter den nye bekendtgørelse gælder fortsat krav om, at redegørelser for god selskabsledelse skal være tilgængelig på selskabets hjemmeside i mindst fem år fra offentliggørelsestidspunktet. Ligeledes skal redegørelsen fortsat være tilgængelig på selskabets hjemmeside fra det tidspunkt årsrapporten er offentliggjort. Ændres den URL-adresse, der er anført i årsrapporten, skal der ske direkte viderestilling fra den gamle til den nye URL-adresse. Med den nye bekendtgørelse indskærpes det, at redegørelserne skal ligge på samme side og selskaberne er nu forpligtet til, så vidt muligt, at fastholde rådigheden over det domæne redegørelserne er offentliggjort på frem til udgangen af femårsperioden. På denne baggrund indskærpes det, at det er et lovkrav, at have en femårshistorik over redegørelser for god selskabsledelse tilgængelig på selskabets hjemmeside. På baggrund af denne undersøgelse konstateres det, at selskaberne ikke efterlever anbefalingerne og i samme omfang som angivet i selskabernes redegørelser for god selskabsledelse i Det af Komitéen for god Selskabsledelse udarbejdede rapporteringsskema, som anvendes af hovedparten af selskaberne, kan bruges som et hjælpeværktøj til at sikre, at selskabet forholder sig til samtlige 47 anbefalinger. Redegørelse i skemaform kan ligeledes gøre redegørelsen mere overskuelig for læseren. Ved brug af skemaet er det dog vigtigt kun at bruge svarmuligheden følger, såfremt selskabet faktisk følger samtlige elementer i anbefalingen. Følges en anbefaling ikke, bør dette derfor angives i redegørelsen for at give et retvisende billede af selskabsledelsen. Selskabet skal i så fald forklare hvorfor anbefalingen ikke følges og hvad man i stedet har valgt at gøre. Følges kun dele af anbefalingen anvendes svarmuligheden følger delvist. Det understreges, at et sådan svar alene er fyldestgørende, hvis det ledsages af en forklaring på hvilke dele, der ikke følges samt grunden hertil. Formålet med anbefalingerne for god selskabsledelse og den årlige redegørelse for efterlevelse heraf er at sikre investorernes tillid til selskabet gennem informationsformidling og gennemsigtighed. Ved gennemgangen af selskabernes hjemmeside, kunne det konstateres, at de relevante oplysninger ligger vidt forskellige steder på hjemmesiden fra selskab til selskab. De oplysninger, der anbefales offentliggjort på hjemmesiden bør derfor være let tilgængelige. Selskaberne kan med fordel oprette en corporate governance-side, hvor alle redegørelser og informationer offentliggjort i medfør heraf findes. En sådan side vil lette overblikket for investorer og gøre informationerne lettere tilgængelige. 15(17)

16 II. FIRST NORTH 1. PÅTALER OBLIGATIONER 2. UDTALELSER OG ANDRE SAGER 16(17)

17 III. GENERELLE MARKED 17(17)

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 INVESTERINGSFORENINGER... 2 1.1 Manglende offentliggørelse af halv- og helårsrapport smat manglende indkaldelse til

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 INVESTERINGSFORENINGER... 2 1.1 Manglende offentliggørelse af halv- og helårsrapport smat manglende indkaldelse til

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2014

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2014 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2014 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Manglende meddelelser på hjemmesiden... 2 1.2 Tidspunkt for offentliggørelse af årsrapport...

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2013

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2013 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2013 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Indkaldelse til ordinær generalforsamling... 2 1.2 Offentliggørelse af forløb af generalforsamling...

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Køb af ejerandele i selskab manglende oplysninger i meddelelse... 2 1.2 Indkaldelse til ordinær generalforsamling...

Læs mere

Regler for udstedere af ETF ere på NASDAQ OMX Copenhagen A/S. Juli 2011

Regler for udstedere af ETF ere på NASDAQ OMX Copenhagen A/S. Juli 2011 Regler for udstedere af ETF ere på NASDAQ OMX Copenhagen A/S Juli 2011 1. Introduktion EFT ere (Exchange Traded Funds) kan optages til handel, hvis instrumentet og udstederen opfylder betingelserne beskrevet

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2018

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2018 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2018 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af forløb af ekstraordinær generalforsamling... 2 1.2 Indsendelse af oplysninger

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Køb af ejerandele i selskab manglende oplysninger i meddelelse... 2 1.2 Indkaldelse til ordinær generalforsamling...

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2008. NASDAQ OMX Copenhagen

Afgørelser og Udtalelser 2008. NASDAQ OMX Copenhagen Afgørelser og Udtalelser 2008 NASDAQ OMX Copenhagen I. BØRSMARKEDET... 5 1. PÅTALER... 5 1.1. FØR 1. JULI 2008... 5 1.1.1. Manglende oplysninger om selskabets økonomiske situation... 5 1.1.2. Oplysninger

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2019

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2019 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2019 1. Børsmarkedet... 2 1.1. Sanktioner... 2 Aktier... 2 1.1.1. Flere tilfælde af sen offentliggørelse af intern viden og øvrige oplysninger, der skal offentliggøres

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 18. oktober 2012 (J.nr. 2012-0032824) Sag hjemvist

Læs mere

KØBSTILBUD TIL AKTIONÆRERNE I DIBA BANK A/S

KØBSTILBUD TIL AKTIONÆRERNE I DIBA BANK A/S Denne Tilbudsannonce og Købstilbuddet, som denne Tilbudsannonce relaterer til, er ikke rettet mod aktionærer, hvis deltagelse i Købstilbuddet kræver udsendelse af et tilbudsdokument, registrering eller

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler for selskabets handel med egne værdipapirer Nærværende interne regler er indført i medfør NASDAQ OMX Copenhagens regler for udstedere af aktier pkt. 4.1 (bilag

Læs mere

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2011 NASDAQ OMX KØBENHAVN

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2011 NASDAQ OMX KØBENHAVN AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2011 NASDAQ OMX KØBENHAVN 1 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2011 I FORORD... 3 I. BØRSMARKEDET... 4 1. PÅTALER... 4 1.1 ANSÆTTELSE AF NY DIREKTØR... 4 1.2 KORREKTE

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Efterlevelse af komitéens Anbefalinger for god Selskabsledelse 2012

Efterlevelse af komitéens Anbefalinger for god Selskabsledelse 2012 Efterlevelse af komitéens Anbefalinger for god Selskabsledelse 2012 1. Sammenfatning Komitéen for god Selskabsledelse gennemgår en gang om året et udsnit af de børsnoterede selskabers redegørelse for virksomhedsledelse

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2012

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2012 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2012 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 OFFENTLIGGØRELSE AF FINANSKALENDER... 2 1.2 OFFENTLIGGØRELSE AF FINANSKALENDER... 2 1.3 OFFENTLIGGØRELSE

Læs mere

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2010 NASDAQ OMX KØBENHAVN

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2010 NASDAQ OMX KØBENHAVN AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2010 NASDAQ OMX KØBENHAVN I FORORD... 3 II. BØRSMARKEDET... 5 1. PÅTALER... 5 1.1. Halvårsrapport tilgængelig på selskabets hjemmeside forud for offentliggørelse... 5 1.2. Manglende

Læs mere

VEJLEDNING OM. Fondsbestyrelsens redegørelse for god fondsledelse

VEJLEDNING OM. Fondsbestyrelsens redegørelse for god fondsledelse VEJLEDNING OM Fondsbestyrelsens redegørelse for god fondsledelse Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.0 Dato: December 2017 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Redegørelse... 3 2.1. Generelt...

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse nr. 226 af 15. marts 2007 om udstederes oplysningsforpligtelser

Vejledning til bekendtgørelse nr. 226 af 15. marts 2007 om udstederes oplysningsforpligtelser Vejledning til bekendtgørelse nr. 226 af 15. marts 2007 om udstederes oplysningsforpligtelser 1. Indledning Finanstilsynet har med hjemmel i 27, stk. 7, 30 og 93, stk. 3 og 5, i lov om værdipapirhandel

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2002

Afgørelser og Udtalelser 2002 Afgørelser og Udtalelser 2002 Forord Traditionen tro udgiver Københavns Fondsbørs en samling af de afgørelser og udtalelser for det forløbne år, som Fondsbørsen har fundet af betydning for forståelsen

Læs mere

Offentliggørelse af redegørelse for virksomhedsledelse og redegørelse for samfundsansvar på virksomhedens hjemmeside mv.

Offentliggørelse af redegørelse for virksomhedsledelse og redegørelse for samfundsansvar på virksomhedens hjemmeside mv. I det følgende gengives med tilladelse fra Revision & Regnskabsvæsen indholdet af en artikel, som er offentliggjort i Revision & Regnskabsvæsen nr. 9, 2009, s. 31 ff. Af chefkonsulent Grethe Krogh Jensen,

Læs mere

OMX Den Nordiske Børs Københavns Afgørelser og Udtalelser i efter 1. juli

OMX Den Nordiske Børs Københavns Afgørelser og Udtalelser i efter 1. juli OMX Den Nordiske Børs Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2008 - efter 1. juli HOVEDMARKEDET PÅTALER... 3 Offentliggørelse af årsregnskabsmeddelelse, baseret på et urevideret regnskab, den sidste dag

Læs mere

Afgørelse - Tilbudskursen - Cimber Sterling Group A/S

Afgørelse - Tilbudskursen - Cimber Sterling Group A/S Plesner Thomas Holst Laursen Amerika Plads 37 2100 København Ø 26. august 2011 Ref. abr J.nr. 6373-0104 Afgørelse - Tilbudskursen - Cimber Sterling Group A/S De har ved e-mail af 17. august 2011 på vegne

Læs mere

Afgørelse om dispensation fra pligt til fremsættelse af frivilligt overtagelsestilbud

Afgørelse om dispensation fra pligt til fremsættelse af frivilligt overtagelsestilbud Moalem Weitemeyer Bendtsen Advokatpartnerselskab Att.: Advokat Dan Moalem Amaliegade 3-5 1256 København K 8. juli 2016 Ref. jcs J.nr. 6373-0071 Afgørelse om dispensation fra pligt til fremsættelse af frivilligt

Læs mere

Politik for Investor Relations (Informationspolitik)

Politik for Investor Relations (Informationspolitik) Sagsnr. 12271 Baneskellet 1Hammershøj8830 Tjele Telefon 8799 3000CVR-nr. 31843219 Politik for Investor Relations (Informationspolitik) 1. Lovgrundlag Denne politik for Danske Andelskassers Bank A/S (i

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler for selskabets handel med egne værdipapirer Nærværende interne regler er indført i medfør Del II, afsnit 3, kap. 2, 8 i oplysningsforpligtelser for udstedere på

Læs mere

TILLÆG AF 4. SEPTEMER 2009

TILLÆG AF 4. SEPTEMER 2009 TILLÆG AF 4. SEPTEMER 2009 TIL TILBUDSDOKUMENT AF 6. AUGUST 2009 Forhøjet tilbudskurs til aktionærerne i Gudme Raaschou Vision A/S fremsat af KlimaInvest A/S KlimaInvest A/S offentliggjorde den 6. august

Læs mere

N A D S A Q C O P E N H A G E N O F F E N T L I G G Ø R N Y E R E G L E R F O R U D S T E D E R E A F A K - T I E R O G O B L I G A T I O N E R

N A D S A Q C O P E N H A G E N O F F E N T L I G G Ø R N Y E R E G L E R F O R U D S T E D E R E A F A K - T I E R O G O B L I G A T I O N E R 28. juni 2016 N A D S A Q C O P E N H A G E N O F F E N T L I G G Ø R N Y E R E G L E R F O R U D S T E D E R E A F A K - T I E R O G O B L I G A T I O N E R I forbindelse med at Europa-Parlamentet og

Læs mere

Ord og udtryk, der ikke er defineret i denne Tilbudsannonce, har samme betydning som angivet i Tilbudsdokumentet.

Ord og udtryk, der ikke er defineret i denne Tilbudsannonce, har samme betydning som angivet i Tilbudsdokumentet. TILBUDSANNONCE Ord og udtryk, der ikke er defineret i denne Tilbudsannonce, har samme betydning som angivet i Tilbudsdokumentet. Denne Tilbudsannonce og Købstilbuddet, som denne Tilbudsannonce relaterer

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler til sikring af oplysningsforpligtelsernes overholdelse Nærværende interne regler er indført i medfør Del II, afsnit 3, kap. 2, 6 i oplysningsforpligtelser for

Læs mere

Generalforsamling. lægning og afholdelse af generalforsamling

Generalforsamling. lægning og afholdelse af generalforsamling Marts 2013 N y t Generalforsamling i børsnoterede selskaber Selskabslovgivningen, NASDAQ OMX Copenhagen A/S Regler for udstedere af aktier ( Udstederreglerne ) og Anbefalingerne for god Selskabsledelse

Læs mere

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr )

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr ) Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr. 49 61 98 12) Navn, hjemsted, formål 1. 1.1. Selskabets navn er H+H International A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: (a) (b) (c)

Læs mere

Ændringerne vil også nødvendiggøre en ændring af bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser

Ændringerne vil også nødvendiggøre en ændring af bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 24. april 2015 Nyhedsbrev Capital Markets Nye regler vedrørende finansiel rapportering, storaktionærflagning og offentliggørelse af sanktioner Folketinget har den 21. april 2015 vedtaget et lovforslag

Læs mere

Redegørelse fra bestyrelsen i Nordicom A/S om det pligtmæssige offentlige købstilbud fremsat den 5. oktober 2016 af Park Street Asset Management

Redegørelse fra bestyrelsen i Nordicom A/S om det pligtmæssige offentlige købstilbud fremsat den 5. oktober 2016 af Park Street Asset Management Redegørelse fra bestyrelsen i Nordicom A/S om det pligtmæssige offentlige købstilbud fremsat den 5. oktober 2016 af Park Street Asset Management Limited Købestilbuddet fremsættes i form af et tilbudsdokument

Læs mere

Meddelelse om indløsning af minoritetsaktionærer i Thrane & Thrane A/S i medfør af selskabsloven 70-72

Meddelelse om indløsning af minoritetsaktionærer i Thrane & Thrane A/S i medfør af selskabsloven 70-72 27. juni 2012 Meddelelse om indløsning af minoritetsaktionærer i Thrane & Thrane A/S i medfør af selskabsloven 70-72 Efter gennemførelsen af det frivillige anbefalede købstilbud, offentliggjort den 19.

Læs mere

Anbefalet Købstilbud til aktionærerne i Alm. Brand Pantebreve A/S

Anbefalet Købstilbud til aktionærerne i Alm. Brand Pantebreve A/S Anbefalet Købstilbud til aktionærerne i Alm. Brand Pantebreve A/S Tilbudsannonce Alm. Brand Bank A/S, CVR nr. 81753512, Midtermolen 7, 2100 København Ø ( Alm. Brand Bank eller Banken ), fremsætter herved

Læs mere

Consolidated Holdings A/S har besluttet at tvangsindløse de øvrige aktionærer i Netop Solutions A/S i henhold til Selskabslovens 70 og 72.

Consolidated Holdings A/S har besluttet at tvangsindløse de øvrige aktionærer i Netop Solutions A/S i henhold til Selskabslovens 70 og 72. MEDDELELSE CLAUDE WINTHER NIELSEN ADVOKAT FREDERIKSBERGGADE 16 1459 KØBENHAVN K TEL +45 33 11 45 45 FAX +45 33 11 80 81 CWN@NNLAW.DK 27. SEPTEMBER 2013 REF. 62.204 MEDDELELSE FRA CONSOLIDATED HOLDINGS

Læs mere

Vedtægter for. I&T Alpha A/S. CVR-nr Tlf Fax I&T Alpha A/S. Dalgasgade 25, Herning

Vedtægter for. I&T Alpha A/S. CVR-nr Tlf Fax I&T Alpha A/S. Dalgasgade 25, Herning Vedtægter for CVR-nr. 34 69 92 24 1. Navn 1.1 Selskabets navn er i likvidation. 2. Hjemsted 2.1 Selskabets hjemstedskommune er Herning. 3. FORMÅL 3.1 Selskabets formål er at besidde andele i afdeling I&T

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling Skjern Bank A/S

Ekstraordinær generalforsamling Skjern Bank A/S Nasdaq OMX Copenhagen A/S Skjern, 29. oktober 2012 Nikolaj Plads 6 1007 København K Fondsbørsmeddelelse nr. 18/2012 Ekstraordinær generalforsamling Skjern Bank A/S Skjern Bank afholder ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2003

Afgørelser og Udtalelser 2003 03 Afgørelser og Udtalelser 2003 Forord Københavns Fondsbørs ønsker løbende at orientere markedet om, hvordan Fondsbørsen fortolker og administrerer den regulering, der gælder for udstedere af børsnoterede

Læs mere

(excl. bilag på 6 sider herudover)

(excl. bilag på 6 sider herudover) Fondsbørsmeddelelse nr. 14/2007 10. december 2007 Bestyrelsens redegørelse for frivilligt tilbud fra Consolis Denmark A/S I fortsættelse af fondsbørsmeddelelse nr. 12/2007, samt meddelelser fra Consolis

Læs mere

Victoria Properties A/S - redegørelse fra bestyrelsen

Victoria Properties A/S - redegørelse fra bestyrelsen FONDSBØRSMEDDELELSE NR. 217 26. september 2016 1 af 1 Victoria Properties A/S - redegørelse fra bestyrelsen I henhold til 23 i bekendtgørelse nr. 562 af 2. juni 2014 om overtagelsestilbud ( Overtagelsesbekendtgørelsen

Læs mere

1. Baggrunden for bestyrelsens redegørelse Om bestyrelsens håndtering af interessekonflikter... 2

1. Baggrunden for bestyrelsens redegørelse Om bestyrelsens håndtering af interessekonflikter... 2 Admiral Capital A/S Nasdaq Copenhagen A/S nr. 3 / 2019 Aarhus, 7. februar 2019 CVR. nr. 29 24 64 91 www.admiralcapital.dk Admiral Capital A/S Bestyrelsesredegørelse MÅ IKKE OFFENTLIGGØRES, PUBLICERES ELLER

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2001

Afgørelser og Udtalelser 2001 Afgørelser og Udtalelser 2001 Afgørelser og Udtalelser 2001 Indholdsfortegnelse 1. Oplysningsforpligtelser 3 1.1. Udvidelse af aktiviteter behov for supplerende informationer 3 1.2. For sen offentliggørelse

Læs mere

Regler for udstedere af investeringsbeviser NASDAQ OMX Copenhagen A/S 01-07-2009

Regler for udstedere af investeringsbeviser NASDAQ OMX Copenhagen A/S 01-07-2009 Regler for udstedere af investeringsbeviser NASDAQ OMX Copenhagen A/S 01-07-2009 Regler for udstedere af investeringsbeviser 1 Indholdsfortegnelse Ordliste... 6 1 Betingelser for investeringsbevisers optagelse

Læs mere

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr )

Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr ) Vedtægter for H+H International A/S (CVR.-nr. 49 61 98 12) Navn, hjemsted, formål 1. 1.1. Selskabets navn er H+H International A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: (a) (b) (c)

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Køb af ejerandele i selskab manglende oplysninger i meddelelse... 2 1.2 Indkaldelse til ordinær generalforsamling...

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB INVESTERINGSFORENINGEN DANSKE INVEST INVESTERINGSFORENINGEN DANSKE INVEST SELECT Skema til redegørelse version af januar 2017 1 Dette

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2006

Afgørelser og Udtalelser 2006 Afgørelser og Udtalelser 2006 OMX Den Nordiske Børs København E F F I C I E N T S E C U R I T I E S T R A N S A C T I O N S Afgørelser og Udtalelser 2006 1. Oplysningsforpligtelser 1. 1 Tidspunktet for

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2009. NASDAQ OMX Copenhagen

Afgørelser og Udtalelser 2009. NASDAQ OMX Copenhagen NASDAQ OMX Copenhagen I. FORORD... 1 II. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER.... 2 1.1. Udtalelser i pressen om selskabets strategi forud for offentliggørelse... 2 1.2. Manglende offentliggørelse af informationer

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB DANICA PENSION Skema til redegørelse version af januar 2017 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab til danske institutionelle investorer,

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. RTX A/S cvr. nr

V E D T Æ G T E R. for. RTX A/S cvr. nr V E D T Æ G T E R for RTX A/S cvr. nr. 17 00 21 47 1. Navn 1.1. Selskabets navn er RTX A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: RTX Research A/S (RTX A/S), RTX Wireless Communication

Læs mere

Tilbud til aktionærerne om tilbagekøb af B-aktier

Tilbud til aktionærerne om tilbagekøb af B-aktier Side 1 af 5 24. november 2015 Tilbud til aktionærerne om tilbagekøb af B-aktier i Auriga Industries A/S (cvr. nr. 34629218) Finlandsgade 14 8200 Aarhus N Danmark Dette Tilbagekøbstilbud er ikke rettet

Læs mere

Aktieudvidelse i Formuepleje Merkur A/S

Aktieudvidelse i Formuepleje Merkur A/S OMX Den Nordiske Børs København A/S Nikolaj Plads 6 1067 København K Århus, den 22. oktober 2007 Aktieudvidelse i I henhold til 3 i generelle bestemmelser og 22 vedrørende oplysningsforpligtelser for udstedere

Læs mere

Komitéen for god Selskabsledelse

Komitéen for god Selskabsledelse Komitéen for god Selskabsledelse Fremgangsmåde for komitéens compliance undersøgelse I. Indledende bemærkninger Komitéen for god Selskabsledelse gennemfører hvert år i samarbejde med NASDAQ OMX Copenhagen

Læs mere

Bekendtgørelse om overtagelsestilbud samt om aktionærers oplysningsforpligtelser

Bekendtgørelse om overtagelsestilbud samt om aktionærers oplysningsforpligtelser Bekendtgørelse om overtagelsestilbud samt om aktionærers oplysningsforpligtelser 1) I medfør af 30, stk. 1, 32 stk. 3, 32 a, stk. 2, og 93, stk. 3, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

For yderligere information henvises til vedhæftede meddelelse fra Pensionskassernes Ejendomme A/S.

For yderligere information henvises til vedhæftede meddelelse fra Pensionskassernes Ejendomme A/S. Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S Fondsbørsmeddelelse nr. 8/2012 Hellerup den 4. april 2012 CVR nr. 21 33 56 14 Pensionskassernes Ejendomme A/S offentliggør tvangsindløsning af minoritetsaktionærer i Dan-Ejendomme

Læs mere

Bekendtgørelse om tilbudspligt, om frivillige overtagelsestilbud samt om aktionærers oplysningsforpligtelser

Bekendtgørelse om tilbudspligt, om frivillige overtagelsestilbud samt om aktionærers oplysningsforpligtelser Bekendtgørelse nr. 827 af 10. november 1999 Bekendtgørelse om tilbudspligt, om frivillige overtagelsestilbud samt om aktionærers oplysningsforpligtelser I medfør af 30, stk. 1, 32 stk. 3, og 93, stk. 4,

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. RTX Telecom A/S cvr. nr. 17 00 21 47

V E D T Æ G T E R. for. RTX Telecom A/S cvr. nr. 17 00 21 47 J. nr. 36900 V E D T Æ G T E R for RTX Telecom A/S cvr. nr. 17 00 21 47 30-05-2011 1. Navn 1.1. Selskabets navn er RTX Telecom A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene: RTX Research

Læs mere

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2011

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2011 Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2011 I lighed med tidligere år har Komitéen for god Selskabsledelse i samarbejde med NASDAQ OMX Copenhagen A/S gennemført en undersøgelse

Læs mere

Påtale for at have offentliggjort intern viden for sent og for manglende insiderlister

Påtale for at have offentliggjort intern viden for sent og for manglende insiderlister Sydbank A/S Att.: Direktionen Peberlyk 4 6200 Aabenraa 26. august 2019 Ref. SLO J.nr. 6376-0166 OFFENTLIGGØRELSESVERSION Påtale for at have offentliggjort intern viden for sent og for manglende insiderlister

Læs mere

Vedtægter for Falcon Invest Flex A/S CVR nr

Vedtægter for Falcon Invest Flex A/S CVR nr FALCON INVEST Vedtægter for Falcon Invest Flex A/S CVR nr. 35 52 80 32 1. Navn 1.1 Selskabets navn er Falcon Invest Flex A/S. 1.2 Selskabets binavn er Falcon Invest A/S. 2. Hjemsted 2.1 Selskabets hjemstedskommune

Læs mere

Vedtægter for. I&T Erhvervsobligationer I A/S CVR-nr I&T Erhvervsobligationer IA/S Dalgasgade 25, Herning

Vedtægter for. I&T Erhvervsobligationer I A/S CVR-nr I&T Erhvervsobligationer IA/S Dalgasgade 25, Herning Vedtægter for CVR-nr. 30 71 44 07 I&T Erhvervsobligationer IA/S 1. Navn 1.1 Selskabets navn er i likvidation. 1.2 Binavne 1.2.1 Selskabets binavn er Erhvervsopsparing A/S. 2. Hjemsted 2.1 Selskabets hjemstedskommune

Læs mere

1.4 Selskabets formål er at drive konsulent og IT virksomhed og andre hermed forbundne aktiviteter.

1.4 Selskabets formål er at drive konsulent og IT virksomhed og andre hermed forbundne aktiviteter. Lett Advokatfirma Adv. Jakob B. Ravnsbo J.nr. 214966-AAJ-WLS VEDTÆGTER for Athena IT-Group A/S CVR nr. 19 56 02 01 1. Navn, hjemsted og formål 1.1 Selskabets navn er Athena IT-Group A/S. 1.2 Selskabet

Læs mere

VEDTÆGTER. for PANDORA A/S. CVR-nr. 28 50 51 16

VEDTÆGTER. for PANDORA A/S. CVR-nr. 28 50 51 16 VEDTÆGTER for PANDORA A/S CVR-nr. 28 50 51 16 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er PANDORA A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at drive virksomhed med anlægsinvestering, finansiering, industri, handel og

Læs mere

Bekendtgørelse om overtagelsestilbud 1)

Bekendtgørelse om overtagelsestilbud 1) BEK nr 1171 af 31/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 26. januar 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0004 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

30. juni Scandinavian Private Equity A/S CVR-nr VEDTÆGTER

30. juni Scandinavian Private Equity A/S CVR-nr VEDTÆGTER 30. juni 2016 Scandinavian Private Equity A/S CVR-nr. 29824088 VEDTÆGTER Side 2 1 Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Scandinavian Private Equity A/S. Selskabet driver tillige virksomhed under navnet

Læs mere

Skema til redegørelse om virksomhedsledelse, jf. 107 b i årsregnskabsloven. Skema til redegørelse version af 18. juni 2013 1

Skema til redegørelse om virksomhedsledelse, jf. 107 b i årsregnskabsloven. Skema til redegørelse version af 18. juni 2013 1 Skema til redegørelse om virksomhedsledelse, jf. 107 b i årsregnskabsloven Skema til redegørelse version af 18. juni 2013 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet er tænkt som et hjælperedskab for danske

Læs mere

Retningslinjer. for. Danske Spil A/S

Retningslinjer. for. Danske Spil A/S 20. maj 2015 Side: 1 af 5 PSO/lijo Retningslinjer for Danske Spil A/S I medfør af selskabslovens (SEL) 357 skal bestyrelsen i et statsligt aktieselskab sørge for, at der fastsættes retningslinjer, som

Læs mere

To Nasdaq Copenhagen 12. februar 2018

To Nasdaq Copenhagen 12. februar 2018 To Nasdaq Copenhagen 12. februar 2018 Selskabsmeddelelse 9/2018 MÅ IKKE OFFENTLIGGØRES, PUBLICERES ELLER UDLEVERES DIREKTE ELLER INDIREKTE I ELLER TIL NOGEN JURISDIKTION, HVIS DETTE VILLE UDGØRE EN OVERTRÆDELSE

Læs mere

Fusionsplan 27. marts 2014

Fusionsplan 27. marts 2014 Fusionsplan 27. marts 2014 for fusion mellem Investeringsforeningen CPH Capital, Afdeling Globale Aktier - KL og Investeringsforeningen Absalon Invest, Afdeling Global Minimum Variance Bestyrelserne i

Læs mere

Tillæg til. Tilbudsdokument af 29. februar vedrørende. anbefalet, frivilligt, betinget købstilbud til aktionærerne i

Tillæg til. Tilbudsdokument af 29. februar vedrørende. anbefalet, frivilligt, betinget købstilbud til aktionærerne i Tillæg til Tilbudsdokument af 29. februar 2016 vedrørende anbefalet, frivilligt, betinget købstilbud til aktionærerne i Copenhagen Network A/S (CVR-nr. 26 68 56 21) Fremsat af Dansk OTC A/S (CVR-nr. 32

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler til sikring af oplysningsforpligtelsernes overholdelse Nærværende interne regler er indført i medfør Lov om Værdipapirhandel 27, 27a og 37 (bilag 1). Intern viden

Læs mere

revisors tjekliste hvad: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar hvem: Virksomheder i regnskabsklasse store C og D

revisors tjekliste hvad: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar hvem: Virksomheder i regnskabsklasse store C og D revisors tjekliste hvad: Årsregnskabslovens 99 a vedr. hvem: Virksomheder i regnskabsklasse store C og D hvornår: Gældende for regnskabsår startende 1. nuar, 2018 eller senere Juni, 2018 årsregnskabslovens

Læs mere

Vejledning om tilsynsdiamanten for pengeinstitutter

Vejledning om tilsynsdiamanten for pengeinstitutter Vejledning om tilsynsdiamanten for pengeinstitutter Indholdsfortegnelse VEJ nr. 9047 af 07/02/2013 1. Indledning 2. Tilsynsdiamantens pejlemærker 2.1. Summen af store engagementer under 125 pct. 2.2. Udlånsvækst

Læs mere

Ny vejledning om bekendtgørelse om overtagelsestilbud

Ny vejledning om bekendtgørelse om overtagelsestilbud 17. oktober 2012 Nyhedsbrev M&A/ Ny vejledning om bekendtgørelse om overtagelsestilbud Den 2. oktober 2012 offentliggjorde Finanstilsynet vejledning nr. 9475 om bekendtgørelse om overtagelsestilbud ( Vejledningen

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2000

Afgørelser og Udtalelser 2000 Afgørelser og Udtalelser 2000 C Afgørelser og Udtalelser 2000 Indholdsfortegnelse 1. Oplysningsforpligtelser 3 1.1. Overtrædelse af værdipapirhandelslovens 27, stk. 1 offentlig påtale fra Fondsbørsen selskabet

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB NORDEA INVEST Skema til redegørelse version af januar 2019 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab til danske institutionelle investorer,

Læs mere

Beslutning om ophør af administrativ praksis vedrørende "én aktionær"

Beslutning om ophør af administrativ praksis vedrørende én aktionær Finanstilsynet 20. februar 2014 BØRS J.nr. 6373-0033 /mbd Beslutning om ophør af administrativ praksis vedrørende "én aktionær" Efter indstilling fra Finanstilsynet har Det Finansielle Råd den 19. februar

Læs mere

Amagerbanken udbyder den planlagte kapitaltilførsel af aktiekapital og ansvarlig lånekapital (efterstillet kapitalindskud).

Amagerbanken udbyder den planlagte kapitaltilførsel af aktiekapital og ansvarlig lånekapital (efterstillet kapitalindskud). Meddelelse nr. 30-2009 18. november 2009 Selskabsmeddelelse Amagerbanken udbyder den planlagte kapitaltilførsel af aktiekapital og ansvarlig lånekapital (efterstillet kapitalindskud). Aktiekapital o Bestyrelsen

Læs mere

Prime Office A/S. Prime Office A/S offentliggør nye vedtægter

Prime Office A/S. Prime Office A/S offentliggør nye vedtægter Prime Office A/S offentliggør nye vedtægter Nasdaq OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Aarhus, 27. maj 2015 Selskabsmeddelelse fra Prime Office A/S Fondsbørsmeddelelse nr. 92/2015 Side

Læs mere

Bekendtgørelse om overtagelsestilbud 1

Bekendtgørelse om overtagelsestilbud 1 Bekendtgørelse om overtagelsestilbud 1 I medfør af 32, stk. 4, 32 a, stk. 2, og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 982 af 6. august 2013 som ændret ved lov nr. X af X

Læs mere

Dagsorden til ordinær generalforsamling

Dagsorden til ordinær generalforsamling Dagsorden til ordinær generalforsamling Vedlagt fremsendes indkaldelse og dagsorden for den ordinære generalforsamling i Jeudan A/S, der afholdes 23. april 2014, kl. 16.30. Yderligere oplysninger: Bestyrelsesformand

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2 ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus * Toldboden 2 www.erhvervsankenaevnetdk,t 8800 Viborg,t Tlf. 72 40 56 00,t ean@naevneneshus.dk Kendelse af den 10. oktober 2017 (j.nr. 17/00232) Betingelserne for fravalg

Læs mere

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar HVEM: Store virksomheder i regnskabsklasse C og virksomheder i regnskabsklasse D med færre end 500 medarbejdere HVORNÅR:

Læs mere

Selskabsreformen. særlige regler for finansielle virksomheder

Selskabsreformen. særlige regler for finansielle virksomheder Selskabsreformen særlige regler for finansielle virksomheder Lov om aktie- og anpartsselskaber (selskabsloven) 1 trådte for hoveddelens vedkommende i kraft den 1. marts 2010. Den resterende del af loven

Læs mere

Politik for Investor Relations (Informationspolitik)

Politik for Investor Relations (Informationspolitik) Sagsnr. 12271 Baneskellet 1 Hammershøj 8830 Tjele Telefon 8799 3000 CVR-nr. 31843219 Politik for Investor Relations (Informationspolitik) 1. Lovgrundlag Denne politik for Danske Andelskassers Bank A/S

Læs mere

Vedtægter The Drilling Company of 1972 A/S

Vedtægter The Drilling Company of 1972 A/S Vedtægter The Drilling Company of 1972 A/S Side: 1/6 1 Navn og formål 1.1 Selskabets navn er The Drilling Company of 1972 A/S. 1.2 Selskabets formål er, direkte eller indirekte, at udøve virksomhed inden

Læs mere

Formuepleje LimiTTellus A/S. vedtægter

Formuepleje LimiTTellus A/S. vedtægter Formuepleje LimiTTellus A/S vedtægter FORMUE PLEJE LimiTTellus FoRmuepleje limittellus A/S Vedtægter 1. Selskabets navn, hjemsted og formål 2. Selskabets kapital og aktier 1.1 Selskabets navn er Formuepleje

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. juni 2013 (J.nr. 2012-0032269). Omgørelse af

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR AKTIVT EJERSKAB ATP Skema til redegørelse version af januar 2017 1 Dette skema er tænkt som et hjælperedskab til danske institutionelle investorer, der

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2009

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2009 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2009 HOVEDMARKEDET... 3 PÅTALER... 3 Udtalelser i pressen om selskabets strategi forud for offentliggørelse... 3 Manglende offentliggørelse af informationer

Læs mere

Selskabsmeddelelse nr. 208, 2009

Selskabsmeddelelse nr. 208, 2009 Selskabsmeddelelse nr. 208, 2009 H+H International A/S Dampfærgevej 27-29, 4. 2100 København Ø Danmark +45 35 27 02 00 Telefon +45 35 27 02 01 Telefax info@hplush.com www.hplush.com Dato: 23. december

Læs mere