Kommunalbestyrelsen Langeland kommune. Regionsrådet Region Syddanmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommunalbestyrelsen Langeland kommune. Regionsrådet Region Syddanmark"

Transkript

1 Kmmunalbestyrelsen Langeland kmmune Reginsrådet Regin Syddanmark mdtg den 30. marts 2007 sundhedsaftale på de bligatriske seks indsatsmråder, indgået mellem reginsrådet i Regin Syddanmark g kmmunalbestyrelsen i Langeland kmmune, med henblik på vurdering g gdkendelse. takker fr det fremsendte, g kan på baggrund af en gennemgang af sundhedsaftalen meddele Den samlede sundhedsaftale kan gdkendes, idet det heri indgår, at der er en række frudsætninger fr, at alle krav på de enkelte indsatsmråder er pfyldt (jf. nedenstående gennemgang). Dette betyder, at en revideret samlet sundhedsaftale skal indsendes til senest 1. april 2008 med henblik på frnyet vurdering g gdkendelse. j.nr /9 Enhed fr Planlægning Islands Brygge København S Tlf Fax E-pst efp@sst.dk Sundhedsaftalen er vurderet ud fra Bekendtgørelse nr. 414 af 5. maj 2006 m sundhedskrdinatinsudvalg g sundhedsaftaler samt s vejledning m sundhedskrdinatinsudvalg g sundhedsaftaler Anden lvgivning på sundhedsmrådet er ikke direkte inddraget i vurderingen af sundhedsaftalen. kan i øvrigt plyse, at der ikke blandt de 98 indsendte sundhedsaftaler er aftaler, der ikke er blevet gdkendt. Gdkendelse er i alle tilfælde sket under en række knkrete frudsætninger, herunder indsendelse af en revideret sundhedsaftale senest 1. april Overvejelser der ligger til grund fr s afgørelse gennemgår nedenfr de vervejelser g vurderinger, sm danner grundlag fr styrelsens afgørelse m gdkendelse af aftalen. har lagt til grund, at sundhedsaftalerne ifølge lvgivningen skal være indsendt til styrelsen senest den 1. april Styrelsen er fuldt pmærksm på, at de nye reginer g kmmuner derfr kun har haft 3 måneder fra den frmelle etablering til færdiggørelsen af aftalerne. Det fremgår klart af alle de indsendte aftaler, at pfyldelse af alle krav i lv, bekendtgørelse g vejledning m sundhedskrdinatinsudvalg g sundhedsaftaler frudsætter en endg meget str g detaljeret gennemgang af alle de berørte mråder med invlvering af mange enheder g faggrupper på tværs af sektrer, institutiner mm. Det er tydeligt, at alle reginer g kmmuner er langt inde i disse vervejelser m mål, samarbejdsrelatiner, pfølgning mv. Men det er tilsvarende frståeligt, at det fr nyetablerede rganisatiner kan være svært at nå helt til vejs ende på så krt tid.

2 er derfr ikke i tvivl m, at frmålet med sundhedsaftalerne at sikre samrdning g sammenhæng fr de patientfrløb, der går på tværs af de t myndigheder regin g kmmune allerede i disse førstegeneratins aftaler er i fkus på en anden måde end tidligere. Erfaringerne fra disse sundhedsaftaler vil gså danne et gdt grundlag fr en videreudvikling af krav til aftalernes indhld, sm freslås drøftet i bl.a. Følgegruppen fr det samarbejdende sundhedsvæsen med henblik på revisin af s vejledning m sundhedskrdinatinsudvalg g sundhedsaftaler. Derudver planlægger, sm led i denne udvikling, at afhlde en knference m sundhedsaftaler i samarbejde med de øvrige aktører på mrådet. Side 2 s vurdering af den enkelte aftale g de frudsætninger der knytter sig til gdkendelsen skal således ses i lyset af den samlede stre indsats i alle reginer g kmmuner g det tydelige fkus på intentinerne bag sundhedsaftalerne sammenhldt med den krte tid fr nye rganisatiner til at beskrive så detaljerede mål, ændringer af arbejdsgange g samarbejdsrelatiner samt kvalitetspfølgning heraf. Generelle bemærkninger til sundhedsaftalen har vurderet kravpfyldelsen i den freliggende sundhedsaftale. har imidlertid gså nteret, at den indsendte sundhedsaftale på en række mråder refererer til aftaleparternes videreførelse af eksisterende generelle samarbejdsaftaler, samt at parterne i 2007 udfrmer en harmniseret samarbejdsaftale mellem kmmunerne g sygehuse i reginen, der frventes gdkendt senest 31. december 2007 g fuldt implementeret senest 1. marts har bemærket, at parterne flere steder i sundhedsaftalen henviser til web-baserede versigter på hjemmesider i frbindelse med påkrævede frmidlings- g kntaktpgaver. skal hertil bemærke, at en infrmatinsstrategi, sm udelukkende baseres på kmmunikatin via Internet, afskærer brgere/patienter uden adgang til Internet fra denne infrmatin. Denne prblemstilling skal imødegås i fremtidige versiner af sundhedsaftalerne. bemærker ligeledes, at parterne i sundhedsaftalen beskriver, at der er igangsat et samarbejde m etablering af en løbende dynamisk evaluering g pfølgning på samarbejdet på de enkelte mråder. vil dg gså bemærke, at parternes beskrivelser af hvrdan, der følges p på aftalen inden fr de enkelte indsatsmråder, på nuværende tidspunkt er meget verrdnede fr hvedparten af de bligatriske indsatsmråder. ser derfr frem til en knkretisering af hvrdan, parterne sikrer, at pfølgningen er rganiseret g planlagt med hensyn til såvel indhld sm tidsplan fr pfølgningen. Frudsætninger fr gdkendelse gdkender den samlede sundhedsaftale under en række frudsætninger, sm nedenfr er specificeret fr hver enkelt af de seks bligatriske indsatsmråder.

3 Indsatsmråde 1: Udskrivningsfrløb fr svage ældre patienter På baggrund af en nøje gennemgang af aftalemrådet vurderer Side 3 Krav 1 er pfyldt. Krav 2 er pfyldt under frudsætning af, at den reviderede aftale: knkretiserer hvrdan parterne sikrer kmmunikatin med patienten, knkretiserer hvrdan parterne sikrer, at infrmatinen frmidles rettidigt til parterne, samt beskriver, hvrdan parterne sikrer, at de relevante aktører er tilgængelige fr dialg g spørgsmål fra patienten. Krav 3 er pfyldt. Krav 4 er ikke pfyldt. Det frudsættes, at den reviderede aftale knkretiserer beskrivelsen af, hvrdan parterne følger p på aftalen, herunder hvrdan parterne sikrer, at pfølgningen er rganiseret g planlagt med hensyn til indhldet af pfølgningen g tidsplan fr pfølgningen. Indsatsmråde 2: Indlæggelsesfrløb På baggrund af en nøje gennemgang af aftalemrådet vurderer Krav 1 er ikke pfyldt. Det frudsættes at den reviderede aftale knkretiserer hvrdan, parterne sikrer, at relevant g nødvendig infrmatin frmidles mellem aktørerne i frbindelse med afklaring af en patients sygdmsfrløb g eventuel indlæggelse på sygehus. beskriver, hvrdan parterne sikrer, at de relevante aktører er tilgængelige fr dialg g spørgsmål fra patienten. Krav 2 er ikke pfyldt. Det frudsættes at den reviderede aftale indehlder en beskrivelse af hvrdan, parterne frebygger uhensigtsmæssige akutte indlæggelser. Krav 3 er ikke pfyldt. Det frudsættes at den reviderede aftale knkretiserer beskrivelsen af, hvrdan parterne følger p på aftalen, herunder hvrdan parterne sikrer, at pfølgningen er rganiseret g planlagt med hensyn til indhldet af pfølgningen g tidsplan fr pfølgningen. Indsatsmråde 3: Træningsmrådet På baggrund af en nøje gennemgang af aftalemrådet vurderer

4 Sundhedsaftalen er på dette indsatsmråde generelt meget verrdnet beskrevet, g der savnes en knkretisering af aftalens indhld under en række af kravene til dette indsatsmråde. Krav 4 er således det eneste krav, der er pfyldt. Krav 1, 2, 3 g 5 er ikke pfyldt. En frudsætning fr pfyldelse af kravene under indsatsmråde 3 er, at den reviderede sundhedsaftale i langt højere grad knkretiserer indhldet i relatin til de enkelte krav, jævnfør vejledningen. Side 4 Indsatsmråde 4: Hjælpemiddelmrådet På baggrund af en nøje gennemgang af aftalemrådet vurderer Ingen af kravene under dette indsatsmråde er fuldt ud pfyldt. Det fremgår af sundhedsaftalen, at der er nedsat en "Arbejdsgruppe vedr. behandlingsredskaber g hjælpemidler", g at arbejdsgruppens pgaver strt set mfatter beskrivelse af alle de punkter, der indgår i de bligatriske krav til dette mråde, jf. vejledningen. Derudver skal arbejdsgruppen udarbejde frslag til plan fr implementering af arbejdsgruppens anbefalinger. En frudsætning fr pfyldelse af kravene under indsatsmråde 4 er, at en revideret sundhedsaftale indsendes. Indsatsmråde 5: Frebyggelse g sundhedsfremme, herunder patientrettet frebyggelse På baggrund af en nøje gennemgang af aftalemrådet vurderer Krav 1 er ikke fuldt ud pfyldt. Det frudsættes, at beskrivelsen af målgrupper g pgaver fr det kmmunale frebyggelsescenter udfrmes sm anført, g at den reviderede aftale beskriver: hvrdan det sikres, at freligger en beskrivelse af den reginale indsats m.h.t. mfang, målgruppe g knkret placering af indsatsen. hvr ansvaret fr den daglige drift af de kmmunal g reginale indsatser er placeret, herunder ansvaret fr at integrere indsatserne i de løbende driftspgaver i regin g kmmune. Krav 2 er ikke pfyldt. Det frudsættes, at den reviderede aftale beskriver: hvrdan det, via arbejdsgruppen vedr. patientrettet frebyggelse, sikres, at der er rganisatrisk g sundhedsfaglig sammenhæng ved vergang fra et tilbud til et andet mellem kmmunen g reginen. hvrdan, parterne sikrer krdinering af kapaciteten. hvrdan, relevant infrmatin m de frskellige tilbud er tilgængelige fr parterne samt fr brgere g patienter.

5 Krav 3 er ikke pfyldt. Det frudsættes, at den reviderede aftale beskriver hvrdan arbejdsgruppen vedr. patientrettet frebyggelse vil sikre dialg, mellem parterne m indsatsen, herunder m kvalitetssikring g ansvarsplacering fr at beskrive udviklingsbehv. Side 5 Krav 4 er pfyldt under frudsætning af at frløbsprgrammerne fr patienter med krnisk sygdm udfrmes sm anført, jf. pkt. 4.1 i "Sundhedsaftale m tværgående temaer" herunder at systematisk afklaring af patienternes behv, krdinering af indsatsen fr den enkelte patient g udveksling af rettidig infrmatin mellem relevante prfessinelle aktører knkretiseres samt at indsatsen fr andre patientgrupper krdineres i verensstemmelse med den faglige evidens g viden. Krav 5 er pfyldt under frudsætning af at frløbsprgrammerne udfrmes sm anført, i pkt. 4.1 i "Sundhedsaftale m tværgående temaer", herunder at det knkretiseres, hvrdan krnisk syge sikres kntakt med relevante aktører g tilbydes frebyggende indsats. at det beskrives, hvrdan reginale g kmmunale aktører er tilgængelige fr dialg g spørgsmål fra krnisk syge patienter. at der tages højde fr, at patienter g brgere uden adgang til Internet sikres adgang til dialg. Krav 6 er ikke pfyldt. Det frudsættes, at den reviderede aftale knkretiserer beskrivelsen af, hvrdan parterne følger p på aftalen, herunder hvrdan parterne sikrer, at pfølgningen er rganiseret g planlagt med hensyn til indhldet af pfølgningen g tidsplan fr pfølgningen. Der fremgår af sundhedsaftalen, at der er nedsat en arbejdsgruppe vedr. patientrettet frebyggelse, men der freligger ikke en præcis beskrivelse af gruppens pgaver, hvraf det fremgår på hvilken måde regin g kmmune vil sikre, at kravene til aftalens indsatsmråde 5 er pfyldt, jf. vejledningen. Det fremgår tillige af plysningerne fr de enkelte krav, at pgaverne fr regin g kmmune afventer nærmere analyse, priritering g afklaring. En frudsætning fr pfyldelse af kravene i indsatsmråde 5 er, at en revideret sundhedsaftale indsendes. Indsatsmråde 6: Indsatsen fr mennesker med sindslidelser På baggrund af en nøje gennemgang af aftalemrådet vurderer Krav 1 er ikke fuldt ud pfyldt, idet arbejdsdelingen ud fra det freliggende er meget verrdnet beskrevet, samt mangelfuld når det gælder dbbeltdiagnsepatienter. Krav 2, 3, 4, 5, 6 g 7 er pfyldt.

6 anmder på baggrund af vennævnte gennemgang af de enkelte indsatsmråder m, at en samlet revideret sundhedsaftale, indgået mellem reginsrådet i Regin Syddanmark g kmmunalbestyrelsen i Langeland kmmune, indsendes til senest 1. april 2008 med henblik på frnyet vurdering g gdkendelse Side 6 Med venlig hilsen Jesper Fisker Administrerende direktør

Oversigt over Odense Kommunes sundhedsaftaler med Region Syddanmark. Sundhedsaftale om samarbejdsstruktur på sundhedsområdet i Region Syddanmark

Oversigt over Odense Kommunes sundhedsaftaler med Region Syddanmark. Sundhedsaftale om samarbejdsstruktur på sundhedsområdet i Region Syddanmark Oversigt ver Odense Kmmunes sundhedsaftaler med Regin Syddanmark Sundhedsaftale m samarbejdsstruktur på sundhedsmrådet i Regin Syddanmark Sundhedsaftale m dkumentatin af aktivitet Sundhedsaftale m indsatsen

Læs mere

Det Tværsektorielle Forum for Iskæmiske Hjerte-Kar sygdomme

Det Tværsektorielle Forum for Iskæmiske Hjerte-Kar sygdomme Det sektrielle Frum fr Iskæmiske Hjerte-Kar sygdmme Baggrund Regin g kmmuner i Nrdjylland har aftalt en verrdnet rganisering af indsatsen fr mennesker med krniske lidelser, Krnikermdellen se bilag. Mdellen

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune Regionsrådet Region Hovedstaden j.nr. 7-203-05-79/25 modtog den 29. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Horsens kommune. Regionsrådet Region Midtjylland

Kommunalbestyrelsen Horsens kommune. Regionsrådet Region Midtjylland Kommunalbestyrelsen Horsens kommune Regionsrådet Region Midtjylland modtog den 30. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i Region Midtjylland og

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Vordingborg Kommune. Regionsrådet Region Sjælland

Kommunalbestyrelsen Vordingborg Kommune. Regionsrådet Region Sjælland Kommunalbestyrelsen Vordingborg Kommune Regionsrådet Region Sjælland modtog den 29. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i Region Sjælland og kommunalbestyrelsen

Læs mere

Regional vejledning Utilsigtede hændelser i sektorovergange.

Regional vejledning Utilsigtede hændelser i sektorovergange. Dateret: 29. juni 2011. Gdkendt af DAK: 22.juni 2011 frventet revisin sidst i 2011 Reginal vejledning Utilsigtede hændelser i sektrvergange. Begrebsafklaring, håndtering g læring i rganisatiner 1. Indledning

Læs mere

Forebyggelsesindsatser i Sundhedscentret

Forebyggelsesindsatser i Sundhedscentret Rubrik Frebyggelsesindsatser i Sundhedscentret Kvalitetsstandard Gdkendt af Byrådet 18. december 2013 Frebyggelsesindsatser i Sundhedscentret 1. Overrdnede rammer 1.1. Frmål At brgere pnår eller bevarer

Læs mere

Regional vejledning Utilsigtede hændelser i sektorovergange.

Regional vejledning Utilsigtede hændelser i sektorovergange. Reginal vejledning Utilsigtede hændelser i sektrvergange. Begrebsafklaring, håndtering g læring i rganisatiner 1. Indledning Grundaftalen fr Sundhedsaftalerne fr 2011-14 mfatter samarbejdet m utilsigtede

Læs mere

Sundhedsstyrelsen indkalder hermed ansøgninger fra private organisationer om tilskud fra puljen Børn som pårørende til psykisk syge og misbrugere

Sundhedsstyrelsen indkalder hermed ansøgninger fra private organisationer om tilskud fra puljen Børn som pårørende til psykisk syge og misbrugere OPSLAG AF SATSPULJE Børn sm pårørende til psykisk syge g misbrugere indkalder hermed ansøgninger fra private rganisatiner m tilskud fra puljen Børn sm pårørende til psykisk syge g misbrugere Under satspuljen

Læs mere

Kommissorium for Det Tværsektorielle Forum for Type 2 Diabetes (Forum for type 2 diabetes)

Kommissorium for Det Tværsektorielle Forum for Type 2 Diabetes (Forum for type 2 diabetes) Kmmissrium fr Det sektrielle Frum fr Type 2 Diabetes (Frum fr type 2 diabetes) Baggrund Regin g kmmuner i Nrdjylland har aftalt en verrdnet rganisering af indsatsen fr brgere med krniske lidelser, Krnikermdellen

Læs mere

- Reducere antallet af uhensigtsmæssige (gen)indlæggelser - Styrke sammenhængen i og koordinationen af patientforløbet

- Reducere antallet af uhensigtsmæssige (gen)indlæggelser - Styrke sammenhængen i og koordinationen af patientforløbet Puljepslag Styrket samarbejde vedrørende subakutte/akutte tilbud indkalder hermed ansøgninger fra reginer sammen med en eller flere kmmuner m tilskud fra puljen Styrkelse af samarbejde mellem reginer,

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Hofte og Knæ

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Hofte og Knæ 15.03.2017 Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe - Hfte g Knæ Titel Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Hfte g Knæ Dat g versin D. 15. marts 2017 versin 1 Gdkendelse Sekretariat Gdkendt af den natinale

Læs mere

Vejledning om Den Ældre Medicinske Patient. Til sundhedspersoner på sygehuse, i kommuner og i almen praksis

Vejledning om Den Ældre Medicinske Patient. Til sundhedspersoner på sygehuse, i kommuner og i almen praksis Vejledning m Den Ældre Medicinske Patient Til sundhedspersner på sygehuse, i kmmuner g i almen praksis UDKAST pr. 27. februar 2014 En styrket indsats fr den ældre medicinske patient - Vejledning til sundhedspersner

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Apopleksi

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Apopleksi 21. februar 2017 DAKI PRO-SEKRETARIATET Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe - Appleksi Titel Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Appleksi Dat g versin D. 14. februar 2017 versin 1 Gdkendelse Sekretariat

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Type 2 diabetes

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Type 2 diabetes 01.02.2017 Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe indenfr Type 2 diabetes Titel Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Type 2 diabetes Dat g versin D. 4. ktber 2017 versin 0.1 Gdkendelse Sekretariat Gdkendt

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Graviditet,

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Graviditet, 01.02.2017 Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe indenfr Graviditet, fødsel, barsel Titel Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Graviditet, fødsel, barsel Dat g versin D. 14. maj 2018 versin 1.1 Gdkendelse

Læs mere

Udkast Hygiejnepolitik SU sender i høring version

Udkast Hygiejnepolitik SU sender i høring version Udkast Hygiejneplitik SU sender i høring versin Rebild Kmmune 2014 til 2018 Indhldsfrtegnelse Indledning... 3 Overrdnet mål... 3 Frmålet med hygiejneplitikken... 3 Mål... 3 Ansvarsfrdeling... 3 Indsatsmråder...

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Depression

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Depression 3. juli 2017 DAKI PRO-SEKRETARIATET Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Depressin Titel Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Depressin Dat g versin D. 2.maj 2017 versin 1 Gdkendelse Sekretariat Gdkendt

Læs mere

Temagruppen refererer til Styregruppen for implementering af Overenskomst for almen praksis 2018.

Temagruppen refererer til Styregruppen for implementering af Overenskomst for almen praksis 2018. Implementering af verenskmst mellem RLTN g PLO Kmmissrium fr temagruppe fr Kvalitet g Data. Temagruppen refererer til Styregruppen fr implementering af Overenskmst fr almen praksis 2018. Baggrund Med afsæt

Læs mere

Det Tværsektorielle Forum for Demens

Det Tværsektorielle Forum for Demens Det sektrielle Frum fr Demens Baggrund Regin g kmmuner i Nrdjylland har aftalt en verrdnet rganisering af indsatsen fr mennesker med krniske lidelser, Krnikermdellen se bilag. Mdellen indebærer, at saftalen

Læs mere

Fælles regional retningslinje for ledelse

Fælles regional retningslinje for ledelse Psykiatri g Scial Januar 2016 Fælles reginal retningslinje fr ledelse Resume ver arbejdsgange vedrørende ledelse Arbejdet med ledelse Generelt Indhldet i de lkale virksmhedsgrundlag Evaluering af resultater

Læs mere

Regionsrådet har med Vision og handleplan afstukket retningen for Region Sjællands arbejde i de kommende år.

Regionsrådet har med Vision og handleplan afstukket retningen for Region Sjællands arbejde i de kommende år. NOTAT Dat: 21. nvember 2014 Udfrdringer i behandlingen af kræftpatienter Reginsrådet har med Visin g handleplan 2014-17 afstukket retningen fr Regin Sjællands arbejde i de kmmende år. Det er med udgangspunkt

Læs mere

Det Tværsektorielle Forum for KOL (KOL - forum)

Det Tværsektorielle Forum for KOL (KOL - forum) Det sektrielle Frum fr KOL (KOL - frum) Baggrund Regin g kmmuner i Nrdjylland har aftalt en verrdnet rganisering af indsatsen fr mennesker med krniske lidelser, Krnikermdellen se bilag. Mdellen indebærer,

Læs mere

Model for forstærket samarbejde om de mest specialiserede sociale tilbud i Nordjylland

Model for forstærket samarbejde om de mest specialiserede sociale tilbud i Nordjylland 27. februar 2014 Mdel fr frstærket samarbejde m de mest specialiserede sciale tilbud i Nrdjylland Indhld 1. Baggrund... 2 2. Frmål... 2 3. Kriterier fr udvælgelse af de mest specialiserede tilbud... 3

Læs mere

- hvordan de enkeltes ønsker i forhold til brugerinddragelse løbende afklares og håndteres

- hvordan de enkeltes ønsker i forhold til brugerinddragelse løbende afklares og håndteres Dansk kvalitetsmdel på det sciale mråde 1.2 Brugerinddragelse Lkal instruks Dkumenttype: Lkal instruks Anvendelsesmråde:, Regin Nrdjylland Titel: Instruks fr: - hvrdan de enkeltes frudsætninger fr indflydelse

Læs mere

1. Indledning. 2. Visionen

1. Indledning. 2. Visionen 1 1. Indledning Københavns Kmmune g staten har samlet beskæftigelsesindsatsen i ét jbcenter fr brgere g virksmheder. Jbcenter København fungerer dermed sm én indgang fr alle. I frbindelse med, at Københavns

Læs mere

Vejledning til standardkontrakter vedr. sociale tilbud på det specialiserede voksenområde

Vejledning til standardkontrakter vedr. sociale tilbud på det specialiserede voksenområde Vejledning til standardkntrakter vedr. sciale tilbud på det specialiserede vksenmråde Indledning Rammeaftale m faglig udvikling, styring g krdinering af kmmunale g reginale tilbud indgås årligt mellem

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 8. januar 2018 kl. 12:30 Mødelokale 20. Deltagere:

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 8. januar 2018 kl. 12:30 Mødelokale 20. Deltagere: Referat Møde i Persnaleplitisk underudvalg Mandag den 8. januar 2018 kl. 12:30 Mødelkale 20 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Michael Nørgaard Kim Leck Fischer Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere

Opgaver De oplistede strategiske opgaver i MRSA-enheden herunder, vil blive udmøntet i lokalt udarbejdede funktionsbeskrivelser.

Opgaver De oplistede strategiske opgaver i MRSA-enheden herunder, vil blive udmøntet i lokalt udarbejdede funktionsbeskrivelser. Kmmissrium fr den reginale MRSA-enhed, herunder beskrivelse af snitflader til primærsektren g hspitalernes Klinisk Mikrbilgiske Afdelinger g infektinshygiejniske enheder. Baggrund På baggrund af Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Vejledning til kulturaftaler

Vejledning til kulturaftaler Hvad er en kulturaftale Vejledning til kulturaftaler En kulturaftale er en frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet g en række kmmuner. Tilsammen udgør kmmunerne i aftalen det, der kaldes

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.1 Kommunikation

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.1 Kommunikation 4.1.2010 Dansk kvalitetsmdel på det sciale mråde Fælles reginale retningslinjer fr: Standard 1.1 Kmmunikatin Dansk kvalitetsmdel på det sciale mråde er igangsat af reginerne g Danske Reginer i fællesskab.

Læs mere

Projektbeskrivelse Aktive hurtigere tilbage!

Projektbeskrivelse Aktive hurtigere tilbage! NOTAT juni 2008 Prjektbeskrivelse Aktive hurtigere tilbage! J.nr. 08-70-232 2. kntr/upe,hjh,itc 3. kntr/ath, aj Baggrund g frmål Erfaringerne fra bl.a. indsatsen NY CHANCE.TIL ALLE viser, at en aktiv,

Læs mere

Pædagogisk Assistent Uddannelse Til institutioner med elever ansat på den pædagogiske assistentuddannelse i Haderslev Kommune

Pædagogisk Assistent Uddannelse Til institutioner med elever ansat på den pædagogiske assistentuddannelse i Haderslev Kommune Pædaggisk Assistent Uddannelse Til institutiner med elever ansat på den pædaggiske assistentuddannelse i Haderslev Kmmune Infrmatinspjece til praktiksteder 3. udgave 2012 Pædaggisk Assistent Uddannelse

Læs mere

Hjemmeplejen, Distrikt Hesseløvej

Hjemmeplejen, Distrikt Hesseløvej Hjemmeplejen, Distrikt Hesseløvej Rapprt ver tilsyn 2013 Scialcentret 1 Indhld Hjemmeplejen, Distrikt... 1 Hesseløvej... 1 Beskrivelse af enheden: Lvgrundlag, rammer g vurdering... 3 Navn g Adresse...

Læs mere

Indledning Handlingsplan 2013-2014

Indledning Handlingsplan 2013-2014 Side 2 Indledning På reginsrådets møde den 31. januar 2012 blev Plitik fr Sundhedsfrskning 2020 endeligt vedtaget med henblik på efterfølgende implementering, sm gik straks i gang med aktiviteter i 2012.

Læs mere

Aftale om sundheds-it

Aftale om sundheds-it Regeringen Danske Reginer Aftale m sundheds-it 12. juni 2010 Regeringen g Danske Reginer er enige m en klarere g mere frpligtende kurs fr sundheds-it udviklingen de kmmende år. Fkus skal være på at understøtte

Læs mere

Kommissorium; Styregruppe

Kommissorium; Styregruppe Kmmissrium; Styregruppe Prjekt Opkvalificering af reginen til bæredygtigt byggeri I det efterfølgende præciseres kmmissrier fr prjektets styregruppe. I frbindelse med det udarbejdede kmmissrium skelnes

Læs mere

PRÆSENTATION AF FORLØB I VALGMODUL Modul 13. Valgmodulets titel: Den Palliative indsats i Århus Kommune

PRÆSENTATION AF FORLØB I VALGMODUL Modul 13. Valgmodulets titel: Den Palliative indsats i Århus Kommune PRÆSENTATION AF FORLØB I VALGMODUL Mdul 13 Valgmdulets titel: Den Palliative indsats i Århus Kmmune Uddannelsesenhed/klinisk undervisningssted: 2 Lkalcentre i Århus Kmmune (navn på lkalcenter følger snarest)

Læs mere

Region Syddanmark. It-strategi for Regional Udvikling

Region Syddanmark. It-strategi for Regional Udvikling Regin Syddanmark It-strategi fr Reginal Udvikling August 2008 Regin Syddanmark It-strategi fr Reginal Udvikling August 2008 Ref 70202446 Versin 0.6 Dat 2008-08-07 Udarbejdet af PETH, PBL Kntrlleret af

Læs mere

Politik for mødet med borgeren

Politik for mødet med borgeren Plitik fr mødet med brgeren Plitik fr mødet med brgeren Visin Rebild Kmmune vægter nærdemkrati g brgertrivsel højt. Brgerinddragelse g en service verfr brgerne, der er kendetegnet ved kvalitet g rettidighed

Læs mere

Bølgeplan - Vejledning

Bølgeplan - Vejledning Bølgeplan - Vejledning Januar 2014 Indhld 1. HVAD ER BØLGEPLAN... 3 2. FORMÅL MED BØLGEPLAN... 3 3. HVEM MODTAGER BØLGEPLAN... 3 4. UDARBEJDELSE AF BØLGEPLAN... 3 5. SKABELON... 3 1. Hvad er bølgeplan

Læs mere

Checkliste ved revision

Checkliste ved revision Lederhåndbg side 8.4.1 Checkliste ved revisin Grundlag til brug ved revisin af freningens tilskudsregnskab: Kmmunens regler fr revisin. Fra 1.januar 2003 er det kmmunen, sm fastsætter reglerne fr revisin.

Læs mere

Programplan - Vejledning

Programplan - Vejledning Prgramplan - Vejledning Januar 2014 Indhld 1. HVAD ER PROGRAMPLAN... 3 2. FORMÅL MED PROGRAMPLAN... 3 3. HVEM MODTAGER PROGRAMPLAN... 3 4. UDARBEJDELSE AF PROGRAMPLAN... 3 5. SKABELON... 3 1. Hvad er prgramplan

Læs mere

Kvalitetssystem på VGHF

Kvalitetssystem på VGHF Kvalitetssystem på VGHF Frmålet med dette dkument er at beskrive rammerne fr arbejdet med kvalitetsudvikling g resultatvurdering på Vibrg Gymnasium & HF. Rammer fr kvalitetssystemet Rammerne fr kvalitetssystemet

Læs mere

Referat for møde i implementeringsgruppen for sårbare gravide/ gravide og børn tilknyttet familieambulatoriet Plus

Referat for møde i implementeringsgruppen for sårbare gravide/ gravide og børn tilknyttet familieambulatoriet Plus Referat fr møde i implementeringsgruppen fr sårbare gravide/ gravide g børn tilknyttet familieambulatriet Plus Tidspunkt: 20. august 2018 kl. 13.30 15.30 Sted: Klding Sygehus, Sygehusvej 24, 6000 Klding,

Læs mere

Evaluering af de faglige koordinationsfora

Evaluering af de faglige koordinationsfora 21. december 2006 CSB j.nr. 20-067/2006 Evaluering af de faglige krdinatinsfra 2006 1. Resumé I 2004 blev der nedsat seks faglige krdinatinsfra fr at styrke netværk, krdinatin g videns- g erfaringsudveksling

Læs mere

Udskrivningskoordination

Udskrivningskoordination Udskrivningskrdinatin Evaluering af Rebild Kmmunes Udskrivningskrdinatin 2012 Indhldsfrtegnelse Indhldsfrtegnelse... 2 Udskrivningskrdinatin i Rebild Kmmune... 3 Baggrund... 3 Frmål g beskrivelse af evaluering...

Læs mere

Vejledning om ansøgning til Særligsoc 2009 / 2010. Tips og Lottopuljen til særlige sociale formål - frivilligt socialt arbejde - 7. 18. 19.

Vejledning om ansøgning til Særligsoc 2009 / 2010. Tips og Lottopuljen til særlige sociale formål - frivilligt socialt arbejde - 7. 18. 19. VELFÆRDSMINISTERIET Vejledning m ansøgning til Særligsc 2009 / 2010 Tips g Lttpuljen til særlige sciale frmål - frivilligt scialt arbejde - 7. 18. 19. 50 Ansøgningsfrist 16. februar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Assens Kommune, januar 2008 KOMMISSORIUM FOR UDARBEJDELSE AF KOMMUNEPLAN. Assens Kommune Miljø, Teknik og Plan Indre Ringvej Aarup

Assens Kommune, januar 2008 KOMMISSORIUM FOR UDARBEJDELSE AF KOMMUNEPLAN. Assens Kommune Miljø, Teknik og Plan Indre Ringvej Aarup KOMMISSORIUM FOR UDARBEJDELSE AF KOMMUNEPLAN Assens Kmmune, januar 2008 Assens Kmmune Miljø, Teknik g Plan Indre Ringvej 2 5560 Aarup Kmmissrium fr udarbejdelse af Kmmuneplan 2009 2021 fr Assens Kmmune

Læs mere

Bilag 2. Konkretisering af temadrøftelser med udgangspunkt i det blanke papir metoden

Bilag 2. Konkretisering af temadrøftelser med udgangspunkt i det blanke papir metoden Til Til Kpi til Styringsudvalget Inspiratin g drøftelse 17. nvember 2015 Side 1 af 11 Bilag 2. Knkretisering af temadrøftelser med udgangspunkt i det blanke papir metden Baggrund: Det blanke papirs princip

Læs mere

Møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget den 13.03.2007, Kl. 13:00 i udvalgsværelse 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE

Møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget den 13.03.2007, Kl. 13:00 i udvalgsværelse 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE Møde i Sundheds- g Frebyggelsesudvalget den 13.03.2007, Kl. 13:00 i udvalgsværelse 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Besøg hs Sundhed & Frebyggelses decentrale enheder 2... Frventet regnskab fr 2006.

Læs mere

Udvikling af kvalitet, effektivitet og service gennem aktiv involvering af interessenter

Udvikling af kvalitet, effektivitet og service gennem aktiv involvering af interessenter Nævnenes Hus Udvikling af kvalitet, effektivitet g service gennem aktiv invlvering af interessenter Senest pdateret: 12.06.2019 Indledning Nævnenes Hus sekretariatsbetjener uafhængige klagenævn, så der

Læs mere

Til alle lærere i Frederiksberg Kommune

Til alle lærere i Frederiksberg Kommune Til alle lærere i Frederiksberg Kmmune Frederiksberg, den 16. december 2013 Kære alle, Dette brev udsendes til alle lærere ansat i Frederiksberg Kmmune. Brevet beskriver de rammer, sm vil være udgangspunktet

Læs mere

1 Baggrund og sammenfatning

1 Baggrund og sammenfatning Byrådssekretariat Sagsnr. 91362 Brevid. 882362 Ref. NIR Dir. tlf. 46 31 80 09 niclair@rskilde.dk NOTAT: Evaluering af Særligt Tilrettelagt Ungdmsuddannelse (STU) Januar 2010 1 Baggrund g sammenfatning

Læs mere

Centrale problemstillinger vedrørende den kommende sundhedsaftale i forhold til pleje og behandling

Centrale problemstillinger vedrørende den kommende sundhedsaftale i forhold til pleje og behandling Ntat Centrale prblemstillinger vedrørende den kmmende sundhedsaftale i frhld til pleje g behandling Arbejdsgruppens medlemmer har indsendt input til centrale prblemstillinger, der ønskes tænkt ind i sundhedsaftalen.

Læs mere

Indflydelse på budgettet i regionerne

Indflydelse på budgettet i regionerne Inspiratinsntat nr. 2aa til arbejdet i MED-Hvedudvalg 3. juli 2007 Indflydelse på budgettet i reginerne Generelt I frhld til kmmunerne hvr man har ét samlet budget, har man i reginerne i praksis 3 frskellige

Læs mere

Notat Forslag til revision af Fødeplanen i Region Syddanmark som følge af Sundhedsstyrelsens opdaterede anbefalinger for barselsperioden.

Notat Forslag til revision af Fødeplanen i Region Syddanmark som følge af Sundhedsstyrelsens opdaterede anbefalinger for barselsperioden. Område: Sundhedsmrådet Afdeling: Sundhedssamarbejde g Kvalitet Jurnal nr.: 13/838 Dat: 30. ktber 2013 Udarbejdet af: Anne Uller E-mail: Anne.Uller@rsyd.dk Telefn: 76631318 Ntat Frslag til revisin af Fødeplanen

Læs mere

Direktionen Juni 2008. Ny organisation

Direktionen Juni 2008. Ny organisation Direktinen Juni 2008 Ny rganisatin Ny rganisatin Indledning Slagelse kmmune har besluttet, sm den første kmmune i landet, at bevæge sig fra at være en sammenlægningskmmune til en udviklingskmmune. Første

Læs mere

Referat fra møde i Fødeplanudvalget Den 28. marts 2013 kl

Referat fra møde i Fødeplanudvalget Den 28. marts 2013 kl Referat fra møde i Fødeplanudvalget Den 28. marts 2013 kl. 13.00-15.00 Reginshuset Vibrg Sundhedsplanlægning Skttenbrg 25 DK-8800 Vibrg Tel. +45 7841 5000 www.rm.dk Pkt. 1: Referat fra sidste møde Referatet

Læs mere

Initiativer i Frederikshavn Kommune for at nedbringe genindlæggelser

Initiativer i Frederikshavn Kommune for at nedbringe genindlæggelser Frederikshavn Kmmune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Kmmunernes Landsfrening Center fr Scial g Sundhed Att.: Lise Hlten Tel.: +45 98 45 50 00 pst@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498

Læs mere

Kortlægning af Svendborg Kommunes nuværende borger- og patientrettede indsatser indenfor diabetes samt oplæg til en opkvalificeret indsats.

Kortlægning af Svendborg Kommunes nuværende borger- og patientrettede indsatser indenfor diabetes samt oplæg til en opkvalificeret indsats. Ntat Diabetes sm indsatsmråde Krtlægning af Svendbrg Kmmunes nuværende brger- g patientrettede indsatser indenfr diabetes samt plæg til en pkvalificeret indsats. Indledning I 2015 er der i øknmiaftalen

Læs mere

Notat om status på justering af arbejdsprogrammet for MedCom9 ( )

Notat om status på justering af arbejdsprogrammet for MedCom9 ( ) Ntat m status på justering af arbejdsprgrammet fr MedCm9 (2014-2015) 1. Resume Med afsæt i det nuværende arbejdsprgram, aftalerne vedr. MedCm i ØA15 g visinen fr MedCms fremtidige pgavevaretagelse, arbejder

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Hvalsø ældrecenter

Tilsynsrapport 2009 Hvalsø ældrecenter J. nr.: 5-17-59/4 P nr.: Tilsynsrapprt 2009 Hvalsø ældrecenter Kmmune: Adresse: Leder: Lejre Rskildevej 11, 4330 Hvalsø Susanne Marcussen Dat fr tilsynet: 23.09.2009 Telefn: 46464740 eller lederen 46464745

Læs mere

Arbejdsopgaver i Miljøafdelingen

Arbejdsopgaver i Miljøafdelingen Arbejdspgaver i Miljøafdelingen Udarbejdet af: Olav Bjesen Dat: 13. august 2015 Arbejdspgaver i Miljøafdelingen August 2015 Indledning Miljøafdelingens pgaver har rødder tilbage til de tidligere sundhedskmmissiner.

Læs mere

- hvordan de enkeltes ønsker i forhold til brugerinddragelse løbende afklares og håndteres

- hvordan de enkeltes ønsker i forhold til brugerinddragelse løbende afklares og håndteres Dansk kvalitetsmdel på det sciale mråde 1.2 Brugerinddragelse Lkal instruks Tårnly & Fjrdblink, Sødisbakke herefter blt Tårnly Dkumenttype: Lkal instruks Anvendelsesmråde:, Regin Nrdjylland Titel: Instruks

Læs mere

Telefonnummer. Email-adresse. Telefonnummer: Emailadresse:

Telefonnummer. Email-adresse. Telefonnummer: Emailadresse: Licensaftale Undertegnede kmmune tiltræder ICS licensaftalen Kmmunens navn g adresse Licensaftale Kntaktpersn CVR-nummer Telefnnummer Email-adresse Dat g underskrift Fr licensudbyder Licensudbyders navn:

Læs mere

Udbudspolitik 2014. Udbudsgodkendelse og dækningsområde

Udbudspolitik 2014. Udbudsgodkendelse og dækningsområde Randers Scial- g Sundhedsskle Udbudsplitik 2014 Randers Scial- g Sundhedsskle udbyder erhvervsrettet vksen- g efteruddannelse i henhld til Lv m arbejdsmarkedsuddannelser samt Lv m Åben uddannelse. Udbudsplitikken

Læs mere

Handicappolitik for Gentofte Kommune 2008-2012

Handicappolitik for Gentofte Kommune 2008-2012 Handicapplitik fr Gentfte Kmmune 2008-2012 Høring Handicapplitikken er i høring frem til fredag den 18. januar 2008. Alle er velkmne til at skrive et høringssvar. Skriv dit høringssvar på e-mail adressen:

Læs mere

Udviklingsaftale 2019 for Byråds- og Direktionssekretariatet

Udviklingsaftale 2019 for Byråds- og Direktionssekretariatet Udviklingsaftale 2019 fr Byråds- g Direktinssekretariatet Byrådets nye visin; Mennesker møder mennesker afspejler en stærk tiltr til fællesskabet g den styrke det giver, når fællesskaber bringes i spil

Læs mere

Referat til møde i Koordinationsudvalget for Forskning 29. november 2017 kl. 08:30 i Ikke angivet

Referat til møde i Koordinationsudvalget for Forskning 29. november 2017 kl. 08:30 i Ikke angivet Sundhed 18. december 2017 /katjr Referat til møde i Krdinatinsudvalget fr Frskning 29. nvember 2017 kl. 08:30 i Ikke angivet Indhldsfrtegnelse Pkt. Tekst Side 1 Mødedeltagere 1 2 Præsentatin af grundfrtælling

Læs mere

J.nr. 2010 1937 28. februar 2011

J.nr. 2010 1937 28. februar 2011 J.nr. 2010 1937 28. februar 2011 (EU-reference nr. 2011-031741) Udbud af krtlægning af erfaringerne med efterværn g mægling samt afdækning af nye frmer fr støttemuligheder fr mænd g kvinder, der har været

Læs mere

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL SEKTIONSLEDER SUNDHED OG TRIVSEL BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL SEKTIONSLEDER SUNDHED OG TRIVSEL BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL SEKTIONSLEDER SUNDHED OG TRIVSEL BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE PÆDAGOGISK AFDELING / SUNDHED OG TRIVSEL Link til hjemmesiden SEKTIONSLEDER

Læs mere

Udkast til. Indkøbspolitik for Region Nordjylland. Indkøbspolitik

Udkast til. Indkøbspolitik for Region Nordjylland. Indkøbspolitik Udkast til Indkøbsplitik fr Regin Nrdjylland Indkøbsplitik 1 INDLEDNING 2 2 FORMÅL 2 3 OMFANG AF REGION NORDJYLLANDS INDKØBSPOLITIK 3 4 INDKØBSFUNKTION 3 5 INDKØBSPROCESSEN 5 6 INDKØBSSYSTEM 5 7 INDKØB

Læs mere

EPINIÇJN. VS: Oplæg - færgeforbindele og turismepotentiale. Side i af i. Ole Paaske (op@aar.dk) Erling Post (erling@viderup.

EPINIÇJN. VS: Oplæg - færgeforbindele og turismepotentiale. Side i af i. Ole Paaske (op@aar.dk) Erling Post (erling@viderup. VS: Oplæg - færgefrbindele g turismeptentiale Side i af i Fra: Til: Ole Paaske (p@aar.dk) Erling Pst (erling@viderup.cm) Dat: 08/06/2010 13:52 Emne: VS: Oplæg - færgefrbindele g turismeptentiale Attachments:

Læs mere

Kravspecifikation for den pædagogiske læreplan

Kravspecifikation for den pædagogiske læreplan Kravspecifikatin fr den pædaggiske læreplan Den pædaggiske læreplan Indhld Indledning... 3 Del 1. Lvgrundlag... 4 Del 2. Generelle plysninger... 5 Del 3. Dkumentatin via hverdagslivstemaer... 8 3.1 Vkseninitieret

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE. Digitaliseringsstrategi

SOLRØD KOMMUNE. Digitaliseringsstrategi SOLRØD KOMMUNE Digitaliseringsstrategi 2012-2015 September 2012 1. Frmålet med digitaliseringsstrategien Digitalisering er nået til et mdenhedspunkt, hvr digitalisering rækker udver anvendelse i de bagvedliggende

Læs mere

Kvalitetsstandard for støtte i eget hjem ( 85) Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for støtte i eget hjem ( 85) Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 11 Kvalitetsstandard fr støtte i eget hjem ( 85) Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Frmålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet rd fr serviceniveau. Den beskriver indhldet g mfanget

Læs mere

Input til handlingsplan for Borgernes Sundhedsvæsen. Kort frist. Kommentarer til opstillede pejlemærker

Input til handlingsplan for Borgernes Sundhedsvæsen. Kort frist. Kommentarer til opstillede pejlemærker Danske Reginer Dampfærgevej 22 2100 København Ø Att: Martin Grønberg Jhansen Input til handlingsplan fr Brgernes Sundhedsvæsen Danske Patienter takker fr muligheden fr at kmmentere på fremsendte handlingsplan

Læs mere

Anvendelsesområde Instruksen er rettet mod leder og medarbejdere, på Skrænten, og omfatter alle, som bor på Skrænten.

Anvendelsesområde Instruksen er rettet mod leder og medarbejdere, på Skrænten, og omfatter alle, som bor på Skrænten. Dansk kvalitetsmdel på det sciale mråde 1.3 Individuelle planer Lkal instruks, herefter blt kaldet Skrænten. Dkumenttype: Lkal instruks Anvendelsesmråde:, Regin Nrdjylland Titel: Instruks fr: Inddragelse

Læs mere

ko p/ Samarbejdsaftale 2014-2015 mellem Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande Herning Kommune Ikast-Brande Kommune

ko p/ Samarbejdsaftale 2014-2015 mellem Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande Herning Kommune Ikast-Brande Kommune - k p/ Samarbejdsaftale 2014-2015 mellem Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande Herning Kmmune g Ikast-Brande Kmmune 1 Aftalens parter Aftalens parter er Herning Kmmune & Ikast-Brande Kmmune på den ene side

Læs mere

CareWare 2015 Koncept

CareWare 2015 Koncept CareWare 2015 Kncept Baggrund Regeringen, KL g Danske Reginer har de senere år udarbejdet en række fælles strategier fr digitalisering af landets kmmuner g reginer. Det drejer sig m: Natinal strategi fr

Læs mere

Understøtte det sammenhængende sundhedsvæsen, hvor vi både udvikler det specialiserede behandling og det nære sundhedsvæsen

Understøtte det sammenhængende sundhedsvæsen, hvor vi både udvikler det specialiserede behandling og det nære sundhedsvæsen Reginshuset Vibrg Sundhedsplanlægning Skttenbrg 26 Pstbks 21 DK-8800 Vibrg Tel. +45 7841 0000 kntakt@rm.dk www.rm.dk Rammer g prces fr ny sundheds- g hspitalsplan Reginsrådet besluttede i frbindelse med

Læs mere

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Plejecenter Engholm Rådhusvej 3, 3450 Allerød

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Plejecenter Engholm Rådhusvej 3, 3450 Allerød Allerød Kmmune Ældre g Sundhed Tilsynsrapprt Uanmeldt tilsyn Plejecenter Enghlm Rådhusvej 3, 3450 Allerød Tilsynet er udført den 14. juni 2011, kl. 8.30-17.00 af sygeplejerske, chefknsulent Lis Oline Madsen

Læs mere

Skoleleder på Jægerspris Skole Frederikssund Kommune

Skoleleder på Jægerspris Skole Frederikssund Kommune Jbprfil Skleleder på Jægerspris Skle Frederikssund Kmmune 1. Indledning Frederikssund Kmmune ønsker at ansætte en skleleder på Jægerspris Skle. Stillingen er ledig g ønskes besat snarest muligt. Dette

Læs mere

Til: Transportministeriet, Frederiksberg kommune, Københavns kommune, Trafikstyrelsen, DSB, Metro

Til: Transportministeriet, Frederiksberg kommune, Københavns kommune, Trafikstyrelsen, DSB, Metro Ntat Til: Transprtministeriet, Frederiksberg kmmune, Københavns kmmune, Trafikstyrelsen, DSB, Metr Kpi til: sag 1. juli 2009 Sagsnummer Sagsbehandler KV Direkte 36 13 16 67 Fax KV@mviatrafik.dk CVR nr:

Læs mere

Referat. Afbud Preben Vittrup

Referat. Afbud Preben Vittrup HR g Kvalitet Niels Andersens vej 65 2900 Hellerup Referat Møde i: SFR Plastikkirurgi Dat: Fredag den 12. april 2013 Kl.: 14.00-15.15 mødelkale 4 på Direktinsgangen. Sted: Gentfte Hspital Deltagere: Lars

Læs mere

Temamøde om ny Sundhedspolitik den 6. oktober Byrådet

Temamøde om ny Sundhedspolitik den 6. oktober Byrådet Temamøde m ny Sundhedsplitik den 6. ktber 2016 Byrådet Scial- g Arbejdsmarkedsudvalget besluttede på udvalgsmødet den 20. september 2016 at igangsætte arbejdet med udviklingen af en ny sundhedsplitik.

Læs mere

Skabelon til kvalitetsmål

Skabelon til kvalitetsmål Skabeln til kvalitetsmål : Ældremrådet Demensindsatsen Den verrdnede målsætning fr Vibrg Kmmunes indsats ver fr brgere med demenssygdm er at skabe rammer, sm kan bidrage til et værdigt liv fr den pågældende.

Læs mere

Målbilleder for det syddanske sundhedsvæsen somatikken

Målbilleder for det syddanske sundhedsvæsen somatikken Område: Sundhedsmrådet Afdeling: Planlægning g Udvikling Jurnal nr.: Dat: 28. februar 2013 Baggrundsntat til plæg m: Målbilleder fr det syddanske sundhedsvæsen smatikken Her er Regin Syddanmark m 4 år

Læs mere

Ramme for tilsyn på dagtilbudsområdet i Gentofte Kommune juli 2019

Ramme for tilsyn på dagtilbudsområdet i Gentofte Kommune juli 2019 Ramme fr tilsyn på dagtilbudsmrådet i Gentfte Kmmune juli 2019 Indhld Ramme fr tilsyn dagtilbudsmrådet i Gentfte Kmmune... 3 Bygnings- g brandtilsyn... 3 Hygiejne- g sundhedstilsyn... 3 Legepladstilsyn...

Læs mere

Tilbagemelding fra bestyrelsesseminariet

Tilbagemelding fra bestyrelsesseminariet Dansk Selskab fr Fysiterapi 17. marts 2016 NYHEDSBREV 2/2016 Kære alle. Det er ikke så længe siden, at jeg udsendte et nyhedsbrev. Siden sidst har bestyrelsens hldt et rigtig gdt bestyrelsesseminar. Det

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen om forenkling af hjælp til børn med handicap og deres familier

Rapport fra arbejdsgruppen om forenkling af hjælp til børn med handicap og deres familier Scial-, Indenrigs- g Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del Bilag 275 Offentligt Rapprt fra arbejdsgruppen m frenkling af hjælp til børn med handicap g deres familier Indhld 1. Indledning... 2 Arbejdsgruppens

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN. Forretningsudvalgets møde den 21. april 2009. Sag nr. 5. Emne: Sundhedsplan. 1 bilag

REGION HOVEDSTADEN. Forretningsudvalgets møde den 21. april 2009. Sag nr. 5. Emne: Sundhedsplan. 1 bilag REGION HOVEDSTADEN Frretningsudvalgets møde den 21. april 2009 Sag nr. 5 Emne: Sundhedsplan 1 bilag [Emne] [Dat] Sundhedsplan Udkast 2009 Frrd af Vibeke Strm Rasmussen...3 Indledning...4 Sundhedsvæsenet

Læs mere

En samlet ungeindsats i Center Arbejdsmarked

En samlet ungeindsats i Center Arbejdsmarked En samlet ungeindsats i Center Arbejdsmarked Indsatsen ift. de unge er helt central fr jbcentrets virke. Det er vigtigt, at de unge får en uddannelse g efterfølgende jb, da det er den bedste frsikring

Læs mere

Sanktioner - hvordan er processen op til og under en sanktion?

Sanktioner - hvordan er processen op til og under en sanktion? Erfa-møde den 3. maj 2019 fr jurister g advkater, der beskæftiger sig med lv m scialtilsyn Sanktiner - hvrdan er prcessen p til g under en sanktin? Sanktiner er et vigtigt emne i dag - hvrfr? Scialtilsyn

Læs mere

Aftale om ny struktur for statsforvaltningerne

Aftale om ny struktur for statsforvaltningerne 9. nvember 2012 Aftale m ny struktur fr statsfrvaltningerne Regeringen (Scialdemkraterne, Radikale Venstre g Scialistisk Flkeparti) g Enhedslisten g Liberal Alliance er enige m en ny struktur fr udførelsen

Læs mere

Understøtte det sammenhængende sundhedsvæsen, hvor vi både udvikler det specialiserede behandling og det nære sundhedsvæsen

Understøtte det sammenhængende sundhedsvæsen, hvor vi både udvikler det specialiserede behandling og det nære sundhedsvæsen Reginshuset Vibrg Sundhedsplanlægning Skttenbrg 26 Pstbks 21 DK-8800 Vibrg Tel. +45 7841 0000 kntakt@rm.dk www.rm.dk Frslag til rammer g prces fr ny sundheds- g hspitalsplan Reginsrådet besluttede i frbindelse

Læs mere

Analyse af fremtidige fælleskommunale driftsfællesskaber

Analyse af fremtidige fælleskommunale driftsfællesskaber Analyse af fremtidige fælleskmmunale driftsfællesskaber 1.2 Kmmissrium Indhldsfrtegnelse Indledning... 2 Frmål g metde... 2 Prces g tidsplan... 4 Organisering... 5 Øknmi... 6 1 Indledning På møde i det

Læs mere

Forslag til øget videndeling mellem almentilbud og specialtilbud på skoleområdet

Forslag til øget videndeling mellem almentilbud og specialtilbud på skoleområdet Frslag til øget videndeling mellem almentilbud g specialtilbud på sklemrådet Specialtilbuddene sm kmpetencecentre Allerede i frbindelse med Fremtidens specialundervisning, sm blev plitisk vedtaget i 2008,

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN

SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN Emne: Retningslinje fr brug af sciale medier g særligt Facebk Dat: 5. januar 2018 Sagsbeh.: Direktinen Sagsnr.: 85.10.00-G00-2-17 På baggrund af dialg med KL er der udarbejdet

Læs mere