Jambo! Karibu! Goddag. Velkommen. Sådan er vi blevet mødt overalt i Kenya i tre uger blandt folk og fæ.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jambo! Karibu! Goddag. Velkommen. Sådan er vi blevet mødt overalt i Kenya i tre uger blandt folk og fæ."

Transkript

1 Inger & Mogens Kattenhøjs oplevelser i Kenya 2009 Mogens Kattenhøj, WLT Fotos: Morten Kattenhøj & Mogens Kattenhøj Jambo! Karibu! Goddag. Velkommen. Sådan er vi blevet mødt overalt i Kenya i tre uger blandt folk og fæ. Her følger en lille samling indtryk fra en oplevelsesrig tur. Jeg havde bebudet, at vi skulle ned og se giraffen ( Morten). Her er han så (giraffen) Morten har givet os et fantastisk indblik i den kenyanske natur og kultur med uforglemmelige indtryk. Jeg tror nok, det er den største oplevelse i mit liv. Jeg har drømt om det siden jeg var en lille dreng. Det bliver en lille samling indtryk, for der er meget, der ikke kan beskrives. Jeg vil her tage udgangspunkt i et slogan fra en lodge ( Mwazaro Beach) vi boede i: Where God makes Holidays ( Stedet, hvor Gud arrangerer ferier til). Det kommer til at handle om fugle fra tændstikæskestørrelse til strudseformat. Fra egern til elefanter og om enorme udsigter, royal indkvartering. Hellige steder og ærefuldt besøg hos ældrerådet i en Yiakustamme på et bjerg i Laikipia. Og en del andet, som kun få vil opleve på en tur som denne, hvor vi ikke var turister men rejsende. SAFARI betyder ganske enkelt rejse på swahili Her er vores Safari: Tyve behagelige grader og en masse sorte bød os velkommen i Nairobi en decembermorgen kl. otte, hvor Morten og hans røde hest tog os videre i det store land, hvori Danmark kan ligge adskillige gange. Bare to af de parker vi har været i, svarer til halvdelen af Danmark, men er kun en lille prik på det kenyanske landkort. Tre tusinde km. blev det til. På mestendels grusveje og veje, vi selv lavede, hvor en gedigen firehjulstrækker er en fundamental nødvendighed. Nu er det ikke ligefrem en nødvendighed at komme i parker for at se vilde dyr. Zebraer, giraffer og antiloper ser man bare langs almindelige landeveje ligesom biædere, næsehornsfugle, høge og ørne er der hele tiden, uanset hvor vi færdes. Fra Nairobi til Mortens tjenestebolig i Nanyuki er der et par hundrede km. og vi kommer til at bo her få meter nord for ækvator i nogle dage, men inden føres vi gennem et landskab med te- og kaffeplantager og bliver introduceret for de første naturoplevelser med zebra, impala og andre karakteristiske savannedyr.

2 Fra Mortens hus på Mt. Kenya Road er der frit udsyn til bjerget Mt. Kenya, som er Afrikas næsthøjeste. Senere får vi glæde af det højeste, Kilimanjaro. Vi tager også en privat flyvetur rundt om Mt. Kenya og over de områder, vi den næste uges tid færdes i og for alvor får Kenya under huden. Fra nu af skal vi vænne os til at det er livsfarligt at færdes især efter mørkets frembrud. Til at der er vagter døgnet rundt og man ikke kan gå en stille aftentur. Der er flere årsager til farligheden. Som hvid er man pr. definition en pengekonto på to ben. Der er ikke noget lys, der virker på bilerne, folk er kulsorte og mange er i materiel forstand fattige. Og så er der vilde dyr, som skal tages seriøst. Mt. Kenya fra Mortens have Mt. Kenya fra modsat side fra flyvetur i området Flyvehøjde: 3000 m. Vi lægger ud med en tur til Mortens arbejdsområde Dol Dol i Laikipia. Her er Morten adopteret i en Masaistamme. Af samme grund er vi nu også familie. Og det skal tages helt seriøst. Vi er nu åndeligt forbundet med denne familie i al evighed og står således under deres beskyttelse og ansvar. Det er en fornemmelse, der får det til at risle ned ad ryggen. Senere på ugen bliver vi inviteret til møde med ældste, den samling mænd, som bestemmer. Større hædersbevisning kan ikke udvises nogen. Morten har til mig fået fremstillet en speciel hyrdestok, som alle mænd skal have, når de skal tale i denne forsamling og da jeg hører til ældstegruppen skal den være mørk. Denne stok er blevet et kært eje efter mødet med de vise mænd juleaftensdag på en bjergside i et af de allersmukkeste områder i Kenya. Her er en af Mortens brødre og et farvestrålende marked, hvor lugt af ged er fremtrædende: Juleaften holder vi hos Morten og middagen er perlehøne med sovs lavet fra en fond på dik-dik antilope, en antilope på størrelse med en puddelhund, bare med lange ben og betydelig mere elegant. Vi kommer til at se masser af dem. Jeg springer et par dage tilbage, for fra markedet kører vi denne fredag tværs gennem en del af Laikipia til vores første luksuriøse ophold på en lodge. På vejen dertil møder vi de første rigtige flokke, som vi

3 kender dem fra naturfilm. Vi kommer igennem et reservat LEWE, hvorfra adskillige film er lavet, især om geparder, som er min yndlingskat. Vi ser nu ikke nogen, men til gengæld får vi leoparden både at høre og se, hvilket er meget sjældent. I det hele taget får vi i løbet af de tre uger mange sjældne arter at se, også nogle kun få indfødte nogensinde har mødt. På vejen til L Ngwesi Lodge samler vi en af Mortens venner op. Han er guide og skal på arbejde i lodgen, hvor sæsonen starter et par dage senere. Vi har selv mad med, som tilberedes af kokken på stedet. Her kommer så en af de fornemste og dyreste lodges i Kenya. Vi bor i suiten, hvor Hkh Prins William bor, når han er på ferie her. Der er bare den forskel, at vi bor der gratis på grund af Mortens forbindelser. Om aftenen høres de fedeste savannelyde, jeg kan forestille mig: Hyænens kalden, elefanternes trompeteren og leopardens hosten. Inger får ham at se næste morgen, mens Morten og jeg er på morgentur sammen med guiden. På alle turene er vi ude fra kl. 6-9 og på det, der kaldes Game Drive = vildt-tur. Vi får også mulighed for at deltage i udsætning af Koantiloper.

4 Som indledningsvis fortalt er dette en lille samling indtryk, så mange oplevelser bliver her kun kort omtalt, uden det dermed er mindre vigtige oplevelser. Tilbage i Nanyuki, hvor Mortens hus ligger er vi på frokostbesøg hos en veletableret indisk familie. En af sønnerne er Mortens gode ven og familien er 3.geneartions indisk-kenyanere. Hjertevarme og kulinariske oplevelser i kolonistil som kontrast til resten af byen, hvor vi provianterer med frugt og brød inden vi tager på de næste Game-Drives. Vi besøger de næste dage to reservater, Ol Pejeta og Meru NP. Første er der, man er sikker på at se hele safarimixét som i det berømte Masai Mara, Meru er nok den lækreste park naturmæssigt, og her får vi andre leoparden at se på en aftentur. På et tidspunkt tæller vi 40 giraffer, hvilket er ved at tage pusten fra mig med kommentaren: Så mange giraffer har jeg aldrig set! hvortil Morten tørt bemærker, at det vel er naturligt, eftersom jeg aldrig før har set giraffer i vild natur! Tæl selv efter. Alle de lyse pinde er giraffer. Dette er Netgiraf. Det næste billede er netgiraf i yngelpleje og så tæt på, at det risler ned ad ryggen og tårerne triller fra den gamle mands øjne. Jeg har drømt om det her, siden jeg var en lille knægt.

5 Det bedste ved det hele er, at Inger og jeg er sammen om at være lige her. Vi møder en masse mennesker i deres dagligdag. På godt og ondt, hvis jeg må sige det sådan. Siden vores besøg har vi holdt en pige i uddannelse med direkte støtte, men det er en helt anden historie. Tilbage til safarien:. Det er også på disse ture, vi først ser sjakal, vortesvin Pumba, antiloper og gazeller, sort næsehorn, hvidt næsehorn, sekretærfugl og ikke mindst elefanter. Hver eneste dag byder på nye pattedyr- og fuglearter. Der er en grund til, at vi ingen hvid stork har i Danmark for tiden. De går rundt her og mæsker sig i fede, farvestrålende græshopper! Flodheste og Kafferbøfler verdens farligste okse. Dem kan man ikke snyde, deres første reaktion er altid angreb, så hvis du forsøger at rende fra ham, er du sikker på at være træt, når du dør! Vi så i flere omgange flokke på adskillige hundrede, hvilket for mig har sat sig som en af de største oplevelser. De blev ved og ved, og ved med at passere vores rute og de kan lugtes på lang afstand. En anden stor oplevelse var på en aftentur med Morten halvt i vindueskarmen, halvt på taget af bilen med en megaprojektør hvor vi spotter en jagende plettet hyæne. Det er simpelthen et af de allersejeste dyr, jeg kan komme i tanker om. Intet kan slå den ud. Verdens stærkeste bid. Verdens bedste overlever. Den tilpasser sig alt, æder alt, jager alt og er en ultimativ dræber. Faktisk har den næsten samme succesrate som vildhunden. Hvad der jages, bliver nedlagt. Nærmeste konkurrent, som fx løve, leopard og gepard er langt under 50%. Det er bare sejt! Den har ry som skraldemand. Ja, det er den også, men hovedparten af føden nakker den altså selv. Og vi har set det. Senere på turen ser vi den sjældne Stribet Hyæne. En anden meget sjælden dyreart i

6 samme seje kaliber har vi også mødt, nemlig den afrikanske vilde hund. Vi mødte en flok på 12. Ud over at være et smukt dyr er det også en ultimativ dræber med højeste succes-rate omkring 80%. Den er i stand til uden at blive forpustet at løbe med 50 km/t konstant over 5 km.i perioder kan den sætte turboen på til over 60 km/t, så det er garanteret udmattende at være byttedyr med den i haserne. Inden vi begiver os sydpå syd for Nairobi skal vi overnatte i Mortens Manyatta og dele hans forståelige glæde og stolthed over dette sted, som han, som familiemedlem af den omtalte stamme, han er adopteret i, har fået tildelt og ladet huset bygge. Herfra er der 360 graders udsigt. I stammens bjerge her har der levet folk i tusindvis af år. Der er hulemalerier, som måske tæller endnu flere tusinde år. Ved aftensmad over bålet på denne klippetop siger Morten: Det her er det første hus, jeg nogensinde har ejet. Det er mit, og det ligger på verdens flotteste sted. Jeg kan kun give ham ret og lade jer fornemme stemningen med et par billeder: Her bliver man bare stille og ydmyg og det kan ikke beskrives, kun opleves.

7 Vi skal nu forlade Mortens elskede hjemmebane blandt pastoralisterne (kvæghyrderne) i Laikipia med billedet fra et par familiebrug omkranset af hegn som værn mod rovdyrene, som lever vildt omkring dem: Nu skal vi til Tsavo West. Tsavo East og West udgør tilsammen et areal på ca. halvdelen af Danmarks og det er stadig bare en lille firkant i dette enorme land.

8 Som en start er her en elefantmor og barn. Og en girafantilope. Jamen jeg kunne jo blive ved, der er over 800 gode billeder. Jo, vi har også set løver og alle isfuglearter, der findes. Ørne og gribbe, biædere og ellekrager, ugler og varaner, flagermus og krokodiller, penselsvin, flodheste, kudu, sabelantilope, vinkekrabber og koralrevets mangfoldige farveorgie. Meget har det været umuligt at fotografere og i sidste ende er det kun opleveren selv, der får størst glæde af sagen. Jeg skulle hilse og sige at disse ture er så intense, at det ikke gør noget, solen går ned kl. 18:30. Vi overnatter på forskellig vis. På en lodge, som har navn efter Karen Blixens elsker Finch Hatton med stor luksus og i Bandas hytter med selvhushold og senere privat indkvartering med særlige oplevelser til følge. Der er mange antropologiske oplevelser at finde, når man kun giver 100 kroner for overnatning for tre personer og måske er det med til at tegne de bedste oplevelser? Vi er rejsende og tager tingene, som de kommer. Men altså, tidligere, i Meru Nationalpark, mødte vi et par, som i foråret var blevet gift på Finch Hatton i Tsavo West. Vi fik kontakt til chefen og gennem venskab og en masse anden snak om fælles bekendtskaber, blev vi indlogeret til en meget favorabel pris uden juletillæg og andet, og da Morten er resident, indbygger i Kenya, tilmed rabat. Og det er jo ikke så ringe for et par gamle jyder! Det her er et godt sted at læse Hemingways fortællinger om Kenyas grønne bjerge, Sandt ved Daggry og Kilimanjaros sne, for herfra kan man om morgenen se Kilimanjaro som en smuk kulisse til naturoplevelserne. Det er også her Morten og jeg på en morgentur i verdens næststørste lavastrømsområde ser den yderst sjældne ørkenlos. I landskabet er der i høj grad præg af naturens gang,

9 da afgnavede skeletter af bøfler og zebraer ses overalt. Det er stort, og overvældende smukt. Her færdes vi et par døgn og er ved at være fyldt af oplevelser og bogstaveligt mæt i kulinariske oplevelser mellem vor egen medbragte og mere simple kokkerier, men hver ting til sin tid. Det tager dagevis at opleve disse enorme områder. Det brugte vi også inden vi satte mål mod et nærliggende område, Taita Hills på vej mod nytårsaften i de sydlige mangrover. Taita Hills er et helt specielt sted. En samling bjerge midt på den flade savanne. Der bor en snes tusinde op og ned ad de frodige bjergsider. Vi er her først og fremmest for at opleve en type skov, som i hele verden kun findes her. Og for at forsøge at se de fugle, som i hele verden kun findes her i få hundrede eksemplarer. Vi indlogerer os i et meget ydmygt gæstehus men med en vært, som på egnen nærmest er legendarisk vidende og venlig. Og det er helt rigtigt. Vi får kontakt til den lokale skovpasser, som viser sig at være et unikum. Morten, Far, Mor, to guider og to døtre fra vores vært tager på morgenopdagelse i et glemt univers. Vi ser efter lang tid den sjældne fugl. Pigerne Lina og Linda får sig en oplevelse sammen

10 med os. De har aldrig været her før, har aldrig prøvet en kikkert. De oplever det samme som os, så jeg er sikker på, der bliver noget at snakke om i skolen. Planen er nu at holde nytårsaften og nogle døgn, som også skal bruges til at snorkle på koralrevet i det indiske ocean, opleve flodtur i mangroven og ellers slappe godt og grundigt af inden de sidste par døgn i nationalparken Shimba Hills på vejen hjem. Vi kommer nu til at bo i palmehytte direkte til vandet på et helligt sted kaldet Mwazaro ( betyder stedet, der bedes). Det er stedet, der påstås at være der, Gud laver ferier til. Det har sin helt egen historie, som jeg kun kort kommer ind på her. De næste dage er det med bare tæer og alt godt fra havet. Og det er virkelig godt. Vandet er lige uden for, det er mindst 25 grader varmt, og så er der en helt egen stemning beregnet for afslapning og refleksion over livet. Stedets historie er grundlaget for denne intime og afslappede ferieform. Historien er lang og meget spændende, men kort fortalt er det bygget op omkrig et helligt Baobabtræ, hvor ånderne den dag i dag har noget at sige. Aldrig i mit liv har jeg været til nytårsaften i pænt tøj og bare tæer, fået en havaborre med tilbehør så lækkert og så i et hus uden vinduer og døre. Men der er altid et par og tyve grader her. Vi er næsten så langt mod syd, vi kan komme inden det kommer til at hedde Tanzania. Vi er på Shimoni halvøen syd for Mombassa. Herfra blev slaver opkøbt af arabiske handelsmænd. Samlet og lænket i huler og udskibet til Zanzibar, hvorfra de blev solgt med alverdens familietragedier til følge. Vi besøgte hulerne, som blev berømt med Roger Whittakers sang Shimoni,som er optaget her. Det er rystende historie, men der er også en historie om verdens bedste krydderier. Vi har følt, mærket og smagt og er nødt til at forholde os fornuftigt til det. Nutiden har altid rod i fortiden. Med forståelse og respekt skal det opleves. Her er nogle fotografiske indtryk fra Magical Mwazaro :

11 og en nytårsaften i bare tæer: Vi slutter med et par dage i Shimba Hills med sabelantiloper, som i Kenya kun findes her, og skovelefanter. Spiser morgenmad sammen med egern, aftensmad med bushbaby ( en halvabe) alt imens der er elefanter, vandbuk og penselsvin, servalkat, varaner og næsehornsfugle lige udenfor rækværket. Så lad os slutte her med et par fotos mere inden vi overnatter i Nairobi og ser med dårlig lyst frem til 12 timers hjemrejse. Først lige lidt fra Shimba Hills (vores to katte er opkaldt efter Taita- og Shimba Hills) Nåh ja. Der havde lige været en elefant forbi før os, så her måtte selv den vilde firhjulstrækker stoppe. Elefanten rager det ikke. Vi boede her på Shimba Lodge.

12 Er der så noget til at sige, at vi har de store smil på Mæt af oplevelser. Glad og som det siges på swahili: ikke helt godt, men heller ikke helt skidt. ( ligner det jysk?) Her ses de gamle på terrassen på L Ngwesi. Og vi er kun få dage fremme. Prøv så at tænke på udtrykket senere hen på vores SAFARI. Inger og jeg håber, I har haft lidt glæde af at læse om en personlig oplevelse i verdensklasse.

13 Meru Nationalpark Lewa og L Ngwesi Laikipia distriktet Nanyuki Danmarks størrelse ca kvkm mod Kenyas kv. km Tsavo West Taita Hills Shimba Hills Mwazaro

Safari og badeferie i Kenya

Safari og badeferie i Kenya Safari og badeferie i Kenya Tag på en spændende rejse, der kombinerer safari i Tsavo National Park med badeferie ved kenya-kysten. På denne rejse til Kenya, får I mulighed for at se utrolige dyr på jeres

Læs mere

Indsæt foto LEOPARD. Vægt Formering Hurtighed Længde Farlighed Levetid Vidste du? 80 kg 2 unger 60 km/t 1,7 meter. 60 kg Formering.

Indsæt foto LEOPARD. Vægt Formering Hurtighed Længde Farlighed Levetid Vidste du? 80 kg 2 unger 60 km/t 1,7 meter. 60 kg Formering. GEPARD-DRENGEN Opgaveark # Side /6 Dyrekort I dette opgaveark finder du dyrekort med fakta-oplysninger samt dyrebilleder, der hører til kortene. I lærervejledningen under vejledningen til natur/teknik-forløbet

Læs mere

NAIROBI - ABERDARE - SAMBURU - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA. 10 dages privat safari med engelsktalende rejseleder. Afrejse hver dag året

NAIROBI - ABERDARE - SAMBURU - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA. 10 dages privat safari med engelsktalende rejseleder. Afrejse hver dag året Blixens Kenya Safari 2016 NAIROBI - ABERDARE - SAMBURU - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA. 10 dages privat safari med engelsktalende rejseleder. Afrejse hver dag året rundt. Pris per person fra

Læs mere

SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden

SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden - unik safari i Kenya Nairobi Amboseli Lake Naivasha Lake Elementaita Lake Nakuru Masai Mara På denne

Læs mere

Forlæng din badeferie med safari i Tsavo & Amboseli

Forlæng din badeferie med safari i Tsavo & Amboseli Forlæng din badeferie med safari i Tsavo & Amboseli Per person, 4 dage fra kr. 5.500,- v/2 REJSERUTE: MOMBASA TSAVO ØST AMBOSELI - TSAVO VEST - MOMBASA Udsigt til Afrikas Tag - Kilimanjaro og safari i

Læs mere

KENYAS NæSEHORN OG ROVDYR

KENYAS NæSEHORN OG ROVDYR Dato: 17. 06 2016 KENYAS NæSEHORN OG ROVDYR med dansktalende rejseleder Safari Eksperten byder dig velkommen til en fremragende safari, med danske... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk Safari

Læs mere

Kenya & Tanzania, Østafrikas højdepunkter

Kenya & Tanzania, Østafrikas højdepunkter Kenya & Tanzania, Østafrikas højdepunkter Lake Naivasha/Lake Nakuru - Masai Mara - Victoria-søen - Serengeti - Ngorongoro - Amboseli Den rigtige og helt logiske rundrejse der kombinerer verdens to bedste

Læs mere

Safari i Tsavo & Amboseli og badeferie v. Kenya-kysten

Safari i Tsavo & Amboseli og badeferie v. Kenya-kysten Safari i Tsavo & Amboseli og badeferie v. Kenya-kysten Fantastisk safari i 3 utrolige safariparker i kombination med sol og lækkert ophold ved det turkisfarvede indiske Ocean! En 14 dages fantastisk safari-

Læs mere

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Klub Folkebladet og Africa Tours byder velkommen til en skøn og oplevelsesrig

Læs mere

Kenya Migration Safari 2016

Kenya Migration Safari 2016 Geoffrey er DANSKTALENDE REJSELEDER 28. r e b m e t sep Kenya Migration Safari 2016 OPLEV DEN STORE GNU- OG ZEBRAVANDRING MED AFRICA TOURS DESTINATIONSCHEF, GEOFFREY SENDEU, PÅ EN 9 DAGES PRAGFULD KENYASAFARI.

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009.

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Så sidder vi igen i Afrika og skriver dagbog, denne gang sidder vi på terrassen foran vores telt på Vuma Hill Tented Camp i Mikumi

Læs mere

Kenya deluxe flysafari - Samburu & Masai Mara

Kenya deluxe flysafari - Samburu & Masai Mara Kenya deluxe flysafari - Samburu & Masai Mara For de, der ønsker det bedste af indkvartering, udnytte tiden optimalt og tilmed måske har været i Kenya før, er dette muligheden for at få disse ønsker til

Læs mere

Blixens Big Five Safari i Kenya

Blixens Big Five Safari i Kenya Blixens Big Five Safari i Kenya Afrika-safari når det er bedst - til fantasipris! En indholdsrig Kenya-safari med private safari-køretøjer, fly, safari og helpension inkluderet. Mød "the Big Five" i Kenyas

Læs mere

Afgang fra København hver fredag og søndag. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

Afgang fra København hver fredag og søndag. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 Kenya masai safari 10 dage Kontakt os for pris Samburu - Mt. Kenya - Lake Nakuru - Masai Mara To nærmest identiske rundrejser, der bringer én til de bedst kendte steder i safariens moderland, Kenya. Vi

Læs mere

Eksklusiv safari på Klaserie River Safari Lodge

Eksklusiv safari på Klaserie River Safari Lodge Eksklusiv safari på Klaserie River Safari Lodge Tag venner og familie med på en forrygende safari på Klaserie River Safari Lodge i Sydafrika. Klaserie River Safari Lodge er en mindre safari lodge med kun

Læs mere

Kenya Serena s Big Five Safari Sweetwaters Lake Elementaita Masai Mara 9 dages varieret privatsafari med afrejse alle dage året rundt

Kenya Serena s Big Five Safari Sweetwaters Lake Elementaita Masai Mara 9 dages varieret privatsafari med afrejse alle dage året rundt Kenya Serena s Big Five Safari Sweetwaters Lake Elementaita Masai Mara 9 dages varieret privatsafari med afrejse alle dage året rundt Peacock Travel byder jer velkommen til en pragtfuld og yderst varieret

Læs mere

VERDENS BEDSTE SAFARI I KENYA

VERDENS BEDSTE SAFARI I KENYA VERDENS BEDSTE SAFARI I KENYA MED DANSK REJSELEDER 3-16 SEPT 2019-14 DAGE BADEFERIE I DET INDISKE OCEAN Nairobi - Lake Nakuru - Masai Mara - Mombassa - Nyeri - Karen Blixen Farm - Rift Valey - Lake Naivasha

Læs mere

Tembo Special Fotosafari Kenya

Tembo Special Fotosafari Kenya Tembo Special Fotosafari Kenya Samburu-Shaba /Lake Bogoria / Masai Mara. Afrejse 27. september 2012. Med Sanne og Hans fra Tembo Safari som safari-guider. Kun 4 personer i hver 4x4 safari bil. Dag 1. Natfly

Læs mere

Kenya Serena s Big Five Safari Sweetwaters Lake Elementaita Masai Mara 9 dages varieret privatsafari med afrejse alle dage året rundt

Kenya Serena s Big Five Safari Sweetwaters Lake Elementaita Masai Mara 9 dages varieret privatsafari med afrejse alle dage året rundt Kenya Serena s Big Five Safari Sweetwaters Lake Elementaita Masai Mara 9 dages varieret privatsafari med afrejse alle dage året rundt Peacock Travel byder jer velkommen til en pragtfuld og yderst varieret

Læs mere

Save Valley Conservancy Sango Lodge & Sango Tented Camp Zimbabwe

Save Valley Conservancy Sango Lodge & Sango Tented Camp Zimbabwe Save Valley Conservancy Sango Lodge & Sango Tented Camp Zimbabwe Save Valley Conservancy ligger i det syd-østlige Zimbabwe, ikke langt fra grænsen til Mozambique. Området er det største privatejede vildtreservat

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 Jambo Serena Safari 8 dage fra kr. 18.098,- pr. person Inkl. fly, ind kvartering, guid e mm. Tag med på en fantastisk safarirejse i Tanzania og besøg nogle af de aller bedste safariområder I fantastiske

Læs mere

Safari, strand og afrikansk kultur en oplevelse for både singler og par. Afrejse 28. marts 2010

Safari, strand og afrikansk kultur en oplevelse for både singler og par. Afrejse 28. marts 2010 Safari, strand og afrikansk kultur en oplevelse for både singler og par Afrejse 28. marts 2010 Singleture.dk har i samarbejde med Bravo Safari sammensat en fantastisk rejse, der kombinerer safari i verdensklasse

Læs mere

Kruger parken & The Big Five Safari

Kruger parken & The Big Five Safari Kruger parken & The Big Five Safari 4 dages supersafari i Sydafrikas største nationalpark, Kruger National Park Tag med BENNS og Nomad på en oplevelsesrig 4 dages safaritur til Kruger National Park. Her

Læs mere

Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse.

Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse. Dato: 06. 07 2016 BESTIGNING AF MOUNT MERU Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse. Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI

KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI SAFARI 2013 KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI Rejsebeskrivelse TRUCK MINIBUS TRUCK LOKAL MINIBUS FLY 4X4 LOKAL JEEPFLY SAFARI 4X4 BUS LODGE JEEP TELT SAFARI LODGE

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Kili safari 8 dage Kontakt os for pris Amboseli - Lake Naivasha - Masai Mara I Masaiernes Kenya kunne man fristes til at sige om denne safari. Fra udsigten til Kilimanjaro via Rift Valley søen Naivasha

Læs mere

Kili Kenya Safari ,- 8 dage. Ring

Kili Kenya Safari ,- 8 dage. Ring Kili Kenya Safari Amboseli - Lake Naivasha - Masai Mara I Masaiernes Kenya kunne man fristes til at sige om denne safari Fra udsigten til Kilimanjaro via Rift Valley søen Naivasha til de store rovdyrs

Læs mere

8 dage fra kr v/4 deltagere

8 dage fra kr v/4 deltagere I Elefanternes Fodspor 8 dage fra kr. 12.395 v/4 deltagere REJSERUTE: NAIROBI AMBOSELI LAKE NAIVASHA MASAI MARA NAIROBI Privat safari med mulighed for afrejse hver dag året rundt, du bestemmer Tlf.: 8873

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Tanzanias nordlige højdepunkter

Tanzanias nordlige højdepunkter Tanzanias nordlige højdepunkter Tarangire - Lake Manyara - Ngorongoro - Serengeti BENNS Safari byder velkommen til en forrygende safari til et af verdens absolut førende safarilande, Tanzania. Vi koncentrerer

Læs mere

Tanzanias sydlige højdepunkter

Tanzanias sydlige højdepunkter Tanzanias sydlige højdepunkter Kom med på safari i Tanzania og besøg nogle af Afrikas mest fantastiske safariområder Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde

Læs mere

PhotoCare Special Foto-safari, 9 dage.

PhotoCare Special Foto-safari, 9 dage. PhotoCare Special Foto-safari, 9 dage. Dag 1: Fly til Kenya Vi flyver fra Danmark via Amsterdam, til Nairobi, Kenya. Vi flyver med KLM / Kenya Airways. Dag 2: Nairobi National Park, Daphne Sheldrick s

Læs mere

Masai Safari i Kenya ,- 8 dage. Ring

Masai Safari i Kenya ,- 8 dage. Ring Masai Safari i Kenya Ønsker I den ægte safarifølelse, hvor I kommer i nærkontakt med naturen, dyrene og lokalbefolkningen? Så er denne safaritur noget for jer! På denne safarirejse skal I bo på camps,

Læs mere

BADEFERIE PÅ TRAVELLERS BEACH HOTEL

BADEFERIE PÅ TRAVELLERS BEACH HOTEL Dato: 12. 08 2019 BADEFERIE PÅ TRAVELLERS BEACH HOTEL Familiær og afslappet stemning med mulighed for mange aktiviteter Tlf.: (+45) 56 36 25 45 www.safarieksperten.dk info@safarieksperten.dk Safari Eksperten

Læs mere

MASAI MARAS BIG FIVE

MASAI MARAS BIG FIVE Dato:. MASAI MARAS BIG FIVE Safari Eksperten byder dig velkommen til en safarioplevelse i særklasse. Denne tur giver dig fred og ro til at fordybe dig i den... Tlf.: (+45) 56 36 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 2.del

Dagbog Tanzania 2009 2.del Dagbog Tanzania 2009 2.del Aften Ruaha National Park den 21-sep- 2009. Transport dag - i dag har vi kørt turen fra Mikumi som vi forlod kl. 8 15 og til Ruaha NP. hvortil vi ankom kl. 15 00. En stille og

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

EVENTYRLIGE TANZANIA SAFARI

EVENTYRLIGE TANZANIA SAFARI Dato: 02. 01 2017 EVENTYRLIGE TANZANIA SAFARI Denne spændende Tanzania safari med dansktalende rejseleder, tager jer på en spændende rejse blandt Tanzanias magiske dyreliv. Rejsen foregår på den perfekte

Læs mere

Uganda Fly-In Gorilla Trekking

Uganda Fly-In Gorilla Trekking Uganda Fly-In Gorilla Trekking 4 dage fra kr. 13.500 REJSERUTE: ENTEBBE - BWINDI - ENTEBBE Fly-in fra safari i f.eks Kenya og Tanzania og oplev de store bjerggorillaer Tlf.: 8873 4000 africatours.dk info@africatours.dk

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Tanzanias nordlige højdepunkter 11 dage Kontakt os for pris T arangire - Lake Manyara - Ngorongoro - Serengeti BENNS Safari byder velkommen til en forrygende safari til et af verdens absolut førende safarilande,

Læs mere

Det bedste af Kenya og Tanzania

Det bedste af Kenya og Tanzania Det bedste af Kenya og Tanzania Lake Nakuru - Lake Naivasha - Masai Mara - Serengeti - Ngorongoro Den klassiske rundrejse, der forbinder verdens to bedste safarilande på den helt logiske måde: I campingtelte,

Læs mere

Forlæng med campingsafari i Chobe. Per person 2 dage fra kr v/2 pers.

Forlæng med campingsafari i Chobe. Per person 2 dage fra kr v/2 pers. Forlæng med campingsafari i Chobe Per person 2 dage fra kr. 2.100 v/2 pers. REJSERUTE: VICTORIA FALLS - CHOBE NATIONAL PARK - VICTORIA FALLS Indkvartering i campingtelte med savannens lyde som nærmeste

Læs mere

Sol, strand og afslapning. 15 dage fra kr

Sol, strand og afslapning. 15 dage fra kr Sol, strand og afslapning 15 dage fra kr. 12.495 Badeferie på den berømte Diani Beach på den prisbelønnede Leopard Beach Resort Afrejse hver dag hele året, mulighed for tilkøb af flere eller færre dage,

Læs mere

Malariafri Familie Safari i Sydafrika

Malariafri Familie Safari i Sydafrika Malariafri Familie Safari i Sydafrika 12 dage fra kr. 18.600,- REJSERUTE: JOHANNESBURG - PILANESBERG N.P. - SUN CITY - CAPE TOWN Malariafri og familievenlig rundrejse med indkvartering i familieværelser

Læs mere

8 DAGE MED AFREJSE PÅ ALLE TIRSDAGE I HELE 2016, SOM EN DEL AF EN GRUPPE Arusha - Ngorongoro - Serengeti - Lake Manyara

8 DAGE MED AFREJSE PÅ ALLE TIRSDAGE I HELE 2016, SOM EN DEL AF EN GRUPPE Arusha - Ngorongoro - Serengeti - Lake Manyara Tanzania Safari 8 DAGE MED AFREJSE PÅ ALLE TIRSDAGE I HELE 2016, SOM EN DEL AF EN GRUPPE Arusha - Ngorongoro - Serengeti - Lake Manyara Pris pr. person i april/maj fra kr. 18.300,Pris pr. person fra maj-okt.

Læs mere

Uganda Perler På Stribe

Uganda Perler På Stribe PRIVAT SAFARI MED ENGELSK- TALENDE REJSELEDER INKL. CHIMPANSE OG GORILLA PERMIT VÆRDI KR. 5.000 Uganda Perler På Stribe 9 DAGE MED AFREJSE HVER DAG, ÅRET RUNDT. Entebbe Kibale Queen Elizabeth N.P Bwindi

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

TANZANIAS HøJDEPUNKTER OG ZANZIBAR BADEFERIE

TANZANIAS HøJDEPUNKTER OG ZANZIBAR BADEFERIE Dato: 02. 07 2016 TANZANIAS HøJDEPUNKTER OG ZANZIBAR BADEFERIE Fantastiske safarioplevelser og en herlig badeferie på Zanzibar venter på denne rejse. Safarien byder... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Big Five Kenya Safari

Big Five Kenya Safari Big Five Kenya Safari 9 dage fra kr. 18.600 v/6 deltagere REJSERUTE: NAIROBI - OL PEJETA - NAKURU - NAIVASHA - MASAI MARA - NAIROBI Privat safari med mulighed for afrejse hver dag året rundt, du bestemmer

Læs mere

Botswanas nordlige højdepunkter

Botswanas nordlige højdepunkter Botswanas nordlige højdepunkter Denne kvalitets safari byder på Botswanas mest berømte safariområder, hvor safarikørsel i åbne biler, vandresafaris og sejlture er udgangspunktet for søgen efter Botswanas

Læs mere

Blixens Kenya Safari

Blixens Kenya Safari Blixens Kenya Safari 10 dage fra kr. 16.800 ved 4/personer REJSERUTE: NAIROBI ABERDARE SAMBURU NAKURU NAIVASHA MASAI MARA Privat safari med mulighed for afrejse hver dag året rundt, du bestemmer Tlf.:

Læs mere

MØD AFRIKA ULDUM HØJSKOLE

MØD AFRIKA ULDUM HØJSKOLE MØD AFRIKA ULDUM HØJSKOLE Det her kan du opleve - blandt meget andet BESØG I KIRKE OG MOSKE SAFARI BESØG HOS M OFF ROAD BESØG PÅ BØRNEHJEM Pris: ca. 15.000 kr. To årlige rejser i januar og juni. Varighed:

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Bestig Kilimanjaro via Machame-ruten

Bestig Kilimanjaro via Machame-ruten Bestig Kilimanjaro via Machame-ruten På denne vandring får I muligheden for at opnå det, som mange drømmer om: At bestige enestående Mount Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg og verdens højeste enkeltstående

Læs mere

Nigel Archer Safaris. Kenya

Nigel Archer Safaris. Kenya Side 1 af 6 Nigel Archer Safaris Kenya Nigel Archer har igennem mange år været kendt som en yderst erfaren professionell jæger på såvel storvildt, plains game og fuglejagt. Hans baggrund som både akademisk

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

KLASSISK TANZANIA SAFARI

KLASSISK TANZANIA SAFARI Dato: 30. 07 2019 KLASSISK TANZANIA SAFARI På denne rejse opleves varierede landskaber og et utroligt dyreliv. Undervejs bor man på skønne lodges og teltcamps med masser af atmosfære og rigtig høj standard

Læs mere

Specialrejse med Folkeskolen: FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE

Specialrejse med Folkeskolen: FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE Specialrejse med Folkeskolen: FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE Afrejse: d. 15.-31.oktober 2013 og d. 11.-27. februar 2014 Specialrejse med Folkeskolen: FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE

Læs mere

Tanzanias hemmeligheder

Tanzanias hemmeligheder Tanzanias hemmeligheder De Sydlige Parker Selous, Ruaha & Mikumi Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde områder, der kun i meget begrænset omfang er mærket

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Big Cat Safari 2016 DANSKTALENDE REJSELEDER

Big Cat Safari 2016 DANSKTALENDE REJSELEDER DANSKTALENDE REJSELEDER Big Cat Safari 2016 BIG CAT SAFARI 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder fra kr. 23.495,Opskriften på en fantastisk safari er enkel. Man tager et af verdens bedste safarilande,

Læs mere

Kenyas Eventyrlige Familie Safari

Kenyas Eventyrlige Familie Safari Kenyas Eventyrlige Familie Safari 11 dage fra kr. 19.800 REJSERUTE: NAIROBI OL PEJETA NAIVASHA MASAI MARA NAIROBI - MOMBASA 100% garanti for afrejse og 100% garanti for dansktalende safariekspert Geoffrey

Læs mere

TJEK DIN VIDEN! LØVE

TJEK DIN VIDEN! LØVE TJEK DIN VIDEN! Opgaver til Dyr i Afrika 2 Navn: Klasse: Dato: Indhold LØVE 1. Hvor kan du læse om flokken? Side: Gå tæt på teksten 2. Hvor mange kilo kød skal en stor han-løve helst æde hver dag? 3. Hvor

Læs mere

Fra Kilimanjaro til Masai Mara. Dansk rejseleder og kørsel i 4x4

Fra Kilimanjaro til Masai Mara. Dansk rejseleder og kørsel i 4x4 Dansk rejseleder og kørsel i 4x4 ber og m e t p 24. se tober 2017 16. ok Fra Kilimanjaro til Masai Mara 12 dage med dansk ekspertrejseleder fra kr. 25.450,Udsigten til storslåede Kilimanjaro, kombineret

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Langtidsferie ved Kenyakysten

Langtidsferie ved Kenyakysten Langtidsferie ved Kenyakysten En måneds badeferie ved Det Indiske Ocean i Kenya. Hvorfor ikke rive en måned ud af kalenderen i den mørkeste og koldeste vinterperiode og forkæle jer selv med et solfyldt,

Læs mere

TJEK DIN VIDEN! ELEFANT

TJEK DIN VIDEN! ELEFANT TJEK DIN VIDEN! Opgaver til Dyr i Afrika 1 Navn: Klasse: Dato: ELEFANT Indhold 1. Hvor kan du læse om snablen? Side: Gå tæt på teksten 2. Hvor mange muskler er der i en snabel? 3. Hvad æder elefanter?

Læs mere

De store savanner i Kenya. 8 dage

De store savanner i Kenya. 8 dage De store savanner i Kenya 8 dage Overskriften på denne safari er store vider som koncentrerer sig om Kenyas største og bedste safariområder nemlig Amboseli og Masai Mara. Det er de store savanner og det

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Tanzanias hemmeligheder 13 dage Kontakt os for pris De Sydlige Parker Selous, Ruaha & Mikumi Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde områder, der kun i meget

Læs mere

Badeferie på the Sands at Chale Island

Badeferie på the Sands at Chale Island Badeferie på the Sands at Chale Island 12 dage fra kr. 10.995 REJSERUTE: NAIROBI - MOMBASA - CHALE ISLAND - MOMBASA - NAIROBI Afrejse hver dag hele året, mulighed for tilkøb af flere eller færre dage,

Læs mere

Badeferie på the Sands at Chale Island

Badeferie på the Sands at Chale Island Badeferie på the Sands at Chale Island 10 dage fra kr. 10.200 REJSERUTE: NAIROBI - MOMBASA - CHALE ISLAND - MOMBASA - NAIROBI Afrejse hver dag hele året, mulighed for tilkøb af flere eller færre dage,

Læs mere

Naturfænomenet Victoria Falls, paradiset Chobe og imponerende Hwange

Naturfænomenet Victoria Falls, paradiset Chobe og imponerende Hwange AFREJSE HVER DAG, ÅRET RUNDT Naturfænomenet Victoria Falls, paradiset Chobe og imponerende Hwange VICTORIA FALLS CHOBE HWANGE VICTORIA FALLS. 11 dage med dyrerig safari i Chobe og Hwange og imponerende

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA Dato: 24. 06 2016 KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA På denne dejlige safari til Tanzanias verdensberømte nordlige safariområder kan nogle af Afrikas... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Maries Elefant Safari 2013 Afrejse fra Aalborg, 14. oktober 2013

Maries Elefant Safari 2013 Afrejse fra Aalborg, 14. oktober 2013 Maries Elefant Safari 2013 Afrejse fra Aalborg, 14. oktober 2013 Oplev bl.a.: Elefanterne i Amboseli. Udsigten til Kilimanjaro. Sejltur blandt flodheste. Den store gnu- og zebravandring i Masai Mara. Det

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Godt at vide: Godt at vide:

Godt at vide: Godt at vide: giraf elefant giraf 1. Giraffen er verdens højeste landlevende dyr. 2. En voksen hangiraf måler cirka 5 meter og vejer cirka 1.100 kg. 3. Giraffer er drøvtyggere og lever på den afrikanske savanne. 4.

Læs mere

Kenya Elefanternes Paradis

Kenya Elefanternes Paradis and VIP Eksklusivt for 18 gæster Kenya Elefanternes Paradis 9 dage fra kr. 25.650,- Rejserute: Nairobi Mara North Conservancy Nairobi Danmark Rejseleder: Jesper Stagegaard Med Jesper Stagegaard, direktør

Læs mere

Mombasa Badeferie. 12 dage fra kr

Mombasa Badeferie. 12 dage fra kr Mombasa Badeferie 12 dage fra kr. 10.300 Ophold på Severin Sea Lodge - på Mombasas nordkyst. Mulighed for valg af andet hotel. Afrejse hver dag hele året, mulighed for tilkøb af flere eller færre dage,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

Badeferie på The Sands of Chale Island

Badeferie på The Sands of Chale Island 10 dage på badeferiehotel på den skønne Chale Island ved Kenya Kysten Badeferie på The Sands of Chale Island 10 dage med afrejse hver dag, året rundt. Mulighed for færre eller flere dage. Pris per person

Læs mere

Man kan kun se rigtigt, med hjertet!

Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Mark 2,1-12 Salmer: 3-31-423-667-439/412-587 Kollekt: Johansen, s. 155 Som vintergrene i afmagt rækker mod dagens rum, ber vi om glæde og lys fra Guds evangelium I

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Kenya Drømme Safari 2017 DANSKTALENDE REJSELEDER

Kenya Drømme Safari 2017 DANSKTALENDE REJSELEDER DANSKTALENDE REJSELEDER Kenya Drømme Safari 2017 12 skønne dage på safari i Kenya og med 100 % garanti for dansktalende ekspertrejseleder fra kr. 19.400,Velkommen til en vidunderlig Kenya-safari med dansktalende

Læs mere

Ni nætter er i stemningsfulde camps og tre nætter på glimrende 3-4* lodges/hoteller, hvor personalet sørger for alt vedrørende opsætning af campen.

Ni nætter er i stemningsfulde camps og tre nætter på glimrende 3-4* lodges/hoteller, hvor personalet sørger for alt vedrørende opsætning af campen. Botswanas nordlige højdepunkter 15 dage fra kr. 28.475,- pr. person Inkl. fly og safarirejse Denne kvalitets safari byder på Botswanas mest berømte safariområder, hvor safarikørsel i åbne biler, vandresafaris

Læs mere

Safari i Sydafrika 2020 hele verden i et land

Safari i Sydafrika 2020 hele verden i et land Safari i Sydafrika 2020 hele verden i et land Afrikas Horisonter Luksus Safari Cape Town Og Vinland Syd Afrika 2020 Oplev Sydafrikas imponerende natur og fantastiske dyreliv Bo i luksushus på Blyde Wildlife

Læs mere

Tanzania s Ngorongoro højland og savanne Ni dages eksklusiv safari Arusha Tarangire Ngorongoro og Serengeti

Tanzania s Ngorongoro højland og savanne Ni dages eksklusiv safari Arusha Tarangire Ngorongoro og Serengeti Tanzania s Ngorongoro højland og savanne Ni dages eksklusiv safari Arusha Tarangire Ngorongoro og Serengeti Velkommen til verdens formodentligt mest komplette safariland, Tanzania. På rejsen kommer I til

Læs mere

Afrika. på første række. Nyati Cheetah Camp

Afrika. på første række. Nyati Cheetah Camp Afrika på første række Nyati Cheetah Camp fra106.970,- Prisen er for 10 dages luksus safariophold for 6 personer med alle måltider, dagligt turprogram, transfer og fly t/r Kom på privat luksussafari i

Læs mere

På fotosafari til det vilde Kenya

På fotosafari til det vilde Kenya På fotosafari til det vilde Kenya...med de to naturfotografer og eventyrere Helle Olsen & Uri Golman. Afrejse 25. februar og 26. oktober 2016. Tag med på dette unikke afrikanske eventyr, og få muligheden

Læs mere

Tag på safari med børnene

Tag på safari med børnene Tag på safari med børnene All inclusive Afrikarejse - perfekt for børnefamilier En grupperejse for min. 8 voksne - sammensat for familier med børn. Turen byder på safarioplevelser af de helt store, picnic

Læs mere

Kenya grupperejse. 14 dages luksus safari I gnuernes Masai Mara. Med dansk rejseleder og rejsebureauets biologi i dyreadfærd

Kenya grupperejse. 14 dages luksus safari I gnuernes Masai Mara. Med dansk rejseleder og rejsebureauets biologi i dyreadfærd 14 dages luksus safari I gnuernes Masai Mara Med dansk rejseleder og rejsebureauets biologi i dyreadfærd Forord Det er med stolthed vi udbyder denne safari som har fokus på Kenyas dyreliv og den store

Læs mere

Havenisserne flytter ind

Havenisserne flytter ind Havenisserne flytter ind Om havenisserne flytter ind I løbet af de sidste par år er flygtningestrømmen fra krigshærgede- og katastrofeområder vokset støt. For os, der bor i den her del af verden, er det

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Tanzania Big Five Safari 9 dage fra kr. 16.900,- pr. person Inkl. fly, transp ort, ind kvartering, m.m. 9 dage fantastisk, firehjulstrukket safari- rejse i T anzania En fantastisk safari-rejse til Tanzania

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

ÆBLET. historien om Adam og Eva.

ÆBLET. historien om Adam og Eva. Side 3 ÆBLET historien om Adam og Eva 1 Dag og nat 4 2 Adam og Eva 6 3 Træet 8 4 En dejlig tid 10 5 Røde æbler 12 6 Slangen 14 7 Pluk det 16 8 Nøgne 20 9 Hvor er I? 22 10 Det var ikke mig 24 11 Guds straf

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at...

På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at... Dato: 28. 06 2016 NAMIBIA LODGE SAFARI På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Victoria Falls og safari i Zimbabwe

Victoria Falls og safari i Zimbabwe Victoria Falls og safari i Zimbabwe Fra Victoria Falls til Hwange National Park Tag med på en indholdsrig safari i Zimbabwe, hvor I skal opleve naturunderet Victoria Falls og Afrikas vilde dyreliv i landets

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere