så tæt er du på din genbrugsstation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "så tæt er du på din genbrugsstation"

Transkript

1 så tæt er du på din genbrugsstation Radius indenfor 2 km / 500 m Borgervænget tingbjerg Haraldsgade Bispeengen Møllegade Gartnergade Christiania Vermlandsgade Vasbygade Kulbanevej Hørgården se alle adresser og åbningstider på side 7. genbrugsstationer nærgenbrugsstationer erne er større stationer, der modtager cirka 30 forskellige typer affald og som regel har åbent alle ugens dage. Der er adgang for køretøjer med en totalvægt på kilo. erne er mindre stationer, der modtager cirka 11 forskellige affaldstyper. Der er ty pisk åbent tre gange om ugen, undtagen på Christia nias, der har åbent alle dage. Find mere info om din lokale nærgenbrugsstation på kk.dk/genbrugsstationer.

2 nyhedsbrev fra københavns kommune juni 2016 AFFALD KBH D E H G I L LEJ Godt gået, København! Hit med tøjet læs mere på SIDE 2 læs mere på SIDE 3 Vi sorterer som aldrig før Nu genbruger vi dine gamle klude Sparepærer er farligt affald de kan også genanvendes læs mere på SIDE 4

3 02 sortering LEJLIGHED hård pl a s t me ta l tr æ el ek t r o nik Vi afleverer hård plast, metal og elektronik i stigende mængder. Godt gået, København! Flere og flere københavnere sorterer deres genanvendelige affald og afleverer det i beholderne til fx hård plast, metal og elektronik. Nu genanvender vi 34 % af husholdningsaffaldet. Siden Københavns Kommune i 2012 begyndte at køre nye beholdere ud til hård plast, metal og elektronik, er genan vendelsesprocenten for husholdningsaffaldet i byen steget fra 27 % til 34 %. Københavnerne benytter i stigende grad de nye beholdere foruden alle de andre beholdere til gen anvendeligt affald som fx papir, pap, glas m.m. Affald er en ressource Vi skal genanvende 45 % af husholdningsaffaldet i Derfor indfører vi nye affaldsordninger, som skal bane vejen for de nye vaner. Du kan læse mere på kk.dk/affald. Men selv om det går den helt rigtige vej, så er der alligevel et stykke vej til målet om, at 45 % af det genanvendelige husholdningsaffald skal afleveres til genbrug i Der skal altså skrues endnu mere op for sorteringen, og derfor er der også flere nye tiltag på vej fra Københavns Kommune. I 2014 begyndte udrulningen af beholdere til metal/plast, pap og bioaffald (organisk affald) til villaer og rækkehuse, og selv om ikke alle bydele har fået beholderne endnu, så er indsamlingsmængderne også her stigende. Nu skal træet genbruges Som noget nyt skal alle københavnere også sortere det genanvendelige træ fra og stille det for sig selv, når de af leverer ting til storskrald. På den måde sikres det, at træet, som udgør hele 40 % af storskraldet, kan genanvendes.

4 03 Hver eneste måned ryger tonsvis af brugbart tøj på forbrændingen, selv om det kunne have været til gavn og glæde for andre. Det bliver til hele ton tekstiler på et år. Men nu kan du aflevere alle slags tekstiler, bælter, dyner og sko til genbrug på byens 11 genbrugsstationer også det slidte og hullede. Tekstilaffald har i de seneste årtier været en støt voksende affaldstype. For selv om mange danskere for længst har vænnet sig til både at købe, sælge og donere brugt tøj og sko, så ryger meget utidssvarende og slidt tøj, sko og teks tiler i skraldespanden. Og det er synd og skam. For det meste af det kan bruges igen, hvis det håndteres rigtigt. Med den rette indsamling, sortering og distribution kan de fleste tekstiler og sko gen bruges direkte eller genanvendes i nye produkter. Forbrug af tøj stiger De seneste ti år er vores forbrug af tøj og andre tekstiler steget med 30 %. Eller omregnet anskaffer vi danskere os i gennemsnit 16 kilo tøj om året. Heraf er det kun omkring en tredjedel, der direkte går til genbrug. De resterende to tredjedele eller omkring årlige ton ryger direkte ud med vores øvrige skrald. Da det samtidig er et faktum, at tekstilproduktion på verdensplan er meget miljøbelastende, giver det også af den grund rigtig god mening at forlænge tøjets levetid så længe som muligt. Indsamling på genbrugsstationerne Derfor har Københavns Kommune nu gjort det muligt at aflevere alle slags tekstiler og sko til genbrug på byens fem nærgenbrugsstationer og seks genbrugsstationer. Herfra bliver tekstilerne sendt til eftersortering og blandt andet distribueret videre til 3. verdenslande og forarbejdning til nye produkter. Du kan stadig donere Det er selvfølgelig ikke meningen, at du skal holde op med at donere dit tøj i genbrugsbutikker som fx Kirkens Korshær eller Røde Kors. Men nu har du altså også muligheden for at komme af med tøj og sko på genbrugsstationerne, så mindst muligt går til spilde. BONUSINFO En dansker anskaffer i gennemsnit cirka 16 kilo nyt tøj om året. Heraf går kun 1/3 til direkte genbrug, mens 2/3 eller omkring årlige ton ryger ud med det øvrige skrald. Op mod 80 % af vores kasserede tøj kan bruges af andre.

5 04 sortering LEJLIGHED papir er blåt Måske har du lagt mærke til, at affaldet i København har fået farve. Vi har nemlig givet de forskellige affaldstyper hver deres farve, så det er nemmere at se, hvor affaldet skal afleveres. Farverne bruger vi i informationsmaterialer, på lågene af de nye beholdere til metal, hård plast og elektronik, og efterhånden også på andre beholdere. Derfor kan du også nu se farverne på de skraldebiler, der kører rundt i byen og samler affald ind. Hvis du hen over sommeren besøger en af de københavnske biografer, vil du i reklameblokken støde på en af vores film om sortering og genbrug, som også viser affaldets farver. Andre følger trop På nuværende tidspunkt har de 19 ejerkommuner under I/S Vestforbrænding også overtaget de københavnske farver, ligesom andre kommuner har har forskellige vist interesse for at Affaldet i københavn farver. På kk.dk/affald kan du se en benytte dem. Det handler selvfølgelig alt sammen om sorteringsguide med de forskellige farver. at signalere så tydeligt som muligt, at affaldet altså skal sorteres og puttes i forskellige beholdere, for så kan det genanvendes i stedet for at gå op i røg i forbrændingsan Hent en sorteringsguide på kk.dk/affald. læggenes ovne. bonusinfo SPAREPÆRER ER FARLIGT AFFALD Sparepære, A-pære, halogenpære, energisparepære, gløde pære, neonrør og lysstofrør. Kært barn har mange navne, og vi danskere bruger mange forskellige slags lyskilder, når vinter mørket skal fortrænges, eller sommernætterne lyses op. Men hvad gør du med din elpære, når den ikke duer længere? Kviksølv Mange af de nye pærer indeholder kviksølv, og alle typer el pærer kan indeholde miljøskadelige stoffer. Derfor skal du aflevere alle slags elpærer som farligt affald. Så skåner du miljøet og sikrer, at op mod 90 % af materialerne bliver genanvendt. Dine elpærer skal afleveres som farligt affald. Op mod 90 % af materialerne fra pærerne kan genanvendes.

6 05 spærrer din cykel for skraldemanden? Vi er kendt som verdens bedste cykelby, og mange københavnere fragter dagligt børn og indkøb rundt på cykel. Men de parkerede cykler giver problemer for skraldemændene. Vi kører på cykel til arbejde og i børnehave, og ofte skal cyklerne parkeres i en fart, inden vi halser videre til næste møde. Desværre oplever skralde mændene dagligt, at de ikke kan komme til affaldsbeholderne, fordi vejen er spærret af cykler, biler eller motorcykler, der blokerer for porte, skralde rum eller dæksler til mobilsug. Biler i vejen Når adgangsvejen er spærret, kan skraldemændene ikke komme til at tømme beholderne, og de må efterlade dem fyldte. Vær derfor opmærksom på, hvor du stiller din cykel, bil, motorcykel eller barnevogn, så du ikke er skyld i, at beholderne ikke bliver tømt. tr æ JA TAK TIL: Reoler, kommoder, skabe, borde, stole, ubehandlede brædder, planker, træpaller mv. Bemærk: Må gerne indeholde små fremmedlegemer som søm, skruer, møbelbeslag, håndtag og lign. Det må derimod ikke indeholde sammensatte produkter eller møbeldele af fx metal, stof, plast og isolering. NEJ TAK TIL: Imprægneret og udendørs træ, fodlister, vinduesrammer og bygge affald, der er behandlet med fx maling, lak eller lignende. Hvis cykler, barnevogne eller biler spærrer vejen, kan skraldemanden ikke tømme beholderne. Træ skal da genanvendes 40 % af storskraldet er træ, som kan genanvendes i stedet for at blive brændt af. Derfor skal du nu stille dit genanvende lige træ ved siden af storskraldet. Når du afleverer storskrald, så bliver langt det meste kørt på forbrændingen, og det er spild af ressourcer. Rigtig meget storskrald er faktisk stole, borde og kommoder af træ, der bør genanvendes i fx spånpladeproduktion. Træ for sig Siden 1. maj har storskraldsbilen fået følge af en ny skraldebil, som udelukkende samler træ ind. Derfor skal du sørge for, at træet står for sig og hverken står placeret sammen med stort elektronikaffald eller det almindelige storskrald. Det drejer sig om inventar af træ samt ubehandlet byggeaffald af træ, der stammer fra gør det selv -arbejde. Hvis der er hyret en hånd værker til et projekt, så er det håndværkerfirmaet, der skal sørge for at komme af med byggeaffaldet.

7 v 06 nyt fra affald kbh LEJLIGHED Skraldebiler på gas København var i 2014 en af de første kom muner, der begyndte at hente affald i gas drevne skraldebiler. Nu kører otte ud af ti skraldebiler i København på gas i stedet for diesel. Det giver både renere luft, mindre CO2-udslip og mindre støj. Hvis du er en af de mange københavnere, der har sagt ja tak til en beholder til dit bioaffald, så ved du allerede, at bioaffaldet blandt andet bliver brugt til at lave biogas. Og som et led i at gøre København CO2-neutralt i 2025 vil der hen over sommeren være 75 skraldebiler i byens gader, der kører på gas. De miljøvenlige skraldebiler er kommet til i forbindelse med, at der er kommet nye renovatører i de ti københavnske bydele. Mindre larm i gaden Men ikke nok med, at skraldebilerne kører på gas, de støjer også mindre. Mange af bilerne presser affaldet sammen ved hjælp af elektricitet i stedet for diesel. Dette er måske allermest interessant for beboerne i Indre By og Christians havn, hvor bilerne allerede må hente affald fra klokken 6 i stedet for klokken 7, som det er tilfældet i resten af byen. Forklaringen er, at der opstår trafikpropper i de smalle gader, hvis skraldebilen først henter affald, når rådhusuret har slået syv slag. Københavns Kommune har siden 2013 indarbejdet krav om miljøvenlige skraldebiler i udbuddet af affaldsindsamlingen. I dag kører 75 ud af 91 skralde biler på gas. Slå affaldet op på din telefon Hvordan er det nu med franskbrødskniven, og må jeg aflevere en gammel knallert som stor skrald? Hvis du er i tvivl om, hvor du skal aflevere dit affald, så kan du nemt og hurtigt finde ud af det med din mobil i hånden. Affalds ABC ligger på nettet, og her kan du via din smartphone eller tablet taste dit affald ind og få at vide, hvad du skal gøre med det. Hvis der er noget, der mangler på listen, kan du give os et tip, så opdaterer vi listen med det emne, der mangler. NOR DI MILJØMÆR SK ING KN papir bli r til papir Find Affalds ABC på kk.dk/affald Tryksag Affald og Genbrug Byens Drift Islands Brygge 37 Postboks København S kk.dk/affald Mail til redaktionen affaldsnyt@tmf.kk.dk Få nem Affaldsservice døgnet rundt på kk.dk/affald Layout TMF DESIGN foto Colourbox, Christian Lindgren, Københavns Kommune redaktion Mette Ebdrup og Susan Vera Mortensen Ansv. redaktør Enhedschef Jens Purup, Københavns Kommune. De nye gasbiler støjer også mindre.

8 07 Her ligger genbrugs stationerne Layout TMF DESIGN foto Colourbox, Christian Lindgren, Københavns Kommune redaktion Mette Ebdrup og Susan Vera Mortensen Ansv. redaktør Enhedschef Jens Purup, Københavns Kommune. Der er gratis adgang for alle borgere. Åbningstiderne er kundevenlige. Og personalet står klar til at guide og hjælpe dig med at komme af med dit affald. På genbrugsstationerne kan du aflevere op til 30 forskel lige typer affald helt gratis. Alle genbrugsstationer er bemandet, så du kan spørge personalet, hvis du er tvivl om, hvad der må afleveres, og hvordan det skal sorteres. Husk, at du på storskrald.dk gratis kan annoncere og tilbyde de ting, du ikke selv kan bruge længere, men som andre kan få glæde af. Så sparer du måske en tur til genbrugsstationen. Bispeengen 2200 kbh N Adgangsvej for gående og cyklister: Borups Allé 164 Adgangsvej for biler: Nordre Fasanvej 209 Åbent: hverdage kl , lør., søn- og helligdage kl Borgervænget Borgervænget 29, 2100 kbh Ø Åbent: man-fre kl , søn- og helligdage kl byttemarked HVER SØNDAG KL Du kan altid spørge personalet på genbrugsstationerne til råds, når du afleverer dit affald. Tingbjerg Ved Bygården 2, 2700 Brønshøj Åbent: tirsdag og torsdag kl , lørdag kl Gartnergade Gartnergade 8, 2200 kbh N Åbent: tirsdag og torsdag kl , lørdag kl Møllegade Møllegade 25C, 2200 kbh N Åbent: tirsdag og tordag kl , lørdag kl Kulbanevej Kulbanevej 4, 2500 Valby Åbent: hverdage kl , lør., søn- og helligdage kl byttecenter ALLE HVERDAGE KL Haraldsgade Vermundsgade 47A, 2100 kbh Ø Åbent: onsdag og fredag kl , søndag kl Vasbygade Vasbygade 26, 2450 kbh SV Åbent: hverdage kl , lør., søn- og helligdage kl Christiania Bådsmandsstræde 43, Prærien, 1470 kbh K Åbent: alle dage kl Vermlandsgade Herjedalgade 2-4, 2300 kbh S Åbent: hverdage kl , lør., søn- og helligdage kl byttecenter HVER ONS., FRE. OG SØN. KL Hørgården Brydes Allé 60A, 2300 kbh S Åbent: onsdag og fredag kl , søndag kl

så tæt er du på din genbrugsstation

så tæt er du på din genbrugsstation så tæt er du på din genbrugsstation Radius indenfor 2 km / 500 m Borgervænget tingbjerg Haraldsgade Bispeengen Møllegade Gartnergade Christiania Vermlandsgade Vasbygade Kulbanevej Hørgården se alle adresser

Læs mere

LEJLIGHED. Træ til genbrug. Brug din genbrugsstation

LEJLIGHED. Træ til genbrug. Brug din genbrugsstation nyhedsbrev fra københavns kommune oktober 2015 AFFALD KBH LEJLIGHED Træ til genbrug Nu indsamles genbrugstræ separat LÆS MERE PÅ SIDE 4 Har I et miljøskab? Kom nemt af med det farlige affald LÆS MERE PÅ

Læs mere

KBH VILLA/RÆKKEHUS BLANDEDE AFFALDSTYPER SE, HVAD DU SKAL GØRE MED DEM BIOAFFALD HAVEAFFALD HUSK AT STILLE BEHOLDEREN FREM MANGE SORTERER PÅ LIVET LØS

KBH VILLA/RÆKKEHUS BLANDEDE AFFALDSTYPER SE, HVAD DU SKAL GØRE MED DEM BIOAFFALD HAVEAFFALD HUSK AT STILLE BEHOLDEREN FREM MANGE SORTERER PÅ LIVET LØS NYHEDSBREV FRA KØBENHAVNS KOMMUNE JUNI 2018 AFFALD KBH VILLA/RÆKKEHUS BIOAFFALD MANGE SORTERER PÅ LIVET LØS LÆS MERE SIDE 3 BLANDEDE AFFALDSTYPER SE, HVAD DU SKAL GØRE MED DEM LÆS MERE SIDE 4 HAVEAFFALD

Læs mere

KBH. villa/rækkehus. godt at vide om bioaffald. til villaer

KBH. villa/rækkehus. godt at vide om bioaffald. til villaer nyhedsbrev fra københavns kommune oktober 2015 AFFALD KBH villa/rækkehus NYE BEHOLDERE til villaer husk tilmelding godt at vide om bioaffald fra skræl til energi træ TIL GENBRUG Nu indsamles genbrugstræ

Læs mere

KBH LEJLIGHED BLANDEDE AFFALDSTYPER SE, HVAD DU SKAL GØRE MED DEM BIOAFFALD HAVEAFFALD FRA GÅRDEN SÅDAN KOMMER I AF MED DET

KBH LEJLIGHED BLANDEDE AFFALDSTYPER SE, HVAD DU SKAL GØRE MED DEM BIOAFFALD HAVEAFFALD FRA GÅRDEN SÅDAN KOMMER I AF MED DET NYHEDSBREV FRA KØBENHAVNS KOMMUNE JUNI 2018 AFFALD KBH LEJLIGHED BIOAFFALD MANGE SORTERER PÅ LIVET LØS LÆS MERE SIDE 3 BLANDEDE AFFALDSTYPER SE, HVAD DU SKAL GØRE MED DEM LÆS MERE PÅ SIDE 4 HAVEAFFALD

Læs mere

PLAST. Plast skal være fri for fødevarer og drypfri.

PLAST. Plast skal være fri for fødevarer og drypfri. PLAST Plast er fx emballage fra madvarer, frugt og grønt, dunke fra drikkevarer, shampoo, milde vaskemidler, opvaskemidler og rengøringsmidler, cd-hylstre og bobleplast, plastikposer fra slik, plastikindpakning

Læs mere

Kbh. nye beholdere. DU storskrald. genbrugsstationen. sådan afleverer. er lige om hjørnet. riv ud og gem

Kbh. nye beholdere. DU storskrald. genbrugsstationen. sådan afleverer. er lige om hjørnet. riv ud og gem nyhedsbrev fra københavns kommune SEPTEmbER 2013 AFFALD Kbh nye beholdere FaKTa om hård plast, metal og elektronik storskrald sådan afleverer DU storskrald genbrugsstationen er lige om hjørnet LÆS Mere

Læs mere

Affald til genbrug. Plastaffald. 21 Dæk med og uden fælge Ikke cykel- og knallertdæk.

Affald til genbrug. Plastaffald. 21 Dæk med og uden fælge Ikke cykel- og knallertdæk. Affald til genbrug 1 Papir Fx bøger, reklamer og telefonbøger. Plastomslag og ringbind. 5 Jern og metal Fx cykler, dåser, gaskomfurer, gryder og radiatorer. Elektronikaffald. 6 Pap og karton Fx rent og

Læs mere

sortering Dit affald er penge værd

sortering Dit affald er penge værd nyhedsbrev fra københavns kommune september 2010 AFFALD KBH guide til genbrugsstationer RIV UD OG GEM læs mere på BAGSIDEN sortering Dit affald er penge værd læs mere på side 2 og 3 HUS ELLER LEJLIGHED?

Læs mere

August Sådan sorterer du

August Sådan sorterer du August 2016 Sådan sorterer du Farven er din nøgle Først finder du den zone, affaldet hører til, derefter finder du det piktogram, affaldet har. Hvis du er i tvivl, er du altid velkommen til at spørge en

Læs mere

hjælp skraldemændene de henter 20.000 ton nem affaldsservice

hjælp skraldemændene de henter 20.000 ton nem affaldsservice nyhedsbrev fra københavns kommune oktober 2014 AFFALD KBH giv dine ting videre til andre LÆS MERE PÅ SIDE 2-3 hjælp skraldemændene de henter 20.000 ton på et år LÆS MERE PÅ SIDE 5 nem affaldsservice din

Læs mere

PLAST. Plast skal være fri for fødevarer og drypfri.

PLAST. Plast skal være fri for fødevarer og drypfri. PLAST Plast er fx emballage fra madvarer, frugt og grønt, dunke fra drikkevarer, shampoo, milde vaskemidler, opvaskemidler og rengøringsmidler, cd-hylstre og bobleplast, plastikposer fra slik, plastikindpakning

Læs mere

blød plast / klar Xxxxxxxxxx Genanvendes i nye produkter Fx: Afdækningsplast Plastfolier fra paller Blød plastemballage Krympefolie Bobleplast

blød plast / klar Xxxxxxxxxx Genanvendes i nye produkter Fx: Afdækningsplast Plastfolier fra paller Blød plastemballage Krympefolie Bobleplast erhvervsaffald blød plast / klar Xxxxxxxxxx Genanvendes i nye produkter Afdækningsplast Plastfolier fra paller Blød plastemballage Krympefolie Bobleplast Plasten skal være ren, tør og fri for fødevarer.

Læs mere

KBH. Jeg passer på miljøet for vores børns fremtid. læs mere på side 6-7

KBH. Jeg passer på miljøet for vores børns fremtid. læs mere på side 6-7 nyhedsbrev fra københavns kommune JUNI 2009 AFFALD KBH Jeg passer på miljøet for vores børns fremtid SORTER DIT AFFALD find nærmeste Genbrugsstation læs mere på side 2-3 SPAR PÅ SKRALDET følg varens vej

Læs mere

gør et Loppefund på genbrugsstationerne

gør et Loppefund på genbrugsstationerne nyhedsbrev fra københavns kommune juni 2012 AFFALD KBH Sortering starter i hjemmet gør et Loppefund på genbrugsstationerne se hvad dit affald bliver til LÆS MERE PÅ SIDE 2-3 LÆS MERE PÅ SIDE 4-5 riv ud

Læs mere

Brug pæren også når den er gået

Brug pæren også når den er gået Undgå forurening med kviksølv fra lyskilder: Brug pæren også når den er gået SPAREPÆRER OG LYSSTOFRØR INDEHOLDER KVIKSØLV. De skal indsamles korrekt for at undgå udledning af kviksølvet. Desværre ender

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om Ressourcer og Affald Mindre affald Bedre sortering fra borgere og erhverv Mere effektiv og miljøvenlig affaldsindsamling Bedre affaldsbehandling December 2015. Teknik-

Læs mere

AFFALD OG GENBRUG 2016

AFFALD OG GENBRUG 2016 AFFALD OG GENBRUG 2016 FOR VILLAER VILLALEJLIGHEDER OG RÆKKEHUSE TØMME- KALENDEREN ER BLEVET 100 PROCENT DIGITAL BIOAFFALD FORTSÆTTER I 2016 KÆRE BEBOER 9 ud af 10 sorterer til genbrug på Frederiksberg,

Læs mere

Affaldsguide. Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal.

Affaldsguide. Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Affaldsguide Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ

Læs mere

KBH VILLA/RÆKKEHUS JULETRÆER BLIVER TIL KOMPOST HUSK AT STILLE TRÆET FREM PÅ DEN RIGTIGE DATO LYS I MØRKET BEHOLDER-TJEK

KBH VILLA/RÆKKEHUS JULETRÆER BLIVER TIL KOMPOST HUSK AT STILLE TRÆET FREM PÅ DEN RIGTIGE DATO LYS I MØRKET BEHOLDER-TJEK NYHEDSBREV FRA KØBENHAVNS KOMMUNE DECEMBER 2016 AFFALD KBH VILLA/RÆKKEHUS JULETRÆER BLIVER TIL KOMPOST HUSK AT STILLE TRÆET FREM PÅ DEN RIGTIGE DATO LÆS MERE PÅ SIDE 2 LYS I MØRKET KAN DINE BEHOLDERE SES

Læs mere

Din nye affaldsordning. Etageejendomme og rækkehuse med fælles beholdere

Din nye affaldsordning. Etageejendomme og rækkehuse med fælles beholdere Din nye affaldsordning Etageejendomme og rækkehuse med fælles beholdere Sammen om genbrug I Rudersdal Kommune ønsker vi at tage ansvar og være med til at bevare de værdifulde ressourcer i affaldet. Derfor

Læs mere

KBH LEJLIGHED 4 UD AF 10 BATTERIER MILJØBILENS KØREPLAN BIOAFFALD I 2017 TRILLER DE FØRSTE BIOBEHOLDERE UD TIL ETAGEBOLIGER

KBH LEJLIGHED 4 UD AF 10 BATTERIER MILJØBILENS KØREPLAN BIOAFFALD I 2017 TRILLER DE FØRSTE BIOBEHOLDERE UD TIL ETAGEBOLIGER NYHEDSBREV FRA KØBENHAVNS KOMMUNE DECEMBER 2016 AFFALD KBH LEJLIGHED 4 UD AF 10 BATTERIER HAVNER I SKRALDE- SPANDEN LÆS MERE PÅ SIDE 5 BIOAFFALD I 2017 TRILLER DE FØRSTE BIOBEHOLDERE UD TIL ETAGEBOLIGER

Læs mere

Sortér lidt mer. Her er en sorteringsguide til dig, som bor i villa eller rækkehus.

Sortér lidt mer. Her er en sorteringsguide til dig, som bor i villa eller rækkehus. Sortér lidt mer Her er en sorteringsguide til dig, som bor i villa eller rækkehus. Dagrenovation (restaffald) brændes og bliver til el og varme dagrenovation Det affald, der er tilbage, når det farlige

Læs mere

REGLER FOR AFHENTNING AF AFFALD STANDPLADS, HOLDEPLADS, ADGANGSVEJ OG AFFALDSBEHOLDERE

REGLER FOR AFHENTNING AF AFFALD STANDPLADS, HOLDEPLADS, ADGANGSVEJ OG AFFALDSBEHOLDERE REGLER FOR AFHENTNING AF AFFALD STANDPLADS, HOLDEPLADS, ADGANGSVEJ OG AFFALDSBEHOLDERE 1 HOLDEPLADS/ ARBEJDSOMRÅDE 2 ADGANGSVEJ Holdepladsen er der, hvor skraldebilen er parkeret på vejen. Der skal være

Læs mere

Guide til genbrugsbeholderen. for dig som bor i parcelhus

Guide til genbrugsbeholderen. for dig som bor i parcelhus Guide til genbrugsbeholderen for dig som bor i parcelhus Guide til genbrugsbeholderen Med genbrugsguiden har du mulighed for at dykke ned i din genbrugsbeholder. Bliv lidt klogere på, hvad der må komme

Læs mere

G P M. Symboler ud for indsamlingsdagen viser, hvad vi tager med denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag

G P M. Symboler ud for indsamlingsdagen viser, hvad vi tager med denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag 2018 Land 1 denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag Genbrugsspand Hård plast Flasker/glas Jern/metal Papir og pap Batterier på låget Miljøkasser Kun fyldte kasser Stort genbrug Bestil afhentning på

Læs mere

T 1 1 F 1 F 1 M 1 14 O 1 L 1 O 2 L 2 L 2 T 2 T 2 S 2 T 3 S 3 S 3 O 3 F 3 M 3 23

T 1 1 F 1 F 1 M 1 14 O 1 L 1 O 2 L 2 L 2 T 2 T 2 S 2 T 3 S 3 S 3 O 3 F 3 M 3 23 2019 Land 5 denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag Genbrugsspand Hård plast Flasker/glas Jern/metal Papir og pap Batterier på låget Miljøkasser Kun fyldte kasser Stort genbrug Bestil afhentning på

Læs mere

DIN NYE AFFALDSORDNING

DIN NYE AFFALDSORDNING DIN NYE AFFALDSORDNING stadig Skidt er godt! NEMMERE OG MERE Roskilde Kommunes nye affaldsordning skal gøre det nemt for dig at sortere mere affald tæt på din bolig. I denne folder kan du læse om, hvordan

Læs mere

Nye beholdere til det genanvendelige affald

Nye beholdere til det genanvendelige affald sammen om GENBRUG Nye beholdere til det genanvendelige affald Pap, papir, plast, glas og metal er værdifulde ressourcer, som kan genbruges til nye produkter. Men det kræver, at det sorteres fra og ikke

Læs mere

Vend bladet og få din helt egen sorteringsguide XTRA! Genbrug. put støv og aske i lukkede poser. det Skal også sorteres

Vend bladet og få din helt egen sorteringsguide XTRA! Genbrug. put støv og aske i lukkede poser. det Skal også sorteres nyhedsbrev fra københavns kommune juni 2014 AFFALD KBH Vend bladet og få din helt egen sorteringsguide XTRA! go grillvane put støv og aske i lukkede poser LÆS MERE PÅ SIDE 2 det Skal også sorteres LÆS

Læs mere

Sortering. Sådan sorterer du dit affald. en del af byen

Sortering. Sådan sorterer du dit affald. en del af byen Sortering Sådan sorterer du dit affald en del af byen Hjælp til at sortere rigtigt Spørg genbrugsvejlederen hvis du er i tvivl om, hvordan du sorterer dit affald rigtigt. De hjælper gerne med vejledning.

Læs mere

Byd velkommen til Madam Skrald

Byd velkommen til Madam Skrald Byd velkommen til Madam Skrald din nye genbrugsbeholder Herlev Kommune indfører en ny måde at sortere affald på. Du er en af de 100 husstande, der har meldt sig som ambassadører for ordningen i forsøgsperioden.

Læs mere

Nye affaldsordninger i Køge Kommune

Nye affaldsordninger i Køge Kommune Nye affaldsordninger i Køge Kommune Februar 2019 Nyttige oplysninger fra Affald og Genbrug VI SORTERER AFFALD FORDI DET NYTTER! Kære politikere og kolleger Denne lille folder indeholder nyttig information

Læs mere

ELEKTRONIK. Det meste genanvendes resten specialbehandles

ELEKTRONIK. Det meste genanvendes resten specialbehandles ELEKTRONIK Det meste genanvendes resten specialbehandles Mobiltelefoner og opladere Eltandbørster Elektronisk legetøj Strygejern Mindre køkkenmaskiner som håndmixere, blendere etc. Postkort, sko og slips

Læs mere

DIN NYE AFFALDSORDNING

DIN NYE AFFALDSORDNING DIN NYE AFFALDSORDNING stadig Skidt er godt! NEMMERE OG MERE Roskilde Kommunes nye affaldsordning skal gøre det nemt for dig at sortere mere affald tæt på din bolig. I denne folder kan du læse om, hvordan

Læs mere

gladsaxe.dk/affald Hit med dit MADAFFALD ren så får du energi MADAFFALD

gladsaxe.dk/affald Hit med dit MADAFFALD ren så får du energi MADAFFALD gladsaxe.dk/affald Hit med dit ren så får du energi Så er det tid til at sortere madaffald Her er din nye køkkenspand til indsam Når du er kommet godt i gang med ling af madaffald i køkkenet. Den er sorteringen

Læs mere

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald Affaldsguide Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ Kære beboer I denne

Læs mere

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39 1 Indhold 1 Formål, metode og fordeling Side 3 2 Opsummering af nøgleresultater Side 6 3 Tilfredshed Side 8 4 Affaldssortering Side 27 5 Konklusion Side 39 2 1 Formål, metode og fordeling I dette afsnit

Læs mere

Nye affaldsordninger 2016

Nye affaldsordninger 2016 Nye affalds 2016 Du skal snart træffe et vigtigt valg omkring nye affaldsbeholdere. Denne folder hjælper dig med at designe en løsning, der passer til netop din husstand. Sortering i fire rum Indhold Sådan

Læs mere

Ren besked om affald. Pak pappet rigtigt - Se bagsiden

Ren besked om affald. Pak pappet rigtigt - Se bagsiden Ren besked om affald Pak pappet rigtigt - Se bagsiden Kan HÆNGes PÅ KØLESKABET Dagrenovation Ja, tak til ting fra den daglige husholdning uden farligt affald Det siger vi ja tak til: * Emballage fra mad

Læs mere

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Velkommen til Skraldetanterne dine nye affaldsbeholdere Brøndby Kommune gør det nu lettere for dig at sortere dit affald, så det kan blive genbrugt. Derfor får alle med

Læs mere

BOLIGFORENINGENS Guide til affald og genbrug. Til beboerne i ejendommen: Skriv adressen på ejendommen eller boligblokken.

BOLIGFORENINGENS Guide til affald og genbrug. Til beboerne i ejendommen: Skriv adressen på ejendommen eller boligblokken. BOLIGFORENINGENS Guide til affald og genbrug Til beboerne i ejendommen: Skriv adressen på ejendommen eller boligblokken. KONTAKTPERSON Jeg er kontaktperson for affald i denne boligforening. Du kan spørge

Læs mere

Status projekt Vejen til 50 % genanvendelse

Status projekt Vejen til 50 % genanvendelse Torvegade 74, 6700 Esbjerg Til beboerne i Tjæreborg Maj 2016 Status projekt Vejen til 50 % genanvendelse Vi er 2/3 gennem forsøget med at finde vejen til 50 % genanvendelse af husholdningsaffald, og tallene

Læs mere

PLAST. Sorteres efter type og bruges i nye produkter

PLAST. Sorteres efter type og bruges i nye produkter PLAST Sorteres efter type og bruges i nye produkter Plastemballage fra fødevarer Dunke fra drikkevarer, rengøringsmidler og shampoo Bobleplast Plastikindpakning fra afskårne blomster Slikposer NB: Plast

Læs mere

Handleplan 2014 for Affald

Handleplan 2014 for Affald Handleplan 2014 for Affald Handleplanen 2014 er en præsentation af de større opgaver, som skal gennemføres i det kommende år inden for affaldsområdet i Ballerup Kommune. I 2014 er der fokus på forsøg med

Læs mere

BIOAFFALD FORSØG I MADAFFALD OG GRØNT HAVEAFFALD FOR VILLAER VILLALEJLIGHEDER OG RÆKKEHUSE

BIOAFFALD FORSØG I MADAFFALD OG GRØNT HAVEAFFALD FOR VILLAER VILLALEJLIGHEDER OG RÆKKEHUSE BIO MAD OG GRØNT HAVE FOR VILLAER VILLALEJLIGHEDER OG RÆKKEHUSE FORSØG I 2016 DET KAN DU LÆSE I GUIDEN BIO Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Forsøg med bioaffald Tidsplan for forsøget Køkkenspand og bioposer

Læs mere

Affaldsguide. Bendz og Skelgården. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald. Elektronik og hårde hvidevarer

Affaldsguide. Bendz og Skelgården. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald. Elektronik og hårde hvidevarer Affaldsguide Bendz og Skelgården Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ Kære beboer I denne folder kan du finde

Læs mere

Rettelsesblad nr. 1 Indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune

Rettelsesblad nr. 1 Indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen 24. april 2018 Sagsnr.: 2017-0318478 Dokument: 2017-0318478-15 Sagsbehandler Iben Carlsen Rettelsesblad nr. 1 Indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune

Læs mere

Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald

Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald Sammen sorterer vi meget mere Vores affald er fyldt med værdifulde ressourcer, som vi kan udnytte, når blot vi sorterer. Med sorteringsguiden lige ved

Læs mere

Ny beholder til plast og metal til villaer og rækkehuse fra efteråret 2016

Ny beholder til plast og metal til villaer og rækkehuse fra efteråret 2016 Ny beholder til plast og metal til villaer og rækkehuse fra efteråret 2016 Se mere på de næste sider Ny beholder til plast og metal Som led i Gentofte Kommunes ambitioner om at sende mere affald til genanvendelse

Læs mere

Ren besked om affald. Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald

Ren besked om affald. Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald Ren besked om affald LÆS OM DE NYE ORDNINGER Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald Dagrenovation Ja, tak til ting fra den daglige husholdning

Læs mere

Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald

Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald Sammen sorterer vi meget mere Vores affald er fyldt med værdifulde ressourcer, som vi kan udnytte, når blot vi sorterer. Med sorteringsguiden lige ved

Læs mere

NYT FRA PILOTFORSØGET

NYT FRA PILOTFORSØGET NYT FRA PILOTFORSØGET DECEMBER 2012 GODT I GANG! Kære pilotdeltager Du har nu været i gang med at sortere affald til genbrug i godt fire måneder, og vi håber, at det er blevet en del af din dagligdag.

Læs mere

Ny affaldsløsning i GF Strandgårdsparken

Ny affaldsløsning i GF Strandgårdsparken Ny affaldsløsning i GF Strandgårdsparken 24.10.2016 Udarbejdet af bestyrelsen i Grundejerforening Strandgårdsparken i samarbejde med Daniel Lynge Hansen, Vestforbrænding Baggrund Det nationale mål er,

Læs mere

Nyt om genbrug. Nyhedsbrev til parcel- og rækkehuse. August 2019

Nyt om genbrug. Nyhedsbrev til parcel- og rækkehuse. August 2019 Nyt om genbrug Nyhedsbrev til parcel- og rækkehuse August 2019 Ny beholder til plast og metal Sortering nytter Kundeservice svarer Derfor sorterer vi I affaldets tjeneste NY BEHOLDER TIL PLAST OG METAL

Læs mere

Status på nye affaldsordninger for villaer i Furesø Kommune samt information til borgerne.

Status på nye affaldsordninger for villaer i Furesø Kommune samt information til borgerne. Status på nye affaldsordninger for villaer i Furesø Kommune samt information til borgerne. Baggrund Furesø Kommune ønsker at bidrage til opfyldelse af det nationale ressourcemål om at genanvende 50 % af

Læs mere

Her er en sorteringsguide til dig, som bor i lejlighed.

Her er en sorteringsguide til dig, som bor i lejlighed. Sortér lidt mer Her er en sorteringsguide til dig, som bor i lejlighed. Dagrenovation (restaffald) brændes og bliver til el og varme dagrenovation Typisk køkkenaffald og alt det affald, der er tilbage,

Læs mere

Ressourcer og affald i København Renescience OPI-projekt

Ressourcer og affald i København Renescience OPI-projekt Ressourcer og affald i København Renescience OPI-projekt Susanne Lindeneg, Bæredygtighed, Byens Udvikling. a02x@tmf.kk.dk Facts om København 580,000 Københavnere 290.000 husholdninger 90% etageboliger

Læs mere

AFFALDS- SORTERING SORTERINGSVEJLEDNING

AFFALDS- SORTERING SORTERINGSVEJLEDNING AFFALDS- SORTERING SORTERINGSVEJLEDNING SÅ SKAL DER SORTERES Når du sorterer korrekt, så sikrer vi at affaldet holdes adskilt hele vejen frem til genanvendelse. AFFALDET SORTERES I FEM TYPER - OG AFHENTES

Læs mere

Ressource- og Affaldsplan Lykkesholm 19. april 2018 Enheden for Affald og Genbrug / Anna Louise H Møller

Ressource- og Affaldsplan Lykkesholm 19. april 2018 Enheden for Affald og Genbrug / Anna Louise H Møller København - Intet spild af ressourcer Ressource- og Affaldsplan 2019-2024 Lykkesholm 19. april 2018 Enheden for Affald og Genbrug / Anna Louise H Møller Kg Fakta om København 2017: Boliger i København

Læs mere

GIV DIT AFFALD NYT LIV I JAMMERBUGT SMIDER VI RIGTIGT UD NY GENBRUGS- CONTAINER PÅ VEJ

GIV DIT AFFALD NYT LIV I JAMMERBUGT SMIDER VI RIGTIGT UD NY GENBRUGS- CONTAINER PÅ VEJ GIV DIT AFFALD NYT LIV I JAMMERBUGT SMIDER VI RIGTIGT UD NY GENBRUGS- CONTAINER PÅ VEJ S M GIV DIT AFFALD NYT LIV I D D E T R I G T U D I G T DU FÅR SNART EN NY GENBRUGSCONTAINER Hvis du har din egen papircontainer

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om Affald Totale affaldsmængder Husholdningsaffald - kildesortering Farligt affald Behandling Borgertilfredshed Baggrund for data om affald November 2013. Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

1. JUNI 20. Brøndby Kommune

1. JUNI 20. Brøndby Kommune une ndby Komm rø B l ti r e m rne kom Skraldetante 14 1. JUNI 20 Vær parat til dine nye affaldsbeholdere i juni 2014 Den 1. juni 2014 starter den nye affaldsordning. Allerede i april/maj måned får du dine

Læs mere

Lærervejledning. Besøg på genbrugspladsen for klasse. Om besøg på genbrugspladsen

Lærervejledning. Besøg på genbrugspladsen for klasse. Om besøg på genbrugspladsen Lærervejledning Besøg på genbrugspladsen for 0.-4. klasse Om besøg på genbrugspladsen Elever i grundskolens 0.-4. klasse inviteres til at besøge ARCs genbrugspladser. Ved besøget lærer eleverne at sortere

Læs mere

Sagsnr Beskrivelse af fire scenarier til at sikre mere genanvendelse

Sagsnr Beskrivelse af fire scenarier til at sikre mere genanvendelse KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 1 31-05-2016 Beskrivelse af fire scenarier til at sikre mere genanvendelse Alle scenarierne tager udgangspunkt i kildesortering som

Læs mere

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Gårdlauget Kertemindegaarden 2100 København Ø AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Til beboer & erhverv Indholdsfortegnelse: Side Emne 1 Introduktion. 1 + 2 Dagligt affald & Skraldesug. 3 Erhverv. 3 Sortering

Læs mere

4-i-i emballageaffald

4-i-i emballageaffald 4-i-i emballageaffald I dag har du mulighed for at aflevere dit emballageaffald på en genbrugsstation. Som en service udvider vi denne ordning med en 4-i-i beholder, der gør det nemmere for dig at komme

Læs mere

Lærervejledning Besøg genbrugspladsen 0.-4. klasse

Lærervejledning Besøg genbrugspladsen 0.-4. klasse Lærervejledning Besøg genbrugspladsen 0.-4. klasse I sommerhalvåret inviteres folkeskolens mindste elever til at besøge ARCs genbrugspladser. Ved besøget lærer eleverne at sortere affald i otte fraktioner,

Læs mere

Brevdato Afsender

Brevdato Afsender Brevdato 03-10-2019 Afsender Modtagere Akttitel Nicolai Lund Nygaard Pedersen (Sagsbehandler, Natur, Park og Miljø) Gitte Deleuran (GD@rudersdal.dk) Udsendelser til enfamilieboliger om ny affaldsordning

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om Ressourcer og Affald Mindre affald Bedre sortering fra borgere og erhverv Mere effektiv og miljøvenlig affaldsindsamling Bedre affaldsbehandling November 2014. Teknik-

Læs mere

Genbrug & affald NY genbrugsbeholder på vej til dig. i Billund Kommune

Genbrug & affald NY genbrugsbeholder på vej til dig. i Billund Kommune Genbrug & affald NY genbrugsbeholder på vej til dig i Billund Kommune 2 3 Ny genbrugsbeholder med 2 rum I september 2013 får alle husstande en grøn 240 liters genbrugsbeholder på hjul. Genbrugsbeholderen

Læs mere

nyt om affald - fra sommerhuse i Frederikssund Kommune

nyt om affald - fra sommerhuse i Frederikssund Kommune nyt om affald - fra sommerhuse i Frederikssund Kommune Kære sommerhusejer / borger Fra den 27. april 2009 får vi ens affaldsordninger i hele kommunen. Det betyder, du skal aflevere dit affald på en ny

Læs mere

Ved fælles indsats gør vi en forskel

Ved fælles indsats gør vi en forskel Projekt information om vejen til øget genanvendelse af tekstiler - drikkekartoner - hård plast Ved fælles indsats gør vi en forskel (550 udvalgte husstande i Vejen Kommune) Kære Borger Velkommen som deltager

Læs mere

Affaldssortering der er til at forstå

Affaldssortering der er til at forstå Skraldeguide Affaldssortering der er til at forstå Det kan være svært at finde rundt i, hvordan affald skal sorteres, og hvordan du hurtigt og miljøvenligt kan affaldssortere i hverdagen. Med denne guide

Læs mere

mindre AFFALD Sådan undgår du at smide ud

mindre AFFALD Sådan undgår du at smide ud nyhedsbrev fra københavns kommune juni 2010 AFFALD KBH sorteringsguide RIV UD OG GEM læs mere på BAGSIDEN mindre AFFALD Sådan undgår du at smide ud læs mere på side 2 HUS ELLER LEJLIGHED? ELSPAREPÆRER

Læs mere

Håndtering af affald. Afdeling 52 - Fyrkildevej

Håndtering af affald. Afdeling 52 - Fyrkildevej Håndtering af affald Afdeling 5 - Fyrkildevej Lån en trailer Ved bortskaffelse af diverse til genbrugsplads kan du låne en trailer ved henvendelse på varmemesterkontoret. Depositum kr. 00,- Indhold Affaldstyper...4

Læs mere

Svendborg uden affald. Gode råd til udlejere og andre med fælles affaldsløsninger i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune

Svendborg uden affald. Gode råd til udlejere og andre med fælles affaldsløsninger i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune Svendborg uden affald i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune Baggrund Fra september 2020 indfører Svendborg Kommune nye affaldsordninger, hvor vi skal sortere mere affald til

Læs mere

Ny af dit køkkenaffald

Ny af dit køkkenaffald Ny sortering af dit køkkenaffald Beholder med sort låg er til restaffald, beholder med grønt låg er til bioaffald. Kære borger I løbet af 2012 skal alle husstande i den tidligere Ledøje Smørum Kommune

Læs mere

Kommunikationsmateriale under forsøg

Kommunikationsmateriale under forsøg Affaldsforsøget Bedre sortering i større samlede bebyggelser Kommunikationsmateriale under forsøg Bilag 4 til delrapport 5 om Kommunikation TIL GAVN FOR KLIMA OG MILJØ FORSØG 2015 AFFALD OG GENBRUG Fuld

Læs mere

Status 2013 for Affald

Status 2013 for Affald 2013 for Affald I 2013 har Teknik- og miljøudvalget truffet store beslutninger på affaldsområdet i Ballerup Kommune. Den ene er et forsøg med et helt nyt affaldssystem, hvor der i 2014 igangsættes forsøg

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune NOTAT (PTU) Maj 2015 1 INDLEDNING Stevns Kommune samarbejder med KaraNoveren omkring udvikling af nye affaldsløsninger. Hvordan får vi borgerne i Stevns Kommune til at være mere bevidste omkring affald

Læs mere

1. april 2013 indførte Gladsaxe Kommune husstandsindsamling af genbrugsfraktioner. Ordningen fik stor succes fra begyndelsen.

1. april 2013 indførte Gladsaxe Kommune husstandsindsamling af genbrugsfraktioner. Ordningen fik stor succes fra begyndelsen. GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Status på arbejdet 2013-2014 NOTAT Dato: 15. november 2014 Af: Malene Matthison-Hansen Dette dokument redegør for det arbejde, Gladsaxe Kommune har udført indenfor

Læs mere

Hvad var husstandens samlede indkomst før skat sidste år? Er der nogen i huset, der er medlem af en miljøorganisation?

Hvad var husstandens samlede indkomst før skat sidste år? Er der nogen i huset, der er medlem af en miljøorganisation? Vi bor i Hvor mange voksne, unge og børn bor i husstanden Hvad var husstandens samlede indkomst før skat sidste år Hus 1 0 0 200,000 400,000 kr Er der nogen i huset, der er medlem af en miljøorganisation

Læs mere

GI DET VIDERE. Der er penge at spare. Sammen ta r vi skraldet, - og gi r det videre. Jeg er vokset op med at skulle sortere. Hvad bliver affaldet til?

GI DET VIDERE. Der er penge at spare. Sammen ta r vi skraldet, - og gi r det videre. Jeg er vokset op med at skulle sortere. Hvad bliver affaldet til? GI DET VIDERE Hvad bliver affaldet til? Dit affald er fuld af ressourcer, der kan blive genanvendt, når blot du sorterer. Læs mere her i avisen Gør det nemt Nu skal jeg bare lige gå uden for døren, så

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem Mere energi Mindre CO2 Sund økonomi Affald som ressource bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund.

Læs mere

SÅDAN SORTERER DU DIT AFFALD

SÅDAN SORTERER DU DIT AFFALD GOD SORTERING STARTER I HJEMMET Sorteringen bliver nemmere, hvis du indretter dig til det. Indretningsmulighederne er mange. Men med en ekstra spand under køkkenvasken og et sted, hvor aviser og andet

Læs mere

Sammenfatning af ændringer som følge af høringssvarene

Sammenfatning af ændringer som følge af høringssvarene KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø BILAG 1 Sammenfatning af ændringer som følge af høringssvarene Ressource- og Affaldsplan 2018 har været i høring i perioden 24. august

Læs mere

Data om affaldsindsamling i Aarhus Kommune 2018

Data om affaldsindsamling i Aarhus Kommune 2018 Data om affaldsindsamling i Aarhus Kommune i store tal Affaldsindsamling i Aarhus Kommune AffaldVarme Aarhus står for den samlede håndtering af affald fra private husstande i Aarhus Kommune. Affaldsløsningerne

Læs mere

Forslag til Affaldsplan Et stort skridt i den rigtige retning 2018

Forslag til Affaldsplan Et stort skridt i den rigtige retning 2018 Forslag til Affaldsplan 2019-2030 Et stort skridt i den rigtige retning 2018 1 FORORD ET STORT SKRIDT Vores affald bidrager til en grøn og ansvarlig udvikling. Ambitionen med Affaldsplan 2019-2030 er at

Læs mere

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1 - Introduktion NOTAT Dato: 9. maj 2011 Af: Gorm Falk Miljøudvalget 26.05.2011 Sag nr. 38, bilag 1 Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling

Læs mere

Hvad gør vi ved affald?

Hvad gør vi ved affald? Hvad gør vi ved affald? Affald I Danmark og i resten af verden stiger affaldet år for år. Det gør den fordi, at vi vil leve i vores moderne livsstil. Hvis vi bliver ved med det, bliver vi nødt til at bruge

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem bedre sortering Mindre CO2 Ren energi bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund. Kommunerne i

Læs mere

Velkommen til møde om den nye affaldsløsning SKRALDETANTERNE KOMMER TAG PÆNT I MOD DEM

Velkommen til møde om den nye affaldsløsning SKRALDETANTERNE KOMMER TAG PÆNT I MOD DEM Velkommen til møde om den nye affaldsløsning SKRALDETANTERNE KOMMER TAG PÆNT I MOD DEM Velkommen til møde for grundejerforeninger om den nye affaldsløsning Velkomst og indledning v. Miljøchef Kathleen

Læs mere

Affald. Trinmål for 2. og 4. klassetrin for natur/teknik. Trin 1: Trin 2: AF FALD 43

Affald. Trinmål for 2. og 4. klassetrin for natur/teknik. Trin 1: Trin 2: AF FALD 43 AF FALD 43 Affald Trinmål for 2. og 4. klassetrin for natur/teknik Trin 1: sortere og navngive materialer og stoffer fra dagligdagen efter egne kriterier og enkle givne kriterier, herunder form, farve,

Læs mere

AFFALDSPLAN. Fra affald til ressource. Kom med dine idéer til den nye affaldsplan

AFFALDSPLAN. Fra affald til ressource. Kom med dine idéer til den nye affaldsplan 2014 AFFALDSPLAN 2024 Fra affald til ressource Kom med dine idéer til den nye affaldsplan Affaldet luner i stuen Frem til den 9. februar 2015 er Vejen Kommunes nye affaldsplan i høring, og du er velkommen

Læs mere

Brugerundersøgelse 2009. i Viborg Kommune

Brugerundersøgelse 2009. i Viborg Kommune i Viborg Kommune Indledning Kilde Consult skal gennemføre en brugerundersøgelse på genbrugsstationerne i Viborg Kommune. Undersøgelsen er gennemført i starten af 2009 i forbindelse med, at der skal udarbejdes

Læs mere

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Affaldshåndteringsplanens fokusområder Alle tal er i 1.000 kr. Alle tal med * er internt forbrug indeholdt i nuværende organisation. (1) Note

Læs mere

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger NYT Sæk og container ud til skel Affaldshåndbog 2016 boliger Indhold Meget mere genbrug side 2 Kontakt os når DU har tid side 3 Velkommen på genbrugspladsen side 4 og 5 Storskrald side 6 Papir, karton,

Læs mere

Lad os gøre det sammen

Lad os gøre det sammen Lad os gøre det sammen Fejlsortering af dit affald kan få betydning for, om jeg tømmer din beholder. Lad os hjælpe hinanden til en bedre sortering. Læs mere i folderen www.assensforsyning.dk Vi er her

Læs mere