Logbog. Rejse til Tamale/Nordghana i perioden oktober 2012

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Logbog. Rejse til Tamale/Nordghana i perioden 7. 16. oktober 2012"

Transkript

1 EGEDAL MUSIKSKOLE Logbog Rejse til Tamale/Nordghana i perioden oktober 2012 Indledning Vi har i samarbejde med CKU fra undervisningsministeriet lavet en ny aftale om projekter i Tamale i Nordghana med vores partner Youth Home Cultural Group i perioden august 2012 juli Projektet kommer til at bestå af 5 dele. 1) En fortsættelse af det projekt, som allerede har kørt i 2 år, hvor 5 udvalgte skoler modtager undervisning i den traditionelle musik og dans fra området. Undervisningen Varetages af danserne og trommefolkene fra Youth Home. Det er de samme 5 skoler, der får undervisningen. 2) For at kunne klare behovet for yderligere undervisning, bliver der hver fredag i tidsrummet kl lavet en åben workshop for alle skolebørn og unge i området. 3) Der laves hver lørdag kl en åben workshop for alle folkeskolelærere fra de 5 skoler. Det er primært for at give dem redskaber til at være assistenter i danse- og trommeundervisningen, men skal samtidig også ruste dem til eventuelt at kunne viderefør undervisningen. 4) For at udvide mulighederne og tilbuddene på Youth Home laves der fjernundervisning fra Egedal Musikskole, der skal give danseog trommelærerne samt andre interesserede en basisuddannelse i brugen af moderne instrumenter. I dette tilfælde guitar, elbas og trommesæt. De får i løbet af et år de fornødne kundskaber til at kunne starte sammenspil i moderne musik på et elementært niveau til glæde for børn og unge i Tamale. 5) Udenfor budgettet søges der om midler til at kunne invitere 7 dansere/trommefolk tre uger til Egedal i maj 2013, hvor de skal deltage i et stort musik- og danseshow Put Your Hands Together - The United Voices Of Youth Home Cultural Group And Egedal Music School.

2 Rejse til Tamale i perioden 7/10/12 16/10/12 Søndag d Afrejse fra København med en lang rejse foran os. I lufthavnen støder Lise Drewes Nielsen til os med 3 store tasker fyldt med tøj til Abraman, lederen af Youth Home Cultural Group i Tamale, hvor vi skal ned og planlægge et nyt projektår og lave workshops. Efter en mellemlanding i Amsterdam går turen videre til Accra, Ghanas hovedstad, hvor vi lander kl.19 lokal tid. Det tager to stive timer at komme igennem sikkerhedstjekket, inden vi kan komme ud til Mutala, som venter på os med en taxa. Mutala er broder til en af trommefolkene i Youth Home. Abraman har sørget for, at han kan tage sig af os. Vi bliver kørt til hotellet, hvor vi lige når at bestille et let aftensmåltid, inden køkkenet lukker kl.22. Efter at have afregnet med hotellet for en overnatning, går vi hurtigt til køjs, da vækkeuret ringer kl.03.00, for at vi kan nå det lille fly, der skal transportere os videre til Tamale. En lille flyvetur på ca. En time. Tirsdag d Om formiddagen besøger vi to skoler og følger danselærernes undervisning, som kører meget rutineret begge steder. Det er tydeligt, at danselærerne har fået stor erfaring og dejligt at se, at eleverne er meget motiverede og glade. Vi ser også, skolemøblerne og computerne de to skoler har modtaget fra containeren fra Egedal. Mandag d En morgenfrisk og glad Abraman modtager os i den lille lufthavn i Tamale med to personbiler, der bringer os til Mafara hotellet, der ligger i gåafstand fra Youth Home. Efter indlogeringen tager vi til Youth Home og hilser på alle danserne og sypigerne. Et hjerteligt gensyn Vi planlægger ugens program sammen med Abraman og følger den daglige dansetræning fra klokken 16 til 18. Efter aftensmad på hotellet gennemgår vi de forskellige workshops, der skal laves tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Der bliver lavet enkelte tilretninger på det undervisningsmateriale, vi har medbragt. Tidligt til køjs. Den første workshop starter kl.15, hvor vi gennemgår undervisningsmaterialet til Stir It Up af Bob Marley, som alle skal lære at spille på henholdsvis guitar, elbas og tromme. Vi har valgt at starte med netop dette nummer, da Bob Marley er uhyre populær i de Afrikanske lande og at nummeret samtidig er forholdsvis let at spille. Vi har valgt at operere med tre sværhedsgrader til hver enkelt instrument, niveau 1, 2 og 3. Workshoppen bli r en blanding af korte instruktioner og gruppearbejde. I løbet af de to timer, der arbejdes, når eleverne at vise os, at de har godt hold på niveau 1 og 2, når man tager i betragtning, at de alle mere eller mindre er startet fra scratch. Vi slutter seancen af med at eleverne kommer på scenen og spiller nummeret sammen, mens alle synger med. En rigtig god start på workshopperne.

3 Onsdag d Vi starter dagen med et besøg på Tamale Teaching Hospital, hvor vi har et møde med hospitalsdirektøren, der fortæller om 2 års planen for den planlagte udbygning af hospitalet. Der er over 100 læger ansat, og langt de fleste er yngre Ghanesere uddannet på hospitalet. En stolt hospitalsdirektør udtaler, at det burde sikre fremtiden for hospitalet. Han takker os mange gange for de hospitalsting, de har modtaget fra Egedal Kommune. Det drejer sig bl.a. om 10 hospitalssenge og madrasser, 1 tandlægestol med diverse udstyr, 9 rullestole, 10 rollatorer, 1 ergometercykel, en kuvøse til fødselsgangen samt operationsog undersøgelsesudstyr. Vi bliver vist rundt på hospitalet og får set nogle af de ting, der er blevet bragt til Tamale i den container, som blev afsendt fra Egedal i slutningen af august Containeren indeholdt - udover hospitalsting - bl.a. 50 computere, skoleborde og stole, kontormøbler, skolebøger på engelsk, 100 pakker med legoklodser og mange Det er tydeligt, at der er mange mangler på hospitalet, og de hygiejniske forhold er også meget langt fra den virkelighed, vi kender fra danske hospitaler. Der arbejdes dog meget målrettet mod at forbedre forholdene, som nødvendigvis må foregå i små og langsomme tempi p.g.a. manglende penge og uddannet personale. Om eftermiddagen fortsætter vi workshoppen og præsenterer eleverne for niveau 3 af Bob Marley nummeret. Alle får arbejdet sig igennem det sværeste niveau og fornemmer også, at skal man kunne spille det, kræver det daglig øvelse. Til den daglige øvelse har vi lavet en bred vifte af undervisningsmateriale: 1) Instruktionsvideoer med de 3 niveauer på henholdsvis guitar, bas og tromme. 2) Mp3 lydfiler med de 3 niveauer. 3) Minus one indspilninger, så man kan øve sig sammen med et orkester både på guitar, bas og tromme. 4) Til ophængning i computerrummet på Youth Home er der fremstillet plakater i A3 størrelse med undervisningsmaterialet. Torsdag d Vi har et møde med Mr. Saibu regionallederen for kulturen og ungdom i Nordghana. Ved mødet på rådhuset deltager også lederen for Tamale Metropolitan Area. Abraman har briefet dem om både det gamle og det nye projekt, som de spørger ind til. Vi gennemgår i hovedtræk det nye projekt og fortæller om opfølgningen på containerforsendelsen. Vi fortsætter til Tamale Teaching Hospital, hvor vi får set de ting, vi ikke nåede dagen før. Eftermiddagens workshop bliver halvanden time forsinket p.g.a. strømafbrydelse i området. Abraman får skaffet en generator. P.g.a. forsinkelsen må vi lave en kortfattet gennemgang af det planlagte show Put Your Hands Together samt en repetition af gårdsdagens instrumentalundervisning. Strømafbrydelser er en foreteelse, som ghaneserne har vænnet sig til. Det sker jævnligt. Mr. John fra Institute For Music And Development, der har tilknytning til CKU og den danske ambassade, er på besøg i Tamale for at besigtige vores undervisning, som han udtrykker stor begejstring for. Han bliver der to dage.

4 Put Your Hands Together The United Voices Of Youth Home Cultural Group And Egedal Music School er titlen på et stort anlagt musik- og danseshow, som skal løbe af stabelen i hal 3 i Smørum ultimo maj Der bliver spillet populærmusik med et afrikansk tilsnit af kunstnere som bl.a. Paul Simon, Stevie Wonder, Angelique Kidjo, og Bob Marley. Musikskolen stiller med 3 orkestre, 4 sangere, 1 kor og 20 børnedansere. Youth Home stiller med 7 dansere/trommefolk. Deres opgave er at lave en moderne koreografi til 5 af numrene samt deltage på percussion. Deres deltagelse forudsætter en udvidelse af det budget på kr., som CKU har stillet til rådighed for de forskellige projekter i perioden august 2012 juni Vi har derfor søgt om yderligere kr. til dækning af rejse og ophold. Der er 2 lærere fra musikskolen, som står for den musikalske planlægning og indstudering: Kenneth Horsbrugh, som har et stort kendskab til Tamale og Youth Home, da han har boet 3 år i området sammen med sin familie. Kenneth tager sig af Marimbaorkesteret og dansen. Henrik Johnsen, som er med på denne tur, tager sig af rytmegruppen og sangerne. Derudover er Rasmus Skovmand tilknyttet som leder af Steelbandet, der deltager. Han skal desuden skrive titelnummeret til showet. Undertegnede tager sig af koret. Souschef Mikkel Benn er med som med som planlægger, og Jeannett Tankred er tilknyttet som projektkoordinator. Fredag d Vi prøver i løbet af ugen at få en aftale i stand med borgmesteren. Desværre er han meget ophængt p.g.a. kampagner i forbindelse med det nært forestående lokal- og borgmestervalg. Da Ghanas præsident samtidig kommer på besøg i byen om lørdagen, er han involveret i mange forberedelser, så vi får desværre ikke mulighed for at møde ham denne gang. Vi bliver i stedet budt velkommen af den nye kommunaldirektør, som på vegne af borgmesteren modtager et brev fra Egedals borgmester. Vi har også medbragt en lille gave, som er et maleri af Helle Borg Hansen med et flamenco dansemotiv. Helle Borg Hansen er lærer i flamencodans og billedkunst på Egedal Musikskole. Da danserne fra Youth Home var på besøg i Egedal Kommune, besøgte de bl.a. musikskolens flamencohold, som underviste dem i flamencoens dansetrin, som ligger langt fra den dansetradition, de selv er eksponenter for.

5 Vi besøger en skole, der ligger i yderkanten af Tamale, i et meget fattigt distrikt. Der undervises både på arabisk og ghanesisk på skolen. Skolen har bl.a. modtaget 3 computere, skoleborde og en stor tavle fra Egedal. Vi følger undervisningen på 3 forskellige klassetrin og ser de modtagne effekter i brug. Rundturen afsluttes med et lille møde med skoleledelsen i skyggen af et stort træ på gårdspladsen. De fortæller med stor glæde og taknemmelighed om samarbejdet med Egedal, som de tager ind i deres hjerter og beder for hver dag. Som tegn på deres taknemmelighed får vi overrakt 2 levende Guinea Fowls og en stor pose ris, så vi kan tænke på dem, når vi indtager måltidet. En almindelig tradition i Ghana. Frokostpausen benytter vi til at tage på det lokale Art Market og kigge på nogle af de mange boder. Temperaturen ligger på omkring 40 grader, så efter en halv time trækker vi ind i skyggen på en lille restaurant, hvor vi spiser frokost sammen med Abraman. Eftermiddagens workshop kom til at handle om brugen af forstærkere og PA anlæg. Henrik gennemgik detaljeret v.h.a. foredrag og praktiske øvelser brugen af det nye PA lydanlæg, som Egedal Musikskole har sørget for at de har fået. Vi gennemgår desuden ved hjælp af praktiske øvelser Zoom video recorderen, som bliver en del af deres faste undervisningsgrej. Den bliver en vigtig del af den fjernundervisning, der skal foregå frem til juni De skal ca. hver 14. dag bruge den til at rapportere tilbage i lyd og billeder hvor langt, de er kommet på de forskellige instrumenter. Deres to faste kontaktlærere på musikskolen er Tom Jensen, som tager sig af undervisningen i trommesæt og Henrik Johnsen, som tager sig af undervisningen i guitar og elbas. Tom og Henrik bliver hjulpet i forløbet og sparres af henholdsvis souschef, Mikkel Benn og musikskoleleder Bjarne Kulmbak. IT udstyret på Youth Home er noget af en udfordring. Vi bruger en hel del tid på at få alle computerne til at virke ordentligt, så de både kan afspille mp3 lydfiler og videofiler, som bliver en væsentlig del af undervisningsmaterialet. I ministeriets budget har vi tillige fået indføjet en post, der hedder internettet på Youth Home. Pengene skal bruges til at opgradere det til højeste hastighed, som er en nødvendighed, hvis de både skal kunne afsende og modtage videofiler. Om aftenen spiste vi hos Abraman i hans nye hus, hvor han havde tilberedt de 2 Guinea fowls med en dejlig peanutbutter sovs og ris. Maden bliver tilberedt over åben ild, da elektricitenen stadig ikke er kommet.

6 Lørdag d Lørdagen blev startet med besøg i 2 sypigers forretninger i Tamale. Begge pigerne har været færdiguddannede i et år. Begge fik som startgave en symaskine og noget sygrej fra Egedal Musikskole, som startede en indsamling af penge til symaskiner til hele afgangsholdet i syning fra Youth Home. Hver sypige blev sat på aktier a 100 kr.. Der skulle indsamles 12 x 300 kr. Alle aktierne blev solgt i løbet af en uge. Vi besøgte først Faizas forretning; et lille skur, hvor hun drev sin forretning fra. Hun var bl.a. i gang med at sy en kjole til Jeannett, som hun skulle indvie lørdag aften ved festen. Det var tydeligt at se, at Faiza var glad for sin forretning, som gjorde hende i stand til at opretholde en tilværelse, hvor hun kunne brødføde sig selv og datteren. Vi tog dernæst til Bintus forretning, som lå ved siden af familiens compound/beboelse. Skuret var bygget af folkene fra Youth Home. Bintu, som nu er 18 år, mistede i en ung alder begge sine forældre og blev opdraget af sin bedstemor, som vi hilste på. Bintu er endnu en succeshistorie fra Youth Home. Abraman tog hende til sig som en del af familien, da hun var en lille pige og sørgede for, at hun fik en dansk sponsor, som betalte hendes skolegang. Derudover sørgede han for, at hun fik den 3 årige syuddannelse fra Youth Home. I dag er hun en velfungerende ung kvinde med egen butik og samtidig et særdeles talentfuldt medlem af dansegruppen på Youth Home. Området ved Bintus forretning bar præg af stor fattigdom. I mellem de meget nødtørftigt byggede huse lå store bunker af affald. Men på forunderlig vis som man ser det mange steder i Tamale blev vi mødt med en stor venlighed og gæstfrihed samt en slags ukuelig viljestyrke og stolthed i forhold til betingelserne i deres land.

7 Om aftenen var der fest i Youth Home. Kl startede det lokale band Prince Muhammed med deres musik, som der blev danset til frem til kl.24. Det var en stor fornøjelse at høre bandet over det nye lydanlæg. Da vi hørte dem for 2 år siden over deres gamle udslidte anlæg, lød musikken desværre ikke ret godt. Nu kunne man pludselig høre alle de fine nuancer i reggae- og highlife musikken. Da samtidig Henrik var lydmand var det næsten en optimal mulighed for dem at få lært hvordan, man bruger det nye anlæg. Highlife musikken eller Afro poppen, som de spillede, er i øvrigt en ghanesisk stilart, som startede i 1920 erne. Vi har taget udgangspunkt i den musik i vores undervisningsmateriale. Musikskolen var vært med noget mad og drikke til alle ved 20 tiden. Abraman holdt en fin tale, hvor han roste musikskolen og Egedal Kommune for den store opbakning, de havde fået igennem 2 år. Vi blev alle 4 Jeannett, Henriette, Henrik og undertegnede inviteret op for at kvittere med en lille tale. Vi blev kørt tilbage til hotellet ved 24-tiden efter at have danset flittigt i løbet af aftenen. Til forskel fra danskerne er det ikke så vigtigt for ghaneserne hvem, man danser med. Det er blot vigtigt, at man danser. Søndag d Efter en rolig formiddag på hotellet blev vi hentet af Abraman ved 12-tiden og kørt til Youth Home. Vi gennemgik noget grej, som vi havde med til Youth Home, der skal bruges til undervisningen i det kommende år: 1 Zoom video recorder og 2 guitar/bas tunere. Desuden havde vi medbragt et lille lager af guitarstrenge, guitar/bas remme, trommestikker og plectarer. Alt sammen noget, der er svært at få fat i, når man bor i Nordghana. Henrik fik lagt det sidste undervisningsmateriale ind på maskinerne i Youth Home, så de er parate til at blive brugt i forbindelse med undervisningen. Hen under aften får vi sagt pænt farvel til de forskellige medlemmer af Youth Home. Mandag d Vi kører mod lufthavnen kl Der er afgang fra Tamale kl , og vi lander en time senere i Accra, hvor vi bliver kørt til Beach Hotel af Mutala og hans fætter. Efter et godt morgenmåltid besøger vi det store Art Market, hvor hver især får købt nogle ting med hjem til familien. Vi bliver kørt til lufthavnen allerede kl.16.30, selv om vi først skal flyve kl Det tager normalt et par timer at komme dertil i den voldsomme trafik. Vi skulle egentlig have haft et møde med Korkor, som er den lokale repræsentant på den danske ambassade. Det var tanken at få de sidste detaljer omkring projekterne og økonomien på plads. Desværre blev hun forhindret p.g.a. dødsfald i familien, så vi aftalte at klare det via mails, når vi var tilbage på arbejdet. Tirsdag d Vi lander godt trætte i København lokal tid godt mættet med indtryk fra en både spændende og udbytterig rejse Bjarne Kulmbak Musikskoleleder Egedal Musikskole

Egedal Musikskole i Tamale i Nordghana

Egedal Musikskole i Tamale i Nordghana Flodvej 77, 2765 Smørum Tlf. 72597880 www.egedalmusik.dk musikskolen@egedalmusik.dk EgedalMusikskole itamaleinordghana 1 Baggrunden for besøget Egedal Musikskole er af CKU (en afdeling under kulturministeriet)

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Ghana 13. 24. januar 2013

Ghana 13. 24. januar 2013 Ghana 13. 24. januar 2013 Kære forældre og elever, Vi glæder os mere og mere til turen, så vi håber, at I møder op med friske kræfter efter juleferien. Alle vaccinationer er på plads, der er blevet indberettet

Læs mere

Sæson 2013/2014 Nyhedsbrev 5. Der afholdes ÅBENT HUS i Favrskov Musikskole. i Kulturhus Sløjfen i Hadsten. Alle er velkomne!

Sæson 2013/2014 Nyhedsbrev 5. Der afholdes ÅBENT HUS i Favrskov Musikskole. i Kulturhus Sløjfen i Hadsten. Alle er velkomne! Kære elever og forældre, Her får du de seneste nyheder fra musikskolen. I denne udgave kan du læse om bl.a. Summer Camp i uge 27, Åbent Hus på lørdag, tilmelding til sæson 2014/15, datoer for sommerkoncerter

Læs mere

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 17.-23. maj 2015

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 17.-23. maj 2015 Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 17.-23. maj 2015 Deltagere fra MFR: Saadia (Hajja), Adil, Mohammed og alle elever fra MFR Deltagende tolke: Dalal, Amine, Imane, Hamza Deltagere fra LU: Emil,

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus Vi er nu trådt ind i sommerperioden 2015, og dette kan allerede mærkes. Der nærmer sig sol- og strandvejr, og vi kan allerede nu se et højt aktivitets niveau ud af huset for mange af beboerne i klynge

Læs mere

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem 2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem Nr. 1 Nr. 22 N. W. Gadesvej 1 + 22 3480 Fredensborg Tlf. 7256 2600 Fredensborg 2015 Velkommen til LUNDELY FRITIDSHJEM Lundely er et stort fritidshjem og en del af

Læs mere

Foreningen til støtte for Tamale Youth Home Cultural Group. Nyhedsbrev LUNGA 8

Foreningen til støtte for Tamale Youth Home Cultural Group. Nyhedsbrev LUNGA 8 Foreningen til støtte for Tamale Youth Home Cultural Group Nyhedsbrev LUNGA 8 Besøg fra Ghana Visionsmøde Amerikansk besøg i DK Traditional music and dance for health education Scholarship på IPC Skolesponsorater

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011

VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011 VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011 Musikskole 2010-2011 Vi byder endnu engang alle hjertelig velkommen til endnu et år på Vindblæs musikskole. Vi ser frem til at møde eleverne i både sammenspil- og

Læs mere

Musikskole 2009-2010

Musikskole 2009-2010 Musikskole 2009-2010 Velkommen til endnu et år på Vindblæs musikskole. Vi ser frem til at møde eleverne i både sammenspil- og solofagstimerne og håber på mange hyggelige og musikalske timer i løbet af

Læs mere

Nyhedsbrev. Streams of Culture. Fjerde projektmøde. København maj / juni 2011. I uge 22 var vi værter

Nyhedsbrev. Streams of Culture. Fjerde projektmøde. København maj / juni 2011. I uge 22 var vi værter S K O LEN V E D B Ü L OW S V E J Nyhedsbrev M A J 2 0 1 1 Streams of Culture I N D H O L D : Fjerde projektmøde. Referat fra mødet i København Resultater og produkter Traditionelle sange og danse København

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.! Jubilæum% %30%år % Sæt % Det%skal%fejres%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30% Viharplanlagt,atvibruge2dagetiljubilæumsGforberedelser.Alle klasserneforbereder2boder.derbliverbådeaktivitetsgog madboder,derkommerunderholdning,ogsåerderbestiltgodtvejr

Læs mere

Gladsaxe Folkekor på tur til Sutton maj 2017

Gladsaxe Folkekor på tur til Sutton maj 2017 Gladsaxe Folkekor på tur til Sutton 24.-28. maj 2017 Gladsaxe Folkekor I Kr. Himmelfartsferien rejste 41 sangere samt dirigent og pianist fra Gladsaxe Folkekor til Gladsaxes venskabsby, Sutton, ca. 20

Læs mere

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene Split Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene www.silkeborg-p-d.dk Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen August 2007 Siden er det blevet til rundt regnet 50 store

Læs mere

Illustreret program. Marokko seminaret

Illustreret program. Marokko seminaret Illustreret program Marokko seminaret 16. marts 23. marts 2013 Lørdag den 16. marts 2013 Så kom dagen, hvor vi skulle rejse til Marokko. Ni spændte danskere mødtes i Kastrup Lufthavn lørdag morgenen. For

Læs mere

Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente!

Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente! Brøruphus, den 20. februar 2015 NYHEDSBREV Kære forældre! Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente! Skolerejsen

Læs mere

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16.

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16. Vi er kommet godt i gang efter ferien - og vi får rigtig tit besøg af de børn, som nu er startet i skole både i vuggestuen og i børnehaven. Som I kan se, er barnevognsskuret næsten klar til at komme i

Læs mere

Musikundervisning i den nye skolereform.

Musikundervisning i den nye skolereform. Musikundervisning i den nye skolereform. Den nye skolereform vil give et kæmpe løft til samarbejdet mellem Musikskolen og folkeskolerne i Lemvig Kommune. Det er en enestående chance for at understøtte

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Aktivitetskatalog forår 2015. SifXHof. Holmstrupgård

Aktivitetskatalog forår 2015. SifXHof. Holmstrupgård Aktivitetskatalog forår 2015 SifXHof Holmstrupgård Indhold 1 I det følgende kan du læse om alle de aktivitetstilbud, som SifXHof har til dig i løbet af foråret 2015. Find nærmere beskrivelser af de enkelte

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Nyhedsbrev. Hammerum, den 11. april 2013

Nyhedsbrev. Hammerum, den 11. april 2013 Nyhedsbrev Hammerum, den 11. april 2013 Det er ved at være længe siden, I sidst har modtaget et nyhedsbrev, og derfor bliver dette i høj grad en opsummering af nogle af de aktiviteter, der har fundet sted

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso.

I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso. Billeder af Vand I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso. Projektets sigte er en kunstnerisk oplevelse, der bryder

Læs mere

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt Kinsman Cup 2014 Gladsaxe Søborg Badmintonklub (GSB) og Carshalton Junior Badminton Club, fra Sutton, England mødtes for 31. gang til den årlige Påsketurnering Kinsman Cup. I år gik turen til Sutton, hvor

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK PROGRAM FOR MUSIKSKOLENS TEMAUGE Fra den 3. til den 8. marts 2014 TEMA: NORDISK MUSIK DE FLESTE AKTIVITETER AFSLUTTES PÅ DAGEN FORÆLDRE (OG ANDRE) ER DERFOR VELKOMNE TIL AT OVERVÆRE DET AFSLUTTENDE KVARTER

Læs mere

Transport nr. 11 til Rumænien.

Transport nr. 11 til Rumænien. Transport nr. 11 til Rumænien. Cluj Simleu Silvaniel, Salaj amt Hirlau Mich.Kogalianu. Lastbilen blev læsset i Sønderborg torsdag den 24. maj 2001, og startede fredag den 25. maj. Lastbilen kører ned i

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014 OL. Det første større SFO arrangement her i det nye skoleår er OL i Skovby. Her dyster vi mod SFO fra Skovby, Låsby og Herskind i en række discipliner som f.eks. mooncar ræs, fodbold, sjipning m.v. Arrangementet

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Bliv. værtsfamilie. for YFU

Bliv. værtsfamilie. for YFU Bliv værtsfamilie for YFU I Youth For Understanding arbejder vi for at fremme international kulturforståelse. Vi er en non-profit organisation uden religiøs, politisk eller økonomisk tilknytning. I over

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til!

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Kære elever og forældre! I uge 15 vender musikskolen op og ned på, hvordan vi gør tingene. Den normale undervisning bliver

Læs mere

VELKOMMEN TIL WINNIE.

VELKOMMEN TIL WINNIE. FEBRUAR 2014 Simon fyldte d. 9. feb. 20 år. Han inviterede derfor sin familie til pålægskagemand. Efter maden havde Simon besluttet, at de alle skulle i Bowl N Fun og bowle en time. Kenn havde fødselsdag

Læs mere

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, april 2014

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, april 2014 Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 16.-23. april 2014 1 Onsdag den 16. april 2014 Rejsen til Marokko er denne gang noget anderledes. Emelie og Denni har været i Marokko som UngLeder i godt tre

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Horsens Musikskole Undervisningstilbud 2011-2012 MUSIKSKOLEN

Horsens Musikskole Undervisningstilbud 2011-2012 MUSIKSKOLEN Horsens Musikskole Undervisningstilbud 2011-2012 MUSIKSKOLEN Velkommen i Horsens Musikskole år 2011-2012 Musik er fællesskab. Jørn Steffensen, Musikskoleleder I musikskolen lærer du at spille og synge

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Tilsynsrapport for Furesø Privatskole. Skoleåret 2011/2012

Tilsynsrapport for Furesø Privatskole. Skoleåret 2011/2012 Tilsynserklæring 21. Tilsynserklæringen, der skal være skrevet på dansk, skal mindst indeholde følgende oplysninger: 1) Skolens navn og skolekode. 2) Navn på den eller de tilsynsførende. 3) Dato for tilsynsbesøg

Læs mere

Østeuropæisk Børnehjælp transport til Rumænien maj 2017 Astrid Stampe Lovelady, ph.d-studerende i antropologi ved University of St.

Østeuropæisk Børnehjælp transport til Rumænien maj 2017 Astrid Stampe Lovelady, ph.d-studerende i antropologi ved University of St. Østeuropæisk Børnehjælp transport til Rumænien maj 2017 Astrid Stampe Lovelady, ph.d-studerende i antropologi ved University of St. Andrews Fra lørdag d. 13. maj til lørdag d. 20. maj 2017 kørte jeg med

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Aktivitetskatalog Efterår 2015. SifXHof. Holmstrupgård

Aktivitetskatalog Efterår 2015. SifXHof. Holmstrupgård Aktivitetskatalog Efterår 2015 SifXHof Holmstrupgård Indhold 1 I det følgende kan du læse om de aktivitetstilbud, som SifXHof har til dig i løbet af efteråret 2015. Hvis du er interesseret i at deltage

Læs mere

Tune Idrætsforening Center for Bedre Livskvalitet

Tune Idrætsforening Center for Bedre Livskvalitet Resume af Center For Bedre Livskvalitets medlemsmøde mandag den 15. april 2013. Medlemsmøde den 15. april, dagsorden a. Velkommen og overordnet om året, Sven. Sven bød velkommen og pointerede fra start

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Læs om alt det spændende der foregår på og omkring Arendalsvej i dette nyhedsbrev. Ideer til kommende

Læs mere

Foreløbigt program TalentWeek 2016

Foreløbigt program TalentWeek 2016 Foreløbigt program TalentWeek 2016 Herunder findes det foreløbige program for TalentWeek 2016. Bemærk at mindre ændringer kan forekomme. Det endelige program udleveres til alle deltagerne på TalentWeek

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

Rejs & Mal 1. 8. maj 2011

Rejs & Mal 1. 8. maj 2011 Rejs & Mal 1. 8. maj 2011 P. S. Krøyer: Tærskning i Abruzzerne. Civita d Antino 1890 Udrejse, søndag den 1. maj, fly 9633 afgang Billund 11.05 landing Campino 13.50 Hjemrejse, søndag, den 8. maj, fly 9633

Læs mere

[ April-Avisen] APRILFESTIVAL 2012 AALBORG FRISKOLE

[ April-Avisen] APRILFESTIVAL 2012 AALBORG FRISKOLE Vi har på Aalborg Friskole torsdag og fredag d. 19.04 & 20.04 haft 2 spændende Temadage i musikkens og oplevelsernes tegn. Alle klasser er blevet opdelt på tværs og fordelt ud i forskellige workshops.

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære venner og støtter af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Det er ca. 4 mdr. siden vi sidst har skrevet til jer, og givet opdatering på vores arbejde. Nu er det på tide, at vi informerer lidt igen

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

ma ti on to fr lø sø

ma ti on to fr lø sø Ventilen-nyt N ovember ma ti on to fr lø sø 1 Bowling 14-16.45 2 Hal 14-16 3 AFTEN Pigeklub (alle) 4 Svømning 5 6 7 AFTEN Hjemmehyg 8 9 Hal 14-16 10 AFTEN Svømmehal 11 Overnatning til lørdag 4-5 klasse

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug Sammen skaber vi engagement Højskole for genbrug Mandag d. 14. marts - fredag d. 18. marts 2016 1 Forsidefoto: Mikkel Østergaard Dato Kurset afholdes fra mandag den 14. til fredag den 18. marts 2016. Pris

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Nu er ferien for eleverne godt i gang, og det er derfor tid til at kigge lidt tilbage på det, der er sket siden sidste nyhedsbrev i julen. Flere elever på Solhverv

Læs mere

Lone som byens borgmester

Lone som byens borgmester Lone som byens borgmester Lone udtaler sig om hvordan det er at være borgmester. Lone fik idéen via ny vækst fra den kommende bro Fehmern broen. Hun mener at vi vil få ny vækst på Lolland og deraf idéen

Læs mere

Invitation til forældremøde Undervisningsplaner og lektier på www.vvfri.dk. Gymnastik-opstart de yngste + EFTERLYSNING Spørgeskemaundersøgelse

Invitation til forældremøde Undervisningsplaner og lektier på www.vvfri.dk. Gymnastik-opstart de yngste + EFTERLYSNING Spørgeskemaundersøgelse Nyhedsbrev uge 35-2013 Side 1 Billedskole Musikskole Side 11 Børnehaven Invitation til forældremøde Side 3 Undervisningsplaner og lektier på www.vvfri.dk Side 14 Gymnastik-opstart de yngste + EFTERLYSNING

Læs mere

Torsdagsbrev den 30. april 2015

Torsdagsbrev den 30. april 2015 Torsdagsbrev den 30. april 2015 Tak for en fin forårskoncert til alle deltagende! Det blev en meget dejlig aften med mange optrædende og stort, opbakkende publikum. Jeg bringer her nogle af Heinos billeder,

Læs mere

Formandens beretning 2014

Formandens beretning 2014 Formandens beretning 2014 Lektiehjælp for 0-9 klasse Vi har oprettet lektiehjælp for de mindste på Hovedbiblioteket i Birkerød. Med den nye skolereform troede de fleste børn, at de kunne nøjes med skolens

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

Jeg har selv haft utrolig glæde af den meditation og healing jeg har lært, og derfor brænder jeg for at bringe metoderne videre til andre.

Jeg har selv haft utrolig glæde af den meditation og healing jeg har lært, og derfor brænder jeg for at bringe metoderne videre til andre. KURSUS Igennem mange år har Bob Moores energiøvelser og meditationer været til stor glæde for mennesker i deres psykologiske og spirituelle udvikling. Det energiarbejde, som han udfoldede og videregav

Læs mere

14 nye børnehaveklassesange

14 nye børnehaveklassesange 14 nye børnehaveklassesange Tekster: 0.A, 0,B og 0.Y Søndersøskolen 2007-2008 Indspilning af alle instrumenter: John Syberg Arrangement: John Syberg og Carton Sønder Teknik: John Syberg Guitar: Carton

Læs mere

Vindblæs. Musikskole. Program

Vindblæs. Musikskole. Program Vindblæs Musikskole Program 2013/2014 Velkommen Velkommen til Vindblæs Musikskole! Det er en gave livet igennem at kunne spille på et instrument eller være god til at synge. At spille musik træner ens

Læs mere

GLORIA Januar 2013, 2. årgang

GLORIA Januar 2013, 2. årgang Nyhedsbrevet GLORIA Januar 2013, 2. årgang 1 Leder Kære læser! Det er jul, det er cool lyder det i en gammel julesang, men for nogle er det mere koldt end cool når vintermånederne når de nordiske breddegrader.

Læs mere

Musiktalenter skal brande kommunen

Musiktalenter skal brande kommunen Musiktalenter skal brande kommunen Hedensted Kommune vil gerne være kendt for at satse på musikken. Tørring Skole og Hedensted Musikskole skal folde drømmen ud med projektet Musik Talent Tørring. Af Jakob

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Et nyt skoleår er startet

Et nyt skoleår er startet Kildeskolenyt! Et nyt skoleår er startet En regnfuld men dejlig sommerferie er afsluttet og et nyt skoleår er i fuld gang. Vi har netop taget hul på fjerde uge, og hver etage på skolen summer af aktivitet!

Læs mere

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1 [FORFATTERENS NAVN] 1 Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Anita og Jesper, som har været studerende. Anita og Jesper ønskes stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Vi

Læs mere

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje!

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Rejsebrev 6 fra Junior Cup i Reggio Calabria i Italien. Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Simon, Stephan

Læs mere

Nu, nu er den der - hjemmesiden!

Nu, nu er den der - hjemmesiden! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Nu, nu er den der - hjemmesiden! I denne måned får I Kildeskolenyt! på papir igen, så I kan få at vide, at hjemmesiden endelig er åbnet. Adressen er www.kildeskolen.dk

Læs mere

Program for forår 2015. Vi starter mandag 12. januar og slutter fredag den 8. maj 2015. Sommerskolen foregår som sædvanlig i ugerne 27 og 28

Program for forår 2015. Vi starter mandag 12. januar og slutter fredag den 8. maj 2015. Sommerskolen foregår som sædvanlig i ugerne 27 og 28 12 Tilmelding Udfyld den vedlagte tilmelding og send den til: Lis Cronberg Valby Gade 12, Valby 3200 Helsinge ELLER Send en E-mail med alle ovennævnte oplysninger til lis@cronberg.dk ELLER Ring til 28

Læs mere

Bowlingtur for 3. klasserne

Bowlingtur for 3. klasserne Nyhedsbrev SFO april 2014 Kære forældre Vi har nu ansat 2 pædagogmedhjælpere Lasse og Michael. De har nu været her i 2 uger og er ved at have lært en del navne på jeres børn. Michael er 20 år, har et sabbatår

Læs mere

Nyhedsbrev Januar - februar 2009 Ungdomsklubben Langeskov - Strandgård

Nyhedsbrev Januar - februar 2009 Ungdomsklubben Langeskov - Strandgård Nyhedsbrev Januar - februar 2009 Ungdomsklubben Langeskov - Strandgård Mandag den 5. Tirsdag den 6. Onsdag den 7. Torsdag den 8. Strandgård 7. klasse aften, kun adgang for 7. klasser Film hygge, svømning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Couleur Café. Afrikansk musikfestival 2015 PROJEKTBESKRIVELSE. Lørdag 23. maj kl. 12:00 21:00. Facebook.com/couleurcafedk.

Couleur Café. Afrikansk musikfestival 2015 PROJEKTBESKRIVELSE. Lørdag 23. maj kl. 12:00 21:00. Facebook.com/couleurcafedk. Couleur Café Afrikansk musikfestival 2015 Lørdag 23. maj kl. 12:00 21:00 PROJEKTBESKRIVELSE Følg med på: Facebook.com/couleurcafedk Couleur Cafe 2015 Projektbeskrivelse Frivillige kræfter fejrer Nørrebros

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

PROGRAM Familiehøjskole på Ryslinge Høj- & Efterskole Lørdag den 4. juli til fredag den 10. juli 2015

PROGRAM Familiehøjskole på Ryslinge Høj- & Efterskole Lørdag den 4. juli til fredag den 10. juli 2015 PROGRAM Familiehøjskole på Ryslinge Høj- & Efterskole Lørdag den 4. juli til fredag den 10. juli 2015 Familiehøjskolen er et tilbud til beboere, som bor i KAB-fællesskabet. Formålet er at give børn og

Læs mere

Hvor gammel er du? Hvad er dit køn? Jeg har været elev på Musik- og billedskolen i... Jeg går til: 24% 0-5 år 37% 6-10 år. 11-15 år 23% 16-20 år

Hvor gammel er du? Hvad er dit køn? Jeg har været elev på Musik- og billedskolen i... Jeg går til: 24% 0-5 år 37% 6-10 år. 11-15 år 23% 16-20 år Hvor gammel er du? 0-5 år 24% 59 6-10 år 37% 91 11-15 år 23% 57 16-20 år 9% 23 21-25 år 2% 6 Voksenelev 4% 11 Hvad er dit køn? Dreng 35% 86 Pige 65% 158 Jeg har været elev på Musik- og billedskolen i...

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Vestegnens Harmonika Klub

Vestegnens Harmonika Klub HARMONIK-AVISEN 22. årgang December 2014 Nummer 4 Friske VHK ere på Damhusengen God jul og godt nytår Efterlysning Aktivitetskalender Rytmer Harmonicafé Vestegnens Harmonika Klub 1 HARMONIK-AVISEN Medlemsavis

Læs mere

33. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet April kvartal 2013

33. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet April kvartal 2013 33. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet April kvartal 2013 NYT FRA SKOLEN NYE SKOLEBORDE I GANDHI-STIL Når børnene undervises i skolen i Anand Niketan Ashram, sidder de på gulvet i klasselokalerne. Der

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har nydt ferien og fået samlet ny energi, så I er klar til sensommerens og efterårets

Læs mere

Ugebrev 37 Indskolingen 2015

Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære alle sammen. Så er det ved at være tid til forældremøde. På tirsdag kl. 19.00 mødes vi i Baunen og starter fælles. Hvis I ikke allerede har set indbydelsen/dagsordenen,

Læs mere