SPEJDER-ORDBOGEN 1. HELSINGØR GRUPPE. er adressen på 1. Helsingør Gruppes egen hjemmeside. 1HELSINGOR.DK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SPEJDER-ORDBOGEN 1. HELSINGØR GRUPPE. www.1helsingor.dk er adressen på 1. Helsingør Gruppes egen hjemmeside. 1HELSINGOR.DK"

Transkript

1 SPEJDER-ORDBOGEN 1. HELSINGØR GRUPPE 1HELSINGOR.DK ADRESSER AFBUD AFDELING AKTIVITETSMÆRKE BADEN- POWELL BESTYRELSEN Vores gruppe hedder 1. Helsingør Gruppe, og vi er en af grupperne i Øresund Division under Det Danske Spejderkorps. Gruppen består i dag af over 140 medlemmer fordelt på 6 afdelinger. Gruppens historie og traditioner kan du læse mere om forrest i denne mappe. er adressen på 1. Helsingør Gruppes egen hjemmeside. Adresser på lederne i 1. Helsingør Gruppe findes på bagsiden af Spejderstafetten. Adresser på spejderkammeraterne udleveres 1-2 gange årligt afdelingsvis; så må du selv sætte adresselisten i Spejdermappen! Hvis en spejder er forhindret i at komme til et møde eller en tur, skal afbud gives direkte til en af afdelingens ledere - og helst senest dagen inden Helsingør Gruppe er delt i flere afdelinger, fx.mikro-afdelingen, mini-afdelingen osv... I forbindelse med arbejdsstoffet i de enkelte afdelinger, findes der er række mærker, som kan uddeles til spejderne, der har gennemført de tilhørende aktiviteter. Mærkerne sys på uniformens højre overarm. Duelighedstegn er en gammel betegnelse, som stadig bruges om aktivitetsmærker. Spejderbevægelsens grundlægger, i det daglige omtalt som B-P. Gruppens bestyrelse har ansvaret for gruppens økonomi og for at de enkelte afdelinger ledes i overensstemmelse med korpsets love. Bestyrelsen består af forældre, ledere og unge spejdere mellem 15 og 23 år. Vi har valgt en bestyrelse på 9 personer dvs. 3 forældre, 3 ledere, og 3 unge. Bestyrelsen vælges på grupperådsmødet.

2 BJØRNEUNGERNE BLADE BLÆKPATRONER BLÅ SOMMER BOGFINKEN BÅLET DDS DINIZULI DIVISION DIVISIONS- TURNERING DIVISIONSMÆRKE DUELIGHEDSTEGN EGERNET Navnet på en mikro-patrulje. 1. Helsingør Gruppe udgiver sit eget blad "Spejderstafetten", der udkommer ca. 4 gange årligt. Det Danske Spejderkorps udgiver bladet "Spejdersnus" for mikro-, mini- og juniorspejdere samt bladet "Track" for junior-, trops- og seniorspejdere. Disse blade udkommer 6 gange om året. Se under "Printerpatroner". Korpslejr, der afholdes i Sønderjylland hvert 5. år med deltagere fra hele landet og mange fra resten af verden. Næste gang bliver Blå Sommer Navnet på en mini-patrulje. Lille lommebog for de årige - med mange nyttige oplysninger. Forkortelse for Det Danske Spejderkorps. Årligt spejderløb for de 12- til 16-årige, det foregår den sidste "hele" weekend i januar. Løbet består af 3 dele, nemlig et dag-o-løb, et nat-o-løb samt et opgaveløb. En hård, men også sjov, weekend. Landet er opdelt i 43 divisioner. 1. Helsingør Gruppe hører til Øresund Division (se denne). Er en turnering, der afholdes for f.eks. alle juniorer i hele divisionen. Stofmærke med Øresund Divisions logo til at sy på uniformen på højre brystlomme (se under "Velkommen" forrest i mappen). Gammel betegnelse for aktivitetsmærke (se nærmere under Aktivitetsmærke). Navnet på en tropsspejder-patrulje. Det Danske Spejderkorps adresse er adresser på lederne i 1. Helsingør Gruppe kan findes på bagsiden i Spejderstafetten eller på

3 FALCK FALKEN FAMILIESPEJD FLAMMEN FLANHART FLEECETRØJER FORSIKRING FORÆLDRE GILLASTIG GLENTEN DDS har et abonnement hos Falck, som dækker ambulance og sygetransport i Danmark. Navnet på en tropsspejder-patrulje. Familiespejd er betegnelsen for den nyeste afdeling i 1. Helsingør Gruppe for børn fra 3-6 år sammen med deres forældre. Det skal give en forsmag på, hvad det vil sige at være "rigtig" spejder. Familiespejd foregår hver anden søndag fra kl Lille lommebog for de 8-11 årige - med mange nyttige oplysninger. En gammel KLAN (se denne) i 1. Helsingør Gruppe, som stadig ses - mest til hyggespisning... Du kan købe mørkeblå fleecetrøjer med gruppenavn og logo. Kontakt Hanne for nærmere info... Se side 11 i brochuren "Velkommen i Det Danske Spejderkorps" forrest i mappen. For os ledere betyder det utrolig meget, at forældrene viser interesse for deres barns spejderarbejde, bakker op og minder om de forskellige møder og ture. Nogle gange beder vi jer om hjælp til f.eks. kørsel, kagebagning eller håndværkshjælp til Spejdergården, så derfor håber vi, at I har sat rigtig mange krydser på "forældrehjælpe-sedlen" bag på indmeldelsesblanketten. Vi har en dejlig forældrepatrulje som hedder Klan Lasius (se denne) En hytte (Gillastugan) og lejrplads ejet af DDS. Den ligger ved Söderåsen i Sverige. Navnet på en tropsspejder-patrulje. GLØGGBOD Gruppen havde i mange år en gløgg- og æbleskivebod på Axeltorv i Helsingør den 1. søndag i advent. Gløggboden stoppede med Julemarkedets "indtog".

4 GNISTEN GOOD-TURN GRUPPEBÅND GRUPPEDAG GRUPPELEDER GRUPPENS FØDSELS- DAG Lille lommebog for de 6-9 årige - med mange nyttige oplysninger. Er et engelsk udtryk, som vi også bruger på dansk. Det betyder nærmest "en god gerning". Good-turn var f.eks. da bl.a. spejderne samlede soveposer og telte ind til jordskælvsofrene i Pakistan. Stofmærke med påskriften 1. HELSINGØR til at sy på uniformen på venstre brystlommeklap (se tegningen forrest i mappen). Alle nuværende og kommende spejdere i 1. Helsingør Gruppe + forældre og søskende tager hvert år - den 3. søndag i august måned - på en tur til Gurredam Spejdercenter. Her har vi en dejlig dag sammen, med spejderløb, madlavning over bål, oprykninger mm. Denne dag er vi ofte over 150 mennesker. Gruppelederne forsøger at koordinere gruppens fælles aktiviteter, afholder ledermøder samt støtter op om lederne i de enkelte afdelinger. 1. Helsingør Gruppes fødselsdag den 11. januar fejres med et sjovt arrangement for hele gruppen (som regel i den week- -end, der er tættest på den 11.) GRUPPERÅDSMØDE Årligt møde for forældre, ledere og spejdere over 15 år, (= gruppens generalforsamling). Afholdes hvert år inden den 1. marts. På mødet vælges repræsentanterne til gruppens bestyrelse for 2 år ad gangen. GRUPPEWEEKEND GURREDAM En weekendtur for alle spejderne i 1. Helsingør Gruppe, som afholdes i forbindelse med gruppedagen, dvs. den 3. weekend i august. Spejdercenter med hytte og lejrpladser, beliggende Gurrevej 322, 3000 Helsingør. 1. Helsingør Gruppe har her sin egen lejrplads med shelter. GRÆVLINGEUNGERNE Navnet på en mikro-patrulje.

5 HEJ-BOG HIKE/HEJK HJEMMESIDE HOLGER DANSKE HYTTEN ILDEN INDMELDELSE Lille bog i lommeformat, som indeholder mange nyttige spejderoplysninger. Bogen er afdelings-opdelt, dvs. den hedder Hej-mikro, Hej-mini o.s.v. I 2007 kom der nye lommebøger: Gnisten, Flammen, Bålet, Ilden - se disse... Vandretur med oppakning - som regel med primitiv overnatning... Se nærmere under "Internet". Gruppens midlertidige mødelokale beliggende på Gl. Hellebækvej 58, Helsingør. Lille lommebog for de årige - med mange nyttige oplysninger. I 1. Helsingør Gruppe har vi lavet vores egen indmeldelsesblanket. Spejder + forældre udfylder og afleverer blanketten til en leder. Indmeldelsesblanketten udleveres af en leder eller hentes på gruppens hjemmeside INDMELDELSESGEBYR Indmeldelsesgebyret er p.t. 150 kr., som dækker tørklæde, knobbånd, lommebog, mug, rabatkort til Spejdersport, denne spejdermappe samt diverse mærker til uniformen. INTERNET Det Danske Spejderkorps's internetadresse er 1. Helsingør Gruppes internetadresse er JUNIOR KASKETTER Spejdere fra år. Juniorernes mødedag er mandag kl. 19:00 til 20:30. Du kan købe en lækker kasket i natur/blå med DDS-logo og gruppenavn for 60 kr. Kontakt din leder. KLAN HORUS = Seniorafdelingen i gruppen. Seniorerne er fra 16 til 23 år.

6 KLAN LASIUS KNOBBÅND KONTINGENT KORPSLEJR KORPSLODSEDDEL KORPSRÅDSMØDE KRONBORGMÆRKET LEDER LEOPARDEN Forældrepatrulje i 1. Helsingør Gruppe, som hjælper gruppen med mange praktiske opgaver - samtidig med at de hygger sig sammen. Kontakt til Klan Lasius? - se adresselisten i Spejderstafetten. Knobbåndet er et stykke farvet tov, som kan hænge i bæltet. Knobbåndet kan bruges til mange ting, - selvfølgelig også til at øve knob med!! Kontingentet opkræves 2 gange årligt, den 1. januar og den 1. juli. Beløbet er p.t. 475 kr. pr. gang. (dog 300 kr. for familiespejd). Kassereren sender en når der skal betales... Se BLÅ SOMMER. Hvert år i februar holder DDS et landslotteri. Indtægterne herfra går dels til gruppen, dels til vedligeholdelse af korpsets kursusejendomme. Det Danske Spejderkorps's årlige generalforsamling med direkte repræsentation fra alle landets spejdergrupper. Der er 2 deltagere (1 ung år og 1 leder eller forældre) fra 1. Helsingør Gruppe. Repræsentanterne vælges på grupperådsmødet. 1. Helsingør Gruppes eget spritnye arbejdsstof, som blev "søsat" september Mærket består af et grundmærke samt 8 delmærker (1 mikro, 2 mini, 2 junior, 2 trop og 1 klan). Desuden får hver spejder udleveret sin egen logbog. Delmærkerne udleveres en gang årligt - på Gruppedags-weekenden (lørdag aften). Hver afdeling har sin afdelingsleder og assistenter. Navne på ledere og assistenter findes på bagsiden af Spejderstafetten. Alle vores ledere og assistenter underskriver en ledererklæring, hvilket bl.a. indebærer et check hos Rigspolitiet mht. seksuelt misbrug af børn. Har du lyst til at være leder i 1. Helsingør, så kontakt en af gruppelederne. Navnet på en junior-patrulje.

7 LOMMEORDEN LÆRKEN LØVEN MEDLEMSKORT En spejderlomme bør altid indeholde Hej-Bog, papir, medlemskort, blyant, plaster, sikkerhedsnål, lommetørklæde, viskelæder, elastik samt knobbånd og sangbog (nærmere info fås af din egen leder). Navnet på en mini-patrulje. Navnet på en junior-patrulje. Lille kort i plastlomme med enkelte oplysninger, så hvert medlem har et bevis på sit medlemsskab af Det Danske Spejderkorps / 1. Helsingør Gruppe. MIKRO MINI MØDEKNAP MØDELOKALER NATHEJK OPRYKNING PATRULJE Spejdere fra 6-8 år. Mikroernes mødedag er søndag kl. 10 til 12. Spejdere fra 8-10 år. Miniernes mødedag er onsdag kl. 18:30 til 20:00. En lille sølvknap med korpslogo, som udleveres på gruppedagen til de mødestabile, der har deltaget i alle møder i et helt år med maks. 3 afbud. Gruppens faste mødelokale er Spejdergården (se denne). Desuden har vi fået lov til at låne hytten "Holger Danske" på Gl. Hellebækvej - i en periode. En lang og hård weekend i september for de største af spejderne (14-16 år) - et sted på Sjælland. Oprykning fra én afdeling til den næste, f.eks. fra mikrospejder til minispejder, foregår som en symbolsk tovtrækning på Gruppedagen i august måned. Hver afdeling er opdelt i patruljer, hver med 6-8 spejdere. PATRULJEMØDER Hver tropsspejder-patrulje afholder selv deres eget patruljemøde med støtte/vejledning fra tropsleder/ -assistent.

8 PLANKURSER PRINTERPATRONER PUMAEN RABAT RABATKORT RIKKI-TIKKI RUNDSKUEHÆFTER RÆVEUNGERNE RØDKÆLKEN SANGBOG SCT. GEORG Er kurser i skolernes efterårsferie, der tilbydes spejderne (fortrinsvis patruljeledere og patruljeassistenter). De foregår flere steder i landet og har til formål at give spejderne et fundament at arbejde videre på hjemme i patruljerne. Gruppen indsamlede brugte printerpatroner til videresalg, men det er nu stoppet grundet yderst ringe indtjening. Navnet på en junior-patrulje. 1. Helsingør Gruppes medlemmer kan få 10 % rabat i alle Spejdersport-butikkerne (husk rabatkortet) samt i butik "Outdoor Season", Bramstræde 4A, Helsingør. Medlemmer af DDS får 10% rabat ved køb i Spejdersport. Husk rabatkortet!! Rabatkortet udleveres ved indmeldelsen. Navn på en tropsspejder-patrulje. Hvert år sælger gruppen - i lighed med de andre spejdergrupper i kommunen - rundskuehæfter for Sct. Georgs Gilderne. Gruppen får penge for hvert solgt hæfte. I 2008 var det 8 kr. pr. hæfte, og vi solgte næsten 500 hæfter. Navnet på en mikro-patrulje. Navnet på en mini-patrulje. Kan købes direkte hos din leder eller i Spejdersport. Fra du er minispejder forventes det, at du har din egen sangbog. Sct. Georg var ifølge sagnet en tapper ridder, der ufortrødent gik løs på en forfærdelig drage for at frelse prinsessen. Da han havde dræbt dragen med sit sværd, drog han bort uden at få belønning for sin indsats. B.P. har valgt Sct. Georg som alle spejderes forbillede for bl.a. at fremhæve det uselviske i spejderarbejdet.

9 SCT. GEORGSDAG SCT. GEORGSGILDE SENIOR SHELTER SKOLEFERIER SOMMERLEJR SPEJDER SPEJDER-5-KAMP SPEJDERGÅRDEN SPEJDERHJÆLPEN Den 23. april er Sct. Georgsdag. Denne dag mødes hele 1. Helsingør Gruppe (ofte på Kronborg), hører sagnet om Sct. Georg og aflægger spejderløftet. Er en forening af voksne over 21 år (oftest tidligere spejdere), som gerne vil bevare tilknytningen til - og på forskellig vis støtte - spejderbevægelsen. Spejdere fra år. Seniorernes mødedag er p.t. onsdag (se også under "KLANEN"). En lille primitiv hytte, hvor den ene side er åben - som regel med bålsted udenfor langs åbningen. Normalt holder vi ikke møder i skoleferierne... Årets højdepunkt! Sommerlejre kan holdes afdelingsvis, gruppevis, eller som korpslejr. Spejdere fra år (af og til kaldes disse spejdere også for storspejdere/tropsspejdere). Hvert år i september holdes der Spejder-5-kamp på Gurredam. Som navnet siger kæmpes der i 5 discipliner, og det gør man i hold af 3 spejdere og i 2 aldersgrupper (juniorer og tropsspejdere). Gruppens mødelokale. Adressen er Stubbedamsvej 70C, 3000 Helsingør. En hjælpefond, der drives sammen med flere andre spejderkorps. Hvert år i september afholdes "Spejderhjælpsugen". I denne uge påtager spejderne sig betalt arbejde og afleverer de indtjente penge til Spejderhjælpen. Pengene bruges til forskellige udviklingsprojekter, der hjælper syge, nødlidende og vanskeligt stillede børn og unge - især i ulandene. Spejderhjælpens motto er: "Raske børn hjælper syge børn." I 2008 tjente spejderne i 1. Helsingør Gruppe over 3000 kr. til Spejderhjælpen.

10 SPEJDERSNUS SPEJDERSPORT SPEJDERSTAFETTEN "Spejdersnus" er korpsets blad til mikro-, mini- og juniorspejderne. Det udkommer 6 gange årligt og udleveres på møderne. DDS's egen butik, hvor uniform og andet tilbehør kan købes med rabat (vis rabatkort). Se "Velkommen i Det Danske Spejderkorps", side 14, for adresser, eller kig ind på 1. Helsingør Gruppes eget medlemsblad med mange oplysninger om fælles gruppeture / adresser / telefonnumre - altså MEGET VIGTIG LÆSNING!!!! Spejderstafetten kan også hentes på STORSPEJDER SVALEN SWEATSHIRT THINKING DAY TIGEREN TRACK T-SHIRT TÆNKEDAG Gammel betegnelse for tropsspejder (se SPEJDER). Navnet på en mini-patrulje. Du kan købe sweatshirt med gruppenavn og logo. Kontakt Hanne for mere info... Se Tænkedag. Navnet på en junior-patrulje. "Track" er korpsets blad til junior-, trops- og seniorspejderne. Bladet udkommer 6 gange om året. Du kan købe grå og blå T-shirts med gruppenavn og logo. 60 kr. for børnestørrelser og 70 kr. for voksenstørrelser. Kontakt din leder... Lord og Lady Baden Powell havde begge fødselsdag den 22. februar. Derfor er denne dag blevet gjort til international venskabsdag for spejdere i hele verden. 1. Helsingør Gruppe holder et fællesmøde denne dag. Hver spejder giver 2 kroner for hvert påbegyndt spejderår, og alle bidragene samles i Thinking Day Fonden, som støtter udviklingen af spejderarbejdet, specielt i den tredje verden.

11 TØRKLÆDE UDMELDELSE ULVEUNGERNE UNIFORM VALDEMARSDAG VANDREDAG WEEKENDTURE ZOO-DAG ØRESUND DIVISION Gruppens tørklæde er halvt rødt og halvt grønt (rød til højre), og det udleveres ved indmeldelsen. Seniorernes tørklæde er eget design!! Udmeldelse skal ske før den første i den måned, hvor kontingentet forfalder, dvs. inden den 1. januar eller den 1. juli til spejderens leder, gruppelederen eller direkte til kassereren - skriftligt. Navnet på en mikro-patrulje. Se brochuren "Velkommen i Det Danske Spejderkorps" forrest i mappen. Uniformen er en meget praktisk påklædning til både møder og ture. Husk at rabatkortet giver 10% rabat ved køb af bl.a. uniform i Spejdersport. Spørg evt. lederne om der er brugte uniformer til salg i gruppen... Det danske flags fødselsdag den 15. juni. Denne dag er der som regel optog gennem Helsingør, og som slutter på Kronborg med sang og taler (også kaldet Valdemarsparade). 1. Helsingør Gruppe deltager i dette optog - som det sidste spejderarrangement inden sommerferien. En fælles vandredag for alle spejdere, søskende, forældre m.fl. Vi vandrer som regel den sidste søndag i september måned. Weekendture arrangeres flere gange årligt, som regel afdelingsvis. En årlig tilbagevendende begivenhed den 1. søndag i maj, som alle blå spejdere i hele Nordsjælland kan deltage i. Dagen foregår selvfølgelig i Zoologisk Have i København og er et heldagsarrangement. Alle grupperne fra Hørsholm i syd til Ålsgårde i nord er samlet i en division. Vores division hedder Øresund Division og der er over 20 grupper i Øresund Division, som er én af landets største. Hos divisionen kan grupperne hente hjælp og vejledning.

12 ÅRSSTJERNE Årsstjerner uddeles på gruppedagen i august. Spejdere fra 1. Helsingør Gruppe kan være udmeldt af gruppen i indtil 1 år uden at miste deres "spejderanciennitet" (antal årsstjerner).

LEDER-ORDBOGEN. 1. Helsingør Gruppe er delt i flere afdelinger, fx.mikro-afdelingen, mini-afdelingen osv...

LEDER-ORDBOGEN. 1. Helsingør Gruppe er delt i flere afdelinger, fx.mikro-afdelingen, mini-afdelingen osv... LEDER-ORDBOGEN 1. HELSINGØR GRUPPE 1.HELSINGOR.DK 1.HELSINGØR.DK ADRESSER AFBUD AFDELING AKTIVITETSMÆRKE Vores gruppe hedder 1. Helsingør Gruppe, og vi er en af grupperne i Øresund Division under Det Danske

Læs mere

Grp.rådsmedl. Charlotte Kirkegaaard Martinsvej 19 7593 2767/3045 1027 charlotte.kirkegaard@hotmail.com

Grp.rådsmedl. Charlotte Kirkegaaard Martinsvej 19 7593 2767/3045 1027 charlotte.kirkegaard@hotmail.com Ledervikar Pia Jensen Anchersvej 23 7591 0708/2811 4541 undulat@live.dk Lån af Knuden Søren Christensen Albert Naursvej 9 7593 1162 Webredaktør Sune Amstrup Olsen Klanleder Tove Bahnsen Bissensvej 32 6146

Læs mere

3. Silkeborg Information til juniorspejderen og forældre

3. Silkeborg Information til juniorspejderen og forældre Kære Juniorspejder Velkommen i juniorgrenen til sjove, spændende og udfordrende aktiviteter. Side 1 af 7 Udg.: 07 Som juniorspejder laver vi mere seje aktiviteter. Vi sover i bivuak, sejler i kano og kører

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Gruppehåndbog. 3. Vesterbro Vildgæssene Absalon Division

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Gruppehåndbog. 3. Vesterbro Vildgæssene Absalon Division D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Gruppehåndbog 3. Vesterbro Vildgæssene Absalon Division Forord Du sidder nu med 3. Vesterbro Vildgæssenes Gruppehåndbog. Håndbogen giver svar på alle praktiske

Læs mere

Skanderborg Gruppe. Lederdrejebog

Skanderborg Gruppe. Lederdrejebog Skanderborg Gruppe Lederdrejebog Indhold Forord... 3 Det Danske Spejderkorps... 4 Skanderborg gruppe... 6 Historie... 7 Spejdermetoden... 8 Spejdermetodens 8 elementer... 8 Oplevelser... 8 Learning by

Læs mere

Velkommen i. Det Danske Spejderkorps

Velkommen i. Det Danske Spejderkorps Velkommen i Det Danske Spejderkorps Velkommen som Blå spejder er udgivet af Det Danske Spejderkorps Tekst Jeanette Hedegaard Tine Lind Troels Lorenzen Foto Anders Rostgaard Bystrup Anders Finderup Andreas

Læs mere

VELKOMMEN I BESTYRELSEN

VELKOMMEN I BESTYRELSEN VELKOMMEN I BESTYRELSEN Indhold Formål 4 De Blå værdier 5 Organisationen 6 Sammensætning af bestyrelsen og gruppen 8 Bestyrelsens opgaver 10 Gruppens økonomi 14 Uddannelse 16 Udvikling af gruppen 17 Lokalt

Læs mere

Kom. nger om. og fordeles. i 2014.

Kom. nger om. og fordeles. i 2014. 1. Ry Gruppe inviterer til en den årlige genera amforsamling fredag 14. marts kl. 18.00 20.000 på Spejdergården Lynghoved Kom og vær med til at tage beslutnin nger om udvidelsen af Lynghoved, den fremtidige

Læs mere

Spejderloven. Den, der er med i spejdernes fællesskab gør sit bedste for:

Spejderloven. Den, der er med i spejdernes fællesskab gør sit bedste for: Trane håndbog 2014 Spejderloven Den, der er med i spejdernes fællesskab gør sit bedste for: At finde sin egen tro og have respekt for andres At værne om naturen At være en god kammerat At være hensynsfuld

Læs mere

3. Lyngby Gruppes Lederhåndbog 2010

3. Lyngby Gruppes Lederhåndbog 2010 3. Lyngby Gruppes Lederhåndbog 2010 1 11. april 2010 2. udgave redigeret på lederweekend 2010 Redaktion: Jesper Palner, Roar Borgen, Martha Johansen Ansvarlig: Gruppestaben 2 1 Indledning... 5 2 Strategi

Læs mere

HUSK. o n l i n e. Divisionsrådsmødet. allerede nu. Grupperådsmøder. Det foregår på DDS Holmen, Arsenalvej 10. Onsdag den 18.april. kl.18.30-22.

HUSK. o n l i n e. Divisionsrådsmødet. allerede nu. Grupperådsmøder. Det foregår på DDS Holmen, Arsenalvej 10. Onsdag den 18.april. kl.18.30-22. Seglet o n l i n e Absalon Division Det Danske Spejderkorps Indhold DC nyt 2 Stormøde 3 Spejd2020 3 Sommerlejr 2007 4 Aften Møde 5 Yggdrasil fortælling 6 Folk til Oak City Rally 7 Junior Divi 8 Uddannelse

Læs mere

Budstiken november 2008.

Budstiken november 2008. Budstiken november 2008. Sikken voldsom trængsel og alarm, det er koldt, og man må gå sig varm... Ledere og assistenter: Gruppeleder HER KAN DIT NAVN STÅ, Skriv eller ring til en af os på siden her, og

Læs mere

Nr. 2 2. halvår 2014 Årgang 77. v e l k o m m e n

Nr. 2 2. halvår 2014 Årgang 77. v e l k o m m e n Nr. 2 2. halvår 2014 Årgang 77 v e l k o m m e n til et nyt spejderår, til en ny mikro-gren, til et nyt spejderblad - og velkommen hjem til 1. Klampenborgs superseje tropsspejdere, som har besteget bjerge,

Læs mere

Gruppeass. Adresseliste for Bülow Gruppe. Gruppeass. Grp.rådsformand. Lene Olsen. Bo Jakobsen. Frederik d. IIIs vej 20.

Gruppeass. Adresseliste for Bülow Gruppe. Gruppeass. Grp.rådsformand. Lene Olsen. Bo Jakobsen. Frederik d. IIIs vej 20. Gruppeleder Mette Holter Brændeskov Gruppeass. Mogens Bahnsen Gruppeass. Bo Jakobsen Grp.rådsformand Lene Olsen Grp.rådsmedl. Vini Kristiansen Grp.rådsmedl. Robert P. Hansen Grp.rådsmedl. Vanessa Knudstorp

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Bjælken. 1. Otterup gruppe 1. halvår 2015. Bjælken 1. Otterup 1. halvår 2015 www.1otterup.

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Bjælken. 1. Otterup gruppe 1. halvår 2015. Bjælken 1. Otterup 1. halvår 2015 www.1otterup. D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Bjælken 1. Otterup gruppe 1. halvår 2015 1 Sådan bliver du spejder i 1. Otterup... Hvis du vil være spejder, skal du komme til et spejdermøde, du er meget velkommen.

Læs mere

Indhold. www.fuglphonix.dk

Indhold. www.fuglphonix.dk 2 Indhold En Gruppeleders Tanker... 4 Rådsklippen... 5 Fra Stammens Ældste... 6 Tropsrullen... 7 Invitation til Mohrondoløbet... 8 Juleafslutning... 9 Indkaldelse til Forældremøde... 10 Kalender... 11

Læs mere

NR. 6 JUNI 2002 ÅRG. 68

NR. 6 JUNI 2002 ÅRG. 68 Hjælpere søges til PR-aktiviteter En spejdergruppe som Erik Menved er altid afhængig af, at vi konstant får nye spejdere. Specielt skal der nye spejdere til i de mindste aldersgrupper efterhånden som spejderne

Læs mere

Som dirigent blev valgt Mads Agerholm og som referent blev valgt Susanne Hansen.

Som dirigent blev valgt Mads Agerholm og som referent blev valgt Susanne Hansen. GRUPPERÅDSMØDE THISTEDSPEJDERNE Søndag den 22. februar 2015 kl. 15.00 17.00. Afholdt i spejderhuset Knakken REFERAT a) Valg af dirigent og referent. Som dirigent blev valgt Mads Agerholm og som referent

Læs mere

Grp.rådsfmd. Bo A. Lundgreen Sybergsvej 12 7620 0298/2857 0298 b.a.lundgreen@gmail.com

Grp.rådsfmd. Bo A. Lundgreen Sybergsvej 12 7620 0298/2857 0298 b.a.lundgreen@gmail.com Lån af Knuden Søren Christensen Albert Naursvej 9 7593 1162 Klanleder Tove Bahnsen Bissensvej 32 6146 7326 tove.bahnsen@kfumscout.dk Tropassistent Sune Olsen Thygesmindevej 53, 1.th. 26233923 me.sune013@hotmail.com

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S - 1 - Indhold: Side 3 Lodsedler 4 Mikro-/Mini, Mærkedage mikro/mini 5 Afbud og mødeknapper 6 Mikro-/Miniprogram 7 Mikro/mini: Vigtige datoer 8 Juniorprogram 9

Læs mere

Udgives af: Aalborg Søspejdere Det Danske Spejderkorps. Tekst og foto: Spejdere, ledere m.fl. fra Aalborg Søspejdere

Udgives af: Aalborg Søspejdere Det Danske Spejderkorps. Tekst og foto: Spejdere, ledere m.fl. fra Aalborg Søspejdere Udgives af: Aalborg Søspejdere Det Danske Spejderkorps Tekst og foto: Spejdere, ledere m.fl. fra Aalborg Søspejdere Redaktion og trykning: Bodil, Merete, Ronald og familien Stubbe Indlæg og annoncer: Heidi

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS Spejderne på Azaleavej. Gruppeblad for 3. Vesterbro Vildgæssene - Spejderne på Azaleavej

DET DANSKE SPEJDERKORPS Spejderne på Azaleavej. Gruppeblad for 3. Vesterbro Vildgæssene - Spejderne på Azaleavej DET DANSKE SPEJDERKORPS Spejderne på Azaleavej PR K EN Gruppeblad for 3. Vesterbro Vildgæssene - Spejderne på Azaleavej Spejder for en Dag - september 09 Den 19. september holdt vi spejder for en dag.

Læs mere

Bardunen. Hvor er det dejligt... 1. og 2. Birkerød Grupper Det Danske Spejderkorps. 9. årgang nr. 11 December 2001

Bardunen. Hvor er det dejligt... 1. og 2. Birkerød Grupper Det Danske Spejderkorps. 9. årgang nr. 11 December 2001 Bardunen 1. og 2. Birkerød Grupper Det Danske Spejderkorps 9. årgang nr. 11 December 2001 Hvor er det dejligt... at der kommer så mange indlæg til Bardunen. Bliv endelig ved med at skrive om dine personlige

Læs mere

Værd at vide om Grib Skov Trop og det at være spejder!

Værd at vide om Grib Skov Trop og det at være spejder! Værd at vide om Grib Skov Trop og det at være spejder! I denne lille folder har vi samlet en lang række nyttige informationer specielt til gavn for nye medlemmer af Grib Skov Trop. Grib Skov Trop Bassebjerg

Læs mere

Holte Kollen Julemorgen kl. 06.00

Holte Kollen Julemorgen kl. 06.00 Indhold: Vigtigt! på side 3. Gruppelederen på side 4. Minier på side 5-8. Juniorer på side 9-10. Troppen på side 11-12. Klanen!! på side 13-14. Lederne i 1. Holte på side 17. Forældrepatruljen på side

Læs mere

LERCHEN. Mads Lerche Gruppe. Egeskov Division

LERCHEN. Mads Lerche Gruppe. Egeskov Division LERCHEN Mads Lerche Gruppe DDS Nr. Egeskov Division aug./dec. )ndhold )ndhold Redaktionens side Sæt X i kalenderen Spejderhatten (usk at melde afbud Mikro Mikro Konkurrencesiden Mini Mini Junior Junior

Læs mere

Nr. 2 40. årgang Feb-Apr. 2015 GODT NYTÅR 2015. 1. Ry Gruppes blad

Nr. 2 40. årgang Feb-Apr. 2015 GODT NYTÅR 2015. 1. Ry Gruppes blad Nr. 2 40. årgang Feb-Apr. 2015 GODT NYTÅR 2015 1. Ry Gruppes blad STAMMEN Gruppeblad for 1. Ry Gruppe og F.R.Y.S. som er gruppens støtteforening. Bladet udkommer 7 gange årligt, i et oplag på 300 eksemplarer.

Læs mere

Hej alle Mjølnerfolk!

Hej alle Mjølnerfolk! Kære tropsspejdere. Efter grundig overvejelse i tropsledelsen, har vi besluttet at vi har haft vinter nok for i år. Vi har derfor bestilt den allernyeste udgave af Forår - Model 2005, og forventer at det

Læs mere

D e t D A n s k e s P e J D e r k o r P s. de grå. Antvorskov division

D e t D A n s k e s P e J D e r k o r P s. de grå. Antvorskov division D e t D A n s k e s P e J D e r k o r P s de grå Antvorskov division nr. 3 november 2008 D e t D A n s k e s P e J D e r k o r P s indkaldelse til Divisionsrådsmøde vi glæder os til at se jer til divisionsrådsmødet

Læs mere

online Læs mere på side 11 Velkommen hjem fra Blå Sommer 2009 Indhold www.absalondivision.dk Redaktion Rune Lyhne Seglet@absalondivision.

online Læs mere på side 11 Velkommen hjem fra Blå Sommer 2009 Indhold www.absalondivision.dk Redaktion Rune Lyhne Seglet@absalondivision. Seglet online Absalon Division Det Danske Spejderkorps Indhold DC nyt 2 BSF/GK møde 2 Senior/Leder dag 3 Bøfaften 2009 4 Nyt fra DAJUN en 5 JuniorTræf 6 Info fra DASP en 7 Info fra DASEN en 8 Slange på

Læs mere