Dato: 12. november 2007 J.nr.: (IKO)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dato: 12. november 2007 J.nr.: (IKO)"

Transkript

1 NOTAT Dato: 12. november 2007 J.nr.: (IKO) Miljøkontrollen Ressourcebehov pr. 1. januar 2008 som følge af ny bekendtgørelse om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord (Jordflytningsbekendtgørelsen) Den nye jordflytningsbekendtgørelse træder i kraft 1. januar Det medfører, at alle byzonearealer som udgangspunkt er områdeklassificerede pr. 1. januar Områdeklassificering af et areal udløser pligt til anmeldelse af jord, der skal bortskaffes herfra. Reglerne for anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord fremgår af jordflytningsbekendtgørelsen. Kommunerne er myndighed ved behandling af anmeldelser af jordflytning. Kommunerne vil derfor få henvendelser fra borgere og erhvervsliv om jordflytningsreglerne. Der må forventes at komme et øget antal anmeldelser, som konsekvens af at anmeldepligten udvides med de områdeklassificerede områder. Der indføres derfor med den nye jordflytningsbekendtgørelse forenklinger i form af mulighed for samleanmeldelser af jordflytninger fra ledningsarbejder, ligesom der lægges op til at kommunerne ikke skal lave enkeltsagsbehandling på anmeldelser fra områdeklassificerede områder. En væsentlig andel af disse anmeldelser vil være såkaldte straks-flytninger, hvor jorden kan flyttes umiddelbart efter anmeldelse, når flytningen sker til et godkendt modtageanlæg. Kommunerne skal lave stikprøvekontrol i disse sager og ikke sagsbehandle alle anmeldelser. Stikprøvekontrollen kan evt. tilrettelægges ud fra miljømæssige overvejelser. Finansiering af kommunernes arbejde i relation til jordflytning Når jorden er affald, kan kommunernes udgifter til administration af anmeldepligten og til regulativer om anmeldepligten finansieres over affaldsgebyret, jf. lov om miljøbeskyttelse 48. Det fremgår af 48, stk. 5, at gebyrer påhviler den, der har tinglyst adkomst på ejendommen. Det vil sige, at gebyret opkræves af ejeren af den ejendom, hvorfra jorden flyttes. I øvrigt anvendes samme fremgangsmåde ved opkrævningen som for andre affaldstyper. Jord, som flyttes, kan være husholdningsaffald eller erhvervsaffald. Der er ikke fastlagt retningslinier for, hvorledes gebyret i henhold til 48 skal opkræves. Kommunerne kan f.eks. vælge at opkræve gebyret i forbindelse med den enkelte anmeldelse eller opkræve gebyret som en del af gebyret for husholdnings- og/eller erhvervsaffald sammen med ejendomsskatten.

2 Side 2 Hvis gebyret opkræves som en del af husholdnings- og/eller erhvervsaffald er der blandt andet følgende løsningsmuligheder: Gebyret opkræves fra ejendomme, der er kortlagt eller områdeklassificeret. Herved omfattes de fleste anmeldelser, men lettere forurening uden for områdeklassificering og anden forurening, som konstateres i forbindelse med jordflytning, vil ikke blive omfattet. Gebyret lægges på alle ejendomme i kommunen også ejendomme der ikke er kortlagt eller omfattet af områdeklassificeringen idet der også uden for kortlagte ejendomme og ejendomme omfattet af områdeklassificering vil være ejendomme, hvor jordflytning vil være anmeldepligtig. Alle ejendomme i Københavns Kommune er kortlagt eller områdeklassificeret. Affaldsgebyret som følger af områdeklassificeringen vil derfor skulle pålægges alle ejendomme, og opkræves over ejendomsskatten. Opgørelse over ressourcebehov i forbindelse med implementering og drift af jordflytningsbekendtgørelsen Områdeklassificeringen af København Kommune vil medføre en række nye opgaver for Center for Miljø. Der vil komme betydelig flere anmeldelser da anmeldepligten bliver udvidet med jord fra det områdeklassificerede område som omfatter byzonen i København. Der vil komme forespørgsler og der skal gives vejledning til borgere og erhvervsliv om jordhåndtering på det områdeklassificerede område. I det følgende er de administrative konsekvenser af jordflytningsbekendtgørelsen for Københavns Kommune gjort op. Det er ikke muligt præcist, at forudsige hvor mange anmeldelser der vil komme fra det områdeklassificerede område. Der må derfor tages det forbehold, at der er en vis usikkerhed ved de anlagte skøn. Der er i opgørelsen skelnet mellem ressourcebehov til implementering af jordflytningsbekendtgørelsen (information om nyt jordregulativ og elektronisk anmeldeskema til erhverv samt information om jordhåndtering og vejledning om forholdsregler til borgere i det områdeklassificerede område) og permanent ressourcebehov (behandling og journalisering af flere anmeldelser, rådgivning ved forespørgsler fra borgere og erhverv). Det øgede ressourcebehov er udspecificeret på årsværk. Der er tale om skøn over konsekvenserne af tilgangen af nye opgaver, idet der er foretaget reduktion for videreførelse af opgaver efter den hidtidige anmeldebekendtgørelse.

3 Side 3 Oversigter med hovedtallene i opgørelsen er medtaget som bilag 1 til notatet. Notatet er delt op i følgende afsnit: 1. Ressourcebehov ved implementering af jordflytningsbekendtgørelsen 1.1 Information til erhverv (hjemmeside, pjece, regulativ, avisannoncer) 1.2 Information til borgere (hjemmeside, pixi-bøger, pjece, annoncer) 2. Permanent ressourcebehov ved drift af jordflytningsbekendtgørelsen 2.1 Registrering af ekstra antal jordanmeldelser som følge af områdeklassificeringen 2.2 Registrering af samle-anmeldelser fra ledningsarbejder og modtageanlæg 2.3 Stikprøver i anmeldelser for straks-flytninger 2.4 Behandling af jordtilbagemeldinger fra modtagestationer 2.5 Nye opgaver ved konstatering af forurenet jord i det områdeklassificerede område 2.6 Udvidet tilsynindsats 2.7 Godkendelse af jordhåndteringsplaner for jord fra kortlagte arealer 2.8 Konkrete anvisninger af jord fra det områdeklassificerede område 2.9 Forespørgsler fra borgere i det områdeklassificerede område 2.10 Generel vejledning og information om jordhåndtering ift. Jordflytningsbekendtgørelsen For hver delopgave er der anført: 1. Ressourcebehov ved implementering af jordflytningsbekendtgørelsen 1.1 Information til erhverv (hjemmeside, pjece, regulativ, avisannoncer) Ved indførelse af jordflytningsbekendtgørelsen iværksættes en informationsindsats rettet mod aktørerne på jordhåndteringsområdet (rådgiver, entreprenører, transportører, modtageanlæg m.fl.). Informationsindsatsen vil omfatte oplysning om de nye regler i jordflytningsbekendtgørelsen, nyt jordregulativ samt konsekvenser som følge af områdeklassificeringen. Informationen vil blive foretaget via avisannoncer, informationsmøder, udsendelse af pjecer samt information på hjemmeside.

4 Side 4 0,25 årsværk 1.2 Information til borgere (hjemmeside, pixie-bøger, pjece, annoncer) Informationsindsatsen til borgerne vil omfatte oplysning og vejledning om konsekvenserne af at byzonen er områdeklassificeret, anmeldepligt for jordflytninger, forholdsregler ved havearbejde og lignende i det områdeklassificerede område. Information og vejledning vil blive foretaget via avisannoncer, speciel informationsindsats til institutioner, udsendelse af pjecer og pixi-bøger samt information på hjemmeside. 0,25 årsværk Ressourcebehov i alt til implementering 0,5 årsværk 2. Permanent ressourcebehov Der vil komme et forøget antal jordanmeldelser som følge af områdeklassificeringen. Oversigt over fordeling af anmeldelser (det nuværende antal anmeldelser er baseret på erfaringstal, det fremtidige antal anmeldelser er skønnede på baggrund af erfaringstal): Nuværende antal anmeldelser: Anmeldelser der behandles fra kortlagte og ikke-kortlagte arealer: 700 Anmeldelser der behandles i forbindelse med ledningsarbejder: anmeldelser der delvist er blevet anmeldt som samle-anmeldelser: Skønnet fremtidig antal anmeldelser Anmeldelser der behandles fra kortlagte og ikke-kortlagte arealer: 700 Anmeldelser der behandles i forbindelse med ledningsarbejder, anmeldelser.

5 Side 5 Samle-anmeldelser: Nyt: Anmeldelser fra det områdeklassificerede område: 500 Nyt: Anmeldelser for jord der bortkøres fra modtageanlæg i KK til viderebehandling/deponering, fordelt på anmeldelser omfattende jord opgravet i KK og jord tilkørt modtageanlæggene fra andre kommuner. Samle-anmeldelser: Registrering af ekstra antal anmeldelser som følge af områdeklassificeringen På baggrund af opgørelser over jord fra KK tilført modtageanlæggene i perioden , er det vurderet at der vil komme ca. 500 ekstra anmeldelser som følge af den udvidede anmeldepligt for jord opgravet i det områdeklassificerede område. Ved indførelse af jordflytningsbekendtgørelsen har det været en forudsætning, at der via KL skulle etableres et fælles elektronisk anmeldelsessystem på landsplan. Systemet er ikke etableret endnu, og det må forudses at der vil gå mange år inden et brugervenligt system til databehandling er færdigudviklet. Registreringsopgaven vurderes derfor at blive omfattende. 0,2 årsværk 2.2 Registrering af samle-anmeldelser Ifølge jordflytningsbekendtgørelsen kan private og offentlige virksomheder der udfører mange jordflytninger fra lokaliteter i en kommune - i forbindelse med ledningsarbejder eller fra et godkendt modtageanlæg anmelde flere forventede jordflytninger til et bestemmelsessted (viderebehandling af jorden eller slutdisponering) inden for en periode på højst et år. Ledningsarbejder Antallet af anmeldelser fra ledningsarbejder udgør ca pr. år. Modtageanlæg I forbindelse med ændring af jordforureningsloven pr. 1. januar 2007 blev der indført anmeldepligt for jord der skal bortkøres fra modtageanlæggene til viderebehandling/ deponering. Antallet af anmeldelser for jord der skal bortkøres fra modtageanlæggene (karteringspladser og jordhotel) forventes at udgøre ca. 500 anmeldelser fra

6 Side 6 Københavns Kommune, og et tilsvarende antal for jord der er tilkørt anlæggene fra andre kommuner. Samle-anmeldelserne skønnes at omfatte anmeldelser pr. år fordelt på ca anmeldelser pr. samleanmeldelse. Dette medfører at der skal registreres mellem samleanmeldelser pr. år, fordelt på virksomheder der udfører ledningsarbejder, karteringsanlæg samt jordhotel. 0,2 årsværk 2.3 Stikprøver i anmeldelser for straks-flytninger Store dele af Københavns Kommune har i gennem tiden i større eller mindre grad været påvirket af forurenende aktiviteter fra erhvervsliv og borgere. Det må derfor forventes, at der også i de områdeklassificerede områder vil kunne findes spor efter disse aktiviteter i form af jord der indeholder en højere forureningskoncentration end den max. grænseværdi der er gældende for jord omfattet af områdeklassificeringen. På baggrund af denne viden, og som følge af at der indføres en ny anmeldepraksis med straks-flytninger af jord fra det områdeklassificerede område til godkendte modtageanlæg - uden først at skulle indhente kommunens tilladelse til flytningen - vurderes det, at der skal indføres stikprøvekontrol i de indgående anmeldelser fra det områdeklassificerede område, svarende til stikprøvekontrol i 25 % af anmeldelserne, ca. 125 anmeldelser pr. år. 0,2 årsværk 2.4 Jordtilbagemeldinger fra modtagestationer og vurdering af oplysninger der skal til regionen I henhold til jordflytningsbekendtgørelsen skal de godkendte modtageanlæg fremsende oplysninger til kommunen om den jord der modtages på anlægget. Modtageanlægget skal indsende en kopi af følgesedlen for hver jordanmeldelse når sidste jordlæs på anmeldelsen er modtaget på modtageanlægget. Oplysningerne på følgesedlen skal kontrolleres så det kan vurderes om forureningskoncentrationen i den pågældende jord overskrider grænseværdierne for jord i det områdeklassificerede område. Er dette tilfældet skal oplysningerne sendes til

7 Side 7 Region Hovedstaden til en vurdering af om den pågældende ejendom er kortlægningsbar. Det skønnes, at 15 % af anmeldelserne fra det områdeklassificerede område skal sendes til behandling i regionen, svarende til ca. 75 anmeldelser pr. år. 0,25 årsværk 2.5 Nye opgaver ved konstatering af forurenet jord i det områdeklassificerede område I henhold til jordforureningsloven er det en forudsætning at jord i det områdeklassificerede område er lettere forurenet. På baggrund af mangeårige forurenende aktiviteter fra borgere og erhvervsliv må det dog forventes at der vil blive konstateret mange forurenede områder inden for det områdeklassificerede område. På grund af den udvidede anmeldepligt for dette område må derfor forudses at der skal behandles mange flere 8-tilladelser til bl.a. boligbyggeri. 0,5 årsværk 2.6 Udvidet tilsynsindsats I forbindelse med jordflytningsbekendtgørelsen indføres der samtidig en ny praksis for hvornår jord kan flyttes, straks-flytninger af jord fra det områdeklassificerede område. Ved brug af straks-flytninger skal jorden ikke som tidligere godkendes af kommunen inden flytninger til et godkendt modtageanlæg. Dette medfører, at det ikke er muligt for kommunen at sikre at jordflytning fra det områdeklassificerede område sker på en miljømæssig forsvarlig måde. Derfor indføres der en forøget tilsyns- og rådgivningsindsats med jordflytninger fra dette område. 0,3 årsværk

8 Side Godkendelse af jordhåndteringsplaner fra de kortlagte arealer i Københavns Kommune Hvis jord flyttes fra et kortlagt areal skal kommunen inden anmeldelsen af jorden have godkendt en plan for jordens håndtering (prøvetagning, analyser, sortering og videredisponering af opgravet jord). I henhold til den nuværende anmeldebekendtgørelse skal kommunen også godkende jordhåndteringsplaner for jord der opgraves og flyttes fra kortlagte arealer. Imidlertid er det nyt at også jord der køres direkte til analyse på modtageanlæg/jordhotel eller på mellemdepot også skal omfattes af en jordhåndteringsplan, jf. jordflytningsbekendtgørelsen. Det skønnes ud fra jordopgørelserne fra modtageanlæggene at der skal godkendes ca. 100 jordhåndteringsplaner fra kortlagte arealer, ud over det nuværende antal godkendelser 0,3 årsværk Er indregnet 2.8 Konkrete anvisninger af jord fra det områdeklassificerede område Det vurderes, at der på trods af at der kan foretages straks-flytninger af jord vil være behov for at kunne få jord anvist af kommunen, bl.a. anvisning af ren jord. 0,1 årsværk Er indregnet 2.9 Forespørgsler fra borgere og erhvervsliv i det områdeklassificerede område Det forudses, at der løbende vil komme forespørgsler fra borgere og erhvervsliv om forholdsregler ved ophold, dyrkning, have- og gravearbejde m.v. i det områdeklassificerede område. Rådgivningsindsatsen vil omfatte henvisning til Københavns Kommunes hjemmeside, udsendelse af pjecer og pixi-bøger samt personlig rådgivning. 0,2 årsværk

9 Side Generel vejledning og information om jordhåndtering ift. Jordflytningsbekendtgørelsen Der vil blive behov for en kontinuerlig vejledning og information til borgere og erhvervsliv om reglerne i jordflytningsbekendtgørelsen i forbindelse med jordhåndtering på henholdsvis kortlagte arealer og i det områdeklassificerede område. 0,3 årsværk Permanent årlig ressourcebehov 2,55 årsværk Samlet skøn for implementering og drift af jordflytningsbekendtgørelsen 3,05 årsværk Inge Kobbeltvedt

10 Side 10 Bilag 1 Ressourcebehov, jordflytningsbekendtgørelsen, Københavns Kommune Samlet skøn 1. Ressourcebehov ved implementering af jordflytningsbekendtgørelsen årsværk 1.1. Information til erhverv 0, Information til borgere 0,25 1. Ressourcebehov ved implementering 0,50 2. Permanent årligt ressourcebehov årsværk 2.1 Registrering af ekstra antal anmeldelser 0, Registrering af samle-anmeldelser 0, Stikprøver i anm. for straks-anmeldelser 0, Behandling af jordtilbagemeldinger 0, Nye opg. Ved konstatering af jordforurening 0, Udvidet tilsynsindsats 0, Godkendelse af jordhåndteringsplaner 0, Konkrete anvisninger af jord 0, Forespørgsler fra borgere og erhverv 0, Generel vejl. og info. om jordhåndtering 0,30 2. Permanent årlig ressourcebehov 2,55

NOTAT Dato

NOTAT Dato NOTAT Dato 10.04.2008 Regulativ om jordstyring i Nordfyns Kommune Sagens problematik hvad drejer det sig om (faktum) Ny lovgivning Den 1. januar 2008 trådte 50 a i Jordforureningsloven i kraft, hvorefter

Læs mere

REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE

REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE BILAG 1 TIL KMU 06.10.11 REGULATIV FOR JORDSTYRING FORSLAG TIL: REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE Eksempler på jordflytninger i Viborg Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD

Læs mere

Varde Kommune REGULATIV FOR JORD

Varde Kommune REGULATIV FOR JORD REGULATIV FOR JORD Gældende fra d. 1. juni 2012 1 Formål m.v... 3 1.1 Affaldshåndtering... 3 1.2 Jordflytning og områdeklassificering... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Definitioner... 3 4 Registrering af udenlandske

Læs mere

Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune

Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE TEKNISK OG MILJØ Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune Januar 2012 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Gyldighed og anvendelsesområde... 3 3 Lovgrundlag og definitioner... 3 4 Områdeklassificering...

Læs mere

Regulativ for jord, Vejen Kommune Januar 2012

Regulativ for jord, Vejen Kommune Januar 2012 REGULATIV for jord Regulativ for jord, Vejen Kommune Januar 2012 1. Formål Formålet med dette regulativ er: 1.1 at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og

Læs mere

Regulativ for flytning af overskudsjord. i Esbjerg Kommune. Regulativ gældende pr. 19.09.2012 - 1 -

Regulativ for flytning af overskudsjord. i Esbjerg Kommune. Regulativ gældende pr. 19.09.2012 - 1 - Regulativ for flytning af overskudsjord i Esbjerg Kommune - 1 - Regulativ for flytning af overskudsjord i Esbjerg Kommune 1. Formål Formålet med regulativet er at sikre, at håndtering og flytning af overskudsjord

Læs mere

Regulativ for jordstyring

Regulativ for jordstyring Regulativ for jordstyring Februar 2012 Regulativ for jordstyring i Nyborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Lovgrundlag 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 4. Områder omfattet af områdeklassificeringen

Læs mere

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD 1. Formål Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejer og virksomheder i Tønder Kommune. Regulativet

Læs mere

Arbejder du med jord fra Københavns Kommune

Arbejder du med jord fra Københavns Kommune Arbejder du med jord fra Københavns Kommune Københavns Kommune Teknik- og miljøforvaltningen Center for Miljø 2008 ARBEJDER DU MED JORD Forord Læsevejledning Graver du i jord Anmelder du jord Kører du

Læs mere

Jordregulativ for Brønderslev Kommune

Jordregulativ for Brønderslev Kommune Jordregulativ for Brønderslev Kommune Gældende fra den 16. oktober 2018 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 99 45 45 45 raadhus@99454545.dk www.bronderslev.dk 0 Indholdsfortegnelse Baggrund... 2

Læs mere

JORDSTYRING - UDKAST TIL NYE REGLER

JORDSTYRING - UDKAST TIL NYE REGLER JORDSTYRING - UDKAST TIL NYE REGLER Cand.scient. Ulla Højsholt Miljøstyrelsen, Jord & Affald ATV MØDE JORDFORURENING 2007 SCHÆFFERGÅRDEN 14. Juni 2007 RESUMÉ Gennem jordstyringen kan myndighederne og

Læs mere

, -' ' *. # 0 % 0.&2,

, -' ' *. # 0 % 0.&2, Regulativ for jord Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 ! "!##$ %!$&'& (!&& ) *&+&, -' ' *. # /# 01$,...5 0 % 0.&2, 1 Regulativet har til formål at: - Inddrage og undtage områder fra områdeklassificeringen

Læs mere

Jordregulativ Juli 2012

Jordregulativ Juli 2012 Jordregulativ Juli 2012 Udgiver: Ikrafttræden: Titel: Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne 1. juli 2012 www.skidt.dk Jordregulativ Side 2 af 15 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 4 2 Lovgrundlag... 5

Læs mere

UDKAST TIL NYT JORDSTYRINGSREGULATIV - JORDREGULATIV FOR GRIBSKOV KOMMUNE PR

UDKAST TIL NYT JORDSTYRINGSREGULATIV - JORDREGULATIV FOR GRIBSKOV KOMMUNE PR Side 1 af 5 Tilbage Frem UDKAST TIL NYT JORDSTYRINGSREGULATIV - JORDREGULATIV FOR GRIBSKOV KOMMUNE PR. 01.01.11 Fristen for bemærkninger er d. 9. november 2010, til plan-byg@gribskov.dk Al jord der skal

Læs mere

Forslag til: Regulativ for jord

Forslag til: Regulativ for jord Forslag til: Regulativ for jord Forslag til ændringer til gældende regulativ er vist med rød skrift Læs om: Regler for jord som er affald herunder områdeklassificering og flytning af jord Marts 2016 20

Læs mere

INTENTIONER OG PRINCIPPER MED JORDFLYTNINGSBEKENDTGØRELSEN

INTENTIONER OG PRINCIPPER MED JORDFLYTNINGSBEKENDTGØRELSEN INTENTIONER OG PRINCIPPER MED JORDFLYTNINGSBEKENDTGØRELSEN Funktionsleder, cand.pharm. Irene Edelgaard Miljøstyrelsen ATV JORD OG GRUNDVAND VINTERMØDE OM JORD- OG GRUNDVANDSFORURENING VINGSTEDCENTRET 4.

Læs mere

Jordregulativ for Hillerød Kommune

Jordregulativ for Hillerød Kommune Jordregulativ for Hillerød Kommune Indholdsfortegnelse Kapitel 1 formål, lovgrundlag m.v. 1.1 Formål 1.2 Lovgrundlag 1.3 Definitioner 1.4 Gyldigheds- og anvendelsesområde Kapitel 2 - affaldshåndtering

Læs mere

Regulativ for jord Roskilde Kommune Udkast

Regulativ for jord Roskilde Kommune Udkast Regulativ for jord Roskilde Kommune Udkast Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Områdeklassificering... 2 5. Analysefrie delområder...

Læs mere

Jordflytning. 1. januar 2008 trådte nye regler om jordflytning i kraft. Grunden til ændringen var indførelsen af områdeklassificering,

Jordflytning. 1. januar 2008 trådte nye regler om jordflytning i kraft. Grunden til ændringen var indførelsen af områdeklassificering, Jordflytning flytning Jordflytning 1. januar 2008 trådte nye regler om jordflytning i kraft. Grunden til ændringen var indførelsen af områdeklassificering, som medførte en udvidelse af anmeldepligten ved

Læs mere

Regulativ for Jord. 1 af 9

Regulativ for Jord. 1 af 9 1 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE Formål... 3 Lovgrundlag... 3 Definitioner... 4 Undtagelse/ind-dragelse af områder af områdeklassificeringen... 4 Analysefrie områder inden for det områdeklassificerede område...

Læs mere

Regulativ for jordflytning

Regulativ for jordflytning Regulativ for jordflytning Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Formål 2 2. Lovgrundlag 2 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 2 4. Anmeldelse af jordflytninger 2 4.1 Anmeldelse af jord 3 4.2 4.3 Iværksættelse

Læs mere

Jordregulativ 2013 PLAN OG MILJØ Ikrafttrædelse 13. august 2013

Jordregulativ 2013 PLAN OG MILJØ Ikrafttrædelse 13. august 2013 Jordregulativ 2013 PLAN OG MILJØ Ikrafttrædelse 13. august 2013 Indholdsfortegnelse Generel del... 2 1 Formål... 2 1.1 Affaldshåndtering... 2 1.2 Jordflytning og områdeklassificering... 2 2 Lovgrundlag...

Læs mere

Jordstyringsregulativ

Jordstyringsregulativ Jordstyringsregulativ Silkeborg Kommune April 2011 I Generel del 1 Formål m.v. Formålet med dette regulativ er: At fastsætte regler om de kommunale affaldsordningers omfang og tilrettelæggelse m.v., jf.

Læs mere

JORDREGULATIV Horsens Kommune. Gældende fra 26. marts 2015

JORDREGULATIV Horsens Kommune. Gældende fra 26. marts 2015 JORDREGULATIV Horsens Kommune Gældende fra 26. marts 2015 Indholdsfortegnelse regulativ 1. Formål 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde 3. Definitioner 4. Affaldsproducentens pligter 5. Affaldstransportørens

Læs mere

Jordstyringsregulativ. April 2016

Jordstyringsregulativ. April 2016 Jordstyringsregulativ April 2016 1 I Generel del 1 Formål m.v. Formålet med dette regulativ er: At fastsætte regler om de kommunale affaldsordningers omfang og tilrettelæggelse m.v., jf. miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 8. Anmeldepligtige ejendomme udenfor områdeklassificeringen

Indholdsfortegnelse. 8. Anmeldepligtige ejendomme udenfor områdeklassificeringen Regulativ for jordflytning og områdeklassificering. Februar 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Formål 3. Lovgrundlag 4. Gyldigheds- og anvendelsesområde 5. Jordflytninger 6. Områdeklassificering

Læs mere

Regulativ for jordflytning i Odsherred Kommune

Regulativ for jordflytning i Odsherred Kommune Regulativ for jordflytning i Odsherred Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Lovgrundlag 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 4. Anmeldelser af jordflytninger/anmeldepligt 5. Ikrafttrædelse Bilag A:

Læs mere

Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk

Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Afdeling: Byg og Miljø Dato: MÅNED ÅÅÅÅ TEKNIK OG MILJØ Regulativ for områdeklassificering og jordstyring i Norddjurs Kommune Ændringer skrevet med rødt. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89

Læs mere

JORDREGULATIV. Miljøudvalget Sag nr. 83, bilag 1 FORSLAG TIL JORDREGULATIV UDKAST. 1. Formål

JORDREGULATIV. Miljøudvalget Sag nr. 83, bilag 1 FORSLAG TIL JORDREGULATIV UDKAST. 1. Formål FORSLAG TIL JORDREGULATIV Miljøudvalget 27.10.2011 Sag nr. 83, bilag 1 UDKAST JORDREGULATIV 1. Formål 1.1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra

Læs mere

1 of 10. Regulativ for jordstyring

1 of 10. Regulativ for jordstyring 1 of 10 Regulativ for jordstyring Marts 2014 2 of 10 Indholdsfortegnelse 1. Formål 2 2. Lovgrundlag 2 3. Definitioner 2 4. Gyldigheds- og anvendelsesområde 2 5. Anmeldelse af jordflytninger 2 5.1 Anmeldelse

Læs mere

BILAG 1: FORSLAG TIL REVIDERET JORDREGULATIV, BILAG TIL INDSTILLING OM REVIDERET JORDREGULATIV

BILAG 1: FORSLAG TIL REVIDERET JORDREGULATIV, BILAG TIL INDSTILLING OM REVIDERET JORDREGULATIV BILAG 1: FORSLAG TIL REVIDERET JORDREGULATIV, BILAG TIL INDSTILLING OM REVIDERET JORDREGULATIV UDKAST JORDREGULATIV 1. Formål 1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord,

Læs mere

Regulativet har desuden til formål at fastlægge arbejdsgangen for anmeldelse af jordflytning.

Regulativet har desuden til formål at fastlægge arbejdsgangen for anmeldelse af jordflytning. Regulativ for jord Regulativet har til formål at sikre, at flytning af jord i Billund Kommune sker efter gældende regler, herunder at inddrage og udtage områder fra områdeklassificeringen samt at fastlægge

Læs mere

Helsingør Kommune. Regulativ for jordstyring. inklusive områdeklassificering. Januar 2008 Opdateret juni 2013

Helsingør Kommune. Regulativ for jordstyring. inklusive områdeklassificering. Januar 2008 Opdateret juni 2013 Regulativ for erhvervsaffald Helsingør Kommune - 2013 Helsingør Kommune Regulativ for jordstyring inklusive områdeklassificering Januar 2008 Opdateret juni 2013 Udarbejdet af: Helsingør Kommune Center

Læs mere

Nyborg Kommune. Regulativ for jordflytning i Nyborg

Nyborg Kommune. Regulativ for jordflytning i Nyborg Nyborg Kommune Regulativ for jordflytning i Nyborg Kommune Februar 2008 Nyborg Kommune Regulativ for jordflytning i Nyborg Kommune Februar 2008 Ref 07727085 J00004-4-KATN(4) Version 4 Dato 2008-01-21 Udarbejdet

Læs mere

Regulativ for områdeklassificering og jordflytning i Norddjurs Kommune

Regulativ for områdeklassificering og jordflytning i Norddjurs Kommune Regulativ for områdeklassificering og jordflytning i Norddjurs Kommune Maj? 2010 Indholdsfortegnelse 1. Formål 1 2. Lovgrundlag 1 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 1 4. Anmeldelse af jordflytninger 1

Læs mere

Udkast til REGULATIV FOR JORD. Generel del. Gældende fra d. xxxxxx

Udkast til REGULATIV FOR JORD. Generel del. Gældende fra d. xxxxxx Udkast til REGULATIV FOR JORD Gældende fra d. xxxxxx Generel del 1 Formål Formålet med dette regulativ er: At fastsætte regler om kommunale ordninger for jord, der er affald At sikre, at jord bortskaffes

Læs mere

Regulativ for jord. Ishøj Kommune

Regulativ for jord. Ishøj Kommune Regulativ for jord Ishøj Kommune 1 Indholdsfortegnelse Generel del... 3 1 Formål... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Gebyrer... 3 4 Klage m.v.... 3 5 Overtrædelse og straf... 4 AFFALDSORDNING FOR JORD... 4 6 Ordning

Læs mere

1. Baggrund for og formål med områdeklassificeringen og udpegning af analysefrizoner

1. Baggrund for og formål med områdeklassificeringen og udpegning af analysefrizoner NOTAT 12. november 2007 Journal nr. 029799-421201 Bilag 1: Baggrundsnotat om områdeklassificering af lettere forurenede arealer, udpegning af analysefri zoner og anmeldelse og dokumentation i forbindelse

Læs mere

REGULATIV FOR JORD SOM ER AFFALD

REGULATIV FOR JORD SOM ER AFFALD Teknik og Miljø 2012 REGULATIV FOR JORD SOM ER AFFALD INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Formål 3 2 Lovgrundlag reguleringer 3 3 Gebyrer 3 4 Klage mv. 4 5 Overtrædelse og straf 4 6 Bemyndigelse 4 7 Ikrafttrædelse 5

Læs mere

HVAD BETYDER DE ÆNDREDE JORDHÅNDTERINGSREGLER I PRAKSIS FOR BYGHERRE OG ENTREPRENØR?

HVAD BETYDER DE ÆNDREDE JORDHÅNDTERINGSREGLER I PRAKSIS FOR BYGHERRE OG ENTREPRENØR? HVAD BETYDER DE ÆNDREDE JORDHÅNDTERINGSREGLER I PRAKSIS FOR BYGHERRE OG ENTREPRENØR? Cand.scient. Morten Kjærgaard GEO ATV JORD OG GRUNDVAND VINTERMØDE OM JORD- OG GRUNDVANDSFORURENING VINGSTEDCENTRET

Læs mere

BilagØU_111121_pkt.16_03. REGULATIV OM JORD Hvidovre Kommune (Dato) OKTOBER 2011 UDKAST

BilagØU_111121_pkt.16_03. REGULATIV OM JORD Hvidovre Kommune (Dato) OKTOBER 2011 UDKAST REGULATIV OM JORD Hvidovre Kommune (Dato) OKTOBER 2011 UDKAST 1 Indhold Generel del... 4 1. Formål... 4 Jord som affald... 4 Områdeklassificering, jordflytning og anmeldelse... 4 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde...

Læs mere

Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering...

Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering... Regulativ for jord Holbæk Kommune Gældende fra 28.6 2012 Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering...

Læs mere

REGULATIV FOR JORD SOM ER AFFALD

REGULATIV FOR JORD SOM ER AFFALD REGULATIV FOR JORD SOM ER AFFALD 1 Formål Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Egedal Kommune med henblik

Læs mere

REGULATIV FOR JORD SOM ER AFFALD

REGULATIV FOR JORD SOM ER AFFALD Teknik og Miljø 2012 REGULATIV FOR JORD SOM ER AFFALD INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Formål 3 2 Lovgrundlag reguleringer 3 3 Gebyrer 3 4 Klage mv. 4 5 Overtrædelse og straf 4 6 Bemyndigelse 4 7 Ikrafttrædelse 5

Læs mere

Struer Kommune AFFALDSREGULATIV FOR JORD

Struer Kommune AFFALDSREGULATIV FOR JORD Struer Kommune AFFALDSREGULATIV FOR JORD Gældende fra 1. maj 2012 1. Formål Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder

Læs mere

Indstilling. Godkendelse af Jordflytningsregulativ herunder udstrækning af områdeklassificering af let forurenet jord. 1. Resume

Indstilling. Godkendelse af Jordflytningsregulativ herunder udstrækning af områdeklassificering af let forurenet jord. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten iljø Den 28. maj 2008 Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune Godkendelse af Jordflytningsregulativ herunder udstrækning af områdeklassificering af let

Læs mere

Generelle regler for husholdninger Generelle regler for virksomheder Særlig del Områdeklassificering... 13

Generelle regler for husholdninger Generelle regler for virksomheder Særlig del Områdeklassificering... 13 REGULATIV OM JORD Hvidovre Kommune December 2011 1 Indhold Generel del... 4 1. Formål... 4 Jord som affald... 4 Områdeklassificering, jordflytning og anmeldelse... 4 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde...

Læs mere

Jordhåndtering ifb. ledningsomlægninger ved Letbanen gennem Glostrup - Miljømæssige krav og anbefalinger Version 2

Jordhåndtering ifb. ledningsomlægninger ved Letbanen gennem Glostrup - Miljømæssige krav og anbefalinger Version 2 Rådhusparken 2 2600 Glostrup Ledningsejere og deres entreprenører www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 Jordhåndtering ifb. ledningsomlægninger ved Letbanen gennem Glostrup - Miljømæssige

Læs mere

Orientering til kommunerne om ny jordflytningsbekendtgørelse

Orientering til kommunerne om ny jordflytningsbekendtgørelse Miljøstyrelsen Den. 8. oktober 2007 Orientering til kommunerne om ny jordflytningsbekendtgørelse 1. Indledning 1.1. Formål Orienteringen har til formål at hjælpe kommunerne med at tilrettelægge og håndhæve

Læs mere

Regulativet er udarbejdet i henhold til gældende miljølovgivning, herunder navnlig:

Regulativet er udarbejdet i henhold til gældende miljølovgivning, herunder navnlig: Regulativ for jord - Jordhåndtering - Områdeklassificering - Skema til anmeldelse af jordflytning Gældende fra den 5. april 2012 REGULATIV FOR JORD 1 Formål 1.1 Jordhåndtering Formålet med dette regulativ

Læs mere

Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune

Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune Postadresse: Himmerlandsgade 27 9600 Aars Tlf.: 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk Indholdsfortegnelse I Generel del...3 1 Formål m.v....3 1.1 Affaldshåndtering...3

Læs mere

Anmeldelse - jordflytning 27/06/2019. Anmeldelse af jord. Jordflytningsbekendtgørelsen. BEK nr af 07/12/2015. Jord, affald eller farligt affald?

Anmeldelse - jordflytning 27/06/2019. Anmeldelse af jord. Jordflytningsbekendtgørelsen. BEK nr af 07/12/2015. Jord, affald eller farligt affald? Anmeldelse af jord Jord, affald eller farligt affald? Camilla Sulsbrück, NIRAS 26. JUNI 2016 Data stammer fra rapporten Kortlægning af jordstrømme Projekt for Miljøstyrelsen 2017 1 Anmeldelse - jordflytning

Læs mere

Jordregulativ. Dato XXXX

Jordregulativ. Dato XXXX Jordregulativ Dato XXXX Indholdsfortegnelse 1. Formål, lovgrundlag og definitioner... 3 Formål... 3 Lovgrundlag... 3 Definitioner... 3 2. Gyldigheds - og anvendelsesområder... 3 Ordning for jord som er

Læs mere

REGULATIV FOR JORD. Side 1 af 6

REGULATIV FOR JORD. Side 1 af 6 REGULATIV FOR JORD Side 1 af 6 1 Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Frederikshavn

Læs mere

REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE

REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE Eksempler på jordflytninger i Viborg Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 2 1. FORMÅL. 2 2. LOVGRUNDLAG 3 3. GYLDIGHEDS- OG ANVENDELSESOMRÅDE

Læs mere

Høringssvar over ophævelse af affaldsadministrationsgebyret

Høringssvar over ophævelse af affaldsadministrationsgebyret Høringssvar over ophævelse af affaldsadministrationsgebyret KL har modtaget høring af lovforslag om ændring af lov om miljøbeskyttelse (ophævelse af affaldsadministrationsgebyret) med bekendtgørelser.

Læs mere

Affaldsregulativ for jord i Assens Kommune

Affaldsregulativ for jord i Assens Kommune Affaldsregulativ for jord i Assens Kommune 1 REGULATIV FOR JORD 1 Formål Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder

Læs mere

Lejre Kommunes samling af regulativer vedrørende anmeldelse af jordflytning (jordflytningsregulativet)

Lejre Kommunes samling af regulativer vedrørende anmeldelse af jordflytning (jordflytningsregulativet) Lejre Kommunes samling af regulativer vedrørende anmeldelse af jordflytning (jordflytningsregulativet) 0. Indledning Dette regulativ er en samling af bestemmelser fastsat i medfør af lov om forurenet jord

Læs mere

DAKOFA seminar juni 2019

DAKOFA seminar juni 2019 DAKOFA seminar - 26. juni 2019 Den virkelige verden efter HP-14 reglerne er trådt i kraft Lars Baltzer Overgaard Projektchef, kemiingeniør Agenda Jordhåndtering efter HP14 reglerne trådte i kraft 1 Case

Læs mere

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD 1. Formål Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejer og virksomheder i Tønder Kommune. Regulativet

Læs mere

REGULATIV FOR JORD, SOM ER AFFALD NÆSTVED KOMMUNE

REGULATIV FOR JORD, SOM ER AFFALD NÆSTVED KOMMUNE REGULATIV FOR JORD, SOM ER AFFALD I NÆSTVED KOMMUNE Gældende fra den 28.2.2012 1 I GENEREL DEL 3 1 FORMÅL 3 2 LOVGRUNDLAG 3 3 GEBYRER 3 4 KLAGE M.V. 3 5 OVERTRÆDELSE OG STRAF 4 6 BEMYNDIGELSE 4 7 IKRAFTTRÆDELSE

Læs mere

Regulativ for jordstyring i Nordfyns Kommune

Regulativ for jordstyring i Nordfyns Kommune Regulativ for jordstyring i Nordfyns Kommune 1. Formål Regulativets formål er, at sikre at styring af forurenet jord i Nordfyns Kommune sker efter gældende regler. Samt at definere og udpege områder, hvor

Læs mere

Kalundborg Kommune REGULATIV FOR OPGRAVET JORD, DER ER AFFALD. Gældende fra d. Endnu ikke gældende

Kalundborg Kommune REGULATIV FOR OPGRAVET JORD, DER ER AFFALD. Gældende fra d. Endnu ikke gældende FORSLAG Kalundborg Kommune REGULATIV FOR OPGRAVET JORD, DER ER AFFALD Gældende fra d. Endnu ikke gældende 1. Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering

Læs mere

Anmeldelse af jordflytning

Anmeldelse af jordflytning Ringkøbing-Skjern Kommune Land, og Kultur Smed Sørensens Vej 1 6950 Ringkøbing Udfyldes af kommunen Dato Sagsidentifikation - KLE 09.08.15P19 5 708410 032288 Anmeldelse af jordflytning Løbenummer Løbenummer

Læs mere

Kortlægning 2011 eller Sammenhæng i miljøforvaltningen det skal gi mening!

Kortlægning 2011 eller Sammenhæng i miljøforvaltningen det skal gi mening! Kortlægning 2011 eller Sammenhæng i miljøforvaltningen det skal gi mening! Af Birgit Skånvad Jordforureningsloven 2011 ATV-møde d. 27/10 2011 Områdeklassificering Betydning af ændringerne vedr. lettere

Læs mere

v/jesper Bo Madsen, Gribskov Kommune

v/jesper Bo Madsen, Gribskov Kommune Jordregulativet MST's vejledning! Debatoplæg om MST's reviderede vejlednings anvendelighed v/jesper Bo Madsen, Gribskov Kommune DAKOFA,, torsdag 3. november 2011 MST vejledning om jordregulativ (1) Hvad

Læs mere

Regulativ for anmeldelse og dokumentation af jordflytning i Høje- Taastrup Kommune

Regulativ for anmeldelse og dokumentation af jordflytning i Høje- Taastrup Kommune Regulativ for anmeldelse og dokumentation af jordflytning i Høje- Taastrup Kommune Sags nr. 81346 Dokument nr. 1815136 Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Lovgrundlag 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 4.

Læs mere

REGULATIV FOR JORD FRA LETBANEN PÅ RING 3 I ISHØJ KOMMUNE

REGULATIV FOR JORD FRA LETBANEN PÅ RING 3 I ISHØJ KOMMUNE REGULATIV FOR JORD FRA LETBANEN PÅ RING 3 I ISHØJ KOMMUNE 1 2 Indhold 1 FORMÅL 3 2 LOVGRUNDLAG 3 3 DEFINITIONER 3 4 UNDTAGELSE FRA DOKUMENTATIONSKRAV 3 5 ANALYSEFRIE OMRÅDER 4 6 SKEMA TIL BRUG FOR ANMELDELSE

Læs mere

REGULATIV FOR JORDSTYRING Forslag til revideret områdeklassificering

REGULATIV FOR JORDSTYRING Forslag til revideret områdeklassificering REGULATIV FOR JORDSTYRING Forslag til revideret områdeklassificering Teknik & Miljø, september 2009 Udarbejdet af: Faxe Kommune Teknik & Miljø Frederiksvej 9 4690 Haslev Telefon: 5620 3000 www.faxekommune.dk

Læs mere

Lovbekendtgørelse om forurenet jord nr. 282 af 22. marts 2007.

Lovbekendtgørelse om forurenet jord nr. 282 af 22. marts 2007. Regulativ for Jordstyring I Halsnæs Kommune Januar 2008 Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Lovgrundlag 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 4. Anmeldelser af jordflytninger/anmeldepligt

Læs mere

Hvad vil Miljøstyrelsen?

Hvad vil Miljøstyrelsen? Hvad vil Miljøstyrelsen? ATV. Den 25. januar 2018 Funktionsleder Niels Bukholt Oversigt Baggrund Forberedelse indtil nu Aktuel skitse Videre proces 2 / Miljøstyrelsen / ATV - Jordhåndtering Baggrund Jord

Læs mere

Vagn Åge Bach Sletkærvej 20 Nim 8740 Brædstrup. Dispensation til modtagelse af jord i tidligere råstofgrav, matr. nr.

Vagn Åge Bach Sletkærvej 20 Nim 8740 Brædstrup. Dispensation til modtagelse af jord i tidligere råstofgrav, matr. nr. Regionshuset Horsens Vagn Åge Bach Sletkærvej 20 Nim 8740 Brædstrup Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Dispensation til modtagelse af jord i tidligere råstofgrav,

Læs mere

Regulativ for jord. Læs om: Regler for jord, som er affald herunder områdeklassificering og flytning af jord. Oktober

Regulativ for jord. Læs om: Regler for jord, som er affald herunder områdeklassificering og flytning af jord. Oktober Regulativ for jord Læs om: Regler for jord, som er affald herunder områdeklassificering og flytning af jord Oktober 2016 1 1 Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler

Læs mere

Udgivelsesår 2014. Politisk godkendt. Udgiver. Sønderborg Kommune Vand & Jord Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg

Udgivelsesår 2014. Politisk godkendt. Udgiver. Sønderborg Kommune Vand & Jord Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Jordregulativ Resume Dette regulativ fastsætter reglerne for, hvordan borgere, grundejere samt virksomheder i hele Sønderborg Kommune skal håndtere jord, som er affald. Reglerne er lavet med henblik på

Læs mere

Furesø Kommune REGULATIV FOR JORD, SOM ER AFFALD

Furesø Kommune REGULATIV FOR JORD, SOM ER AFFALD REGULATIV FOR JORD, SOM ER AFFALD Indholdsfortegnelse 1 Formål...3 2 Lovgrundlag...3 3 Gebyrer...3 4 Klage m.v...3 5 Overtrædelse og straf...4 6 Ikrafttrædelse...4 AFFALDSORDNING FOR JORD FRA HUSHOLDNINGER...5

Læs mere

Jordflytningsregulativ

Jordflytningsregulativ Indholdsfortegnelse Lovgrundlag 3 Formål 4 Gyldigheds- og anvendelsesområde 5 Gebyr 6 Klage 7 Straf 8 Ikrafttrædelse 9 Relevant lovgivning 10 Jordflytning 12 Grundejers pligter 13 Anmelders pligter 14

Læs mere

Regulativ for jordstyring. af 28. juni Holstebro Kommune

Regulativ for jordstyring. af 28. juni Holstebro Kommune af 28. juni 2008 Holstebro Kommune Indholdsfortegnelse... 1 af 28. juni 2008... 1 Holstebro Kommune... 1 1 Formål... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Gyldigheds- og anvendelsesområde... 3 4 Anmeldelse af jordflytninger...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1 Formål 2. 2 Lovgrundlag 2. 3 Regulativ-tillæggets område 2. 4 Definitioner 2. 5 Anden indsamling 3

Indholdsfortegnelse. 1 Formål 2. 2 Lovgrundlag 2. 3 Regulativ-tillæggets område 2. 4 Definitioner 2. 5 Anden indsamling 3 Tillæg 2 til Regulativ for Erhvervsaffald indsamling af farligt affald Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Formål 2 2 Lovgrundlag 2 3 Regulativ-tillæggets område 2 4 Definitioner 2 5 Anden indsamling 3 6

Læs mere

Mariagerfjord Kommune. Jordregulativ

Mariagerfjord Kommune. Jordregulativ Mariagerfjord Kommune Jordregulativ Indholdsfortegnelse JORDREGULATIV FOR MARIAGERFJORD KOMMUNE... 1 1 FORMÅL... 1 1.1 Affaldshåndtering... 1 1.2 Områdeklassificering og jordflytning... 1 2 LOVGRUNDLAG...

Læs mere

Regulativ for jordstyring og områdeklassificering

Regulativ for jordstyring og områdeklassificering Regulativ for jordstyring og områdeklassificering Faxe Kommune Natur & Miljø 2013 1/28 Udarbejdet af: Faxe Kommune Natur & Miljø Frederiksgade 9 4690 Haslev Telefon: 5620 3000 www.faxekommune.dk Forord

Læs mere

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD + ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD Denne orientering indeholder en vejledning om bortskaffelse af bygge- og anlægsaffald samt andre praktiske oplysninger herom. Formålet

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Regulativ for jord

Bornholms Regionskommune. Regulativ for jord Regulativ for jord Gældende pr. 1. januar 2011 Bornholms Affaldsbehandling Almegårdsvej 8 3700 Rønne Tlf.: 56 95 92 00 Fax: 56 95 92 03 E-mail: mail@bofa.dk www.bofa.dk Bofa en virksomhed i Bornholms Regionskommune

Læs mere

2. Jorden, der kan mellemdeponeres, må ikke ved lugt eller visuelt være forurenet.

2. Jorden, der kan mellemdeponeres, må ikke ved lugt eller visuelt være forurenet. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljøbeskyttelse By og Havn I/S Nordre Toldbod 7 1013 København 31-03-2014 Sagsnr. 2014-0064211 Dokumentnr. 2014-0064211-1 IKO/JAN Tilladelse

Læs mere

KLAR FORSYNING A/S Revlen Køge

KLAR FORSYNING A/S Revlen Køge KLAR FORSYNING A/S Revlen 2 4600 Køge 26. AUGUST 2016 JOURNALNUMMER 09.08.26-G01--16 KS SANNEPET TILLADELSE TIL MIDLERTIDIGT JORDDEPOT UD FOR HAUBJERGVEJ 13-15/ STEVNHØJVEJ 13, MATR. NR. 129A, ST. HEDDINGE

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD

Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Gældende fra d. 20-06-2012 1 Formål m.v. 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Registrering af udenlandske virksomheder 2 5 Gebyrer 2 6 Klage m.v.

Læs mere

Regulativ om jord, som er affald

Regulativ om jord, som er affald Regulativ om jord, som er affald 1 Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i

Læs mere

H. C. ØRSTEDSVÆRKET, JORDHÅNDTERING VED ANLÆG AF NYE OG EKSISTERENDE GASLEDNINGER

H. C. ØRSTEDSVÆRKET, JORDHÅNDTERING VED ANLÆG AF NYE OG EKSISTERENDE GASLEDNINGER KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse DONG Energy Thermal Power A/S Kraftværksvej 53 7000 Fredericia Att. Katrine Bech Andersen mband@dongenergy.dk H. C. ØRSTEDSVÆRKET, JORDHÅNDTERING

Læs mere

19 tilladelse til mellemdepot af jord på matrikel 7br, Lyndby By, Lyndby.

19 tilladelse til mellemdepot af jord på matrikel 7br, Lyndby By, Lyndby. Lejre Forsyning Højbyvej 19 4320 Lejre Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4599 H www.lejre.dk Steffen Bomholt Rasmussen Center for Byg & Miljø D 4646 4941 E sbra@lejre.dk Dato:

Læs mere

Udført/kontrol: PSJ/LTJ Nr.: 2 Dato: Rev.:

Udført/kontrol: PSJ/LTJ Nr.: 2 Dato: Rev.: NOTAT Sagsnavn: E300X Åmarksvej bro nr. 17614 Sag nr.: 14-0134 Emne: Ansøgning om tilladelse til midlertidigt jorddepoter Udført/kontrol: PSJ/LTJ Nr.: 2 Dato: 2017-11-07 Rev.: 2018-01-25 Ansøgning om 19

Læs mere

Vejledning om jordregulativ

Vejledning om jordregulativ Vejledning om jordregulativ Vejledning fra Miljøstyrelsen Nr. 4 2011 Indhold FORORD 5 SAMMENFATNING 7 SUMMARY 9 1 REGULATIV FOR JORD 11 1.1 BAGGRUND 11 1.2 DEN RETLIGE RAMME HJEMMELSGRUNDLAGET 12 1.2.1

Læs mere

Fællesregulativ for farligt affald for kommunerne i Modtagestation Syddanmark I/S. 1. januar 2007

Fællesregulativ for farligt affald for kommunerne i Modtagestation Syddanmark I/S. 1. januar 2007 Fællesregulativ for farligt affald for kommunerne i Modtagestation Syddanmark I/S 1. januar 2007 Side 1 af 8 02-05-2012 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Gyldighedsområde... 3 3. Generelle definitioner....

Læs mere

Jordregulativ Lolland Kommune

Jordregulativ Lolland Kommune Jordregulativ Lolland Kommune Lolland Kommune, Teknik- og Miljømyndighed, Jernbanegade 7, 4930 Maribo Telefon 5467 6767, tmm@lolland.dk, www.lolland.dk 1 Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette

Læs mere

Genanvendelse af overskudsjord. ENVINA 30. september 2015. Markedschef Søren Helt Jessen

Genanvendelse af overskudsjord. ENVINA 30. september 2015. Markedschef Søren Helt Jessen Genanvendelse af overskudsjord ENVINA 30. september 2015 Markedschef Søren Helt Jessen Genanvendelse af overskudsjord Dagsorden -Lovgivning - Hvad er vigtigt ved genanvendelse af jorden? - Hvad skal der

Læs mere

Regulativ for jordstyring og områdeklassificering

Regulativ for jordstyring og områdeklassificering Regulativ for jordstyring og områdeklassificering Faxe Kommune Center for Teknik & Miljø 2013 1/28 Udarbejdet af: Faxe Kommune Center for Teknik & Miljø Frederiksgade 9 4690 Haslev Telefon: 5620 3000 www.faxekommune.dk

Læs mere

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD Denne orientering indeholder en vejledning om bortskaffelse af bygge- og anlægsaffald samt andre praktiske oplysninger herom. Formålet

Læs mere

Regulativ for jord. Skive Kommune. Skive det er RENT LIV SKIVE.DK

Regulativ for jord. Skive Kommune. Skive det er RENT LIV SKIVE.DK Regulativ for jord Skive Kommune 2018 Skive det er RENT LIV SKIVE.DK Resume Dette regulativ er lavet med henblik på at forebygge forurening, ved at sikre at flytning og transport af forurenet og lettere

Læs mere

Att. Solveig F. Jørgensen, e-post: sofjo@dongenergy.dk 23-10-2014 Sags id.: 14/10213 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik Aagaard Jørgensen

Att. Solveig F. Jørgensen, e-post: sofjo@dongenergy.dk 23-10-2014 Sags id.: 14/10213 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik Aagaard Jørgensen DONG Energy A/S, Skærbækværket Klippehagevej 22, Skærbæk 7000 Fredericia Att. Solveig F. Jørgensen, e-post: sofjo@dongenergy.dk 23-10-2014 Sags id.: 14/10213 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen KS: Henrik

Læs mere

Håndtering af PCB i byggeaffald i relation til Restproduktbekendtgørelsen AALBORG UNIVERSITET KØBENHAVN 18. APRIL 2018

Håndtering af PCB i byggeaffald i relation til Restproduktbekendtgørelsen AALBORG UNIVERSITET KØBENHAVN 18. APRIL 2018 Håndtering af PCB i byggeaffald i relation til Restproduktbekendtgørelsen AALBORG UNIVERSITET KØBENHAVN 18. APRIL 2018 Meget kort: PCB-holdigt affald skal ikke anvendes i bygge- og anlægsarbejder. PCB

Læs mere

Godkendelse af tillægsbevilling som konsekvens af finanslovsaftalen - afskaffelse af affaldsadministrationsgebyr for virksomheder

Godkendelse af tillægsbevilling som konsekvens af finanslovsaftalen - afskaffelse af affaldsadministrationsgebyr for virksomheder Punkt 5. Godkendelse af tillægsbevilling som konsekvens af finanslovsaftalen - afskaffelse af affaldsadministrationsgebyr for virksomheder 2018-084947 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet

Læs mere