Endelig valgbog for folketingsvalget i Grønland torsdag den 18. juni 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Endelig valgbog for folketingsvalget i Grønland torsdag den 18. juni 2015"

Transkript

1 Udvalget til Valgs Prøvelse UVP Alm.del Bilag 52 Offentligt Dato: 18. januar 2016 Endelig valgbog for folketingsvalget i Grønland torsdag den 18. juni 2015 i henhold til 63, jf. 9, stk. 2, i lov om folketingsvalg i Grønland

2 2 VALGETS UDSKRIVELSE Ved Kongeligt Åbent Brev af 27. maj 2015 blev der udskrevet valg til Folketinget til afholdelse torsdag den 18. juni Rigsombudsmanden i Grønland blev ved brev af 27. maj 2015 fra Statsministeriet meddelt, at der var udskrevet valg, og straks efter Rigsombudsmanden i Grønland modtog denne meddelelse, orienterede Rigsombudsmanden i Grønland Formanden for Naalakkersuisut, Inatsisartut, partierne og kommunerne om valgets udskrivelse. BEKENDTGØRELSE AF VALGET Rigsombudsmanden i Grønland udstedte i den anledning bekendtgørelse af 27. maj 2015 om afholdelse af valg i Grønland til Folketinget den 18. juni 2015, hvori Rigsombudsmanden i Grønland gjorde opmærksom på, at kandidatanmeldelser skulle være indleveret senest søndag den 7. juni 2015 kl til en valgbestyrelse. Bekendtgørelsen udsendtes på både grønlandsk og dansk. Bekendtgørelsen blev sendt til alle i Inatsisartut repræsenterede partier mv., alle valgbestyrelser, alle brevstemmemodtagere, Grønlands Selvstyre, KANUKOKA, KNR Radioavis, KNR TV, NU- UK Lokaltv, avisen AG/Sermitsiaq, Statsministeriet, politimesteren i Grønland, landsdommeren i Grønland, Retten i Grønland, Arbejdsskadestyrelsen i Grønland, Kriminalforsorgen i Grønland, Søfartsstyrelsen i Grønland, GEUS i Grønland. Endvidere blev bekendtgørelsen fremsendt til Økonomi- og Indenrigsministeriet og Rigsombudsmanden på Færøerne med henblik på kundgørelse overfor stemmeberettigede til folketingsvalget i Grønland med midlertidigt ophold i henholdsvis Danmark og på Færøerne. Bekendtgørelsen blev sendt til avisen AG/Sermitsiaq med henblik på at blive bragt henholdsvis 3. juni 2015 i avisen AG og 5. juni i avisen Sermitsiaq. OPSTILLING AF KANDIDATER Da den 28. maj var sidste mødedag i Grønlands Landsting, og partierne derfor samlet i Nuuk, omdeltes kandidatanmeldelsesblanketter til alle de i Inatsisartut repræsenterede partier. Rigsombuddet har ved udstedelse af bekendtgørelse af 27. maj 2015 om afholdelse af valg i Grønland til Folketinget allerede informeret partierne omkring fristen for anmeldelse af kandidater. 3 af de 5 partier (Siumut, Atassut og Inuit Ataqatigiit) valgte allerede den 28. maj 2015 kandidater og udmeldte disse i den grønlandske presse. Partiet Demokraterne var ikke klar med opstillede emner og Partii Nalaeraq overvejede, om de overhovedet ville stille op. D. 3. juni 2015 har rigsombuddet sendt erindring til partierne om kandidatanmeldelse og en vejledning herom.

3 3 De i Inatsisartut siddende partier afleverede allerede den 5. juni 2015 anmeldelse fra partierne og vedtægter til Rigsombudsmanden, jf. valglovens 28. Partii Inuit, som pt. ikke har sæde i Inatsisartut, havde d. 5. juni 2015 henvendt sig pr. mail med tilkendegivelse af, at de ønskede at opstille to kandidater fra partiet. Rigsombuddet vejledte herefter omkring reglerne vedrørende opstilling af kandidater uden for partierne, der følger af den grønlandske valglov 26. Partii Inuit er pt. ikke repræsenteret i Inatsisartut og kan derfor kun opstille kandidater udenfor partierne, men eventuelt i et kandidatforbund. Kandidater der ønsker at stille op uden for partierne, skal anbefales af mindst 100 af opstillingskredsens vælgere som stillere. Partiet modtog skemaer til indsamling af underskrifter og mente de kunne nå det inden udløbet af kandidatanmeldelsesfristen. Ved udløbet af kandidatanmeldelsesfristen den 7. juni 2015 kl (grl. tid) meldte valgbestyrelserne tilbage, at der kun var modtaget i alt 17 opstillinger fra partierne i Inatsisartut og ingen anmeldelser af kandidater udenfor partierne. Partii Inuit nåede ikke at indsamle anbefalinger fra mindst 100 af valgområdets vælgere som stillere. På baggrund af de fra valgbestyrelserne modtagne gyldige anmeldelser og de fra partierne tidligere modtagne meddelelser om opstilling, godkendte rigsombuddet d. 7. juni 2015 i alt 17 kandidater som opstillede og udsendte bekendtgørelse herom til alle valgbestyrelserne, de særlige brevstemmemodtager, skibsførere på de atlantgående skibe, Rigsombudsmanden på Færøerne, De grønlandske Kommuners Landsforening KANUKOKA, Økonomi- og Indenrigsministeriet, Statsministeriet, de grønlandske partier mv. samt KNR, KNR-TV, Nuuk TV, Qanorooq samt aviserne Sermitsiaq og AG/Grønlandsposten. Bekendtgørelsen blev indrykket i de grønlandske aviser (bragt i AG den 10. juni 2015, Sermitsiaq den 12. juni) og indrykket i Statstidende den 13. juni Følgende kandidater var herefter godkendt: For partiet Atassut: Jonas Nilsson Steen Lynge For partiet Demokraterne: Aputsiaq Olsen Jonathansen Poul Hansen Randi Vestergaard Evaldsen Rasmus Dalsgård Andersen For partiet Inuit Ataqatigiit: Aaja Chemnitz Larsen Johan Lund Olsen Karo Thomsen Fleischer Múte Bourup Egede

4 4 For partiet Naleraq: Dan Rasmussen Per Pilutaq Rosing-Petersen For partiet Siumut: Aleqa Hammond Erik Jensen Jens-Erik Kirkegaard Martha Abelsen Pitsi Høegh. Den 8. juni 2015 udsendte Økonomi- og Indenrigsministeriet yderligere bekendtgørelsen om de godkendte kandidater til folketingsvalget i Grønland til Grønlands Repræsentationskontor i Danmark, de grønlandske huse i København, Odense, Aarhus og Ålborg, Kriminalforsorgens institutioner i Danmark med grønlandske indsatte samt til danske sygehuse og institutioner, hvor der traditionelt opholder sig grønlandske patienter. Rigsombudsmanden i Grønland blev orienteret herom. Samtidig bekendtgjorde de fire valgbestyrelser, ved opslag, listen over godkendte kandidater i de grønlandske byer og bygder. Den 9. juni modtog vi fra Rigsombudsmanden på Færøerne listen over opstillede kandidater på Færøerne og udsendte straks denne til alle valgbestyrelser og brevstemmemodtagere i Grønland. Rigsombudsmanden på Færøerne blev herefter orienteret om dette. Fortegnelsen over kandidater til folketingsvalget i Danmark fordelt på storkredse blev d. 11. juni 2015 sendt til alle valgbestyrelser, de særlige bemyndigede brevstemmemodtagere i Grønland og pressen. VEJLEDNING AF VALGBESTYRELSER MV. Rigsombuddet har på såvel dansk som grønlandsk bl.a. vejledt samtlige valgbestyrelser, samtlige i Inatsisartut repræsenterede partier mv. og de særlige brevstemmemodtagere om reglerne om kandidatanmeldelse og brevstemmeafgivning. Økonomi og Indenrigsministeriets vejledning om brevstemmeafgivning er på både dansk og grønlandsk oversendt d. 28. maj 2015 de grønlandske kommuner og de særlige brevstemmemodtagere, Rigsombudsmanden på Færøerne og Økonomi- og Indenrigsministeriet. Økonomi og Indenrigsministeriets vejledning om brevstemmeafgivning er på både dansk og grønlandsk ligeledes oversendt d. 28. maj 2015 til Kriminalforsorgen i Grønland. Rigsombuddet har d. 4. juni 2015 sendt en samlet brevstemmevejledning på både dansk og grønlandsk til alle valgbestyrelser, alle de særligt bemyndigede brevstemmemodtagere, skibsførere og pressen.

5 5 Rigsombuddet har udfoldet betydelige bestræbelser på at besvare henvendelser fra pressen og borgere om valget. Navnlig spørgsmålet om, til hvilken del af rigsfællesskabet, en vælger kan afgive brevstemme, når der sker flytning mellem rigsdelene, har givet anledning til et ikke ubetydeligt antal henvendelser til rigsombuddet. Rigsombuddet har d. 17. juni 2015 sendt på mail en vejledningsskrivelse på både dansk og grønlandsk om indberetning af valgresultater til samtlige kommunalbestyrelser. Vedlagt denne skrivelse var telefonliste og indberetningsskema. Rigsombuddet har d. 17. juni 2015 kl. 14:00 afholdt et succesfult prøvevalg via valgsiden UDFÆRDIGELSE AF VALGLISTER Det var forud for valget konstateret, at samtlige kommuner havde fremlagt valglister i overensstemmelse med kapitel 4 i lov om folketingsvalg i Grønland. SPØRGSMÅL UNDERVEJS Stationslederen i Prins Christian Sund rettede henvendelse til rigsombuddet med henblik på at forespørge til, om der kunne stemmes elektronisk eller pr. fax til valget, idet det pga. manglende flyforbindelser formentlig ikke var muligt for stationslederen at afsende evt. afgivne brevstemmer til afstemningslederne rettidigt. For så vidt angik vælgere, der var på valglisten i Danmark, oplyste rigsombuddet stationslederen om, at Økonomi- og Indenrigsministeriet havde resolveret, at dette ikke var muligt. Stationslederen spurgte herefter om brevstemmerne kunne afleveres til borgerservice i Qaqortoq kommune, da stationslederen ikke mente at brevstemmerne til Danmark ville kunne nå at komme frem inden valgets start. Rigsombuddet vejledte ham om følgende: Brevstemmerne for vælgere på valglisten i Danmark (brun kuvert med sort skrift) skal sendes til vedkommendes bopælskommune i Danmark, hvor denne er på valglisten. Brevstemmen skal være modtaget inden afstemningen går i gang på valgdagen kl. 9. Ingen vælger, der henvender sig for at afgive brevstemme før valgdagen, kan dog afvises fra at afgive brevstemme, selvom det ikke er sandsynligt, at brevstemmen kan nå hjem i tide. Brevstemmerne for vælgere på valglisten i Grønland (hvid kuvert med rød skrift) skal sendes til vedkommendes bopælskommune i Grønland. OBS! Brevstemmerne kan dog afleveres til borgerservice i Qaqortoq, som herefter vil sørge for at videresende yderkuverten uåbnet til afstemningslederen i den valgkreds eller det afstemningsdistrikt, hvor vælgeren er stemmeberettiget efter den bopæl, der er angivet på yderkuverten. Brevstemmematerialet skal være afstemningslederen i hænde inden afstemningens påbegyndelse. Brevstemmer, der modtages af afstemningslederen efter afstemningens påbegyndelse, påtegnes om modtagelsestidspunktet og kommer ikke i betragtning.

6 6 For så vidt angik vælgere, der var på valglisten i Grønland, afviste Rigsombuddet dette, da stemmen ikke kunne betragtes som en brevstemme, når man kunne se, hvem der stemtes på. Og da Stationslederen i Prins Christian Sund kun er brevstemmemodtager er der ikke andre muligheder end at forsøge at få brevstemmen frem. Qaasuitsup kommune har den 1. juni 2015 pr. mail rettet henvendelse til rigsombuddet med anmodning om valgmateriale. De havde ikke kunne finde noget af materialet. Rigsombuddet bad kommunen om at undersøge dette nærmere og kontrollere med de andre byer og bygder i kommunen om de også manglede valgmateriale. Ifølge rigsombuddets oplysninger skulle kommunen ligge inde med materialet, da en komplet bestilling er sendt til kommunen d. 5. juni Kommunen vendte tilbage med en bestillingsliste over hvor mange formularer og stemmesedler de gerne vil have tilsendt. Kommunen meddelte samtidig at de ikke manglede brevstemmemateriale. Rigsombuddet har d. 4. juni 2015 sendt de ønskede materiale afsted med jetpost. Kommuneqarfik Sermersooq har den 1. juni 2015 pr. telefon rettet henvendelse til rigsombuddet med anmodning om mere brevstemmermateriale for vælgere bosiddende i Danmark. Rigsombuddet har udeleveret 50 stk. af dette materiale til en af kommunens medarbejdere. Samme henvendelse modtaget fra kommunen d. 4. juni 2015, hvorefter vi har udleveret 200 stk. brevstemmemateriale. Spørgsmål fra Inatsisartut om kandidater til Folketingsvalget skal vedlægge en straffeattest ved anmeldelse af deres kandidatur. Rigsombuddet har vejledt at der ikke skal vedlægges straffeattester på opstillede kandidater. Det er der ikke noget krav om ifølge reglerne. En kandidat kan altid stille op til et valg, hvis denne er anmeldt, uanset om denne måtte være straffet for en handling, der kunne betyde, at denne ikke var valgbar til valget. Om en valgt kandidat er valgbar afgøres altid efter valget af folketinget. Reglerne vedrørende en kandidats valgbarhed følger af lov om folketingsvalg i Grønland 5-6 og af grundloven 30 og 33. Opkald fra Økonomi og Indenrigsministeriet d. 2/ vedr. brevstemme for indsatte ved kriminalforsorgen i Grønland. Ministeriet spørger om vi har vejledt Kriminalforsorgen i Grønland om muligheden for brevstemmeafgivelse for indsatte bosiddende i Grønland og for indsatte bosiddende i Danmark. Dette har rigsombuddet gjort allerede d. 28. maj 2015, hvor vi har vedhæftet vejledningen fra Økonomi og Indenrigsministeriet. En samlet brevstemmevejledning er tilsendt Kriminalforsorgen i Grønland d. 4. juni I denne vejledning beskrives også hvordan der brevstemmes til folketingsvalget i Grønland for indsatte med bopæl i en anden kommune i Grønland. I begge tilfælde er vejledningen sendt til direktør for Kriminalforsorgen i Grønland, Hans Jørgen Engbo, pr. mail. Hans Jørgen Engbo har oplyst, at der i de grønlandske anstalter ikke (som i danske fængsler) er tradition for at udpege en afstemningsansvarlig i anstalten og lade vedkommende forestå brevafstemningen. Den lokale afstemningsansvarlige indfinder sig på anstalten og modtage brevstemmer fra de stemmeberettigede, som ønsker at brevstemme. Enkelt og praktisk.

7 7 D. 3/ blev der afholdt til møde med firmaet KIMIK IT vedrørende it systemet til brug for valget. Det kommer til at foregå på Rigsombuddet fik gennemgået systemets anvendelse og en nærmere brugsanvisning. Spørgsmål modtaget d. 3. juni 2015 fra Kommuneqarfik Sermersooq om hvorvidt kandidater som ønsker at opstille til Folketingsvalget skal henvende sig til valgbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq eller kan de henvende sig direkte til Rigsombuddet. Rigsombuddet har vejledt kommunen om, at anmeldelsen indgives til formanden for en valgbestyrelse senest kl. 12 søndag d. 7. juni Kandidater uden for partierne, som er bosiddende i Nuuk, skal således indgive deres anmeldelse til valgbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq inden kl. 12 på søndag d. 7. juni Anmeldelse sker ikke til rigsombuddet for kandidater uden for partierne. Ønsker en kandidat at stille op uden for partierne, skal denne anbefales af mindst 100 af opstillingskredsens vælgere som stillere. Kandidaten kan få et skema til indsamling af anbefalingerne ved henvendelse til Rigsombudsmanden i Grønland eller på mail. Det er kun Inatsisartuts partier der inden udløbet af fristen for kandidatanmeldelser kl. 12 søndag d. 7. juni 2015, skriftligt skal meddele rigsombudsmanden, hvilke kandidater partiet kan godkende. For de godkendte kandidater fra partierne skal anmeldelsen også indgives til formanden for en valgbestyrelse senest kl. 12 søndag d. 7. juni Kommunen har efterfølgende spurgt om deres kommunekontorer i de andre byer og bygder er forpligtet til at holde åbent søndag inden kl.12 i forbindelse med anmeldelse af kandidater? Rigsombuddet har forelagt dette spørgsmål for Økonomi og Indenrigsministeriet. Økonomi og Indenrigsministeriet har dog ikke kunne give noget svar på dette. Derfor har derfor understreget, at det afgørende er, at anmeldelse af kandidater skal indgives til formanden for valgbestyrelsen senest kl. 12 søndag d. 7. juni Det er således ikke nok, at anmeldelse sker til et bygdekontor, hvis det ikke derefter når frem til valgbestyrelsens formand inden kl. 12:00 søndag den 7. juni Det må være kommunens vurdering hvordan der holdes åbent, bare det er muligt for eventuelle kandidater i Kommuneqarfik Sermersooq at levere deres anmeldelse til valgbestyrelsen inden kl. 12:00. Til orientering kan det oplyses, at Kommune Kujalleq (Kim Dahl) har oplyst til rigsombuddet, at samtlige af deres kommunekontorer og bygdekontorer i kommunen holder ekstra ordinær åbent søndag fra kl til Mail modtaget d. 9. juni 2015 fra den særlige bemyndigede stemmemodtager på Thule Air Base (Forbindelsesofficer, Kim Mikkelsen,som berettede, at de her den 9. juni 2015 har afsluttet muligheden for afgivelse af brevstemme på Pituffik (Thule Air Base) for at være sikker på at brevene kan komme ud med posten i dag. Fordelingen af brevstemmer har ved dette valg således været:

8 8 103 stemmer til Danmark 6 stemmer til Nuuk. Ingen for Færøerne. Mail modtaget d. 11. juni 2015 fra den særlige bemyndigede stemmemodtager på Nerlerit Inaat (Constable Pynt)lufthavn (Lufthavnschef, Henrik Rosing Søltoft, som anmodede om at får tilsendt brevstemmemateriale, da de forgæves har forsøgt at få noget fra Ittorqqotoormiit. Rigsombuddet har 11. juni sendt pr. luftpost 25 stk. brevstemmermateriale for vælgere bosiddende i Danmark og 25 stk. brevstemmermateriale for vælgere bosiddende i Grønland. Mail modtaget d. 15. juni 2015 fra Qeqqata Kommunia Stabschef Hans Christian Sværd og afstemningsleder Peter Evaldsen som anmodede om diverse formularer som de ikke kunne finde. Rigsombuddet indscannede og sendte valgbøger pr. mail. Efter samtale d. 16. juni 2015 med kontorfuldmægtig Helga Olsen Lennert har hun dog forsikret os om, at kommunen og dermed alle valgstederne allerede ligger inde med disse adspurgte formularer. Opkald d. 16. juni2015 fra en vælger fra Nuuk der netop har været nede og brevstemme på borgerservice i Nuuk. Hun ringede for at gøre opmærksom på, at der på borgerservice hang en kandidatliste hvorpå kandidaten Múte Bourup Egede s navn var stavet forkert. Rigsombuddet gjorde borgerservicechefen opmærksom på dette med det samme. Vi har tidligere d. 12. juni 2015 skrevet ud til alle valgbestyrelser og de særlige bemyndigede brevstemmemodtagere omkring rettelse af denne fejl. Henvendelse fra Kommuneqarfik Sermersooq der gjorde rigsombuddet opmærksom på, at der i valgbøgerne kun var plads til 4 opstillede partier. Vi vejledte herefter samtlige valgbestyrelser om, at da der til Folketingsvalget i Grønland 2015 var opstillet 5 partier, og kun plads til 4 partier i valgbogen, indsætter afstemningsleder blot en side mere i valgbøgerne. Mail modtaget d. 17. juni 2015 fra den særlige bemyndigede stemmemodtagere på Nerlerit Inaat lufthavn (Lufthavnschef, Henrik Rosing Søltoft,) som oplyste, at Airgreenland i dag har aflyst flyvningen til Østgrønland pga. dårligt vejr. Brevstemmerne vil derfor tidligst kunne nå frem på søndag d. 21. juni Vi vejleder om, at brevstemmerne skal være fremme på valgstedet, hvor man skulle have stemt, inden kl lokal tid d. 18. juni Personalet på Nerlerit Inaat lufthavn får således ikke mulighed for at deltage i Folketingsvalget i Grønland 2015.

9 9 VALGETS AFHOLDELSE I forbindelse med valgets udskrivelse forespurgte rigsombuddet samtlige valgbestyrelser, om disse var i besiddelse af det fornødne materiale, herunder stemmesedler, kandidatanmeldelsesblanketter, brevstemmemateriale, bekendtgørelser og valgbøger. Samtlige kommuner bekræftede dette. En vis supplering af kommunernes beholdninger af stemmemateriale har desuagtet løbende fundet sted frem til valgets start. Rigsombuddet har d. 17. juni 2015 pr. mail modtaget en endelig klarmelding fra Stabschef fra Qeqqata Kommunia. Rigsombuddet har d. 17. juni 2015 telefonisk talt med jurist hos borgmestersekretariatet Jens Berthelsen fra Kommuneqarfik Sermersooq som ligeledes melder alt klar til valget. Qaasuitsup Kommunia fagchef i politisk sekretariat Karl Jørgen Geisler har pr. mail d. 18. juni 2015 inden valgets start meldt klar til valget. Kommune Kujalleq sekretariatschef Kim Dahl har pr. mail d. 18. juni 2015 inden valgets start meldt klar til valget. Alle kommuner meldte således endeligt klar til valg inden valgets start den 18. juni 2015 kl. 9:00 (lokal tid). Henvendelse fra valgbestyrelsen i Kommune Kujalleq sekretariatschef Kim Dahl med en sag fra valgstedet Narsaq Kujalleq, hvor en vælger har stemt to gange. Vælgerens kone er blind og han plejer derfor at hjælpe hende med at afgive hendes stemme ved diverse valg. Vælgerens kone er dog udrejst fra bygden, og hun har derfor ikke mulighed for at møde op på valgdagen. Hun har ikke forinden afgivet en brevstemme. Vælgeren har på valgstedet fået udleveret en stemmeseddel mere, så han kunne afgive en stemme på vegne af sin kone. Begge stemmesedler blev herefter lagt i stemmeurnen. Afstemningslederen fra Narsaq Kujalleq har efterfølgende givet valgbestyrelsen i Kommune Kujalleq besked herom, da afstemningslederen blev i tvivl om det var rigtigt, at den pågældende vælger havde stemt to gange. Rigsombuddet noterede denne fejl i valgbogen. Valgbestyrelsen og afstemningslederen opfordredes til at gøre det samme i deres valgbøger, da der ikke er andet at gøre nu hvor stemmerne er lagt i stemmeurnen. Rigsombuddet har modtaget en henvendelse fra afstemningslederen fra Nuuk, da de har modtaget nogle brevstemmer i den type yderkuvert som bruges til valg til landstinget. Disse kuverter er hvide med sortskrift. Afstemningsleder retter henvendelse til rigsombuddet og spørger om disse brevstemmer er ugyldige. Rigsombuddet har vejledt afstemningslederen om, at brevstemmerne godt kan komme i betragtning hvis indholdet er det korrekte brevstemmemateriale som beskrevet i lovens 44 og 49. Altså hvis følgebrevet og stemmesedlen er det korrekte materiale til brug for folketingsvalget. Rigsombuddet bad afstemningslederne notere i deres valgbøger, hvor mange brevstemmer det drejer sig om og hvor de er sendt fra.

10 10 Rigsombudsmanden i Grønland har den 18. juni 2015 fra valgbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq modtaget en klage over folketingsvalget fra en vælger på valgstedet i Nuuk. Vælgeren klager over, at der står numre/listenumre udfor kandidatnavnene på kandidatlisten i stemmeboksen. Der er tale formular Opslag i stemmeboks, hvor der ved listen over kandidater er en talrække ude i venstre side fra nr Rigsombuddet har svaret valgbestyrelsen og klageren, at hvis en vælger på stemmesedlen har skrevet både nummeret, kandidatnavnet og partiet er den selvfølgelig gyldig. Hvis en vælger kun har skrevet et nummer på stemmesedlen, er det ikke en gyldig stemme, da der hverken står navnet på en kandidat eller navnet på et parti. Rigsombuddet har bedt valgbestyrelsen om at notere hændelsen vedrørende klagen i valgbogen. VALGETS ENDELIGE OPGØRELSE Rigsombuddet foretog den 19. juni 2015 en foreløbig opgørelse af valget efter at have modtaget indberetninger fra samtlige valgkredse, jf. 58, i lov om folketingsvalg i Grønland. Økonomi og Indenrigsministeriet blev straks underrettet om resultatet af den foreløbige opgørelse, jf. 60, i lov om folketingsvalg i Grønland. Rigsombudsmanden i Grønland udfærdigede valgbreve til de kandidater, der ifølge rigsombuddets foreløbige opgørelse blev valgt, idet der i valgbrevene blev taget forbehold for den endelige opgørelse af valget og for Folketingets godkendelse af valgene, jf. 59 i lov om folketingsvalg i Grønland. Rigsombudsmanden i Grønland modtog det sidste stemmemateriale mv. fra valgbestyrelserne den 11. november 2015, og Rigsombudsmanden i Grønland foretog herefter straks en endelig opgørelse af det folketingsvalg, der blev afholdt den 18. juni Ved fintællingen konstaterede rigsombuddet dog, at stemmematerialet fra byen Upernavik manglede, og valgbestyrelsen i Qaasuitsup kommunia blev straks orienteret herom. Rigsombuddet modtog herefter en eftersendelse af stemmerne fra Upernavik den 7. januar De var blevet forlagt hos borgerservice i Upernavik. Rigsombuddet kunne herefter endeligt opgøre valgets resultat den 18. januar Denne opgørelse vedlægges valgbogen. Til Rigsombudsmanden i Grønlands opgørelse af valget skal der knyttes følgende bemærkninger af teknisk karakter: Rigsombudsmanden i Grønland gør opmærksom på, at der ikke blev oprettet et afstemningssted i Ivittuut, da der i forbindelse med valget kun var 3 stemmeberettiget i bygden pga. de senere års affolkning. Disse 3 stemmeberettigede afgav derfor deres stemme i Arsuk. Der bør nok arbejdes på en rettelse i Fortegnelsen over valgkredse i hver kommune af bekendtgørelsen nr. 476 af 17/6/2011, således at dette afstemningssted nedlægges, og i stedet lægges under Arsuk som valgkredsens område, eller så det fremgår, at valgstedet er Arsuk. Når denne fortegnelse redigeres, bør der samtidigt

11 11 ske en rettelse vedrørende bygderne Qeqertaq og Qeqertat, der er placeret forkert på fortegnelsen. Qeqertaq er beliggende tæt ved Ilulisaat og Qeqertat er beliggende tæt ved Qaanaaq. Således fremgår det ikke af fortegnelse, og kan derfor medføre en forvirring i forbindelse med opgørelse af valget. Det bemærkes desuden, at resultaterne for valgstederne Innaarsuit og Naajaat opgøres samlet under Innaarsuit, samt at resultaterne for valgstederne Tasiusaq og Nutaarmiut opgøres samlet under Tasiusaq. Rigsombudsmanden i Grønland har i forbindelse med opgørelsen kunne konstatere, at afstemningslederne på mange af valgsteder har ført en forkert valgbog eller slet ikke ført en valgbog. Sidstnævnte har været tilfældet for valgstederne i sydkommunen Kommune Kujalleq, mens de i nordkommunen Qaasuitsup Kommunia ikke har været opmærksomme på forskellene mellem de to valgbøger. Her har man på mange valgsteder ført valgbogen FV 11, hvor man i stedet burde have ført valgbogen FV 10. Dette betyder, at vigtig information omkring, hvordan afstemningen er forløbet på de enkelte valgsteder, er gået tabt. Valget i Qeqqata Kommunia og Kommuneqarfik Sermersooq er forløbet meget fint, og valgbog FV10 er ført på alle valgstederne. Efter en gennemgang af valgmaterialet samt en fintællingen af stemmerne er der således ingen forhold, der giver anledning til anmærkninger. De opstillede partier fik efter den endelige opgørelse og fintælling følgende stemmetal: Inuit Ataqatigiit Siumut Demokraterne Atassut Naleraq stemmer stemmer stemmer stemmer stemmer I alt blev der afgivet stemmer, hvoraf 248 stemmer var blanke, og 234 var ugyldige af andre årsager. Der var, efter det af kommunerne oplyste, stemmeberettigede. Valgdeltagelsen var således 50,4 %. De fire kandidater, der fik flest personlige stemmer, var følgende: Aleqa Hammond Aaja Chemnitz Larsen Johan Lund Olsen Múte Bourup Egede stemmer stemmer stemmer stemmer Den endelige opgørelse viser, at Aleqa Hammond (Siumut) og Aaja Chemnitz Larsen (Inuit Ataqatigiit) er korrekt valgt som medlemmer af Folketinget for Grønland. Den endelige opgørelse er fremsendt til Statsministeriet, valgbestyrelserne, de særlige brevstemmemodtagere, pressen og partierne m.v..

12 12 Valgets nærmere detaljer og resultater kan findes på eller RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND, Nuuk, den 18. januar Mikaela Engell Rigsombudsmand

Vedr. brevstemning til Inatsisartut, Grønlands Parlament, ved Inatsisartutvalget den 28. november 2014.

Vedr. brevstemning til Inatsisartut, Grønlands Parlament, ved Inatsisartutvalget den 28. november 2014. Nunamut Namminermut, Pinngortitamut Avatangiisinullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Indenrigsanliggender, Natur og Miljø Indenrigsministeriet Rigsombudsmanden i Grønland Rigsombudsmanden på Færøerne

Læs mere

Oversigt over tidsfristerne ved folketingsvalget torsdag den 15. september 2011

Oversigt over tidsfristerne ved folketingsvalget torsdag den 15. september 2011 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Kommunaljura Sagsbeh.: DEPNNM Sags nr.: 1006916 Dok. Nr.: 376665 Dato: 26. august 2011 Oversigt over tidsfristerne ved folketingsvalget torsdag den 15. september

Læs mere

Vælgere, der befinder sig uden for riget, kan afgive brevstemme på en dansk diplomatisk eller konsulær repræsentation.

Vælgere, der befinder sig uden for riget, kan afgive brevstemme på en dansk diplomatisk eller konsulær repræsentation. Kommuninut, Nunaqarfinnut, Isorliunerusunut, Attaveqaqatigiinnermut Ineqarnermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur og Boliger Økonomi- og Indenrigsministeriet

Læs mere

Oversigt over tidsfrister til folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015

Oversigt over tidsfrister til folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015 Oversigt over tidsfrister til folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015 Forberedelsen, gennemførelsen og opgørelsen af folketingsvalg skal ske inden for de tidsfrister, der er fastsat i eller i henhold

Læs mere

Oversigt over tidsfrister til folketingsvalget onsdag den 5. juni 2019

Oversigt over tidsfrister til folketingsvalget onsdag den 5. juni 2019 Oversigt over tidsfrister til folketingsvalget onsdag den 5. juni 2019 Forberedelsen, gennemførelsen og opgørelsen af folketingsvalg skal ske inden for de tidsfrister, der er fastsat i eller i henhold

Læs mere

Oversigt over tidsfrister ved de kommunale og regionale valg tirsdag den 19. november 2013

Oversigt over tidsfrister ved de kommunale og regionale valg tirsdag den 19. november 2013 Enhed VALG-ENH, Valgenheden Sagsbehandler DEPNNM Koordineret med Sagsnr. 2012-03114 Doknr. 31837 Dato 06-02-2013 Oversigt over tidsfrister ved de kommunale og regionale valg tirsdag den 19. november 2013

Læs mere

-- AKT BILAG 1 -- [ Aktdokument ] --

-- AKT BILAG 1 -- [ Aktdokument ] -- -- AKT 96262 -- BILAG 1 -- [ Aktdokument ] -- Til: Cc: Fra: Titel: Dan Michael Knudsen (dmk@fo.stm.dk), Rigsombudsmanden på Færøerne (ro@fo.stm.dk) lmj@fo.stm.dk (lmj@fo.stm.dk), Elsa Maria L. Østergaard

Læs mere

Meddelelse om brevstemmeafgivning på Færøerne til Europa-Parlamentsvalget i Danmark søndag den 26. maj 2019

Meddelelse om brevstemmeafgivning på Færøerne til Europa-Parlamentsvalget i Danmark søndag den 26. maj 2019 Til kommunerne på Færøerne (folkeregistrene) og de særligt bemyndigede stemmemodtagere 2 bilag Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 28 24 00 oim@oim.dk Sagsnr. 2018-269 Doknr. 19119 Dato 08-02-2019

Læs mere

-- AKT BILAG 1 -- [ Aktdokument ] --

-- AKT BILAG 1 -- [ Aktdokument ] -- -- AKT 96264 -- BILAG 1 -- [ Aktdokument ] -- Til: Rigsombudsmanden i Grønland (ro@gl.stm.dk) Cc: cas@gl.stm.dk (cas@gl.stm.dk) Fra: Valgenheden (valg@oim.dk) Titel: HASTER: Brev til Rigsombudsmanden i

Læs mere

Brevstemmeafgivning i udlandet til Europa-Parlamentsvalget og folkeafstemningen om patentdomstolen den 25. maj 2014

Brevstemmeafgivning i udlandet til Europa-Parlamentsvalget og folkeafstemningen om patentdomstolen den 25. maj 2014 Udenrigsministeriet Att.: Tina Rosendahl Nielsen tironi@um.dk, um@um.dk 1 bilag Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax 72 28 24 01 valg@oim.dk valg.oim.dk Sagsnr. 2014-13009 Doknr.

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 9 af 12. april 2005 om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolen

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 9 af 12. april 2005 om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolen Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 9 af 12. april 2005 om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolen I medfør af 40, stk. 1, nr. 1, sidste pkt., i landstingsforordning nr. 8 af 21.

Læs mere

Brevstemmeafgivning i kommunerne til folkeafstemningen den 3. december 2015 om omdannelse af retsforbeholdet til en tilvalgsordning

Brevstemmeafgivning i kommunerne til folkeafstemningen den 3. december 2015 om omdannelse af retsforbeholdet til en tilvalgsordning Til alle kommunalbestyrelser v/ den valgansvarlige i kommunen cc.: KL 5 bilag Sagsnr. 2015-5970 Doknr. 268667 Dato 06-10-2015 Brevstemmeafgivning i kommunerne til folkeafstemningen den 3. december 2015

Læs mere

Brevstemmeafgivning i udlandet til kommunal- og regionalvalget den 19. november

Brevstemmeafgivning i udlandet til kommunal- og regionalvalget den 19. november Udenrigsministeriet um@um.dk, cc: tironi@um.dk 1 bilag Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax 72 28 24 01 valg@oim.dk valg.oim.dk Sagsnr. 2013-08650 Doknr. 114949 Dato 15-08-2013

Læs mere

Meddelelse om brevstemmeafgivning på danske havanlæg på dansk område til folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015

Meddelelse om brevstemmeafgivning på danske havanlæg på dansk område til folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015 -- AKT 235850 -- BILAG 1 -- [ Dag 1 - brev 12 - danske havanlæg på dansk område (DONGAmerada Hess) ] -- DONG Energy Amerada Hess ApS 2 bilag Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax

Læs mere

Bekendtgørelse om VALGREGLER (udkast, version 03.11.08)

Bekendtgørelse om VALGREGLER (udkast, version 03.11.08) ÆLDRERÅDSVALG I NORDDJURS KOMMUNE Bekendtgørelse om VALGREGLER (udkast, version 03.11.08) Kommunalbestyrelsen i Norddjurs kommune har besluttet, at valg til ældrerådet holdes på samme tidspunkt som valg

Læs mere

Oversigt over tidsfrister ved de kommunale og regionale valg tirsdag den 21. november 2017

Oversigt over tidsfrister ved de kommunale og regionale valg tirsdag den 21. november 2017 Oversigt over tidsfrister ved de kommunale og regionale valg tirsdag den 21. november 2017 Forberedelsen, gennemførelsen og opgørelsen af de kommunale og regionale valg skal ske inden for de tidsfrister,

Læs mere

Søndag den 26. maj 2019 afholdes der valg af danske medlemmer til Europa- Parlamentet. 2. Betingelser og frist for brevstemmeafgivning

Søndag den 26. maj 2019 afholdes der valg af danske medlemmer til Europa- Parlamentet. 2. Betingelser og frist for brevstemmeafgivning Danmarks Rederiforening, Rederiforeningen af 1895 og Rederiforeningen for mindre skibe (Alle: info@shipowners.dk) Mærsk mlsmcert@maersk.com / MSSHRADM@maersksupplyservice.com Udenrigsministeriet um@um.dk

Læs mere

Procedure for Ældrerådsvalg 2017

Procedure for Ældrerådsvalg 2017 Procedure for Ældrerådsvalg 2017 Version 3 - Maj 2017 Side 1 af 5 Lovgrundlag LBK nr. 930 af 17/9 2012 om Retssikkerhed og administration på det sociale område 30 33. Socialministeriets vejledning nr.

Læs mere

Brevstemmeafgivning til Europa-Parlamentsvalget og folkeafstemningen om patentdomstolen den 25. maj 2014 samt udpegning af stemmemodtagere i udlandet

Brevstemmeafgivning til Europa-Parlamentsvalget og folkeafstemningen om patentdomstolen den 25. maj 2014 samt udpegning af stemmemodtagere i udlandet Forsvarsministeriet Att: Lene Sylvest lsn@fmn.dk, fmn@fmn.dk 2 bilag Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax 72 28 24 01 valg@oim.dk valg.oim.dk Sagsnr. 2014-13009 Doknr. 199116 Dato

Læs mere

-- AKT BILAG 1 -- [ HASTER Brev til rederierne om brevstemmeafgivning til folketingsvalget den 18. juni ] --

-- AKT BILAG 1 -- [ HASTER Brev til rederierne om brevstemmeafgivning til folketingsvalget den 18. juni ] -- -- AKT 235856 -- BILAG 1 -- [ HASTER Brev til rederierne om brevstemmeafgivning til folketingsvalget den 18. juni ] -- Danmarks Rederiforening, Rederiforeningen af 1895 og Rederiforeningen for mindre skibe

Læs mere

Ekstraordinært delegeretmøde den 19. marts 2015. Ekstraordinært delegeretmøde i KANUKOKA, den 19. marts 2015, pr. telefon, kl. 13.

Ekstraordinært delegeretmøde den 19. marts 2015. Ekstraordinært delegeretmøde i KANUKOKA, den 19. marts 2015, pr. telefon, kl. 13. Referat Ekstraordinært delegeretmøde den 19. marts 2015 Ekstraordinært delegeretmøde i KANUKOKA, den 19. marts 2015, pr. telefon, kl. 13.00 Deltagere: Delegerede Kommune Kujalleq Kommuneqarfik Sermersooq

Læs mere

Meddelelse om brevstemmeafgivning på Færøerne til kommunal- og regionalvalget i Danmark tirsdag den 21. november 2017

Meddelelse om brevstemmeafgivning på Færøerne til kommunal- og regionalvalget i Danmark tirsdag den 21. november 2017 Til kommunerne på Færøerne (folkeregistrene) og de særligt bemyndigede stemmemodtagere 2 bilag Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 28 24 00 oim@oim.dk Sagsnr. 2017-3153 Doknr. 477856 Dato 22-08-2017

Læs mere

Valgbog for Landstingsvalget den 3. december 2002

Valgbog for Landstingsvalget den 3. december 2002 Valgbog for Landstingsvalget den 3. december 2002 Valgnævnet Grønlands Hjemmestyre Indholdsfortegnelse 1. Valgets lovgrundlag. 3 2. Valgets udskrivelse og forberedelse 4 2.1 Udskrivelse af valget.. 4 2.2

Læs mere

Der afholdes ikke valg til Europa-Parlamentet eller folkeafstemning om patentdomstolen på Færøerne og i Grønland.

Der afholdes ikke valg til Europa-Parlamentet eller folkeafstemning om patentdomstolen på Færøerne og i Grønland. Danmarks Rederiforening, Rederiforeningen af 1895, Rederiforeningen for mindre Skibe (Alle: info@shipowners.dk) Cc: Søfartsstyrelsen KSF@dma.dk Dansk Navigatørforening: navigator@dana.dk Sømændenes Forbund:

Læs mere

Oversigt over tidsfristerne ved Europa-Parlamentsvalget den 25. maj 2014

Oversigt over tidsfristerne ved Europa-Parlamentsvalget den 25. maj 2014 Enhed Valgenheden Sagsbehandler NNM Koordineret med Sagsnr. 2013-07910 Doknr. 197506 Dato 31-01-2014 Oversigt over tidsfristerne ved Europa-Parlamentsvalget den 25. maj 2014 Forberedelse, gennemførelse

Læs mere

Oversigt over tidsfristerne ved folkeafstemningen om omdannelse af retsforbeholdet til en tilvalgsordning torsdag den 3.

Oversigt over tidsfristerne ved folkeafstemningen om omdannelse af retsforbeholdet til en tilvalgsordning torsdag den 3. Oversigt over tidsfristerne ved folkeafstemningen om omdannelse af retsforbeholdet til en tilvalgsordning torsdag den 3. december 2015 Forberedelsen, gennemførelsen og opgørelsen af folkeafstemningen om

Læs mere

Vejledning. nr. 9210 af 8. april 2014 om afholdelse af folkeafstemning søndag den 25. maj 2014 om forslag til lov om en fælles patentdomstol m.v.

Vejledning. nr. 9210 af 8. april 2014 om afholdelse af folkeafstemning søndag den 25. maj 2014 om forslag til lov om en fælles patentdomstol m.v. Vejledning nr. 9210 af 8. april 2014 om afholdelse af folkeafstemning søndag den 25. maj 2014 om forslag til lov om en fælles patentdomstol m.v. UOFFICIEL TRYKVENLIG VERSION (Til alle kommunalbestyrelser

Læs mere

Folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015 brevstemmeafgivning i kommunerne

Folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015 brevstemmeafgivning i kommunerne -- AKT 235871 -- BILAG 1 -- [ Dag 1 - brev - KB ] -- Til alle kommunalbestyrelser v/ den valgansvarlige i kommunen cc.: KL 4 bilag Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax 72 28 24

Læs mere

Vedrørende stemmemodtagere i udlandet og brevstemmeafgivning til Europa-Parlamentsvalget

Vedrørende stemmemodtagere i udlandet og brevstemmeafgivning til Europa-Parlamentsvalget Departementet, Holmens Kanal 22, 1060 København K Tlf. 3392 9300, Fax. 3392 9441, E-mail valg@vfm.dk J.nr. 2009-742 Forsvarsministeriet fmn@fmn.dk, lsn@fmn.dk cc.: ALA@gl.stm.dk Dato: 20. februar 2009

Læs mere

Bekendtgørelse om brevstemmeafgivning i vælgernes hjem

Bekendtgørelse om brevstemmeafgivning i vælgernes hjem BEK nr 128 af 19/02/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 1. oktober 2016 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2009-1061 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om brevstemmeafgivning i kriminalforsorgens anstalter og arresthusene

Bekendtgørelse om brevstemmeafgivning i kriminalforsorgens anstalter og arresthusene BEK nr 129 af 19/02/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 4. februar 2018 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2009-1061 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1136

Læs mere

Brevstemmeafgivning til Europa-Parlamentsvalget og folkeafstemningen om tronfølgeloven den 7. juni 2009 på regionernes sygehuse

Brevstemmeafgivning til Europa-Parlamentsvalget og folkeafstemningen om tronfølgeloven den 7. juni 2009 på regionernes sygehuse Departementet, Holmens Kanal 22, 1060 København K Tlf. 3392 9300, Fax. 3393 2518, E-mail vfm@vfm.dk J.nr. 2009-742 Til alle regionernes sygehuse cc.: alle KB + Danske Regioner 7. maj 2009 Brevstemmeafgivning

Læs mere

Retningslinjer for Ældrerådsvalg 2013 Side 1 af 5. Retningslinjer for valg til Faxe Ældreråd 2013

Retningslinjer for Ældrerådsvalg 2013 Side 1 af 5. Retningslinjer for valg til Faxe Ældreråd 2013 Side 1 af 5 Retningslinjer for valg til Faxe Ældreråd 2013 Ældrerådsvalg torsdag den 10. oktober 2013 i Faxe Kommune VALGREGLER Ældrerådet har besluttet at indstille til Byrådet i Faxe Kommune, at der

Læs mere

a) Bekendtgørelse af frister og valg af valgbestyrelse ved kommunale og regionale valg

a) Bekendtgørelse af frister og valg af valgbestyrelse ved kommunale og regionale valg NOTAT Dato Orientering om ændringerne i valglovgivningen pr. 1. april 2016, herunder administrative og økonomiske konsekvenser Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Ved lov nr. 1742 af 22. december 2015 blev

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse, lov om kommunale og regionale valg og regionsloven

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse, lov om kommunale og regionale valg og regionsloven Til lovforslag nr. L 191 Folketinget 2017-18 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 29. maj 2018 Forslag til Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse, lov om kommunale og regionale valg og

Læs mere

-- AKT BILAG 1 -- [ Til ejere af danske havanlæg på dansk område om brevstemmeafgivning til Europa-Pa --

-- AKT BILAG 1 -- [ Til ejere af danske havanlæg på dansk område om brevstemmeafgivning til Europa-Pa -- -- AKT 19075 -- BILAG 1 -- [ Til ejere af danske havanlæg på dansk område om brevstemmeafgivning til Europa-Pa -- INEOS E&P DK A/S Hess Denmark ApS Mærsk Drilling A/S Slotsholmsgade 10 1216 København K

Læs mere

Tirsdag den 21. november 2017 afholdes der valg til kommunalbestyrelser og regionsråd

Tirsdag den 21. november 2017 afholdes der valg til kommunalbestyrelser og regionsråd Danmarks Rederiforening, Rederiforeningen af 1895 og Rederiforeningen for mindre skibe (Alle: info@shipowners.dk) Mærsk mlsmcert@maersk.com / MSSHRADM@maersksupplyservice.com Udenrigsministeriet um@um.dk

Læs mere

Brevstemmeafgivning til Europa-Parlamentsvalget og folkeafstemningen om en fælles patentdomstol den 25. maj 2014

Brevstemmeafgivning til Europa-Parlamentsvalget og folkeafstemningen om en fælles patentdomstol den 25. maj 2014 Til private sygehuse m.v., hvor der kan brevstemmes cc.: Alle regioner + Danske Regioner 2 bilag Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax 72 28 24 01 valg@oim.dk valg.oim.dk Enhed

Læs mere

Brevstemmeafgivning ved Europa-Parlamentsvalget og folkeafstemningen om en fælles patentdomstol den 25. maj 2014

Brevstemmeafgivning ved Europa-Parlamentsvalget og folkeafstemningen om en fælles patentdomstol den 25. maj 2014 Til alle regioner cc.: Danske Regioner Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax 72 28 24 01 valg@oim.dk valg.oim.dk Enhed VALG Sagsbehandler DEPNNM Sagsnr. 2014-6842 Doknr. 137110

Læs mere

Stk. 2. Kommunalbestyrelsen udpeger en central kommunal koordinator.

Stk. 2. Kommunalbestyrelsen udpeger en central kommunal koordinator. Regler om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser Jf. Folkeskolelovens 43, stk. 1 fastsætter kommunalbestyrelsen regler om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelsen efter godkendelse

Læs mere

Stk. 2. Ingen kan udøve valgret eller kandidere til valget uden at være optaget på valglisten.

Stk. 2. Ingen kan udøve valgret eller kandidere til valget uden at være optaget på valglisten. Notatark Valgregler for Ældrerådsvalg i 2017 1. marts 2017 - Sagsnr. 16/4697 1 Hjemmel I henhold til 32 i om lov om retssikkerhed og administration på det sociale område skal kommunalbestyrelsen sørger

Læs mere

2013/1 BR 4 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Beretning

2013/1 BR 4 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Beretning 2013/1 BR 4 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Beretning afgivet af Udvalget til Valgs Prøvelse den 4. juni 2014 Beretning om klager i forbindelse med folkeafstemningen

Læs mere

Asser Skude. Bispevalg i Københavns Stift. Jeg har modtaget dit brev af 22. juni 2009 med bilag.

Asser Skude. Bispevalg i Københavns Stift. Jeg har modtaget dit brev af 22. juni 2009 med bilag. Asser Skude Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-15 Telefonisk henvendelse: Man-tors 9-16, fre 9-15

Læs mere

UDKAST TIL Bekendtgørelse om brevstemmeafgivning i kriminalforsorgens fængsler og arresthuse

UDKAST TIL Bekendtgørelse om brevstemmeafgivning i kriminalforsorgens fængsler og arresthuse Enhed Valgenheden Sagsbehandler Anna Nystrup Sagsnr. 2018-808 Doknr. 22066 Dato 14-12-2018 UDKAST TIL Bekendtgørelse om brevstemmeafgivning i kriminalforsorgens fængsler og arresthuse I medfør af 63, 1.

Læs mere

Oversigt over tidsfristerne ved Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019

Oversigt over tidsfristerne ved Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019 Enhed Valgenheden Sagsbehandler Camilla Leidesdorff Laudrup Sagsnr. 2018-221 Doknr. 20457 Dato 12-03-2019 Oversigt over tidsfristerne ved Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019 Forberedelse, gennemførelse

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om valg til Folketinget

Bekendtgørelse af lov om valg til Folketinget LBK nr 390 af 27/04/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2016 2390 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

-- AKT BILAG 1 -- [ Aktdokument ] --

-- AKT BILAG 1 -- [ Aktdokument ] -- -- AKT 96807 -- BILAG 1 -- [ Aktdokument ] -- Til: Cc: Fra: Titel: Kommuneliste (Distributionsliste) Valg@frederiksberg.dk (valg@frederiksberg.dk), Valgpost - Lyngby Kommune (valg@ltk.dk), Valgpost Herlev

Læs mere

-- AKT BILAG 1 -- [ Til alle kommunalbestyrelser om brevstemmeafgivning til Europa-Parlamentsvalg 2019 ] --

-- AKT BILAG 1 -- [ Til alle kommunalbestyrelser om brevstemmeafgivning til Europa-Parlamentsvalg 2019 ] -- -- AKT 85692 -- BILAG 1 -- [ Til alle kommunalbestyrelser om brevstemmeafgivning til Europa-Parlamentsvalg 2019 ] -- Til alle kommunalbestyrelser v/de valgansvarlige i kommunerne cc: KL Slotsholmsgade

Læs mere

VALGREGLER FOR AALBORG UNIVERSITET

VALGREGLER FOR AALBORG UNIVERSITET AALBORG UNIVERSITET Bestyrelsesmøde: 4-05 Pkt.: 9 Bilag: B Valgregler af juni 2005 J.nr. 2005-021/01-0001 VALGREGLER FOR AALBORG UNIVERSITET Valg til bestyrelsen Kap. 1. Lovgrundlag og organisatoriske

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg

Udkast til Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg Dokumentnr.: 387231 Udkast til Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg I medfør af 17 f og 17 g, stk. 2, i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 609 af 6. juni 2007, fastsættes:

Læs mere

Orientering om ændringer af valglovgivningen pr. 1. april 2016

Orientering om ændringer af valglovgivningen pr. 1. april 2016 Til Statsforvaltningen og samtlige kommuner og regioner Sagsnr. 2016-2390 Doknr. 334427 Dato 29-04-2016 Orientering om ændringer af valglovgivningen pr. 1. april 2016 Ved dette brev orienteres Statsforvaltningen,

Læs mere

Emne: REFERAT fra Valgbestyrelsesmøde

Emne: REFERAT fra Valgbestyrelsesmøde Emne: REFERAT fra Valgbestyrelsesmøde 20170910 04. oktober 2017 - Sagsnr. 16/7234 - Løbenr. 184998/17 Møde dato 9. oktober 2017 Møde tidspunkt Kl. 08:00-09:00 Mødeleder Borgmester Jørn Pedersen Mødested

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om folketingsvalg i Grønland

Bekendtgørelse af lov om folketingsvalg i Grønland Bekendtgørelse af lov om folketingsvalg i Grønland Herved bekendtgøres lov nr. 845 af 21. december 1988 om folketingsvalg i Grønland med de ændringer, der følger af lov nr. 877 af 24. november 1993 og

Læs mere

Meddelelse om brevstemmeafgivning på danske havanlæg på dansk område til folkeafstemningen torsdag den 3. december 2015

Meddelelse om brevstemmeafgivning på danske havanlæg på dansk område til folkeafstemningen torsdag den 3. december 2015 -- AKT 280610 -- BILAG 1 -- [ Brev til ejere af danske havanlæg på dansk område (DONG-Amerada Hess) ] -- DONG Energy Amerada Hess ApS 2 bilag Enhed Valgenheden Sagsbehandler CLH Sagsnr. 2015-5970 Doknr.

Læs mere

Brevstemmeafgivning til folketingsvalget torsdag den 15. september 2011 på danske skibe i udenrigsfart og danske havanlæg uden for dansk område

Brevstemmeafgivning til folketingsvalget torsdag den 15. september 2011 på danske skibe i udenrigsfart og danske havanlæg uden for dansk område Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M valg@im.dk W valg.im.dk Søfartsstyrelsen Kontoret for søfarende og fiskere KSF@dma.dk Cc: Danmarks Rederiforening, Rederiforeningen

Læs mere

Valg til INATSISARTUT

Valg til INATSISARTUT Valg til INATSISARTUT Indhold 1 Valgets grundprincipper... 4 2 Udskrivelse af valg... 6 3 Hvem kan stille op, hvem kan stemme... 10 4 Valglister og valgkredse... 14 5 Konstituering... 18 6 Oversigt over

Læs mere

Folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015 Opstilling af kandidater

Folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015 Opstilling af kandidater -- AKT 235882 -- BILAG 1 -- [ Dag 1- brev 9 - partierne ] -- Til de opstillingsberettigede partier 1 bilag Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax 72 28 24 01 valg@oim.dk valg.oim.dk

Læs mere

I. FORBEREDELSE TIL VALGET

I. FORBEREDELSE TIL VALGET Afstemningsvalg Udskrift af beslutningsprotokol for Sogns Menighedsråd i Provsti Stift angående valget til menighedsrådet den I. FORBEREDELSE TIL VALGET dag måned år Menighedsrådet har valgt følgende valgbestyrelse:

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om folketingsvalg i Grønland

Bekendtgørelse af lov om folketingsvalg i Grønland LBK nr 916 af 28/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 15. april 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2017-5132 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Brevstemmeafgivning i kommunerne til kommunal- og regionalvalget tirsdag den 21. november 2017

Brevstemmeafgivning i kommunerne til kommunal- og regionalvalget tirsdag den 21. november 2017 Til alle kommunalbestyrelser v/de valgansvarlige i kommunerne cc: KL, Danske Regioner og alle regioner 4 bilag Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 28 24 00 valg@oim.dk valg.oim.dk Sagsnr. 2017-3153

Læs mere

Meddelelse om brevstemmeafgivning til kommunal- og regionalvalget den 19. november 2013 på private sygehuse m.v.

Meddelelse om brevstemmeafgivning til kommunal- og regionalvalget den 19. november 2013 på private sygehuse m.v. Til private sygehuse m.v., hvor der kan brevstemmes 1 bilag Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax 72 28 24 01 valg@oim.dk valg.oim.dk Sagsnr. 2013-08650 Doknr. 115095 Dato 04-10-2013

Læs mere

Valg til INATSISARTUT

Valg til INATSISARTUT Valg til INATSISARTUT Indhold 1 Valgets grundprincipper... 4 2 Udskrivelse af valg... 6 3 Hvem kan stille op, hvem kan stemme... 10 4 Valglister og valgkredse... 14 5 Konstituering... 18 6 Oversigt over

Læs mere

Valg til INATSISARTUT

Valg til INATSISARTUT Valg til INATSISARTUT Indhold 1 Valgets grundprincipper.... 4 2 Udskrivelse af valg... 6 3 Hvem kan stille op, hvem kan stemme... 10 4 Valglister og valgkredse.... 16 5 Konstituering.... 24 6 Oversigt

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om valg til Folketinget

Bekendtgørelse af lov om valg til Folketinget (Gældende) Udskriftsdato: 19. december 2014 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2014-7580 Senere ændringer til forskriften LOV nr 312 af 29/03/2014

Læs mere

Brevstemmeafgivning i kommunen de steder, hvor enhver vælger kan brevstemme til kommunal- og regionalvalget den 19. november 2013

Brevstemmeafgivning i kommunen de steder, hvor enhver vælger kan brevstemme til kommunal- og regionalvalget den 19. november 2013 Alle kommunalbestyrelser cc.: KL, DR, regionsrådene 1 bilag Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax 72 28 24 01 valg@oim.dk valg.oim.dk Sagsnr. 2013-08650 Doknr. 114942 Dato 14-08-2013

Læs mere

Brevstemmeafgivning på sygehuse og i Kriminalforsorgens anstalter og arresthuse til kommunal- og regionalvalget tirsdag den 21.

Brevstemmeafgivning på sygehuse og i Kriminalforsorgens anstalter og arresthuse til kommunal- og regionalvalget tirsdag den 21. Til Kriminalforsorgens anstalter og arresthuse og regionernes sygehuse og private sygehuse m.v., hvor der kan brevstemmes Cc.: Danske Regioner Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 28 24 00 valg@oim.dk

Læs mere

Meddelelse om brevstemmeafgivning til kommunal- og regionalvalget den 17. november 2009 på private sygehuse m.v.

Meddelelse om brevstemmeafgivning til kommunal- og regionalvalget den 17. november 2009 på private sygehuse m.v. Departementet, Holmens Kanal 22, 1060 København K Tlf. 3392 9300, Fax. 3392 9441, E-mail valg@ism.dk J.nr. 2009-5963 Til private sygehuse m.v., hvor der kan brevstemmes + 2 bilag 6. oktober 2009 Meddelelse

Læs mere

Vedtægt af 1. februar 2009

Vedtægt af 1. februar 2009 Vedtægt af 1. februar 2009 for valg af menighedsråd i bispedømmet København Kap. I Valg til menighedsråd m. v. Definitioner og valgperiode 1 Ved "menighed" forstås i denne vedtægt en bestemt gruppe katolikker,

Læs mere

-- AKT BILAG 1 -- [ Aktdokument ] --

-- AKT BILAG 1 -- [ Aktdokument ] -- -- AKT 102425 -- BILAG 1 -- [ Aktdokument ] -- Til: Kommuneliste (Distributionsliste) Cc: kl@kl.dk (kl@kl.dk), Valgsekretariatet Københavns Kommune (valg@kff.kk.dk), valgpost@kalundborg.dk (valgpost@kalundborg.dk),

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet 1)

Bekendtgørelse af lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet 1) LBK nr 368 af 10/04/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 26. maj 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2014-7580 Senere ændringer til forskriften LOV

Læs mere

Brevstemmeafgivning til kommunal- og regionalvalget den 17. november 2009 på regionernes sygehuse

Brevstemmeafgivning til kommunal- og regionalvalget den 17. november 2009 på regionernes sygehuse Departementet, Holmens Kanal 22, 1060 København K Tlf. 3392 9300, Fax. 3392 9441, E-mail valg@ism.dk J.nr. 2009-5963 Til alle regioner cc.: alle KB + Danske Regioner + 2 bilag 6. oktober 2009 Brevstemmeafgivning

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet 1)

Bekendtgørelse af lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet 1) LBK nr 140 af 07/02/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 15. april 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2019-58 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

FAKTA OM KOMMUNAL- og REGIONSVALGET 2013

FAKTA OM KOMMUNAL- og REGIONSVALGET 2013 FAKTA OM KOMMUNAL- og REGIONSVALGET 2013 Generelt Ved kommunal- og regionsvalget i 2009 var stemmeprocenten på 65,8 procent. Det var et fald på godt fire procent i forhold til det seneste valg. Samtidig

Læs mere

Annonceringsplan for Kommune- og Regionsrådsvalget 21. november

Annonceringsplan for Kommune- og Regionsrådsvalget 21. november Annonceringsplan for Kommune- og Regionsrådsvalget 21. november 2017. Uge 33 Stevnsbladet 16-08-2017 Valg til kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune I henhold til Kommunal- og Regionalvalglovens 22 bekendtgøres

Læs mere

Vedrørende brevstemmeafgivning på folkeregistrene/borgerservicecentre

Vedrørende brevstemmeafgivning på folkeregistrene/borgerservicecentre Departementet, Holmens Kanal 22, 1060 København K Tlf. 3392 9300, Fax. 3392 9441, E-mail valg@ism.dk J.nr. 2009-5963 Alle kommunalbestyrelser cc.: KL, DR, regionsrådene 11. august 2009 Vedrørende brevstemmeafgivning

Læs mere

Valgbestyrelsen består af følgende 7 medlemmer og 7 stedfortrædere:

Valgbestyrelsen består af følgende 7 medlemmer og 7 stedfortrædere: Vedrørende Kommunalvalg 2017 Dato: 09.08.2017 Center for Politik Udvikling og Borgerservice Team Jura horsholm.dk Kommunalbestyrelsens opgaver i forbindelse med kommunalvalget den 21. november 2017 Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 27 af 28. november 2016 om valg til kommunalbestyrelser, bygdebestyrelser og menighedsrepræsentationer

Inatsisartutlov nr. 27 af 28. november 2016 om valg til kommunalbestyrelser, bygdebestyrelser og menighedsrepræsentationer Inatsisartutlov nr. 27 af 28. november 2016 om valg til kommunalbestyrelser, bygdebestyrelser og menighedsrepræsentationer Kapitel 1 Valg til kommunalbestyrelsen Valgret og valgbarhed 1. Valgret til kommunalbestyrelsen

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 7 af 3. december 2012 om valg til kommunalbestyrelser, bygdebestyrelser og menighedsrepræsentationer

Inatsisartutlov nr. 7 af 3. december 2012 om valg til kommunalbestyrelser, bygdebestyrelser og menighedsrepræsentationer Inatsisartutlov nr. 7 af 3. december 2012 om valg til kommunalbestyrelser, bygdebestyrelser og menighedsrepræsentationer Kapitel 1 Valg til kommunalbestyrelsen Valgret og valgbarhed 1. Valgret til kommunalbestyrelsen

Læs mere

Til samtlige kommuner og regioner Slotsholmsgade København K Telefon

Til samtlige kommuner og regioner Slotsholmsgade København K Telefon Til samtlige kommuner og regioner Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 28 24 00 oim@oim.dk Sagsnr. 2017-1763 Doknr. 461790 Dato 27-04-2017 Orientering om ændringer af valglovgivningen pr. 1. juli

Læs mere

Kapitel 1. Valg til kommunalbestyrelsen. Valgret og valgbarhed

Kapitel 1. Valg til kommunalbestyrelsen. Valgret og valgbarhed Inatsisartutlov nr. 7 af 3. december 2012 om valg til kommunalbestyrelser, bygdebestyrelser og menighedsrepræsentationer Historisk Kapitel 1 Valg til kommunalbestyrelsen Valgret og valgbarhed 1. Valgret

Læs mere

Bekendtgørelse om optagelse på folketingsvalglisten af personer, der har valgret uanset ophold i udlandet

Bekendtgørelse om optagelse på folketingsvalglisten af personer, der har valgret uanset ophold i udlandet BEK nr 1242 af 29/10/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 26. juni 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2018-352 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Kapitel 1 Valg til kommunalbestyrelsen. Valgret og valgbarhed

Kapitel 1 Valg til kommunalbestyrelsen. Valgret og valgbarhed Inatsisartutlov nr. 27 af 28. november 2016 om valg til kommunalbestyrelser, bygdebestyrelser og menighedsrepræsentationer Kapitel 1 Valg til kommunalbestyrelsen Valgret og valgbarhed 1. Valgret til kommunalbestyrelsen

Læs mere

Valg til. Viborg Ældreråd. Viborg Kommune. for perioden. Side 1 af 5

Valg til. Viborg Ældreråd. Viborg Kommune. for perioden. Side 1 af 5 Valg til Viborg Ældreråd i Viborg Kommune for perioden 01.01.2014-31.12.2017 Side 1 af 5 Valgdato: Valget afholdes i perioden 05. 11. 19.11.2013. Valgform: Brevafstemning. Stemmeseddel, kandidatliste og

Læs mere

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx.xxxxx 2012 om valg til kommunalbestyrelser, bygdebestyrelser og menighedsrepræsentationer

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx.xxxxx 2012 om valg til kommunalbestyrelser, bygdebestyrelser og menighedsrepræsentationer xx.xxxx.xxxx FM 2012/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx.xxxxx 2012 om valg til kommunalbestyrelser, bygdebestyrelser og menighedsrepræsentationer Kapitel 1 Valg til kommunalbestyrelsen Valgret

Læs mere

UOFFICIEL TRYKVENLIG VERSION (Til alle kommunalbestyrelser, valgbestyrelser og Statsforvaltningen)

UOFFICIEL TRYKVENLIG VERSION (Til alle kommunalbestyrelser, valgbestyrelser og Statsforvaltningen) Vejledning nr. 10724 af 5. oktober 2015 om afholdelse af folkeafstemning torsdag den 3. december 2015 om omdannelse af retsforbeholdet til en tilvalgsordning UOFFICIEL TRYKVENLIG VERSION (Til alle kommunalbestyrelser,

Læs mere

Inspirationspapir til forberedelse af valg til ældre-/seniorråd

Inspirationspapir til forberedelse af valg til ældre-/seniorråd Inspirationspapir til forberedelse af valg til ældre-/seniorråd Folketinget har ved lovbekendtgørelse nr. 629 af 11. juni 2010, ændret Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30 33.

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet. valg til Ældrerådet. Indhold

Vedtægter for Ældrerådet. valg til Ældrerådet. Indhold Vedtægter for Procedure Ældrerådet for valg til Ældrerådet Vedtægter for Ældrerådet Indhold Procedure for... 1 valg til Ældrerådet... 1 Lovgrundlag... 2 Valgdato... 2 Valgbestyrelse... 2 Valgbarhed...

Læs mere

Vejledning om afholdelse af folketingsvalg

Vejledning om afholdelse af folketingsvalg Vejledning nr. 78 af 26. august 2010 Vejledning om afholdelse af folketingsvalg (Til alle kommunalbestyrelser, valgbestyrelser og statsforvaltninger) Indenrigs- og Sundhedsmin., j.nr. 1005077 AI003638

Læs mere

Udfærdiget af: Skoleafdelingen Vedrørende: Regler for afholdelse af skolebestyrelsesvalg i Randers Kommune

Udfærdiget af: Skoleafdelingen Vedrørende: Regler for afholdelse af skolebestyrelsesvalg i Randers Kommune Notat Forvaltning: Børn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: 28. januar 2014 Br.nr.: Udfærdiget af: Skoleafdelingen Vedrørende: Regler for afholdelse af skolebestyrelsesvalg i Randers Kommune Notatet sendes/sendt

Læs mere

Bekendtgørelse om optagelse på valglisten til Europa-Parlamentsvalg

Bekendtgørelse om optagelse på valglisten til Europa-Parlamentsvalg Enhed Valgenheden Sagsbehandler ANNY Sagsnr. 2018-1071 Doknr. 541205 Dato 25-06-2018 Bekendtgørelse om optagelse på valglisten til Europa-Parlamentsvalg og visse folkeafstemninger af personer, der har

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervs- og Råstofudvalget. vedrørende

BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervs- og Råstofudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Erhvervs- og Råstofudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xxx 2017 om ændring af landstingsforordning om revalidering (Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked,

Læs mere

Folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015 stemmesedler og opslag

Folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015 stemmesedler og opslag -- AKT 235876 -- BILAG 1 -- [ Dag 1 - brev 2 - alle valgbestyrelser ] -- Til alle valgbestyrelser cc.: KL, DSt 2 bilag Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax 72 28 24 01 valg@oim.dk

Læs mere

Valgoverblik valgforsamling

Valgoverblik valgforsamling Valgoverblik valgforsamling Opgaverne er sorteret i farver alt efter hvem, der har opgaven. Valgbestyrelsens opgaver er mokka, menighedsrådets opgaver er turkise og kandidaternes og stillernes opgaver

Læs mere

-- AKT BILAG 1 -- [ Til PostNord om særlige postforsendelser i forbindelse med Europa-Parlamentsvalget --

-- AKT BILAG 1 -- [ Til PostNord om særlige postforsendelser i forbindelse med Europa-Parlamentsvalget -- -- AKT 19066 -- BILAG 1 -- [ Til PostNord om særlige postforsendelser i forbindelse med Europa-Parlamentsvalget -- PostNord Danmark joergen.loft.holm@postnord.com ulrik.hvitsted@postnord.com jens.joergen.abrahamsen@postnord.com

Læs mere

BEK nr 35 af 11/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 35 af 11/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 35 af 11/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2018-373 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Brevstemmeafgivning til kommunal- og regionalvalget den 19. november 2013 på regionernes sygehuse

Brevstemmeafgivning til kommunal- og regionalvalget den 19. november 2013 på regionernes sygehuse Til alle regioner cc.: alle KB + Danske Regioner 1 bilag Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax 72 28 24 01 valg@oim.dk valg.oim.dk Sagsnr. 2013-08650 Doknr. 114984 Dato 04.10.2013

Læs mere

14. maj 2010 FM2010/141 BETÆNKNING. afgivet af. Lovudvalget. vedrørende

14. maj 2010 FM2010/141 BETÆNKNING. afgivet af. Lovudvalget. vedrørende BETÆNKNING afgivet af Lovudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte forslag til ændring af landstingsloven om valg til kommunalbestyrelser, bygdebestyrelser

Læs mere

Valgregulativ. for. Repræsentantskabet. til. Fonden Djurs Vand

Valgregulativ. for. Repræsentantskabet. til. Fonden Djurs Vand Valgregulativ for Repræsentantskabet til Fonden Djurs Vand 1. Indledende bestemmelser 1.1 Dette valgregulativ er udfærdiget i medfør af pkt. 9.3 og 11.4 i vedtægter for Fonden Djurs Vand (i det følgende

Læs mere

VALGREGULATIV. for forbrugerrepræsentation i bestyrelsen for Vejle Spildevand A/S

VALGREGULATIV. for forbrugerrepræsentation i bestyrelsen for Vejle Spildevand A/S VALGREGULATIV for forbrugerrepræsentation i bestyrelsen for Vejle Spildevand A/S 1. Formål og baggrund 1.1 Nærværende regulativ fastsætter reglerne for valg af forbrugerrepræsentant i bestyrelsen for Vejle

Læs mere