BORGERSSERVICECENTRE I NY FREDERIKSHAVN KOMMUNE. Planlægningsgrundlag

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BORGERSSERVICECENTRE I NY FREDERIKSHAVN KOMMUNE. Planlægningsgrundlag"

Transkript

1 BORGERSSERVICECENTRE I NY FREDERIKSHAVN KOMMUNE Planlægningsgrundlag Baggrund Byrådene i de nuværende kommuner har i fundamentpapiret for den nye kommune i efteråret 2004 formuleret en vision om gennem etablering af borgerservicecentre i de tre eksisterende rådhuse at skabe let og nær adgang for borgerne til betjening også i den nye kommune. Som det hedder direkte i fundamentet Borgere og erhvervsliv skal sikres god offentlig service, der tager udgangspunkt i..borgerservice og sagsbehandling på servicecentre i de tre eksisterende rådhuse. Denne vision er fastholdt i den politiske styregruppe den I dette notat gøres overvejelser vedr. den overordnede styring, organisering og opgavesammensætning i de tre borgerservicecentre. Lovgrundlag Folketinget har vedtaget en lov om borgerservicecentre. Loven træder i kraft den Lovens formål er at fremme, at der oprettes mindst et borgerservicecenter i hver kommune. Visionen bag loven er et ønske om at kommunen blive borgerens indgang til den offentlige sektor, og at kommunerne sætter borgerne i centrum. Der er tale om en kan lovgivning, der giver kommunerne vide rammer for selv at tilrettelægge deres borgerservice, og som alt overvejende kun regulerer borgernes retssikkerhed ved dataoverførsel mellem forskellige sagsbehandlende organer og regulerer muligheden for at borgerservicecentre kan udføre opgaver for andre myndigheder. Kortlægningsarbejdet sammendrag Kortlægningsarbejdsgruppen har analyseret de 25 opgaver, der er oplistet som idekatalog i bilaget til lovforslaget samt enkelte andre opgaver af betydning for borgerservicen. Kortlægningen har afdækket, at Skagen og Sæby kommuner med en tværgående organisering af borgerbetjeningen allerede har indhøstet erfaring med et bredere

2 helhedssyn på borgerbetjening uden dog at være gået særligt langt på det sociale område, medens Frederikshavn kommune har fastholdt den fagspecifikke sektoropdeling. Kortlægningsgruppen har arbejdet ud fra et tværgående helhedssyn på de opgaver, der efterspørges af mange borgere. Det betyder ikke, at borgerservice forståelsesmæssigt kun er de opgaver, der er analyseret. Der ydes naturligvis også anden borgerbetjening typisk i fagforvaltninger/kompetencecentre.. Overgangsperioden Kortlægningsarbejdsgruppen har konkret stillet forslag om, at eksisterende tværgående borgerbetjening i Skagen og Sæby kommuner fortsætter som hidtil, og at Frederikshavn kommune påbegynder oprettelse af en mindre tværgående borgerbetjeningsenhed indeholdende bla borgerservice på skat og opkrævning. Dette forslag er iværksat ved beslutning i Frederikshavn kommunes direktion i august Mål for borgerbetjeningen i NyFrederikshavn kommune Med basis i fundamentpapiret må det være et overordnet mål, at kommunen indrettes på borgernes præmisser og med udgangspunkt i borgernes behov. Kommunen er borgernes hovedindgang til hele den offentlige sektor, og det skal være enkelt for borgerne at finde ud af, hvor man skal henvende sig. Målet må derfor være, at: borgerne får en sammenhængende, overskuelig og korrekt betjening borgerbetjeningen samles overvejende i tre organisatorisk fremskudte enheder (Skagen, Frederikshavn og Sæby rådhus) der specialiserer sig i borgerservice og - betjening og løser serviceopgaver også for fagforvaltninger og andre myndigheder der opbygges i borgerservicecentrene ekspertise og viden om borgernes behov og ønsker borgerservicecentrene løser specialiserede borgerbehov på vegne af fagforvaltninger/kompetencecentre/myndigheder eller henviser disse behov til behandling i de relevante organer Fordeling af borgerserviceopgaver I de tre borgerservicecentre placeres en så bred vifte af kommunens opgaver, at centret selv kan løse 80% af de borgerhenvendelser, hvor borgeren som individ ud fra sin livssituation har brug for kommunens service. Derudover løser centrene opgaver for andre fagforvaltninger/myndigheder, der beslutter at henlægge opgaver til centrene (bl.a.

3 opgaver vedr. pas og kørekort). Centrene understøtter borgerne i forhold til digital selvbetjening. De resterende 20% af opgaverne løses af centrene efter dialog med fagforvaltning/kompetencecentre eller direkte af fagforvaltning/kompetencecenter. Centrene varetager typisk opgaven til et vist aftalt niveau, og fagforvaltningen/myndigheden den resterende del af opgaven. 80/20 fordelingen er en gennemsnitsbetragtning og derved ikke en automatisk fordeling på alle opgaveområder. Nogen opgaver kan varetages 100% og andre i væsentligt mindre omfang end de anførte 80%. Erfaringen fra eksisterende servicebutikker er at sammenhæng og helhedstænkning øges, hvor servicecentrene varetager opgaver fuldt ud. I respekt for den overordnede målsætning bør der i planlægningsprocessen sikres et samvirke mellem borgerservicecentergruppe og fagforvaltninger/kompetencecentre om formulering af regler (dokumentationskrav, lovfortolkning, opgaveløsning m.v.) Alle opgaver kan som udgangspunkt beskrives som en af de syv opgavetyper, der er beskrevet nedenfor. Opgaver, der kan løses 100% i et borgerservicecenter: 1. Information Generelle forhold, Udlevering af materialer, blanketter m.v. (almindelig vejledning og henvisning) 2. Vejledning og Instruktion 3. Administrativ fordeling 4. Regelstyret sagsbehandling Vejledning om procedurer, praksis m.v. (gælder hele den offentlige sektor) Post, telefoner, personlig henvendelser (omstilling og postfordeling ligger forventeligt udenfor centret) Sager, der afgøres administrativt efter faste regler Opgaver, der delvis kan udføres i et borgerservicecenter 5. Faglig rådgivning Rådgivning om muligheder med regelfortolkning (delopgave med fagforvaltning) 5. Skønsbaseret sagsbehandling Individuel vurdering, komplekse tunge sager (delopgave med fagforvaltning)

4 7. Politisk og faglig ledelse Supervision, koordinering, præcedens (formentlig meget lidt i borgerservicecentrene) For opgaver under pkt. 5-7 etableres i planlægningsfasen et samarbejde mellem de involverede parter med henblik på formulering af opgavedeling, dokumentationskrav og arbejdsgange. I bilag 1 er der oplistet et katalog over arbejdsopgaver, der bør løses i hvert af de tre borgerservicecentre Styring og organisering Borgerservicecentrene organiseres som en selvstændig tværgående enhed under centralforvaltningsdirektøren. De tre centre har samme opgaver og åbningstid men har vide rammer for afpasning af centrets profil til det lokale behov og den lokale kultur. De tre centre får hver sin daglige ledelse. Der gøres dog opmærksom på, at der er en række opgaver af tværgående karakter for alle centre, der skal skabes en organisatorisk løsning på. Det drejer sig bl.a. om: formulering af forslag til visioner og mål og udmøntning af politik for borgerservice kanalstrategi (påvirkning af brugeradfærd ved personlig, telefonisk og digital kommunikation) beslutningsstøttesystemer borgerservice på hjemmesiden (digital forvaltning) indgåelse af aftaler med fagforvaltninger/kompetencecentre/myndigheder åbnings- og telefontider markedsføring af borgerservicecentrene borgertilfredshedsundersøgelser IT-systemer På opgaver som nævnt ovenfor under pkt. 5-7 (delte opgaver) etableres mødefora mellem borgerservicecentrene og de afgivende organer med den opgave løbende at følge op på arbejdsgange og til stadighed vurdere hensigtsmæssigheden i opgavedeling mellem borgerservicecentre og baglandsniveauer. Udgangspunktet for disse overvejelser skal være ønsket om opfyldelse af de politisk fastlagte mål for borgerbetjeningen. Indretning og åbningstid De tre borgerservicecentre indrettes alle ud fra en servicekulturtankegang og ikke ud fra en forvaltnings/sagsbehandlerkulturtænkning. Målet er at borgerne føler sig velkomne.

5 Bygningsmæssige barrierer i de tre rådhuse kan bevirke, at den konkrete indretning er noget forskellig. Det vigtige er at der signaleres åbenhed overfor borgerne, og der skabes videndeling, og team-ånd blandt medarbejderne. Lederen er en aktiv del af teamet. Der er i centret en række samtalerum, hvor medarbejder og borger kan trække sig tilbage ved fortrolige samtaler. Bemandingen består af venlige, smilende og dygtige medarbejdere med gode formidlingsevner med en vis grad af pædagogisk forståelse.. Åbningstiden i de tre borgerservicecentre fastlægges ud fra borgernes kontaterede behov. Åbningstiden må forventeligt være længere end i fagforvaltninger/kompetencecentre/myndigheder, der i højere grad kan basere sig på tidsbestilling i dagåbningstid. Bibliotekernes rolle i borgerbetjeningen Folkebiblioteket i den nye kommune med forventeligt mindst tre afdelinger og mobil betjening udgør også en vigtig ressource i borgerbetjeningen. Bibliotekerne har en lovmæssig forpligtelse til at formidle offentlig information med et fagporfessionelt udgangspunkit, hvor generalistfunktioner, helhedstænkning og tværfaglighed er nøgleord. Kompetencerne i bibliotekerne er service, informationssøgning og formidling. Personalet på bibliotekerne har ikke og bør ikke have adgang til at træffe afgørelser, der er bindende for borgerne. Der bør etableres fælles fora mellem borgerservicentre og biblioteker til erfaringsudveksling, læring i informationssøgning i databaser, udveksling af hjælpemidler, fælles formidlingsinitiativer m.v..

6 Bilag 1 Eksempler på opgaver, der kan varetages i de tre borgerservicecentre Listen er ikke nødvendigvis udtømmende, men mest tænkt som et inspirationskatalog Generelle opgaver Orientering Bistand Beregninger Modtagelse af ændringsoplysninger Betaling Myndighedernes opgaveområder, åbningstiden, kontaktoplysninger m.v. Opslag i egne eller andres digitale selvbetjeningsløsninger og oplysninger, udlevering af blanketter m.v. Af ydelser, som borgerne kan forvente at modtage, inden borgeren har ansøgt om dem F.eks. ændret indkomst, der har betydning for en ydelse Borgernes indbetaling i forbindelse med en opgave, indbetaling i øvrigt Kommunale opgaver Almene tilbud Modtagelse af tilmeldinger/administration af almene tilbud med aktiverende og forebyggende sigte (eks. Sund-by kurser) Barsel- og børnepasningsorlov Modtagelse af blanketter om barselsorlov, fædreorlov or forældreorlov Attestation af beskæftigelseskrav (delopgave med jobcentre og fagforvaltning) BBR Beboerindskudslån Bidrag (udlæg) Modtagelse af anmodning om BBR-udskrifter og udlevering af disse Modtagelse af ansøgning, behandling og tildeling Modtagelse af ansøgning om udlæg af børnebidrag, hustrubidrag m.v., behandling og afgørelse (delopgave med fagforvaltning) Børne- og ungdomstandpleje Modtagelse af meddelelse fra forældre om frit valg Børnetilskud Modtagelse af ansøgning om ordinært eller ekstraordinært børnetilskud, behandling og tildeling af tilskud (i komplicerede tilfælde delopgave med fagforvaltning)

7 Folkeoplysning Folkepension Folkeregistrering Helbredstillæg helbredstillæg Individuel boligstøtte Kørekort Modtagelse af ansøgninger om tilskud til folkeoplysende aktiviteter for børn og unge, videresendelse til fagforvaltning Modtagelse af ansøgning om/administration af lokaleudlån Modtagelse af ansøgninger om Folkepension, ændring af pension behandling og tildeling (i tunge sager delopgave med fagforvaltning Modtagelse af flyttemeddelelser, kvittering for modtagelse Registrering af flytninger (delopgave med fagforvaltning i visse sager) Modtagelse af ansøgninger om udlevering af oplysninger fra CPR Udlevering af oplysninger fra CPR, herunder attester Registrering af adressebeskyttelse og adresseringsnavn Modtagelse af ansøgninger/behandling/tildeling af løbende helbredstillæg Modtagelse af ansøgninger om helbredstillæg som engangsbeløb Indledende behandling (delopgave med fagforvaltning) Modtagelse af ansøgninger, behandling og tildeling Eftereguleringssager (delopgave med fagforvaltning) Modtagelse af ansøgninger, visse sagsbehandlingsskridt (delopgave med politiet) Imødekommelse af ansøgning Opgaver i forbindelse med berammelse af praktisk og teoretisk prøve Lån til betaling af ejendomsskatter Modtagelse af ansøgning, behandling og tildeling Opkrævning og inddrivelse Vejledning og information om gældende regler, evt. henvisning til rette myndighed Udlevering af informationsmateriale og blanketter Indbetaling af skyldige beløb til kommunen Pas Personlige tillæg Modtagelse af ansøgning og visse sagsbehandlingsskridt (delopgave med politiet) Imødekommelse af ansøgning Modtagelse af ansøgning som løbende ydelse eller som engangsydelse, indledende behandling (delopgave med fagforvaltning) Pladsanvisning Modtagelse af ansøgning om daginstituionsplads, behandling og tildeling (delopgave med fagforvaltning) Modtagelse af ansøgning om tilskud til private pasninsordninger, behandling og tildeling

8 Bistand til forældres opskrivning til pasninsordninger i andre kommuner Modtagelse af ansøgninger om friplads, behandling, tildeling (delopgave med fagforvaltning) Modtagelse af ansøgning om søskenderabat, behandling, tildeling Påtegning af skøder Skat Sociale område generelt Sygedagpenge Sygesikring Valg Varmetillæg Vielser Diverse Modtagelse af ansøgning, behandling og påtegning Vejledning og information om gældende regler (evt. henvisning til rette myndighed Udlevering af informationsmateriale og blanketter Modtagelse af selvangivelser og forskudsskemaer Ændring af forskudsopgørelser og udskrivning af skattekort i et vist omfang Videreformidling af forespørgsler. Vejledning i brug af digitale løsninger Nærmere rådgivning om muligheden efter sociallovgivningen (delopgave med fagforvaltning) Modtagelse af ansøgninger om sygedagpenge, herunder dagpenge under pasning af sygt barn, behandling, tildeling (delopgave med fagforvaltning) Udstedelse af nyt sygesikringsbevis Udstedelse af midlertidigt sygesikringsbevis Lægeskift Skift af sygesikringsgruppe Ansøgning og tildeling af refusion af gruppe 2-regninger Ansøgning og tildeling af refusion af sygesikringstilskud til visse EU-borgere Ansøgning og tildeling af befordringsgodtgørelse til lægen (pensionister) Ansøgning og tildeling af begravelseshjælp Udstedelse af EU-blanketter og EU-sygesikringsbeviser Modtagelse og eventuelt kvittering af EU-blanketter Brevstemmeafgivning (delopgave med valgsekretariat) Modtagelse af ansøgninger, behandling og tildeling af varmetillæg Modtagelse af ansøgning, behandling og udstedelse af prøvelsesattest Administration af borgerlige vielser (delopgave med giftefogedfunktionen) Eksempler: Udlevering af batterier til høreapparater Visse kropsbårne hjælpemidler (delopgave med fagforvaltning)

9 Statslige opgaver Alkoholbevilling Kort Næringsbrev Modtagelse af ansøgninger, videresendelse til Politiet Opslag på og udskrivning af kort fra KMS Opslag på og udtræk af kort og tekstoplysninger fra KMS Opslag på KMS måldokumenter, når basen foreligger Modtagelse af ansøgning, videresendelse til Politiet

Norddjurs Kommune. Forslag til Borgerbetjening i Norddjurs Kommune

Norddjurs Kommune. Forslag til Borgerbetjening i Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Forslag til Borgerbetjening i Norddjurs Kommune Indholdsfortegnelse. 1. Indledning.... 1 2. Baggrund... 2 3. Lovgrundlag.... 3 4. Arbejdsgruppens vurdering og overvejelser................................

Læs mere

Snitflader omkring UDK, SKAT og kommunen

Snitflader omkring UDK, SKAT og kommunen Bilag 2 - notat Snitflader omkring, SKAT og kommunen Notatet indeholder en skematisk oversigt over fordelingerne af serviceopgaver mellem Udbetaling Danmark, SKAT og kommunerne. Endvidere indeholder notatet

Læs mere

OPRETTELSE AF BORGERSERVICECENTRE

OPRETTELSE AF BORGERSERVICECENTRE Bilag til pkt. nr. 3 OPRETTELSE AF BORGERSERVICECENTRE Forslag om arbejdsgruppe Som et led i strukturreformens lovkompleks er der med virkning fra 1. juli foreslået, at der oprettes et eller flere borgerservicecentre

Læs mere

fremtidig Borgerservice. Vi har bedt arbejdsgrupperne om at opdele disse arbejdsopgaver i 3 niveauer:

fremtidig Borgerservice. Vi har bedt arbejdsgrupperne om at opdele disse arbejdsopgaver i 3 niveauer: Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Pas og kørekort. Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27.

Pas og kørekort. Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27. Borgerservice når det passer dig på www.helsingorkommune.dk Se bagsiden for mere information Pas og kørekort Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27. Vores åbningstider er: Mandag til

Læs mere

Møde med Seniorrådet mandag den 10. oktober 2016

Møde med Seniorrådet mandag den 10. oktober 2016 Møde med Seniorrådet mandag den 10. oktober 2016 Borgerservicecentret Kontorchef Team Center Kontrol, regres, pladsanvisning og fripladser Opkrævning Digitaliseringsstrategien 2011-2015 slut med papirblanketter

Læs mere

Livssituationer i Borgerservice

Livssituationer i Borgerservice Livssituationer i Borgerservice 1 Baggrund KL har været i dialog med en række kommuner for at få input til, hvordan kanalstrategi og den helhedsorienterede vejledning bedst muligt understøttes efter opgaveoverdragelsen

Læs mere

National Tælleuge 2011 ~ diagrammer/ statistik

National Tælleuge 2011 ~ diagrammer/ statistik National Tælleuge 2011 ~ diagrammer/ statistik Dokumentnr. Xxxxxx Sagsnr. xxxxxx Udarbejdet af xxxx Dokument 1037186 Indledning Dette dokument indeholder diagrammer, som viser henvendelsesmønster for obligatoriske

Læs mere

SU-møde. Evaluation only. Copyright 2004-2011 Aspose Pty Ltd. Præsentation af BID. Anne Kyung Nielsen, områdeleder, BID

SU-møde. Evaluation only. Copyright 2004-2011 Aspose Pty Ltd. Præsentation af BID. Anne Kyung Nielsen, områdeleder, BID SU-møde Created with Aspose.Slides Tirsdag for den.net 3.5 4. Client marts Profile 5.2.0.0. Præsentation af BID Anne Kyung Nielsen, områdeleder, BID Indledningsvist om BID Borgerservice Pension FPK (folkeregister,

Læs mere

Forslag til fremtidig organisering af borgerservice i Præstø, Stege & Vordingborg

Forslag til fremtidig organisering af borgerservice i Præstø, Stege & Vordingborg Forslag til fremtidig organisering af borgerservice i Præstø, Stege & Vordingborg Med etableringen af det nye Borgercenter i Vordingborg åbner der sig en mulighed for en ny og bedre organisering af borgerhenvendelser

Læs mere

Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune

Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune N O T A T Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune Afdeling Service og Digitalisering Dato 3. maj 2018 Sagsnummer 18-014680 Sammenfatning 1. Ringkøbing-Skjern Kommune har to fuldt udbyggede borgerservicecentre

Læs mere

Etablering af borgerservicecentre

Etablering af borgerservicecentre Guide om Etablering af borgerservicecentre Til kommunalbestyrelsen og ledelsen Marts 2006 2 Guide om etablering af borgerservicecentre Til kommunalbestyrelsen og ledelsen Udarbejdet af Projektgruppen om

Læs mere

Borgerservice i Kerteminde Kommune

Borgerservice i Kerteminde Kommune Sagsid. 27040, Dok.id. 70315 Maj 2006 Borgerservice i Kerteminde Kommune 1. Indledning Kommunalreformen har for alvor fået sat politisk fokus på borgerbetjeningen, og borgerkontakten i den offentlige sektor.

Læs mere

Sagsbehandlingstider i Borgerservice

Sagsbehandlingstider i Borgerservice Sagsbehandlingstider i Borgerservice Skemaet indeholder sagsbehandlingstiden på de enkelte fagområder i Borgerservice. Sagsbehandlingstiden beskriver, hvor lang tid der går fra Borgerservice har modtaget

Læs mere

om L 72 Forslag til lov om kommunale borgerservicecentre

om L 72 Forslag til lov om kommunale borgerservicecentre Kommunaludvalget, Retsudvalget L 72 - Bilag 2,REU alm. del - Bilag 60 Offentlig Folketingets Administration Lovsekretariatet 15. marts 2005 J.nr. 17 OMTRYKT (15/3 2005) (rettelse af eksempel markeret med

Læs mere

Klar RET SEPTEMBER Borgerrådgiverens guide om helhedsorienteret sagsbehandling og vejledning

Klar RET SEPTEMBER Borgerrådgiverens guide om helhedsorienteret sagsbehandling og vejledning 10 SEPTEMBER 2013 Klar RET Borgerrådgiverens guide om helhedsorienteret sagsbehandling og vejledning Vi skal se bredt på den enkelte sag og på borgerens behov ( ). En henvendelse om hjælp skal altså vurderes

Læs mere

Orientering vedrørende særlig adressebeskyttelse - 2015/2

Orientering vedrørende særlig adressebeskyttelse - 2015/2 Enhed CPR Sagsbehandler GK Sagsnr. 2014-9799 Doknr. 227177 Dato 30. april 2015 Orientering vedrørende særlig adressebeskyttelse - 2015/2 Særlig adressebeskyttelse til personer, som udsættes for trusler

Læs mere

Sagsbehandlingstider på det sociale område

Sagsbehandlingstider på det sociale område Sagsbehandlingstider på det sociale område Kerteminde Kommune behandler ansøgninger om hjælp så hurtigt som muligt. Ifølge retssikkerhedsloven skal kommunen på det sociale område fastsætte en frist for,

Læs mere

1. Beskrivelse af forsøget Problemstilling Fredensborg Kommune ønsker at overgå til udelukkende at gøre brug af digitale blanketter.

1. Beskrivelse af forsøget Problemstilling Fredensborg Kommune ønsker at overgå til udelukkende at gøre brug af digitale blanketter. Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson Fredensborg Kommune Digitale blanketter 100% Dato for ansøgning 1. august 2011 Startdato 1. januar 2012 Slutdato 31. december

Læs mere

UDKAST. til. Bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser mv. om sociale ydelser mv.

UDKAST. til. Bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser mv. om sociale ydelser mv. UDKAST til Bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser mv. om sociale ydelser mv. I medfør af 13, stk. 1, 2 og 5, i lov om Udbetaling Danmark, jf. lov nr.

Læs mere

Henvendelsesstrategi for Næstved Kommune

Henvendelsesstrategi for Næstved Kommune Version 21.2.2012 Henvendelsesstrategi for Næstved Kommune 2012 2015 Hvorfor skal vi have en strategi for henvendelser? Næstved Kommune har i de seneste år haft fokus på, hvordan den administrative borgerbetjening

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål nr. 7 (L 72), som Folketingets Kommunaludvalg har stillet til indenrigs- og sundhedsministeren

Besvarelse af spørgsmål nr. 7 (L 72), som Folketingets Kommunaludvalg har stillet til indenrigs- og sundhedsministeren Kommunaludvalget L 72 - O Indenrigs- og Sundhedsministeriet Dato: 25. april 2005 Kontor: 2.k.kt. J.nr.: 2004-2200-21 Sagsbeh.: abt Fil-navn: LKS/FT-beh./Spm7.L72.svar Besvarelse af spørgsmål nr. 7 (L 72),

Læs mere

UDKAST. Status. Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening

UDKAST. Status. Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening 1 UDKAST Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening Status Den centrale indgang Borgerservice blev etableret som en organisatorisk enhed i forbindelse med kommunernes fusion januar 2007. I Randers

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune NOTAT Tilpasning af kommunens borgerbetjening Som del af budgetlægningen for 2012-2015 besluttede Økonomiudvalget den 8. februar 2011 at igangsætte analyser af en række emner, der samlet skal pege på mulige

Læs mere

Bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser m.v. om sociale ydelser m.v.

Bekendtgørelse om obligatorisk digital selvbetjening vedrørende ansøgninger og meddelelser m.v. om sociale ydelser m.v. (Gældende) Udskriftsdato: 25. november 2014 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold,

Læs mere

Tillæg februar 2016 til lovbogen Social pension august Lov om social pension (førtidspension fra 2003 og folkepension)

Tillæg februar 2016 til lovbogen Social pension august Lov om social pension (førtidspension fra 2003 og folkepension) e Tillæg februar 2016 til lovbogen Social pension august 2015 Pensionslov: nr. 217 af 16/5 1984 om social pension, jf. lovbekendtgørelse nr. 10 af 12/1 2015 senest ændret ved lov nr. 1000 af 30/8 2015

Læs mere

Skatteområdet. På skatteområdet ønsker regeringen at:

Skatteområdet. På skatteområdet ønsker regeringen at: Skatteområdet På skatteområdet ønsker regeringen at: Reducere de administrative byrder for virksomheder og borgere gennem en sammenhængende borger- og virksomhedsnær skatteadministration. Målrette kontrollen

Læs mere

Tønder Kommunes Borgerserviceog Kanalstrategi 2013 2016

Tønder Kommunes Borgerserviceog Kanalstrategi 2013 2016 Tønder Kommunes Borgerserviceog Kanalstrategi 2013 2016 Indgår som et særligt indsatsområder i Tønder Kommunes Strategiplan 2013-2016 1 Indhold Borgerservicestrategien 2013-2016... 3 Vision... 4 Formål...

Læs mere

Sagsbehandlingstider i Rebild Kommune

Sagsbehandlingstider i Rebild Kommune Sagsbehandlingstider i Rebild Kommune Indholdsfortegnelse Indledning 3 Folkepension og personlige tillæg 4 Delpension 4 Førtidspension 5 Børnetilskud og børnebidrag 5 Børnefamilieydelse 6 Boligstøtte 6

Læs mere

gladsaxe.dk Borgerservice i ord og tal 2011

gladsaxe.dk Borgerservice i ord og tal 2011 gladsaxe.dk Borgerservice i ord og tal 2011 Forord Borgerservice i ord og tal er en kort beskrivelse og en statistisk opgørelse over de opgaver, som Borgerservice og Ydelsesenheden blandt andet beskæftiger

Læs mere

Borgere hjælper Borgere med IT

Borgere hjælper Borgere med IT Borgere hjælper Borgere med IT Borgere hjælper Borgere med it Kommunens møde med borgeren har ændret sig og vil fortsætte med at gøre det de kommende år. Uanset borgerens baggrund og henvendelsens type,

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister i Silkeborg Kommune fordelt på afdelinger

Sagsbehandlingsfrister i Silkeborg Kommune fordelt på afdelinger Sagsbehandlingsfrister i Silkeborg Kommune fordelt på afdelinger Oversigt over sagsbehandlingsfrister på det sociale Kommunen skal behandle ansøgninger om hjælp på det sociale så hurtigt som muligt (lov

Læs mere

Projektbeskrivelse: Den 1. februar Ref Charlotte Munksgaard. Dir Weidekampsgade 10. Postboks 3370.

Projektbeskrivelse: Den 1. februar Ref Charlotte Munksgaard. Dir Weidekampsgade 10. Postboks 3370. Projektbeskrivelse: D ET FÆLLESKOMMUNALE K VALITETSPROJEKT Den 1. februar 2008 Ref Charlotte Munksgaard cmu@kl.dk Dir 3370 3579 Weidekampsgade 10 Postboks 3370 2300 København S Tlf 3370 3370 Fax 3370 3371

Læs mere

Beskrivelse af funktionen som borgerguide i Borgerservice & Ydelse

Beskrivelse af funktionen som borgerguide i Borgerservice & Ydelse Beskrivelse af funktionen som borgerguide i Borgerservice & Ydelse April 2018 Borgerguide i Borgerservice & Ydelse I Rådhusets åbningstid arbejder de to borgerguide med modtagelse og vejledning af borgere,

Læs mere

Efterlevelseshjælp. Opgavesplit ved overgang til Udbetaling Danmark version 1.0

Efterlevelseshjælp. Opgavesplit ved overgang til Udbetaling Danmark version 1.0 Opgavesplit ved overgang til Udbetaling Danmark version 1.0 - Overordnet fordeling af opgaver Udmøntning af opgavesplit og procestegning i nærværende dokument fastlægger opgavedelingen og samspillet mellem

Læs mere

Beskrivelse af funktionen som borgerguide i Borgerservice

Beskrivelse af funktionen som borgerguide i Borgerservice Beskrivelse af funktionen som borgerguide i Borgerservice Marts 2016 Indledning Dette notat er udarbejdet i forbindelse med gennemførelse af nogle organisatoriske og arbejdsmæssige ændringer i Borgerservice

Læs mere

Bølge 4 i økonomiaftalen for 2015. Version 1, 3. Juli 2014

Bølge 4 i økonomiaftalen for 2015. Version 1, 3. Juli 2014 Bølge 4 i økonomiaftalen for 2015 Version 1, 3. Juli 2014 Områder i bølge 4 Sygedagpenge - Indberetning af oplysninger i forbindelse med udbetaling af sygedagpenge Alm. helbredstillæg - Ansøgning om almindeligt

Læs mere

Budget 2012 Erhvervsudvalget

Budget 2012 Erhvervsudvalget 2012 Generelt Udvalgets ansvarsområde s ansvarsområde omfatter Erhverv og Turisme, herunder salg af erhvervsarealer, Borgerservice samt IT og Telefoni Politikområde Erhverv og Turisme Politikområde Borgerservice

Læs mere

Om konkurrenceudsættelsen af it-løsninger til Udbetaling Danmark

Om konkurrenceudsættelsen af it-løsninger til Udbetaling Danmark Agenda Baggrund Ydelsesområder Visioner Udbudsplan Løsning Om konkurrenceudsættelsen af it-løsninger til Udbetaling Danmark 1 Baggrund ATP har fra den 1. oktober 2012 leveret teknisk og administrativ bistand

Læs mere

Det samlede antal personlige henvendelser på bibliotekerne og i Borgerservice i Vejen by er således faldet med ca. 3.000 fra 2012 til 2013.

Det samlede antal personlige henvendelser på bibliotekerne og i Borgerservice i Vejen by er således faldet med ca. 3.000 fra 2012 til 2013. Dato: 19-05-2014 Kontaktperson: Jane Ussing E-mail: ju@vejenkom.dk Borgerservice 2013 I Borgerservice i Vejen by er der i 2013 trukket 35.269 numre. Antallet af ekspeditioner har været noget højere, idet

Læs mere

Proces for overflytning af medarbejdere til borgerservicefunktionen

Proces for overflytning af medarbejdere til borgerservicefunktionen VIBORG STORKOMMUNE DIREKTIONEN 19. september 2006 KSJ / Proces for overflytning af medarbejdere til borgerservicefunktionen 1. Borgerservicefunktionens placering i organisationen Borgerservicefunktionens

Læs mere

DIGITAL LOVGIVNING. Det offentlige ønsker at 80% af borgerne klarer sin kontakt med det offentlige digitalt. Der er en plan!

DIGITAL LOVGIVNING. Det offentlige ønsker at 80% af borgerne klarer sin kontakt med det offentlige digitalt. Der er en plan! DIGITAL LOVGIVNING Det offentlige ønsker at 80% af borgerne klarer sin kontakt med det offentlige digitalt. Der er en plan! Der er også en digital verden udenfor det offentlige Netbank & Nethandel Måleraflæsning

Læs mere

Biblioteker og Borgerservice. Erfaringer og tendenser i samarbejdet. Hanne Marie Knudsen Knudsen Syd.

Biblioteker og Borgerservice. Erfaringer og tendenser i samarbejdet. Hanne Marie Knudsen Knudsen Syd. Biblioteker og Borgerservice Erfaringer og tendenser i samarbejdet Hanne Marie Knudsen Knudsen Syd. Biblioteker og Borgerservice Om undersøgelsen: 25 udvalgte interviewpersoner Elektronisk spørgeskema

Læs mere

2010 Q4 - Odense Kommune - Borgermåling

2010 Q4 - Odense Kommune - Borgermåling Brug af selvbetjening og e-handel på internettet Nedenfor vil vi bede dig om at krydse af, hvilke selvbetjeningsløsninger du har brugt på internettet. Du kan krydse flere løsninger af. Netbank. 92% 694

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 1.a Hjælpemidler. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 1.a Hjælpemidler. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 1.a Hjælpemidler Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Forord Dragør og Tårnby kommunalbestyrelser indgik i december 2004 en

Læs mere

Udbredelsen af mobile selvbetjeningsløsninger i de danske kommuner Afrapportering, oktober 2015

Udbredelsen af mobile selvbetjeningsløsninger i de danske kommuner Afrapportering, oktober 2015 1 Udbredelsen af mobile selvbetjeningsløsninger i de danske kommuner Afrapportering, oktober 2015 Indhold Overblik over analysens hovedresultater Gennemgang af analysens 5 temaer Kendskab Udbud og efterspørgsel

Læs mere

Bilag 2. Bibliotekstyper. Til: Kopi til: Århus Kommune. Den 28. juni 2007

Bilag 2. Bibliotekstyper. Til: Kopi til: Århus Kommune. Den 28. juni 2007 Bilag 2 Emne: Til: Kopi til: Biblioteks- og Borgerserviceenheder Den 28. juni 2007 Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice Bibliotekstyper A. Borgerservice og Bibliotekscentre

Læs mere

Kvalitetsstandard. - Støtte til køb af bil. Lov om Social Service 114

Kvalitetsstandard. - Støtte til køb af bil. Lov om Social Service 114 Kvalitetsstandard - Støtte til køb af bil Lov om Social Service 114 Indhold Indledning 3 Støtte til køb af bil 4 Beretning om Kvalitetsstandard Udgivet af Solrød Kommune, Visitation og Koordination Solrød

Læs mere

Fremtidens betjening i borgernes hus

Fremtidens betjening i borgernes hus Fremtidens betjening i borgernes hus Indledning - hvad står vi på? Både bibliotek og borgerservice er i disse år stærkt presset af udviklingen i samfundet. Biblioteket, som er en århundredgammel institution,

Læs mere

Sagsbehandlingstider i Rebild Kommune

Sagsbehandlingstider i Rebild Kommune Sagsbehandlingstider i Rebild Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 3 Folkepension og personlige tillæg 4 Delpension 4 Førtidspension 5 Børnetilskud og børnebidrag 5 Børnefamilieydelse 6 Boligstøtte 6

Læs mere

Lov om aktiv socialpolitik

Lov om aktiv socialpolitik Lov om aktiv socialpolitik 11 Kontanthjælp Kommunen yder økonomisk hjælp i form af kontanthjælp. Betingelserne for at få hjælp er, at personen har været ude for ændringer i sine forhold, f.eks. pga. sygdom,

Læs mere

Årsrapport 2013. Helhedsorienteret Samarbejde

Årsrapport 2013. Helhedsorienteret Samarbejde Center for Borgerservice, IT og Digitalisering HEL-SAM 24. februar 2014 Årsrapport 2013 Helhedsorienteret Samarbejde Helhedsorienteret Samarbejde i Helsingør Kommune Helhedsorienteret Samarbejde (HEL-SAM)

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister i Silkeborg Kommune

Sagsbehandlingsfrister i Silkeborg Kommune 1 Kragelund Plejecenter er ganske nyt - men der er stadig plads til gammel teknologi. Telefonen er dog kun udstillet, den er ikke i funktion. Sagsbehandlingsfrister i Silkeborg Kommune fordelt på afdelinger

Læs mere

ØKONOMIUDVALG POLITIKOMRÅDE: ØKONOMISK SIKRING, PENSIONER

ØKONOMIUDVALG POLITIKOMRÅDE: ØKONOMISK SIKRING, PENSIONER Generelt om området Politikområdet dækker Sundhedsudgifter Personlige tillæg Sociale pensioner Boligstøtte Familieydelser Sundhedsudgifter Begravelseshjælp omfatter lovbestemt offentlige tilskud til begravelser

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget L 130 - Offentlig Skatteministeriet J.nr. 04-711-30 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 130 - Forslag til Lov om Skatteforvaltningsloven. Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål

Læs mere

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 17-01-2013 Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering Som opfølgning på Strukturudvalgets rapport fra 2. halvår 2012 besluttede

Læs mere

Telefonbetjening i Randers Kommune

Telefonbetjening i Randers Kommune Telefonbetjening i Randers Kommune Borgeren i centrum også i telefonen Formål Med denne præciserende beskrivelse af telefonbetjeningen i Randers Kommune, er det formålet at udstikke rammerne for, hvordan

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2014. Udlagt på hjemmeside marts 2014.

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2014. Udlagt på hjemmeside marts 2014. Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2014. Udlagt på hjemmeside marts 2014. Emne Ansvarligt Serviceområde Generel sagsbehandlingsfrist Lov om social pension: Personligt tillæg og

Læs mere

April 2008 TELEFONPOLITIK

April 2008 TELEFONPOLITIK April 2008 TELEFONPOLITIK Indhold: 1. Målsætning 2. Hvem er omfattet af telefonpolitikken 3. Hvad kan borgeren forvente - Tilgængelighed - God Service - Telefon- og ekspeditionstid - Telefonsvarer 4. Telefonkulturen

Læs mere

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I HADERSLEV KOMMUNE (Gældende fra 2. halvår 2008)

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I HADERSLEV KOMMUNE (Gældende fra 2. halvår 2008) SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I HADERSLEV KOMMUNE (Gældende fra 2. halvår 2008) EMNE ANSVARLIGT SERVICEOMRÅDE Lov om social pension Folkepension 13 Sundheds- og Borgerservice 2 uger Personligt

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK Til kommunernes borgerservice Oktober 2014 Uge 41 Ref.nr.: Fagligt nyt fra Udbetaling Danmark Oplys venligst ved henvendelse Indhold Tema: Obligatorisk digital selvbetjening... 2 Undtagelsesmodel... 2

Læs mere

Hjælp til borgere med særlige behov i forbindelse med obligatorisk digital selvbetjening

Hjælp til borgere med særlige behov i forbindelse med obligatorisk digital selvbetjening Hjælp til borgere med særlige behov i forbindelse med obligatorisk digital selvbetjening NB: Informationer vedrørende Digital Post findes i et særskilt faktaark på For myndigheder på www.borger.dk/kampagne

Læs mere

Skagen Rådhus, Byrådssalen

Skagen Rådhus, Byrådssalen Page 1 of 8 Referat Direktionsgruppen Ordinært møde Dato Tid Sted 13. januar 2005 09:00 Skagen Rådhus, Byrådssalen NB. Der serveres en let frokost i kantinen kl. 12.00. Sekretariatschef Henriette B. Wandborg

Læs mere

Tjekliste ændring af indhold om boligstøtte, folkepension og førtidspension

Tjekliste ændring af indhold om boligstøtte, folkepension og førtidspension Tjekliste ændring af indhold om boligstøtte, folkepension og førtidspension Mange kommuner har opdateret deres hjemmesider, da myndighedsansvaret for boligstøtte, folkepension og udbetaling af førtidspension

Læs mere

SAGSBEHANDLINGSFRISTER Billund Kommune

SAGSBEHANDLINGSFRISTER Billund Kommune Aktindsigt dage Staben Byrådssekretariat Henvendelser til borgmesteren Reservation af parcelhusgrund uger Staben Byrådssekretariat dage Staben Byrådssekretariat Huslejenævn/beboerklage nævn Staben Byrådssekretariat

Læs mere

Ny digitaliserings- og ITstrategi. Økonomiudvalget d. 17. maj 2017

Ny digitaliserings- og ITstrategi. Økonomiudvalget d. 17. maj 2017 Ny digitaliserings- og ITstrategi Økonomiudvalget d. 17. maj 2017 Digitalisering i et borgerperspektiv Som borger i Skanderborg Kommune får strategien betydning på tre forskellige måder: 1. Direkte betydning

Læs mere

Kanalstrategi

Kanalstrategi Kanalstrategi 2016-2018 Hjørring Kommune 1 Kanalstrategi 2016-2018 Formål Kanalstrategien skal hjælpe os til at udnytte vores ressourcer bedre og bevare borgernes oplevelse af kvalitet, når de bliver betjent

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK Til kommunernes borgerservice November 2014 Uge 48 Ref.nr.: Fagligt nyt fra Udbetaling Danmark Oplys venligst ved henvendelse Indhold Tema: Obligatorisk digital selvbetjening... 2 Giv besked til Udbetaling

Læs mere

FOR NYE BORGERE I LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE INFORMATION OM ØKONOMI

FOR NYE BORGERE I LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE INFORMATION OM ØKONOMI FOR NYE BORGERE I LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE INFORMATION OM ØKONOMI 1 Læs og gem denne folder. Den indeholder vigtige oplysninger om, hvad du kan og skal gøre for at få styr på din økonomi med mere. Den indeholder

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område Sagsbehandlingsfrister på det sociale område Godkendt af Ringsted Byråd den XX 2011: Ansøgning om: Lov om social pension Folkepension 13 4 uger Borgerservice Personligt tillæg og 14-14 c 4 uger Borgerservice

Læs mere

Høringssvar til politikere fra Borgerservice Team Butik 11. august 2014

Høringssvar til politikere fra Borgerservice Team Butik 11. august 2014 Høringssvar til politikere fra Borgerservice Team Butik 11. august 2014 Baggrundsnotat Bibliotekernes rolle i lokalsamfundet Team Butik har samlet argumenter og holdninger til oplægget omkring opgavefordelingen

Læs mere

God service i Haderslev Kommune

God service i Haderslev Kommune God service i Haderslev Kommune Et fundament for alle ansatte i Haderslev Kommune God service hvad er det? Med afsæt i Den fælles ledelses strategi 2013-2015 Fælles fremtid fælles ansvar, som fokuserer

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune Udlagt på hjemmeside oktober 2016

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune Udlagt på hjemmeside oktober 2016 Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2016. Udlagt på hjemmeside oktober 2016 Emne Ansvarligt Serviceområde Generel sagsbehandlingsfrist Lov om social pension: Personligt tillæg og

Læs mere

Fælleskommunal Borgerbetjeningsstrategi - Fra central borgerservice til helhedsbetjening

Fælleskommunal Borgerbetjeningsstrategi - Fra central borgerservice til helhedsbetjening Fælleskommunal Borgerbetjeningsstrategi - Fra central borgerservice til helhedsbetjening NOTAT Kommunernes strategi for borgerbetjening fra central borgerservice til helhedsbetjening. Fælleskommunal Borgerbetjeningsstrategi

Læs mere

Borgerservice og biblioteker. Hanne Marie Knudsen Konsulentfirmaet Knudsen Syd.

Borgerservice og biblioteker. Hanne Marie Knudsen Konsulentfirmaet Knudsen Syd. Borgerservice og biblioteker Hanne Marie Knudsen Konsulentfirmaet Knudsen Syd. www.knudsensyd.dk Modeller i samarbejdet mellem Biblioteker og Borgerservice efteråret 2011. Model 1 Den spæde start Model

Læs mere

ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger

ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger Kammeradvokaten 8. november 2013 ATP Koncernens visioner Vi er her for at sikre hele Danmark økonomisk grundtryghed.

Læs mere

Frister for sagsbehandlingstider i Stevns Kommune

Frister for sagsbehandlingstider i Stevns Kommune Frister for sagsbehandlingstider i Stevns Kommune Generelt om sagsbehandlingsfrister God forvaltningsskik Alle henvendelser til kommunen besvares/behandles hurtigst muligt. Retssikkerhedsloven Ifølge Retssikkerhedslovens

Læs mere

Kanalstrategien 2013-2015. Kanalstrategien 1

Kanalstrategien 2013-2015. Kanalstrategien 1 Kanalstrategien 2013-2015 Kanalstrategien 1 1. Baggrunden for Varde Kommunes kanalstrategi...4 Hvad er en kanalstrategi?... 4 Hvorfor skal Varde Kommune have en kanalstrategi?... 4 Hvem gælder kanalstrategien

Læs mere

Obligatorisk selvbetjening i Aftale for kommunernes økonomi for 2013

Obligatorisk selvbetjening i Aftale for kommunernes økonomi for 2013 Obligatorisk selvbetjening i Aftale for kommunernes økonomi for 2013 Målsætning bag aftalen Det er kommunernes målsætning, at 80 % af alle ansøgninger/anmeldelser fra borger til kommuner sker digitalt

Læs mere

Borgerservice. Specialestuderende IT-Universitetet

Borgerservice. Specialestuderende IT-Universitetet Københavns Borgerservice Specialestuderende IT-Universitetet 1 Samarbejdsaftale med ITU Mål: Vidensdeling omkring digitalisering Bedre selvbetjeningsløsninger for borgere Hurtigt fra idé til konkret projekt

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune inklusiv frister for genbehandling af sager efter lov om social service

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune inklusiv frister for genbehandling af sager efter lov om social service Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2018 inklusiv frister for genbehandling af sager efter lov om social service hjemvist fra Ankestyrelsen Udlagt på hjemmeside juli 2018 Emne Ansvarligt

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 30. januar 2006 Lokale: Byrådssalen, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 9,00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Projektgruppe

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune Udlagt på hjemmeside januar 2016

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune Udlagt på hjemmeside januar 2016 Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2016. Udlagt på hjemmeside januar 2016 Emne Ansvarligt Serviceområde Generel sagsbehandlingsfrist Lov om social pension: Personligt tillæg og

Læs mere

Indhold INDHOLD...1 INDLEDNING...2

Indhold INDHOLD...1 INDLEDNING...2 SOLRØD KOMMUNE Kvalitetsstandard vedr. støtte til køb af bil Bekendtgørelse nr.810 af 19. juli 2012 og Bekendtgørelse nr. 1252 af 20.november 2017 Lov om Social Service 114 Lovgrundlag og kriterier for

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK Til kommunernes Borgerservice februar 2015 Ref.nr.: Fagligt nyt fra Udbetaling Danmark Oplys venligst ved henvendelse Indholdsfortegnelse Boligstøtte... 2 Idriftsættelse af nye selvbetjeningsløsninger...

Læs mere

KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1

KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1 KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1 1. Formål og baggrund Fredensborg Kommunes kanalstrategi er en tværgående strategi, der angiver målsætninger for, hvilke kanaler 1 vi benytter og hvordan vi

Læs mere

O pgave-grundpakke K O MHEN 2.0 efteråret 2013

O pgave-grundpakke K O MHEN 2.0 efteråret 2013 O pgave-grundpakke K O MHEN 2.0 efteråret 2013 OPDATERET 22. AUGUST 2013 Den 2. juli 2013 Ændring ifm. tælleugerne i efteråret 2013 I takt med at bølgeplanen for obligatorisk selvbetjening bliver fastlagt

Læs mere

Kommunal produktivitetsbenchmarking

Kommunal produktivitetsbenchmarking KONSULENTSERVICE Produktivitet i borgerservice Kommunal produktivitetsbenchmarking Deltagere:, Glostrup,,,, Randers, Vesthimmerland, og Marts 2008 Indhold Side 1. Indledning... 2 1.1. Projektets baggrund

Læs mere

Ansøgninger der modtages fra 1. december 2012 på sagsområderne nævnt ovenfor skal herefter behandles

Ansøgninger der modtages fra 1. december 2012 på sagsområderne nævnt ovenfor skal herefter behandles Notat Forvaltning: Byrådssekretariatet Dato: J.nr.: Br.nr.: 12. november 2012 Udfærdiget af: Ulla Marcus Vedrørende: Overgang til obligatorisk digital ansøgning fra 1. december 2012 Notatet sendes/sendt

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 26. august 2008 til en borger

Statsforvaltningens brev af 26. august 2008 til en borger Statsforvaltningens brev af 26. august 2008 til en borger 26-08- 2008 TILSYNET MED KOMMUNERNE I REGION SYDDANMARK STATSFORVALTNINGEN SYDDANMARK Statsforvaltningen har modtaget Deres henvendelse af 29.

Læs mere

Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v.

Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. I medfør af 42 og 45, stk. 3, i forældreansvarsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1085 af 7. oktober 2014, som ændret ved 1 i lov nr. 270

Læs mere

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I LOLLAND KOMMUNE (Gældende fra 1. januar 2014) ANSVARLIGT SEKTOROM- RÅDE

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I LOLLAND KOMMUNE (Gældende fra 1. januar 2014) ANSVARLIGT SEKTOROM- RÅDE Lov om social pension Udvidet helbredstillæg, udskrivning af helbredskort Borgerservice Beslutning om overgang til behandling på det foreliggende grundlag Beslutning om overgang til behandling efter reglerne

Læs mere

IT & Digitalisering. Byrådets Temamøde

IT & Digitalisering. Byrådets Temamøde IT & Digitalisering Det handler om at anvende digitalisering til at styrke borgernes muligheder for at komme i kontakt med kommunen gennem brug af digitale løsninger. Temamødets indhold Digitalisering

Læs mere

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning Sagsnr.: 17/5612 Dato: 20-12-2018 Retningslinjer Pladsanvisning Den Digitale Pladsanvisning På www.aabenraa.dk (under selvbetjening) kan du via Den Digitale Pladsanvisning: Skriv dit barn op. Kontrollere

Læs mere

Servicemål for. borgerkontakt

Servicemål for. borgerkontakt Servicemål for borgerkontakt 2 Servicemål for borgerkontakt Det kan du forvente, når du henvender dig til Høje-Taastrup Kommune. Høje-Taastrup Kommune er en moderne servicevirksomhed. Det betyder, at vi

Læs mere

Opfølgningsredegørelse i f.t. Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2011

Opfølgningsredegørelse i f.t. Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2011 Opfølgningsredegørelse i f.t. Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2011 Denne opfølgningsredegørelse har til formål at gøre status på målopfyldelsen i f.t. i Hvidovre Kommunes første Kvalitetskontrakt gældende

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:15 Mødested: Mødelokale A Fraværende: Viggo Bilde og Peter

Læs mere