Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 5/2013 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 5/2013 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00"

Transkript

1 Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr.: 5/2013 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Mødelokale Nrg. stort Medlemmer Ib Ipsen Eva Charlotte Sørensen Frode Lauersen Leif Nielsen Per Flor Per Struwe Britta Nielsen Helle Stærk Hansen Allan Nielsen Peter Høg Vagner Vorregaard Birthe Nielsen Fraværende Ib Ipsen, Frode Lauersen, Per Struwe, Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen Bemærkninger

2 Indholdsfortegnelse Punkt nr. Side

3 2. Status på midler og plan for en beskæftigelsesrettet indsats Ansøgning om fravigelse fra 55, stk Mødeplan Orientering om arbejdsmarkedsydelse Orientering om rapport fra ekspertudvalget for større infrastrukturinvesteringer Orientering om ledigheden i oktober Orientering fra formanden Orientering fra forvaltningen...18 Åben sag Sagsid: 10/18609 Sagen afgøres i: Det Lokale Beskæftigelsesråd Bilag: Sekretariatet indstiller, at dagsordenen godkendes. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Godkendt. Ej til stede: Ib Ipsen, Frode Laursen, Per Struwe, Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

4 2. Status på midler og plan for en beskæftigelsesrettet indsats 2014 Åben sag Sagsid: 12/25285 Sagen afgøres i: Det Lokale Beskæftigelsesråd Bilag: 1 LBR s plan til en beskæftigelsesrettet indsats (207245/13) 2 Gældsrådgivning (217584/13) Indledning I henhold til lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, skal LBR udarbejde en årlig plan for sin beskæftigelsesfremmende indsats. Planen skal offentliggøres som et tillæg til den kommunale beskæftigelsesplan senest den 31. januar. Planen skal understøtte jobcentrets indsats under rammerne for tildelingen af midler til LBR under finansloven. LBR Ringsted fik i 2013 dels en bevilling på og dels en supplerende bevilling på kr. til i alt kr. Uforbrugte midler fra 2013 kan undtagelsesvist overføres samlet til 2014, hvor de årlige midler til LBR ikke kommer til udbetaling. Midlerne for 2014 anvendes i stedet centralt som en del af finansieringen af den nye arbejdsmarkedsydelse til personer, der har opbrugt den 2 årige dagpengeret. Beskrivelse af sagen LBR godkendte på mødet den 5. december 2012 en plan for indsatsen i 2013, som fastsætter overordnede rammer for indsatsen, herunder at LBR løbende året igennem tager stilling til anvendelsen af de årlige midler ud fra en løbende vurdering af behovet for supplement af den kommunale indsats. Planen omfatter ikke konkrete projekter, men alene rammen for iværksættelse af projekter. Desuden afsatte LBR på mødet den 27. februar midler til udvikling af yderligere fælles indsats i samarbejde med Sorø og Faxe til en målrettet virksomhedsindsats ift. større virksomheder og udvikling af nye metoder i borgerkontakten for de resterende midler i Der blev afholdt fælles LBR formandsmøde mellem Sorø, Faxe og Ringsted den 4. september, hvor der blev truffet følgende beslutning: Drøftelse af fælles udfordringer og forslag til samarbejdsprojekt i : Muligheden for en virksomhedsrettet indsats i forbindelse med kontanthjælpsreformen blev drøftet, herunder indgåelse af partnerskaber og jobrotationsprojekter i samarbejde mellem flere jobcentre gennem en fælles facilitator. Jobcentercheferne vil arbejde videre på ideen på et kommende fælles møde og udarbejder oplæg til et kommende LBR møde. Oplæg til et fælles jobrotationsprojekt med Sorø og Faxe vil blive fremlagt i 1. kvt LBR har derudover i 2013 ikke iværksat nye projekter, men har anvendt midler til: Deltagelse i et temaarrangement med Social- og Arbejdsmarkedsudvalget om fleks- og førtidspensionsreformen den 6. februar Afholdelse af et éndagsseminar med Arbejdsmarkedsudvalget om beskæftigelsesplan 2014 den 12. juni Deltagelse i jobcamp 2013 den oktober i Horsens.

5 Ministermål for 2013 er videreført i 2014 og det formulerede fælles LBR projekt er ikke gennemført Det foreslås derfor, at planen for LBR s aktiviteter 2013 forlænges i Reglerne i førtidspension- og fleksjobreformen blev indført den 1. januar Reformen har stor betydning for de omfattede borgere og der påhviler jobcentrene og de tilknyttede områder i den tværgående indsats et stor opgave med at udmønte reglerne, så borgerne oplever indsatsen under reformen på en inddragende og anerkende måde. Den tværgående indsats betyder samtidig, at der er behov for at udvikle nye tilbud på tværs af social-, sundhed- og beskæftigelse, med det formål at styrke borgeren til at kunne deltage i en mere beskæftigelsesrettet indsats, der på sigt vil øge muligheden for selvforsørgelse. Det foreslås på den baggrund, at LBR s aktiviteter i 2014 udover et fælles jobrotationsprojekt kunne omfatte: 1. Brugertilfredshedsundersøgelse af indsatsen under førtidspension- og fleksjobreformen i 1. halvår af 2014: Pris aftales afhængigt af undersøgelsens omfang. 2. Kognitiv adfærdsterapi på Mindwork Psykologisk Center ApS/ Dansk Fobiskole: a. Funktionsfremmede forløb for borgere, som er meget fastlåste i deres sygdomsforløb. Holdforløb i 5 uger for borgere med særlige angst/stress-relaterede problemer. Formålet er at udvikle og gennemføre et forsøgsforløb rettet imod at løfte funktionsniveauet hos borgere med andre og betydeligere problemstillinger end blot ledighed for at styrke borgerens mulighed for at få eller bevare en tilknytning til arbejdsmarkedet. b. Forløbet vil supplere jobcentrets tværgående indsats og give erfaringer med stress/angst relaterede tilbud til borgerne. c. Pris ca kr. 3. Gældsrådgivning: a. Rehabiliteringsindsatsen har vist, at mange borgere på offentlig forsørgelse er så gældsplagede, at de giver udtryk for, at de ikke har råd til at komme i arbejde, i det de så ville skulle tilbagebetale på en uoverskuelig gæld. Københavns Kommune har opgjort, at effekten for de ca. 75 borgere, der er rådgivet i perioden april-juni 2012, har været positiv. Borgerne oplever at få hurtigt svar på spørgsmål, at de kan nedsætte deres forbrug, at de får mere overskud til at søge job eller håndtere deres arbejde, og at de har fået færre faste udgifter efter rådgivningen. Derudover er rådgivningen åben og har været anvendt af såvel borgere på offentlig forsørgelse og af lønmodtagere. b. Forløbet vil supplere jobcentrets tværgående indsats og styrke borgernes mulighed for at håndtere deres økonomi og frigøre energi til at søge beskæftigelse. c. Projektet er søgt under budget 2014, men er ikke imødekommet. Bilag vedlagt. d. Pris for etablering og drift i 1 år: kr., derefter årlig drift: kr.

6 Vurdering Forslagene til brugertilfredshedsundersøgelse og forsøg med angst/stressforløb og gældsrådgivning på den tværgående indsats vil kunne yde et væsentligt supplerende bidrag til kommunens bestræbelser på at udmønte indsatsen således, at den så vidt muligt styrker borgerens ressourcer og potentialer. Ligeledes vil det aftalte fælles jobrotationsprojekt understøtte jobcentrenes indsats for en målrettet beskæftigelsesfremmende indsats overfor ledige borgere. Aktiviteterne vurderes samtidig at være omfattet af rammerne for LBR s plan som følger: Ministerens udmelding for anvendelsen af bevillingen lyder som følger: Sekretariatet indstiller, at plan godkendes, herunder at der godkendes ét eller flere af de foreslåede projekter: Brugertilfredshedsundersøgelse af indsatsen under førtidspension- og fleksjobreformen i 1. halvår af 2014 Kognitiv adfærdsterapi på Mindwork Psykologisk Center ApS/ Dansk Fobiskole Forbrugerstyrelsens Gældsrådgivning Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den LBR har følgende supplerende forslag til projekter i 2014: Projekt for ledige med ophørt dagpengeret med jobrotation og målrettet opkvalificering af ufaglærte ift. jobåbninger i infrastrukturinvesteringsprojekterne Analyse af antallet af borgere på støtteordninger: Løntilskud, nytteindsats, seniorjobs, m.v. Etablering af socialøkonomisk virksomhed for unge i vandrehjemmet eller andre tilsvarende egnede institutioner. Sagen genoptages, når de fremtidige vilkår for jobcentret og LBR er kendt i Ej til stede: Ib Ipsen, Frode Laursen, Per Struwe, Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

7 3. Ansøgning om fravigelse fra 55, stk. 1 Åben sag Sagsid: 13/26558 Sagen afgøres i: Det Lokale Beskæftigelsesråd Bilag: 1 VS: Ansøgning om godkendelse af arbejdsopgaver i henhold til Bek. nr 835 af 10/08/ vedtægter.pdf (216493/13) 2 VS: Ansøgning om godkendelse af arbejdsopgaver i henhold til Bek. nr 835 af 10/08/ opgavetyper.pdf (216490/13) Indledning Ib Holm har indsendt en ansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd om fravigelse af 55, stk. 1 i bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats. Der ansøges om, at hans nyoprettede virksomhed VAREINFO S.M.B.A. kan blive vurderet som offentlig virksomhed og herved kan ansætte ledige i offentligt løntilskud. Beskrivelse af sagen Regler Offentlige arbejdsgivere, der kan ansætte ledige i offentligt løntilskud er defineret i Bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats, 55, stk. 1. Det fremgår af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats 68, at Beskæftigelsesministeren fastsætter nærmere regler efter dette kapitel, herunder regler om, at der kan fastsættes nærmere betingelser for ansættelse med løntilskud hos private arbejdsgivere. Dette udmøntes i bekendtgørelsen således, at LBR får kompetence til at fravige 55, hvorefter jobcentret kan aktivere forsikrede ledige i offentligt løntilskud i andre typer af virksomheder, end de typer bekendtgørelsen nævner: 55. Ved ansættelse med løntilskud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats forstås ved offentlige arbejdsgivere 1) kommuner, regioner og kommunale fællesskaber, 2) statsinstitutioner og 3) organisationer, foreninger, selskaber, institutioner og lignende, hvis udgifter dækkes med mindst 50 pct. af offentlige tilskud. Stk. 2. For personer, der er omfattet af 1, nr. 1, kan jobcenteret efter indhentet udtalelse fra det lokale beskæftigelsesråd i helt særlige tilfælde fravige bestemmelsen i stk. 1, nr. 3. Jf. bekendtgørelsen er 1, nr. 1: 1. Målgrupper for den aktive beskæftigelsesindsats er: 1) ledige, der modtager dagpenge efter lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., Der er ikke udarbejdet bemærkninger til 55, stk. 1, men det fremgår af en kontakt til Arbejdsmarkedsstyrelsen, at det er jobcentret, der fastlægger, om der i en konkrete situation er tale om helt særlige tilfælde, som kan begrund en fravigelse af reglerne. En undersøgelse på internettet viser, at andre kommuner har defineret helt særlige tilfælde som museer, foreninger, institutioner med ikke erhvervsmæssigt sigte og lign, som f.eks. idrætsforeninger. Ansøgningen

8 Det fremgår af ansøgningen, at virksomheden påtænker at iværksætte følgende opgaver, som skal udføres af en ansat i offentligt løntilskud: Indsamling af gamle fotos Videnformidling inden for sundhedsområdet Indsamling af varedeklarationer IT personale Sekretariatet opfatter ansøgningen således, at virksomheden VAREINFO S.M.B.A. planlægger at udføre de nævnte opgaver, som virksomheden anser for at være almennyttige opgaver, og dermed hørende under kommunens funktionsområde. Da Ringsted Kommune imidlertid ikke udfører disse opgaver, mener ansøger, at VAREINFO S.M.B.A. kan betragtes som en offentlig virksomhed som udfører merbeskæftigelse. Økonomi Hvis LBR vælger at fravige 55, stk. 1, vil jobcentret have kompetencen til at godkende en ledig i offentligt løntilskud i virksomheden VAREINFO S.M.B.A. Dette vil i så fald give kommunen udgifter til forsørgelse til en borger, som ellers ville have haft mulighed for at være i privat løntilskud og oppebåret løn i perioden. Vurdering Sekretariatet vurderer, at de i ansøgningen nævnte opgaver ikke er egnet til at blive varetaget i privat regi uden tilsyn af fagligt ansvarlige institutioner. De nævnte opgaver hører dels under museumsvirksomhed og dels under sundhedsområdet, og det anses for væsentligt, at såvel lokalhistorie som sundhedsformidling udføres af fagligt kompetente personer i regi af godkendte offentlige og private institutioner. Det vurderes derfor ikke, at opgaverne er egnede til udførelse i en privat virksomhed og der er således ikke i denne konkrete sag tale om et helt særligt tilfælde, som kan begrund en fravigelse af 55, stk. 1. Det vurderes på den baggrund, at der ikke er grundlag for at imødekomme ansøgningen. Sekretariatet indstiller, at LBR giver afslag på ansøgningen om fravigelse af 55, stk. 1. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Godkendt. Ej til stede: Ib Ipsen, Frode Laursen, Per Struwe, Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

9 4. Mødeplan 2014 Åben sag Sagsid: 10/716 Sagen afgøres i: Det Lokale Beskæftigelsesråd Bilag: 1 Mødeplan 2014 (217399/13) Indledning Med forbehold for uhensigtsmæssige sammenfald med den kommende mødeplan for det nye byråd fremlægges forslag til mødeplan for Det Lokale Beskæftigelsesråd Beskrivelse af sagen Mødeplanen indeholder som i de foregående år forslag om 5 ordinære møder samt 1 ekstraordinært møde om budgettet for det kommende år. Budgetmødet vil blive afholdt i september måned i henhold til den kommunale budgetproces. Desuden foreslås afholdt et temaarrangement, som foreslås nærmere fastsat, når resultaterne af Carsten Koch udvalgets rapport om beskæftigelsesindsatsen bliver kendt. De ordinære møder i 2014 er fastsat ud fra kendte lovmæssige rammer for resultatrevision og beskæftigelsesplan, m.v. Sekretariatet indstiller, at forslaget til mødeplan godkendes. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Godkendt. Det 1. møde ændres dog til tirsdag den 28. januar. Ej til stede: Ib Ipsen, Frode Laursen, Per Struwe, Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

10 5. Orientering om arbejdsmarkedsydelse Åben sag Sagsid: 13/26175 Sagen afgøres i: Det Lokale Beskæftigelsesråd Bilag: Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klimaog Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Socialudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg Folketinget forventes 17. december at tredjebehandle og vedtage et lovforslag, der udmønter dele af den tidligere indgåede aftale om midlertidig arbejdsmarkedsydelse. Beskrivelse af sagen Aftalen om den midlertidige arbejdsmarkedsydelse blev indgået den 20. maj mellem regeringen og Enhedslisten. Det er denne aftale, der nu bliver udmøntet i et lovforslag. Den midlertidige arbejdsmarkedsydelse har til formål, at sikre forsørgelse til ledige, der opbruger retten til enten den særlige uddannelsesordning eller retten til dagpenge. Ordningen omfatter fuldtidsforsikrede medlemmer af en arbejdsløshedskasse, der opbruger retten til dagpenge fra den 6. januar 2014 og til og med 3. juli 2016, eller opbruger retten til uddannelse og den særlige uddannelsesydelse fra den 30. december 2013 til og med den 5. januar Arbejdsmarkedsydelsen udgør 60 % af højeste dagpengesats for ikke-forsørgere og 80 % for forsørgere, og ydelsen er ikke afhængig af familie- eller formueindkomst. Varigheden af ydelsen er afhængig af hvornår den ledige opbruger retten til dagpenge. Således vil en ledig, der opbruger retten i 1. halvår 2014, få mulighed for at modtage ydelsen i op til 1¼ år. Herefter vil ydelsen blive udfaset med et kvartals varighed per halvår. Således kan personer, der opbruger den toårige dagpengeret i 2. halvår 2016 eller derefter, ikke modtage den midlertidige arbejdsmarkedsydelse. Herudover kan den samlede periode på dagpenge, særlig uddannelsesydelse og den nye midlertidige arbejdsmarkedsydelse ikke udgøre mere end fire år. Herved vil den toårige dagpengeperiode være fuldt indfaset for ledige, hvis dagpengeperiode udløber i 2017 eller senere. Modtagere af arbejdsmarkedsydelse har ret og pligt til at ét virksomhedsrettet tilbud efter senest en måned på arbejdsmarkedsydelsen. Tilbuddet skal have en varighed på 13 sammenhængende uger og have et gennemsnitligt ugentligt timetal på 20 timer. x

11 Ledige uden en ungdomsuddannelse skal læse-, skrive- og regnetestes, og, hvis der er behov herfor, tilbydes læse-, skrive-, regne- eller ordblindekursus. Endvidere har ufaglærte eller faglærte med forældet uddannelse, ret til otte ugers uddannelse. Endvidere omfatter forslaget også borgere berettiget til et seniorjob, da disse borgere skal opbruge retten til arbejdsmarkedsydelse, førend de kan overgå til seniorjob. Høring Til orientering i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Ministeriet vurderer, at det samlede lovforslag vil have en række konsekvenser for kommunernes økonomi. I takt med at ordningen udfases frem mod 2017, vil udgifterne forbundet med ydelsen også falde år til år. Beregninger fra Beskæftigelsesministeriet vurderer, at de samlede kommunale udgifter til arbejdsmarkedsydelsen vil ligge på henholdsvis 365,5, 201,8 og 26,0 mio. kr. i 2014, 2015 og Nedenstående tabel viser fordelingen af de kommunale udgifter. Kommunale udgifter fordelt på poster i mio. kr DUT 37,5 46,2 9,8 0 Budgetgaranti ,4-7,2 0 Beskæftigelsestilskud 520,6 638,9 135,6 0 Øvrige indkomstoverførsler -156,3-446,9-112,2 0 (seniorjob) I alt 365,5 201,8 26,0 0 De kommunale udgifter er ikke kommunefordelt. Sekretariatet indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Taget til efterretning. Ej til stede: Ib Ipsen, Frode Laursen, Per Struwe, Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

12 6. Orientering om rapport fra ekspertudvalget for større infrastrukturinvesteringer Åben sag Sagsid: 13/23260 Sagen afgøres i: Arbejdsmarkedsudvalget Bilag: 1 Resume_Leo_Larsen_udvalget.pdf (194250/13) 2 Kort_infrastrukturprojekter.pdf (194249/13) Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Socialudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg Ekspertudvalget om infrastrukturinvesteringer og arbejdskraft- og kvalifikationsbehov blev nedsat af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen i begyndelsen af året. Formålet er, at både ledige, danske arbejdere og arbejdsgivere får bedst muligt udbytte af de store bygge- og anlægsprojekter som Femern Bælt, jernbaner og supersygehuse. Den 13. september 2013 har Udvalget offentliggjort en rapport med 12 konkrete anbefalinger til, hvordan flere ledige kommer i job på milliardbyggerierne. Beskrivelse af sagen Ekspertudvalget vurderer, at der skal bygges større infrastruktur- og anlægsprojekter for knap 200 mia. kr., svarende til i alt knap jobs og herunder knap job årligt på bygge- og anlægsområdet i Danmark de næste 10 år. Udvalget har undersøgt hvilke typer uddannelser og kompetencer, der er brug for, så arbejdsgiverne lokalt kan få medarbejdere, der er kvalificeret til opgaverne. Der forventes især behov for ufaglært arbejdskraft med struktør-kompetencer samt højtuddannede. Den videre struktur og opgaveplacering på beskæftigelsesområdet er samtidig under bearbejdelse i Carsten Koch udvalget, som forventes at offentliggøre en rapport med anbefalinger til en ny beskæftigelsesindsats ultimo Ekspertudvalgets 12 anbefalinger er gengivet her, og et resumé af rapporten samt et kort over den geografiske placering af infrastrukturinvesteringerne er vedlagt som bilag: x 1. Offensiv virksomhedsservice i jobcentre og beskæftigelsesregionerne 2. Regional samordning og koordinering af indsatsen for ledige i beskæftigelsesregionerne 3. Målretning af særskilte uddannelsesmidler i beskæftigelsesregionerne til ikke-faglærte ledige

13 4. Opfølgning, vejledning og information overfor ledige 5. Øget brug af realkompetencevurdering af ledige 6. Bedre information om konkrete jobmuligheder inden for bygge- og anlægsområdet til ledige 7. Målrettede CV-oplysninger fra ledige i forhold til bygge- og anlægsområdet 8. Jobrotation rettet mod bygge- og anlægsområdet 9. Systematisk, løbende overvågning af intrastrukturprojekter, arbejdskraftbehov og rekruttering 10. Fokus på at få højtuddannede ledige til bygge- og anlægsområdet 11. Flere lære- og praktikpladser i forbindelse med store udbud 12. Særlig informationsmateriale om jobcentrene og a-kassernes mulighed for at bistå udenlandske entreprenører med rekruttering af ledige Høring Til orientering i Det Lokale Beskæftigelsesråd. Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Ekspertudvalgets anbefalinger retter sig dels samt mod centrale organer på beskæftigelsesministeriets og undervisningsministeriets områder og dels mod indsatsen i de enkelte jobcentre. Jobcenter Ringsted har taget anbefalingerne til efterretning og har følgende bemærkninger til de enkelte jobcenterrettede punkter: 1. Offensiv virksomhedsservice: Det anbefales at jobcentrene genoptager den opsøgende og formidlende virksomhedskontakt, som blev nedlagt ved etableringen af jobcentrene i I Ringsted har vi imidlertid opretholdt den opsøgende og formidlende virksomhedskontakt og vil fortsat have fokus på at udbygge denne service overfor virksomhederne. 4. Opfølgning, vejledning og information overfor ledige. Denne indsats vil blive målrettet jobparate ledige i team 1 og have fokus på de lediges behov- og muligheder for opkvalificering samt jobsøgning i forbindelse med jobåbninger i infrastrukturprojekter. Denne indsats er iværksat via deltage i socialfondsprojektet Nye veje nye job, som gennemføres i samarbejde med erhvervsskoler og jobcentre på tværs af Sjælland. Fokus i projektet er på realkompetencevurdering og opkvalificering af ufaglærte og faglærte til nye jobåbninger. Det vurderes i rapporten, at der i de kommende år især vil være et øget potentiale for jobs inden for bygge- og anlægsfagene, og jobcentret vil være opmærksom på evt. behov for opkvalificering, f.eks. som struktør, såvel som på andre fagområder med øget behov for arbejdskraft. Endelig vurderes det, at der derudover vil være en afledt effekt af den øgede jobomsætning, som kan give ekstra jobs i handel og service m.v., hvilket også

14 vil påvirke beskæftigelsen i Ringsted positivt. 5. Øget brug af realkompetencevurdering: Se ovenfor. 7. Målrettede CV-oplysninger: jobcentret vil i vejlednings- og jobsøgningsindsatsen have fokus på at klarlægge de lediges kompetencer på bygge- og anlægsområdet og kvalitetssikre CV udarbejdelsen. 8. Jobcentret vil have forstærket fokus på at etablere jobrotation efter behov på bygge- og anlægsområdet. 10. Jobcentret vil have forstærket fokus på at vejlede højtuddannede ledige over i bygge- og anlægsområdet, i det omfang der er ledige inden for området. I øvrigt vil jobcentret deltage i centrale og regionale kampagner samt udbygge kontakten til virksomheder og nabojobcentre med henblik på at øge virksomheds- og uddannelsessamarbejdet samt jobomsætningen for de ledige inden for de til enhver tid givne rammer for beskæftigelsesindsatsen. Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Arbejdsmarkedsudvalget den Taget til efterretning. Ej til stede: Kim Bonde Sekretariatet indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Taget til efterretning. Ej til stede: Ib Ipsen, Frode Laursen, Per Struwe, Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

15 7. Orientering om ledigheden i oktober 2013 Åben sag Sagsid: 09/14293 Sagen afgøres i: Arbejdsmarkedsudvalget Bilag: 1 Ledighed (213236/13) 2 langtidsledighed (213232/13) 3 Ledighed oktober 2013.pdf (214413/13) Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Socialudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg Udviklingen i ledigheden opgøres i begyndelsen af hver måned af Beskæftigelsesregionen. Arbejdsmarkedsudvalget har i indeværende valgperiode ønsket en orientering hver anden måned om udviklingen i ledigheden. Fra juni 2012 ønsker udvalget endvidere, at orienteringen viser udviklingen af ledigheden for de seneste 2 måneder. Beskrivelse af sagen Bruttoledigheden i Ringsted for de forsikrede ledige har i 2013 været fortsat faldende, men fra september til oktober er der sket en svag stigning fra 5,4 til 5,5 pct., herunder er ledigheden for de forsikrede ledige er steget fra 4,8 til 4,9 pct. Denne udvikling er sædvanlig for årstiden, og udviklingen i de forskellige A-kasser viser også, at faldet er sæsonbetinget. Der ses således et fortsat et fald for blandt andet selvstændige og HK, samt et lille fald for Fag og Arbejde på 2 personer, mens der er sket en stigning i ledigheden for industri, bygge og anlæg og øvrige A-kasser. Ledighedsudviklingen for mænd generelt er stabiliseret, men er dog igen steget lidt for de helt unge. Samme tendenser ses i ledighedsudviklingen for kvinder. Langtidsledigheden er samlet faldet med 8 pct. siden september 2012 og er nu på 1,5 pct., i alt 251 personer. Faldet i langtidsledigheden har været størst for kvinder. Fordelingen på langtidsledige ydelsesmodtagere viser, at der siden juli 2012 er sket et kraftigt fald for dagpengemodtagere og en stigning på over 100 pct. for kontanthjælpsmodtagere. Høring Til orientering i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Sekretariatet indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Taget til efterretning. Ej til stede: x

16 Ib Ipsen, Frode Laursen, Per Struwe, Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

17 8. Orientering fra formanden Åben sag Sagsid: 10/2492 Sagen afgøres i: Det Lokale Beskæftigelsesråd Bilag: Indledning Formanden orienterer om følgende punkter: Jobcamp 2013 Sekretariatet indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Taget til efterretning. Ej til stede: Ib Ipsen, Frode Laursen, Per Struwe, Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

18 9. Orientering fra forvaltningen Åben sag Sagsid: 10/15418 Sagen afgøres i: Det Lokale Beskæftigelsesråd Bilag: 1 - Følgebrev - kommuner JC - kvoter 2014.pdf (206052/13) 2 Organisation_januar_2014.pdf (217297/13) 3 VS: Ministerkonference den 9. januar 2014 (222397/13) Indledning Forvaltningen orienterer om: Kvote for løntilskudspladser 2014 Ny organisering i Ringsted Kommune fra 1. januar 2014 Valg til LBR i 2014 Beskrivelse af sagen Kvote for løntilskudspladser 2014 Forvaltningen har modtaget kvote for løntilskudspladser i Kvoten er på i alt 102 pladser. Arbejdsmarkedsstyrelsen præciserer samtidig, at offentlige arbejdsgivere har pligt til at stille løntilskudspladser til rådighed inden for kvoten. Jobcentret kan rekvirere løntilskudspladser hos offentlige arbejdsgivere, som inden for 24 arbejdsdage skal stille en plads til rådighed. Sker dette ikke, kan der sanktioneres efter styrelsesloven med at myndigheden skal afholde udgifterne ved tilbud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats til den ledige i op til 6 måneder. Arbejdsmarkedsstyrelsens udmelding om kvoter for 2014 er vedlagt som bilag. Ny organisering i Ringsted Kommune fra 1. januar 2014 Fra januar 2014 er kommunen opdelt i centre, herunder bliver jobcentret til et arbejdsmarkedscenter, hvor administration, ungeenheden, jobcentret, ydelsen og Midtsjællands Aktiveringscenter er samlet under en arbejdsmarkedschef. Selve jobcentret bliver opdelt i teams fordelt på jobparate, aktivitetsparate og sygedagpenge. Bilag med organisationsdiagram er vedhæftet. Valg til LBR i 2014 Det lokale Beskæftigelsesråd, LBR s funktionsperiode løber fra juni måned året efter det kommunale valgår. LBR s medlemsorganisationer meddeler deres indstilling af medlemmer med henblik på at få repræsentanter og suppleanter udpeget af Byrådet inden udløbet af LBR s funktionsperiode den 30. maj. Kommunalbestyrelsen kan nedsætte et lokalt Beskæftigelsesråd jf. lov nr. 522 af 24. juni 2005 om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats. Det lokale Beskæftigelsesråd består af følgende medlemmer, der udpeges af Byrådet efter indstilling fra de respektive organisationer: 1 fra kommunalbestyrelsen udpeget i forbindelse med konstitueringen af Byrådet. op til 3 efter indstilling fra Dansk Arbejdsgiverforening op til 3 efter indstilling fra Landsorganisationen i Danmark.

19 1 efter indstilling fra Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd 1 efter indstilling fra Akademikernes Centralorganisation op til 2 efter indstilling fra danske handicaporganisationer 1 efter indstilling fra Praktiserende Lægers Organisation i egenskab af repræsentant for erhvervet praktiserende læger. 1 efter indstilling fra det lokale integrationsråd i de kommuner, hvor et sådant er nedsat op til 2 fra relevante lokale foreninger efter indstilling fra de øvrige medlemmer af rådet i forening Borgmesteren er født medlem og formand for rådet, men kan overlade medlems- og formandsposten til formanden for arbejdsmarkedsudvalget. Næstformænd vælges blandt rådets medlemmer. Jobcentret vil i foråret 2014 kontakte organisationerne med henblik på at modtage indstillinger til LBR s funktionsperiode fra juni maj Sekretariatet indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Taget til efterretning. Invitation til ministerkonference den 9. januar er vedlagt referatet. Program med link til tilmelding til konferencen udsendes ved modtagelsen i jobcentret. Per Flor meddelte, at han fratræder som næstformand i LBR på grund af indtrædelse som byrådsmedlem i Der kommer en meddelelse om suppleantindtrædelse. Ej til stede: Ib Ipsen, Frode Laursen, Per Struwe, Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

20 Underskriftsside Ib Ipsen - Medlem Eva Charlotte Sørensen - Medlem Frode Lauersen - Medlem Leif Nielsen - Næstformand Per Flor - Næstformand Per Struwe - Medlem Britta Nielsen - Formand Helle Stærk Hansen - Medlem Allan Nielsen Peter Høg Vagner Vorregaard Birthe Nielsen

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Onsdag den 06-03-2013 Mødedato: Onsdag den 27-02-2013 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Mødelokale Nrg. stort Mødelokale i stueetagen

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 2/2013 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 2/2013 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr.: 2/2013 Dannet den: Torsdag den 02-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 30-04-2013 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Mødelokale Nrg. stort Medlemmer Ib Ipsen Eva

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 4/2012 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:30

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 4/2012 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:30 Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr.: 4/2012 Dannet den: Torsdag den 06-09-2012 Mødedato: Tirsdag den 28-08-2012 Mødetidspunkt: 17:00-18:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Ib Ipsen Eva Charlotte Sørensen

Læs mere

Tønder Kommune Lokalt Beskæftigelsesråd. Referat. Mødedato: 18. december 2013

Tønder Kommune Lokalt Beskæftigelsesråd. Referat. Mødedato: 18. december 2013 Mødedato: 18. december 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 15:00 Sluttidspunkt for møde: 16:15 Tilstede: Conni Andersen, Grethe Grønfeldt, Hans L. Hansen, Jens Egon Jørgensen,

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 12/2013 Dannet den: Mandag den 27-01-2014 Mødedato: Mandag den 16-12-2013 Mødetidspunkt: 17:00-17:40 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Henrik Hvidesten (HH)

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Byrådssalen, Støvring Møde slut: 16.00 Fraværende: Axel Rene Aubertin, Anna-Birthe Lang Andersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Temadrøftelse

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 3/2012 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:40

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 3/2012 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:40 Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr.: 3/2012 Dannet den: Torsdag den 14-06-2012 Mødedato: Onsdag den 06-06-2012 Mødetidspunkt: 17:00-18:40 Mødested: Harhoff Medlemmer Ib Ipsen Eva Charlotte Sørensen

Læs mere

Beskæftigelsesområdet Jobcenter Aalborg - Præsentation for nye udvalg,

Beskæftigelsesområdet Jobcenter Aalborg - Præsentation for nye udvalg, Beskæftigelsesområdet Jobcenter Aalborg Beskæftigelsesområdet Jobcenter Aalborg - Præsentation for nye udvalg, 10.01.2014 v/jobcenterchef Arne Lund Kristensen Kerneydelser og nogle tal Kerneydelser og

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE. Kapitel 1. Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver

FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE. Kapitel 1. Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE Kapitel 1 Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver 1. Det Lokale Beskæftigelsesråd skal rådgive kommunen og skal samordne og

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Mødedato: tirsdag den 22-06-2010 Mødetidspunkt: 17:00-18:30

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Mødedato: tirsdag den 22-06-2010 Mødetidspunkt: 17:00-18:30 Referat Møde nr.: Møde Mødedato: tirsdag den 22-06-2010 Mødetidspunkt: 17:00-18:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Ib Ipsen Eva Charlotte Sørensen Henrik Kjær Frode Lauersen Leif Nielsen Per Flor Per Struwe

Læs mere

Referat. Integrationsråd. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30.

Referat. Integrationsråd. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsråd Dannet den: Torsdag den 08-11-2012 Mødedato: Onsdag den 07-11-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Gråt mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Johnny

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Møde nr.: 5/2013 Dannet den: Tirsdag den 14-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 07-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-18:35 Mødested: Grå mødelokale, Amtstue Alle Medlemmer Jan Jakobsen Ib Ipsen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Birgit Thomsen Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen. Fraværende Jørgen Larsen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Birgit Thomsen Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen. Fraværende Jørgen Larsen Referat Ældrerådet Møde nr.: 7/2013 Dannet den: Tirsdag den 27-08-2013 Mødedato: Torsdag den 22-08-2013 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale, Amtstue Alle Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Referat Møde nr.: Mødedato: onsdag den 05-12-2007 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Finn Andersen Ib Ipsen Jørgen Mathiasen Eva Charlotte Sørensen Jørgen Bo Sørensen Henrik Kjær Frode

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2010 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3 Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 2.1. Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 1/2012 Dannet den: Fredag den 10-02-2012 Mødedato: Onsdag den 08-02-2012 Mødetidspunkt: 17:00-19:00

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 1/2012 Dannet den: Fredag den 10-02-2012 Mødedato: Onsdag den 08-02-2012 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr.: 1/2012 Dannet den: Fredag den 10-02-2012 Mødedato: Onsdag den 08-02-2012 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Ib Ipsen Eva Charlotte Sørensen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvartal 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde Mødedato: Torsdag den 22. november 2012 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Jobcenter, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G)

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Det lokale beskæftigelsesråd

Det lokale beskæftigelsesråd Dagsorden Dato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Særlige forhold: Mødelokale: Medlemmer: Bemærk at mødet er flyttet fra den 20. august til den 22. august 2013 og begynder allerede kl.

Læs mere

Nyt i beskæftigelsespolitikken

Nyt i beskæftigelsespolitikken Nyt i beskæftigelsespolitikken v. Karl Schmidt, direktør, Beskæftigelsesregion Syddanmark Beskæftigelsesregion Syddanmark Dagens program 09.00 09.30 Nyt i beskæftigelsespolitikken udfordringer og indsatser

Læs mere

Aarhus Kommunes Beskæftigelsesplan 2014

Aarhus Kommunes Beskæftigelsesplan 2014 Aarhus Kommune Jobcenter Aarhus Værkmestergade 5 8000 Aarhus C Beskæftigelsesregion Midtjylland Søren Frichs vej 38K st. 8230 Åbyhøj Tlf.: 72 22 3700 E-mail: brmidt@ams.dk Att.: Christian Schacht-Magnussen

Læs mere

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2013 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2013 Kommunen skal i 2012 udarbejde en beskæftigelsesplan for 2013 1. Beskæftigelsesplanen er kommunens

Læs mere

Høring over lovforslag om etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem mv.

Høring over lovforslag om etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem mv. Arbejdsmarkedsstyrelsen Beskæftigelsesrådets sekretariat Holmens Kanal 20 Postboks 2150 1016 København K Høring over lovforslag om etablering af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem mv. Beskæftigelsesrådet

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Møde den 25. februar 2014 kl. 15.00-17.00 Mødelokale 1 på rådhuset Center for Job & Socialservice Side 1 Medlemmer Morten Dahlin, formand Greve Byråd Annie Bendtsen,

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 6. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 6. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokalerne Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 18.30 Sidetal:

Læs mere

Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune

Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune juni 2011 1 Beskæftigelsesrådets formål Det lokale beskæftigelsesråd har til formål at rådgive kommunen og samordne og udvikle

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Erhvervs-, beskæftigelses- og kulturudvalg og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Svendborg Kommune I denne

Læs mere

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Bytorvet 25 2620 Albertslund Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Resultatrevision 2013 Det fremgår af Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, at jobcentrene årligt skal

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Byrådssalen "Ovenpå", Støvring Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 23 Fælles virksomhedsarrangement 2013 3 24 EGU pulje 2013 5

Læs mere

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 20. november

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 20. november Til LBR Syddjurs Dato: 28.11.2012 Sagsbeh.: Helle Dueholm Sags nr. 12/42166 Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 20. november Tilstede: Gunnar Sørensen, Michael Udsen, Berit Dehli, Lisbeth Bøwes,

Læs mere

Referat. Frivilligrådsmøde

Referat. Frivilligrådsmøde Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådsmøde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: - 19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9. 4100 Ringsted Medlemmer Jan

Læs mere

De store infrastrukturinvesteringer

De store infrastrukturinvesteringer De store infrastrukturinvesteringer Oplæg Femern Belt Development Jan Hendeliowitz Beskæftigelsesministeriet, Arbejdsmarkedsstyrelsen 17. september 2013 Større infrastrukturprojekter i Region Sjælland

Læs mere

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen.

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen. R e f e r a t Indholdsfortegnelse Dagsorden for Møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato 28. august 2014 Mødetid 9.00 12.00 Mødested Nygade 56 Skjern lokale 2 Fraværende Afbud fra Linda Nielsen i stedet

Læs mere

Notat. Status på akutpakken. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Notat. Status på akutpakken. Det Lokale Beskæftigelsesråd Notat Til: Vedrørende: Det Lokale Beskæftigelsesråd Akutpakken Status på akutpakken Første del af notatet omfatter en generel orientering om akutpakken og dens indhold. Derefter følger en beskrivelse af

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 6 Ingerlise Thaysen, Per Schmidt Andersen Øvrige bemærkninger: Charlotte Juhl Andersen (Kom

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2013 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert

Læs mere

Beskæftigelsesplan Læsø

Beskæftigelsesplan Læsø Beskæftigelsesplan Læsø 2017 Indhold Om Beskæftigelsesplan 2017... 2 Processen omkring beskæftigelsesplan 2017... 3 De vigtigste beskæftigelsespolitiske udfordringer... 3 Læsø Kommunes samlede strategi

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 11 ONSDAG DEN 19. DECEMBER 2007, KL. 16.00 Arbejdsmarkedsudvalget 19. december 2007 Side: 2 PÅ AKTIVERINGSCENTRET, INDUSTRIVEJ 2, SØN- DERSØ

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Udvalgets andel af de samlede nettodriftsudgifter i Norddjurs Kommune for budget 2014 Jobcenter Norddjurs Andre udvalg 77% Arbejdsmarkedsudvalget 23% Øvrige områder Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Fra ufaglært til faglært på rekordtid. Relevant beskæftigelseslovgivning. Torsdag den 25. september 2013

Fra ufaglært til faglært på rekordtid. Relevant beskæftigelseslovgivning. Torsdag den 25. september 2013 Fra ufaglært til faglært på rekordtid Relevant beskæftigelseslovgivning Torsdag den 25. september 2013 Regelgrundlag Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats LAB - Lov om en

Læs mere

Referat af. møde i. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr. 41. Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00. Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608

Referat af. møde i. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr. 41. Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00. Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat af møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr. 41 Tirsdag 26.08.2014 kl. 16.30 18.00 på

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 21 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 18.12.2012 i Borgmesterens mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Måltal i Beskæftigelsesplan 2013... 4 3 Orientering om 6-by-barometret november 2012...

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Irene Kristensen indkaldes kl. 13.05 til punkt 42 Susanne Strunk indkaldes kl. 13.20 til punkt 43 Pkt. Tekst

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 12. april 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 12. april 2012 Referat torsdag den 12. april 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden - 12.04...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Indstilling af ny suppleant til

Læs mere

Referat. Det lokale Beskæftigelsesråd

Referat. Det lokale Beskæftigelsesråd Referat Den 12. august 2014, holdt Det lokale Beskæftigelsesråd ordinært møde i Mødelokale 3, Landemærket 26, Rønne. Side 2 af 23 Mødet slut kl. 16.13 Medlemmer: Ernst Jensen Hans Birger Munk Joan Prahl

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve og referat Møde den 10. december 2013 kl. 15.00 17.00 Mødelokale 1 på Rådhuset Center for Job & Socialservice Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Status på

Læs mere

Jobindsats introduktion AMU. Arrangement og dato

Jobindsats introduktion AMU. Arrangement og dato Jobindsats introduktion AMU Introduktion til Jobindsats Arbejder med: Dagpengemodtagere Borgere på uddannelsesydelse Borgere på arbejdsmarkedsydelse Vi arbejder efter: Tidlig, individuel og virksomhedsrettet

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben / lukket Mødedato 28. januar 2015 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Beskæftigelsesplanen for 2014 for Frederikshavn og Læsø Kommune

Tillæg nr. 2 til Beskæftigelsesplanen for 2014 for Frederikshavn og Læsø Kommune Tillæg nr. 2 til Beskæftigelsesplanen for 2014 for Frederikshavn og Læsø Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråds plan for den virksomhedsrettede indsats. I forbindelse med Aftale om midlertidig arbejdsmarkedsydelse

Læs mere

Det lokale beskæftigelsesråd

Det lokale beskæftigelsesråd Referat Dato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: 15:30 Møde afsluttet: 17:00 Særlige forhold: Mødet er flyttet fra den 20. august til den 22. august 2013 Mødelokale: Medlemmer: Fravær med afbud:

Læs mere

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd Den 17. november 2011, kl. 12.30 i mødelokale M 260 på Stenløse Rådhus Referat 1. Godkendelse af dagsorden 1 2. Driftssituationen i Jobcentret 2 3. Fastholdelseskonsulent, Sygedagpengeteam. 3 4. Orientering

Læs mere

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Mødet afsluttet kl. 14.45 Lars Jensen deltager i behandling af punkterne 4-8 Pkt. Tekst Side 1 Orientering

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE Til Job og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Assens Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er:

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er: #split# Notat Jobcentret Dato: 23-08-2014 Sags. nr.: 15.20.00-P22-3822-13 Sagsbeh.: Thomas Holland Krogh Lokaltlf.: +4599455821 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945 4500 raadhus@99454545.dk

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 10/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Indledning Beskæftigelsesplanen er Kommunens plan for, hvordan Kommunen vil imødekomme nogle af de beskæftigelsespolitiske udfordringer i det kommende år. Beskæftigelsesplanen for

Læs mere

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats (Synopsis for) Beskæftigelsesplan 2019 Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Det formelle grundlag...3

Læs mere

Dagsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 13. december 2011 kl. 08:00 i Gæstekantinen

Dagsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 13. december 2011 kl. 08:00 i Gæstekantinen Dagsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 13. december 2011 kl. 08:00 i Gæstekantinen Indholdsfortegnelse 060. Godkendelse af dagsorden 94 061. Godkendelse af referat 95 062. Orientering om

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 3. feb. 2014 Mødetid: 8.00-10.00 Mødested: Mødelokale 1 Til stede: Borgmester Peter Sørensen, udvalgsformand Bjarne Sørensen, Per Laursen (DA), Jens Christian

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: 17. april 2012 Fraværende: Mødetid: 16.30 Charlotte Juhl Andersen Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Aktiveringsstrategi

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Varde Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Beskæftigelses og sundhedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

Mandag den 11. november 2013 kl til 9.45

Mandag den 11. november 2013 kl til 9.45 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 30 - referat Det Lokale Beskæftigelsesråd holder møde Mandag den 11. november 2013 kl. 8.30 til 9.45 på Allerød Rådhus, Bjarkesvej 2, 3450 Allerød i lokale F. (Ring tlf. 22 47

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejle Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 2. kvartal 2013

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 2. kvartal 2013 OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE OPFØLGNING 2. kvartal 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fanø Kommune I denne rapport sættes der fokus på to væsentlige udfordringer for beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den 20-12-2017 Mødedato: Tirsdag den 19-12-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Rønnedevej Medlemmer Per Nørhave (hjpen) O

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Onsdag den 24.05.07 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Drøftelse af Beskæftigelsesplan 2008...3 2. Ændring af forretningsorden...5

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 11. november 2010 kl. 16:30 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/8 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 11. november 2010 1. Fællesmøde

Læs mere

From:Christian Albèr To:Erik Schultz Subject:Politisk opfølgning - varde 2 kvt. 2013

From:Christian Albèr To:Erik Schultz Subject:Politisk opfølgning - varde 2 kvt. 2013 From:Christian Albèr To:Erik Schultz Subject:Politisk opfølgning - varde 2 kvt. 213 Til Jobcenter Hermed fremsendes Beskæftigelsesregion opfølgningsrapport til Job- og Arbejdsmarkedsudvalget og det Lokale

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

Dagsorden. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Dagsorden. Det Lokale Beskæftigelsesråd Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 12:00 Sted: Scandic Hotel Aalborg Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 17 Resultatrevision 2013 3 18 Tilbud på virksomhedsanalyse 2014 5

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen Referat Ældrerådet Møde nr.: 4/2014 Dannet den: Mandag den 28-04-2014 Mødedato: Torsdag den 24-04-2014 Mødetidspunkt: 09:00-11:00 Mødested: Grønt mødelokale Amtstue Allé 71 Medlemmer Inger Glerup Jørgen

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune 1 I denne rapport sættes

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Sønderborg Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 19. maj 2014 Resultatrevision 20 for Jobcenter Aarhus Resultaterne af jobcentrets indsats i 20. 1. Resume Landets

Læs mere

Status på beskæftigelsesindsatsen 2013

Status på beskæftigelsesindsatsen 2013 Status på beskæftigelsesindsatsen 2013 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på Jobcentrets arbejde i forhold til de fastsatte mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Dagsorden mandag den 20. januar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Valg af formand...2 3. JA - valg af næstformand...3 4. JA - Orientering

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Torsdag 06.12.2012 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogmøde mellem det Regionale Beskæftigelsesråd og det Lokale Beskæftigelsesråd.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

(Synopsis for) Resultatrevision Indsats og udvikling 1. juli juni 2018

(Synopsis for) Resultatrevision Indsats og udvikling 1. juli juni 2018 (Synopsis for) Resultatrevision 2017-2018 Indsats og udvikling 1. juli 2017-30. juni 2018 Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 2. Vejledende beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Unge på uddannelseshjælp

Unge på uddannelseshjælp Kvantitative mål for beskæftigelsesindsatsen i 2015 Fastsættelse af kvantitative mål og tværgående indsatser Beskæftigelsesplan 2015 har hovedsageligt koncentreret sig om udfordringerne i beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 2/2013 Dannet den: Tirsdag den 15-01-2013 Mødedato: Mandag den 14-01-2013 Mødetidspunkt: 16:00-16:30

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 2/2013 Dannet den: Tirsdag den 15-01-2013 Mødedato: Mandag den 14-01-2013 Mødetidspunkt: 16:00-16:30 Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 2/2013 Dannet den: Tirsdag den 15-01-2013 Mødedato: Mandag den 14-01-2013 Mødetidspunkt: 16:00-16:30 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Britta

Læs mere