Den Uhyggelige kælder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den Uhyggelige kælder"

Transkript

1 Den Uhyggelige kælder Skrevet af eleverne i 6. klasse på Frydenlundskolen Århus 2007

2 Forord Denne gyserhistorie er blevet til i samarbejde mellem forfatter Jacob Weinreich, 6. klasse på Frydenlundskolen og deres klasselærer Else Marie Søeberg samt Hasle Bibliotek. Jacob Weinreich s bøger om Monsterjægerne er populærere blandt børn, derfor kunne det være sjovt for eleverne selv at prøve at skrive en gyserhistorie. Forfatteren kom på besøg i klassen og fortalte lidt om hvordan, det er at skrive bøger. En tur i skolens kælder gav inspiration til elevernes fortælling. Eleverne mailede efterfølgende sammen med Jacob, der gav dem gode råd om deres gyserhistorie. Børnene har på denne måde prøvet, hvordan det er at være forfatter. Kirsten Dyhrberg Grønne Hasle Bibliotek Kælderen Martin, Kasper og Joey var oppe at toppes henne på reposen ved skolens kælder. Det var et sted, der ikke kom så mange. Op ad væggen ved den lille plads foran døren til den indre kælder stod et gammelt skab. Ved siden af lå et bræt, en af skolens klasser skulle bruge til nogle teaterkulisser. Der stod også en vogn med rengøringsmidler. Det var mandag aften, og de havde været til fodbold i Ungdomsskolen. De mundhuggedes om det straffespark, Joeys hold var blevet idømt. Pludselig kom der en lærer forbi. Det var hr. Smith, som de kaldte Gummibåden, fordi han godt kunne lide at sejle. Han kom forbi for at høre, hvad de skændtes om. Joey var så rasende, at han tog sin lommekniv frem og truede hr. Smith. Et øjeblik holdt de tre drenge sig for munden. Hr. Smith faldt om på gulvet. De blev så skræmte, at de et sekund ikke vidste, hvad de skulle gøre. Martin trak et bundt nøgler ud af hr. Smiths baglomme. De andre gloede åndssvagt på ham, og spurgte: Hvad har du gang i, mand? Martin svarede ikke. Han låste kælderdøren op.

3 Løft ham og træk ham herind, så binder vi ham og stopper ham ned i en af kloakkerne. Jeg tror han er død. Martin holdt døren, de to andre slæbte hr. Smith ind i kælderen. De bandt ham med et stykke gammelt reb, som lå på gulvet. Derefter proppede de ham ned i kloakken. På vej ud smed Martin nøglerne i et hjørne. Gyseraften Samme aften skulle vennerne Alberte og Anton hjem til Ali, som var iraker, men født i Danmark. Anton og Alberte var nu endelig nået hen til Alis hus. Alberte ringede på døren. Alis lillesøster Sara åbnede den. Hej Anton og Alberte. Hej hej, svarede de. De gik ind i den meget smalle gang. Det duftede af kheftedes. Det vidste Alberte for hun havde spist det før hjemme hos Mariam, en fra hendes gamle skole. De gik direkte ind på Alis værelse. Han sad på sin seng og så en komisk film. Ali ville helst se sjove film. Men Anton og Alberte protesterede, de ville se noget blodtørstigt. Ali rystede på hovedet, mens han gik ned og hentede popcorn og slik. Alberte pegede på en gyserfilm, som hun havde taget i Alis reol. Hun havde den i hånden, mens hun sagde: Skal vi ikke se den? Den hed Verdens største Monster. Ali, der var kommet tilbage med en skål fyldt med popcorn og slik, var helt sikker på, at hun ville se den, bare fordi den handlede om noget, hun vidste alt om.

4 Alberte var den klogeste i deres klasse, hun vidste simpelthen alt. Derfor var der nogle gange nogen, der drillede hende med at kalde hende nørd. Nej! brokkede Anton sig og tog en boksefilm frem. Den skal vi se. Alberte tænkte: Det er bare for langt ude. Og så råbte hun: Bare fordi du er stærk, betyder det ikke, vi skal se sådan en latterlig film. Hun var simpelthen træt af dem og syntes, de var møgirriterende. Til sidst besluttede de sig for at se den gyser, der hed Verdens største Monster. Selvom Anton ikke var tilfreds, skulle de se den. gamle skab foran døren til den indre kælder. Hvorfor er det nu, vi kalder ham for Gummibåden, spurgte Anton. Fordi han bliver så rød som en gummibåd i hovedet, når han skælder ud, og så har han noget med vand. Kan I huske, i de små klasser skulle vi altid lave forsøg med vand, fastslog Alberte. Da Anton og Alberte skulle hjem, var det blevet sent. De skyndte sig. Fuldmånen sendte sit skarpe lys ned over dem og de blokke, de boede i. Ali holdt sig tit for øjnene, for han var så bange for gysere. Alis mor kom også engang imellem ind for at spørge, om de havde det sjovt, eller om de ville have noget fx juice. Da gyseren var færdig, gav de sig til at snakke om, hvad de skulle lave i skolen næste dag. Alberte havde tilbudt Gummibåden, at hjælpe ham med at flytte nogle bøger fra skolens bibliotek til natur og teknik. Der skulle bruges nogle kasser, som hun skulle hente i det

5 Opdagelsen Det var en tirsdag morgen. Ali, Anton og Alberte fulgtes ind i klassen. Den første time var natur og teknik. Men der var noget mærkeligt. Det havde ringet for længst. Hr. Smith var endnu ikke trådt ind i klasselokalet. Det var da mærkeligt, tænkte Alberte. Han plejer altid at være her til tiden. Skal vi ikke prøve at finde ham? Det kan være, han er gået ned, for selv at hente de der kasser til bøgerne, sagde Alberte. Det må vi da ikke, kommenterede Alberte. Nej, vi må ikke, men der er alligevel ingen andre her end os tre, vrængede Anton. Anton og Ali trak i Alberte. Stop! sagde hun, jeg skal nok gå med ind! Alberte låste forsigtigt døren op. Hun kom til at fnise, da hun så nærmere på medaljen. De gik alle tre ind. Anton var den første, for han var den modigste af dem. Det var bælgmørkt derinde. De gik ind i de smalle gange. Langsomt vænnede deres øjne sig til mørket. Se, der er noget! skreg Ali De gik ned til skabet. Anton skubbede til Alberte for sjov. Hun fik øje på nogle nøgler henne i hjørnet. Det var hr. Smiths nøgler. Alberte kunne genkende dem, for hun så en medalje; det var en lille gummibåd. Alle tre stivnede af skræk. Hr. Smith mistede aldrig sine nøgler. Ali sagde lige pludselig: Kom vi går videre ind i kælderen, jeg har aldrig set den før.

6 Kælderens hemmelighed Et hoved stak en smule op af den åbne kloak. Alberte stammede, mens hun sagde: De..de det er Gu..Gu GUMMIBÅDEN! Du mener vel hr. Smith, sagde Anton chokeret. De så forskrækket på hinanden. Det er vildt klamt, sagde Anton med kvalmen stikkende i halsen. Ali stavrede hen mod udgangen. Bliv her, skreg Alberte. Jeg vil finde ud af, hvad der skete med ham. For en gangs skyld er jeg enig med Alberte, erklærede Anton. Ali vendte sig om. Ad, jeg har fået våde fødder! Men okay, vi kan godt gå op. Skal vi ikke mødes i aften uden for skolen fx kl. 9.00, så kan vi gå ned i kælderen igen? spurgte Alberte. Okay, hvis vi virkelig skal, mumlede Ali. Hun spidsede ører. Det ved jeg ikke Alberte, sagde Anton forskræmt. Lige foran Alberte kom der en tåget skikkelse. Hv.hv hvem er du? spurgte Alberte gysende med kroppen skælvende over det hele. Jeg er hr. Smith, åndede spøgelset. Hv hv.hv.hvad er der sket med dig? spurgte Anton, der rystede af skræk. I det samme forsvandt hr. Smith. Hv hv.hvis det er i orden med d.d dig, v.v.vil jeg gerne op af denne her kl.kl klamme kælder, stammede Ali. Okay, men husk kl. 9 i aften, mindede Alberte dem om. Ja ja, sagde Ali og Anton i munden på hinanden, mens de styrtede ud af kælderen, smækkede døren og for op ad trappen med Alberte i hælene. Pludselig hørte de en raslen. Kom nu, skal vi ikke gå op? spurgte Ali nervøst. Nej, hvad var det for en lyd? bemærkede Alberte.

7 Klokken 9.00 Klokken 9.00 kom Ali, Alberte og Anton tilbage til spøgelseskælderen. Ali var ikke glad for, at de skulle derned igen. Han var enormt skrækslagen for, at genfærdet skulle komme frem for anden gang. helt væk. Hun gik hen og løftede med rystende hænder kloakdækslet. Gummibådens øjne var stadig åbne og stirrede tomt ud i luften. Vi skal finde ud af, hvad der er sket med ham, og hvordan han er havnet her i kloakken. Det bliver vi nødt til, sagde Alberte, selvom hun var meget bange. Det var koldt og fugtigt nede i kælderen. Der var en sø af vand på gulvet. Ali var bange for at drukne, selvom vandet ikke var dybere end 5 cm. Det var en af hans forbier. Pludselig hørte de nogle nøgler, der blev stukket i låsen til kælderdøren. Alberte skyndte sig at gemme sig i en af sidegangene, for hun var bange for at blive opdaget. Ali og Anton fulgte tøvende efter uden et eneste ord. Pedellen gik forbi, og lyskeglen fra hans lommelygte ramte væggen. Han stillede sig hen til et af vandrørene og lyste på det. Vandrøret var utæt; det var derfor der var vand på gulvet. Pedellen gik igen efter ca. ti minutter. Heldigvis havde han ikke opdaget de tre, og de åndede lettet op. Alberte gik frem for at se, om han var

8 Ali lyttede Næste dag dryssede Martin, Kasper og Joey rundt på gangene. Hele deres klasse var blevet smidt ud i frikvarteret, fordi de havde lavet ballade. Ali, Anton og Alberte var på vej hen til kantinen. Ali var bagerst og ved siden af gik Martin, Kasper og Joey. Han hørte dem hviske om et lig i kloakken, og de skulle få det væk, inden nogen opdagede det. Ali listede sig endnu tættere på for at lytte sig til mere viden. Da vidste Joey med det samme, at Ali lyttede. Han skyndte at rejse sig op, men i det samme greb Joey fat i ham og hev ham ned som et lille harmløst bytte. Ali prøvede at råbe om hjælp, men Joey havde holdt ham for munden. Kasper kom spænende op til Joey for at hjælpe ham. Kasper greb en rulle plastikposer fra rengøringsvognen og bandt Ali med nogle af dem. Joey hev en køkkenrulle til sig og stoppede papiret i hans mund. Joey lod Ali komme så tæt på, så han senere kunne få fat i ham. Martin, Kasper og Joey gik ned til kælderreposen. Ali, der nu rystede af nervøsitet, ville ikke lade sig stoppe nu og gik langsom efter dem. Da de gjorde holdt nede ved kælderdøren, sad Ali og gemte sig på trappen, men han kunne ikke høre en pind af, hvad de sagde, og besluttede sig så for at gå længere ned. I samme sekund Joey kunne se noget af Ali, styrtede han så hurtigt, han kunne op mod Ali. Ali så i et glimt, hvordan Joey nærmest sprang som en tiger hen til ham.

9 Hvor er Ali? Alberte spurgte Ali uden at vende sig om, om de kunne være sammen efter skole, men der kom ikke noget svar. Der blev helt stille. Alberte vendte sig om og fik et chok. Hvor er Ali henne? spurgte Alberte forskrækket til Anton Hvor i Himlens navn skulle jeg vide det fra? Kom vi skal lede efter ham for satan! Slap nu af. Han er nok bare på toilettet. Jamen, tænk nu, hvis han får en af sine fobier, og så ved vi ikke engang, hvor han er! Alberte var forvirret og gik videre. Klokken ringede ind. Anton kastede et hurtigt blik på Alberte og fortsatte. Alberte vidste godt, at han tænkte, at hun var bims i hovedet lige nu. med rystende stemme. Jamen så kom dog nu. Vi skal ud og lede efter ham, og det skal være lige nu! Det kan vi da ikke. Vi har time Jo! Kom nu, vi går! De listede sig ud af døren. Læreren lagde overhovedet ikke mærke til noget. Da de kort efter stod ude på gangen lidt væk fra deres klasseværelse, foreslog Alberte, at de delte sig og på den måde fik ledt overalt. Anton skulle søge på toiletterne og Alberte i sløjd, billedkunst og på biblioteket. Bagefter skulle de mødes ved døren til lærergangen. Så flintrede Alberte og Anton af sted så hurtigt, de kunne. De gik ind i klassen. Da læreren kom ind, var Ali stadig ikke kommet. Han kom jo altid til tiden, og endda før læreren kom. Nu blev Alberte for alvor bange. De andre i klassen lavede opgaver. Anton gik hen til Alberte. Jeg tror, du har ret Alberte. Ali er væk, sagde han

10 Fundet Hv. hv.hvor er je je. jeg he. he.henne? sagde Ali skælvende til sig selv. Kasper, Martin og Joey havde stoppet Ali ind i det gamle skab, der stod ved kælderdøren. Skabsdøren havde de blokeret med brættet, der lå der, og som nu sad i spænd mellem døren og væggen. Oh my god! lad mig hjælpe dig, lad mig hjælpe dig, udbrød Anton og begyndte at tage papiret ud af munden på Ali. Det var Kasper, Martin og Joey, der dræbte hr. Smith, mumlede Ali med skælvende stemme. Pludselig kunne Ali høre lyde, der kom fra gangen uden for skabet. Han forsøgte at råbe om hjælp, men havde munden fuld af papir. Han begyndte panisk at sparke på skabsdøren. Anton og Alberte mødtes uden for døren til lærergangen, som de havde aftalt. De syntes begge, de kunne høre nogle svage dunkelyde, der kom nede fra kælderen. De begyndte at gå efter lyden. Det bræt stod ikke dér før, udbrød Alberte pludseligt! De for begge hen mod skabet og på få sekunder havde Anton sparket brættet væk. De åbnede stille døren.

11 Afsløret Ali, Anton og Alberte gik tilbage til klassen. Ali så på Joeys ansigtsudtryk, at han blev chokeret over at se ham. De tre venner gik op på lærerværelset for at tale med deres klasselærer. Heldigvis var han der, og de gav ham en lidt rodet fremstilling af hændelserne. Han mente dog at have forstået det meste. Ali brød sig ikke om at se på Joey, Martin og Kasper. De stirrede underligt på ham. Anton og Alberte stod ved siden af. Vi ved, hvad I har gjort, og vi skal nok få jer i spjældet på fem sekunder, hvislede Anton til Joey. Joey blev bange og var lige ved at græde, men skyndte sig at forlade klassen. Da han var på vej ud, ramte han Anton på skulderen. Anton så med vrede og foragt på ham. Martin og Kasper pakkede forskrækket deres ting og fulgte efter Joey. Nå ja, det gælder også jer, råbte Alberte efter dem. Kom, sagde Anton. Vi skal videre, vi skal få hr. Smiths spøgelse til at gå væk, men hvordan? Måske med en præst?

12 Præsten og Myndighederne Næste dag var der en præst sammen med Ali, Anton og Alberte. De gik ned i kælderen, som var blevet spærret af politiet Det var klasselæreren, der havde ringet både til politiet, de sociale myndigheder og en præst. De var alle enige om, at det var en god ide at lade præsten mane spøgelset i jorden. De tre venner begyndte at ryste, da de stod ved kælderdøren. Sammen med præsten gik de tøvende ind. De begyndte at få kvalme, da de stod ved kloakken. Præsten sagde, at de ikke behøvede at se hr. Smiths ansigt. De vendte sig taknemmeligt om. Ali kunne mærke en kulde stige op. Der lød en let susen, og alle vendte sig mod den. Spøgelset var der. Præsten begyndte på en bøn. Derefter bad han spøgelset vende tilbage til dødsriget med fred, for forbrydelsen var opklaret, og han skulle begraves om et par dage. Der var dyb stilhed og kulde i kælderen. Pludselig kunne Ali mærke, at det blev varmere. Spøgelset var væk. De åndede alle fire lettet op. De sociale myndigheder tog sig af Martin, Kasper og Joey. De tre var rystede over, hvor let det var at tage et andet menneskes liv. Chokket fik de, da de fik at vide, at hr. Smith ikke var død, da Joey truede ham. Han var besvimet af skræk, men havde lidt druknedøden i kloakken. Det var derfor, han gik igen som spøgelse. De græd alle tre og bad om lov til komme med til begravelsen. Det fik de lov til, men de skulle være ledsaget af voksne fra den institution, de var anbragt på. Fredag den 9. marts blev hr. Smith begravet. Alle de klasser, der havde haft ham, mødte op med deres lærere. Ali, Anton og Alberte havde hver taget en rød rose med, som de kastede ned på kisten i graven. SLUT

13 De tre venner Ali, Anton og Alberte opdager et lig i skolens kælder.. Den Uhyggelige Kælder Copyright: 2007 Frydenlundskolen, 6. klasse Tekst: Eleverne i 6. klasse på Frydenlunskolen Redaktion og opsætning: Kate Einsbohr, Hasle Bibliotek

Det sproglige Lysthus Den lange Nat

Det sproglige Lysthus Den lange Nat Det sproglige Lysthus Den lange Nat 1 2 Forfatterkollegiet Det sproglige Lysthus Den lange nat F O R L A G 3 Den lange Nat Copyright 2011 af M. C. Holms Skoles Forlag Forfatterkollegiet "Det sproglige

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

Skivemesteren. og andre gyselige historier. Vandreforlaget i Sallingsundlandet

Skivemesteren. og andre gyselige historier. Vandreforlaget i Sallingsundlandet Skivemesteren og andre gyselige historier fortalt af elever fra 5. og 6. årgang, Hem Skole i samarbejde med lærerteamet og Sally Altschuler Vandreforlaget i Sallingsundlandet Skivemesteren og andre gyselige

Læs mere

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads Peter Durup Kidnappet Caroline og Mads Kidnappet 1. udgave. 2010 Forlaget DuuBooks Peter Durup, Solrød 2010 Omslagstegning: Peter Durup Redaktør: Hanne Svendsgaard Typografi: Garamond ISBN 978-87-992139-5-5

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Bogen er skrevet i foråret 2000 i forbindelse med projektet Læringsnet Midt/Vest.

Bogen er skrevet i foråret 2000 i forbindelse med projektet Læringsnet Midt/Vest. Havernes Hemmelighed Bogen er skrevet i foråret 2000 i forbindelse med projektet Læringsnet Midt/Vest. Forfatteren Niels Stokholm har skrevet første kapitel, de følgende er skrevet af 6. klasser fra Lemvig,

Læs mere

Pegasusdøren. Kapitel 1

Pegasusdøren. Kapitel 1 Pegasusdøren Af Kenneth Bernholm (http://kennethbernholm.dk/) Udgivet under Creative Commons BY-NC-ND 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/) ISBN 978-87-91845-21-5 Kapitel 1 Udenfor regnede

Læs mere

Copyright 2014 Forfatterne og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne. All rights reserved. ISBN: 978-87-984032-4-1

Copyright 2014 Forfatterne og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne. All rights reserved. ISBN: 978-87-984032-4-1 Copyright 2014 Forfatterne og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne All rights reserved. ISBN: 978-87-984032-4-1 Det lignede bare et helt normalt flygel Noveller skrevet af elever fra Faaborg-Midtfyn Bibliotekernes

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

JONATANS PÅSKE. af Søren P. Grarup 2007. Jonatans påske - side 1

JONATANS PÅSKE. af Søren P. Grarup 2007. Jonatans påske - side 1 JONATANS PÅSKE af Søren P. Grarup 2007 Jonatans påske - side 1 Velkommen til at tage med på en rejse et par tusind år tilbage i tiden og et par tusind kilometer sydpå - mere præcist til Jerusalem på Jesu

Læs mere

Søren rykkede tættere på for bedre at kunne høre. Jeg tror ikke, de tager den, sagde Jimmy, da der lød et klik og en susen. Det lød som om nogen

Søren rykkede tættere på for bedre at kunne høre. Jeg tror ikke, de tager den, sagde Jimmy, da der lød et klik og en susen. Det lød som om nogen Telefonfis Ring igen, sagde Søren og lo. Jimmy lo med og fandt klasselisten frem igen. Han lod fingeren glide ned over navne og telefonnumre på eleverne i 6.B og standsede ud for Pernilles nummer. Søren

Læs mere

Dalkons Prinsesse. NIL Bogklubben 2007 - Dalkons Prinsesse. 1. kapitel. Skrevet af Jakob Jørgensen. Jakob Jørgensen har skrevet 1. kapitel.

Dalkons Prinsesse. NIL Bogklubben 2007 - Dalkons Prinsesse. 1. kapitel. Skrevet af Jakob Jørgensen. Jakob Jørgensen har skrevet 1. kapitel. Dalkons Prinsesse Jakob Jørgensen har skrevet 1. kapitel. NIL Bogklubben 2007 - Dalkons Prinsesse De andre kapitler skrives af: 6. a Højslev Skole, Skive kommune 6. b Højslev Skole, Skive kommune 6. a

Læs mere

Øksemorderens kranium

Øksemorderens kranium Sort Morten Dürr Sort chok Morten Dürr chok Øksemorderens Øksemorderens kranium kranium Læs den, hvis du tør! Sigurd og Tim tror, der er nemme penge at tjene på at sælge et gammelt kranium. Men de tager

Læs mere

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende For mange tusinde år siden var der en ærkeengel ved navn Mikael, som gjorde sig ret så bemærket blandt øvrige engle. Han var den sejeste af alle englene, kunne han slet ikke lade være med at styre dem

Læs mere

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse & Unge Alkohol En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse GODA Foreningen God Alkoholkultur udskrev i november 2013 en novellekonkurrence, hvor elever fra 7. - 10. klasse kunne skrive deres

Læs mere

Bamse Polle i 3. klasse

Bamse Polle i 3. klasse 102 Bamse Polle i 3. klasse I elevhæftet er der historier, tegninger til historierne samt små opgaver til hver historie. Der er her i lærervejledningen forslag til et forældrebrev, (se s. 18) så man på

Læs mere

Fortællinger fra Skovkanten 4

Fortællinger fra Skovkanten 4 Fortællinger fra Skovkanten 4 Østerskov Efterskoles novellesamling 2014 Fortællinger fra Skovkanten 4 Østerskov Efterskoles novellesamling 2014 Fortællinger fra Skovkanten 4 Østerskov Efterskoles Novellesamling

Læs mere

Indhold. Se skolens aktivitetsplan på Hjemmesiden. Har I nogle sjove historier eller vitser, kan I sende dem til redaktionen via Intra-nettet.

Indhold. Se skolens aktivitetsplan på Hjemmesiden. Har I nogle sjove historier eller vitser, kan I sende dem til redaktionen via Intra-nettet. Har I nogle sjove historier eller vitser, kan I sende dem til redaktionen via Intra-nettet. Mvh. Mona og Peter Indhold 2. Info 3. Siden sidst 4. 7.b s konfirmation. 7. Indslag fra 1.a 8. Arbejdslørdagen

Læs mere

BLODTÅGE BLODTÅGE SKELETTER I SK ABET 2

BLODTÅGE BLODTÅGE SKELETTER I SK ABET 2 BLODTÅGE 1 Af samme forfatter Dødsbørn Skeletter i skabet 1, Facet 2010 Bitchen imellem os, Facet 2010 2 NICOLE BOYLE RØDTNES NICOLE BOYLE RØDTNES BLODTÅGE Skeletter i skabet 2 3 FORLAGET FACET Tak til

Læs mere

Ragnhild Bach Ølgaard. Fortælleøen. I Tryllesøen. Eventyrligvis

Ragnhild Bach Ølgaard. Fortælleøen. I Tryllesøen. Eventyrligvis Ragnhild Bach Ølgaard Fortælleøen I Tryllesøen Eventyrligvis 1 ISBN: 9788791703119 Fortælleøen i Tryllesøen Troldenes hus 1. december På Fortælleøen i Tryllesøen var det blæksort nat. Nede i den dybe brønd

Læs mere

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler Opgave 1 Formål: Førlæsningsopgave for at aktivere baggrundsviden om temaet 30 minutter Organisering: Smågruppearbejde Instruktion: Sæt jer sammen i smågrupper og snak om, hvilke former for flugt I kan

Læs mere

Skyg Jørn. Noter alt, hvad du får at vide om ham i uddraget.

Skyg Jørn. Noter alt, hvad du får at vide om ham i uddraget. Måske kender du Guldregn fra fjernsyn eller video, for forfatteren Anders Bodelsen har både skrevet sin historie som filmmanuskript og som roman. Historien handler om Nana, der har en hule ude i skoven,

Læs mere

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredive tres ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredivetres Velkommen til Ungdomsskolens første digitale bog. Du har hentet den

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Eventyret er en gendigtning af Eventyret om Katrine i Smutlandia fra De grønne pigespejderes medlemskampagne i 1995.

Eventyret er en gendigtning af Eventyret om Katrine i Smutlandia fra De grønne pigespejderes medlemskampagne i 1995. Eventyret om Sofie i Spirrevippernes land Eventyret er en gendigtning af Eventyret om Katrine i Smutlandia fra De grønne pigespejderes medlemskampagne i 1995. I en ganske almindelig lejlighed, i en ganske

Læs mere

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes.

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. Interview med Signe I = interviewer S= Signe M= Mads, hendes mand I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. I: Så tænkte vi, at du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. S: Ja, altså sådan hvor jeg

Læs mere

Det sidste der er sket er at hun siger hun tager antabus indtil efter deres sommerferie og så vil hun gå i behandling. (det gør hun ikke)

Det sidste der er sket er at hun siger hun tager antabus indtil efter deres sommerferie og så vil hun gå i behandling. (det gør hun ikke) Charlotte: Jeg er en kvinde på 31 år, jeg vil fortælle om mit liv i en misbrugsfamilie. Jeg er vokset op i en kernefamilie med far, mor og storesøster. Vi har i altid boet i en villa med vovse og bil.

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 3 Andagt 121 181 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014 Sille og Sigurd Lederhæfte får besøg fra Uganda Maj 2014 2 Kære Leder Selv om man er lille, kan man godt udrette noget stort. Det lærer Sille og Sigurd af deres venner Rebecca og David, der er på besøg

Læs mere

Den hemmelige remse. Kapitel 1. Kapitel 2

Den hemmelige remse. Kapitel 1. Kapitel 2 Den hemmelige remse Af Kenneth Bernholm (http://kennethbernholm.dk/) Udgivet under Creative Commons BY-NC-ND 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/) ISBN 978-87-91845-15-4 Kapitel 1 Nu

Læs mere