Bariatriske patienter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bariatriske patienter"

Transkript

1 Bariatriske patienter mod 06 Liko Ultra sejl, model 06 Med en vægtkapacitet på 500 kg, er Ultra sejlet designet til de tungeste bariatriske brugere. Ultra sejlet fås i forskellige størrelser og bruges sammen med Likos UltraTwin liftsystem. Med UtraTwin liftsystemet og siddende i Ultra sejlet kan brugeren let forflyttes. mod 300/310 Komfortsejl Plus model 300, 310 Komfortsejl plus er en videreudvikling af komfortsejl (mod.30,31) med forbedret komfort og pasform. Komfortsejlet giver en opret siddestilling og støtter i hele rygdelen. Komfortsejl plus lægges på og tages af i liggende stilling, og forbliver i stolen efter endt løft. Model 31 er forsynet med toiletåbning.

2 Basismodeller til sikre, lette løft mod 10 mod 00 mod 20/26 Liko Originalsejl, modellerne 10, 11 Originalsejlet har halvhøj ryg, som giver brugeren mulighed for at holde en eller begge arme uden for løfte-sejlet. Originalsejlet er designet til den aktive bruger, er enkelt og fleksibelt at arbejde med og giver en behagelig siddestilling. Originalsejlet fås i et stort udvalg af størrelser og varianter. Billedet til venstre viser Originalsejlet med afstivet rygstøtte. Liko Universalsejl, modellerne 00, 02 Universalsejlet er en basismodel, som passer de fleste brugere. Universalsejlet er udmærket til ældre mennesker med begrænset mobilitet. Den giver en opret siddestilling med støtte til hele ryggen. Model 02 er en variant, som giver ekstra høj løftehøjde. Originalsejl/Soft Originalsejl med høj ryg, model 20, 26 Originalsejlet/soft originalsejl med høj ryg giver en tilbagelænet siddestilling med hovedstøtte og passer godt til brugere med nedsat hoved og kropsstabilitet. Soft originalsejlet med høj ryg har god pasform og komfort med bekvem hovedstøtte i siddende stilling. Originalsejlet/soft originalsejl er meget mere behagelig ved løft til og fra gulv. mod 350/360 mod 00 mod 22 Komfortsejl Plus med høj ryg, model 350, 360 Komfortsejl plus med høj ryg er en videreudvikling af komfortsejl (mod 35, 36) med forbedret komfort og pasform. Komfortsejl plus med høj ryg giver en noget tilbagelænet siddestilling og støtter hele ryggen. Den er forsynet med blød hovedstøtte. Komfortsejl plus med høj ryg lægges på og tages af i liggende stilling, og forbliver i stolen efter endt løft. Model 360 er forsynet med toiletåbning. Universalsejlet er velegnet til at løfte med benstøtten slået op under begge ben. Liko Skalsejl, model 22 Skalsejlet giver en tilbagelænet siddestilling med god støtte til hovedet. Den er specielt udviklet til flytninger til smalle kørestole, hvor man vil efterlade løftesejlet i stolen. Skalsejlet er tynd og fleksibel uden håndtag eller afstivninger.

3 Løft på toilet Modeller, som gør det muligt at tage tøjet af/på under selve løftet. Engangsejl Solo mod 41 mod 45/46 mod 25 Toiletsejl, model 40, 41, 45, 46 Toiletsejlet er et enkelt og let anvendeligt sejl og letter af og påklædning ved løft til og fra toilet. Toiletsejlet er anvendeligt til brugere med en vis stabilitet i kroppen. Toiletsejl mod 41 er forsynet med et bælte og har en forbedret pasform. Toiletsejl mod 45 er forsynet med et selvstrammende bælte som støtter og giver ekstra sikkerhed. Model 46 er foruden selvstrammende bælte også forsynet med en ekstra høj rygstøtte. Engangsejl Solo For at tilgodese behovet for løftesejl til hver enkelte bruger, og som en måde at undgå rensningsprocessen, har Liko udviklet en serie engangs løftesejl. Solo med høj ryg passer til de fleste brugere og kan anvendes ved alle sædvanlige løft. Amputerede personer mod 70 mod 50 mod 55 Liko Hygiejnevest, modellerne 50, 55 Hygiejenevesten er et uniket løftesejl, som er specielt konstrueret for sikkert og trygt at kunne løfte personer med lav muskeltonus på toilettet. Hygiejnevesten giver en opret siddestilling med god støtte rundt om overkroppen og efterlader samtidig en stor del af underkroppen fri til af- og påklædning. Hygiejnevest, model 55 har hovedstøtte. Liko Amputationssejl, modellene 70, 75 Amputationssejlet har et specielt snit, med ekstra båndstyrring som forhindrer benstøtten i at glide fra hinanden. Vi anbefaler Amputationssejlet til brugere med dobbeltsidige, højtsiddende amputationer eller til andre brugere som behøver denne ekstra tryghed. Amputationssejl findes med to ryghøjder: model 70 (billedet) der giver støtte up til og med skulderen, og model 75 der også støtter hovedet.

4 Løftevest til støtte og sikkerhed i stående stilling mod 60 mod 64 Liko Løftevest, modellerne 60 og 64 Løftevesten letter oprejsningen af en bruger, hvis ben kan tåle at blive belastet. Løftevesten er er godt hjælpemiddel ved stå-, gåog balancetræning. Ved løft på/af toilet er underkroppen fri til afog påklædning. Liko Løftevest med frontlukning, model 64, giver mulighed for, at brugeren selv kan knappe vesten på og af. Skridtstropper fås som tilbehør til løftevesten. Skridtstropperne fås i både i voksen- og børnestørrelser. Liko Løftebuks, model 92, 920 Med Liko løftebuks kan brugeren gangtræne under trygge forhold. Trygheden giver mod til træning. Løftebuksen giver frihed til at bevæge sig med mere eller mindre belastning af kroppens tyngde. Den løfter sikkert og tillader brugeren at gå og røre sig uden faldrisiko. mod 60, 64 mod 92 mod 920 Til brugere, der er følsomme over for tryk Polyesternet - et luftigt alternativ til karbad og brusebad. Karbad og Brusebad mod 10 mod 00 mod 00 Til brugere, der er særligt følsomme over for tryk, fås de fleste modeller med polstring i syntetisk fåreskind. Polstringen har et afstivende indlæg, som kan fjernes efter behov. Polyesternetvæv er et glimrende materiale til et løftesejl, som ikke bliver taget af brugeren efter løftet. Materialet er luftigt og stærkt og fås i de fleste modeller. Løftesejl i polyesternetvæv kan også anvendes ved karbad og brusebad. Til løft i bad og brusebad fås flere modeller i plasticbehandlet netvæv, som ikke suger vand og derfor føles behagelig mod kroppen, selv når løftesejlet er vådt.

5 Sortimentsoversigt, voksenstørrelser Liko Toiletsejl med sikkerhedsbælte, høj ryg Komfortsejl Plus, høj ryg og toiletåbning Komfortsejl Plus, høj ryg Liko Universalsejl med ekstra løftehøjde Komfortsejl Plus med toiletåbning Liko Løftevest med frontlukning Soft Originalsejl Soft originalsejl, høj ryg Liko Amputationssejl, høj ryg Liko Hygiejnevest, høj ryg Liko Amputationssejl Liko Originalsejl, høj ryg Liko Toiletsejl med bælte Liko Toiletsejl med bælte Liko Hygiejnevest Liko Universalsejl Liko Originalsejl Komfortsejl Plus Ultra Løftebux Liko Toiletsejl Liko Løftevest Liko Skalsejl Ståskalsvest Løftebuks Ultra sejl Uden afstivning Med afstivning Størrelser Artikelnr. 35XX Small. Modelbetegnelse alt 5 Medium Slim Medium Large XLarge XXLarge XXXLarge Kort Normal Lamg Polyester Bomuld Polyesternet Plasticbehandlet netvæv Polstring, Polyester Polyester/Manchester Polstring, Bomuld Polstring, polyesternet Polyester Bomuld Polyesternet Plasticbehandlet netvæv Polyesternet, tynd Til toiletløft Indbygget hovedstøtte Engangssejl = Lagervare = Bestillingsvare Hovedparten af tilbehøret fås til omgående levering ab lager. Bestillingsvarer leveres inden for 4 uger.

6 Tilbehør Universalbøjle Universalbøjle 350 En model som er særligt udviklet til især børn. Repo Vendelagen Liko Repo Vendelagen er et fremragende hjælpemiddel når en bruger skal flyttes højere op eller vendes i sengen. Vendelagenet er placeret under brugeren og kan kombineres med, eller i stedet for, et almindelig senge lagen. Universalbøjle 450 Allround modellen som passer i de fleste løftesituationer. Universalbøjle 670 Twin En løftebøjle til store brugere eller ved løft hvor man ønkser stor skulderbredde. Krydsbøjle Krydsbøjlen giver en lidt mere tilbagelænet sidestilling end en topunkts bøjle og passer fint til mange sejl i vores løftesejlssortiment. Krydsbøjlen findes i to forskellige størrelser. Forlængerstropper Liko Forlængerstropper anvendes til hurtig og nem tilpasning af løftetilbehøret. Derer to standardlængder: til 12 respektive 22 cm forlængelse af en almindelig øjestrop. Findes i grønt og gråt. Universalbøjle 600 Denne løftebøjle passer bedste til Komforssejl eller ved løft hvor man vil ligge et løftesejl med delte benstøtter under begge lår. Polster Kalder vi det foderal som kan købes ekstra til alle vores løftesejl. De er udstyret med syntetisk fåreskin på den ene side og løftesejlets materiale på den anden. Vær opmærksom på hvilket løftesejl (type, størrelse og materiale) polstringen skal passe til ved bestilling. LikoScale En digital vægt, som kan anvendes i kombination med alle Likos lifte. Den monteres over løftebøjen, er nem at anvende og tydelig at aflæse. LikoScale kan veje patienter op til 350 kg. Universal sidebøjler Anvendes når man vil opnå et firepunkts ophæng til halvsiddende stilling. Kombineres sædvanligvis med Universalbøjle 450 eller 600. w w w. l i k o.c o m Se mere tilbehør på vores hjemmeside Copyright Liko R&D AB Dok.nr: 7DK Fabrikant Liko AB Nedre vägen 100, SE Luleå, Sweden Forhandler i Danmark: A.P Botved Nørrelundvej 5 DK-2730 Herlev Tilf: Fax:

7 Løftetilbehør Voksensejl

8 Liko Løftetilbehør Det begyndte med et løftesejl helt i tekstil. Det var en mindre revolution på det tidspunkt. Nu har Liko verdens største sortiment af løftesejl og tilbehør. Sammen med vores mange varianter af løftebøjler i forskellige bredder og med forskellige funktioner, giver løftesejlene en mulighed for at løfte i alle situationer. I mere end 30 år har vi, i samarbejde med medhjælpere og brugere, udviklet funktionelt og brugervenligt tilbehør. Da knowhow og behov inden for området vokser, fortsætter Likos udviklingsarbejde. Mange modeller Alle modeller har unikke egenskaber for at kunne tilpasses forskellige løftebehov. En del kalder vi basismodeller fordi de dækker et bredere behov for at løfte forskellige personer, andre modeller er mere specialiserede for at være optimale inden for et mindre anvendelsesområde. Løftesejl for børn Børn er ikke små voksne. Vi har et bredt sortiment af løftesejl specielt udviklet til børn. Se vores brochure om løftetilbehør til børn eller besøg vores hjemmeside for mere information. Individuel afprøvning For at opnå den største sikkerhed og komfort forbrugere og medhjælpere, bør hvert enkelt tilbehør afprøves individuelt. Størrelser At vælge den rigtige størrelse har stor betydning forsikkerhed, funktion og komfort. Hver model findes i individuelle størrelser, hvilket fremgår af tabellen Sortimentsoversigt. Brugsanvisning Der følger en udførlig brugsanvisning med hver løftesejl. Den bør læses af alle, som anvender produkterne. I brugsanvisningen findes blandt andet en vej-ledning om, hvilken løftebøjle, der passer bedst til hver løftesejl. Mærkning Der er en mærkeseddel på løftesejlet, som beskriver model, størrelse og udførelse. Her er også en vaskeanvisning og sejlets maksimale belastning. Kontrol Løftesejl skal betragtes som en forbrugsvaremed begrænset levetid. Anvendelse og vask slider på løftesejlens stof og sømme.alt tilbehør skal kontrolleres regelmæssigt. Brug ikke beskadiget tilbehør! Likos løftesejl er testet af akrediteret testinstitut og opfylder alle krav ifølge MDD klasse I produkter, ligesom de opfylder alle krav i overensstemmelse med EN ISO

Liko Originalsejl Høj Ryg, model 20 og 21

Liko Originalsejl Høj Ryg, model 20 og 21 Liko Originalsejl Høj Ryg, model 20 og 21 Brugsanvisning Dansk 7DK160173-02 Produktbeskrivelse Liko Originalsejl Høj Ryg er en standardmodel, som er konstrueret til at kunne tilpasse sig til brugeren uden

Læs mere

Handy Glidlet, model 100, 110, 120

Handy Glidlet, model 100, 110, 120 Handy Glidlet, model 100, 110, 120 Brugsanvisning Dansk 7DK160188-02 Handy Glidlet Lang Handy Glidlet Kort Handy Glidlet Bred Produktoversigt Produkt Model Varenr. Størrelse Mål (a x b) Handy Glidlet Kort,

Læs mere

BRUGSANVISNING MB3197-DK-B

BRUGSANVISNING MB3197-DK-B BRUGSANVISNING DA -B Tillykke med den nye manuelle kørestol Indledning Kvalitet og funktioner er nøgleord for alle kørestole i Handicare serien. Exigo 30 bliver fremstillet af Handicare Produktion AS.

Læs mere

Mer information samt användarinstruktioner finns på www.nordicare.se

Mer information samt användarinstruktioner finns på www.nordicare.se PRODUKTKATALOG Menneskenære design Vi står for menneskenære design. Det betyder, at alle vores produkter er designet og udviklet med fokus på de mennesker, der skal anvende dem. De bør være lette at bruge

Læs mere

Bariatriske. Løsninger til overvægtige plejemodtagere. with people in mind

Bariatriske. Løsninger til overvægtige plejemodtagere. with people in mind Bariatriske behov Løsninger til overvægtige plejemodtagere with people in mind 1 Indholdsfortegnelse 3... Optimale løsninger for pleje af bariatriske patienter. Nu! 4...Det unikke ArjoHuntleigh tilbud

Læs mere

keeps you going Brugermanual Rollz Motion

keeps you going Brugermanual Rollz Motion keeps you going Brugermanual Rollz Motion Rollz International BV Rollz Motion Copyright 2012 Welldana A/S. Informationen i dette dokument kan ændres uden forudgående varsel. Welldana A/S er ikke ansvarlig

Læs mere

BRUGSANVISNING MB3196-DK-D

BRUGSANVISNING MB3196-DK-D BRUGSANVISNING DA -D Indledning Tillykke med den nye manuelle kørestol Kvalitet og funktioner er nøgleord for alle kørestole i Handicare serien. Exigo 20 bliver fremstillet af Handicare. For din egen sikkerhed

Læs mere

BRUGSANVISNING MB3195-DK-B

BRUGSANVISNING MB3195-DK-B BRUGSANVISNING DA -B Indledning Tillykke med den nye manuelle kørestol Kvalitet og funktioner er nøgleord for alle kørestole i Handicare serien. Exigo 10 bliver fremstillet af Handicare. For din egen sikkerhed

Læs mere

ergotec-office.dk Ergonomi, individuel tilpasning og service... www.ergotec-office.dk mail@ergotec.dk Sjælland

ergotec-office.dk Ergonomi, individuel tilpasning og service... www.ergotec-office.dk mail@ergotec.dk Sjælland Kontorstol e ergotec-office.dk Ergonomi, individuel tilpasning og service... dette er nøgleord når du køber en stol hos Ergotec Vi har leveret ergonomiske stole til danske virksomheder gennem mere end

Læs mere

Kvalitetsstandard. Tekniske hjælpemidler. Pleje & Omsorg

Kvalitetsstandard. Tekniske hjælpemidler. Pleje & Omsorg Kvalitetsstandard Tekniske hjælpemidler Pleje & Omsorg Godkendt af Social og Sundhedsudvalget 9. februar 2012 Indhold Indhold... 2 Personlig pleje og toiletbesøg... 5 Toiletforhøjer med og uden armlæn

Læs mere

Værd at vide om rednings- og svømmeveste PERSONLIG SIKKERHED TIL SØS WWW.SOESPORT.DK

Værd at vide om rednings- og svømmeveste PERSONLIG SIKKERHED TIL SØS WWW.SOESPORT.DK Værd at vide om rednings- og svømmeveste PERSONLIG SIKKERHED TIL SØS WWW.SOESPORT.DK DENNE BROCURE ER SPONSERET AF BALTIC LIFEJACKETS Brochurens formål Formålet med denne pjece er at give fritidssejlere

Læs mere

Dansk 2011 YOU-Q. Alle rettigheder forbeholdt.

Dansk 2011 YOU-Q. Alle rettigheder forbeholdt. BRUGSANVISNING SAMM Dansk 2011 YOU-Q Alle rettigheder forbeholdt. Informationen, som er givet heri, må ikke mangfoldiggøres og/eller udgives på nogen måde, på tryk, i fotokopi, på mikrofilm eller på nogen

Læs mere

her er nogle skitseringer af min ide bilag 1.

her er nogle skitseringer af min ide bilag 1. ERGONOMSIK Om ergonomisk Når noget er ergonomisk designet betyder det at det er behageligt for kroppen at arbejde med. Det kan være et håndtag der er formet efter fingrene eller det kan være et par sko

Læs mere

Smerte en folkesygdom Næsten 90 % af befolkningen får på et eller andet tidspunkt i livet problemer med muskelsmerter eller knoglelidelser.

Smerte en folkesygdom Næsten 90 % af befolkningen får på et eller andet tidspunkt i livet problemer med muskelsmerter eller knoglelidelser. SAAB Støtte, Aflastning, Afslapning og Bevægelse er slagordene for Malmstolens konstruktion. Menneskets krop er udviklet til et fysisk aktivt liv det tager Malmstolen hensyn til. 4-5 Model 4000 Denne stol

Læs mere

Den store træningsbold

Den store træningsbold Den store træningsbold - træn hele kroppen Af Mette Mølgaard og Lotte Paarup DEN INTELLIGENTE KROP - en sund livsstil i udvikling Kært barn har mange navne Den store træningsbold er kommet for at blive,

Læs mere

Dyner og puder. Vælg med Varefakta fordi der er forskel

Dyner og puder. Vælg med Varefakta fordi der er forskel Dyner og puder Vælg med Varefakta fordi der er forskel Udvalget af dyner og puder i butikkerne er meget stort og kan virke uoverskueligt. Denne pjece er ment som en hjælp til at finde ud af, hvilken type

Læs mere

Kvalitet i flot design

Kvalitet i flot design Q 26 Q 36 Q 46 Q 49 Q 56 Q 58 Q 66 Q 78 Q 88 Q 98 Kvalitet i flot design Flere frontlæssere, endnu bredere modelprogram og nye funktioner 1 DK 2 Frontlæsseren der gør dig stolt Det føles fantastisk den

Læs mere

Entreprenør. Traktor. Truck. Småmaskiner FØRERSÆDER. værsgo at tage plads

Entreprenør. Traktor. Truck. Småmaskiner FØRERSÆDER. værsgo at tage plads Entreprenør. Traktor. Truck. Småmaskiner FØRERSÆDER værsgo at tage plads GRAMMER tilbyder de mest avancerede produkter til alle mobile arbejdspladser fra traktorer, anlægsmaskiner, minimaskiner og gaffeltrucks

Læs mere

Scandi Element. Den fleksible kassedisk

Scandi Element. Den fleksible kassedisk Den fleksible kassedisk altid opdateret Klar til nye teknologier Den teknologiske udvikling går stærkt og kassedisken skal ofte overleve flere generationer terminaludstyr. Vi giver dig fremtidssikring.

Læs mere

GOSA Puder. Produktguide

GOSA Puder. Produktguide 26 _013 Produktguide GOSA Puder Syntetiske fibre Dun/fjer Lyocell Maskinvaskes ved 60 Tørres i tørretumbler Hvordan sover du? Vidste du, at dine sovevaner bestemmer, hvilken pude du skal vælge? Du sover

Læs mere

Hvad er urininkontinens?

Hvad er urininkontinens? Denne informationsfolder handler om urininkontinens og de problemer de forskellige typer af urininkontinens kan medføre. Samtidig er det en vejledning i, hvordan problemet kan afhjælpes med de hjælpemidler,

Læs mere

At-VEJLEDNING ARBEJDSSTEDETS INDRETNING A.1.15. Arbejdspladsens indretning og inventar

At-VEJLEDNING ARBEJDSSTEDETS INDRETNING A.1.15. Arbejdspladsens indretning og inventar At-VEJLEDNING ARBEJDSSTEDETS INDRETNING A.1.15 Arbejdspladsens indretning og inventar November 2008 Erstatter At-meddelelse nr. 1.01.14 af december 1998 og nr. 4.10.2 af november 1985 2 Hvad er en At-vejledning?

Læs mere

Vurdering af Raizer Lift up

Vurdering af Raizer Lift up KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af Raizer Lift up Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet

Læs mere

Giv nattevagten et servicetjek

Giv nattevagten et servicetjek Giv nattevagten et servicetjek Fra tid til anden kan det være en god ide at gennemgå arbejdspladsens funktioner for at vurdere, om noget kan planlægges eller udføres bedre. Dette gælder også planlægning

Læs mere

Big Star Supreme Classic stel, Supreme stel og Big Star S stel

Big Star Supreme Classic stel, Supreme stel og Big Star S stel Brugsanvisning for: Big Star Supreme Classic stel, Supreme stel og Big Star S stel VIGTIGT! GEM BRUGSANVISNINGEN FOR FREMTIDIG BRUG LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR DU ANVENDER VOGNEN! Disse

Læs mere

Kvalitet i flot design Flere frontlæssere, endnu bredere modelprogram og nye funktioner Q26 Q36 Q46 Q49 Q56 Q58 Q66 Q76 Q78 Q88 Q98

Kvalitet i flot design Flere frontlæssere, endnu bredere modelprogram og nye funktioner Q26 Q36 Q46 Q49 Q56 Q58 Q66 Q76 Q78 Q88 Q98 Kvalitet i flot design Flere frontlæssere, endnu bredere modelprogram og nye funktioner Q Q Q Q9 Q Q8 Q Q7 Q78 Q88 Q98 DK Frontlæsseren der gør dig stolt Det føles fantastisk den tilbagevendende oplevelse

Læs mere

Forord. "Ren besked om Børneudstyr". godt nok har teenagepoder, men hvis opmærksomhed dagligt skærpes af standardiseringsopgaver

Forord. Ren besked om Børneudstyr. godt nok har teenagepoder, men hvis opmærksomhed dagligt skærpes af standardiseringsopgaver Forord Vidste du, at der er farlige phtalater i PVC? Og at PVC fx findes i visse barnevognskalecher og hagesmække? Vidste du, at der er organiske opløsningsmidler i vådservietter? Eller at en gåstol kan

Læs mere

Kvalitet i flot design Flere frontlæssere, endnu bredere modelprogram og nye funktioner Q26 Q36 Q46 Q49 Q56 Q58 Q66 Q76 Q78 Q88 Q98

Kvalitet i flot design Flere frontlæssere, endnu bredere modelprogram og nye funktioner Q26 Q36 Q46 Q49 Q56 Q58 Q66 Q76 Q78 Q88 Q98 Kvalitet i flot design Flere frontlæssere, endnu bredere modelprogram og nye funktioner Q Q Q Q9 Q Q8 Q Q7 Q78 Q88 Q98 DK Frontlæsseren der gør dig stolt Det føles fantastisk den tilbagevendende oplevelse

Læs mere

For dit livs bedste nattesøvn. føl komforten, føl støtten, føl TEMPUR

For dit livs bedste nattesøvn. føl komforten, føl støtten, føl TEMPUR For dit livs bedste nattesøvn føl komforten, føl støtten, føl TEMPUR Velkommen til TEMPUR Søvn er afgørende for dit helbred og velbefindende. Giv dig selv dit livs bedste nattesøvn - hver nat! Over hele

Læs mere

Stryker Prime Mobil. Sikker. Effektiv.

Stryker Prime Mobil. Sikker. Effektiv. Mobil. Sikker. Effektiv. Bårer i Prime-serien Kravene til sundhedspersonale har aldrig været større tungere patienter, længere transport, krævende patienter og en forventning om at skabe resultater med

Læs mere