Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Dagsorden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Dagsorden"

Transkript

1 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Dagsorden Mandag den 26. september 2016 kl i lokale 424 Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet Deltagelse Fraværende med afbud Fraværende uden afbud Jens Otto Nystrup Aase Lydiksen Susanne Buch Nielsen Ole Priess Brian Bech Nielsen Anni Simonsen Finn Lyngholm Christensen Ditte Svarre Jakobsen Kristine Axelholm Grünberger Mie Birkkjær Mathiasen

2 2 Åben dagsorden 1. Præsentation af nyt bestyrelsesmedlem. Sagsfremstilling: Velkommen til Mie Birkkjær Mathiasen, der deltager i bestyrelsen for Holstebro Gymnasium og HF for første gang. Mie deltager på den elevplads i bestyrelsen, der ikke har stemmeret og går i 1 K. Ditte Svarre Jakobsen er nu det elevvalgte medlem af skolens bestyrelse, der har stemmeret. Indstilling: Rektor indstiller at bestyrelsesmedlemmerne præsenterer sig selv. Beslutning: Rektors indstilling vedtaget.

3 3 2. Godkendelse af fastsættelsen af elev- og klassetal. Sagsfremstilling: I forbindelse med finansloven for 2012 blev det såkaldte fleksible klasseloft på 28 indført. Ved revisoroptællingen af elever på den 20. skoledag i hvert semester må den gennemsnitlige klassekvotient, på hver årgang og på hver uddannelse som skolen tilbyder, ikke overstige 28. Dette er en betingelse for statens tilskud til uddannelserne. Opmærksomheden henledes igen i år især på den nyoptagne årgang, da der jo af økonomiske grunde ved klassedannelsen disponeres med, at der fra optagelsen i marts 2015 til den 20. skoledag i september sker et svind, men dette er der jo ikke sikkerhed for. En overskridelse af reglerne for den gennemsnitlige klassekvotient kan have store økonomiske konsekvenser (>1½ mio.kr.) og derfor er der blevet gennemført en praksis, hvor bestyrelsen godkender fastsættelsen. I forbindelse med forsommerens aftale om styrkede gymnasiale uddannelser er det besluttet, at opgørelsestidspunktet for klasseloftet i fremtiden er efter grundforløbet (15. november). I år er der 9 klasser på 1.g i ST med 245 elever og altså 7 ledige pladser på nuværende tidspunkt. Desuden er der 3 klasser på 1. hf med 90 elever og altså 6 elever for meget på nuværende tidspunkt. De to uddannelser opgøres hver for sig. På tælledagen udarbejdes en redegørelse for eventuelle afvigelser fra klassetallet som medbringes og uddeles på bestyrelsesmødet. Bilag: Indberetning af 13. september 2016 om opgørelse af klassestørrelser for første klassetrin samt dertil hørende redegørelse for fravigelse af tilskudsbetingelsen for en maksimal klassekvotient. Udleveres på mødet. Indstilling: Formanden har godkendt fastsættelsen af elev- og klassetal. Rektor indstiller at bestyrelsen godkender fastsættelsen af elev- og klassetal. Beslutning: Rektors indstilling godkendt.

4 4 3. Budgetopfølgning ultimo august 2016 og PWC s benchmarkanalyse Sagsfremstilling: Regnskabet for årets første 8 måneder udviser et underskud på ca. kr mod et forventet underskud på cirka samme niveau kr En mindre positiv afvigelse på ca. kr De væsentligste afvigelser blev allerede nævnt i forbindelse med den seneste rapportering ved bestyrelsesmødet i juni 2016, og der er således ikke markante ændringer siden dette møde. Indtægter: En samlet positiv afvigelse på ca. kr Den væsentligste afvigelse er på tilskud og øvrige indtægter primært som følge af periodeforskydninger på taxameteret. Hertil kommer at vi på tælledatoen i foråret havde 5 elever over det budgetterede. Omsætningen i kantinen ligger p.t. lidt under det budgetterede og det må forventes, at dette også vil være tilfældet for året som helhed. Lønomkostninger: En samlet negativ afvigelse på ca. kr Ingen væsentlige afvigelser i forhold til tidligere. Ved skoleårets afslutning er merarbejdet opgjort med et væsentligt fald i forhold til forrige skoleår. Faldet følger budgetforudsætningerne. Øvrige omkostninger: En negativ afvigelse på ca. kr Den væsentligste forklaring er periodisering samt produktionen af skolens nye hjemmeside som også tidligere er omtalt. I det vedtagne budget for 2016 budgetteres med et underskud på ca. kr Som vedtaget af bestyrelsen arbejder ledelsen løbende på at tilpasse skolens omkostninger til de aktuelle indtægter. De væsentligste ændringer i forhold til budget 2016 som de kendes p.t. blev nævnt ved rapporteringen i juni 2016 og på nær en enkelt vil disse ikke blive gennemgået igen. Omkring elevtallet så vil vi dog gøre opmærksom på følgende: I foråret 2016 blev det realiserede elevtal på 755 elever 5 over det budgetterede. Ved indberetningen i september var det realiserede elevtal 45 elever over det budgetterede. Dette har som tidligere omtalt væsentlig økonomisk betydning. I forhold til reglerne om et maksimum på 28 elever i gennemsnit pr. klasse er denne grænse overskredet med 6 elever på HF 1. år. Der kan således være usikkerhed omkring, hvorvidt vi i efteråret vil modtage taxametertilskud for disse 6 elever. Se i øvrigt under pkt. 2 i dagsorden til mødet. På baggrund af ovennævnte er det vores vurdering, at vi med den viden vi har p.t. kan forvente et underskud for 2016 som ikke vil overstige et tidligere nævnt beløb på kr Som det fremgår af balancen, så ligger skolens likviditet fortsat på et tilfredsstillende niveau.

5 5 Indtægter: Faktisk: Budget: Afvigelse: Budget: 2016 Tilskud og øvrige indt Kantinen (43.400) I alt indtægter Omkostninger: Faktisk: Budget: Afvigelse: Budget: 2016 Lønomkostninger: Ledelse og administration Bestyrelse (46) Pedeller Rengøring Undervisning ( ) Sociale klausuler (85.411) Kantinen (29.676) I alt lønomkostninger: ( ) Øvrig drift: Undervisning ( ) Adm. og markedsføring ( ) Bygningsdrift Sociale klausuler (8.440) 0 Kantinen (11.379) Afskrivninger Finansielle indt. og udg (7.671) I alt øvrig drift: ( ) Omkostninger i alt: ( ) Resultat:

6 6 Aktiver: Budget ultimo 2016 Grunde og bygninger Udstyr og inventar Varelager kantinen Materielle anlægsaktiver Tilgodehavender for salg og tjenesteydelser Andre tilgodehavender Tilgodehavender Likvide beholdninger Aktiver Passiver: Budget ultimo 2016 Egenkapital Langfristede gældsforpligtelser/realkreditlån Kortfristet del af langfristet gældforpligtelser Skyldig løn Feriepengeforpligtelse Mellemregning ministeriet Leverandører af varer og tjenesteydelser Anden gæld Kortfristede gældsforpligtelser Gældsforpligtelser Passiver Bilag: Benchmarkanalysen vedhæftes elektronisk. Udvalgte sider vil blive udleveret på mødet. Indstilling: Rektor indstiller at bestyrelsen tager budgetopfølgningen til efterretning Beslutning: Rektors indstilling vedtaget. Orienterede om budgetforudsætningen for skoleåret 2017/ klasser 8 stx og 4 HF.

7 7 Orientering om forslag til finanslov Sagsfremstilling: Tirsdag den 30. august 2015 offentliggjorde statsministeren regeringens forslag til Helhedsplan for Danmark 2025 og finansministeren offentliggjorde samme dag regeringens forslag til finanslov Regeringen lægger op til parallelle forhandlinger om begge forslag. I regeringens forslag til Helhedsplan for Danmark 2025 fremgår at flere skal tage en uddannelse, der giver gode muligheder for job og at kvaliteten i vores uddannelser skal være bedre. Og flere af de unge skal vælge en uddannelse, der er rettet mod job i den private sektor, hvor beskæftigelsesfremgangen især vil finde sted i de kommende år. Vores SU-system skal gøres mere robust over for det stigende antal udlændinge, der søger SU. Regeringen ønsker derfor at omlægge uddannelsesstøtten til et mere robust system, hvor SU-stipendier og rentefrit SU-lån hver udgør halvdelen af det samlede beløb, de studerende får til rådighed fra staten Regeringen nedsætter endvidere et udvalg, der skal se på konkrete modeller for, hvordan tilpasninger i universitetsuddannelserne kan bidrage til bedre uddannelser, der i højere grad matcher efterspørgslen på arbejdsmarkedet. Konkret sigter regeringen blandt andet efter følgende pejlemærker: 1. Bedre match mellem uddannelse og virksomhedernes efterspørgsel på kompetencer og at mindst 60 pct. af de beskæftigede nyuddannede skal ansættes i den private sektor. 2. En veluddannet arbejdsstyrke med flere år på arbejdsmarkedet og hvor mindst 50 pct. af de 30-årige skal have afsluttet en videregående uddannelse og hvor mindst 60 pct. af de studerende på de videregående uddannelser skal færdiggøre deres uddannelse inden for normeret tid. 3. Nyuddannede skal hurtigt i job, hvor beskæftigelsen for nyuddannede skal være mindst på niveau med gennemsnittet for den erhvervsaktive befolkning, når der tages hensyn til konjunkturudviklingen. 4. Højere kvalitet og læringsudbytte på uddannelserne hvor studerende skal studere mindst 37 timer om ugen. 5. Bedre adgang til gode uddannelser i alle regioner og at andelen af 30-årige med en videregående uddannelse skal øges i alle landets regioner. I forslag til finanslov for 2017 følges den retning, der blev lagt ved finanslov Som noget nyt gøres det omdiskuterede omprioriteringsbidrag på to pct. årligt permanent. Det har ellers tidligere været sat til at udløbe i 2019, så vi kunne se en ende på spare øvelsen. Sammenlagt med reduktioner i taxametrene, som de almene gymnasier skal betale som følge af aftalen om finansiering af erhvervsuddannelsesreformen, resulterer det i, at det almene gymnasium i år skal spare omkring 400 mio. kr. Dette presser gymnasierne i en tid, hvor man skal implementere en ambitiøs gymnasiereform. Dertil kommer, at reformen næppe er fuldt finansieret.

8 8 Bilag: Oversigt over takster som de kendes p.t. ST Grundtilskud 2-årig hf Forventede takster, 2017-priser Undervisningstaxameter Færdiggørelsestaxameter Fællesudgiftstaxameter Bygningstaxameter Socialt taxameter Socialt taxameter Socialt taxameter Pædagogikumtilskud Særlige A-niveau fag Basistilskud Uddannelsestypetilskud Uddannelsestypetilskud Geografisk grundtilskud Undervisningstaxameter Færdiggørelsestaxameter Fællesudgiftstaxameter Bygningstaxameter Indstilling: Rektor indstiller, at bestyrelsen drøfter regeringens initiativer, og eventuelle gode ideer, der kan indarbejdes i budget 2017 hvis finanslov 2017 vedtages i overensstemmelse med forslaget til finanslov Beslutning: Rektors indstilling vedtaget. Der er accept af et underskud i Der er et ønske om, at der ved bestyrelsesmødet i december 2016 fremlægges en plan/oversigt over den forventede udvikling i de kommende år med henblik på at opnå balance på driften.

9 9 4. Orientering om revisorerklæringen vedrørende Lectio. Sagsfremstilling: Holstebro Gymnasium og HF fik den 3. august 2016 brev fra en af de 3 skoler, der havde søgt om systemrevisionserklæring med hjælp fra PWC. I brevet fik vi oplyst, at de nu havde modtaget erklæringen og at godkendelsen efter aftale med Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling med rektors underskrift kan udstrækkes til hver af 131 skoler. Det betyder at udgiften til revisor (PWC) bliver beskedne kr kr. for hver skole. Revisorerklæringen er et meget langt dokument, der beskriver opbygning og arbejdsgange i Lectio, og som vurderer hensigtsmæssighed og sikkerhed. Erklæringen gælder i 2 år, altså til 30. juni Systemrevisionserklæringen af Lectio fremgår desuden af hjemmesiden hos Ministeriets Styrelse for IT og læring (STIL). Processen har her i sidste omgang været tilfredsstillende og med et tilfredsstillende resultat. Der mangler blot en egentlig kontrakt, så er dette problemfelt fuldstændigt lukket. Indtil EU s persondataforordning træder i kraft i maj Bilag: Systemrevisionserklæring fra PWC af 30. juni Fremsendes kun elektronisk. Indstilling: Rektor indstiller at bestyrelsen tager systemrevisionserklæringen til efterretning. Beslutning: Rektors indstilling vedtaget.

10 10 5. Nyt om implementering af aftale om styrkede gymnasiale uddannelser. Sagsfremstilling: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling har i sommeren 2016 udsendt 3 dokumenter, der viser hvorledes implementeringen af reformen vil foregå. Det ene dokument viser, at implementeringen med lovgivningsproces, bekendtgørelsesproces og udarbejdelse af læreplaner bliver meget komprimeret. Som alt andet politisk arbejde bliver processerne jo sat i stå, såfremt der kommer et folketingsvalg undervejs. Der har ultimo august været afholdt informationsmøder i sektoren, hvor det var begrænset med faktuelle nyheder. Der var i højere grad tale om en kommenteret gennemgang af dele af aftaleteksten. Lovforslaget, der er modtaget på skolen, høres i september måned, forventes fremsat i november, og vedtaget ultimo december Det forventes at bekendtgørelserne høres i november, og udstedes sammen med læreplaner i løbet af foråret Læreplanerne forventes at være i høring i februar, så det er nok mere realistisk at håbe på at arbejdet er færdigt inden sommerferien Samtidigt med ovenstående, men inden resultaterne foreligger, gennemfører Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling en række konferencer for lærere og ledere om skoleudvikling i praksis og faglig udvikling i praksis. Implementeringsprocessen foregik på samme måde ved 2005 reformen, og blev af centrale aktører beskrevet som vi asfalterer mens vi kører, og det er nok et rammende billede, bortset fra at vi kører lidt hurtigere denne gang. Den lokale beslutningsproces på Holstebro Gymnasium og HF er indskrevet i ministeriets forventede tidsplan og vedlægges som bilag. Foruden at drøfte sagen med elevrådet fremgår det, at både pædagogisk råd, studieretningsudvalgene og MIO drøfter hvilke studieretninger skolen kan/bør tilbyde inden rektor foretager sin indstilling til bestyrelsen, som træffer beslutningen på det ekstraordinære møde den 2. november 2016 klokken 15. Det andet dokument, som Ministeriet har udsendt vedrører indberetningen af udbud som skolen skal foretage til Optagelse.dk i perioden fra den 12. oktober til den 23. november 2016 med vores udbud for skoleåret 2017/18.Dette udbud besluttes som bekendt på det ekstraordinære bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF i november. Som følge af den politiske aftale af 3. juni 2016 om styrkede gymnasiale uddannelser, forventes der indført nye regler for udbud af studieretninger og fag på de treårige gymnasiale uddannelser og for udbud af fagpakker og fag på hf. For gymnasieområdet gælder det, at de hidtidige muligheder for udbud af studieretninger forventes begrænset til en række centralt fastlagte studieretninger på de enkelte uddannelser. De centralt fastlagte studieretninger fremgår af side i aftaleteksten og af 26 samt bilag 1 i det udkast til forslag om lov om de gymnasiale uddannelser, som blev sendt i høring d. 26. august Da lovforslaget om de gymnasiale uddannelser forventes vedtaget med ikrafttrædelse fra skoleåret , skal institutionernes indberetning af udbud for det kommende skoleår , altså ske senest den 23. november, og foretages i henhold til det forventede regelgrundlag.

11 11 Derudover skal institutionerne som tidligere indberette følgende: - Udbud af 2. fremmedsprog i stx - Udbud af kunstnerisk fag (stx) - Udbud af praktisk-musisk fag (hf), herunder (som følge af den politiske aftale) også idræt Det tredje dokument, som UVM har udsendt, har til hensigt at bringe klarhed over optagelsesprocessen fra Der er én A4 side, der kombinerer folkeskolens (og uden at nævne det også UU s) aktiviteter og kravene til eleverne med adgangsvejene til en række ungdomsuddannelser (hvor HF dog tilsyneladende er gledet helt ud). Rent grafisk er der nok ikke tale om en hel værdifri oversigt. Bilag: Mødevirksomhed på Holstebro Gymnasium og foreløbig tidsplan for lovgivning, bekendtgørelser og øvrig implementering af politisk aftale om styrkede gymnasiale uddannelser fra 3. juni 2016 Informationsbrev om indberetning af udbud af 31. august 2016 Vejene til ST, HH og HT. Udateret - modtaget i sommeren 2016 Indstilling: Rektor indstiller at bestyrelsen tager orienteringen om planerne om implementeringen af gymnasiereform 2017 til efterretning. Beslutning: Rektors indstilling vedtaget.

12 12 6. Evt. og meddelelser. Skolestartsbrev fra Ministeren Ellen Trane Nørby Dagsorden til bestyrelsesmøder udsendes fremover kun pr. mail. Holstebro, den 26. september 2016 Jens Otto Nystrup Aase Lydiksen Susanne Buch Nielsen Ole Priess Brian Bech Nielsen Anni Simonsen Mie Birkkjær Mathiasen Ditte Svarre Jakobsen Finn Lyngholm Christensen Kristine Axelholm Grünberger

3. Bestyrelsens stillingtagen til udpegning af bestyrelsesmedlemmer ved selvsupplering

3. Bestyrelsens stillingtagen til udpegning af bestyrelsesmedlemmer ved selvsupplering 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Torsdag den 31. maj 2018 kl. 9.30 11.30. Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet. Dagsorden 1. Velkommen til den nye bestyrelse 2. Konstituering af

Læs mere

3. Orientering om ansøgersituationen 15. marts 2017 og klassedannelsen

3. Orientering om ansøgersituationen 15. marts 2017 og klassedannelsen 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Torsdag den 23. marts 2017 kl. 9.30 11.30. Dagsorden 1. Holstebro Gymnasium og HF årsrapport 2016 2. Budgetopfølgning ultimo februar 2017 3. Orientering om

Læs mere

1. Orientering om oprettelse af studieretninger i 1. g november Pligt til at registrere institutionens reelle ejere senest 1.

1. Orientering om oprettelse af studieretninger i 1. g november Pligt til at registrere institutionens reelle ejere senest 1. 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Onsdag den 30. november 2017 kl. 9.30 11.30 Dagsorden 1. Orientering om oprettelse af studieretninger i 1. g november 2017 2. Godkendelse af indberetning

Læs mere

6. Godkendelse af værdigrundlag og præsentation af kvalitetssikringsplan

6. Godkendelse af værdigrundlag og præsentation af kvalitetssikringsplan 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Mandag den 19. marts 2018 kl. 9.30 11.30. Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet. Dagsorden 1. Holstebro Gymnasium og HF årsrapport 2017 2. Budgetopfølgning

Læs mere

Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Dagsorden

Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Dagsorden 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Dagsorden Torsdag den 8. december 2016 kl. 9.30 11.30 i lokale 424 Der serveres julefrokost i slutningen af mødet. Deltagelse Fraværende med afbud Fraværende

Læs mere

1. Oplæg om egenkapital og likviditet på selvejende gymnasier v/kim Vorret, statsautoriseret revisor, PwC

1. Oplæg om egenkapital og likviditet på selvejende gymnasier v/kim Vorret, statsautoriseret revisor, PwC 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Torsdag d. 13. december 2018 kl. 9.30 11.30 Dagsorden 1. Oplæg om egenkapital og likviditet på selvejende gymnasier v/kim Vorret, statsautoriseret revisor,

Læs mere

Bestyrelsesmøde 20. september 2016 kl i lokale Referat. Afbud fra Dorthe Wille og Alex Bingler

Bestyrelsesmøde 20. september 2016 kl i lokale Referat. Afbud fra Dorthe Wille og Alex Bingler Bestyrelsesmøde 20. september 2016 kl. 17-19 i lokale 13.28 Afbud fra Dorthe Wille og Alex Bingler Referat Orientering fra formanden Lectio er systemrevideret og godkendt. UU giver i sit hæfte Fremtidsparat,

Læs mere

Onsdag den 20. marts 2019 kl Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet. Dagsorden. 1. Holstebro Gymnasium og HF årsrapport 2018

Onsdag den 20. marts 2019 kl Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet. Dagsorden. 1. Holstebro Gymnasium og HF årsrapport 2018 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Onsdag den 20. marts 2019 kl. 9.30 11.30. Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet. Dagsorden 1. Holstebro Gymnasium og HF årsrapport 2018 2. Budgetopfølgning

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 22. september 2014 kl. 16.00 i lokale A121, samme lokale som tidligere men med nyt nummer. Dagsorden: Pkt.

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 2. november 2016 kl

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 2. november 2016 kl Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 2. november 2016 kl. 16.00-19.00 Afbud: Lotte Thøgersen kom som meddelt senere til mødet. 1. Underskrivelse af referat fra mødet den 8. september

Læs mere

Finansieringen af FGU-aftalen Fjernundervisning på GSK Lønstigninger i OK18 Statens indkøbsbesparelse

Finansieringen af FGU-aftalen Fjernundervisning på GSK Lønstigninger i OK18 Statens indkøbsbesparelse Som noget nyt vil bidraget i 2022 blive tilbageført fuldt ud til uddannelsesområdet, dog uden nogen garanti for, hvor stor en del der tilbageføres til de respektive områder, hvor det er høstet. Omprioriteringsbidraget

Læs mere

1. Præsentation af nyt bestyrelsesmedlem og orientering om ansættelse af ny uddannelsesleder.

1. Præsentation af nyt bestyrelsesmedlem og orientering om ansættelse af ny uddannelsesleder. 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Onsdag den 21. september 2017 kl. 9.30-12.00. Dagsorden 1. Præsentation af nyt bestyrelsesmedlem og orientering om ansættelse af ny uddannelsesleder. 2. Elev-

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 26. september 2017 kl. 16.00 i lokale A229 - det nye konferencelokale Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse

Læs mere

Uddannelsernes kvalitet og match Ambitioner for de videregående uddannelser. Altingets Uddannelsespolitiske Netværk 11.

Uddannelsernes kvalitet og match Ambitioner for de videregående uddannelser. Altingets Uddannelsespolitiske Netværk 11. Uddannelses- og Forskningsudvalget 2016-17 UFU Alm.del Bilag 13 Offentligt Uddannelsernes kvalitet og match Ambitioner for de videregående uddannelser Altingets Uddannelsespolitiske Netværk 11. oktober

Læs mere

Private gymnasier og studenterkurser Departementet. Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017

Private gymnasier og studenterkurser Departementet. Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017 Private gymnasier og studenterkurser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget

Læs mere

Private gymnasier og studenterkurser Departementet

Private gymnasier og studenterkurser Departementet Private gymnasier og studenterkurser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget for 2017

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 13. juni 2017 kl. 16.00 i konferencelokalet Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse af referat fra

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium onsdag den 8. november 2017 kl

Referat af møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium onsdag den 8. november 2017 kl Referat af møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium onsdag den 8. november 2017 kl. 16-19. Afbud: Ingen. 1. Underskrivelse af referat fra bestyrelsens møde den 7. september 2017 Referatet blev underskrevet.

Læs mere

Informationsbrev om indberetning af udbud 2016

Informationsbrev om indberetning af udbud 2016 Til institutionens leder Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr.: 29634750 Informationsbrev

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Afbud: Gitte Høj Nielsen. 1. Velkommen til Laura Borum, 3.f der er udpeget til bestyrelsen af elevrådet

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE

AALBORG KATEDRALSKOLE AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde torsdag d. 15. september 2016 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Stinna Toft,

Læs mere

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 15. september 2016 (kl. 17:00-19:00)

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 15. september 2016 (kl. 17:00-19:00) 8. september 2016 Til bestyrelsen for Alssundgymnasiet Sønderborg: Jens Jørgen Nielsen, Linak (formand) Claus Christensen, Broager skole (næstformand) Tage Petersen, Sønderborg Kommune Arne Bilberg, Syddansk

Læs mere

Bilag 3. Bestyrelsesmøde 13. december 2017 kl i lokale Referat i kursiv

Bilag 3. Bestyrelsesmøde 13. december 2017 kl i lokale Referat i kursiv Bilag 3 Bestyrelsesmøde 13. december 2017 kl. 17-19 i lokale 2.18 Referat i kursiv Elevrådet har udpeget Oscar Maloney 3b (m. stemmeret) og Bjarke Ziegler 1a (u.stemmeret) til bestyrelsen. 1. Godkendelse

Læs mere

Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde

Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Vesterbro 14, st. th. 9000 Aalborg Tlf. 99 300 100 vuc@vucnordjylland.dk www.vucnordjylland.dk Den 15. december 2015 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet.

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet. Mødeindkaldelse 18. juni 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: Tirsdag den 24. juni Tid: 16.00 18.00 Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale

Læs mere

Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017

Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017 Institutioner der udbyder almengymnasiale uddannelser Danske Gymnasier Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering

Læs mere

Bilagsmateriale - bestyrelse

Bilagsmateriale - bestyrelse Bilagsmateriale - bestyrelse Budget 2015 VUC Aarhus Forudsætninger til budget 2015 Årselever Bilag 1. Årselever Resultatopgørelse Bilag 2. Bilag 3. Bilag 4. Bilag 5. Bilag 6. Bilag 6.A. Samlet budget VUC

Læs mere

DAGSORDEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 1-12-2008 kl. 16.00 på lærerværelset

DAGSORDEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 1-12-2008 kl. 16.00 på lærerværelset DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 1-12-2008 kl. 16.00 på lærerværelset Medlemmer: Birger Hansen (formand) Henrik Bertelsen Preben Dahlgaard Allan Næs Gjerding Torben Iversen

Læs mere

Tabel 1 Samlede besparelser for de gymnasiale uddannelser

Tabel 1 Samlede besparelser for de gymnasiale uddannelser Detaljeret gennemgang af finanslovsforslag 2011 samt dispositionsbegrænsning 2010 Regeringens forslag til finanslov 2011 blev offentliggjort tirsdag den 24. august 2010. Der er ingen egentlige overraskelser

Læs mere

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro.

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland den 30. september 2016 Godkendt referat af bestyrelsesmøde fredag den 16. september 2016 kl. 10-12 i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Afbud: Palle

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 20. september 2015 kl ca

Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 20. september 2015 kl ca Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 20. september 2015 kl. 16.00 ca. 18.00. 1. Godkendelse af dagsorden og underskrift af referat fra møde 8.juni 2016. Referat vedlagt som bilag 1.

Læs mere

Bilagsmateriale. Budget Aarhus HF & VUC. Forudsætninger til budget Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget Aarhus HF & VUC

Bilagsmateriale. Budget Aarhus HF & VUC. Forudsætninger til budget Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget Aarhus HF & VUC Bilagsmateriale Budget 2018 Aarhus HF & VUC Forudsætninger til budget 2018 Årselever Bilag 1. Årselever Resultatopgørelse Bilag 2. Bilag 3. Bilag 4. Bilag 5. Bilag 6. Samlet budget Aarhus HF & VUC Oversigt

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 7.september 2016 Tid: kl. 16.00 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Musa Kekec Dorte Merete Juel Hansen Carsten Riskjær Jakobsen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 11. december 2018 kl

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 11. december 2018 kl 14. december 2018 Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 11. december 2018 kl. 16.00 Deltagere: Gert Meyer Madsen, Steffen Rasmussen, Torben Petersen, Morten Pape

Læs mere

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse MG Maribo Gymnasium Referat af Bestyrelsesmøde 12.12.2011, kl. 1619 Deltagere: Hans Stige, Vibeke Grave, Henrik Andreasen, Ellen Sørensen, Leise Buhl, Rasmine A. Rasmussen, Andreas Abildtrup, Lars Jørgensen

Læs mere

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30)

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30) Sønderborg d. 10. dec. 2018 Til bestyrelsen for Alssundgymnasiet Sønderborg: Jens Jørgen Nielsen, Linak (selvsupplerende) Claus Christensen, Broager skole Thomas Worm Larsen, Sønderborg Kommune Ib Christensen,

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 20. september 2016 kl. 16.00 i lokale A121, Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 31. maj 2016 kl

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 31. maj 2016 kl 2. juni 2016 Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 31. maj 2016 kl. 16.00 I forbindelse med mødet serveres sandwich, vand og kaffe/te Eventuelle afbud til pr@nakskov-gym.dk

Læs mere

Finanslovsforslag for konsekvenser for gymnasieuddannelserne

Finanslovsforslag for konsekvenser for gymnasieuddannelserne Finanslovsforslag for 2017 - konsekvenser for gymnasieuddannelserne Samlet skæres de gymnasiale uddannelser med mere end 535 mio. kr. hhx får herefter 70 mio. kr. tilbage De almene gymnasier skæres 400

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 9. december 2014 kl

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 9. december 2014 kl 17. december 2014 Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 9. december 2014 kl. 16.00 Deltagere: Gert Meyer Madsen, Steffen Rasmussen, Troels Bruun-Hansen, Torben Petersen,

Læs mere

Bilagsmateriale. Budget VUC Aarhus. Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget VUC Aarhus. Oversigt over områdebudgetter

Bilagsmateriale. Budget VUC Aarhus. Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget VUC Aarhus. Oversigt over områdebudgetter Bilagsmateriale Budget 2017 VUC Aarhus Årselever Bilag 1. Årselever Resultatopgørelse Bilag 2. Bilag 3. Bilag 4. Bilag 5. Bilag 6. Samlet budget VUC Aarhus Oversigt over områdebudgetter Budget for det

Læs mere

Fakta om Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15)

Fakta om Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15) Fakta om Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15) Den 26. august 2014 fremsatte Regeringen Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15) og Undervisningsministeriet offentliggjorde takstkatalog for Finanslov

Læs mere

FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2016

FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2016 FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2016 SKOLER KOMBINERET MED EFTERSKOLER INDGÅR IKKE Indledning Folkehøjskolerne tilbyder voksne elever undervisning og samvær på kurser, hvis hovedsigte er folkelig oplysning.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 16. september 2014 kl

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 16. september 2014 kl 22. september 2014 Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 16. september 2014 kl. 16.00 Deltagere: Gert Meyer Madsen, Troels Bruun-Hansen, Torben Petersen, Gertrud

Læs mere

Bilag til budget 2008

Bilag til budget 2008 Bilag 1 Bestyrelsesmøde 20. december 2007 Bilag til budget 2008 1. Baggrund for budgettet 2. Budget 2008 og SGs visioner 3. Større investeringer 4. Eksempler på ændringer i budgetforudsætningerne 5. Sammenfatning

Læs mere

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 19. juni 2013

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 19. juni 2013 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 19. juni 2013 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat af bestyrelsens møde den 21. marts 2013 2. Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 3. Nyt

Læs mere

Sektorregnskab for voksenuddannelsescentre 2009

Sektorregnskab for voksenuddannelsescentre 2009 Sektorregnskab for voksenuddannelsescentre 2009 1. Indledning Voksenuddannelsescentrene omfatter institutioner, der er godkendt af undervisningsministeren til at udbyde og varetage undervisningen til studentereksamen,

Læs mere

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet vedr. regnskabsaflæggelse 2. Godkendelse af årsregnskab/årsrapport 2014 3. Godkendelse af revisionsprotokollat

Læs mere

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 13-1-2011 kl. 16.

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 13-1-2011 kl. 16. DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 13-1-2011 kl. 16.00 Medlemmer: Birger Hansen Torben Iversen Susanna Lange Jonna Lynge Kristian Knakkergaard Nielsen Vagn Nørgaard Arne

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts 2012. kl. 16.00 19.30. Afbud: Arne Kjær, Anne-Marie Illum, Patrick Strunge Andersen. Statsautoriseret revisor Allan Hess Andersen

Læs mere

Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet

Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om Finanslovforslaget

Læs mere

Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018

Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018 Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Folkehøjskolerne aflægger regnskab i henhold til bestemmelserne i bekendtgørelse nr. 1234 af 04/12/2006.

Folkehøjskolerne aflægger regnskab i henhold til bestemmelserne i bekendtgørelse nr. 1234 af 04/12/2006. 1. Indledning Folkehøjskolerne tilbyder voksne elever undervisning og samvær på kurser, hvis hovedsigte er folkelig oplysning. Undervisningen gennemføres inden for rammerne af et kostskolemiljø jf LBK

Læs mere

Folkehøjskolernes regnskab 2013

Folkehøjskolernes regnskab 2013 1. Indledning Folkehøjskolerne tilbyder voksne elever undervisning og samvær på kurser, hvis hovedsigte er folkelig oplysning. Undervisningen gennemføres inden for rammerne af et kostskolemiljø jf LBK

Læs mere

Notat om finanslovsforslag 2012

Notat om finanslovsforslag 2012 Notat om finanslovsforslag Nedenstående gennemgang er udarbejdet på baggrund af regeringens forslag til finanslov for. Hvis regeringen er en anden efter valget den 15. september, vil der komme et ændringsforslag/nyt

Læs mere

FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2017

FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2017 FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2017 SKOLER KOMBINERET MED EFTERSKOLER INDGÅR IKKE Indledning Folkehøjskolerne tilbyder voksne elever undervisning og samvær på en lang række forskellige kurser. Kurserne har

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 19. marts 2018

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 19. marts 2018 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 19. marts 2018 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Sankt Jørgens Gade 5 DK-9000 Aalborg Telefon 96 31 37 70 Cvr nr.: 29553270 E-mail: adm@katedralskolen.dk Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 13.12. 2018 kl. 16.30

Læs mere

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område.

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område. Til institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Bilag 2. Budget Budget Tom Ebbe Jakobsen

Bilag 2. Budget Budget Tom Ebbe Jakobsen Indhold Resultatbudget Likviditetsbudget Flerårsbudget Årselevtal 2019 For 2019 kan der opstilles følgende elevtal sammenlignet med de foregående år: Der er en vis usikkerhed omkring elevtallet ikke mindst

Læs mere

Referat 16. september 2013

Referat 16. september 2013 Referat 16. september 2013 Bestyrelsesmøde nr. 32, onsdag den 11. september 2013 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Til stede Bo Hilsted, Svend Erik Søegaard, Kirsten Horn, Isabella

Læs mere

Taxametersystemet helt enkelt

Taxametersystemet helt enkelt Taxametersystemet helt enkelt I det følgende gennemgås erhvervsskolernes primære finasieringskilder. Baggrund Den 1. januar 1991 overgår erhvervsskolerne til selveje og skal hermed vænne sig til at deres

Læs mere

Resultatopgørelse pr. 31. marts 2013

Resultatopgørelse pr. 31. marts 2013 Bilag 35.5.1. Bestyrelsesmødet 23.04.13 Resultatopgørelse pr. 31. marts 2013 Realiseret Budgetteret Afvigelse ift. budget Sidste år Omsætning 25.814.263 25.790.276 23.987 28.048.431 Løn -15.914.510-16.640.207

Læs mere

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område.

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område. Til institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Bestyrelsesmøde 2.oktober 2012 Kl : Møde på rektors kontor Kl : Spisning i Bangs Have

Bestyrelsesmøde 2.oktober 2012 Kl : Møde på rektors kontor Kl : Spisning i Bangs Have MG Maribo Gymnasium Bestyrelsesmøde 2.oktober 2012 Kl. 1618.30: Møde på rektors kontor Kl. 1920.30: Spisning i Bangs Have Deltagere: Hans Stige, Vibeke Grave, HansOle Sørensen, Henrik Andreasen, Leise

Læs mere

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 9. december 2014 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Hüdaverdi

Læs mere

Implementering af gymnasiereformen

Implementering af gymnasiereformen Implementering af gymnasiereformen Birte Iversen Kontorchef Gymnasie- og Tilsynskontoret Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Side 1 Særlige fokuspunkter Skoleudvikling i praksis (SIP) Retningsgivende

Læs mere

Foreløbigt budget Århus Statsgymnasium

Foreløbigt budget Århus Statsgymnasium Århus Statsgymnasium 1. december 2016 j.nr. 2241/CE Foreløbigt budget 2017 Århus Statsgymnasium 1. Indledning I det følgende beskrives udkast til foreløbigt budget 2017 for Århus Statsgymnasium. Det er

Læs mere

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 21. marts 2018 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet med orientering om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen

Læs mere

Baggrundsnotat: Tilskudsmodeller på andre skoleområder herunder socialt taxameter på gymnasieområdet. I. Indledning. Højskolerne

Baggrundsnotat: Tilskudsmodeller på andre skoleområder herunder socialt taxameter på gymnasieområdet. I. Indledning. Højskolerne Baggrundsnotat: Tilskudsmodeller på andre skoleområder herunder socialt taxameter på gymnasieområdet I. Indledning Efterskoleforeningens arbejdsgruppe om revision af tilskud skal iflg. kommissoriet udarbejde

Læs mere

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling 4. Økonomi efter 1. kvartal Sagsfremstilling Indledende bemærkninger Det indstilles til bestyrelsen under dagsordenens punkt 9, at der optages et realkreditlån på 1mia. kr. i. Det er 500 mio. kr. mere,

Læs mere

I kan læse finanslovforslaget for 2019 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside:

I kan læse finanslovforslaget for 2019 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside: Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget

Læs mere

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl Protokol for møde i bestyrelsen for 18.03.2019 kl. 16.00 kl. 19.00 Medlemmer: Jens Engelbrecht Mortensen Karen Louise Erichsen Marcus Foget Bøjer Julie Valentin Lukassen Lars Kold Jensen Thomas Frost Andersen

Læs mere

PROTOKOL. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl

PROTOKOL. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl PROTOKOL for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium 21.03.2016 kl. 19.00 kl. 21.00 Medlemmer: Jens Engelbrecht Mortensen Jytte Nielsen Magnus Riskjær Andreas Frost Andersen Lars Kold Jensen Thomas Frost

Læs mere

Årligt antal der ved optag ikke opfylder krav Stx Hf Stx Hf 8% 4%

Årligt antal der ved optag ikke opfylder krav Stx Hf Stx Hf 8% 4% Karakterkrav på i dansk og matematik på 4 for stx og 2 for hf Procentdel der ved optag ikke opfylder krav Årligt antal der ved optag ikke opfylder krav Stx Hf Stx Hf 8% 4% 2 566 370 1 2 2 Dette er en vurdering

Læs mere

MULERNES LEGATSKOLE Gillestedvej Odense NØ

MULERNES LEGATSKOLE Gillestedvej Odense NØ MULERNES LEGATSKOLE Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Telefon: 66 10 26 42 - E-mail: mail@mulerne-gym.dk - www.mulerne-gym.dk Referat af møde i Bestyrelsen tirsdag den 24. september 2019 Til stede var: Hans

Læs mere

PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2014. Rødovre Gymnasium

PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2014. Rødovre Gymnasium PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2014 Til ledelsen på de almengymnasiale institutioner i Danmark 21. september 2015 PwC's benchmarkanalyse for gymnasier 2014 Vi har her fornøjelsen at sende dig

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. JANUAR, 2015

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. JANUAR, 2015 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. JANUAR, 2015 Til stede: Palle Broman, Huno K. Jensen, Erik Olesen, Laurits Lykkeskov Gran, Thea Karoline Marx, Helle Risvig Nielsen. Afbud: Steffen Lange, Britta

Læs mere

Institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018

Institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018 Institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 Sagsfremstilling Driftsresultatet efter 1. halvår viser et overskud på godt 65 mio. kr., hvilket er 74 mio. kr. bedre end det budgetterede underskud

Læs mere

OK13, skoleøkonomi og efterspørgsel på arbejdskraft

OK13, skoleøkonomi og efterspørgsel på arbejdskraft OK13, skoleøkonomi og efterspørgsel på arbejdskraft Indhold Forhistorie... 1 Skolernes økonomi... 1 Antal pensioneringer/antal elever... 3 Bekendtgørelsesændringer... 4 Den nye overenskomst... 5 Konklusion...

Læs mere

Folkehøjskolernes regnskab 2015

Folkehøjskolernes regnskab 2015 1. Indledning Folkehøjskolerne tilbyder voksne elever undervisning og samvær på kurser, hvis hovedsigte er folkelig oplysning. Undervisningen gennemføres inden for rammerne af et kostskolemiljø jf LBK

Læs mere

Bilag Økonomirapport. Regnskab august 2017 ØKONOMI

Bilag Økonomirapport. Regnskab august 2017 ØKONOMI Bilag 6.5 20171211 Økonomirapport Regnskab august 2017 ØKONOMI Indhold Konklusion... 3 Indtægter... 4 Omkostninger... 4 Finansielle poster... 8 Balance... 8 Likviditet... 9 Tabel 1. Overblik... 3 Tabel

Læs mere

Folkehøjskolernes regnskab 2014

Folkehøjskolernes regnskab 2014 1. Indledning Folkehøjskolerne tilbyder voksne elever undervisning og samvær på kurser, hvis hovedsigte er folkelig oplysning. Undervisningen gennemføres inden for rammerne af et kostskolemiljø jf LBK

Læs mere

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 24-03-2010 kl. 18.00 på lærerværelset

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 24-03-2010 kl. 18.00 på lærerværelset DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 24-03-2010 kl. 18.00 på lærerværelset Medlemmer: Birger Hansen (formand) Preben Dahlgaard Torben Iversen Joe Jensen Susanna Lange Jonna

Læs mere

PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for Rødovre Gymnasium

PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for Rødovre Gymnasium PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2015 Til ledelsen på de almengymnasiale institutioner i Danmark 15. august 2016 PwC's benchmarkanalyse for gymnasier 2015 Vi har her fornøjelsen at sende dig PwC

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Referat

Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Referat Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Referat Mødedato: 10. september 2018 Mødested: Århus Katedralskole Mødetidspunkt: kl. 16:15 Sluttidspunkt: kl. 19.00 Til stede: Per Krogh Hansen (formand), Niels Erikstrup

Læs mere

Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30.

Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30. Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30. Deltagere: Kirsten Ravn Bundgaard, Peter Hansen, Susan Vonsild, Rune Carstensen, Steen Madsen, Emina Bodil

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 11. september 2018 kl

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 11. september 2018 kl 13. september 2018 Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 11. september 2018 kl. 16.00-18.00 Deltagere: Gert Meyer Madsen, Steffen Rasmussen, Thomas Krag, Anders

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium tirsdag den 13. december 2016 kl

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium tirsdag den 13. december 2016 kl Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium tirsdag den 13. december 2016 kl. 16.00-19.00 Afbud: Helle Vestergaard, Lotte Thøgersen og Helle Lindkvist. 1. Underskrivelse af referat fra møde den

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde tirsdag d. 15. december 2015 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Stinna Toft,

Læs mere

Referat. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 27-5-2013 kl. 17.00

Referat. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 27-5-2013 kl. 17.00 Referat for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 27-5-2013 kl. 17.00 Medlemmer: Johannes Balsby Krøyer Birger Hansen Astrid Kær Rishøj Torben Iversen Thomas Frost Andersen Jonna Lynge Vagn

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 5. OKT, 2016

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 5. OKT, 2016 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 5. OKT, 2016 Til stede: Steffen Lange, Britta Riishede, Palle Broman, Erik Olesen, Mathies Jæger Andresen, Mette Hosbond Kristensen og Helle Risvig Nielsen. I mødet

Læs mere

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus kl på lærerværelset

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus kl på lærerværelset DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 12-6-2007 kl. 16.00 på lærerværelset Medlemmer: Birger Hansen (formand) Henrik Bertelsen Preben Dahlgaard Allan Næs Gjerding Torben Iversen

Læs mere

3. Økonomiopfølgning 2012 Administrationschef Jens Otto Hundsdahl redegør på mødet for forårsopfølgningen.

3. Økonomiopfølgning 2012 Administrationschef Jens Otto Hundsdahl redegør på mødet for forårsopfølgningen. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 14. maj 2012, klokken 15.00 17.00 Mødet foregår i mødelokalet på VUC i Holstebro 1. Godkendelse af referat Der er ikke indkommet kommentarer til sidste referat 2.

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Formål Resultatlønskontrakt for rektor er et af bestyrelsens styringsredskaber. Den understøtter dialogen mellem bestyrelsen og ledelsen

Læs mere

1. at Bestyrelsen godkender referatudkast af bestyrelsesmødet 21. marts 2013.

1. at Bestyrelsen godkender referatudkast af bestyrelsesmødet 21. marts 2013. Pkt. nr. 1. Overskrift: Protokol 1. at Bestyrelsen godkender referatudkast af bestyrelsesmødet 21. marts 2013. Referatet blev godkendt. Ingen Referat af bestyrelsesmødet 21/3 2013. Pkt. nr. 2. Overskrift:

Læs mere

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 3-12-2007 kl. 16.00 på lærerværelset

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 3-12-2007 kl. 16.00 på lærerværelset DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 3-12-2007 kl. 16.00 på lærerværelset Medlemmer: Birger Hansen (formand) Henrik Bertelsen Preben Dahlgaard Allan Næs Gjerding Torben Iversen

Læs mere