Præmiering 2011 GRØNDALSVEJ 27

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Præmiering 2011 GRØNDALSVEJ 27"

Transkript

1 Der var smukke ord til smukke bygninger, da Frederiksberg Kommune mandag den 19. december uddelte hæder til nogle af kommunens mange smukke bygningsværker. Komitéen bedømte denne gang bygninger, der er opført mellem oktober 2009 og oktober 2011 og fineste hæder gik til KU LIFEs nye bygning Skov & Landskab der er tegnet af Rørbæk & Møller Arkitekter A/S. Den nye universitetsbygning for Skov & Landskab er samlet i et enkelt og klart greb, som forener de forskellige funktioner logisk og ligetil. Sammen med de eksisterende og fredede undervisningsbygninger danner nybyggeriet de fremtidige rammer for Skov og Landskab på det Biovidenskabelige Fakultet under Københavns Universitet, begrundede borgmester Jørgen Glenthøj komitéens beslutning ved præmieringen. Der var også hædrende omtale til en villa på Grøndalsvej 27 og rosende omtale til den nye børneinstitution Børneambassaden på H. C. Ørsteds Vej samt til ombygningen af børneinstitutionen Æblehaven, om end sidstnævnte stadig har en del mangler, der er ved at blive udbedret. Endelig var der hædrende omtale af boligbyggeriet Stjernehuset på Holger Danskes Vej. Traditionen med at hædre smukke bygninger stammer helt tilbage fra 1902, hvor Frederiksberg Kommune i samarbejde med Arkitektforbundet som den første kommune i landet på denne måde skabte anerkendelse om smuk arkitektur. Siden da er mange andre kommuner fulgt efter. Jørgen Glenthøj lagde stor vægt på arbejdet i sin tale: På grund af præmieringsordningen har vi i dag en enestående dokumentation for det skiftende arkitektursyn gennem et helt århundrede. De høje kvalitetskrav Frederiksberg Kommune gennem årene har stillet til byudvikling og byggeri har sikkert medvirket til, at Frederiksberg Kommune i netop offentliggjort Gallup-undersøgelse er kåret som den mest attraktive bydel i Hovedstaden, sagde Jørgen Glenthøj i sin tale ved præmieringen. Komitéen bestod af: arkitekt Lone Busk, arkitekt Michael Christensen, arkitekt Ebbe Wæhrens, kommunalbestyrelsesmedlem Flemming Brank, kommunalbestyrelsesmedlem Lise Hækkerup, by- og miljødirektør Ulrik Winge og tidligere stadsarkitekt Ejvind Rostgaard, der fungerer som komiteens sekretær.

2 GRØNDALSVEJ 27 Matrikel nr.: 5gu Adresse. Grøndalsvej 27 Arkitekt: Enfamilieshus Anne Dorthe og Mads Cordt Gyldenkærne Årstidernes Arkitekter A/S På Grøndalsvej nr. 27 lå en bungalow. En bygning med murede facader i gule teglsten og med rødt tegltag. I dag, hvor bygningen er ombygget til ugenkendelighed, ligger der en 2 etagers, hvidpudset, funkisinspireret villa på stedet. Villaen fremhæves som et forbillede på, hvordan en bygning kan transformeres og på ny indgå i et smukt samspil med omgivelserne, som her ved 5. Juni Plads og med arkitekt Flemming Lassens præmierede funkisvilla fra 1937 som nærmeste nabo. Villaen udmærker sig ved, i skala og udtryk, at bidrage positivt til et af Frederiksbergs mest attraktive boligområder. Bygningskroppen fremstår enkel og markant med et smukt samspil mellem facadens hvide puds og trævinduespartiernes varme glød. En let forskydning i facaden mellem over og underetage er med til at understrege bygningens formsprog. Mod Grøndalsvej afgrænses grunden af en lav støttemur med buskbeplantning og en velkomponeret forplads og trappe til indgangspartiet, der ved ombygningen er flyttet om på siden af huset. Der er kun få spor tilbage af den gamle bygning. I stueetagen er en del af ruminddelingen bevaret ligesom et karakteristisk rundt vinduesparti passer godt ind i de nye rammer. Indvendigt er huset indrettet til en børnefamilie med opholdsrum i stueplan og soveværelser på 1.sal. Overalt fremstår rummene behagelige og lyse, med velproportionerede glaspartier i behersket omfang. Her er skabt et hus, som det er rart at komme hjem til.

3 KU LIFE SKOV OG LANDSKAB Matrikel nr.: 13ak Adresse. Rolighedsvej 23 Arkitekt: Landskabsarkitekt Skov og landskab - Universitet Bygningsstyrelsen Rørbæk & Møller Arkitekter Schønherr A/S Den nye institutbygning for Skov & Landskab er samlet i et enkelt og klart greb, som forener de forskellige funktioner logisk og ligetil. Sammen med de eksisterende og fredede undervisningsbygninger danner nybyggeriet de fremtidige rammer for Skov & Landskab på det Biovidenskabelige Fakultet under Københavns Universitet. Nybyggeriet omfatter forskningsmæssige og administrative faciliteter samtidig med at fællesrum og et nyt større auditorium for hele fakultetet kobler nyt og gammelt samt undervisning og forskning sammen. Byggeriet indeholder modtage- og analyselaboratorier samt klassificerede laboratorier. Udefra optræder bygningen primært i tegl, som kobler naturligt til flere af de omgivende bygninger på KU LIFE-området midt på Frederiksberg. Bygningen er organiseret således, at alle laboratorier og kontorer samles i en U-formet del af bygningen, som omslutter en smukt træbeklædt

4 del, der indeholder alle undervisningslokaler og auditorier. Fra trækassen er der skabt forbindelse via en gangbro i 1. sals højde til den eksisterende fredede bygning ud mod Rolighedsvej. Bygningens 2 dele forenes af et gennemgående indre atrium, som dels udgør et indre socialt rum centralt i huset, dels skaber en flot iscenesættelse af fællesskabet i huset. Dette fællesrum danner et enestående og oplevelsesrigt centralt rum, som etablerer mulighed for at forskere, studerende og gæster har visuel kontakt til hinanden og her har mulighed for at mødes eller sætte sig i café- og udstillingsområdet i stueetagen. Alle materialer er karakterfulde og fremtræder velvalgte og gedigne og huset er overalt domineret af enkle og stærke løsninger. Den kunstneriske udsmykning er udført af Marianne Grønnow. Den er et samspil af grønne vækster og organiske figurer som kryber og klatrer op gennem det høje rum og tilfører rummet en meget fin og relevant installation. Figurerne gentages i gangbroens gulv og udenfor i den meget overlegne udførte landskabsbearbejdning, der understøtter husets bærende idé. Bedømmelses komiteens finder at Skov & Landskab er et overordentligt vellykket hus, et gedigent og forbilledligt stykke arkitektonisk håndværk både i helhed, detalje og landskabsbearbejdning.

5 BØRNEINSTITUTIONEN - BØRNEAMBASADEN Matrikel nr.: Adresse: Arkitekt 21o H. C. Ørsteds Vej 19A-B Børneinstitutionen Børneambasaden Frederiksberg Kommune FK-Ejendom Børneambassaden består af 2 eksisterende bygninger, der er ombygget til at rumme en ny samlet daginstitution. Bygningerne har beholdt deres ansigt ud mod byen og er blevet bundet sammen af et nyt indgangsparti af glas, der skaber en flot og dristig kontrast til de to gamle bygninger. De farvede glasruder i sammenbygningen giver den besøgende et førstehåndsindtryk af, at vi her har bygget et sted for børn og leg. Når man går videre ud i gården og lader blikket glide op ad de nye altaner, ser man igen det farvede glas eller græs på glas, hvor børn og barnevogne kan skjule sig, eller de dybe nicher i gavlen, hvor børnene i grupperummene kan gemme sig og samtidig se ud på legepladsen. Alt sammen små tiltag, der vidner om, at det er et hus, der er lavet til børn. Indretningen af legepladsen skal også roses for de mange forskelligartede rum og oplevelser, det er lykkedes at få indpasset på det lille areal, der sammen med tilbygningerne på etagerne giver et godt bud på, hvordan man med held kan få en god portion Frederiksberg-stemning ind i en ny institution.

6 BØRNEINSTITUTIONEN ÆBLEHAVEN Matrikel nr.: Adresse: Arkitekt: 60a Nyelandsvej 25A Børneinstitutionen Æblehaven Frederiksberg Kommune Tegnestuen Vandkunsten A/S Et baggårdsbørnebyhus med karakteristisk villaskala i 2 etager - sådan beskrev arkitektfirmaet Vandkunsten børnehuset Æblehaven i deres konkurrenceforslag. Vandkunsten vandt, og har med Frederiksberg Kommune som bygherre skabt et særdeles sympatisk og imødekommende hus i samspil med den eksisterende børneinstitution og området bag Nyelandsvej. Arkitektonisk fremstår bygningen markant og præcist mod adgangssti og gårdsplads. Overalt har bygningen en detaljeringsgrad, der højner det enkle bygningsvolumen. Facaderne har sortbrun bræddebeklædning, hvis lodrette linjer på fineste vis videreføres med trælister og lameller ved afskærmning af terrasser og liggehaller. Indvendigt fremstår børnehuset lyst, rummeligt og veldisponeret. Husets gruppe- og fællesrum bindes fysisk og visuelt sammen af det dobbelt høje trapperum og den centrale fællesgarderobe. En disponering, der giver optimal udnyttelse af arealet og skaber en rar og uhøjtidelig stemning af aktivitet i huset. Overgangen mellem ude - og inde er overbevisende løst. I stueplan har børnehavebørnene direkte udgang til en stor overdækket terrasse, med indbyggede sandkasser. På 1. sal kan vuggestuebørnene trække frisk luft på altanen eller lege på den store fælles legeterrasse. Arkitekterne har, med et fabriksfremstillet byggesystem, på bemærkelsesværdig vis, opnået at skabe en arkitektonisk helstøbt bygning med mange rumlige kvaliteter. Modulerne er bearbejdet så der skabes stor variation og attraktion. I grupperummene udnyttes byggesystemets moduldeling til at skabe små nicher og legekroge. I fællesarealerne skaber udskæringer, ovenlys og dobbelt højde gode rumlige oplevelser. Med byggesystemet og brugen af træ og genanvendelige

7 materialer opnås en lav CO2 belastning set i livscyklus perspektiv. Med den indbyggede rumlige fleksibilitet og den gedigne arkitektur kan bygningen opnå en lang levetid. Komitéen ser Æblehaven som et meget vellykket og bæredygtigt baggårdsbørnebyhus.

8 STJERNEHUSET Matr.nr.: 14dø Adresse: Holger Danskes Vej Arkitekt: Boligbebyggelse Stjernen ApS Gottlieb Paludan Arkitekter A/S På Holger Danskes Vej har der længe ligget en tom grund, mellem et baghus, et længehus og den typiske karrebebyggelse. Mange vil sige, at det er en næsten umulig grund at bygge på, men arkitekterne har vendt stedets ulemper til en fordel og lavet en overraskende løsning til dette sted med en bygningstype, der ikke er set før på Frederiksberg. Bygningens stjerneformede grundplan er en meget konsekvent udgave af tidens glasmodernisme, hvor de store glaspartier i stjernens fangarme får ude og inde til at smelte sammen, og man deler lys og liv med gården, gaden og naboen. Lejlighederne er meget rummelige og velindrettede, og de fleste stuer er ikke blot gennemlyste, men har vinduer på hele tre sider, hvilket er en stor luksus. Nogen kan måske synes, at bygningen er et fremmedlegeme i byen, men dets begavede og radikale udførelse er en berigelse for byens mangfoldighed og tilfører en friskhed til den ikke alt for muntre Holger Danskes Vej.

at præmiere CBS s uddannelsesinstitution Kilen, tegnet af Arkitekterne Lundgaard & Tranberg og opført for CBS.

at præmiere CBS s uddannelsesinstitution Kilen, tegnet af Arkitekterne Lundgaard & Tranberg og opført for CBS. Den 16. august 2007 bedømte komitéen for præmiering af gode og smukke bygninger opført i Frederiksberg Kommune de bygninger m.v., som er taget i brug efter 20. januar 2006. Efter en besigtigelse af bygningerne

Læs mere

Præmiering 2015 DEN NYE FØDEVAREBYGNING

Præmiering 2015 DEN NYE FØDEVAREBYGNING Der blev uddelt smukke ord og plaketter på Frederiksberg Rådhus torsdag den 8. oktober, da præmieringen af byens smukkeste nye bygninger løb af stabelen. Der blev uddelt smukke ord og plaketter på Frederiksberg

Læs mere

Præmieret: Metrostationerne Forum, Frederiksberg og Solbjerg (Fasanvej) af KHR Arkitekter for Metroselskabet

Præmieret: Metrostationerne Forum, Frederiksberg og Solbjerg (Fasanvej) af KHR Arkitekter for Metroselskabet 2004 Præmieret: Metrostationerne Forum, Frederiksberg og Solbjerg (Fasanvej) af KHR Arkitekter for Metroselskabet Stationerne er fornemme repræsentanter for dybtliggende stationer. De fint detaljerede

Læs mere

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER?

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? ? VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? HVAM ARKITEKTER & INGENIØRER Tegnestue med 30 års erfaring Ungt team af arkitekter, ingeniører og konstruktører samlet under ét tag Arbejder med den nyeste teknologi

Læs mere

Med i konkurrencen om at blive præmieret og få anerkendelse var alle nye bygninger, der er taget i brug efter 1. november 2011.

Med i konkurrencen om at blive præmieret og få anerkendelse var alle nye bygninger, der er taget i brug efter 1. november 2011. Traditionen tro var der præmiering af gode og smukke bygninger i Frederiksberg Kommune på Arkitekturens Dag den 1. oktober 2013. Komitéen for præmiering af gode og smukke bygninger opført i Frederiksberg

Læs mere

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet DTU-Compute Institut for Matematik & Computer Science Danmarks Teknisk Universitet Danmarks Teknisk Universitet (DTU) Lyngby Campus På DTU nord for København har Christensen & Co arkitekter skabt en ny

Læs mere

CERESVEJ 19. enfamiliehus

CERESVEJ 19. enfamiliehus CERESVEJ 19 enfamiliehus Den eksisterende villa har ingen hoveddør ud til vej, men en nedkørsel til carport og høje mørke kældervinduer. Vinduerne er 70 er lavformats ruder og teglen er industriel i sit

Læs mere

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN KONGEHØJSKOLEN Skolebygning Transformering og nybyggeri Tøndervej 90 Arkitema Architects og MOE Skolen har gjort brug af en tidligere lagerbygning, der er indrettet som et rum til leg og bevægelse. Parallelt

Læs mere

Stephen Willacy, Stadsarkitekt:

Stephen Willacy, Stadsarkitekt: Stephen Willacy, Stadsarkitekt: Aarhus står over for en ganske overvældende udvikling, hvor byens fysiske rammer udvides, og bykernen fortættes. Det er helt unikt, og der ligger et stort arbejde i at sikre

Læs mere

munke mose k arré 28.09.2015 praksis arkitekter

munke mose k arré 28.09.2015 praksis arkitekter munke mose k arré s d e o d e n s e - v e j l e & h f+v u c f y n 28.09.2015 Velkommen til projektet om bygningerne beliggende på Munke Mose Allé og Hunderupvej i Odense. Efter mere end 100 år som undervisningsinstitution

Læs mere

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 BESKRIVELSE Idegrundlaget Projektet tager udgangspunkt i at skabe funktionalitet såvel som fleksibilitet,

Læs mere

Bygningspræmiering 2017

Bygningspræmiering 2017 Bygningspræmiering 2017 Nominering Foto: Claus Helveg Slagelse Kommune Plan og Udvikling September 2017 Nominering Indledning Slagelse Kommune har siden 1988 uddelt en bygnings- og arkitekturpris til byggeri

Læs mere

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 VÆRDIFULDE Kulturmiljøer i København københavnernes velfærd Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 4.7 Kvarteret ved Ellebjerg Skole Stedet Kulturmiljøet omfatter boligområde, haveforening, skole og kirke.

Læs mere

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk.

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk. Royal Golf Center Ørestads Blvd. bebyggelsen -kvalitet og variation Bella Center Bella Center station M Kalvebod Fælled Horisonten2 Horisonten1 Center Blvd. 2A 2B 2C 2D Byparken 4 C. F. Møllers Allé Edvard

Læs mere

Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade DISPOSITIONSFORSLAG HERNING, D SAG NR

Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade DISPOSITIONSFORSLAG HERNING, D SAG NR SAG NR. 06.125 HERNING, D. 27.05.2009 DISPOSITIONSFORSLAG Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade INDHOLDSFORTEGNELSE 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 Indholdsfortegnelse Arkitektonisk Beskrivelse Situationsplan

Læs mere

Nyt markant byggeri i Randers midtby

Nyt markant byggeri i Randers midtby Situationsplan Den eksisterende ejendom nedbrydes til fordel for en ny og mere markant bygning. Bygning I forbindelse med opførelsen af bygningen udføres den nye vej til det bagvedliggende område i henhold

Læs mere

Da Vinci Parken det er en kunst at bo godt. 91 lejeboliger opføres tæt på Aalborg Universitet med smuk beliggenhed og attraktiv husleje

Da Vinci Parken det er en kunst at bo godt. 91 lejeboliger opføres tæt på Aalborg Universitet med smuk beliggenhed og attraktiv husleje Da Vinci Parken det er en kunst at bo godt 91 lejeboliger opføres tæt på Aalborg Universitet med smuk beliggenhed og attraktiv husleje 2 Se detaljer om materialevalg og plantegninger på side 10-11 Velkommen

Læs mere

thurøvej

thurøvej thurøvej 13-15 Skitseforslag 03.02.2015 1 EKSISTERENDE FORHOLD Frederiksberg er en tæt og stort set færdig bygget by, og kommunegrænsen er hele vejen omkranset af København. Derfor er det på Frederiksberg

Læs mere

Præmiering 2009 FLINTHOLM HAVE

Præmiering 2009 FLINTHOLM HAVE Torsdag den 1. oktober på Arkitekturens Dag - blev plaketter og diplomer overrakt til bygherrer og arkitekter for de fire byggerier på Frederiksberg, som dommerkomitéen har valgt at præmiere eller tildele

Læs mere

1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN

1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN 1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN RÅDHUSSTRÆDE 4 Forhuset blev opt for brygger Jens Arnth Møller i 1796 med kælder og tre etager. En senere ejer, Mads Laier, fik i 1937 ændret etagehøjden

Læs mere

39 Ejerlejligheder i København NV

39 Ejerlejligheder i København NV 39 Ejerlejligheder i København NV Nord, vest, hjemme bedst men 3D-visualiseringer. Der tages forbehold for ændringer og fejl, samt farveangivelser af materialer. Forbeholdet er også gældende for medvirkende

Læs mere

HAVNEHOLMEN-AARHUS LAD DET BEDSTE AF AARHUS BLIVE EN DEL AF DIN HVERDAG

HAVNEHOLMEN-AARHUS LAD DET BEDSTE AF AARHUS BLIVE EN DEL AF DIN HVERDAG HAVNEHOLMEN-AARHUS LAD DET BEDSTE AF AARHUS BLIVE EN DEL AF DIN HVERDAG BELIGGENHED ET MODERNE CENTRUM I EN HISTORISK BY Havneholmen ligger lige ud til vandet på Aarhus Ø. aarhusianere. En kort gåtur fra

Læs mere

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD KULTURMILJØER I HOLBÆK BY HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD BESKRIVELSE AF KULTURMILJØ: HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD Historie Holbæk Slots Ladegård er en tidligere avlsgård tilhørende Holbæk Slot. Ladegårdens historie rækker

Læs mere

Å B O U L E V A R D E N 5 3 Om og nybygning af eks. etageejendom

Å B O U L E V A R D E N 5 3 Om og nybygning af eks. etageejendom Om og nybygning af eks. etageejendom EKSISTERENDE FORHOLD - PLACERING ADRESSE Åboulevarden 52 1960 Frederiksberg C Matr. nr. 18 b af Frederiksberg BYGHERRE Ejer: 53 ApS H.C. Ørstedsvej 27 Lejl. 27 1879

Læs mere

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

POLYFORM ARKITEKTER ApS Kigkurren 8M, 1. sal DK-2300 København S. info@polyformarkitekter.dk Tlf 33 32 08 74

POLYFORM ARKITEKTER ApS Kigkurren 8M, 1. sal DK-2300 København S. info@polyformarkitekter.dk Tlf 33 32 08 74 Skyen POLYFORM ARKITEKTER ApS Kigkurren 8M, 1. sal DK-2300 København S info@polyformarkitekter.dk Tlf 33 32 08 74 2 Skitseforslag byggefelt 1C// Aalborg Godsbaneareal // 21.12.212 // POLYFORM Arkitekter

Læs mere

Skovlunden

Skovlunden Skovlunden 19.03.18 18 Skoven vil sammen med en allerede eksisterende skovsø, skabe en helt unik stemning i området SKOVBRYNET Slagelse Boligselskabs 22 nye seniorboliger er beliggende som den første etape

Læs mere

14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ

14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ 14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ 17.03.2011 boligbebyggelse på kjelding høj i struer 2 OVERORDNET DISPONERING Den udbudte, smukt placerede storparcel på Kjelding Høj er karakteriseret ved et fint kuperet

Læs mere

Daginstitutionen Pilevej

Daginstitutionen Pilevej Daginstitutionen Pilevej Fællesrum Dispositionsforslag - revideret - 02.07.2014 Situationsplan N Væksthus/orangeri Nyttehave Udekøkken Bakkerne Terasser Den nære legezone Huler Pilevej Parkering Vareindlevering

Læs mere

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Appendiks 1.12 Helbredsgreb Glostrup Hospital 01.02.2012 Helhedsgreb for Glostrup hospital 01.02.2012 msel0015 Byggeafdelingen

Læs mere

Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling UDKAST

Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling UDKAST Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling Karakter og identitet SDU Campus Kolding Foto: Jens Linde Karakteristisk facade Selvstændigt arkitektonisk udtryk Med sin trekantede grundplan

Læs mere

TRELEDDET det pulserende, sunde og grønne hjerte på Frederiksberg.

TRELEDDET det pulserende, sunde og grønne hjerte på Frederiksberg. TRELEDDET det pulserende, sunde og grønne hjerte på Frederiksberg. Nærværende redegørelse skal belyse og begrunde projekt Treleddet det pulserende, sunde og grønne hjerte på Frederiksberg, der i hovedtræk

Læs mere

Det klassiske i det moderne

Det klassiske i det moderne Det klassiske i det moderne Nedenstående illustration viser entasis forslag til infi ll i Åbenrå 16. Husene i Åbenrå er klassisk udformede med facader opbygget i en fast rytme med pille-vindue-pille. Infi

Læs mere

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum.

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum. Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

GODSBANEGADE 4, 6 & 8. Eksklusive lejligheder i Horsens centrum

GODSBANEGADE 4, 6 & 8. Eksklusive lejligheder i Horsens centrum GOSBNEGE 4, 6 & 8 Eksklusive lejligheder i Horsens centrum Boligselskabet omea Horsens fdeling 60.09 Boligselskabet Godsbanegade 4, 6 og omea 8 i Horsens Horsens Boligselskabet fdeling 60.09 omea opfører

Læs mere

Velkommen til MunkePorten indgangen til Hillerød Centrum. 75 moderne og lyse lejeboliger www.munkeporten.dk

Velkommen til MunkePorten indgangen til Hillerød Centrum. 75 moderne og lyse lejeboliger www.munkeporten.dk Velkommen til MunkePorten indgangen til Hillerød Centrum 75 moderne og lyse lejeboliger www.munkeporten.dk Velkommen til MunkePorten indgangen til Hillerød Centrum MunkePorten er et kombineret finanscenter,

Læs mere

BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE

BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 10.03.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/450-0001 Kommune: Nyborg Kommune Adresse: Blegdamsgade

Læs mere

Boligselskabet Futura Fredericia Frederikshuset, Kanalbyen

Boligselskabet Futura Fredericia Frederikshuset, Kanalbyen 13.02.2017 Boligselet Futura Fredericia, Kanalbyen 41 almene boliger med attraktiv beliggenhed i forbindelse med kanalen i Oldenborggade Boligselet Futura Fredericia BEBYGGELSEN Futuras41 almene familieboliger

Læs mere

KILDEHØJ NYE EKSKLUSIVE RÆKKEHUSE TIL LEJE I GUG ALPER MED UDSIGT OVER DET GRØNNE LANDSKAB

KILDEHØJ NYE EKSKLUSIVE RÆKKEHUSE TIL LEJE I GUG ALPER MED UDSIGT OVER DET GRØNNE LANDSKAB UDLEJES FOR: KILDEHØJ NYE EKSKLUSIVE RÆKKEHUSE TIL LEJE I GUG ALPER MED UDSIGT OVER DET GRØNNE LANDSKAB RÆKKEHUSE TIL LEJE PÅ 4-5 VÆRELSER SE UDLEJNINGSSTATUS PÅ CALUM-KILDEHØJ.DK MODERNE RÆKKEHUSE MED

Læs mere

Beskrivelse af byggeriet. Disponering:

Beskrivelse af byggeriet. Disponering: Illustrationsplan af mulig fremtidig bebyggelse og pladsdannelse Beskrivelse af byggeriet Disponering: Bebyggelsen indeholder 3 enkeltstående blokke A, B og C alle i 3 etager med flade - eller næsten flade

Læs mere

dispositionsforslag. arkitektur proces. Søparken. 25 nye almene boliger i Ansager

dispositionsforslag. arkitektur proces. Søparken. 25 nye almene boliger i Ansager 22.05.2019 - dispositionsforslag Søparken 25 nye almene boliger i Ansager arkitektur proces Nyt boligområde i det østlige Ansager På kanten mellem land og by I tæt samarbejde med Alfabo og Ansager Byudvikling

Læs mere

Aluminium Byggepris 2018

Aluminium Byggepris 2018 Aluminium Byggepris 2018 Aluminium Byggeprisen gives for Intelligent og innovativ anvendelse af aluminium, der fremmer bæredygtigt byggeri og/eller udviklingen af nye komponenter, der kan indgå i byggeri

Læs mere

NYE BOLIGER I TEGLVÆRKSGADE DATO: 01.03.2013 SAG NR.:13.4759

NYE BOLIGER I TEGLVÆRKSGADE DATO: 01.03.2013 SAG NR.:13.4759 NYE BOLIGER I TEGLVÆRKSGADE DATO: 01.03.2013 SAG NR.:13.4759 - 2 - INDHOLDSFORTEGNELSE ARKITEKTURBESKRIVELSE 5 PRINCIPSNIT A-A, 1:500 6 OPGØRELSE 7 - Parkering - Bebyggelsesprocent SITUATIONSPLAN, 1:500

Læs mere

Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012

Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012 Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012 Behov Nyt børnehus og skoleudvidelse Børnehuset Fakta Skoleudvidelsen Fakta Etablering af nyt børnehus ved Spurvelundskolen:

Læs mere

KØBMANDSGÅRDEN NYTORV GYDE HØDRICHS GÅRD 19 ALMENE BOLIGER I DET HISTORISKE HJERTE AF VIBORG

KØBMANDSGÅRDEN NYTORV GYDE HØDRICHS GÅRD 19 ALMENE BOLIGER I DET HISTORISKE HJERTE AF VIBORG KØBMANDSGÅRDEN NYTORV GYDE HØDRICHS GÅRD 19 ALMENE BOLIGER I DET HISTORISKE HJERTE AF VIBORG Boligselskabet: Boligselskabet Sct. Jørgen, Viborg Kjellerup er en almen boligorganisation, der administrerer

Læs mere

Fra kaserne til boligområde

Fra kaserne til boligområde Fra kaserne til boligområde - en artikel fra Byggeri 9-2009 Fra kaserne til boligområde Slottet, der tidligere har rummet kasernens administration, accentuerer lejrens akse. Nyfortolkning af kasernebygninger:

Læs mere

bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej Provstevej 5 ungdomsboliger forside

bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej Provstevej 5 ungdomsboliger forside bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej side 0 forside Arkitektur og bygningsbeskrivelse Byggeriet fremstår som en række bygninger, der tilsammen danner en vinkelbygning på hjørnet af Provstevej

Læs mere

ANSØGNING OM FACADE MED TRÆBEKLÆDNING NYT PSYKIATRISK SYGEHUS I AABENRAA

ANSØGNING OM FACADE MED TRÆBEKLÆDNING NYT PSYKIATRISK SYGEHUS I AABENRAA FACADER MED TRÆBEKLÆDNING, DISPENSATIONS-ANSØGNING VEDRØRENDE LOKALPLAN NR. 39 Region Syddanmarks hensigt om at tilføre Aabenraa sygehus en psykiatrisk funktion betyder, at det eksisterende somatiske sygehus

Læs mere

Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10. 78 lejeboliger på Birkholm

Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10. 78 lejeboliger på Birkholm Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10 78 lejeboliger på Birkholm Historie Sluseholmen i Sydhavnen er oprindelig anlagt som et sluseanlæg af Københavns Havnevæsen

Læs mere

PLUMS GÅRD. Moderne boliger midt i Assens BOLIGER VI LEVER I

PLUMS GÅRD. Moderne boliger midt i Assens BOLIGER VI LEVER I PLUMS BOLIGER VI LEVER I GÅRD Moderne boliger midt i Assens Nyt spændende boligområde midt i Assens FAB bygger 55 moderne lejligheder ved træ laden i Plums Gård. Tæt på gågade / sivegade og i gåafstand

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 1. april 2019 Bilag 6 Bevaringsværdier og anbefalinger for Drejervej Arkitekturpolitik København 2017-2025 Københavns Kommunens arkitekturpolitik

Læs mere

RUM, NÆRHED OG UBEGRÆNSET FRIHED

RUM, NÆRHED OG UBEGRÆNSET FRIHED RUM, NÆRHED OG UBEGRÆNSET FRIHED I Aarhus Ø går drømmen om by og natur lige uden for hoveddøren i opfyldelse. Her leves livet side om side med havet, skoven og byen. Her er du i gåafstand til alt. Her

Læs mere

På vegne af bygherre GAPJ Ejendomme ansøges hermed om dispensation for matrikel 27 A, 651,65b og 66 vedr. Lokalplan nr. 017.

På vegne af bygherre GAPJ Ejendomme ansøges hermed om dispensation for matrikel 27 A, 651,65b og 66 vedr. Lokalplan nr. 017. Frederikssund kommune Plan og Natur Kongensgade 18 3550 Slangerup eigil madsen jakob brandt-nielsen jørgen jørgensen martin beck dato: 12.09.2018 ref.: GA sag: 418090 Vedr: Dispensationsansøgning På vegne

Læs mere

= citybeliggenhed og. attraktive faciliteter. Adelgade København K

= citybeliggenhed og. attraktive faciliteter. Adelgade København K = citybeliggenhed og attraktive faciliteter 1304 København K 1 Turbinehuset tilbyder moderne faciliteter i det centrale København Turbinehuset er et nyopført og bæredygtigt kontorhus med gennemtænkt arkitektur

Læs mere

Søgaardsskolen Gentofte, januar 2006, skitseforslag under udvikling.

Søgaardsskolen Gentofte, januar 2006, skitseforslag under udvikling. Søgaardsskolen Gentofte, januar 2006, skitseforslag under udvikling. Gentofte, januar 2006, skitseforslag under udvikling K o l l i s i o n, Mejlgade 48C, 8000 Århus C, tlf: 86202500, www.kollision.dk

Læs mere

Den 2. oktober afsløres det, hvem der modtager Hjørring Kommunes Arkitekturpris 2017 og hvem der tildeles hædrende omtale

Den 2. oktober afsløres det, hvem der modtager Hjørring Kommunes Arkitekturpris 2017 og hvem der tildeles hædrende omtale Hjørring Kommune Obs! Hjørring Kommunes Præmieringskomité ønsker selv at afsløre, hvem der modtager Arkitekturpris 2017 og hædrende omtale, hvorfor nedenstående oplysninger vedrørende de præmierede ikke

Læs mere

Skejbytoften. - Skønne solfyldte balkoner - Fælles grønne arealer - Tæt på skov og eng - Udsigt til Engsø ARKITEKTTEGNEDE BOLIGER TIL LEJE.

Skejbytoften. - Skønne solfyldte balkoner - Fælles grønne arealer - Tæt på skov og eng - Udsigt til Engsø ARKITEKTTEGNEDE BOLIGER TIL LEJE. Skejbytoften ARKITEKTTEGNEDE BOLIGER TIL LEJE - Skønne solfyldte balkoner - Fælles grønne arealer - Tæt på skov og eng - Udsigt til Engsø Adresse: Skejbytoften 109-113, 117-121 8200 Århus N www.skejbytoften.com

Læs mere

BYGÅRDEN. Nye familieboliger og nye butikker ved Utterslev Mose

BYGÅRDEN. Nye familieboliger og nye butikker ved Utterslev Mose BYGÅRDEN Nye familieboliger og nye butikker ved Utterslev Mose Projektet Beliggende i Brønshøj med Utterselv Mose som nabo, og under 10 km fra Rådhuspladsen, ligger Bygården på samme tid bynært og i tilknytning

Læs mere

kongegården Afdeling 48 // Svendsgade 2-10, 3-9 // Lyngbygade 54 // silkeborg

kongegården Afdeling 48 // Svendsgade 2-10, 3-9 // Lyngbygade 54 // silkeborg kongegården Afdeling 48 // Svendsgade 2-10, 3-9 // Lyngbygade 54 // silkeborg 2 Gode boliger midt i byen tæt på naturen 3 4 5 Central beliggenhed i attraktivt kvarter Området har tidligere huset Silkeborg

Læs mere

Arkitekturprisen i Jammerbugt Kommune. Bestemmelser for præmiering af god arkitektur i Jammerbugt Kommune

Arkitekturprisen i Jammerbugt Kommune. Bestemmelser for præmiering af god arkitektur i Jammerbugt Kommune Arkitekturprisen i Jammerbugt Kommune Bestemmelser for præmiering af god arkitektur i Jammerbugt Kommune Arkitekturprisen i Jammerbugt Kommune Udgivet af Jammerbugt Kommune Udgivelsesdato: 1. maj 2009

Læs mere

Renovering af Gyldenrisparken/ Respekt for det uperfekte

Renovering af Gyldenrisparken/ Respekt for det uperfekte Renovering af Gyldenrisparken/ Respekt for det uperfekte Amagerbrogade Sammenlægning af lejligheder Plejehjem transformeret til børnehus Ny børnehave Nyt plejehjem Ny plads Almene familieboliger Renovering

Læs mere

CASE. Lavenergivilla Unik arkitektonisk privatvilla, Danmark

CASE. Lavenergivilla Unik arkitektonisk privatvilla, Danmark CASE Lavenergivilla Unik arkitektonisk privatvilla, Danmark Arkitekt/ designer: STUDIOBAKI LAVENERGIHUS MED FOKUS PÅ BÆREDYGTIGHED Villaen i København er opbygget af færdige, præfabrikerede skræddersyede

Læs mere

Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser

Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser VELKOMMEN TIL HESTESKOEN Hesteskoen er tegnet af Årstiderne Arkitekter og opføres, som en 5-11 etagers bebyggelse i de skønneste naturomgivelser. Byggeriet

Læs mere

Kunstsilo Kristiansand - Plads til kultur

Kunstsilo Kristiansand - Plads til kultur Kunstsilo Kristiansand - Kunstsiloen er Kristiansands nye varemærke. Den er transformeret og iscenesat i samhørighed med en ny bydel omkring et kulturtorv. Siloen har stor betydning for forståelsen af

Læs mere

ELMELYHAVEN - BOLIGER I SOLRØD STRAND DISPOSITIONSFORSLAG : 20.08.2014

ELMELYHAVEN - BOLIGER I SOLRØD STRAND DISPOSITIONSFORSLAG : 20.08.2014 ELMELYHAVEN - BOLIGER I SOLRØD STRAND DISPOSITIONSFORSLAG : 20.08.2014 BESKRIVELSE Den nye bebyggelse opføres meget centralt i Solrød Strand, på en grund der indtil nu har været brugt til en børneinstitution.

Læs mere

unika hus til tiden Fra boligdrøm til drømmebolig funkis gårdhave nordic

unika hus til tiden Fra boligdrøm til drømmebolig funkis gårdhave nordic unika funkis gårdhave nordic Fra boligdrøm til drømmebolig FBA A/ S hus til tiden 3 Vi har alle forskellige ønsker, drømme og behov. Sæt ord på jeres ideer og lad FBA HUSE hjælpe med at få ønskerne opfyldt.

Læs mere

Boulevardhuset/ Åboulevard 37/1960 Frederiksberg C

Boulevardhuset/ Åboulevard 37/1960 Frederiksberg C Boulevardhuset/ Åboulevard 37/1960 Frederiksberg C 19.10.2015 2/ Arealopgørelse/ Projekt/ Boulevardhuset - Åboulevard 37, 1960 Frederiksberg C Ejerstruktur/ Alhambra Invest 2014 ApS, Alhambravej 5, 1826

Læs mere

Stilblade. Temaer. Enfamiliehuse. Garager og carporte

Stilblade. Temaer. Enfamiliehuse. Garager og carporte Stilblade Temaer Enfamiliehuse Garager og carporte Stilblade-temaer Som supplement til stilbladene for enfamiliehuse er der i dette hæfte lavet stilblade for tværgående temaer, der er relevante for enfamiliehuse

Læs mere

NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne. 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter

NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne. 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter sæby OVERSIGT,,,,, en central beliggenhed, der henvender sig til

Læs mere

RENOVERING AF AFDELING 305 OG 306, BJERRINGBRO ANDELSBOLIGFORENING

RENOVERING AF AFDELING 305 OG 306, BJERRINGBRO ANDELSBOLIGFORENING RENOVERING AF AFDELING 305 OG 306, BJERRINGBRO ANDELSBOLIGFORENING DISPOSITIONSFORSLAG 09.03.2015 - REV. 16.06.2016 BOLIGSTRUKTUR AFDELING 305 Renoveringen af afdeling 305 er omfattende. På boligetagerne

Læs mere

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Fyrværkeriparken Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Afdeling 955-0 Lejerbo Kolding Pakhustorvet 4 35 lækre boliger i skønne omgivelser med gode fællesarealer og fælleshus 6000 Kolding Telefon 3812

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi 2010-11 UVT alm. del Bilag 31 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi 2010-11 UVT alm. del Bilag 31 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi 2010-11 UVT alm. del Bilag 31 Offentligt 414 Skoven 10 2010 Nyt hus med træ til Skov & Landskab Forskning og akademiske uddannelser inden for skovbrug og landskab er

Læs mere

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG FORELØBIG HELHEDSPLAN ARKITEKTBILAG 02 AUGUST 2017 UDDRAG AF UDVALGTE SIDER KONTEKST 3-4 etagers boligblokke Røde/gule murede facader Røde saddeltage Hvide vinduer

Læs mere

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN 1 Det Maritime Museum AQUARIUS Tungevågen INDHOLDSFORTEGNELSE 3 4. ARKITEKTONISK, URBANT OG LANDSKABELIGT KONCEPT 5-7. CONCEPTUELLE DIAGRAMMER 8. MASTERPLAN OG TVÆRSNIT 9. PLAN -1, +1 10. ARKITEKTUR OG

Læs mere

Infills når byerne trænger til en fyldning

Infills når byerne trænger til en fyldning Infills når byerne trænger til en fyldning Huller i byen I Man kan sammenligne en række bygninger med et tandsæt. Når et hus bliver sygt, bliver det trukket ud af rækken, og et nyt hus opføres et såkaldt

Læs mere

ZENI arkitekter A/S Rådhusgade 6 6200 Aabenraa. Tel.: 7462 0369 Fax : 7362 0088. www.zeni.dk

ZENI arkitekter A/S Rådhusgade 6 6200 Aabenraa. Tel.: 7462 0369 Fax : 7362 0088. www.zeni.dk ZENI arkitekter A/S Rådhusgade 6 6200 Aabenraa Tel.: 7462 0369 Fax : 7362 0088 www.zeni.dk ZENI arkitekter A/S (tidligere Aaskov & Østergård A/S) ZENI arkitekter udfører arkitekt- og totalrådgivningsopgaver

Læs mere

falkonergårds have april 2018

falkonergårds have april 2018 falkonergårds have dialogprojekt april 2018 / falkonergårds have / dialogprojekt / april 2018 falkonergårds have Intro: Matrikel 58a af Frederiksberg med adressen Falkoner Allé 114a og 114b er placeret

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,4. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 60, 61, 62)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,4. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 60, 61, 62) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,4 Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 60, 61, 62) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Side: 1.1 ARKITEKTSYN

Læs mere

K L O S T E R V E J I R Y

K L O S T E R V E J I R Y K L O S T E R V E J I R Y DATO: 18.08.2008 NORD Vision Den gennemgående vision i forslaget er en konkretisering af de retningslinier, der beskrives i»helhedsplan for Ry«. Banebåndets omdannelse fra barriere

Læs mere

BILAG 1 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN

BILAG 1 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN 1 BILAG 1 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN 2 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN INDHOLDSFORTEGNELSE OG INDLEDNING SIDE INDHOLDSFORTEGNELSE OG INDLEDNING Indholdsfortegnelse 2 Om udbuddet af grundkapital i Nordhavn 2 GRUNDKAPITAL

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

FLADSTRANDSPARKEN. - Terrassehuse, gårdhavehuse og længehuse

FLADSTRANDSPARKEN. - Terrassehuse, gårdhavehuse og længehuse FLADSTRANDSPARKEN - Terrassehuse, gårdhavehuse og længehuse Fladstrandsparken De 84 miljø- og energirigtige familieboliger er opført i en arkitektur, der i sin stilrene enkelthed spiller flot sammen med

Læs mere

Nyvej 8-10, Frederiksberg.

Nyvej 8-10, Frederiksberg. Nyvej 8-10, Frederiksberg. Et fint eksempel på Frederiksbergs arkitektur: Ejendommen Nyvej 8-10 er opført i 1908, og er et fint eksempel på senhistoricistisk arkitektur, med elementer af nationalromantik

Læs mere

STØVRING BIBLIOTEK OG UNGDOMSHUS

STØVRING BIBLIOTEK OG UNGDOMSHUS TOTALRÅDGIVER ØSTERGAARD ARKITEKTER APS UNDERRÅDGIVER - ARKITEKT NØRKÆR+POULSEN ARKITEKTER APS UNDERRÅDGIVER - INGENIØR RAMBØLL A/S UNDERRÅDGIVER - LANDSKAB RAMBØLL BYUDVIKLING OG LANDSKAB STØVRING BIBLIOTEK

Læs mere

Haraldsvej. Boliger i helt ny bydel i Vejen

Haraldsvej. Boliger i helt ny bydel i Vejen Haraldsvej Boliger i helt ny bydel i Vejen Afdeling 1229-0 Lejerbo Kolding Regionskontor Kolding 71 boliger - både etageboliger og rækkehuse - med altaner og/eller privat have. Pakhustorvet 4 6000 Kolding

Læs mere

lundhilds tegnestue POTTEMAGERGÅRDEN, NÆSTVED

lundhilds tegnestue POTTEMAGERGÅRDEN, NÆSTVED lundhilds tegnestue POTTEMAGERGÅRDEN, NÆSTVED 15 LEJLIGHEDER MED UDSIGT 02. marts 2015 indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...1 Indledning...2 Situationsplan...3 Bygning 1...4-9 Bygning 2...10-14 Bygning

Læs mere

Skudehavnen. 54 nye boliger i Vejle

Skudehavnen. 54 nye boliger i Vejle Skudehavnen 54 nye boliger i Vejle Afdeling 956-2 Lejerbo Trekanten Regionskontor Kolding Dejlige 2-, 3- og 4- værelses boliger i Vejle med egne altaner eller terrasser Pakhustorvet 4 00 Kolding Telefon

Læs mere

Liselundvej LISELUNDVEJ, 4200 SLAGELSE SALGSPROSPEKT 2014

Liselundvej LISELUNDVEJ, 4200 SLAGELSE SALGSPROSPEKT 2014 Liselundvej LISELUNDVEJ, 4200 SLAGELSE SALGSPROSPEKT 2014 Side 2 Liselundvej salgsprospekt 2014 Enestående parkområde, hyggelige boliger og et væld af fritidstilbud lige om hjørnet. Det er Liselundvej.

Læs mere

bolig erhverv undervisning kultur sport & fritid sundhed renovering planlægnig bygherrerådgivning LÆNGE LEVE ARKITEKTUREN

bolig erhverv undervisning kultur sport & fritid sundhed renovering planlægnig bygherrerådgivning LÆNGE LEVE ARKITEKTUREN Prisme arkitekter Prisme arkitekter a/s blev stiftet i Aarhus i 1992. Prisme arkitekter a/s indehaves af arkitekt m.a.a. Lars Christensen og er medlem af Danske Arkitektvirksomheder. Prisme arkitekter

Læs mere

DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE

DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.05.2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/773-0001 Kommune: Morsø Kommune Adresse: Munkegade 22,

Læs mere

arkitekter a/s FORSLAG TIL UDVIDELSE OG OMBYGNING AF LINDEGÅRDEN - SEPTEMBER 2010

arkitekter a/s FORSLAG TIL UDVIDELSE OG OMBYGNING AF LINDEGÅRDEN - SEPTEMBER 2010 arkitekter a/s FORSLAG TIL UDVIDELSE OG OMBYGNING AF LINDEGÅRDEN - SEPTEMBER 2010 Lindelyvej Hovedindgang Overdækket atrium Ny afdeling Mulighed for terapibad/ svømmehal Situationsplan, 1:500 Ny - og ombygning

Læs mere

Byvandring på Frederiksberg Byens Netværk arrangement 2006.09.13 Tekst og foto: Teddy Olsen

Byvandring på Frederiksberg Byens Netværk arrangement 2006.09.13 Tekst og foto: Teddy Olsen Byvandring på Frederiksberg Byens Netværk arrangement 2006.09.13 Tekst og foto: Teddy Olsen 1/6 På en pragtfuld solskinsdag med skyfri himmel var 40 medlemmer af Byens Netværk samlet på Frederiksberg til

Læs mere

SAMSPILLET ROSKILDE ARKITEKTONISK FREMTRÆDEN

SAMSPILLET ROSKILDE ARKITEKTONISK FREMTRÆDEN SAMSPILLET ROSKILDE ARKITEKTONISK FREMTRÆDEN dato: sag: 08.05.2018 18025 ARKITEKTONISKE ELEMENTER Vandrette bjælker med industriel karakter af stålprofiler Tagterrasse mod Nordvest Metalliske plader i

Læs mere

Danish Smart House Eco

Danish Smart House Eco Danish Smart House Eco Valbæk Brørup Arkitekter Ryesgade 19A, 3. Sal DK- 2200 København N +45 30 11 99 00 post@vb-arkitekter.dk www.vb-arkitekter.dk Velkommen til DANISH SMART HOUSE ECO Det er med stolthed

Læs mere

PRÆMIERING AARHUS KOMMUNE

PRÆMIERING AARHUS KOMMUNE BYFORNYELSE OG BUTIKSFACADER PRÆMIERING AARHUS KOMMUNE 2011 Aarhus Kommune, Teknik og Miljø Tekst, foto og layout, Byarkitektur Trykt, februar 2012 Præmieret 2011 for Byfornyelse Badstuegade 1A Mejlgade

Læs mere

Viborg Postkontor. Sct. Mathias Gade 19, 8800 Viborg

Viborg Postkontor. Sct. Mathias Gade 19, 8800 Viborg Viborg Postkontor Sct. Mathias Gade 19, 8800 Viborg INDHOLDSFORTEGNELSE Bygherre Kristian Krygers kommentarer til renoveringen...1 Kgl. Bygningsinspektør Niels Viums kommentarer...3 Facade 1. prioritet...4

Læs mere

Ullerødparken i Hillerød. Kreativ kassetænkning i lavenergibyggeri

Ullerødparken i Hillerød. Kreativ kassetænkning i lavenergibyggeri Ullerødparken i Hillerød Kreativ kassetænkning i lavenergibyggeri - en artikel fra Byggeri 7-2009 Ullerødparken i Hillerød: Kreativ kassetænkning i lavenergibyggeri Et kig gennem en boliggade med de høje

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

Herunder følger et par eksempler på før og nu, som viser den forandring, der er sket gennem årene.

Herunder følger et par eksempler på før og nu, som viser den forandring, der er sket gennem årene. Bilag 2 I det følgende er vist en lang række eksempler på gode og dårlige facader, skilte, byinventar med mere. Alle eksemplerne på siderne 2-3 2-12 stammer fra Nørregade, mens de efterfølgende stammer

Læs mere

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet BYPLANKONSULENT ARKITEKT M.A.A. CLAUS LORANGE CHRISTENSEN APS Registrant udarbejdet for Faxe Kommune - Maj 2013 LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet STED: Lysholm Skolevej 10, 4690 Haslev

Læs mere