Barnets Reform indeb rer b de lov ndringer og en r kke initiativer, som skal udvikle indsatsen bedre gennem styrket fokus p resultater.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Barnets Reform indeb rer b de lov ndringer og en r kke initiativer, som skal udvikle indsatsen bedre gennem styrket fokus p resultater."

Transkript

1 Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 21. juli 2010 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang Vedrłrende: Barnets Reform Notatet sendes/sendt til: Barnets Reform Juni 2010 vedtog Folketinget Lov om ndring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration p det sociale omr de og for ldreansvarsloven ( Barnets Reform). Loven tr der i kraft 1. januar Barnets Reform indeb rer b de lov ndringer og en r kke initiativer, som skal udvikle indsatsen bedre gennem styrket fokus p resultater. Aftalen omfatter de centrale temaer: N rhed og omsorg Błrns rettigheder Tidlig indsats samt kvalitet i indsatsen De overordnede form l med reformen er: At sikre kontinuitet i anbringelsen At sikre stabil og n r voksenkontakt for udsatte błrn At styrke hensynet til barnets tarv frem for hensynet til for ldrene Ar sikre udsatte błrns rettigheder At sikre en tidlig indsats At sikre mere kvalitet b de i sagsbehandlingen og indsatsen At sikre bedre rammer for kommunernes indsats- herunder afbureaukratisering Der sker en r kke konkrete ndringer og pr ciseringer: Mulighed for udveksling af fłlsomme oplysninger om et barn/ ung mellem skole, sundhedsplejen, dagtilbud og sociale myndigheder. Form let er at understłtte en tidlig tv rfaglig indsats.

2 - 2 - Stłtte til for ldre i forbindelse med et barn anbringes. Udover kommunen tilbyder for ldrene en stłtteperson skal kommunen tr ffe afgłrelse om for ldrene har behov for anden stłtte. Indfłrelse af en ny type plejefamilier kommunale plejefamilier. Det betyder, at der fremover vil eksistere 3 typer plejefamilier (plejefamilier, netv rksplejefamilier, kommunale plejefamilier). De kommunale plejefamilier skal kunne lłfte en stłrre opgave i indsatsen overfor barnet/ den unge. De kommunale plejefamilier skal tilbydes mere efteruddannelse og supervision, og der skal tages stilling til deres arbejdsvilk r. Stłtteperson til błrn og unge anbragt udenfor hjemmet. Det er en ret for barnet / den unge, at kommunen aktivt undersłger muligheden for en stłtteperson fra barnet/ den unges netv rk, der kan fungere som stabil voksenkontakt med positiv betydning for barnet/ den unges udvikling. Tilsyn med barnet p anbringelsesstedet łges fra Łn til to gange rligt, hvor der skal laves opfłlgning p og revision af handleplanen. Barnets ret til samv r udvides til ogs at atomfatte słskende, bedstefor ldre eller andre n re familierelationer. Form let med efterv rn tydeliggłres i lovteksten. Der l gges v gt p at stłtten skal bidrage til en bedre overgang til en selvst ndig livsfłrelse med fokus p uddannelse, besk ftigelse, bolig mv. Underretningspligten sk rpes og indtr der nu allerede, n r der er grund til at antage, at et barn eller ung kan have behov for s rlig stłtte. Der skal fremover altid underrettes ved mistanke eller kendskab til vold eller overgreb. Underretter har som noget nyt mulighed for at f oplyst, om underretningen har givet anledning til undersłgelser eller foranstaltninger i forhold til barnet/ den unge. Błrn over 12 r f r klageret i forhold til kommunens beslutninger om foranstaltninger, herunder samv r, kontakt og hjemgivelse. Nedenst ende omr der bliver omdrejningspunkter i det fremadrettede arbejde Tryghed i opv ksten Fokuspunkter: Opv kstvilk r, n re og kontinuerlige omsorgsrelationer Personlig udfoldelse Skolegang Sundhed Forberedelse til voksenlivet Plejefamilier Fokus p anbringelse i plejefamilie; det n re familielignende miljł og stabil voksenkontakt under en anbringelse skal fremmes. Krav om uddannelse p minimum 4 hele kursusdage, samt ret og pligt til efteruddannelse (2 dage) og supervision.

3 - 3 - ver flere ressourcer og kompetencer af pleje- Kommunale plejefamilier til błrn og unge som kr familien. Samv r og n rv r Samv r med b de for ldre og det bredere netv rk, ud fra barnets behov. Słskende anbringes samme sted. konomisk stłtte til for ldrene til udgifter der bevirker at en hjemgivelse kan fremskyndes. Tr ffe afgłrelse om stłtteperson til for ldrene, og handleplan for for ldrene. Błrn og unges retssikkerhed Unge fra 12 r skal have ret til at klage over afgłrelser om anbringelse, valg af anbringelsessted, ndret anbringelsessted, behandling, uddannelse, samv r med personer fra netv rket, hjemgivelse og hjemgivelsesperiode. r, afgłrelser om hjemgivelse, afgł- Pligt til at hłre anbringelsessteder Anbringelsesstedet skal hłres vedr. afgłrelser om samv relse om skift om anbringelsessted. Ankestyrelsens egendriftskompetence Ankestyrelsen f r kompetence til at g ind i alle typer af sager, kompetence til at tage sager op af egen drift (det sociale n vn har ikke kompetencen l ngere). Tidlig indsats Der kan udveksles oplysninger mellem de myndigheder der lłser opgaver vedr. udsatte błrn og unge, samt dagtilbud, skoler, fritidsordninger, sundhedsplejen, oplysninger som er nłdvendige i forhold til tilrettel ggelse og koordinering af en tidlig forebyggende indsats, og der kan afholdes et afklarende młde, og evt. et opsamlende młde. Underretningspligt Sk rpet pligt til underretning, grupper af ansatte, fagpersoner, som under deres erhverv f r kendskab til forhold som bevirker bekymring, og videregive oplysning til den der underretter hvorvidt underretningen har givet anledning til undersłgelse eller foranstaltning. Kvalitet i indsatsen Kommunen skal v lge den mest form lstjenlige foranstaltning, der vil medfłre den virkning, der er planlagt. Der kan iv rks ttes forelłbig akutte foranstaltninger, samtidig med en błrnefaglig undersłgelse udarbejdes. Enklere regler for kontaktpersoner og personlige r dgivere, sammenskrivning af disse to former. konomisk stłtte uden forudg ende błrnefaglig undersłgelse. Konsulentbistand og familieplanl gning uden forudg ende błrnefaglig undersłgelse. Form let er at głre det lettere at hj lpe familier med mindre stłttebehov uden fłrst at skulle iv rks tte en undersłgelse efter 50. Styrkelse af efterv rn Fokus p uddannelse, besk ftigelse, bolig og selvst ndigt voksenliv. Alle unge p 16 r eller derover skal have konkrete m l i handleplanen i forhold til overgangen til voksenlivet.

4 - 4 - Ved unge p 18 r som f r ny opholdskommune/ handlekommune skal der ske en udveksling af viden og udarbejdes en ny handleplan. Kontaktperson til unge der har v ret anbragt uden samtykke. Handleplaner Stłrre fleksibilitet (tidligere 6 faste punkter) fremover tages udgangspunkt i den błrnefaglige vurdering. Undersłgelse af flere błrn i samme familie. Ved 16 rige skal der laves konkrete m l i forhold til overgang til voksenlivet. Godkendelse Forenkling af krav til godkendelse af private tilbud. Klageret til plejefamilier og opholdssteder. Kommunens tilsyn med anbringelsessteder get fokus p det personrettede tilsyn, sammenh ng mellem det personrettede tilsyn og revision af handleplaner. Opfłlgning p handleplaner mindst 2 gange rlig. get fokus p det driftsorienterede tilsyn; fokus p det gode błrneliv, skolegang, sundhed, fritidsinteresser m.v. Der skal afl gges mindst et driftsorienteret uanmeldt tilsyn om ret. Błrnefaglig undersłgelse 50 Hurtig igangs ttelse; der kan gennemfłres en błnefaglig undersłgelse uden samtykke. Omfang og indhold; undersłgelsen skal gennemfłres s sk nsomt som muligt og skal ikke v re mere omfattende, en form let tilsiger. Undersłgelse af flere błrn i familien; udarbejde Łn samlet undersłgelse. Regulering af samv r; kommunen kan regulere et samv r unde en błrnefaglig undersłgelse. Behandling af et barn elle ung uden samtykke; kommunen kan iv rks tte hj lp uden for l- drenes samtykke. Indstilling til błrn og unge- udvalget Forenkling af kravene til indstilling til błrn og unge- udvalget. Standarder for sagsbehandlingen Kravet om udarbejdelse af kvalitetsstandarder udg r. Oph velse af kravet omtv rfaglige grupper Kravet om oprettelse af tv rfaglige grupper oph ves, form let er at give kommunen stłrre fleksibilitet i tilrettel ggelsen af indsatsen. M lrettet brug af błrnefaglige undersłgelser ved błrn med handicap Aflastning til familier med błrn og unge med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, kan ogs ydes efter 84, aflastningen foruds tter ikke en błrnefaglig undersłgelse og udarbejdelse af handleplan. Błrn - og ungeudvalgets sammens tning Udvalget sammens ttes af 2 kommunalbestyrelsesmedlemmer, 2 błrnesagkyndige, en juridisk sagkyndig.

5 - 5 - vrige iv rksatte initiativer udover de lovgivningsm ssige initiativer Der iv rks ttes udviklingsinitiativer med henblik p at udvikle og udbrede gode modeller for tv rfagligt samarbejde. Der bliver en styrket indsats for enlige, s rbare młdre ved at udvikle metoder og indsatser, der understłtter gruppen af unge og udsatte młdre i at gennemfłre en uddannelse, komme i arbejde samt łge deres for ldrekompetencer. Der igangs ttes mere systematisk forskning af effekterne af familiebehandling. Udvikling og formidling af en f lles metode til for ldreundersłgelser, s der skabes grundlag for kommunens vurdering af for ldreevne.. M lrettet efteruddannelse af sagsbehandlere, personale p anbringelsessteder og andre fagpersoner, der arbejder med udsatte błrn og unge. Servicestyrelsen etablerer en ny vidensportal, som skal formidle den aktuelle bedste viden om forskning, regler og metoder til kommunerne. Portalen vil ogs give ideer til, hvordan man kan etablere organisatoriske rammer, som understłtter det vidensbaserede arbejde.

Anbringelsesgrundlag for błrn og unge med betydeligt og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne (og deres słskende)

Anbringelsesgrundlag for błrn og unge med betydeligt og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne (og deres słskende) Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: September 2011 Udf rdiget af: Annette B rnholdt, Faglig Leder, Błrn-Handicap, Socialafdelingen. Vedrłrende: Anbringelse af błrn og unge med

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Lovgrundlag: Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat funktionsevne Stłtte fra familiekonsulent-teamet

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. revideret sep. 2011 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat unktionsevne 2 Lovgrundlag: Stłtte

Læs mere

Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009. Fastl ggelse af serviceniveauet p omr det błrn og unge med s rlige behov for stłtte

Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009. Fastl ggelse af serviceniveauet p omr det błrn og unge med s rlige behov for stłtte Notat Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009 Błrn og skole J.nr.: Br.nr.: 7. december 2009 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Fastl ggelse af serviceniveau p omr det błrn

Læs mere

Der kan v re flere form l med en kontaktperson.

Der kan v re flere form l med en kontaktperson. Kvalitetsstandard for personlig r dgiver og kontaktperson for błrn og unge p handicapomr det Omr de Lovgrundlag: Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat funktionsevne Tildeling af en personlig r dgiver

Læs mere

Kom i form med Barnets Reform. Barnets reform. v. Elisabeth Marian Thomassen, Servicestyrelsen Jessie Brender Olesen, KL

Kom i form med Barnets Reform. Barnets reform. v. Elisabeth Marian Thomassen, Servicestyrelsen Jessie Brender Olesen, KL Kom i form med Barnets Reform Barnets reform v. Elisabeth Marian Thomassen, Servicestyrelsen Jessie Brender Olesen, KL Hvorfor Barnets Reform? Stor politisk bevågenhed Det koster mange penge Det griber

Læs mere

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap.

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. 1 Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov - Handicap Den samlede kvalitetsstandard

Læs mere

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne.

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne. Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne. 1 Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste Omr de Randers kommune skal yde d kning af hel eller delvis

Læs mere

(Til samtlige kommuner m.fl.)

(Til samtlige kommuner m.fl.) SKR nr 9710 af 18/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 22. november 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Socialmin., j.nr. 2010-1085 Senere ændringer til forskriften Ingen Skrivelse

Læs mere

Barnets Reform Dan Holmgreen, Kontoret for Børn, Socialministeriet INDENRIGS- OG SOCIALMINISTERIET 29-10-2010 1

Barnets Reform Dan Holmgreen, Kontoret for Børn, Socialministeriet INDENRIGS- OG SOCIALMINISTERIET 29-10-2010 1 Barnets Reform Dan Holmgreen, Kontoret for Børn, Socialministeriet INDENRIGS- OG SOCIALMINISTERIET 29-10-2010 1 INDENRIGS- OG SOCIALMINISTERIET 29-10-2010 2 Mit oplæg: Baggrunden for Barnets Reform Formål

Læs mere

Ydelseskatalog for familiekonsulentteamet Revideret september Familier med błrn med vidtg ende fysisk eller psykisk funktionsneds ttelse

Ydelseskatalog for familiekonsulentteamet Revideret september Familier med błrn med vidtg ende fysisk eller psykisk funktionsneds ttelse Ydelseskatalog for familiekonsulentteamet Revideret september 2011 M lgruppe: Familier med błrn med vidtg ende fysisk eller psykisk funktionsneds ttelse Lovgrundlag: Servicelovens 52, stk. 3, nr. 2, eller

Læs mere

Kommuneoversigt for 730 Randers Kommune for błrn- og unge

Kommuneoversigt for 730 Randers Kommune for błrn- og unge Kommuneoversigt for 730 Randers Kommune for błrn- og unge 1. Kvartal Paragraf Kommune Indberettende myndighed Tilgang 32 stk. 3: S rlige dagtilbud 730 Randers Kommune K 1 36: S rlige klubtilbud 44 jf.

Læs mere

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning.

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning. Notat Forvaltning: Social & Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. august 2010 Udf Vedrłrende: rdiget af: Anne-Mette Harbo Andersen ndring af lov om retssikkerhed og administration p det sociale omr de

Læs mere

I november 2011 offentliggjorde regeringen sit lovprogram for folketings ret 2011/2012.

I november 2011 offentliggjorde regeringen sit lovprogram for folketings ret 2011/2012. Notat Forvaltning: Błrn, skole og kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 9. januar 2012 00.01.00I02 Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Regeringen lovprogram 2011/2012 Notatet sendes/sendt til: Błrn og skoleudvalget

Læs mere

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap.

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. 1 Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov - Handicap Den samlede kvalitetsstandard

Læs mere

Randers Kommunes sektorpolitik for familie- og handicapomr derne

Randers Kommunes sektorpolitik for familie- og handicapomr derne N r błrn og unge har s rlige behov for stłtte Randers Kommunes sektorpolitik for familie- og handicapomr derne 18. februar 2010 2 Indledning Politikken N r błrn og unge har behov for stłtte er en pr sentation

Læs mere

Notat. 26. oktober 2009

Notat. 26. oktober 2009 1 Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. oktober 2009 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang Vedrłrende: Aktiviteter afholdt i forhold til de socialfaglige medarbejdere i Błrn og familieafdelingen

Læs mere

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 2. november 2011 Udf rdiget af: TR Vedrłrende: Status for genopretningsplanen p psykiatri- og handicap Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Notat. 8. juni 2011 J.nr.: Social- og Arbejdsmarked. Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi

Notat. 8. juni 2011 J.nr.: Social- og Arbejdsmarked. Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: 8. juni 2011 J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi Notatet sendes/sendt til: Demografi

Læs mere

N r błrn og unge har behov for stłtte. Randers Kommunes sektorpolitik for familie- og handicapomr derne

N r błrn og unge har behov for stłtte. Randers Kommunes sektorpolitik for familie- og handicapomr derne N r błrn og unge har behov for stłtte Randers Kommunes sektorpolitik for familie- og handicapomr derne 5. maj 2010 2 Indledning Politikken N r błrn og unge har behov for stłtte er en pr sentation af de

Læs mere

Familiehuset AFTALE NOVEMBER 2010

Familiehuset AFTALE NOVEMBER 2010 Familiehuset AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Ved henvendelse vurderes hvilken m lgruppe pgl. borger tilhłrer og sagen placeres hos

Læs mere

Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Redegłrelse for arbejde med Screenings-rapport i Błrn og familieafdelingen.

Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Redegłrelse for arbejde med Screenings-rapport i Błrn og familieafdelingen. Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. oktober Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Redegłrelse for arbejde med Screenings-rapport i Błrn og familieafdelingen. Notatet

Læs mere

Underretningsskabelon udkast 19-1-2011. Adresse. For ldrene er orienteret om underretningen (s t kryds)

Underretningsskabelon udkast 19-1-2011. Adresse. For ldrene er orienteret om underretningen (s t kryds) Underretningsskabelon udkast 19-1-2011 Barnets navn Personnummer Adresse Mor/far/for ldremyndighed Personnummer For ldrene er orienteret om underretningen (s t kryds) Hvad har foranlediget underretningen?

Læs mere

Familier med handicappede błrn, som ifłlge 50 undersłgelse har s rlig behov for stłtte.

Familier med handicappede błrn, som ifłlge 50 undersłgelse har s rlig behov for stłtte. Ydelseskatalog for familiekonsulentteamet M lgruppe: Familier med handicappede błrn, som ifłlge 50 undersłgelse har s rlig behov for stłtte. Lovgrundlag: Servicelovens 52, stk. 3, nr. 2 ved stłtte i hjemmet

Læs mere

Analyse af behov for dag- og dłgntilbud til błrn, unge og deres familier.

Analyse af behov for dag- og dłgntilbud til błrn, unge og deres familier. Notat Forvaltning: Błrn og Skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 14. april 2009 Udf rdiget af: Nina Leunbach Wang Vedrłrende: Behov for dag- og dłgntilbud p Błrn og Familieomr det Notatet sendes/sendt til: Błrn og

Læs mere

Notat. 30. juli Błrn og skole

Notat. 30. juli Błrn og skole Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 30. juli 2009 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang Vedrłrende: Analyse af omr det for udsatte błrn og unge Notatet sendes/sendt til: Błrn og skoleudvalget

Læs mere

strategiplan for anbringelsesomr det

strategiplan for anbringelsesomr det i m l strategiplan for anbringelsesomr det 2010-2013 Baggrund I forbindelse med budgetforliget for 2010-2013 blev der vedtaget en łkonomisk ramme for familiesager vedrłrende anbringelser af błrn og unge

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR) AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk ftigelse) for borgere med udviklingsh mning

Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk ftigelse) for borgere med udviklingsh mning Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk ftigelse) for borgere med udviklingsh mning 1 Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk udviklingsh mning ftigelse) for borgere med Omr de Beskyttet

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Socialafdelingen, Randers kommune 2012 Kvalitetsstandard for dagtilbud(beskyttet besk ftigelse) for borgere,

Læs mere

Notat. Indledning. 19. januar Błrn, skole og kultur

Notat. Indledning. 19. januar Błrn, skole og kultur Notat Forvaltning: Błrn, skole og kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 19. januar 2012 Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Kanalstrategi for Błrn, skole og kultur Notatet sendes/sendt til: Chefgruppen og Ulrik

Læs mere

Udf rdiget af: Ulla Pr stholm Gamtofte Vedrłrende: Beskrivelse af opgaven med sekretariatsbetjening af błrn og unge-udvalget

Udf rdiget af: Ulla Pr stholm Gamtofte Vedrłrende: Beskrivelse af opgaven med sekretariatsbetjening af błrn og unge-udvalget Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Sekretariatet Dato: J.nr.: Br.nr.: 19. august 2011 Udf rdiget af: Ulla Pr stholm Gamtofte Vedrłrende: Beskrivelse af opgaven med sekretariatsbetjening af błrn

Læs mere

NATURFAGLIG STRATEGI FOR RANDERS KOMMUNE

NATURFAGLIG STRATEGI FOR RANDERS KOMMUNE NATURFAGLIG STRATEGI FOR RANDERS KOMMUNE Randers er en Science-Kommune Kommunen har til hensigt at styrke interessen for naturvidenskab hos błrn og unge ved at: styrke samarbejdet mellem de interne ressourcer

Læs mere

Dette notat beskriver den konkrete udmłntning af kommunens kłrselskontor.

Dette notat beskriver den konkrete udmłntning af kommunens kłrselskontor. Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur : J.nr.: Br.nr.: 11. marts 2011 10/001138 Udf rdiget af: Bitten Laursen Vedrłrende: Kłrselskontor i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Direktionen Udmłntningsplan

Læs mere

Genoptr ning efter udskrivning fra hospital efter Sundhedsloven

Genoptr ning efter udskrivning fra hospital efter Sundhedsloven Genoptr ning efter udskrivning fra hospital efter Sundhedsloven Hvad er ydelsens lovgrundlag? 140 i Sundhedsloven samt Vejledning om tr ning i kommuner og regioner. Hvad er form let med At sikre en m lrettet,

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud (aktivitets- og samv rstilbud) for borgere med udviklingsh mning

Kvalitetsstandard for dagtilbud (aktivitets- og samv rstilbud) for borgere med udviklingsh mning Kvalitetsstandard for dagtilbud (aktivitets- og samv rstilbud) for borgere med udviklingsh mning 1 Kvalitetsstandard for dagtilbud (aktivitets- og samv rstilbud) Omr de Aktivitets- og samv rstilbud til

Læs mere

Notat. Weborganisering. Portalkonceptet. Kommunikation 10/

Notat. Weborganisering. Portalkonceptet. Kommunikation 10/ Notat Forvaltning: Dato: 22. november 2010 Dokumentnr.: Kommunikation 10/003241-1 Afsender: Jan Hyldgaard Engrob Vedrłrende: Weborganisering Notat sendes/sendt til: Karen Balling Radmer Weborganisering

Læs mere

UngeBasen En forebyggende indsats for błrn og unge mellem 11 og 17 r i Randers Kommune

UngeBasen En forebyggende indsats for błrn og unge mellem 11 og 17 r i Randers Kommune UngeBasen En forebyggende indsats for błrn og unge mellem 11 og 17 r i Randers Kommune 1 1. UngeBasen...3 1.1 Indledning...3 1.2 M lgruppen...3 1.3 Tilbudsviften...5 1.4 UngeBasens samarbejdsparter...5

Læs mere

Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune

Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune Notat Forvaltning: Błrn og Skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 12. marts 2010 Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune Notatet sendes/sendt

Læs mere

Aftale om Barnets Reform

Aftale om Barnets Reform Aftale om Barnets Reform Langt de fleste børn i Danmark vokser op i gode og trygge omgivelser med forældre, som støtter dem gennem opvæksten. Desværre er dette ikke tilfældet for alle børn. Nogle børn

Læs mere

Demografi og generelle udviklingstendenser p handicapomr det i Randers Kommune

Demografi og generelle udviklingstendenser p handicapomr det i Randers Kommune Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi Notatet sendes/sendt til: Demografi og generelle

Læs mere

Notat. Rimeligt begrundede enkeltudgifter:

Notat. Rimeligt begrundede enkeltudgifter: - 1 - Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. marts 2010 Udf rdiget af: Jesper Cortes Vedrłrende: Hj lp efter aktivlovens kapitel 10 Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Notat. Kommissorium for arbejdsgruppe vedrłrende trivsel. 19. oktober Sundhed og ldre J.nr.:

Notat. Kommissorium for arbejdsgruppe vedrłrende trivsel. 19. oktober Sundhed og ldre J.nr.: Notat Forvaltning: Dato: Sundhed og ldre J.nr.: 19. oktober 2009 Br.nr.: Udf rdiget af: Vedrłrende: Notatet sendes/sendt til: Kommissorium for arbejdsgruppe vedrłrende trivsel Sundheds og ldreudvalget

Læs mere

Ankestyrelsen pr. 1. juli 2013

Ankestyrelsen pr. 1. juli 2013 Ankestyrelsen pr. 1. juli 2013 5 Beskæftigelsesankenævn og 5 Sociale Nævn er nedlagt og opgaverne overført til Ankestyrelsen Én ankeinstans for kommunerne Hovedkontor i København Afdelingskontor i Aalborg

Læs mere

Notat. 8. maj konomiafdelingen

Notat. 8. maj konomiafdelingen Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 8. maj 2008 Udf rdiget af: Susanne Risager Clausen Vedrłrende: Ledelsesinformation: Behov for og krav til ledelsesinformation Notatet sendes/sendt

Læs mere

Nøgletal til resultatdokumentation

Nøgletal til resultatdokumentation Nøgletal til resultatdokumentation Vejledningsmateriale til opgørelse og anvendelse Netværksinddragende metoder Indholdsfortegnelse Introduktion til nøgletal... 3 Om nøgletallene... 3 Metodiske overvejelser...

Læs mere

Kommissorium for indfłrelse af ESDH system p personsagsomr det

Kommissorium for indfłrelse af ESDH system p personsagsomr det Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 15. marts 2011 Udf rdiget af: Diana L bbert Pedersen (projektleder) Vedrłrende: Kommissorium for indfłrelse af ESDH system p personsagsomr

Læs mere

Notat. 28. maj Social og arbejdsmarked. J.nr.: Br.nr.: rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: 1. budgetkontrol. Besparelser p handicapomr det

Notat. 28. maj Social og arbejdsmarked. J.nr.: Br.nr.: rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: 1. budgetkontrol. Besparelser p handicapomr det Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. maj 2009 Udf rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: 1. budgetkontrol. Besparelser p handicapomr det Notatet sendes/sendt til: Byr det

Læs mere

Strategigrundlag. Psykiatriplan for Randers Kommune. - med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden

Strategigrundlag. Psykiatriplan for Randers Kommune. - med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden Strategigrundlag Psykiatriplan for Randers Kommune - med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden 1 2 Vision for psykiatriomr det Visionen beskriver, hvad vi str ber efter at v re kendt for i fremtiden.

Læs mere

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet 2018-2020 Indledning Dagtilbud i Ringsted Kommune bygger både et lovmæssigt og værdimæssigt grundlag. Det betyder konkret, at den pædagogiske praksis sker

Læs mere

Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget, arbejdsmarkedsudvalget, błrn- og skoleudvalget, sundheds- og łkonomiudvalget, byr det

Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget, arbejdsmarkedsudvalget, błrn- og skoleudvalget, sundheds- og łkonomiudvalget, byr det Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 16. maj 2012 Udf rdiget af: Gitte Vesti/Bo Skovgaard Vedrłrende: Helhedsplan i Randers Kommune 2009-2013 Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget,

Læs mere

Forslag til ny organisering af stłtteindsatsen błrn 0-5 r

Forslag til ny organisering af stłtteindsatsen błrn 0-5 r Forslag til ny organisering af stłtteindsatsen błrn 0-5 r Indledning I forbindelse med budgetforliget 2011-14 og vedtagelsen af den nye dagtilbudsstruktur blev det besluttet, at der skal ses p en ny struktur

Læs mere

SPAREFORSLAG ADMINISTRATION 12.02.2010

SPAREFORSLAG ADMINISTRATION 12.02.2010 Generelt administrationen 1 Fortsat trimning af chef- og ledelsesstruktur 300 2.150 2.150 3,0 I perioden forventes gennemfłrt en fortsat trimning af chef- og ledelsestrukturen. Det foruds ttes, at reduktionen

Læs mere

Kvalitetsstandard for merudgifter til voksne med nedsat funktionsevne.

Kvalitetsstandard for merudgifter til voksne med nedsat funktionsevne. Kvalitetsstandard for merudgifter til voksne med nedsat funktionsevne. 1 Kvalitetsstandard for merudgifter til voksne med nedsat funktionsevne Omr de og form l med indsatsen konomisk kompensation til borgere

Læs mere

1. Status p udmłntningen af den overordnede błrn og ungepolitik

1. Status p udmłntningen af den overordnede błrn og ungepolitik 1. Status p udmłntningen af den overordnede błrn og ungepolitik 1.1 Baggrund I den overordnede błrn og ungepolitik fremg r det, at der i tredje kvartal 2009 skal orienteres om status p udmłntningen af

Læs mere

1. Beskrivelse af omr det

1. Beskrivelse af omr det (Udkast) 1. Beskrivelse af omr det Nedenst ende tabel viser hvilke omr der, der er omfattet af bevillingen. Desuden vises budgetbelłbene for 2013: Mio. kr. Udgift Indt gt Netto S rlige dagtilbud og s rlige

Læs mere

Model til ansłgning om LBR midler Mor skal p arbejde. 1. Ansłger af projektet. SoftAdvice ApS Randersvej rhus N.

Model til ansłgning om LBR midler Mor skal p arbejde. 1. Ansłger af projektet. SoftAdvice ApS Randersvej rhus N. Model til ansłgning om LBR midler 2012 Mor skal p arbejde 1. Ansłger af projektet SoftAdvice ApS Randersvej 202 8200 rhus N. Kontaktperson: Afdelingsleder Marianne Birkeslund Tlf.: 24 87 77 32 Mail: mb@softadvice.dk

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser:

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Udarbejdet af: Peter Br gge Birgitte R. Lydolf Annette B rnholdt Dorte Broberg Lone Munksgaard Sylvia Mortensen Eva Kloster 1 Indledning: P baggrund

Læs mere

1. Ansøger. 2. Ægtefælle/samlever. 3. Henvendelse til andre myndigheder m.v. Må der rettes henvendelse til andre myndigheder eller personer

1. Ansøger. 2. Ægtefælle/samlever. 3. Henvendelse til andre myndigheder m.v. Må der rettes henvendelse til andre myndigheder eller personer Navn og adresse Oplyses ved henvendelse Dato KLE 27.30.00G01 Sagsidentifikation Ansøgning om konkret plejetilladelse: traditionel familiepleje, kommunal familiepleje, netværkspleje, aflastning og privat

Læs mere

Notat. Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. 19. april Social og arbejdsmarked

Notat. Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. 19. april Social og arbejdsmarked Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 19. april 211 Udf rdiget af: Sine Louise Iversen Vedrłrende: Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

BEHANDLINGSOVERSIGT. Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr. Behandlinger: - Sundheds- og ldreudvalget - 4. juni 2009

BEHANDLINGSOVERSIGT. Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr. Behandlinger: - Sundheds- og ldreudvalget - 4. juni 2009 Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr Behandlinger: - Sundheds- og ldreudvalget - 4. juni 2009 Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr Sagsnummer: 09/003384 Journalnummer: 16.08.36 P00 ResumØ

Læs mere

Hłringsnotat vedr. genopretningsplan af łkonomien for

Hłringsnotat vedr. genopretningsplan af łkonomien for Notat Forvaltning: Socialomr det Dato: J.nr.: Br.nr.: 23.05.2011 Udf rdiget af: Keld Andersen og Anne E. Hegelund Vedrłrende: Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

rdiget af: TR Vedrłrende: Analyse af omr det for udsatte błrn og unge samt omr det for błrnehandicap

rdiget af: TR Vedrłrende: Analyse af omr det for udsatte błrn og unge samt omr det for błrnehandicap Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. august Udf rdiget af: TR Vedrłrende: Analyse af omr det for udsatte błrn og unge samt omr det for błrnehandicap Notatet sendes/sendt til:

Læs mere

Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det

Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det 2009 1 Analyserapportens indhold Analyserapporten skal ifłlge den procedure om ledelsens evaluering (S 4.1) indeholde: 1. Analyse

Læs mere

Tilrettel ggelse af det kriminalpr ventive tilsyn med domf ldte borger med vidtg ende psykisk funktionsneds ttelse i Randers kommune.

Tilrettel ggelse af det kriminalpr ventive tilsyn med domf ldte borger med vidtg ende psykisk funktionsneds ttelse i Randers kommune. Indledning Tilrettel ggelse af det kriminalpr ventive tilsyn med domf ldte borger med vidtg ende psykisk funktionsneds ttelse i Randers kommune. Efter kommunalreformen ligger opgaven med at fłre tilsyn

Læs mere

Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6

Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6 Notat Forvaltning: Dato: 15. august 2011 Dokumentnr.: Borgerr dgiver Randers Kommune 11/004613-1 Afsender: Jesper Cortes Vedrłrende: Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6 m neder Notat

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og forældreansvarsloven

Forslag. Lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og forældreansvarsloven Til lovforslag nr. L 178 Folketinget 2009-10 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 25. maj 2010 Forslag til Lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration

Læs mere

I alt

I alt Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 30. marts 09 Udf rdiget af: Brian Hansen og Hanne Buch Vedrłrende: Befolkningsprognose -22 en kort beskrivelse Notatet sendes/sendt til: Direktion

Læs mere

Sammenfatning af hłringssvar fra skoler m.fl. vedrłrende forslaget til. den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det.

Sammenfatning af hłringssvar fra skoler m.fl. vedrłrende forslaget til. den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det. Sammenfatning af hłringssvar fra skoler m.fl. vedrłrende forslaget til den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det Forslaget til den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det

Læs mere

Notat. Gaia Museums fremtidige organisering

Notat. Gaia Museums fremtidige organisering Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 11. maj 2011 Udf rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: Gaia Museum Notatet sendes/sendt til: Direktionen, Gaia Museums bestyrelse, Socialudvalget

Læs mere

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. oktober 2009 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter Notatet sendes/sendt

Læs mere

Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for

Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for 2009-10 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Fritidshjemmet Glentevej

Fritidshjemmet Glentevej Fritidshjemmet Glentevej AFTALE 2011 2012 1. DECEMBER 2010 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De

Læs mere

Bopladsen AFTALE NOVEMBER 2010

Bopladsen AFTALE NOVEMBER 2010 Bopladsen AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

En god dag i skolen. Randers Kommunes sektorpolitik for skoleomr det

En god dag i skolen. Randers Kommunes sektorpolitik for skoleomr det En god dag i skolen Randers Kommunes sektorpolitik for skoleomr det Indledning Sektorpolitikken for skoleomr det er en pr sentation af de m l og de holdninger, som skal v re kendetegnende for skolerne

Læs mere

En kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det

En kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det En kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det For ret 2010 1 Kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det Indledning Handicapomr det har dels som konsekvens

Læs mere

Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg

Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg Indledning Et godt socialt netværk kan både give støtte, omsorg og bidrage med praktisk hjælp i hverdagen. Derfor spiller pårørende ofte en betydningsfuld

Læs mere

SPAREFORSLAG ADMINISTRATION

SPAREFORSLAG ADMINISTRATION SPAREFORSLAG ADMINISTRATION Nettobelłb (1.000 kr.) Nr. Overskrift 2010 2011 2012 2013 Generelt administrationen 1 Fortsat trimning af chef- og ledelsesstruktur 300 2.150 2.150 3,0 2 Venskabsbysamarbejde

Læs mere

Social udvalget 4.2 Tilbud til voksne med s rlige behov (handicap, misbrug og psykiatri)

Social udvalget 4.2 Tilbud til voksne med s rlige behov (handicap, misbrug og psykiatri) 1. Regnskabsresultatet Nedenst ende tabel viser, hvilke bevillingsomr der der er omfattet af bevillingen. Desuden vises regnskabsresultatet for 2011. Form l/ R 2010 Oprindeligt Till gs-overfłrt Korr. Regnskase

Læs mere

En god dag i skolen. Randers Kommunes sektorpolitik for skoleomr det

En god dag i skolen. Randers Kommunes sektorpolitik for skoleomr det En god dag i skolen Randers Kommunes sektorpolitik for skoleomr det Indledning Sektorpolitikken for skoleomr det er en beskrivelse af de m l og de holdninger, som skal v re kendetegnende for skolerne i

Læs mere

Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked

Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 8. juni 2010 Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked Notatet sendes/sendt

Læs mere

Screening af sager 1

Screening af sager 1 Screening af sager 1 1. Indledning 3 2. Sagsstammens stłrrelse 3 3. Overholdelse af notatpligten 4 4. Udarbejdelse af 50 undersłgelser 6 5. Udarbejdelse af handleplaner ( 140) 7 5. Afholdelse af błrnesamtaler

Læs mere

Kvalitetsstandard for anbringelse udenfor hjemmet. Vedtaget af Byrådet den 31. august 2015

Kvalitetsstandard for anbringelse udenfor hjemmet. Vedtaget af Byrådet den 31. august 2015 4 Kvalitetsstandard for anbringelse udenfor hjemmet Vedtaget af Byrådet den 31. august 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet

Læs mere

Notat. Brugerundersłgelser Randers Kommune 2007 2009. 14. juni 2011 11/003187

Notat. Brugerundersłgelser Randers Kommune 2007 2009. 14. juni 2011 11/003187 Notat Forvaltning: konomi Dato: J.nr.: Br.nr.: 14. juni 2011 11/003187 Udf rdiget af: Nils Hłgel, Svend Ladefoged og Annemette la Cour Vedrłrende: BRUGERTILFREDSHEDSUNDERS GELSER Notatet sendes/sendt til:

Læs mere

Solg rden AFTALE DECEMBER 2010

Solg rden AFTALE DECEMBER 2010 Solg rden AFTALE 2011 2012 1. DECEMBER 2010 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og forældreansvarsloven

Forslag. Lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og forældreansvarsloven 2009/1 LSV 178 (Gældende) Udskriftsdato: 30. oktober 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Socialmin., j.nr. 2010-1426 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 4. juni 2010 Forslag til Lov

Læs mere

Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3. nr. 7: Anbringelse udenfor hjemmet.

Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3. nr. 7: Anbringelse udenfor hjemmet. Serviceniveauer og kvalitetsstandarder for familier, børn og unge. Specialområdet. Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3. nr. 7: Anbringelse udenfor hjemmet. Allerød kommune. Lovgrundlag. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Evaluering af handicappolitikkens sektorbidrag social og arbejdsmarked

Evaluering af handicappolitikkens sektorbidrag social og arbejdsmarked Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 30. januar 2009 Udf rdiget af: Vedrłrende: Notatet sendes/sendt til: Evaluering af handicappolitikkens sektorbidrag social og arbejdsmarked

Læs mere

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger.

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. 1 Kvalitetsstandard for ledsagerordninger Omr de Ledsagerordning til personer mellem 18 og 67 r, som p grund af betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

Bysekretariatet. Procesplan. Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby

Bysekretariatet. Procesplan. Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby Bysekretariatet Procesplan Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby 2013-2017 1 Indhold Indledning og baggrund...3 Helhedsplanens bidragsydere...3 Inddragelsesprocessen...3 Helhedsplanens

Læs mere

Aftale med de socialpsykiatriske bosteder for 2009/10

Aftale med de socialpsykiatriske bosteder for 2009/10 Aftale med de socialpsykiatriske bosteder for 2009/10 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

2. Allerede trufne beslutninger om overflytning af opgaver fra konomi

2. Allerede trufne beslutninger om overflytning af opgaver fra konomi Notat Forvaltning: Kultur og Borgerservice 3. juni 2010 (revideret 9. au- Dato: gust) J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Lone Beltoft Clausen Vedrłrende: Opgaver der kan flyttes til Borgerservice Notatet sendes/sendt

Læs mere

Familieafdelingen. Det specialiserede socialområde.

Familieafdelingen. Det specialiserede socialområde. 1 Familieafdelingen Det specialiserede socialområde. 2 Indholdsfortegnelse: Familieafdelingens opgaver.s.4. Myndighedsdelen Modtagerenheden s.4. Lovhjemmel Underretninger Børnefaglige undersøgelser Opgørelse

Læs mere

JobVeje i Randers Sundhedscenter

JobVeje i Randers Sundhedscenter JobVeje i Randers Sundhedscenter af JobVeje i Randers Sundhedscenter Rehabiliteringsenheden Jobcenter Randers Juni 2011 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund...3 2. Form l og m l...3 3. M lgruppe...4 4. Beskrivelse

Læs mere

Velkommen til kursusdag 4

Velkommen til kursusdag 4 Velkommen til kursusdag 4 Dagens program Kursusdag 4 08.30 08.45 Opsamling fra sidst. Dagens program. Dagens læringsmål. 08.45 11.30 Samvær og forældresamarbejde. 11.30 12.00 Handleplan. 12.00 12.45 Frokost.

Læs mere

AFTALE NOVEMBER

AFTALE NOVEMBER Vester Alle AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 Kunstner: Jan Blik Pedersen 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune

Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune 1 Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune Indledning Det er muligt for organisationer, for ldre, virksomheder og andre interesserede,

Læs mere

Hvem er de unge uden uddannelse og job og hvordan sikres det, at flere får en uddannelse og et job?

Hvem er de unge uden uddannelse og job og hvordan sikres det, at flere får en uddannelse og et job? Hvem er de unge uden uddannelse og job og hvordan sikres det, at flere får en uddannelse og et job? Senior markedsleder Helle Engelund, COWI 1 Problemstillingen I de senere år er der kommet stigende politisk

Læs mere

Vuggestuen Viborgvej. aftale

Vuggestuen Viborgvej. aftale Vuggestuen Viborgvej aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere