ARTiFAKTi Inspirationsmateriale til brug i undervisning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ARTiFAKTi Inspirationsmateriale til brug i undervisning"

Transkript

1 ARTiFAKTi Inspirationsmateriale til brug i undervisning Særudstillingen FORMEN FARVEN FLADEN kan opleves på ARoS i perioden 27. marts august. Ib Geertsen: Komposition, orange: (1956) Skal kunst nødvendigvis forestille noget konkret fra den virkelige verden, for at have en effekt på sin beskuer Og kan kunst måske ikke godt have effektfulde referencer til virkeligheden, selvom det ikke nødvendigvis er bygget op om genkendelige motiver fra vores omgivelser I særudstillingen FORMEN, FARVEN, FLADEN vil du møde over 60 forskellige eksempler på maleri, skulptur, installation og offentlige udsmykninger, som netop har løsrevet sig fra konkrete figurgengivelser og i stedet undersøger virkningen af former, farver og flader - det man kalder non-figurative udtryk. Malene Landgreen: Red Blue Motion Totem (2010) Værkerne på udstillingen tager dig med på en rejse ind i brugen af former, farver og flader gennem 85 år. Værkudvalget spænder således fra 1930 ernes danske avantgardekunstnere til nutidens installationskunstnere.

2 Figurativt fravær og tematisk nærvær Når vi iagttager et figurativt maleri f.eks. fra den danske guldalder, er det som at stå foran et vindue åbent til datidens Danmark. Vi kan genkende landskabet samt stemningen, og gennem kunstnerens detaljerige gengivelse af sin omverden inviteres vi øjeblikkeligt ind i fortolkningen af det valgte motiv. I hvilke sammenhænge fra din hverdag er du bevidst om at farver har en indflydelse på dig I hvilke konkrete sammenhænge bruger du selv farver Flere steder i udstillingen er væggene beklædt med fototapeter. Disse er eksempler på en række udsmykningsopgaver, hvor de pågældende kunstnere har valgt at lade former, farver og flader spille sammen med rum. I udstillingens indgangsrum er en gengivelse af Paul Gadegaards ( ) ud-smykning af skjortefabrikken Angli (det nuværende TEKO) i Herning. Peter Bonnén: Sommerfugl (1967) Vi vil gerne udfordre vores vante følelser og syn på det genkendelige. Det gør vi genem en form for seriøs leg med værker fra museets samling, fortæller museets direktør Erlend Høyersten. Væsentligt anderledes forholder det sig imidlertid med den non-figurative kunst, som ofte har ofte ry af at være svær tilgængelig, fordi den jo ikke forestiller noget. Men hvordan kan det være, at vi tilsyneladende har nemmere ved at forstå det vi kan genkende For til trods for at den non-figurative kunst ofte opleves som udtryk, der er lukket om sig selv, så var udgangspunktet for de kunstnere, der i sin tid gik forrest i denne udvikling netop et dybtfølt tro på, brugen af rene former, farver og flader måtte kunne ændre verden. De rædsler, som 1. og 2. Verdenskrig havde ført med sig, skubbede nemlig kunsten i en stærk ideologisk retning og skabte et stigende håb om at man gennem et nyt og mere enkelt billed sprog baseret på form, farve og flade i kunsten kunne lægge fortiden bag sig og begynde på en frisk med at konstruere et nyt og bedre samfund. Fakta er derfor også, at de geometriske konstruktioner, de rene flader og de klare farver netop havde en stærk forbindelse til den omkringliggende verden. I udstillingen FORMEN, FARVEN,FLADEN er det derfor Emil Gregersen: Relief (1962) vores ønske at understrege, hvordan mennesket nok er figurativt fraværende i disse værker men altså samtidig i høj grad nærværende. Undervejs i udstillingen har vi forsøgt at trække tråde fra disse udtryk til en række design- og brugsgenstande og derved give dig indblik i, hvordan non-figurativ kunst til stadighed påvirker vores måde at indrette os på. Joe Tilson: 3-D Geometri (1965) Paul Gadegaard beskriver selv sin vægudsmykning på Anglifabrikken på følgende måde: Jeg skal lave Danmarks største socialrealistiske maleri og det skulle være som moderne jazzmusik, musik for øjnene. Den multifarvede gulvmosaik i udstillingens indledende rum er skabt er den danske kunstner Erik A. Frandsen i forbindelse med hans soloudstilling på museet i 2008.

3 Alberto Magnelli: Konversation nr.3 Inspirationen til Peinture Murale havde Clausen bl.a. hentet i den konstruktivisme, der fandt form i russiske kunstnerkredse i begyndelsen af 1900-tallet. Udsagnet Less is more er blevet en form for slogan for kunstnere, der ønsker at skabe udtryk, som fremstår helt enkelt og rent i sin form: det man også kalder minimalistisk. Less is more" tanken ses praktiseret både indenfor kunst, design og arkitektur. Se dig fx omkring i museets arkitektur og indretning. Hvor og hvordan er den moderne arkitektur reduceret i sine former, farver og flader Find eksempler på nettet som viser stilistiske kontraster. Peter Louis-Jensen: Tre elementer ( ) Bauhaus Udstillingens ældste værk Penture Murale (1930) er malet af den danske kunstner Franciska Clau-sen ( ). Peinture Murale er et tydeligt eksempel på udtryk, der konsekvent har fjernet sig fra det figurative og i stedet rettede fokus mod farvernes samspil og formernes stramhed. Franciska Clausen: Peinure Murale (1930) Franciska Clausen havde sans for tidens kunststrømninger og aktivt søgte hun inspiration og dygtiggørelse hos aktuelle kunstnerkolleger og på verdens kunstneriske kraftcentre. En af tidens mest betydningsfulde kaftcentre var f.eks. den tyske Bauhausskole. Skolen åbnede i 1919 og var her særdeles nyskabende i sin måde at tænke grafisk design, brugsgenstande, tekstiler og arkitektur sammen i en helhed. Samtidig revolutionerede Bauhaus samfundets syn på disse produkter ved at fokusere mere på det funktionelle og simple end på det udsmykkede og kunstneriske - en tilgang som viste sig at få omfattende betydning for udformning af kunst, arkitektur og design fra mellemkrigstiden og helt frem til i dag. Find eksempler fra udstillingen, hvor former, farver eller flader er anvendt til at skabe hhv. stabilitet og balance eller dynamik og bevægelse. Placer dig foran et værk i udstillingen. Skriv alt, hvad du tænker, når du står foran værket. Det er vigtigt, at du holder skrivningen i gang ved simpelthen at skrive det ned, der falder dig ind. Du har 5-10 minutter til opgaven Bauhausskolen blev grundlagt af arkitekten Walter Gropius i Weimar Den flyttedes til Dessau 1925 og endelig til Berlin i 1932, før den lukkedes af nazisterne i Hos Bauhaus var filosofien, at alle produkter, industrielle så vel som håndlavede, kunne være kunst i sig selv. Er det en tanke, du oplever, der skinner igennem i dag - og i så fald på hvilke måder og på hvilke områder Richard Mortensen: Maleri (1939)

4 Niels Guttormsen: Stokkene (1967) Hvilken sammenhæng mellem flader og farver oplever du i Hornungs billede Er der en logik i billedets opbygning, eller er flader og farver blot placeret rent tilfældigt i forhold til hinanden Komplementærfarver, er de farver, der ligger overfor hinanden i farvecirklen - og som derved giver hinanden størst muligt kontrast og størst muligt liv. Find eksempler i udstillingen og undersøg hvad brugen af kontrastfarver gør ved vores samlede oplevelse af motiver Kunstnerisk konstruktivisme Konstruktivisme er en betegnelse, der bruges til at beskrive den del af efterkrigstidens kunstnere, som brugte deres kunst til at tydeliggøre ønsket om at lægge rædslerne fra de to verdenskrige bag sig og starte forfra. Dette ønske kom til udtryk i en kunst, der bestod af enkle former og klare farver som rene og rensede kunstneriske konstruktioner. En sådan non-figurativ stil fik dog først for alvor fodfæste i Danmark fra midten af 1900-tallet. Udstillingsværker som bl.a. Niels Guttormsens Stokke (1967) og Preben Hornungs Brede former ( ) er i udstillingen begge eksempler på en sådan stilart og hvis titler end ikke refererer til andet end de former og materialer, som værkerne helt konkret er bygget op af. Konkret kunst i Danmark De danske billedkunstnere Richard Mortensen, Robert Jacobsen og Ib Geertsen var alle aktive i 1940 ernes danske avantgardemiljø. I kunstnergruppen Linien II, som blev sammenslutningen for konkret kunst i Danmark, eksperimenterede de med kunstens formelle kvaliteter: De geometriske former og klare farver. Du er velkommen til at sidde i de udstillede stole, du møder rundt omkring i udstillingen. Gå på opdagelse i museets samling af guldalderbilleder. Hvilke elementer fra perioden ville en møbelarkitekt mon understrege i et design inspireret af guldalderen Hvordan tænker du en sådan guldalder stol helt konkret ville tage sig ud (linjer, materialer, former) Lav evt. skitser Hvilke ligheder falder dig i øjnene, ved sammenstillingen af f.eks. Verner Pantons Flower Pot og maleriet, som det tog sig ud i 1960 erne Gå sammen to og to og opstil argumenter for to forskellige måder at tænke design på: Et design bestående af enkle og rene linjer kontra et design der består af detaljerigdomme og historiske referencer. Hvilken en af de to tilgange tiltaler dig mest Herfra kan du bl.a. opleve Geertsens Bevægelig kegleskulptur (1989), som er et eksempel på den udvikling, hvor Geertsen gik fra at dyrke linjen, cirklen og kvadratet i maleriet til et ønske om at gøre linjen tredimensionel og derved skabe bevægelige skulpturer. Geertsens rene farver og nøje tilpassede former er hele vejen igennem valgt med henblik på at skabe glæde og påvirke mennesket i positiv retning. Ib Geertsen: Bevægelig kegleskulptur (1989)

5 Tag en tur forbi en interiørbutik og find eksempler på designeres fokus på brugen af rene former farver og flader. Oplever du eksempler, hvor et sådant fokus måske mindsker genstandens reelle brugsværdi Richard Mortensens April Ved daggry. En genfødselsfest i nærheden af Cambodia (1975) er ligeledes skabt i en positiv ånd her som en hyldest til frihed umiddelbart efter Vietnamkrigens afslutning. Men alene ved at iagttage den eksplosion af farver og dansende former, der bevæger sig i billedets eget formsprog giver os en umiddelbar fornemmelse af glæde og dynamik. Hvordan ville du omsætte en udvalgt personlig oplevelse til et kreativt udtryk, hvis du ikke gør brug af genkendelige figurer og tegninger, men i stedet begrænser dig til brugen af former, farver og flader 1) Lav hver jeres mindmap ved at skrive værkets data i en cirkel i midten af papiret 2) Vælg nøgleord, I synes, knytter sig til oplevelsen af værket og placer dem i hver deres cirkel. Forbind nøgleordene med værktitlen vha streger eller pile. 3) Byg videre på jeres mindmap med nye associationer placeret i cirkler. I skal ikke holde jer tilbage med evt. at bruge skæve / fjollede ord - måske kan de hjælpe jer videre til nye associationer. På hvilken måde udfordrer Jeppe Heins skulptur On Trail vores sanser og forestillingsevne Richard Mortensen: April Ved daggry. En genfødselsfest i nærheden af Cambodia (1975) Rent, enkelt og minimalistisk Hein Heinsen, Niels Guttormsen, Claus Jensen og Jeppe Hein er alle eksempler på kunstnere, der arbejder med en kunst, der skal fremstå ren, enkel og objektiv. De eksperimenterer hver i sær med at slette spor af værkernes tilblivelse og i stedet skabe udtryk, der fremstår som systemer og moduler - ofte i råmaterialer af industriel karakter. I Heinsens Sinuskurver (1967) kommer denne minimalistiske tanke f.eks. til udtryk i de geometriske gentagelser af ni lilla stål forhøjninger.hos Guttormsen er det rå jern omsat til en form for løssluppede grønne pixels, der synes at leve deres eget liv. Og i Jensens To ens masser, linie (1987) er to jernplader placeret i forlængelse af hinanden: den ene plade er dobbelt så lang som den anden, der til gengæld er dobbelt så tyk som den første. Endelig præsenterer Jeppe Heins skulptur On Trail (2009) os for en konstruktion, der sætter geometri og balance i fokus, når han lader den skinnende metalkugle balancere fra den ende af den samlle stang til den anden. Sæt fokus på at opleve de forskellige udstillingsrum med kroppen, så du undervejs lægger mærke til den følelse, det enkelte rum giver dig i kroppen. Hvor på kroppen mærkes de forskellige rum og hvorfor I Juniorgalleriet kan du sætte form på en farve og give dit bidrag til en konstant voksende farve-og-form-mosaik.

6 FORMEN FARVEN FLADEN viser blot et udpluk af de kunstnere, som gennem tiden har undersøgt virkning af former, farver og flader. Gå på jagt i museets øvrige udstillinger og find eksempler der supplere eller kontrasterer dem, du har set på særudstillingen. Olafur Eliasson: The inverted panorama house (2004) Individuelle oplevelser Den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson er kendt for at skabe momumentale installationer, der kobler kunst og naturvidenskab. Siden sin studietid har Eliasson bl.a. beskæftiget sig med farver, kontraster og efterbilleder, ligesom han vedvarende har interesseret sig for måden, hvorpå vi oplever vores omgivelser. Dette kommer tydeligt til udtryk i installationen The inverted panorama house (2004), hvor din fysiske tilstedeværelse vil præge de roterende cirklers farve- lys- og skyggespil - og derved gøre din krop til en uundværlig del af værket. For en kunstner som Paul Gernes ( ) var det kun- Dewasne ville med sin totaludsmykning af Gori-fabrikken hypnotisere folk og give stens rolle at gøre verden mere dem en unik oplevelse, som farvestrålende og inspirerende. de fornemmer med kroppen. Kunsten skulle derfor ud til Han beskriver udsmykningen som en anti-skulptur, folket, og hans farvestrålende total udsmykninger af offentlige frembragt af tingenes egne former. Fabriksdirektøren rum og institutioner tæller over beskriver kunstværket som hundrede fantastiske eksempler. en farvekondibane, der træner medarbejderne i at se på kunst. I museets Juniorværksted kan du opleve en grafisk gengivelse af den udsmykning, Jean Dewasne havde lavet til Gori fabrikken i Kolding (1979). Farver til folket Til slut på udstillingen FORMEN FARVEN FLADEN ledes du i gennem et boligmiljø bestående af en række møbelelementer og designikoner, som vi i moderne tider omgiver os med. Her er du velkommen til at slå dig ned og tage et hvil. Men inden du bevæger dig helt ud af udstillingen, anbefaler vi, at du lægger vejen forbi den særlige formidlingsboks opstillet ved udgangen. Her opfordres du til selv at eksperimentere med former, farver, linjer og mønstre - nøjagtigt ligesom kunstnerne, der er repræsenteret på udstillingen. Gennem dine valg og dine bevægelser kan du undersøge hvordan selv små ændringer i dit skaberværk får hele udtrykket til at ændre sig både på fladen og i rummet. God Fornøjelse Paul Gernes var overbevist om, at farven kunne besidde en helbredende kraft og derfor kunne have en positiv indvirkning på hospitalspatienter. Farveorgiet skulle mindre patienterne om livet udenfor, udstråle optismisme og livslyst, få dem til at glemme deres bekymringer og gøre dem hurtigere raske. Kunsten skulle ud af museet og ud i folks hverdag. Paul Gernes: Variationer over det schweiziske flag (1976) ARTiFAKTi er udarbejdet af Formidlingsafdelingen, ARoS Tekstudvælgelse og layout: Anne Mette Høncke YDERLIGERE INFORMATION Har du spørgsmål til materialet eller ønsker råd og vejledning om brug af udstillingen i undervisningssammenhæng, er du naturligvis velkommen til at kontakte os: Formidlingsafdelingen på ARoS Aros Allé 2 DK-8000 Tlf: eller vol@aros.dk

Surroundings Surrounded & Light Extension

Surroundings Surrounded & Light Extension I N S P I R A T I O N S M A T E R I A L E Surroundings Surrounded & Light Extension Olafur Eliasson Esbjerg Kunstmuseum 28.06.-31.12.2003 INTRODUKTION TIL UNDERVISEREN: Esbjerg Kunstmuseum præsenterer

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D

M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D I forbindelse med besøgene på Esbjerg Kunstmuseum under projekt SMART SKOLESTART 3.0 Mangfoldighed som grundtema: Gennem hele forløbet både i børnehaven, førskolen

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Mellemtrin

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Mellemtrin UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Mellemtrin Lærervejledning Materialet er opbygget som et forløb med et før-under-efter

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst INSPIRATIONSMATERIALE Forestillinger 2004 - Værk i kontekst Esbjerg Kunstmuseum 07.05.-15.08.2004 INTRODUKTION TIL UNDERVISEREN: Forestil dig Asger Jorns Lykkens have (1947) indgå i hele fem forskellige

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen

Læs mere

INSPIRATIONSMATERIALE

INSPIRATIONSMATERIALE INSPIRATIONSMATERIALE BANG - Thomas Bang i Esbjerg Kunstmuseums samling INSPIRATION TIL UNDERVISERE I FOLKESKOLEN - Hans værker er overvældende og svære at finde mening i, men et eller andet inviterer

Læs mere

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne, 2007 Tekst og layout: Torben Wilhelmsen Kilder: Weilbachs Kunstnerleksikon / Kunstindeks Danmark. Pedersen,

Læs mere

Kommunens personalekunstforening KunstVejen er nu klar med nye udstillinger og de er åbne for alle.

Kommunens personalekunstforening KunstVejen er nu klar med nye udstillinger og de er åbne for alle. PRESSEMEDDELELSE Kunstforeningen KunstVejen er nu klar med nye udstillinger Kommunens personalekunstforening KunstVejen er nu klar med nye udstillinger og de er åbne for alle. Vejen På det midlertidige

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain

Læs mere

Analysemodeller og -metoder

Analysemodeller og -metoder Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 5. juni - 5. juli 2015 Mellem Tangkrogen og Ballehage Analysemodeller og -metoder TIL SKOLER KOM OG VÆR MED! Sculpture by the Sea er her igen. Skulpturudstillingen

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

AAGAARD ANDERSEN I BRUG VÆRKER FRA 1950'ERNE OG FREM - KURATERET AF VIBEKE PETERSEN OG JØRGEN MICHEALSEN

AAGAARD ANDERSEN I BRUG VÆRKER FRA 1950'ERNE OG FREM - KURATERET AF VIBEKE PETERSEN OG JØRGEN MICHEALSEN En lærerguide AAGAARD ANDERSEN I BRUG VÆRKER FRA 1950'ERNE OG FREM - KURATERET AF VIBEKE PETERSEN OG JØRGEN MICHEALSEN 17. august 6. oktober 2013 Introduktion I perioden 17. august til 6. oktober 2013

Læs mere

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET PÅ SPORET AF KUNSTEN OVERORDNET INTRODUKTION På sporet af Kunsten er et digitalt oplevelses- og undervisningskoncept, hvor eleverne

Læs mere

Jeppe Hein: In is the only way out

Jeppe Hein: In is the only way out Jeppe Hein: In is the only way out 18 / 04 / 2017 Af Katrine Nør Jeppe Hein åbner tiden. Og har et håb om at kunne inspirere folk til at åbne deres hjerter. Han iscenesætter Københavns gamle vandforsyning,

Læs mere

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013 En lærerguide 5xSOLO 2. marts-31. marts 2013 Introduktion I perioden 2. til 31. marts 2013 kan du og dine elever opleve udstillingen 5 X SOLO, der består af fem soloudstillinger med værker af fem forskellige

Læs mere

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Her får du opskriften på, hvad du skal gøre for at købe det maleri, der er det helt rigtige for lige præcis dig. Rigtig god fornøjelse!

Læs mere

Skulpturen som mit redskab

Skulpturen som mit redskab Skulpturen som mit redskab I mine værker undersøger jeg grundvilkåret at være her i verden. Værkerne er ofte konkrete åbne strukturer. Aftryk og spor fra processen er en essentiel del af skulpturernes

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

De Stijl og Bauhaus. Abtraktion af former

De Stijl og Bauhaus. Abtraktion af former De Stijl og Bauhaus Abtraktion af former De Stijl Tid og sted 1917 1931, Holland Personer Theo van Doesburg (grundlægger, maler og arkitekt) Piet Mondrian (maler) J.J.P. Oud (arkitekt) Rietweld (arkitekt)

Læs mere

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE MED BILLEDHUGGERENS ØJNE Undervisningsmateriale til særudstillingen ILDSJÆL Anne Marie Carl-Nielsen 150 år BRANDTS, Jernbanegade 13, Odense ( tidligere Fyns Kunstmuseum ) Kære underviser De fire opgaver

Læs mere

10 måder. at knække kunsten på. 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen klasse

10 måder. at knække kunsten på. 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen klasse 10 måder at knække kunsten på 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen 4.-10.klasse Indledning 10 måder at knække kunsten på præsenterer 10 forskellige metoder til at arbejde med

Læs mere

Bygning, hjem, museum

Bygning, hjem, museum Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard Undervisningsmateriale til udskolingen Arkitektur er bygninger. Bygninger til at leve i, til at opleve, til at lære i eller til at arbejde i. Arkitektur

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål Billedkunst Status Eleverne i 5.klasse skal have billedkunst i 60 min. Ugentligt. Det er første år, de skal have mig til faget. Via spørgeskema har jeg forsøgt at evaluere sidste skoleår samt danne mig

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Målgruppe: mellemtrinnet (eller 2-5. kl.) Undervisningsforløbet er tilrettelagt af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og HEART/ undervisning. Booking af undervisningsforløbet

Læs mere

PETER LUNDBERG OLIEMALERIER

PETER LUNDBERG OLIEMALERIER PETER LUNDBERG OLIEMALERIER 2 Oliemaleri str. 150 x 150 cm. 2012. Millingbæk fantasi / A Closer Look A Closer Look At The World Behind Siden 1969 har maleren Peter Lundberg håndteret lærred, farver og

Læs mere

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen 18. aug. 18. okt. 2 0 1 2 Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen Velkommen til udstillingen Art Together Udstillingen præsenterer værker af Billedkunstner Marianne Johansen og arkitekt og billedkunster

Læs mere

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Karin Lønbæk

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Karin Lønbæk Bente Hammershøy Dobbelteksponering Karin Lønbæk Der står Horsens med store bogstaver hen over de to kunstnere, der har fernisering d.11.september 2010 i Galleri Brænderigården. Det er far og datter: Søren

Læs mere

KULTURBUS tilbud forår 2016

KULTURBUS tilbud forår 2016 KULTURBUS tilbud forår 2016 HEART & Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. Tilbuddene er opdelt efter: Fællesaktiviteter på

Læs mere

Jais Nielsen streger og buer (elevark) to billedkunstlektioner

Jais Nielsen streger og buer (elevark) to billedkunstlektioner Jais Nielsen streger og buer (elevark) to billedkunstlektioner Streger og buer - øvelser på papir Jais var rigtig god til at tegne. Når han skulle lave keramik, tegnede han altid en skitse på papir. På

Læs mere

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer 1. Skulpturen som medie Kunst kan være mange forskellige ting både noget du møder i skolen, hjemme hos dig selv måske, ude i byen eller på et museum. Kender I nogle former for kunst? Kunst kan for eksempel

Læs mere

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage s med billedkunstner Jane Klostergaard Sculpture by the Sea 2009 Aarhus - Denmark Foto: Niels Toftegaard Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage Sculpture

Læs mere

Materielt Design 2. 6. klasse

Materielt Design 2. 6. klasse Materielt Design 2. 6. klasse Faget Materielt Design på Interskolen er en samtænkning af følgende af folkeskolens fag: håndarbejde, sløjd og billedkunst. Undervisningen vil derfor i praksis inddrage alle

Læs mere

Rune Elgaard Mortensen

Rune Elgaard Mortensen «Hovedløs rytter», 59x85 cm, olie og akryl på lærred 203 «Kirurgisk saks, jazzmusiker», 55x70 cm, olie og akryl på lærred 204 «Kirurgisk saks, sløret baggrund», 55x70 cm, olie på lærred 205 «Limitless

Læs mere

Ugens kunstner Peter Bonnén Ugens Kunstner 18 jan 2017 Af Peter Wandel

Ugens kunstner Peter Bonnén Ugens Kunstner 18 jan 2017 Af Peter Wandel Ugens kunstner Peter Bonnén Ugens Kunstner 18 jan 2017 Af Peter Wandel Peter Bonnén på værksted, 2006. Foto: Suste Bonnén Udstilling Djiboutis Farver Fotografier af Peter Bonnén 23 nov 201616 apr 2017

Læs mere

Frihed & Bål. To kunstværker til Campus Parken, Aabenraa. af Carina Zunino Zunino Ignestam studio

Frihed & Bål. To kunstværker til Campus Parken, Aabenraa. af Carina Zunino Zunino Ignestam studio Frihed & Bål To kunstværker til Campus Parken, Aabenraa af Carina Zunino Zunino Ignestam studio Inspirationen Fremtidens Aabenraa er de unge studerende i byen og fortidens Aabenraa er bl.a. avantgardekunstneren

Læs mere

KulTUR for alle efterår 2016

KulTUR for alle efterår 2016 KulTUR for alle efterår 2016 Undervisningstilbud ifm. KulTUR for alle, efteråret 2016 Bussen kører tirsdage, onsdage og torsdage i ugerne 45-48. HEART og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum tilbyder

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

Uv-materiale til I bølgen blå klasse

Uv-materiale til I bølgen blå klasse Uv-materiale til I bølgen blå 7.-10. klasse Sol og ungdom en konstruktion En flok børn løber mod havet. Det er sommer, og solen skinner, så man næsten bliver blændet. Børnenes kroppe er stærke, og lyset

Læs mere

fra en lang og traditionsrig historie, rodfæstet i den danske agerkultur med sin dybe respekt

fra en lang og traditionsrig historie, rodfæstet i den danske agerkultur med sin dybe respekt inviting nature FILOSOFIEN AT MØBLERE DET GODE LIV. MED Hånden på hjertet INVITEREr vi NATUREN IND I vores HJEM og SOM I DET GODE MÅLTID, DER NYDES SAMMEN MED MENNESKER vi HOLDER AF, ER SANSELIGHED OG

Læs mere

KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning

KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning Politiken Kultur KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning Gunnar Aagaard Andersen formåede at kombinere billedkunst og design SLIDT. Skumsofaen har

Læs mere

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse Introduktion Svend Wiig Hansen er en dansk kunstner, som arbejdede med skulptur og maleri. Han blev født i 1922 og døde i 1997. I 1953 blev

Læs mere

ARTiFAKTi. Inspirationsmateriale til brug i undervisning

ARTiFAKTi. Inspirationsmateriale til brug i undervisning ARTiFAKTi Udstillingen består af 202 forskellige Fools, som museet har lånt af private kunstsamlere. Den danske kunstner Michael Kvium er kendt for at provokere, fortrylle og begejstre beskurene med sine

Læs mere

LEONARD RICKHARD Mellem Krig og Fred

LEONARD RICKHARD Mellem Krig og Fred ARTiFAKTi Inspirationsmateriale til brug i undervisning Udstillingen tager dig med på en rejse ind i et univers med bl.a. stille skovpartier, røde barakker, mo-delbyggere og samlinger af udstoppede fugle.

Læs mere

Lokalbanken fylder 90 år

Lokalbanken fylder 90 år Lokalbanken fylder 90 år og forærer kunst til borgerne tid til nærvær Forord Lokalbanken har fornøjelsen af at præsentere 11 kunstværker, der er blevet indkøbt i anledning af bankens 90-års fødselsdag.

Læs mere

ARTi FAKTi AARHUS KUNSTMUSEUM. 12. oktober marts 2019

ARTi FAKTi AARHUS KUNSTMUSEUM. 12. oktober marts 2019 AARHUS KUNSTMUSEUM 12. oktober 2018 3. marts 2019 Dette materiale er tænkt som inspiration til undervisning af elever i grundskolen, men kan naturligvis også tilrettes undervisning på andre niveauer. Oplægget

Læs mere

KONSTRUKTIONER ANITA JØRGENSEN & LISBETH EUGENIE CHRISTENSEN

KONSTRUKTIONER ANITA JØRGENSEN & LISBETH EUGENIE CHRISTENSEN KONSTRUKTIONER ANITA JØRGENSEN & LISBETH EUGENIE CHRISTENSEN SAMMENSTØDETS KONSTRUKTION Af Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal NORD KONSTRUKTIONER er en ny kunstnerisk dialog mellem billedhuggeren Anita

Læs mere

DRAPERING OG NATUR. Forløbsbeskrivelse DANSK GULDALDER PÅ RIBE KUNSTMUSEUM

DRAPERING OG NATUR. Forløbsbeskrivelse DANSK GULDALDER PÅ RIBE KUNSTMUSEUM DRAPERING OG NATUR DANSK GULDALDER PÅ RIBE KUNSTMUSEUM Fag: Billedkunst Målgruppe: 7.-9. klasse Sted: Ribe Kunstmuseum (udstillingssale) Omfang: 4 lektioner inkl. pause Fokus: Dialog, materialefærdigheder

Læs mere

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer.

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer. I dyrenes skygge Dyr er fascinerende. Deres levevis og bevægelser kan fange interessen hos både børn og voksne. At fange det fascinerende ved et dyr og overføre det til tegning eller skulptur er til gengæld

Læs mere

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019 Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb 2019-5. maj 2019 Om udstillingen Udstillingen SOLO: Rita Kernn-Larsen kan ses på Kunsten i Aalborg fra den 7. februar til 5.

Læs mere

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab Formål for faget billedkunst Billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå

Læs mere

Birk Centerpark 1, 7400 Herning Tlf CVR-nr.:

Birk Centerpark 1, 7400 Herning Tlf CVR-nr.: For 70 år siden fandt Cobra-kunstnerne sammen i en ny bevægelse, hvor legen, kreativiteten og den kunstneriske frihed stod øverst på dagsordenen. Ovenpå Anden Verdenskrigs dystre erfaringer ville man tilbage

Læs mere

TransiT En LÆrErGUiDE TiL En UDsTiLLinG om menneskets forhold TiL naturen

TransiT En LÆrErGUiDE TiL En UDsTiLLinG om menneskets forhold TiL naturen Transit EN LÆRERGUIDE TIL EN UDSTILLING om Menneskets forhold til naturen INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 19. februar til 17. marts kan du og din klasse opleve udstillingen TRANSIT. Med denne lærerguide

Læs mere

BRIT HENDRIKSEN WINDAHL 11.04.14-07.06.14. GalleriWeber. Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.

BRIT HENDRIKSEN WINDAHL 11.04.14-07.06.14. GalleriWeber. Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele. BRIT HENDRIKSEN WINDAHL 11.04.14-07.06.14 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk Galleri Weber har hermed den store glæde at invitere til åbning

Læs mere

Lærervejledning: Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard. Forløb: Arkitektur på Ordrupgaard. Fag: Dansk, billedkunst

Lærervejledning: Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard. Forløb: Arkitektur på Ordrupgaard. Fag: Dansk, billedkunst Lærervejledning: Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard Forløb: Arkitektur på Ordrupgaard Målgruppe: Udskoling Fag: Dansk, billedkunst Materialet består af to dele: Lærervejledning med information

Læs mere

Denne blanket SKAL udfyldes og vedhæftes din optagelses opgave.

Denne blanket SKAL udfyldes og vedhæftes din optagelses opgave. Birk Centerpark 5 Tel. +45 87 55 05 00 teko@viauc.dk DK-7400 Herning CVR 30 77 30 47 www. Viauc.dk/teko Specialevalgs skema Denne blanket SKAL udfyldes og vedhæftes din optagelses opgave. Navn: Ida Leerbæk

Læs mere

TILBUD PÅ HEART. 5. okt. 10. okt. 12. okt. 24. okt. 26. okt. 2. nov. 7. nov.

TILBUD PÅ HEART. 5. okt. 10. okt. 12. okt. 24. okt. 26. okt. 2. nov. 7. nov. Datoer: Formiddag kl. 9.00-13.00: 19. sep. 21. sep. 26. sep. 28. sep. 3. okt. Eftermiddage kl. 12.00-15.00: 26. okt. 31. okt. 5. okt. 10. okt. 12. okt. 24. okt. 26. okt. 2. nov. 7. nov. 31. okt. 2. nov.

Læs mere

Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden februar 2018

Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden februar 2018 Til Københavns Kommunes Billedkunstudvalg Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden 9.-25. februar 2018 Jeg arbejder med grafik, skulptur og fundne objekter. I mine linoleumssnit

Læs mere

Samlerens fortælling The Brask Collection meets Willumsen. Undervisnings- og inspirationsmateriale klasse og ungdomsuddannelser

Samlerens fortælling The Brask Collection meets Willumsen. Undervisnings- og inspirationsmateriale klasse og ungdomsuddannelser Samlerens fortælling The Brask Collection meets Willumsen Undervisnings- og inspirationsmateriale 7.-10. klasse og ungdomsuddannelser Samlerens fortælling - betydninger på tværs En samling: at bringe enkeltheder

Læs mere

Naturen, byen og kunsten

Naturen, byen og kunsten Tekst: Katrine Minddal Redigering: Karsten Elmose Vad Layout og grafik: Inger Chamilla Schäffer, Grafikhuset Naturen, byen og kunsten Fag Formål Billedkunst og dansk Træning i billedanalyse. Kendskab til

Læs mere

Øjnene der ser. www.arfikaforbørn.dk

Øjnene der ser. www.arfikaforbørn.dk Øjnene der ser Dette undervisningsmateriale er udviklet af Louisiana Børnehus til projektet Afrika for børn. Materialet er gratis og frit tilgængeligt på www.afrikaforbørn.dk Skulpturer set med forskellige

Læs mere

L Æ R E R V E J L E D N I N G

L Æ R E R V E J L E D N I N G L Æ R E R V E J L E D N I N G F O R B E R E D E L S E S M A T E R I A L E T I L B I L L E D K U N S T E N S D A G 2 0 1 8 I dette materiale og på Billedkunstens Dag tager vi udgangspunkt i den aktuelle

Læs mere

Eksempler på spørgsmål C + B niveau

Eksempler på spørgsmål C + B niveau Eksempler på spørgsmål C + B niveau Forbehold: 1. Det siger sig selv at spørgsmålenes udformning skal være i overensstemmelse med undervisningspraksis, som kan ses i undervisningsbeskrivelsen. 2. Eksaminanderne

Læs mere

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Et enkeltkunstnermuseum som J. F. Willumsens Museum er særdeles velegnet i kunstformidling til børn og unge. Tilegnelsen af værkerne bliver mere overskuelig,

Læs mere

Pressemeddelelse: Hedeland skal være endnu mere råt, aktivt og roligt

Pressemeddelelse: Hedeland skal være endnu mere råt, aktivt og roligt PRESSEMEDDELELSE 31. oktober 2017 Pressemeddelelse: Hedeland skal være endnu mere råt, aktivt og roligt Et besøgs- og læringscenter med udstillinger, naturskole og café. Og et børnebjerg med jorden er

Læs mere

6. - 10. klasse. Opgaveark ...

6. - 10. klasse. Opgaveark ... Interiør, ung kvinde set fra ryggen, 1904. Randers Kunstmuseum 6. - 10. klasse Kunst kan udtrykke forskellige følelser og sætte følelser i gang hos beskueren. Det kan ske gennem komposition, figurers kropssprog,

Læs mere

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Omkring 150 gæster indfandt sig til fernisering og åbningsarrangement på Efterårsudstillingen på Hirtshals Fyr. Kunstudvalget

Læs mere

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber B I R G I T T E T H O R L A C I U S F R E D E I N G E T R O E L S E N L I N D H O L M 21.09.13-18.10.13 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk

Læs mere

ARTiFAKTi inspirationsmateriale til brug i undervisning

ARTiFAKTi inspirationsmateriale til brug i undervisning ARTiFAKTi inspirationsmateriale til brug i undervisning Jesper Just er født i 1974 og tog sin afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2003. Han bor og arbejder i New York og er repræsenteret i en

Læs mere

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM Kære Børnehaver i Horsens Kommune, Hermed fremsendes et inspirationsmateriale, som henvender sig til børnehavebørn fra 3 års alderen

Læs mere

BUSAKTIVITETER efterår 2015

BUSAKTIVITETER efterår 2015 BUSAKTIVITETER efterår 2015 HEART & Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. Tilbuddene er opdelt efter: Aktiviteter på HEART

Læs mere

Galleri-MD. Billedkunst. Firmaudstillinger - Kunst & Bolig. Billedkunstner Mette Danielsen. www.galleri-md.dk

Galleri-MD. Billedkunst. Firmaudstillinger - Kunst & Bolig. Billedkunstner Mette Danielsen. www.galleri-md.dk Firmaudstillinger - Kunst & Bolig Billedkunstner Mette Danielsen Billedkunst www.galleri-md.dk Specielarrangemnater for kunstforeninger Der arrangeres også private fremvisninger eller andre særlige arrangementer,

Læs mere

Slutmål og undervisningsplan for faget Billedkunst

Slutmål og undervisningsplan for faget Billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst: Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder gennem kreative og skabende fremstillinger. Ved at producere,

Læs mere

KulTUR for alle efterår 2017

KulTUR for alle efterår 2017 KulTUR for alle efterår 2017 UNDERVISNINGSTILBUD PÅ HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART OG CARL-HENNING PEDERSEN & ELSE ALFELTS MUSEUM Bussen kører på følgende tirsdage og torsdage Formiddag kl. 9.00-13.00:

Læs mere

SkulpturSNAK. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage

SkulpturSNAK. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage Floating Memories II af John Ramsay Sculpture by the Sea 2009 Aarhus - Denmark Foto: Peter Jensen, AAKJAER Landinspektører Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen

Læs mere

UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015

UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015 UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015 Undervisningen bygger på målsætningerne som beskrevet i Forenklede Fælles Mål. Formålet med Billedkunst At eleverne bruger deres fantasi, skaber deres egne værker

Læs mere

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers 26. september 2011 Vi ser på kunst på ARoS Besøg på ARoS I dag skal du en tur på ARoS. Her vil du møde børn fra andre institutioner. Her er to portrætter, du kan se på ARoS. Portrætterne er lavet af maleren

Læs mere

At have en have parker og havearkitektur i et kunsthistorisk perspektiv

At have en have parker og havearkitektur i et kunsthistorisk perspektiv At have en have parker og havearkitektur i et kunsthistorisk perspektiv Et undervisningsforløb af Sophie Holm Strøm Arkitektur TITEL PÅ FORLØB Indhold/tekster/materiale At have en have (intro til billedkunst)

Læs mere

- for trivsel og velvære i virksomheden...

- for trivsel og velvære i virksomheden... - for trivsel og velvære i virksomheden... - EN OPLEVELSE I Få et spændende kreativt indspark i dagligdagen - få nye sjove oplevelser og ryst kollegaerne sammen på en anderledes måde. Hyr én, to eller

Læs mere

Undervisnings- materiale

Undervisnings- materiale Undervisnings- materiale Mellemtrin og udskoling Arkitektur og design på Kunsten Foto af Niels Fabæk Kunsten Om undervisningsmaterialet Dette er et undervisningsmateriale om arkitektur og design på Kunsten.

Læs mere

Billedkunst 1. klasse 2016/2017

Billedkunst 1. klasse 2016/2017 Billedkunst 1. klasse 2016/2017 Fagets identitet og rolle I faget billedkunst skal eleverne lære at producere og analysere billeder. Eleverne skal blive i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER PÅ JAGT Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores læseundervisning.

Læs mere

Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord.

Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord. Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord. Det er smukke omgivelser med å og fjord, med dale og bakker, som er omgivet af bøgeskove, der tidligt om foråret har et bunddække af poesiens blå blomst, som består

Læs mere

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition.

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition. Komposition - om at bygge et billede op Hvis du har prøvet at bygge et korthus, ved du, hvor vigtigt det er, at hvert kort bliver anbragt helt præcist i forhold til de andre. Ellers braser det hele sammen.

Læs mere

Brug malingen som vaegdekoration Den grå farve fletter sig ind i den hvide ved hjælp af skarpt aftegnede linjer og skaber en futuristisk udsmykning

Brug malingen som vaegdekoration Den grå farve fletter sig ind i den hvide ved hjælp af skarpt aftegnede linjer og skaber en futuristisk udsmykning funky Futurisme Motorer og maskiner, racerbiler og flyvemaskiner, turbiner og stempler! De italienske avantgardekunstnere, der skabte futurismen i starten af 1900-tallet, var forelskede i fremtiden og

Læs mere

Udviklingsprogrammet FREMTIDENS DAGTILBUD LÆRINGSTEMA NATUR- FÆNOMENER

Udviklingsprogrammet FREMTIDENS DAGTILBUD LÆRINGSTEMA NATUR- FÆNOMENER Udviklingsprogrammet FREMTIDENS DAGTILBUD LÆRINGSTEMA NATUR- FÆNOMENER Indhold 3 Indledning 4 Naturfænomener i Fremtidens Dagtilbud 6 Læringsområde Tal og mængder 8 Læringsområde Mønstre og former 10 Læringsområde

Læs mere

Rå og helt anderledes..

Rå og helt anderledes.. Rå og helt anderledes... Rå og helt anderledes.. Den er rå og meget spændende. Rikke Glerup har netop åbnet sin salon Glykkenheimer i Bjerringbro, og hendes mål er at henvende sig til de kunder, der tør

Læs mere

ARTi FAKTi AARHUS KUNSTMUSEUM. 12. oktober marts 2019

ARTi FAKTi AARHUS KUNSTMUSEUM. 12. oktober marts 2019 AARHUS KUNSTMUSEUM 12. oktober 2018 3. marts 2019 Dette materiale er tænkt som inspiration til undervisning af elever i grundskolen, men kan naturligvis også tilrettes undervisning på andre niveauer. Oplægget

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien)

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien) KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE ROA (Belgien) Roa er en belgisk graffitimaler, der generelt maler dyr, der har en relation til det område de bliver malet i. ROA's farvepallette er minimalistisk og ofte

Læs mere

Susan Hiller. 14. november 2014-1. marts 2015

Susan Hiller. 14. november 2014-1. marts 2015 En lærerguide Susan Hiller 14. november 2014-1. marts 2015 Susan Hiller, Channels (2013). Installation at Matt s Gallery, London. Photograph by Peter White courtesy the artist, Matt s Gallery and Timothy

Læs mere

Billeder. psykiatri. på fremtidens. Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013. Rønnebæksholm

Billeder. psykiatri. på fremtidens. Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013. Rønnebæksholm Billeder på fremtidens psykiatri Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013 Rønnebæksholm Du står med et kunstkatalog i hånden! Kataloget er udgivet i forbindelse med kunstudstillingen på Verdens Mentale Sundhedsdag

Læs mere

Fagplan for billedkunst

Fagplan for billedkunst FAABORGEGNENS FRISKOLE PRICES HAVEVEJ 13, 5600 FAABORG TLF.: 6261 1270 FAX: 6261 1271 Fagplan for billedkunst Der undervises i billedkunst på 0. - 3. klassetrin 2 timer. På 3. 4- klassetrin undervises

Læs mere

Det andet værk skal installeres i Parolesalen, som til daglig også fungerer som kantine for de ansatte.

Det andet værk skal installeres i Parolesalen, som til daglig også fungerer som kantine for de ansatte. Udsmykningsforslag til Esbjerg Politigård. Under mit besøg på Esbjerg Politigård d.20 oktober, blev jeg sammen med udvalget fra BYGST, vist rundt i det, der endnu var en byggeplads, men dog så langt fremme

Læs mere

Den hemmelige. hule. Lærervejledning klassetrin

Den hemmelige. hule. Lærervejledning klassetrin Arkitekturundervisning i hele Danmark side 1 0. - 3. klassetrin Foto: Mariella Harpelunde Jensen er et kreativt undervisningsforløb, hvor eleverne eksperimenterer med at bygge modeller med inspiration

Læs mere

Det klassiske i det moderne

Det klassiske i det moderne Det klassiske i det moderne Nedenstående illustration viser entasis forslag til infi ll i Åbenrå 16. Husene i Åbenrå er klassisk udformede med facader opbygget i en fast rytme med pille-vindue-pille. Infi

Læs mere

I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale

I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale museum jorn S I L K E B O R G Undervisningsmateriale Nogle gange kan en enkelt sætning udfolde

Læs mere