KONGRES FOAs mål Sammen gør vi forskellen VEDTAGET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KONGRES FOAs mål Sammen gør vi forskellen VEDTAGET"

Transkript

1 KONGRES 2016 FOAs mål Sammen gør vi forskellen VEDTAGET

2 Indhold Sammen gør vi forskellen 4 FOAs mål for Et fagligt forsvarligt arbejdsmiljø 7 En løn, der afspejler arbejdets værdi og faglighed 10 Arbejdspladser med trygge og fagligt stærke FOA-medlemmer 14 Et fællesskab, alle FOA-medlemmer kan mærke 17 Politisk ansvarlig: Dennis Kristensen Redaktion: Louise Vergo, Lise Isager, Jo Gadegaard, Mie Andersen, Asbjørn Andersen, Per Lange og Michael Hæstrup Fotos: Jørgen True, Niels Åge Skovbo og Scanpix Produktion: Grafisk Team og FOAs trykkeri IN_Maalprogram_21x21Vedtaget_

3

4 4 FOA FOAS MÅL Sammen gør vi forskellen FOAs mål for FOAs medlemmer er hverdagens eksperter i velfærd. De løser vigtige velfærdsopgaver, som gør det muligt for medborgere at klare dagen, og de skærmer samfundets svageste og afhjælper sygdom og ensomhed. FOAs medlemmer har ikke bare varme, men også kyndige hænder. De udfører deres arbejde med stor om hyggelighed og stærk faglighed. De arbejder ud fra de værdier, som Velfærdsdanmark bygger på: social ansvarlighed, ligeværdighed, retfærdighed og menneskelighed. Fakta Arbejdsglæde og godt kollegaskab 87 procent af alle FOA-medlemmer er helt eller delvist enige i, at de er glade for at gå på arbejde hver dag. 94 procent af alle FOA-medlemmer har et godt forhold til deres kolleger og 65 procent oplever, at de får støtte og hjælp fra deres kolleger. Men medlemmernes faglige stolthed og værdier er trængte. Uligheden vokser i Danmark, og samtidig bliver der stadigt færre hænder til at skærme mod konsekvenserne af fattigdom og sikre alle anstændige livsvilkår. FOAs medlemmer oplever, at det bliver sværere og sværere at løse arbejdsopgaverne på en fagligt forsvarlig måde. De løber hurtigere, end de egentlig har kræfter til, fordi færre og færre skal løse stadigt flere og stadigt mere komplekse opgaver. Resultatet er fysisk og psykisk sygdom og nedslidning, men også en daglig faglig frustration over ikke at kunne udføre deres arbejdsopgaver ud fra de standarder, de er uddannet til.

5 FOAS MÅL FOA 5 Medlemmerne siger Vi har et stort hjerte, for det vi laver. Men vi bliver slidt op, fordi vi løber så stærkt. Der er sparet så meget de seneste mange år, at det fagligt og menneskeligt ikke kan forsvares. Vi redder ofte kommunen. Var vi der ikke, var det hele væltet for længe siden. Vi skal blive bedre til at gå hjem, når vi har fri. Der er så mange steder, der er skåret ind til benet. Det ender med, at knoglerne splintrer. Derfor har FOAs medlemmer lige nu brug for et fællesskab, der viser sin styrke. Et fællesskab, der gør os magtfulde. Som fagligt fællesskab kæmper FOA for, at medlemmerne kan skabe et sundt arbejdsliv uanset om de er ansat i en kommune, region, staten eller en privat virksomhed. Som fagligt fællesskab kæmper FOA for, at medlemmernes stærke faglighed bliver mødt med anerkendelse, og at deres store arbejdsglæde kan udfolde sig inden for forsvarlige arbejdsbetingelser. FOAs mål er at være medlemmernes handlekraftige, inspirerende og hjælpsomme fællesskab. FOA har opstillet fire overordnede mål, som vi vil kæmpe for i de næste tre år: Et fagligt forsvarligt arbejdsmiljø En løn, der afspejler arbejdets værdi og faglighed Arbejdspladser med trygge og fagligt stærke FOA-medlemmer Et fællesskab, alle FOA-medlemmer kan mærke. Læsevejledning Om målprogrammet Hvert mål er beskrevet fra fire perspektiver: Medlemmerne siger. Input fra medlemmer. Fakta om. Viden fra undersøgelser, statistikker og forskningsrapporter. Derfor kæmper FOA for. De konkrete politiske målsætninger. Medlem, brug dit fællesskab! Konkrete ideer til, hvordan man som medlem kan engagere sig i det fagpolitiske arbejde sammen med FOA.

6

7 FOAS MÅL FOA 7 Et fagligt forsvarligt arbejdsmiljø Medlemmerne siger De opgaver, som jeg siger fra overfor, går til en anden lige så overbebyrdet kollega, så det er ingen sejr. Jeg får blot flyttet min dårlige samvittighed. Jeg føler dog stadigvæk, at det er min pligt at sige fra og ville ønske, at alle mine kolleger i hele landet ville gøre det samme. Vi har sagt farvel til flere de sidste år, fordi de var blevet for besværlige. Da vi er bange for at miste jobbet, mangler vi modet til at sige fra. Hvor mange af os er fuldt arbejdsdygtige (uden gigt, ryglidelser, rygerlunger eller dårligt BMI), selvom der stadig er mange år til, at vi kan gå på pension? Ledelsen er presset økonomisk og kan ikke handle. Der er for mange led op til toppen, der virkelig bestemmer. Det føles som om, vi bliver ført som marionetdukker af nogen, der ikke har mærket virkeligheden på egen krop. Tillid og ansvar til opgaveløsningen betyder alt for et godt arbejdsmiljø. Fakta om FOA-medlemmers arbejdsmiljø 72 procent oplever, at deres arbejdsmængde er blevet større inden for det seneste år. 19 procent oplever, at de sjældent eller aldrig har tid nok til at udføre deres arbejde tilfredsstillende. 34 procent er blevet udsat for trusler om vold og 27 procent for fysisk vold på deres arbejdsplads det seneste år. For alle lønmodtagere er det 8 procent. For danskere, der tjener over kroner om året, oplever 53 procent, at de selv bestemmer, hvordan deres arbejdsdag tilrettelægges. Det gælder kun 37 procent af dem, der tjener mellem og procent af de FOA-medlemmer, der ikke har indflydelse på, hvordan de løser deres arbejdsopgaver, føler sig stressede. Blandt medlemmer, der har indflydelse, er det 13 procent. 46 procent har oplevet ledelsen give udtryk for, at medlemmerne ikke bør ytre sig i offentligheden om forhold på arbejdspladsen.

8 8 FOA FOAS MÅL Derfor vil FOA kæmpe for: at udvikle og fremme nye styre- og ledelsesformer. at begrænse de besparelser og nedskæringer, der sætter arbejdsmiljøet under pres på FOAs områder. at få tilført flere penge til FOAs områder, så der kan blive ansat flere fagligt kyndige medarbejdere. at rykke medlemmernes arbejdsmiljø op på politikernes og ledernes dagsorden. at udvikle det fysiske og psykiske arbejdsmiljø, så medlemmerne får et sundt og langt arbejdsliv fuld af arbejdsglæde og faglig stolthed. at medlemmerne kan opnå navnebeskyttelse, så de kan beskytte deres privatliv. at medlemmerne ikke udsættes for vold og trusler. Ikke mindst livstruende og invaliderende vold. at medlemmerne oplever, at de har medbestemmelse i det daglige arbejde og på udviklingen af deres arbejdsplads. at tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter understøttes i at bruge arbejdsmiljøloven og deres mandat i MED- og SU-samarbejdet til at skabe løsninger, der tilgodeser deres kollegers erfaringer. at bevare og styrke tillids- og arbejdsmiljørepræsentanters rettigheder og arbejdsvilkår, herunder at de har den fornødne tid. at medlemmerne indgår i stærke arbejdsfællesskaber, hvor man har modet og midlerne til at tage med ansvar for den faglige kvalitet og arbejdsmiljøet. at medlemmer tør sige fra, når dårligt arbejdsmiljø udfordrer deres faglighed, sikkerhed og sundhed, og at afdelingerne og tillidsvalgte understøtter medlemmerne, så de bruger deres ytringsfrihed. at anerkendte redskaber til forebyggelse, fx risikovurdering, bliver brugt på arbejdspladserne. at sætte særligt fokus på nyansatte og nyuddannedes arbejdsforhold, da de er særligt udsatte for fx arbejdsulykker. Medlem, brug dit faglige fællesskab! Sammen med FOA kan du og dine kolleger forebygge eller løse problemer med arbejdsmiljøet på jeres arbejdsplads. Som dit faglige fællesskab kan FOA både inspirere, hjælpe og handle. Gør arbejdspresset synligt. Lav aftaler om arbejdspresset med ledelsen. Få fx defineret kan- og skal- opgaver. Lav et system, der viser, hvilke opgaver I når og ikke når. Fortæl ledelsen om konsekvenserne og følg op på resultaterne. Gør opmærksom på fagligt uforsvarlige eller farlige situationer på jeres arbejdsplads. Det kan være alt fra vagt planer uden transporttid til manglende istandsættelse, nedprioriteret rengøring eller mange alenevagter. Fortæl ledere og politikere om de bureaukratiske regler, virkelighedsfjerne projekter og overflødig dokumentation som I møder i hverdagen. Fortæl om de faglige gevinster, I kunne opnå, hvis I havde mere tid til at løse jeres opgaver. Sæt jeres arbejdsmiljø og kvalitet i arbejdet på dagsordenen til et MED-møde. Ledelsen skal drøfte det med jer, hvis I ønsker det.

9

10 10 FOA FOAS MÅL En løn, der afspejler arbejdets værdi og faglighed Medlemmerne siger Trods det, at vi passer på nogle af de svageste borgere i vores land, får vi en ringe løn. Det vigtigste er at få lov til at skabe livsglæde hos nogle helt fantastiske mennesker. Så kan vi jo bare håbe, at vi på et tidspunkt bliver aflønnet efter det. Vi er ansvarlige for alt for vores beboere. Vi holder i hånd, når de siger farvel til denne verden. Så NEJ, lønnen svarer IKKE til det faktiske arbejde og ansvar. Det giver en stor følelse af uretfærdighed, at flere opgaver og mere ansvar for andres liv ikke kan udløse lønforhøjelse. Sam tidig oplever vi, at der ikke er problemer med at give mere til dem, der er højere oppe i systemet. Som tillidsrepræsentant får man bare den besked, at: hvis I vil ha lønstigning, så må vi jo fyre en eller anden eller lade være med at være så flinke ved de langtidssyge. Vi skal være glade, hvis vi kan få en stilling på 25 timer i blandede vagter med vagt hver anden weekend (også jul, påske og pinse). Fakta om FOA-medlemmers løn: 54 procent mener ikke, at deres faggruppe får den anerkendelse, den fortjener. Fra er lønforskellen mellem akademikere i kommunerne og andre faggrupper vokset med op til 19 procent. I Danmark tjener kvinder med erhvervsuddannelse næsten 19 procent mindre end mænd med tilsvarende uddannelsesniveau. Jo lavere ugentlig arbejdstid, desto lavere gennemsnitlig timeløn. 69 procent af de mandlige medlemmer er i fuldtidsjob, hvorimod kun 27 procent af de kvindelige medlemmer arbejder fuld tid. 21 procent af de deltidsansatte medlemmer ønsker at gå op i tid. 7 procent er gået ned i tid

11 FOAS MÅL FOA 11 på grund af besparelser. Medlemmer i kommuner og regioner er gået glip af milliarder i lokallønskroner. 45 procent af medlemmer i kommuner og regioner fik et løntillæg, sidste gang deres tillidsrepræsentant eller FOA-afdeling forhandlede lokalløn for dem. 70 procent af medlemmerne oplevede ikke, at FOA hjalp dem med at aftale løn, da de blev ansat i deres nuværende job. 64 procent oplever ikke, at der åbenhed om lokale lønforhandlinger på deres arbejdsplads. Derfor vil FOA kæmpe for: at sætte misforholdet mellem medlemmernes løn og faglige ansvarsområder på politikernes og ledernes dagsorden. at kvindefag og lavtlønnede bliver tilgodeset ved de næste overenskomstforhandlinger. at ændre forhandlingsmodellen til offentlige overenskomster, så lønstigningerne ikke bliver procentvise, men i kroner og øre. Ellers vil løngabet mellem de lavest og de højest lønnede faggrupper fortsætte med at vokse. at sætte de økonomiske konsekvenser af deltid på dagsordenen hos politikere og ledere. En trængt økonomi må ikke være en undskyldning for at opgive fuldtidsstillinger på FOAs områder. at medlemmer, der arbejder mindre end 37 timer om ugen, får mulighed for fuld tid. at tegne overenskomster med private virksomheder og organisere deres ansatte. at medlemmerne i kommuner og regioner får større del i de lokale lønmidler. at give ledere modsvar, når de afviser lønstigning med argumentet om, at der ingen penge er, eller når de beder medlemmer vælge mellem højere løn/timetal eller bedre normering. at alle arbejdspladser får en lønpolitik med forståelige og relevante kriterier for tillæg. at arbejdsgiverne overholder aftalen om at oplyse FOA om nyansættelser, så alle medlemmer får forhandlet løn, inden de bliver ansat i et nyt job. at aftalen om lokal løndannelse bliver håndhævet. at alle medlemmer i kommuner og regioner kommer i betragtning til lokalløn én gang om året. at rettighederne fra overenskomster og lovgivning bliver overholdt. at opnå de bedst mulige resultater for medlemmer, der bliver opsagt eller får advarsler.

12 12 FOA FOAS MÅL Medlem, brug dit faglige fællesskab! Sammen med FOA kan du og dine kolleger opnå den bedst mulige løn og de bedst mulige ansættelsesvilkår. Som dit faglige fællesskab kan FOA både inspirere, hjælpe og handle. Bed din FOA-afdeling om at forhandle din løn, når du bliver ansat i en ny stilling. Vær opmærksom på, at din FOA-afdeling har ret til en årlig lønforhandling, hvor du kan komme i betragtning til lokallønstillæg. Tal med kollegerne om, hvad I får i løn. Hvis I er åbne om jeres løn, gør I det sværere for ledelsen at fortælle en kollega, at han/hun er godt betalt, hvis det ikke passer. I kan bruge de højest lønnede blandt jer som løftestang. Bed om fuld tid, hvis du ønsker det. Hent argumenter i aftalen om deltidsansattes adgang til et højere timetal. Din FOA-afdeling hjælper dig gerne.

13

14 14 FOA FOAS MÅL Arbejdspladser med trygge og fagligt stærke FOA-medlemmer Medlemmerne siger Da jeg for 10 år siden startede på en skole, var der tre fuldtidspedeller. I dag er der kun to, men til gengæld ikke mindre end fire i jobtræning. Vi må se på, at opgaverne bliver overtaget af familie, venner og frivillige. Det er mærkeligt. Hvem ville gå til en bilmekaniker, der brugte familie, venner og frivillige som arbejdskraft i sit værksted ud fra argumentet om, at de har fået at vide, hvor hjulene sidder? Jeg håber meget, FOA vil gøre alt i sin magt for, at der ikke udliciteres flere arbejdspladser. Det har ganske enkelt aldrig været så stresset og presset før. Sover dårligt og husker dårligt. Folk bliver fyret, og mange tør ikke sige deres mening, af frygt for de bliver den næste. Fakta om FOA-medlemmers arbejdspladser og muligheder for uddannelse: Fra er der forsvundet knap stillinger i kommunerne. Samtidig vokser opgaverne. Antallet af børn under 6 år stiger 16 procent frem til I samme periode vil antallet af ældre over 80 stige med 38 procent. 85 procent af alle medlemmer har oplevet forringelser på arbejdspladsen det seneste år, for eksempel fyringer, ansættelsesstop og mindre brug af vikarer. Hvert tredje medlem får ikke tilbudt de kurser, de har brug for for at kunne udføre arbejdet fagligt forsvarligt. Færre medlemmer har fået mulighed for at tage efteruddannelse fra For nogle faggrupper er der sket et fald i efteruddannelse på op til 28 procent. FOA har gennem overenskomsten sikret, at der over 90 millioner kroner i kompetencefondene. Antallet af børn i private dagtilbud er mere end fordoblet fra Private hjemmehjælpsfirmaer leverede 15,1 procent af hjemmehjælpstimerne i Tallet er stigende.

15 FOAS MÅL FOA 15 Kun 50 procent af kommunerne stiller krav til medarbejderforhold som arbejdsmiljø og løn, når de udlici terer på ældreområdet. Siden 2013 har der været 30 konkurser på FOAs områder. 9 ud af 10 konkursramte medlemmer har haft penge til gode. I 2012 arbejdede over frivilligt på socialområdet i gennemsnitligt 14 timer om måneden. Omfanget af frivillige var det samme i Knap personer var i ekstraordinær beskæftigelse på FOAs arbejdsområder i Dertil kommer seniorjobbere. Siden 2010 er langt færre i aktivering blevet ansat med overenskomst. Derfor kæmper FOA for: at medlemmerne kan udvikle den faglighed, der er brug for nu og i fremtiden. at medlemmerne har de bedste muligheder for at uddanne sig, og at der også i fremtiden er centrale aftaler om, at alle medlemmer har en kompetencegivende uddannelse. at reducere antallet af udliciteringer og privatiseringer på FOAs område. at kommuner og regioner, der vil konkurrenceudsætte, gør det på en retfærdig og fair måde. De skal stille krav om og kontrollere, at løn og ansættelsesvilkår matcher sædvanlige vilkår på tilsvarende arbejdsområder. De skal bruge sociale klausuler og stille krav til arbejdsmiljø og uddannelse hos de private virksomheder. at loven om virksomhedsoverdragelse giver en bedre beskyttelse af medarbejderne, herunder bedre sikring af overenskomsterne og andre kollektive rettigheder, og at medarbejderne altid omfattes af lovens beskyttelse. at dokumentere og formidle konsekvenserne ved offentlig-private partnerskaber (OPP). at medlemmerne kan gå på arbejde uden at blive forskelsbehandlet på grund af deres køn. at frivillige og ekstraordinært ansatte bliver et supplement, ikke en erstatning for ordinært ansatte og aldrig en forudsætning for at kunne leve op til det politisk besluttede serviceniveau. at forhindre misbrug, når ledige, sygemeldte og andre grupper aktiveres. at arbejdspladsen får indflydelse på, hvordan ledige, sygemeldte og handicappede aktiveres. at landspolitikerne vedtager en mere retfærdig beskæftigelsespolitik, en anstændig socialpolitik og en differentieret pensionsalder. at sikre medlemmernes rettigheder når de bliver arbejdsløse, syge eller mister arbejdsevne. at der findes jobmuligheder til medlemmerne hurtigst muligt. at synliggøre konsekvenser af EU s beslutninger om frihandelsaftaler og andre initiativer, der kan åbne for og øge privatisering og true vores velfærdsstat.

16 16 FOA FOAS MÅL Medlem, brug dit faglige fællesskab! Sammen med FOA kan du og dine kolleger få de bedst mulige vilkår og muligheder for uddannelse på jeres arbejdsplads. Som dit faglige fællesskab kan FOA både inspirere, hjælpe og handle. Tal med din tillidsrepræsentant eller din FOA-afdeling om mulighederne for at styrke din faglighed. Sørg for at få en medarbejderudviklingssamtale med din leder. Det har du ret til. Tal med din FOA-afdeling og din leder om mulighederne for at søge penge til din kompetenceudvikling gennem kompetencefondene. Fortæl afskedigede kolleger, at de kan søge Tryghedspuljen om et individuelt tilskud på op til kroner til kompetenceudvikling. Spørg din tillidsrepræsentant, om der er formelle aftaler om frivillige på jeres arbejdsplads. Tillidsrepræsentanten skal høres inden ansættelser på særlige vilkår. Tal med jeres tillidsrepræsentant om, hvordan I bliver inddraget. Aftal med jeres tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant, hvordan I søger indflydelse, hvis jeres arbejdsgiver vil udlicitere jeres område.

17 FOAS MÅL FOA 17 Et fællesskab, alle FOA-medlemmer kan mærke Medlemmerne siger Vi har en elite (bosser, politikere), og vi har en bredde (os på gulvet). Begge parter har brug for hinanden, men det er på tide, at os, der er på gulvet, bliver til godeset. Så FOA: Tænk stort for os! Jeg vil gerne protestere. Politikerne skal råbes op, men hvordan? Det er det store spørgsmål. Organisér møder med os medlemmer på vores arbejdspladser. Det er vigtigt, at FOA står synligt frem på arbejdspladserne og støtter tillidsrepræsentanten. Måske være tillidsrepræsentanten behjælpelig med at få ledelsen i tale og med at arrangere fyraftensmøder på arbejdspladsen. Havde jeg kendt min fagforening, havde det være lettere for mig at få øje på, at de kunne hjælpe os med at sige fra over for sindssyge arbejdsvilkår. Min arbejdsplads har overenskomst med FOA, men de har ikke os serviceassistenter under denne overenskomst. Men jeg bliver i FOA, da det er MIN fagforening og hører til mit fag. Fakta om fællesskabet FOA: FOA kunne potentielt organisere mindst flere medlemmer. Potentialet for at tegne overenskomst med private arbejdsgivere er stort. Der er cirka 50 hjemmepleje firmaer og cirka 50 friskoler. Derudover skønner vi, at der er 500 private sociale tilbud uden overenskomst. Også lægehuse er i større omfang begyndt at ansætte FOAs faggrupper. Den gennemsnitlige organisationsprocent på det offentlige område var 70,5 procent i I 2014 var den 70,4. Den gennemsnitlige organisationsprocent på det private område er procent. 40 procent af alle tillidsrepræsentanter dækker mere end én arbejdsplads. 31 procent af medlemmerne har ikke en tillidsrepræsentant.

18 18 FOA FOAS MÅL Derfor kæmper FOA for: at organisere flere medlemmer både på det private og det offentlige område. at bevare og styrke tillids- og arbejdsmiljørepræsentanters rettigheder og arbejdsvilkår, herunder at de har den fornødne tid. at de 31 procent af medlemmerne, der ikke har en tillidsrepræsentant, får en. at udvikle indsatser for særlige grupper for at sikre, at de tillidsvalgte afspejler mangfoldigheden blandt FOAs medlemmer. at alle tillidsvalgte får den hjælp og inspiration fra FOA, som han/hun har brug for. at tillidsvalgte får redskaber til at inddrage kollegerne og styrke det faglige engagement på arbejdspladsen. at sikre tillidsrepræsentanternes personlige møde med de nyansatte. at danne alliancer med andre, der kæmper for den samme sag og møde nye ideer og kritik med nysgerrighed. at hjælpe medlemmer med vigtige fagpolitiske sager, så de kan træde frem som talspersoner på arbejdspladsen og i offentligheden. at gøre det nemt for medlemmer at engagere sig i fagpolitiske aktiviteter, der optager dem. Det kan være tilrettelæggelse af arbejdstid, faglig opkvalificering, opgør med detailstyring af arbejdet, faglig anerkendelse og bedre arbejdsmiljø. at gøre det synligt for medlemmerne, at FOA kan og vil hjælpe, når arbejdsvilkårene er fagligt uforsvarlige eller direkte farlige. at gøre det til en fælles sag, når der tegner sig et mønster i medlemmernes problemer. Medlem, brug dit faglige fællesskab! Sammen med FOA kan du og dine kolleger styrke det faglige fællesskab på jeres arbejdsplads. Som dit faglige fællesskab kan FOA både inspirere, hjælpe og handle. Brug din stemme på arbejdspladsen. Del dine tanker om problemer med kollegerne. Søg råd og vejledning hos din tillidsrepræsentant eller din FOA-afdeling om, hvad du og kollegerne, tillidsrepræsentanten eller jeres FOA-afdeling kan gøre for at løse problemerne. Deltag i din FOA-afdelings aktiviteter, så du gør din indflydelse gældende. Husk, at du som medlem aldrig behøver at stå alene.

19

20 NOVEMBER 2016 FOAs mål Sammen gør vi forskellen FOA har opstillet fire overordnede mål, som vi vil kæmpe for: Et fagligt forsvarligt arbejdsmiljø En løn, der afspejler arbejdets værdi og faglighed Arbejdspladser med trygge og fagligt stærke FOA-medlemmer Et fællesskab, alle FOA-medlemmer kan mærke. Målene tager afsæt i FOA-medlemmers virkelighed. De bliver underbygget af fakta fra undersøgelser, statistikker og forskning. Og de gør det muligt for alle at engagere sig i det fagpolitiske arbejde. Staunings Plads København V Tlf: foa.dk KONGRES 2016 FOAs medlemmer gør en forskel for borgerne FOA skal gøre en forskel for medlemmerne. Kongres 2016 gennemføres under FOAs slogan SAMMEN GØR VI FORSKELLEN. Kongressens fokus er bl.a. den stigende ulighed sikring af velfærden anstændige arbejdsforhold på fremtidens arbejdspladser Kongressen arbejder for fællesskabet FOA er hjælpsom, inspirerende og handlekraftig.

KONGRES FOAs mål Sammen gør vi forskellen

KONGRES FOAs mål Sammen gør vi forskellen KONGRES 2016 FOAs mål 2016-2019 Sammen gør vi forskellen Indhold Sammen gør vi forskellen 4 FOAs mål for 2016-2019 4 Et fagligt forsvarligt arbejdsmiljø 7 En løn, der afspejler arbejdets værdi og faglighed

Læs mere

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET KONGRES 2016 Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET Indhold FOAs faglige service og kvalitet 3 Om strategien 4 FOAs tilgang til faglig service de 5 principper 6 1. Faglig service der viser handlekraft

Læs mere

Mine krav - dine krav

Mine krav - dine krav FORBUND Mine krav - dine krav Kommunal overenskomst 2018 Indhold Kære FOA-medlem 3 Løn mest til lavtlønnede og kvindefagene 4 Uddannelse og kompetencer 6 Pension og seniorvilkår 8 Et godt arbejdsliv 10

Læs mere

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E VEDTAGET Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 4 Fælles om velfærd.................... 6 Faglig handlekraft....................

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 2 Fælles om velfærd.................... 3 Faglig handlekraft....................

Læs mere

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale FORBUND Stå stærkt som AMR Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale 2 FOA STÅ STÆRKT SOM AMR Indhold Sammen gør vi forskellen for arbejdsmiljøet 3 FOA giver dig 3 løfter 4

Læs mere

Diskussionsoplæg OK 2011. Ansatte i kommuner. Mine krav dine krav? F O A F A G O G A R B E J D E

Diskussionsoplæg OK 2011. Ansatte i kommuner. Mine krav dine krav? F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E Diskussionsoplæg OK 2011 Ansatte i kommuner Mine krav dine krav? overenskomst Vi har brug for DIN mening og DINE holdninger Diskussionsoplæg ved forbundsformand Dennis Kristensen

Læs mere

Mine krav - dine krav

Mine krav - dine krav Forbund Mine krav - dine krav Kommunal overenskomst 2015 Indhold Forord 3 Løn, realløn, ligeløn og lokal løn 4 Uddannelse og større tryghed i ansættelsen 6 Tidsbegrænsede ansættelser og timelønsansættelser

Læs mere

Værdighed i ældreplejen

Værdighed i ældreplejen SOCIAL-SUNDHED Værdighed i ældreplejen Sæt handling bag ordene Indhold Forord Værdighedspolitik i alle kommuner Snak om værdighed på arbejdspladsen Overvej om værdighedspolitik og ressourcer stemmer overens

Læs mere

Mærkbare medlemsfordele

Mærkbare medlemsfordele FORBUND Mærkbare medlemsfordele - for alle medlemmer i FOA Indhold Overenskomst og politisk kraft 4 FOA forhandler for din faggruppes interesser og anerkendelse 4 Tjek på løn og økonomi 7 FOA sikrer dig

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 195.000 medlemmer

Læs mere

Arbejdsmiljø og arbejdsvilkår for privatansatte 2017

Arbejdsmiljø og arbejdsvilkår for privatansatte 2017 5. oktober 2017 Arbejdsmiljø og arbejdsvilkår for privatansatte 2017 Undersøgelsen er gennemført fra den 19. til 31. januar 2017. Alle privatansatte medlemmer med en kendt e-mailadresse blev inviteret

Læs mere

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre.

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. Vi skal huske at fejre både de store og de små sejre - som aldrig bliver nævnt i aviserne. Som for

Læs mere

3 argumenter mod alenearbejde

3 argumenter mod alenearbejde FORBUND 3 argumenter mod alenearbejde Et værktøj til at sikre, at alenearbejde ikke belaster medlemmerne Indhold 3 argumenter mod alenearbejde 3 Borgerargumentet 6 Arbejdsmiljøargumentet 8 Økonomiargumentet

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 200.000 medlemmer

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og Sundhedssektoren FOA er dit sikkerhedsnet. FOA forhandler

Læs mere

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Fleks- job

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Fleks- job Særlige ansættelser Tillidsvalgtes roller og opgaver F O A F A G O G A R B E J D E Fleks- job Til dig som tillidsvalgt Formålet med denne pjece er at give dig et redskab til de opgaver du har, når din

Læs mere

Styrk din platform som TR

Styrk din platform som TR FORBUND Styrk din platform som TR Efter endt grunduddannelse, tilbyder FOA dig en aftale Indhold Sammen gør vi forskellen 3 De 5 TR-løfter 4 Løfte 1: En aftale om dine TR-opgaver 4 Løfte 2: Information

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Nedsæt tempoet, når I gør rent

Nedsæt tempoet, når I gør rent KOST-SERVICE Nedsæt tempoet, når I gør rent Et TR-/AMR-værktøj til dig og din arbejdsplads Helbred og arbejde i højt tempo Personer, som arbejder med rengøring, er på benene stort set hele dagen. Samtidig

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

FORBUND. Mine krav dine krav. Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer

FORBUND. Mine krav dine krav. Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer FORBUND Mine krav dine krav Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer MINE KRAV DINE KRAV FOA 3 Indhold Hvad synes du? Hvad synes du? 3 FOA og det private område 4 Mere løn 6 Pension bedre

Læs mere

FORBUND. Mine krav dine krav. Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer

FORBUND. Mine krav dine krav. Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer FORBUND Mine krav dine krav Temaer til diskussionsoplæg til privatansatte medlemmer Indhold Hvad synes du? 3 FOA og det private område 4 Mere løn 6 Pension bedre og mere lige vilkår 7 Bedre barselsregler

Læs mere

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca.

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

FORBUND. Sig det højt men hvordan? Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel

FORBUND. Sig det højt men hvordan? Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel FORBUND Sig det højt men hvordan? Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel Indhold Udtal dig trygt 3 Grundloven giver dig ytringsfrihed 5 Din personlige mening 7 Hvad med min

Læs mere

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail:

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail: Lene Lindberg Medlemsskaber der bør overflyttes... Jeg ser frem til en uge, hvor vi sætter medlemskab i fagforeningen på dagsorden. Vi kommer med et tilbud til de af jeres kollegaer, som står i Krifa eller

Læs mere

Undgå at falde i vandet sammen om en bedre arbejdsplads

Undgå at falde i vandet sammen om en bedre arbejdsplads F O A F A G O G A R B E J D E Undgå at falde i vandet sammen om en bedre arbejdsplads Som svømmebadsmedarbejder hører du til i FOA I FOA Fag og Arbejde mener vi, at det at være ansat som badeassistent

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Dennis Kristensen Forbundsformand I FOA går vi på banen, når det handler om ulighed og fx forringede

Læs mere

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Fleks- job

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Fleks- job Særlige ansættelser Tillidsvalgtes roller og opgaver F O A F A G O G A R B E J D E Fleks- job Nye regler pr. 1/7 2006 Til dig som tillidsvalgt Formålet med denne pjece er at give dig et redskab til de

Læs mere

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste pædagogmedhjælpere er medlem af FOA, som med ca. 200.000 medlemmer er langt den største

Læs mere

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening 3F 1 Velkommen til Danmarks stærkeste fagforening 2 Din fagforening Danmarks stærkeste Det danske arbejdsmarked er reguleret af aftaler kaldet overenskomster mellem arbejdsmarkedets parter suppleret med

Læs mere

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram for HK Kommunal 2016-2020 Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram som styringsredskab HK Kommunals målprogram understøtter de fælles mål,

Læs mere

Diskussionsoplæg OK Det private arbejdsmarked. Mine krav dine krav? F O A F A G O G A R B E J D E

Diskussionsoplæg OK Det private arbejdsmarked. Mine krav dine krav? F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E Diskussionsoplæg OK 2014 Det private arbejdsmarked Mine krav dine krav? n overenskomst Det er og skal være medlemmernes krav, der sætter dagsordenen for forhandlingerne om

Læs mere

Arbejdsmiljø blandt FOAs privatansatte medlemmer

Arbejdsmiljø blandt FOAs privatansatte medlemmer 11. januar 2016 Arbejdsmiljø blandt FOAs privatansatte medlemmer 68 procent af FOAs privatansatte medlemmer er helt eller delvist enige i, at arbejdsmiljøet generelt er godt på deres arbejdsplads. Det

Læs mere

7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOAafdeling

7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOAafdeling 6. oktober 2016 Lokalløn 7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOA-afdeling til at aftale løn ved deres nuværende ansættelse, og 36 procent af medlemmerne

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

FOA Horsens Når du er medlem af FOA...

FOA Horsens Når du er medlem af FOA... FOA Horsens F O A F A G O G A R B E J D E Når du er medlem af FOA... 11 løfter om den gode service, alle medlemmer af FOA skal have Vi tilbyder... at hjælpe dig med at tjekke din løn s. 6 at hjælpe og

Læs mere

HK HANDELS MÅLPROGRAM

HK HANDELS MÅLPROGRAM HK HANDELS MÅLPROGRAM 1 HK HANDELs målprogram 2016-2020 (udkast) 2 3 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag 4 for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem

Læs mere

UNGE I FOA. Bliv tillidsrepræsentant. Sådan får du indflydelse. Ung på job Hierarki på arbejdspladsen

UNGE I FOA. Bliv tillidsrepræsentant. Sådan får du indflydelse. Ung på job Hierarki på arbejdspladsen UNGE I FOA Sådan får du indflydelse Bliv tillidsrepræsentant Ung på job Hierarki på arbejdspladsen HVAD VIL DU VÆLGE? Ansatte i Tryghedsplejen - herunder søsterselskabet Servisio - har ingen overenskomst.

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Flere hænder

F O A F A G O G A R B E J D E. Flere hænder F O A F A G O G A R B E J D E Flere hænder Indledning Da regeringen sidste år lovede skattelettelser, der mest kom de bedst lønnede til gavn, glemte den at fortælle, at der var en regning, der skulle

Læs mere

SAMMEN GØR VI FORSKELLEN FOA NORDSJÆLLAND

SAMMEN GØR VI FORSKELLEN FOA NORDSJÆLLAND SAMMEN GØR VI FORSKELLEN FOA NORDSJÆLLAND BERETNING 2015-2017 FOA NORDSJÆLLAND 1 FOA Nordsjælland Skriftlig beretning for perioden 2015 / 2017 På vegne af FOA Nordsjællands afdelingsbestyrelse, fremlægger

Læs mere

VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS

VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS F O A f a g o g a r b e j d e VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS Vi er glade for at skulle være kollega med dig, mens du er ansat hos os. Vi håber, at du vil falde godt til på arbejdspladsen, og at du kan

Læs mere

Løft rigtigt, når I gør rent

Løft rigtigt, når I gør rent KOST-SERVICE Løft rigtigt, når I gør rent - et TR/AMR værktøj til dig og din arbejdsplads Dette værktøj er til dig, som er arbejdsmiljørepræsentant (AMR) eller tillidsrepræsentant (TR). Du kan læse om,

Læs mere

Tryghed. Rettigheder. Ung på jobbet. Fællesskab. Udvikling. Respekt. meld dig ind nu...vi behøver hinanden

Tryghed. Rettigheder. Ung på jobbet. Fællesskab. Udvikling. Respekt. meld dig ind nu...vi behøver hinanden Tryghed Ung på jobbet Udvikling Rettigheder Fællesskab Respekt meld dig ind nu......vi behøver hinanden Hey...kom og vær med Jeg synes, det er rigtig sjovt at være med i ungdoms - arbejdet i min afdeling.

Læs mere

HK HANDELs målprogram

HK HANDELs målprogram HK HANDELs målprogram 2016-2020 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem de seneste fire år arbejdet målrettet

Læs mere

Diskussionsoplæg OK Regionerne. Mine krav dine krav F O A F A G O G A R B E J D E

Diskussionsoplæg OK Regionerne. Mine krav dine krav F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E Mine krav dine krav Diskussionsoplæg OK 2013 Regionerne overenskomst Vi har brug for DIN mening og DINE holdninger Vi nærmer os forhandlingerne om fornyelse af overenskomsterne

Læs mere

De kommende års udfordringer for FOA

De kommende års udfordringer for FOA De kommende års udfordringer for FOA FOA Bornholm 27. april 2016 Folkelige oprør på vej Eliten på kollisionskurs Førerpositionen er under pres Politikere, eksperter og autoritet taber terræn Folkelige

Læs mere

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... I FOA kan vi godt se forskel på de problemer, som brandmanden og pædagogmedhjælperen oplever i hverdagen. Vi ved også, at

Læs mere

Politisk grundlag for ny hovedorganisation

Politisk grundlag for ny hovedorganisation Godkendt på stiftende kongres for en ny hovedorganisation for LO og FTF den 13. april 2018 Politisk grundlag for ny hovedorganisation Formål Fagbevægelsens Hovedorganisation samler Danmarks forbund/fagforeninger

Læs mere

KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste hus- og serviceassistenter i den offentlige sektor er medlem af FOA. Mange lignende grupper vælger det samme.

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

OK18 Det gode arbejdsliv

OK18 Det gode arbejdsliv OK18 Det gode arbejdsliv Baggrundstæppet for OK18 Det gode arbejdsliv HELE arbejdslivet og for ALLE socialrådgivere HB s politiske prioriteringer OK18-oplæg Baggrundstæppet OK17 OK-forhandling på private

Læs mere

Fjern de kønsbestemte lønforskelle.

Fjern de kønsbestemte lønforskelle. Fjern de kønsbestemte lønforskelle Oversigt Hvad er kønsbestemte lønforskelle? Hvorfor varer de kønsbestemte lønforskelle ved? Hvad har EU gjort? Hvorfor har det betydning? De kønsbestemte lønforskelle

Læs mere

Skanderborg Kommune. Trivselsmåling Rapportspecifikationer. Skanderborg Kommune - Total Gennemførte 3553 Inviterede 4851 Svarprocent 73%

Skanderborg Kommune. Trivselsmåling Rapportspecifikationer. Skanderborg Kommune - Total Gennemførte 3553 Inviterede 4851 Svarprocent 73% Skanderborg Kommune Trivselsmåling 2015 Rapportspecifikationer Gennemførte 3553 Inviterede 4851 Svarprocent 73% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Omdømme 6 Arbejdsopgaver

Læs mere

Ligelønskursus. Styrk dine kompetencer i arbejdet med (lige)løn For tillidsvalgte

Ligelønskursus. Styrk dine kompetencer i arbejdet med (lige)løn For tillidsvalgte Ligelønskursus Styrk dine kompetencer i arbejdet med (lige)løn For tillidsvalgte Baggrund At sikre lige og retfærdig løn til lønmodtagere er en af fagbevægelsens mest centrale opgaver. Men på mange arbejdspladser

Læs mere

TEKNIK-SERVICE. Overenskomst. FOA og Danske regioner

TEKNIK-SERVICE. Overenskomst. FOA og Danske regioner TEKNIK-SERVICE Overenskomst for ambulanceuddannet personale FOA og Danske regioner Informationsmøder Vi ved, at uanset hvor meget materiale vi laver, vil der være en lang række uafklarede spørgsmål. Derfor

Læs mere

Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013.

Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013. 1 Mundtlig beretning 2012 Fastholde og tiltrække flere medlemmer Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013. Vi skal gøre fagforeningen attraktiv for de unge, der kommer ind på

Læs mere

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet 1 Vi er til for dig Hver dag bliver HK Kommunal Århus kontaktet af mange medlemmer, der enten ringer, e-mailer eller møder op for at drøfte faglige eller personlige

Læs mere

uddannelse2001 Kurser for tillidsvalgte Overbygningskurser

uddannelse2001 Kurser for tillidsvalgte Overbygningskurser uddannelse2001 Kurser for tillidsvalgte 2001 Overbygningskurser Overbygningskurser 2001 er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansatte, TRafdelingen. Pjecen henvender sig til tillidsvalgte Politisk ansvarlig:

Læs mere

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det kommunale område

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det kommunale område Sundhedskartellets forlig Overenskomstforhandlingerne 2011 - det kommunale område Løn til hele livet Det samlede resultat Generelle lønstigninger på 2,65 pct. (inkl. skøn for reguleringsordningen) Derudover

Læs mere

FOAs krav til OK15, vedtaget den

FOAs krav til OK15, vedtaget den FOAs krav til OK15, vedtaget den 21.10.2014 FOAs Hovedbestyrelse og repræsentanter for faggrupper har den 21. oktober 2014 vedtaget, hvilke krav FOA skal arbejde videre med overfor samarbejdsparterne i

Læs mere

TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... FOA er med sine 200.000 medlemmer i den offentlige sektor langt den største fagforening for tekniske servicemedarbejdere

Læs mere

FOAs medlemsundersøgelser om kvalitetsreformen. juni 2007

FOAs medlemsundersøgelser om kvalitetsreformen. juni 2007 FOAs medlemsundersøgelser om kvalitetsreformen juni 2007 1 FOA Analysesektionen 17. juni 2007 FOAs samlede undersøgelser og breve om kvalitetsreformen Indledning om baggrunden for undersøgelserne op til

Læs mere

2013 Dit Arbejdsliv. en undersøgelse fra CA a-kasse

2013 Dit Arbejdsliv. en undersøgelse fra CA a-kasse 2013 Dit Arbejdsliv en undersøgelse fra CA a-kasse Er du i balance? Er du stresset? Arbejder du for meget? Er du klædt på til morgendagens udfordringer? Hvad er vigtigt for dig i jobbet? Føler du dig sikker

Læs mere

Antal besvarelser: I-1 MÅLING Dragør Kommune Svarprocent: 75,5% Totalrapport

Antal besvarelser: I-1 MÅLING Dragør Kommune Svarprocent: 75,5% Totalrapport beelser: 83 3-I-1 MÅLING 217 Svarprocent: 75,5% LÆSEVEJLEDNING 1 INDHOLDSFORTEGNELSE RESULTATER FOR HOVEDOMRÅDER RESULTATER FOR HOVEDOMRÅDER TOP OG BUND RESULTATER STØRSTE AFVIGELSER DIN ARBEJDSSITUATION

Læs mere

Målprogram for HK Stat 2016 til 2020 godkendt på HK Stats kongres

Målprogram for HK Stat 2016 til 2020 godkendt på HK Stats kongres Stærkere fagligt fællesskab og mere tilfredse medlemmer HK Stats målprogram opstiller de overordnede rammer og mål for fagforeningens indsats de kommende fire år. Målene afspejler medlemmernes og organisationens

Læs mere

Hvad indeholder personalepolitikken? Personalepolitikken er en ramme, som udgøres af et enkelt fundament og en række delpolitikker.

Hvad indeholder personalepolitikken? Personalepolitikken er en ramme, som udgøres af et enkelt fundament og en række delpolitikker. Forord Hvad skal vi bruge en personalepolitik til? Personalepolitikken i Frederikshavn Kommune er et fælles ansvar, som vi skal forpligte hinanden på. På samme måde som vi forpligter hinanden på, at vi

Læs mere

Der er råd til ordentlige forhold

Der er råd til ordentlige forhold OK15 Der er råd til ordentlige forhold Overenskomstforhandlingerne 2015 handler ikke kun om at sikre rimelige lønstigninger for de offentligt ansatte. Grundlæggende faglige rettigheder og arbejdsvilkår

Læs mere

Lønudvikling gennem hele arbejdslivet

Lønudvikling gennem hele arbejdslivet Lønudvikling gennem hele arbejdslivet - DM s lønpolitik DM s lønpolitik efterstræber at vise vejen for en offensiv lønpolitik tilpasset fremtidens arbejdsmarked. DM s lønpolitiske principper er, at: Livslønnen

Læs mere

Diskussionsoplæg. Mine krav dine krav? Overenskomst 2007 Det private arbejdsmarked

Diskussionsoplæg. Mine krav dine krav? Overenskomst 2007 Det private arbejdsmarked Diskussionsoplæg F O A F A G O G A R B E J D E Mine krav dine krav? Overenskomst 2007 Det private arbejdsmarked Overenskomst 2007 Det private arbejdsmarked Mine krav Dine krav? Diskussionsoplæg ved forbundsformand

Læs mere

Personalepolitik. December 2018

Personalepolitik. December 2018 Personalepolitik December 2018 2 Indholdsfortegnelse Formålet med en personalepolitik 3 Ledelse og samarbejde 4 Ansættelse 5 Kompetenceudvikling 8 Løn 10 Familie- og seniorliv 12 Sundhed og arbejdsmiljø

Læs mere

FOA Social- og Sundhedsafdelingen Når du er medlem af FOA...

FOA Social- og Sundhedsafdelingen Når du er medlem af FOA... FOA Social- og Sundhedsafdelingen F O A F A G O G A R B E J D E Når du er medlem af FOA... 11 løfter om den gode service, alle medlemmer af FOA skal have Vi tilbyder... at hjælpe dig med at tjekke din

Læs mere

f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig

f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig Det handler om mennesker Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter er helt specielle mennesker.

Læs mere

SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS

SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK SIDE 2 / 11 Gentofte Kommunes personalepolitik består af fire elementer: INDLEDNING 1 DEN OVERORDNEDE

Læs mere

Det strategiske rum for ledere og TR Perspektiver og udfordringer for MED-skabelse

Det strategiske rum for ledere og TR Perspektiver og udfordringer for MED-skabelse Det strategiske rum for ledere og TR Perspektiver og udfordringer for MED-skabelse Etf s TR-konference, 4.11.14 Karsten Brask Fischer - Impact Learning karsten@impactlearning.dk Centrale elementer som

Læs mere

SOCIAL-SUNDHED. Demens. Guide til kompetence udvikling

SOCIAL-SUNDHED. Demens. Guide til kompetence udvikling SOCIAL-SUNDHED Demens Guide til kompetence udvikling Indhold Forord 3 6 veje til mere viden om demens 4 AMU-uddannelser 5 Sammensatte AMU-forløb 7 Særlige efteruddannelsesforløb tilpasset den enkelte kommune

Læs mere

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014.

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Centrale elementer i et styrket samarbejde mellem tillidsvalgte

Læs mere

Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel

Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel F O A f a g o g a r b e j d e Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel 1 Udtal dig trygt Med denne pjece ønsker FOA at støtte dig som medlem i at bruge din ytringsfrihed og sige

Læs mere

Tillæg til Beretning. Årsmøde 2009 Service- og Rengøringsassistenter.

Tillæg til Beretning. Årsmøde 2009 Service- og Rengøringsassistenter. Tillæg til Beretning Årsmøde 2009 Service- og Rengøringsassistenter. Årets Lønforhandlinger Århus kommune. For første gang er lønforhandlingerne for daginstitutionernes rengøringsassistenter i Århus Kommune

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

OK18. Det forhandler vi om

OK18. Det forhandler vi om OK18 Det forhandler vi om Forord Det handler om respekt, anerkendelse og faglig kvalitet Den offentlige social- og sundhedssektor har oplevet markante produktivitetsstigninger, og kompleksiteten i opgaverne

Læs mere

Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE

Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE Den fælles vision Denne personalepolitik er gældende fra den 1. januar 2008. Og da en personalepolitik aldrig må blive statisk, vil den blive evalueret og revurderet

Læs mere

https://online4.safetynet.dk/odensekommune/questionnaire/questionnaireinternal.as...

https://online4.safetynet.dk/odensekommune/questionnaire/questionnaireinternal.as... Spørgeramme 01 Side 1 af 1 1-0-01 Arbejdets organisering og indhold De følgende spørgsmål handler om indhold og organisering af dine arbejdsopgaver Spørgeramme 01 Anonym Trivselsundersøgelse i Odense Kommune

Læs mere

Hårdt fysisk arbejdsmiljø fordobler risikoen for sygedagpenge

Hårdt fysisk arbejdsmiljø fordobler risikoen for sygedagpenge ONDT I ARBEJDSMILJØET Håndværkere og SOSU'er slider sig syge på jobbet Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Onsdag den 14. oktober 2015, 05:00 Del: Risikoen for at komme på sygedagpenge er dobbelt

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø

Psykisk arbejdsmiljø Kære deltager Dette spørgeskema handler om psykisk arbejdsmiljø og trivsel på arbejdspladsen. Spørgeskemaet berører en lang række forskellige temaer, som fx samarbejde, ledelse, arbejdets organisering

Læs mere

Diskussionsoplæg. OK 2008 Mine krav dine krav?

Diskussionsoplæg. OK 2008 Mine krav dine krav? Diskussionsoplæg F O A F A G O G A R B E J D E OK 2008 Mine krav dine krav? Overenskomst 2008 Mine krav Dine krav? Diskussionsoplæg ved forbundsformand Dennis Kristensen Vi har brug for din mening og dine

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen FOA Kampagne og analyse Februar 2010 FOA undersøgte i januar 2011, hvilke medlemmer, der vil benytte efterlønsordningen, hvorfor de betaler til den, og hvornår de

Læs mere

Trivselsrapport for 2 BKF - By- og Kulturforvaltningen

Trivselsrapport for 2 BKF - By- og Kulturforvaltningen TRIVSELSUNDERSØGELSEN En måling af trivslen i Odense Kommune Trivselsrapport for 2 BKF - By- og Kulturforvaltningen Antal inviterede: 1306 Antal besvarelser: 1022 Besvarelses procent: 78.25 % 23-09-2016

Læs mere

Nr. Tema 1 Motivation & Tilfredshed 2 Motivation & Tilfredshed 3 Motivation & Tilfredshed. 4 Engagement 5 Engagement 6 Engagement 7 Engagement

Nr. Tema 1 Motivation & Tilfredshed 2 Motivation & Tilfredshed 3 Motivation & Tilfredshed. 4 Engagement 5 Engagement 6 Engagement 7 Engagement Nr. Tema 1 Motivation & Tilfredshed 2 Motivation & Tilfredshed 3 Motivation & Tilfredshed 4 Engagement 5 Engagement 6 Engagement 7 Engagement 8 Omdømme 9 Omdømme 10 Rammer for arbejdet 11 Rammer for arbejdet

Læs mere

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft 10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft af Hans Ussing Tip nr. 1 Få overblik over din arbejdskraft lige nu Gennemgå aldrene på dine medarbejdere og gruppér dem i følgende grupper:

Læs mere

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT Fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere HK Stat er en del af HK. Vi er fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter

Læs mere

Oplæg til de 4 temadebatter

Oplæg til de 4 temadebatter I F Oplæg til de 4 temadebatter N SAMMEN GØ GØR VI FORSKELLEN SAMM ELLEN SAMMEN GØR VI FO Bedre vilkår, mere velfærd KONGRES 2019 N GØR VI FORSKELLEN SAM SKELLEN SAMMEN GØR VI F EN GØR VI FORSKELLEN SA

Læs mere

Dansk EI-Forbund MÅLSÆTNINGS- PJECE 2014-2018

Dansk EI-Forbund MÅLSÆTNINGS- PJECE 2014-2018 Dansk EI-Forbund MÅLSÆTNINGS- PJECE 2014-2018 Vedtaget på 31. kongres, den 21. til 24. oktober 2014. Målsætning for Dansk El-Forbund 2010-2014 Forbundets kongres fastlægger hvert 4. år de faglige og politiske

Læs mere

Sammen igennem krisen nye veje

Sammen igennem krisen nye veje Sammen igennem krisen nye veje Oversigt over spørgsmål i diskussionsoplæg til KTO s forhandlingskonference den 12. marts 2012 1. Brug for at gå nye veje Der er økonomisk krise og en meget stram økonomi

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Dialog, åbenhed og engagement - personalepolitik i Hvidovre Kommune Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for personalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Du sidder netop nu med

Læs mere

Når du er medlem af FOA...

Når du er medlem af FOA... Serviceløft pjece UDS 06/04/05 23:51 Side 28 FOA Nordsjælland - adresser, telefon, e-mail og åbningstider FOA Nordsjælland Frederiksværksgade 10 3400 Hillerød Afdelingens tlf.nr. 46 97 33 90 Afdelingens

Læs mere

Spørgeskemaet er et samlet skema, der indeholder spørgsmål om din trivsel, det psykiske arbejdsmiljø og evaluering af din nærmeste leder.

Spørgeskemaet er et samlet skema, der indeholder spørgsmål om din trivsel, det psykiske arbejdsmiljø og evaluering af din nærmeste leder. VELKOMMEN TIL KLIMAMÅLING 2013 Kære medarbejder/leder Aalborg Kommune ser gennemførelsen af Klimamålingen som et væsentligt element i realiseringen af kommunens fælles personalepolitik og som et middel

Læs mere

Nanna Højlund: FOA s medlemmer er hjertet i den offentlige sektor - UgebrevetA4.dk

Nanna Højlund: FOA s medlemmer er hjertet i den offentlige sektor - UgebrevetA4.dk FOA-KAMPVALG Nanna Højlund: FOA s medlemmer er hjertet i den offentlige sektor Af Gitte Redder @GitteRedder Tirsdag den 24. april 2018 Medlemmerne af FOA skal i langt højere grad have løn som fortjent

Læs mere