Rapport: Tværkulturelt arbejde i Kolding Provsti med historiske notater og nogle fotos af EPO og MM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rapport: Tværkulturelt arbejde i Kolding Provsti 2013-2014 med historiske notater og nogle fotos af EPO og MM"

Transkript

1 Rapport: Tværkulturelt arbejde i Kolding Provsti med historiske notater og nogle fotos af EPO og MM 1. Tilbud til kristne i byen, i stiftet og udenfor a. Gudstjenester og anden kirkelig handling Gudstjeneste til de kristne den første søndag i hver måned fra kl. 13 (undtagen juli måned) med efterfølgende kaffe og te samt fællesskab. Deltagere i gudstjenesterne er fra Kolding, Fredericia, Egtved, Vejle, Haderslev, Vejen og Thyregod. Deltagerne spænder vidt over arbejdere, au pair, flygtninge, tværkulturelle ægtepar, internationale studerende og interesserede danskere. Jul bliver fejret/markeret gennem Advent Christmas Carols med et inviteret kor, International Christmas Party med deltagelse af muslimer, hinduer og buddhister til en aften med juledrama, leg, fællesspisning af hjemlavet mad plus indsamling til missionsarbejde for gadebørn, og julegudstjeneste med deltagelse af flere danskere i byen. KIC har et voksende antal af små børn og flere graviditeter i familierne. KIC har haft et enkelt dødsfald. Enken fik den nødvendige hjælp til at trives og komme videre. b. Bible Study afholdes lige efter brunch i Simon Peters Kirke. Bible Study afholdes af og til også i nogle af hjemmene. Vi har bestilt engelske bibler fra Amazon.com og har delt bibler ud til dem, som har udtrykt deres behov for en bibel, nogle kopier til flygtninge i asyl centre og til dem, som er nye i menigheden, men har ikke en bibel. Vi har også flere bibler på andre sprog f.eks. kinesisk og farsi. c. KIC som praktiksted for studerende fra Diakonhøjskolen i Århus To år i træk har vi modtaget 2 praktikanter fra Diakonhøjskolen på 3K uddannelse: kristendom, kultur og kommunikation. I dette skoleår har vi haft Christophe Nidikuriyo som praktikant. Elizabeth var kontaktperson og deltog i evaluering af skolens program sammen med andre fra forskellige praktiksteder. KIC har sagt ja til at fortsætte at være et praktiksted for studerende af Diakonhøjskolen i Århus (Via University College).

2 2. Tilbud til kristne og ikke-kristne, som søger efter socialt samvær, kontakt, venskab, læring og støtte a. Brunch fællesskab en gang om måneden kl med deltagelse af kristne og ikke kristne, studerende og familier. Starter med bibelsk refleksion, fællesspisning fra et tag-selv bord, fremlæggelse om et bestemt land (intro til et bestemt land), sang, leg og uformelle samtaler. Vi har hørt om følgende: 1. Ungarn gennem Emese Antal. 2. Rumænien ved Cristina Amorsen. 3. Nepal ved Michael Tamang. 4. Holland gennem Berry and Annelies van den Brink. 5. Lithauen gennem Jolanta Fremfong. 6. Kenya ved Martin Opiyo. 7. Arbejde i Nigeria gennem lærer Inge Johansen. 8. Tradition og Kirke på Filippinerne ved Rosalei Rojas. 9. Kristen opdragelse i Thailand gennem Vera Jonassen. b. Lecture Evenings - om emner til fælles refleksion, og som uddyber tanker om sundhed, ansvarlighed for samfundet og håndtering af fælles vanskeligheder, med indslag fra Kolding International Congregation eller udenfor KIC. Det er en fredag, som starter med fælles måltid med en etnisk gruppe, der forbereder mad, foredrag og tid til spørgsmål og refleksion. Foredragene foregår på engelsk. Nogle temaer/emner blev taget op: 1) Reconciliation between Tutsis and Hutus i Rwanda and its meaning for us today, by Deacon Christophe Nidikuriyo (Vejle). 2) Food Matters, Healthy practices, Margrethe Nielsen (Buddhist, Haderslev). 3.) Work in Liberia/ Arbejde i Liberia ved Finn Hougaard, Ethiopien Mission. 4) Third Culture Kids, ved Elizabeth P. Olesen og Linda Opiyo (fra KIC). c. Sprogcafe - et tilbud til fremmede, flygtninge eller indvandrere, en gang om ugen fra kl hver torsdag med sang, leg, fælles, gruppe og individuel undervisning. Andet behov bliver også dækket - oversættelse af nogle danske breve/dokumenter, de ikke kan forstå, hjælp til skrivning af CV og ansøgning, skrivning af referencer, samtaler om nogle problemer, støtte til deres lektier

3 på skolen og forberedelse til deres eksamen på deres eget studium, samt praktisk hjælp om bolig og tilflytning. Vi har 4 trofaste frivillige medarbejdere: Anni Solgaard, Kirsten Nørgaard, Joy Kubel Geertzen og Inge Johansen, som kommer fra følgende kirke: KIC, Kolding valgmenighed, Simon Peters Kirke og Apostolsk Kirke i Seest. Vi søger efter flere frivillige medarbejdere. Dette år har vi haft i alt 22 elever fra følgende lande: Rumænien, Thailand, Filippinerne, Ecuador, Ungarn, Spanien, Kina, Tanzania, Sri Lanka, Brasilien og Afghanistan. (Med den nye skolereform fortsætter vi med at kigge på, om tidspunktet at holde sprogcafeen er ok eller skal ændres). Motivation til sprogcafe frivillige medarbejdere: træning gennem gratis deltagelse i kurser i Kolding og uden for Kolding samt i andre KIC tilbud som sommerlejr og ekskursion. Disse frivillige medarbejdere bliver gode venner med eleverne og har også været en hjælp og støtte til dem i elevernes vanskelige situationer. Kirsten, en af vores frivillige lærere, inviterer studerende til måltid i hendes hjem, og vi også holder afslutningen af skoleårets sprogcafe i hendes eget hjem og have. d. Tværkulturel sommerlejr i Løgumkloster - i samarbejde med Luthersk Mission og Tværkulturelt Center i Ribe Stift. Planlægningsgruppen har deltagere fra Kolding, Haderslev, Esbjerg og andre steder i Ribe Stift. Vores indsats til sommerlejren i Løgumkloster er at stå for ledelsen i sang og musik, (og værksted for et kor), bibeldrama, Bible Study til den engelsktalende gruppe og malerværksted. KIC har også frivillige medarbejdere til at støtte arbejdet med børn og i køkkenet. Vi har også tre KIC frivillige medarbejdere, som hjælper på en anden kristen sommerlejr, der foregår i Nordjylland. (Note: Sommerlejren blev tidligere år afholdt i Dronninglund, men da antallet af deltagere voksede, opstod der et behov for at holde en ekstra sommerlejr i Løgumkloster.) To år i træk har vi haft KIC frivillige medarbejdere i to tværkulturelle sommerlejre. Kolding Provsti støtter sommerlejren i Løgumkloster med kroner. Deltagere i lejren denne sommer: 155 personer.

4 3. Til at bygge bro for fælles forståelse, solidaritet og ansvar for det lokale og det globale samfund: a. Udflugt/ Ekskursion: læring og orientering om dansk historie, kirke og kultur samt naturen. Sidste år var udflugten til Møgeltønder Kirke og til en bøndergård med 66 deltagere (andre var i nogle biler). Dette år var udflugten den 21. juni til Århus: et besøg i Århus Domkirke, frokost i Botanisk Have, Gellerup Kirke med dens tjeneste for de fremmede, og Bazar Vest. KIC church committee planlægger og koordinerer udflugten. 55 personer - voksne og børn - fra 14 lande deltog. b. Kulturelle events i byen/ Toner på tværs - fejring af mangfoldighed og fælles menneskelighed, at dele ressourcer og berige hinandens kultur i aktivt møde med andre gennem sang, musik, dans, oplæsning af digte og fællesspisning. Deltagelse af flere end 25 nationaliteter og at appellere til vores globale ansvar for dem, der lider. Toner på tværs - om efteråret i Kolding ved Simon Peters Kirke. Udvidet Toner på tværs i Christiansfeld hvert forår. Dette år er det den 27. september i Kolding ved Simon Peters Kirke og den 14. marts i Christiansfeld ved Tyrstrup Kirke. Der er indsamling til hver afholdelse af Toner på tværs til ofrene for krig og naturkatastrofer. I løbet af 4 år har vi indsamlet til følgende: Læger Uden Grænse, til Syrien gennem Danmission, Dansk Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Red Barnet, hjælp til ofrene af oversvømmelse og jordskælv i Pakistan, Thailand og Filippinerne. Hjælp til Thailand og Filippinerne blev sendt gennem lokale kirker i disse lande. Toner på tværs i Christiansfeld indsamlede til kirkens eget partnerskab med en lokal kirke, Skt. George i Baghdad, Irak, med et beløb på over kr. Sidste år i Christiansfeld Toner på tværs gik indsamlingen på kr. til Dansk Flygtningehjælp.

5 c. Middag på tværs - et tilbud, som kontoret kan hjælpe med at arrangere ved en lokal kirke i Kolding Provsti med en lokal gruppe, som kan hjælpe med at planlægge og gennemføre aktiviteten. Den 9. maj, som var Europadag, blev Middag på tværs afholdt ved Vamdrup Kirke med kirke- og kulturmedarbejder Solveig Sørensen, sognepræst Jens Henrik Kristiansen, og en fra Menighedsrådet i planlægningsgruppen. Der var to politikere fra Kolding Kommune, som blev indbudt og var med til at give mere info om Europadag og Kolding Kommunes arbejde for udlændinge. 45 personer deltog; en meget spændende og glad aften med fællesspisning af medbragt mad, sang, info og flag, personlige samtaler rundt omkring bordene, og som sluttede med en smuk andagt og bøn i kirken med præsten. Vamdrup Kirke lavede deres indsamling til missionsarbejdet i Afrika. Middag på tværs er noget, som sker mange steder og kirker i Danmark. Kontoret kan hjælpe med at starte denne aktivitet ved en kirke i Kolding Provsti, der ønsker det. d. Kunst til fælles oplevelse og forståelse ved Maleværksted på Munkevængets Skole Malerværksted - at male på lærred med akryl og male billeder om følgende emner: - Tegn og symboler i religioner - Billeder af fred og retfærdighed - Billeder af livets glæde - Fælles værdier i religionerne Målgruppen, der modtager tilbuddet, er børn og voksne (elever fra Munkevængets Skole og voksne på tværs). Vi har haft to udstillinger på Kolding Bibliotek og en udstilling i Simon Peters Kirke. Tilbuddet i efteråret er den 10 oktober 2014, og kunstudvalget i Simon Peters Kirke samarbejder med tværkulturelt kontor om at tilbyde dette til interesserede i kirkerne i Kolding Provsti.

6 e. KIC Mission Partnerskab - med Bradford United Church of Christ in the Philippines til arbejdet for gadebørn i Cebu City på Filippinerne. Programmet blev lanceret sidste år. Familien fra Holland i KIC har været aktiv i dette projekt ved at lave miniature rice bags til salg for 50 kroner. Indsamlingen fra International Christmas Party går også til dette formål. I alt har KIC sendt et beløb på 16,607 kroner fra indsamlingen. Vi har oprettet en FaceBook profil om arbejdet for gadebørn på Filippinerne. For mere information, besøg FaceBook profilen: Ministry for Street Children in Cebu City. 4. Konference om integration og samarbejde med andre kirkelige foreninger a. I samarbejde med Tværkulturel Center har tværkulturelt arbejde i Kolding Provsti afholdt 2 konferencer om integration og inspirationsdag i Kolding ved Simon Peters Kirke. I juni 2013 var det om integration, og den 5. april 2014 var der om internationale fællesskaber-også i folkekirken med inspiration fra sudanesiske flygtninges møde med finsk kirkeliv. Hovedforedragsholderen var Samuel Luak, en finsk præst og jurist. b. I samarbejde med Haderslev Stifts Tværkulturelt udvalg, Folkekirken og Religionsmøde, blev der afholdt konference om modeller for samarbejde mellem kirker og moske ved Simon Peters Kirke med deltagelse af nogle imamer. (den 29. januar 2014) c. Præsentation af tværkulturelt arbejde i Kolding Provsti til et møde af Distrikt foreningen af Menighedsrådene på Trinity Hotel i Fredericia. d. Evangelisk Alliance - første uge i januar med andre kirkelige grupper i Kolding. KIC er repræsenteret i planlægningen og vært ved afslutningen af ugen. Til januar 2015 er vores 3. års aktive deltagelse. e. I samarbejde med Kolding Provstis SKIK, Skole og Kirke i Kolding om undervisningsmodel: Min tro, din Tro.

7 5. Invitationer og deltagelse a. Elizabeth deltog i Nordisk religionsdialog konference i Sverige (med støtte til transport fra Haderslev Stift) En stor inspiration Rapporten blev givet til tværkulturelt udvalg i Haderslev Stift. b. I april 2014 sluttede Elizabeths arbejde i bestyrelsen af Folkekirkens Religionsmøde efter 4 år fra Haderslev Stift har kun plads til 2 personer, og nu har Haderslev Stift fået to udvalg med et andet udvalg som handler om nutidens spiritualitet. Sognepræst Elin Skoven fra Fredericia er nu i bestyrelsen af Folkekirkens Religionsmøde for det nye udvalg i Haderslev Stift. c. Kvindernes International Bededag i Christiansfeld, hvor biskop Marianne Christensen var hovedtaleren. Nogle kvinder fra KIC deltog også. d. Inspirationsdag i Århus for vejledere af praktikanter fra Diakonhøjskolen (den 30. april). e. Den 8. april var Elizabeth og Michael Markussen til et møde i Nybøl ved KFUMs missionshus, hvor de gerne ville høre om tværkulturelt arbejde i Kolding Provsti. f. Invitation fra Kolding Kommunes socialforvaltning til en samtale om nogle ideer til integrationsråds form, formål, fokusområder og repræsentationer. g. Prædikede i Vejle International Congregation til en søndagsgudstjeneste efter invitation fra Christophe Ndikuriyo. h. Deltog i konferencen om Migrant Menigheder i Middelfart, en weekend i maj. i. Holdt foredrag om kvinder, Empowering Favoured Women for the Service of God til en migrant menighed i København i midten af juli måned. j. Bliv ringet op af en fra Aalborg, der vil gerne besøge os i september dette år for at få ideer om at starte tværkulturelt arbejde i Aalborg. k. Michael og Elizabeth har haft møder med brasiliansk præst og medarbejdere, som ønsker at holde gudstjeneste på portugisisk i Kolding ved Simon Peters Kirke. Notat: Se bilag om tilbud til lokale kirker i Kolding Provsti. Tværkulturelt udvalg i Kolding Provsti ønsker at tværkulturelt arbejde også kan nå de lokale kirker, som støtter tværkulturelt arbejde. Elizabeth har indtil nu kun nået følgende kirker, der har udtrykket interesse for at høre om tværkulturelt arbejde: til en

8 sogneeftermiddag ved Simon Peters Kirke, til invitation af Skt. Nicolai Kirke, en familieaften af Brændkjærkirken, til en aften for frivillige medarbejdere i Vejstrup- Hejls og Taps Pastorat, fællesskabsaften ved Tyrstrup Kirke i Christiansfeld, kvindegruppe af Brødre Menigheden, og Vamdrup Kirke i samarbejde for Middag på tværs. 6. Andre opgaver og fremtidige visioner: a. Skrivning af referencer for flygtninge på Thyregod, der søger om asyl; kontakt med jurist, kontakt med journalister om at skrive om deres historie. b. Modtagelse af nogle, som kommer for at spørge om hjælp, bøn eller materiale, støtte (flytning til en anden lejlighed, afskaffelse af noget, kontakt til en, som hjælp at finde et job). c. Modtager henvendelse fra andre tværkulturelle venner, som har kendskab til nogle, som er flyttet til Kolding og har brug for kirkelig omsorg (Iran og Irak), kontakt og personlig besøg og invitere dem til nogle tværkulturelle tilbud. d. Kommunikation gennem KIC hjemmeside, FaceBook profil og SMS eller design af en lille plakat/eller nogle annoncer om små aktiviteter. e. Konfirmationsundervisning som vikar ved Simon Peters Kirke Løs snak og tankerne er begyndt at køre om de følgende: a. Midweek Prayer Service min. Bøn i kirken med læsning, sang, bøn og stilhed. Åbent for alle som har lyst til at bede på et bestemt tidspunkt (Inspiration fra en muslimsk kvinde, som kommer i Simon Peters Kirke for at bede og fra tværkulturelt arbejde i Sverige) b. Arbejde/tjeneste for tværkulturelle kvinder i Kolding - (med inspiration fra Esbjerg om kvinder møder kvinder og efter konferencen om kirke og moske vi havde haft den 29. januar 2014 ved Simon Peters Kirke) c. Observance eller markering af FNs Inter-Faith Harmony Week i første uge af februar måned, med et muligt samarbejde mellem Kolding Kommune, kirkerne og religiøse grupper i Kolding. Brug for arbejdsgruppe. f. Arbejde/tjeneste for tværkulturelle små børn. g. Søger efter flere frivillige medarbejdere

9 Fotos om nogle aktiviteter: sprogcafe, sommerlejr, udflugt, malerværksted, Toner på tværs, drama om julehistorie til International Christmas Party, conference med imamer, partnerskab for gadebørn sprogcafe Sprogcafe sprogcafe

10 Sommerlejr, Løgumkloster Dramatisk fremvisning af en sang og bibelskfortælling, sommerlejren i Løgumkloster- den 30.juni-4.juli 2014 Sommerlejr, lær dansk flygtninge, nogle af dem har allerede fået asyl

11 udflugt, udflugt

12 udstilling, Kolding Bibliotek fra maleværksted ved Munkevængets Skole

13 T dinjuindd tp HTe Toner på tværs i Christiansfeld marts 2014 og 2 fotos fra Toner på tværs i Kolding, ved Simon Peters Kirke, Sept. 2013

14 To D In dra dra aaafaafa Af af I T Dramatisering af julehistorie, nu i to år i træk til International Christmas Party (første uge i December)

15 Models of cooperation between church and mosque, med imamer Partnerskab med en lokal kirke på Filippinerne i tjeneste for gadebørn i Cebu City (Ministry for the street children in Cebu City ) miniature rice bags fra KIC som kampagne

16

5. halvårsrapport for FTC - august til dec. 2014.

5. halvårsrapport for FTC - august til dec. 2014. 5. halvårsrapport for FTC - august til dec. 2014. Vi har ikke lukket aktiviteter i løbet af efteråret, men der er kommet flere nye til, der er opstået nye behov, så det er dejligt, at Poul Martin har fra

Læs mere

Analyse af kirkers sociale ansvar

Analyse af kirkers sociale ansvar Analyse af kirkers sociale ansvar Oktober 2013 Indhold Indledning... 1 Analysedesign... 1 Definition... 2 Analyse... 3 1) Hvilke sociale indsatser har kirkerne for ikke-faste kirkegængere, der samtidig

Læs mere

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge DFUNK Ung-til-Ung Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge INDHOLD Om Ung-til-ung arbejdet // side 2 Hvem er de unge flygtninge? // Side 4 Unge flygtninges muligheder, behov og udfordringer

Læs mere

Kvaglund Kirkeblad. Nr. 1 marts april maj 2004

Kvaglund Kirkeblad. Nr. 1 marts april maj 2004 Kvaglund Kirkeblad Nr. 1 marts april maj 2004 Voksenkonfirmation................læs side 4 Hvordan bevare sin kristne tro?........læs side 5 Gospelkoncert.....................læs side 7 Se kirkens nye

Læs mere

Sct. Nicolai nyt Kirkebladet - Februar til Maj 2012

Sct. Nicolai nyt Kirkebladet - Februar til Maj 2012 Sct. Nicolai nyt Kirkebladet - Februar til Maj 2012 Sct. Nicolai Kirke Søndermarkskirken Foto: Søren Hauge Carlsen Kirkebladet udgives af Sct. Nicolai sogn - Vejle Løget Kirke Menighedsrådsvalg 2012 Af

Læs mere

Kirkebladet. Hejnsvig Vesterhede. Gud og pizza Juniorklubben Spejderne i Hejnsvig Genesis En aften om sorg (Ny) præst i Donslund

Kirkebladet. Hejnsvig Vesterhede. Gud og pizza Juniorklubben Spejderne i Hejnsvig Genesis En aften om sorg (Ny) præst i Donslund Kirkebladet september oktober november 2014 Gud og pizza Juniorklubben Spejderne i Genesis En aften om sorg (Ny) præst i Donslund 1 2 Navne og adresser Sognepræst Jørgen Johansen Præstegård Kirkevej 2

Læs mere

Skt. Laurentii Sogneblad

Skt. Laurentii Sogneblad Skt. Laurentii Sogneblad Skt. Laurentii Katolske Kirke Den romersk-katolske menighed i Roskilde Kære Menighed, 201 5 nr. 1 / marts - maj Vi har lige begyndt fastetiden. Fastetiden har i kirkens historie

Læs mere

Kirkebladet. Hirtshals og Emmersbæk. Har du en stor Gud eller en lille... Marts - April - Maj 2012 57. ÅRGANG. Adresser [2]

Kirkebladet. Hirtshals og Emmersbæk. Har du en stor Gud eller en lille... Marts - April - Maj 2012 57. ÅRGANG. Adresser [2] Kirkebladet Hirtshals og Emmersbæk Marts - April - Maj 2012 NR. 2 57. ÅRGANG Adresser [2] Har du en stor Gud eller en lille... [3] Det sker i Hirtshals sogn [4-7] Sogneudflugt [4] Projektkor [5] Kampen

Læs mere

Tema: Indvandrere, flygtninge, islam. Februar 2008 > 45. årg > nr. 1

Tema: Indvandrere, flygtninge, islam. Februar 2008 > 45. årg > nr. 1 DIAKONbladet Tema: Indvandrere, flygtninge, islam > 45. årg > nr. 1 2 DiakonBladet Redaktionelt Kalenderen I dette nummer sætter vi fokus på flygtninge, indvandrere og islam. Disse emner er som enhver

Læs mere

KURSUS KATALOG 2015. Kurser og andre tilbud for frivillige. RødeKors.dk

KURSUS KATALOG 2015. Kurser og andre tilbud for frivillige. RødeKors.dk KURSUS KATALOG 2015 Kurser og andre tilbud for frivillige RødeKors.dk KURSUSOVERSIGT Kurser og andre tilbud for frivillige i 2015 Kursus Dato Sted Tilmeldingsfrist April Introduktionskursus for nye kasserere

Læs mere

BRÆNDKJÆR SOGN. Vi skal bygge broer...

BRÆNDKJÆR SOGN. Vi skal bygge broer... BRÆNDKJÆR SOGN K i r k e b l a d Vi skal bygge broer... 32. årgang nr. 4 september oktober november 2012 KIRKEN HAR MANGE RUM Enhed i forskellighed af sognepræst Ole Pihl Foto: Sund og Bælt Vi skal bygge

Læs mere

MØLHOLM KIRKE OG SOGN

MØLHOLM KIRKE OG SOGN kort & godt Julekrybber fra hele verden Mød det nye menighedsråd Hvad er en sorgruppe Händels Messias i Mølholm Kirke Side 2-3 Side 4-5 Side 7 Side 8 Mere information på: på: www.molholm-kirke.dk MØLHOLM

Læs mere

NYHEDSBREV 2014 ET ÅR MED FOKUS PÅ LIGESTILLING. Nu er det mændenes tur! FORÅRET 2014. Vi er godt på vej!

NYHEDSBREV 2014 ET ÅR MED FOKUS PÅ LIGESTILLING. Nu er det mændenes tur! FORÅRET 2014. Vi er godt på vej! 2014 ET ÅR MED FOKUS PÅ LIGESTILLING Af Mai-Britt Haugaard Jeppesen, Bydelsmødrenes Landsorganisation Vi er godt på vej! Vi skal ha slået alle myterne ihjel. Vi skal kende til fakta, så direkte udtalte

Læs mere

Skt. Laurentii sogneblad

Skt. Laurentii sogneblad Skt. Laurentii sogneblad Skt. Laurentii Katolske Kirke Frederiksborgvej 11, Roskilde 2013 - nr. 2 juni-august 2013 Kære venner! Nu er sommeren på vej og det bliver dejligt igen at opleve den Danske sommer.

Læs mere

Fellowshipday Landsgildeting 2011 Spejdernes Lejr 2012

Fellowshipday Landsgildeting 2011 Spejdernes Lejr 2012 NUMMER MEDLEMSBLAD FOR SCT. GEORGS GILDERNE I DANMARK Fellowshipday Landsgildeting 2011 Spejdernes Lejr 2012 Sct. Georg Oktober 2011 78. ÅRGANG 5 Landsgildeledelsen Landsgildemester Lone Erkmann Munkebanken

Læs mere

Marts, April og Maj 2013. Årgang 57. Hasseris Sogneblad

Marts, April og Maj 2013. Årgang 57. Hasseris Sogneblad Marts, April og Maj 2013. Årgang 57 Hasseris Sogneblad Navne og adresser Hasseris Kirke, Thorsens Alle 2, 9000 Aalborg Kirken er åben mandag fredag kl. 8.00-17.00, lørdag kl. 8.00-12.00. Kirkens kontor:

Læs mere

Adventnyt. I dette nummer... TEMA: Vejlefjordskolen. Global Youth Day. HappyHand. Adventist i dagens Danmark. Nr. 1 februar 2015

Adventnyt. I dette nummer... TEMA: Vejlefjordskolen. Global Youth Day. HappyHand. Adventist i dagens Danmark. Nr. 1 februar 2015 I dette nummer... Global Youth Day Sjældent har tre ord sat så meget gang i fantasien hos unge over hele verden som Global Youth Day. Hvis du ikke har hørt om det tidligere, så går Global Youth Day ind

Læs mere

Ved kommunalvalget opdelte medierne landets kommuner i farver. -men når du læser denne artikel skal du glemme alt om partifarver

Ved kommunalvalget opdelte medierne landets kommuner i farver. -men når du læser denne artikel skal du glemme alt om partifarver j a n u a r f e b r u a r f e b r u a r 2 0 1 0 Ved kommunalvalget opdelte medierne landets kommuner i farver -men når du læser denne artikel skal du glemme alt om partifarver Ved det nyligt overståede

Læs mere

Else Marie og venskabsforeningen inviterer flygtninge til julefest. Vi lærer også hinanden at kende gennem traditioner. Tema om jul og traditioner

Else Marie og venskabsforeningen inviterer flygtninge til julefest. Vi lærer også hinanden at kende gennem traditioner. Tema om jul og traditioner Medlemsmagasin magasin fra Dansk for flygtningehjælp e i DFH december marts 2011 08 14 Else Marie og venskabsforeningen inviterer flygtninge til julefest Vi lærer også hinanden at kende gennem traditioner.

Læs mere

DEMs årsmøde 2012. Herre, lær os at bede!

DEMs årsmøde 2012. Herre, lær os at bede! DEMs årsmøde 2012 lørdag den 14. april i Herning Herre, lær os at bede! Årsberetninger 2011-2012 ved Sune Skarsholm, generalsekretær Jakob Swartz, sekretær for international mission Katrinebjergvej 75

Læs mere

VESTERMARKSKIRKEN. Januar - Februar 2010

VESTERMARKSKIRKEN. Januar - Februar 2010 VESTERMARKSKIRKEN Januar - Februar 2010 Om at sprede penge Somme tider synes vi, det går alt for let med at sprede penge. Især her i julen og vi står og venter på januarudsalgene. Men dybest set er det

Læs mere

Kirkebladet. Kristuscentreret og engageret. Masser af informationer. Praktikant i Strandvejskirken. Årsfest den 6. marts

Kirkebladet. Kristuscentreret og engageret. Masser af informationer. Praktikant i Strandvejskirken. Årsfest den 6. marts Kirkebladet FEBRUAR - MARTS 2 0 1 1 Kristuscentreret og engageret Masser af informationer Praktikant i Strandvejskirken Årsfest den 6. marts Aktivitetskalender for de næste tre måneder Kirkebladet side

Læs mere

Parkposten. Kultur og fritid Side 11. Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia. Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13

Parkposten. Kultur og fritid Side 11. Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia. Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13 Parkposten Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia Årgang 5 Nr. 1 Marts 2015 Redaktionen Leder Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13 Bygge bro og netværk Beskæftigelse og udd. Aktivitetshus

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS November-december 2014

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS November-december 2014 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS November-december 2014 René Vinding Christensen er en af de frivillige ved mandecentret Aalborg. 1 Månedens frivillig-portræt: Navn/forening: René Vinding Christensen, mandecentret

Læs mere

Aktiv livshjælp KIRKEBLADET NR. 1 2015 MARTS JUNI CHRISTIANSKIRKEN.DK. Christianskirken. Til alle husstande i Christians sogn

Aktiv livshjælp KIRKEBLADET NR. 1 2015 MARTS JUNI CHRISTIANSKIRKEN.DK. Christianskirken. Til alle husstande i Christians sogn Aktiv livshjælp KIRKEBLADET NR. 1 2015 MARTS JUNI Til alle husstande i Christians sogn Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK AF DIAKONIMEDARBEJDER PETER WORM MADSEN peter@christianskirken.dk Indhold Kirkens

Læs mere

Gang i pandekagemaskinen

Gang i pandekagemaskinen 17 inspiration nærvær holdning 26. september 2014 Årgang 114 Høst Hvad er resultatet af høsten? Det kan der sikkert gives mange svar på. Man kan forsøge at opregne det i kroner og øre eller i æbler og

Læs mere

DIAKON. 2009 > 46. årg > nr. 2. Mission på flere fronter

DIAKON. 2009 > 46. årg > nr. 2. Mission på flere fronter DIAKON April 2009 > 46. årg > nr. 2 Mission på flere fronter 2 DiakonBladet Kald og afkald Langt op mod vor tid har missionsvenernes viden om udviklingslande, forskellige etniske grupper, såkaldte fremmede

Læs mere

KIRKENYT 2015 ØLBY. ASP. FOUSING SEPTEMPER - OKTOBER - NOVEMBER

KIRKENYT 2015 ØLBY. ASP. FOUSING SEPTEMPER - OKTOBER - NOVEMBER KIRKENYT 2015 ØLBY. ASP. FOUSING SEPTEMPER - OKTOBER - NOVEMBER 2 PRÆSTENS SPALTE Om taknemmelighed evangeliet ifølge Chris I dette kirkeblad skal Præstens spalte handle om taknemmelighed. Jeg har rigtig

Læs mere

årgang 52 Nr. 4 okt. - dec. 2014

årgang 52 Nr. 4 okt. - dec. 2014 årgang 52 Nr. 4 okt. - dec. 2014 Mission Hjemme og ude Vi takker Gud for den store sejr, der er vundet nu: Bibelskolen i Lilongwe i Malawi er nu bygget færdig og indviet. Her ser I nogle af de første elever,

Læs mere

Global mission i øjenhøjde

Global mission i øjenhøjde Global mission i øjenhøjde Foto: Martin Kristensen - børn mødes på tværs af grænser Ideerne er samlet af: Afrika-InTouch: www.afrika-intouch.dk & Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler: www.soendagsskoler.dk

Læs mere