Pleje opfølgning på indsatsområder 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pleje opfølgning på indsatsområder 2011"

Transkript

1 Pleje opfølgning på indsatsområder Ydelser til borgerne 1.1 Ombygning af Øster Elkjær Arbejdet forventes igangsat i oktober/november måned 2010 og ombygningen forventes færdig i august måned Centret udvides med 2 boliger, der udvides med fællesarealer i Solsikken og Skovbrynet ombygges til 9 moderne lejligheder. Status: Byggeriet forløber planmæssigt og forventes færdiggjort til august Plejeboligplan II spor 2. I løbet af efteråret 2010 og starten af 2011 skal der arbejdes med et oplæg omkring fremtidige plejeboliger i Fredericia kommune. Her tænkes i alt fra matrikelløse plejeboliger til andre bo og aktivitetstilbud, der kan erstatte og supplere traditionelle plejecentertilbud. Der er nedsat en styregruppe, som skal aflevere et oplæg til budgetseminaret Status: Indsatsområdet skal indtænkes som delprojekt i Længst mulig i eget liv version 3.0 og forventes sat i gang Længst muligt i eget liv Længst muligt i eget liv fortsætter, herunder udbredes hverdagsrehabilitering til resten af Plejen. 1. Hverdagsrehabilitering er omlagt til drift og udbredelsen af trænende hjemmehjælp fortsætter i 2011 i plejen. 2. Omlægning af de forebyggende besøg og seniorkurser fortsætter. Der tilbydes 2 kursusrækker pr. år. 3. Opfølgende hjemmebesøg evalueres. 4. Projekt tidlig opsporing af KOL og fald med brud til følge, afprøves i et distrikt og på et plejecenter. 5. Ny teknologi: Sammen med 5 andre kommuner og private aktører arbejdes der på at der skaffes puljemidler til et teknologiprojekt, der afprøver seniorteknologi med formålet at øge borgernes funktionsevne og dermed nedsætte antal besøg fra plejen. Status: 1. Længst muligt i eget liv version 1 er overgået version 3 som en del af Fredericia Former Fremtiden. Trænende hjemmehjælp er udrullet til alle udedistrikter + aftenvagten. Distrikt 2 og 3 startede som de sidste udedistrikter med Trænende hjemmehjælp 1. maj 2011 og det kører planmæssigt med udvikling af den rehabiliterende og aktive tilgang til borgerne. Udedistrikter som har været i gang siden januar og april 2011 arbejder med den vedligeholdende fase og arbejdsmetoderne udvikles fortsat.

2 Afprøvning af model for Længst muligt i eget liv på plejecenter er gennemført med gode tilbagemeldinger på 4. sal på Othello. En tværfaglig personalegruppe arbejder i pilotprojektet med den enkelte borgers værdi i hverdagen og hvad der skaber en god dag hos ældre borgere på plejecenter. Det er besluttet at foresætte pilotprojektet til 1. sal på Othello. 2. Seniorkurserne hører under Længst muligt i eget liv. De er nu gået ind i en ny udviklingsfase, hvor de fremtidige seniorkurser udvikles i samarbejde med den frivillige sektor både i idefasen og i den praktiske afvikling. 3. Delprojekt opfølgende hjemmebesøg er afsluttet, evaluering af både forløb og resultater er i gang. 4. Tidlig opsporing af sygdom er afgrænset til 2 hovedområder: KOL og fald. Der er arbejdet med at beskrive hverdagsindikatorer og systematisering af handlinger, når sygdom opspores af hjælperen i hjemmet. Der er ikke truffet beslutning og endelig form endnu, idet fokus frem til nu har været implementering af trænende hjemmehjælp 5. Velfærdsteknologi er et delprojekt under Fredericia Former Fremtiden og hermed intensiveret. Teknologigruppen arbejder med både store og små teknologiprojekter, som styrker borgerens selvstændighed. Det har vist sig at arbejdet med at indføre teknologi i høj grad handler om at gentænke og forny arbejdsprocesserne i Plejen. Teknologigruppen har fokus på at afprøve teknikker til at anvende loftlift med kun én person, behandlerstrømper, medicindispensere, skærme og selvskyldende toiletter. 1.4 Værdiprofiler på plejecentre Der arbejdes med værdiprofiler på alle centre, og disse bruges i udviklingen af hverdagslivet på centrene. Leve/bo miljø tanken, trænende hjemmehjælp og helhedspleje er en vigtig del heraf. I 2011 vil de eksisterende profiler blive revideret. Bruger- pårørende rådene er ikke længere lovpligtige, og der vil blive udviklet nye måder for at sikre brugerne og de pårørende indflydelse. Status: Arbejdet med værdiprofilerne forløber planmæssigt, og der arbejdes i forbindelse hermed med at finde en udformning af Længst muligt i eget liv for plejecentre. Der arbejdes aktuelt med forskellige modeller herfor. Fx arbejdes på nogle centre ud fra spørgsmålene: Hvad er en god dag for den enkelte borger? og Hvad kan den enkelte gøre ved egen kraft?, og på Hybyhus er der fokus på teknologiske bidrag. Arbejdet med at udvikle nye former for bruger- pårørende råd er ligeledes i gang. 1.5 Effektuering af demensboligplanen Prognoserne viser, at antallet af demente vil stige gradvis de kommende år. Det skyldes dels flere ældre og dels længere levealder. En demensboligplan blev politisk vedtaget i 2010 og implementeres frem til og med Stævnhøj, Øster Elkjær og Hybyhus skal have flere demensboliger, ligesom antallet af aflastningspladser skal udvides, og disse skal flyttes fra Rosenlunden til Hybyhus.

3 Othello skal ophøre med at have demensboliger. De gerontopsykiatriske boliger flyttes fra Skovbrynet på Øster Elkjær til Solstrejf på Hybyhus. De gerontopsykiatriskeboliger udvides med 2. Der udvides ikke i antallet af plejeboliger, men der sker omfordeling af almindelige plejeboliger til demenspladser og aflastningspladser. Status: Forløber planmæssigt og demensboligerne på Øster Elkjær er taget i brug nu. 1.6 Kosten som en integreret del af hverdagslivet Maden på plejecentrene skal opfylde de ønsker og behov, den enkelte har. På baggrund af brugerundersøgelse, som viser hvad borgerne synes om maden på plejecentrene, iværksættes der i samarbejde med plejen de nødvendige ændringer. Køkkenerne vil arbejde for at etablere spisegrupper i alle afdelinger. Disse skal sikre, at alle nødvendige informationer når ud i sidste led. Ved spise-grupper forstås et tværfagligt team, der kan drøfte alle forholdene omkring maden og måltiderne. Status: Der opleves god dialog med både borgere og plejepersonalet omkring ønsker til mad og måltider. Køkkenpersonalet har screenet udvalgte borgere for at få kendskab til de individuelle behov og de traditioner, borgerne kommer med. Der er etableret teams omkring opgaverne med mad og ernæring i flere af levebo miljøerne. På plejecentrene er der åbnet op for, at personer i aktivering kan få rollen som måltidværter. Erfaringerne viser, at de absolut gør en forskel. De har rollen, som den der nøder, vejleder og hjælper til ved måltiderne. 1.7 Ernæringsplaner Flere undersøgelser viser, at op til 60 % af ældre har behov for særlig opmærksomhed omkring maden. Der skal i samarbejde med plejen udarbejdes egnede ernæringsplaner, som både er specifikke, overskuelige og handlingsegnede ud fra resultater fra vores BMI undersøgelse på plejecentrene i Status: Der arbejdes løbende med denne målsætning. Det er ønskværdigt, at når borgeren flytter ind, vejes de, så vi kan finde deres BMI. Tilbuddet tager de fleste også gerne imod, og der arbejdes med at få alle vejet. Ved vurdering af den enkeltes BMI lægges individuelle ernæringsplaner. Her involveres både plejen, kostkonsulent og køkken. 1.8 Realisering af sektorpolitikken Aktiv hele livet I 2010 udbygges samarbejdet mellem Kultur & Fritid og Plejens aktivitetsområde. Samarbejdet vedrører aktivitetstilbud til ikke plejekrævende ældre og driften af Plejens selvstyrende aktivitetscentre.

4 Status: Samarbejdet med Kultur & Fritid om opgaven er på nuværende tidspunkt drøftet i fht muligheder. 2. Ledelse og personaleudvikling 2.1 Arbejdsglædeprojektet Fra 2011 er der hvert år afsat 1 mio. kr. til projekter, der skaber arbejdsglæde i Plejen. Projektoverskriften er: Arbejdsglæde. Fredericia Kommunes ældrepleje på vej mod Projektet væsentligste opgave bliver, at være den samlende ramme om de mange initiativer og indsatser, der tilsammen skal gøre ældreplejen til en god og attraktiv arbejdsplads, hvor medarbejderne dels har lyst til at udvikle sig og dels har lyst til at blive ansat. En arbejdsplads, hvor der er arbejdsglæde. Den tidligere styregruppe bestående af ledere, tillidsrepræsentanter og faglige sekretærer fra hhv. FOA - Fag & Arbejde og Dansk Sygeplejeråd har besluttet at overføre projektet til L-SISU i Plejen. Status: Arbejdsglædepuljer er i sidste sparerunde halveret. I 2011 er fokusområdet i arbejdsglædeprojektet ny teknologi, og der er planlagt et kursusforløb, der skal munde ud i at hvert distrikt har to teknologi- ambassadører Afklaring af indhold i fremtidig RUKO. I de sidste par år er der gennemført et Rotations og udviklingsprojekt for alt plejepersonale. Der er tale om et 4 ugers kursus på kommunens uddannelsescenter. Projektet er færdigt i slutningen af Med henblik for fortsat udvikling af medarbejderne vil der indledes overvejelser om hvordan en ny model for et udviklingsforløb kan etableres og hvad indholdet af forløbet skal være. Her vil fokus være, hvordan personalet i plejen aktivt kan medvirke til hverdagsrehabilitering af borgerne. Status: Alle medarbejdere i hjemmeplejens fritvalg er kompetenceudviklet i forhold til udbredelsen af trænende hjemmehjælp Dette er gjort ved et 2 dags kursusforløb. Tilbage er nu de private leverandører, tilkomne nye medarbejdere i Plejen, som vi skal have planlagt forløb for. Ligeledes vil der blive behov for yderligere kompetenceudvikling i takt med at rehabiliteringstanken forankres. 2.3 Sygeplejen udvikles til at møde fremtidens sundhedsvæsen: Sundhedsvæsenet er i en rivende udvikling og sygehusene øger deres ambulante tilbud for at undgå, at borgere indlægges. Det stiller flere og nye krav til sygeplejen i Fredericia Kommune. for at sikre, at alle borgere fortsat kan få den fornødne hjælp og pleje på et højt fagligt niveau udvikles sygeplejen kontinuerligt. Det sker bl.a. ved at kortlægge, vurdere og tilpasse sygeplejens nuværende og kommende opgaver, organisering og

5 økonomistyring. Status: Udviklingen omkring sygeplejeydelserne følges tæt. Ved opgaveglidning kompetenceudvikles sygeplejerskerne Nøglepersoner i udvikling af sygeplejen. På flere områder indenfor sygepleje har kommunen allerede udpeget forskellige nøglepersoner. Det drejer sig bl.a. om palliativ, KOL, diabetes, inkontinens m.fl. Med den stadigt stigende behov for specialisering indenfor plejen vil der også fortsat skulle udpeges nøglepersoner, der varetager specialopgaver. Nøglepersoner er i denne sammenhæng sygeplejersker, som enten uddanner eller selvstændigt holder sin viden omkring specielle emner opdateret og hvor sygeplejersker og andre faggrupper kan bruge i det daglige, hvis de mangler oplysninger omkring de konkrete emner. Hver nøgleperson har et netværk, som personen er ansvarlig for at lave videndeling med. Nøglesygeplejersken i diabetes deltager i 2011 i et projekt med Fredericia Sygehus, praksislægerne og Middelfart kommune omhandlende forløbskoordination. Formålet med dette projekt er, at sikre sammenhænge i sektorovergangene til gavn for borgeren. Status: Nøglesygeplejerskerne fortsætter med kompetenceudviklingen af de øvrige medarbejdere indenfor deres områder. Forløbskoordinationen på diabetesområdet på tværs af 3 sektorer arbejdes der videre med Undervisning af sygeplejersker: Der planlægges og gennemføres undervisning for sygeplejerskerne en gang om måneden af to timers varighed. Emnerne tilrettelægges af to sygeplejersker i samarbejde med udviklingskonsulenten ud fra sygeplejerskernes aktuelle ønsker og behov. Derudover tilrettelægges undervisning på sygehusene i særlige opgaver, der skal varetages af hjemmesygeplejersken. Status: Denne aktivitet er fortløbende Hygiejnesygeplejerske og sårsygeplejerske. Vi har et ønske om at ansætte en sårsygeplejerske i Sårsygeplejersken skal stå for sårklinikken der oprettes på Othello. Sårklinikken vil være åben 3 dage ugentligt og kan benyttes af de borgere der er visiteret til sårpleje og der vil foretrække at komme på klinikken frem for at få besøg af hjemmesygeplejersken. Sårsygeplejersken vil derudover være ansvarlig for undervisning og opdatering af plejens personale i sårpleje samt være depotbestyrer i samarbejde med hygiejnesygeplejersken.

6 Hygiejnesygeplejersken varetager funktionen som depotbestyrer. Derudover er hygiejnesygeplejersken ansvarlig for udarbejdelse af retningslinjer vedr. hygiejne, undervisning og opdatering af personalet i hygiejne samt varetage opgaven som koordinator inden for inkontinensområdet Status: Hygiejnesygeplejersken har udarbejdet mange retningslinjer inden for området og sikre at budgettet for indkøb af depotvare overholdes. Vi har fortsat et stort ønske om en sårsygeplejerske, men har ikke økonomisk mulighed for at ansætte en i 2011 og formentlig heller ikke i Dokumentation Der fokuseres i 2010 på den sygeplejefaglige dokumentation. Dette gøres ved, at der er frikøbt en medarbejder 10 timer om ugen til, at varetage undervisning af plejepersonalet i Care. Derudover nedsættes der i efteråret 2009 en arbejdsgruppe, der skal udvikle retningslinjer for den sygeplejefaglige dokumentation. I 2011 vil fokusområdet være at implementere de nye retningslinjer for den sygeplejefaglige dokumentation. Status: De nye retningslinjer er introduceret på temadage i maj måned. Der arbejdes på implementeringen Utilsigtede hændelser Et fokusområde i 2011 vil være implementeringen af registrering af fejl og utilsigtede hændelser. Status: måden at organisere arbejdet er nu på plads. Der arbejdes på implementeringen og vi er aktuelt ved at få databasen koblet op, så vi kan få indberettet elektronisk. 2.4 Lederudvikling Alle ledere forventes at være færdige med deres diplom uddannelse ultimo Derudover vil økonomi og læringsnetværk være fokusområder. Status: Alle ledere er enten færdige eller godt i gang med diplomuddannelse. Alle ledere indgår i lederteams / læringsnetværk. Funktionen som økonomisk konsulent for lederne er bibeholdt. 2.5 Udvikling af it-programmer i modtagerkøkkenerne Alle indtægter styres gennem brugen af PCD-programmer. Der er hele tiden behov for at udvikle på systemet, da driften og håndtering af borgerne er afhængig af systemet. Status: Sker løbende forbedringer af systemet. I løbet af efteråret 2011 forventes en større udnyttelse af data fra PCD til vores økonomisystem.

7 3. Visitationsafdelingen 3.1 Udvikling og kvalitetssikring af visitationens arbejde Visitationen er borgernes indgang til pleje og andre services i Fredericia Kommune. Visitationens opgave er samtidig at sikre, at det politisk vedtagne serviceniveau overholdes. For fortsat at sikre effektiv sagsbehandling på et højt fagligt niveau, evaluerer og udvikler visitationen sine arbejdsgange. Dette sker ved intern audit, faglig sparring samt deltagelse i relevante uddannelsesforløb. Udviklingen er i tæt dialog med afdelingens faglige koordinator Status: Der arbejdes systematisk med faglig sparring en gang om måneden, hvor sager drøftes ligesom der en gang om måneden arbejdes med faglig udvikling ud fra temaer som feks. funktionsvurderingsredskab, sagsbehandling i fht forskellige, arbejdsgange i Care mv. Der arbejdes på en samlet efteruddannelse af alle visitatorerne, i samarbejde med University College Syddanmark i efteråret. Audit omkring indvisitering af nye borgere til hverdagsrehabilitering er lavet i foråret Den er gennemgået i Pleje og Sundheds ledergruppe samt blandt visitatorerne. Opsamling af viden via den metode bruges til vedvarende læring og justering af vores praksis. 3.2 Udvikling af kvalitetssikring i Fritvalgsrammen og på Plejecentrene Visitationen har fremlagt en ny kvalitetssikringsmodel i efteråret 2010, hvor den bliver afprøvet på et mindre antal borgere, fordelt på alle leverandører der er godkendt i kommunen. Efterfølgende forventes det at modellen tages i brug i fuldt omfang i 2011, således afdelingen kan sikre borgerne modtager den hjælp de er berettiget til. På Plejecentrene er der fra juli 2010 kun krav om uanmeldte kommunale tilsyn. Disse varetages i 2011 & 2012 af en privat udbyder. Rapporterne forelægges Socialudvalget i den takt de modtages, og lægges herefter offentligt frem, sammen med eventuel handleplan. Status: Kvalitetssikringsmodellen er rettet til, og anvendtes hos alle leverandører. Besøgene tilrettelægges, så de afvikles over hele året. Såfremt der opleves afvigelser fra serviceniveauet, kontaktes den enkelte leverandør. Alle besøg samles i en årsrapport, der forelægges Socialudvalget, og derefter fremlægges ved det årlige statusmøde. Halvdelen af de forventede besøg er afviklet.

Pleje opfølgning på indsatsområder 2013

Pleje opfølgning på indsatsområder 2013 Pleje opfølgning på indsatsområder 2013 1. Ydelser til borgerne 1.1 Fredericia Former Fremtiden - Længst muligt i eget liv vers. 3.0 Visionen for Længst muligt i eget liv version 3,0 er: En kommune med

Læs mere

Pleje. Overordnede mål. Socialudvalget

Pleje. Overordnede mål. Socialudvalget Overordnede mål Politikområdet pleje afløser det tidligere politikområde ældre. Navnet er ændret som følge af en række organisationsændringer i 2008, der betyder at det tidligere ældreområde nu primært

Læs mere

Implementering af strategiplan for Sundhed & Omsorg. Lis Kaastrup Sundhed og Omsorgschef

Implementering af strategiplan for Sundhed & Omsorg. Lis Kaastrup Sundhed og Omsorgschef Implementering af strategiplan for Sundhed & Omsorg Lis Kaastrup Sundhed og Omsorgschef Hvad er der sket siden strategiplanen for Sundhed & Omsorg blev vedtaget? Udgangspunktet Strategiplan Sundhed & Omsorg

Læs mere

Resultataftale 2013 for Sygeplejen

Resultataftale 2013 for Sygeplejen Resultataftale 2013 for Sygeplejen Evaluering af resultataftalen og effektmålene for 2012. Vi har i 2012 arbejdet målrettet med præcisering af dokumentation. For at gøre journalen mere overskuelig og ensartet,

Læs mere

Kommissorium for Udvikling af fremtidens madoplevelse på plejecentrene i Fredericia Kommune

Kommissorium for Udvikling af fremtidens madoplevelse på plejecentrene i Fredericia Kommune Udvikling af fremtidens madoplevelse på plejecentrene i Fredericia Kommune Kommissorium for Udvikling af fremtidens madoplevelse på plejecentrene i Fredericia Kommune 1. Motivation/baggrund for projektet

Læs mere

Strategi og handleplan for demensindsatsen på Bornholm Social- og Sundhedsudvalget, november 2017

Strategi og handleplan for demensindsatsen på Bornholm Social- og Sundhedsudvalget, november 2017 Strategi og handleplan for demensindsatsen på Bornholm 2018 2020 Social- og Sundhedsudvalget, november 2017 Strategi og handleplan for demensindsatsen på Bornholm 2018 2020 Den Nationale Demenshandlingsplan

Læs mere

Borgere med demens NOTAT

Borgere med demens NOTAT Borgere med demens I Handleplan for Ældre 2011-2015 præsenteres seks temaer, som alle skal understøtte den overordnende vision for ældreområdet om et aktivt og sundt (ældre) liv med muligheder og ansvar.

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Social-, Børne- og Integrationsministeriet Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Social-,Børne-og Integrationsministeriet Ansøgningsskemaet skal vedhæftes elektronisk til ansøgningen via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. årligt til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede beløb udgør

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.52 Tilbud til ældre pensionister 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle aldersgrupper når det gælder visiterede ydelser

Læs mere

Sygeplejen i fremtiden?

Sygeplejen i fremtiden? Sygeplejen i fremtiden? Den 5. november 2010 Silkeborg Workshop Fagidentitet og professionsudvikling i relation til det kommunale område. Inge Bank Sundheds- og Omsorgschef i Silkeborg Kommune 1 Fremtidens

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Bilag 1 Forslag til ansøgninger fra puljen til løft af ældreområdet Forslag 1 Etablering af tværfagligt akutteam NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Velfærdsforvaltningen Sundheds- og Bestillerafdelingen

Læs mere

NOTAT. Bilag 3. Hverdagsrehabilitering i hjemmet. Baggrund

NOTAT. Bilag 3. Hverdagsrehabilitering i hjemmet. Baggrund Bilag 3 Hverdagsrehabilitering i hjemmet NOTAT Hvidovre Kommune Social og Arbejdsmarkedsforvaltningen Helle Risager Lund Udviklings- og Kvalitetsteamet Sagsnr.: 11/16364 Dok.nr.: 23985/12 Baggrund Hvidovre

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn Sundhed og Omsorg Plejecenter Glesborg Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Kvalitetsvurdering... 2 3. Datakilder... 2 4. Samlet vurdering... 3 5. Anbefalinger...

Læs mere

Syddjurs træner for en bedre fremtid - aktiv træning frem for passiv hjemmehjælp

Syddjurs træner for en bedre fremtid - aktiv træning frem for passiv hjemmehjælp Projektoplæg SÆ-udvalget den 9. august 2010 Syddjurs træner for en bedre fremtid - aktiv træning frem for passiv hjemmehjælp Formålet med projektet Syddjurs træner for en bedre fremtid er grundlæggende

Læs mere

Statusnotat Styrk din hverdag K O L D I N G K O M M U N E 2014

Statusnotat Styrk din hverdag K O L D I N G K O M M U N E 2014 93 Statusnotat Styrk din hverdag K O L D I N G K O M M U N E 2014 Styrk din hverdag Mennesker vil allerhelst klare sig selv. Det ønske gælder hele livet. Når vi kan selv, får vi det bedre både fysisk og

Læs mere

Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune

Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune Forslag til: J.nr. 27.00.00.G01-49-12 Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune Mariagerfjord Kommune har længe haft fokus på demensområdet. Med visioner og pejlemærker for demensområdet

Læs mere

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Center for Omsorg og Sundhed Februar 2017 1 Generelt om tilsynet Tilsynet består af to besøg. Et besøg, hvor der foretages et generelt

Læs mere

En ny måde at arbejde på I Fredericia kommune

En ny måde at arbejde på I Fredericia kommune En ny måde at arbejde på I Fredericia kommune Velfærdssamfundets udfordring Borgernes krav og behov Mangel på arbejdskraft Økonomi 1.050 Pleje n Ældreplejen - forventet fald i medarbejderantal Forventet

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T FINANSLOVSAFTALEN 2014 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede

Læs mere

Fredericia Former Fremtiden. Længst muligt i eget liv 3.0

Fredericia Former Fremtiden. Længst muligt i eget liv 3.0 Fredericia Former Fremtiden Længst muligt i eget liv 3.0 Sådan sikrer vi fortsat velfærd Rehabiliteringschef Louise Thule December 2011 Velfærdssamfundets udfordring Borgernes krav og behov Mangel på arbejdskraft

Læs mere

Sundhed opfølgning på indsatsområder 2011

Sundhed opfølgning på indsatsområder 2011 Sundhed opfølgning på indsatsområder 2011 Egne indsatsområder: 1 Rehabiliteringsafdelingen 1.1. Rehabiliterende indsats ved formidling af hjælpemidler (rehabiliterende hjælpemidler) Hjælpemiddelafsnittet

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats

Ansøgte midler til løft af ældreområdet. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats Ansøgte midler til løft af ældreområdet Resumé af de samlede indsatser: Den rehabiliterende indsats i hjemmeplejen styrkes gennem ansættelse af flere ergoterapeuter og gennem kompetenceudvikling af medarbejderne.

Læs mere

Beskrivelse af de enkelte tilsyn. Kommunalt uanmeldt tilsyn. Embedslæge tilsyn

Beskrivelse af de enkelte tilsyn. Kommunalt uanmeldt tilsyn. Embedslæge tilsyn REDEGØRELSE FOR DEN SAMLEDE TILSYNSINDSATS PÅ ÆLDREOMRÅDET I VEJEN KOMMUNE 2013 1 Indhold Indledning... 3 Beskrivelse af de enkelte tilsyn... 3 Kommunalt uanmeldt tilsyn... 3 Embedslæge tilsyn... 3 Konklusioner

Læs mere

Formålet med indsatsen De planlagte aktiviteter Initiativets målgruppe

Formålet med indsatsen De planlagte aktiviteter Initiativets målgruppe Oversigt over mulige indsatser under puljen til løft af det kommunale ældreområde Hovedområde 1: Bedre forhold for de svageste ældre (prædefineret) Bemærk at udgiftsposter markeret med * kan op- eller

Læs mere

Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune

Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune Godkendt af byrådet d. 27. april 2016 Forord Byrådet i Syddjurs Kommune har d. 27. april 2016 godkendt Værdighedspolitik 2016-2020. Politikken beskriver, hvordan kommunens

Læs mere

Fra pleje og omsorg til rehabilitering

Fra pleje og omsorg til rehabilitering Fra pleje og omsorg til rehabilitering Erfaringer fra Fredericia Kommune Foreløbige konklusioner fra DSI organisationsevaluering 14. april 2011 Pia Kürstein Kjellberg Senior projektleder, ph.d. Dansk Sundhedsinstitut

Læs mere

Tilbudsliste vedr. kvalitet og samarbejde Udbud af praktisk og personlig hjælp til hjemmeboende borgere i Københavns Kommune

Tilbudsliste vedr. kvalitet og samarbejde Udbud af praktisk og personlig hjælp til hjemmeboende borgere i Københavns Kommune Tilbudsliste vedr. kvalitet og samarbejde Udbud af praktisk og personlig hjælp til hjemmeboende borgere i Københavns Kommune Side 1 af 8 Tilbudsgiver skal besvare og vedlægge tilbuddet nedenstående vedrørende

Læs mere

Handleplan for rehabilitering på daghjem Social og Sundhed

Handleplan for rehabilitering på daghjem Social og Sundhed Handleplan for rehabilitering på daghjem Social og Sundhed Indhold Baggrund Rehabiliteringsstrategien Grundlæggende antagelser, mission og vision Borgere på daghjem Formål og mål Målgruppe Daghjemmets

Læs mere

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013. Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013. Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Årsrapport Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013 Indledning Efter lov om Social Service 151, er Kommunalbestyrelsen forpligtet Tlf. til 62 23 30 00 at føre tilsyn med plejeboligenhederne i Svendborg

Læs mere

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013 Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 013 Institution: Dixensminde Nr. Målsætning Handleplan (indikator/aktivitet/handling) Direktionens mål 3. At Dixensminde arbejder Institutionens MED udvalg udarbejder

Læs mere

Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016.

Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016. LEMVIG KOMMUNE SUNDHEDSAFDELINGEN December 2016 Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016. EKSISTERENDE VISION, VÆRDIER, MÅL OG RESULTATFORVENTNINGER Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Handleplan for opfølgning på Uanmeldt fagligt tilsyn 2017

Handleplan for opfølgning på Uanmeldt fagligt tilsyn 2017 Plejecenter Rosenhaven den 19. juni 2017 Handleplan for opfølgning på Uanmeldt fagligt tilsyn 2017 Tilsynet fandt sted Maj 2017 Handleplan er udarbejdet den 19. juni 2017 af kvalitets- og udviklingssygeplejerske

Læs mere

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune Værdighedspolitik Halsnæs Kommune Forord I Halsnæs Kommune skal det være muligt at leve et værdigt liv, hele livet, også når man bliver ældre og måske får brug for hjælp. Med denne værdighedspolitik sætter

Læs mere

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg Politik for tilsyn Uanmeldte tilsyn Center for Sundhed og Omsorg Baggrund og indledning Center for Sundhed og Omsorg i ønsker at udarbejde en ny politik for tilsyn på centrets områder. Behovet for det

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Ringsted Kommune. Tilskud:

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Ringsted Kommune. Tilskud: Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2016 Kommune: Ringsted Kommune Tilskud: 5.460.000,- Link til værdighedspolitik: https://ringsted.dk/kommunen/politikker-planer/politikker#780

Læs mere

Uddannelse af fremtidens velfærdsmedarbejdere

Uddannelse af fremtidens velfærdsmedarbejdere Uddannelse af fremtidens velfærdsmedarbejdere Sundhed, Pleje & Omsorg 2017-2020 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Baggrund...1 Vision & Formål kompetenceudvikling i Sundhed, Pleje & Omsorg...1 Vision...1

Læs mere

Herunder følger en beskrivelse af de samlede indsatser, der er gennemført, samt planlagte indsatser overfor småtspisende ældre.

Herunder følger en beskrivelse af de samlede indsatser, der er gennemført, samt planlagte indsatser overfor småtspisende ældre. Status på indsatsen til småtspisende ældre i Frederiksberg Kommune Baggrund Vægttab og lav vægt har alvorlige konsekvenser for ældres fysiske, psykiske og sociale funktionsevne. Forekomsten af dårlig ernæringstilstand

Læs mere

Tabel 1. Budget for 2016 fordelt på områder Kr. Samlet beløb Livskvalitet Selvbestemmelse Kvalitet, tværfaglighed og

Tabel 1. Budget for 2016 fordelt på områder Kr. Samlet beløb Livskvalitet Selvbestemmelse Kvalitet, tværfaglighed og Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2016 Kommune: Sønderborg Kommune Tilskud: 16.308.000 kr. i 2016 Link til værdighedspolitik: http://sonderborgkommune.dk/vaerdighedspolitik

Læs mere

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Status på pulje til løft af ældreområdet 27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Norddjurs Kommune har modtaget midler fra den statslige pulje til løft af ældreområdet på 8,1 mio.

Læs mere

Udviklingsplan værdighedsmilliard 2017 og 2018

Udviklingsplan værdighedsmilliard 2017 og 2018 Udviklingsplan værdighedsmilliard 2017 og 2018 Indsatser Beskrivelse af aktiviteter Budget 2017 kr. Forventet forbrug 2017 Kr. Forventes overført til 2018 kr. Ny bevilling 2018 kr. 12.576.000 8.358.000

Læs mere

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn NOTAT SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016 Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn Sengeløse Plejecenter 3. november 2015 Sag nr. 14/33092 Dok.nr. 63448-15

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Roskilde Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 15.396.000 kr. Tilskud

Læs mere

Strategiske pejlemærker for Det Nære Sundhedsvæsen i Holbæk Kommune

Strategiske pejlemærker for Det Nære Sundhedsvæsen i Holbæk Kommune Strategiske pejlemærker for Det Nære Sundhedsvæsen i Holbæk Kommune Bedre sammenhæng i tværsektorielle forløb Faglig udvikling Aktiv styring og planlægning Fokus og målgruppe (sundhedspolitikken) Fokus:

Læs mere

Puljemidler til løft på ældreområdet Vejen Kommune

Puljemidler til løft på ældreområdet Vejen Kommune Puljemidler til løft på ældreområdet Vejen Kommune Forslag til indsatser anvendelse af puljemidler til løft på ældreområdet Indsatser Ressourcebehov 214 Ressourcebehov 215 Ressourcebehov 216 Styrket rehabiliterings-

Læs mere

Tilsynspolitik. ved hjælp efter Servicelovens 83. Social & Ældre

Tilsynspolitik. ved hjælp efter Servicelovens 83. Social & Ældre Tilsynspolitik ved hjælp efter Servicelovens 83 Social & Ældre 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Social & Ældre Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Februar 2017 Ordrenr.: 680-17 Baggrund I henhold til 151c i Serviceloven

Læs mere

Mål og Midler Ældreområdet

Mål og Midler Ældreområdet Fokusområder Den demografiske udvikling på ældreområdet: Det er velkendt, at vi står over for en demografisk udfordring. De næste mange år vil der blive flere ældre og særligt antallet af +80-årige vil

Læs mere

Beskrivelse af Thisted Kommunes akutpladser. Formål, opgaver og personalekompetencer.

Beskrivelse af Thisted Kommunes akutpladser. Formål, opgaver og personalekompetencer. Beskrivelse af Thisted Kommunes akutpladser Formål, opgaver og personalekompetencer. Der er tale om 4 akutpladser i tilknytning til de 16 midlertidige pladser, der er beliggende på områdecentret Kristianslyst.

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Tilskud en værdig ældrepleje 2019: Tilskud bedre bemanding i ældreplejen

Læs mere

Notat om oprettelse af akutteam og ændring af funktionen for 12 korttidspladser til Rehabiliteringspladser.

Notat om oprettelse af akutteam og ændring af funktionen for 12 korttidspladser til Rehabiliteringspladser. Notat om oprettelse af akutteam og ændring af funktionen for 12 korttidser til Rehabiliteringser. Baggrund for forslag er: For det første KL s udspil om det nære sundhedsvæsen som bl.a. indeholder visioner

Læs mere

Kontrakt bilag F. Rehabiliterende forløb for borgere i eget hjem 2016

Kontrakt bilag F. Rehabiliterende forløb for borgere i eget hjem 2016 Kontrakt bilag F Rehabiliterende forløb for borgere i eget hjem 2016 1 Lovgivning 83a» 83 a. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde et korterevarende og tidsafgrænset rehabiliteringsforløb til personer med nedsat

Læs mere

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 -

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 - Næstved Kommunes Ældrepolitik - 1 - Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 ÆLDREOMRÅDET... 3 1.2 PROCES FOR ÆLDREPOLITIK... 3 2. OVERORDNEDE PEJLEMÆRKER FOR ÆLDREPOLITIKKEN... 4 2.1 MISSIONEN... 4

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Sorø Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 5.700.000 kr. Tilskud

Læs mere

Demenspolitik Hedensted Kommune. Senior Service Marts 2011.

Demenspolitik Hedensted Kommune. Senior Service Marts 2011. Demenspolitik Hedensted Kommune Senior Service Marts 2011. Overordnede mål for demensindsatsen: Den overordnede målsætning for hjælpen og støtten til demensramte borgere i Hedensted Kommune: at understøtte

Læs mere

Strategi for Hjemmesygeplejen

Strategi for Hjemmesygeplejen Velfærd og Sundhed Sundhed og Omsorg Sagsnr.29.18.00-P05-1-14 Sagsbehandlere: TC/ MSJ Dato: 3. maj 2016 Strategi for Hjemmesygeplejen Sundhed og Omsorg 2016-2020 1 Indledning Sygeplejeområdet i Horsens

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Hvidovre Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 8.880.000 kr. Tilskud

Læs mere

Hjemmehjælpskommissionen. Visitatorernes årsmøde 2013

Hjemmehjælpskommissionen. Visitatorernes årsmøde 2013 Hjemmehjælpskommissionen Visitatorernes årsmøde 2013 1 stevns kommune Baggrunden og rammerne for kommissionens arbejde Demografi antallet af 80+ årige fordobles de næste 30 år Beskrive udfordringer og

Læs mere

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013 Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 01 Institution: Åparken-Åstruplund Nr. Målsætning Handleplan (indikator/aktivitet/handling) Direktionens mål. At Åparken/Åstruplund Institutionens MED udvalg udarbejder

Læs mere

SUOC - Team Sundhed og Udvikling

SUOC - Team Sundhed og Udvikling NOTAT SUOC - Team Sundhed og Udvikling 20-10-2017 M-sag ÆSU januar 2018 Uanmeldt kommunalt tilsyn 2017 i Hjemmeplejegruppen Nord På foranledning af Ældre- og Sundhedsudvalgets forespørgsel om at se tilsynsrapporterne

Læs mere

Handleplan vedrørende Ålbæk Plejeboliger

Handleplan vedrørende Ålbæk Plejeboliger Handleplan vedrørende Ålbæk Plejeboliger Handleplan for Ålbæk Plejeboliger,, d. 18.11.2013 D. 10. januar 2014 revidering markeret med rødt Foranlediget af Socialudvalgets ønske om opfølgning jf. SOU mødet

Læs mere

DEMENSPOLITIK 2016-17

DEMENSPOLITIK 2016-17 DEMENSPOLITIK 2016-17 DEMENSPOLITIK THISTED KOMMUNE 2016-2017 Indledning... 2 Generel information omkring demens... 2 Vision... 4 Fokusområder... 6 Tidlig opsporing, udredning og afklaring... 6 Pleje-

Læs mere

Politikområdet Ældre. Regnskabsresultat

Politikområdet Ældre. Regnskabsresultat Politikområdet Ældre Regnskabsresultat Regnskabet for politikområdet viser en forbrugsprocent på 97,8%. Mindreforbruget, der udgør 14,8 mio. kr., er fremkommet på følgende måde: Driften viser et mindre

Læs mere

Handleplan for opfølgning på Tilsyn fra BDO / uanmeldt fagligt tilsyn 2018

Handleplan for opfølgning på Tilsyn fra BDO / uanmeldt fagligt tilsyn 2018 Den kommunale hjemmepleje Handleplan for opfølgning på Tilsyn fra BDO / uanmeldt fagligt tilsyn 2018 Tilsynet fandt sted d. 1.-2. november 2018 Handleplan er udarbejdet d. 11. december 2018 af Lederne

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre 2 Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre Formålet med hjælpen Der er to formål med hjælpen: - at du får den nødvendige hjælp

Læs mere

Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland

Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland NOTAT Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Baggrund Målet med opfølgningsprocessen på sundhedsområdet er at nå frem til en fælles forpligtelse mellem kommunerne om,

Læs mere

Hedebo-Centret. 8. oktober 2009

Hedebo-Centret. 8. oktober 2009 Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Uanmeldt kommunalt tilsyn Hedebo-Centret 8. oktober 2009 Den 30. november 2009 Plejehjemmet Hedebo-Centret Uanmeldt kommunalt tilsyn d.8. oktober 2009

Læs mere

Rehabiliteringsforløb på ældreområdet i Danmark. Thomas Antkowiak-Schødt Projektleder Rehabiliteringsforløb på ældreområdet

Rehabiliteringsforløb på ældreområdet i Danmark. Thomas Antkowiak-Schødt Projektleder Rehabiliteringsforløb på ældreområdet Rehabiliteringsforløb på ældreområdet i Danmark Thomas Antkowiak-Schødt Projektleder Rehabiliteringsforløb på ældreområdet Struktur for oplæg 1. Baggrund 2. Lovændring 3. Håndbog i rehabiliteringsforløb

Læs mere

KVALITETSSTANDARD RETNINGSLINJER FOR TILBUD EFTER LOV OM SOCIAL SERVICE 83 PRAKTISK BISTAND OG PERSONLIG PLEJE TIL BORGERE I EGET HJEM

KVALITETSSTANDARD RETNINGSLINJER FOR TILBUD EFTER LOV OM SOCIAL SERVICE 83 PRAKTISK BISTAND OG PERSONLIG PLEJE TIL BORGERE I EGET HJEM Sundhed og Omsorg KVALITETSSTANDARD RETNINGSLINJER FOR TILBUD EFTER LOV OM SOCIAL SERVICE 83 PRAKTISK BISTAND OG PERSONLIG PLEJE TIL BORGERE I EGET HJEM 2013 Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa

Læs mere

NOTAT. Velfærdsteknologi

NOTAT. Velfærdsteknologi NOTAT Velfærdsteknologi KL har taget initiativ til Center for Velfærdsteknologi, da det er et centralt indsatsområde for kommunerne. Det fælleskommunale velfærdsteknologiske program har følgende afsæt:

Læs mere

Fredericia Former Fremtiden. Længst muligt i eget liv 3.0

Fredericia Former Fremtiden. Længst muligt i eget liv 3.0 Fredericia Former Fremtiden Længst muligt i eget liv 3.0 Sådan sikrer vi fortsat velfærd Rehabiliteringschef Louise Thule Maj 2011 Velfærdssamfundets udfordring Borgernes krav og behov Mangel på arbejdskraft

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2016 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen UANMELDT KOMMUNALT TILSYN KASTANJEHAVEN TROELS-LUNDS VEJ 25 2000 FREDERIKSBERG FORSTANDER ELLEN FOGH ANDERSEN [Tilsynet er aflagt d. 26. januar

Læs mere

Bilag til Årlig status vedrørende forløbskoordinatorfunktioner

Bilag til Årlig status vedrørende forløbskoordinatorfunktioner Bilag til Årlig status vedrørende forløbskoordinatorfunktioner Beskrivelse af planlagte, igangværende eller afsluttede projekter i relation til den ældre medicinske patient, som er forankret i kommunerne

Læs mere

Statusnotat Meningsfuld hverdag for dig Rehabilitering på plejecentre K O L D I N G K O M M U N E 2014

Statusnotat Meningsfuld hverdag for dig Rehabilitering på plejecentre K O L D I N G K O M M U N E 2014 93 Statusnotat Meningsfuld hverdag for dig Rehabilitering på plejecentre K O L D I N G K O M M U N E 2014 Meningsfuld hverdag for dig Meningsfuld hverdag for dig danner grundlaget for at rehabilitering

Læs mere

SUOC - Team Udvikling 11.marts 2016 Bilag til politisk sag Bilag til politisk sag ÆSU maj Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn

SUOC - Team Udvikling 11.marts 2016 Bilag til politisk sag Bilag til politisk sag ÆSU maj Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn NOTAT SUOC - Team Udvikling 11.marts 2016 Bilag til politisk sag Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016 Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn Baldersbo Plejecenter 13. oktober 2015 Sag nr. 14/33092 Dok.nr.

Læs mere

Aktivitetsplan mad- og måltidspolitik

Aktivitetsplan mad- og måltidspolitik Aktivitetsplan mad- og måltidspolitik Politikken på mad- og måltidsområdet indeholder aktiviteter med udgangspunktet i visionen og målsætningerne. Nedenstående overordnede forslag til aktiviteter uddybes

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Favrskov Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 8.004.000 kr. Tilskud bedre

Læs mere

Implementering i praksis et spørgsmål om rigtig match

Implementering i praksis et spørgsmål om rigtig match CARENET Vikærgården 27. November 2014 Implementering i praksis et spørgsmål om rigtig match Områdeleder Rikke Bundgaard Plejecenterleder Charlotte Kock Petersen Plejecenter Skovhuset, Hillerød Centervænget

Læs mere

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version. Kommunalt tilsyn Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version. Kommunalt tilsyn Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015 NOTAT SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016 Kommunalt tilsyn 2015 Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015 Rapportens opbygning Rapporten indeholder resultaterne

Læs mere

Temadag om indsatsen for ældre og apopleksiramte

Temadag om indsatsen for ældre og apopleksiramte Temadag om indsatsen for ældre og apopleksiramte En historie fra hverdagen om en borgers forløb fra Neurorehabiliteringen Ringe - gennem udskrivelse - til fortsat rehabilitering i Kerteminde Kommune. Hvem

Læs mere

N O TAT. Opfølgningsproces på sundhed - en politisk og administrativ proces

N O TAT. Opfølgningsproces på sundhed - en politisk og administrativ proces N O TAT Opfølgningsproces på sundhed - en politisk og administrativ proces Frem mod foråret 2013 igangsættes en intensiv proces, der skal bidrage til at vise kommunesektorens potentiale på sundhedsområdet

Læs mere

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013 Institution: Birkely Nr. Målsætning Handleplan (indikator/aktivitet/handling) Direktionens mål 3. At Birkely arbejder videre Institutionens MED udvalg udarbejder en med at reducere handleplan, der sikrer

Læs mere

Puljemidler til løft på ældreområdet Vejen Kommune

Puljemidler til løft på ældreområdet Vejen Kommune Puljemidler til løft på ældreområdet Vejen Kommune Forslag til indsatser anvendelse af puljemidler til løft på ældreområdet Indsatser Ressourcebehov 214 Ressourcebehov 215 Ressourcebehov 216 Styrket rehabiliterings-

Læs mere

Sundhed opfølgning på indsatsområder 2010

Sundhed opfølgning på indsatsområder 2010 Sundhed opfølgning på indsatsområder 2010 Oversigt over egne indsatsområder 2010 1. Rehabiliteringsafdelingen 1.1 Hjælpemidler - Samarbejde og dialogmøder med offentlige og private leverandører af høreapparater.

Læs mere

Fra pleje og omsorg til rehabilitering

Fra pleje og omsorg til rehabilitering Fra pleje og omsorg til rehabilitering Erfaringer fra Fredericia Kommune Pia Kürstein Kjellberg Senior projektleder Cand.scient.adm., ph.d. Dansk Sundhedsinstitut Fredericia Kommune 2007 Antal borgere:

Læs mere

Indsatsområder SSU 1. kvartal 2014

Indsatsområder SSU 1. kvartal 2014 Indsatsområder SSU 1. kvartal 2014 Social- og sundhedsudvalget har valgt nedenstående 6 politiske indsatsområder gældende for 2014. Nedenstående notat er opfølgning på indsatser og/eller nøgletal for 1.

Læs mere

KOLDING KOMMUNES DEMENSSTRATEGI 2012-2018

KOLDING KOMMUNES DEMENSSTRATEGI 2012-2018 KOLDING KOMMUNES DEMENSSTRATEGI 2012-2018 l i v s k v a l i t et a fl a stn i n g a f på r ø r e n d e d e m e n s fa g l i g s p e c i a l e n h e d ko o r d i n e r et i n d s ats u n d e r s t ø tt

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: Masterplan for En god og tryg ældrepleje Sagsnr. i ESDH: 18/15117 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv I det politiske arbejdsprogram

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 16. august 2011, uanmeldt tilsyn på

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013 Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 013 Institution: Enghaven Nr. Målsætning Handleplan (indikator/aktivitet/handling) Direktionens mål 3. At Enghaven arbejder videre Institutionens MED udvalg udarbejder

Læs mere

Ældrepuljen Etablering af et uddannelsesakademi

Ældrepuljen Etablering af et uddannelsesakademi Ældrepuljen 2015 Indsats Hverdagsrehabilitering på plejecentrene 1.196.000kr. Hverdagsrehabilitering i hjemmeplejen 311.000 kr. Hjælpemidler i rehabiliteringen 676.000 kr. Vedligeholdende holdtræning 488.000

Læs mere

R A P P O R T. Marker denne tekst og indsæt billede her. Omorganisering af de lovpligtige forebyggende hjemmebesøg

R A P P O R T. Marker denne tekst og indsæt billede her. Omorganisering af de lovpligtige forebyggende hjemmebesøg R A P P O R T Marker denne tekst og indsæt billede her Omorganisering af de lovpligtige forebyggende hjemmebesøg Sundhedscenter Vest januar 2014 h j e m m e b e s ø g S i d e 2 I N D H O L D S F O R T

Læs mere

Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens

Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens Befolkningsprognosen viser, at der på landsplan bliver flere ældre. I takt med en stigende andel af ældre i

Læs mere

- sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik

- sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik Det gode Seniorliv i Hedensted Kommune - sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik Tiden er kommet til at der formuleres nye sigtelinjer for fremtidens seniorpolitik. Sigtelinjer, som angiver retning, mål

Læs mere

Indholdsfortegnelse Indledning Formål Tilsynsformer og overordnede principper Tilsynsplan... 6

Indholdsfortegnelse Indledning Formål Tilsynsformer og overordnede principper Tilsynsplan... 6 Tilsynspolitik og retningslinjer for tilsyn med plejecentre samt leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp - 2018 Indholdsfortegnelse Tilsynspolitik og retningslinjer for tilsyn med plejecentre

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 1. november 2011 på Vibedal

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 1. november 2011 på Vibedal Uanmeldt plejehjemstilsyn d.. november 20 på Vibedal I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Personlig hjælp og pleje samt genoptræning

Læs mere

Oversigt over kontrakter for Ældre og Handicap

Oversigt over kontrakter for Ældre og Handicap Oversigt over kontrakter for Ældre og Handicap 1. Beskriv kort processen for formulering af målene i kontrakter Kontraktprocessen på ældre og handicapområdet har haft følgende forløb og deltagere: Processen

Læs mere

Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre

Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre Formålet med hjælpen Der er to formål med hjælpen: - at du får den nødvendige hjælp og støtte til daglige gøremål og aktiviteter. - at hjælpen medvirker til,

Læs mere