Borgerne har som følge af arbejdet fået:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Borgerne har som følge af arbejdet fået:"

Transkript

1

2 Danskernes Digitale Bibliotek (DDB) blev i 2012 initieret som et forpligtende samarbejde mellem KL og Kulturministeriet med det formål at styrke, effektivisere og synliggøre det samlede offentlige bibliotekstilbud og sikre alle borgere nem adgang til udvalgt, kvalitativt, aktuelt og alsidigt medieindhold via digitale platforme (DDB s mission). Alle landets 98 kommuner har nu tilsluttet sig samarbejdet. Mens 2013 var et opstarts år for DDB, var 2014 året, hvor DDB konsoliderede sig organisatorisk og i forhold til håndtering af bibliotekernes it-infrastruktur, indkøb af digitale materialer og formidling. Med dette som mål opnåede DDB i 2014 en række centrale resultater. Borgerne har som følge af arbejdet fået: Adgang til et større udvalg af e-bøger, også fra mobile platforme. DDB har på vegne af bibliotekerne forhandlet de store danske forlags genindtræden i ereolen og medvirket til at sikre, at antallet af e-bøger i ereolen er steget fra til DDB har desuden økonomisk understøttet den tekniske udvikling af ereolen, som blandt andet gør det muligt for borgeren at tilgå og læse e- bøgerne på deres mobile enheder. Adgang til flere digitale tidsskrifter og databaser. DDB har forhandlet eksisterende og nye aftaler om tekstlicenser, hvilket blandt andet har resulteret i gode aftaler for eksisterende og nye tekstlicenser. Adgang til tre populære digitale bibliotekstjenester. DDB har sikret det økonomiske fundament for og indgået samarbejdsaftaler med Palles Gavebod, Litteratursiden og Biblioteksvagten. Derved har DDB medvirket til at sikre borgernes adgang til og løbende udvikling af tre centrale bibliotekstilbud, som tilsammen giver borgerne et trygt digitalt tilbud til børn, et forum for inspiration og diskussion af litteratur samt mulighed for at få unik biblioteksfaglig hjælp online. Bedre mulighed for at søge på tværs af kilder på den lokale hjemmeside. DDB har gjort det muligt for flere borgere at søge på tværs af næsten alle bibliotekernes materialer, herunder også de digitale og dermed givet borgerne adgang til et bedre udvalg. Bibliotekerne har fået mulighed for at give borgerne et mere tidssvarende og attraktiv digitalt tilbud.

3 Bibliotekerne har således blandt andet fået: Et licenshåndteringssystem til digitale materialer, som giver bibliotekerne et overblik over deres digitale materialer, og gør det muligt at følge forbrugs og prisudviklingen samt sammenligne eget licensforbrug med andre bibliotekers for herigennem at målrette de digitale tilbud til deres borgere. DDB CMS, en fælles hjemmeside for 77 biblioteker, som udnytter stordriftsfordelen ved central drift og vedligehold, og som samtidigt giver bibliotekerne mulighed for at tilpasse hjemmesiden til deres lokale behov. Er mere koordineret og gennemsigtigt afsæt for udviklingen af bibliotekernes fælles it-infrastruktur, så der i endnu højere grad kan skabes en rød tråd mellem borgernes ønsker og den infrastruktur, der kan understøtte ønskerne. Disse væsentlige resultater er sikret samtidig med, at DDB har opnået fuld medlemstilslutning, har etableret en stabil organisation og har udviklet en sund økonomi, som har gjort det muligt at sikre prisreduktion både i 2014 og i 2015.

4

5 Organisatorisk har DDB i 2014 været kendetegnet ved konsolidering; en væsentlig del af processen mod at blive en effektiv og resultatskabende organisation. Fuld medlemstilslutning Glædeligt er det, at DDB i 2014 opnåede fuld tilslutning fra kommunerne; en opbakning, som overgik stifternes oprindelige målsætning om, at der i 2014 skulle være mindst et antal kommuner tilsluttet svarende til 60 % af befolkningen. Sund økonomi Den fulde medlemstilslutning har da også medvirket til at sikre DDB en stærkere økonomi end estimeret. Den gode økonomi har blandt andet resulteret i, at DDB i 2014 har kunnet holde kommunernes egenfinansiering af DDB under det niveau, der i 2012 var estimeret i forbindelse med etableringen af DDB (se tabel 1). Denne udvikling vil forsætte i Tabel 1: Oversigt over prisudviklingen for DDB-medlemskab pr. borger: 2012 (1) 2014 (2) 2015 (3) Basispakken Kr. 3,03 Kr. 2,29 Hjemmesidepakken Kr. 0,71 Kr. 0,79 I alt Kr. 5,1 Kr. 3,74 Kr. 3,08 1) Forventet pris pr. borger DDB-rapporten fra ) Faktisk pris pr. borger ) Faktisk pris pr. borger DDB s samlede indtægter i 2014 var kr. 44,5 mio. I alt er der anvendt og disponeret for kr. 43,8 mio. i 2014 (se tabel 2 på næste side). Heraf anvendes ca. kr. 20,0 mio. til gennemførsel af projekter i Også årets resultat på kr. 0,7 mio. vil blive anvendt på aktiviteter i Det skyldes, at det inden for de givne rammer ikke har været muligt at opretholde det forventede aktivitetsniveau i Med en midlertidig udvidelse af sekretariatet i 2015, blandt andet med indstationeringer fra kommunerne, forventes der et højere aktivitetsniveau samtidigt med, at det kommunale bidrag pr. borger reduceres yderligere.

6 Tabel 2: DDB s regnskab 2014: Indtægter Mio. kr. Indtægter fra kommunerne 19,4 Indtægter fra staten 17 Overført fra ,1 Indtægter i alt 44,5 Udgifter Mio. kr. Projekter til fremme af DDB-samarbejdet (1) 16,9 Basispakken 11,1 Driftstilskud til netbibliotekerne 3,4 Hjemmesidepakken (2) 3,3 Driften af DDB-samarbejdet 9,1 Udgifter i alt 43,8 Årets resultat (3) 0,7 1) Heraf kr. 6,9 mio. givet direkte til bibliotekernes projekter. 2) Heraf betales dog kr. 0,5 mio. tilbage til bibliotekerne som følge af forsinket idriftsættelse af DDB CMS. 3) Årets resultat vil blive anvendt på DDB-aktiviteter i Bibliotekernes organisation Øget gennemsigtighed, styrket kommunikation og medlemsinddragelse har været et væsentligt element i DDB s aktiviteter i Eksempelvis er der i årets løb udsendt 58 generelle og 15 fagspecifikke nyhedsmails, styringsdokumenter og beslutningsreferater er blevet gjort tilgængelige via DDB s hjemmeside, og der blev afholdt lokale dialogmøder om bl.a. indkøbssystemet (ERMS), DDB CMS og samarbejdet med netbibliotekerne. Endvidere er DDB medlemmer gennem medlemsdage, høringsprocesser og DDB CMS Issue Tracker blevet direkte involveret i udviklingen af bibliotekernes egne løsninger og underliggende infrastruktur. Dertil vidner 29 ansøgninger for et samlet beløb på ca. kr. 20 mio. til årets DDB-pulje om medlemmernes aktive engagement i at bidrage til DDB. I alt blev ni projekter og tre områder tildelt midler fra DDB-puljen 2014.

7

8 Det er DDB s mission at bidrage til at styrke, effektivisere og synliggøre det samlede offentlige bibliotekstilbud samt give borgeren nem adgang til indhold via digitale platforme. Med dette som mål opnåede DDB i 2014 en række centrale resultater, forankret i DDB s tre søjler: It-infrastruktur, indkøb og formidling. På området for it-infrastrukturopnåede DDB i 2014 en række central resultater, både hvad angår konkrete løsninger og i forhold til at sikre hensigtsmæssig og stabil drift og struktur af infrastrukturen i sig selv. Bedre søgemulighed på bibliotekernes hjemmesider Størstedelen af landets biblioteksbrugere har i løbet af 2014 oplevet, at muligheden for søgning på tværs af kilder på den lokale hjemmeside er blevet kraftigt forbedret. Det skyldes, at DDB i vidt omfang har sikret integration mellem de lokale hjemmesider og den fælles databrønd, som rummer et katalog over en omfattende mængde af biblioteksmaterialer fysiske såvel som digitale. Før denne integration var det kun en begrænset mængde af bibliotekerne (de, som benyttede dinghjemmesider), de r havde mulighed for at tilbyde søgning direkte i databrønden. For de 77 biblioteker, som har tilkøbt DDB CMS, sker integrationen automatisk. I 2015 planlægger DDB og DBC i øvrigt at tilføje en række nye kilder til den fælles databrønd, så søgemulighederne bliver yderligere forbedrede. App en Biblioteket Ligeledes har borgerne i flere af landets kommuner i 2014 oplevet, at det er blevet lettere at tilgå bibliotekernes hjemmesider fra mobile enheder, fordi den fælles app Biblioteket til iphone og ipad i 2014 blev gjort tilgængelig via App Store. App en er et vigtigt led i bibliotekernes strategi om at bruge de digitale platforme til at styrke brugerens oplevelse af biblioteket. I 2014 blev det muligt at bruge app en på

9 9 biblioteker, og DDB forventer, at alle biblioteker i løbet af 2015 vil få mulighed for at kunne tilbyde deres borgere app-løsningen. Lancering af DDB CMS For de 77 biblioteker, som har tilkøbt DDB hjemmesidepakke, var lanceringen af DDB CMS en afgørende milepæl i CMS-løsningens grundlæggende funktionalitet udvikles, driftes og vedligeholdes centralt i DDB, og gør det dermed muligt for bibliotekerne at fokusere deres ressourcer på at tilpasse den enkelte hjemmeside til deres lokale behov, både hvad angår udseende og udvikling af specifikke funktionaliteter. 20 biblioteker har lanceret den nye hjemmesideløsning i I løbet af 2015 vil alle 77 biblioteker tage DDB CMS i brug, og bibliotekerne vil i stigende omfang kunne høste gevinsterne ved central drift og lokal udvikling. National webstatistik om og til bibliotekerne Som en del af DDB-samarbejdet overtog DDB i 2014 håndteringen af bibliotekernes webstatistik. Med DDB-medlemmernes mandat i ryggen var det muligt for DDB at sikre en fordelagtig aftale i forbindelse med gennemførslen af et EU-udbud af en national webstatistikløsning. Styrket samarbejde om bibliotekernes nationale it-infrastruktur DDB har i 2014 løftet en række koordinerende opgaver i forhold til at styrke og skabe retning for udviklingen af bibliotekernes nationale it-infrastruktur. Efter den hovedaftale, som er indgået mellem KL, Kulturministeriet og DBC, bliver DBC hovedleverandør af den samlede it-infrastruktur for DDB, herunder også for DDB CMS. Blandt andet for at sikre maksimalt genbrug og reducere omfanget af dobbelt udvikling og drift er DDB-samarbejdet blevet udvidet til også at administrere DanBib og bibliotek.dk. Det er et grundlæggende element i aftalen, at infrastrukturen skal opbygges i open source software efter principper om åbne standarder. Dette sikrer, at bibliotekernes it-infrastruktur bliver åben tilgængelig for flere leverandører, og at it-infrastrukturen har åbne snitflader, som skaber mulighed for at koble infrastrukturen sammen med systemer produceret af andre leverandører. I samarbejde med DBC blev der i 2014 gennemført en proces, som mere detaljeret end tidligere inddrog bibliotekerne i at prioritere DBC s arbejde med den nationale it-infrastruktur i 2015 (den såkaldte Releaseplan 2015). DDB koordinerede processen, som var forankret i DDB s faggruppe for infrastruktur og som involverede drøftelser i DDB s styrende organer, høring af DDB s medlemmer og lederforeningerne samt direkte dialog mellem DDB og DBC. Resultatet blev en releaseplan for 2015, som tager udgangspunkt i bibliotekernes behov samt i det nødvendige vedligehold og udvikling af bibliotekernes nationale it-infrastruktur.

10 På indkøbsområdet har DDB i 2014 fokuseret på to strategisk vigtige områder: tekstlicenser og e-bøger. Flere e-bøger Som resultat af intensive forhandlinger af e-bøger i 2014 kunne borgerne i januar 2015 glæde sig over en væsentlig forbedring af e-bogsudvalget på bibliotekernes e- bogsportal, ereolen. Som følge af, at de store danske forlag genindtrådte i ereolsamarbejdet ved årets begyndelse steg antallet af titler på ereolen fra ca til 9.200, heraf mange aktuelle og populære titler. Samtidig oplevede borgerne, at de et og samme sted på ereolen kunne hente både e-bøger og Net-lydbøger. ereolens udlånstal lå i de første måneder af 2015 langt over det normale udlånstal, hvilket peger på, at udvidelsen af ereolens tilbud har styrket borgernes opmærksomhed på og anvendelse af digitale bibliotekstilbud. ereolen og DDB har arbejdet tæt sammen om at skabe denne succes. DDB varetog således på bibliotekernes vegne forhandlingerne om forlagenes genindtræden i ereolen. Tilsvarende finansierede DDB en stor del af den tekniske udvikling, herunder videreudviklingen af ereolapp en, der var nødvendig for, at ereolen kunne håndtere de differentierede forretningsmodeller, som forhandlingerne resulterede i. Flere og bedre tekstlicensaftaler I en række kommuner har borgerne i 2014 oplevet, at udbuddet af digitale tidsskrifter, databaser og tekster er blevet styrket. Det skyldes, at centraliseringen af forhandlingen af bibliotekernes tekstlicenser i DDB har gjort det muligt blandt andet at sikre en fordelagtig aftale om licenser til en pakke på 190 engelsksprogede e-tidsskrifter, blandt andet The Economist og National Geographic. Også bibliotekernes 51 eksisterende tekstlicenser er blevet genforhandlet af DDB. Resultatet af forhandlingerne har været meget tilfredsstillende med ganske få og små prisstigninger i et marked styret af monopoler, der normalt selv dikterer prisudviklingen. Lokalt overblik over tekstlicenser Ud over at varetage forhandlingerne af tekstlicenser har DDB også tilført bibliotekerne et redskab, som kan understøtte en mere effektiv administration og målrettet brug af tekstlicenser lokalt. Således varetog DDB i 2014 udviklingen og lanceringen af et licenshåndteringssystem digitale materialer også kaldt Electronic Resource Management System (ERMS). Systemet giver, foruden overblik over og styring af de enkelte licensaftaler, også mulighed for at følge forbrugs og prisudviklingen på licensområdet. Desuden gør systemet det muligt for det enkelte bibliotek

11 at sammenligne sin licenspakke og sit forbrug med andre biblioteker. Systemet kan dermed fungere som et redskab til at prioritere og forbedre sammensætningen af det enkelte biblioteks licenspakke, så den målrettes borgernes behov. Systemet blev lanceret i november 2014, og danner nu grundlag for bibliotekernes håndtering af licensområdet. På formidlingsområdet har DDB i 2014 haft fokus på at etablere de grundlæggende strategiske og aftalemæssige rammer for udvikling, samarbejde og genbrug på tværs af sektoren og tjenester; et forarbejde, som har været nødvendigt for at kunne skabe fælles retning og løsninger i de kommende år. Sideløbende er der blevet skabt konkrete løsninger, som har effektiviseret bibliotekernes ressourceanvendelse, styrket bibliotekernes lokale profil og dannet grundsten for et mere sammenhængende digitalt bibliotekstilbud. Deling af biblioteksproduceret indhold Projektet Biblioteksproduceret indhold (BPI) blev i 2014 integreret i DDB CMS. Projektet muliggør redaktionel deling af eksempelvis anmeldelser på tværs af bibliotekerne. Litteratursiden har gjort alle deres anmeldelser tilgængelige i BPI, og de øvrige nettjenester arbejder på at udvikle lignende løsninger. Med udviklingen inden for BPI er der således sket en stor forbedring i forhold til at genbruge formidling på tværs af biblioteker. Det giver bibliotekerne bedre mulighed for at fokusere ressourceanvendelsen på deres lokale behov, og dermed bidrager BPI til at give borgeren en oplevelse af lokalt tilpasset indhold af en høj kvalitet på deres bibliotekshjemmeside. Styrket samarbejde mellem netbibliotekerne Grundlaget for, at borgerne i løbet af de kommende år i stigende grad vil kunne opleve en målrettet og sammenhængende udvikling af tre strategisk vigtige nettjenester: Litteratursiden, Biblioteksvagten og Palles Gavebod, blev skabt i Det skyldes blandt andet, at DDB foruden at yde driftsstøtte til disse tjenester i 2014 også har indgået individuelle samarbejdsaftaler med tjenesterne. Samarbejdsaftalerne opstiller dels konkrete målsætninger for udviklingen af den enkelte nettjeneste, og dels pålægger aftalerne DDB og nettjenesterne et øget samarbejde, bilateralt og som gruppe. Dette skal skabe fokus på fælles snitflader og bidrage til at styrke brugerens oplevelse af et sammenhængende og sømløst digitalt bibliotekssystem.

12

Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014

Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014 Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014 hvorfor DDB? hvad er DDB? økonomi organisation centralbibliotekernes rolle licenser, netbiblioteker og apps CMS hvorfor DDB? fælles udviklingskraft og udviklingsmiljø

Læs mere

DDB s mission og vision

DDB s mission og vision STATUS MARTS 2015 DDB s mission og vision Vi styrker, effektiviserer og synliggør det samlede offentlige bibliotekstilbud og sikrer alle borgerenem adgang til udvalgt, kvalitativt, aktuelt og alsidigt

Læs mere

Rammeaftale for DDB-samarbejdet

Rammeaftale for DDB-samarbejdet August 2018 DDB Sekretariatet Rammeaftale for DDB-samarbejdet 2018-2019 NOTAT Indledning Rammeaftalen for DDB-samarbejdet fastlægger mål og prioriteringer for DDB-sekretariats virksomhed i aftaleperioden

Læs mere

Dialogmøde INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING

Dialogmøde INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING Dialogmøde INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING Velkommen v/rolf Hapel DDB-koordinationsgruppen Dagens program 10.00-10.15 Velkommen v/formand for koordinationsgruppen, Rolf Hapel 10.15-11.15 Hvad

Læs mere

DDB ÅRSBERETNING 2015

DDB ÅRSBERETNING 2015 DDB ÅRSBERETNING 2015 INDLEDNING Der er sket meget positivt i 2015 - Bibliotekschef, DDB s tilfredshedsundersøgelse januar 2016 Vi kigger tilbage på et 2015, hvor vi blandt andet gennem en god debat på

Læs mere

Bilag 1 til tilslutningsaftale - DDB Basispakken

Bilag 1 til tilslutningsaftale - DDB Basispakken Danskernes Digitale Bibliotek Juli 2013 Bilag 1 til tilslutningsaftale - DDB Basispakken DDB Basispakken består af ydelser, der bygger videre på DanBib og bibliotek.dk infrastrukturkomplekset og skaber

Læs mere

State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING

State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING DDB I ET LIDT STØRRE PERSPEKTIV - Hvad var udgangspunktet? Fællesskab om infrastruktur og indkøb samt formidlingssamarbejde Lokal innovation

Læs mere

Resultat af tilfredshedsundersøgelsen 2018

Resultat af tilfredshedsundersøgelsen 2018 Resultat af hedsundersøgelsen 2018 Om undersøgelsen DDB har for fjerde år i træk gennemført en hedsundersøgelse blandt bibliotekscheferne. Undersøgelsen giver et vigtigt indblik i bibliotekernes hed med

Læs mere

Velkommen til workshop: Søgning og Mobil Søg. DDB workshop i samarbejde med DBC

Velkommen til workshop: Søgning og Mobil Søg. DDB workshop i samarbejde med DBC Velkommen til workshop: Søgning og Mobil Søg DDB workshop i samarbejde med DBC Dagens program 10:00-12:00: Velkommen DDB s målsætninger for mobil og søg (Glenn, DDB) Søgning: Hvor kommer vi fra, og hvor

Læs mere

VELKOMMEN OG INDTRODUKTION

VELKOMMEN OG INDTRODUKTION DIALOGMØDER 2018 VELKOMMEN OG INDTRODUKTION DIALOGMØDER 2018 Formål med dagen Have den direkte dialog med jer Give større indsigt i hvad der foregår i DDB Få jer inddraget i arbejdet med at sætte retning

Læs mere

Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune

Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune Hvad er DDB Infrastruktur for digitale objekter Integration af services ERMS (Electronic Resource Management System) CULR (Core User Library Registry)

Læs mere

Vejledning til ansøgning om driftstilskud fra DDB-puljen

Vejledning til ansøgning om driftstilskud fra DDB-puljen Vejledning til ansøgning om driftstilskud fra DDB-puljen Maj 2015 1: Om vejledningen Denne vejledning gælder for driftstilskud fra Danskernes Digitale Biblioteks driftspulje (DDB s driftspulje) for ansøgningsåret

Læs mere

INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING

INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING HVAD SKAL VI MED DANSKERNES DIGITALE BIBLIOTEK? Verden bliver mere digital: vores viden, vores flow af information, vores muligheder for kulturelle oplevelser.

Læs mere

Grundet transportproblemer ankom Annette Brøchner Lindgaard, Jytte Bræmer og Flemming Munch ca. midtvejs i dagsordenens punkt 5.

Grundet transportproblemer ankom Annette Brøchner Lindgaard, Jytte Bræmer og Flemming Munch ca. midtvejs i dagsordenens punkt 5. Referat 17. december 2014 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. december 2014, kl. 11.30-16.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Rolf Hapel, Annette Brøchner Lindgaard, Bente Nielsen,

Læs mere

NETVÆRK FOR LÅNESAMARBEJDE. 19. november 2018, KB/Aarhus 21. november 2018, DBC/Ballerup

NETVÆRK FOR LÅNESAMARBEJDE. 19. november 2018, KB/Aarhus 21. november 2018, DBC/Ballerup NETVÆRK FOR LÅNESAMARBEJDE 19. november 2018, KB/Aarhus 21. november 2018, DBC/Ballerup Status fra DDB Preben Aagaard Nielsen Projektleder/specialkonsulent Netværk for lånesamarbejde november 2018 Indhold

Læs mere

Vejledning for tilskud fra Danskernes Digitale Biblioteks pulje (DDB Puljen)

Vejledning for tilskud fra Danskernes Digitale Biblioteks pulje (DDB Puljen) Vejledning for tilskud fra Danskernes Digitale Biblioteks pulje (DDB Puljen) September 2014 1. Om vejledningen Denne vejledning gælder for tilskud fra Danskernes Digitale Biblioteks pulje (DDB Puljen)

Læs mere

AFTALE OM TILSLUTNING TIL DDB

AFTALE OM TILSLUTNING TIL DDB Danskernes Digitale Bibliotek Juli 2013 AFTALE OM TILSLUTNING TIL DDB Aftale (herefter Aftalen ) mellem Danskerens Digitale Bibliotek /v Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V (herefter

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. november 2013, kl. 10.00-14.00 i Kulturstyrelsen. Mødelokale 8.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. november 2013, kl. 10.00-14.00 i Kulturstyrelsen. Mødelokale 8. Referat 12. November 2013 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 4. november 2013, kl. 10.00-14.00 i Kulturstyrelsen. Mødelokale 8. Deltagere: Rolf Hapel, Bente Nielsen, Bodil Have, Jakob

Læs mere

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet.

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. marts 2014, kl. 15.00-17.00 og d. 27. marts 2014, kl. 17.00 18.00. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør

Læs mere

Danskernes Digitale Bibliotek. Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune

Danskernes Digitale Bibliotek. Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune Danskernes Digitale Bibliotek Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune Film, video, TV Streaming- og downloadtjenester Musik E-bogslæsere 1400 1200. Færre biblioteker.. 1000 800 600

Læs mere

DDB S ÅRSBERETNING 2016

DDB S ÅRSBERETNING 2016 DDB S ÅRSBERETNING 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE Ledelsesresumé 2 Effektivisering og forenkling af de lokale biblioteker 3 Case: Set fra biblioteks chefens stol 4 Udvikling for bibliotekerne: Mere data, udvidet

Læs mere

VISIONSOPLÆG FOR DET SAMMENHÆNGENDE BIBLIOTEK

VISIONSOPLÆG FOR DET SAMMENHÆNGENDE BIBLIOTEK VISIONSOPLÆG FOR DET SAMMENHÆNGENDE BIBLIOTEK HVORFOR? HVORFOR? http://www.fremtidensbiblioteker.dk/uploads/website/pdf-filer11/rappportsamlefinal1.pdf HVAD KAN DDB GØRE? Skabe en vision som.. bygger videre

Læs mere

Resultaterne af DDB s tilfredshedsundersøgelse 2015

Resultaterne af DDB s tilfredshedsundersøgelse 2015 Resultaterne af DDB s tilfredshedsundersøgelse 2015 Baggrund og sammenfatning DDB-sekretariatet gennemførte primo januar 2016 en tilfredshedsundersøgelse blandt landets bibliotekschefer. I alt har 67%

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen. Referat Februar 2014 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Rolf Hapel, Annette Brøchner Lindgaard, Bente Nielsen, Bodil

Læs mere

Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune

Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune Strategi Vision om Danskernes Digitale Bibliotek Ny model for det moderne bibliotek Åbne Biblioteker Anbefalinger om partnerskaber Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune Rolf Hapel, Borgerservice

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 9. september 2014, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 9. september 2014, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. september 2014 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 9. september 2014, kl. 10.00-15.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Rolf Hapel, Annette Brøchner Lindgaard, Bente Nielsen,

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. februar 2016 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. februar 2016, kl. 10.15-15.15 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen,

Læs mere

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 15. juni 2016, kl i Slots- og Kulturstyrelsen.

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 15. juni 2016, kl i Slots- og Kulturstyrelsen. Referat Styregruppen for DDB Ordinært møde den 15. juni 2016, kl. 9.00-11.30 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Morten Lautrup-Larsen (Slotsog Kulturstyrelsen), Lone Gladbo

Læs mere

RESULTAT AF DDB S TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2016

RESULTAT AF DDB S TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2016 RESULTAT AF DDB S TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2016 6. marts 2017 DDB Sekretariatet Indhold Om undersøgelsen... 2 Highlights fra undersøgelsen... 2 DDB s resultater i 2016... 3 Indkøbsområdet... 3 Synliggørelse

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen. Referat 11. februar 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Jakob

Læs mere

VISIONSOPLÆG FOR DET SAMMENHÆNGENDE BIBLIOTEK

VISIONSOPLÆG FOR DET SAMMENHÆNGENDE BIBLIOTEK VISIONSOPLÆG FOR DET SAMMENHÆNGENDE BIBLIOTEK HVORFOR? HVORFOR? http://www.fremtidensbiblioteker.dk/uploads/website/pdf-filer11/rappportsamlefinal1.pdf HVAD KAN DDB GØRE? Skabe en vision som.. bygger videre

Læs mere

INTRODUKTION TIL DDB S ÅRSHJUL

INTRODUKTION TIL DDB S ÅRSHJUL ÅRSHJUL JANUAR 2015 INTRODUKTION TIL DDB S ÅRSHJUL DDB s årshjul skaber et overblik over de væsentligste årligt tilbagevendende begivenheder i DDB, der har strategisk og økonomisk betydning for DDB s udvikling.

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Referat 18. maj 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen, Jakob Heide Petersen, Jytte

Læs mere

MØDE MELLEM DDB S STYREGRUPPE OG DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 15. juni 2017, kl i KL (Weidekampsgade 10, 2300 København S).

MØDE MELLEM DDB S STYREGRUPPE OG DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 15. juni 2017, kl i KL (Weidekampsgade 10, 2300 København S). Referat 09. august 2017 DDB Sekretariatet MØDE MELLEM DDB S STYREGRUPPE OG DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 15. juni 2017, kl. 13-15 i KL (Weidekampsgade 10, 2300 København S). Deltagere: Erik Hofmeister

Læs mere

Resultat af tilfredshedsundersøgelsen 2017

Resultat af tilfredshedsundersøgelsen 2017 Resultat af tilfredshedsundersøgelsen 2017 Om undersøgelsen DDB har for tredje år i træk gennemført en tilfredshedsundersøgelse blandt bibliotekscheferne. Undersøgelsen giver et vigtigt indblik i bibliotekernes

Læs mere

overføres til Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Forslaget medfører ikke merudgifter i finansåret.

overføres til Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Forslaget medfører ikke merudgifter i finansåret. Aktstykke nr. 114 Folketinget 2018-19 Afgjort den 4. april 2019 114 Kulturministeriet. København, den 27. marts 2019. a Kulturministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at opgaver hidtil varetaget

Læs mere

Referat. Fællesmøde med koordinationsgruppen og styregruppen

Referat. Fællesmøde med koordinationsgruppen og styregruppen Referat Fællesmøde med koordinationsgruppen og styregruppen Møde den 11. juni 2014, kl. 15.00-18.00 i KL Weidekampsgade 10, 2300 Kbh. S, Mødelokale S-01+02 Deltagere: Rolf Hapel, Annette Brøchner Lindgaard,

Læs mere

DDB S ÅRSBERETNING 2017

DDB S ÅRSBERETNING 2017 DDB S ÅRSBERETNING 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 2 INDLEDNING 3 HVAD MÆRKEDE BRUGERNE TIL DDB I 2017 4 DDB S DRIFTSSTØTTE TIL ETABLEREDE NETTJENESTER I 2017 4 CASE: LITTERATURSIDENS NYE DESIGN TIL BRUGERNE

Læs mere

Ifm. En del af dagsordenspunkt 3 deltog Maja Vestbirk, Rolf Madsen og Erik Bachmann Pedersen (DDB).

Ifm. En del af dagsordenspunkt 3 deltog Maja Vestbirk, Rolf Madsen og Erik Bachmann Pedersen (DDB). Referat 4. januar 2017 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 6. december, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Erik Hofmeister (Statsbiblioteket),

Læs mere

BIBZOOM STRATEGI 2016

BIBZOOM STRATEGI 2016 BIBZOOM STRATEGI 2016 GODKENDT AF LEDELSEN JUNI 2015 BIBZOOM STRATEGI 2016 Godkendt af Ledelsen Juni 2015 INDHOLD Målgruppe... 3 VISION OG MISSION Vision... 3 Mission... 3 STRATEGI... 3 Bibzoombibliotekernes

Læs mere

Karoline Amalie Steen (KL) var fraværende ifm. dagsordenspunkt 8 og resten af mødet.

Karoline Amalie Steen (KL) var fraværende ifm. dagsordenspunkt 8 og resten af mødet. Referat 13. september 2016 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 23. august, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Erik Hofmeister (Statsbiblioteket),

Læs mere

Forandring i fællesskab

Forandring i fællesskab Forandring i fællesskab DBC s strategi, juli 2017 En biblioteksstrategi Mange bibliotekers erfaring peger i samme retning: Bibliotekerne gør det godt, men internationale og kommercielle aktører formidler

Læs mere

Forslag til udviklingsplan 2012 sendes hermed til offentlig høring med svarfrist 24. november 2011.

Forslag til udviklingsplan 2012 sendes hermed til offentlig høring med svarfrist 24. november 2011. 1 Høringsoplæg til Aftale om udvikling af bibliotek.dk i 2012 mellem Styrelsen for Bibliotek og Medier og Dansk BiblioteksCenter 3. november 2011 Indhold Indledning...1 Indsatsområde A: bibliotek.dk migration

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. maj 2014, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. maj 2014, kl i Kulturstyrelsen. Referat 6. maj 2014 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. maj 2014, kl. 10.00-15.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Rolf Hapel, Bente Nielsen, Bodil Have, Jakob Lærkes, Flemming Munch,

Læs mere

Jakob Heide Petersen orienterede om, at BCF s bestyrelse har afholdt dialogmøder med centrale aktører i sektoren.

Jakob Heide Petersen orienterede om, at BCF s bestyrelse har afholdt dialogmøder med centrale aktører i sektoren. Referat 08. november 2017 DDB Sekretariatet MØDE I DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 1. november 2017, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Kristoffersen (Brønderslev), Erik Hofmeister

Læs mere

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 11. maj, kl i Slots- og Kulturstyrelsen.

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 11. maj, kl i Slots- og Kulturstyrelsen. Referat 19. maj 2016 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 11. maj, kl. 10.15-15.45 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Erik Barfoed (Lejre), Helle Kolind

Læs mere

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 17. november 2014, kl i Kulturstyrelsen

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 17. november 2014, kl i Kulturstyrelsen Referat Styregruppen for DDB Ordinært møde den 17. november 2014, kl. 15.00-17.00 i Kulturstyrelsen Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Poul Bache (Kulturstyrelsen) Lone

Læs mere

Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB

Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB Vejledning, august 2013 Indledning Denne vejledning gælder for Danskernes Digitale Biblioteks (DDB) midler til fremme af DDB. Vejledningen offentliggøres

Læs mere

Velkommen Ding2tal DDB CMS Spørgerunde

Velkommen Ding2tal DDB CMS Spørgerunde ding2tal DDBCMS Baggrund... Behov for velstrukturet og veludbygget grænseflade - et fælles basis-tema Behov for en samlet pakke (moduler + basistema) Minimere udgifter lokalt Bibliotekerne bag ding2tal

Læs mere

5. Statusrapportering på sekretariatets arbejde Sekretariatet gav en mundtlig statusrapportering, hvor udfordringer og fremdrift blev drøftet.

5. Statusrapportering på sekretariatets arbejde Sekretariatet gav en mundtlig statusrapportering, hvor udfordringer og fremdrift blev drøftet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. maj 2014, kl. 15.00-17.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør i Gentofte Kommune),

Læs mere

FFU bibliotekerne og DDB. Karin Englev, RUb

FFU bibliotekerne og DDB. Karin Englev, RUb FFU bibliotekerne og DDB Karin Englev, RUb DDB organisering FFU-bibliotekerne og samarbejdet med DDB Releaseplan 2016 Påvirkningsmuligheder Udviklingsemner Agenda Organisation DDB er et forpligtende samarbejde

Læs mere

Ifm. dagsordenspunkt 11 deltog Lotte Hviid Dhyrbye (Tænketanken Fremtidens Biblioteker).

Ifm. dagsordenspunkt 11 deltog Lotte Hviid Dhyrbye (Tænketanken Fremtidens Biblioteker). Referat 6. april 2017 DDB Sekretariatet MØDE I DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 4. april 2017, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Kristoffersen (Brønderslev), Erik Hofmeister

Læs mere

Koordinationsgruppen og Arbejdsgruppen for børn, DDB, august 2015

Koordinationsgruppen og Arbejdsgruppen for børn, DDB, august 2015 1 Den digitale udvikling skaber nye rammer og muligheder, men også udfordringer for bibliotekernes formidling til tweens og børnefamilier. Børnene er digitale indfødte og stiller derfor naturligt store

Læs mere

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 25. oktober, kl i Slots- og Kulturstyrelsen.

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 25. oktober, kl i Slots- og Kulturstyrelsen. Referat 09. november 2016 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 25. oktober, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Erik Hofmeister (Statsbiblioteket),

Læs mere

21. marts 2018 DDB Sekretariatet Vejledning til DDB s pulje for fælles brugergrænseflader

21. marts 2018 DDB Sekretariatet Vejledning til DDB s pulje for fælles brugergrænseflader 21. marts 2018 DDB Sekretariatet Vejledning til DDB s pulje for fælles brugergrænseflader 1. HVAD ER FORMÅLET MED PULJEN? Puljen er sat i verden for at styrke DDB-samarbejdet, hvis mission er at effektivisere,

Læs mere

Afrapportering af projektet BApps - Biblioteks Apps

Afrapportering af projektet BApps - Biblioteks Apps 14. november 2014 Side 1 af 8 Afrapportering af projektet BApps - Biblioteks Apps KULTUR OG BORGERSER- VICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune ITK Møllegade 1 8000 Aarhus C Telefon: 89 40 94 00

Læs mere

Vejledning om tilskud fra Danskernes Digitale Biblioteks projektpulje (DDB s projektpulje)

Vejledning om tilskud fra Danskernes Digitale Biblioteks projektpulje (DDB s projektpulje) Vejledning om tilskud fra Danskernes Digitale Biblioteks projektpulje (DDB s projektpulje) August 2018 1. Om vejledningen Denne vejledning gælder for tilskud fra Danskernes Digitale Biblioteks projektpulje

Læs mere

Hvordan udnyttes de digitale bibliotekstjenester på Aalborg Bibliotekerne og hvordan formidles indholdet over for brugerne via de digitale platforme

Hvordan udnyttes de digitale bibliotekstjenester på Aalborg Bibliotekerne og hvordan formidles indholdet over for brugerne via de digitale platforme Hvordan udnyttes de digitale bibliotekstjenester på Aalborg Bibliotekerne og hvordan formidles indholdet over for brugerne via de digitale platforme i dag? Start med at tage en kopi! 1995 Alle folkebiblioteker

Læs mere

DDB S ÅRSBERETNING 2018

DDB S ÅRSBERETNING 2018 DDB S ÅRSBERETNING 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 2 INDLEDNING 3 HVAD MÆRKEDE BRUGERNE TIL DDB I 2018 5 CASE: BIBLIOTEKETS KERNEFUNKTIONER LIGE VED HÅNDEN 6 BIBLIOTEKSRETTEDE LEVERANCER I 2018 8 DDB S DRIFTSSTØTTE

Læs mere

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 30. marts, kl i Slots- og Kulturstyrelsen.

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 30. marts, kl i Slots- og Kulturstyrelsen. Referat 19. april 2016 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 30. marts, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Helle Kolind Mikkelsen (KL),

Læs mere

4. Meddelelser og statusrapportering fra sekretariatet I punktet blev der givet en mundtlig status på det igangværende arbejde med DDB.

4. Meddelelser og statusrapportering fra sekretariatet I punktet blev der givet en mundtlig status på det igangværende arbejde med DDB. Referat 10. marts 2014 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 4. marts 2014, kl. 10.00-15.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Rolf Hapel, Annette Brøchner Lindgaard, Bente Nielsen, Bodil

Læs mere

Balancen mellem digitale og traditionelle biblioteksydelser

Balancen mellem digitale og traditionelle biblioteksydelser Balancen mellem digitale og traditionelle biblioteksydelser Hvordan udvikler man bibliotekernes ydelser med den rette balance mellem de traditionelle og de nye biblioteksydelser? Hvordan får bibliotekerne

Læs mere

Afbud: Erik Barfoed (Lejre), Jakob Broberg Lind (fuldmægtig i Kulturministeriet), Niels-Henrik Gylstorff (FFU), Steen Kyed (Kulturministeriet).

Afbud: Erik Barfoed (Lejre), Jakob Broberg Lind (fuldmægtig i Kulturministeriet), Niels-Henrik Gylstorff (FFU), Steen Kyed (Kulturministeriet). Referat 30. juni 2016 DDB sekretariatet Fællesmøde med Koordinationsgruppen og Styregruppen Møde den 15. juni 2016, kl. 11.30-14.00 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund),

Læs mere

infrastruktur i dansk biblioteksvæsen Oplæg gpå kursus for nyansatte i bibliotekerne 26. januar 2016

infrastruktur i dansk biblioteksvæsen Oplæg gpå kursus for nyansatte i bibliotekerne 26. januar 2016 DBC Den bibliografiske og IT mæssige infrastruktur i dansk biblioteksvæsen Oplæg gpå kursus for nyansatte i bibliotekerne 26. januar 2016 Ejnar Slot Agenda Kort om DBC Materialets (eksempel: Bogens) vej

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER

TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER BPI sådan kommer vi videre.. DDBs Dialogmøder marts 2018 Carsten Vilhelmsen TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER Hvad kan BPI gøre for mit bibliotek? Den rigtig gode ide! Styrke samarbejdet mellem bibliotekerne Mere

Læs mere

Afbud: Erik Hofmeister (Det kgl. Bibliotek), Nicolai Dupont Heidemann (Sønderborg), Karoline Amalie Steen (KL).

Afbud: Erik Hofmeister (Det kgl. Bibliotek), Nicolai Dupont Heidemann (Sønderborg), Karoline Amalie Steen (KL). Referat 13. juni 2017 DDB Sekretariatet MØDE I DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde d. 23. maj 2017, kl. 10.15-15-15 i KL. Deltagere: Bente Kristoffersen (Brønderslev), Helle Kolind Mikkelsen (KL), Jakob Heide

Læs mere

Konsulentbistand, ekstern evalutor, proceskonsulent og følgeforskning

Konsulentbistand, ekstern evalutor, proceskonsulent og følgeforskning Danskernes Digitale Bibliotek, puljemidler 2013 Vejledning Indledning Denne vejledning gælder for Danskernes Digitale Biblioteks (DDB) puljemidler i 2013 Vejledningen indeholder information om Danskernes

Læs mere

12.1. Stærkere koordination og implementering & 12.2. Klar ansvarsfordeling og tæt samarbejde på velfærdsområderne

12.1. Stærkere koordination og implementering & 12.2. Klar ansvarsfordeling og tæt samarbejde på velfærdsområderne Side 1 af 5 12.1. Stærkere koordination og implementering & 12.2. Klar ansvarsfordeling og tæt samarbejde på velfærdsområderne Målsætning Organiseringen af det tværoffentlige arbejde med digitalisering

Læs mere

Børne-, Unge- og Familieudvalget

Børne-, Unge- og Familieudvalget Børne-, Unge- og Familieudvalget Tillægsreferat Dato 03. februar 2015 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 19:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Kirsten Overgaard (formand), Helle Mandrup

Læs mere

Referat 28. November 2013

Referat 28. November 2013 Referat 28. November 2013 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 13. november 2013, kl. 10.00-15.00 i Kulturstyrelsen. Mødelokale 8. Deltagere: Rolf Hapel, Bente Nielsen, Bodil Have, Jakob

Læs mere

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella Den 6. oktober 2009 Kort om Umbrella 1. Umbrella Umbrella er et fælleskommunalt samarbejde om udvikling af digitale selvbetjeningsløsninger. De udviklede løsninger skal sikre en videreudvikling af borgerservicen

Læs mere

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelonen udfyldes og sendes til postkassen: ddb@kulturstyrelsen.dk med emnet "høringssvar". Deadline er mandag den 4. maj 2015 kl 12.00.

Læs mere

Nationalt lånecenter og Overcentral Nye adresser:

Nationalt lånecenter og Overcentral Nye  adresser: april 2017 Nationalt lånecenter og Overcentral Nye e-mailadresser: fjernlaan@statsbiblioteket.dk udlaan@statsbiblioteket.dk hjemkaldelser@statsbiblioteket.dk fjernlaan.aarhus@kb.dk udlaan.aarhus@kb.dk

Læs mere

Projektets indhold. Målet er at afdække hvordan, på hvilke måder og med hvilken type af læseinspiration, folkebibliotekerne kan være tilstede på Aula.

Projektets indhold. Målet er at afdække hvordan, på hvilke måder og med hvilken type af læseinspiration, folkebibliotekerne kan være tilstede på Aula. Projektbeskrivelse for Aula ny kanal for læseinspiration Beskrivelsen må samlet fylde højst 4 sider. Beskrivelsen skal vedhæftes den digitale ansøgningsblanket. Ansøger: Herning Bibliotekerne Projektets

Læs mere

Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab.

Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. NOTAT 13-12-2013 edoc 2013-0261756-3 Digitalisering af folkebibliotekernes

Læs mere

KOMBIT Baggrund. Finansiel og praktisk løftestang.. 6. marts 12 KOMBIT / <Projektnavn> 2

KOMBIT Baggrund. Finansiel og praktisk løftestang.. 6. marts 12 KOMBIT / <Projektnavn> 2 6. marts 12 KOMBIT Nyt fælleskommunalt bibliotekssystem 1 KOMBIT Baggrund KOMBIT er kommunernes it-fællesskabl KOMBIT dannet maj 2009 i forbindelse med salg af KMD KOMBIT A/S er 100% ejet af KL KOMBIT

Læs mere

Hjørring Kommune. Bibliotekspolitik 2011-2014 for. Folkebiblioteket uundværligt for at sikre fortsat velfærd i Danmark

Hjørring Kommune. Bibliotekspolitik 2011-2014 for. Folkebiblioteket uundværligt for at sikre fortsat velfærd i Danmark Bibliotekspolitik 2011-2014 for Hjørring Kommune Folkebiblioteket uundværligt for at sikre fortsat velfærd i Danmark Når 1,3 mio. danskere har svage læse- og regnefærdigheder, og når ca. 2 mio. ikke har

Læs mere

Afrapportering af projektet. BPI - Biblioteks Produceret Indhold. KULTUR OG BORGERSER- VICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Afrapportering af projektet. BPI - Biblioteks Produceret Indhold. KULTUR OG BORGERSER- VICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune 14. november 2014 Side 1 af 8 Afrapportering af projektet BPI - Biblioteks Produceret Indhold KULTUR OG BORGERSER- VICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune ITK Møllegade 1 8000 Aarhus C Telefon:

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Dragør Kommune, november 2015 Digitaliseringsstrategi UDKAST Dragør Kommune 2016 2020 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Fællesoffentligt samarbejde om digitalisering - infrastrukturen...5 3. Borgerbetjening

Læs mere

Sendes til postkassen: med emnet "høringssvar" senest mandag den 31. oktober kl

Sendes til postkassen: med emnet høringssvar senest mandag den 31. oktober kl Høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplanen 2017 Sendes til postkassen: ddb@slks.dk med emnet "høringssvar" senest mandag den 31. oktober kl 12.00. 1. Bibliotek og kontaktoplysninger: Bibliotekslederne

Læs mere

Servicekoncept for Tekstlicenser

Servicekoncept for Tekstlicenser Servicekoncept for Tekstlicenser 1. Introduktion DDB forhandler og administrerer licensaftaler på vegne af de danske folkebiblioteker med henblik på at give adgang for institutionerne til mest mulig relevant

Læs mere

DBC Den bibliografiske og IT-mæssige infrastruktur i dansk biblioteksvæsen. Oplæg på kursus for nyansatte i bibliotekerne 13. Marts 2014 Ejnar Slot

DBC Den bibliografiske og IT-mæssige infrastruktur i dansk biblioteksvæsen. Oplæg på kursus for nyansatte i bibliotekerne 13. Marts 2014 Ejnar Slot DBC Den bibliografiske og IT-mæssige infrastruktur i dansk biblioteksvæsen Oplæg på kursus for nyansatte i bibliotekerne 13. Marts 2014 Ejnar Slot Agenda (muligvis en pause undervejs) Materialets (eksempel:

Læs mere

Hvorfor være medlem af OS2?

Hvorfor være medlem af OS2? Hvorfor være medlem af OS2? OS2 er det offentliges digitaliseringsfællesskab, hvor løsningerne udvikles på initiativ af medlemmerne, ejes af medlemmerne, og deles mellem medlemmerne. OS2 er et fællesskab,

Læs mere

Afbud: Erik Hofmeister (Det kgl. Bibliotek). Nicolai Dupont Heidemann (Sønderborg), Niels-Henrik Gylstorff (AAU), Vibeke Steen (Gribskov).

Afbud: Erik Hofmeister (Det kgl. Bibliotek). Nicolai Dupont Heidemann (Sønderborg), Niels-Henrik Gylstorff (AAU), Vibeke Steen (Gribskov). Referat 20. februar 2017 DDB Sekretariatet MØDE I DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 24. januar 2017, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Kristoffersen (Brønderslev), Helle Kolind

Læs mere

En fælles løsning. DDB, Kombit, brønden

En fælles løsning. DDB, Kombit, brønden En fælles løsning DDB, Kombit, brønden Hvem, hvad, hvor og hvornår Hvem er vi? Danske Folke- og skolebiblioteker i fællesskab. Initiativ fra København, Århus, Esbjerg, Herning, Horsens og Ishøj i samarbejde

Læs mere

Firmaprofil. Etableret 2011. OffentligPrivatDialog gik live primo 2012. Første og førende indenfor OPS management systemer og OP-Dialog

Firmaprofil. Etableret 2011. OffentligPrivatDialog gik live primo 2012. Første og førende indenfor OPS management systemer og OP-Dialog DIGITAL DIALOG Firmaprofil Etableret 2011 OffentligPrivatDialog gik live primo 2012 Første og førende indenfor OPS management systemer og OP-Dialog Vinder af IKA s Dialogpris 2014 nomineret og kåret af

Læs mere

Digital transformation af en sektor

Digital transformation af en sektor Digital transformation af en sektor / Digitaliseringschef Mette Harbo Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen r 1. november 2018 Indhold De 4 hjørnesten for vellykket digitalisering Strategi

Læs mere

Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015

Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015 Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015 Mål og fokusområder 2015 Aalborg Bibliotekerne har fokus på, at udvikle bibliotekstilbuddet i takt med aktuelle tendenser i samfundet og medieudviklingen.

Læs mere

2. Godkendelse af referat Styregruppen godkendte uden bemærkninger referatet fra styregruppes ordinære møde d. 15. juni 2016.

2. Godkendelse af referat Styregruppen godkendte uden bemærkninger referatet fra styregruppes ordinære møde d. 15. juni 2016. Referat Styregruppen for DDB Ordinært møde den 25. november 2016, kl. 13.00-15.00 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Morten Lautrup Larsen

Læs mere

Besvarelse på spørgsmål vedr. forslag om ét fælles biblioteksvæsen Styreforms- og strukturudvalget. Kopi til. Den 21. januar 2013.

Besvarelse på spørgsmål vedr. forslag om ét fælles biblioteksvæsen Styreforms- og strukturudvalget. Kopi til. Den 21. januar 2013. Emne Til Kopi til Besvarelse på spørgsmål vedr. forslag om ét fælles biblioteksvæsen Styreforms- og strukturudvalget Den 21. januar 2013 Resume I sommeren 2012 fremsatte Venstre et forslag om ét biblioteksvæsen

Læs mere

PARADIGMESKIFTET - en grundfortælling

PARADIGMESKIFTET - en grundfortælling PARADIGMESKIFTET - en grundfortælling MODEL TIL HÅNDTERING AF FREMTIDENS DIGITALE UDFORDRINGER. UDARBEJDET I ET SAMARBEJDE MELLEM SORØ OG RINGSTED KOMMUNE. EXECUTIVE SUMMARY Et paradigmeskift er et skift

Læs mere

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelonen udfyldes og sendes til postkassen: ddb@kulturstyrelsen.dk med emnet "høringssvar". Deadline er mandag den 4. maj 2015 kl 12.00.

Læs mere

Handlingsplan 2014 for Gentofte Centralbibliotek

Handlingsplan 2014 for Gentofte Centralbibliotek 1 vers. 18.12. Handlingsplan 2014 for Gentofte Centralbibliotek 2.1 Materialeoverbygning Centralbibliotekerne indkøber i fællesskab al udenlandsk litteratur (dog undtagen tidsskrifter, subskriptioner,

Læs mere

Lokal og digital et sammenhængende Danmark. Søren Frederik Bregenov, konsulent, KL Maj konference 21. maj 2015

Lokal og digital et sammenhængende Danmark. Søren Frederik Bregenov, konsulent, KL Maj konference 21. maj 2015 Lokal og digital et sammenhængende Danmark Søren Frederik Bregenov, konsulent, KL Maj konference 21. maj 2015 1 Disposition 1. Det nuværende strategilandskab -Fælleskommunale, fællesoffentlige, fagspecifikke

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI VIDEN PEJLEMÆRKER POLITISK MODEL Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor opgaveudvalg for digitalisering og teknologi side 3 2. Digitalisering i DIS-modellen (digitalisering,

Læs mere

Københavns Bibliotekers kerneopgave er at skabe ivrige læsere, kritiske kulturforbrugere og engagerede borgere.

Københavns Bibliotekers kerneopgave er at skabe ivrige læsere, kritiske kulturforbrugere og engagerede borgere. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Biblioteksudvikling og Hovedbiblioteket NOTAT 16. januar 2019 Kerneopgave, mål, fokusområder, indsatser og greb i en ny biblioteksplan Københavns Bibliotekers

Læs mere

Afrapportering fra DDB s musikudvalg

Afrapportering fra DDB s musikudvalg Afrapportering fra DDB s musikudvalg juni 2015 2. juni 2015 DDB Sekretariatet NOTAT Sammenfatning DDB s musikudvalg er enigt med DDB s koordinationsgruppe i, at det er vigtigt at påbegynde diskussionen

Læs mere

Danskernes digitale bibliotek Fælles løsning til digital formidling for folkebibliotekerne

Danskernes digitale bibliotek Fælles løsning til digital formidling for folkebibliotekerne Marts 2012 www.kum.dk Danskernes digitale bibliotek Fælles løsning til digital formidling for folkebibliotekerne DANSKERNES DIGITALE BIBLIOTEK FÆLLES LØSNING TIL DIGITAL FORMIDLING FOR FOLKEBIBLIOTEKERNE

Læs mere

Hver projektkandidat gives en prioritet fra 0 til 3, alt efter hvor relevant udviklingsprojektet anses for at være:

Hver projektkandidat gives en prioritet fra 0 til 3, alt efter hvor relevant udviklingsprojektet anses for at være: Høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Sendes til postkassen: ddb@kulturstyrelsen.dk med emnet "høringssvar". 1. Bibliotek og kontaktoplysninger: CBS Bibliotek ved Biblioteksdirektør René

Læs mere