Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget"

Transkript

1 Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato: Torsdag den 07. april 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens Bertram (C) Betina Svinggaard (A) Morten Westergaard (C) Katrine Vendelbo Dencker (O) Mette Lene Jensen (V) Peter Poulsen (A) Jan Ryberg (L) Deltagere: Fraværende: Katrine Vendelbo Dencker Sagsoversigt Side 01. Godkendelse af dagsorden Beslutningssag: Idrætsrådets formål og funktion Beslutningssag: Forslag til Frivillighedspolitik Beslutningssag - Ansøgning om sponsorat til August Holmgren Beslutningssag: ansøgning om tilskud til værtsskab af DM og Nordisk Cup i gymnastik Beslutningssag: Forslag til HH-strategi Beslutningssag: Høring - Udbuds- og Indkøbspolitik Orienteringssag: Åbning af skovfitness i Montebello Skov Orienteringssag: Kommende sager Meddelelser/eventuelt...21 Bilagsliste...22

2 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side Godkendelse af dagsorden Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 15/27458 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Indledning/Baggrund Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget mener, at der mangler tema vedr. idræt og fritidsliv i strategien for HH-samarbejdet. Beslutninger Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget den Ikke til stede: Katrine Vendelbo Dencker Katrine Vendelbo Dencker (O) var fraværende. Godkendt.

3 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side Beslutningssag: Idrætsrådets formål og funktion Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/820 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mail Struktur og brugerinddragelse - Folkeoplysning.pdf - Struktur og brugerinddragelse - Folkeoplysning.pdf Delegationsplan - Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget.DOCX IR møder sags oversigt m.beslutninger.docx Indledning/Baggrund Idrætsrådet består af et bredt udsnit af repræsentanter fra idrætsforeningerne i Helsingør Kommune. Medlemmerne udpeges for en toårig periode. Det nuværende Idrætsråd har fungeret siden 2014, og i januar 2016 evaluerede rådet deres virke i den første toårige funktionsperiode. Peter Poulsen (A) og Mette Lene Jensen (V) er repræsenteret i Idrætsrådet, som observatører uden stemmeret, og har i forbindelse med evalueringen efterfølgende ønsket en politisk drøftelse af Idrætsrådets struktur, kommende arbejde og fagudvalgets vision for samarbejdet med Idrætsrådet. Retsgrundlag Folkeoplysningsloven 35, stk. 2 Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling Idrætsrådets formål er at rådgive om - og fremme - synspunkter indenfor idrætspolitiske spørgsmål. Endvidere skal rådet styrke samarbejdet mellem breddeidræt og eliteidræt samt fremme indsatser indenfor idrætsområdet jf. kommunens idræts- og fritidspolitik. Idrætsrådet har haft en funktionsperiode på to år og evaluerede deres virke i januar I forlængelse af evalueringen er det indtrykket, at Idrætsrådet har haft svært ved at finde deres rolle i forhold til rådets formål, kompetencer og opgaver. Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab skal derfor anbefale, at udvalget drøfter Idrætsrådets formål og funktion med udgangspunkt i følgende emner: Idrætsrådets kompetencer i forhold til rådets formål. Idrætsrådets mødeform og indhold i forhold til folkeoplysningslovens krav om brugerinddragelse. Idrætsrådets organisering i forhold til øvrige interesseorganisationer og råd under folkeoplysningsområdet. Økonomi/Personaleforhold Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab varetager sekretariatsfunktionen for Idrætsrådet.

4 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side 4 Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab indstiller, at udvalget kommer med bemærkninger til Idrætsrådets formål og funktion. Beslutninger Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget den Ikke til stede: Katrine Vendelbo Dencker Katrine Vendelbo Dencker (O) var fraværende. Drøftet.

5 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side Beslutningssag: Forslag til Frivillighedspolitik Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/3768 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Frivilligmidler docx Frivillighedspolitik - godkendt i DIR og KCL feb 16 Frivillighedspolitik- forslag Handlingsplan Indledning/Baggrund Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab har udarbejdet et forslag til en kommende Frivillighedspolitik. Frivillighedspolitikkens formål er at sætte retningen for, hvordan flere borgere bliver frivillige og aktive i foreninger, og hvorledes fælleskaber, der skabes af borgerne selv, kan fremmes. Formålet er forankret i to hovedtemaer med en række underliggende fokusområder, som kan udmøntes forskelligt indenfor de fagområder, hvor kommunen har et nært samspil med frivillige. Forslaget til en Frivillighedspolitik forelægges Sundheds-, Idræts og Fritidsudvalget med henblik på en drøftelse af politikkens formål samt overordnede ramme for fagområdernes samspil med foreninger og andre frivillige. Samtidig skal udvalget beslutte, om forslaget skal sendes i høring. Retsgrundlag Folkeoplysningsloven og Serviceloven (det frivillige sociale arbejde). Relation til vision og tværgående politikker Kommunen, hvor borgere og virksomheder indgår i og bidrager til fællesskabet. Et levende sted. Frivillighedspolitikken udspringer af den tværgående Medborgerskabspolitik. Sagsfremstilling Frivillige indsatser og foreningsliv har stor betydning for det gode liv i lokalsamfundet. Foreninger og andre frivillige bidrager med hele deres idégrundlag til et samfund, der inkluderer forskellige grupper af borgere, og spiller derigennem en væsentlig rolle i det velfærdssamfund, vi kender i dag. I det nære daglige samspil med foreningslivet og andre frivillige bliver der givet udtryk for ønsker om bedre vilkår for at yde en frivillig indsats. Samtidig oplever vi som kommune, at nye typer af frivillighed, frivillige foreninger og netværk skyder op og skaber grobund for nye fælleskaber mellem det offentlige og civilsamfundet. Den frivillige indsats forandrer og udvikler sig i disse år, og de steder, hvor kommunens medarbejdere har et samspil med den frivillige verden, opstår der både inspiration og udfordringer i forhold til nye samarbejder. Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab har udarbejdet et forslag til en kommende Frivillighedspolitik, der skal understøtte disse forhold, og retter sig derfor mod to hovedtemaer:

6 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side 6 Hvordan skabes der gode vilkår, som gør det nemt at være frivillig Hvordan dyrkes og styrkes samspillet mellem kommune og de frivillige. For hvert hovedtema er der på baggrund af bidrag fra foreninger, andre frivillige og relevante fagcentre beskrevet en række fokusområder. Fokusområderne er ikke konkrete forslag til udmøntning af politikken, men skal tjene som inspiration for de fagcentre og institutioner, som ønsker at udvikle samspillet med foreninger og frivillige. Frivillighedspolitikken skal ses i sammenhæng med kommunens øvrige politikker, hvor samspil med frivillige indgår som et muligt og oplagt tema. Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab skal henlede opmærksomheden på, at der i politikken er udtrykt ønske om, at frivillige indsatser ikke skal erstatte de kommunale kerneopgaver. Det er dog centerets erfaring, at nogle velfærdsopgaver, som tidligere blev betragtet som oplagte kommunale opgaver, i dag løses i samspil med foreninger og frivillige. Såfremt udvalget godkender forslaget til Frivillighedspolitik, vil dette blive sendt i bred høring hos foreninger, organisationer samt i relevante råd og udvalg i kommunen i perioden 12. april-12. maj Politikforslaget samt høringsresultaterne vil blive fremlagt i Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalgets møde den 9. juni Herefter videresendes sagen til Økonomiudvalget og Byrådet med henblik på en vedtagelse inden sommerferien. Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring I forbindelse med høringen af politikken vil kommunen iværksætte en kommunikationsindsats overfor foreninger, frivillige, organisationer og borgere generelt - både direkte og i dagspressen. Politikforslaget sendes også i høring i Socialudvalget, Kultur- og Turismeudvalget og Børneog Uddannelsesudvalget. Desuden høres Ældrerådet, Handicaprådet, Udsatterådet, Integrationsrådet, Idræts- og Fritidsforum og Idrætsrådet. Indstilling Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab indstiller, 1. at udvalget drøfter Frivillighedspolitikken med særligt fokus på formål samt politikkens funktion som overordnet ramme for fagområdernes samarbejde med foreninger og andre frivillige. 2. at udvalget godkender, at forslaget til Frivillighedspolitik udsendes i bred høring i det frivillige miljø i Helsingør Kommune. Beslutninger Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget den Ikke til stede: Katrine Vendelbo Dencker

7 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side 7 Katrine Vendelbo Dencker (O) var fraværende. Ad. 1 Afventer høringssvarene. Ad. 2 indstillingen godkendt.

8 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side Beslutningssag - Ansøgning om sponsorat til August Holmgren Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/4565 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget August ansøgning til Helsingør Kommune januar 2016 Indledning/Baggrund Center for Kultur, Idræt og Byudvikling har modtaget ansøgning om sponsorat fra Allan Holmgren på vegne af tennisspilleren August Holmgren. Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget skal tage stilling til ansøgningen om et sponsorat. Retsgrundlag Eliteidrætsloven Relation til vision og tværgående politikker Helsingør Kommunes Idræts- og Fritidspolitik Helsingør Kommunes Vision 2020 Sagsfremstilling På vegne af sin søn August Holmgren ansøger Allan Holmgren om sponsorstøtte på kr. som bidrag til rejse- og hoteludgifter i forbindelse med August s deltagelse i en række udenlandske turneringer. Målet er at hente så mange ranglistepoint at August kan kvalificere sig direkte til hovedturneringerne i hhv. French Open, Wimbledon og US Open. August fylder 18 år til april i år, og er den højest placerede i sin aldersgruppe i Danmark. Primo januar 2016 rangerede han som nr. 126 på ITF s (International Tennis Federation) verdensrangliste for juniorer, og er med sine seneste resultater rykket op i top 100. August bor med sine forældre i Espergærde, men har fra 1. september 2014 repræsenteret Gentofte Tennisklub. Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget støttede i 2015 August Holmgren med kr. til samme formål. August Holmgren har i et par år været en fast del af ITF-touren for juniorer, og et eventuel fornyet sponsorat fra Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget vil kunne medvirke til at August Holmgren tager det sidste og afgørende skridt frem imod en karriere som seniorspiller på topplan. Helsingør Talent og Elite vil som modydelse kunne gøre brug af August Holmgren som rollemodel for unge talentfulde elever på Idrætslinjen og Helsingør Eliteidræts Akademi. Økonomi/Personaleforhold Der søges om et sponsorat på kr. til dækning af rejse- og hoteludgifter i forbindelse med August Holmgrens deltagelse i en række udenlandske tennisturneringer herunder French Open, Wimbledon og US Open.

9 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side 9 Udgiften på kr. kan finansieres via udvalgets idrætspulje. Tabel 1. Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalgets Idrætspulje i 2016 Budget Budgetteret pulje kr. HH floorball event på tværs af Øresund Stafet for livet Saldo beløb tilbage i puljen Endnu ikke godkendte ansøgninger: August Holmgren Saldo - efter godkendelse af ansøgning kr kr kr kr kr. Kommunikation/Høring Sagen afgøres i Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab og Helsingør Talent og Elite indstiller, at der ydes et tilskud på kr Beslutninger Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget den Ikke til stede: Katrine Vendelbo Dencker, Peter Poulsen Peter Poulsen (A) og Katrine Vendelbo Dencker (O) var fraværende. Sagen blev udsat. Supplerende sagsfremstilling Udvalget har bedt om en oversigt over tildelt støtte i 2014 og Oversigter eftersendes til udvalgets medlemmer. Beslutninger Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget den Ikke til stede: Katrine Vendelbo Dencker Katrine Vendelbo Dencker (O) var fraværende. Et flertal, Jens Bertram (C), Jan Ryberg (C), Betina Svinggaard (A) og Peter Poulsen (A), vedtog at give tilskud på kr. Mette Lene Jensen (V) og Morten Westergaard (C) stemte imod. Mette Lene Jensen (V) mener, at kommunen skal give tilskud til konkrete ekstraordinære begivenheder fremfor generelle tilskud til at kunne udøve sin sport specielt set i lyset af størrelsen på sidste års kommunale tilskud til August Holmgren.

10 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side Beslutningssag: ansøgning om tilskud til værtsskab af DM og Nordisk Cup i gymnastik Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/6822 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Helsingør bliver vært for DM / Nordisk Cup maj Budget DM maj 2016.pdf Indledning/Baggrund Espergærde IF Gymnastik er blevet tildelt værtsskabet for DM i Æstetisk Gymnastik og Nordisk Cup den 21. og 22. maj Begge arrangementer afholdes i Helsingørhallen. Foreningen har en del udgifter forbundet med værtsskabet og har i den forbindelse fremsendt et budget. Af budgettet fremgår det, at der forventes et underskud på værtsskabet, og der søges derfor om et tilskud på kr. til dækning af det forventede underskud. Udvalget skal beslutte, om der skal gives en underskudsgaranti. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Et levende sted for borgere og besøgende Sagsfremstilling Espergærde IF Gymnastik har gennem en årrække været med i toppen af den danske elite i Æstetisk Gymnastik, og senest i 2015 opnåede foreningen de bedste placeringer af alle foreninger i Danmark med top 3 placeringer til samtlige hold i klubben. Denne præstation var stærkt medvirkende til, at foreningen ved Sportsgalla 2015 modtog Helsingør Kommunes pris som Årets klub i ungekategorien. Foreningens præstationer har ligeledes skabt opmærksomhed udenfor kommunen, og Espergærde IF Gymnastik er på den baggrund blevet tildelt værtsskabet for DM i Æstetisk Gymnastik og Nordisk Cup i Begge mesterskaber afvikles i Helsingørhallen den 21. og 22. maj 2016 og er de største begivenheder indenfor denne del af gymnastikken i Espergærde IF Gymnastik forventer over deltagere/tilskuere begge dage, hvoraf 100 er fra udlandet og 200 fra andre landsdele i Danmark. Det forventes, at ca. 300 gæster vil overnatte på hoteller i og omkring Helsingør. Planlægning og gennemførelse af arrangementerne sker ved hjælp af over 100 frivillige fra foreningen, i alt timer. Hertil kommer udgifter i forbindelse med værtsskabet, blandt andet til opbygning/udsmykning af konkurrenceområde, leje af teknisk udstyr, forplejning af dommer, trykning af programmer og leje af Helsingør Hallen. Ifølge medsendte budget forventes de samlede udgifter at udgøre kr., og entreindtægter forventes at udgøre kr.

11 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side 11 På den baggrund søger Espergærde IF Gymnastik om et tilskud til dækning af det forventede underskud på kr. Økonomi/Personaleforhold Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalgets Idrætspulje i 2016 Budgetteret pulje HH floorball event på tværs af Øresund Stafet for livet Saldo beløb tilbage i puljen Endnu ikke godkendte ansøgninger: August Holmgren DM i Æstetisk Gymnastik og Nordisk Cup Saldo - efter godkendelse af ansøgning Budget kr kr kr kr kr kr kr. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab indstiller, at der ydes en underskudsgaranti op til kr. Beslutninger Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget den Ikke til stede: Katrine Vendelbo Dencker Katrine Vendelbo Dencker (O) var fraværende. Indstillingen godkendt.

12 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side Beslutningssag: Forslag til HH-strategi Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/5411 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget En sammanbunden stad - forslag til ny HH-strategi Indledning/Baggrund I 1995 indgik Helsingør Kommune og Helsingborgs Stad den første samarbejdsaftale. Der har siden løbende været udarbejdet rammeprogrammer for HH-samarbejdet, hvoraf den nuværende udløber med udgangen af Forslaget til den nye strategi for Helsingør-Helsingborg samarbejdet En sammanbunden stad 2035 for perioden har været forelagt Økonomiudvalget på mødet den 17. marts 2016, hvor et flertal af Økonomiudvalget, Ib Kirkegaard (O), Jens Bertram (C), Per Tærsbøl (C), Bente Borg Donkin (F), Christian Holm Donatzky (B), Henrik Møller (A), Jan Ryberg (L) og Johannes Hecht-Nielsen (V) godkendte, at HH-strategi for sendes i høring i alle fagudvalgene. Haldis Glerfoss (Ø) kunne ikke godkende indstillingen med bemærkning om, at hun ikke kan anbefale de to mål i fokusområdet Infrastruktur. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Vision 2020, vedtaget i Byrådet den 26. juni 2012 Turismestrategi og handleplan for Helsingør Kommune, vedtaget i Byrådet den 26. november 2012 Kommuneplan 2013, vedtaget i Byrådet den 27. maj 2013 Mobilitetsplan , vedtaget i Byrådet den 27. april 2015 Fælles HH-Planstrategi, vedtaget i Byrådet den 31. august 2015 Erhvervs- og Vækstpolitik for Helsingør Kommune , vedtaget i Byrådet den 31. august 2015 Kulturpolitik for Helsingør Kommune, vedtaget i Byrådet den 26. oktober 2015 Planstrategi , vedtaget i Byrådet den 25. januar 2016 Sagsfremstilling Forslaget til strategien for HH-samarbejdet En sammanbunden stad (se bilag) er igangsat af HH-samarbejdets styregruppe og udarbejdet i HH-tjenestemandsstyregruppen på baggrund af materiale og inputs fra workshops med politikere, embedsmænd og eksterne samarbejdspartnere i Strategien indeholder en vision, et overordnet mål og fem fokusområder. 1. Vision Vi skal udvikle HH-området i forhold til områdets attraktivitet og vækst i forhold til arbejdspladser, virksomhedsetableringer, uddannelse, bosætning, oplevelser og infrastruktur. Ved at tale med én stemme sikrer vi en stærk udvikling af en sammenhængende Øresundsregion. 2. Overordnet mål

13 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side 13 Det overordnede mål for HH-samarbejdet er, at antallet af personrejser mellem byerne skal øges med 1 % pr. år frem til I antal handler det om, at vi skal gå fra en årlig reduktion til en forøgelse med ca personrejser pr. år. Dette betyder, at vi i 2020 for første gang siden 2011 når over 8 millioner passagerer. 3. Fokusområder Indenfor HH-samarbejdet i perioden har styregruppen valgt fem fokusområder: Turisme- og destinationssamarbejde Arbejdsmarked Byudvikling Videregående uddannelse Infrastruktur Økonomi/Personaleforhold HH-samarbejdet har en samlet dansk/svensk pulje på kr. til projekter og strategiske indsatser. Heraf biddrager Helsingør Kommune med kr. og Helsingborgs Stad med kr. Fordeling af budgettet på 1,6 millioner danske kroner til projekter besluttes af styregruppen på efterårsmødet. Herudover har Økonomiudvalget i Helsingør afsat et budget på kr. til driftsudgifter såsom møde- og transportudgifter, konferencer og workshops, annoncering, diverse medlemsskaber i forskellige Øresundsfora og lignende. Helsingborg har et budget på kr. til afholdelse af driftsudgifter. Økonomiudvalgets samlede budget til HH-samarbejdet er i år 2016 på kr. efter seneste budgetforlig, hvor budgettet blev reduceret med kr. Organisering Styregruppe: Helsingør: Benedikte Kiær, Henrik Møller, Stine Johansen og Randi Sveistrup Helsingborg: Peter Danielsson, Ingela Andersson, Palle Lundberg og Renée Mohlkert Tjenestemandsstyregruppe: Helsingør: Stine Johansen, Randi Sveistrup, Regin Nordentoft, Morten Jepsen, Kristjan Gundsø Jensen, Susanne Arnholtz Docherty og Annette Sørensen (VisitNordsjælland) Helsingborg: Palle Lundberg, Peter Averbro, Kristina Magnusson, Angelica Nilsson, Jesper Thelander, Michael Fransson, Emma Håkansson og Renée Mohlkert Sekretariat: Christina Høegh-Guldberg (Helsingør) og Sofie Qvarfordt (Helsingborg) Kommunikation/Høring Sagen afgøres i Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Step 1 Økonomiudvalget sender forslaget i høring 17. marts Økonomiudvalget tager stilling til at sende forslaget i HH-strategien i høring hos udvalgte fagudvalg Step 2 høring i relevante fagudvalg

14 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side april Høring i Socialudvalget 7. april Høring i Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget 11. april Høring i Kultur- og Turismeudvalget (fagudvalg for turisme) 11. april Høring i Børne- og Uddannelsesudvalget 12. april Høring i Teknik, Miljø og Klimaudvalget (fagudvalg for byudvikling) 13. april Høring i Beskæftigelsesudvalget (fagudvalg for arbejdsmarked) 18. april Høring i Økonomiudvalget (fagudvalg for overordnet planlægning/infrastruktur og HH-samarbejdet) Step 3 opsamling af høringssvar 2. maj Opsamling i HH-samarbejdets tjenestemandsstyregruppe 7. juni Godkendelse i HH-samarbejdets politiske styregruppe Step 4 vedtagelse 29. august Godkendelse i Økonomiudvalget 5. september Vedtagelse i Byrådet Strategien bliver efter vedtagelsen trykt i et mindre oplag til brug for samarbejdspartnere og interessenter, samt publiceret på Helsingør Kommune og Helsingborgs Stads hjemmesider i en udskriftvenlig version. Der vil blive udarbejdet præsentationsmateriale på henholdsvis svensk, dansk og engelsk, som kan anvendes i forskellige sammenhænge. I Helsingborg vil strategien blive fremlagt for kommunfullmäktige til vedtagelse i september Indstilling Center for Erhverv, Politik og Organisation indstiller, at udvalget drøfter den foreliggende strategi for HH-samarbejdet med henblik på at komme med eventuelle bemærkninger. Beslutninger Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget den Ikke til stede: Katrine Vendelbo Dencker Katrine Vendelbo Dencker (O) var fraværende. Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget mener, at der mangler tema vedr. idræt og frivillighed i strategien for HH-samarbejdet.

15 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side Beslutningssag: Høring - Udbuds- og Indkøbspolitik Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 15/20556 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Bilag 1 Udbuds- og Indkøbspolitik Bilag 2 Retningslinjer for konkurrenceudsættelse af byggeopgaver Indledning/Baggrund Økonomiudvalget har sendt 1) Udbuds- og Indkøbspolitik samt handleplan for Helsingør Kommune og 2) Retningslinjer for konkurrenceudsættelse af byggeopgaver, valg af entrepriseform samt krav om sikkerhedsstillelse i høring. Retsgrundlag Lov nr af 15/12/2015 (Udbudsloven) og Lovbekendtgørelse nr af 7/12/2007 om indhentning af tilbud i bygge- og anlægssektoren. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har relation til Visionen for Helsingør Kommune, hvor kommunen skal være kendt som: En kommune med gode vilkår for at drive virksomhed. Sagsfremstilling Økonomiudvalget besluttede på sit møde den 17. marts 2016 at sende forslag til ny Udbudsog Indkøbspolitik samt handleplan for Helsingør Kommune i høring. I forslaget til ny Udbuds- og Indkøbspolitik sættes pejlemærkerne for arbejdet med udbud og indkøb i de kommende år. Fokus vil særligt være på 5 tværgående fokusområder: 1. Effektivisering 2. Markedsdialog 3. Brugbare aftaler i hele aftalens løbetid 4. Nytænkning og vækst 5. Samfundsansvar, bæredygtige indkøb og etiske krav Politikken indeholder på side 15 et afsnit om arbejdsklausuler. Byrådet traf på møde den 22. juni 2015 beslutning om anvendelse af arbejdsklausuler. Politikken indeholder endvidere et afsnit om partnerskabsaftaler for så vidt angår uddannelses- og praktikpladser på side 14. Byrådet traf på møde den 21. september 2015 beslutning om anvendelse af partnerskabsaftaler. Politikken indeholder herudover på side 22 et afsnit om retningslinjer for udvælgelse af håndværkere til udførelse af bygge- og anlægsopgaver i Helsingør Kommune, herunder også retningslinjer for valg mellem forskellige entrepriseformer. Økonomiudvalget anbefalede på møde den 14. september 2015 retningslinjerne, men sagen blev udsat på Byrådets møde den 28. september. Der er afholdt et antal møder med det lokale erhvervsliv, senest den 21. januar Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring

16 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side 16 Aktivitet Mødedato Høring i alle udvalg og råd (ca. 7 uger) Høringsperiode fra d Beskæftigelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Kultur- og Turismeudvalget Socialudvalget Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget Ældrerådet Handicaprådet Onsdag den kl. 17:00 Mandag den kl. 18:15 Mandag den kl. 16:00 Tirsdag den kl. 14:00 Torsdag den kl. 16:00 Tirsdag den kl. 17:00 Mandag den kl. 9:00 Fredag den kl. 8:00 Erhvervsorganisationer: Udvikling Nord Erhvervs- og Industriforeningen Detailhandelsforeningen Brev til formanden Høringsperiode fra d Økonomiudvalget Mandag den kl. 16:00 Byrådet Mandag den kl. 17:00 Økonomiudvalget behandler de indkomne høringssvar på sit møde den 23. maj 2016 og fremsender herefter materialet til godkendelse i Byrådet. Indstilling Center for Erhverv, Politik og Organisation indstiller, at Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget kommer med bemærkninger til: 1) Udbuds- og Indkøbspolitik samt handleplan for Helsingør Kommune, og 2) Retningslinjer for konkurrenceudsættelse af byggeopgaver, valg af entrepriseform samt krav om sikkerhedsstillelse. Beslutninger Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget den Ikke til stede: Katrine Vendelbo Dencker Katrine Vendelbo Dencker (O) var fraværende. Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget har ingen bemærkninger.

17 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side Orienteringssag: Åbning af skovfitness i Montebello Skov Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/18203 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Indledning/Baggrund På baggrund af de positive erfaringer med etablering og anvendelse af motionsstedet i Egebæksvang Skov, godkendte Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget den 13. maj 2015 placeringen af et nyt motionssted i Montebello Skov. Motionsstederne omtales herefter som Skovfitness. Skovfitness i Montebello Skov blev etableret i december Der er opstillet motions- og træningsredskaber samt borde og bænke, som kan benyttes frit af alle uanset alder og funktionsniveau. I denne sag orienteres Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget om den officielle åbning af Skovfitness i Montebello Skov samt efterfølgende tilbud og uddannelsesmuligheder. Retsgrundlag Sundhedsloven 119 Relation til vision og tværgående politikker Helsingør Kommunes Vision 2020 om Helsingør Kommune som et levende sted, og som er kendetegnet ved tidlig indsats. Helsingør Kommunes Sundhedspolitik Sagsfremstilling 1. Om åbningen af Skovfitness i Montebello Skov Etableringen af dette nye motions- og mødested blev markeret onsdag den 30. marts Herefter havde borgerne mulighed for at prøve kræfter med i alt seks træningsredskaber, som er egnet til både styrke-, konditions- og balancetræning for yngre og ældre. Alle var velkomne, og arrangementet var gratis. Der var fremsendt invitation til foreninger, kommunale institutioner og andre interessenter samt til de frivillige instruktører, som er tilknyttet Skovfitness i Egebæksvang Skov. Det er firmaet Sundhed og Livsmod, der har leveret redskaberne, og Birthe Kofoed, direktør for firmaet, demonstrerede, hvordan man benytter de mange forskellige redskaber på motionsstedet. Der er også udarbejdet tydelige instruktioner for de enkelte redskaber, så de kan bruges af alle. 2. Øvrig introduktion til Skovfitness Onsdag den 30. marts 2016vil der også være introduktion til redskaberne ved Skovfitness i Egebæksvang Skov. Der er desuden mulighed for at deltage i de efterfølgende gratis instruktioner, som foregår ved Skovfitness i Montebello Skov: Tirsdag den 12. april kl

18 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side 18 Tirsdag den 26. april kl Tirsdag den 17. maj kl Gratis mini-instruktøruddannelse Voksne borgere i Helsingør Kommune har mulighed for at få en gratis miniinstruktøruddannelse, hvor de får indsigt i, hvordan redskaberne i Skovfitness kan anvendes. Via teori og praksis bliver deltagerne klædt på til at vise andre borgere, hvor mange forskellige øvelser, der kan laves på hvert redskab. Uddannelsen finder sted tirsdag den 24. maj 2016 kl ved Skovfitness i Montebello Skov. 4. Skovfitness som sundhedsfremmende tiltag Skovfitness giver borgerne i Helsingør Kommune adgang til et lokalt sundheds- og trivselsfremmende tilbud i naturen. Med Skovfitness skaber Helsingør Kommune dermed rammer, der gør det lettere for borgerne at leve et sundt og aktivt liv. Med placeringen i Montebello Skov har det nye Skovfitness gode muligheder for at bidrage til øget lighed i sundhed, da eksempelvis brugere af SPUC (SocialPædagogisk UdviklingsCenter) samt borgere på plejehjem og i almene boliger i området får lettere adgang til at føre en aktiv livsstil. For at sikre høj udnyttelsesgrad og øget kendskab til faciliteterne kan Skovfitness også med fordel tænkes ind i idræts- og ældreforeningers aktiviteter, skolernes idrætsundervisning og daginstitutionernes læreplaner. Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen afgøres i Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Sundhed og Omsorg indstiller, at orientering foretages. Beslutninger Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget den Ikke til stede: Katrine Vendelbo Dencker Katrine Vendelbo Dencker (O) var fraværende. Orientering foretaget.

19 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side Orienteringssag: Kommende sager Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/1658 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Indledning/Baggrund Emne Møde Udvalgsbesøg til/fra Helsingborg 2. kvartal 2016 Børne- og ungdomsorganisationernes Fællesråd Rideklubberne Folkeoplysningens Samråd Opløsning af Fonden Helsingør Eliteidrætsakademi En generel idrætspolitisk drøftelse, bl.a. i forhold til foreningslivet i kommunen halvdagstemadrøftelse Frivillighed halvdagstemadrøftelser Ikke fastlagt Ikke fastlagt Ikke fastlagt Ikke fastlagt Ikke fastlagt Ikke fastlagt Drøftelse af status som Team Danmark Kommune 1. kvartal 2017 Kommende samarbejde og forventninger til Idrætsrådet m.v. Ikke fastlagt Beslutninger Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget den Ikke til stede: Katrine Vendelbo Dencker Katrine Vendelbo Dencker (O) var fraværende. Sag om omklædningsfaciliteter i den nye idrætsby i Espergærde kommer på udvalgets møde den 10. maj 2016.

20 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side Meddelelser/eventuelt Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 15/27465 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Sagsfremstilling Centeret gennemgår program for Studieturen Beslutninger Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget den Ikke til stede: Katrine Vendelbo Dencker Katrine Vendelbo Dencker (O) var fraværende. Studietur til Sverige og Norge Administrationen orienterede om programmet for studieturen.

21 Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato Side 21 Bilagsliste 2. Beslutningssag: Idrætsrådets formål og funktion 1. Mail Struktur og brugerinddragelse - Folkeoplysning.pdf - Struktur og brugerinddragelse - Folkeoplysning.pdf (98045/16) 2. Delegationsplan - Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget.DOCX (97926/16) 3. IR møder sags oversigt m.beslutninger.docx (4203/16) 3. Beslutningssag: Forslag til Frivillighedspolitik 1. Frivilligmidler docx (29059/16) 2. Frivillighedspolitik - godkendt i DIR og KCL feb 16 (38548/16) 3. Frivillighedspolitik- forslag Handlingsplan (38740/16) 4. Beslutningssag - Ansøgning om sponsorat til August Holmgren 1. August ansøgning til Helsingør Kommune januar 2016 (52126/16) 5. Beslutningssag: ansøgning om tilskud til værtsskab af DM og Nordisk Cup i gymnastik 1. (Lukket bilag) 6. Beslutningssag: Forslag til HH-strategi En sammanbunden stad - forslag til ny HH-strategi (59059/16) 7. Beslutningssag: Høring - Udbuds- og Indkøbspolitik 1. Bilag 1 Udbuds- og Indkøbspolitik (95289/16) 2. Bilag 2 Retningslinjer for konkurrenceudsættelse af byggeopgaver (95292/16)

22 Bilag: 2.1. Mail Struktur og brugerinddragelse - Folkeoplysning.pdf - Struktu r og brugerinddragelse - Folkeoplysning.pdf Udvalg: Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato: 07. april Kl. 16:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 98045/16

23 Struktur og brugerinddragelse indenfor folkeoplysningsområdet Sundheds, Idræts og Fritidsudvalget 11 møder årligt Betjenes af Centeret Idræts og Fritidsforum (IFF) 2 4 møder årligt Betjenes af Centeret Idrætsrådet (IR) 4 6 møder årligt Betjenes af Centeret 2 repræsentanter i IFF Aftenskolernes Samråd 1 årligt møde med Centeret Eget sekretariat 1 repræsentant i IFF Spejdernes Fællesråd 1 årligt møde med Centeret Eget sekretariat 1 repræsentant i IFF Øvrige foreninger Ingen råd/sekretariat 1 repræsentant i IFF Eliteudvalget 8 10 møder årligt Betjenes af HTE 4 repræsentanter i IR Helsingør Sports Union Ingen møder med centeret Eget sekretariat 4 repræsentanter i IR

24 Bilag: 2.2. Delegationsplan - Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget.DOCX Udvalg: Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato: 07. april Kl. 16:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 97926/16 Fusion ID: Bilag Delegationsplan - Sundheds-, Idræts- o g Fritidsudvalget.DOCX kunne desværre ikke findes.

25 Bilag: 2.3. IR møder sags oversigt m.beslutninger.docx Udvalg: Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato: 07. april Kl. 16:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 4203/16

26 Torsdag den 20. marts Præsentation foretaget med udgangspunkt i rådets formål. Rådet skal rådgive det til enhver tid siddende fagudvalg i idrætspolitiske spørgsmål samt fremme synspunkter mellem idrætsforeninger og fagudvalg om lokalpolitiske spørgsmål, der vedrører bredde- og eliteidræt. Rådet skal endvidere styrke samarbejdet mellem breddeidræt og eliteidræt samt fremme indsatser og initiativer indenfor idrætsområdet jf. Helsingør Kommunes Idræts- og Fritidspolitik. 2. Konstituering af Idrætsråd Frank Jensen, Helsingør Sports Union valgt som formand for en 2-årig periode. Finn Moseholm, FC Helsingør valgt som næstformand for en 2-årig periode. 3. Udpegning af Idrætsrådets repræsentanter til Idræts- og Fritidsforum Frank Jensen og Michael Malmquist blev udpeget til Idræts- og Fritidsforum. Kitt Montell blev udpeget som suppleant. 4. Skolereform og foreningsliv Center for Kultur, Idræt og Byudvikling præsenterede et oplæg baseret på de overordnede rammer i skolereformen samt eksempler på mulige samarbejdsformer mellem skole og foreningsliv. Idrætsrådet ser store muligheder i kommende samarbejde som både kan fungere som rekrutteringsgrundlag for nye medlemmer, inspirere unge til træner- og lederjob i foreningerne mv. Udvalget anbefaler, at foreningslivet orienteres om mulighederne for samarbejdet med lokale skoler og at eksisterende samarbejdsformer mellem skole og foreningsliv synliggøres. Der blev ligeledes udtrykt ønske om, at de lokale foreningsliv på sigt bliver repræsenteret i skolebestyrelserne.

27 Idrætsrådet påpegede, at et frugtbart samarbejde mellem skole og foreningsliv kræver de landsdækkende idrætsforbunds aktive deltagelse i den videre proces. 5. Orientering om Helsingør Talent og Elite Idrætsrådet fandt det positivt, at særligt Helsingør Elite Idrætsakademi rummer talentudvikling for andre idrætsgrene end fodbold, håndbold, tennis, svømning og atletik og kan kun støtte ønsket om en udvidelse af idrætslinjen til et spor to. 6. Retningslinjer for talentpulje Eliteidrætskoordinator Allan Jørgensen udarbejder på baggrund af Idrætsrådet kommentarer forslag til retningslinjer for tildeling af støtte fra talentpuljen. Forslaget udsendes til Idrætsrådets medlemmer til kommentering, inden endelig godkendelse i Sundhed, Idræt, og Fritidsudvalget. 7. Fordeling af materialetilskud 2014 Fordelingen godkendt. Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb behandles i 2. fordelingsrunde. Forinden drøftes Helsingør Sports Unions oprindelige retningslinjer for fordeling af materialetilskud med henblik på, at præcisere puljens støtteformål.

28 Mandag den 5. maj Nordsjælland Håndbold samarbejdsaftale Idrætsrådet har i mødet den 5. maj drøftet Nordsjælland Håndbolds udkast til samarbejdsaftale med Helsingør Kommune, og har i den forbindelse følgende betragtninger: At Nordsjælland Håndbold som et minimum bør udarbejde en strategiplan, med såvel sportslige som økonomiske mål, der rækker minimum 4-6 år frem, inden endelig stillingtagen til indgåelse af aftale. At det bør tydeliggøres om hvorvidt aftalen indgås med markedsføring for øje eller om der også skal indarbejdes konkrete samarbejdstiltag omkring talent- og klubsamarbejde i aftalen. Endvidere anbefaler Idrætsrådet, at Sundhed, Idræt og Fritidsudvalget bør overveje at indkalde Helsingør Håndboldklub til udvalgsmødet den 15. maj med henblik på en afklaring af klubbens egne sportslige mål. 2. Implementering af værdisæt for talentudvikling Eliteidrætskoordinator Allan Jørgensen orienterede om processen for indarbejdelse af værdisæt i den lokale talentudvikling. 3. Orientering om budgetproces på idræts- og fritidsområdet Center for Kultur, Idræt og Byudvikling orienterede om budget 2014 samt de indarbejdede besparelser på idræts og fritidsområdet. Endvidere blev Idrætsrådet orienteret om budgetprocessen for og Idrætsrådet vil jævnfør Folkeoplysningsloven blive hørt om budgettet i rådets juni møde. 4. Eventuelt Frank Jensen orienterede om dialogmøde med foreningslivet omkring den ny skolereform. Dialogmødet afholdes den 10. juni kl på Snekkersten Skole afd. Smakkevej.

29 Torsdag den 25. september Elitestøttekoncept - Helsingør Talent og Elite Indstillingerne 1 & 3 godkendt. Idrætsrådet besluttede, at anbefale ansøgningsprocedure I, hvor der opereres med to ansøgningsskemaer. Et til klubber der i forvejen arbejder tæt sammen med Helsingør Talent og Elite i forbindelse med Idrætslinjen og Helsingør Eliteidræts Akademi og et til øvrige klubber. Idrætsrådet ønsker at målrette information om talentpuljen til lokale idrætsforeninger. Idrætsrådet anbefaler en ansøgningsfrist pr. 1. november 2014 med henblik på fordeling af restpuljen. Idrætsrådet anbefaler endvidere at uforbrugte midler overføres til næste års pulje. Idrætsrådet ønsker at der oprettes en lignende talentpulje til de fem satsningsidrætter (fodbold, håndbold, atletik, svømning, tennis). 2. Orientering om retningslinjer for materialetilskudspuljen Sagen drøftet. Retningslinjerne udsendes til klubberne i forbindelse med ansøgningsskema til materialetilskud. 3. Tilskudsordning for idræts- og fritidsområdet orientering Orientering foretaget. 4. Der blev tilføjet et punkt til dagsordenen vedr. høring omkring budget Støtte til Nordsjælland Håndbold - Helsingør Kommune har indgået samarbejdsaftale med Nordsjælland Håndbold for sæsonen Budget Center for Kultur, Idræt og Byudvikling orienterer om budgetforslagene på budgetområde 411 Idræt og Fritid. Byrådets 2. behandling af budget finder sted 5. oktober 2014.

30 Sport Events Helsingør Kommune oplever en stigende interesse for at afvikle større Sports Event i og omkring Helsingør. Der orienteres om forventede begivenheder. Sportsgalla Center for Kultur, Idræt og Byudvikling orienterer om planlægningen af Sportsgalla 2014, der afvikles den 31. januar Ny Idrætshal ved Helsingør Gymnasium - Gennemgang af regler samt muligheder for foreningers brug af ny hal ved Helsingør Gymnasium. Skolereform Fremtidens Folkeskole - Status på arbejdet med inddragelse af det lokale foreningsliv i folkeskolen. Dialogmøde med Sundhed, Idræt og Fritidsudvalget - Der er p.t. ikke fastsat mødedato for dialogmøde med fagudvalget. Emner til dialogmøde drøftes. Orientering foretaget. Vedrørende dialogmøde med Sundhed, Idræt og Fritidsudvalget ønsker Idrætsrådet at drøfte emner til den kommende perspektivplan for idræt og fritidsfaciliteter.

31 Torsdag den 27. november 2014 Formanden ønskede fremadrettet et mere udførligt referat og ikke et traditionelt beslutningsreferat. Væsentlige bemærkninger og anbefalinger skal udover beslutninger fremgå af referatet. 1. Orientering / Meddelelser Orientering foretaget. Skolereform Status - Ny hjemmeside vedr. Den åbne skole (samarbejde mellem skole og foreninger, lokalt erhvervsliv m.v.) blev introduceret. Frank Jensen oplyste i øvrigt, at skolebestyrelser nu kan suppleres med foreningsrepræsentanter og erhvervsdrivende. Fitdeal Helsingør - Ny hjemmeside/markedsføringsportal vedr. FIT DEAL Helsingør blev præsenteret. Idrætsrådet anbefaler, at sociale medier, som facebook benyttes til at sprede kendskabet til FIT Deal Helsingør. Priser på FIT Deal aktiviteter drøftet. Priser kan variere alt efter aktivitetens art og omfang. Sportsgalla Kort status på Sportsgalla 2014 blev forelagt. Idrætsrådet henstiller til, at kommunen i forbindelse med næste års arrangement (i 2016) tager højde for andre større begivenheder, som f.eks. DR s Sportsshow, således der ikke sker sammenfald i arrangementsdatoen. Frank Jensen og Piet Petersen repræsenterer Idrætsrådet i kommunens priskomité. Materialetilskud Der er afregnet bevillinger for ca Foreninger, der endnu ikke har fremsendt dokumentation for bevilget tilskud rykkes. Restpulje anbefales overført til næste års pulje og indgår i det nye års ansøgningsrunde. Ansøgninger, der i år ikke var fremsendt rettidigt indgår i næste års pulje. Nyt fra Helsingør Kommunes Idrætsanlæg - Hans Henrik orienterede om klimaforbedrende foranstaltninger i de kommunale haller samt udfordringer i Helsingør Svømmehal med hæve/sænke bund. Der er nedsat en brugergruppe på Snekkersten Idrætscenter i forbindelse med anlæggelse af ny kunstgræsbane. Der afholdes stor svensk turneringskamp i Floorball i Helsingørhallen den 7. marts Kampen er arrangeret i samarbejde med Helsingør Floorball Team og er et led

32 i et reklamefremstød for floorball sporten i DK. Der forventes alene tilskuere fra Sverige. Fælles Drift selvejende haller - Peter Poulsen orienterede kort om kommunens undersøgelse vedr. de selvejende hallers mulighed for at overgå til kommunal drift. Undersøgelsen viste, at en kommunalisering p.t. ikke er aktuel, men muligheden fortsat vil være til stede. 2. Talentpulje - retningslinjen m. SIF s ændringer Orientering foretaget. Idrætsrådet bemærkede, at der er en mindre uoverensstemmelse i retningslinjerne, da det ikke fremgår, at idrætsudøvere bosiddende i kommunen, men ikke tilknyttet en forening hjemmehørende i kommunen, skal søge via sin forening. Dette tilrettes og fremtidige ansøgninger fra udøvere anbefales at søge via deres forening. 3. Eliteansøgning Sebastian Fleischer, træningsophold i Rio samt World cup i Miami Ansøgningen drøftet. Idrætsrådet efterlyste oplysninger om hvorvidt ansøger er støttet af Team DK og om der til træningsopholdet er andre indtægter i form af sponsorater, egenfinansiering m.v. Rådet efterlyste ligeledes en egentlig plan for træningen frem mod OL Idrætsrådet ønsker, at ansøger kontaktes for at indhente ovennævnte oplysninger og samtidig - med reference til retningslinjerne anbefales det, at ansøgning sker gennem Ålsgårde Surf og Sejlklub. Idrætsrådets eliteudvalg vil herefter hurtigst muligt behandle ansøgningen. Kitt Montell gjorde i øvrigt opmærksom på, at Espergærde IF Gymnastik havde fremsendt ansøgning om støtte fra Talentpuljen inden for tidsfristen, men savnede ansøgningen i dagsordenen. Ansøgningen er genfremsendt og behandles i eliteudvalget i december. Det bemærkes, at det fortsat er muligt at søge puljen, idet eliteidrætsudvalget vil træde sammen i december og behandle indkomne ansøgninger. 4. Idrætsrådet opgaver og mødevirksomhed drøftelse Idrætsrådet drøftede rådets fremtidige opgaver og mødeform. Der er bred enighed om, at rådet er et rådgivende organ for det politiske udvalg med samme status som eksempelvis Handicaprådet. Det i den forbindelse vigtigt, at rådets

33 møder tilrettelægges, således at rådet kan agere visionært og proaktivt i forhold til den politiske beslutningsproces. I dag opleves rådets arbejde mere bagudrettet i form af høring, udtalelser m.v. Center for Kultur, Idræt og Byudvikling udarbejder mødeplan for 2015, som udsendes i løbet af december. Det blev foreslået, at der i forhold til det politiske udvalgs møder, blev udarbejdet et årshjul, så rådets arbejde bedre kunne tilrettelægges. Det blev ligeledes anbefalet, at mødeformen blev fordelt med 70 % til temadrøftelse og 30 % til sagsbehandling. Ligeledes blev en temadag foreslået med ekstern inspiration. Der blev udtrykt behov for, at udviklingen af elite- og talentarbejdet bør ske i et eliteudvalg med tilknytning til Idrætsrådet. Der blev nedsat et eliteudvalg, hvor Idrætsrådets repræsentanter fra eliteklubber m.v. er faste medlemmer. Repræsentanter fra øvrige satsningsidrætter inviteres til eliteudvalgets møder, som jf. vedtægterne ledes af Eliteidrætskoordinator Allan Jørgensen. Møderne skal afholdes oftere, da det daglige samarbejde mellem Helsingør Talent og Elite (Idrætslinjen og HEA) og klubberne skal styrkes og koordineres.

34 Tirsdag den 24. februar Orienteringspunkter Orientering fra Eliteudvalgets møde d. 20. januar 2015 Fitdeal Sportsgalla indtryk og evaluering ad a) Elitekoordinator Allan Jørgensen orienterede om eliteudvalgets hidtidige arbejde. ad b) Områdeleder Jesper Lyngsøe orienterede om status på Fitdeal-projektet og kunne meddele, at information om Fitdeals muligheder for foreninger og borgere vil blive intensiveret frem Idrætsrådet mod sommerferien. ad c) Idrætsrådets deltagere udtrykte tilfredshed med arrangementet og havde følgende bemærkninger: - At scenen bør forhøjes - At priser til lønnede trænere bør drøftes - At beløbsstørrelser på de uddelte prise bør ensrettes - At samtlige medlemmer af byrådet bør inviteres - At der bør skelsnes mellem indstillede og nominerede kandidater 2. Foreningslivet og Den Åbne Skole Status Områdeleder Jesper Lyngsøe supplerede sagsfremstillingen med oplysninger om, at projekt Den åbne skole i Helsingør Kommune er langt fremme i forhold til andre kommuner med samarbejdet mellem skoler og foreningsliv. Dette har medført, at Helsingør Kommune og Hillerød Kommune er blevet udvalgt af Danmarks Idræts Forbund som rollemodelkommuner og forventes at indgå i en samarbejdsaftale i løbet af foråret. Samarbejdsaftalen har samme status som Team Danmark aftalen i form af branding. Idrætsrådet efterlyste status på den opstartspulje som kommunen har oprettet i Center for Kultur, Idræt og Byudvikling kan i den forbindelse oplyse, at der i skoleåret 2014/2015 er afsat op til kr Indgåelse af nye samarbejder mellem foreninger og skoler kan stadig indgås med økonomisk støtte. Foreninger og skoler kan kontakt projektleder Lasse Rye Rasmussen i Center for Kultur, Idræt og Byudvikling for mere information.

35 Formand Frank Jensen gjorde opmærksom på, at der på den åbne skoles hjemmeside er mange gratis tilbud fra kommunale institutioner. Det skaber et dilemma i forhold til foreningernes tilbud, der som udgangspunkt skal have dækket diverse omkostninger i forbindelse med samarbejder. Formanden er bekymret for, at skolerne vælger de kommunale institutioners tilbud, frem for foreningernes tilbud. Michael Malmquist orienterede om Fredensborg Kommunes samarbejde med den lokale voksenundervisning. 3. Fordeling af materialetilskud 2015 Centerets forslag til fordeling af materialetilskud godkendt. Idrætsrådet besluttede, at foreninger med ansøgninger over kr fremadrettet kan indkaldes til Idrætsrådets møde med henblik på redegørelse for og kvalificering af ansøgningen. 4. Idékatalog - fremtidens idræts- og fritidsfaciliteter Idrætsrådet drøftede 1. udgave af idekataloget og havde følgende bemærkninger: At der bør udarbejdes forudsætninger for foreningers ansøgninger om nye idrætsfaciliteter. At idekataloget bør tænkes sammen med målsætningerne i Idræts- og Fritidspolitikken. Idrætsrådet udtrykte bekymring for, at både annoncering og masseudsendelse til kommunens foreninger, om indhentning af ønsker til nye idrætsfaciliteter, vil skabe urealistiske forventninger til fremtidige anlægsprojekter. Idrætsrådet ønskede selv at prioriterer idrættens ønsker til fremtidige idrætsfaciliteter og fremsende dem til udvalget med anbefaling. 5. Idræts- og fritidspolitik Idrætsrådet ønsker at der henvises til de understøttende aftaler, som eksempelvis Team Danmark-aftalen i selve Idræts- og Fritidspolitikken. Endvidere ønsker Idrætsrådet, at DIF og DGI s visionsmål bør indarbejdes i en fremtidig Idræts- og Fritidspolitik. 6. Arena Spartacus Det er Idrætsrådets vurdering, at det fremlagte projekt primært er et integrationsprojekt og bør finansieres af integrationsmidler. Idrætsrådet skal dog gøre opmærksom på, at et eventuelt samarbejde omkring Arena

Referat Idrætsrådet. Mødedato: Mandag den 05. maj 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger:

Referat Idrætsrådet. Mødedato: Mandag den 05. maj 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Referat : Mandag den 05. maj 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Medlemmer: Hans Henrik Schmidt (Helsingør Idrætsanlæg) Jesper Hviid (Helsingør Golf

Læs mere

Referat Idrætsrådet. Deltagere: Fraværende:

Referat Idrætsrådet. Deltagere: Fraværende: Referat : Torsdag den 27. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:25 Mødested: Helsingør Hallen, Gl. Hellebækvej 63-65, 3000 Hels Bemærkninger: Medlemmer: Hans Henrik Schmidt (Helsingør

Læs mere

Torsdag den 20. marts 2014

Torsdag den 20. marts 2014 Torsdag den 20. marts 2014 1. Præsentation foretaget med udgangspunkt i rådets formål. Rådet skal rådgive det til enhver tid siddende fagudvalg i idrætspolitiske spørgsmål samt fremme synspunkter mellem

Læs mere

Helsingør Hallen Mødet afholdes i Helsingør Idrætspark, Bestyrelseslokalet, Gl. Hellebæk Vej 63-65

Helsingør Hallen Mødet afholdes i Helsingør Idrætspark, Bestyrelseslokalet, Gl. Hellebæk Vej 63-65 Referat : Mandag den 20. april 2015 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Bemærkninger: Helsingør Hallen Mødet afholdes i Helsingør Idrætspark, Bestyrelseslokalet, Gl. Hellebæk Vej

Læs mere

Referat Forenings- og Fritidsudvalget

Referat Forenings- og Fritidsudvalget Referat : Torsdag den 05. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Medlemmer: Anders Glargaard (Undervisningsområdet) Karsten Bernstein (Undervisningsområdet)

Læs mere

Referat Idrætsrådet. Deltagere: Fraværende:

Referat Idrætsrådet. Deltagere: Fraværende: Referat Idrætsrådet : Torsdag den 27. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:25 Mødested: Helsingør Hallen, Gl. Hellebækvej 63-65, 3000 Hels Bemærkninger: Medlemmer: Hans Henrik Schmidt

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet

Referat for ekstraordinært møde Byrådet Referat for ekstraordinært møde Byrådet : Mandag den 04. december 2017 Mødetidspunkt: Kl. 16:50 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Byrådssalen, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Betina

Læs mere

Torsdag den 19. november 2015 Idrætsrådet

Torsdag den 19. november 2015 Idrætsrådet Torsdag den 19. november 2015 : Torsdag den 19. november 2015 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Bemærkninger: Stengade 72 - Til gården Møde fra 17.00-18.30 i Stengade 72, herefter

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet

Referat for ekstraordinært møde Byrådet Referat for ekstraordinært møde : Mandag den 04. januar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Mødested: Byrådssalen, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Betina Svinggaard (A) Duygu A. Ngotho

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden Integrationsrådet : Torsdag den 28. april 2016 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Snekkersten Idrætsanlæg, mødelokale Bemærkninger: OBS: Mødet holdes i Snekkersten Idrætscenter, Agnetevej 1 Medlemmer:

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet 2014-2017

Referat for ekstraordinært møde Byrådet 2014-2017 Referat for ekstraordinært møde : Onsdag den 13. august 2014 Mødetidspunkt: Kl. 18:30 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Betina Svinggaard (A) Duygu A. Ngotho

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat for ekstraordinært møde Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat for ekstraordinært møde Sundheds-, Idræts- og : Mandag den 05. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:15 Sluttidspunkt: Kl. 16:40 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens

Læs mere

Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen)

Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen) Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen) Mødedato: Mandag den 31. marts 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Pyramiden, Prøvestenen, Birkedalsvej 27 Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget 2014-2017 : Torsdag den 07. august 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget : Mandag den 23. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 20:35 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær

Læs mere

Referat Handicaprådet

Referat Handicaprådet Referat : Mandag den 27. januar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:15 Sluttidspunkt: Kl. 11:15 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Per Christensen (A) Morten Westergaard (C) Henrik Møller (A)

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget

Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget : Mandag den 14. december 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Blå Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Allan

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden Integrationsrådet : Tirsdag den 01. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Azubuike Ukumadu (Direkte valgt) Carol Pimer

Læs mere

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Sundheds-, Idræts- og : Torsdag den 07. januar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens Bertram (C) Betina Svinggaard

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Mødedato: Onsdag den 13. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens Bertram

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Sundheds-, Idræts- og : Torsdag den 16. januar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:20 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens Bertram (C) Betina Svinggaard

Læs mere

Referat Forenings- og Fritidsudvalget

Referat Forenings- og Fritidsudvalget Referat Forenings- og Fritidsudvalget Mødedato: Torsdag den 05. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Medlemmer: Anders Glargaard (Undervisningsområdet)

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget : Mandag den 23. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 20:35 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær

Læs mere

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Sundheds-, Idræts- og : Onsdag den 04. november 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens Bertram (C) Betina Svinggaard

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Sundheds-, Idræts- og : Onsdag den 13. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens Bertram (C) Betina Svinggaard

Læs mere

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Sundheds-, Idræts- og : Torsdag den 10. november 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens Bertram (C) Betina Svinggaard

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Dagsorden Dato 29. august 2018 Mødetidspunkt 16:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 2, Vordingborg Rådhus Valdemarsgade 43 Vordingborg Pia Westergaard (formand), Birthe Helth, Lene

Læs mere

Referat Idrætsrådet. Mødedato: Tirsdag den 24. februar 2015 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Mødested: - Bemærkninger:

Referat Idrætsrådet. Mødedato: Tirsdag den 24. februar 2015 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Mødested: - Bemærkninger: Referat Idrætsrådet : Tirsdag den 24. februar 2015 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Mødested: - Bemærkninger: Medlemmer: Hans Henrik Schmidt (Helsingør Idrætsanlæg) Jesper Hviid (Helsingør

Læs mere

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Sundheds-, Idræts- og : Torsdag den 13. oktober 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens Bertram (C) Betina Svinggaard

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Referat Dato 24. februar 2015 Mødetidspunkt 17:30-19:30 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 4, Præstø (Glasburet) Østerbro 2, Præstø Pia Westergaard (formand), Kim Errebo (næstformand),

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 12-12-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 12-12-2018 17:00 1 (Åben) Udviklingspuljen

Læs mere

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4)

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4) Referat Udvalg for Tryghed og : Fredag den 20. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Helsingør Gymnasium Mødet holdes på Helsingør Gymnasium - gå

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd. Forslag til ændringer med rød. dateret den 17. april 2015

Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd. Forslag til ændringer med rød. dateret den 17. april 2015 Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd Gældende vedtægt v dateret den 17. april 2015 1. Hjemsted Med henblik på at udmønte Roskilde Kommunes Eliteidrætspolitik og med en hensigt

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8,

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8, VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE Forslag til ændringer Version 8, 11.10.2018 I disse ændringsforslag er der taget højde for, at medlemmer ikke kan vælges direkte til udvalget, men

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Vedtægter Elite- og Talentråd

Vedtægter Elite- og Talentråd Eliteidrætssekretariatet Kultur og Idræt Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk/elitekommune 1. december 2014 Sagsnr. 97162

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Dagsorden Marienlyst Slot, 17, stk. 4

Dagsorden Marienlyst Slot, 17, stk. 4 Dagsorden : Fredag den 30. juni 2017 Mødetidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Stengade 72, Til gaden Bemærkninger: Medlemmer: Michael Mathiesen (C) Henrik Møller (A) Michael Brostrøm (Formand for Marienlyst

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune » Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune Baggrund Kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune godkendte den 19. december 2013 en revideret idrætspolitik. Idrætspolitikken præciserer hvilke fokusområder

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Introduktion Folketinget vedtog den 1. juni 2011 en række ændringer af folkeoplysningsloven. Et centralt punkt i den reviderede lov er, at alle kommuner

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

Folkeoplysningsstrategi

Folkeoplysningsstrategi Kultur og Fritid Folkeoplysningsstrategi 2013-2017 Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 18.14.00-P22-2-11 Ref.: Maria Grønhøj Bisgaard

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden : Tirsdag den 31. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Stengade 72, Til gården Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Tawfik J. Tawfik (Direkte valgt - formand) Carol Pimer Krogstrup (Direkte

Læs mere

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4)

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4) Referat Udvalg for Tryghed og : Fredag den 21. august 2015 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Abildtræet Bemærkninger: Mødested: Fritidsklubben Abiltræet, Abildgaardsvej 45C Medlemmer:

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Åben Referat Dato: Mandag den 8. januar 2018 Tidspunkt: 15:30 Sted: Seglet Hillerød Kommune Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed / 08-01-2018 Sagsoversigt: 1. Valg

Læs mere

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 6. november Mødetidspunkt: 18:00

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 6. november Mødetidspunkt: 18:00 Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden : Tirsdag den 01. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Azubuike Ukumadu (Direkte valgt) Carol Pimer Krogstrup (Direkte

Læs mere

Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete Raaschou, Per Schrader og Svend Aage Sørensen.

Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete Raaschou, Per Schrader og Svend Aage Sørensen. DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: Onsdag den 13. april 2016 kl. 10-14 Sted: Rådhuset (afventer lokale) Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete

Læs mere

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Dato 23. september 2013 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 17:40 Sted Gåsetårnskolen, Iselinge afdeling Chr. Richardtsvej 33, Vordingborg Medlemmer Birthe Helth,

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 4. marts 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer:

Læs mere

Udkast - Procesplan udarbejdelse af Frivilligpolitik

Udkast - Procesplan udarbejdelse af Frivilligpolitik Revideret Frivilligpolitik Der er i 1. kvartal 2013 igangsat en proces for at sikre en revidering af frivilligpolitikken i Rebild Kommune. Den reviderede politik skal blive den overordnede holdnings- og

Læs mere

Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet.

Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet. Analyse af fremtidig organisering af Folkeoplysningsområdet. Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet.

Læs mere

Referat Børne- og Uddannelsesudvalget

Referat Børne- og Uddannelsesudvalget Referat Børne- og Uddannelsesudvalget Mødedato: Mandag den 11. april 2016 Mødetidspunkt: Kl. 18:15 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Christian Holm

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 25. marts 2014 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Sonja Fladstrand, Annette Eriksen, Karin Gudbergsen,

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Guldborgsund Kommune Kultur- og fritidsafdelingen Parkvej 37 4800 Nykøbing F. Indhold Introduktion side 3 Vision side 4 Målsætninger side

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Uddannelsesudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Uddannelsesudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Uddannelsesudvalget : Mandag den 09. oktober 2017 Mødetidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune » Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune Baggrund Kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune godkendte den 19. december 2013 en revideret idrætspolitik. Idrætspolitikken præciserer hvilke fokusområder

Læs mere

NOTAT. Høringssvar til Eliteidrætspolitikken

NOTAT. Høringssvar til Eliteidrætspolitikken Høringssvar til Eliteidrætspolitikken Kommunalbestyrelsen godkendte 28. februar 2017 at sende udkast til kommunens nye eliteidrætspolitik i høring. Høringsperioden udløb 1. maj og der er indkommet i alt

Læs mere

Fritidsrådet den 30. april 2014 kl til i Terndrup. Fritidsrådets dialogmøde med KFU den 6. maj 2014 kl til 17.

Fritidsrådet den 30. april 2014 kl til i Terndrup. Fritidsrådets dialogmøde med KFU den 6. maj 2014 kl til 17. Referat Center Kultur og Fritid Journalnr: 18.15.30-A08-7542-12 Ref.: Louise Gammelholm Poulsen Dato: 26-05-2014 Referater fra: Fritidsrådet den 30. april 2014 kl. 17.00 til 19.00 i Terndrup Fritidsrådets

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne Side 1 af 6 Idrætsrådet Referat 23.02.2015 i Karlslunde-Hallerne 19.30-21.30 (Forplejning 18.30-19.30) Medlemmer: Knud Høyer, formand Ole Nielsen, næstformand Jørgen Nielsen Peter Roslev Sven Edelmann

Læs mere

Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71

Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: et Mødedato: tirsdag den 12-04-2011 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71 Medlemmer Arner Frederiksen (Ældresagen) Lis Andersen (Hyldegården

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale

Læs mere

Styrket kvalitet og organisering på dagtilbudsområdet

Styrket kvalitet og organisering på dagtilbudsområdet Oversigt over er og afstemninger i sagen - Styrket kvalitet og organisering på dagtilbudsområdet fra følgende møder: Uddannelsesudvalget den 2.6.2014 Økonomiudvalget den 16.6.2014 Byrådet den 24.6.2014

Læs mere

Kultur-og Fritidsudvalget

Kultur-og Fritidsudvalget Referat Mødedato: Tirsdag den 7. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.11/rådhuset Per Møller Jensen, Gudrun Bjerregaard, Anders Bertel, Mads Panny,

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 02-02-2015 18:00 Mødeafholdelse på Skolens kontor, Munkegårdsskolen, Vangedevej 178, 2870 Dyssegård Indholdsfortegnelse Børne-

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 11. december 2014 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Betina Stick i stedet er Poul Poulsen indkaldt. Fraværende Marlene Rye Andersen. Afbud fra formanden

Læs mere

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslag til revision af Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslaget er udarbejdet af Bornholms Idrætsråd 20-01-2013 1 Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune Det er Bornholms Regionskommunes

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1.

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1. Team Danmark og [X-]Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i [X-]Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. maj 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Sundhedsudvalget. Torsdag 01.11.2012 kl. 18:00. Referat fra ordinært møde Louiselund. Følgende sager behandles på mødet

Sundhedsudvalget. Torsdag 01.11.2012 kl. 18:00. Referat fra ordinært møde Louiselund. Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Louiselund Torsdag 01.11.2012 kl. 18:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Forebyggelsespakker: Opsamling på workshop d. 1. november 2012 3

Læs mere

1. Organisation. Elitekoordinatoren er medlem af Team Danmarks elitekoordinator-netværk og deltager i de regelmæssige

1. Organisation. Elitekoordinatoren er medlem af Team Danmarks elitekoordinator-netværk og deltager i de regelmæssige Team Danmark og Svendborg Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Svendborg Kommune. Parterne som

Læs mere

De store internationale idrætsbegivenheder skal markedsføre Danmark i udlandet samt placere Danmark på idrættens verdenskort.

De store internationale idrætsbegivenheder skal markedsføre Danmark i udlandet samt placere Danmark på idrættens verdenskort. NOTAT Kommissorium og vedtægter for Sport Event Denmark gældende for 2014 2. december 2013 Kommissorium Det fremgår af regeringsgrundlaget fra oktober 2011, at det er vigtigt at fortsætte indsatsen for

Læs mere

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur Folkeoplysningspolitik 2012-2016 Center for Børn & Kultur 1 Indhold Formål...3 Borgernes deltagelse i foreningsaktiviteter...4 Rammer for foreningsarbejdet...6 Samspil mellem foreninger og selvorganiserede

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014 Referat torsdag den 21. august 2014 Kl. 18:00 i TOKE Lejre KFUM Spejderne,Klostergårdsvej 66,Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Besøg hos TOKE Lejre KFUM Spejderne...

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 21. juni 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse 1 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Elite- og Talentrådet. NOTAT: Forslag til kriterier vedr. nye elitesportsaftaler

Elite- og Talentrådet. NOTAT: Forslag til kriterier vedr. nye elitesportsaftaler Elite- og Talentrådet Kultur og Idræt Sagsnr. 287023 Brevid. 2673786 Ref. LODI Dir. tlf. lottedi@roskilde.dk NOTAT: Forslag til kriterier vedr. nye elitesportsaftaler 01.december 2017 Roskilde Kommunes

Læs mere

FRITIDSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012

FRITIDSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012 FRITIDSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012 HILLERØD KOMMUNE 1 Fritidspolitik (Folkeoplysningspolitik) Fritidspolitikken er blevet til gennem en sammenskrivning af den tidligere Folkeoplysningspolitik

Læs mere

Talent- og Eliteidrætspolitik

Talent- og Eliteidrætspolitik Talent- og Eliteidrætspolitik Baggrund og formål Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget besluttede mødet den 2. december 2014 at igangsætte arbejdet med at formulere en politik indenfor talent- og eliteidræt,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget 2018-2021 Dagsorden 4. september 2018 kl. 17:00 Rådhuset, udvalgsværelse 2, 2. sal Indkaldelse Morten Rauff Torben Sørensen Tom Nordvi Jensen Anders Ravn Sørensen Anni Frisk Carlsen

Læs mere

Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner

Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner Att.: Fritids- og Folkeoplysningsudvalget og Byrådet Hjørring, d. 29. august 2018 Baggrund Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 27-04-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 27-04-2016 17:00 1 (Åben) Gentofte

Læs mere

Forslag til procesplan Udbuds- og Indkøbspolitikken 2019

Forslag til procesplan Udbuds- og Indkøbspolitikken 2019 BILAG 1 Forslag til procesplan Udbuds- og Indkøbspolitikken 2019 Model A Punkter jf. Politik- og styringsprocessen Dato/periode Aktivitet 2. Tirsdag d. 8. januar Økonomiudvalget behandler forslag til tids-

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed Referat fra ekstraordinært møde i Udvalget for Social og Sundhed Mødedato: Mandag den 10. februar 2014 Mødetidspunkt: 14:00-16:00 Mødested: Jobs 3 Deltagere: Fraværende: Referent: Thyge Nielsen, Ingvard

Læs mere