Økonomiudvalget REFERAT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomiudvalget REFERAT"

Transkript

1 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den Mødested: 219 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:50 Afbud: Markvard Hovmøller Fraværende: Peter Chr. Jacobsen deltog ikke i behandlingen af pkt. 838 Bemærkninger: Pkt. 836 udgik af dagsordenen

2 Økonomiudvalget, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 833. Boligforeningen 32, De Vanføres Boligselskab - Sammenlægning af afdelinger Styrelsesvedtægt for Haderslev Kommune fra 1. januar Finansiel rådgivning - orientering for 1. halvår Budgetkontrol nr. 6 i 2009 på det lovbundne område (overførselsindkomsterne) Budgetforslag 2010 med overslagsårene LUKKET DAGSORDEN 838. Salg af erhvervsjord

3 Økonomiudvalget, Side Boligforeningen 32, De Vanføres Boligselskab - Sammenlægning af afdelinger DIFLFO / 09/21536 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Ansøgning fra Boligforeningen 32, De Vanføres Boligselskab, Esbjerg, om godkendelse af, at afdelingerne 31 og 33 sammenlægges. Afdelingerne består af enkelthuse i Esbjerg, Varde, Bramming, Gram, Grindsted og Fanø. Efter sammenlægningen består afdelingen, der herefter bliver mindre sårbar, af 57 boliger. Boligforeningen har således kun én bolig i Gram, Haderslev Kommune. Der ansøges om godkendelse af sammenlægningen uden udligning af huslejen. Lejen pr. m2 udgør 585 kr. i afdeling 31 og 465 kr. i afdeling 33. Dette begrundes i de enkelte huses indbyrdes værdi. Det nævnes fx, at boligerne i afdeling 31 har carport og vaskemaskine. Juridiske aspekter Det fremgår af 25, stk. 4, i driftsbekendtgørelsen, at bebyggelser, der består af få boliger, kan indgå i samme afdeling, uanset at de ligger i to eller flere kommuner. Det er en forudsætning, at kommunalbestyrelserne i de kommuner, hvor bebyggelserne ligger, godkender sammenlægningen. Procedure Sagen behandles i Økonomiudvalget og Byrådet. Indstilling Byrådssekretariatet indstiller, at sammenlægningen godkendes uden huslejeudligning. Beslutning i Økonomiudvalget den Afbud/fraværende: Markvard Hovmøller Anbefales.

4 Økonomiudvalget, Side Styrelsesvedtægt for Haderslev Kommune fra 1. januar 2010 DIMAUN / 09/19495 ÅBEN SAG Sagsfremstilling I forbindelse med arbejdet med at etablere en ny, administrativ organisation for Haderslev Kommune har det været naturligt at der skulle ske en politisk drøftelse og vurdering af hvordan den fremtidige politiske organisation skal se ud. Den politiske organisation vedrører spørgsmålene om hvilke opgaver der skal løses hvor og til en vis grad hvordan - i det politiske system. Der blev den 5. og den 25. marts afholdt to seminarer i et udvidet Økonomiudvalg med repræsentation af samtlige partier i Byrådet. På seminarerne blev disse spørgsmål drøftet. Drøftelsen fortsatte i Økonomiudvalget i april måned. Drøftelserne viste en bred enighed om følgende: Det er et klart ønske at den administrative organisation skal sikre en stærk koordinering og helhedstilgang til sagerne. Generelt skal ansvaret for en opgave samles i ét udvalg. Der er enighed om at hvert af de politiske udvalg skal betjenes af kun ét administrativt direktørområde. Økonomiudvalget er sidestillet med de stående udvalg (jf. Styrelsesloven), men er blot tillagt nogle særlige opgaver. Der er et klart ønske om at styrke Økonomiudvalget indholdsmæssigt. Der er enighed om, at Økonomiudvalget skal have en stærk, koordinerende funktion. Økonomiudvalgets strategiske ansvar for de tre p er personale, penge og planer fastholdes i den nye struktur. På dette grundlag præsenterede Kommunaldirektøren tre mulige modeller for Byrådet 11. juni: Modeller med henholdsvis 4, 5 og 6 stående udvalg udover Økonomiudvalget. Disse modeller og deres karakteristika blev skitseret i et notat der blev sendt ud til Byrådets medlemmer inden sommerferien. Modellerne havde en række fælles kendetegn: Uanset hvordan udvalgene skæres til vil der forekomme en række nye snitflader i sagsbehandlingen, som administrationen vil bestræbe sig på at minimere. Jo mere koordinering og helhedstilgang der er til en sag, når den startes, jo mindre betydning har disse snitflader.

5 Økonomiudvalget, Side 1633 Den administrative organisation kan betjene en hvilken som helst af modellerne. Men den bedste udnyttelse af de administrative ressourcer sker ved størst muligt sammenfald mellem den administrative og den politiske organisation. Ansvaret for en kompleks opgave skal ligge i kun ét udvalg. Alle udvalg betjenes af kun ét administrativt direktørområde. Økonomiudvalget betjenes af den centrale stab. Det har ikke været et emne i de poliske drøftelser at ændre på Børne- & familieudvalget. På baggrund af ovenstående peger Kommunaldirektøren på modellen med 4 stående udvalg udover Økonomiudvalget. Denne model har den mest simple kobling til den nye, administrative organisation og giver efter Direktionens opfattelse de bedste muligheder for at sikre en stærk koordinering og helhedstilgang til sagerne. Der er en rimelig balance mellem antallet af udvalg og antallet af sager, hvilket giver den bedst mulige udnyttelse af de administrative og politiske ressourcer. Modellen med 4 stående udvalg er med enkelte justeringer repeteret i vedlagte notat. Modellen med 4 stående udvalg er desuden skrevet ind i vedhæftede forslag til politisk styrelsesvedtægt for Haderslev Kommune. Økonomiske forhold Valget af udvalgsmodel kan påvirke størrelsen af de samlede udgifter forbundet med udvalgenes virksomhed. Juridiske aspekter Den kommunale styrelseslov bestemmer i 2, stk. 2, at de nærmere regler om kommunens styrelse fastsættes i en styrelsesvedtægt, der vedtages af kommunalbestyrelsen. Forslag til styrelsesvedtægt samt til ændringer i vedtægten skal undergives 2 behandlinger i kommunalbestyrelsen med mindst 6 dages mellemrum. Loven rummer nærmere beskrivelser af Byrådets sammensætning og bestemmer i 17, at udvalgenes antal, sammensætning og myndighedsområde fastsættes i styrelsesvedtægten. Vederlagsforhold er særskilt reguleret ved bekg. nr af 19. december Procedure Behandling i Økonomiudvalget 17. august. Første Byrådsbehandling 27. august. Anden Byrådsbehandling 24. september.

6 Økonomiudvalget, Side 1634 Tovholder/informationsansvarlig Karsten Sperling, Byrådssekretariatet og Martin Aunsborg, Udviklingsafdelingen. Bilag Model med 4 stående udvalg samt Økonomiudvalg (804568) 1. udkast - Styrelsesvedtægt for Haderslev Kommune gældende fra (815886) Notat vedr. vederlag til udvalgsformænd m.fl. (816449) Styrelsesvedtægt version 4 - Bilag til ØK 3. sept (824682) Styrelsesvedtægt version Bilag til ØK 3. sept (824741) Styrelsesvedtægt 6+ 1 version 4 - Bilag til ØK 3. sept (824832) Notat om folkeoplysningsudvalg - Bilag til ØK 3. sept (826899) Uddrag af lov nr. 522 af 24. juni Bilag til ØK 3. sept (826910) Indstilling Kommunaldirektøren indstiller at Økonomiudvalget indstiller forslaget til styrelsesvedtægt til Byrådets godkendelse, herunder anbefaler hvor mange medlemmer udvalgene skal have og hvilket vederlag der ydes til viceborgmesteren og udvalgsformændene. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Ingen Sagen udsættes. Supplerende sagsfremstilling I fortsættelse af Økonomiudvalgets drøftelse den 17. august 2009 har Intern Service udarbejdet 3 varianter af styrelsesvedtægt, baseret på et økonomiudvalg og 4, 5 og 6 stående udvalg. Kommunen er ikke forpligtet til at have et Folkeoplysningsudvalg. I varianten med 6 stående udvalg er Folkeoplysningsudvalgets opgaver således henlagt til Borger -og Kulturudvalget, medens FOU er forudsat opretholdt i de øvrige varianter pga. omfanget af de stående udvalgs opgaver. Herudover er der foretaget forskellige redaktionelle ændringer.

7 Økonomiudvalget, Side 1635 Procedure Sagen behandles af Økonomiudvalget den 3. september 2009 af Byrådet den 17. september 2009 af Byrådet den 24. september 2009 Tovholder/informationsansvarlig Intern Service, Udviklingsafdelingen. Indstilling: Kommunaldirektøren indstiller, at Økonomiudvalget indstiller forslag til styrelsesvedtægt til Byrådets godkendelse, herunder anbefaler hvor mange medlemmer udvalgene skal have og hvilket vederlag der ydes til viceborgmesteren og udvalgsformændene. Kommunaldirektøren anbefaler den senest beskrevne variant bestående af Økonomiudvalg og 4 stående udvalg. Beslutning i Økonomiudvalget den Afbud/fraværende: Markvard Hovmøller Udsat til næste møde den 9. september Finansiel rådgivning - orientering for 1. halvår 2009 DINIPY / 06/14226 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Byrådet har den 29. november 2007 godkendt Haderslev Kommunes politik for aktiv styring af obligations- og gældsporteføljen. I henhold hertil skal administrationen hvert år orientere Økonomiudvalget om omlægninger o.l., der er gennemført i medfør af denne politik Nordea Bank Danmark A/S er kommunens finansielle rådgiver på obligations- og gældsporteføljen for en periode på 4 år fra 1. januar 2007.

8 Økonomiudvalget, Side 1636 På baggrund af redegørelse fra Nordea har Økonomiafdelingen udarbejdet bilaget Finansiel rådgivning - orientering for 1. halvår Procedure Sagen behandles i Direktionen den 18. august samt i Økonomiudvalget den 3. september. Tovholder/informationsansvarlig Økonomichefen er tovholder Bilag Finansiel rådgivning - orientering for 1. halvår 2009 (816220) Indstilling Intern Service indstiller, At orienteringen tages til efterretning Beslutning i Direktionen den Afbud/fraværende: Willy Feddersen Anbefales. Beslutning i Økonomiudvalget den Afbud/fraværende: Markvard Hovmøller Godkendt Budgetkontrol nr. 6 i 2009 på det lovbundne område (overførselsindkomsterne) DIHASK / 09/8609 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Arbejdsmarkedsservice udarbejder hver måned budgetopfølgning på overførselsindkomsterne som forelægges Arbejdsmarkedsudvalget. Budgetopfølgning blev godkendt i Arbejdsmarkedsudvalget den 15. juni. Det blev besluttet at oversende sagen til efterretning i Direktionen den 23. juni og genoptage sagen i august måned. Den 5. budgetkontrol viste et forventet behov for en tillægsbevilling på 8,5 mio. kr. i 2009.

9 Økonomiudvalget, Side 1637 Den 6. budgetopfølgning er nu foretaget på baggrund af 7 måneders forbrug i Det er tale om et noget overordnet skøn over de forventede udgifter på de resterende 5 måneder af året. Set i lyset af finanskrisen / konjunkturudviklingen samt under iagttagelse af den konkrete udvikling i antallet af borgere, der henvender sig for at få kontanthjælp, sygedagpenge, førtidspension, ledighedsydelse m.m. er der absolut grund til opmærksomhed. Der kan konstateres en fortsat stigning i udviklingen af antallet af modtagere af disse ydelser. Afvigelserne er størst på områderne ledighedsydelse samt sygedagpenge, hvor der også er foretaget revurderinger af de budgetforudsætninger som tidligere lå til grund for beregningen af de forventede udgifter på områderne. På området ledighedsydelse må der regnes med en yderligere tilgang på 48 helårspersoner i forhold til tidligere. Der var i budgetforudsætningerne regnet med 223 helårspersoner og nu forventes antallet at løbe op i 271 helårspersoner. Der forventes en gennemsnitlig tilgang fra og med august og resten af året på ca. 8 personer pr. måned. I 2010 regnes der med 353 helårspersoner og en gennemsnitlig tilgang på 4 personer pr. mdr., i 2011 og 2012 regnes der med hhv. 390 og 402 helårspersoner. I 2011 er der indregnet en gennemsnitlig tilgang pr. måned på 2,5 person og hermed ender antallet af personer der modtager ledighedsydelse i december måned 2011 på 402. Antallet 402 er indarbejdet som et gennemsnit i 2012 og frem uden forventning af yderligere tilgang. På området for sygedagpenge må det konstateres, at den forventede afmatning i antallet af sygedagpengemodtagere omkring forårs- og sommermånederne ikke er tilstede i samme grad, som det oprindeligt var forudsat. Der er ikke i 2009, 2010 og overslagsårene regnet med en yderligere tilgang i antallet af sygedagpengemodtagere udover den som har fundet sted i løbet af de første 7 måneder. De forventede udgifter til sygedagpenge i 2010 og frem svarer således i store træk til det forventede budget for 2009 fremskrevet til 2010 LP niveau. Endvidere er der i juni måned 2009 godkendt en ændring af lovgivningen på sygedagpengeområdet. Kommunerne modtager som hidtil 50% i statsrefusion fra og med udbetalingsperiode uge 4 til og med uge 52. Men fra den 4. januar 2010 modtager kommunerne derimod kun 35% i statsrefusion af udgifterne i den samme udbetalingsperiode. Den kommunale mindreindtægt er beregnet til at udgøre ca. 18,5 mio. kr. pr. år i årene 2010 og frem. Som modpost til denne refusionsændring ændres refusionssatsen fra 50% til 65% i sygedagpengesager, hvor den sygemeldte allerede er i tilbud eller er vendt gradvis tilbage til arbejde. Derudover modtages der 65% refusion af kommunens udgifter til sygedagpenge i op til 13 uger regnet fra det tidspunkt, hvor kommunen har fået oplyst, at der ikke kan ske gradvis tilbagevenden til arbejdet. Endvidere modtages der 65% i statsrefusion på kommunens udgifter til ledighedsydelse og særlig ydelse, hvis personen allerede er i tilbud. For at opnå den høje refusion på disse sygedagpengeudgifter skal der aktiveres sygedagpengemodtagerne jfr. et nærmere defineret regelsæt som endnu ikke endeligt foreligger. Det er på nuværende tidspunkt derfor svært at lave en kvalificeret prognose på hvor mange sygemeldte

10 Økonomiudvalget, Side 1638 borgere på sygedagpenge der kan aktiveres, hvorfor der i beregningen ikke er taget højde for mulighederne for at indhente den høje refusion. Umiddelbart skønnes det dog, at det ikke vil få afgørende betydning for Haderslev kommunes udgifter til sygedagpenge i 2010, men Arbejdsmarkedsservice vil snarest igangsætte drøftelser med henblik på at få vurderet hvilke aktiveringstilbud, omfattet af det definerede regelsæt, der med fordel kan etableres og herunder foretage en beregning af de økonomiske konsekvenser f.eks. øget administrativ tid, skift af ydelser, kørselsudgifter, øgede driftsudgifter på aktiveringsområdet kto mv. Så snart drøftelserne og de økonomiske beregninger foreligger, vil sagen blive forelagt udvalget. Det skal nævnes, at finanskrisens indflydelse på efterspørgslen efter kommunale ydelser har ændret sig i 2009 i negativ retning. På baggrund af de indarbejdede forudsætninger og de nyeste faktuelle tal, forventes den nettokommunale merudgift på forsørgelsesområdet under et at udgøre yderligere 18 mio. kr. udover de 34,3 mio. kr. der allerede er bevilget i indeværende år. I 2010 må der forventes en netto kommunal merudgift på 21,4 mio. kr. foruden de 48,9 mio. kr. der allerede er tilført fra Byrådet, jf. beslutning i møde d. 28. maj I 2011 må der forventes en merudgift på 13,1 mio. kr. foruden de 64,5 mio. kr. der allerede er tilført fra Byrådet, jf. beslutning i møde d. 28. maj 2009, i 2012 må der forventes en merudgift på 33,0 mio. kr. foruden de 53,4 mio. kr. der allerede er tilført fra Byrådet, jf. beslutning i møde d. 28. maj I 2013 må der forventes en merudgift på 37,4 mio. kr. foruden den bevilling på 66,8 mio. kr. der allerede er tilført fra Byrådet, jf. beslutning i møde d. 28. maj Økonomiske forhold Der blev på byrådsmødet den 28. maj givet en tillægsbevilling på 34,352 mio. kr. til afholdelse af de forventede kommunale nettomerudgifter i Derudover er der indregnet 48,9 mio. kr. i 2010, 64,5 mio. kr. i 2011, 53,4 mio. kr. i 2012 og 66,8 mio. kr. i 2013 og frem. Grundlaget for bevillingen på 34,352 mio. kr. på forsørgelsesområdet var bl.a. beregnet på baggrund af forbruget i de første 3 måneder. Hertil var lagt de forventninger til udviklingen, som på daværende tidspunkt skønnedes realistiske. Den samlede anmodning om en tillægsbevilling til forsørgelsesområdet fremgår af nedenstående tabel 1. De forventede merudgifter kan ikke finansieres indenfor eget område og må derfor finansieres via træk på kassen.

11 Økonomiudvalget, Side 1639 TABEL 1: BEVILLINGS- OG FINANSIELLE ÆNDRINGER Bevillingspåtegning Bevillingsniveau Budgetår Budgetoverslagsår Beløb i kr. D Drift Tillægsbev. og effekt på overslagsår: Ledighedsydelse - lovbundne udg. Sygedagpenge - lovbundne udg. Forsørgelsesområdet i alt A Anlæg F Finansiering D D A AMudvalget AMudvalget AMudvalget I ALT Finansiering via: Kassebeholdningen F Sundhedsmæssige forhold Ingen bemærkninger Procedure Sagen behandles d. 17. august i Arbejdsmarkedsudvalget og oversendes herefter til behandling i Økonomiudvalget og Byrådet med henblik på en tillægsbevilling til området. Sagen fremsendes samtidig til Direktionen til orientering. Tovholder/informationsansvarlig Konst. direktør Helge Gellert. Indstilling Arbejdsmarkedsservice indstiller at bevillingspåtegningen godkendes. Beslutning i Arbejdsmarkedsudvalget den Fraværende: Irene Høgh, Rita Juhl Indstillingen blev godkendt Beslutning i Økonomiudvalget den Afbud/fraværende: Markvard Hovmøller Sagen udgik af dagsordenen.

12 Økonomiudvalget, Side Budgetforslag 2010 med overslagsårene DIBBCH / 09/20444 ÅBEN SAG Sagsfremstilling I henhold til 37 i den kommunale styrelseslov skal Økonomiudvalget udarbejde forslag til det kommende års budget ledsaget af budgetoverslag for en flerårig periode indenfor en given frist. I den politisk godkendte tidsplan for budgetlægning 2010 skal Økonomiudvalget fremsætte budgetforslag for 2010 samt budgetoverslag for årene på mødet den 3. september 2009 forud for Byrådets førstebehandling, der finder sted den 17. september Grundlaget for budgetforslaget er det SPIL 4, der vil foreligge efter de politiske drøftelser i uge 35 mellem repræsentanter for samtlige partier i Byrådet. SPIL 4 indeholder beskrivelser af de korrektioner der er foretaget i forhold til det SPIL 3 som er resultatet af beslutningerne i Økonomiudvalgets møde den 17. august Der vil til Økonomiudvalgets behandling af sagen foreligge relevant materiale fra borgmestermødet i KL regi den 2. september Der suppleres med eventuelle nye skøn på finansieringssiden, såfremt skattekørsler m.v. måtte resultere i nye tendenser. BILAG: den ajourførte budgetmappe for (dvs. inkl. materiale udsendt den 21. august 2009) samt SPIL 4 der foreligger til mødet. Juridiske aspekter Budgetforslaget skal fremsendes fra Økonomiudvalget til Byrådet senest den 15. september Mellem Byrådets første og anden behandling skal der mindst gå 3 uger. Den politisk godkendte kalender overholder kravene til disse frister Procedure Budgetforslag behandles på mødet i Økonomiudvalget den 3. september 2009, der fremsætter et budgetforslag til Byrådets 1. behandling den 17. september Herfra overgår budgetforslaget til andenbehandlingen den 8. oktober 2009, hvor der foretages afstemning omkring eventuelle fremsatte ændringsforslag Tovholder/informationsansvarlig Økonomichefen

13 Økonomiudvalget, Side 1641 Indstilling Intern Service indstiller til Økonomiudvalget, at der udarbejdes et budgetforslag med udgangspunkt i følgende materiale Spil 4 Fagudvalgenes budgetbidrag (udmøntning af budgetrammerne/de økonomiske udfordringer) Eventuelle konklusioner fra borgmestermødet i KL-regi Eventuelle nye tendenser på de finansielle poster Beslutning i Økonomiudvalget den Afbud/fraværende: Markvard Hovmøller Økonomiudvalget besluttede, at godkende de korrektioner mellem spil 3 og spil 4, der fremgår af side 3 på spil 4. De forslag, der var resultatet af forhandlingerne på tværs af partierne som forslag nr. 2 fra spil 4 til spil 4 B, dannede grundlag for de videre forhandlinger i Økonomiudvalget. Efter belysning af de aktuelle handlemuligheder blev muligheder for at opnå balance i budget 2010 drøftet og resulterede i et forslag, der fremgår af spil 5 under mødet. Et flertal bestående af Den Borgerlige Gruppe supplerede dette forslag med driftsreduktioner på serviceudgifterne med i alt ca. 5 % i løbet af den kommende budgetperiode på serviceudgifterne ekskl. lønpuljer fordelt således: 2010 Ingen yderligere reduktioner mio. kr. svarende til ca. 2 % mio. kr. svarende til ca. 1 % mio. kr. svarende til ca. 2 % Specifikation af forslaget fremgår af vedlagte forudsætninger for forslag fra et flertal i Økonomiudvalget. For forslaget i spil 5 stemte Den Borgerlige Gruppe. Socialdemokraterne stemte imod. Spil 5 Budgetforslaget 2010 fra Økonomiudvalget med overslag for årene resulterer i: driftsudgifter i 2010 på i alt mio. kr. i 2010 i anlægsudgifter på 296 mio. kr. og anlægsindtægter på 37 mio. kr. i 2010

14 Økonomiudvalget, Side 1642 der finansieres af: en stigning i personskatten på 1 % fra 25,5% til 26,5%, en låneoptagelse på 30 mio. kr. og et kassetræk på 122 mio. kr. Økonomiudvalget besluttede endvidere: at udmøntningen af de aktuelle udfordringer skal foreligge fra fagudvalgene inden fristen for fremsættelse af ændringsforslag, dvs. senest den 25. september 2009 kl. 12 til Intern Service, Økonomiafdelingen. Voksenudvalget har frist til den 29. september at indstille fristen for afgivelse af ændringsforslag udskudt til den 30. september kl. 12 til Intern Service, Økonomiafdelingen. Offentliggørelse vil ske den 1. oktober 2009 kl. 12. Følgende mindretalsudtalelse blev ført til protokol: Den Socialdemokratiske Gruppe stemte imod, idet vi ønsker, at der arbejdes videre med et oprindeligt spil 5, (dvs. uden driftsreduktioner på % i årene 2011, 2012 og 2013), med følgende ændringer, der i alt giver en forbedring på 66 mio. kr. pr. år: Yderligere driftsbesparelser fra og med 2010 på 10 mio. kr. fordelt således: o Økonomiudvalget - 4 mio. kr. o Udvalget for Erhverv og Kultur - 2 mio. kr. o Udvalget for Teknik og Miljø - 2 mio. kr. o Sundhedsudvalget - 1 mio. kr. o Arbejdsmarkedsudvalget - 1 mio. kr. idet områderne for børn og ældre friholdes for yderligere besparelser. Socialdemokraterne ønsker endvidere anlægsbesparelser for 20 mio. kr. gældende for 2010 og Ovenstående besparelser udmøntes konkret i god til inden 2. behandlingen af budgettet!

15 Økonomiudvalget, Side 1643 Socialdemokraterne ønsker yderligere indtægter med 3 på grundskyld og 6 på dækningsafgift på erhvervsejendomme, hvilket svarer til 36 mio. kr., idet vi ønsker anlægget af Is arenaen gennemført, uden at det medfører yderligere driftsbeskæringer for børne-, ældre- og handicapområdet! LUKKET DAGSORDEN 838. Salg af erhvervsjord

16 Økonomiudvalget, Side 1644 Underskriftsside H.P. Geil Inger Fleischer Peter Chr. Jacobsen Holger Lauritzen Gunnar Nielsen Jens Chr. Gjesing Lone Ravn Søren Rishøj Jakobsen Karsten Sperling

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 17-08-2009 Mødested: Jobcenter, Østergade 48, 3. sal Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Irene Høgh, Rita Juhl Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 20-09-2007 Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:04 Afbud: Jan Christensen, Tonny Thomsen, Irene Høgh og Ella Skjellerup Fraværende:

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Mandag den 24-08-2009 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-05-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Morten Finnemann

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 29-09-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksen- og Sundhedsservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 19-10-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18, Østergade 48 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Service MED for de fælles stabe Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: 217 Starttidspunkt: Kl. 14:15 Sluttidspunkt: Kl. 14:45 Afbud: Anne-Mette Michelsen, Carina Bock Møller

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 02-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Jens Chr. Gjesing Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 02-04-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Hoved MED Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:50 Afbud: Charlotte Veilskov, Kirsten Mousten, Lise B. Pedersen,

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Gunnar Nielsen Fraværende:

Læs mere

REFERAT. Byrådet. Mødedato: Torsdag den Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Byrådet. Mødedato: Torsdag den Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 11-10-2007 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Bemærkninger: Byrådet, 11-10-2007 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 195. Det

Læs mere

REFERAT. Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52. Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52. Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52 Afbud: H.P.Geil Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 07-03-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 29-06-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:05 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 20.12 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT

Voksenudvalget REFERAT REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 09-09-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 09-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 05-11-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 05-11-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sammenfatning og Totaløkonomisk overblik. 3. budgetkontrol 2012.

Sammenfatning og Totaløkonomisk overblik. 3. budgetkontrol 2012. 3. Budgetkontrol 2012 Senest ajourført den 9. november 2012, Sagsident: 12/32620, lb.nr. 516493. Sagsbehandler.: Per Juhl Sammenfatning og Totaløkonomisk overblik 3. budgetkontrol 2012. Side 1 af 6 1.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 07-12-2009 Mødested: Skrydstrup Forsamlingsgård, Ribevej 76, Skrydstrup, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Irene

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 15-06-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-12-2008 Mødested: Meddeles senere Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 02-12-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-09-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 04-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 19-01-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:55 Afbud: Irene Høgh Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Lone Ravn Fraværende: Holger Lauritzen ankom kl. 16.52 efter behandlingen

Læs mere

Budgetvejledning 2016

Budgetvejledning 2016 Budgetvejledning 2016 Indledning Budgetvejledningen indeholder retningslinjerne for udarbejdelse af budget 2016 og overslagsårene 2017-2019. Budgetprocessen arbejder med 3 spor: et politisk- administrativt

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014.

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014. Procedure samt fastlæggelse af rammer for budgetlægningen 2012-2015 behandlede på mødet den 19. januar 2011 (sag nr. 2) den overordnede procedure samt aktivitets- og tidsplan for budgetlægningen 2012-2015.

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Onsdag den 30-07-2008 Mødested: Solsikkevej 2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Peter Rosendahl, Svend Erik Larsen Fraværende:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 20-04-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:35 Afbud: Finn Lykkeskov, Tonny Thomsen, Allan Emiliussen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 21-09-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-14, Østergade 48 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Helge Gellert Fraværende: Allan Emiliussen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Borgmester H.P. Geil Kommunernes Landsforening, Kommunekontaktrådet, næstformand kr. 50.000,00 Kommunernes Landsforening, Arbejdsmarkeds-

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 25-02-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 25-02-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Beredskabskommisionen

Beredskabskommisionen REFERAT Beredskabskommisionen Mødedato: Onsdag den 11-06-2008 Mødested: Solsikkevej 2 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Per Søeberg Fraværende: Bemærkninger: Tillægsaftale Kontrakt

Læs mere

Referat af Køge Byråds møde den kl. 17:00 i Byrådssalen

Referat af Køge Byråds møde den kl. 17:00 i Byrådssalen Referat af Køge Byråds møde den 08.10.2015 kl. 17:00 i Byrådssalen Tilstedeværende: Ali Ünsal (V) Anette Simoni (V) Dora Olsen (O) Erling Larsen (A) Ertugrul Vural (A) Flemming Christensen (C) borgmester

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP Indholdsfortegnelse 093. Formanden orienterer 154 094. Orientering fra administrationen 155 095. Budget 2011-2014

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 09/2012 Sted : Økonomiudvalgets mødelokale Dato : 7. august 2012 Start kl. : 13.00 Slut kl. : 15.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 09/2012 Sted : Økonomiudvalgets mødelokale Dato : 7. august 2012 Start kl. : 13.00 Slut kl. : 15. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 09/2012 Sted : Økonomiudvalgets mødelokale Dato : 7. august 2012 Start kl. : 13.00 Slut kl. : 15.00 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F)

Læs mere

Forretningsgang vedrørende samlet budgetopfølgning i Norddjurs Kommune

Forretningsgang vedrørende samlet budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Økonomisk sekretariat Område: Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Gældende fra: August 2017 Ansvarlig: Økonomichefen Dækningsområde: Norddjurs Kommune Forretningsgang vedrørende samlet

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Borgmester H.P. Geil Kommunernes Landsforening, Kommunekontaktrådet, næstformand kr. 50.000,00 Kommunernes Landsforening, IT og

Læs mere

Byrådet ODSHERRED KOMMUNE

Byrådet ODSHERRED KOMMUNE 1. Budgetforslag 2017-2020 for Odsherred Kommune Sag 306-2016-1470 Dok. 306-2016-248824 Initialer: CLH Åbent Kompetence Byrådet via Økonomiudvalget Beslutningstema Vedtage budget for 2017 med overslagsårene

Læs mere

Forslag til budget

Forslag til budget ØKONOMI OG STYRING Økonomibilag nr. 6 2016 Dato: 11. august 2016 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: mbje@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Forslag til budget 2017-2020 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 15.

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Store LederGruppe SLG Budgetlægningen 2014-2017

Store LederGruppe SLG Budgetlægningen 2014-2017 Store LederGruppe SLG Budgetlægningen 2014-2017 Den 22. august 2013 på Hotel Vojens Råderum, afbureaukratisering og effektivisering Fra 5 til 12 mia. kr. i modernisering af offentlig sektor frem til 2020

Læs mere

Budgetvejledningen indeholder retningslinjerne for udarbejdelse af budget 2014 og overslagsårene 2015-2017.

Budgetvejledningen indeholder retningslinjerne for udarbejdelse af budget 2014 og overslagsårene 2015-2017. Budgetvejledning 2014 Indledning Budgetvejledningen indeholder retningslinjerne for udarbejdelse af budget 2014 og overslagsårene 2015-2017. Budgetprocessen arbejder med 3 spor: et politisk- administrativt

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Økonomi og Personale Møllevænget 1 3730 Nexø oep@brk.dk CVR: 26 69 63 48 3. august 2017 J. nr. Foreløbig budgetbalance 2018 Der er udarbejdet

Læs mere

169. Budgetforslag 2016-2019 for Odsherred Kommune

169. Budgetforslag 2016-2019 for Odsherred Kommune Side 1 af 5 169. Budgetforslag 2016-2019 for Odsherred Kommune Sag 306-2015-819 Dok. 306-2015-214761 Initialer: CLH Åbent Kompetence Byrådet via Økonomiudvalget Beslutningstema Vedtage budget for 2016

Læs mere

Byrådet Konstituerende møde

Byrådet Konstituerende møde REFERAT Byrådet Konstituerende møde Mødedato: Torsdag den 03-12-2009 Mødested: Byrådssalen, Gåskærgade 26, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:34 Afbud: Ingen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Tabel 1.1 viser forventet driftsregnskab fordelt på Økonomiudvalgets aktivitetsområder. Omplaceringer

Tabel 1.1 viser forventet driftsregnskab fordelt på Økonomiudvalgets aktivitetsområder. Omplaceringer NOTAT Dato Klik her for at angive tekst. Økonomisk afdeling 4. november 206 205-007648-8. Økonomiske Redegørelse. Driftsområdet Den. Økonomiske Redegørelse er baseret på udvalgenes gennemgang af budgetforudsætningerne

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 12:30.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 12:30. Mødedato: REFERAT. Mødetidspunkt: 12:30. Sted: Kompetencecenter Rebild Østre Allè 6 9530 Støvring. Møde slut: 14:30 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Økonomivurdering ultimo juli 2009 - et

Læs mere

REFERAT. Bemærkninger:

REFERAT. Bemærkninger: REFERAT Service-MED i Erhvervs- og Borgerservice Mødedato: Fredag den 28. juni 2013 Mødested: Mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 10:00 Sluttidspunkt: Kl. 11:00 Afbud: Poul Jørgen Christensen, Winnie Laugesen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering...

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering... Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 28. september 2015 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 14/32720 Kirkelig ligning 2016...1 3.

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 04-11-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 02-05-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 02-05-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Behandling af budgetforslag 2020 ( )

Behandling af budgetforslag 2020 ( ) 359 1. Behandling af budgetforslag 2020 (2020-2023) Stine Basballe Baggrund for sagens forelæggelse Hermed fremsendes budgetforslaget for 2020-2023 til 1. behandling. Sagens gang Økonomiudvalget - Byrådet.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-2-15 Dato: 08-09-2015 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2016-2019 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Tidsplan for budgetlægning

Tidsplan for budgetlægning Tidsplan for budgetlægning 2016-2019 Januar 1 9/1 Økonomi, Budget og regnskab Udsendelse Økonomi udsender indkaldelse af bidrag fra Områderne til budgetoplæg (beskrivelse af politikområderne, kommunalbestyrelsens

Læs mere

Budgetvejledningen indeholder retningslinjerne for udarbejdelse af budget 2015 og overslagsårene

Budgetvejledningen indeholder retningslinjerne for udarbejdelse af budget 2015 og overslagsårene Budgetvejledning 2015 Indledning Budgetvejledningen indeholder retningslinjerne for udarbejdelse af budget 2015 og overslagsårene 2016-2018. Budgetprocessen arbejder med 3 spor: et politisk- administrativt

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2009 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Jens Chr. Gjesing Formand for bestyrelsen for Væksthus Syddanmark, Odense kr. 80.000,00 Medlem af bestyrelsen for UCSYD, Haderslev

Læs mere

NOTAT. Proces- og tidsplan for budget (Principper for økonomistyring bilag 3)

NOTAT. Proces- og tidsplan for budget (Principper for økonomistyring bilag 3) Proces- og tidsplan for budget 2015-2018 DATO 4. februar 2014 SAGS NR. (Principper for økonomistyring bilag 3) Dette notat beskriver principper, procedure og tidsplan for vedtagelsen af budget 2015-2018.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 07-04-2008 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:20 Afbud: Tonny Thomsen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 07-05-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:10 Afbud: Fraværende: Søren Rishøj Jakobsen forlod mødet kl. 18:05 efter behandlingen

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 19-09-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:03 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 19-09-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 05-02-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Mads Skau, Yrsa Theisen, Tonny

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2016-19 tet for 2016-19 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89.

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89. ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 6 2014 Dato: 15. august 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Forslag til budget 2015-2018 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 20. maj

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 02-10-2017 Økonomiudvalget - 02-10-2017 02.10.2017 kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen (A)

Læs mere

Igangsætning af budgetlægningen 2015-2018

Igangsætning af budgetlægningen 2015-2018 Notat Haderslev Kommune Økonomi og Udbud Gåskærgade 26 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 13. maj 2014 Sagsident: 14/14080 Lb.nr. 97953 Sagsbehandler: Jytte

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Mandag den 25-10-2010 Mødested: Fjelstrup Brandstation Skolebakken 4 Fjelstrup 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Lars Damkjær

Læs mere

Mødested : Mødetidspunkt : Fraværende :!" # $$ $ %& '() *%&%&

Mødested : Mødetidspunkt : Fraværende :! # $$ $ %& '() *%&%& Side 1 af 32 Mødested : Mødetidspunkt : Fraværende : # $$ $ %& '() *%&%& + '$ $$*&! "!#,%&#-.%/,%+..*&0 $" 1,%2* $*3 ',45! $ 43$.,6!0! 86,%91$6,%) $*$ 0$0)$- "3.0 #$,%-) $*$ 0$0)$& "3.0 #$,%%$.4.0,&:3

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2017-2020 tet for 2017-20 består af det fremlagte budget til 1. behandlingen tillagt budgetforliget, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 04-08-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget,

Læs mere

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobcenter/Stab/Udvikling. Økonomiske konsekvenser af finansloven indenfor beskæftigelsesområdet

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobcenter/Stab/Udvikling. Økonomiske konsekvenser af finansloven indenfor beskæftigelsesområdet Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 18. januar 2011 Sagsbehandler Anette Thede Telefon direkte 76 16 73 55 Sagsid 2011-52 Notat Økonomiske konsekvenser af finansloven

Læs mere

Budgetvejledning 2017

Budgetvejledning 2017 Budgetvejledning 2017 Indledning Budgetvejledningen indeholder retningslinjerne for udarbejdelse af budget 2017 og overslagsårene 2018-2020. Budgetprocessen arbejder med 3 spor: et politisk- administrativt

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 06-11-2007 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Onsdag den 4. februar 2015 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 13:00 Medlemmer: Fraværende: Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt (formand) Velfærdsdirektør

Læs mere

Statusnotat nr. 1 vedrørende budget

Statusnotat nr. 1 vedrørende budget Allerød Kommune Statusnotat nr. 1 vedrørende budget 2013-2016 Godkendt i Økonomiudvalget den 6. december 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Overordnet tidsplan for budgetstrategi 2013 til 2016

Læs mere

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Formål Faxe Kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, det løbende økonomiske

Læs mere

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen Dagsorden åben Mødedato 10. oktober 2012 Mødetidspunkt 18.00 Mødelokale Rådssalen Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Kommunalbestyrelsen den 10. oktober

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 19-12-2016 Økonomiudvalget - 19-12-2016 19.12.2016 kl. 16:45 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere