KreativitetsSPILLET 64 genveje til kreativitet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KreativitetsSPILLET 64 genveje til kreativitet"

Transkript

1 KreativitetsSPILLET 64 genveje til kreativitet 2008 Dansk udgave. All Rights Reserved US Games Systems NETforlag, Alt4Kreativ A/S, Konsulentgruppen Innovator.

2 1992 Roger von Oech. All Rights Reserved US Games Systems, Inc. Publishers, Stamford CT 06902, USA 2008 Dansk udgave. NETforlag, Alt4Kreativ A/S, Konsulentgruppen Innovator. Mekanisk, fotografisk, elektronisk eller erhvervsmæssig gengivelse af dette materiale eller dele heraf er ikke tilladt ifølge gældende lov om ophavsret. Trademark KreativitetsSPILLET er registreret varemærke Original titel: Creative Whack Pack af Roger von Oech Dansk bearbejdning og oversættelse: Jens Fisker Carlsbæk og Finn Kollerup 1. udgave, 1. oplag ISBN Printed in Italy

3 God fornøjelse med spillet! Velkommen til KreativitetsSPILLET - 64 genveje til kreativitet! Du kan bruge spillet som kreativitetsværktøj, en handy workshop, orakel, hjernegymnastik eller kreativitetsvejleder. KreativitetsSPILLET er baseret på at man af og til har brug for at blive rusket op i for at slippe ud af de sædvanlige tankemønstre, der afholder én fra at se på tingene med friske øjne. Spillet består af 64 kort med hver sin kreative strategi. Kortene er inddelt i fire kategorier á 16 kort: Forskeren, Kunstneren, Dommeren og Krigeren, som repræsenterer de fire tænkestile (eller roller) i en kreativ proces. Lad os se nærmere på de forskellige roller.

4 Rollen som Forsker hjælper dig til at opdage de ressourcer, du bruger til at få nye ideer. Forsker kortene er blå og nummereret De peger på, hvor og hvordan du kan finde nye oplysninger.

5 Rollen som Kunstner bruger du til at omforme dine ressourcer til nye ideer. Kunstner kortene er orange og nummereret De forsyner dig med brugbare teknikker til generering af ideer.

6 Rollen som Dommer anvender du, når du skal evaluere en ide og beslutte, hvad du vil stille op med den. Dommer kortene er grønne og nummereret De giver gode råd om, hvordan du træffer beslutninger.

7 Rollen som Kriger træder du ind i, når du skal gennemføre din ide. Kriger kortene er røde og nummereret De giver dig den rusker, du behøver for at føre dine ideer ud i livet.

8 I gang med KreativitetsSPILLET Her er nogle små øvelser, der lærer dig at anvende KreativitetsSPILLET. Øvelse 1: Lær kortene at kende. Gennemgå spillet kort for kort. Undervejs skal du lede efter mønstre. For eksempel har hver af rollerne forskellige kort, der skal ruske op i din tænkning. Hvordan adskiller de sig fra hinanden? Nogle kort ligner hinanden. Hvilke? Nogle kort modsiger hinanden. Hvilke? Hvilke forskelle kan du spore mellem de forskellige roller. Hvilke andre mønstre kan du finde? Øvelse 2: Din kreativitetsstil. Gennemgå alle kortene et for et, og læg hvert kort i en af følgende tre bunker: Den første bunke repræsenterer de ting, du har gjort inden for den sidste måned. Bunke to repræsenterer ting, du har gjort i løbet af det sidste år. Den tredje bunke skal indeholde ting, du sjældent gør. Hvilket mønster danner de forskellige bunker? Er en rolletype dominerende i hver af bunkerne? Hvilken rolle er din stærkeste?

9 Hvilken er din svageste? Hvad siger de forskellige bunker om din personlige kreativitetsstil gennem de sidste år? Øvelse 3: Tre-dages-dagsorden. Gennemgå kortene igen og vælg fem kort, der omhandler ting, du gerne vil gøre inden for de næste tre dage. Placer kortene på et synligt sted som eksempelvis dit skrivebord, instrumentbrættet i din bil eller på køleskabet. Efterhånden som du udfører aktiviteterne, må du lægge kortene tilbage i stakken.

10 KreativitetsSPILLET i arbejde KreativitetsSPILLET kommer først til sin fulde ret, når du anvender det på et specifikt emne. Det kan være et problem, du prøver at løse, et område, du gerne vil have mere indsigt i, eller et koncept, du er ved at udvikle. Hvert kort, du får, har til hensigt at stimulere din fantasi. Overvej, hvordan kortets udsagn på forskellige måder kan overføres til netop dit emne. Giv dig god tid. Vær bogstavelig i din fortolkning. Vær mærkelig. Brug metaforer. Vær seriøs. Fortsæt efter det første svar. Find endnu et svar og et tredje og sågar et femte svar. Du skal ikke spekulere over, om det, du foretager dig, nu også er logisk eller praktisk. Det vigtigste er, hvor kortet leder dine tanker hen.

11 Kreativ Workshop Dette kan du gennemføre alene eller sammen med andre. Bland kortene. Del de første 16 kort ud et ad gangen. Læg hvert kort i en af fire bunker, alt efter hvilken rolletype, kortet falder ind under (startende fra venstre mod højre: forsker, kunstner, dommer og kriger). Hvilket billede tegner der sig? Er der balance mellem de forskellige rollesæt? Er et sæt dominerende? Hvordan fortolker du det? Er nogle udsagn i konflikt med hinanden? Hvad advarer dommerkortene kunstnerkortene imod? Hvilke ideer kan du bruge? Hvordan kan du handle?

12 Gruppespil Vælg et emne. Del fem kort ud til hver spiller. Første person spiller et kort ud og fortæller, hvordan udsagnet passer til det valgte emne. Herefter kan alle spillere komme med ideer i relation til kortet. Dernæst spiller den næste ud, kommenterer det osv. Fortsæt bordet rundt.

13 Kreativ Licens Del fem kort ud til hver deltager i starten af et møde. Hvert kort giver deltageren en kreativ licens til at give sin mening til kende i relation til det pågældende kort. Gennemgå nu dagsordenen. Deltagerne må spille et kort, når som helst han eller hun føler, at kortets udsagn vil være til gavn for mødet. Hvis diskussionen for eksempel bliver for indviklet, kan I overveje at spille ud med Se det indlysende eller Simplificer. Hvis tingene bliver for seriøse, kan I overveje at anvende Slagt en hellig ko eller Slap af. Hvis diskussionerne trækker ud, er det en god ide at bruge kortet Sæt en deadline.

14 KreativitetsSPILLET som Orakel Mange kulturer har udviklet orakler til at hjælpe deres medlemmer med at træffe vigtige beslutninger. Eksempelvis oraklet i Delfi, oldtidens kinesiske I Ching, ægyptiske Tarot, de nordiske runer og indianernes medicinhjul. Formålet var ikke i så høj grad at forudsige fremtiden som at sætte spørgeren i stand til at grave dybere i sin egen intuition for at finde svar på et problem. De fleste orakler består af et system af budskaber, hvorfra brugerne tilfældigt vælger et eller flere i et bestemt mønster. Det er vigtigt, at udvælgelsen er tilfældig. Mange bruger altid samme tilgang til at løse problemer, og resultatet bliver de samme gamle svar. Et vilkårligt budskab derimod tvinger ofte en til at tackle et problem på en ny måde. Her følger nogle eksempler på, hvordan KreativitetsSPILLET kan bruges som orakel.

15

16 Det næste skridt Lad os antage, at du arbejder på et projekt og stiller dig selv følgende spørgsmål: Hvad er det, jeg overser? Hvordan skal jeg komme videre? Hvordan kan jeg finde en anden måde at gribe problemet an på? Klar først hjernen. Lad dig ikke stresse, men giv dig tid til at slappe af og fokuser dine tanker. Bland så kortene og træk et tilfældigt kort. Udsagnet fortæller, hvad du nu skal gøre. Overvej hvordan det passer på din situation. Vær kreativ i din fortolkning. De fleste kort vil udløse et umiddelbart svar. I visse tilfælde vil man dog tænke: Det her har intet at gøre med mit problem og være fristet til at kassere det og tage et nyt. Lad være med det! Ofte vil de kort, der umiddelbart virker mindst relevante være de vigtigste, fordi de peger på noget, man totalt har overset. Hvis man for eksempel ikke normalt tænker Sælg, sælg, sælg eller Vær skør, når man skal tackle et problem, vil denne måde at tænke på sandsynligvis kunne give en ny indsigt i forhold til problemstillingen.

17 Hvornår skal man så tage et nyt kort? Først når man har fulgt alle instruktionerne på det nuværende kort. Det kan være nu eller måske i næste uge.

18 Kreativt Tarot oplæg Stil et spørgsmål. Del derefter fem kort ud, et ad gangen, fra venstre mod højre. Fortolk hvert kort ud fra dets position. Kort 1 er miljøkortet og repræsenterer eksterne faktorer omkring din problemstilling. Hvilke andre mennesker og emner har en indvirkning på dit problem? Kort 2 er spejlkortet. Det repræsenterer dine indre ressourcer. Hvilke ressourcer burde du at trække på? Kort 3 er skyggekortet, der repræsenterer det, der er skjult for dig. Hvad overser du? Kort 4 er advarselskortet og repræsenterer de ting, du skal være på vagt over for. Hvad skal du passe på? Kort 5 er styrkekortet, som fortæller, hvad du skal gøre for at få et godt resultat i forhold til dit spørgsmål. Hvad bør du virkelig gøre nu?

19

20 Et forslag til at vælge kort En simpel teknik til at vælge kort er bare at tage et vilkårligt. Det er dog sjovere at skabe sig sin egen måde at vælge kort på. En af mine favoritter er at blande kortene og lægge bunken foran mig. Så tjekker jeg, hvilken dag i måneden det er. Er det den 16., vælger jeg det 16. kort fra toppen. En mere indviklet metode er at kaste tre mønter. Hvis to eller tre af dem bliver krone, tages den øverste del af bunken (bliver to eller tre af dem plat, tages den nederste del af bunken), mens den anden halvdel lægges væk. Gentag handlingen med at slå plat eller krone med tre mønter og fjerne halvdelen af bunken fem gange til. Efter det sjette kast, vil du sidde tilbage med ét kort. Prøv at finde dine egne måder at vælge kort på!

21 Opsummering Dette er dit Kreativitetsspil. Find selv på dine egne spil, regler og måder at bruge kortene på. Når du bruger dem over en længere periode, vil de blive som en god ven. Når du vender et kort, som du har set mange gange før, vil du - bevidst og ubevidst - huske de tidligere gange, du så kortet, og gentagelserne vil forstærke din evne til at tænke kreativt.

22 Roger von Oech er grundlægger af og direktør for Creative Think, et firma i Menlo Park, Californien, der har specialiseret sig i at stimulere kreativitet og innovation. Hans seminarer og udgivelser har beriget kreativiteten hos mange millioner mennesker verden over. Han har skrevet to bestsellere om kreativitet, A Whack on the Side of the Head (Warner Books) ( Rusk op i kreativiteten i dansk bearbejdelse) og A Kick in the Seat of the Pants (HarperCollins).

Værktøjskassen indeholder

Værktøjskassen indeholder KREATIVITETS-KASSEN Værktøjskassen indeholder Rekvissitter: Togfløjte 5 stk. Bendeez s (37 cm lange gummistænger) 2 stk Tangle-figur-led 2 stk. KOOSH bolde 1 stk. SMILE bold 1 stk. Globe bold 1 stk. Brain

Læs mere

Værktøjskassen indeholder

Værktøjskassen indeholder PROJEKTKASSEN Værktøjskassen indeholder Rekvissitter: Togfløjte 5 stk. Bendeez s (37 cm lange gummistænger) 2 stk Tangle-figur-led 2 stk. KOOSH bolde 1 stk. SMILE bold 1 stk. Globe bold 1 stk. Brain figur

Læs mere

MATERIALEVOGN. Innovation ideudvikling & forandring

MATERIALEVOGN. Innovation ideudvikling & forandring MATERIALEVOGN Innovation ideudvikling & forandring Rekvisitter materialevognen Gør mødet og kurset til en oplevelse - iscenesæt lokalet... Design dit kursus, møde eller seminar på en ny måde. Stemningen

Læs mere

Forord til dansk udgave:

Forord til dansk udgave: RUSK op I DIN KREATIVITET 5 Forord til dansk udgave: Du behøver ikke at læse bogen fra ende til anden. Du kan anvende den som opslagsbog og udvælge afsnit og kaste dig over den beskrevne kreative teknik.

Læs mere

FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE LÆRERVEJLEDNING. IDÉTRÆNING Et kreativitetstræningsmateriale til 4. klasse og op

FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE LÆRERVEJLEDNING. IDÉTRÆNING Et kreativitetstræningsmateriale til 4. klasse og op FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE LÆRERVEJLEDNING IDÉTRÆNING Et kreativitetstræningsmateriale til 4. klasse og op ISBN 978-87-92167-15-6 Copyright 2017 Fotografisk, mekanisk eller anden

Læs mere

Jørgen Dalberg-Larsen PRAGMATISK RETSTEORI. Jurist- og Økonomforbundets Forlag

Jørgen Dalberg-Larsen PRAGMATISK RETSTEORI. Jurist- og Økonomforbundets Forlag Jørgen Dalberg-Larsen PRAGMATISK RETSTEORI Jurist- og Økonomforbundets Forlag Pragmatisme er en amerikansk tankeretning vendt mod vanetænkning og virkelighedsfjerne teorier fra omkring år 1900, der i de

Læs mere

Portfolio i erhvervsuddannelserne

Portfolio i erhvervsuddannelserne Portfolio i erhvervsuddannelserne Undervisningsministeriets temahæfteserie nr. 5 2008 Indhold 4 Introduktion 5 Portfolio i erhvervsuddannelserne 5 To former for portfolio 6 Portfolio som evalueringsmetode

Læs mere

SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step

SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step Af Gitte Winter Graugaard Nov. 2013, Sigil version 0.7.2 1 Her følger en intro skridt for skridt til at oprette en e- bog i SIGIL og publicere den på SAXO

Læs mere

JEANNETTE STEEN CAMILLA SIMONSEN BRUG LÅGET. i matematik. Taktile materialer

JEANNETTE STEEN CAMILLA SIMONSEN BRUG LÅGET. i matematik. Taktile materialer JEANNETTE STEEN CAMILLA SIMONSEN BRUG LÅGET i matematik Taktile materialer Jeannette Steen og Camilla Simonsen BRUG LÅGET i matematik Taktile materialer Jeannette Steen og Camilla Simonsen Brug låget i

Læs mere

Mange taler om mission, men ofte ser vi ikke, at vi allerede er i mission.

Mange taler om mission, men ofte ser vi ikke, at vi allerede er i mission. Missions samtale Introduktion missionssamtalen Mange taler om mission, men ofte ser vi ikke, at vi allerede er i mission. En missionssamtale, som dette værktøj introducerer til, har til formål at skabe

Læs mere

Drømmen om en hurtigere hest skabte ideen til bilen

Drømmen om en hurtigere hest skabte ideen til bilen Drømmen om en hurtigere hest skabte ideen til bilen Nordjyske Nyskabere er en innovationskonkurrence, som handler om at skabe grobund for, at nye ideer kan tage form og blive til virkelighed. Hvad er Nordjyske

Læs mere

Kreativiteten findes i nuet

Kreativiteten findes i nuet Kreativiteten findes i nuet Af Marianne Nygaard, Cand.mag. i kommunikation og psykologi Kreativitet kan læres, og kreativitet gror og blomstrer i de rette omgivelser og under den rette ledelse. Hvad er

Læs mere

GUL ZONE. Definer området

GUL ZONE. Definer området GUL ZONE Definer området HANDLER OM AT Være nysgerrig Undersøgende Uddybende Inspicere problemet Bruge fornuften Se sammenhængen Definere rammen PROBLEMFORSTÅELSE OG PROBLEMERKENDELSE Fælles forståelsesramme

Læs mere

Introduktion til Kaleidoskopet - mindset og metode

Introduktion til Kaleidoskopet - mindset og metode Introduktion til Kaleidoskopet - mindset og metode Innovativt lederskab, kommunikation og idéudvikling Husker du magien i at sætte et kaleidoskop for øjet og forsvinde ind i de smukke mønstre, denne lille,

Læs mere

Susanne Teglkamp Ledergruppen

Susanne Teglkamp Ledergruppen Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt LEDERGRUPPEN det dynamiske omdrejningspunkt Copyright 2013 Susanne Teglkamp All

Læs mere

Inspiration til bedre makrobilleder

Inspiration til bedre makrobilleder Inspiration til bedre makrobilleder af Morten Hilmer Nu skal det handle om at komme helt tæt på motiverne, og har du ikke før prøvet kræfter med denne disciplin, venter der dig masser af gode oplevelser

Læs mere

Har du fået lyst til mere?

Har du fået lyst til mere? Har du fået lyst til mere? Så er det nu Vi holder 3-dagskurset Godt brølt, løvinde 27.-29. november 2019 Vi giver alle jer der har deltaget i dag 20 % på prisen (tilmeld dig inden 15. september) 9.600

Læs mere

Det er ikke altid chefens skyld

Det er ikke altid chefens skyld Det er ikke chefen, børnene eller økonomien, der stresser dig. Det er dine tanker om chefen, børnene og økonomien, der stresser dig. Det ser måske ud som om, det er verden uden for os selv, som skaber

Læs mere

POWER GRID SPILLEREGLER

POWER GRID SPILLEREGLER POWER GRID SPILLEREGLER FORMÅL Hver spiller repræsenterer et energiselskab som leverer elektricitet til et antal byer. I løbet af spillet køber hver spiller et antal kraftværker i konkurrence med andre

Læs mere

FishFabrica The Creative Academy of The Baltic Sea Region >>Et skridt ind i den kreative økonomi

FishFabrica The Creative Academy of The Baltic Sea Region >>Et skridt ind i den kreative økonomi 1 FishFabrica The Creative Academy of The Baltic Sea Region >>Et skridt ind i den kreative økonomi Vi lever i idéernes verden. Den verden, hvor drivkraften grundlæggende er at kunne skabe idéer og omsætte

Læs mere

NyTænkning. Finn Kollerup, Alt4Kreativ A/S. ELT netværksmøde 18. marts 2009, København SIDE 1

NyTænkning. Finn Kollerup, Alt4Kreativ A/S. ELT netværksmøde 18. marts 2009, København SIDE 1 NyTænkning Finn Kollerup, Alt4Kreativ A/S ELT netværksmøde 18. marts 2009, København SIDE 1 ELT netværksmøde 18. marts 2009, København SIDE 2 Hvad er Alt4Kreativ A/S? Kreative processer Visuelle strategier

Læs mere

Frihed. af Henriette Larsen

Frihed. af Henriette Larsen Frihed af Henriette Larsen Frihed af Henriette Larsen FRIHED Henriette Larsen, København 2016 Illustrationer og layout Maria Tønnessen www.byme&henry.com 1. udgave, 1. oplag ISBN 978-87-999041-0-5 FORORD

Læs mere

2-6 SPILLERE. FORMÅL MED SPILLET At blive sidste spiller tilbage, efter at alle andre er gået bankerot.

2-6 SPILLERE. FORMÅL MED SPILLET At blive sidste spiller tilbage, efter at alle andre er gået bankerot. Hvis du kender Monopoly og vil spille lidt hurtigere: 1. Start med, at bankøren blander ejendomskortene og giver to til hver spiller. Spillerne betaler med det samme prisen for grundene, de modtager, til

Læs mere

Jagten på den gode idé Af Dorte S. Nielsen

Jagten på den gode idé Af Dorte S. Nielsen Jagten på den gode idé Af Dorte S. Nielsen Startskuddet har lydt. Du sidder med en opgave eller et problem, som skal løses. Jagten på den gode idé er gået ind. Nogle dage falder det let. Idéerne vælter

Læs mere

Materiale til kursus i brugercentreret design

Materiale til kursus i brugercentreret design Materiale til kursus i brugercentreret design Sønderborg 2014 Indledning Hvorfor brugercentreret design? Fordi det giver god mening! Og fordi det medvirker til at kvalificere koncepter, undervisningsaktiviteter,

Læs mere

Vejledning til forløb om regnestrategier med multiplikation og division

Vejledning til forløb om regnestrategier med multiplikation og division Vejledning til forløb om regnestrategier med multiplikation og division Denne lærervejledning beskriver i detaljer forløbets gennemførelse med fokus på lærerstilladsering og modellering. Beskrivelserne

Læs mere

Tænkestilsanalyse - en kort introduktion

Tænkestilsanalyse - en kort introduktion Tænkestilsanalyse - en kort introduktion - et intuitivt (selv)ledelsesværktøj til effektiv kommunikation 1 Alt er tilsyneladende symmetrisk -men det drejer sig om dominans Kroppen er symmetrisk to arme

Læs mere

Visuel Mind Mapping. Visuel Mind Mapping

Visuel Mind Mapping. Visuel Mind Mapping Visuel Mind Mapping 5 Visuel Mind Mapping - introduktion Kunne du tænke dig: At have overblik - også i pressede situationer - det gælder som taler, som referent, som mødeleder, i eksamenssituationer eller...?

Læs mere

Corporate Communication

Corporate Communication Corporate Communication Uddrag af artikel trykt i Corporate Communication. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger er Danmarks

Læs mere

Alle spørgsmålene er samlet i klaser af fire. Ud for hver klase af fire udsagn skal du vælge det udsagn, som du synes siger mest om dig.

Alle spørgsmålene er samlet i klaser af fire. Ud for hver klase af fire udsagn skal du vælge det udsagn, som du synes siger mest om dig. Test til de fire tænkestile Jeg har rubriceret spørgsmålene ved hjælp af Robert Dilts og Gregory Bateson s logiske niveauer. Spørgsmålene retter sig derfor mod: Hvilke omgivelser og rammer tænkestilen

Læs mere

Ressourcen: Projektstyring

Ressourcen: Projektstyring Ressourcen: Projektstyring Indhold Denne ressource giver konkrete redskaber til at lede et projekt, stort eller lille. Redskaber, der kan gøre planlægningsprocessen overskuelig og konstruktiv, og som hjælper

Læs mere

VISUEL MIND MAPPING. Visuel Mind Mapping

VISUEL MIND MAPPING. Visuel Mind Mapping Visuel Mind Mapping 5 Visuel Mind Mapping - introduktion Kunne du tænke dig: At have overblik - også i pressede situationer - det gælder som taler, som referent, som mødeleder, i eksamenssituationer eller...?

Læs mere

Klinik for ergo- og fysioterapi Rigshospitalet Balance og svimmelhed

Klinik for ergo- og fysioterapi Rigshospitalet Balance og svimmelhed Balance og svimmelhed Klinik for Ergo- og Fysioterapi Rigshopitalet Blegdamsvej 9 2100 Kbh. Ø 1 Svimmelhed Svimmelhed opstår som følge af en uligevægt mellem balanceorganet, synet og stillingssansen. Summen

Læs mere

Partners er et spil med mange klare regler og en masse uskrevne regler, som varierer alt efter, hvem man spiller sammen med.

Partners er et spil med mange klare regler og en masse uskrevne regler, som varierer alt efter, hvem man spiller sammen med. DM-GUIDEN 2. udgave Forord Velkommen til DM i Partners! Partners er et spil med mange klare regler og en masse uskrevne regler, som varierer alt efter, hvem man spiller sammen med. Ideen med spillet har

Læs mere

Personprofil og styrker

Personprofil og styrker Personprofil og styrker Et redskab til at forstå dine styrker gennem din personprofil Indhold Dette værktøj er udviklet med henblik på at skabe sammenhæng mellem de 24 karakterstyrker udviklet af The VIA

Læs mere

www.megetbedremoeder.dk Manual udgivet af Projekt Arbejdsglæde

www.megetbedremoeder.dk Manual udgivet af Projekt Arbejdsglæde www.megetbedremoeder.dk Manual udgivet af Projekt Arbejdsglæde Mødetavle.indd 1 08-09-2011 21:28:44 Indhold Rulles sammen med tryksiden udad Intro Emne Resultat Check-in Tid Start / slut Pause / pauser

Læs mere

Trivsel Pursuit. - på jagt efter trivsel. Find ud af, om I har de rette kompetencer i forhold til arbejdsbetinget stress

Trivsel Pursuit. - på jagt efter trivsel. Find ud af, om I har de rette kompetencer i forhold til arbejdsbetinget stress 1 Trivsel Pursuit - på jagt efter trivsel Find ud af, om I har de rette kompetencer i forhold til arbejdsbetinget stress Antal deltagere: 5-20 Tid: Ca. 80-110 minutter eks. forberedelse Målgruppe: MED-udvalg

Læs mere

INSPIRATIONS- KORT. Inspirationskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress

INSPIRATIONS- KORT. Inspirationskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress INSPIRATIONS- KORT Inspirationskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress Sådan bruger du kortene! Disse kort er til for at hjælpe dig til at finde indre balance,

Læs mere

visualisering & Lær at håndtere usikkerhed 3 effektive øvelser

visualisering & Lær at håndtere usikkerhed 3 effektive øvelser visualisering & LIVS K VALI T E T Lær at håndtere usikkerhed v e d p r æ s t a t i o n e r 3 effektive øvelser p r o f e s s o r, c a n d. p syc h., d r. m e d. B o bb y Z a c h a r i a e Ro s i n a n

Læs mere

Din guide til angsteksponering

Din guide til angsteksponering Din guide til angsteksponering 9 øvelser til at komme i gang med angsteksponering Indtilkernen.com 30. juni 2017 Af Matilde Rudolph All Rights Reserved Da jeg første gang læste om angsteksponering læste

Læs mere

Aktive Lege. Kom godt i gang med Kids Walk

Aktive Lege. Kom godt i gang med Kids Walk Aktivitetshæfte Kom godt i gang med Kids Walk Her er et par ideer til, hvordan I kan gøre Kids Walk mere varieret og samtidig få trænet børnenes balance, koordination, reflekser og samarbejdsevne. Børneulykkesfonden

Læs mere

RiskMinder APV-vejledning til butikschefer og arbejdsmiljøkoordinatorer

RiskMinder APV-vejledning til butikschefer og arbejdsmiljøkoordinatorer RiskMinder APV-vejledning til butikschefer og arbejdsmiljøkoordinatorer Indhold Indledning... 2 Spørgsmål og svar... 2 Trin 1. Opstart af APV... 2 Start APV-periode... 6 Indtast antal medarbejdere... 9

Læs mere

BOGEN OM LEGATSØGNING FOR ENLIGE MØDRE. - søg støtte til dig selv og dine børn

BOGEN OM LEGATSØGNING FOR ENLIGE MØDRE. - søg støtte til dig selv og dine børn Pretty Page BOGEN OM LEGATSØGNING FOR ENLIGE MØDRE - søg støtte til dig selv og dine børn Trine Toft, 2015 2 Indholdsfortegnelse 4 Forord Legatsøgning De fleste enlige mødre har hørt om den julehjælp,

Læs mere

KREATIV IDÉ- & KONCEPTUDVIKLING

KREATIV IDÉ- & KONCEPTUDVIKLING KREATIV IDÉ- & KONCEPTUDVIKLING AGENDA Divergent vs. Konvergent tænkning Idéudvikling Kickstart kreativiteten Kreative metoder til idé- & konceptudvikling Konceptudvikling DIVERGENT VS. KONVERGENT Divergent

Læs mere

Introduktion til den almen medicinske portefølje

Introduktion til den almen medicinske portefølje Introduktion til den almen medicinske portefølje Kære kollega. Den nye almen medicinske speciallæge uddannelse er i lighed med alle andre nye speciallæge uddannelser er målstyret dvs. en række mål eller

Læs mere

Stress og Coaching. I følge WHO vil stress og depression blive en af de største sygdomsfaktorer i år 2020.

Stress og Coaching. I følge WHO vil stress og depression blive en af de største sygdomsfaktorer i år 2020. Stress og Coaching Stress og coaching I følge WHO vil stress og depression blive en af de største sygdomsfaktorer i år 2020. Ca. 200.000 mennesker på det danske arbejdsmarked har psykiske problemer og

Læs mere

INNOVERSITY COPENHAGEN 2016 Få bedre sparring fra dit professionelle netværk side 1

INNOVERSITY COPENHAGEN 2016 Få bedre sparring fra dit professionelle netværk side 1 side 1 BLIV BEDRE TIL AT ANVENDE DIN INDERCIRKEL Metoden som beskrives i dette analyseværktøj er udviklet med inspiration fra mange års forskning og erfaring i netop styrkelsen af den vigtige indercirkel.

Læs mere

Banen bliver delt op i to. Man har slalom-aktiviteten på den ene del af banen og Kryds & Bolle på den anden del.

Banen bliver delt op i to. Man har slalom-aktiviteten på den ene del af banen og Kryds & Bolle på den anden del. - med kroner og kærlighed Svendborg Posternes placering og indhold: 1. Slalom og Kryds&Bolle : Skaterbanen ved Bendixens Fiskehandel 2. Hulahop: Havnetrappen 3. Puslespil: Vor Frue Kirke 4. Golf spil &

Læs mere

Det er lysten, der driver værket

Det er lysten, der driver værket Det er lysten, der driver værket Inquirybaseret undervisning i naturfag - sådan! Klip 1 Det er lysten, der driver værket Inquirybaseret undervisning i naturfag - sådan! Klip 2 Indenfor naturfagsundervisning

Læs mere

RELATIONER TEORI METODE PRAKSIS. Målgruppe. Mål. Varighed Forberedelse

RELATIONER TEORI METODE PRAKSIS. Målgruppe. Mål. Varighed Forberedelse DRILLE MED NAVNE Målgruppe Nye elevhold, hvor eleverne ikke kender hinandens navne endnu. Ikke alt for store grupper. Mål - At lære hinanden at kende - At opnå en høj grad af koncentration Varighed Varigheden

Læs mere

3D Didaktikken Facilitering af 3D cases og 3D aktiviteter

3D Didaktikken Facilitering af 3D cases og 3D aktiviteter Facilitering af kreative processer på Den Kreative Platform Søren Hansen Research group for Unlimited Knowledge Application Aalborg University 3D Didaktikken Facilitering af 3D cases og 3D aktiviteter

Læs mere

Få den jagtkammerat du fortjener

Få den jagtkammerat du fortjener Få den jagtkammerat du fortjener ROLF ANDERSEN 1 forlaget INDBLIK FÅ DEN JAGTKAMMERAT DU FORTJENER FÅ DEN JAGTKAMMERAT DU FORTJENER Copyright 2012 Rolf Andersen All rights reserved Udgivet 2012 af forlaget

Læs mere

Dag 2. Forstå, hvem du er, med Enneagrammet

Dag 2. Forstå, hvem du er, med Enneagrammet Jeg bruger personlighedstype-systemet Enneagrammet 2 som kilde til selvindsigt. Da jeg først hørte om dette personlighedstypesystem, tænkte jeg, at det ikke interesserede mig. Allerede på universitetet

Læs mere

Undervisningsforløb med billedromanen Emmely M i 5. klasse

Undervisningsforløb med billedromanen Emmely M i 5. klasse Undervisningsforløb med billedromanen Emmely M i 5. klasse Af Mette Kjersgaard Andersen Dette undervisningsforløbs overordnede formål er at etablere en forståelse for genren fantastiske fortællinger. Hensigten

Læs mere

CFMM.DK - TRÆNINGSHÆFTE TIL TITLEN LUK NED & LUK OP version 2

CFMM.DK - TRÆNINGSHÆFTE TIL TITLEN LUK NED & LUK OP version 2 1 Fra kapitel 2 - Selvregulér dit nervesystem I udgave af bogen er øvelse 5 fejlmæssigt ikke kommet med. Nedenfor finder du den manglende beskrivelse og øvelse. 5. Lytning For nogle år siden, hørte jeg

Læs mere

Med sjælen som coach. vejen til dit drømmeliv

Med sjælen som coach. vejen til dit drømmeliv Susan Nielsen Med sjælen som coach vejen til dit drømmeliv Tænker du nogle gange: Der må være noget mere? Længes du indimellem efter noget større? Prøver du at fastholde de glimt af jubel og lykke, som

Læs mere

Aktiviteter med. Tænk dig om. Æsken indeholder 20 dobbeltsidede kort med forskellige opstillinger / opgaver.

Aktiviteter med. Tænk dig om. Æsken indeholder 20 dobbeltsidede kort med forskellige opstillinger / opgaver. Aktiviteter med Tænk dig om Æsken indeholder 20 dobbeltsidede kort med forskellige opstillinger / opgaver. De 20 plastklodser er fordelt på 2 lilla terninger 2 grønne terninger med lilla prikker 2 orange

Læs mere

Tal og algebra. I hvilke situationer kan det være motiverende at gengive et talmønster som et geometrisk mønster?

Tal og algebra. I hvilke situationer kan det være motiverende at gengive et talmønster som et geometrisk mønster? Oplæg I hvilke situationer kan det være motiverende at gengive et talmønster som et geometrisk mønster? Hvordan ser I mulighederne i at stimulere elevernes tænkning og udvikle deres arbejdsmåde, når de

Læs mere

Vejledning og spilleregler

Vejledning og spilleregler Vejledning og spilleregler GRØN INDUSTRISYMBIOSE 2 Vejledning og spilleregler Symbiosespillet er et spil om grønne industrisymbioser. Denne vejledning er en hjælp til, at I kan få mest mulig læring og

Læs mere

LEKTIONSPLAN SAMMENDRAG RESULTATER OG EVALUERING LÆRERENS FORBEREDELSE. OVERBLIK: Lektionsplan 3

LEKTIONSPLAN SAMMENDRAG RESULTATER OG EVALUERING LÆRERENS FORBEREDELSE. OVERBLIK: Lektionsplan 3 OVERBLIK: Lektionsplan 3 SUBRUTINER Alderstrin: 7-8 år Holdstørrelse: I hold af to Klargøringstid: 5 minutter Tid i alt: 100 minutter Aktiviteter: 4 LEKTIONSPLAN SAMMENDRAG Aktivitet 1: KUBO tager på tur

Læs mere

Flere oplysninger og links:

Flere oplysninger og links: Flere oplysninger og links: https://euipo.europa.eu/ohimportal/es/home http://www.ideaspowered.eu/en/ip-basics https://euipo.europa.eu/knowledge/course/view.php?id=1738 For flere oplysninger kontaktes:

Læs mere

Hjemmesiden - gillelejeferieby.dk

Hjemmesiden - gillelejeferieby.dk Hjemmesiden - gillelejeferieby.dk Dig, dit hus og hjemmesiden Dit brugernavn er allerede sat op og kan ikke ændres. Brugernavnet er hus000 hvor 000 er dit husnummer. F.eks. er vores husnummer 118 så vores

Læs mere

PV5: Kreativitetsworkshop idéer til projektopstart Hvad skal vi i dag? Billede:

PV5: Kreativitetsworkshop idéer til projektopstart Hvad skal vi i dag? Billede: PV5: Kreativitetsworkshop idéer til projektopstart Hvad skal vi i dag? Finde svar på spørgsmålene: Hvad er kreativitet? Brainstorms er det så simpelt? og anvende metoderne til: Udvikling af jeres problemformuleringer

Læs mere

Sct. Kjeld. Inden afsløringen:

Sct. Kjeld. Inden afsløringen: Sct. Kjeld Inden afsløringen: Når vi tænker på en ikon, så vil mange af os have et indre billede af, hvordan en ikon ser ud. Hvis vi kunne se disse billeder ville de være forskellige. Ud fra hvad vi tidligere

Læs mere

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor!

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! Forslag til Web kursus indhold. 1. Hvordan finder man vores side? 2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! 3. Gennemgå hvordan man bliver oprettet som medlem og får adgang

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

Digital Choice 12 + MERE, MERE, MERE!

Digital Choice 12 + MERE, MERE, MERE! MERE, MERE, MERE! Digital Choice Gå ind på mytpchoice.dk for at downloade flere minikategorier. Der er mere end 100 minikategorier at vælge mellem, bl.a. Helte & Heltinder, Science Fiction & Fantasy, Rejser

Læs mere

Kom et skridt nærmere på. dit livsformål ROOM FOR YOU

Kom et skridt nærmere på. dit livsformål ROOM FOR YOU IKIGAI Kom et skridt nærmere på dit livsformål ROOM FOR YOU Sådan kommer du et skridt nærmere dit livsformål. Livsformål ligger mig meget på sinde. Jeg føler meget stærkt, at jeg selv har fundet mit eget

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 3. periode skoleåret 2015/2016

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 3. periode skoleåret 2015/2016 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 3. periode skoleåret 2015/2016 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge nye profilfag.:-) Det er tid til at vælge nye profilfag:-) Profilfag

Læs mere

Hvordan bryder vi. nye ideer? Integrationsseminar 3. marts 2009 Vejle

Hvordan bryder vi. nye ideer? Integrationsseminar 3. marts 2009 Vejle Hvordan bryder vi vanetænkningen nkningen og får f nye ideer? 1 Integrationsseminar 3. marts 2009 Vejle 2 + Alt4kreativ 3 Hvem er Alt4Kreativ A/S? Vi er et innovationsfirma som hjælper organisationer,

Læs mere

eleverne trænes i kreative, innovative og entreprenante arbejdsmetoder

eleverne trænes i kreative, innovative og entreprenante arbejdsmetoder Inno-elev SÅDAN KOMMER DU I GANG! Drejebog til undervisningsforløb i innovative arbejdsmetoder Projektleder: Annie Bekke Kjær Faglig projektleder: Alan Proschowsky Inno-Agent: Lene Gundersen Inno-Agent:

Læs mere

Hurtigmodellen - pust nervøsiteten væk

Hurtigmodellen - pust nervøsiteten væk Hurtigmodellen - pust nervøsiteten væk Hurtigmodellen er effektiv til at håndtere nervøsitet ved at etablere det dybe og brede åndedræt. Hvis du træner denne øvelse til daglig, får du ikke blot lettere

Læs mere

FACILITERING Et værktøj

FACILITERING Et værktøj FACILITERING Et værktøj Af PS4 A/S Velkommen til PS4s værktøj til facilitering Facilitering af møder Ved møder sker det ofte, at den indholdsmæssige diskussion sluger al opmærksomheden fra deltagerne,

Læs mere

Opdage styrken ved Bézier maskering

Opdage styrken ved Bézier maskering Opdage styrken ved Bézier maskering Gary Rebholz Tilbage i februar 2007 rate af denne kolonne, jeg talte om at skabe maskering spor i Vegas Pro software. Jeg vil gerne bruge denne måneds kolonne til en

Læs mere

4 trin + en dag REDOK

4 trin + en dag REDOK Årstid: Hele året Forløbets varighed: 4 trin + en dag Udfordringen Formålet I dette mærke bliver pigerne udfordret på deres kommunikationsevner, kreative tænkning og logiske sans. Pigerne vil lære om skjulte

Læs mere

De fem understøttende Innovationskompetencer

De fem understøttende Innovationskompetencer Erhvervsrettet innovation Version 1.1 2015 De fem understøttende Innovationskompetencer Elektrikeruddannelsen 2015 Hvad er en understøttende innovationskompetence? Alle kan i en vis udstrækning finde på

Læs mere

KREATIVITET - OG FILOSOFI

KREATIVITET - OG FILOSOFI P r o j e k t 2 01 2. 1 O k t. 1 2 fe b. 1 3 KREATIVITET - OG FILOSOFI Dagtilbuddet Riisvangen i samarbejde med Louise NabeNielsen Hvor skal vi hen? Opsamling - konklusioner Vidensdeling Evaluering Næste

Læs mere

Par-arbejde Forkortet Udgave af de 5 Trin i At Fodre Dine Dæmoner

Par-arbejde Forkortet Udgave af de 5 Trin i At Fodre Dine Dæmoner Par-arbejde Forkortet Udgave af de 5 Trin i At Fodre Dine Dæmoner Indledende Start med at spørge din partner, om hun ved, hvilken dæmon eller gud, hun vil arbejde med. Hun behøver ikke fortælle dig det,

Læs mere

STUDIER I DANSK POLITIK LARS BILLE BLÅ ELLER RØD ELLER...? DANSK PARTIPOLITIK 2005-2011 I PERSPEKTIV JURIST- OG ØKONOMFORBUNDETS FORLAG

STUDIER I DANSK POLITIK LARS BILLE BLÅ ELLER RØD ELLER...? DANSK PARTIPOLITIK 2005-2011 I PERSPEKTIV JURIST- OG ØKONOMFORBUNDETS FORLAG STUDIER I DANSK POLITIK LARS BILLE BLÅ ELLER RØD ELLER...? DANSK PARTIPOLITIK 2005-2011 I PERSPEKTIV JURIST- OG ØKONOMFORBUNDETS FORLAG Blå eller rød eller...? Dansk partipolitik 2005-2011 i perspektiv

Læs mere

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE KOGNITION AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE KOGNITION

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE KOGNITION AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE KOGNITION AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE 1 Kognition er et psykologisk begreb for de funktioner i hjernen, der styrer vores mulighed for at forstå, bearbejde, lagre og benytte information. Multipel sklerose er en

Læs mere

Tal om Trivsel. genvej Til Trivsel

Tal om Trivsel. genvej Til Trivsel Tal om Trivsel genvej Til Trivsel og motivation er i g de hvad sk ber Til at opdage mistrivsel? mistrivsel? Mistrivsel kan være svær at få øje på, når medarbejderne ikke selv henvender sig og fortæller

Læs mere

Strategi viaart - værktøj

Strategi viaart - værktøj FORRETNINGSVÆRKTØJER Strategi viart - værktøj Forløb i 7 trin med øvelser udviklet af harlotte Prang, playscapes denmark Trin 2 med øvelser Strategi - værktøj, Side 1 af 5 Trin 2 Hvilke muligheder har

Læs mere

Din personlighedsprofil som iværksætter

Din personlighedsprofil som iværksætter Din personlighedsprofil som iværksætter Stærke personlighedstræk: 6-9 krydser Medium stærkt personlighedstræk: 4-5 krydser Svage personlighedstræk: 1-3 krydser 9 Resultater 8 7 6 5 4 3 Producenten Administratoren

Læs mere

Når ledelse sker - mellem viden og væren 1. udgave 1. oplag, 2015

Når ledelse sker - mellem viden og væren 1. udgave 1. oplag, 2015 1 Når ledelse sker - mellem viden og væren 1. udgave 1. oplag, 2015 2015 Nyt Perspektiv og forfatterne Alle rettigheder forbeholdes Mekanisk, elektronisk, fotografisk eller anden gengivelse af eller kopiering

Læs mere

Kreativ nytænkning. Få nye ideer til innovation og forandring. Kreativitet på kommando. Hvem deltager? Bryd dine tankemønstre, og lær at få nye ideer

Kreativ nytænkning. Få nye ideer til innovation og forandring. Kreativitet på kommando. Hvem deltager? Bryd dine tankemønstre, og lær at få nye ideer Kreativ nytænkning Kreativ nytænkning Bryd dine tankemønstre, og lær at få nye ideer Få nye ideer til innovation og forandring Vi lever i en verden fuld af forandring. Hvis du har vanskeligt ved at bryde

Læs mere

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING PRAKTISK UDDANNELSESFORLØB TIL UDVIKLING AF DIT PERSONLIGE LEDERSKAB, TEAMS OG ORGANISATIONER AUGUST 2018 - MAJ 2019 Uddannelsen til dig, der vil have træning

Læs mere

Tag testen: Tænk over, hvordan du handler i din daglige ledelsespraksis og sæt kryds ud for det udsagn, som du synes passer bedst.

Tag testen: Tænk over, hvordan du handler i din daglige ledelsespraksis og sæt kryds ud for det udsagn, som du synes passer bedst. Test dine lederkompetencer Er du fremragende til at foretage et strategisk zoom, og har du nogen gange svært ved at leve dig ind i andre og forstå dem? Test dig selv på de syv afgørende kompetencer fra

Læs mere

Picasa billedalbum og webalbum

Picasa billedalbum og webalbum Picasa billedalbum og webalbum Billedalbum og redigerings-værktøj Picasa er et billedalbum, som kan bruges til at opbevare, registrere, bearbejde og ordne sine digitale fotos i. Desuden kan du uploade

Læs mere

Vejledning Mundmotorisk spil

Vejledning Mundmotorisk spil Vejledning Mundmotorisk spil På dansk ved Inge Benn Thomsen Special-pædagogisk forlag Indhold Tips Træning af enkelte konsonantfonemer Lege 1. Trække kort 2. Farveleg 3. Gætte kort 4. Gemme kort 5. Kaste

Læs mere

Fremstillingsformer i historie

Fremstillingsformer i historie Fremstillingsformer i historie DET BESKRIVENDE NIVEAU Et referat er en kortfattet, neutral og loyal gengivelse af tekstens væsentligste indhold. Du skal vise, at du kan skelne væsentligt fra uvæsentligt

Læs mere

1. Hvad er det for en problemstilling eller et fænomen, du vil undersøge? 2. Undersøg, hvad der allerede findes af teori og andre undersøgelser.

1. Hvad er det for en problemstilling eller et fænomen, du vil undersøge? 2. Undersøg, hvad der allerede findes af teori og andre undersøgelser. Psykologiske feltundersøgelser kap. 28 (Kilde: Psykologiens veje ibog, Systime Ole Schultz Larsen) Når du skal i gang med at lave en undersøgelse, er der mange ting at tage stilling til. Det er indlysende,

Læs mere

Fastlæggelse af gruppens mål.

Fastlæggelse af gruppens mål. INDKVARTERING - FORPLEJNING - GRUPPEOPGAVE 1 - Blad 1. Fastlæggelse af gruppens mål. side 1 af 12 sider På de følgende sider finder du 22 udsagn, der skal besvares. Først af dig selv. Herefter drøfter

Læs mere

Projekt Pascals trekant

Projekt Pascals trekant ISBN 988089 Projekter: Kapitel 9 Projekt 9 Pascals trekant Projekt 9 Pascals trekant Et af målene i dette afsnit er at generalisere kvadratsætningerne, så vi fx umiddelbart og uden nødvendigvis at bruge

Læs mere

Ideer til undervisningsmetoder

Ideer til undervisningsmetoder Ideer til undervisningsmetoder Udvælgelsen af undervisningsmetode skal understøtte opnåelsen af læringsmålene for kurset bedst muligt. Generelt anbefales en kombination af forskellige metoder, og at disse

Læs mere

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Boble-Byen - Et indre rum af ro og styrke Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter

Læs mere

PowerView Motorisering Intelligente gardiner der gør dit liv nemmere

PowerView Motorisering Intelligente gardiner der gør dit liv nemmere PowerView Motorisering Intelligente gardiner der gør dit liv nemmere Scene Quickstart guide The Art of Window Styling En fantastisk nyudvikling inden for The Art of Window Styling. Denne guide vil hjælpe

Læs mere

Instruktionskort til standard 3D cases til en proces på. Den Kreative Platform

Instruktionskort til standard 3D cases til en proces på. Den Kreative Platform Instruktionskort til standard 3D cases til en proces på Den Kreative Platform Her finder du instruktionerne til de standard 3D cases der anvendes i enhver proces på Den Kreative Platform. De har samme

Læs mere

TIL GENNEMSYN. Indhold

TIL GENNEMSYN. Indhold Denne side må ikke kopieres Glæde & Børn v/louise Tidmand Side 3 Indhold Velkommen til Min Styrkebog... s. 4 Øvelse 1: De 24 styrker... s. 5 Øvelse 2: Styrkespillet... s. 9 Øvelse 3: Find styrker i personerne

Læs mere