MIDTJYLLANDS AVIS: LOKALE NYHEDER MED VILJE I 157 ÅR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MIDTJYLLANDS AVIS: LOKALE NYHEDER MED VILJE I 157 ÅR"

Transkript

1 AKTIONÆRMAGASIN MARTS 2014 MIDTJYLLANDS AVIS: LOKALE NYHEDER MED VILJE I 157 ÅR BONE S Amerikansk servicekultur ved Gudenåen MUSEUM JORN Fest for en 100-årig NORDICBETLIGAEN: DENNIS FLINTA All in i Silkeborg PEDER KNUDSEN Sportschef på øretævernes holdeplads

2 Alle fortjener den. Og med Volkswagen Total kan den nemt blive din. FINANSIERING FORSIKRING SERVICE & REPARATION Volkswagen up! med finansiering, forsikring og en service- og reparationsaftale fra kr. pr. måned. Alle fortjener en Volkswagen. Men alle fortjener den også til en pris, som er til at overskue. Og med Volkswagen Total er det enkelt for dig at købe bil. Du får nemlig alt-i-én-pris. Det giver dig komplet overblik over din biløkonomi, og du slipper helt for uventede udgifter. Faktisk skal du ikke bekymre dig om noget som helst. Med Volkswagen Total skal du blot nyde bilen og glæde dig til turen. up! fås kontant fra kr ,- plus lev. kr ,-. Brændstofforbrug ved blandet kørsel 22,2-24,4 km/l. CO 2 -udslip g/km. Finansiering: Volkswagen Total take up! 60 hk 2d. Løbetid 96 mdr. Ydelse pr. måned kr ,- inkl. forsikring kr. 319,-. Forsikringstager skal være fyldt 22 år. Service- og reparationsaftale kr. 199,-, 36 mdr., max km/år. Udb. kr ,-. Saml. beløb der skal tilbage betales inkl. udb. kr ,-. Saml. kreditomk. kr ,-. ÅOP inkl. forsikring 17,69 %. Saml. kreditbeløb kr ,-. Variabel rente 2,25 %. Debitorrente 2,27 %. Betaling via Nets forudsættes. Kampagnen gælder t.o.m. 31/3-14. Bilen er vist med ekstraudstyr. A + Vulcan Silkeborg Bredhøjvej 5, 8600 Silkeborg Tlf Vi leverer maden til alle arrangementer Madkassen er leveringsdygtig i alt, så skal der holdes fest, fødselsdag, konfirmation, bryllup, jubilæum eller bare en hygge aften med vennerne, så skaber Madkassen de ultimative rammer for et godt arrangement. Vi skræddersyer alle arrangementer efter lige præcis jeres ønsker og leverer alle former for udsøgte menuer og buffet er lige fra de små intime selskaber til de helt store. Vi kan levere mad til alle former for tema fester f.eks. italiensk, mexicansk, indisk, kinesisk og nu har vi også byens største udvalg i tapas. Hos Madkassen arbejder vi altid med årstidens bedste råvarer og sørger for at maden er bedst muligt tilegnet catering og take away. Madkassen tilbyder også alt inden for firmafrokoster og faste leveringer til kursuscentre og lignende. Madkassen og The Bagel Shop ligger i Silkeborgs bymidte og tilbyder også dejlige frisk smurte bagels med friskpresset juice, bland selv salater og smoothies. Tlf Tværgade Silkeborg

3 INDHOLD/ARTIKLER PERFORMERS HOUSE Stadig håb om højskole... 4 Velkommen til SIF IN BUSINESS Det er femte gang, vi sender SIF IN BUSINESS på gaden, og det er med lige stor fornøjelse hver gang. Magasinet giver os mulighed for at fortælle vores aktionærer og de ganske mange mennesker ud over aktionærkredsen, der også læser magasinet ting fra vores hverdag, som er vigtige, spændende historier fra livet på Papirfabrikken og i sponsorkredsen samt de ting, der sker i den sportslige afdeling på Søholt. I vores egen verden står vi overfor et vigtigt år. Ja, jeg tror ikke, jeg tager for store ord i munden ved at konstatere, at lykkes tingene for os, vil 2014 blive skelsættende. Blandt andet tænker jeg her på forårets kampe i NordicBetligaen, hvor vi alle håber på at vi kan skabe de resultater, der skal til for at rykke tilbage i Superligaen. Det er det store sportslige mål, men lad mig understrege, at uanset om det er lykkedes eller ej, når sidste turneringskamp er spillet 9. juni, arbejder vi ufortrødent videre på de langsigtede ting, vi har sat i søen. Der arbejdes grundigt og seriøst både omkring førsteholdstruppen og i talentafdelingen, og det er jo som bekendt den første forudsætning for at lykkes. Udenfor fodboldbanen fylder planerne om et nyt stadion, JYSK Park, ganske meget i øjeblikket. Vi arbejder hårdt på at rejse de sidste 20 mio. kr. af finansieringen, og vi er fortsat optimistiske. I øjeblikket er vi i gang med at forhandle med en række lokale virksomheder, som vi håber, kan indgå som store bidragydere ud over JYSK og Jyske Bank, der har givet tilsagn om 10 mio. kr. hver. Parallelt med det har vi også indledt en runde for de virksomheder, der har lyst til at være med, men som ikke har mulighed for at binde sig for millionbeløb. Endelig sker der også ting af stor interesse for Silkeborg IF Invest A/S på Papirfabrikken. Desværre måtte vi jo se Performers House gå konkurs, og i øjeblikket arbejder kurator i boet på en løsning. Vi følger opmærksomt udviklingen, for det ville for Silkeborg IF Invest A/S være en spændende bygning at få ind i den øvrige ejendomsportefølje på Papirfabrikken. Jeg vil ønske god læselyst. Vi ses på Mascot Park. Kent Madsen Direktør Silkeborg IF Invest A/S BONE S Amerikansk servicekultur på dansk... 8 MUSEUM JORN Fejring af en 100-årig...12 HENNING MORTENSEN A/S Sponsor med hjertet...16 MIDTJYLLANDS AVIS Limen i lokalsamfundet...20 REGNSKAB 2013 SIF holder skindet på næsen...24 BØRSEN EXECUTIVE CLUB Mød toppen af dansk erhvervsliv...26 DENNIS FLINTA All in på Silkeborg PEDER KNUDSEN Sportschef på øretævernes holdeplads KOLOFON SIF IN BUSINESS UDGIVER: SILKEBORG IF INVEST A/S OPLAG: ANSVARSHAVENDE: KENT MADSEN JOURNALISTISK PRODUKTION: NIELS FRYDENLUND OG JOHANNE FRIIS FORSIDEFOTO: THOMAS JUUL. FOTOS: JUUL FOTOGRAFI OG ULLA MYRHØJ LAYOUT: SKABERTRANG SILKEBORG BOGTRYK, TRYK: ATM ARKTRYK MIDTJYLLAND HOVEDSPONSOR

4 REPORTAGE: PERFORMERS HOUSE SIF håber på NY KULTUR på Papirfabrikken Efter Højskolen Performers Houses konkursbegæring skal den specialbyggede bygning have nye beboere, og SIFs og Hentons administrerende direktør krydser fingre for, at den igen kan få et kulturelt formål. AF JOHANNE FRIIS PEDERSEN Højskolen Performers House er den anden kulturelle institution, Papirfabrikken må sige farvel til i løbet af få år, og det ærgrer Kent Madsen. - Kulturspinderiet og Performers House har begge været nogle spændende naboer, som har tilført området en friskhed, som jeg vil være ked af at undvære, siger Kent Madsen. Silkeborg IF Invests placering midt på Papirfabrikken giver fodbold- og ejendomsvirksomheden en særlig interesse i, hvem de nye naboer i den rustfarvede bygning bliver. Personligt ser Kent Madsen gerne, at den centralt placerede højskolebygning kan blive brugt til det formål, den er bygget til. - Jeg kan forstå, der arbejdes på at lave højskole igen. Hvis det lykkes, synes jeg, det vil være rigtig fint, forklarer direktøren, men fortæller da også, at SIF heller ikke er afvisende over for at overtage bygningerne, hvis de ikke kan få det kulturelle formål, Kent Madsen gerne ser. - Vi er i dialog med konkursboet, og hvis vi kan blive enige om betingelserne, er vi i Silkeborg IF åbne og positive over for at overtage de to bygninger og drive dem videre, fortæller han. Hvad bygningerne i så fald kan og skal drives videre som, har Kent Madsen endnu ikke et svar på. I første omgang forholder Silkeborg IF Invest sig afventende og ser, om enten private interessenter eller Silkeborg Kommune kan blive enige med konkursboet om et passende, kulturelt tilbud, som atter kan bidrage til den friskhed på Papirfabrikken, som Højskolen Performers House gjorde. 4 SIF IN BUSINESS

5 REPORTAGE: PERFORMERS HOUSE SIF IN BUSINESS 5

6 REPORTAGE: PERFORMERS HOUSE Performers House er bedst som højskole Fremtidsudsigterne for de konkursbegærede højskolebygninger er slørede, men Performers Houses bestyrelsesformand lægger ikke skjul på, at bygningerne tjener bedst som højskole. AF JOHANNE FRIIS PEDERSEN - Der er ingen tvivl om, at det er god udnyttelse af bygningerne at drive dem som højskole, men jeg tør ikke sige, om det også er realistisk, siger Jens Erik Jørgensen, som har fungeret som formand for Performers Houses bestyrelse. Siden Højskolen Performers House i december indgav konkursbegæring, har Jens Erik Jørgensen modtaget forskellige henvendelser omkring tanker om at drive en ny højskole på stedet. Rygterne vil blandt andet, at Stefan Kvamm, som ledede elektromusiklinjen på den nu lukkede højskole, har syslet med tanker om at åbne en musikhøjskole. Jens Erik Jørgensen vil dog i marts ikke kommentere på, hvad han tror, der kommer til at ske. - Der har været tilløb til at lave en ny højskole, men det er helt umuligt at sige noget om, hvorvidt det er muligt at skabe en bæredygtig økonomi i det, siger Jens Erik Jørgensen. En stor del af den nuværende udfordring ligger i at få afsat begge højskolens bygninger samlet. Særligt den rustfarvede værelsesejendom er svær at se mange andre muligheder end netop højskole eller lignende i, og det begrænser mulighederne for interesserede købere. 6 SIF IN BUSINESS

7 icopal entreprise Trænger dit hus til nyt tag? Vi kan det hele og mere til Lad professionelle lægge dit tag Hos Icopal Entreprise har vi de dygtigste tagfolk professionelle håndværkere, der alle har en grundig taguddannelse bag sig. Alle typer opgaver Vores ekspertise dækker flade tage og hældningstage både renovering og nybyggeri. Vi løser alle typer tagpapopgaver lige fra store industribygninger til parcel huse og garager. Vi dækker hele Danmark. Kontakt os og få et konkret tilbud. 15 års udførelsesgaranti 15 års udførelsesgaranti Som Icopal PLUS Entreprenør udfører vi kvalitetsarbejde med 15 års garanti. SIF erhvervspartner Læs mere på icopal-tag.dk Icopal Entreprise a/s Tlf.: Sæt dine penge på arbejde nemt og fleksibelt Jyske Pengepleje er nem og fleksibel investering til dig, der har kr. eller mere at investere for. Eksperterne passer og plejer dine investeringer og følger konstant op på udviklingen. Investér for frie midler Investér for pensionsmidler Investér gennem din virksomhed Investér via virksomhedsskatteordningen (VSO) Tjek jyskebank.dk/pengepleje og læs mere. Kig ind og hent en gratis pakke med mere information om Jyske Pengepleje. Vestergade 8-10 Silkeborg Tlf

8 REPORTAGE: BONE'S Bone s Amerikansk servicekultur på dansk På Papirfabrikken ligger en af landets 18 Bone s restauranter. Det var egentlig ikke meningen, for Silkeborg var for lille til den amerikansk inspirerede restaurationskæde. I dag er der ikke en eneste dag, hvor folkene bag Bone s fortryder etableringen af restauranten på Gudenåens bred. AF NIELS FRYDENLUND Er Silkeborg virkelig stor nok? Sådan spurgte iværksætterne bag restaurationskæden Bone s sig selv, da de for godt 10 år siden fik en henvendelse fra initiativtagerne til forvandlingen af Papirfabrikken fra industriområde til moderne kultur- og erhvervsbydel. Og konklusionen kom de hurtigt frem til: Nej, det er Silkeborg ikke. Alligevel har der i over 10 år ligget en Bone s-restaurant på Papirfabrikken. Og en ganske succesrig en af slagsen. - Der har ikke været en eneste dag, hvor vi har fortrudt etableringen af Bone s i Silkeborg, som Jan Vinther Laursen, en af Bone s fire ejere, formulerer det. Når det trods Bone s-folkenes skepsis alligevel endte med en restaurant ved Gudenåen, handler det om, at de til sidst fik et tilbud, de ikke kunne sige nej til. - Vi var på det tidspunkt en typisk entreprenør-virksomhed, der var nødt til at spare op, inden vi kunne foretage nye investeringer. Derfor overvejede vi det også meget nøje, hver gang vi skulle vælge en ny by for etablering af endnu en restaurant. I den proces sagde vi pænt nej tak til Silkeborg flere gange, fortæller Jan Vinther Laursen. Ja tak, det gør vi Så let slap Bone s imidlertid ikke. Selskabet bag etableringen af Papirfabrikken, Jægersborg Invest, udfordrede Bone s til at skitsere, hvilke vilkår der skulle til for at realiseringen af restaurations-planerne kunne blive til noget. - Det gjorde vi og mødte op og præsenterede vores oplæg uden forventning om, at det ville blive modtaget med begejstring. Men til vores store overraskelse blev der sagt: Ja tak, det gør vi, siger Jan Vinther Laursen. Og sådan blev det. Bone s i Silkeborg er i dag en af kædens middelstore restauranter og har desuden fordel af udeservering i idylliske omgivelser om sommeren, hvilket giver Silkeborgrestauranten en lidt anden profil end de øvrige i kæden. 8 SIF IN BUSINESS

9 REPORTAGE: BONE'S - Restauranten i Silkeborg er i dag et sundt og lønsomt foretagende. I de øvrige restauranter oplever vi, at de varme sommerdage godt kan være lidt tunge i forhold til besøg, men på de dage sker det modsatte i Silkeborg. I en sommer, som den vi havde i 2013, havde Silkeborg den største Bone somsætning i Danmark. 18 restauranter Den seneste Bone s restaurant er netop åbnet på Amagerbrogade i København og markerer en milepæl i udviklingen som den første i Hovedstaden. Bone s blev grundlagt i 1990 af de tre Herning-drenge Tom Sørensen, John Henriksen og Kristian Kaasgaard. Tom og John drev en restaurant for finere fransk madlavning i Baghuset i Herning, men rejser i USA havde inspireret dem i retning af den amerikanske madkultur barbeque spareribs, et enkelt koncept og en servicekultur efter amerikansk forbillede. De gjorde det enkelt: Et solidt hovedmåltid, en stor salatbar og soft-ice til dessert. Og selv om bøfferne i dag er et lige så vigtigt element på menukortet som spareribsene, så er det stadig det oprindelige koncept, Bone s er bygget op om. Og konceptet virkede fra begyndelsen. Kristian Korsgaard var chef i den første Bone s i Herning, hentet hjem fra jobbet som restaurantchef på Hereford Beefstouw i Hamborg, og snart fik han så travlt, at Tom Sørensen og John Henriksen måtte slippe de franske delikatesser i Baghuset til fordel for Bone s spareribs. Et år efter åbnede den næste Bone s i Vejle og her skulle der arbejdes lidt» SIF IN BUSINESS 9

10 Silkeborgnet dk Bliv medlem allerede nu Silkeborg IF og erhvervsilkeborg har etableret Silkeborgs stærkeste netværk! Et handelsnetværk hvor de mange Silkeborg IF sponsorer og medlemmer af erhvervsilkeborg får mulighed for at udvikle kendskab til hinanden forretningsmæssigt og personligt og dermed skabe en unik grobund for at handle sammen. Brancheeksklusivitet Skynd dig! Tiden har vist, at der er basis for et forum for virksomheder, hvor der fokuseres på salg og ikke mindst samhandel. Derfor har vi nu etableret 3 unikke samhandelsnetværksgrupper. Der er åbent for tilmeldinger, og nuværende Silkeborg IF sponsorer og medlemmer af erhvervsilkeborg kan tilmelde sig på efter først til mølle princippet. Der vil være brancheeksklusivitet i grupperne kun en fra hver branche pr. gruppe så skynd dig at tilmelde dig. For nærmere information kontakt: Marianne Hegnet på Vicky Flinta på Netværket faciliteres af: Silkeborgnet_210x145.indd 1 01/03/ Bliv medlem af Børsen Executive Club, Silkeborg Anders Runevad Pris for 2014 er kr ,- excl. moms Børsen Executive Club er et uformelt forum for meninger og mennesker. Et inspirerende afbræk, hvor afgørende meningsdannere og ledere fra hele verden tager ordet og deler ud af erfaringer, holdninger og resultater. Et medlemskab giver adgang til samtlige arrangementer i Børsen Executive Club, og du kan gratis invitere en gæst med til arrangementerne. Lars Rebien Sørensen Læs mere på Interesseret? Så ring til Lise Meineche på Nils Smedegaard Andersen

11 REPORTAGE: BONE'S» hårdere for kunderne, men det gav samtidig en skabelon for kommunikation og markedsføring i forbindelse med åbning af nye restauranter, og siden fulgte Århus, Viborg og Kolding ud fra filosofien om at de penge, der blev tjent, skulle investeres i udvikling. Offensiv vækststrategi Jan Vinther Laursen indtrådte i ejerkredsen i 2009 for at iværksætte en mere offensiv vækststrategi, hvilket har betydet at Bone s i de seneste fire år er gået fra 11 til 18 restauranter den seneste på Amager i København. - Vi tror på, at der er plads til Bone s restauranter i Danmark. Vi har en række projekter, vi arbejder med, men det skal ske i en balance, så vi samler de rigtige op. Der skal også være ro i maven, så organisationen kan følge med. Vi skal være i stand til at viderebringe den oprindelige ånd i vores udvikling, siger Jan Vinther Laursen. I udviklingen af forretningsmodellen indgår også overvejelser om at åbne nye restauranter på franchise-vilkår ligesom det heller ikke ligger fjernt at udbrede konceptet til udlandet. - Både i forhold til Danmark og udlandet ligger franchise-konceptet os ikke fjernt. Vi taler i øjeblikket med nogle interesserede nord for Limfjorden. Etablering i udlandet vil vi formentlig vente med, til vi er færdige med at etablere os i Danmark, men tanken er tænkt. Sverige vil være et interessant område at skabe partnerskaber i, siger Jan Vinther Laursen. BONE S KORT FORTALT Grundlagt i 1990 i Herning af Tom Sørensen, John Henriksen og Kristian Kaasgaard. I 2009 kom Jan Vinther Laursen ind som fjerde partner i virksomheden. Januar 2013 åbnede Bone s restaurant nummer 18 i Danmark. Det var samtidig den første i København på Amagerbrogade. Bone s findes ud over i Silkeborg og på Amager også i Herning, Esbjerg, Horsens, Kolding, Lalandia Billund, Lalandia Rødby, Odense, Randers, Roskilde, Silkeborg, Vejle, Viborg, Aalborg, Skalborg (Aalborg SV), Aarhus, Flensborg og Nuuk. BONE'S SILKEBORG PAPIRFABRIKKEN SILKEBORG SIF IN BUSINESS 11

12 REPORTAGE: MUSEUM JORN I Jorns ånd Museum Jorn fejrer Asger Jorns 100 års fødselsdag med den største udstilling i museets historie, Expo Jorn Kunst er fest, er titlen. Over 500 værker af mere end 80 kunstnere fortæller historien om Asger Jorns viljefaste arbejde for at udbrede den moderne kunst til alle. AF NIELS FRYDENLUND I år kunne Asger Jorn være fyldt 100 år. Silkeborgs verdensberømte kunstner døde i 1973, men siden har hans kunst levet på Museum Jorn i Silkeborg gennem den enorme kunstsamling med egne og andre modernisters kunst, som Jorn donerede til byen inden sin død. Den generøsitet, Asger Jorn viste gennem sin donation, er udgangspunktet for fejringen af hans 100 års fødselsdag med udstillingen Expo Jorn Kunst er fest, som i øjeblikket kan opleves på Museum Jorn. En gigantisk fejring med 500 værker af 80 forskellige kunstnere, der har haft en eller anden berøringsflade med Silkeborgs verdensberømte kunstner enten som inspiration eller ved at lade sig inspirere. 12 SIF IN BUSINESS

13 REPORTAGE: MUSEUM JORN - Jorn var det meste af sit liv ludfattig. Men de penge, han tjente, brugte han på at skabe en kunstsamling. Han ville skabe diskussion om kunst og han ville have den internationale moderne kunst til Silkeborg. Derfor donerede han sin kunstsamling til byen. Museum Jorn er således skabt på en af de største kunstdonationer i dansk historie, forklarer museumsdirektør Jacob Thage. Respekt for Jorns generøsitet Det er i den ånd, udstillingen der fejrer hans 100 års fødselsdag, skal ses. I respekt for den generøsitet, Asger Jorn viste den by, han voksede op i, fortæller Expo Jorn Kunst er fest historien om en kunstner, der brugte sit liv på at skabe, diskutere og formidle moderne kunst. - Hvad handler Jorns idé om? Hvorfor valgte han at donere sin samling til Silkeborg i stedet for København? Med udstillingen vil Museum Jorn gentænke fortællingen om en af dansk kunsts største skabere i det 20. århundrede.» SIF IN BUSINESS 13

14 REPORTAGE: MUSEUM JORN» Donationen til Silkeborg er et stærkt udsagn om, at Jorn ville ud til folket med sin kunst og sin samling. I mange år byggede museet på en personlig historie om kunstneren Asger Jorn, men nu prøver vi at folde fortællingen ud. Ikke elitært, men med en vision om at Jorn kan opleves af alle. På den måde kan man se 100 året som år 0 i historien om Jorn, forklarer Jacob Thage. Arbejdede aldrig alene Den historie, Museum Jorn fortæller om Asger Jorn, er historien om en kunstnerisk ildsjæl, der aldrig arbejdede alene. Han evnede altid at etablere eller indgå i kunstneriske fællesskaber det tydeligste eksempel er kunstnergruppen COBRA, men også fællesskabet Internationale Situationister, der fik stor indflydelse på 68-generationens tankesæt, Skandinavisk Institut for Sammenlignende Vandalisme og mange andre samarbejdsrelationer. - Udstillingen Expo Jorn Kunst er fest er blevet til i et samarbejde med en ny generation af forskere, der har set på, hvordan vi folder historien om Jorn ud på en anden måde. Jorn var mange ting. En fantastisk maler, ja, og den historie er naturligvis værd at fortælle. Men det er hans idé om at bringe kunsten ud til folket bestemt også. Det er en grundlæggende historie om måden at se billeder på, der for Jorn hviler på en nordisk tradition, der går år tilbage. Vi kommunikerede gennem billeder, før vi brugte ord. Billeder kunst skal være tilgængelig for alle. Det er en af Jorns grundpiller. Han var selv med overalt, og derfor er Expo Jorn Kunst er fest en broget museum jorn S I L K E B O R G MUSEUM JORN GUDENÅVEJ SILKEBORG 14 SIF IN BUSINESS

15 REPORTAGE: MUSEUM JORN SIF og Museum Jorn skal løfte Silkeborg sammen Museumsdirektør Jacob Thage har stor fokus på det lokale samarbejde. I Jorns 100 år deltager SIF i arbejdet med at afvikle VM i triolektisk fodbold. AF NIELS FRYDENLUND Jacob Thage er inspireret af den måde, de gør tingene på i Bilbao. Den selvbevidste baskiske hovedby rummer to kulturinstitutioner, der tegner en markant profil af byen. Den ene er kunstmuseet Guggenheim, den anden er fodboldklubben Athletic Bilbao. - De to har et meget tæt samarbejde. Når man besøger museet er det den naturligste ting i verden, at man også skal vises rundt på stadion. Sammen løfter kunsten og sporten byen, forklarer museumdirektør Jacob Thage, Museum Jorn. På samme måde ser han det lokale samarbejde i Silkeborg som en løftestang både for museet, for fodbolden og for byen Silkeborg. - Museum Jorn er enestående i Nordeuropa, og Silkeborg er fantastisk heldig at have et museum i den klasse. Museet har et internationalt ry og skaber enorm interesse. SIF står stærkt i lokalområdet og er med til at tegne profilen af byen. Jeg tror på styrken i lokalt samarbejde. Vi kan noget forskelligt og derfor kan vi sammen løfte meget mere end hver for sig, fortsætter museumsdirektøren. Museum Jorn og SIF har i mange år været kultursamarbejdspartnere, og et godt eksempel på samarbejdet de to institutioner i mellem er projekt triolektisk fodbold. Jorn skabte med sin skæve tankegang en afart af fodboldspillet, hvor banen er sekskantet, har tre mål og involverer tre hold i en kamp. I anledning af Jorns 100 år spilles der en slags VM i triolektisk fodbold i byen i løbet af foråret, hvor SIF og Museum Jorn i samarbejde med flere andre lokale kræfter lægger faciliteter til, og i forbindelse med Regatta i august kommer triolektisk fodbold også til at spille en rolle på flere niveauer igen i et samarbejde de to kulturinstitutioner imellem. buket af værker fra hele Europa, forklarer Jacob Thage. Udstillingen er en kombination af værker fra museets egen samling og udlånte billeder fra kunstmuseer over hele Europa. Museum Jorn har gennem årene haft en stolt tradition med at udlåne Jorns værker netop i respekt for kunstnerens arbejde med at sprede kunsten til alle og den tradition og de samarbejdsrelationer, det har skabt, har museet trukket på i arbejdet med at hente værker til Expo Jorn Kunst er fest. Det betyder, at man på Museum Jorn kan se væsentlige værker af Miro, Kandinsky, Picasso, Max Ernst, Cobrakunstnerne, herimellem naturligvis Asger Jorn, og mange andre. Udstillingen kan opleves på Museum Jorn frem til den 14. september EXPO JORN KUNST ER FEST KORT FORTALT Expo Jorn er udviklet i Jorns samarbejdende ånd med Statens Museum for Kunsts retrospektive udstilling Grænseløs Rebel. De to museer har etableret et billetsamarbejde. Expo Jorn er kurateret af udstillingsinspektør ved Museum Jorn, Karen Friis Herbsleb og assistant professor Karen Kurczynski, University of Massachusetts, Amherst, USA. Expo Jorn er Museum Jorns største udstilling nogensinde med mere end 500 værker af mere end 80 kunstnere. Til Expo Jorn er der indlånt 135 værker fra 35 museer og private samlere fra Danmark, Frankrig, Sverige, Holland og Belgien. Expo Jorn er blevet skabt med støtte fra Silkeborg Kommune, otte danske fonde og en række lokale virksomheder. SIF IN BUSINESS 15

16 REPORTAGE: HENNING MORTENSEN A/S Sponsor med hjertet Henning Mortensen A/S har været sponsor i SIF fra før begrebet blev opfundet. Det handler selvfølgelig om forretning, men der er tilsat en pæn portion hjerteblod. AF NIELS FRYDENLUND Det begyndte med et sæde på den gamle cementtribune og et Club117 sponsorat til få tusinde kroner. Det var før oprykningen i 1987, da spillerne var på lommepengekontrakter og livet gik sin skæve gang i de lavere divisioner for Silkeborg IF. Op- og nedturene siden har været talrige, men intet har kunnet rokke ved ét faktum: VVS- og el-firmaet Henning Mortensen A/S har været en del af sponsorkredsen i SIF gennem alle årene. - Jeg har været medlem af SIF siden 1965, og jeg voksede op med interessen for fodbold gennem min far. Det har aldrig været til diskussion om firmaet skulle engagere sig i SIF. Og selv om vi gennem årene har haft rigtig meget godt ud af SIF i form af kundeog leverandørrelationer, så er det nok mest hjertet, der taler, hvis jeg nu skal 16 SIF IN BUSINESS

17 REPORTAGE: HENNING MORTENSEN A/S være 100 procent ærlig, siger Hans Mortensen, direktør i det firma, hans far stiftede i Henning Mortensen A/S er en af byens største VVS- og el-virksomheder med omkring 90 ansatte. Firmaet leverer ydelser til både private, erhvervslivet og det offentlige, og gennem årene har engagementet i SIF altid været en del af hverdagen.» SIF IN BUSINESS 17

18 REPORTAGE: HENNING MORTENSEN A/S» - De første sponsorater, vi lavede, handlede om småpenge. Jeg tror det var 3117 kr. om året vi gav. Beløbet sluttede altid på 117. Til gengæld fik vi et reklameskilt og en siddeplads på den gamle cementtribune. Sammenlignet med i dag var det jo helt andre tider, selv om vi da også dengang syntes det var mange penge, fortæller Hans Mortensen. Personlige relationer Han fremhæver de personlige relationer, der er blevet skabt gennem årene i EnergiMidt loungen på Mascot Park og på rejserne, som SIFs store sponsorer har inkluderet i samarbejdsaftalerne, som et af de mest værdifulde argumenter for at være en del af sponsorkredsen i klubben. - Jeg har truffet mange samarbejdspartnere gennem SIF. Når man møder hinanden i uformel sammenhæng får man et kendskab til hinanden, som ellers ville være svært at opnå. Og ofte giver det grobund for nogle forretningsmæssige relationer, siger Hans Mortensen. VVS- og el-direktøren lægger dog heller ikke skjul på, at den personlige veneration for klubben også har givet store oplevelser på det personlige plan. - Fra vi vandt mesterskabet og frem til 2001 havde vi syv forrygende år. Det var sjovt. Tænk at en by af Silkeborgs størrelse kunne erobre det danske mesterskab. Det var de syv gyldne år. Siden er det blevet mere eller mindre hverdag, og det har ikke været så sjovt, men selvfølgelig er man nødt til at sætte tæring efter næring. Det ville være uholdbart at køre tingene, som man ser andre steder. Det har vi ganske enkelt ikke mulighed for i Silkeborg, siger Hans Mortensen. Og når man spørger ham, om de mere beskedne resultater efter SIFs økonomiske opbremsning i 2002 har fået ham til at overveje sit sponsormæssige engagement af og til, kommer svaret igen lige fra hjertet. - Nej, aldrig. HENNING MORTENSEN A/S STAGEHØJVEJ SILKEBORG Nyt stadion er vejen frem Henning Mortensen A/S har hovedkontor og køkkenudstilling med Svanekøkkener nærmest midt i udgravningen til den nye motorvej ved Ringvejen med udsigt til JYSK Arena og området, hvor det er planen at JYSK Park skal stå klar til at huse SIFs hjemmekampe fra Hans Mortensen ser stadionbyggeriet som en afgørende forudsætning for stadig at kunne præsentere superligafodbold i Silkeborg. - Det er den eneste vej frem. I dag vil folk vil have helhedsoplevelser. Jeg var i Herning for at se et par kampe til håndbold-em i januar mennesker samlet til håndbold i en intens kulisse. Og bagefter tog det næsten mindre tid at komme hjem, end det gør, når der er mennesker på Mascot Park. Et nyt stadion vil give fodboldoplevelsen en helt anden dimension, og jeg håber inderligt, at planerne bliver realiseret, siger Hans Mortensen. HENNING MORTENSEN A/S KORT FORTALT Et af byens største VVS- og el-firmaer med 90 ansatte. Adresse på Stagehøjvej 1 med motorvejsbyggeriet og det kommende JYSK Park som nærmeste naboer. Udfører el- og vvs-arbejde over en bred front: Husbyggeri, licitationsarbejde, reparationer for private etc. TopPartner i Silkeborg IF Invest A/S 18 SIF IN BUSINESS

19 Fylder papirarbejde for meget i din virksomhed men for lidt på din bundlinje? Sortenborgvej Silkeborg Glemte du momsen? Og hvem bogfører lige bilagene fra de sidste 3 måneder? Vi kan hurtigt og enkelt tage os af det administrative, så du får mere tid til at drive din forretning. Find os på silkeborg.deloitte.dk Nordea-ANN-2K_84x121mm.pdf - 08:21:21 - March 13, Page 1 of 1 - Coated preflight Medlem af Deloitte Touche Tohmatsu Limited Gustav Hansen.indd 1 05/03/ Gør det muligt Privat Erhverv Nordea ANN.indd 1 01/03/ SIF IN BUSINESS 19

20 REPORTAGE: MIDTJYLLANDS AVIS 20 SIF IN BUSINESS

21 REPORTAGE: MIDTJYLLANDS AVIS LIMEN i lokalsamfundet Midtjyllands Avis er én af Papirfabrikkens mest markante virksomheder. Siden 1857 har det lokale mediehus leveret nyheder til silkeborgenserne, og sådan vil det fortsat være, selv om meget er forandret i det seneste halve år. Midtjyllands Avis vil fortsat have sin dybe forankring i det silkeborgensiske lokalområde. Adressen vil også fremover være på Papirfabrikken i hjertet af Søhøjlandets hovedstad, og kernen i mediehusets eksistensberettigelse vil være leveringsdygtighed i lokale nyheder. Det er vigtigt for chefredaktør Steffen Lange og adm. direktør Stinus Errboe at slå fast en travl vinterformiddag i mediehuset på Papirfabrikken. For meget er under forandring i det 157 år gamle bladhus efter Herning Folkeblads overtagelse af ejerskabet i selskabet, men én ting rokkes der ikke ved: Midtjyllands Avis vil fortsat være leverandør af nyheder til lokalsamfundet. - Det er vigtigt for os at signalere, at vi ikke er på vej til at rykke mod Herning. Vi har forlænget vores lejemål på Papirfabrikken og vores lokale forankring ændrer sig ikke. Både redaktionelt og kommercielt er det i Silkeborg, vi arbejder. Vi er en vigtig del af Silkeborgs fortid og vi er også en vigtig del af byens fremtid, slår chefredaktør Steffen Lange fast. Chefredaktøren kalder byens avis for en traditionsrig virksomhed, der tør tænke nyt. Og sandt er det da også, at avisen har været udsat for mange forandringer i sin 157-årige levetid. I fire generationer var familien Sørensen ejer af virksomheden inden den i 1998 blev solgt til en gruppe jyske bladhuse, Morgenavisen Jyllands-Posten, Herning Folkeblad, Horsens Folkeblad og Vejle Amts Folkeblad/Fredericia Dagblad. Det ejerskab blev afløst af Herning Folkeblads overtagelse for godt seks måneder siden. Samtidig blev også ugeavisen Ikast Avis indlemmet i koncernen, der således i dag hviler på tre ben, nemlig mediehusene i Herning, Ikast og Silkeborg. - Hele Midtjyllands Avis eksistensberettigelse er vort engagement i lokalsamfundet. Vi skal være involveret i sport, kultur, erhvervsliv etc. Vi er en hjørnesten i Silkeborgs liv, limen der skal få byen til at hænge sammen, som Steffen Lange formulerer det. Ressourcer frigivet Stinus Errboe er netop tiltrådt som adm. direktør efter Flemming Heibergs beslutning om at skifte branche efter to årtier i direktions-kontoret. Errboe, der har solid lokal forankring han er vokset op i Kjellerup og Silkeborg, har spillet fodbold og været ungdomstræner i SIF og er bosat i byen - har således haft en central rolle i de forandringer, der er sket under det nye ejerskab. - Vi har måttet tage afsked med nogle dygtige medarbejdere, fordi vi har ønsket at samle nogle centrale stabsfunktioner ét sted. Det har frigivet nogle ressourcer i forhold til redaktion og salgsafdeling. Vi har optimeret centralt med lokal forankring, og det er vigtigt at sige, at vi ikke er blevet færre medarbejdere, vi har blot brugt ressourcerne anderledes. Blandt andet har vi gennemført en kommerciel opgradering, siger Stinus Errboe.» SIF IN BUSINESS 21

Det handler om ildsjæle

Det handler om ildsjæle Det handler om ildsjæle Talentudvikling, Holdsport & Erhvervsnetværk Et sponsorat skal være et dynamisk samarbejde til glæde og gavn for begge parter derfor er vores sponsorer ikke bare sponsorer men samarbejdspartnere

Læs mere

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Koldings nye flagskib Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Kvindefodbolden i rivende udvikling Danmark har altid været med fremme i kvindefodboldens historie, og vi er fortsat med helt i toppen.

Læs mere

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets Formand Thomas Auens Laursen samlede for tre år siden nogle gamle venner, der havde lagt fodbolden på hylden. I dag er der 55 seniorspillere i klubben. DEN NY KLUB HAR IKKE HAFT TILGANG FRA DEN EKSISTERENDE

Læs mere

Tæt på stjernerne VIP hos OB

Tæt på stjernerne VIP hos OB Tæt på stjernerne VIP hos OB Én gang Odense altid Odense! Sådan lyder det fra mange fynske struber, når OB spiller i Superligaen, og sådan vil du også føle det, når du først har oplevet dansk topfodbold

Læs mere

Tæt på stjernerne VIP hos OB

Tæt på stjernerne VIP hos OB Tæt på stjernerne VIP hos OB Én gang Odense altid Odense! Sådan lyder det fra mange fynske struber, når OB spiller i Superligaen, og sådan vil du også føle det, når du først har oplevet dansk topfodbold

Læs mere

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Vi bevæger os fremad Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde på.

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

Om Brøndby Supporters Trust

Om Brøndby Supporters Trust Om Brøndby Supporters Trust Aktive ejere af Brøndbyernes IF Fodbold A/S Brøndby Supporters Trust (BST) er en forening for alle, der interesserer sig for, hvordan Brøndby IF ledes i dag og udvikles i fremtiden.

Læs mere

VISION OG KERNEVÆRDI

VISION OG KERNEVÆRDI VISION OG KERNEVÆRDI Brøndby IF - det handler om os alle sammen For Brøndby IF handler det om fodbold. Om at inkludere og bringe folk sammen på tværs af kulturelle bånd og geografi. Om fællesskabet, der

Læs mere

Tæt på stjernerne VIP hos OB

Tæt på stjernerne VIP hos OB Tæt på stjernerne VIP hos OB Én gang Odense altid Odense! Sådan lyder det fra mange fynske struber, når OB spiller i Superligaen, og sådan vil du også føle det, når du først har oplevet dansk topfodbold

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1 The tall ships races 2015 Aalborg Nyhedsbrev nr. 1 Oktober 2014 Velkommen til det første nyhedsbrev for The Tall Ships Races 2015 Aalborg. Frem til begivenheden afholdes fra den 1. til den 4. august 2015,

Læs mere

Tryghed i din økonomi

Tryghed i din økonomi Tryghed i din økonomi Velkommen i Sparekassen Faaborg Sparekassen Faaborg er en bank med rødderne solidt plantet i den fynske muld. Lige siden stiftelsen i 1846, hvor 24 borgere i Faaborg hver indskød,

Læs mere

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min.

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min. Bilag til: HHX Afsætning A Eksamen nr. 1 Forberedelsestid: 30 min. - Se video: Intro - Forbered opgaven - Se video: Eksamen 1 - Diskuter elevens præstation og giv en karakter - Se video: Votering - Konkluder

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

satsning er lykkedes, vores egne folk i NIK regi og alle vores sponsorer der har bakket op. Jeg synes at 2011 har været et meget aktivt NIK år, hvor

satsning er lykkedes, vores egne folk i NIK regi og alle vores sponsorer der har bakket op. Jeg synes at 2011 har været et meget aktivt NIK år, hvor Årsberetning 2011 Året startede rigtig godt. På generalforsamlingen fik vi valgt 3 nye medlemmer ind, som dækkede områder i bestyrelsen, vi hidtil nok ikke havde været tæt nok på. Leif Boddi som primært

Læs mere

Nyhedsbrev FC Roskilde ungdom

Nyhedsbrev FC Roskilde ungdom August 2011 Nyhedsbrev i FC Roskilde ungdom Velkommen til et nyt tiltag i FC Roskilde ungdom. Som noget nyt vil FC Roskilde ungdom 4 gange om året udsende et nyhedsbrev. Nyhedsbrevet skal bruges til at

Læs mere

NIF FODBOLD Sponsor Koncept 2010

NIF FODBOLD Sponsor Koncept 2010 NIF FODBOLD Sponsor Koncept 2010 VELKOMMEN TIL NIF FODBOLD Næstved IF Fodbold amatørafdeling, er omdrejningspunkt for fodbolden på hele Sydsjælland. Klubben rækker langt ud over regionens grænser. Vi arbejder

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

Velkommen til SønderjyskE! Elitekoordinatormøde Team Danmark. Torsdag den 13. juni 2013 Adm. direktør Klaus B. Rasmussen

Velkommen til SønderjyskE! Elitekoordinatormøde Team Danmark. Torsdag den 13. juni 2013 Adm. direktør Klaus B. Rasmussen Velkommen til SønderjyskE! Elitekoordinatormøde Team Danmark Torsdag den 13. juni 2013 Adm. direktør Klaus B. Rasmussen Otte år med SønderjyskE Baggrund Det er visionen at profilere Sønderjylland og at

Læs mere

Præsenterer sponsorprospekt. Svebølle Boldklub & Idrætsforening 2. division

Præsenterer sponsorprospekt. Svebølle Boldklub & Idrætsforening 2. division Præsenterer sponsorprospekt Velkommen til Svebølle B&I Svebølle Boldklub og Idrætsforening blev stiftet i 1924 og holder til huse på Højvangen 10B i Svebølle. Her danner klubben ramme om et lille intimt

Læs mere

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden.

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. BESTYRELSENS BERETNING 2009 Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. Lad mig sige det med det samme: I år vil vi ikke trætte forsamlingen med redegørelser

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

PARTNERSKABS- PROGRAM

PARTNERSKABS- PROGRAM / PARTNERSKABS- PROGRAM VORES KULTUR HOVEDSTADSÅR BLIVER EN GAME CHANGER I SAM SPILLET MELLEM FORRETNINGSLIVET OG KULTUREN. ADMINISTRERENDE DIREKTØR REBECCA MATTHEWS FONDEN AARHUS 2017. EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamling Bjerringbro IF inviterede til generalforsamling Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamlingen blev liver afholdt i Bjerringbro IFs klubhus Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent

Læs mere

En forening med socialt ansvar og sportslige ambitioner

En forening med socialt ansvar og sportslige ambitioner En forening med socialt ansvar og sportslige ambitioner Stevnsgade blev stiftet den 5. maj 1958 af lærere og elever på Stevnsgade Skole i hjertet af Nørrebro. Klubben holdt indtil 1972 til på Stevnsgade

Læs mere

Sydfyns. Kulturfond. Oplevelser og udvikling

Sydfyns. Kulturfond. Oplevelser og udvikling Sydfyns Kulturfond Oplevelser og udvikling Sydfyns Kulturfond Invitation Sydfyns Kulturfond er et initiativ med det formål at øge opmærksomheden på det sydfynske kulturområde til gavn for både erhvervsliv

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR

DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR TEXTILFORUM HISTORIEN SKABER VÆRDI Velkommen som sponsor i Det nye Textilforum. Vi inviterer erhvervslivet ind som partnere, og i fællesskab kan vi gøre brug af

Læs mere

FSfodbold. Fodbold for alle Hele året hele livet. Sponsor 2013/2014. www.fsfodbold.dk

FSfodbold. Fodbold for alle Hele året hele livet. Sponsor 2013/2014. www.fsfodbold.dk FSfodbold Fodbold for alle Hele året hele livet Sponsor 2013/2014 Indholds fortegnelse Forside................ 1 Indholdsfortegnelse......... 2 Velkommen til FS Fodbold...... 3 Sponsor i FS Fodbold........

Læs mere

TIGER * En idé var født IVÆRKSÆTTEREN 23

TIGER * En idé var født IVÆRKSÆTTEREN 23 tiger En på spring TIGER * Som en rigtig købmand startede Lennart Lajboschitz med at sælge paraplyer på et kræmmermarked. Siden blev det til en rigtig butik og så til flere. I dag står han bag den ekspanderende

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Lundgaard Racing. Foto: Dorte Grann Fotografi, tlf. 75 89 04 35

Lundgaard Racing. Foto: Dorte Grann Fotografi, tlf. 75 89 04 35 Lundgaard Racing Foto: Dorte Grann Fotografi, tlf. 75 89 04 35 Verdensmestre - er vi ikke endnu, men måske kan vi blive det ved fælles hjælp!! Bliv medlem af Lundgaard Racing sponsornetværk! Lundgaard

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015.

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Interviewer: Hej! Luna: Hej! Interviewer: Vil du præsentere dig selv? Tale lidt om hvad du er for én? Luna: Jeg hedder Luna og jeg er i midten

Læs mere

TALE. 26. maj 2008. Kulturminister Brian Mikkelsen tale ved Øresundstinget torsdag den 29. maj Det talte ord gælder. Et lysglimt eller en dynamo

TALE. 26. maj 2008. Kulturminister Brian Mikkelsen tale ved Øresundstinget torsdag den 29. maj Det talte ord gælder. Et lysglimt eller en dynamo TALE 26. maj 2008 Kulturminister Brian Mikkelsen tale ved Øresundstinget torsdag den 29. maj Det talte ord gælder Et lysglimt eller en dynamo Tak for invitationen til at tale her i dag. Jeg er glad for

Læs mere

CASA Væksthistorie og ambitioner

CASA Væksthistorie og ambitioner CASA Væksthistorie og ambitioner 2 CV Michael Mortensen Iværksætter Udvikler Aktionær Tømrer Byggemand Netværker Horsensianer Bestyrelsesmedlem 3 CASAs historie CASA er historien om en 13-årig dreng med

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Danske Malermestre har i perioden 24.-26. oktober 2012 gennemført en analyse blandt medlemmerne vedrørende

Læs mere

Sponsorkoncept GUG BOLDKLUB

Sponsorkoncept GUG BOLDKLUB GUG Koncept 2012 14/03/12 16:29 Side 1 Sponsorkoncept GUG BOLDKLUB GUG Koncept 2012 14/03/12 16:29 Side 2 Gug Boldklub, der har fodbolden som interesseområde, er utvivlsomt lokalområdets mest synlige idrætsforening.

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Turneringer udenfor er nu slut, og den kolde og mørke tid er over os, og jeg vil se lidt tilbage på 2013 i Silkeborg fodbold dommerklub.

Læs mere

på målet Chang er tæt Tekst og fotos: Niels Henriksen

på målet Chang er tæt Tekst og fotos: Niels Henriksen Chang er tæt på målet Tekst og fotos: Niels Henriksen Alle kan huske Chang. Det var nemlig Aalborg Chang, der under stor mediebevågenhed måtte begynde helt forfra, da FC Nordjylland blev nødt til at lukke

Læs mere

FC Vestsjælland. Erfarent trænerteam. Superligafodbold i Vestsjælland 2012/2013

FC Vestsjælland. Erfarent trænerteam. Superligafodbold i Vestsjælland 2012/2013 2012/2013 FC Vestsjælland FC Vestsjælland blev i 2008 etableret som en professionel overbygning af fodboldafdelingen i Slagelse Boldklub og Idrætsforening - også kaldet SBI. Superligafodbold i Vestsjælland

Læs mere

Bilag 1 Informationsmøde med Poul Bendixen

Bilag 1 Informationsmøde med Poul Bendixen Bilag 1 Informationsmøde med Poul Bendixen Første møde med Poul Bendixen d.16-11-09 uge 47 Kaufman ideen: Kaufmann har været i tankerne De er lidt mere lokal, men mere den frække hund! Nerve vil gerne

Læs mere

Velkommen! Pia Leth Formand,. Sisu/MBK

Velkommen! Pia Leth Formand,. Sisu/MBK Program 2 Velkommen! Da vi sidste år besluttede at prøve, om der er basis for et rent seniorstævne sidst på sæsonen, var vi selv sagt en anelse spændte på resultatet. Men der viste sig at være en meget

Læs mere

Disney: World Class Service

Disney: World Class Service Disney: World Class Service Interview med Mike Reardon, Disney Institute Klaus Lund & Partnere ApS Bernstorff Slot Jægersborg Alle 93 DK-2820 Gentofte +45 70 26 29 99 kontakt@klauslund.dk Besøg os på www.klauslund.dk

Læs mere

Kommunikation. Intern og eksterne kommunikation 2. Intranet 3. DT Magazine 4. HR Infoboard 5. Intranet i STARK 6. Dit SILVAN 7

Kommunikation. Intern og eksterne kommunikation 2. Intranet 3. DT Magazine 4. HR Infoboard 5. Intranet i STARK 6. Dit SILVAN 7 Kommunikation Intern og eksterne kommunikation 2 Intranet 3 DT Magazine 4 HR Infoboard 5 Intranet i STARK 6 Dit SILVAN 7 STARKs markedsføring til private 8 STARKs markedsføring til professionelle 9 STARKs

Læs mere

Fodbolden. indvandrere

Fodbolden. indvandrere Fodbolden indvandrere Fodbolden indvandrere 4 Formand for Den Østlige Forening i Aalborg Øst, Salah Touska (tv) og fodboldtræner, kampfordeler og alt muligt andet i fodboldklubben, Mohamed Agha. Ildsjæl

Læs mere

PLUS gruppen. Annoncering med regionalt perspektiv

PLUS gruppen. Annoncering med regionalt perspektiv PLUS gruppen Annoncering med regionalt perspektiv Målrettet markedsføring med PLUSgruppen PLUSgruppen skaber værdi for din virksomhed via: Redaktionel værdi Attraktive målgrupper Det er PLUSgruppens mission,

Læs mere

Succes som ejerleder. Invitation til Årets Ejerleder 2012 Vær med til at hylde landets bedste ejerledere. Kom og hør, hvordan de gør.

Succes som ejerleder. Invitation til Årets Ejerleder 2012 Vær med til at hylde landets bedste ejerledere. Kom og hør, hvordan de gør. Succes som ejerleder Invitation til Årets Ejerleder 2012 Vær med til at hylde landets bedste ejerledere. Kom og hør, hvordan de gør. Her kan du hylde de bedste ejerledere og netværke med ligesindede Nordjylland

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen

Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen Sponsorkoncept SELVSTÆNDIGHED ANSVARLIGHED FÆLLESSKAB RUMMELIGHED TRYGHED TRIVSEL Randers HH A/S mail: as@randershh.dk På vej mod ligaen VELKOMMEN SOM SPONSOR

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Et rigt og udviklende kulturliv

Et rigt og udviklende kulturliv Et rigt og udviklende kulturliv Kulturpolitik for Region Midtjylland 2016 SAM SPIL VIKLING VÆRK SYN TALENT OG NET KREATIVITET Region Midtjylland Regional Udvikling www.ru.rm.dk Ny kulturpolitik for Region

Læs mere

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013 Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013 Velkommen til nytårskur i Region Sjælland. Jeg har glædet mig meget til i dag, for det at tage hul på et nyt år er specielt hvert år. Det giver

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 Mine damer og herrer. I dag er en ganske særlig dag. I dag er en dag vi har ventet på længe. En dag vi har set frem til med stor

Læs mere

KAN 95 DRENGE RYKKE SIG 2-3 SKOLEÅR PÅ 20 DAGE? LøkkeFondens projekter

KAN 95 DRENGE RYKKE SIG 2-3 SKOLEÅR PÅ 20 DAGE? LøkkeFondens projekter KAN 95 DRENGE RYKKE SIG 2-3 SKOLEÅR PÅ 20 DAGE? LøkkeFondens projekter JA, DET KAN DE. OG DET GJORDE DE. LØKKEFONDENS PROJEKTER LøkkeFonden udvikler konkrete projekter, der kan virke til gavn for drenge

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Beretning 2014. De positive signalers år

Beretning 2014. De positive signalers år Beretning 2014 De positive signalers år Side 1 Idrætsrådet i Silkeborg Kommune Beretning 2014 Indledning Overskriften på beretningen er De positive signalers år Jeg har valgt netop den overskrift, da jeg

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

Bilag 3: Interview med Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears

Bilag 3: Interview med Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears Bilag 3: Interview med Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears Hvilke værdier står Bakken Bears for? Jeg tror vi står for at være de professionelle amatører. I det store billede. Vi er økonomiske

Læs mere

VI SÆTTER DRENGE PÅ DAGSORDENEN. LøkkeFondens projekter 2014-2015

VI SÆTTER DRENGE PÅ DAGSORDENEN. LøkkeFondens projekter 2014-2015 VI SÆTTER DRENGE PÅ DAGSORDENEN LøkkeFondens projekter 2014-2015 INTENSIV LÆRING Den 30. juni 2014 troppede 99 drenge op på LøkkeFondens DrengeAkademi. 99 drenge fra hver sin del af landet, men i samme

Læs mere

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Ved generalforsamlingen sidste år i april fortalte jeg, at licitationen på den udvendige renovering var overstået, og ganske

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

Topchefernes 10 bedste værktøjer

Topchefernes 10 bedste værktøjer Tema: Strategiimplementering Topchefernes 10 bedste værktøjer Sker der forandringer i topchefernes prioritering af værktøjer? Klaus Lund & Partnere ApS Bernstorff Slot Jægersborg Alle 93 DK-2820 Gentofte

Læs mere

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Dagsorden for bestyrelses møder i Fredericia f.f. 1 Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2 Nyt fra

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Mette Littau har styr på piger og tøndebånd, når hun skal holde over 100 pigespillere i gang.

Mette Littau har styr på piger og tøndebånd, når hun skal holde over 100 pigespillere i gang. Der kom flere end 100 nye pigespillere, da Mette Littau, tidligere elitespiller, og Mejrup GU inviterede til den nye sæson, så nu har klubben ni hold i turnering, og de bør have to hold mere Mette Littau

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM SØNDERBORG. Byen. At handle i byen

TEKNISK GYMNASIUM SØNDERBORG. Byen. At handle i byen TEKNISK GYMNASIUM SØNDERBORG Byen At handle i byen Mads, Jacob H. og Mette 1a 11-10-2013 Titelblad Teknisk Gymnasium Sønderjylland Byen At handle i byen Sider i alt: Af Mads Knapp, Jacob Hjorth og Mette

Læs mere

På fredag den 24. februar fylder viceborgmester i Ikast-Brande kommune og tidligere borgmester i Brande kommune, Preben Christensen, 70 år.

På fredag den 24. februar fylder viceborgmester i Ikast-Brande kommune og tidligere borgmester i Brande kommune, Preben Christensen, 70 år. På fredag den 24. februar fylder viceborgmester i Ikast-Brande kommune og tidligere borgmester i Brande kommune, Preben Christensen, 70 år. Af Villy Guldbrand Jensen Mange borgere har i tidens løb ringet

Læs mere

Sammen med byens blomsterudsmykninger vil vores samarbejdspartner give værdi samt inspiration til Blomsterfestivalens mange tusinde gæster.

Sammen med byens blomsterudsmykninger vil vores samarbejdspartner give værdi samt inspiration til Blomsterfestivalens mange tusinde gæster. Arbejdet omkring årets tema er i fuld gang, og der arbejdes på højtryk i øjeblikket med at få samlet alle spændende koordineringer, så vi kan få nogle fantastiske dage, den 13.-16. august, hvor Blomsterfestivalen

Læs mere

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU!

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Vi har atter lånt Danske Bank bygningen, for endnu engang at illustrere hvad bygningen kan bruges til. Denne gang er det en kombination af Åbent Hus, høstmarked

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Frivillige aktiviteter i boligafdelingen 10 gode råd

Frivillige aktiviteter i boligafdelingen 10 gode råd Frivillige aktiviteter i boligafdelingen 10 gode råd Forord Fokusgruppen for frivillighed og boligsocialt arbejde har som en af sine målsætninger at skabe et godt boligmiljø og sammenhængskraft i boligafdelingerne.

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Formanden v. Poul Henning byder velkommen og præsenterer bestyrelsen. Tilstede fra bestyrelsen er; Kenni Thunø, Torben Olsen,

Læs mere

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Det Gode Liv. Grøn og Mad

Det Gode Liv. Grøn og Mad Det Gode Liv Grøn og Mad Hvordan går(d) det? I flere af gårdene er der rigtig gode og varme sammenhold. Der afholdes jævnligt fællesarrangementer og fester. I andre gårde er fællesskabet endnu ikke blevet

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund

Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund Jacob Kjær en af Danmarks mest erfarne CFO er HAR ORDET Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund CFO en og økonomifunktionen står over for stigende krav. Nøglen til succes som CFO handler om

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Med dette indikerer jeg også at vi er en solid klub med faste traditioner. De fleste medlemmer har været medlemmer i rigtig mange år.

Med dette indikerer jeg også at vi er en solid klub med faste traditioner. De fleste medlemmer har været medlemmer i rigtig mange år. Beretning 2014-15 Vi har netop sluttet sæson nr. 21 og alle hold er afsluttet. Sjovt nok har vi en slags 50 års jubilæum, idet Hanne har været instruktør i 21 år, Hans i 19 år, og Birthe i 10 år. Det er

Læs mere

Stor interesse for Køge Park

Stor interesse for Køge Park Stor interesse for Køge Park Udviklingen af stadionprojektet tager form. Sådan ser planerne for Køge Park ud. Der er stor interesse for at være med til udviklingen af stadionprojektet, der går under arbejdstitlen

Læs mere

Guide: Undgå at miste penge på bankkrak

Guide: Undgå at miste penge på bankkrak Guide: Undgå at miste penge på bankkrak Spar Lolland var en af de sidste. Bølgen af bankkrak og fusioner er slut, spår fremtidsforsker. Men skulle heldet være ude, så får du her en guide til, hvordan du

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

SponsoraftalER. Herning kfum fodbold

SponsoraftalER. Herning kfum fodbold Stor eksponering gennem herning kfum fodbold Få maksimalt udbytte af dit sponsorat med over 1.000 besøgende hver uge - bliv erhvervssponsor i Herning KFUM Fodbold Herning kfum fodbold SponsoraftalER s

Læs mere

CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY. CSR-concept DARE - CARE - SHARE. - stærk på logistik og samarbejde

CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY. CSR-concept DARE - CARE - SHARE. - stærk på logistik og samarbejde CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY CSR-concept DARE - CARE - SHARE - stærk på logistik og samarbejde CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY DARE WE Den Intelligente Havn tør satse på og investere i samarbejde, både

Læs mere

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening.

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening 26. marts 2012 Formandens årsberetning Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Dette er min

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Udsigt til billigere mode på nettet

Udsigt til billigere mode på nettet LØRDAG 27. SEPTEMBER NR. 39 / 2014 LØRDAG Udsigt til billigere mode på nettet Onlinegiganten Boozt.com med Hermann Haraldsson i spidsen udfordrer konkurrenterne om det nordiske herredømme. Foreløbig kan

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere