KERTEMINDE KOMMUNE Sekretariat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KERTEMINDE KOMMUNE Sekretariat"

Transkript

1 Side G01 sagsnr Sagsfremstilling: Børn og Skoleudvalget besluttede ultimo 2006 at igangsætte et udviklingsarbejde med henblik på at synliggøre mulige fremtidsperspektiver for dagpasnings- og skolestrukturen på Hindsholm. Baggrund: I gammel Kerteminde Kommune havde man tidligere ønsket at dette arbejde blev igangsat. Skolelederen på Mesinge Skole havde meddelt ønske om at gå på pension pr. 1. februar Det daværende Børn- og Skoleudvalg besluttede, i den forbindelse, at konstituere skolelederen fra Hinsholmskolen som skoleleder på Mesinge Skole, i kombination med et udtalt ønske om, at de to skoler fremadrettet skulle have et tættere samarbejde. Befolkningsprognosen viser et markant faldende børnetal. Klassestørrelserne på Mesinge Skole er generelt små. Lejekontrakten på Bøgebjerg Børnehave udløber i efteråret 2008, og der skal tages stilling til, hvorvidt lejeforholdet skal fortsætte eller ej. I budget 2007 er der afsat midler svarende til kr. 5 mio øremærket hhv. børnehaver og skoler i Kerteminde Kommune. Proces: Børn og Skoleudvalget inviterede alle interessenter til et indledende møde d. 18. december 2006, hvor baggrunden for igangsætning af arbejdet blev præsenteret herunder et forslag til en tids- og procesplan. På mødet fremkom der forslag til forskellige modeller. På mødet blev det aftalt, at der i perioden frem til d. 15. januar skulle arbejdes i baglandet, med henblik på at fremkomme med yderligere modelforslag. Jf. tids- og procesplanen inviterede udvalget til nyt møde d. 15. januar På møde d. 15. januar 2007 blev alle forslag til modeller fremlagt. Blandt de fremmødte var der enighed om at koble flere af modellerne, således at der samlet var 4 modeller, der skulle arbejdes videre med. Forvaltningen udarbejdede en skabelon til beskrivelse af modellerne, og der blev aftalt 2 milepælsmøder, hvor repræsentanter fra alle grupperne mødtes med forvaltningen, med henblik på at sikre fremdrift i processen, samt sikre afklaring af eventuelle tvivlsspørgsmål undervejs. Afleveringsfrist for grupperne var sat til d. 19. marts Der har jf. tids- og procesplanen været afholdt offentligt møde/paneldebat d. 22. marts 2007, hvor grupperne skulle fremlægge deres modelforslag. Til mødet var alle interessenter samt

2 Side 2 Byrådet inviteret. Endvidere var der til mødet inviteret et panel bestående af en række udefrakommende personer, der hver med deres baggrund gennem dialog skulle sikre at alle modellernes udfordringer, fordele og ulemper blev synliggjort. Kort beskrivelse af modellerne, således som grupperne har beskrevet det: (de fulde modelbeskrivelser vedlægges som bilag) Model 1: Konkrete mål: En skole samlet på én matrikel beliggende på Hindsholmsskolens nuværende adresse med tilhørende SFO og juniorklub. Specialklassen/loftklassen flyttes til en af kommunens større skoler, hvor der er mulighed for at tilbyde det mest optimale miljø for børnene. Det gælder både de pædagogiske og fysiske rammer. Et større specialklassetilbud med flere elever gør det muligt at sammensætte børnene i mindre grupper, som tilgodeser de enkelte elevers behov. Et dagpasningstilbud for de 0-6 årige i de lokaler, som nu huser Mesinge skole. Tilbuddet er for hele Hindsholm. F.eks. børnehave, samlingssted for dagplejerne og vuggestue. Udnytte lejemålet af Bøgebjerg til f.eks. naturskole for alle daginstitutioner og skoler i hele kommunen, lejrskole, afholdelse af kursusvirksomhed. Organisering: 0-3 årige: Dagplejetilbud med tilknytning til børnecenter i Mesinge. Vuggestue i Mesinge 3-6 årige: Børnehave i Mesinge 6-16 årige: Skole fra kl. på Hindsholmskolen. Ledelse: Børnecenter i Mesinge: En leder for hele enheden + souschef(er). Skolen ved Hindsholmskolen: En skoleleder, viceskoleinspektør + ledelse af SFO. Forudsætninger således som gruppen beskriver dem: Ved at etablere en samlet skole på Hindsholmskolen fra skoleåret 2008/2009 vil det betyde, at der skal etableres 5 nye klasselokaler. Evt. 4 klasselokaler, hvis man renoverer 1. salen på SFO. De nye klasselokaler kan etableres i forlængelse af Biblioteksfløjen og overbygningsfløjen, eller som en pavillon/barak beliggende på Gretes grund. Derudover vil det være nødvendigt med en udvidelse af lærerværelses- og kontorfaciliteter. Dette kan gøres ved at udvide på græsarealerne langs med lærerværelset/kontorerne. I forhold til bygningen på Mesinge skole, vil det kræve en tilpasning/renove-ring af de nuværende lokaler for at rumme et Børnecenter.

3 Side 3 Model 2: Konkrete mål: Et samlet skoletilbud i Dalby Et børne- og aktivitetscenter i Mesinge En naturbørnehave m.m. i Bøgebjerg Organisering: Skole: En tosporet skole med specialklasser og SFO Optimal udnyttelse af ressourcer og kompetencer Give den enkelte elev nærhed og tryghed Vil kunne tiltrække og fastholde dygtige og engagerede lærere Et børne- og aktivitetscenter i Mesinge: En børnehave Et vuggestue- /småbørnsgruppetilbud Et mødested for dagplejere Evt. plads til andre aktiviteter (eks. Spejdere, ungdomsskoleundervisning, ældreaktiviteter, sundhedscenter med sundhedspleje, kiropraktor, motionscenter) Børne- og Aktivitetscenteret skal ikke konkurrere med landsbyernes forsamlingshuse men være et supplement. En naturbørnehave m.m. i Bøgebjerg: En børnehave der fokuserer på placeringen i naturen og de særlige muligheder det giver. Bygninger skal desuden anvendes som udgangspunkt for andre af kommunens institutioner (skoler, børnehaver og SFO er) som ønsker at anvende naturen i deres tilbud. Bygninger kunne evt. også anvendes som lokal natur lejrskole for mindre børn. Forudsætninger således som gruppen beskriver dem: Opførelse af et antal ekstra lokaler/ombygning på Hindsholmskolen At der træffes beslutning om en opprioritering af tilbuddet til de 0-3 årige (vuggestuetilbud, småbørnsgruppe, centralt gæstedagplejetilbud) At tilbuddet til de 0-3 årige placeres i de nuværende bygninger i Mesinge At der foretages nødvendige ombygninger i Mesinge At der indgås en ny lejeaftale vedr. Bøgebjerg Model 3: Konkrete mål: En samlet skole på 2 matrikler. Bevarelse af Naturbørnehaven Bøgebjerg og Tangloppens børnehave. Organisering: Tangloppen børnehave: Børnehave med ca. 46 børn.

4 Side 4 Dagplejen tilknyttes evt. Tangloppen. Sundhedsplejen tilknyttes Tangloppen, som med løsningen får større fysisk råderum (helhed og sammenhæng). Der investeres i udvidelse af udearealet med etablering af legeplads. Bøgebjerg Naturbørnehave: Bøgebjerg er alternativet til en traditionel børnehave, middeltal 40. Bøgebjerg suppleres med en vuggestuegruppe/småbørnsgruppe med børn. Ved Bøgebjerg oprettes en base for Skolen i skoven for indskolingen på Hindsholm. Mesinge skole: I Mesinge skoles bygninger etableres indskoling (0.-3. kl.). Mesinge skole bliver rammen om såvel undervisnings- som SFO-virksomhed. Specialklassen(rne) for kl. bevares i Mesinge. Hindsholmsskolen: Hindsholmskolens bygninger rummer undervisningen af børn på mellemtrinnet og i udskolingen (4.-9. kl.) Specialklasserne for kl. flyttes til Dalby, således at muligheden for disse børns inkludering i hjemklassernes arbejde bevares. Brugen af og adgangen til fritidsfaciliteter (juniorklub, idrætshal) for denne aldersgruppe optimeres. Sundhedsplejen tilknyttes også Hindsholmskolen. Biblioteket udvides og gøres offentligt tilgængeligt Forudsætninger således som gruppen beskriver dem: Udnyttelse af de eksisterende nyrenoverede og velfungerende faciliteter, således at disse værdier udnyttes fremadrettet. Etablering af faciliteter til vuggestue/småbørnsgruppe på Bøgebjerg. Busruter skal revurderes/ændres Bøgebjerg er den eneste institution, der er placeret i lejede bygninger. Bøgebjerg er ikke et dyrere tilbud end en almindelig børnehaveplads. Hvis Bøgebjerg nedlægges, vil de penge der er brugt til renovering gå tabt. Det tager lang tid og mange ressourcer at opbygge en ny kultur et nyt sted, så man etablerer ikke bare en ny skole eller en ny institution = etableringsomkostninger er ikke bare lig med pengene på budgettet. Model 4: Konkrete mål: En samlet børnehave fordelt på to matrikler En samlet skole fordelt på to matrikler Organisering: Børnehave:

5 Side 5 1. Målgruppens fordeling i grupper/på matrikler mv. (barnet/eleven): 1 børnehave fordelt på 2 matrikler Børnene fordeles ud fra familiens ønsker dog med ca. lige mange børn/pladser pr matrikel/afdeling 2. Ledelsens organisering: 1 samlet leder for børnehavens 2 afdelinger 2 afdelingsledere (1 pr afdeling) 3. Medarbejdernes organisering/ansættelsesforhold: Medarbejderne ansættes således arbejdskraften er fleksibel i forhold til de 2 afdelinger. Det primære udgangspunkt er, at arbejdstiden er samlet på én afdeling. 4. Særlige karakteristika ved model 4/børnehave: Der er: 2 bestyrelser, idet det er forskellige grundlag at lave børnehave på Fælles økonomi/drift Fælles børnesyn Skole: 1. Målgruppens fordeling i grupper/på matrikler mv. (barnet/eleven): 1 skole fordelt på 2 matrikler; 0 6. klasse i Mesinge incl. SFO 0 9. klasse i Dalby incl. SFO og klub Børnene fordeles ud fra familiernes ønsker dog med hensyntagen til, at det ikke udløser ekstra klasse. Udgangspunkt; at have gode klassestørrelser! 2. Ledelsens organisering: 1 leder for skolens 2 afdelinger 2 afdelingsledere (1 pr afdeling) 2 afdelingsleder for de 2 SFO er (1 pr afdeling) 3. Medarbejdernes organisering og ansættelsesforhold: Medarbejderne ansættes således, de hører til begge afdelinger. Det primære udgangspunkt er, at arbejdstiden samles på 1 afdeling. 4. Særlige karakteristika: Der er: 1 bestyrelse Fælles økonomi/drift De nuværende skoledistrikter samles til 1 fælles skoledistrikt Specialklasserække på Mesinge Forudsætninger således som gruppen beskriver dem: Børnehave: Børnetal: mellem 75 og 110 børn fordelt ca. 50/50 på de 2 afdelinger Bygninger: forlængelse af lejemål for Bøgebjergafdelingen. Evt. mindre lokalerokade af Tangloppen som følge af flytning af SFO.

6 Side 6 Bærende holdninger: Tæt samarbejde mellem børnehavens 2 afdelinger og skolens afdelinger. Skole: Børnetal: Såfremt der ikke er til 2 almindelige klassestørrelser, er det Mesinge-afdelingen, der foretager sammenlæsning/alternativ organisering. *Se bilag; Sammenlæste klasser. Bygninger: Ingen væsentlige forandringer Bærende holdninger: Tæt samarbejde mellem skolens afdelinger samt børnehavens afdelinger. Bilag: Tids- og procesplan Skabelon til beskrivelse af model Befolkningsprognosen - Hindsholm Modelforslag 1-4 med tilhørende bilag Børn- og Skoleforvaltningens bemærkning af den 11/4-07: Børn og Skoleudvalget har anmodet forvaltningen om at udarbejde et foreløbigt skøn over udgifterne vedrørende to hovedmodeller. Model 1 indebærer en samlet skole i Dalby, og et udvidet børnehus i Mesinge. Model 2 er en fælles skole på 2 matrikler og et børnehus i Mesinge. Børn og Skoleforvaltningens notat af 10. april 2007 udsendes til udvalgets medlemmer. Det skal understreges, at der ikke er foretaget detaljerede skøn over de bygningsmæssige konsekvenser, idet beregningerne udelukkende bygger på gennemsnitspriser. Bilag: Kommentar vedr. skolestruktur på Hindsholm, notat over skønnet udgifter samt faglige bilag udsendes med dagsorden. Indstilling: Det indstilles, at udvalget indstiller forslag til udviklingsplan for Hindsholm med henblik på endelig beslutning i Byrådet. Børn og Skoleudvalgets møde den 26. marts 2007 pkt. 2: Udsat. Udvalget ønsker beregninger på: - en skole på en matrikel og - en skole på to matrikler fordelt med i Mesinge og i Dalby.

7 Side 7 Endvidere ønsker udvalget materiale vedr. pæd. Begrundelser for at etablere delt versus fælles skole. Der er i udvalget enighed om, at der i en årrække skal være dagpasning på 2 matrikler med selvstændig ledelse. Sagens genoptages. Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 3: Et flertal (A og F) indstiller et samlet skoletilbud i Dalby inklusive undervisningsaktiviteter i Mesinge. Et mindretal (V og C) indstiller en skole med en ledelse, hvor de eksisterende bygninger udnyttes, således at der sikres daglig undervisning på begge matrikler. Et samlet udvalg er enige i, at der på Mesinge etableres et børnehus med børnehave, småbørnsgrupper, dagpleje og sundhedspleje. Et samlet udvalg indstiller at lejekontrakten for Bøgebjerg genforhandles med ændrede lejevilkår for en årrække. Økonomiudvalgets møde punkt 6: Børn- og Skoleudvalgets beslutning af 16/4-07 forelå og sagen oversendes, idet udvalgets beslutning påføres til byrådet. Økonomiudvalget ønsker en forhandling om lejekontrakten for Bøgebjerg inden byrådsmødet. Fraværende: Kurt Andersen (C) Økonomiudvalgets møde punkt 14: Ej behandlet

8 Side 8 Fraværende:

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 16.04.2007 kl. 16:00 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 16.04.2007 kl. 16:00 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 16.04.2007 kl. 16:00 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Jesper Schmidt-Nielsen og Hans Luunbjerg forlod mødet kl. 17.45. Afbud: Ingen Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Udviklingsplan for børne- og skoletilbud på Hindsholm

Udviklingsplan for børne- og skoletilbud på Hindsholm Forslag fra gruppe 1. Hindsholm, marts 2007 Udviklingsplan for børne- og skoletilbud på Hindsholm Arbejdsgruppen består af: Niels Lorentsen, medlem af bestyrelsen i Tangloppen. Peter Andersen, medlem af

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 31.03.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Ingen Ingen Indholdsfortegnelse: 139. Orientering om planlægning af gennemførelsen af udviklingsplan

Læs mere

Arbejdsgruppe 3`s forslag til ny børne/ungepolitik på Hindsholm marts 2007

Arbejdsgruppe 3`s forslag til ny børne/ungepolitik på Hindsholm marts 2007 Arbejdsgruppe 3`s forslag til ny børne/ungepolitik på Hindsholm marts 2007 1 VISION.: Et samlet Hindsholm på institutions- og skoleområdet. BÆRENDE VÆRDIER HERFOR: En samlet skole på 2 matrikler. Bevarelse

Læs mere

Udviklingsplan for institutionerne på Hindsholm

Udviklingsplan for institutionerne på Hindsholm Udviklingsplan for institutionerne på Hindsholm Beskrivelse af model 4: 1. Bærende værdier og visioner: Model 4 tager udgangspunkt i disse mål: At barnet kan se en mening med de livsvilkår, de er omgivet

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 17.04.2007 kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 17.04.2007 kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 17.04.2007 kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Afbud: Indholdsfortegnelse: 2. Den kommunale redegørelse til brug for udarbejdelse af Rammeaftale

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 15:30 Sted: Mødelokale 2A på rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Forslag til et sammenhængende decentralt tilbud

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 3 Tirsdalens skole... 5 Søndermarkskolen... 6 Hornbæk skole...

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Børn og Undervisning

Åbent Referat. til. Udvalget for Børn og Undervisning Åbent Referat til Udvalget for Børn og Undervisning Mødedato: Mandag den 26. november 2012 Mødetidspunkt: 15:00-16:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 2, Bytoften Karl Haahr, Keld

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 Side 1 af 12 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Dagplejen - Leje af barnevogne 4. Skolestrukturdebat

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget

2. Børne- og skoleudvalget 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 1 Tirsdalens skole... 3 Søndermarkskolen... 4 Hornbæk skole... 5 Havndal skole... 6 Assentoft skole... 7 Blicherskolen...

Læs mere

Tids- og Handleplan for sammenlægningen af. Nørrelandsskolen og Sønderlandsskolen. i perioden fra 21. februar 1. august 2012

Tids- og Handleplan for sammenlægningen af. Nørrelandsskolen og Sønderlandsskolen. i perioden fra 21. februar 1. august 2012 Tids- og Handleplan for sammenlægningen af i perioden fra 21. februar 1. august 2012 De to skolebestyrelser mødet den 8. marts 2012 Indledning Byrådet har besluttet at lukke Nørrelandsskolen på Byrådsmødet

Læs mere

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Fakta... 2 Mål... 2 Modeller... 3 Model 1... 3 Model 2... 4 Model 3... 5 Model 4...

Læs mere

Politikerdebat og skolevalg gennemført med stor succes. Pt. arbejdes der på galla på både Absalon og Bjergmarken.

Politikerdebat og skolevalg gennemført med stor succes. Pt. arbejdes der på galla på både Absalon og Bjergmarken. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Dagsorden Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt: Onsdag den 27. februar kl. 17.00 ca.19.15 Hvor: Absalon Deltagere: Afbud/fravær: Kristian, Michael, Nikoline Punkt

Læs mere

Tilbygning/ombygning/udearealer/inventar i forbindelse med ny struktur på skolerne i Svendborg Kommune. Doc. 10-37291

Tilbygning/ombygning/udearealer/inventar i forbindelse med ny struktur på skolerne i Svendborg Kommune. Doc. 10-37291 Tilbygning/ombygning/udearealer/inventar i forbindelse med ny struktur på skolerne i Svendborg Kommune. Doc. 10-37291 Opgaven er rammesat i Byrådets beslutning om ny skolestruktur i Svendborg Kommune.

Læs mere

Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring.

Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring. Fremtidig kapacitet på skoler i Støvring - efter høring Sagsnr: 82.18.00-A00-1-14 Sagen afgøres i: Byrådet Sagsresume Sagen afgøres i: Byrådet Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

NOTAT. Analyse af klubber i Hvidovre Nord

NOTAT. Analyse af klubber i Hvidovre Nord Analyse af klubber i Hvidovre Nord Indledning Kommunalbestyrelsen besluttede på sit møde den 26. januar, på baggrund af en indstilling fra Børne- og Undervisningsudvalget, at der skulle laves en analyse

Læs mere

Udskrift af protokol

Udskrift af protokol Udskrift af protokol Udvalg Børneudvalget Møde 07-04-2014 14:30 Status Behandling Type Færdigbehandlet Beslutning Åben Nummer 36 Foreslået behandlingsforløb Sagsnummer 2014/07127 KL-journalnummer 28.00G00

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 15:30 Den gl. byrådssal i Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 15:30 Den gl. byrådssal i Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 02.02.2009 kl. 15:30 Den gl. byrådssal i Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 262. Kommuneplan 2009... 3 263. Grønnegården... 4

Læs mere

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum.

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt:

Læs mere

Tirsdalens Skole skoleåret 2015/16 Elever klasse 4 spor. 655 elever, 27 (28) almenklasser, 3 specialklasser.

Tirsdalens Skole skoleåret 2015/16 Elever klasse 4 spor. 655 elever, 27 (28) almenklasser, 3 specialklasser. Elever 0. 9. klasse 2 spor. 373 elever, 19 almenklasser, 6 specialklasser. Elever 0. 6. klasse 4 spor. 655 elever, 27 (28) almenklasser, 3 specialklasser. 1 Tilpasning af skolernes fysiske rammer Ved udarbejdelse

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygning af folkeskoler... 3 Søndermarksskolen skoleudviklingsplan 2015... 5 Hobrovejens

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 18/6 2014. Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl.

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 18/6 2014. Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl. Referat af skolebestyrelsesmøde Dato: 18/6 2014 Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl. 19) Afbud fra: Peter, Flemming Tilstede: Sted: Ellekildeskolen Punkter til

Læs mere

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE Hermed præsenteres et oplæg om folkeskole og dagtilbud (0 16 årige) i Viborg Kommune. Oplægget er udarbejdet af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti

Læs mere

Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet

Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet Norddjurs Kommune 26. maj 2014 Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2014 og overslagsårene blev det besluttet at

Læs mere

Forslag Tids- og handleplan for sammenlægningen af Nørrelandsskolen og Sønderlandsskolen i perioden fra 21. februar 1. august 2012

Forslag Tids- og handleplan for sammenlægningen af Nørrelandsskolen og Sønderlandsskolen i perioden fra 21. februar 1. august 2012 Forslag Tids- og handleplan for sammenlægningen af Nørrelandsskolen og Sønderlandsskolen i perioden fra 21. februar 1. august 2012 Indledning Byrådet har besluttet at lukke Nørrelandsskolen på Byrådsmødet

Læs mere

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 8. december 2015 Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstillingen giver bevilling på 6,8 mio. kr. til fysisk helhedsløsning for

Læs mere

10. KlasseCenter i Mariagerfjord Kommune

10. KlasseCenter i Mariagerfjord Kommune NOTAT 10. KlasseCenter i Mariagerfjord Kommune 1. Resumé I forbindelse med vedtagelse af budget for Mariagerfjord Kommune for 2007 er det besluttet, at der skal ske en harmonisering fra tre 10. klassetrins

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 2. november 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Emne: Opfølgning på politiske opgaver

Emne: Opfølgning på politiske opgaver Notatark Emne: Opfølgning på politiske opgaver 21. januar - Sagsnr. 18/37896 - Løbenr. 15282/19 Sammenhængende børne- og ungepolitik (0-18 år) Udvalgt ønsker: En sammenhængende børne- og ungepolitik og

Læs mere

Styrkelse af udskolingen i Horsens Kommune

Styrkelse af udskolingen i Horsens Kommune Styrkelse af udskolingen i Horsens Kommune Uddannelse og Arbejdsmarked Peter Sinding Poulsen Sagsnr. 17.01.04-A00-2-15 Dato:20.5.2015 Indledning Det er en politisk ambition, at flere unge får en ungdomsuddannelse

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 31. august Tid 15:00. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 31. august Tid 15:00. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 31. august 2009 Tid 15:00 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit Hansen (A) - Formand Per Nilsson (V)

Læs mere

Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn, Familie og Unge

Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn, Familie og Unge Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn, Familie og Unge Dagsorden Dato: Mandag den 19. marts 2018 Tidspunkt: 6:30 Sted: Leen Hillerød Kommune Sagsoversigt: 1. Klassedannelse skoleåret 2018-2019... 2 Bilagsoversigt...

Læs mere

Åben. BØRNE- OG SKOLEUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Parkvejskolen Birkerød Parkvej 12, 3460 Birkerød

Åben. BØRNE- OG SKOLEUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Parkvejskolen Birkerød Parkvej 12, 3460 Birkerød Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Parkvejskolen Birkerød Parkvej 12, 3460 Birkerød Mødedato Onsdag den 5. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 9.00 Medlemmer Fra forvaltningen Daniel E. Hansen (V), Kristine

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 ONSDAG DEN 10. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

Udvalg for dagtilbud og familier

Udvalg for dagtilbud og familier Beslutning: Tilpasning af ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Sagsnr. i ESDH: 18/14065 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget for dagtilbud og familier skal beslutte at indstille til

Læs mere

Thorsager. Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole

Thorsager. Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole Fælles børneliv i Thorsager Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole 1 Hvorfor dette projekt? Prognoserne for børnetallet i Thorsager viser en faldende tendens over de kommende år. Samtidig

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 14-03-2013, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Torsdag den 14 marts 2013 kl 08:15 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Dagtilbud og Undervisning

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Dagtilbud og Undervisning JN Projektnavn: Anlægspulje under BFU Funktion: 03.22.01 X Nyt forslag har tidligere haft afsat et rådighedsbeløb på anlægsbudgettet på 2,6 mio. kr. frem til 2020. Ved etablering af centralt ejendomscentret

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00.

Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 13 Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00. Medlemmer: Formand Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 33 Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 KAPACITET OG BØRNETAL 4 Pasningsbehov 4 Bygningskapacitet 4 OVERSIGT OVER SCENARIER 5 BEMÆRKNINGER

Læs mere

Optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev

Optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev Notat Vedrørende: Notat vedr optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev Sagsnavn: Optimering af daginstitutionsstrukturen Sagsnummer: 28.03.04-A00-1-15 Skrevet af: Bitten Laursen E-mail:

Læs mere

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune 1 Indledning Byrådet besluttede på deres møde d. 9. februar 2012 en ny organisering af Faxe Kommunes skolevæsen. Den nye organisering af Faxe Kommunes

Læs mere

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum.

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt:

Læs mere

Perspektivnotat Skole og dagtilbud

Perspektivnotat Skole og dagtilbud Perspektivnotat Skole og dagtilbud Ledelsen på skole- og dagtilbudsområdet i per 18.5.2015 Konstitueret Langhøj skole og dagtilbud Langhøjskolen Langhøj SFO Langhøj dagtilbud Dagny Madsen Irma Søndergaard

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Møde nr.: 13 Mødedato: 28. juni 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2

Møde nr.: 13 Mødedato: 28. juni 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 13 Mødedato: 28. juni 2011 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Sdr. Vissing vej 26, Sdr Vissing skole - ombygning 2011 Side

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 Side 1 af 13 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Dagtilbud - omlægning af pladser FOA - Dialogmøde omkring det kommunale grundlag - 3. herunder

Læs mere

Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by

Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by Dato Januar 2017 Dok.nr. 2314/17 Sagsnr. 15-7239 Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by Indledning... 2 Eksempel 1: Brorsonskolen renoveres... 3 Eksempel 2: Brorsonskolen bevarer 0.-6. klasse

Læs mere

Fremtidig forankring af Fokusskolen og Unge i Centrum

Fremtidig forankring af Fokusskolen og Unge i Centrum Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 23. juni 2016 Fremtidig forankring af Fokusskolen og Fysisk og organisatorisk forankring af Fokusskolen og 1. Resume I forbindelse med

Læs mere

Sønderhaldskolen, i dag kaldet BC-skolen, består af tre parallelle klassefløje i en etage, der bindes sammen af lave tværbygninger indeholdende

Sønderhaldskolen, i dag kaldet BC-skolen, består af tre parallelle klassefløje i en etage, der bindes sammen af lave tværbygninger indeholdende Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 ASSENTOFT SKOLE 2. ASSENTOFTSKOLEN Skolevej 14, Assentoft, 8900 Randers Assentoftskolen er beliggende i udkanten af Assentoft øst for Randers by. Skolen

Læs mere

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik Side nr. 1 Med baggrund i de kommende forhandlinger om budget 2016-19 har forvaltningen udarbejdet denne business case på skole- og dagtilbudsområdet. Udfordring SFO-pladser bør fordeles mere hensigtsmæssigt

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 32 Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger

Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger Punkt 5. Godkendelse af tilknytning af vuggestue til Hou og Bislev Landsbyordninger 2018-027043 Skoleforvaltningen indstiller at Skoleudvalget godkender, at der oprettes 7 vuggestuepladser i tilknytning

Læs mere

Dragør Kommune Skole Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Indhold Formål med notatet...1 Pædagogiske sigtelinjer...2 Struktur...2 Antal skoler...2 Navne til de to nye skoler...3 Ledelse...3 Sporreduktion...4 Fordeling af elever

Læs mere

I - Implementering af ny Folkeskolelov i Høje-Taastrup Kommune, 1. behandling - ISU

I - Implementering af ny Folkeskolelov i Høje-Taastrup Kommune, 1. behandling - ISU I - Implementering af ny Folkeskolelov i Høje-Taastrup Kommune, 1. behandling - ISU Sagstype: Åben Type: Institutions- og Skolecentret I Sagsnr.: 13/21062 Baggrund 01-08-14 træder den nye Folkeskolelov

Læs mere

Sagsbeskrivelse Resumé Baggrund

Sagsbeskrivelse Resumé Baggrund Sagsbeskrivelse Resumé Skoleforvaltningen fremlægger hermed forslag om lukning af Løvvangskolen med henblik på, at Skoleudvalget tager stilling til, om forslaget kan godkendes og sendes i offentlig høring

Læs mere

Notater med besvarelse af spørgsmål rejst på Børne- og Ungeudvalgets møde den 06.06.2013 punkt 1:

Notater med besvarelse af spørgsmål rejst på Børne- og Ungeudvalgets møde den 06.06.2013 punkt 1: Notater med besvarelse af spørgsmål rejst på Børne- og Ungeudvalgets møde den 06.06.2013 punkt 1: Indhold: Kan anvendelsen af vikarer optimeres således, at der kan opnås en besparelse? Mulighed for bedre

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 04.02.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 115. Dialogmøder.... 3 116. Udviklingsprojekt på Mølkærskolen - "Fremtidssikret

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat Undervisning. Regnskabsnotat 2016

Hjørring Kommune. Internt notat Undervisning. Regnskabsnotat 2016 Hjørring Kommune Internt notat Undervisning Sag nr. 17.00.00-S00-1-16 20-02-2017 Side 1. Regnskabsnotat 2016 Nedenstående handleplaner for det decentrale niveau på undervisningsområdet er udarbejdet i

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Åben dagsorden Dato: Onsdag den 21. marts 2018 Tidspunkt: 17:30 Sted: Byrådssalen Hillerød Kommune Sagsoversigt: 1. Klassedannelse skoleåret 2018-2019... 2 Bilagsoversigt...

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 28.04.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Ingen Indholdsfortegnelse: 151. Sager og skrivelser til orientering.... 3 152. Fleksibel normering

Læs mere

Børneudvalget. Protokol. Mødedato: 28. februar Mødetidspunkt: 8:30. Sluttidspunkt: 9:30

Børneudvalget. Protokol. Mødedato: 28. februar Mødetidspunkt: 8:30. Sluttidspunkt: 9:30 Sidenr. 14 Protokol Mødedato: 28. februar 2011 Mødetidspunkt: 8:30 Sluttidspunkt: 9:30 Mødelokale: Børne- og Uddannelsesforvaltningen, mødelokale 2.1 Fraværende: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Tirsdag kl. 16:00. Dagsorden til ordinært møde Møde den 22. september. Følgende sager behandles på mødet

Børne- og Skoleudvalget. Tirsdag kl. 16:00. Dagsorden til ordinært møde Møde den 22. september. Følgende sager behandles på mødet Dagsorden til ordinært møde Møde den 22. september Tirsdag 22.09.2015 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Bevægelse i skolen 2 Orientering om udskolingslinjer 4 Orientering om børn der trives

Læs mere

Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg.

Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg. Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg. Faaborg d. 30.7.2015 I forbindelse med den politiske beslutning om at nedlægge og omstrukturere Sund-/ og

Læs mere

NOTAT. Placering af Specialskole

NOTAT. Placering af Specialskole Placering af Specialskole DATO 28. januar 2014 SAGS NR. Ved den politiske vedtagelse af Udmøntningsnotatet for implementeringen af specialanalysen i april 2013, blev det besluttet, at de nuværende tre

Læs mere

TILLÆGS Referat. fra mødet den kl i Direktør Lars Sloths kontor

TILLÆGS Referat. fra mødet den kl i Direktør Lars Sloths kontor TILLÆGS Referat fra mødet den kl. 13.00 i Direktør Lars Sloths kontor Medlemmer: Erik Bøgh Nielsen, Heinz Hvid, Mogens Kruse, Per Skovmose, Poul Hvass Hansen Afbud: Poul Hvass Hansen, Per Skovmose Mødet

Læs mere

Indstilling. Bedre fysiske rammer for børn og unge i Tranbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 25.

Indstilling. Bedre fysiske rammer for børn og unge i Tranbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 25. april 2013 Aarhus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Der mangler dagtilbudspladser i Tranbjerg. Samtidig er der på

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev

Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 OVERSIGT OVER SCENARIER 4 BEMÆRKNINGER TIL SCENARIER 7 KAPACITET OG BØRNETAL 9

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Usserød Skole Tirsdag 21.04.2015 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Opfølgning på kvalitetsrapport 2 Fremtidens daginstitutioner 4 Eliteidrætsklasse 6 Forslag til

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Børne- og Ungdomsudvalget Protokol 15-01-2015 kl. 08:00 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Birgitte Hannibal Bodil Kornbek Mette Hoff Henriette Breum Henrik Bang Mette Schmidt Olsen Karsten Lomholt Morten Normann

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Peter Sebastian Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hanne Grangaard Fraværende: Torsten Sonne Petersen Bemærkninger:

Læs mere

84. Tredje behandling af budget

84. Tredje behandling af budget Udskrift af protokollen for Børne- og Skoleudvalget Mødedato 11. juni 2018 84. Tredje behandling af budget 2019-2022 Sagsbehandler Sagsnr Charlotte Gudtmann 00.30.10-S00-2-18 RESUMÉ Kompetenceudvalg: Børne-

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 22. august 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Aftalen er

Læs mere

Aftale om principper og rammer for lærernes arbejde og samarbejde som følge af folkeskolereformen - forhandlingsmandat

Aftale om principper og rammer for lærernes arbejde og samarbejde som følge af folkeskolereformen - forhandlingsmandat Pkt. 64 Aftale om principper og rammer for lærernes arbejde og samarbejde som følge af folkeskolereformen - forhandlingsmandat Sagsnr. 243463 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Byrådet besluttede den

Læs mere

Notat. Sammenlægning af dagtilbud i Gellerup og Toveshøj

Notat. Sammenlægning af dagtilbud i Gellerup og Toveshøj Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Børn og Unge-udvalget Drøftelse Bünyamin Simsek, Nils Petersen BØRN OG UNGE Administrationsafdelingen B og U Aarhus Kommune Sammenlægning af dagtilbud i Gellerup og Toveshøj

Læs mere

Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune

Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune Børn og Unge Januar 2014 Folkeskolernes ramme for implementering af ny skolereform i Fredericia Kommune Det er vigtigt, at der er en klar defineret lokalpolitisk ramme for implementering af den nye skolereform.

Læs mere

Børneidræt på tværs.

Børneidræt på tværs. Børneidræt på tværs. Baggrund: Den 18. november 1998 besluttede Social - og Arbejdsmarkedsudvalget, at der skal oprettes et antal alternative pasningspladser. Baggrunden for oprettelse af alternative pasningspladser

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU - Udlejning og bebyggelse

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Blicherskolen skoleudviklingsplan 2016... 3 Østervangsskolen skoleudviklingsplan

Læs mere

Præsentation Økonomi

Præsentation Økonomi Præsentation Økonomi Driftsbevillinger 1. Budgetopfølgning 2018 Undervisnings- og Børneudvalget Bevillingsniveauer Politikområder Undervisnings- og Børneudvalget Dagtilbud 0-6 årige Undervisning og pædagogiske

Læs mere

12. HORNBÆK SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. H. C. Andersensvej 1, 8900 Randers

12. HORNBÆK SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. H. C. Andersensvej 1, 8900 Randers Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 12. HORNBÆK SKOLE HORNBÆK SKOLE H. C. Andersensvej 1, 8900 Randers Hornbæk Skole er beliggende i den vestlige del af Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 21. juni 2012 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 21. juni 2012 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Børneudvalget Møde nr. 28 Mødet holdes torsdag den 21. juni 2012 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Bjarni G. Jørgensen (V), Lone Hansen (E), Poul Albrechtsen (O), Jørgen

Læs mere

Nuværende struktur: Den nuværende skolestruktur består af 12 folkeskoler med tilhørende 12 grunddistrikter.

Nuværende struktur: Den nuværende skolestruktur består af 12 folkeskoler med tilhørende 12 grunddistrikter. Forslag til ny skolestruktur i Egedal Kommune. Kommunalbestyrelsen i Egedal Kommune har drøftet muligheden for at ændre i den lokale skolestruktur for kommunen, og man har derfor bedt Skoleudvalget og

Læs mere