Udenrigsministeriet. Europaudvalget 2016 Rådsmøde udenrigsanliggender Bilag 2 Offentligt. Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udenrigsministeriet. Europaudvalget 2016 Rådsmøde udenrigsanliggender Bilag 2 Offentligt. Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg."

Transkript

1 Europaudvalget 2016 Rådsmøde udenrigsanliggender Bilag 2 Offentligt Udenrigsministeriet Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg Kopi: UPN Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon Telefax um@um.dk Girokonto Bilag Sagsnummer Kontor EKN 13. juli 2016 SKRIFTLIG FORELÆGGELSE Rådsmøde (udenrigsanliggender) den 18. juli 2016 Dagsordenen for rådsmøde (udenrigsanliggender) den 18. juli 2016 omfatter Latinamerika, herunder Cuba og Venezuela, Kina, Migration og Afghanistan. Alle punkter forelægges hermed Folketingets Europaudvalg til orientering. Der henvises i øvrigt til samlenotatet for rådsmødet, som er oversendt til Folketingets Europaudvalg den 7. juli Latinamerika, herunder Cuba og Venezuela Rådet kan forventes at drøfte EU s partnerskab med Latinamerika og Caribien i anledning af udenrigsministermødet mellem EU og den latinamerikanske og caribiske gruppe (CELAC The Community of Latin American and Caribbean States) til efteråret. Drøftelsen sker på baggrund af et diskussionsoplæg ( Issues Paper ) fra den Fælles Udenrigstjeneste. Drøftelsen forventes at fokusere på de overordnede udfordringer og fremskridt samt behovet for en aktiv og sammentænkt EU-politik i regionen. Rådet ventes endvidere at drøfte udmøntningen af den nye aftale mellem EU og Cuba om politisk dialog og samarbejde. Desuden kan den dybe krise i Venezuela ventes drøftet. Der ventes vedtaget rådskonklusioner om Venezuela. Endvidere kan fredsprocessen i Colombia og udviklingen i EU s forhold til Argentina ventes berørt. Rådet forventes at drøfte EU s bi-regionale partnerskab med de 33 lande i Latinamerika og Caribien som forberedelse til udenrigsministermødet mellem EU og Latinamerika og Caribien (CELAC) den oktober 2016 i den Dominikanske Republik. Det generelle formål med EU-CELAC engagementet er at styrke den politiske dialog og den økonomiske samhandel samt at fremme samarbejdet på en række prioriterede områder. De handelsmæssige og økonomiske relationer mellem EU og Latinamerika spiller en vigtig rolle, bl.a. frihandels- og associeringsaftaler. Der er inden for de seneste måneder sket en udvikling i forhandlingerne mellem EU og Mercosur i opfølgning på fornyet brasiliansk og argentinsk engagement.

2 2 Også processen vedrørende modernisering af EU s eksisterende globale aftale med Mexico er påbegyndt. På EU-CELAC topmødet i juni 2015 i Bruxelles blev det på CELAC s foranledning besluttet, at afholde separate udenrigsministermøder hvert andet år for derigennem at give indspil til samarbejdet - også i de år, hvor der ikke afholdes topmøde. Det første udenrigsministermøde i denne kreds finder sted den oktober 2016 i den Dominikanske Republik. Udenrigsministrene forventes her bl.a. at vedtage en erklæring om fremtiden for samarbejdet som input til EU-CELAC topmødet, der afholdes i 2017 i Latinamerika. Udenrigsministermødet i den Dominikanske Republik vil samtidig tjene til at tage bestik af de opnåede resultater under handlingsplanen for EU-CELAC samarbejdet. Der forventes på rådsmødet at være enighed blandt medlemslandene om en aktiv og samtænkt EU-indsats i forhold til Latinamerika og Caribien. Regeringen støtter op om indsatsen, der generelt komplementerer danske prioriteter i det bilaterale engagement. Rådet forventes endvidere at drøfte udmøntningen af den nye rammeaftale mellem EU og Cuba om politisk dialog og samarbejde (PDCA), herunder hvornår aftalen kan træde i kraft, og hvordan den erstatter EU s hidtidige politik overfor Cuba, som fastlagt i EU s Fælles Holdning fra Den Høje Repræsentant besøgte i marts 2016 Havanna og paraferede dér aftalen, som ventes undertegnet i anden halvdel af Aftalen etablerer et nyt forhold mellem EU og Cuba og forventes at medvirke til at fremme de politiske, samarbejds- og handelsmæssige relationer, herunder dialogen om demokrati, menneskerettigheder og god regeringsførelse. I regi af rammeaftalen er der etableret en egentlig menneskerettighedsdialog. Der forventes at være enighed blandt medlemslandene om at hilse rammeaftalen mellem EU og Cuba velkommen. Regeringen støtter ophævelse af Den Fælles Holdning i forbindelse med aftalens undertegnelse. Den ustabile indenrigspolitiske situation og voksende humanitære krise i Venezuela ventes også drøftet i Rådet. Landet befinder sig i en langtrukken og eskalerende politisk, økonomisk og social krise, hvor den i sin tid demokratisk valgte regering under præsident Maduro i løbet af det seneste år har udviklet en i stigende grad negativ tilgang til den demokratiske proces, herunder det nye parlament. Der forventes vedtaget rådskonklusioner, hvori EU vil understrege sin støtte til den igangværende mæglingsproces under ledelse af bl.a. den tidligere spanske statsminister Zapatero, og udtrykke bekymring over den aktuelle situation i landet. Der forventes at være enighed blandt medlemslandene om behovet for rådskonklusioner. Det kan ikke afvises, at der kan opstå drøftelse af indholdet heraf.

3 3 Seneste udvikling i Colombia og Argentina kan ventes berørt. I Colombia er der udsigt til afslutning på den over 50 år lange væbnede konflikt mellem regeringen og oprørsbevægelsen FAC. I juni blev der indgået en historisk våbenhvile og opnået enighed om processen for demobilisering. Fredsaftalen forventes indgået inden for de næste måneder og ventes fremlagt til folkeafstemning. FN og især medlemmer fra CELAC vil skulle monitorere processen. Gennemførsel vil være udfordrende og vil bl.a. omfatte en forsoningsproces, udvikling af tidligere konfliktzoner samt FARC s politiske deltagelse. Den nye liberale argentinske præsident Marci s besøg til Bryssel tidligere på måneden kan ventes nævnt, herunder den Høje Repræsentants samtale med den argentinske udenrigsminister Malcorra om forstærket samarbejde samt om øget momentum ifm. EU-Mercosur. Kina Der har hersket en del usikkerhed om, hvorvidt Rådet skulle vedtage rådskonklusioner om en ny Kina-strategi på rådsmødet (økonomi og finans) den 12. juli eller på rådsmødet (udenrigsanliggender) den 18. juli Det synes nu at stå klart, at konklusionerne først vil blive vedtaget på mødet den 18. juli Forud for rådsmødet har det 18. topmøde mellem EU og Kina fundet sted i Beijing den juli Rådet ventes på mødet at have en drøftelse af EU's samarbejde med Kina. Drøftelsen ventes at tage udgangspunkt i topmødet mellem EU og Kina den juli 2016 og i de rådskonklusioner om Kina, som ventes vedtaget på rådsmødet. Rådskonklusionerne vil sammen med Kommissionens og Den Fælles Udenrigstjenestes nylige fælles meddelelse ( Byggesten til en ny EU-strategi ) af 22. juni 2016 udgøre EU s nye strategi for samarbejde med Kina i de kommende år. EU s nuværende Kina-strategi blev vedtaget i 2006, og siden da har Kina gennemgået store forandringer. Kina har således øget sin rolle og tilstedeværelse globalt, både politisk og økonomisk. Der er derfor behov for at revidere strategien og bringe EU s tilgang til samarbejde med Kina i overensstemmelse med den udvikling, som Kina har gennemgået de seneste ti år. Den nye Kina-strategi ventes at fokusere på en række politikområder, hvor EU og Kina har fælles interesser, såvel politisk og økonomisk som mellemfolkeligt, men også på områder, hvor EU og Kina ser forskelligt på tingene, herunder handelsspørgsmål og menneskerettigheder. Drøftelsen og rådskonklusionerne ventes at fokusere på, hvordan EU og Kina kan indgå i et samarbejde, der er baseret på fælles interesser og gensidighed samtidig med, at man fra EU's side søger at fremme de værdier

4 4 og normer, som det europæiske fællesskab bygger på. Det gælder ikke mindst overholdelse af menneskerettigheder og generel respekt for retsstatsprincipper. Fra EU-landenes side er der endvidere stor interesse for at styrke handels- og investeringssamarbejdet med Kina mhp. at styrke vækst og beskæftigelse i Europa. Rådskonklusionerne ventes at lægge op til, at EU aktivt understøtter Kinas egne bestræbelser på at gennemføre sociale og økonomiske reformer. Samtidig vil EU fortsætte med at arbejde for forbedrede rammevilkår for EU-virksomheder i Kina, og for at Kina lever op til sine WTOforpligtelser. Derudover ventes rådskonklusionerne at fokusere på fremme af menneskerettigheder og retsstatsprincipper i Kina, ligesom EU ventes at tilskynde Kina til at påtage sig et endnu større internationalt ansvar i overensstemmelse med Kinas stigende globale indflydelse. Det gælder bl.a. ift. regionale freds- og stabiliseringsindsatser i fx Mellemøsten, Afghanistan og Nordkorea samt i forhold til det Øst- og Sydkinesiske Hav. Konklusionerne ventes endvidere at anerkende Kinas stigende indsats for at håndtere globale udfordringer inden for bæredygtig udvikling, klimaforandringer, energisikkerhed samt miljø og sundhed. Endelig ventes konklusionerne at lægge op til styrket samarbejde inden for nedrustning og ikke-spredning, terrorbekæmpelse og migration. Regeringen støtter en EU-strategi for Kina, som fokuserer på fælles interesser, og som understøtter Kinas egne reformbestræbelser og samtidig bevarer fokus på det stadige behov i Kina for forbedringer på menneskerettighedsområdet og forbedrede rammevilkår for samhandel med Kina. Regeringen vil derfor arbejde for, at EU i sit samarbejde med Kina fremmer såvel fælles interesser som de værdier og normer, som det europæiske fællesskab bygger på, herunder særligt i forhold til menneskerettigheder og handel. Migration Det forventes at Rådet vil have en kort drøftelse af de eksterne aspekter af migration i opfølgning af drøftelsen på Det Europæiske Råds møde den 28. juni Formålet med drøftelsen er bl.a. at sikre sammenhæng mellem EU s indsats på migrationsområdet, og EU s prioriteter i forhandlingerne af en politisk erklæring for topmødet om flygtninge- og migrantstrømme i New York den 19. september På Det Europæiske Råds møde den 28. juni 2016 blev der vedtaget konklusioner om de eksterne aspekter af migration. Heraf fremgår det bl.a., at EU med afsæt i Kommissionens meddelelse af 7. juni Establish

5 5 a new Partnership Framework with third countries under the European Agenda on Migration - skal etablere og implementere partnerskaber med en række lande for at bekæmpe ureguleret migration og fremme tilbagesendelse af irregulære migranter, herunder ved anvendelse af effektive incitamenter og passende brug af konditionalitet. I den forbindelse kan alle EU politikker og instrumenter, herunder på udviklings- og handelsområdet, tages i anvendelse. Det fastslås endvidere, at samarbejde om tilbagetagelse vil være en central test for partnerskabet mellem EU og de relevante tredjelande. Det blev besluttet på Det Europæiske Råds møde, at den højtstående repræsentant vil stå i spidsen for arbejdet med at udmønte den nye tilgang, herunder bl.a. indgå partnerskabsaftaler compacts med partnerlande. Målet med topmødet den 19. sept. i New York om flygtninge- og migrantstrømme er, at opnå verdenssamfundets opbakning til en bedre global ansvarsdeling ift. flygtninge- og migrationsudfordringen og styrke indsatsen for en bedre håndtering af international migration samt imødegåelse af ureguleret migration. Ved mødet forventes en politisk erklæring med en række anbefalinger til medlemslandene at blive vedtaget. Herudover vil mødet formentlig også som anneks til den politiske erklæring vedtage en såkaldt compact vedr. global ansvarsdeling på flygtningeområdet. En tilsvarende compact på migrationsområdet foreslås vedtaget i 2018, og processen frem herimod forventes iværksat med den politiske erklæring. Forhandlingerne af den politiske erklæring for topmødet i New York vil være midtvejs i processen, og ministrene vil på den baggrund have mulighed for at drøfte de udfordringer og muligheder som processen afføder. Den 20. september 2016 afholdes endvidere et US-initieret Leaders Summit on Refugees i New York. Dette topmøde vil blive co-hostet af FN s generalsekretær Ban Ki-moon, den amerikanske præsident, Barack Obama, og ledere af Canada, Etiopien, Jordan, Mexico, Sverige og Tyskland. I lighed med mødet i FN s generalforsamling dagen forinden om store migrations- og flygtningestrømme, vil dette topmøde følge op på tidligere internationale møder og processer i 2016 med fokus på den globale flygtningekrise, herunder Det Humanitære Verdenstopmøde den maj 2016 i Istanbul. Der er generelt opbakning til EU s linje på migrationsområdet og til Kommissionens meddelelse samt enighed om behovet for at sikre en fælles EU tilgang til topmøderne i september 2016 i New York. Danmark støtter aktivt op om Kommissionens meddelelse og de forudgående forhandlinger for topmødet den 19. sept Regeringen støtter et fortsat styrket samarbejde mellem EU og relevante tredjelande om de fælles migrationsudfordringer og løsninger, samt en bredspektret til-

6 6 gang til samarbejdet om tilbagetagelse med de pågældende oprindelsesog transitlande, hvor andre udenrigspolitiske instrumenter, herunder udviklingsbistanden, indgår i indsatsen for at fremme effektive aftaler. Regeringen vil arbejde for en fælles EU tilgang til forhandlingerne forud for topmødet om flygtninge- og migrantstrømme den 19. september i New York. Afghanistan Rådet ventes på mødet den 18. juli at vedtage rådskonklusioner om Afghanistan. Heri ventes Rådet at godkende den anden årsrapport for implementering af EU s Afghanistan-strategi og hilse en opfølgning på strategien for perioden velkommen. Rådskonklusionerne ventes at fokusere på behovet for styrket økonomisk vækst via bekæmpelse af korruption og fremme af investeringsklima for private investeringer. Det forventes fremhævet, at øgede erhvervsinvesteringer med deraf følgende øget beskæftigelse vil være en forudsætning for at reducere landets store afhængighed af donorfinansiering af offentlige institutioner og ydelser. Det forventes yderligere fremhævet, at fremskridt i den offentlige sektors kapacitet til at levere ydelser til befolkningen sammen med øget beskæftigelse vil være væsentlige forudsætninger for den folkelige opbakning til de formelle statsstrukturer og dermed til fredsprocessen og til etablering af en økonomi frigjort fra de illegale narkotikakarteller. Derudover ventes rådskonklusionerne at fokusere på fremme af menneskerettigheder og retsstatsprincipper i Afghanistan, ligesom EU ventes at tilskynde Afghanistan til at fortsætte demokratiseringsprocessen, herunder gennem afholdelse af det udskudte parlamentsvalg. Endelig forventes rådskonklusionerne at fremhæve forventninger til, at Afghanistan fortsat vil samarbejde om returnering af afghanske flygtninge uden lovlig opholdstilladelse i EU lande. Til gengæld forventes rådskonklusionerne at give tilsagn om fortsat støtte til reintegration af hjemvendte flygtninge. I marginen af FAC ventes desuden en uformel drøftelse af den britiske folkeafstemning om EU-medlemskab, en morgenmadsdrøftelse med John Kerry, samt en frokostdrøftelse med fokus på opfølgning på EU s Globale Strategi, som blev præsenteret på DER den juni Det kan ikke afvises, at der vil blive vedtaget rådskonklusioner om den Globale Strategi. Kristian Jensen

Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3245 - udenrigsanl. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3245 - udenrigsanl. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3245 - udenrigsanl. Bilag 2 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Center for Europa og Nordamerika Den 31. maj 2013 Rådsmøde (udenrigsanliggender - handel)

Læs mere

Europaudvalget 2017 Rådsmøde almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 Rådsmøde almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3560 - almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2017-12981 Center for Europa og Nordamerika Den 5. september 2017 Rådsmøde (almindelige anliggender)

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Alm. anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Alm. anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3484 - Alm. anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2016-22379 Center for Europa og Nordamerika Den 9. september 2016 Rådsmøde (almindelige anliggender) den

Læs mere

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 (2. samling) UPN Alm.del Bilag 100 Offentligt

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 (2. samling) UPN Alm.del Bilag 100 Offentligt Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 (2. samling) UPN Alm.del Bilag 100 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, sagsnr: 2015-28643 Center for Europa og Nordamerika Den 1. oktober 2015 Rådsmøde (udenrigsanliggender)

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juli 2016 (OR. en) - Rådets konklusioner (18. juli 2016)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juli 2016 (OR. en) - Rådets konklusioner (18. juli 2016) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juli 2016 (OR. en) 11245/16 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 18. juli 2016 til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 10997/16

Læs mere

BILAG DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER. den 15. og 16. juni 2001 BILAG. Bulletin DA - PE 305.

BILAG DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER. den 15. og 16. juni 2001 BILAG. Bulletin DA - PE 305. 31 DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER den 15. og 16. juni 2001 BILAG 33 BILAG Bilag I Erklæring om forebyggelse af spredning af ballistiske missiler Side 35 Bilag II Erklæring om Den

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3466 - udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2016-55 Center for Europa og Nordamerika Den 11. maj 2016 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juli 2016 (OR. en) - Rådets konklusioner (18. juli 2016)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juli 2016 (OR. en) - Rådets konklusioner (18. juli 2016) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juli 2016 (OR. en) 11246/16 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 18. juli 2016 til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 10998/16

Læs mere

Fælles forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Fælles forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN UNIONENS HØJTSTÅENDE REPRÆSENTANT FOR UDENRIGSANLIGGENDER OG SIKKERHEDSPOLITIK Bruxelles, den 17.12.2015 JOIN(2015) 35 final 2015/0303 (NLE) Fælles forslag til RÅDETS AFGØRELSE om

Læs mere

finansielle krise, men jeg synes ikke, det fik lov til at stjæle billedet fra de udviklingsudfordringer, som vi var kommet for at drøfte.

finansielle krise, men jeg synes ikke, det fik lov til at stjæle billedet fra de udviklingsudfordringer, som vi var kommet for at drøfte. Samrådsspørgsmål Ø Vil ministeren redegøre for de væsentligste resultater på de seneste højniveaumøder på udviklingsområdet i forbindelse med FN's generalforsamling i New York? Herunder blandt andet om

Læs mere

Udenrigsministeriet. Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg. Kopi: UPN EKN 11. juli 2018 SKRIFTLIG FORELÆGGELSE

Udenrigsministeriet. Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg. Kopi: UPN EKN 11. juli 2018 SKRIFTLIG FORELÆGGELSE Det Udenrigspolitiske Nævn 2017-18 UPN Alm.del Bilag 327 Offentligt Udenrigsministeriet Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg Kopi: UPN Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax

Læs mere

Tale til brug for ministerens deltagelse i briefing i Folketinget om den globale aftale om sikker, velordnet og lovlig migration (GCM)

Tale til brug for ministerens deltagelse i briefing i Folketinget om den globale aftale om sikker, velordnet og lovlig migration (GCM) Udlændinge- og Integrationsudvalget 2018-19 UUI Alm.del Bilag 20 Offentligt Tale Tale til brug for ministerens deltagelse i briefing i Folketinget om den globale aftale om sikker, velordnet og lovlig migration

Læs mere

UDENRIGSMINISTERIET Den 24. november 2005 UDV, j.nr. 400.E.2-0-0. Ministerens talepapir fra samrådet den 17. november 2005.

UDENRIGSMINISTERIET Den 24. november 2005 UDV, j.nr. 400.E.2-0-0. Ministerens talepapir fra samrådet den 17. november 2005. Udenrigsudvalget URU alm. del - Svar på Spørgsmål 20 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET Den 24. november 2005 UDV, j.nr. 400.E.2-0-0. Rådsmøde (almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den 21.-22.

Læs mere

Europaudvalget 2017 Rådsmøde udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 Rådsmøde udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3516 - udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2017-9 Center for Europa og Nordamerika Den 25. januar 2017 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den 6. februar

Læs mere

Det Udenrigspolitiske Nævn UPN Alm.del Bilag 184 Offentligt. NB: Det talte ord gælder. NOTITS

Det Udenrigspolitiske Nævn UPN Alm.del Bilag 184 Offentligt. NB: Det talte ord gælder. NOTITS Det Udenrigspolitiske Nævn 2015-16 UPN Alm.del Bilag 184 Offentligt NB: Det talte ord gælder. NOTITS Til: Udenrigsministeren J.nr.: CC: Bilag: Fra: ALO Dato: 5. april 2016 Emne: Indledende tale - Samråd

Læs mere

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3069+3070 - almindelige anl. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3069+3070 - almindelige anl. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3069+3070 - almindelige anl. Bilag 2 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Center for Europa Den 9. februar 2011 Rådsmøde (almindelige anliggender og udenrigsanliggender)

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0367 (NLE) 14996/16 FORSLAG fra: modtaget: 28. november 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: COASI 218

Læs mere

Det Udenrigspolitiske Nævn UPN Alm.del Bilag 246 Offentligt

Det Udenrigspolitiske Nævn UPN Alm.del Bilag 246 Offentligt Det Udenrigspolitiske Nævn 2015-16 UPN Alm.del Bilag 246 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2016-131 Center for Europa og Nordamerika Den 7. juni 2016 Rådsmøde (almindelige anliggender) den 24.

Læs mere

Latinamerika vil udrydde fattigdom i 2025

Latinamerika vil udrydde fattigdom i 2025 Enigt kontinent bag topmøde i Havana. Blot to år efter at CELAC blev grundlagt som en sammenslutning af alle lande i Latinamerika og Caribien, er der skabt resultater, der vækker bitterhed i Washington.

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0366 (NLE) 14997/16 FORSLAG fra: modtaget: 28. november 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: COASI 219

Læs mere

Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3513 udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3513 udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3513 udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2017-6 Center for Europa og Nordamerika Den 4. januar 2017 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den 16.

Læs mere

Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3391 - udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3391 - udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3391 - udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, sagsnr: 2015-245 Center for Europa og Nordamerika Den 12. maj 2015 Rådsmøde (udenrigsanliggender - udvikling)

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.3.2018 COM(2018) 167 final 2018/0079 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse af Kommissionen til på Den Europæiske Unions vegne at godkende den globale

Læs mere

Europaudvalget 2017 (Omtryk Revideret version) Rådsmøde Udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 (Omtryk Revideret version) Rådsmøde Udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 (Omtryk - 28-04-2017 - Revideret version) Rådsmøde 3534 - Udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2017-31 Center for Europa og Nordamerika Den 25. april 2017

Læs mere

Det Udenrigspolitiske Nævn UPN Alm.del Bilag 134 Offentligt

Det Udenrigspolitiske Nævn UPN Alm.del Bilag 134 Offentligt Det Udenrigspolitiske Nævn 2017-18 UPN Alm.del Bilag 134 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr.: 2018-19 Center for Europa og Nordamerika Den 12. januar 2018 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den 22.

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 15. juli 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 15. juli 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 15. juli 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0216 (NLE) 11327/16 COLAC 58 FORSLAG fra: modtaget: 14. juli 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET

Læs mere

Samlenotat vedrørende dop 5 - Rådsmødet (GAC) den

Samlenotat vedrørende dop 5 - Rådsmødet (GAC) den Det Udenrigspolitiske Nævn 2018-19 UPN Alm.del - Bilag 133 Offentligt 31.01.2019 Samlenotat vedrørende dop 5 - Rådsmødet (GAC) den 19.02.19 Dagsordenspunkt 5: Kommissionens refleksionspapir vedr. et bæredygtigt

Læs mere

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 UPN Alm.del Bilag 167 Offentligt

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 UPN Alm.del Bilag 167 Offentligt Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 UPN Alm.del Bilag 167 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, sagsnr: 2015-214 Center for Europa og Nordamerika Den 9. april 2015 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den 20. april

Læs mere

Fælles forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Fælles forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN UNIONENS HØJTSTÅENDE REPRÆSENTANT FOR UDENRIGSANLIGGENDER OG SIKKERHEDSPOLITIK Bruxelles, den 14.4.2016 JOIN(2016) 8 final 2016/0113 (NLE) Fælles forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde.

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde. Det Europæiske Råd Bruxelles, den 18. marts 2016 (OR. en) EUCO 12/1/16 REV 1 CO EUR 3 CONCL 2 FØLGESKRIVELSE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Vedr.: Møde i Det Europæiske Råd (17.

Læs mere

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3306 - Alm. anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3306 - Alm. anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3306 - Alm. anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Center for Europa og Nordamerika Den 5. marts 2014 Rådsmøde (almindelige anliggender) den 18.

Læs mere

Europaudvalget 2017 Rådsmøde udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 Rådsmøde udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3573 - udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr.: 2017-13002 Center for Europa og Nordamerika Den 26. oktober 2017 Rådsmøde (udenrigsanliggender

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde udenrigsanl. Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde udenrigsanl. Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3462 - udenrigsanl. Bilag 3 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, sagsnr: 2016-52 Center for Europa og Nordamerika Den 21. april 2016 Rådsmøde (udenrigsanliggender - udvikling)

Læs mere

Det Udenrigspolitiske Nævn, Europaudvalget 2010 UPN Alm.del Bilag 65, Rådsmøde almindelige anl. Bilag 2 Offentligt

Det Udenrigspolitiske Nævn, Europaudvalget 2010 UPN Alm.del Bilag 65, Rådsmøde almindelige anl. Bilag 2 Offentligt Det Udenrigspolitiske Nævn, Europaudvalget 2010 UPN Alm.del Bilag 65, Rådsmøde 3004+3005 - almindelige anl. Bilag 2 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Den 17. marts 2010 Rådsmøde (almindelige

Læs mere

*** UDKAST TIL HENSTILLING

*** UDKAST TIL HENSTILLING Europa-Parlamentet 2014-2019 Udenrigsudvalget 2016/0217(NLE) 22.6.2017 *** UDKAST TIL HENSTILLING om udkast til Rådets afgørelse om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af aftalen om oprettelse af

Læs mere

UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr.: Center for Europa og Nordamerika Den 7. marts Rådsmøde (udenrigsanliggender) den 18.

UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr.: Center for Europa og Nordamerika Den 7. marts Rådsmøde (udenrigsanliggender) den 18. Europaudvalget 2019 Rådsmøde 3681 - udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr.: 2019-368 Center for Europa og Nordamerika Den 7. marts 2019 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNIONS PRIORITETER FOR DE FORENEDE NATIONERS 60. GENERALFORSAMLING

DEN EUROPÆISKE UNIONS PRIORITETER FOR DE FORENEDE NATIONERS 60. GENERALFORSAMLING DEN EUROPÆISKE UNIONS PRIORITETER FOR DE FORENEDE NATIONERS 60. GENERALFORSAMLING Indledning 1. Den Europæiske Union giver sin uforbeholdne støtte til De Forenede Nationer, er fast besluttet på at værne

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Mødedokument FORSLAG TIL BESLUTNING. på baggrund af Rådets og Kommissionens redegørelser

EUROPA-PARLAMENTET. Mødedokument FORSLAG TIL BESLUTNING. på baggrund af Rådets og Kommissionens redegørelser EUROPA-PARLAMENTET 2004 Mødedokument 2009 1.6.2005 B6-0352/2005 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af Rådets og Kommissionens redegørelser jf. forretningsordenens artikel 103, stk. 2 af Elmar Brok, James

Læs mere

7935/17 top/ag/hsm 1 DG E - 1C

7935/17 top/ag/hsm 1 DG E - 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. april 2017 (OR. en) 7935/17 CULT 34 RELEX 290 DEVGEN 54 COMPET 236 ENFOCUSTOM 92 EDUC 131 COHOM 46 NOTE fra: til: Tidl. dok. nr.: Vedr.: Generalsekretariatet

Læs mere

Europaudvalget 2017 Rådsmøde almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 Rådsmøde almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3536 - almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2017-33 Center for Europa og Nordamerika Den 26. april 2017 Rådsmøde (almindelige anliggender)

Læs mere

Nordgruppen Den 2. juni Rådsmøde (almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den juni Supplerende samlenotat

Nordgruppen Den 2. juni Rådsmøde (almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den juni Supplerende samlenotat Det Udenrigspolitiske Nævn, Forsvarsudvalget, Udenrigsudvalget, Europaudvalget 2006 UPN Alm.del Bilag 113, FOU Alm.del Bilag 162, URU Alm.del Bilag 195, 2736+2737 - almindelige anl Offentligt UDENRIGSMINISTERIET

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 10.6.2016 COM(2016) 395 final 2016/0184 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af Parisaftalen, der er vedtaget inden for rammerne

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde.

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde. Det Europæiske Råd Bruxelles, den 23. marts 2018 (OR. en) EUCO 1/18 CO EUR 1 CONCL 1 FØLGESKRIVELSE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Vedr.: Møde i Det Europæiske Råd (22. marts 2018)

Læs mere

Europaudvalget 2005 2657 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2005 2657 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2005 2657 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 14. april 2005 Med henblik

Læs mere

RESTREINT UE/EU RESTRICTED

RESTREINT UE/EU RESTRICTED EUROPA- KOMMISSIONEN UNIONENS HØJTSTÅENDE REPRÆSENTANT FOR UDENRIGSANLIGGENDER OG SIKKERHEDSPOLITIK Bruxelles, den 24.5.2017 JOIN(2017) 19 final This document was downgraded/declassified Date 25.1.2018

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3447 - udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3447 - udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3447 - udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, sagsnr: 2016-32 Center for Europa og Nordamerika Den 3. februar 2016 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den 15.

Læs mere

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af om forbedring af mulighederne for lovlig migration for personer med behov for international beskyttelse

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af om forbedring af mulighederne for lovlig migration for personer med behov for international beskyttelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.10.2017 C(2017) 6504 final KOMMISSIONENS HENSTILLING af 3.10.2017 om forbedring af mulighederne for lovlig migration for personer med behov for international beskyttelse

Læs mere

FN og verdenssamfundet står overfor store globale udfordringer. Gennem. de senere år er antallet af flygtninge og fordrevne vokset, så vi i dag står

FN og verdenssamfundet står overfor store globale udfordringer. Gennem. de senere år er antallet af flygtninge og fordrevne vokset, så vi i dag står Udenrigsudvalget 2016-17 URU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 103 Offentligt BUDSKABER Samrådsspørgsmål J: Reformer i FN Åbent Samråd i Udenrigsudvalget den 7. februar 2017 Taletid: 10-12 minutter Samrådsspørgsmål:

Læs mere

LATINAMERIKA OG CARIBIEN

LATINAMERIKA OG CARIBIEN LATINAMERIKA OG CARIBIEN EU's forbindelser med Latinamerika og Caribien har mange facetter og opretholdes på forskellige niveauer: EU samarbejder med hele regionen gennem topmøder mellem statsog regeringscheferne,

Læs mere

Bilag Journalnummer Kontor EUK 04. juli 2014 SKRIFTLIG AFRAPPORTERING

Bilag Journalnummer Kontor EUK 04. juli 2014 SKRIFTLIG AFRAPPORTERING Europaudvalget 2014 Det Europæiske Råd 26-27/6-14 Bilag 11 Offentligt Udenrigsministeriet Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg Kopi: UPN Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne Rådets konklusioner om Etiopien, der blev vedtaget af Rådet den 19. november 2018 på samling.

Vedlagt følger til delegationerne Rådets konklusioner om Etiopien, der blev vedtaget af Rådet den 19. november 2018 på samling. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. november 2018 (OR. en) 13960/18 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne COAFR 279 CFSP/PESC 1050 CSDP/PSDC 660

Læs mere

FÆLLES MEDDELELSE TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET ELEMENTER TIL EN EU-STRATEGI I AFGHANISTAN

FÆLLES MEDDELELSE TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET ELEMENTER TIL EN EU-STRATEGI I AFGHANISTAN EUROPA- KOMMISSIONEN DEN EUROPÆISKE UNIONS HØJTSTÅENDE REPRÆSENTANT FOR UDENRIGSANLIGGENDER OG SIKKERHEDSPOLITIK Bruxelles, den 30.4.2014 JOIN(2014) 17 final FÆLLES MEDDELELSE TIL EUROPA-PARLAMENTET OG

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0392/11. Ændringsforslag. Harald Vilimsky, Mario Borghezio for ENF-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0392/11. Ændringsforslag. Harald Vilimsky, Mario Borghezio for ENF-Gruppen 5.12.2018 A8-0392/11 11 Punkt 10 10. opfordrer EU-Udenrigstjenesten til at udvikle "emnebaserede koalitioner" med ligesindede lande for at støtte og fremme en regelbaseret international orden, multilateralisme

Læs mere

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3309 - udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3309 - udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3309 - udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Center for Europa og Nordamerika Den 2. april 2014 Rådsmøde (udenrigsanliggender inkl. forsvar

Læs mere

Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3267 - Udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3267 - Udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3267 - Udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Center for Europa og Nordamerika Den 10. oktober 2013 Rådsmøde (udenrigsanliggender) den 21.

Læs mere

Udenrigsudvalget URU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 6 Offentligt

Udenrigsudvalget URU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 6 Offentligt Udenrigsudvalget 2015-16 URU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 6 Offentligt BUDSKABER Samrådsspørgsmål A: Redegørelsen for dansk implementering af verdensmålene nationalt og i udviklingspolitikken Samråd

Læs mere

RETSGRUNDLAG FORBINDELSER MELLEM REGIONERNE

RETSGRUNDLAG FORBINDELSER MELLEM REGIONERNE LATINAMERIKA OG CARIBIEN EU's forbindelser med Latinamerika og Caribien har mange facetter og opretholdes på forskellige niveauer: EU samarbejder med hele regionen gennem topmøder mellem statsog regeringscheferne,

Læs mere

Hermed følger til delegationerne Rådets konklusioner om fredsprocessen i Mellemøsten som vedtaget af Rådet den 17. november 2014.

Hermed følger til delegationerne Rådets konklusioner om fredsprocessen i Mellemøsten som vedtaget af Rådet den 17. november 2014. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 17. november 2014 (OR. en) 15542/14 COMEP 21 COMAG 104 PESC 1179 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Rådet dato: 17. november 2014 Tidl. dok. nr.: 15518/14 COMEP

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne Rådets konklusioner om EU-strategien for Centralasien, der blev vedtaget af Rådet den 19. juni 2017.

Vedlagt følger til delegationerne Rådets konklusioner om EU-strategien for Centralasien, der blev vedtaget af Rådet den 19. juni 2017. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. juni 2017 (OR. en) 10387/17 COEST 142 CFSP/PESC 556 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 19. juni 2017 til: delegationerne

Læs mere

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 (2. samling) UPN Alm.del Bilag 91 Offentligt

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 (2. samling) UPN Alm.del Bilag 91 Offentligt Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 (2. samling) UPN Alm.del Bilag 91 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, sagsnr: 2015-28643 Center for Europa og Nordamerika Den 29. september 2015 Rådsmøde (udenrigsanliggender)

Læs mere

Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3389 - udenrigsanliggender Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3389 - udenrigsanliggender Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3389 - udenrigsanliggender Bilag 2 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, sagsnr: 2015-214 FORSVARSMINISTERET Den 4. maj 2015 Rådsmøde (udenrigsanliggender, inkl. forsvar) den

Læs mere

15573/17 jb/gng/ef 1 DG C 1

15573/17 jb/gng/ef 1 DG C 1 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 11. december 2017 (OR. en) 15573/17 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 11. december 2017 til: delegationerne Tidl. dok. nr.:

Læs mere

Hermed følger til delegationerne i tillægget Rådets konklusioner om Tunesien, som Rådet vedtog den 20. juli 2015.

Hermed følger til delegationerne i tillægget Rådets konklusioner om Tunesien, som Rådet vedtog den 20. juli 2015. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. juli 2015 (OR. fr) 11076/15 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Rådet dato: 20. juli 2015 MAMA 114 CFSP/PESC 433 RELEX 626 TU 15 Tidl. dok. nr.: 11048/15 MAMA

Læs mere

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3331 - alm. anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3331 - alm. anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3331 - alm. anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Center for Europa og Nordamerika Den 10. juli 2014 Rådsmøde (almindelige anliggender) den 23.

Læs mere

Europaudvalget 2010-11 EUU alm. del E 22 Offentligt

Europaudvalget 2010-11 EUU alm. del E 22 Offentligt Europaudvalget 2010-11 EUU alm. del E 22 Offentligt Europaudvalget og Udenrigsudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 1. december 2010 Grønbog om fremtidens udviklingspolitik

Læs mere

BILAG. til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET

BILAG. til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.10.2016 COM(2016) 700 final ANNEX 3 BILAG til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD OG RÅDET Første statusrapport om rammen for partnerskaber

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Luxembourg, den 3. april 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Luxembourg, den 3. april 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Luxembourg, den 3. april 2017 (OR. en) 7775/17 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 3. april 2017 til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne COHOM 44 CFSP/PESC 300

Læs mere

Samrådsspørgsmål DZ fra Miljø-og Planlægningsudvalget til Ministeren. Vil regeringen tage initiativ globalt og i EU til at sætte adgang til

Samrådsspørgsmål DZ fra Miljø-og Planlægningsudvalget til Ministeren. Vil regeringen tage initiativ globalt og i EU til at sætte adgang til Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 MPU alm. del Bilag 750 Offentligt Samrådsspørgsmål DZ fra Miljø-og Planlægningsudvalget til Ministeren for Udviklingsbistand Vil regeringen tage initiativ globalt

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA B8-0455/3. Ændringsforslag. Renate Sommer for PPE-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA B8-0455/3. Ændringsforslag. Renate Sommer for PPE-Gruppen 18.5.2015 B8-0455/3 3 Punkt 23 23. er af den opfattelse, at der i tråd med EU's engagement i retsstatsprincippet og grundlæggende værdier er presserende behov for reformer i Tyrkiet inden for hhv. retsvæsenet

Læs mere

14638/18 hsm 1 RELEX.1.B

14638/18 hsm 1 RELEX.1.B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. december 2018 (OR. en) 14638/18 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 14634/18 Vedr.: EU-strategi

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.5.2017 COM(2017) 227 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om fastlæggelse af Kommissionens holdning som følge af Europa-Parlamentets beslutning

Læs mere

EU s stats- og regeringschefer mødtes den oktober 2007 til uformelt topmøde i den portugisiske hovedstad Lissabon.

EU s stats- og regeringschefer mødtes den oktober 2007 til uformelt topmøde i den portugisiske hovedstad Lissabon. Europaudvalget EU-Sekretariatet Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 22. oktober 2007 Det Europæiske Råds uformelle møde i Lissabon den 18.-19. oktober 2007 EU s stats- og regeringschefer mødtes

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 358 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Dato: 12. juli 2005 Kontor: Det Internationale Kontor Sagsnr.: 2005-3061/1-0009 Dok.: CDH40325

Læs mere

Revideret udgave af Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 17. juni 2016, pkt. 14: nationale produktivitetsog konkurrenceevneråd

Revideret udgave af Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 17. juni 2016, pkt. 14: nationale produktivitetsog konkurrenceevneråd Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3475 - økofin Bilag 2 Offentligt 10. juni 2016 Revideret udgave af Samlenotat vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 17. juni 2016, pkt. 14: nationale produktivitetsog konkurrenceevneråd

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3405 - RIA Bilag 1 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Udlændingeafdelingen Dato: 15. juli 2015 Kontor: Kontoret for Internationalt udlændingesamarbejde

Læs mere

Maltaerklæring fra medlemmerne af Det Europæiske Råd. om de eksterne aspekter af migration: håndtering af den centrale Middelhavsrute

Maltaerklæring fra medlemmerne af Det Europæiske Råd. om de eksterne aspekter af migration: håndtering af den centrale Middelhavsrute Valletta, den 3. februar 2017 (OR. en) Maltaerklæring fra medlemmerne af Det Europæiske Råd om de eksterne aspekter af migration: håndtering af den centrale Middelhavsrute 1. Vi glæder os over og støtter

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget (2. samling) UUI Alm.del Bilag 46 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget (2. samling) UUI Alm.del Bilag 46 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2014-15 (2. samling) UUI Alm.del Bilag 46 Offentligt Dato: 29. september 2015 Kontor: Kontoret for Internationalt Udlændingesamarbejde Sagsbeh: Tina Ørtoft Kristensen

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET ÆNDRINGSFORSLAG 1-26. Udviklingsudvalget 2008/2171(INI) 11.11.2008. Udkast til udtalelse Johan Van Hecke (PE414.

EUROPA-PARLAMENTET ÆNDRINGSFORSLAG 1-26. Udviklingsudvalget 2008/2171(INI) 11.11.2008. Udkast til udtalelse Johan Van Hecke (PE414. EUROPA-PARLAMENTET 2004 Udviklingsudvalget 2009 2008/2171(INI) 11.11.2008 ÆNDRINGSFORSLAG 1-26 Johan Van Hecke (PE414.231v01-00) Samhandel og økonomiske forbindelser med Kina (2008/2171(INI)) AM\752442.doc

Læs mere

SYDLIGE PARTNERE RETSGRUNDLAG INSTRUMENTER

SYDLIGE PARTNERE RETSGRUNDLAG INSTRUMENTER SYDLIGE PARTNERE Den europæiske naboskabspolitik (ENP) omfatter ti af EU's naboer i det østlige og sydlige Middelhavsområde: Algeriet, Egypten, Israel, Jordan, Libanon, Libyen, Marokko, Palæstina, Syrien

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA B8-0214/1. Ændringsforslag. Ulrike Lunacek for Verts/ALE-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA B8-0214/1. Ændringsforslag. Ulrike Lunacek for Verts/ALE-Gruppen 9.3.2015 B8-0214/1 1 Punkt 19 a (nyt) 19a. beklager, at formanden for Kommissionen, Jean-Claude Juncker, har fremmet ideen om, at der ikke vil ske nogen yderligere udvidelser i løbet af de næste fem år;

Læs mere

PUBLIC 15693/17 1 DG C LIMITE DA. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. december 2017 (OR. en) 15693/17 LIMITE PV/CONS 76 RELEX 1114

PUBLIC 15693/17 1 DG C LIMITE DA. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. december 2017 (OR. en) 15693/17 LIMITE PV/CONS 76 RELEX 1114 Conseil UE Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. december 2017 (OR. en) 15693/17 LIMITE PUBLIC PV/CONS 76 RELEX 1114 UDKAST TIL PROTOKOL 1 Vedr.: 3587. samling i Rådet for den Europæiske Union

Læs mere

BILAG. til RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET

BILAG. til RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.2.2014 COM(2014) 96 final ANNEES 1 to 2 BILAG til RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET

Læs mere

Europaudvalget EUU alm. del - Svar på Spørgsmål 11 Offentligt

Europaudvalget EUU alm. del - Svar på Spørgsmål 11 Offentligt Europaudvalget EUU alm. del - Svar på Spørgsmål 11 Offentligt Spørgsmål 9 dels Indien laves en formulering, der sikrer, at miljøproblemer, og ikke mindst klimaproblemerne kommer til at spille en vigtig

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget for Andragender 27.6.2014 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Andragende 0308/2012 af F. M., italiensk statsborger, om den skovbrugspolitik, den peruvianske regering fører

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde.

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde. Det Europæiske Råd Bruxelles, den 21. oktober 2016 (OR. en) EUCO 31/16 CO EUR 8 CONCL 4 FØLGESKRIVELSE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Vedr.: Møde i Det Europæiske Råd (20. og 21.

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE. om forlængelse af gyldigheden af afgørelse 2011/492/EU og udsættelse af anvendelsen af dens relevante foranstaltninger

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE. om forlængelse af gyldigheden af afgørelse 2011/492/EU og udsættelse af anvendelsen af dens relevante foranstaltninger EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 17.6.2014 COM(2014) 369 final 2014/0186 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om forlængelse af gyldigheden af afgørelse 2011/492/EU og udsættelse af anvendelsen af dens

Læs mere

[Finanslov 2016] Finansloven for 2016 offentliggjort med oversendelse af ændringsforslaget. Lang proces og krævet svære valg.

[Finanslov 2016] Finansloven for 2016 offentliggjort med oversendelse af ændringsforslaget. Lang proces og krævet svære valg. Det Udenrigspolitiske Nævn 2015-16 UPN Alm.del Bilag 64 Offentligt BUDSKABER Møde i Udenrigsudvalget den 10. december 2015 Orientering om ny strategi for udviklingspolitik Det talte ord gælder [Finanslov

Læs mere

Supplement til samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 5. maj 2009

Supplement til samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 5. maj 2009 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 296 Offentligt 28. april 2009 Supplement til samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 5. maj 2009 1. Økonomisk og finansiel situation - Udveksling af synspunkter 2. Kvalitet

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde udenrigsanliggender Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde udenrigsanliggender Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3510 - udenrigsanliggender Bilag 2 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2016-22374 Center for Europa og Nordamerika Den 2. december 2016 Rådsmøde (udenrigsanliggender)

Læs mere

10393/16 ipj 1 DG C 1

10393/16 ipj 1 DG C 1 Rådet for Den Europæiske Union Luxembourg, den 20. juni 2016 (OR. en) 10393/16 COAFR 187 ACP 94 CFSP/PESC 509 RELEX 540 MIGR 119 POLMIL 64 CIVCOM 119 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet

Læs mere

Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0469 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0469 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0469 Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr.: 2017-109 Center for Europa og Nordamerika Den 28. september 2017 SAMLENOTAT 1. Modernisering af EU-Chile associeringsaftalen...

Læs mere

15375/16 ht/aan/bh 1 DRI

15375/16 ht/aan/bh 1 DRI Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 9. december 2016 (OR. en) 15375/16 NOTE fra: til: POLGEN 163 INST 521 CODEC 1849 PE 119 De Faste Repræsentanters Komité (2. afdeling) Rådet Tidl. dok. nr.:

Læs mere

SAMLENOTAT Rådsmøde (EPSCO) den 5. 6. december 2007

SAMLENOTAT Rådsmøde (EPSCO) den 5. 6. december 2007 Europaudvalget 2007 2837 - Beskæftigelse m.v. Bilag 3 Offentligt 1. 19. november 2007 SAMLENOTAT Rådsmøde (EPSCO) den 5. 6. december 2007 17. Kommissionens Hvidbog om en EU-strategi om sundhedsproblemer

Læs mere

PUBLIC. Bruxelles, den 26. marts 2003 (28.03) (OR. en) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 14408/02 LIMITE PV/CONS 60

PUBLIC. Bruxelles, den 26. marts 2003 (28.03) (OR. en) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 14408/02 LIMITE PV/CONS 60 Conseil UE RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 26. marts 2003 (28.03) (OR. en) 14408/02 LIMITE PUBLIC PV/CONS 60 UDKAST TIL PROTOKOL Vedr.: 2463. samling i Rådet for Den Europæiske Union (ALMINDELIGE

Læs mere

DET EUROPÆISKE RÅD Bruxelles, den 11. marts 2011 (OR. en)

DET EUROPÆISKE RÅD Bruxelles, den 11. marts 2011 (OR. en) DET EUROPÆISKE RÅD Bruxelles, (OR. en) EUCO 7/11 CO EUR 5 CONCL 2 FØLGESKRIVELSE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Vedr.: DET EKSTRAORDINÆRE MØDE I DET EUROPÆISKE RÅD ERKLÆRING Vedlagt

Læs mere

UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr.: Center for Europa og Nordamerika Den 1. maj 2019

UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr.: Center for Europa og Nordamerika Den 1. maj 2019 Europaudvalget 2019 Rådsmøde 3688 - udenrigsanliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr.: 2019-384 Center for Europa og Nordamerika Den 1. maj 2019 Rådsmøde (udenrigsanliggender inkl.

Læs mere

TOPMØDET MELLEM EU OG DET VESTLIGE BALKAN (Thessaloniki, den 21. juni 2003) ERKLÆRING

TOPMØDET MELLEM EU OG DET VESTLIGE BALKAN (Thessaloniki, den 21. juni 2003) ERKLÆRING Bruxelles, den 21. juni 2003 10229/03 (Presse 163) (OR. en) TOPMØDET MELLEM EU OG DET VESTLIGE BALKAN (Thessaloniki, den 21. juni 2003) ERKLÆRING Stats- og regeringscheferne for Den Europæiske Unions medlemsstater

Læs mere

P7_TA-PROV(2012)0248 Sudan og Sydsudan

P7_TA-PROV(2012)0248 Sudan og Sydsudan P7_TA-PROV(2012)0248 Sudan og Sydsudan Europa-Parlamentets beslutning af 13. juni 2012 om situationen i Sudan og Sydsudan (2012/2659(RSP)) Europa-Parlamentet, - der henviser til sine tidligere beslutninger

Læs mere

Viden og uddannelse i EU 2020 strategien

Viden og uddannelse i EU 2020 strategien 09-1411 - ersc - 21.04.2010 Kontakt: - ersc@ftf.dk@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Viden og uddannelse i EU 2020 strategien Uddannelse, videnudvikling og innovation spiller en afgørende rolle i Kommissionens

Læs mere