Beskidy MTB trophy 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskidy MTB trophy 2014"

Transkript

1 Beskidy MTB trophy 2014 Hvad får voksne mennesker til at kører 28 timer i bil, leve af sukker geler, sove med ørerpropper på tremandsværelser og kører sig selv i hegnet fire dage i træk? Dette er beretningen om 6 ryttere, med en kampvægt på den forkerte side af 85kg (på nær én) der fra d juni 2014 tog til det sydlige Polen, nærmere betegnet området omkring Istebna Beskidy. Med den klare overbevisning, at selvom der er bjerge i Polen kan det vel ikke være så slemt! I løbet af vinteren 2014, begyndte ideer og lysten til sommerens MTB udfordring stille og roligt at snige sig ind, blandt os, der sidste år havde været i Polen og køre Beskidy MTB Trophy Den udbredte holdning var dog at vi aldrig skulle der ned igen (sidste år druknede i regn) og at der måtte findes andre gode alternativer. Vi gik i gang med at undersøge hvilke etapeløb i Europa der kunne måle sig med sidste års udfordring. Der var mange af slagsen, Bla Swiss Epic, Schwarwald MTB tour, Saalfelden Etc. Men når vi nåede til essensen af et godt cykelløb (mange højdemeter, flot natur, økonomi, minimum af brugte fridage, afstand fra DK) altså mest for pengene, pegede pilen hver gang i retning af Beskidy MTB Trophy igen!!! Beslutningen om at tage til Beskidy igen blev en kendsgerning, på baggrund af at løbet i år var flyttet 3 uger senere og at det umuligt kunne regne lige så meget en gang til! Så efter lidt lobbyarbejde fik vi samlet 6 ryttere, Per Damgård, Anders Werth, Henrik Truelsen, Michael Lassen, Eske Glad, Jon Andersen (SMTB) fordelt på to biler og to 3 mandsværelser. Vi valgte i år at ofre den enorme sum af kr. 350 ekstra, for at blive opgraderet til et 4* hotel med stort wellnesscenter, vand i bruseren, god mad 3 x dagligt, samt rene håndklæder. Turen derned gik smertefrit. Per havde alle cyklerne og gear i sin Transporter, og vi var fire i Eskes bil, så god plads til alle. Efter ca. 13 timer landede vi i Istebna. Solskin, lækkert hotel og en kold øl. Vores cykler blev indkvarteret i skikælderen dybt under jorden.

2 Onsdag var afsat til afslapning, samling/sidste reparation af cykler, samt en lille trilletur i de Polske bjerge. Nogen skulle skifte hele drivlinjen, mens andre bare skulle efterfylde snask og eksperimentere med montering af klubbens GoPro. Herefter kørte vi en fællestur rund i området, og fik smagt lidt på de stigningsprocenter der ventede os de næste dage. Per var så uheldig at knække en eger, forårsaget at en løsgående sten. Heldigvis havde vi ekstrahjul med så skaden var til at overse. Om aftenen hentede vi vores startnumre og armbånd til massage samt div. merchandise. Vi fik hilst på nogle af de andre danske ryttere og udvekslet skrækhistorier fra sidste år. Debutanterne skulle jo lige have lidt at tænke over inden sengetid. Løbet starter. Torsdag morgen kl går starten på første etape. Efter et overdådigt (efter Polske forhold) morgenbord, mødes vi på P pladsen. Der er en blanding af panik og spænding, Jon har smidt sin hjelm væk og folk vandre i fast rutefart op på værelserne for at hente småting de lige har glemt. Endelig triller vi af sted til startområdet, vi er spændte på at se om der overhovedet er stillet noget op? (Vi var forbi dagen før og her var overraskende stille og ikke en sjæl, eller et flag) YES, YES, alt er klar, Specialized dækbuen, følgebiler og hundredvis af MTB`er, højttalere med dundrende polkadisco. Jeg træder af på naturens vegne sammen med Jon, og vi kommer til at grine da vi lige udveksler puls niveau på vores GPS. 118 siger min puls og jeg stå bum stille, det snurre i maven på den gode måde. Jon har det på samme måde og vi bliver enige om at det jo er det, det hele handler om, spænding, glæde og lidt sund frygt for hvad der venter os. I startbåsen står vi alle 6 samlet, alle er lidt overstadige, der bliver taget de sidste billeder og givet de sidste go tur hilsner.

3 Speakeren tæller ned fra ti på Polskiengelsk, og alle tæller med (fed stemning). Vi starter med følge bil de første km. Herfra går det gradvist stejlere og stejlere op. Vi ligger stadig rimeligt samlet og benene er gode. Efter en times tid går det endelig nedad igen, men hvilke nedkørsel. Jeg kunne huske den fra sidste år og har siden, tit tænkt på om den i virkeligheden var så stejl.det var den!!! Bremserne begynder først at lugte, herefter begynder de at fade (svampefornemmelse i bremsegrebet) og begge greb bliver trykket helt i bund uden dog at have nogen synderlig virkning, cyklen accelerer stadig, shit. Alle kommer helskindet ned og næste opkørsel starter, først blidt, så stejl for til sidst at gå direkte op i himmelen. Jeg kan kun tale for mig selv, men her blev jeg dæleme i tvivl om jeg var klar! Jeg kører max. og kan faktisk ikke træde cyklen, jeg nægter at stå af og trække på første etape (det burde jeg nok have gjort) og da jeg når toppen som er et ski ressort på toppen af en skibakke, er det med tunnelsyn og en svimmelhed, enhver teenager vil misunde mig en lørdag aften. Jon er trækket fra, jeg kan se ham i det fjerne, Truelsen er lige bag mig og Anders og Per battler bagude. Lassen tager den med ro efter at have knækket kæden, allerede efter 6 km. Han får den samlet med sit uundværlige multitools. Solen skinner stadig da vi efter 4-5 timer når målstregen i Istebna. Der er blevet byttet pladser ude på ruten og vi har alle, trods formaninger og taktik om at lægge stille og roligt ud, kørt os helt ud til grænsen, og nogen over. Så er vi i gang! Hvad gør man ikke for at slå en klubkammerat. Skidt med at man bliver nr. 135 bare man er før sin klubkammerat. Placering i de enkeltes klasser: 19 Jon 04:07:00,03 25 Henrik 04:14:25,78 26 Eske 04:16:09,59 59 Anders 04:22:58,11 41 Per 04:31:38,00 15 Lassen 05:35:22,89 Jeg triller tilbage til hotellet, med en følelse af at være i gang, men også en ordentlig en over snuden. Det var virkelig en sej omgang, min gearing var alt for høj og jeg må indse at det hedder 30 tands tøseklinge foran på resten af turen (Køre 1 x 11). Kunne man købe en 28 eller sågar en 26 havde jeg slået til med det samme. Vi får vasket cyklerne og trækker os tilbage på værelserne inden vi mødes til aftensmaden. Jon og Per deler af deres papvin på værelset inden sengetid og vi går hver til sit. Stage II Klokke ringer uret, men det er ikke nødvendigt, for manden med kantklipperen er allerede i gang igen, han mangler stadig et par tønder land af skibakken lige uden for døren. På værelse 13 har vi været

4 oppe kl da Per havde stillet sit vækkeur forkert. Vi når alle op og er i gang med første skud energidrik før vi finder ud af, at det stadig er nat. Jon og jeg øffer lidt, men kryber tilbage under dynen, dog uden lige at kunne falde i søvn igen, en ny dag venter jo snart. Dagens etape er på 72 km og er løbets længste. Her udover skal vi køre 17 km ind i Tjekkiet for at nå startområdet, som viser sig at være en flyvende start, altså uden hold ved ankomsten til startområdet, hvilke kom noget bag på nogle af os. Benene er tunge, skyerne hænger lavt og det begynder at regne da starten går, som vanligt starter vi right up. Vi bliver spredt for alle vinde. Efter et par lange seje opkørsler og nogle fede nedkørsler, når vi det første sted i løbet hvor der er noget der ligner danske forhold. Lidt singletrack, træstammer og rødder. Her kan vi endelig lære de små sydlændinge noget om at køre på cykel. De er bange for rødder og kan ikke holde gang i en cykel når det er fladt, men det kan vi!!!! Så er det godt at den type spor ca. udgør 1.5% af alt hvad vi møder ;-). Regnen tager af og vi når ikke at blive rigtig våde, til gengæld vil etapen ingen ende tage, vi runder 1014 hdm. De små piger viser os hvordan man cykler opad med høj kadence (godt at det også gik nedad igen) vi tømmer depoterne det bedste vi har lært, nogen fylder deres Camelbak (rygsæk med væskeblære) andre deres dunke. Jeg selv fik herudover mellem 8-10 bananer pr. etape, for at kunne holde sukkerbalancen. Jon kommer igen først, og jeg undre mig over ikke at blive overhalet af Truelsen da jeg er totalt smadret fra dagen før. Det viser sig dog at have en forklaring, da Henrik kommer ind i Harley style. Henriks bagdæmper har opgivet ævred på en af de brutale nedkørsler, hvor der ligger sten på størrelse med fodbolde og drops ud over det sædvanlige. Henrik præstere at køre 2/3 af etapen med en cykel der peger op i luften og med sænket undervogn, imponerende! Per døjer stadig med noget forkølelse og er ikke på toppen, Anders er udsædvanlig frisk, og kommer med overskudsbemærkninger om at han troede det måske var værre!

5 Vi venter i målområdet på Michael, men beslutter efter noget tid at køre hjem da vi alle hundefryser og er smådårlige, på nær FriskeAnders. Klokken er nu og Michael er stadig ikke dukket op, og vi bliver urolige om der er sket noget. Men lige som vi skal til at begive os ned til målet igen, triller Hr. Lassen ind på hotellet. Michael har i dag brugt 8timer 57 min. i sporet, plus ca. 1 time i transport til startområde respekt! 18 Jon 05:34:13,23 22 Eske 05:36:30,29 28 Henrik 05:51:38,57 62 Anders 05:54:59,90 47 Per 6:24:11,50 15 Lassen 08:57:42,32 Stage lll Alle er nu mærket af strabadserne fra de foregående dage. Der er stille ved morgenbordet, og for første gang ser man tvivlen komme snigende. Er det måske en lidt for stor mundfuld? Aftenens svømmetur og jacuzzi efterfulgt af massage har hjulpet, men det er stadig smertefuldt at gå ned af trapperne og bevæge sig i det hele taget. Alle ved morgenbordet kommer med formaninger om at de i dag bare skal tage det stille og roligt Michael vælger at trække sig efter to ekstremt hårde dage hvor han har tilbragt alt for mange timer i sadlen. Michael er dog ved godt mod og tager med ned i startområdet, og følger feltet med ud til første stigning. Henrik har tilbragt det meste af aftenen i værkstedet nede ved mål området, hvor han på bedste håndtegnsmaner har aftalt at de interne Polske mekanikere at de skulle se på hans bagdæmper. Det siges at de kan lave alt, det lykkes dog ikke at få Henriks bagdæmper fikset, men det bliver dog lavet sådan at han har mulighed for at fortsætter, med låst bagdæmper og helt åben forgaffel. I startområdet er iveren for at komme helt frem i båsen ikke så stor mere. Jeg selv må hænge hen over cyklen i minutterne op til start for ikke at kaste op. En blanding af energidrik og udmattelse er ikke altid det bedste miks.

6 Dagens etape byder på det højeste bjerg 1192 m. Efter starten spredes vi igen i det store felt der strækker sig som en lang slange ned af de små bjergveje og stier, et fantastisk syn at se på, og opleve. Ryttere respektere hinanden så det kan lykkes at komme ind på et lille smalt spor, uden nogen råber eller desperat prøver at overhale. Jeg oplevede det kun en gang, hvor der var en der gik amok og råbte skældsord efter en anden rytter som han var blevet overhalet af på en skrap nedkørsel, med ordene hvad laver du, din store spasseridiot hvor mon han kom fra? Anders Werth og jeg følges ad, mens Jon og Henrik har fundet det tunge gear frem og forsvinder i det store felt længere fremme. Første stigning starter op ad, så går det mere op, for til sidst at slutte på en stigning af de berygtede beton fliser, vel nok 25%. OverskudsAnders, stå lige af i mængden af tilskuere og frådende ryttere der gisper efter vejret på toppen af skibakken, og tager en selfie til familien derhjemme, for efterfølgende lige at køre op til mig igen. Godt at jeg først fik det at vide efterfølgende, ellers tror jeg vidst nok at moralen havde lidt et knæk ;-)) Efter et par timer passere vi Henrik som nu er punkteret. Tempoet får et lille nøk og til sidst taber jeg Anders på en nedkørsel. Faktisk har jeg fået det bedre og der er ved at være hul igennem.. tror jeg for igen, igen kommer Henrik op med et lille Hej Vi taler kort sammen og Henrik sætter tempoet op, der er ca. 15 km til mål, som slutter opad. Så er det, at der går Slushcup i den Han skal ikke have den foræret, tænker jeg, og vi køre som død og helvede.. de sidste kilometer. Vi har dog begge overset den sidste stigning. Med Henrik 50 meter foran drejer vi ind gennem en lille landsby, vi kan se nogle ryttere køre langt oppe på bjergsiden, og vi forventer at vi skal samme sted hen, dog via en snoede serpentiner vej, der må gå rundt om bjerget!!! Men nej, serpentiner er for landevejsfolk, på MTB går det direkte op af bjerget! Vi møder den stejleste stigning på turen, godt nok på de berygtede betonfliser, men hold nu kæft den er stejl. Laveste gear, op at stå, cm. af gangen, kæmper vi os op i huggende bevægelser. Jeg tager mig selv i at tale til mig selv, med opmuntrende bemærkninger i mens snot og savl hænger i guirlander. Henrik holder forspringet og vi når mål totalt udmattet men med en god fornemmelse af vi har kørt stærkt. Anders kommer lidt efter og vi følges ad til Hotellet. Heldigvis er det 10 km ned af bakke. Lidt efter kommer Per dryssende, glad og tilfreds. Han har taget det roligt og har masser af overskud. På værelset mødes jeg med Jon, som er kommet ind lidt før Henrik og jeg. Jon er lige så smadret og efter et kort bad, ligger vi i hver sin seng, med skælvende krop og bare venter på at få det bedre. Alt hvad der kan spises stoppes i halsen men lige meget hjælper det, ind til Jon får den gale ide at vi selvfølgelig skal have en Redbull og et glas rødvin. Wupti, det hjalp, nu kan vi i det mindste bevæge os ned og vaske cykler!

7 Nr. 16 Jon 04:33:19,60 Nr. 21 Henrik 04:40:22,89 Nr. 22 Eske 04:41:12,34 Nr. 56 Anders 04:52:03,43 Nr. 42 Per 05:12:21,98 Aftenen stod på massage på den lokale skole, som nogle af os havde bestilt hjemmefra. Her er indkaldt et team fra en skole for sportsmassører som tager sig kærligt af os. Der er to massører pr mand og de ved lige hvor man er øm når man har cyklet et par dage, skal jeg hilse at sige. Efterfølgende lidt social hygge på værelse 13, med et glas rødvin. Stage llll Sidste etape er lige foran os, endelig. Rutinerne med at stå op kl ned og spise morgenmad, fylde dunke, finde vasketøj der er tørt, pakke geler og så ned og hente cykel, er ved at sidde der. Stemningen er så småt vendt, alle ser frem til at komme over stregen i Istebna samme eftermiddag, dog kan vi ikke undertrykke at vores kroppe har været udsat for en gang voldsomme polske klø. Det starter med nakken og skuldrene samt overarmene, ned over lænden til to døde klumper kød som man normalt ville kalde ben. Ja man kan da mærke at man lever! Sidste etape er en gentagelse af sidst års 3. etape. Det starter barsk med en lang opkørsel som slutter på en mega stejl nedkørsel, som kommer alt for tidligt, dvs. at der op står kø. Nogle begynder at gå nedad imens andre forsøger at overhale på den meget smalle sti, som er beklædt med græs, som igen skjuler enorme huller og sten. Alt er et øjeblik kaos, men det går heldigvis i glemmebogen når vi rammer bunden og køre et fedt trail stykke langs en flod. Jeg kommer op til Jon og også forbi. Næste opkørsel er meget stejl og lang, med start på fliser som går over i grusvej, som igen går over i singletrack. Jon er stadig bag mig, så tempoet bliver skruet op til max. Nær toppen kommer hejmanden i form af Henrik Truelsen selvfølgelig forbi. Nu ligger vi tre så og køre om kap som gjaldt det livet. Jon er hurtigst op, Henrik på de flade stykker og undertegnet må glemme alt om bremser når det går ned af, men så er der også en chance for at holde trit med de to andre.

8 Sådan fortsætter det til 2. depot hvor Henrik og Jeg har sat Jon (for første gang på turen) Henrik taber luft i sin bagdæmper men møder heldigvis sin mekanikerven ved depotet, som hurtig fikser problemet. Jeg kommer først ind på etapens længste stigningen efterfulgt af Henrik. På et tidspunkt kommer Henrik op til mig, vi kikker lidt på situationen og udveksler pulstal. Vi bliver enige om at vi er lige presset. Men det er vi ikke, Henrik køre væk og ser sig aldrig tilbage. (efterfølgende har vi grint meget af at vi begge sad og ventede på at den anden skulle spørge om vi ikke skulle afblæse kampen og følges ad hjem derfra). Syvende top er overvundet og nu går det kun nedad. Vi har passeret den berømte dæmning i Wisla og landskabet begynder at virke bekendt. Skolen dukker op og højttaleren fra stadion kan høres i det fjerne. Man får pludselig kræfter til at rejse sig op og give det sidste. Klumpen i halsen kommer selvfølgelig også, sammen med et lille skulderklap til sig selv, du gjorde det sgu du gamle. I mål får vi overrakt Finisher T-Shirten, jeg finder Henrik som kommer helt afslappet med nyvasket cykel og et stort smil. Vi får lige taget en Selfie, inden Jon dukker op. Han er mere opsat på at høre hvor længe vi har været inde, så han kan finde ud af om hans samlede 1. plads (blandt os 6) er sikret. Vi går hen til målstregen hvor vi ligger/sidder og hepper Anders og Per i mål. Henrik køre All time bedste resultat hjem til en Kalundborg CC rytter med en 12. plads i H40 på dagen, vildt flot. Jon kommer i mål med kun én bremseskive. Den bagerste skive har revet sig løs, og han har kørt den sidste halvdel, kun med forbremsen. Super sejt med de nedkørsler. Nr. 12 Henrik 04:53:16,15 Nr. 19 Eske 05:01:04,42 Nr. 21 Jon 05:03:43,29 Nr. 67 Anders 05:28:57,64 Nr. 40 Per 05:41:53,21

9 Jeg kan selvfølgelig kun udtale mig på egne vegne, men tro alligevel, at det rammer meget godt når jeg har en oplevelse af, at det var den perfekte tur, for dem der vil have udfordringer både når det gælder ekstreme opkørsler og i den grad nedkørsler. Panorama udsigter og skover som er uvirkelige flotte. Godt og struktureret arrangement hvor alt klapper. Samt et hotel der denne gang, levede op til hvad man kan forvente af en base hvor man kan slappe af og få noget ordentligt at spise, til en yderst rimelig pris. Ikke mindst 6 dage hvor man kan nørde omkring sin sport sammen med nogle mennesker, som er lige så tosset som en selv. Samlet resultat efter fire etaper, generelt og klassevis, samt teamkonkurrence: G96 K17 JON 04:07:00 (113) 05:34:13 (109) 04:33:20 (104) 05:03:43 (111) 19:18:16 G107 K19 ESKE 04:16:10 (134) 05:36:30 (115) 04:41:12 (117) 05:01:04 (103) 19:34:57 G110 K21 HENRIK 04:14:26 (130) 05:51:39 (138) 04:40:23 (113) 04:53:16 (80) 19:39:43 G135 K58 ANDERS 04:22:58 (146) 05:55:00 (148) 04:52:03 (143) 05:28:58 (151) 20:38:59 G177 K42 PER 04:31:38 (181) 06:24:11 (201) 05:12:22 (190) 05:41:53 (179) 21:50:05 DNF DNF MICHAEL 05:35:23 (288) 08:57:42 (291) DNF DNS DNF Nr. 11 Team Kalundborg CC, Samlet (MEN) timer 58:32:56 Aftenen står på social hygge, kæmpe præmieoverrækkelse i målområdet og hvor vi går i byen og spiser pizza og andre lækkerier. Cyklerne bliver pakket så vi er klar til at forlade Istebna allerede kl næste dag. Vi får speciallavet vores morgenmad næste morgen, hvor vores tjener møder ind tidligere bare for at betjene os. Tretten en halv time senere holder vi i Kalundborg, hvor den står på sct. Hans for nogles vedkomne, mens andre bare skal hjem og ligge på langs og blive forkælet. Tak til alle Jer som var med til at gøren turen uforglemmelig. Med venlig hilsen E. Glad

10

Beskidy, MTB Trophy 2013

Beskidy, MTB Trophy 2013 Beskidy, MTB Trophy 2013 Hvad der startede som en løs invitation, vedr. et MTB-eventyr til de Polske Alper engang til sommer, over et billardbord i skuret ved Munkesøen, en mørk vinteraften, skulle vise

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Les Trois Ballons d.12-6-2004 (De 3 Balloner)

Les Trois Ballons d.12-6-2004 (De 3 Balloner) Nedenstående beretning er skrevet af Finn Agerbo Nielsen fra Åskov cykelmotion som jeg 2 gange har kørt Paris-Brest-Paris med og som jeg delte værelse med på denne tur, jeg har fået lov til at bruge hans

Læs mere

sidste mand på vores hold er Nick Røsner fra Ringsted men pga. forretningsmiddag dagen før så stødte han først til gruppen i Greve.

sidste mand på vores hold er Nick Røsner fra Ringsted men pga. forretningsmiddag dagen før så stødte han først til gruppen i Greve. DRSR 2012 Den Rigtige Sjælland Rundt 475 Km over 2 dage startede fredag morgen den 14 Juni kl 7 med start fra Kirke Helsinge sportsplads. Vi kørte mod uret altså nedenom mod Slagelse Korsør Næstved og

Læs mere

Team Hjallerup. Tour de Alperne

Team Hjallerup. Tour de Alperne Team Hjallerup Tour de Alperne 2010 Dag 1. Fredag d. 9. juli 2010. Efter at bilerne var pakket med cykler og bagage torsdag aften, var det afgang til de franske alper fredag kl. ca. 00:00. De forventningsfulde

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Reykjavik Marathon 2014

Reykjavik Marathon 2014 Reykjavik Marathon 2014 Af Henriette Lau og Lasse Andersen Den 22. august satte vi os i flyet for at rejse til Island, hvor Reykjavik marathon ventede. Løbet i Reykjavik bød både på 10km, halvmarathon,

Læs mere

Er du klar, det ser sådan ud på det praktiske Hvad koster det at komme i himlen? Bormio?

Er du klar, det ser sådan ud på det praktiske Hvad koster det at komme i himlen? Bormio? Her er dit års absolut hårdeste, sjoveste, bedste og helt igennem fantastiske cykel weekend! Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater sammen med andre gode cykelmennesker, der virkelig elsker

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Rejsebeskrivelse Kalender Praktiske informationer

Rejsebeskrivelse Kalender Praktiske informationer Rejsebeskrivelse Kalender Praktiske informationer Velkommen til Unicef Executive Challenge 2013 Team UNICEF Executive Challenge er et team for erhvervsledere og beslutningstagere, der ønsker at blive udfordret

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen Årets Bornholm Rundt blev afviklet i dagene 16. 18. august 2014. Vi var ca. 19 Rimo er, der tog af sted fredag nat altså natten mellem fredag og lørdag med båden fra Køge til Rønne. Ved ikke helt antallet

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Alle havde trænet godt op til dette løb

Alle havde trænet godt op til dette løb OPTAKT: Vi var nogle Rimo er der tilbage i januar besluttede os for at tage udfordringen op, om at køre Aarhus- den 1. september 2012. Og jeg havde påtaget mig opgaven at arrangere turen til/i Aarhus.

Læs mere

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Din Oegk-kontakt: Arne dirckinck-holmfeld mobil: 2365 7219 e-mail: adh@dhplus.dk TDe 3 huller, der omtales som The Bear Trap på PGA National Jeg rejste d. 10 fredag

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

Mæt af den dejlige morgenmad går jeg en lille tur i byen, og får købt noget mere plaster og et par nye solbriller.

Mæt af den dejlige morgenmad går jeg en lille tur i byen, og får købt noget mere plaster og et par nye solbriller. Beretning Paris 2014 - del 3 Dag 5 Tirsdag den 22. juli. Jeg vågner ved 7 tiden til dejligt vejr i Weeze, det dårlige vejr fra dagen inden er pist væk. Det er hvile dag og morgenmaden er bestilt til kl.

Læs mere

Tour de Mallorca. 29 april til 6 maj 2011

Tour de Mallorca. 29 april til 6 maj 2011 Tour de Mallorca 29 april til 6 maj 2011 En træningstur man ikke vil hjem fra. Deltagere: Claus og Bjørn fra SAS, samt Niels og Poul fra Dragør motions cykel klub (DMCK). Fredag 29 april udrejse. Referent:

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Det praktiske hvornår, hvor og hvordan

Det praktiske hvornår, hvor og hvordan Det praktiske hvornår, hvor og hvordan Allerførst skal du planlægge de praktiske rammer for din meditation. Første skridt er at lægge aktiviteten ind i din kalender. Sæt allerførst en startdato, gerne

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Da sprogskolen blev slået op på forældreintra, tilbød mine forældre mig at komme med og høre om Destination Canada, der er en sprogskole på Carleton University i

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Roskilde Fjords Kajakklub. Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde. Sommer 2013. Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor...

Roskilde Fjords Kajakklub. Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde. Sommer 2013. Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor... Roskilde Fjords Kajakklub Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde Sommer 2013 Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor... 2 4 6 2 Weser Maraton maj 2013 Til at starte med var der

Læs mere

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland

Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Viby IFs U13-drenge til internationalt stævne i Tyskland Øverst fra venstre: Jacob, Lucas, Christian, Mads, Christian HD og Jonas (træner) Nederst fra venstre: Nikolai, Anton, Mikkel H., Mikkel L., Victor

Læs mere

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel Pilgrimsvandring 2010 Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel 1 Vi vil, vi kan og vi gør det Vi er tre unge mennesker, på tilsammen 200 år, som valgte at gå den 800 km lange Pilgrimsvandring. De 800

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Observatørrapport. Løbsnavn: Dato: DAF-observatør:

Observatørrapport. Løbsnavn: Dato: DAF-observatør: Observatørrapport Løbsnavn: Dato: DAF-observatør: 1 Indledning I dag står foreninger bag de fleste motionsløb i Danmark, og sådan skal det selvfølgelig blive ved med at være. Der er kommet mange andre

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996

Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996 Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996 Rester Min gamle klassekammerat Thomas ringer og fortæller mig, at hans kone er død. Det er sket pludseligt og uden sygdom; han vågnede en morgen for ni uger

Læs mere

SCL - 90 -R. Navn: Eksempel på afkrydsning. Vejledning:

SCL - 90 -R. Navn: Eksempel på afkrydsning. Vejledning: SCL - 9 -R Navn: Vejledning: I skemaet er der anført en række problemer og gener, som man undertiden kan have. Læs punkterne igennem ét ad gangen og sæt derefter et kryds ved det tal, der bedst beskriver

Læs mere

HARZEN-TUREN 2010. Lasse s beretning Wurmberg:

HARZEN-TUREN 2010. Lasse s beretning Wurmberg: HARZEN-TUREN 2010 Fordelt i 5 biler og på 5 forskellige tidspunkter, drog vi alle af sted til dette års træningstur til det smukke Harzen. Vi skulle igen bo i Bad Harzburg, men denne gang havde vi valgt

Læs mere

Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014

Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014 Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014 Dette lille hæfte indeholder alle de informationer, der er nødvendige for forberedelserne til at tage på sommerlejr. Skulle der stadig være nogle spørgsmål i

Læs mere

TOUR de TAXA MALLORCA FRA DEN 24 APRIL TIL DEN 1 MAJ I 2015. Rejser 2015. på BIKE CAMP PÅ

TOUR de TAXA MALLORCA FRA DEN 24 APRIL TIL DEN 1 MAJ I 2015. Rejser 2015. på BIKE CAMP PÅ TOUR de TAXA Rejser 2015. på BIKE CAMP PÅ MALLORCA FRA DEN 24 APRIL TIL DEN 1 MAJ I 2015 Kære deltager. Her er vores rejse pris for deltagelse i Tour de Taxa's BIKE CAMP på Mallorca. 5.397,- kr. Det er

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Gruppeinterview med unge fra 8. klasse fra Maglehøjskolen 24. februar 2015

Gruppeinterview med unge fra 8. klasse fra Maglehøjskolen 24. februar 2015 1 Gruppeinterview med unge fra 8. klasse fra Maglehøjskolen 24. februar 2015 Deltagere 6 unge fra 8. klasse, 4 piger, 2 drenge. Tilstede Interviewe og referent ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Hej Lene A.K. Med Venlig Hilsen. Magnus Mouritsen (13 år) Kære Lene

Hej Lene A.K. Med Venlig Hilsen. Magnus Mouritsen (13 år) Kære Lene Hej Lene Første behandling/anden behandling allerede, - der er der løst op for hans spændinger, han siger" knæk" og hans hoved ligger knapt så skævt, når han ligger på ryggen. Efter anden behandling lægger

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

man kører Guide CYKELLØB - er noget Træningsprogram Guide: Det skal du spise sider April 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

man kører Guide CYKELLØB - er noget Træningsprogram Guide: Det skal du spise sider April 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix Guide April 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 14 sider CYKELLØB - er noget man kører Træningsprogram Guide: Det skal du spise Cykelløb - er noget man kører INDHOLD: Cykelløb

Læs mere

Følg den andens åndedræt. Følg åndedrættet** Rekv:

Følg den andens åndedræt. Følg åndedrættet** Rekv: At slå hinanden så man får varmen 077 To og to skiftes i til at slå hinanden over det hele. Begynd med din partners fødder, slå grundigt op ad hendes ben og derefter over hele hendes krop. Slå virkelig

Læs mere

SKOVFITNESS. SKOVFITNESS er et supplement til din løbetræning. Det er nemlig

SKOVFITNESS. SKOVFITNESS er et supplement til din løbetræning. Det er nemlig SKOVFITNESS SKOVFITNESS er et supplement til din løbetræning. Det er nemlig oplagt at bruge naturen til at trænede muskler, der ikke bliver brugt, når du løbetræner. Der mange gode grunde til at træne

Læs mere

Små passagerer på cyklen

Små passagerer på cyklen på cyklen Side 1 En nation af cyklister Vi cykler i Danmark. Mere end i de fleste andre lande tramper vi rundt i pedalerne hver dag. Børn og voksne på små og store cykler, og små børn som passagerer på

Læs mere

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture.

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture. TRÆNINGSPROGRAMMET CARDIO skal udføres 2 gange/ugen STYRKE skal udføres 3 gange/ugen Konditionstræning er godt for dit blodomløb, det kan udskille endorfiner, så du bliver gladere, give frisk luft og D-vitamin

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

2 på Tour. En episk historie om Pia og Torbens oplevelser på Gudenaa en 2013

2 på Tour. En episk historie om Pia og Torbens oplevelser på Gudenaa en 2013 2 på Tour En episk historie om Pia og Torbens oplevelser på Gudenaa en 2013 Klokken er få sekunder i 12, lørdag på Skanderborg Sø. Et felt af K2-kajakker ligger ved startlinjen. Pagajerne er klar til første

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Heksen Helga Håndvask

Heksen Helga Håndvask Historien om hvorfor Heksen Helga Håndvask lærte at vaske hænder Historie: Lisa Spangby Illustration: Daniel, Dubba PIIIISSSTTT. Ja, det er dig jeg kalder på kom og sæt dig ned, så skal jeg fortælle en

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2012

FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2012 FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2012 Der er mange gode grunde til at dyrke sport i ens sommerferie. Det er forskelligt hvor meget sport man vi kunne dyrke og derfor vil det for nogen handle om at holde

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk 7 enkle råd - til at få det bedre Henriette Hagild.dk 1 Henriette Hagild 7 enkle råd - til at få det bedre Saxo Publish 2 7 enkle råd til at få det bedre 5 7 gode råd 7 enkle råd 7 Livshjulet 9 1. Du er

Læs mere

Kom i gang på mountainbike

Kom i gang på mountainbike Kom i gang på mountainbike Sporten kombinerer på bedste vis natur, action og motion, men er samtidig også udstyrssport uden lige og kan derfor være lidt af en teknisk jungle at bevæge sig ud i som nybegynder.

Læs mere

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Kurset var min fødselsdags gave fra Tom sidste år. De har tidligere kun kørt begynder kursus, men jeg mente det ville være for nemt så jeg blev glædeligt

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame På jagttur til Mayogi-safaris i Sydafrika 100 For et år siden tog fire danske par på jagt efter bl.a. springbuk, bleesbuk, duiker, black wildebeest og kudu nær Port Elisabet, og den tur kom de ikke til

Læs mere

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår K U N S T I "VÆREBRO RÅDGIVNING KUNST PROJEKT" Værebro Rådgivning Værebrovej 72, 2880 Bagsværd, Danmark Telefon: 45 39 57 60 60 B E R L I N 2011 ART BEYOND BORDERS I BERLIN Kunstprojektet

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

FØLGEBILER REGLER Aarhus- Odense- København

FØLGEBILER REGLER Aarhus- Odense- København FØLGEBILER REGLER Aarhus- Odense- København Følgebiler SKAL have løbets officielle streamers påsat. Udleveres i nummerafhentning samme sted som startnumre. Følgebiler SKAL overholde normale færdselsregler.

Læs mere

VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV

VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV SÆSON AVISEN 2012 VEMMEDRUP SFO2/UK VEMMEDRUPVEJ 235 4632 BJÆVERSKOV Artikler Jonas stopper Jonas stopper i morgen Og på mandag kommer Martin Jensen herover Og er fast hver dag. Mad uger Der er mad uger

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

Praktiske oplysninger Zillertal 2013

Praktiske oplysninger Zillertal 2013 Praktiske oplysninger Zillertal 2013 Indhold 1. Turens plan (s. 2-3) 2. Regler (s. 4) 3. HUSK (s. 4) 4. Pakkeliste (20 kg./ kg.) (s. 4 - ). Pension Franzenhof (s.6) http://www.franzenhof-radfeld.at/ og

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Sov godt. Af Anne Søvang. Juni 2012. www.annesoevang.dk

Sov godt. Af Anne Søvang. Juni 2012. www.annesoevang.dk Sov godt Af Anne Søvang Juni 2012 www.annesoevang.dk Copyright 2012 1 Søvn er vigtig. En god søvn hjælper kroppen med at regenerere og forny sig. Så kan føle os veludhvilede og er klar til den nye dag,

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Oversigt over håndvask

Oversigt over håndvask Oversigt over håndvask Timon og Pumba lærte, at for at komme af med bakterier skal man vaske hænder med sæbe og lunkent vand i 20 sekunder. Vask hænderne i det, du tror, er 20 sekunder. Få nogen til at

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski.

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vores vinterferie februar 2011 Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vi snakkede lidt om at tage personbilen og booke os ind på et hotel. Denne ide blev hurtig skrottet.

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

GUIDE TIL NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON 2014

GUIDE TIL NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON 2014 GUIDE TIL NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON 2014 Find rute og al praktisk information på www.copenhagenmarathon.dk Dagene før Lav meget gerne en game plan, så du har helt styr på, hvad du skal gøre hvornår,

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

Sådan forhindrer du at din sangstemme bliver slidt når du synger! - 5 enkle trin til en sundere stemme

Sådan forhindrer du at din sangstemme bliver slidt når du synger! - 5 enkle trin til en sundere stemme Sådan forhindrer du at din sangstemme bliver slidt når du synger! - 5 enkle trin til en sundere stemme Her får du 5 trin til en sundere stemme. De er grundlaget for mit arbejde med sang, både når jeg selv

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Prædiken til Fastelavnssøndag 15. februar kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til Fastelavnssøndag 15. februar kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til Fastelavnssøndag 15. februar kl. 10.00 i Engesvang 29 - Spænd over os 448 - Fyldt af glæde 674 - Sov sødt, barnelille 441 - Alle mine kilder skal være hos dig Nadver: 192 v. 3: Kærligheden,

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Coast to coast. Med Baghjulet Coast to Coast gennem Pyrenæerne

Coast to coast. Med Baghjulet Coast to Coast gennem Pyrenæerne Coast to coast Af Mogens Lilleør Med Baghjulet Coast to Coast gennem Pyrenæerne Om jeg ville med Coast to Coast gennem Pyrenæerne næste år i september? Fra Bayonne i vest til Port la Nouvelle ved Middelhavet

Læs mere

Velkommen til 70.3 Ironman 14 maj

Velkommen til 70.3 Ironman 14 maj Velkommen til 70.3 Ironman 14 maj Race og træningscamp på Mallorca Vi har været så heldige at få 50 startpladser på Ironman 70.3 på Mallorca. Det er præmiereåret, og der er lagt op til et af de bedste

Læs mere

We Are Family 2.0. - kirke for børn, teenagere og unge

We Are Family 2.0. - kirke for børn, teenagere og unge We Are Family 2.0 - kirke for børn, teenagere og unge 16.-17. april 2010 We Are Family 2.0 kirke for børn, teenagere og unge Velkommen til PBU-døgn 2010! Vi tror så meget på det, at vi gør alvor af det

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

5 VIGTIGE HUSKE DE REGLER FOR EN SUND KROP PÅ FRISØRSALONEN HELE LIVET

5 VIGTIGE HUSKE DE REGLER FOR EN SUND KROP PÅ FRISØRSALONEN HELE LIVET 5 VIGTIGE HUSKE DE REGLER FOR EN SUND KROP PÅ FRISØRSALONEN HELE LIVET 1. BRUG KLIPPESTOLEN SÅ OFTE DU KAN De få sekunder du sparer på at stå fremadbøjet i stedet for at trække klippestolen i den rette

Læs mere

Før du går til lægen

Før du går til lægen 1 Før du går til lægen Det er en god idé at tænke over, hvad du vil sige og spørge om, før du går til lægen. Det er en god idé at skrive de vigtigste ting ned på et stykke papir. Det er god idé at øve

Læs mere

Træningslejr Lignano 2010 Italien

Træningslejr Lignano 2010 Italien Træningslejr Lignano 2010 Italien Fællesfoto foran springvandet i Lignano, hvor vi boede. Udrejse: Afgang fra SSB lørdag d. 13/2 kl. 08.50 med luksus-bus (som nogle uger inden var blevet brugt under Klima

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere