FODBOLD FITNESS. - En mulighed for danske fodboldklubber

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FODBOLD FITNESS. - En mulighed for danske fodboldklubber"

Transkript

1 FODBOLD FITNESS - En mulighed for danske fodboldklubber

2 INTRODUKTION 2 Dette hæfte er en introduktion til danske fodboldklubber, der overvejer eller ønsker at starte Fodbold Fitness. Mere end 140 klubber har allerede startet Fodbold Fitness for så forskellige målgrupper som kvinder, fodboldfædre, pensionister og diabetikere og der er plads til mange flere på fodboldlandkortet. Hæftet forklarer, hvad Fodbold Fitness er, hvordan det fungerer i praksis, hvad det kræver at blive Fodbold Fitness-klub, og hvad klubben får til gengæld. Samtidig er der en kort omtale af de sundhedsmæssige fordele forbundet med motionsfodbold for voksne. Denne introduktion giver læseren et håndgribeligt indtryk af konceptet og mulighederne og kan bruges til at skabe et hurtigt overblik over de vigtigste facetter. Ønskes en mere detaljeret indsigt i fx træningsforløbene, klubbens muligheder for organisering eller sundhedsundersøgelserne, så tjek dbu.dk/fitness eller kontakt én af vore dygtige Fodbold Fitness-specialkonsulenter.

3 FODBOLD FITNESS KORT FORTALT Fodbold Fitness er fleksibel motionsfodbold for voksne mænd og kvinder, der ønsker en sund, sjov og social træningsform. Væk er det ensidige fokus på turneringskampe og den traditionelle tankegang om, at fodbold kun kan spilles på stor bane. Med Fodbold Fitness får fodboldklubber mulighed for at organisere sig på anderledes måder, der kan være med til at tiltrække helt nye voksne målgrupper. Konceptet kan variere i form og indhold fra klub til klub, og det er derfor op til den enkelte klub at vælge målgruppe, medlemsform og kontingent. I Fodbold Fitness spilles der på mindre baner, så den enkelte spiller oftere rører bolden, og der ingen turneringskampe. Det er med andre ord selve træningen og ikke kampresultater, der er i højsædet. 3 Det kan være fodbold i sin simpleste form med spil på to mål, men det kan også være en kombination af fodbold og fitness eller indgå som element i et større projekt, der fx også involverer frivilligt arbejde, sociale tiltag eller tilbud til hele familien. Som Fodbold Fitness-klub modtager I rådgivning og økonomisk hjælp, ligesom I har mulighed for at deltage på inspirationsdage og i Fodbold Fitness-stævner. Ønsker klubben et mere fast program, har DBU udviklet 12 ugers træningsforløb målrettet henholdsvis kvinder og mænd, der sikrer løbende progression med varierende øvelser. Med disse forløb er træningsindholdet på plads, og det kræver mindre arbejde for klubben og for tovholderne at stå for Fodbold Fitness. Kvindeforløbet er målrettet kvinder både med og uden fodbolderfaring, så der også er plads til helt nye fodboldspillere uanset alder. Vidste du... At 140 danske fodboldklubber allerede har startet Fodbold Fitness, og at mange flere hele tiden kommer til?

4 4 Hvorfor Fodbold Fitness? Klubben får flere medlemmer og frivillige kræfter Klubben får flere kontingentkroner Et bedre og mere dynamisk klubmiljø med nye målgrupper Synlighed i lokalmiljøet og overfor kommunen Et håndgribeligt koncept Tilbud til hele familien i én klub Bedre brug af faciliteter og på nye tidspunkter Mulighed for at nytænke fodbolden Bliv en del af et landsdækkende koncept Mulighed for at skille sig ud fra andre klubber Krav til en Fodbold Fitness-klub Udarbejde en forventningsaftale Indgå i et samarbejde med DBU Udbyde Fodbold Fitness-aktiviteter i mindst tre måneder Synliggøre Fodbold Fitness på hjemmeside Registrere Fodbold Fitness-spillere som medlemmer i klubben Deltage i evalueringer, der kan sikre udviklingen af konceptet

5 FODBOLD FITNESS I PRAKSIS Med Fodbold Fitness får danske fodboldklubber mulighed for at være en del af et landsdækkende koncept, der kan og skal tilpasses lokalt til den enkelte klub. Implementeringen kan meget overordnet inddeles i fire trin: Første trin er at sætte sig ind i Fodbold Fitness-konceptet og gøre sig overvejelser om, hvordan konceptet skal tilpasses klubbens ønsker. Herefter tages kontakt til én af DBU s Fodbold Fitness- specialkonsulenter eller klubrådgivere for vejledning og sparring. Sammen lægger I en plan for opstarten i jeres klub, og I skaber overblik over, hvilke personer og initiativer der er nødvendige for en god start. 5 Andet trin er at udarbejde en forventningsaftale i samarbejde med en konsulent eller klubrådgiver. Her vil fokus være at beskrive aktiviteter, konkrete målgrupper, klubbens organisering og at gøre sig tanker omkring synlighed. Overvej-elserne er vigtige, og vi anbefaler, at klubberne starter med én eller to målgrupper, der i forvejen har en form for tilknytning til klubben det kunne fx være fædre og mødre til børnespillere eller tidligere spillere. Afgørende er det at starte med en målgruppe, der er tilgængelig og samtidig kan blive et aktiv for klubben (fx som frivillige i andre forbindelser). Det får en Fodbold Fitness-klub To bolde, 10 veste, banner, øvelseskort, trøjer til kontaktperson Markedsføringsmateriale Sparring med konsulent 12 ugers træningsprogram Invitation til stævner Invitation til inspirationsdage Tredje trin handler om udførelsen af planlagte opstartsaktiviteter, der skal skabe synlighed og give Fodbold Fitness en god start i klubben. Det kan fx være en opstartsdag inklusiv træningssession med Fodbold Fitness-konsulent, uddeling af flyers, ophængning af plakater, kontakt til lokale medier eller møde for alle forældre til børnespillere i klubben. Fjerde trin er at gå fra tanke til praksis og implementere konceptet i klubben. Det betyder konkret at oprette Fodbold Fitness-hold, gennemføre træninger, eventuelt arrangere sociale tiltag og samtidig sprede budskabet om klubbens nye tilbud. Vigtigt er det, at de igangsatte Fodbold Fitness-aktiviteter forløber over mindst tre måneder, mens der ikke er nogen krav om aktiviteternes hypighed.

6 Selvoplevet belastningsgrad under træning (Hårdhedsskala fra 0-10) 8 Ændring i fedtprocent på 3 mdr. (%) FODBOLD JOG FITNESS INTERVAL -4 FODBOLD JOG FITNESS INTERVAL Fodbold virker ikke så hårdt for motionisten, som jog, fitness og intervalløb (Peter Krustrup, Københavns Universitet). Fodbold og jog (lange løbeture) giver det største fald i fedtprocenten (Peter Krustrup, Københavns Universitet). Undersøgelser viser, at sammenhold og fælles skab i fodbold gør det let at holde fast ved nye fodboldvaner Ottesen et al SUND, SUNDERE, FODBOLD! 6 Fodbold Fitness er udviklet i et forsøg på imødekomme efterspørgslen på fleksible motionstilbud til voksne. Med konceptet er ønsket at få nye grupper til at spille fodbold og samtidig udvikle de danske fodboldklubber, så de står stærkere i lokalområdet. Ordet fitness illustrerer konceptets fleksibilitet, der er kendt fra fitnesscentre, hvor motionister på ugeplan vælger netop de hold og tilbud, der passer den enkelte. Men det kendetegner også et tilbud, hvor det er videnskabeligt bevist, at motionsfodbold er blandt de sundeste motionsformer overhovedet. Det betyder konkret, at fodbold både kan bruges til at forbedre sundheden og at nedsætte risikoen for livsstilssygdomme og at det på flere parametre er mere effektivt end andre idrætsaktiviteter. Sammenligner du de sundhedsmæssige effekter af fodbold med længere løbeture (jog), styrketræning (fitness) eller intervalløb, er fodbold den motionsform, som samlet giver det bedste resultat. De to diagrammer viser konkret fremgangen på konditallet og ændringen i fedtprocenten efter blot tre måneders fodbold, men motionsfodbold resulterer også i et lavere blodtryk og en stigning i muskelmassen. Der er altså markante sundhedsmæssige forbedringer at hente ved at dyrke motionsfodbold, og resultaterne har vist sig at være uafhængige af motionistens køn, alder, form og fodbolderfaring. Ligeledes er det hverken niveauet eller antallet af spillere på banen, der er centralt for det helbredsmæssige udbytte af træningen. Al slags fodbold er med andre ord sundhedsfremmende.

7 Fremgang i kondital på 3 mdr. (%) FODBOLD JOG FITNESS INTERVAL Forskning viser, at fodbold kombinerer det bedste fra flere motionsformer og derfor er en optimal metode til at forbedre den fysiske form og forebygge livsstilssygdomme for utrænede mænd og kvinder i alle aldre Krustrup et al Fodbold og intervalløb giver den største fremgang i konditallet (Peter Krustrup, Københavns Universitet). FASTHOLD MED FODBOLD FITNESS Fodbold er af natur en social motionsform, hvor man som del af et hold vil opleve at skabe vi-historier. Undersøgelser viser, at netop fodboldens sociale element og fællesskabsfølelse gør det lettere for motionister at holde fast i fodbolden end eksempelvis fitness eller løb. Samtidig er oplevelsen af anstrengelserne lavere ved fodbold sammenlignet med kontinuerligt løb, intervalløb og styrketræning. Fodbold føles med andre ord ikke så hårdt for motionisten som alternativ motion, hvilket illustreres i diagrammet. Med Fodbold Fitness får voksne mænd og kvinder derfor muligheden for at vælge en motionsform, der ikke kun er sund men også social. Motionisten bliver del af en forening og oplever sammenhold og fællesskab men på en måde, der kan tilpasses den enkeltes hverdag. Fodboldtræning giver alsidig fitness for utrænede mænd og kvinder: Motionsfodbold kan reducere risikoen for hjerte-kar sygdomme for årige ved at forøge konditallet og hjertefunktionen, forbedre fedtforbrændingen og reducere blodtryk, kolesterol og fedtprocent Blot 16 ugers fodboldtræning for utrænede kvinder uden fodbolderfaring giver markante forbedringer i hjertets struktur og funktion. En effekt, som er større ved fodbold- træning end ved motionsløb Fodboldtræning har effekter på knogler, muskler og ryg- reflekser, som langt overstiger effekterne ved løbetræning 7 Fodbold Fitness er både sundt, sjovt og socialt og har et stort potentiale i forhold til at tiltrække en bred vifte af nye fodboldspillere, som ikke har været tiltrukket af den traditionelle fodbolds organiserede forhold.

8 Læs mere på bevægdigforlivet.dk/fodbold Udgivet august Tekst: DBU. Grafik: Formegon Foto: DasBüro, Lise Fabricius, DBU og fodboldbilleder.dk

FODBOLD FITNESS EN MULIGHED FOR DANSKE FODBOLDKLUBBER INTRODUKTION

FODBOLD FITNESS EN MULIGHED FOR DANSKE FODBOLDKLUBBER INTRODUKTION INTRODUKTION FODBOLD EN MULIGHED FOR DANSKE FODBOLDKLUBBER DBU.DK/ SUNDT, SJOVT OG SOCIALT MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD FLEKSIBEL MOTIONSFODBOLD FOR VOKSNE KOLOFON: Udgivet januar 2014 af: Dansk Boldspil-Union

Læs mere

FODBOLD FITNESS. Din sunde og fleksible mulighed

FODBOLD FITNESS. Din sunde og fleksible mulighed FODBOLD FITNESS Din sunde og fleksible mulighed FORORD 2 Dette hæfte er til dig, der er på udkig efter en motionsform, som er både sund, sjov og social og som kan tilpasses din travle hverdag. Dansk Boldspil-Union

Læs mere

FODBOLD FITNESS DIN SUNDE OG FLEKSIBLE MULIGHED MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT DBU.

FODBOLD FITNESS DIN SUNDE OG FLEKSIBLE MULIGHED MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT DBU. DIN SUNDE OG FLEKSIBLE MULIGHED MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT DBU.DK/ KOLOFON: Udgiver: Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1, 2605 Brøndby Tekst: DBU Kommunkation

Læs mere

FODBOLD FITNESS. for kvinder

FODBOLD FITNESS. for kvinder FODBOLD FITNESS for kvinder FORORD Mange forbinder automatisk fodbold med mænd! Det vil vi gerne ændre på, og med Fodbold Fitness for kvinder har vi gjort et ihærdigt forsøg på at skabe et motionstilbud,

Læs mere

FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT. for kvin

FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT. for kvin FODBOLD IN T RO DU KT ION r e d n i v for k SUNDT, SJOVT OG SOCIALT der for kvin KOLOFON: Udgivet januar 2014 af: Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1, 2605 Brøndby Tekst: DBU Kommunikation red. Marianne L.

Læs mere

FORORD. Rigtig god træning!

FORORD. Rigtig god træning! D L O B D O F S N O I T O M MÆND FOR ness form i m o K Fit d l o b od med F FORORD Mange mænd har haft en masse gode oplevelser med fodbolden. Tænk tilbage på glæden ved at komme på græs i foråret, eller

Læs mere

KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT

KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT IN T MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD SUNDT, SJOVT OG SOCIALT RO DU KT ION KOLOFON: Udgivet januar 2014 af: Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1, 2605 Brøndby Tekst: DBU Kommunikation (red. Marianne

Læs mere

1 Visionen med FCM SAMFUND er, at vi vil: Bruge sportens magt til at engagere, inspirere og hjælpe folk i vort samfund til at nå deres livsmål. Være med til at skabe et godt, festligt og lykkeligt fritidsliv

Læs mere

KLUBMANUAL version 1.0

KLUBMANUAL version 1.0 FODBOLD BOOK ONLINE OG SPIL NÅR DU HAR TID SUNDT, SJOVT OG SOCIALT KLUBMANUAL version 1.0 FODBOLD MANUAL Forord....3 Hvad er Fodbold fitness?....4 Baggrunden for Fodbold Fitness...4 Tidshorisont....6 Landsdækkende

Læs mere

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet.

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet. Forårsturneringen i fodbold 2019 Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i foråret 2019 Alle senior-, old- og veteran-hold

Læs mere

Idrætskommuner scorer på livskvalitet. Sundhedssession 13.15-14.40

Idrætskommuner scorer på livskvalitet. Sundhedssession 13.15-14.40 Idrætskommuner scorer på livskvalitet Sundhedssession 13.15-14.40 VELKOMMEN Fodbold Fitness Et samarbejde mellem DBU Sjælland, Greve Kommune & Karlslunde Fodbold Dansk Boldspil-Union / DBU Bredde Hvorfor

Læs mere

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet.

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet. Forårsturneringen i fodbold 2018 Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i foråret 2018 Alle senior-, old- og veteran-hold

Læs mere

Fodbold som behandling og forebyggelse af type 2-diabetes

Fodbold som behandling og forebyggelse af type 2-diabetes Center for Holdspil og Sundhed Fodbold som behandling og forebyggelse af type 2-diabetes Jens Bangsbo Diabetesforeningen, 17. november 214 Center for Holdspil og Sundhed Vision "Vores vision er at skabe

Læs mere

Udviklingskoordinator Lene Rydal, DBU S. udvikling, lery@dbu.dk STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU

Udviklingskoordinator Lene Rydal, DBU S. udvikling, lery@dbu.dk STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU Udviklingskoordinator Lene Rydal, DBU S. udvikling, lery@dbu.dk STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU Strategiens formål DBU har fra 2014 lanceret en fireårig kommunestrategi i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

Efterårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet.

Efterårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. Efterårsturneringen i fodbold 2019 Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i efteråret 2019 Alle senior-,

Læs mere

Løb i teori og praksis. Efteruddannelse af DAI s koordinatorer og idrætsmedarbejdere Dansk Atletik Forbund torsdag d. 7.11.2013

Løb i teori og praksis. Efteruddannelse af DAI s koordinatorer og idrætsmedarbejdere Dansk Atletik Forbund torsdag d. 7.11.2013 Løb i teori og praksis Efteruddannelse af DAI s koordinatorer og idrætsmedarbejdere Dansk Atletik Forbund torsdag d. 7.11.2013 Morten Nielsen Udviklingskonsulent i Dansk Atletik Forbund Underviser på DIF

Læs mere

Tættere på medlemmernes behov

Tættere på medlemmernes behov Tættere på medlemmernes behov Fokus på udvikling af bedre tilbud til foreningsmedlemmer med tennisforbundets medlemsanalyse som case. Vejen den 25. maj 2011. Den organiserede (voksen)idræt er under pres

Læs mere

BRUG BOLDEN FOREBYG LIVSSTILSSYGDOMME OG AKTIVER UDSATTE BORGERE

BRUG BOLDEN FOREBYG LIVSSTILSSYGDOMME OG AKTIVER UDSATTE BORGERE BRUG BOLDEN FOREBYG LIVSSTILSSYGDOMME OG AKTIVER UDSATTE BORGERE SUNDT, SJOVT OG SOCIALT MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD FLEKSIBEL MOTIONSFODBOLD FOR VOKSNE DBU.DK/ KOLOFON: Udgiver: Dansk Boldspil-Union

Læs mere

EN DEL AF NOGET STØRRE. - vi styrker samspillet

EN DEL AF NOGET STØRRE. - vi styrker samspillet - vi styrker samspillet PROGRAM Goddag og hvorfor er vi her? Borgmester & udvalgsformand DBU Sjælland & DBU Hvordan gør vi fodbolden i Allerød bedre? Gruppe- og plenumdrøftelse Tanker og muligheder oplæg

Læs mere

Efterårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet.

Efterårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. Efterårsturneringen i fodbold 2017 Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i efteråret 2017. Alle senior-,

Læs mere

Velkommen i FORMANDSLOUNGEN For Kalundborg & Odsherred

Velkommen i FORMANDSLOUNGEN For Kalundborg & Odsherred Velkommen i FORMANDSLOUNGEN For Kalundborg & Odsherred FORMANDSLOUNGE - dagsorden 18.00-18.15 Velkomst & introduktionsrunde 18.15-18.35 Spisning & networking 18.35-19.30 FormandsLounge baggrund og dialog

Læs mere

De oversete idrætsudøvere kombinerer fællesskab og fleksibilitet

De oversete idrætsudøvere kombinerer fællesskab og fleksibilitet De oversete idrætsudøvere kombinerer fællesskab og fleksibilitet Det er en udbredt opfattelse, at nyere individuelle motionsformer som løb og fitness, der har vundet kraftigt frem, står i modsætning til

Læs mere

Så skal der trænes! Hvordan Hvor meget Hvornår Hvorfor Hvad med vægttab Løbe, cykle, styrketræne?

Så skal der trænes! Hvordan Hvor meget Hvornår Hvorfor Hvad med vægttab Løbe, cykle, styrketræne? Så skal der trænes! Hvordan Hvor meget Hvornår Hvorfor Hvad med vægttab Løbe, cykle, styrketræne? Grundlæggende 2 slags træning Vedholdenhed eller lav / medium intensivt træning Forbrænder procentuelt

Læs mere

FODBOLD FOR ALLE I THY aktivitets- og kursuskatalog foråret 2017

FODBOLD FOR ALLE I THY aktivitets- og kursuskatalog foråret 2017 FODBOLD FOR ALLE I THY aktivitets- og kursuskatalog foråret 2017 2 Produceret af Thisted Kommune Marts 2016 FORORD Kære leder i vores 23 fodboldklubber i Thy. Du sidder hermed med et katalog i hånden,

Læs mere

Trænings- og sundhedsmæssige effekter af motionsfodbold Peter Krustrup, Institut for Idræt. Dias 1

Trænings- og sundhedsmæssige effekter af motionsfodbold Peter Krustrup, Institut for Idræt. Dias 1 Trænings- og sundhedsmæssige effekter af motionsfodbold Peter Krustrup, Institut for Idræt Dias 1 Trænings- og sundhedsmæssige effekter af fodbold og jogging for 20-45 årige mænd Forsøgspersoner: 36 utrænede

Læs mere

Dansk Boldspil-Union En Del Af Noget Større

Dansk Boldspil-Union En Del Af Noget Større Videnbaseret udvikling af børnefodbolden - fra tro til viden Dansk fodbold i 2005 Elite Mangel på landsholdsprofiler Ingen slutrundedeltagelse Dårlige klubresultater i europæisk sammenhæng For få danske

Læs mere

Projekt: Frivillig i LIK

Projekt: Frivillig i LIK Evaluering af Frivillig i LIK med økonomisk støtte fra Udviklingspuljen Projekt: Frivillig i LIK Opstart: Januar 2016 (Støtte modtaget Marts 2016) Kontaktperson: Frivillig Ansvarlig: Linda Mogensen Frivillig@langaa-ik.dk

Læs mere

Inspiration. til motion. på arbejdspladsen. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

Inspiration. til motion. på arbejdspladsen. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Inspiration til motion på arbejdspladsen Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros INDHOLD Sside INDLEDNING... 1 TILRETTELÆGGELSE AF MOTION PÅ ARBEJDSPLADSEN... 2 SUNDHEDSMÆSSIGE EFFEKTER AF 1 TIMES

Læs mere

Uddannelse vejen til den gode træning

Uddannelse vejen til den gode træning Hold kurset i klubben Alle DGI Fodbolds kurser kan arrangeres i klubben Der behøves kun 8 deltagere for at gennemføre et trænerkursus, inspirationsdag eller klubkursusaktivitet. DGI idræt & fællesskab

Læs mere

Kvinder kan også spille fodbold -Kollegabold og andre holdspil

Kvinder kan også spille fodbold -Kollegabold og andre holdspil Center for Holdspil & Sundhed Kvinder kan også spille fodbold -Kollegabold og andre holdspil Therese Hornstrup Ph.d studerende i Human Fysiologi Center For Holdspil og Sundhed, Københavns Universitet Fysiologisk

Læs mere

Kommunikationskit. I forbindelse med støtte til multibane fra Nordea-fonden og DBU s multibanepulje

Kommunikationskit. I forbindelse med støtte til multibane fra Nordea-fonden og DBU s multibanepulje Kommunikationskit I forbindelse med støtte til multibane fra Nordea-fonden og DBU s multibanepulje 1 Kære multibaneklub, Tillykke med støtten til jeres multibane, der forhåbentlig vil gøre en stor forskel

Læs mere

Billardklubbernes arbejde med rekruttering og fastholdelse af medlemmer.

Billardklubbernes arbejde med rekruttering og fastholdelse af medlemmer. Billardklubbernes arbejde med rekruttering og fastholdelse af medlemmer. Dansk billard står med en kæmpe udfordring i sit virke og i sine mange klubber. Hvordan rekruttere vi nye medlemmer, og hvordan

Læs mere

Fodbold Fitness Kan boldspil få flere ikke-motionsvante ældre med?!

Fodbold Fitness Kan boldspil få flere ikke-motionsvante ældre med?! ÆLDRESAGEN Temadag om udvikling af sundhedstilbud for de ikkemotionsvante og mindre mobile. Odense,. Fodbold Fitness Kan boldspil få flere ikke-motionsvante ældre med?! Professor i Sport og Sundhed Syddansk

Læs mere

Fleksibel håndbold til voksne

Fleksibel håndbold til voksne S S E N T I F D L O B D N HÅ B U L K stilbud g n N i I n æ r D t I nt et suveræ l i t g n i n Vejled Fleksibel håndbold til voksne Håndboldfitness er suveræn motion, der kombinerer det bedste fra en håndboldtræning.

Læs mere

DBU Lolland-Falster. på vej mod 2015. Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde

DBU Lolland-Falster. på vej mod 2015. Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde DBU Lolland-Falster på vej mod 2015 Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde 1 Hvorfor projekt Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde 2 DBU Lolland-Falster ønsker at udarbejde og

Læs mere

STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU

STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU EN DEL AF NOGET STØRRE STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU Inspiration og gode råd til et styrket samarbejde mellem klubber, kommuner og DBU Med strategien vil vi over de næste fire år kridte banen op til

Læs mere

Effekter af holdsport for 8-88 årige

Effekter af holdsport for 8-88 årige Center for Holdspil og Sundhed, Fremtidens Idræt i Grønland 17-19. august 2016 Effekter af holdsport for 8-88 årige Peter Krustrup Københavns Universitet, Institut for Idræt og Ernæring, Center for Holdspil

Læs mere

En god sæsonstart. Inspirationsfolder

En god sæsonstart. Inspirationsfolder En god sæsonstart Inspirationsfolder Indholdsfortegnelse FORORD 2 HUSKELISTE 4 Hvilke målgrupper har vi fokus på? 5 Hvilke hold tilbyder vi i næste sæson? 5 Har vi styr på alle træningstider? 6 Har vi

Læs mere

Forud for en 4-årig aftaleperiode indgås en samarbejdsaftale mellem Herning kommune og Get2Sport/Herning Fremad.

Forud for en 4-årig aftaleperiode indgås en samarbejdsaftale mellem Herning kommune og Get2Sport/Herning Fremad. Get2Sport/Herning Fremad 2014-2107 Herning kommune og Get2Sport Boldklubben Herning Fremad, Ringkøbingvej 78 i Herning har i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund (DIF) for perioden 2006-09, 2010-13 og

Læs mere

Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB. en del af noget større

Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB. en del af noget større Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB en del af noget større REKRUTTERING AF PIGER GENNEM PIGERAKETTEN TRIN 1 FØR PIGERAKETTEN Quick guiden er lavet til dig som kontaktperson, så du

Læs mere

Få sunde medarbejdere, mere produktive hjerner. og optimer på virksomhedens bundlinie.

Få sunde medarbejdere, mere produktive hjerner. og optimer på virksomhedens bundlinie. Få sunde medarbejdere, mere produktive hjerner og optimer på virksomhedens bundlinie. Hvorfor investere I SUNDHED DET ER VELDOKUMENTERET, at virksomheder, der aktivt tør satse på sundhedsfremmende tiltag,

Læs mere

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag. D O F S N O I T O M 2018 DAG guide r ø g n Arra S N E D L O B ARRANGØRGUIDE Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

Læs mere

Ansøgning til udviklingspuljen

Ansøgning til udviklingspuljen Ansøgning til udviklingspuljen Futsal en ny slags fodbold som trækker nye spillere til Randers d. 31. marts 2016 Oplysninger om foreningen Randers Futsal stiftes som selvstændig afdeling i Dronningborg

Læs mere

INFOHÆFTE TIL LØBEKLUBBER / FORENINGER

INFOHÆFTE TIL LØBEKLUBBER / FORENINGER INFOHÆFTE TIL LØBEKLUBBER / FORENINGER Indhold Kurser:... 2 Hvor finder vi kurserne henne?... 2 Vi er interesseret i et bestemt kursus, men vi kan ikke finde det på hjemmesiden hvad gør vi?... 2 Løb med

Læs mere

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold TRÆNERHÆFTE 1 Målgruppe 5 Indhold Mål 5 Hvad skal vi lære om? 6 Viden børn, trivsel og fodbold 8 Børn, trivsel og fodbold 11 Refleksion noter 12 Samspil og sammenhæng 13 Refleksion noter 14 Din betydning

Læs mere

natur dyr mad Sådan starter du en 4H klub

natur dyr mad Sådan starter du en 4H klub 4H natur dyr mad Sådan starter du en 4H klub 4H Sådan starter du en 4H klub Udgivet i 2018 af 4H Agro Food Park 15 8200 Aarhus N 8740 5000 info@ Layout HELDINGgrafiker.dk Find os her: Ny 4H klub At starte

Læs mere

TIL KONTAKTPERSONEN QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB EN DEL AF NOGET STØRRE

TIL KONTAKTPERSONEN QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB EN DEL AF NOGET STØRRE TIL KONTAKTPERSONEN QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB EN DEL AF NOGET STØRRE PIGERAKETTEN SOM REKRUTTERINGSPLATFORM TRIN 1 FØR PIGERAKETTEN Når nye piger skal introduceres til fodbold, kan Pigeraketten

Læs mere

Bilag. Målgruppe Borgere i alderen 60 år+, som ikke allerede dyrker idræt.

Bilag. Målgruppe Borgere i alderen 60 år+, som ikke allerede dyrker idræt. Bilag 1.1 MotionsFloorball (indendørs hockey) Projektet søger at implementere konceptet MotionsFloorball i Halsnæs Kommune i samarbejde med Aktivitetshuset Paraplyen. At rekruttere seniorer til at indgå

Læs mere

RAPPORT - Sundt Lager

RAPPORT - Sundt Lager BAR transport og engros Sundkrogskaj 20 2100 København Ø Att.: Susanne Linhart sli@di.dk Dato: 03.03.2011 Opg. nr.: 21593/cm WorkLife A/S Tlf.: 70 227 527 Fax: 75 225 390 www.wl.dk post@wl.dk RAPPORT -

Læs mere

Differentierede effekter af træning

Differentierede effekter af træning Institut for Idræt Seminar om Boldspil og Sundhed Differentierede effekter af træning Peter Krustrup Institut for Idræt Københavns Universitet Dias 1 Institut for Idræt FODBOLD OG SUNDHED FORSKNING FRA

Læs mere

Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen

Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker i forlængelse af deres Fritidsstrategi at skabe ny inspiration til hallernes og foreningernes idrætstilbud. På den baggrund har

Læs mere

Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB. en del af noget større

Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB. en del af noget større Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB en del af noget større PIGERAKETTEN som REKRUTTERINGsplatform Når nye piger skal introduceret til fodbold, kan Pigeraketten give synlighed om fodbold

Læs mere

Forårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet.

Forårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. Forårsturneringen i fodbold 2017 Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i foråret 2017 i DGI Nordjylland.

Læs mere

Uddannelse og forandringsparathed

Uddannelse og forandringsparathed Uddannelse og forandringsparathed - Hvorfor skal vi (igen) uddanne os? - Er vi forandringsparate og tør vi tage bolden op? - Fundamentet skal være i orden DBTUs fundament? Vores vision og mission = vores

Læs mere

Demografisk profil (M/K) 25-45-årige. Interesserede og garagegolfere ligner hinanden:

Demografisk profil (M/K) 25-45-årige. Interesserede og garagegolfere ligner hinanden: VELKOMMEN Demografisk profil (M/K) 25-45-årige Interesserede og garagegolfere ligner hinanden: Ejerbolig Mellemlang eller lang videregående uddannelse Funktionær med husstandsindkomst over gennemsnittet

Læs mere

Wake up. Plejer er død NU handler det om: Innovation og Differentiering

Wake up. Plejer er død NU handler det om: Innovation og Differentiering Wake up Plejer er død NU handler det om: Innovation og Differentiering Det vil forbrugerne efterspørge: Tilbud, der er målrettet imod dem og deres ønsker Træning skal være tilgængeligt, underholdende og

Læs mere

Slå et slag for hjertet!

Slå et slag for hjertet! Slå et slag for hjertet! Velkommen som instruktør i Hjerteforeningens projekt Hjertemotion HJERTEMOTION Du hjælper med de første skridt Hjertemotionsprojektet er et tilbud om Hjertemotion, Hjertecaféer

Læs mere

VELKOMMEN. Fodbold Fodboldfitness Gymnastik Zumba. Herstedøster IC

VELKOMMEN. Fodbold Fodboldfitness Gymnastik Zumba. Herstedøster IC VELKOMMEN Fodbold Fodboldfitness Gymnastik Zumba Herstedøster IC Herstedøster Idræts Club - eller blot HIC i daglig tale - blev stiftet den 14. Maj 1920, og er dermed den ældste idrætsforening i Albertslund

Læs mere

ÆLDREIDRÆT. i foreningen. livsglæde samvær motion

ÆLDREIDRÆT. i foreningen. livsglæde samvær motion ÆLDREIDRÆT i foreningen livsglæde samvær motion Forord Uge 17 i foråret 2005 blev der gennemført en landsdækkende kampagne "Gang i ældre". Kampagnens formål var at få flere ældre over 60 år til at motionere

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2022

Kommunikationsstrategi 2022 Dansk Firmaidrætsforbund Kommunikationsstrategi 2022 Sådan vil vi skabe Et sjovere Danmark i bevægelse. I KOMMUNIKATIONSSTRATEGIEN KAN DU LÆSE: 1 Introduktion 2 2 Formål med vores kommunikationsstrategi

Læs mere

Arrangørseminar den 9. november 2014 Rasmus Møldrup Lorentzen og Maria Severin

Arrangørseminar den 9. november 2014 Rasmus Møldrup Lorentzen og Maria Severin Arrangørseminar den 9. november 2014 Rasmus Møldrup Lorentzen og Maria Severin Metode Kilometertæller 2008 2013 Spørgeskemaundersøgelser Antal motionsløb 1400 1200 1000 800 600 400 200 0 2008 2009 2010

Læs mere

DANMARKS STÆRKESTE HOVEDSPONSOR FOR KVINDELANDSHOLDET

DANMARKS STÆRKESTE HOVEDSPONSOR FOR KVINDELANDSHOLDET VM-KVALIFIKATIONSKAMP PÅ VEJLE STADION, 31 OKTOBER KL. 18.00 DANMARK - SCHWEIZ DANMARKS STÆRKESTE HOVEDSPONSOR FOR KVINDELANDSHOLDET www.3f.dk/fodbold HVAD DER ER SPARET ER IKKE TJENT?Det Faglige Hus 3F

Læs mere

FOUR-A-SIDE VOLLEY. Vejledning til et suverænt træningstilbud i din klub

FOUR-A-SIDE VOLLEY. Vejledning til et suverænt træningstilbud i din klub FOUR-A-SIDE VOLLEY Vejledning til et suverænt træningstilbud i din klub Fleksibel og dynamisk volley til voksne Kom med fra start. Gør indgangen lettere for nye spillere eller giv tidligere volleyballspillere

Læs mere

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB. Boost din forening med en målrettet indsats for voksne

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB. Boost din forening med en målrettet indsats for voksne Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB Boost din forening med en målrettet indsats for voksne FÅ DE VOKSNE I VANDET og skab udvikling og vækst i din svømmeklub

Læs mere

KLUBFIDUSEN ER BASERET PÅ FIRE GRUNDVÆRDIER

KLUBFIDUSEN ER BASERET PÅ FIRE GRUNDVÆRDIER FORÆLDRE Om Klubfidusen HVORDAN MÆRKER MIT BARN, AT KLUBBEN ARBEJDER MED KLUBFIDUSEN? Helt konkret vil dit barn deltage i træningsøvelser og -aktiviteter, der støtter op om holdånden og fællesskabet. Spørg

Læs mere

Omhandlende muskelfunktion og træning: Oplæg v./ overlæge Lise Kay og fysioterapeut Karin Thye Jørgensen.

Omhandlende muskelfunktion og træning: Oplæg v./ overlæge Lise Kay og fysioterapeut Karin Thye Jørgensen. Referat PolioCafé den 8. september 2014 Omhandlende muskelfunktion og træning: Oplæg v./ overlæge Lise Kay og fysioterapeut Karin Thye Jørgensen. Fra januar bliver poliocaféen afholdt den 1. mandag i måneden

Læs mere

Etniske Piger. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Etniske Piger. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Etniske Piger Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 27 Indhold 1. Introduktion...... 28 2. Projektets aktiviteter......... 29 3. Projektets resultater.... 29 4. Projektets virkning........ 31 5. Læring

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter

Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter Projekttitel: Trivsel og Sundhed på arbejdspladsen Baggrund for projektet: Bilernes hus ønsker at have fokus på medarbejdernes trivsel. Det er et vigtigt parameter

Læs mere

Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser

Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser En forening får gennem skolesamarbejdet mulighed for at give børn og unge anderledes succesoplevelser. Foreningen introducerer amerikansk fodbold

Læs mere

Indhold. For spørgsmål til analysen eller hjælp til udvikling kontakt;

Indhold. For spørgsmål til analysen eller hjælp til udvikling kontakt; 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Fysisk aktivitet i Tønder Kommune...3 3. Fritidsinteresser...4 4. Borgernes oplevelse...4 5. Frivillighed i Tønder Kommune...6 6. Medlemsskaber i Tønder Kommune...7 7. Borgernes

Læs mere

Videnskabens anbefalinger til styrketræning

Videnskabens anbefalinger til styrketræning Videnskabens anbefalinger til styrketræning Af Fitnews.dk - tirsdag 26. november, 2013 http://www.fitnews.dk/artikler/videnskabens-anbefalinger-til-styrketraening/ I løbet af de sidste 20 år er antallet

Læs mere

Guide til markedsføring af lokale foreningsevents

Guide til markedsføring af lokale foreningsevents Guide til markedsføring af lokale foreningsevents Hvorfor denne guide? Formålet med denne guide er at give jer som forening og frivillige nogle konkrete idéer til, hvordan I markedsfører jeres lokale foreningsevent

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 Oversigt over Team RG kataloget - Hvad er Team RG 2 - Team RG volleyball 3 - Team RG håndbold 4 - Team RG badminton 5 - Team RG Indendørs fodbold 6 - Team RG

Læs mere

Den gode forening.. Oplæg til en proces og drøftelse omkring KlubDNA, klubmiljø, træningsmiljø m.v. der søger svaret på spørgsmålet

Den gode forening.. Oplæg til en proces og drøftelse omkring KlubDNA, klubmiljø, træningsmiljø m.v. der søger svaret på spørgsmålet Den gode forening.. Oplæg til en proces og drøftelse omkring KlubDNA, klubmiljø, træningsmiljø m.v. der søger svaret på spørgsmålet Hvad skal vi gøre i dag Hvis vi ønsker at fastholde vandrotterne når

Læs mere

Kommunale faciliteter i fremtiden. Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015

Kommunale faciliteter i fremtiden. Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015 Kommunale faciliteter i fremtiden Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015 Hvordan udvikler vi de kommunale faciliteter, så de stadig passer til behovene om 5-10-15 år? I dag Idrætsfaciliteter har stor betydning

Læs mere

FREMTIDENS IDRÆT HVEM SKABER UDVIKLINGEN?

FREMTIDENS IDRÆT HVEM SKABER UDVIKLINGEN? Aktivitetsudvikling i grønlandsk idræt. Hvorfor og hvordan? GIF-konference Nuuk 18. august 2016 Henrik H. Brandt henrik.brandt@idan.dk FREMTIDENS IDRÆT HVEM SKABER UDVIKLINGEN? IDRÆTTEN HAR ET GODT UDGANGSPUNKT

Læs mere

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fodboldtræning

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fodboldtræning Øvelseskort med 12 ugers fodboldtræning MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT ØVELSESKORT MED FODBOLDTRÆNING Med disse kort i hånden står du med fodbolddelen

Læs mere

Fællesrepræsentationen for Idrætsforeninger i Lyngby-Taarbæk. Strategi 2019

Fællesrepræsentationen for Idrætsforeninger i Lyngby-Taarbæk. Strategi 2019 Fællesrepræsentationen for Idrætsforeninger i Lyngby-Taarbæk Strategi 2019 Frivillige Rammer Indledning fra FIL s formand Anni Frisk Carlsen Med FIL s strategi 2019 er kursen sat for, hvordan FIL kan styrke

Læs mere

Indledning: Konceptet kort:

Indledning: Konceptet kort: Indledning: Dansk golf Union ønsker med konceptet familiegolf, at give klubberne en drejebog for hvordan de kan erhverve sig medlemmer i denne målgruppe. Det er vores overbevisning af målgruppen, heri

Læs mere

Undersøgelse af frivillige

Undersøgelse af frivillige Undersøgelse af frivillige MSI Research har gennem tiden samarbejdet med os om at øge medlemmernes tilfredshed og loyalitet. Det har gjort os til specialister på området. I dag er vi derfor blandt de foretrukne

Læs mere

Fodbold: En folkebevægelse i forandring

Fodbold: En folkebevægelse i forandring v/bent Clausen, formand for Fodbold: En folkebevægelse i forandring Idrættens største udfordringer II Vejen Idrætscenter 30. 31. maj 2012 Vision 2015: At være den mest attraktive sport for Aktive spillere

Læs mere

EVENTS MED PULS FÆLLESSKAB. En Quick-guide til foreningsevents

EVENTS MED PULS FÆLLESSKAB. En Quick-guide til foreningsevents EVENTS MED PULS OG FÆLLESSKAB En Quick-guide til foreningsevents KOM I GANG MED FORENINGSEVENTS! Hvad er en foreningsevent? En foreningsevent kan være et enkeltstående arrangement tilpasset én eller flere

Læs mere

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Syddansk Universitet, Odense Twitter: @sdusport Evidens Fysisk aktivitet er en hjørnesten i forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme og type 2 sukkersyge Pedersen and Saltin,

Læs mere

Arena Spartacus Et tilbud etableret af Player Social Responsibility, Spillerforeningens socialt ansvarlige tiltag. Giv racismen det røde kort

Arena Spartacus Et tilbud etableret af Player Social Responsibility, Spillerforeningens socialt ansvarlige tiltag. Giv racismen det røde kort 43547_Rødtkort2010.indd 1 2/3/10 3:04 PM Arena Spartacus Et tilbud etableret af Player Social Responsibility, Spillerforeningens socialt ansvarlige tiltag Giv racismen det røde kort 2 Projektets baggrund

Læs mere

Slutevaluering af projekt Styrket indsats på kost- og motionsområdet

Slutevaluering af projekt Styrket indsats på kost- og motionsområdet Slutevaluering af projekt Styrket indsats på kost- og motionsområdet Evaluering udarbejdet af sundhedskonsulenterne Julie Dalgaard Guldager samt Lene Schramm Petersen marts 2015. 1 I projekt Styrket indsats

Læs mere

HJÆLPENDE HÆNDER Dansk Firmaidrætsforbund står klar med hjælpende hænder til dig og din forening

HJÆLPENDE HÆNDER Dansk Firmaidrætsforbund står klar med hjælpende hænder til dig og din forening HJÆLPENDE HÆNDER Dansk Firmaidrætsforbund står klar med hjælpende hænder til dig og din forening 1 FORORD Spil på hele banen Har I kendskab til hvor meget hjælp, I kan hente i Dansk Firmaidrætsforbund?

Læs mere

Fra fodboldklub til boligafdeling - kan vi lære nogle fællesskabsfinter?

Fra fodboldklub til boligafdeling - kan vi lære nogle fællesskabsfinter? Fra fodboldklub til boligafdeling - kan vi lære nogle fællesskabsfinter? DBU EN DEL AF NOGET STØRRE DBU Mission og Vision Mission - At fremme og udvikle dansk fodbold - Fra leg til landshold, fra bredde

Læs mere

NBSIF LØBER KOM OG LØB! LØBEAFDELING I NBSIF: INTRO-MØDE LØRDAG 23. FEB. KL. 10.00 I CAFETERIET, LYSHØJSKOLEN

NBSIF LØBER KOM OG LØB! LØBEAFDELING I NBSIF: INTRO-MØDE LØRDAG 23. FEB. KL. 10.00 I CAFETERIET, LYSHØJSKOLEN KOM OG LØB! LØBEAFDELING I NBSIF: INTRO-MØDE LØRDAG 23. FEB. KL. 10.00 I CAFETERIET, LYSHØJSKOLEN KOM OG LØB! INTRO-MØDE 23. FEBRUAR Agenda Initiativ til etablering af løbeafdeling i NBSIF Interesse &

Læs mere

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring.

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring. Foreningsudvikling Foreningstesten Et værktøj til dialog og afklaring Foreningstesten Indholdsfortegnelse Testen. Ledelse og organisation. Frivillige. Medlemmer og målgrupper. Aktiviteter og tilbud 9.

Læs mere

Formandens beretning. Dagsorden punkt 2

Formandens beretning. Dagsorden punkt 2 Formandens beretning Dagsorden punkt 2 DGI's årsmøde 2013 DGI er ikke, hvad vi har været Let adgang for alle til at dyrke idræt på en måde som passer til dem. Foreningsidrætten er en stor og vigtig faktor,

Læs mere

AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT. Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter. Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller

AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT. Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter. Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT KLUBBER Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter VIRKSOM- HEDER Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller BORGERE INSTITU- TIONER 22-01-2013

Læs mere

Hvorfor er fodbold sundt?

Hvorfor er fodbold sundt? DBU konference, Middelfart, 28. september, 2016 Hvorfor er fodbold sundt? Syddansk Universitet, Institut for Idræt og Biomekanik Pilot studier 2003-2006 Forskning i forebyggelse 2006-2016 Forskning i Fodbold

Læs mere

Instruktør. Slå et slag for hjertet! Velkommen som instruktør i Hjerteforeningens projekt Hjertemotion

Instruktør. Slå et slag for hjertet! Velkommen som instruktør i Hjerteforeningens projekt Hjertemotion Instruktør Slå et slag for hjertet! Velkommen som instruktør i Hjerteforeningens projekt Hjertemotion Du hjælper med de første skridt Hjertemotionsprojektet er et tilbud om Hjertemotion, Hjertecafeer og

Læs mere

Idræt og Sundhed - et samarbejde mellem kommunerne, idrætsforeningerne og DIF. Henriette Boye Kyhl DIF Konsulent hbk@dif.dk

Idræt og Sundhed - et samarbejde mellem kommunerne, idrætsforeningerne og DIF. Henriette Boye Kyhl DIF Konsulent hbk@dif.dk Idræt og Sundhed - et samarbejde mellem kommunerne, idrætsforeningerne og DIF Henriette Boye Kyhl DIF Konsulent hbk@dif.dk Sundhed i kommunerne Sundhedsloven trådte i kraft den 1. januar 2007. Loven erstatter

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Idræt for alle Idræt og bevægelse er glæde, udfordring og fællesskab. Vi ønsker i Høje-Taastrup Kommune at skabe de bedst mulige rammer for et

Læs mere

Idræt i udsatte boligområder

Idræt i udsatte boligområder Idræt i udsatte boligområder Resultater af undersøgelse. Bjarne Ibsen, Professor og forskningsleder, Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, 30. Maj 2012, Vejen Idrætscenter Bascon Den sociale

Læs mere

Fantastisk Fodboldstart

Fantastisk Fodboldstart Fantastisk Fodboldstart Hvordan iværksætter klubben nye pige- og drenge årgange i din klub hvert eneste år? Hvordan rekrutterer klubben både nye spillere og klubfrivillige på en gang? Målgruppe: Klubledere,

Læs mere

Hvilke udfordringer har fodboldklubberne i dag?

Hvilke udfordringer har fodboldklubberne i dag? Hvilke udfordringer har fodboldklubberne i dag? Organiser Jer 2 eller 3 og drøft dette Herefter fremlæggelse / diskussion Konklusion efter ophængte stickers! I skal hurtigt i gang. Hvilke udfordringer

Læs mere

Hvorfor bruge tid på at træningsplanlægge?

Hvorfor bruge tid på at træningsplanlægge? TRÆNEREN HAR ORDET Hvorfor bruge tid på at træningsplanlægge? Tekst: Henrik Mogensen. Fotos: DBU Jylland Kommunikation. Henrik Mogensen er A-træner, fysioterapeut og udviklingskonsulent for DBU Jylland.

Læs mere