IBC International Business College Hovedforløb. Studietur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "IBC International Business College Hovedforløb. Studietur"

Transkript

1 Studietur Kina 2017

2 Kina kultur og erhvervsliv Kina byder på en overflod af modsætninger til den hverdag, vi kender. Kulturelt, erhvervsmæssigt og socialt adskiller landet sig fra de forhold, vi har herhjemme. Denne barriere, kombineret med at Kina er en af verdens største økonomier med vækst, gør landet et interessant besøg for alle. Med studieturen får eleverne øjnene op for, hvordan forholdene er i Kina. Både erhvervsforhold, hvor moderne virksomheder er underlagt et traditionsbundet kommunistisk styre, og kulturelt og socialt, hvor kineserne opleves som et stolt og traditionsbundet folkefærd. Eleverne besøger Shanghai, en moderne by i rivende udvikling, og Beijing, der på trods af omverdenens pres forsøger at holde fast i sin kulturarv. Indhold på studieturen er: Relevante virksomhedsbesøg. Tidligere har vi besøgt Alfa Laval, Innovationcenter, Bestseller og andre, hvor repræsentanter fra virksomhederne fortæller om de fordele og udfordringer, der er ved at have aktivitet i landet. Valget af virksomhedsbesøg træffes på baggrund af elevsammensætningen, og vi tilstræber at besøge både handels- og produktionsvirksomheder. Besøg på den danske ambassade. Ansatte fra ambassaden i Kina fortæller om deres funktion i landet, herunder de juridiske og kulturelle guidelines for, hvordan danske virksomheder kan få succes. 2

3

4 Hvad giver turen dit speciale? Vi har samlet udtalelser fra specialerne, som fortæller, hvad du kan forvente dig af netop denne tur! Administration Elever siger: Efter en uge i Shanghai og Beijing tager jeg en masse med hjem Jeg har oplevet, hvad det kræver som virksomhed og ikke mindst af dig selv, at rejse til et land med så store kulturelle forskelle, som vi har oplevet i Kina i forhold til Europa. Jeg blevet bekræftet i en del, herunder hvordan vi ser på Kina som marked i vores virksomhed. Jeg arbejder i vores projektafdeling, og alt, vores virksomhed starter til Kina, går gennem os. Jeg har før undret mig over, at det altid var så komplekst, besværligt og ikke mindst en rigtig lang proces. Nu forstår jeg hvorfor. Mit ophold i Kina har kastet meget af sig Jeg er blevet bekræftet i, hvor vigtig kultur er i erhvervslivet, og hvor stor indflydelse vi i Danmark kan have på andre lande. Det giver også en vis form for ydmyghed at komme til et land, hvor alt syner normalt. 1 På den danske ambassade hørte vi om, at interessen for Danmark er stigende i Kina Kinesere tager på rundtur i Skandinavien og kommer hovedsageligt kun til de store byer. Da vi i Vejle har en kulturarv, som også kan være interessant for kinesere, frem for at se den lidt skuffende Den lille havfrue, kunne det være en mulighed for Vejle og resten af Danmark at markedsføre sig, så de byer og egne bliver mere attraktive for kineserne. Underviser siger: Jeg vil klart anbefale at tage på studieturen Turen til Kina indeholder så mange forskellige aspekter, som forandrer eleverne som personer og giver dem større bevidsthed om, hvad kulturelle forskelligheder betyder i erhvervslivet. Selv om deres virksomheder ikke nødvendigvis har med Kina at gøre, bliver eleverne bevidste om, at de altid bør undersøge og forholde sig til de kulturelle forskelle, der er mellem danske og udenlandske virksomheder. Hvordan de kommunikerer, arbejder og udvikler, og hvordan det kulturelle fundament kommer til udtryk i adfærden. Personligt rykker eleverne sig meget og får større forståelse for, hvorfor det er vigtigt at rumme hinandens forskelligheder, og hvad den evne betyder for det fælles resultat. Eleverne kommer ud af deres komfortzone og udvikler sig både personligt og fagligt.

5 Handel: Elever siger: Forståelse for kultur er vigtig I min virksomhed kan jeg benytte den viden om kinesisk kultur, jeg har fået, hvis jeg skal handle med vores kinesiske leverandører. For eksempel er kvaliteten højere før kinesisk nytår, og det er vigtigt at kommunikere klart med kinesere. Det er også væsentlig viden, at CSR er underordnet på det kinesiske marked, mens BSCI 1 er et must, hvis det 2 skal videre til Europa. Jeg var overrasket over, at kulturelle dyder betyder lige så meget i erhvervslivet som i privatsfæren. Hos DSV og Innovation Furniture var det spændende at høre om, hvordan kinesiske virksomheder behandler deres medarbejdere, og at chefer accepteres som familieoverhoveder i kinesiske firmaer. Stor forskel på håndtering af opgaver i Kina og Danmark Efter at have besøgt Innovation Furniture og talt om kinesiske ansattes mentalitet har jeg fået forståelse for vore kinesiske kunders adfærd. Priserne på kundens indkøbsrekvisition, ordrebekræftelse og faktura skal altid stemme 100 procent og må ikke afvige det mindste, som fra vores synspunkt er noget bøvl, fordi det trækker processen ud, at kunden hver gang skal acceptere prisen. Men den adfærd passer godt sammen med mine nyligt vundne indtryk af kinesisk mentalitet alt skal passe én til én. Desuden bed jeg mærke i, at kinesere skal have præcise og detaljerede informationer. Når vores kunde ønsker ekspreslevering, bliver processen også udpenslet til mindste detalje, selv om vi udmærket ved, hvordan den skal gribes an. Jeg forstår nu, at det ikke er nedsættende i forhold til vores evner og viden, men ganske almindelig adfærd i kinesisk erhvervsliv for hvordan skulle vi vide, hvad vi skal gøre, hvis vi ikke får det fortalt? Underviser siger: Underviser siger: Fokus på kulturforskelle IBC ønsker med studieturen at sætte fokus på kulturforskellene ved handel med Kina og Fjernøsten. Kinas voksende økonomi gør, at danske virksomheder ikke kan undgå at støde på de problemstillinger, der er ved at handle med en fremmed kultur. Nogle virksomheder ser problemstillingerne som barrierer for samarbejde, mens andre i høj grad har lært at arbejde med kulturforskellene. På studieturen bliver eleverne opmærksomme på de forskellige kulturer. Virksomhedsbesøgene i Beijing og Shanghai er hos danske virksomheder, der har valgt at have faciliteter i landet med dansk ledelse. Det giver handelseleverne en unik mulighed for at høre om, hvordan gode samarbejder etableres og bibeholdes. Som underviser anbefaler jeg alle elever at deltage i turen, da den er en kulturel øjenåbner for de fleste, professionelt og socialt.

6

7 Spedition: Elever siger: Nysgerrig på at opleve mere I min dagligdag kan jeg bruge den nysgerrighed, jeg fik på at bo i udlandet, til at opsøge virksomheder og skabe kontakter, som kan give mig mulighed for at opnå drømmen om at bosætte mig i et andet land. Kina er et helt oplagt valg. Besøget hos DSV bekræftede mig i, at jeg skal ud og prøve kræfter med verden. At være ude og møde nye mennesker udvikler altid de sociale evner, og kulturforskellene i Kina har i den forbindelse været øjenåbnere. Vigtigt af være opmærksom på forskelligheder H.P. Therkelsen beskæftiger sig med store dele af Europa og er dagligt i kontakt med andre lande og kulturer. Derfor er det vigtigt at tænke over, hvordan vi skriver en mail og taler med en person i telefonen for at undgå misforståelser. Visualiseringen og forståelsen af dette er blandt det, Kinaturen har været med til at belyse. Det kan også være svært at forholde sig til, hvordan man skal opføre sig og reagere nonverbalt i situationer som eksempelvis kundebesøg fra et andet land. Kina-turen har gjort mig opmærksom på, hvor vigtigt det er kende traditionelle skikke, kulturen og landet i det hele taget for at imødekomme personerne og vise dem, at vi gerne vil dem. Det kan også give bedre flow i samtalen og får kunderne til at føle sig velkommen. Min bedre forståelse for andre kulturer kan jeg benytte dagligt i mails, telefonsamtaler og kundemøder. Rejsen til Kina har været mit livs største oplevelse Rejsen har levet op til alle forventninger. Det har været vildt interessant at opleve erhvervslivet i Kina fra en anden side, end hvis vi havde været der på egen hånd. Så var vi sikkert ikke kommet bag kulissen Ugen var meget intens, men jeg ville ikke have undværet nogle af oplevelserne. De var unikke og specielle på hver deres måde. Vi var et hold, som var taget til Kina for at opleve mest muligt, og vi må sige, at vi opfyldte det mål. Besøget hos DSV levede fuldt ud op til de forventninger, jeg havde hjemmefra. Jeg blev overrasket over, hvor stor DSV er på verdensplan. Jeg tager en masse indtryk med hjem til min arbejdsplads og vil benytte mange af dem. Underviser siger: Vigtig indsigt på et vigtigt marked Som underviser på spedition synes jeg, at det er vildt interessant at tage med på en studietur, fordi speditører arbejder blandt forskellige kulturer. Det er nødvendigt for speditører at tilegne sig viden om forskellige kulturer, så de kan udvikle samarbejdet med agenter og kontorer rundt i verden. At møde kolleger, kunder og samarbejdspartnere i øjenhøjde og med den rigtige påklædning er en vigtig ting for at kunne indgå tillidsfulde aftaler.

8 Event: Elever siger: Oplevelserne på turen har været større, end jeg havde turdet håbe på Selv om vi kan læse os til en masse om et andet land, svarer intet til den virkelige oplevelse. En øjenåbner for flere muligheder Fagligt har turen været en øjenåbner for flere muligheder for vi eventkoordinatorer, og flere brancher kan få glæde af de Kina-kompetencer, vi nu har at dele ud af. Jeg tror, at vi går en lys fremtid i møde. En uopdaget perle Jeg troede, at afholdelse af events var stort i Kina, men eventkoordinator-funktionen og leisuremarkedet er uopdagede perler for danske virksomheder, som vil ind på det kinesiske marked eller andre steder i verden. Salg og event kan være et stærkt team, og den vinkel er en vigtig lære for mig fremover. Underviser siger: Som underviser på dette speciale ser jeg det som en vigtig del at være på studieturen, både i forhold til at se udviklingen i oplevelsesøkonomi, for at se udviklingspotentialet og for at se, hvordan man kan tiltrække personer og virksomheder fra andre lande til events. Turen giver eleverne mere end oplevelser, fordi den rykker alle elementer for eleven. Kina er så meget anderledes end Danmark og indeholder kæmpe potentiale for turisme. På turen kan eleverne se nærmere på, hvordan vi i Danmark kan tiltrække kinesiske turister, og hvordan vi samarbejder med et land, som er så forskelligt fra vores. På turen slog det mig, hvor store mulighederne for events er i Kina. Her tænker jeg blandt andet på manglende servicedesign på hoteller og branding af kulturelle oplevelser. Besøget på det danske innovationscenter viste, hvor meget landene kan lære af hinanden, og hvor store mulighederne i oplevelsesøkonomi er. Turen øger deltagernes bevidsthed om kulturelle forskelligheder, og hvordan vi kan udnytte den viden. Turen er grænseoverskridende på det personlige plan og giver god gevinst i det professionelle liv.

9

10 Detail: Elever siger: Boost til min personlige udvikling Studieturen til Kina har givet mig meget personligt. Det har været en uvurderlig oplevelse at rejse om på den anden side af jorden og lære en anderledes kultur, adfærd og mentalitet at kende. Jeg har erfaret, lært og opdaget utallige ting. At blive kastet ud i et nyt miljø med anderledes skikke og normer, så vi må gå på kompromis med meget, vi tager for givet, har været meget lærerigt. Som ønsket og forventet har turen belyst nye sider af mig selv og udviklet mig personligt og fagligt. Jeg er blevet bedre til at knytte relationer Turen har givet mig meget personligt, men også til mit arbejdsliv. Jeg har lært at knytte tætte relationer til mennesker, jeg lige har mødt. Jeg har også lært at forholde mig til, forstå og acceptere en meget anderledes kultur. Selv om vores kulturer er forskellige, har Kina meget at byde på kulturelt og forretningsmæssigt. Hvis jeg i min karriere skal samarbejde med kinesere, har jeg mange værktøjer til at forstå kineseres tankegang og væremåde, og jeg ved, hvor vigtigt det er at skabe en tæt relation til dem. Jeg har fået et mere åbent sind og lært at acceptere og forstå andre kulturer og andre mennesker det vil gavne mig meget i mit arbejdsliv. Det er vigtigt at vise andre respekt og ydmyghed, selv om vi er forskellige. Underviser siger: Enestående mulighed for at udvikle sig Detailelever på studieturen til Kina oplever en helt anden måde at drive detailhandel på. Eleverne bliver udfordret på deres plejer -begreb og tager stilling til, hvorfor vi gør, som vi gør. De får indblik i de ressourcer og mekanismer, der ligger forud for, at varer leveres til butikkerne hvad enten det er en asiatisk produceret vare eller ej. De vil besøge virksomheder danske og udenlandske der i flere år har ageret på det kinesiske marked, og hører om udfordringerne og fordelene. Vi besøger nogle af de store markeder, malls og downtown-storby og oplever forskellene på, hvordan varer sælges de steder. Eleverne besøger en tekstilfabrik og ser arbejdsprocesserne, der ligger bag tøjet, de sælger hjemme i Danmark. Når detaileleverne tager på studietur til Kina, kommer deres faglige, professionelle og personlige kompetencer i spil. Ved at vælge dette valgfag får eleverne en enestående mulighed for at udvikle sig socialt, samtidigt med at de styrker deres faglige uddannelse. Turen er en enestående mulighed for at opleve en anden verdensdel også bag kulisserne.

11 Dato: Studieturen afvikles fra til Afgang fra Billund. Pris: Prisen på turen afhænger af dollarkursen og flyselskabernes udbud. Jo før vi kan bestille og reservere flybilletter, desto billigere bliver de. Prisen for studieturen var i kroner per elev inklusive transport, hotel med morgenmad og entreer til seværdigheder. Hvad får din virksomhed ud af at sende en elev på studietur? For at besvare dette og alle øvrige spørgsmål afholder IBC informationsmøde, som alle interesserede kan deltage i. Informationsmøde: Torsdag klokken på IBC Innovationsfabrikken, Birkemosevej 1, 6000 Kolding. Agenda: Program for turen og hvad skal der ske Input fra sidste års deltagere Information om betaling Skriftlig opgave - Før, under og efter-princippet Formalia ved at rejse til Østen Spørgsmål Tilmelding til informationsmødet og studieturen: Sidste frist for tilmelding til informationsmødet er Sidste frist for tilmelding til studieturen er

12 IBC - et bedre sted at lære. Denne mission gør IBC alt for at leve op til for de elever, der årligt tager den teoretiske del af deres merkantile uddannelse hos os. Spørgsmål om studieturen? Kontakt Mette Kronborg mkla@ibc.dk Jacob Sommer jsom@ibc.dk IBC International Business College Dr. Margrethesvej Aabenraa Birkemosevej 1 DK-6000 Kolding

IBC International Business College Hovedforløb. Studietur. Kina 2018

IBC International Business College Hovedforløb. Studietur. Kina 2018 Studietur Kina 2018 Kina kultur og erhvervsliv Kina byder på en overflod af modsætninger til den hverdag, vi kender. Kulturelt, erhvervsmæssigt og socialt adskiller landet sig fra de forhold, vi har herhjemme.

Læs mere

HHX fyr op under ambitionerne

HHX fyr op under ambitionerne IBC Handelsgymnasiet 2016 fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, sprog, kultur og det internationale. IBC Handelsgymnasiet Man bliver forberedt til den

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne 2014 fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, sprog, kultur og det internationale. Man bliver forberedt til den virkelige verden Skolens store idrætsdag

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne 2015 fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, sprog, kultur og det internationale. Man bliver forberedt til den virkelige verden Der blev gået og løbet

Læs mere

HHX fyr op under. ambitionerne. En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale.

HHX fyr op under. ambitionerne. En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. fyr op under 09102014 ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. 2 Velkommen til IBC Handels- gymnasiet Fredericia/Middelfart IBC HANDELSGYMNASIET

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. Man bliver forberedt til den virkelige verden En lille pause på skolens store idrætsdag.

Læs mere

Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017

Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017 2017 Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017 SØNDERBORG KOMMUNE SPEJDERLEJR 2017 ERHVERVSMÅLING PROMONITOR Info@promonitor.dk Indhold - erhvervsmåling ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 1. Indledning 2. Rapportafsnit

Læs mere

Cultural Family Network - effektiv fastholdelse af udenlandske medarbejdere

Cultural Family Network - effektiv fastholdelse af udenlandske medarbejdere 10 virksomheder har bidraget til udvikling af et effektivt redskab til fastholdelse af udenlandske medarbejdere. I samarbejde med More than Relocation - Relocation Scandinavia har de etableret Cultural

Læs mere

DFDS politik for mangfoldighed & inklusion Group HR Februar 2013 V.1.0. DFDS politik for mangfoldighed & inklusion

DFDS politik for mangfoldighed & inklusion Group HR Februar 2013 V.1.0. DFDS politik for mangfoldighed & inklusion DFDS politik for mangfoldighed & inklusion 1 Mangfoldighed som værdibidrag... Error! Bookmark not defined. Mangfoldighedsvision... Error! Bookmark not defined. Politikker... 4 Hvordan arbejder vi med mangfoldighed?...

Læs mere

2. Rejsebrev. Pernille Gram

2. Rejsebrev. Pernille Gram 2. Rejsebrev Pernille Gram Studerendes navn: Studienummer: Pernille Gram Kristensen PV11214 1 E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Institutionens

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

HANDELSSKOLEN EUS DEN KORTESTE VEJ TIL ERHVERVSLIVET

HANDELSSKOLEN EUS DEN KORTESTE VEJ TIL ERHVERVSLIVET HANDELSSKOLEN EUS DEN KORTESTE VEJ TIL ERHVERVSLIVET SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i kontor, handel, forretningsservice, it, administration - eller måske

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. Anne Weimar Rasmussen 3. hhx - Jeg har været i praktik inden for bunkertrading og

Læs mere

HHX. 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet

HHX. 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet HHX 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet HHX en gymnasial uddannelse med mange muligheder Vi glæder os til at byde dig velkommen hos os på HHX i Skanderborg. Vi er en del af et større

Læs mere

- samarbejde mellem det lokale erhvervsliv og kommunerne

- samarbejde mellem det lokale erhvervsliv og kommunerne - samarbejde mellem det lokale erhvervsliv og kommunerne Kommunernes internationale konference 2011 Afsætningspolitisk chef Organisation for erhvervslivet DI er en privat arbejdsgiver- og erhvervsorganisation,

Læs mere

EU STUDENT (EUS) FOR DIG, DER HAR EN GYMNASIAL UDDANNELSE

EU STUDENT (EUS) FOR DIG, DER HAR EN GYMNASIAL UDDANNELSE EU STUDENT (EUS) FOR DIG, DER HAR EN GYMNASIAL UDDANNELSE HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i kontor, handel, forretningsservice, it, administration - eller måske egen virksomhed? Handelsskolen

Læs mere

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje 354 gæster var mødt op til temadagen om muligheder og udfordringer for fremtidens sygepleje. Temadagen blev afholdt den 1. december på Comwell Middelfart og

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM EUX BUSINESS DIN EGEN VEJ SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er for dig, der både ønsker en faglært uddannelse og også vil have mulighed for at

Læs mere

Erhvervsrettet. 10. klasse

Erhvervsrettet. 10. klasse Erhvervsrettet 10. klasse Bliv klar Du har mange muligheder, når du skal vælge din vej mod den rigtige uddannelse. På EUD10 får du en smagsprøve på virkeligheden, og du bliver klogere på dine uddannelsesmuligheder.

Læs mere

HHX & HTX. meningsfuld uddannelse

HHX & HTX. meningsfuld uddannelse HHX & HTX meningsfuld uddannelse studieretning på hhx (internationalt orienteret) international sprog [fremmedsprog a, afsætningsøkonomi a og kulturforståelse b] sprog og økonomi - et sikkert valg har

Læs mere

Vores mission og vision i. altid i bevægelse-

Vores mission og vision i. altid i bevægelse- Vores mission og vision i altid i bevægelse- 1 MISSION OG VISION Missionen er Landsbyordningens overordnede opgave. Visionen er udtryk for den retning, som Landsbyordningen ønsker at udvikle sig hen imod.

Læs mere

I hear and I forget, I see and I remember, I experience and I understand STUDY TOURS

I hear and I forget, I see and I remember, I experience and I understand STUDY TOURS 中 国 异 途 I hear and I forget, I see and I remember, I experience and I understand STUDY TOURS KOM TÆT PÅ KINA! Invester i fremtiden og oplev verdens næste supermagt bag facaden på en studietur, der byder

Læs mere

Internationale aktiviteter på Handelsskolen Viborg Skoleåret 2014-2015

Internationale aktiviteter på Handelsskolen Viborg Skoleåret 2014-2015 Internationale aktiviteter på Handelsskolen Viborg Skoleåret 2014-2015 Kære elever på Handelsskolen Viborg Du er nu godt i gang med din uddannelse på Handelsskolen Viborg. Når du er færdig på skolen, skal

Læs mere

Udvekslingsophold. Frankrig, Kina, Mexico, Spanien, Tyskland & USA

Udvekslingsophold. Frankrig, Kina, Mexico, Spanien, Tyskland & USA Udvekslingsophold Frankrig, Kina, Mexico, Spanien, Tyskland & USA International profil Svendborg Gymnasium indgår i fællesskabet Globale gymnasier med en lang række skoler rundt om i verden. Det betyder,

Læs mere

GØR DET, DER ER VIGTIGT

GØR DET, DER ER VIGTIGT HELLE GØR DET, DER ER VIGTIGT Forestil dig, at du har et indre kompas. Et kompas, der aldrig tager fejl, som kender kursen og ved, i hvilken retning du skal. Sådan forestiller jeg mig værdier. Når vi har

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

Den professionelle receptionist og frontmedarbejder

Den professionelle receptionist og frontmedarbejder To kompetenceopbyggende dage til: Den professionelle receptionist og frontmedarbejder Disse kompetencer bør du satse på at styrke fremadrettet Styrk din position internt og øg din status Selvsikker og

Læs mere

Vision, værdier og menneskesyn

Vision, værdier og menneskesyn Vision, værdier og menneskesyn Vision Vi vil være det bedste helhedstilbud for vores børn. Vi vil lægge vægt på børnenes alsidige udvikling og tage højde for deres forskellige sociale, faglige og følelsesmæssige

Læs mere

Er der virksomheder i skolens lokalsamfund, som kunne bruge skolen som samarbejdspartner? Hvad kan eleverne på skolen hjælpe andre med?

Er der virksomheder i skolens lokalsamfund, som kunne bruge skolen som samarbejdspartner? Hvad kan eleverne på skolen hjælpe andre med? Nævn 3 anledninger i løbet af skoleåret, hvor eleverne kan være medansvarlige og tage ejerskab. Hvad ville det kræve af lærerne på skolen? Hvad ville være anderledes end i dag? Er der virksomheder i skolens

Læs mere

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Vi bevæger os fremad Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde på.

Læs mere

Prøv et gymnasium MED

Prøv et gymnasium MED Prøv et gymnasium MED plads til dine drømme Søvej 6 4900 Nakskov Merkurs Plads 1 4800 Nykøbing F. www.hhxlf.dk Handelsgymnasiet Lolland-Falster er en del af CELF Vi har plads til dine drømme 3 gode grunde

Læs mere

Tilbagemeldingsetik: Hvordan sikrer jeg, at respondenten har tillid til processen?

Tilbagemeldingsetik: Hvordan sikrer jeg, at respondenten har tillid til processen? Tilbagemeldingsetik: Hvordan sikrer jeg, at respondenten har tillid til processen? Udgangspunktet for at bruge en erhvervspsykologisk test bør være, at de implicerede parter ønsker at lære noget nyt i

Læs mere

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i handel,

Læs mere

Plads til mangfoldighed

Plads til mangfoldighed Plads til mangfoldighed Fjernvarme Fyn - ansvarlighed, kompetencer og muligheder Vi leverer miljøvenlig fjernvarme til mere end 90.000 kunder. Og vi gør meget mere end det. Hver dag arbejder vi for at

Læs mere

BEDRE TIL AIKIDO END SOCIALE KODER

BEDRE TIL AIKIDO END SOCIALE KODER BEDRE TIL AIKIDO END SOCIALE KODER AF PRAKTIKANT ANDERS VIDTFELDT LARSEN Alex Duong på 19 år går på Midtfyns Gymnasium, hvor der er en speciallinje for personer med diagnoser inden for autisme spektret.

Læs mere

DET SPIRITUELLE BUSINESS NETVÆRK. Vi bringer det spirituelle univers ind i erhvervslivet

DET SPIRITUELLE BUSINESS NETVÆRK. Vi bringer det spirituelle univers ind i erhvervslivet DET SPIRITUELLE BUSINESS NETVÆRK Vi bringer det spirituelle univers ind i erhvervslivet DET SPIRITUELLE BUSINESS NETVÆRK Ved Rikke Hertz Det er min vision at bringe det spirituelle ind i erhvervslivet,

Læs mere

EVENT MARKETING PRODUCTION

EVENT MARKETING PRODUCTION dk EVENT MARKETING PRODUCTION EMP Det er vores dybeste forpligtelse, og vores løfte, at vi i samarbejde med vores partnere, vil opnå de resultater, vi har i sinde at realisere. Denne målsætning udgør fundamentet

Læs mere

Arbejdsliv til alle. Marts 2019

Arbejdsliv til alle. Marts 2019 Arbejdsliv til alle Marts 2019 Arbejdsmarkedsudvalgets arbejdsmarkedspolitik Arbejdsliv til alle Mennesker er unikke, og derfor sætter vi fokus på det enkelte menneske og lægger ikke en fælles skabelon

Læs mere

- den erhvervsfaglige studentereksamen. På uddannelse

- den erhvervsfaglige studentereksamen. På uddannelse - den erhvervsfaglige studentereksamen På uddannelse INTRO INTRO FÅ DET HELE MED HVAD ER EUX BUSINESS? HVAD ER EUX BUSINESS? EUX Business er den erhvervsfaglige studentereksamen, der giver dig dobbelt

Læs mere

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen REJSEKATALOG 2014/2015 Handelsskolen Ud at rejse med HG På HG får du tilbud om at komme ud at rejse til forskellige lande i Europa. Mød elever fra andre lande! Det er fordi: Du udvikler dig meget som person

Læs mere

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM EUX BUSINESS DIN EGEN VEJ SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er en erhvervsuddannelse, hvor du afslutter fagene på gymnasialt niveau. EUX Business

Læs mere

Erhvervsuddannelse EUD / EUX

Erhvervsuddannelse EUD / EUX EUD/EUX Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Erhvervsuddannelse EUD / EUX EUD merkantil på Varde Handelsskole Hvad kan/skal du vælge Erhvervsuddannelser

Læs mere

Bliv MasterMentor i Motivation

Bliv MasterMentor i Motivation Er du klar til at skabe overskud, motivation og målbare resultater? Bliv MasterMentor i Motivation Praksisuddannelsen for dig, der vil gøre en forskel for mennesker! JobEdu s MasterMentor uddannelse i

Læs mere

Det Konservative Folkeparti i Silkeborg

Det Konservative Folkeparti i Silkeborg Det Konservative Folkeparti i Silkeborg Vi holder, hvad vi lover Regions- og kommunalvalg 2017 Indholdsfortegnelse 1. Erhvervslivet... 3 Arbejdspladser... 3 Vi skal styrke iværksætteri... 3 2. Kultur &

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til Sverige Navn: Maiken Lindgaard Hansen Rejsekammerat: Line Linn Jensen Hjem-institution: VIA University College, Viborg Værst-institution/Universitet: School

Læs mere

Hvem vi er. Hvad vi tror på. Vores mennesker

Hvem vi er. Hvad vi tror på. Vores mennesker Prioriteringer for 2014-2019 Hvem vi er Vi er den største politiske familie i Europa og vi er drevet af en centrum-højre-vision Vi er Det Europæiske Folkepartis Gruppe i Europa-Parlamentet. Hvad vi tror

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Erhvervskvinder Kolding

Erhvervskvinder Kolding Erhvervskvinder Kolding August 2010, nr. 6 Velkommen til augustmødet. Tirsdag, den 17. august kl. 18:00 til virksomhedsbesøg hos Nordisk Skoletavlefabrik, Kolding Kl. 18:00 får vi en rundvisning på virksomheden.

Læs mere

Teknologisk Institut. Personalepolitik

Teknologisk Institut. Personalepolitik Teknologisk Institut Personalepolitik Indholdsfortegnelse Indledning 3 Værdisæt det vi er 4 Brand Promise det vi lover vores kunder 5 Viden- og relationsopbygning 6 Læring og samarbejde 7 Rekruttering

Læs mere

Sådan kan du arbejde med PSYKISK ARBEJDSMILJØ. på din arbejdsplads

Sådan kan du arbejde med PSYKISK ARBEJDSMILJØ. på din arbejdsplads Sådan kan du arbejde med PSYKISK ARBEJDSMILJØ på din arbejdsplads www.detdumærker.dk OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ Psykisk arbejdsmiljø handler om, hvordan man har det på sin arbejdsplads. Klik ind på www.detdumærker.dk

Læs mere

Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011

Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011 Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011 07. april - Afrejse Danmark Afrejse Billund, KL1346 kl. 14:25 Ankomst Amsterdam kl. 15:35 Afrejse Amsterdam,

Læs mere

Værdi/leveregel: faglighed

Værdi/leveregel: faglighed Værdi/leveregel: faglighed Være professionel Have fagkundskaber Anvende pædagogiske teorier i praksis Kunne begrunde sine valg Være opdateret på ny viden Være ansvarlig for eget arbejde Kunne adskille

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie?

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvornår har du sidst ydet en særlig stor indsats og været meget tilfreds med det bagefter? Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvad er det vigtigste

Læs mere

KINA. Next Stop: 19. juli 09. august 2010

KINA. Next Stop: 19. juli 09. august 2010 Next Stop: KINA 19. juli 09. august 2010 Kina provokerer, Kina støder, Kina inspirerer & Kina lokker!! Tag med på en rejse, hvor det personlige møde og gensidig kulturel forståelse er omdrejningspunkt.

Læs mere

Udvalgspolitik Kulturudvalget

Udvalgspolitik Kulturudvalget Udvalgspolitik Kulturudvalget Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Udvalgspolitik Kulturudvalget Forord Kulturlivet i Kolding Kommune er enestående. Det byder på kulturelle tilbud af høj kvalitet

Læs mere

SIMU Center EUD og EUX med SIMU

SIMU Center EUD og EUX med SIMU EUD og EUX med SIMU - En praksisnær hverdag EUD og EUX med SIMU - En praksisnær hverdag SIMU Center udvikler undervisningsværktøjer, som simulerer den virkelige verden. Vores produkter giver eleverne en

Læs mere

Motivation Factor Education SPECIAL

Motivation Factor Education SPECIAL JobEdu udbyder i samarbejde med Nordic Coaching Motivation Factor Education SPECIAL den 26. 27 og 28. november 2013 Bliv uddannet i Motivation Factor Education SPECIAL og få viden og metoder, der hjælper

Læs mere

1. Hovedforløb Event og ideudvikling

1. Hovedforløb Event og ideudvikling 1. Hovedforløb Event og ideudvikling Varighed: 10 dage. At modtage en forespørgelse eller en konkret opgave fra en kunde, hvor man skal spotte målgruppen for opgaven, formålet og brandingværdien er blot

Læs mere

Vi introduceres til innovation som begreb og ideen om innovative krydsfelter.

Vi introduceres til innovation som begreb og ideen om innovative krydsfelter. Innovation som arbejdsmetode Underviser: Pia Pinkowsky Dag 1 10.00 Velkomst og præsentationer Mundtlig forventningsafklaring: Hvorfor er vi her? Vi ekspliciterer kursets formål og form for at: motivere

Læs mere

Kvalitet på arbejdspladsen

Kvalitet på arbejdspladsen Kvalitet på arbejdspladsen Kvalitet på arbejdspladsen Indhold Hvad er kvalitet? At bygge fundamentet en spændende proces Slut med snakken i krogene Kvalitet tager tid men hvilken tid? Gryden skal holdes

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 4 dage i Madrid - 2 dage i Kolding

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 4 dage i Madrid - 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid - 2 dage i Kolding Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

Vi vil være bedre. FORSLAG til Frederikshavn Kommunes skolepolitik, #

Vi vil være bedre. FORSLAG til Frederikshavn Kommunes skolepolitik, # Vi vil være bedre FORSLAG til Frederikshavn Kommunes skolepolitik, 2014-2017 #31574-14 Indhold Vi vil være bedre...3 Læring, motivation og trivsel...5 Hoved og hænder...6 Hjertet med...7 Form og fornyelse...8

Læs mere

Du hjælper dit erhvervsliv til vækst. Et uddannelsesforløb i virksomhedsudvikling og vækst for kommunalt ansatte med erhvervskontakt

Du hjælper dit erhvervsliv til vækst. Et uddannelsesforløb i virksomhedsudvikling og vækst for kommunalt ansatte med erhvervskontakt Et uddannelsesforløb i virksomhedsudvikling og vækst for kommunalt ansatte med erhvervskontakt Brand It Brand You Brand Us Leg en idé Du hjælper dit erhvervsliv til vækst Fremtidsfabrikken Sydfyn tilbyder

Læs mere

Klædt på til Network Marketing

Klædt på til Network Marketing Klædt på til Network Marketing Overvejer du at starte i Network Marketing eller er du netop blevet en del af denne spændende branche? Her finder du et par værktøjer til rygsækken - baseret på mine erfaringer

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Fem spændende valgmuligheder til dig

Fem spændende valgmuligheder til dig Valgholdskatalog Fem spændende valgmuligheder til dig Kære elev i 7. klasse I denne folder får du en introduktion til fem spændende undervisningsforløb på NEXT Uddannelse København, som du kan vælge mellem

Læs mere

IBC International Business College Hovedforløb For censorer. Krav til fagprøven Censors opgave 7-trins skalaen

IBC International Business College Hovedforløb For censorer. Krav til fagprøven Censors opgave 7-trins skalaen Krav til fagprøven Censors opgave 7-trins skalaen Krav til fagprøven Generelle krav Fagprøven har til formål at: evaluere elevens opnåede faglige, personlige og generelle kvalifikationer inden for det

Læs mere

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi?

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? VSON: DYBDE, BEVÆGELSE & BREDDE Hummeltofteskolen er et aktivt fællesskab, hvor elever, lærere, pædagoger og forældre bringer viden, kompetencer og relationer i

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Mennesker Succes Udvikling

Mennesker Succes Udvikling Mennesker Succes Udvikling CoastZone er teambuilding og teamudvikling i hele Danmark. Vi styrker relationerne i jeres team og viser jer vejen til nyt potentiale! »Mennesker med succes skaber udvikling«c

Læs mere

Emotionel intelligensanalyse

Emotionel intelligensanalyse Emotionel intelligensanalyse Denne analyse er designet til at hjælpe dig med at få en større indsigt i de evner og færdigheder, du har indenfor Daniel Colemans definitioner af de 5 områder af emotionel

Læs mere

FACILITERING Et værktøj

FACILITERING Et værktøj FACILITERING Et værktøj Af PS4 A/S Velkommen til PS4s værktøj til facilitering Facilitering af møder Ved møder sker det ofte, at den indholdsmæssige diskussion sluger al opmærksomheden fra deltagerne,

Læs mere

OPGAVE 1: Den gode arbejdsdag

OPGAVE 1: Den gode arbejdsdag OPGAVE 1: Den gode arbejdsdag INSTRUKTION Aftal interviews med makker inden for de næste 2 dage. Hvert interview varer 10 min. Hold tiden! I behøver ikke nå helt til bunds. Makkerne interviewer hinanden

Læs mere

handelsskolen - HG et godt afsæt til en karriere inden for handel, kontor, business og detail Fag du kan bruge til noget

handelsskolen - HG et godt afsæt til en karriere inden for handel, kontor, business og detail Fag du kan bruge til noget handelsskolen - HG et godt afsæt til en karriere inden for handel, kontor, business og detail Fag du kan bruge til noget SIDE 2 / handelsskolen.com handelsskolen er vejen til job Er du interesseret i handel,

Læs mere

Turisme og event. Politik for Herning Kommune

Turisme og event. Politik for Herning Kommune Turisme og event Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Turisme- og eventpolitik - vision 7 1 - Erhvervsturisme 9 2 - Events 11 3 - Ferieturisme 13 4 - Attraktionsudvikling

Læs mere

Information til praktikken /uddannelsesansvarlige om Praktik i udlandet med SOPU

Information til praktikken /uddannelsesansvarlige om Praktik i udlandet med SOPU Information til praktikken /uddannelsesansvarlige om Praktik i udlandet med SOPU Som elev på SSH, SSA og PAU, kan man søge om 5 ugers praktik i udlandet. Praktiki udlandet er finansieret af EU-projektet

Læs mere

Velkommen til årtiets dansk-kinesiske netværksmulighed! Midtexpo v. Innovation Lab Finlandsgade 20 DK 8200 Arhus N. www.midtexpo.

Velkommen til årtiets dansk-kinesiske netværksmulighed! Midtexpo v. Innovation Lab Finlandsgade 20 DK 8200 Arhus N. www.midtexpo. Velkommen til årtiets dansk-kinesiske netværksmulighed! Midtexpo v. Innovation Lab Finlandsgade 20 DK 8200 Arhus N. www.midtexpo.dk Kina vil i fremtiden ikke være verdens fabrik - men snarere verdens innovationsmaskine

Læs mere

Bliv opfinder! Et spændende og anderledes tilbud til kommende 6. og 7. klasses elever i Vejen kommune

Bliv opfinder! Et spændende og anderledes tilbud til kommende 6. og 7. klasses elever i Vejen kommune Bliv opfinder! Et spændende og anderledes tilbud til kommende 6. og 7. klasses elever i Vejen kommune Innovation og folkeskolereformen Ved at være med i Edison arbejder man med innovation, som er et af

Læs mere

OPDAGELSESMETODE: INTERVIEW

OPDAGELSESMETODE: INTERVIEW OPDAGELSESMETODE: INTERVIEW Et interview er en samtale mellem to eller flere, hvor interviewerens primære rolle er at lytte. Formålet med interviewet er at få detaljeret viden om interviewpersonerne, deres

Læs mere

Rammeaftalen gælder for 2015-2018. Hver part kan opsige aftalen med 6 måneders varsel til udgangen af et kalenderår.

Rammeaftalen gælder for 2015-2018. Hver part kan opsige aftalen med 6 måneders varsel til udgangen af et kalenderår. 1 1. Aftalens parter Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.dk og IBC Birkemosevej 1 6000 Kolding www.ibc.dk 2. Aftaleperiode og opsigelse Rammeaftalen gælder for

Læs mere

Guide til jobsamtale som dimittend.

Guide til jobsamtale som dimittend. Guide til jobsamtale som dimittend. Tema Ansøger Arbejdsgiver Ankomst X: Ankommer til virksomheden i god tid og melder sin ankomst. Receptionist: Beder X vente i receptionen indtil, at Y og hans kollegaer

Læs mere

Internationale principper. for Aalborg Kommune

Internationale principper. for Aalborg Kommune Internationale principper for Aalborg Kommune 2018-2021 De internationale principper for Aalborg Kommune sætter dagsordenen for, at vi kan blive bedre og opnå mere ved aktivt at inddrage internationale

Læs mere

IBC International Business College

IBC International Business College IBC International Business College e v i l b n a Vi k t, vi e d t l a m o r e m m ø r d Din fremtid er åben Det, du drømmer om i dag, behøver ikke være det samme senere. EUX Business er en erhvervsfaglig

Læs mere

Kommunikationspolitik Assens Kommune

Kommunikationspolitik Assens Kommune Kommunikationspolitik Assens Kommune Indholdsfortegnelse 1.0 Kommunikationspolitik...3 1.1 Sådan omsætter vi kommunikationsprincipperne...4 1.2 Sådan føres Kommunikationspolitikken ud i livet...5 1.3 Kommunikation

Læs mere

Invitation. En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv. Woman 2012. Torsdag d. 30. august 2012

Invitation. En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv. Woman 2012. Torsdag d. 30. august 2012 Invitation Woman 2012 - kun fo r kvinde r Torsdag d. 30. august 2012 En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv Vil du styrke dine evner inden for kommunikation, ledelse og samarbejde? Ønsker du at tilføre

Læs mere

Kommunikationspolitik Assens Kommune

Kommunikationspolitik Assens Kommune Kommunikationspolitik Assens Kommune Indholdsfortegnelse 1.0 Kommunikationspolitik...3 1.1 Sådan omsætter vi kommunikationsprincipperne...4 1.2 Sådan føres Kommunikationspolitikken ud i livet...5 1.3 Kommunikation

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Cape Town, Sydafrika Udvekslingsperiode: Modul 13, 04.02.2013 til 01.03.2013 Navn: Email: Christine Ingemann christine@ingemann.de Tlf. nr. 31 44 13 71 Navn: Email: Anette Lyngholm

Læs mere

Turbo GRUNDUDDANNELSEN

Turbo GRUNDUDDANNELSEN Turbo GRUNDUDDANNELSEN Grunduddannelsen på Skive Handelsskole Hvis du ønsker en spændende fremtid inden for butik, handel eller kontor, så er Grunduddannelsen på Skive Handelsskole det rigtige valg. Handelsskolens

Læs mere

Har du hørt om TripAdvisor?

Har du hørt om TripAdvisor? - Sammen kan vi det hele! Har du hørt om TripAdvisor? Verdens største rejsesite og et socialt medie. En digital platform, hvor der søges pålidelig information af rejsende til rejsende. 455 mio. unikke

Læs mere

Landsplanredegørelse Ministerens velkomst

Landsplanredegørelse Ministerens velkomst Landsplanredegørelse 2012 Ministerens velkomst Velkommen til debat om den kommende landsplanredegørelse. Efter nyvalg til Folketinget er det Miljøministerens opgave at udarbejde en ny landsplanredegørelse.

Læs mere

Praktik i udlandet [PIU]

Praktik i udlandet [PIU] Praktik i udlandet [PIU] U I P Vil du have oplevelser, sprog og udfordringer? Hvis du tager hele eller en del af din praktik i udlandet, får du fra begyndelsen af din kar riere en uvurderlig international

Læs mere

SÆT FOKUS PÅ EFFEKTIVITET

SÆT FOKUS PÅ EFFEKTIVITET SÆT FOKUS PÅ EFFEKTIVITET Arrangementer Efterår 2015 BLIV SYNLIG PÅ INTERNETTET BESØG HOS FØTEX NYBORG PERSONLIG EFFEKTIVITET FACEBOOK BESØG HOS TRIOPLAST Deltagergebyr kun kr. 500 + moms Medlemmer af

Læs mere

INTERNATIONAL POLITIK. for Kolding Kommune 2012

INTERNATIONAL POLITIK. for Kolding Kommune 2012 INTERNATIONAL POLITIK for Kolding Kommune 2012 1. Forord Vi lever i globaliseringens tidsalder. Verden er åben og tilgængelig som aldrig før; folk i alle aldre rejser til og kommunikerer ubesværet med

Læs mere

HG - DETAIL VIRKSOMHEDENS MAPPE UDARBEJDET AF MICHAEL JENSEN & STINE B. HANSEN ELEVENS NAVN: VIRKSOMHEDENS NAVN:

HG - DETAIL VIRKSOMHEDENS MAPPE UDARBEJDET AF MICHAEL JENSEN & STINE B. HANSEN ELEVENS NAVN: VIRKSOMHEDENS NAVN: 2014 HG - DETAIL VIRKSOMHEDENS MAPPE UDARBEJDET AF MICHAEL JENSEN & STINE B. HANSEN ELEVENS NAVN: VIRKSOMHEDENS NAVN: Indholdsfortegnelse Jobansøgning... 2 Evaluering - Jobsøgning... 3 Virksomheden...

Læs mere

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projekt Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projektbeskrivelse maj 2006 Springflod en kulturfestival i Vadehavsregionen Kortfattet beskrivelse af projektet Målet er at skabe en kulturfestival,

Læs mere

Information om. Vi passer godt på dig...

Information om. Vi passer godt på dig... Information om Vi passer godt på dig... De første år... Top Rejser har et mantra, som virksomheden er grundlagt på og som er gentaget mange gange siden: ansvar og god service. Ved generationsskiftet ville

Læs mere

Supervisoruddannelse på DFTI

Supervisoruddannelse på DFTI af Peter Mortensen Aut. cand.psych. og familieterapeut, MPF Direktør og partner, DFTI Supervisoruddannelse på DFTI Supervision er et fagområde, som gennem mere end 100 år har vist sig nyttigt til varetagelse

Læs mere