Logitech. Netværksmusiksystem. Brugervejledning. dansk (emea)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Logitech. Netværksmusiksystem. Brugervejledning. dansk (emea)"

Transkript

1 Logitech Netværksmusiksystem Brugervejledning dansk (emea)

2 Brugervejledning til Squeezebox Duet 1 Contents Om Squeezebox Duet...2 Sådan får du hjælp...2 Kassen indeholder...3 Systemkrav...3 Inden du begynder...4 Valg af netværkskonfiguration...4 Sådan finder du indstillingerne for det trådløse netværk...4 Brug af Squeezebox Controller...5 Brugerfladen til Squeezebox Controller...6 Installation af hardwaren...7 Opladning af batteriet...7 Tilslutning af Squeezebox Receiver...8 Oprettelse af en SqueezeNetwork -konto...9 Afspilning af musik selvom computeren er slukket...9 Installation af SqueezeCenter (valgfrit)...10 Tilslutning af Squeezebox Duet...11 Trådløs netværkskonfiguration...11 Hybridnetværkskonfiguration...13 Broforbundet netværkskonfiguration...15 Displayet på Squeezebox Controller...18 Afspilning af musik...20 Vilkårlig rækkefølge...20 Gennemsyn af biblioteket...20 Afspilningslister...21 Foretrukne...21 Rydning af Nu spiller...22 Redigering af en afspilningsliste som er gemt på computeren...22 Søgning i musikbiblioteket...22 Mærkning af musikfiler...23 Internetradio...23 Musiktjenester...24 Tillæg A: Konfiguration af firewallen...25 Tillæg B: Farvekoder på Squeezebox Receiver...26 Tillæg C: Opdatering af softwaren...28 Tillæg D: Understøttede filformater...29 Tillæg E: Brug af Apple itunes...30 Tillæg F: Problemløsning...32 Tillæg G: Gendannelse af standardindstillingerne...38 Flere oplysninger...39 Elektronisk hjælp...39 Kontakt til supportafdelingen...39 Resurser til udviklere...39 Kontaktoplysninger til Logitech...39 Oplysninger om returnering...39 Logitech hardware - Begrænset garanti...41 Sikkerhedsoplysninger...42

3 2 Logitech Om Squeezebox Duet Tak fordi du har købt netværksmusiksystemet Logitech Squeezebox Duet. Vi håber at du får lige så meget fornøjelse af den som vi havde af at fremstille den. Squeezebox Duet-pakken inkluderer Squeezebox Controller som er en fjernbetjening der kan bruges til styre afspillere i flere rum, så du kan gennemse, vælge og afspille numrene i din musiksamling, vælge mellem tusindvis af internetbaserede radiostationer, bruge musiktjenester som Last.FM og sågar bruge onlinetjenesten MP3tunes. Herudover medfølger Squeezebox Receiver som er en kompakt netværksafspiller der gør det muligt at afspille musikfiler fra computeren eller internettet på stereoanlægget eller et sæt højtalere med egen strømforsyning via hjemmenetværket. Du kan installere flere Squeezebox Receivers eller andre Squeezebox-afspillere i andre værelser, så du kan høre forskellige afspilningslister i hvert rum eller synkronisere dem sådan at den samme musik spilles i alle rum. I denne vejledning kan du læse hvordan Squeezebox Duet installeres, og der er en gennemgang af de grundlæggende funktioner. Da vi konstant opgraderer og forbedrer vores produkter, er det muligt at visse funktioner ikke er beskrevet. Du kan finde yderligere oplysninger om de seneste funktioner samt deltage i brugergrupper og hente detaljeret dokumentation beregnet til udviklere, på vores websted på slimdevices.com. Sådan får du hjælp Hvis der opstår problemer under installationen, er der flere måder at få kvalificeret hjælp på: Du bør først læse afsnittet om problemløsning i denne brugervejledning. Her gennemgås de mest almindelige problemer. Der er også en omfattende liste med almindelige spørgsmål og svar på under Support Problemløsning. Du kan også sende en til vores supportafdeling. Gå til og vælg Support support for at udfylde et online-skema. Du vil modtage svar inden for en arbejdsdag.

4 Brugervejledning til Squeezebox Duet 3 Kassen indeholder Kassen indeholder følgende: Squeezebox Controller Genopladeligt litium-ion-batteri Oplader med adapter Squeezebox Receiver Adapter til Squeezebox Receiver Ledning med guldbelagte RCA-stik Adapterstik til danske stikkontakter Opsummerende vejledning Systemkrav Styresystem Windows Vista /XP/2000 Mac OS X, version 10.3 eller senere Linux-baseret styresystem med Perl eller senere installeret Computer 733-MHz processor eller mere 256 MB ram 80 MB ledig plads på harddisken Netværk Ethernet- og/eller b/g/n-kompatibelt trådløst netværk Internet Du skal bruge en bredbåndsopkobling til internetbaserede radiostationer og musiktjenester som Last.FM og MP3tunes. Der kræves også en internetforbindelse i forbindelse med download af SqueezeCenter -software og opdateringer til fjernbetjeningssoftwaren.

5 4 Logitech Inden du begynder Hvis du allerede har et trådløst eller Ethernet-netværk og en computer der kan bruges som server, tager det ca. 30 minutter at installere og konfigurere Squeezebox Duet. Der er et par ting du skal gøre, for at gøre konfigurationen så enkel som mulig. Valg af netværkskonfiguration Det er nemmere at installere Squeezebox Duet hvis du ved hvordan dit hjemmenetværk er konfigureret, så du kan følge de rigtige installationsanvisninger. Der er tre mulige konfigurationer: En trådløs konfiguration hvilket vil sige at du allerede har et trådløst netværk i boligen, og at du slutter såvel Squeezebox Controller som Squeezebox Receiver til det. En hybridkonfiguration hvilket vil sige at du både har et trådløst og et kabelnetværk i boligen, og at du forbinder Squeezebox Controller trådløst og tilslutter Squeezebox Receiver via et Ethernet-kabel. En broforbundet konfiguration hvilket bruges hvis du kun har et kabelnetværk. I denne konfiguration er Squeezebox Receiver sluttet til netværket via et Ethernet-kabel, og Squeezebox Controller får forbindelse til netværket via Squeezebox Receiver. Sådan finder du indstillingerne for det trådløse netværk Oplysningerne i dette afsnit er kun relevante hvis Squeezebox Duet skal konfigureres til brug sammen med et eksisterende trådløst netværk, enten som en trådløs eller en hybridkonfiguration. Hvis du på forhånd har samlet oplysninger om netværket, vil konfigurationen være lettere. Netværkets navn (SSID): Sikkerhedsnøgle: Hvis netværket er sikret, skal du indtaste sikkerhedsnøglen når du konfigurerer netværksmusiksystemet. Squeezebox Duet understøtter de mest almindelige typer sikkerhedsnøgler som benyttes på trådløse netværk, nemlig WEP (64- og 128-bit), WPA og WPA2. Det er vigtigt at du kender sikkerhedsnøglen inden du starter.

6 Brugervejledning til Squeezebox Duet 5 WEP-nøgler indtastes som hexadecimaler (dvs. tallene 0 til 9 og bogstaverne A til F). 64-bit WEP-nøgler består af præcis 10 tegn, mens 128-bit nøgler består af præcis 26 tegn. WPA- og WPA2-nøgler kan være mellem 8 og 64 tegn lange og bestå af alle bogstaver (både store og små), tal samt gyldige tegnsætningstegn. Normalt registreres typen af sikkerhedsnøgle automatisk på Squeezebox Duet, men hvis der bruges WEP-kryptering, er det ikke muligt at afgøre om der er tale om en 64- eller 128-bit nøgle, så det skal du selv vide inden du starter. Hvis du ikke ved nøjagtig hvordan netværket er konfigureret, kan du kontakte din internetudbyder eller den person eller det firma som installerede den trådløse router. Særlig bemærkning til brugere af Apple Airport-baseenheden. Squeezebox Duet følger standarden og forventer en WEPnøgle i hexadecimalformat. Airport-baseenheden anvender ASCIItegn til WEP-nøglen. Du skal finde den version af WEP-nøglen som er i hexadecimalformat, for at kunne konfigurere Squeezebox Duet. Det gør du ved at udføre følgende trin: Åbn Airport-hjælpeværktøj. På Mac OS X findes Airport-hjælpeværktøj under Programmer -> Hjælpeprogrammer i Finder. I Windows findes det under Start -> Programmer -> Airport-hjælpeværktøj. Vælg basestationen, og klik på Konfigurer. Når konfigurationsvinduet åbnes, skal du klikke på adgangskodeikonet øverst i vinduet (det ikon som forestiller en hængelås). Herefter vises nøglen i HEX-format. Skriv den ned under Sikkerhedsnøgle på forrige side. Bemærk: På Airport-baseenheden består 64-bit WEP-nøgler af præcis 5 tegn, og 128-bit nøgler består af præcis 13 tegn. Brug af Squeezebox Controller Nu er det en god ide at lære Squeezebox Controller bedre at kende. Hvis du ved hvordan den fungerer, vil det være lettere at konfigurere Squeezebox Duet.

7 6 Logitech Brugerfladen til Squeezebox Controller A. Scrollehjulet bruges til at flytte markøren op og ned i lister og menuer. B. Tryk på den midterste knap for at vælge et menupunkt, et nummer, et album, en kunstner eller genre. C. Tryk på afspil for at afspille et nummer, et album, en kunstner eller genre. Det du vælger, erstatter den fil der afspilles på tidspunktet. D. Tryk på tilbage for at gå et menupunkt eller skærmbillede tilbage. F D A B C E E. Tryk på startknappen hvis du vil åbne menuen på øverste niveau. Tryk på startknappen en gang til for at åbne skærmbilledet Nu spiller. Startknappen bruges også til at tænde og slukke for fjernbetjeningen. Du skal holde den nede for at slukke for fjernbetjeningen og trykke en enkelt gang for at tænde for den. G F. Tryk på tilføj for at tilføje et nummer, et album, en kunstner eller genre til den nuværende afspilningsliste. H G. Brug knapperne til at skrue op og ned til at regulere lydstyrken. Der vises en indikator som angiver det nuværende lydniveau. Du kan bruge scrollehjulet til at skrue op og ned så længe indikatoren er vist på displayet. H. spol tilbage, pause og spol frem bruges til at styre afspilningen. Når du holder pause nede, stoppes afspilningen.

8 Brugervejledning til Squeezebox Duet 7 Installation af hardwaren Opladning af batteriet Du skal bruge følgende til oprettelse af en SqueezeNetwork -konto: Squeezebox Controller Oplader med adapter Adapterstik til danske stikkontakter Batteri Du starter installationsprocessen ved at oplade batteriet, så det er klar når du skal konfigurere Squeezebox Controller og Squeezebox Receiver til brug sammen med netværket Find det adapterstik der passer til danske stikkontakter, og slut det til lysnetadapteren til opladeren. Sørg for at det er sat ordentligt fast. Sæt adapteren i en stikkontakt. Sæt batteriet i fjernbetjeningen. Fjern dækslet til batterihuset bag på fjernbetjeningen. Tryk det ned med tommelfingrene, og skub det mod enden af fjernbetjeningen det skulle flytte sig ca. 6 mm. Sæt batteriet i, og sørg for at mærkaten hvor der står This Side Up, vender opad og kan læses. Læg batteriet i batterihuset med den ende som er mærket med tre pile, forrest, og skub det ind under den lille plastikstrimmel. Skub dækslet til batterihuset på plads tapperne på dækslet skal glide ind i hakkene på fjernbetjeningen. Skub dækslet opad til det er låst. Anbring fjernbetjeningen i opladeren. Fjernbetjeningen bliver tændt, og batteripakken oplades. Det kan tage op til fire timer at oplade batteriet helt. Det behøver imidlertid ikke være ladet helt op for at du kan konfigurere fjernbetjeningen.

9 8 Logitech Tilslutning af Squeezebox Receiver Du skal bruge følgende til oprettelse af en SqueezeNetwork -konto: Squeezebox Receiver Lysnetadapteren til Squeezebox Receiver Adapterstik til danske stikkontakter RCA-stereokabler eller dit eget optiske S/PDIF-kabel eller S/PDIFkoaksialkabel Dit eget Ethernet-kabel (til hybrid- og broforbundne konfigurationer) Herefter skal du slutte Squeezebox Receiver til stereoanlægget eller et sæt højtalere med egen strømforsyning, og hvis du bruger et kabelforbundet netværk (enten en hybrid- eller en broforbundet konfiguration), skal du også tilslutte Ethernet-kablet. 1. Slut Squeezebox Receiver til stereoanlægget eller et sæt højtalere med egen strømforsyning vha. de medfølgende RCA-kabler med farvekodede, guldbelagte stik. De passer til stort set alle stereoanlæg og højtalersystemer med egen strømforsyning. Du kan også slutte Squeezebox Receiver til en digital indgang via S/PDIF-stikket hvis du selv har et optisk eller et koaksialkabel. 2. Valgfrit: Slut Ethernet-kablet til Squeezebox Receiver og et netværksstik Sæt det adapterstik der passer til danske stikkontakter, fast på lysnetadapteren til Squeezebox Receiver, og sørg for at det er sat ordentligt fast. Sæt lysnetadapteren i en stikkontakt, og sæt derefter det runde stik i Squeezebox Receiver. Knappen på forsiden af Squeezebox Receiver skal blinke rødt som tegn på at der er strøm på enheden, men at den ikke er programmeret til brug sammen med netværket. Analog RCA-udgang Digital optisk udgang Digital koaksialudgang Ethernet Tænd/sluk

10 Brugervejledning til Squeezebox Duet 9 Oprettelse af en SqueezeNetwork -konto Du skal bruge følgende til oprettelse af en SqueezeNetwork -konto: En computer med en browser En bredbåndsopkobling til internettet En gyldig -konto SqueezeNetwork er en internetbaseret tjeneste som kan bruges til at lytte til flere tusind radiostationer og andre musiktjenester online, fx Last.FM og MP3tunes. Du vil oven i købet kunne bruge Squeezebox selvom computeren er slukket. Hvis du opretter en gratis konto, får du mest muligt ud af din Squeezebox. Bemærk: Der opkræves gebyr for nogle tjenester, men Logitech tilbyder gratis prøveabonnementer, så du kan prøve dem inden du opretter abonnement. Du opretter en konto ved at starte webbrowseren (fx Internet Explorer eller Safari) på computeren og åbne siden Klik på Kom i gang for at starte guiden til oprettelse af en konto. Følg anvisningerne på skærmen. Under oprettelsen vil du have mulighed for at angive personlige oplysninger, så vi automatisk kan tilmelde dig gratis prøveabonnementer hos vores partnere. Det er valgfrit om du udfører dette trin. Hvis du allerede har en SqueezeNetwork-konto, skal du bare logge på. Afspilning af musik selvom computeren er slukket Hvis du abonnerer på MP3tunes og overfører din egen musiksamling til deres musiktjeneste, vil du kunne afspille dine musikfiler selvom computeren er slukket. Det er perfekt for dem som vil kunne afspille deres musikfiler døgnet rundt uden at have computeren tændt dagen lang. Med musiktjenesten MP3tunes vil du desuden kunne afspille dine musikfiler fra enhver computer med forbindelse til internettet (fx computeren på kontoret eller hos en af dine venner) samt fra visse mobiltelefoner og lignende enheder. Bemærk: Musiktjenesten MP3tunes leveres af MP3tunes, Inc. som opkræver et gebyr for tjenesten, og som ikke er tilknyttet Logitech. Du vil selv skulle stå til regnskab for gebyrer som opkræves i forbindelse med brug af deres tjeneste. Du kan læse mere på mp3tunes.com.

11 10 Logitech Installation af SqueezeCenter (valgfrit) SqueezeCenter er den musikserver som kører på din computer, og som bruges til at forbinde Squeezebox-afspillerne og -fjernbetjeningerne til de lokale musikfiler samt at muliggøre brugen af plug-in'er fra tredjepart (programmer som bruges til at udvide funktionerne i Squeezebox). Hvis du regner med udelukkende at bruge Squeezebox Duet til at lytte til internetbaserede radiostationer eller musiktjenester, eller hvis din musiksamling er gemt på onlinetjenesten MP3tunes, kan du springe dette trin over. SqueezeCenter kan downloades fra Når du er logget på SqueezeNetwork, skal du klikke på Download SqueezeCenter og følge disse trin: Vælg den version af SqueezeCenter som passer til styresystemet på computeren, for at starte overførslen, og gem programmet et sted hvor du let kan finde det senere. Når overførslen er gennemført, skal du dobbeltklikke på installationsikonet og følge anvisningerne på skærmen. Første gang SqueezeCenter startes, bliver du bedt om at angive placeringen af dine musikfiler og afspilningslister samt dine SqueezeNetwork-kontooplysninger. SqueezeCenter starter en gennemsøgning af din musiksamling. Den tid det tager, varierer afhængigt af computerens ydeevne og hvor stor musiksamlingen er. Bemærk: SqueezeCenter gennemsøger en mappe, inklusive alle undermapper, for musik. Hvis der er musikfiler i flere mapper eller på flere computere, er du nødt til at oprette genveje til disse mapper og gemme dem det sted du startede SqueezeCenter-gennemsøgningen. Bemærk: Hvis du installerer SqueezeCenter på en Linux-baseret computer, eller hvis du vil installere programmet på en Unixbaseret platform vha. en.tar-fil, kan du finde flere oplysninger på wiki.slimdevices.com.

12 Brugervejledning til Squeezebox Duet 11 Tilslutning af Squeezebox Duet Under dette trin forbindes Squeezebox Controller og Squeezebox Receiver med det lokale netværk, så du kan vælge musikkilden. Der er tre afsnit et for hver af de forskellige netværkskonfigurationer beskrevet i afsnittet Valg af netværkskonfiguration tidligere i denne brugervejledning. Det er kun nødvendigt at følge anvisningerne for den netværkskonfiguration du bruger. Trådløs netværkskonfiguration I denne konfiguration sluttes såvel Squeezebox Controller som Squeezebox Receiver til et trådløst netværk. Konfiguration af Squeezebox Controller 1. Tag Squeezebox Controller op af opladeren. Hvis den ikke er tændt, skal du trykke på startknappen for at tænde for den. 2. Brug scrollehjulet til at markere det ønskede sprog, og tryk på den midterste knap for at vælge det. 3. Herefter vises startsiden. Tryk på den midterste knap for at fortsætte til det næste skærmbillede Vælg det område eller land du bor i. Bemærk: Du overtræder muligvis telekommunikationsloven hvis du vælger et forkert land. Hvis dit land eller område ikke er på listen, skal du vælge det nærmeste område/land. Nu vises der et skærmbillede med de tilgængelige trådløse netværk. Marker dit netværk, og tryk på den midterste knap for at vælge det. Bemærk: Hvis routeren er indstillet til ikke at transmittere navnet på netværket (også kaldet SSID), vises det ikke på listen. Du kan etablere forbindelse til det ved at vælge Andet netværk og indtaste navnet på det manuelt. Bemærk: Hvis du er sikker på at dit netværksnavn transmitteres, men det ikke vises i listen, er du muligvis uden for netværkets rækkevidde. Hvis problemet ikke løses ved at du bevæger dig tættere på routeren, skal du dobbelttjekke at routeren transmitterer netværksnavnet. Hvis netværket er sikret, forsøger Squeezebox Controller at registrere typen af sikkerhedsnøgle. Hvis det ikke kan fastslås hvilken type kryptering der bruges, vil du blive bedt om at vælge den fra en liste. Når krypteringstypen er fastslået, bliver du bedt om at angive sikkerhedsnøglen ved at bruge scrollehjulet til at markere et bogstav eller tal og den midterste knap til at vælge det.

13 12 Logitech 7. Hvis krypteringsnøglen er angivet korrekt, etableres der forbindelse mellem Squeezebox Controller og netværket, og der vises et skærmbillede for den etablerede forbindelse. Hvis du indtastede nøglen forkert, skal du trykke på tilbageknappen og indtaste den igen. Bemærk: Hvis der ikke kan etableres forbindelse til netværket, skal du læse afsnittet Problemløsning i denne brugervejledning. Der er oplysninger om hvordan du kontakter den tekniske supportafdeling, i starten af brugervejledningen. Konfiguration af Squeezebox Receiver Når der er etableret forbindelse mellem Squeezebox Controller og netværket, kan du konfigurere Squeezebox Receiver Vælg din Squeezebox Receiver på listen. Den vises som Squeezebox XXXXXX hvor XXXXXX er de sidste seks tal i afspillerens MAC-adresse, dvs. dens unikke netværksadresse. Bemærk: Du kan tjekke MAC-adressen ved at kigge på mærkaten på undersiden af Squeezebox Receiver. Bemærk: Hvis afspilleren ikke er på listen, skal du kontrollere om knappen på forsiden af Squeezebox Receiver blinker rødt. Hvis ikke, skal du holde knappen på Squeezebox Receiver nede i fem sekunder for at nulstille afspilleren. Squeezebox Receiver skulle vises på listen på fjernbetjeningen få sekunder efter at knappen begynder at blinke rødt. Der oprettes forbindelse mellem Squeezebox Controller og Squeezebox Receiver som derefter programmeres så den kan fungere sammen med netværket. Knappen bør skifte farve, hvilket angiver statussen for forbindelsen. Der er flere oplysninger i Tillæg B: Farvekoder på Squeezebox Receiver. Når knappen på Squeezebox Receiver lyser blåt, vil du blive bedt om at vælge en musikkilde via fjernbetjeningen. Hvis du har installeret SqueezeCenter på computeren, vises computerens navn sammen med SqueezeNetwork. Vælg den musikkilde du vil bruge. Bemærk: Hvis du har installeret SqueezeCenter-softwaren og kontrolleret at den kører, men computerens navn ikke vises på fjernbetjeningen, er det muligt at den blokeres af en firewall. Se Tillæg A: Konfiguration af firewallen i denne brugervejledning. Her er der flere oplysninger om at konfigurere computerens firewall.

14 Brugervejledning til Squeezebox Duet Når der er etableret forbindelse mellem Squeezebox Receiver og musikkilden, lyser knappen hvidt, og du vil kunne afspille musik. Det kan ske at knappen blinker hvidt. Det betyder at softwaren på Squeezebox Receiver opdateres. I så fald skal du vente lidt da det kan tage et par minutter at gennemføre opdateringen. Når opdateringen er gennemført, genstartes Squeezebox Receiver, og knappen skifter farve indtil den er hvid, og afspilleren er klar. Bemærk: Opdateringerne foretages automatisk via SqueezeCenter eller SqueezeNetwork, så du er sikker på at Squeezebox Duet altid har den seneste software. Nu er netværksmusiksystemet konfigureret og klar til brug! Du skal nu læse afsnittet Afspilning af musik i denne brugervejledning, så du kan komme i gang med at bruge Squeezebox Duet. Hybridnetværkskonfiguration I denne konfiguration etableres der forbindelse mellem Squeezebox Controller og et trådløst netværk, og Squeezebox Receiver sluttes til netværket vha. et Ethernet-kabel. Konfiguration af Squeezebox Controller 1. Tag Squeezebox Controller op af opladeren. Hvis den ikke er tændt, skal du trykke på startknappen for at tænde for den. 2. Brug scrollehjulet til at markere det ønskede sprog, og tryk på den midterste knap for at vælge det. 3. Herefter vises startsiden. Tryk på den midterste knap for at fortsætte til det næste skærmbillede Vælg det område eller land du bor i. Bemærk: Du overtræder muligvis telekommunikationsloven hvis du vælger et forkert land. Hvis dit land eller område ikke er på listen, skal du vælge det nærmeste område/land. Herefter vises skærmbilledet for trådløse forbindelser hvor du kan vælge at etablere forbindelse vha. Squeezebox eller at etablere forbindelse vha. et andet trådløst netværk. Da du skal bruge en hybridkonfiguration, skal du vælge Etabler forbindelse vha. et andet trådløst netværk. Nu vises der et skærmbillede med de tilgængelige trådløse netværk. Marker dit netværk, og tryk på den midterste knap for at vælge det.

15 14 Logitech Bemærk: Hvis routeren er indstillet til ikke at transmittere navnet på netværket (også kaldet SSID), vises det ikke på listen. Du kan etablere forbindelse til det ved at vælge Andet netværk og indtaste navnet på det manuelt. Bemærk: Hvis du er sikker på at dit netværksnavn transmitteres, men det ikke vises i listen, er du muligvis uden for netværkets rækkevidde. Hvis problemet ikke løses ved at du bevæger dig tættere på routeren, skal du dobbelttjekke at routeren transmitterer netværksnavnet. Hvis netværket er sikret, forsøger Squeezebox Controller at registrere typen af sikkerhedsnøgle. Hvis det ikke kan fastslås hvilken type kryptering der bruges, vil du blive bedt om at vælge den fra en liste. Når krypteringstypen er fastslået, bliver du bedt om at angive sikkerhedsnøglen ved at bruge scrollehjulet til at markere et bogstav eller tal og den midterste knap til at vælge det. Hvis krypteringsnøglen er angivet korrekt, etableres der forbindelse mellem Squeezebox Controller og netværket, og der vises et skærmbillede for den etablerede forbindelse. Hvis du indtastede nøglen forkert, skal du trykke på tilbageknappen og indtaste den igen. Bemærk: Hvis der ikke kan etableres forbindelse til netværket, skal du læse afsnittet Problemløsning i denne brugervejledning. Der er oplysninger om hvordan du kontakter den tekniske supportafdeling, i starten af brugervejledningen. Konfiguration af Squeezebox Receiver Når der er etableret forbindelse mellem Squeezebox Controller og netværket, kan du konfigurere Squeezebox Receiver. 1. Vælg din Squeezebox Receiver på listen. Den vises som Squeezebox XXXXXX hvor XXXXXX er de sidste seks tal i afspillerens MAC-adresse, dvs. dens unikke netværksadresse. Bemærk: Du kan tjekke MAC-adressen ved at kigge på mærkaten på undersiden af Squeezebox Receiver. Bemærk: Hvis afspilleren ikke er på listen, skal du kontrollere om knappen på forsiden af Squeezebox Receiver blinker rødt. Hvis ikke, skal du holde knappen på Squeezebox Receiver nede i fem sekunder for at nulstille afspilleren. Squeezebox Receiver skulle vises på listen på fjernbetjeningen få sekunder efter at knappen begynder at blinke rødt.

16 Brugervejledning til Squeezebox Duet Herefter skal du vælge mellem Trådløs og Ethernet som forbindelsestype for Squeezebox Receiver. Vælg Ethernet for at bruge en kabelforbindelse til netværket. Der oprettes forbindelse mellem Squeezebox Controller og Squeezebox Receiver som derefter programmeres så den kan fungere sammen med netværket. Knappen bør skifte farve, hvilket angiver statussen for forbindelsen. Der er flere oplysninger i Tillæg B: Farvekoder på Squeezebox Receiver. Når knappen på Squeezebox Receiver lyser blåt, vil du blive bedt om at vælge en musikkilde via fjernbetjeningen. Hvis du har installeret SqueezeCenter på computeren, vises computerens navn sammen med SqueezeNetwork. Vælg den musikkilde du vil bruge. Bemærk: Hvis du har installeret SqueezeCenter-softwaren og kontrolleret at den kører, men computerens navn ikke vises på fjernbetjeningen, er det muligt at den blokeres af en firewall. Se Tillæg A: Konfiguration af firewallen i denne brugervejledning. Her er der flere oplysninger om at konfigurere computerens firewall. Når der er etableret forbindelse mellem Squeezebox Receiver og musikkilden, lyser knappen hvidt, og du vil kunne afspille musik. Det kan ske at knappen blinker hvidt. Det betyder at softwaren på Squeezebox Receiver opdateres. I så fald skal du vente lidt da det kan tage et par minutter at gennemføre opdateringen. Når opdateringen er gennemført, genstartes Squeezebox Receiver, og knappen skifter farve indtil den er hvid, og afspilleren er klar. Bemærk: Opdateringerne foretages automatisk via SqueezeCenter eller SqueezeNetwork, så du er sikker på at Squeezebox Duet altid har den seneste software. Nu er netværksmusiksystemet konfigureret og klar til brug! Du skal nu læse afsnittet Afspilning af musik i denne brugervejledning, så du kan komme i gang med at bruge Squeezebox Duet. Broforbundet netværkskonfiguration Du bør kun bruge denne konfiguration hvis der ikke er et trådløst netværk i boligen. Squeezebox Receiver sluttes til det kabelforbundne Ethernetnetværk, og Squeezebox Controller får forbindelse til netværket via en ad hoc-forbindelse til Squeezebox Receiver. Bemærk: Ad hoc-forbindelser til trådløse netværk har langt mindre rækkevidde end almindelige forbindelser (kaldet infrastrukturtilstand-forbindelser). Hvis det er muligt, er det derfor

17 16 Logitech en god ide at føje en trådløs router eller et adgangspunkt til netværket. Det vil forbedre Squeezebox Duets overordnede funktionalitet markant. Konfiguration af Squeezebox Controller og Squeezebox Receiver 1. Tag Squeezebox Controller op af opladeren. Hvis den ikke er tændt, skal du trykke på startknappen for at tænde for den. 2. Brug scrollehjulet til at markere det ønskede sprog, og tryk på den midterste knap for at vælge det. 3. Herefter vises startsiden. Tryk på den midterste knap for at fortsætte til det næste skærmbillede Vælg det område eller land du bor i. Bemærk: Du overtræder muligvis telekommunikationsloven hvis du vælger et forkert land. Hvis dit land eller område ikke er på listen, skal du vælge det nærmeste område/land. Herefter vises skærmbilledet for trådløse forbindelser hvor du kan vælge at etablere forbindelse vha. Squeezebox eller at etablere forbindelse vha. et andet trådløst netværk. Da du skal bruge en broforbundet konfiguration, skal du vælge Etabler forbindelse vha. Squeezebox. Bemærk: Hvis der ikke er nogen trådløse netværk inden for rækkevidde, vises dette skærmbillede ikke. I de fleste tætbefolkede områder, registreres der flere trådløse netværk på Squeezebox Duet, så selvom der ikke er et trådløst netværk i boligen, skal du stadig vælge Etabler forbindelse vha. Squeezebox for at konfigurere Squeezebox Duet korrekt. Nu vises skærmbilledet Konfiguration af Squeezebox Receiver hvor der er en liste over de tilgængelige Squeezebox Receivers. Vælg din Squeezebox Receiver på listen. Den vises som Squeezebox XXXXXX hvor XXXXXX er de sidste seks tal i afspillerens MAC-adresse, dvs. dens unikke netværksadresse. Bemærk: Du kan tjekke MAC-adressen ved at kigge på mærkaten på undersiden af Squeezebox Receiver.

18 Brugervejledning til Squeezebox Duet Bemærk: Hvis afspilleren ikke er på listen, skal du kontrollere om knappen på forsiden af Squeezebox Receiver blinker rødt. Hvis ikke, skal du holde knappen på Squeezebox Receiver nede i fem sekunder for at nulstille afspilleren. Squeezebox Receiver skulle vises på listen på fjernbetjeningen få sekunder efter at knappen begynder at blinke rødt. Der oprettes forbindelse mellem Squeezebox Controller og Squeezebox Receiver som derefter programmeres så den kan fungere sammen med netværket. Knappen bør skifte farve, hvilket angiver statussen for forbindelsen. Der er flere oplysninger i Tillæg B: Farvekoder på Squeezebox Receiver. Når knappen på Squeezebox Receiver lyser blåt, vil du blive bedt om at vælge en musikkilde via fjernbetjeningen. Hvis du har installeret SqueezeCenter på computeren, vises computerens navn sammen med SqueezeNetwork. Vælg den musikkilde du vil bruge. Bemærk: Hvis du har installeret SqueezeCenter-softwaren og kontrolleret at den kører, men computerens navn ikke vises på fjernbetjeningen, er det muligt at den blokeres af en firewall. Se Tillæg A: Konfiguration af firewallen i denne brugervejledning. Her er der flere oplysninger om at konfigurere computerens firewall. Når der er etableret forbindelse mellem Squeezebox Receiver og musikkilden, lyser knappen hvidt, og du vil kunne afspille musik. Det kan ske at knappen blinker hvidt. Det betyder at softwaren på Squeezebox Receiver opdateres. I så fald skal du vente lidt da det kan tage et par minutter at gennemføre opdateringen. Når opdateringen er gennemført, genstartes Squeezebox Receiver, og knappen skifter farve indtil den er hvid, og afspilleren er klar. Bemærk: Opdateringerne foretages automatisk via SqueezeCenter eller SqueezeNetwork, så du er sikker på at Squeezebox Duet altid har den seneste software. Nu er netværksmusiksystemet konfigureret og klar til brug! Du skal nu læse afsnittet Afspilning af musik i denne brugervejledning, så du kan komme i gang med at bruge Squeezebox Duet.

19 18 Logitech Displayet på Squeezebox Controller Titellinje På titellinjen øverst på displayet vises navnet på den aktuelle menu. Når der vises oplysninger om et album, kan der også være en miniature af albumcoveret. Titellinje Title Bar Tip: Når startskærmbilledet er åbent, vises navnet på den aktuelle afspiller på titellinjen. Hvis du kun har installeret Squeezebox Duet, har Squeezebox Statuslinjef Bar Receiver standardnavnet Squeezebox. Du kan give Squeezebox Receiver et nyt navn ved at vælge Start > Indstillinger > Avanceret > Afspillerens navn. Denne funktion er praktisk når du føjer flere Squeezebox Receivers til hjemmenetværket, så du kan afspille musik i andre værelser. Du kan også ændre afspillerens navn via SqueezeCenter. Det gør du ved at vælge Indstillinger > Afspiller.

20 Brugervejledning til Squeezebox Duet 19 Statuslinje Statuslinjen findes nederst på displayet. Her vises følgende ikoner og elementer: Afspil/pause der vises et afspilningsikon når der afspilles et nummer. Der skiftes til et pauseikon når afspilningen er stoppet midlertidigt. Når afspilningen er stoppet helt, eller der ikke er forbindelse til en afspiller, vises der ikke noget ikon. Gentag der vises et gentagelsesikon når den afspiller der er etableret forbindelse til, er indstillet til at gentage sange eller afspilningslister. Du aktiverer eller ændrer gentagelsesindstillingerne under Start > Indstillinger > Gentag. Bland der vises et blandeikon når den afspiller der er etableret forbindelse til, er indstillet til at afspille sange eller album i vilkårlige rækkefølge. Du aktiverer blandefunktionen under Start > Indstillinger > Bland. Trådløs dette ikon angiver den trådløse forbindelses status. Signalstyrken angives vha. antallet af linjer. Normalt vil dette ikon være hvidt, men det ændrer farve i visse situationer. Et rødt ikon betyder at netværket er uden for rækkevidde, eller at der ikke er etableret forbindelse til det. Et blåt ikon betyder at Squeezebox Controller er forbundet til netværket, men at musikkilden ikke kan findes. Batteri angiver hvor meget strøm der er på batteriet. Når der kun er en linje på ikonet, betyder det at batteriniveauet er lavt. Anbring i så fald fjernbetjeningen i opladeren. Ikonet animeres under opladningen, og der vises et stikikon når batteriet er fuldt opladet.

Logitech. Brugervejledning

Logitech. Brugervejledning Logitech Brugervejledning Brugervejledning til Squeezebox Boom 1 Indhold Tak...3 Sådan får du hjælp...3 Kassen indeholder...4 Systemkrav...4 Oversigt over Boom-systemet...5 Fjernbetjening...5 Frontpanel...6

Læs mere

Bliv bekendt med Logitech Squeezebox Touch Trådløs musikafspiller. Funktionsoversigt

Bliv bekendt med Logitech Squeezebox Touch Trådløs musikafspiller. Funktionsoversigt Bliv bekendt med Logitech Squeezebox Touch Trådløs musikafspiller Funktionsoversigt Indholdsfortegnelse Funktionsoversigt til Squeezebox Touch Tak.................................................................

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 3 Introduktion 5 Hvad du har brug for 8 Indstille ipod til at afspille musik

Indholdsfortegnelse. 3 Introduktion 5 Hvad du har brug for 8 Indstille ipod til at afspille musik ipod Brugerhåndbog Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 5 Hvad du har brug for 8 Indstille ipod til at afspille musik 13 Bruge ipod 13 Betjene ipod 20 Tilslutte og afmontere ipod 25 Organisere og overføre

Læs mere

Din brugermanual NOKIA C110 http://da.yourpdfguides.com/dref/824156

Din brugermanual NOKIA C110 http://da.yourpdfguides.com/dref/824156 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

ipod Oversigt over funktioner

ipod Oversigt over funktioner ipod Oversigt over funktioner 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 4 ipod i grundtræk 5 Kast et blik på ipod 5 Bruge betjeningspanelet til ipod 7 Slå betjeningspanelet på ipod fra 8 Bruge menuerne på ipod 9

Læs mere

SmartSolutions Brugervejledning

SmartSolutions Brugervejledning SmartSolutions Brugervejledning 2009 www.lexmark.com Indhold Om SmartSolutions...4 Hvad er SmartSolutions?...4 Anbefalede systemkrav...5 Om Løsningscenter...7 Om Løsningscenter...7 Brug af løsningsbiblioteket...7

Læs mere

HP Photosmart C6100 All-in-One series. Grundlæggende vejledning

HP Photosmart C6100 All-in-One series. Grundlæggende vejledning HP Photosmart C6100 All-in-One series Grundlæggende vejledning HP Photosmart C6100 All-in-One series Grundlæggende vejledning 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Adobe og Acrobat-logoet er registrerede

Læs mere

Yderligere programmer. Nokia N73-1

Yderligere programmer. Nokia N73-1 Yderligere programmer Nokia N73-1 OM TILFØJELSESPROGRAMMER TIL NOKIA N73 I enhedens hukommelse og på den cd-rom, der følger med enheden, finder du yderligere programmer fra Nokia og tredjepartsudviklere.

Læs mere

ROBERTS. DAB/FM og WiFi Internet Radio med musikafspiller og Spotify Connect. Læs venligst denne manual før brug

ROBERTS. DAB/FM og WiFi Internet Radio med musikafspiller og Spotify Connect. Læs venligst denne manual før brug ROBERTS DAB/FM og WiFi Internet Radio med musikafspiller og Spotify Connect og fjernbetjening med ConnectR app til iphone og Android Læs venligst denne manual før brug Indholdsfortegnelse Introduktion...

Læs mere

Stora. Brugervejledning. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Marts 2011 202-10797-02 v1.0

Stora. Brugervejledning. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Marts 2011 202-10797-02 v1.0 Stora Brugervejledning 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA Marts 2011 202-10797-02 v1.0 2010-2011 NETGEAR, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Ingen dele af denne publikation må reproduceres,

Læs mere

Trådløs på nettet, nemt og

Trådløs på nettet, nemt og HER ER ALLE DE TIPS DU HAR BRUG FOR: Trådløs på nettet, nemt og 0 DK9 C_TRAADLOES.indd 0 KOMPUTER FOR ALLE /006 9/06/06 ::5 Gå på opdagelse på nettet med den bærbare overalt i huset, på terrassen eller

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

DAN-2 KNAPPER OG KONTROLLER

DAN-2 KNAPPER OG KONTROLLER DENVER IR-100 SIKKERHEDSANVISNINGER - Læs omhyggeligt alle anvisninger, inden du tager din nye radio i brug. Gem vejledningen, så du om nødvendigt kan slå op i den senere. - Tjek at spændingsangivelsen

Læs mere

Sonos. Opsætningsvejledning

Sonos. Opsætningsvejledning Sonos Opsætningsvejledning DETTE DOKUMENT INDEHOLDER OPLYSNINGER, DER KAN ÆNDRES UDEN VARSEL. Ingen dele af denne udgivelse må kopieres eller overføres i nogen form eller på nogen måde, elektronisk eller

Læs mere

Acer MG 3001-P Brugervejledning. Acer MediaGateWay MG3001-p Brugervejledning

Acer MG 3001-P Brugervejledning. Acer MediaGateWay MG3001-p Brugervejledning Acer MG 3001-P Brugervejledning Acer MediaGateWay MG3001-p Brugervejledning Copyright 2005 Acer Incorporated Alle rettigheder forbeholdes. Acer MG3001-p Brugervejledning Først udgivet: May 2005 Ansvarsfraskrivelse

Læs mere

ipod touch Brugerhåndbog

ipod touch Brugerhåndbog ipod touch Brugerhåndbog Indholdsfortegnelse 5 Kapitel 1: Introduktion 5 Hvad du behøver 5 Registrere ipod touch 6 Synkronisere med itunes 10 Konti til Mail, Kontakter og Kalender 12 Installere konfigurationsbeskrivelser

Læs mere

Nokia C110/C111 Kort til trådløst LAN Brugervejledning

Nokia C110/C111 Kort til trådløst LAN Brugervejledning Nokia C110/C111 Kort til trådløst LAN Brugervejledning Sikkerhedsforanstaltninger Læs disse enkle retningslinjer. Overtrædelse af reglerne kan være farligt eller ulovligt. Yderligere oplysninger finder

Læs mere

Dansk (Danish) - Indhold

Dansk (Danish) - Indhold Dansk (Danish) - Indhold Indledning Betjeningsprincipper Fjernbetjening Gør musikken tilgængelig Omslagsbillede Gør fotos tilgængelige Gør hjemmesider tilgængelige Daglig brug af BeoPlayer Opret og rediger

Læs mere

Audio system til personlig lyd

Audio system til personlig lyd Audio system til personlig lyd Betjeningsvejledning Introduktion Afspilning af en CD Brug af radioen Afspilning af en fil på en USB-enhed Afspilning af musik med lydkomponenter (medfølger ikke) Afspilning

Læs mere

Din HTC Wildfire. Brugervejledning

Din HTC Wildfire. Brugervejledning Din HTC Wildfire Brugervejledning Din HTC Wildfire Brugervejledning Før du gør noget andet, skal du læse dette Oplad batteriet Batteriet i telefonen er endnu ikke opladet. Mens telefonen oplader, er det

Læs mere

Tillykke, du og MacBook Pro er som skabt til hinanden

Tillykke, du og MacBook Pro er som skabt til hinanden Tillykke, du og MacBook Pro er som skabt til hinanden Velkommen til MacBook Pro. www.apple.com/dk/macbookpro Indbygget FaceTime HD-kamera Foretag videoopkald til den nyeste ipad, iphone, ipod touch elller

Læs mere

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen Lær din mac at kende Poul Erik Larsen Indholdsfortegnelse 03 Mac en udvendigt 04 Skrivebordet 05 Æble-menuen 06 Finder-menuen 07 Arkiv-menuen 08 Dock 10 Hvilket styresystem? 11Systemindstillinger 11 Generelt

Læs mere

OWNER S MANUAL. NetWorks+ Radio med DAB, FM og WiFi

OWNER S MANUAL. NetWorks+ Radio med DAB, FM og WiFi OWNER S MANUAL NetWorks+ Radio med DAB, FM og WiFi NetWorks+ Radio med DAB, FM og WiFi Indhold: Introduktion, Opsætning, WiFi-modtagelse...3 Knapper på toppen, Fjernbetjeningens funktioner...5 Knapper

Læs mere

Brugervejledning til din HTC HD mini

Brugervejledning til din HTC HD mini Brugervejledning til din HTC HD mini Læs venligst dette først, inden du starter Oplad batteriet Telefonens batteri er ikke opladt. Det er vigtigt, at du ikke fjerner batteripakken mens telefonen oplades.

Læs mere

Manual til Køreklar e-læring

Manual til Køreklar e-læring Version 3.8 Februar 2015 Manual til Køreklar e-læring Nyt Juridisk Forlag A/S Gothersgade 137 1123 København K 39 13 55 00 koreklar@koreklar.dk 2 Indhold 1. Første gang du logger dig på Køreklar e-læring...

Læs mere

Brugere af USB-kabel: Forbind ikke USB-kablet før trin A2. 4 x 6" (10 x 15 cm) fotopapir. Klistermærke til kontrolpanelet (kan være påsat i forvejen)

Brugere af USB-kabel: Forbind ikke USB-kablet før trin A2. 4 x 6 (10 x 15 cm) fotopapir. Klistermærke til kontrolpanelet (kan være påsat i forvejen) Start her 1 Vigtige oplysninger om opsætning Brugere af trådløst eller kablet netværk: du skal følge instruktionerne i denne vejledning til opsætning for at tilføje HP All-in-One til dit netværk. Brugere

Læs mere

ipad Brugerhåndbog Til ios 7 (oktober 2013)

ipad Brugerhåndbog Til ios 7 (oktober 2013) ipad Brugerhåndbog Til ios 7 (oktober 2013) Indholdsfortegnelse 7 Kapitel 1: ipad i grundtræk 7 Oversigt over ipad 9 Tilbehør 9 Multi-Touch-skærm 10 Knappen Vågeblus til/fra 10 Knappen Hjem 11 Lydstyrkeknapperne

Læs mere

inet6+ Tillykke med din nye inet6+, vi håber den vil give dig mange års musikoplevelser.

inet6+ Tillykke med din nye inet6+, vi håber den vil give dig mange års musikoplevelser. Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon Audio er en naturlig forlængelse af denne filosofi. Vi har 20 års erfaring i at lave og specificere høj kvalitetsprodukter

Læs mere

Din HTC One Brugervejledning

Din HTC One Brugervejledning Din HTC One Brugervejledning 2 Indhold Indhold Udpakning HTC One 7 SIM-kort 8 Oplade batteriet 10 Tænde/slukke 10 Vil du have lidt hurtig vejledning i brugen af telefonen? 11 Konfigurere din telefon Konfiguration

Læs mere

Installationsvejledning til N300 trådløs router WNR2000v3

Installationsvejledning til N300 trådløs router WNR2000v3 Installationsvejledning til N300 trådløs router WNR2000v3 NETGEAR, Inc. 350 E. Plumeria Drive San Jose, CA 95134, USA August 2010 208-10665-01 v1.0 2010 NETGEAR, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Varemærker

Læs mere