Du har nu en genvej på dit skrivebord hen til den mappe hvor dine filer med bøgerne kommer til at ligge, den virkelige sti = c:\bøger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Du har nu en genvej på dit skrivebord hen til den mappe hvor dine filer med bøgerne kommer til at ligge, den virkelige sti = c:\bøger."

Transkript

1 Download af bøger i MP3 format Side 1 af 6 Forudsætninger for at kunne benytte denne mulighed er: En computer med rimelig diskplads (hvert bog fylder små 200 MB). En god Internetforbindelse, for ikke at det skal tage for lang tid. Du skal have et program der kan pakke ZIP-filer ud som Winzip, Winace el.l. Du skal have et brænderprogram som Nero eller ImgBurn, hvis filerne skal gemmes på CD. Og selvfølgelig en tilsvarende CD-brænder i din computer. Denne instruktion er i to dele: 1) opsætning første gang, 2) løbende drift. 1) Opsætning: Først skal du have lavet en mappe på din disk, hvor du vil gemme de nedhentede filer: Du går ind i Denne Computer. Her dobbeltklikker du så på C:-drevet. Vinduet skifter nu til at vise indholdet på dit C:-drev. Du højreklikker nu et sted på det hvide felt, vælget Ny / New. Og derefter Mappe / Folder. Og skriver i feltet (hvor det står ny mappe / folder) teksten Bøger. Og klikker musen af i det hvide felt. Nu stiller du musen på den nye mappe/folder. Højreklikker på den og vælger Kopi / Copy. Luk vinduet der viser din nye mappe. Højreklik på dit skrivebord (hvor du vil have den nye ikon). Vælg Indsæt genvej / Paste shortcut Du har nu en genvej på dit skrivebord hen til den mappe hvor dine filer med bøgerne kommer til at ligge, den virkelige sti = c:\bøger. 2) Drift: Selve bøgerne (MP3 filerne) skal hentes på en server via Internettet (obs. filerne er typisk 200 MB, så kan du selv regne ud hvilken tid det tager med din forbindelses hastighed), på adressen Siden du får ser ud som følger: (nr.1) viser adressen til siden. (nr.2) peger på de (Bøger) MP3 filer der kan hentes i øjeblikket (det er vigtigt at du vælger MP3 og ikke AAC formatet). (nr.3) her vælger du sproget, du vælger Dansk.

2 Download af bøger i MP3 format Side 2 af 6 En ting du lige skal være klar over er at, de(n) filer du henter ned, ikke er i MP3 format, men er en ZIP-fil (komprimeret fil) som efterfølgende skal pakkes ud, hver indeholder en stribe MP3-filer, en for hver kapittel i bogen, plus et jpg-billede af pågældende bog. Du skal hente hver bog ned for sig. Processen: Klik på MP3 ved den bog du vil hente ned fra nettet. Først kommer der et vindue med nogle valgmuligheder, her klikker du på Gem. Så kommer der et Fil-dialog-vindue, du skal vælge hvor du vil gemme filen. Du kan vælge at gå et niveau tilbage ved at klikke på den gule mappe i hovedet, indtil der står C:\ i toppen (hvor der nu står My Documents), og så vil du kunne se din nye mappe ved navn Bøger, den dobbeltklikker du nu på, så nu står der C:\Bøger i toppen. Tryk på knappen Gem, og den egentlige nedhentning af filen begynder. Når computeren siger Bip og download-vinduet forsvinder er filen lagt ind i din Blade - mappe. Skal du nu hente den næste bog, starter du oppe ved Processen: igen. Når du har hentet de ønskede bøger ned, skal du have pakket filerne ud af ZIP-filen, så du dels kan spille dem, og evt. brænde dem på CD. Du lukker din Internetforbindelse ned, ude på Skrivebordet dobbeltklikker du på den nye Genvej til Bøger, og et vindue popper op idet det viser dine filer, bla, de filer (bøger) du lige har hentet. (Bemærk ikonet lige før filnavnet kan godt varierer, afhængig af hvilket program der anvendes til udpakningen, da Windows laver en associering mellem program og filtypen) Udpakningen: Nu dobbeltklikker du på en af filerne. Og dit udpakkerprogram starter op, så viser det informationer om hvilken fil du klikkede på, og hvad filen indeholder (en stribe MP3-filer og en JPG-fil), samt hvor den vil ligge de udpakkede filer.

3 Download af bøger i MP3 format Side 3 af 6 Det er vigtigt at du checker dette sidste, idet filerne skal havne i C:\Bøger (plus evt. en mappe for hver bog). Klik på Udpak / Extract Filerne bliver pakket ud, og du lukker programmet. Bemærk at filnavnene består af bogens forkortelse + lande kode (D for Danmark). Skal du nu udpakke næste bog, starter du oppe ved Udpakningen igen. Når alle bøger er pakket ud, skal vi lige have ryddet op. Som du ser er der nu de oprindelige filer som du hentede ned fra nettet, og desuden de filer som du pakkede ud (måske valgte du at gemme hver i en separat mappe, så ser du dem). Du sletter de ZIP-filer du hentede ned fra nettet. De filer du skal lytte til (MP3) ligger i de nye mapper en fil pr. kapitel i bogen, du behøver bare gå ind i mappen, dobbeltklikke på en fil og straks kommer dit afspilleprogram og spiller filen for dig. Brænding: Ønsker du at brænde en kopi af disse bøger, så du kan spille dem i en radio eller DVDafspiller (obs! ikke alle DVD-afspillere kan håndterer MP3), så skal du have et brænderprogram. Vi vil her vise hvordan man gør i Nero burning ROM, men de fleste brænderprogrammer ligner jo hinanden, så det er nemt at konverterer denne instruks til et tilsvarende program. Når du starter programmet får du først en valgbillede. Først vælger du at det skal være en CD for oven (nr.1), så vælger du at det skal være en Data -cd i den øverste vandrette linie (nr.2), og til sidst vælger du Lav en data-disk i den lodrette menu (nr.3). Nu går programmet videre, idet du får et nyt billede: Vinduet til venstre er tomt indtil du vælger hvilke filer der skal med, for neden er der et målebånd med en rød streg ved 700MB (som er maximum på en CD), den står også på nul. Nu kliker du på Tilføj knappen øverst til højre, og der lukkes et fil-dialog vindue (som beskrevet under Processen: ) op for valg af filer:

4 Download af bøger i MP3 format Side 4 af 6 Du kan vælge at gå et niveau tilbage ved at klikke på den gule mappe i hovedet, indtil der står C:\ i toppen (hvor der nu står Album), og så vil du kunne se din nye mappe ved navn Bøger, den dobbeltklikker du nu på, så nu står der C:\Bøger i toppen. Herefter markerer du de mapper/bøger som du vil have med på din CD, og klikker på Tilføj. Hvad du ikke kan se lige her og nu er, at dine mapper er kopieret over i Nero s vindue. Du kliker nu på Afsluttet og fildialog vinduet lukkes. Du kommer nu tilbage til Nero s vindue, og kan se de mapper du lige har Tilføjet : Indikatoren for neden viser at du har reserveret ca. 100 MB ud af de 800MB. Så nu er der kun lige selve brændingen tilbage, den aktiveres via det vindue du får når du trykker på Næste.

5 Download af bøger i MP3 format Side 5 af 6 I felt (nr.1) vælger du det af dine drev der er en CD-brænder. I felt (nr.2) kan du give din Cd et navn, skriv f.eks. lv_d (som er forkortelsen for bogen Bevar jer selv i Guds kærlighed). I felt (nr.3) foreslår programmet at du brænder med den højeste mulige hastighed, jeg foreslår at de vælger den andenhøjeste (af sikkerheds-hensyn). Felt (nr.4) siger næsten sig selv. Felt (nr.5) skal du lade stå åben, ellers kan du sandsynligvis ikke læse din CD andet end på din computer. Vælger du at markere felt (nr.6) går programmet ind og læser den nybrændte CD igennem og sammenligner med originaldata, eller sagt på en anden måde det tager dobbelt tid. Der er nu kun tilbage at klikke på knappen Brænd, og så går det enten godt eller ikke godt, er det sidste tilfældet er det fordi dine ressourcer (på PC en) er i underkanten, prøv at brænde med en endnu lavere hastighed. Bemærk1! Vi har i denne instruktion valgt at brænde din CD med filerne liggende i mapper (en mappe pr. bog), det går fint i din DVD-fremviser, idet du bladre frem mellem mapperne og filerne med fjernbetjeningen og afspiller lige den artikel du ønsker. Dette går også godt i de autoradioer der er beregnet til MP3. MEN nogle af de hus-radioer der kan spille MP3 via CDafspilleren, har ikke denne bladrefunktion, så de vil ikke kunne finde de enkelte filer (artikler). Er dette tilfældet må du ved udvælgelsen i fil-dialog vinduet gå ind i blad-mapperne, og vælge alle filerne herinde (for alle tre mapper, en afgangen), så når du kommer tilbage til Diskindhold, så er der ingen mapper, men samtlige filer fra de tre mapper i stedet. Og så trykker du Brænd.

6 Download af bøger i MP3 format Side 6 af 6 Bemærk2! En lidt ældre radio med CD-afspiller kan IKKE afspille filer i MP3 format. Har du sådan en skal du bruge et program til at konverterer filerne til Wav-filer (lydfiler), men de fylder så bare ca. 10 gange så meget. Bemærk3! Har du ikke nogle muligheder for at spille din CD med MP3 filer på, kan du overveje at købe en MP3-afspiller (du ved dem alle de unge render rundt med med hørepropper), eller du kan skifte din mobiltelefon ud, med en med lidt mere hukommelse og afspilning af MP3. (der findes jo også IPOD, men det er dyrt legetøj).

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Calc fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i regneark. De øvrige

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Writer fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i tekstbehandling.

Læs mere

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1 TAL SEORD TEX Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S ScanDis A/S Kursus Del 1 i ViTre pakken - 2013 Side

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Vejledning til at ligge billeder ind på Jerslev gruppes hjemmeside.

Vejledning til at ligge billeder ind på Jerslev gruppes hjemmeside. Vejledning til at ligge billeder ind på Jerslev gruppes hjemmeside. Først skal du åbne Windows Internet Explorer da dette program kan køre gruppen hjemmeside 100 %, du skal kigge ind på www.spejdernet.dk/jerslev

Læs mere

Excel-1: kom godt i gang!!

Excel-1: kom godt i gang!! Excel-1: kom godt i gang!! Microsoft Excel er et såkaldt regneark, som selvfølgelig bliver brugt mest til noget med tal men man kan også arbejde med tekst i programmet. Excel minder på mange områder om

Læs mere

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S ViTal ViseOrd ViTex Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne i ViTre pakken. ScanDis A/S Kom nemt i

Læs mere

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med TRE fra ScanDis A/S TAL SEORD TEX Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne ViTal, ViseOrd og ViTex fra ScanDis A/S Kom nemt i gang

Læs mere

How to do it in rows and columns 12

How to do it in rows and columns 12 UDSKRIFT Når du har lavet et regneark, kan du selvfølgelig nøjes med at have det liggende på din PC eller på en USB-nøgle eller lignende, men ofte skal du præsentere regnearket for andre, som ikke lige

Læs mere

Lav videoklip fra DVD-film med Shrink

Lav videoklip fra DVD-film med Shrink Lav video-klip fra DVD-film med Shrink Side 1 Lav videoklip fra DVD-film med Shrink Vejledningen er en udvidet udgave af Thomas Schultz s Shrink-manual. Programmet Dvd Shrink er en såkaldt DVD-ripper,

Læs mere

PETER JENSEN. itunes. itunes VERSION 10 VERSION 10

PETER JENSEN. itunes. itunes VERSION 10 VERSION 10 itunes VERSION 10 PETER JENSEN itunes VERSION 10 Alt om Apples populære program Til pc, Mac, ipod, ipad og iphone Musik, videoer, bøger og meget mere PETER JENSEN itunes VERSION 10 itunes version 10 1.

Læs mere

Brug din ipad. Hjælp til: - At læse - At skrive - E-mails - Oversætte - Apps ASV HORSENS

Brug din ipad. Hjælp til: - At læse - At skrive - E-mails - Oversætte - Apps ASV HORSENS Hjælp til: - At læse - At skrive - E-mails - Oversætte - Apps ASV HORSENS Indholdsfortegnelse Oplæsning af tekst... 3 VoiceOver... 6 Opgave til oplæsning... 6 IntoWords til ipad... 78 Oplæsning... 10 Skriv

Læs mere

At gemme en opgave eller graf på TI-89 / Voyage 200 til senere brug eller til dokumentation på Pc.

At gemme en opgave eller graf på TI-89 / Voyage 200 til senere brug eller til dokumentation på Pc. At gemme en opgave eller graf på TI-89 / Voyage 200 til senere brug eller til dokumentation på Pc. af Behrndt Andersen Heri gennemgås hvordan, man på Voyage 200og TI-89 kan gemme en opgave og dens grafer

Læs mere

BRUG AF LISTEFUNKTIONER I EXCEL

BRUG AF LISTEFUNKTIONER I EXCEL BRUG AF LISTEFUNKTIONER I EXCEL Lister kan i Excel anvendes til forskellige formål. Her skal vi se på et af disse, nemlig anvendelsen af lister til "databaselignende" funktioner. For at kunne anvende de

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE RÅD ANGÅENDE BRUGEN AF GPS'ER.

GRUNDLÆGGENDE RÅD ANGÅENDE BRUGEN AF GPS'ER. Søgespor Hvordan? (udgave 1.0) side 1 af 20 SØGESPOR HVORDAN? Af Glenn Abramsson Som de fleste ved, så består en stor del af det arkæologiske arbejde i at indsamle data, også data om hvordan data er blevet

Læs mere

Vejledning til ereolens app til Android enheder

Vejledning til ereolens app til Android enheder Vejledning til ereolens app til Android enheder 26-01-2015 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App til smartphones og tablets?... 3 2. Opdatering af styresystem på din Android enhed... 4 3. Hvordan

Læs mere

K I M K R A R U P A N D E R S E N

K I M K R A R U P A N D E R S E N K I M K R A R U P A N D E R S E N PUBLISHER 2010 LÆR DET SELV PUBLISHER 2010 LÆR DET SELV Bliv fortrolig med den helt nye brugerflade Lær at bruge programmet og dets værktøjer Skab flotte publikationer

Læs mere

Amara. Lav selv flash-film til SkoleIntra. Version: August 2012

Amara. Lav selv flash-film til SkoleIntra. Version: August 2012 Amara Lav selv flash-film til SkoleIntra Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvem er Amara?...4 Hvor får jeg programmet fra?...4 Installer programmet...5 Første skridt...8 Layout...9 Type...11 Texts...12

Læs mere

PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken

PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken Download først de relevante installere til både Maple 18 og til Gym-pakken, og placer dem et sted på din PC, hvor du kan finde dem igen. Hvis du højre-klikker

Læs mere

Fronter for elever - Første undervisning

Fronter for elever - Første undervisning Fronter for elever - Første undervisning Fronter for elever - Første undervisning 1 Kom godt i gang 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 1.11 0) Nulstille unilogin i UMS - (Elev) 4 1) Logge på Fronter

Læs mere

ipod Oversigt over funktioner

ipod Oversigt over funktioner ipod Oversigt over funktioner 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 4 ipod i grundtræk 5 Kast et blik på ipod 5 Bruge betjeningspanelet til ipod 7 Slå betjeningspanelet på ipod fra 8 Bruge menuerne på ipod 9

Læs mere

sådan gør du... [opret dit CV]

sådan gør du... [opret dit CV] [jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV] og jobønsker Opret CV og Jobønsker på jobnet Når du skal oprette et CV på Jobnet.dk, skal du være oprettet som bruger på Jobnet med Min side. 1. Er du allerede

Læs mere

Webredaktør. Vejledning

Webredaktør. Vejledning Webredaktør Vejledning Version 4.0 opdateret september 2012 2 Velkommen som webredaktør... 3 Jeg vil gerne... 4 Redigere... 4 Gemme det jeg har lavet... 4 Ændre afdelingens navn og logo... 5 Ændre hjemmesidens

Læs mere

KOM I GANG MIT FØRSTE PROJEKT AUTOMATIONSPROJEKT. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S

KOM I GANG MIT FØRSTE PROJEKT AUTOMATIONSPROJEKT. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S KOM I GANG MIT FØRSTE PROJEKT AUTOMATIONSPROJEKT Udviklet af PC SCHEMATIC A/S side 2 FORORD Denne bog, viser dig, hvordan du enkelt opretter et simpelt projekt med PC SCHEMATIC Automation. Der er flere

Læs mere

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP 7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP Gør klar til indstilling Når du skal i gang med at konfigurere den computer, der skal væres trådløs, er det en god idé at bevare kabelforbindelsen

Læs mere

Hvordan laver man en automatisk Indholdsfortegnelse i Word?

Hvordan laver man en automatisk Indholdsfortegnelse i Word? Automatisk Litteraturliste i Word side 1 Hvordan laver man en automatisk Indholdsfortegnelse i Word? Af Mikkel A. Auning-Hansen Jeg har oplevet at stort set ingen af mine medstuderende ved hvordan man

Læs mere

Kom godt i gang med X-Point. Brugerguide

Kom godt i gang med X-Point. Brugerguide Kom godt i gang med X-Point Brugerguide Indhold 1. Kom godt i gang med X-Point... 3 1.1 Indledning... 3 2. Start af X-Point... 4 2.1 Installation og start kort... 4 2.2 Trin 1; Præsentation af opgaven...

Læs mere

Arbejd med lyd i Audacity

Arbejd med lyd i Audacity Arbejd med lyd i Audacity Mange undervisningsprogrammer gør det muligt at tilføje lyd til din produktion. Brugeren kan enten optage hendes eller hans egen stemme og/eller tilføje forskellige lydeffekter

Læs mere

Kom godt igang med OpenMeetings

Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Log på / Registrer dig... 3 1.1 Find Forsvarets Elektroniske Skole på internettet... 3 1.2 Login skærmen...

Læs mere

Bliv effektiv med TODOIST

Bliv effektiv med TODOIST Strukturkonsulenten anbefaler: Bliv effektiv med TODOIST og få tingene ud af hovedet! Mie Münster-Swendsen 0Strukturkonsulent Bliv effektiv med TODOIST Strukturkonsulenten 2015 1. udgave 2015 ISBN: 978-87-998188-0-8

Læs mere