Samlet for alle udvalg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Samlet for alle udvalg"

Transkript

1 Tekniske rettelser BUDGET Forslagsnummer Tekst der beskriver forslaget Pol/ Adm Økonomi- og Planudvalget Forskydning af driftsudgifter til fagsystemet DHUV P Bortfald af indtægt på GIS kort A Tjenestemandspensioner A Risikostyring reduktion af indtægter A Samlet for ØPU Teknik- og Miljøudvalget Tilpasning af Movia A Samlet for TMU Børne- og Ungeudvalget Helhedsskole P Sikrede institutioner A Tandpleje A Samlet for BUU Kultur- og Fritidsudvalget Greve Museum statstilskud A Partnerskabsaftale med Greve Strand Badminton P Godset, afledt drift P Samlet for KFU Social- og Sundhedsudvalget Mængdereguleringsmodel A Fire særlige pladser på Langagergård - NY A Samlet for SSU I kr priser + = merindtægt/mindreudgift, - = merudgift/mindreindtægt Samlet for alle udvalg

2 sforslag til Forskydning af driftsudgifter til fagsystemet DHUV Økonomi- og Planudvalget Budgetområde: 1.01 Administration Job & Socialservice Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Fagsystemet DHUV i Job & Socialservice ( Administration) I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Byrådet godkendte på sit møde den 31. januar 2012, at Greve Kommune deltager i et fælleskommunalt udbudsnetværk med henblik på udvikling af fagsystemet DHUV (Digitalisering af handicap- og udsatte voksneområdet). Udgifter til udvikling af DHUV og de løbende driftsudgifter til systemet er afsat på område 1.01 Administration i forbindelse med det vedtagne for I det oprindelige forslag er det forudsat, at DHUV kan implementeres ultimo Imidlertid er udbudsprocessen og dermed udviklingen af DHUV forsinket i ca. et år, så implementering af systemet i Greve Kommune tidligst påbegyndes sensommer/efteråret Det har betydning for det vedtagne for projektet. I 2014 er der i det oprindelige forslag regnet med en fuld driftsudgift på kr. Denne vil med tidsforskydningen halveres til maximalt 6 måneders udgifter, svarende til kr. Der er ingen ændringer i driftsudgifterne i 2015 og frem.

3 sforslag til Bortfald af indtægt på GIS kort Økonomi- og Planudvalget Budgetområde: 1.01 Administration Byråd & Økonomi Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Bortfald af indtægt på GIS kort Lavere udgift til vedligeholdelse I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Med baggrund i en aftale mellem KL og regeringen vedrørende grunddata er de digitale FOT grundkort blevet frikøbt pr I Greve Kommune er der teret med en årlig indtægt på kr. fra salget af disse kort. Denne indtægt bortfalder ved frikøbet. Der er dog 2 forhold, der betyder at frikøbets konsekvens ikke bliver et minus på alle kr.: 1. Den reelle indtægt fra salget har de seneste år været lavere end teret og dette har været kompenseret af et forbrug, der er lavere end teret. 2. Der blev i 2012 indgået en ny FOT- produktionsaftale, som betyder at udgiften til vedligehold af FOT i 2013 og 2014 er væsentligt lavere end teret. Samlet er den reelle påvirkning af tet i 2014 et minus på ca kr. FOT vedligeholdes i en 3-årig turnus, hvor første år er en totalajourføring, og de mellemliggende år er en billigere udpeget ajourføring. Næste totalajourføring er i 2015, hvor en ny produktionsaftale skal i udbud. Derfor forventes en merudgift i i forhold til Størrelsen vil afhænge af udbudsresultatet, men det forventes ikke at overstige kr.

4 sforslag til Udbetaling af tjenestemandspensioner Økonomi- og Planudvalget Budgetområde: 1.01 Administration Byråd & Økonomi Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Udbetaling af tjenestemandspension I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Grundet en stigning i antallet af fratrådte tjenestemænd som modtager tjenestemandspension, er der et behov for regulering af tet til udbetaling af tjenestemandspension på 1 mio. kr. i 2014 og frem. Det forventede merforbrug til udbetaling af tjenestemandspensioner skyldes en stigning i antallet af tjenestemænd som fratræder i løbet af 2013, de kendte fratrædelser i 2014, samt at færre forlader ordningen end der tilgår.

5 sforslag til Økonomi- og Planudvalget Budgetområde: 1.03 Tværgående områder Teknik og Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Risikostyring reduktion af indtægter I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Kontoen er oprettet for år tilbage og blev i forbindelse med en stor brand på Tune skole i 2002 opskrevet. Tidligere år blev der hjemtaget forsikringsskadeerstatninger med moms og derefter afløftet moms til håndværkerudgifter til skadesudbedringen. Da kommunen har været overvejende selvforsikrende siden 2003, har der ikke været momsindtægter af betydning. Der har de senere år ikke været indtægter på området, ligesom der ikke forventes indtægter i 2014 og overslagsårene.

6 sforslag til Tilpasning af Movia Teknik & Miljøudvalget Budgetområde: 2.01 Teknik & Miljø Teknik & Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Tilpasning af Movia I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Movia fastlægger terne for den kollektive trafik i Greve Kommune. I forbindelsen med ruteomlægningen i 2012 kom der til at mangle 1,5 mio. kr. i Greve Kommunes Greve Kommune bad derfor om, at dette beløb indgik i den normale efterregulering. Det vil sige, at de 1,5 mio. kr. først ville belaste 2014, jf. vedtagelse af Movia har efterfølgende fremsendt endeligt regnskab for 2012, som viser, at tet var 1,5 mio. kr. for højt. Det vil sige, at den forventede efterregulering i 2014 udebliver, så sammen med besparelsen på nedlæggelsen af rute 154 E samt lavere indeksering er ,6 mio. kr. for højt, mens det i overslagsårene er 2,1 mio. kr. for højt. Overstående nedskrivning forudsætter at nuværende serviceniveau fastholdes.

7 sforslag til Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.01 Skoler Center for Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Helhedsskole I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Byrådet besluttede med Budget en besparelse ved indførelse af helhedsskole med delvis virkning i 2013 på 3 mio. kr. og fuld virkning fra 2014 og ud i årene med 5,2 mio. kr. stigende til 5,4 mio. kr. Byrådet godkendte efterfølgende ved behandlingen af styring marts 2013, at besparelsen i 2013 på 3 mio. kr. blev finansieret af de ansøgte overførsler til En del af forudsætningerne for den forventede besparelse var begrundet i mulighederne for at se på den enkelte skole og SFO s ledelsesstruktur. Men med Budget blev der, indenfor det nuværende skoletilbud, vedtaget en ændring af skolernes ledelsesstruktur med en varig effekt på 4,5 mio.kr. Grundlaget for besparelse vedr. helhedsskole bortfaldt derved. De økonomiske konsekvenser af lovgivningen om ny skolereform vil blive behandlet særskilt af Byrådet på baggrund af kommuneaftalen mellem KL og Regeringen om kompensation.

8 sforslag til Sikrede institutioner Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.03 Anbringelse og forebyggelse Børn & Familier Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Sikrede institutioner I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget På baggrund af udgiftsniveau i regnskab 2012 og forbrugsmønster i 2013 søges en teknisk korrektion af tet til dækning af udgifter til objektiv finansiering og takstbetaling for de pladser på sikrede døgntilbud, kommunen bruger eller skal betale for. De sikrede pladser udbydes regionalt. Kommunerne dækker tilbuddenes driftsudgift, da tilbuddene hverken må køre med over- eller underskud. Der var i 2012 et udgiftspres på til sikrede institutioner. Der blev i 2012 givet en tillægsbevilling på 3,8 mio. kr. men kun for 2012 hvilket betød, at årsregnskabet på 6 mio. kr. var finansieret. Udgiftspresset har ikke ændret sig, så i BO varsles der en merudgift på 3,0 mio. kr. i Der er tale om meget dyre pladser, som udbydes på landsplan som regionale eller landsdækkende tilbud. Udgifter på området betales delvist af objektive bidrag og delvis efter forbrug. Belægges pladserne ikke, opkræves kommunerne for tomgangen. Dette har været tilfældet i 2012 og ventes også at gøre sig gældende i På den ene side er dette positivt, da færre unge end forventet er placeret i disse døgnforanstaltninger, som for unge erstatter fængsel. På den anden side bevirker den manglende brug en kommunal merudgift, da staten og regionerne ikke foretages umiddelbar kapacitetstilpasning på området. Et udvalg under KL s ledelse er i gang med at analysere kapacitet mv.

9 sforslag til Tandpleje Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.03 Anbringelse og forebyggelse Børn & Familier Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Tandpleje -0,500-0,500-0,300-0,200 I alt -0,500-0,500-0,300-0,200 i kr. (2013-priser) Korrigeret Budget ,267-0,500-19,767 3 Budget ,759-0,500-19,257 3 Budget ,458-0,300-18,758 2 Budget ,458-0,200-18,658 1 Tandplejens sammenlægning er udskudt til januar Som konsekvens heraf bliver besparelsen ved sammenlægningen som følger: ,5 mio.kr 0,5 mio.kr 1,0 mio kr. 1,5 mio. kr. 1,8 mio. kr. 2,0 mio. kr. Besparelsen er p.t. lagt på følgende måde: ,5 mio.kr 1,0 mio.kr 1,5 mio.kr 1,8 mio.kr 2,0 mio.kr 2,0 mio.kr For 2014 og 2015 korrigeres med 0,5 mio. kr., i 2016 med 0,3 mio. kr. og i 2017 med 0,2 mio. kr.

10 sforslag til Greve Museum statstilskud Kultur & Fritidsudvalget Budgetområde: 4.01 Kultur Borgerservice & Fritid Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Greve Museum statstilskud I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Som statsanerkendt museum med lovbundne opgaver modtager Greve Museum statstilskud på ca. 2,0 mio. kr. årligt. Kulturarvsstyrelsen beregner det årlige almindelige statstilskud inden for rammerne af den på finansloven afsatte bevilling til formålet. Tilskuddet er faldende. Greve Museum har en selvforvaltningsaftale, som med visse undtagelser er underlagt styringsreglerne for Én pose penge. Indtægt fra statstilskud er teret i Greve Museums kontoplan og pris- og lønfremskrives efter KL s satser - uafhængigt af det faktiske tilskud. Indtægtskravet er stigende. Det stigende indtægtskrav og faldende indtægter resulterer i en stigende udfordring, som belaster Greve Museums øvrige drift. Udviklingen i de terede indtægter, de faktiske indtægter og differencen imellem disse ses i tabellen herunder Statstilskud Budgetteret statstilskud Difference Alle beløb er i kr. (2010 i 2010-priser, 2011 i 2011-priser osv.) Med dette forslag nedskrives indtægtskravet for statstilskud til Greve Museum med 0,125 mio. kr. i 2014 og frem, så det svarer til den forventede indtægt.

11 sforslag til Partnerskabsaftale med Greve Strand Badminton Kultur- og Fritidsudvalget Budgetområde: 4.02 Fritid Borgerservice & Fritid Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Partnerskabsaftale med Greve Strand Badminton I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Byrådet besluttede på mødet den 2. april 2013 at indgå en partnerskabsaftale med Greve Strand Badmintonklub for Økonomien i partnerskabsaftalen lyder på udbetaling af tilskud til GSB på 0,250 mio. kr. i 2013 og Udbetalingen er betinget af, at forpligtigelserne i aftalen er overholdt. Jf. Byrådsbeslutning finansieres udbetalingerne af kassen i 2013 og indarbejdes i 2014 med dette forslag. Der gennemføres en evaluering af partnerskabsaftalens formål og effekt i 2014 med henblik på revurdering af indhold og forud for vedtagelsen af Budget

12 sforslag til Afledt drift grundet ombygning, Godset Kultur- og Fritidsudvalget Budgetområde: 4.03 Fritids- og Ungdomsklubber Borgerservice & Fritid Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Afledt drift grundet ombygning, Godset I alt Korrigeret Budget <1 Budget <1 Budget <1 Budget <1 I forbindelse med frigivelse af anlægsbevilling til ombygning på fritidsklubben Godset, vedtog byrådet den 30. april 2013, at de afledte driftsudgifter på kr. i 2013 afholdes inden for den samlede ramme til klubber på område 4.03, og at årlig driftsudgift på kr. i overslagsårene indarbejdes i 2014 og årene frem.

13 sforslag til Mængdereguleringsmodel Social- og Sundhedsudvalget Budgetområde: 5.02 Voksne og handicap Job & Socialservice Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Mængdereguleringsmodel I alt (*) Korrigeret Budget ,6 Budget ,6 Budget ,6 Budget ,6 (*) Budgettal = samlet til døgntilbud I forbindelse med Budget blev der på område 5.02 Voksne og Handicap udarbejdet en mængdereguleringsmodel. Der blev reserveret 5,875 mio. kr. til mængderegulering i alle årene i den såkaldte Omstillingspulje. Da Omstillingspuljen blev udmøntet i foråret 2012, blev beløbet reduceret til 2,875 mio. kr. i alle årene, mens de resterende 3,0 mio. kr. gik tilbage i kassen. Ved lægningen for skete der en mindre regulering af mængdereguleringsmodellen, sådan at beløbet blev forhøjet med 0,409 mio. kr. I 2013, og efterfølgende år er der herefter et beløb til mængderegulering på årligt 3,300 mio. kr. (3,360 mio. kr. i 2014 p/l niveau). Som beskrevet i Budgetopfølgning 1/2013 forventes hele tet til døgntilbud brugt. Det var desuden beskrevet, at tet er under pres. Med det kendte antal borgere ved udgangen af 1. kvartal 2013 er hele tet til døgntilbud inkl. mængdereguleringen allerede disponeret. Budgettet kan således ikke rumme en yderligere nettotilgang i resten af året Mængdereguleringsmodellen er udviklet for at gøre tet mere robust over for den forventede stigning i antallet af voksne med særlige behov i de kommende år. Mængdereguleringsmodellen indeholder følgende 3 trin: 1. En bagudrettet beregning af den gennemsnitlige udvikling i helårspladser i de seneste 3 kalenderår 2010, 2011, 2012 samt i de første 4 måneder af 2013.

14 2. En fremskrivning/kalkulation af den forventede udvikling i helårspladser i 2013 og 2014 med udgangspunkt i beregningen af den bagudrettede gennemsnitlige udvikling 3. Gennemsnitspiser i 2013 fremskrevet til 2014 pris- og lønniveau Den nuværende model indeholder kun mængderegulering på døgntilbudsområdet, men det har fra start været beskrevet og forudsat, at modellen senere skal udvides til også at omfatte dagtilbud for voksne med særlige behov. Dagtilbud er dog endnu ikke indregnet i modellen. Det skyldes, at Social- og Sundhedsudvalget i marts 2011 besluttede at reducere serviceniveauet, sådan at borgerne kun kan visiteres til ét dagtilbud. Den beslutning blev implementeret i den resterende del af 2011 og er først slået fuldt igennem for alle borgere i løbet af Det betyder, at det ikke er muligt at sammenligne udviklingen i helårspladser over et længere tidsperspektiv, fordi serviceniveauet er forskelligt. Først ved udgangen af 2014 vil det være muligt at se udviklingen over en 3-årig periode med samme serviceniveau. Derfor vil dagtilbudsområdet først blive indarbejdet i modellen i Budget 2016 (-19), der udarbejdes i foråret Udvikling i antal helårspersoner , døgntilbud Område Antal helårspersoner pr. 31. december i året Antal og kalkuleret tilgang Faktisk antal Pr. 30/4-13 Helårspersoner kalkuleret ultimo Socialpædagogisk støtte mv. 38,04 48,10 53,90 61, Midlertidige botilbud 32,13 39,20 48,60 56,84 108Længerevarende botilbud 60,60 55,30 54,20 51,00 96 Borgerstyret Personlig Assistance 5,58 8,10 7,10 7,86 I alt døgn 136,35 150,70 163,80 177,53 Som det fremgår, er tendensen tydelig: Antallet af borgere opgjort i helårspersoner stiger samlet set. Der ses ganske vist et fald i antallet af helårspersoner i døgntilbud efter 108, men det fald kan slet ikke modsvare den kraftige stigning i døgntilbud efter 85 og 107. Der er ingen entydig definition på, hvornår en borger hører til under den ene eller anden paragraf. Der er dog den generelle tendens, at antallet af pladser i 108 tilbud fylder relativt mindre i det samlede udbud af døgnpladser, fordi nye døgntilbud oftest etableres efter 85 og 107. Stigningen på 85 og 107 er særlig stor efter 2012, og det hænger bl.a. sammen med de politiske beslutninger i henholdsvis maj og oktober 2012 om, at alle unge fra 2013 overgår fra Børne- og Ungeudvalget (Børn & Familier) til Social- og Sundhedsudvalget (Job & Socialservice), når de fylder 18 år. Dog undtaget de unge, der er omfattet af det såkaldte efterværn for årige. Hvis der er brug for døgntilbud til unge, bruges hovedsageligt netop 85 og 107. Dette kan illustreres af følgende: Pr. ultimo maj er 11 borgere bevilget botilbud efter 107 med start i året 2013, det vil sige opholdet er enten sat i værk i 2013 eller iværksættes senere i Af disse 11 borgere er 9 i alderen år Omregnet til helårspladser forventes de 11 nye borgere at koste 8,27 helårspladser i Heraf forventes de 9 nævnte årige borgere at udgøre 6,48 helårspladser, svarende til 78 %. Det skal for god ordens skyld nævnes, at der naturligvis også sker afgang fra døgntilbud. Tallene i oversigten er udviklingen netto (tilgang minus afgang). BUDGETOPLÆG

15 Med hensyn til udviklingen i antal borgere med BPA efter 96 er der ingen entydig tendens, her varierer antallet henover årene. Det hænger sammen med, at kun få borgere opfylder betingelserne for at kunne komme i betragtning til en bevilling efter 96. Økonomiske konsekvenser af mængderegulering Helårspersoner kalkuleret ultimo 2014 Gennemsnitspris 2014 ( ,3 %) Kalkuleret udgift Socialpædagogisk støtte mv. 61,83 380, ,1 107 Midlertidige botilbud 56,84 725, ,3 108Længerevarende botilbud 51,00 778, ,5 96 Borgerstyret Personlig Assistance 7, , ,4 I alt ,3 Budget ,0 Afvigelse 5.158,3 Mængdereguleringen medfører således, at 2014 (-17) til døgntilbud samlet set skal forhøjes med 5,158 mio. kr. BUDGETOPLÆG

16 sforslag til De fire særlige pladser på Langagergård Social- og Sundhedsudvalget Budgetområde: 5.03 Hjemmepleje Sund & Pleje Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Fire særlige pladser på Langagergård I alt i kr. (2013-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Byrådet godkendte den 26. februar 2013 kvalitetsstandarderne for de fire særlige pladser (Rørmosen) på Langagergård Plejecenter, som målrettes borgere med en stærkt udadreagerende adfærd, der ikke kan rummes i almindeligt plejetilbud. Målgruppen er ikke primært ældre borgere, som visitationen i Sundhed & Pleje normalt arbejder med, men kan lige så godt være yngre borgere inden for det specialiserede socialområde. De fire særlige pladser er af samme årsag ikke demografireguleret i modellen. De fire særlige pladser indgik ikke i det afledte drifts til byggeriet og har derfor ikke tidligere været lagt. Forenede Care afregnes i henhold til kontrakt med kroner pr. stk. pr. dag. Den årlige udgift vil derfor være 3,25 mio. kr. i Det foreslås derfor, at udgiften indgår som en teknisk rettelse i forbindelse med Greve Kommune er i henhold til omsætningsgarantien med Forende Care forpligtet til at betale for de fire særlige pladser, uanset om pladserne er fyldt op eller ej. Der bor i juli 2013 to beboere i Rørmosen.

Samlet for alle udvalg -4.819-4.669-4.939-4.939

Samlet for alle udvalg -4.819-4.669-4.939-4.939 Forslagsnr. Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Teknik- og Miljøudvalget 2.01 Teknik og Miljø 201.04.01.11 i abonnementsprisen som følge af skatteforlig (Vejbelysning) -2.600-2.390-2.060-2.060

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Udvidelsesforslag i alt, Social- og Sundhedsudvalget

Udvidelsesforslag i alt, Social- og Sundhedsudvalget Tekst der beskriver forslaget 2017 2018 2019 2020 5.02 Voksne og handicap Genopretning af budgettet på det specialiserede voksenområde -9.923-9.923-9.923-9.923 5.03 Hjemmepleje Ansættelse af demenskoordinator

Læs mere

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133 Forslagsnr. Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Økonomi- og Planudvalget 1.01 Administration 101.03.01.11 Driften af bilflåden -325-325 -325-325 Samlet for ØPU -325-325 -325-325 Børne- og

Læs mere

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler:

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: 1. Overførsler vedrørende Én pose penge 2. Formålsbestemte

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Samlet for TMU

Samlet for TMU Tekniske rettelser BUDGET 205-208 Forslagsnummer Tekst der beskriver forslaget Pol/ Adm 205 206 207 208 Økonomi- og Planudvalget Nulstilling af produktivitetsforbedringer A -0.000-20.000-30.000-30.000

Læs mere

Prioriteringsrum i kr.

Prioriteringsrum i kr. Prioriteringsrum i 1.000 kr. 2019 2020 2021 2022 Økonomiudvalget - drift 11.750 13.750 16.750 20.750 FI: Styrkelse af myndighedsfunktionen for voksne med særlige behov (invest.) 1.000 1.000 0 0 Fortsættelse

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2013

Budgetopfølgning 2/2013 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat 1. Indledning Budgetopfølgning 2 for følger retningslinjerne for styring i Greve Kommune, hvor det overordnede mål er, at det fastlagte og servicerammen

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Forventet regnskab - overordnet oversigt 4

Forventet regnskab - overordnet oversigt 4 Budgetopfølgning pr. 31-03-2018 ndholdsfortegnelse: side Resultatopgørelse 3 Forventet regnskab - overordnet oversigt 4 Afvigelsesrapportering Børne- og ndervisningsudvalget 5 Afvigelsesrapportering Økonomi-

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2015 samt forventet regnskab 2015... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Byrådets temamøde den 20. juni 2016

Byrådets temamøde den 20. juni 2016 Byrådets temamøde den Program Velkomst ved Borgmester Pernille Beckmann Økonomiaftalen Status på den økonomiske situation Status på udvalgenes arbejde med prioriteringsrummet De næste skridt Opsamling

Læs mere

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016 Greve Kommune Halvårs Halvårs Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårs Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 3 Tillægsbevillinger 3 Bemærkninger til væsentlige

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09

Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et underskud på 2,8 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et underskud på 2,8 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en ansøgning om en negativ tillægsbevilling på 1,2 mio. kr. Budgetrevisionen fortsætter historien fra 2012. Der er ganske små udsving i driftsudgifterne.

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Politikområde Handicappede - 09

Politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Uddybende forklaringer til Socialforvaltningens oktoberprognose

Uddybende forklaringer til Socialforvaltningens oktoberprognose KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Stabscenter SOF NOTAT Til SUD Uddybende forklaringer til Socialforvaltningens oktoberprognose Ifm. oktoberprognosen (punkt 2 på dagsordenen den 2. november 2016)

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2016 samt forventet regnskab 2016... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Økonomiudvalg og Byråd

Økonomiudvalg og Byråd Økonomiudvalg og Byråd Økonomi- og aktivitetsopfølgning August, 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Kerneopgaven Uddannelse til Alle

Kerneopgaven Uddannelse til Alle Kerneopgaven Uddannelse til Alle Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 1. Resume Drift resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 438.313 448.824 442.727-6.097 Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

Der blev ved budgetforliget for 2013 vedtaget en besparelse vedr. børn og unge med handicap på 0,45 mio. kr.

Der blev ved budgetforliget for 2013 vedtaget en besparelse vedr. børn og unge med handicap på 0,45 mio. kr. Vedrørende: Udgifterne på socialområdet 2011-2014 Sagsnavn: Udgiftsudviklingen på socialområdet 2011-2014 Sagsnummer: 00.30.00-G01-1-14 Skrevet af: Mette Holst-Langberg Forvaltning: Social og Arbejdsmarked

Læs mere

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431 Udfyldelse af prioriteringsrum budget 2013-2016 Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget 2013-2016 Sagsnr.: 2012-4670 Dok.nr: 2012-20189 Baggrund På Byrådsmødet den 31. januar 2012 godkendte Byrådet budgetdrejebogen,

Læs mere

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene.

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. 1 of 9 Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. Indhold X. Udvalget for sundhed, ældre og social.... 2 X.X Sundhedsområdet... 2 X.X.X Demografipulje på sundhedsområdet... 2 X.X.X

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Socialområdets samlede i 2016 forventes at vise et underskud på 17,1 mio. kr., der dog kan reduceres til godt 5 mio. kr. ved de foreslåede omplaceringer af på knap 12 mio. kr. fra

Læs mere

Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger.

Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger. Økonomicentret Budget og regnskab 19. februar 2009 Notatark Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger. Januaropfølgningen er en vurdering af, hvorvidt budgettet for 2009 kan

Læs mere

Tillægs bevilling. Korrigeret budget

Tillægs bevilling. Korrigeret budget Social og psykiatri 1.000 kr., - for indtægt Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % Social og psykiatri - drift 134.324 5.236 139.560 135.790-3.770-2,70

Læs mere

Samtidig med at der foretages en stram styring af budget 2008 og budgetlægningen for 2009, skal kommunens vækststrategi understøttes.

Samtidig med at der foretages en stram styring af budget 2008 og budgetlægningen for 2009, skal kommunens vækststrategi understøttes. Notat En offensiv og balanceret - økonomistyring. 17. januar 2008 Forslag: I forbindelse med gennemførelsen af 3. budgetopfølgning for kunne det konstateres at det budgetværn der er afsat i 2008 ikke kan

Læs mere

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December Fokuspunkter (i 1.000 kr.) Forventet regnskab Korrigeret Oprindeligt Afvigelse til korr. Overført merforbrug fra regnskab 2018-37.796 37.796 Hjælpemidler 31.078 25.480 25.480 5.598 Visiterede timer i hjemmeplejen

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afvigelse ØKV1 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 204,1 196,6-7,5 Pleje og Omsorg - Fælles 12,5 11,5-1,0 Elev/Rotationsprojekt 9,3 9,3 0,0

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Rapportering Økonomisk rapportering pr. 30. juni Halvårsregnskab inkl. tillægsbevillingsansøgninger Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Indledning Den økonomiske rapportering

Læs mere

Kilde: Budget- og regnskabstal for Københavns Kommune, 2017 korrigeret for fejlkonteringer, jf. socialforvaltningens regnskabsbemærkninger 2017

Kilde: Budget- og regnskabstal for Københavns Kommune, 2017 korrigeret for fejlkonteringer, jf. socialforvaltningens regnskabsbemærkninger 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 9. april 2018 Bilag 5: Borgere med handicap I indeværende notat gennemgås udviklingen i budget- og regnskab, såvel som aktivitet og enhedspriser

Læs mere

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger.

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger. NOTAT 03-03-2017 Sammenfatning af kommunens årsregnskab Høje-Taastrup Kommune har fortsat en robust økonomi, men har i løbet af året været udfordret på servicerammen. I har den økonomiske styring således

Læs mere

Halvårsregnskab Greve Kommune

Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårsregnskab Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 2 Tillægsbevillinger 2 Bemærkninger

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap

Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap NOTAT NOTAT Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap 2014-2018 Budgettet på voksenhandicap er opdelt i serviceudgifter og den centrale refusionsordning. Serviceudgifter er overordnet set

Læs mere

Socialområdet - handicap og socialpsykiatri

Socialområdet - handicap og socialpsykiatri Social - og Arbejdsmarkedssekretariat Sagsnr. 318671 Brevid. 3261940 NOTAT: Hvorfor stiger merforbruget på Voksensocialområdet? 26. september 2019 Socialområdet - handicap og socialpsykiatri I så godt

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 30 % af Assens Kommunes samlede budget. Bevillingen indeholder budget til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Egedal Kommune Center for Administrativ Service

Egedal Kommune Center for Administrativ Service Bilag 2 Notat om budgetopfølgning Driftsbevillinger under centre Figur 1 Afløbsprofil 2016 udgifter Grafen ovenfor viser det aggregerede periodiserede drifts-udgiftsbudget for kommunen, sammenholdt med

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Notat. Vedrørende udfordringer på det specialiserede voksenområde. Myndighedsbudgettet på det specialiserede område for voksne er konstant under pres.

Notat. Vedrørende udfordringer på det specialiserede voksenområde. Myndighedsbudgettet på det specialiserede område for voksne er konstant under pres. Vedrørende udfordringer på det specialiserede voksenområde Dato: 24.05.2018 Center for Børn og Voksne Stabsteam horsholm.dk Myndighedsbudgettet på det specialiserede område for voksne er konstant under

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Bilag 4. Budgetopfølgning pr. 30. april 2019, Tillægsbevillingsansøgninger

Bilag 4. Budgetopfølgning pr. 30. april 2019, Tillægsbevillingsansøgninger 1 Bilag 4. Budgetopfølgning pr. 30. april 2019, Tillægsbevillingsansøgninger 1. Det skattefinansierede område... 2 1.1. Økonomi- og Erhvervsudvalget... 4 1.2. Børne- og Uddannelsesudvalget... 4 1.3. Plan-

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

Samlenotat for Økonomiudvalget - 1. budgetopfølgning pr. 30. juni 2014.

Samlenotat for Økonomiudvalget - 1. budgetopfølgning pr. 30. juni 2014. Samlenotat for Økonomiudvalget -. budgetopfølgning pr. 30. juni. Samlet set viser budgetopfølgningen for Økonomiudvalget, at der forventes et mindreforbrug på.00.000 kr. Netto 000 kr. regnskab Økonomiudvalg

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Dagsordenpkt SUD 2.november. Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016

Dagsordenpkt SUD 2.november. Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016 Dagsordenpkt. 2-5 Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016 2. Oktoberprognosen Korrigeret budget inkl. forventede korrektioner 2016 afvigelse efter korrektioner Procentvis afvigelse (pct.) Bevilling

Læs mere

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen REFERAT BYRÅDET den 27.08.2012 i Byrådssalen Afbud: Ingen Orlov: Anders Kronborg (A) Stedfortræder: Rut Sydbøge (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetrevision pr. 30. juni 2012 - Alle

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Tilbud til ældre pensionister

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Tilbud til ældre pensionister SOCIAL OG SUNDHED Dato: 12. oktober 2016 Tlf. dir.: 4477 3428 E-mail:tgl@balk.dk Kontakt: sagsbehandler Sagsid: 00.30.14-G01-10-16 Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme:

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Samlet for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Samlet for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Center Tekst der beskriver forslaget 2013 2014 2015 2016 6.01 Forsørgelsesudgifter Job & Socialservice FI: Styrket indsats over for fleksjobvisiterede, som modtager ledighedsydelse* 1.150 1.532 1.532 1.532

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 17. marts 2015 Tlf. dir.: 4477 3497 E-mail: fci@balk.dk Kontakt: Funda Kitir Notat Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for servicerammen i 2017.

Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for servicerammen i 2017. Bilag 2 til 3. budgetopfølgning for budget 2017 Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for servicerammen i 2017. Resumé 3. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018.

Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. 3. budgetopfølgning for budget 2018 d. 22.11.2018 Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. Resumé 3. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Samlet for Kultur- og Fritidsudvalget

Samlet for Kultur- og Fritidsudvalget Center Tekst der beskriver forslaget 202 203 204 205 4.0 Kultur Greve Bibliotek 400 400 400 400 Portalen 0 200 200 200 4.02 Fritid Idrætshaller 600 600 600 600 Valhallen 200 400 400 400 Aftenskoleområdet

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Tabel 1. Budgetforudsætninger for søskenderabatter Regnskab 2014 Budget 2016

Tabel 1. Budgetforudsætninger for søskenderabatter Regnskab 2014 Budget 2016 Ikke decentraliserede områder MBU 1. Søskenderabatter Tabel 1. forudsætninger for søskenderabatter Regnskab 2014 Foræl Funktion Forældrebetaling Søskenderabat Andel drebe taling Søskenderabat Andel* 3.22.05

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Sundhed og forebyggelse

Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Sundhed og forebyggelse SOCIAL OG SUNDHED Dato: 4. august 2016 Tlf. dir.: 4477 3428 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Sagsid: 00.30.14-G01-6-16 Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: 50.56

Læs mere

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2 Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2020-2023 1 Demografi, udfordringer og usikkerheder i budget 2020-2023 Der er ikke sket de store ændringer i forhold til udgiftsbudgettet siden budgetseminaret

Læs mere

Det specialiserede voksenområde

Det specialiserede voksenområde Det specialiserede voksenområde Velfærds- og Sundhedsstaben 13.5.20145 1 00.30.10-S00-1-15 De store linjer Hovedoversigt Udvalg: Velfærds- og Sundhedsudvalget Hele kroner: budgetårets priser Politikområder

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2018

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Side 1 af 10 Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Samlet Af ovenstående tabeller fremgår at, vi forventer mindreforbrug på 2,2 mio. kr. på drift og 54,3 mio. kr. på anlæg.

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014 Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 2. FR Dette bilag indeholder en mere detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014 Økonomivurdering 3. kvartal 2014 Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afv. ØKV3 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Arbejdsmarked 140,8 138,6 137,8 136,7-4,1 UU-vejledning

Læs mere

BUDGET STRATEGI TILLÆG TIL BUDGETSTRATEGI

BUDGET STRATEGI TILLÆG TIL BUDGETSTRATEGI BUDGET STRATEGI TILLÆG TIL BUDGETSTRATEGI 2013-2016 Guldborgsund kommune Februar 2012 Fastholdelse af det økonomiske råderum Økonomiudvalget drøftede og godkendte i sit møde den 5. december 2011 budgetstrategien

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme: SOCIAL OG SUNDHED Dato: 18. september 2018 Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: pebr@balk.dk Kontakt: Pernille Bruun-Guassora Sagsid: 00.30.14-G01-4-18 Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme:

Læs mere

Merforbruget er fordelt mellem børnespecialområdet på 1,0 mio. kr. og voksenspecialområdet med 22,7 mio. kr.

Merforbruget er fordelt mellem børnespecialområdet på 1,0 mio. kr. og voksenspecialområdet med 22,7 mio. kr. Socialudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et merforbrug før omplaceringer på 23,7 mio. kr. Hvis omplaceringerne vedtages, ender det samlede merforbrug på 20,2 mio. kr. Merforbruget

Læs mere

1. Baggrund og sammenfatning Forvaltningen har konstateret, at der må forventes et væsentligt merforbrug på voksensocialområdet i 2016.

1. Baggrund og sammenfatning Forvaltningen har konstateret, at der må forventes et væsentligt merforbrug på voksensocialområdet i 2016. Social - og Arbejdsmarkedssekretariat Sagsnr. 270448 Brevid. 2292006 Ref. HLLA Dir. tlf. 4631 6973 hannell@roskilde.dk NOTAT: Budgetudfordring på voksensocialområdet i 2016 17. marts 2016 1. Baggrund og

Læs mere

Generelle bemærkninger, budget

Generelle bemærkninger, budget 1. Generelt Ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriet skal byrådet Inden den 15. oktober hvert år godkende et budget for det kommende år og tre overslagsår. Budgettet skal behandles to gange i byrådet med

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 1/211 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Forord... 3 Økonomirapport... 3... 3 Økonomirapport 1... 5 Økonomirapport 2... 6 Aktivitetsrapport... 7 1 - Kontanthjælp... 7 2 -

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2019

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 Økonomivurdering 2. kvartal 2019 Side 1 af 10 Økonomivurdering pr. 2. kvartal 2019 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer merforbrug på 9,0 mio. kr. på drift og et mindreforbrug på 54,7 mio.

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018.

Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. 2. budgetopfølgning for budget 2018 d. 3.8.2018 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved

Læs mere

BUDGET Tekniske ændringsforslag. (Økonomiudvalgets møde den 30. september 2013)

BUDGET Tekniske ændringsforslag. (Økonomiudvalgets møde den 30. september 2013) - 2017 Tekniske sforslag (Økonomiudvalgets møde den 30. september 2013) 26 6020 Vej og Projekt 54 54 54 54 Lolland Falster Airport Et flertal i Byrådet besluttede på mødet den 12. september 2013 at øge

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

Myndighedsrammen. - Udvikling 2016 til 2017 og forventninger til Sagsid: P

Myndighedsrammen. - Udvikling 2016 til 2017 og forventninger til Sagsid: P Myndighedsrammen - Udvikling 2016 til 2017 og forventninger til 2018 Sagsid: 00.30.10-P19-1-18 www.ballerup.dk Budget & Regnskab 2016, 2017 & 2018 (årets priser) Regnskab 2016: 261.345 t. kr. Regnskab

Læs mere

Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2013 Indhold

Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2013 Indhold Socialudvalgets bidrag til 3. kvartalsregnskab 2013 Indhold Service...2 Børnefamilier med særlige behov...2 Hjemmeplejen, rammebelagt...2 Hjemmeplejen, demografireguleret...3 Borgere med sindslidelse,

Læs mere

Budget 2016 muligheder og begrænsninger

Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budgetforslag 2016 Velfærd og sundhed Budget 2016 fordelt på hovedpolitikområder Politikområde 2016 priser Regnskab 2014 Korrigeret Budget 2015 Budget 2016 Borgerservice

Læs mere