Social- og sundhedsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Social- og sundhedsudvalget"

Transkript

1 Blad nr. 498 Social- og sundhedsudvalget afholder møde på rådhuset i mødelokale 1 onsdag den kl med følgende dagsorden Ikke tilstede : Sag nr. Emne Blad nr. 272 Ansøgning om unit til Toftevangskolen Frit valg på tandplejeområdet Den Kommunale Tandpleje Opfølgning på organiseringen Opfølgning på orientering om lovændring udlændingeloven, integrationsloven og aktivloven Orientering om Flere i arbejde lovpakke pr. 1. juli Samarbejdsaftale om distriktspsykiatrien mellem Birkerød Kommune og Afdeling V, Psykiatrisk Sygehus Virksomhedsplaner for plejecentre Servicepakker på plejecentre/hjem Ventetid på plads i amtets botilbud Johannes Hages Hus for sindslidende Venteliste til forskellige boligformer, dagcenter og daghjem for ældre og handicappede Oversigt over visiterede hjemmehjælpsydelser Rengøringsmidler i hjemmeplejen Økonomiredegørelse pr. 31. juli Dialogmøde med Arbejdsmarkedsrådet Høringssvar fra Ældrerådet Gensidig orientering 522

2 Social- og sundhedsudvalget Blad nr Ansøgning om unit til Toftevangskolen J.nr S05 Indledning: Den 12. august 2003 brød den ene at de 2 tandlægeunits (unit = udstyret hvor boremaskiner m.m. sidder på) på Toftevangskolens tandklinik sammen. Retsgrundlag: Sagsfremstilling: Bekendtgørelse nr. 175 af 19 marts 2001 af lov om tandpleje, ændret ved lov nr. 377 af 28. maj Den nedbrudte tandlægeunit er ca. 30 år gammel. (gennemsnitlig levetid på tandlægeunits er normalt 10 år). Der kan ikke længere skaffes reservedele til unitten. På Toftevangskolen benyttes begge behandlingsrum, hvorved der opnås et stort patientflow og en rationel arbejdsgang. Social- og Sundhedsudvalget blev på Social- og Sundhedsudvalgets dagsorden den 13. juni 2001 orienteret om, at der ikke indenfor den fastlagte budgetramme i tandplejen var mulighed for at foretage udskiftning af nedbrudt udstyr og inventar. Overtandlægen vil være tilstede under sagens behandling. Økonomi/personale: Pris: unit ,-kr. montering m.m. ca ,- kr. begge priser excl. moms. Offentliggøres. Forvaltningen indstiller: 1: Indkøb af unit indgår i budgetforhandlingerne 2: Indkøb af unit overvejes overført til anlægsbudgettet Sagen forelægges økonomiudvalget. Indstillingen tiltrædes.

3 Social- og sundhedsudvalget Blad nr Frit valg på tandplejeområdet J.nr P00 Indledning: Retsgrundlag: Den 15. maj 2003 vedtog Folketinget en ny Lov om tandpleje. Denne lov indebærer, at pr. 1. januar 2004 kan de 0-15 årige frit vælge om de vil benytte det kommunale tandplejetilbud eller tilbud om behandling hos en privat praktiserende tandlæge. Lov om tandpleje. Sagsfremstilling: Den ny lov om frit valg af tandpleje for de 0-15 årige børn betyder, at disse børn fremover får mulighed for frit at vælge mellem den kommunale tandpleje eller tandpleje hos en privat praktiserende tandlæge. Regeringen har ved vedtagelsen af ny lov om tandpleje forudsat, at loven ville være budgetneutral../. Økonomi/personale: Tandplejen i Birkerød Kommune har beregnet et skøn over den merudgift Birkerød Kommune pr. januar 2004 vil komme til at betale i år 2004 som følge af lovændringen. Såfremt 10% af børnene vil fravælge kommunale klinikker vil merudgiften inklusiv tandregulering beløbe sig til kr.: Det vurderes, at hvis man forudsætter, at der kun vil være en afgang og tilgang på 5% til den kommunale tandpleje vil lov om frit valg af tandpleje være udgiftsneutral = kr.: 0 Lov om Tandpleje af 15. maj 2003 er ikke indregnet i budget 2004, da det for indeværende ikke er muligt at forudsige udviklingen. Offentliggøres. Forvaltningen indstiller: At forvaltningen følger udviklingen og evaluerer ordningen, når bekendtgørelsen er udarbejdet og de første erfaringer med loven er indhentet.

4 Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 501 Indstillingen tiltrædes.

5 Social- og sundhedsudvalget Blad nr Den Kommunale Tandpleje Opfølgning på organiseringen J.nr A21 Indledning: Sagen blev behandlet på Social- og Sundhedsudvalgets møde den 26.juni 2003, hvor det blev besluttet, at sagen genoptages m.h.p. vurdering af budgetomkostningerne for så vidt angår anlæg og demografisk fremskrivning af driften. I mellemtiden har overtandlæge Steen Overgaard Larsen opsagt sin stilling i Birkerød Kommune med udgangen af august 2003 for at tiltræde som overtandlæge i Helsingør Kommune pr. 1. september Retsgrundlag: Bekendtgørelse nr. 175 af 19 marts 2001 af lov om tandpleje, ændret ved lov nr. 377 af 28. maj Økonomiudvalgs-/Social- og Sundhedsudvalgsbeslutninger. Sagsfremstilling: Forvaltningen har skitseret flere muligheder vedr. organisering af tandplejetilbuddet til kommunens brugere som: Fælleskommunal tandplejeordning Praksiskommune, hvor al tandpleje foregår hos privatpraktiserende Udlicitering af opgaver til andre udbydere Klinikkommune som nuværende organisering Da forvaltningen ønsker at undersøge og analysere mulighederne for den fremtidige organisering af tandplejen i Birkerød Kommune iværksættes følgende: 1) Konstituering i overtandlægens stilling. 2) Forvaltningen indsamler og bearbejder erfaringer fra andre kommuner vedr. de opstillede modeller. Arbejdet foregår i det kommende halvår, hvorefter forvaltningen vil forelægge sagen på ny. 3) Arbejdet organiseres som et projekt i forvaltningen. 4) Tandplejens lokalsamarbejdsudvalg informeres om ovenstående hurtigst muligt og der gives medarbejderrepræsentanterne mulighed for at fremføre deres synspunkter.

6 Social- og sundhedsudvalget Blad nr ) Sagen forelægges til orientering for fagudvalget og økonomiudvalget. I overvejelserne vil indgå en vurdering af budgetomkostningerne, for så vidt angår anlæg og demografisk fremskrivning af driften. Økonomi/personale: Ingen. Offentliggøres. Forvaltningen indstiller: 1: Orienteringen tages til efterretning 2: Sagen tages op i foråret Indstillingen tiltrædes.

7 Social- og sundhedsudvalget Blad nr Opfølgning på orientering om lovændring udlændingeloven, integrationsloven og aktivloven J.nr G01 Indledning: Retsgrundlag: Sagsfremstilling: Social- og sundhedsudvalget blev på udvalgets møde den 20. august 2002 orienteret om ændringer i udlændingeloven, integrationsloven og aktivloven. Udvalget tog orienteringen til efterretning og ønskede sagen genoptaget i april Lov nr. 365 Udlændingeloven Lov nr. 361 Integrationsloven Lov nr. 361 Lov om aktiv socialpolitik. Lovændringerne trådte i kraft pr. 1. juli Ændringerne medførte nogle væsentlige økonomiske stramninger for flygtninge og familiesammenførte. Der foreligger nu en viden og erfaring omkring konsekvenserne af ændringer for de personer, der er tilflyttet i Birkerød Kommune efter den 1. juli /. Beskæftigelse har udarbejdet en orientering, der er udsendt med dagsordenen. Økonomi/personale: - Offentliggøres. Forvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Indstillingen tiltrædes.

8 Social- og sundhedsudvalget Blad nr Orientering om Flere i arbejde lovpakke pr. 1. juli 2003 J.nr G01 Indledning: Lovændringer vedtaget af Folketinget den 4. juni Retsgrundlag: Sagsfremstilling: Lov nr. 416 Lov om ansvar og styring af den aktive beskæftigelsesindsats Lov nr. 417 Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik m.fl. Lov nr. 419 Lov om aktiv beskæftigelsesindsats. Regeringen indgik den 7. oktober 2002 en bred aftale om en arbejdsmarkedsreform. Formålet med aftalen Flere i arbejde er at øge beskæftigelsen og at nedbringe forsørgelsesudgifterne../. De væsentligste lovændringer fremgår af forvaltningens notat, der er udsendt med dagsordenen. Økonomi/personale: - Offentliggøres. Forvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Indstillingen tiltrædes.

9 Social- og sundhedsudvalget Blad nr Samarbejdsaftale om distriktspsykiatrien mellem Birkerød Kommune og Afdeling V, Psykiatrisk Sygehus J.nr P27 Indledning: I forbindelse med omlægning af distriktspsykiatrien i Frederiksborg Amt godkendte social- og sundhedsudvalget i møde den 23. april 2003 samarbejdsaftale samt at stille lokaler til rådighed på Mantziusgården til en åben rådgivning. Det blev samtidig vedtaget, at anmode sygehusvæsenet om, at Birkerød Kommune kommer til at høre under Psykiatrisk Sygehus i Hillerød og ikke til Helsingør Sygehus som planlagt i forbindelse med omlægningen. Retsgrundlag: Social- og sundhedsudvalgets beslutning den 23. april 2003, punkt 220../. Sagsfremstilling: Birkerød Kommune har ikke modtaget svar på anmodningen om at høre til Hillerød Sygehus i stedet for Helsingør Sygehus, men kommunen har derimod modtaget henvendelse af 30. juni 2003 fra Psykiatrisk Sygehus om, at der i stedet for åben rådgivning, åbnes en fremskudt ambulatoriefunktion, jfr. vedlagte notat fra Ældre og Pension af 11. august Økonomi/personale: Der vil være driftsudgifter i forbindelse med lokaleudlån (el, varme, evt. pedelfunktion). Derudover ingen udgifter. Offentliggøres. Høring af Ældrerådet. Forvaltningen indstiller, 1. at det meddeles sygehusvæsenet, at Birkerød Kommune finder intentionen med fremskudt ambulatoriefunktion som hensigtsmæssig, 2. at Birkerød Kommune fortsat er indstillet på at stille lokaler til rådighed, men for tiden kan det ikke være med de faciliteter (telefon, håndvask m.v.) som ønskes. Tilbudet er mødelokaler på Mantziusgården, og 3. at Birkerød Kommune fortsat ønsker fremtidigt at være tilknyttet Hillerød Sygehus og ikke som planlagt Helsingør Sygehus.

10 Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 507 Indstillingen tiltrædes.

11 Social- og sundhedsudvalget Blad nr Virksomhedsplaner for plejecentre J.nr K07 Indledning: Af budgetaftalen for fremgik det, at det igangværende arbejde med mål- og rammestyring på daginstitutionsområdet og skolerne skulle udvides til også at omfatte de 4 plejecentre. På social- og sundhedsudvalgets møde den 22. november 2000 blev skabelon for opbygning af virksomhedsplan godkendt. Retsgrundlag: Budgetaftalen samt social- og sundhedsudvalgets beslutning den 22. november 2000, punkt 397. Sagsfremstilling: Plejecentrenes virksomhedsplaner bygger på kriterierne i Kvalitetsmodellen, Business Exellence Modellen. Virksomhedsplanen indeholder således 9 kriterier, (lederskab, ressourcer, politik og strategi, personaleledelse, processer, effekt på samfundet, brugertilfredshed, medarbejdertilfredshed samt institutionens resultater) som skal beskrives. Virksomhedsplanen er derfor et redskab og en metode til at synliggøre, at der arbejdes målrettet og systematisk med udvikling og forbedring af indsatsen. Virksomhedsplanerne blev udarbejdet første gang i 2001 og er revideret for 2. gang../. Revideret plan for Plejecentrene Solskrænten, Teglporten og Lions Park vedlægges som bilag. Virksomhedsplan for Plejehjemmet Nordvanggård forelægges udvalget på et senere møde. Økonomi/personale: Offentliggøres. Høring af Ældrerådet. Forvaltningen indstiller, at planerne tages til efterretning.

12 Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 509 Taget til efterretning. Forvaltningen udarbejder fremover en opsamling i forhold til de problemstillinger, der rejses i virksomhedsplanerne.

13 Social- og sundhedsudvalget Blad nr Servicepakker på plejecentre/hjem J.nr G01 Indledning: Beboerne på kommunens plejecentre/hjem bliver p.t. tilbudt en servicepakke, hvor de kan vælge at modtage ydelser som kost, beklædning, fodterapeut, frisør, indboforsikring, medicin, personlige toiletartikler, tøjvask/leje af linned samt vinduespudser. Retsgrundlag: Lov om social service og bekendtgørelse nr. 512 af 24. juni 2002 om plejehjem og beskyttede boliger 10. Sagsfremstilling: I henhold til bekendtgørelsen er det lovpligtigt for kommunerne at tilbyde ydelser som kost, vask, rengøring og leje af linned. Tilbud om andre ydelser er det frivilligt for kommunen at give../. Forvaltningen har udarbejdet vedlagte notat af 15. august 2003 vedrørende harmonisering og modernisering af ordningen. Økonomi/personale: Ændring af omfanget af servicepakkerne får ingen økonomisk indflydelse. Det vil medføre en mindre administrativ lettelse. Offentliggøres. Høring af Ældrerådet. Forvaltningen indstiller: 1. At der med virkning fra 1. januar 2004 kun tilbydes de lovpligtige ydelser som kost, vask, rengøring og leje af linned via kommunens servicepakke, hvor betaling opkræves via pensionen. 2. At det sikres, at beboerne kan få hjælp til indkøb af rengøringsmidler og toiletartikler samt få udført frisørbehandling, fodpleje og vinduespudsning på plejecentret, men således at beboerne betaler direkte til leverandøren. For de beboere der ikke er i stand til at varetage betalingen selv ydes der hjælp til dette. 3. At forvaltningen udarbejder aftaler med de private leverandører, således at aftalerne harmoniseres.

14 Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 511 Udsættes med henblik på høring i beboer-/pårørenderådene og Ældrerådet.

15 Social- og sundhedsudvalget Blad nr Ventetid på plads i amtets botilbud Johannes Hages Hus for sindslidende J.nr G12 Indledning: På social- og sundhedsudvalgets møde den 13. august 2003 orienterede forvaltningen under en sag om magtanvendelse om, at der gennem længere tid har været lang ventetid på plads i amtets botilbud for sindslidende, Johannes Hages Hus i Nivå. Retsgrundlag: Social- og sundhedsudvalgets beslutning den 13. august 2003, punkt 267../. Sagsfremstilling: Forvaltningen har efterfølgende udarbejdet vedlagte redegørelse om situationen. Det fremgår heraf, at Birkerød Kommune har 2 borgere på venteliste til bolig i Johannes Hages Hus. Den ene borger har ventet på plads i 14 måneder. Borgeren er i ventetiden optaget i almindelig plejebolig på et af Birkerød Kommunes plejecentre med ekstra personalenormering i dag- og aftentimerne, alle ugens dage. Økonomi/personale: Udgiften til ekstra normering udgør ca kr. på årsbasis. Bilaget offentliggøres ikke. Høring af Ældrerådet. Forvaltningen indstiller, at social- og sundhedsudvalget tager redegørelsen til efterretning. Taget til efterretning. Forvaltningen analyserer området nærmere med henblik på vurdering af behovet for botilbud.

16 Social- og sundhedsudvalget Blad nr Venteliste til forskellige boligformer, dagcenter og daghjem for ældre og handicappede J.nr G01 Indledning: Social- og sundhedsudvalget har besluttet at udvalget hver måned skal orienteres om hvor mange borgere, der er på venteliste til boliger m.v. for ældre og handicappede. Retsgrundlag: Social- og sundhedsudvalgets beslutning. Sagsfremstilling: Ældre og Pension har pr. 1. august 2003 udarbejdet venteliste til plejeboliger, ældreboliger/beskyttede boliger, daghjem og dagcenter. Ventelisten er delt op i varige pladser, genoptræningsophold og midlertidigt ophold/aflastningsophold. Der er 1. august 2003 følgende på venteliste: 16 ansøgere til varig plejebolig 10 ansøgere til midlertidig plejebolig 28 ansøgere til ældrebolig 8 ansøgere til daghjem 5 ansøgere til dagcenter Hertil kommer 9 visiterede ekstraordinære plejeboligtilbud, der midlertidigt løses i ældrebolig tilknyttet plejecentre, hvorefter ventelisten til midlertidig og varig plejebolig udgør 35 ( )../. Ventelisten vedlægges dagsordenen som bilag. Af nedenstående tabel fremgår ansøgningsdato for længste ventetid på kommunalt dag- eller døgntilbud samt gennemsnitlig ventetid i april kvartal for de borgere der i kvartalet har fået et dag- eller døgntilbud. Ansøgningsdato for længste ventetid for Gennemsnitlig ventetid i april kvartal Varig plejebolig 3. juli ,6 måneder Ældrebolig 9. december ,5 måneder Dagcenter 7. februar ,7 måneder Daghjem 11. december ,6 måneder

17 Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 514 I budgettet er det forudsat, at Birkerød Kommune sælger 24 pladser til andre kommuner. P.t. modtager kommunen betaling for 19 pladser. Der sælges således 5 pladser færre end budgetteret svarende til ca. 2,2 mio. kr. i mindreindtægter. Birkerød Kommune har for 2003 fået tildelt i alt 385 gratis ventedage. Gratisdagene er opbrugt med udgangen af maj måned. Ventedagsbetalingen for borgere der er indlagt på sygehus udgør i kr. for borgere over 67 år, og 739 kr. for borgere under 67 år. Økonomi/personale: De økonomiske konsekvenser ved tiltagene for at holde ventelisten nede finansieres af budgetbeløbet til særnormering, 3,3 mio. kr. Offentliggøres. Høring af Ældrerådet. Forvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Indstillingen tiltrædes.

18 Social- og sundhedsudvalget Blad nr Oversigt over visiterede hjemmehjælpsydelser J.nr P20 Indledning: Social- og sundhedsudvalget har ønsket at få en opgørelse over visiterede ydelser forelagt på hvert møde, indeholdende oplysninger over visiteret tid og antal brugere, fordelt på kommunal leverance og private leverandører Retsgrundlag: Social- og sundhedsudvalgsbeslutning den 26. februar 2003, punkt 194. Sagsfremstilling: For at følge udviklingen i visiterede ydelser skal social- og sundhedsudvalget på hvert møde have en opgørelse over visiterede tid og antal brugere, fordelt på kommunal leverance og private leverandører../. Der er foretaget en sammenligning af sidst opgjorte nøgletal fra uge 23/2003 til uge 32/2003. Desuden er der foretaet en sammenlig med de først opgjorte nøgletal uge 8/2002. Se bilag. Økonomi/personale: Antallet af borgere er steget fra 660 til 697 svarende til 37 borgere, og de visiterede timer er steget fra 2137 til 2456 svarende til 319 timer. Med udgangspunkt i nøgletallene fra 1. kvartal 2002, hvor de visiterede timer var 1818 timer, er der en stigning på de visiterede timer på 638 timer svarende til 35%. 180 borgere har valgt private leverandører til praktisk og personlig bistand svarende til 191,6 timer. Offentliggøres. Høring af Ældrerådet. Forvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning.

19 Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 516 Indstillingen tiltrædes.

20 Social- og sundhedsudvalget Blad nr Rengøringsmidler i hjemmeplejen J.nr G01 Indledning: Social- og sundhedsudvalget behandlede på mødet den 26. marts 2003 en sag om fastholdelse og rekruttering af medarbejdere i Hjemmeplejen. Udvalget besluttede på mødet, at det skal undersøges, hvilke muligheder Hjemmeplejen har for at levere miljøvenlige rengøringsmidler til borgere, der modtager praktisk bistand i form af rengøring og hvilke omkostninger, der vil være ved en sådan ordning. Retsgrundlag: Lov om social service. Sagsfremstilling: Forvaltningen har undersøgt sagen nærmere med udgangspunkt i servicelovens bestemmelser om frit valg, myndighedsopgaver og leverandøropgaver. Det er KL s opfattelse, at gennemførelse af en ordning på området vil være problematisk dels fordi den forhøjer serviceniveauet på området, dels fordi den forøger udgifterne på området../. Forvaltningens notat af 13. august 2003 er udsendt med dagsorde nen. Økonomi/personale: - Offentliggøres. Høring af Ældrerådet. Forvaltningen indstiller, 1. at forvaltningens notat af 13. august 2003 tages til efterretning, og 2. at forvaltningen ikke arbejder videre med sagen. Indstillingen tiltrædes.

21 Social- og sundhedsudvalget Blad nr Økonomiredegørelse pr. 31. juli 2003 J.nr Ø08 Indledning: Retsgrundlag: Ifølge tidsplanen skal der aflægges økonomiredegørelse pr. 31. juli Byrådsvedtagelse. Sagsfremstilling: Forvaltningen har udarbejdet økonomiredegørelse pr. 31. juli Social- og sundhedsudvalgets budgetområder udviser en afvigelse på 0,5 mio. kr. svarende til 2 promille af budgettet. Men der er væsentlige mer-/mindreudgifter på udvalgets 4 aktivitets-/bevillingsområder på konto 5 samt afledt virkning heraf på konto 8, refusion vedrørende grundtakstmodellen. De væsentligste afvigelser vedrører kontanthjælp med mindreudgifter på 1,5 mio. kr.; sygedagpenge med merudgifter på 4,1 mio. kr.; døgninstitutioner for børn og unge med mindreudgifter på 4,5 mio. kr.; hjemmeplejen, pleje/omsorg for ældre og handicappede med merudgifter på 3,5 mio. kr.; brugen af amtets døgnsinstitutionspladser m.m. med merudgifter på 2 mio. kr.; førtidspensioner og personlige tillæg til pensionister med mindreudgifter på 3,9 mio. kr.; og øvrige i alt med mindreudgifter på 0,3 mio. kr../. Økonomirapport med bemærkninger vedlægges dagsordenen som bilag. Økonomi/personale: Forventet merudgift på 0,5 mio. kr., der forudsættes reduceret ved modvirkende foranstaltninger, så budgettet for 2003 kan overholdes. Offentliggøres. Høring af Ældrerådet. Forvaltningen indstiller, 1. at budgetopfølgningen pr. 31. juli 2003 oversendes til efterretning for økonomiudvalget; og 2. at forvaltningen udarbejder forslag til modvirkende foranstaltninger til behandling i Social- og Sundhedsudvalget.

22 Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 519 Indstillingen tiltrædes.

23 Social- og sundhedsudvalget Blad nr Dialogmøde med Arbejdsmarkedsrådet J.nr I00 Indledning: Birkerød Kommune har deltaget i et dialogmøde med Arbejdsmarkedsrådet i Frederiksborg Amt. Retsgrundlag: Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats../. Sagsfremstilling: Referat fra dialogmødet den 13. maj 2003 er udsendt med dagsordenen. Økonomi/personale: - Offentliggøres. Forvaltningen indstiller, at sagen tages til efterretning. Indstillingen tiltrædes.

24 Social- og sundhedsudvalget Blad nr Høringssvar fra Ældrerådet J.nr G01 Indledning: I henhold til lovgivningen for området er der mellem Birkerød kommune og Ældrerådet i Birkerød indgået aftale for samarbejdet. Ifølge samarbejdsaftalens 3 stk. 2 skal Ældrerådet rådgive Byrådet i ældrepolitiske spørgsmål, hvorfor Byrådet har en forpligtelse til at høre Ældrerådet om alle forslag, der vedrører de ældre Punktet vil foreløbig indgå som fast punkt på udvalgets dagsorden. Retsgrundlag: Lov om retssikkerhed Sagsfremstilling: Der forligger høringssvar fra Ældrerådet, for så vidt angår sager fra social- og sundhedsudvalgets ekstraordinære møde den 13. august 2003./. Ældrerådets høringssvar og forvaltningens forslag til opfølgning herpå vedlægges som bilag. Økonomi/personale: Offentliggøres. Ældrerådet orienteres. Forvaltningen indstiller, 1. at Ældrerådets høringssvar tages til efterretning og 2. at forvaltningens forslag til opfølgning godkendes. Indstillingen tiltrædes.

25 Social- og sundhedsudvalget Blad nr Gensidig orientering J.nr A00 Indledning: Orientering ved formanden, udvalget og forvaltningen. Sagsfremstilling: Økonomi/personale: Formanden orienterede om ekstraordinært Social- og Sundhedsudvalgsmøde den 4. september 2003, kl

26 Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 523 Mødet hævet kl. Protokollen oplæst Godkendt Jette Ebro Dorte Svensson Lars Engelberth Georg Møller Nelli Modeweg-Hansen

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 528 Social- og sundhedsudvalget afholder møde onsdag den med følgende dagsorden Kl. 16.00: Rundvisning i Støtte- og Aktivitetscentret SAC-SYD, Søndervangen 51 Derefter møde i lokale 1 på Rådhuset

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 309 Social- og sundhedsudvalget afholder møde på rådhuset i mødelokale 1 Onsdag den kl. 16.00 med følgende dagsorden Ikke tilstede : Sag nr. Emne Blad nr. 175 Gensidig orientering. 310 176 Familieværksted.

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget & Børne- og skoleudvalget

Social- og sundhedsudvalget & Børne- og skoleudvalget Blad nr. 418 Social- og sundhedsudvalget & Børne- og skoleudvalget afholder fællesmøde på rådhuset i store sal onsdag den kl. 15.00 med følgende dagsorden Ikke tilstede : Sag nr. Emne Blad nr. 228 Analyser

Læs mere

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998,

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr. 31.07.98 på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, 204152 Indstilling: at Socialudvalget oversender resultatet af økonomirapporteringen

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den 17.03.2015 kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Mødedeltagere: Jeppe H. Lindberg (V) formand Ali Ünsal (V) næstformand Dora Olsen (O)

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 26 TIRSDAG DEN 3. FEBRUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 3. februar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Økonomirapportering pr. 31. marts 680112 Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at økonomirapporteringen pr. 31. marts

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Blad nr. 451 Social- og Sundhedsudvalget afholder møde på rådhuset i mødelokale 1 torsdag den kl. 16.00 med følgende dagsorden OBS! Bemærk ændret mødedag. Ikke tilstede : Sag nr. Emne Blad nr. 243 Den

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Pkt.nr. 17. Ændring af lov om tandpleje m.v., frit valg Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget

Pkt.nr. 17. Ændring af lov om tandpleje m.v., frit valg Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget Pkt.nr. 17 Ændring af lov om tandpleje m.v., frit valg. 420625 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at Socialudvalget tager orienteringen om ændring af lov om tandpleje

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL Social- og Sundhedsudvalg

BESLUTNINGSPROTOKOL Social- og Sundhedsudvalg Side 1118 BESLUTNINGSPROTOKOL Social- og Sundhedsudvalg Møde i mødelokale 1 kl. 16.00 Ikke tilstede : Punkt Emne Side ÅBEN DAGSORDEN 631 Fokus på sygedagpengeområdet - medio 2005 1119 632 Arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Indstilling. Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. 1. Resume

Indstilling. Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. 1. Resume Indstilling Til Aarhus byråd via Magistraten Den 1. juni 2011 Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. juni Drift, refusion og finansiering - Omplaceringer

Budgetopfølgning pr. 30. juni Drift, refusion og finansiering - Omplaceringer opfølgning pr. 30. juni - Drift, refusion og finansiering - Omplaceringer 1.000 kr. Forventet regnskab Forbrug pr. 30. juni Korrigeret budget Forbrugsprocent Afvigelser (A) Heraf omplacering mellem udvalg/kto.

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Hotel Phønix, mødelokale 1 Dato: Mandag den 23. oktober 2017 Start kl.: 16:15 Slut kl.: 17:40 Medlemmer: John Saaby Jensen (A) Lars Pedersen (A) Harald

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 ONSDAG DEN 10. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

Egebjerg Kommune Socialudvalget 2002-05 Referat

Egebjerg Kommune Socialudvalget 2002-05 Referat Egebjerg Kommune Socialudvalget 2002-05 Referat Dato: Mandag den 22-april-2002 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 21.30 Mødested: Lokale 2 Udsendelsesdato: 18-04-2002 Afbud

Læs mere

DAGSORDEN. Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand) Pia Bjerregaard (A) Jytte Schmidt (A) Bent Andersen (O)

DAGSORDEN. Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand) Pia Bjerregaard (A) Jytte Schmidt (A) Bent Andersen (O) Voksen- og Plejeudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 06/2007 Sted : Rådhuset i Grenaa, Mødelokale 3 Dato : 11. juni 2007 Start kl. : 14.00 Slut kl. : 18.00 Medlemmer Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Tilbud til ældre pensionister

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Tilbud til ældre pensionister SOCIAL OG SUNDHED Dato: 12. oktober 2016 Tlf. dir.: 4477 3428 E-mail:tgl@balk.dk Kontakt: sagsbehandler Sagsid: 00.30.14-G01-10-16 Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme:

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 12. juni 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 12. juni 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 12. juni 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 120. Budgetopfølgning pr. 30. april 2008 3 121. Ny organisering i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen

Læs mere

Samarbejdsaftale. Djurslands. Fælleskommunale Ortodontiordning FKO

Samarbejdsaftale. Djurslands. Fælleskommunale Ortodontiordning FKO Samarbejdsaftale Djurslands Fælleskommunale Ortodontiordning FKO I medfør af 1 stk. 3 i Bekendtgørelse nr. 179 af 28. februar 2012 om tandpleje, er der indgået følgende aftale mellem Norddjurs Kommune

Læs mere

Mulighed for udbud på fritvalgsområdet i hjemmeplejen

Mulighed for udbud på fritvalgsområdet i hjemmeplejen Social- og Seniorudvalget Punkt: 5 Acadre sagsnr.: 14/10246 Journalnr.: Sagsforløb: SSU - Åben sag Mødedato: 23.06.2014 Sagsansvarlig enhed: Politik og Borgerservice Sagsbehandler: Helle Skude Mulighed

Læs mere

Fælles tandreguleringsklinik i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk Kommuner

Fælles tandreguleringsklinik i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk Kommuner 22.4.2010 1 Fælles tandreguleringsklinik i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk Kommuner J.nr.: 16.21.12.G00 Sagsid: 997520 Initialer: Kam.sf Sagsfremstilling I maj/juni

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetid: 16:00-16:55 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Ekrem Günbulut (A), Kemal Bektas (A), Kurt Scheelsbeck (C), Marjan Ganjjou (C), Michael Blem Clausen (B), Steffen Mølgaard

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.:

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 1 1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 219-2015-45098 Sagsfremstilling Formålet med denne sag er at udarbejde ny sagsfremstilling for de punkter, som Byrådet ikke godkendte i mødet den 30.

Læs mere

Resultatkrav for 2007 for Social- og Sundhedsudvalget

Resultatkrav for 2007 for Social- og Sundhedsudvalget GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Stab og sekretariat Resultatkrav for 2007 for Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens

Læs mere

Ordinært møde. Dato 11. juni Tid 15:00. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Stedfortræder

Ordinært møde. Dato 11. juni Tid 15:00. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato 11. juni 2008 Tid 15:00 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit Hansen (A) - Formand Per Nilsson (V) Steen Jensen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Referat Dato: Tirsdag den 8. januar 2013 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Anette Eriksen, Flemming Wetterstein, Ingolf

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked Borgerservice Økonomi og Analyse 1. Økonomisk Redegørelse 215. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 46 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018 Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 1 Det lovpligtige og nødvendige 6 Socialudvalget Budgetområde Anden Social Service Sundhedsudgifter begravelse 01a Begravelseshjælp Sundhedsloven 160 Alle borgere

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 5 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 6 - Ekstraordinært møde Mødested : Mødelokale 3 Mødetidspunkt : tirsdag den 29. maj 2007 kl. 17:00 Fraværende : Jessie Mogensen

Læs mere

Integrationsrådet Referat

Integrationsrådet Referat Integrationsrådet Referat til mødet den kl. 17:00 i Mødelokale C Medlemmer: Ann Frederiksen Martin Kondrup Knudsen Preben Holler (A) Zenawi Ghebremichael Muhsin Jetto Nataliia Gudymenko Phul Kumari Biswa

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder:

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: 10. ÆLDRE Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: Nr. Aktivitetsområde Beskrivelse 1 Visitation Bestiller/myndighedsopgave i forhold til ydelser

Læs mere

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Dagsorden Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat fra møde den 29. november 2016. 1 2 Respitationsområdet - godkendelse af samarbejdsaftale 1 3

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger:

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab Budget Budget 2014 2015 2016 00.25.11 Beboelse 455 65 456 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 32 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

I forbindelse med at modellen blev udarbejdet blev det aftalt, at modellen inden for en kortere årrække skulle revurderes.

I forbindelse med at modellen blev udarbejdet blev det aftalt, at modellen inden for en kortere årrække skulle revurderes. Evaluering af demografimodellen på ældreområdet Baggrund Byrådet godkendte den 4. juni 2013 den nuværende demografimodel på ældreområdet. Modellen er blevet anvendt i forbindelse med de tre seneste års

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Indholdsfortegnelse 048. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 25. august 2011 100 049.

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 13-03-2008 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Andersen Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil Risager Kirsten

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister

Notat. Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister SOCIAL- OG SUNDHED Dato: 17. marts 2015 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Notat Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Nærværende bilagsnotat

Læs mere

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Dato Sagsnummer Dokumentnummer 09-10-2014 2014-16891 2014-133798 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel

Læs mere

Åbent referat Sundheds- og Omsorgsudvalget. Lukket dagsorden. Den 8. februar 2010 kl

Åbent referat Sundheds- og Omsorgsudvalget. Lukket dagsorden. Den 8. februar 2010 kl Åbent referat Sundheds- og Omsorgsudvalget Den 8. februar 2010 kl. 20.52-21.25 13. Overførsel og omplacering af midler til tandbus... 35 14. Midtvejsstatus vedrørende visitation af hjemmehjælpsydelser

Læs mere

Referat. Fællesmøde i Sundheds- og Omsorgsudvalget Dato: Mandag den 20. august 2018 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

Referat. Fællesmøde i Sundheds- og Omsorgsudvalget Dato: Mandag den 20. august 2018 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Referat Fællesmøde i Sundheds- og Omsorgsudvalget Dato: Mandag den 20. august 2018 kl. 13.00-16.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer af Sundhedsudvalget: Hanne Simonsen (formand),

Læs mere

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget - 4.000 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter - 2.500 Finansieret til/fra andre udvalg

Læs mere

Vejen kommunale tandpleje

Vejen kommunale tandpleje Vejen kommunale tandpleje Drifts- og Afdelingschef Marianne Hald Andersen Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Borgmester Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler i Vejen Kommune

Læs mere

Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL. Ålunden 18 i Grenaa Bemærk - mødet afholdes på Skovstjernen, Tove Ditlevsens Vej 4 i Grenaa

Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL. Ålunden 18 i Grenaa Bemærk - mødet afholdes på Skovstjernen, Tove Ditlevsens Vej 4 i Grenaa Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Ålunden 18 i Grenaa Bemærk - mødet afholdes på Skovstjernen, Tove Ditlevsens Vej 4 i Grenaa Dato: Tirsdag den 25. september 2018 Start kl.: 15:00 Slut

Læs mere

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune har handlet i strid med serviceloven og retssikkerhedsloven ved i perioden fra den 7. oktober 2008 til den

Læs mere

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget NOTAT Dato Børne- og Uddannelsesforvaltningen BUF-Sekretariat 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foretaget budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 på Børneudvalgets

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3.

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Ældrerådet 6. august 2007 Side:15 Ældrerådet Referat fra møde nr. 6 mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Deltagere: Andreas Lindstrøm, Hans M. Kappel, Alice Pedersen, Helfred

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 - Arbejdsmarkedsforvaltningen

2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 - Arbejdsmarkedsforvaltningen 2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 Arbejdsmarkedsforvaltningen J.nr.: 00.01.00.Ø09 Sagsnr.: 10/37002 BESLUTNING I SOCIAL OG SUNDHEDSUDVALGET DEN Fraværende: Ingen. Udvalget godkendte indstillingen.

Læs mere

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Indledning...3 Udfordringer i 2016...3 Administrative tiltag i 2016...4 Central pulje...4 Visitation...4 Udfører...4

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget: Ældre

Social- og sundhedsudvalget: Ældre 1. Budgettildelings- og styringsprincipper Ingen bemærkninger 2. Demografiregulering Hjemmeplejen Hjemmeplejen demografireguleres på baggrund af de 67+ årige som er hjemmeplejens målgruppe. Det harmoniserede

Læs mere

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING 3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING Borgerrådgiveren indstiller til Borgerrådgiverudvalget, at

Læs mere

Møde i skole-, social- og sundhedsudvalget den 26. august 2003

Møde i skole-, social- og sundhedsudvalget den 26. august 2003 Dagsorden til S S SU Side 1 af 6 Møde i skole-, social- og sundhedsudvalget den 26. august 2003 Medlemmer: Niels Jørgen Pedersen Hanne Kyvsgaard Birgit Bangshof Mortensen Kristian Moberg Jens Timm Jensen

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Noter Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Egentlige

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalg - TILLÆGSDAGSORDEN

Kultur- og Fritidsudvalg - TILLÆGSDAGSORDEN Side 454 Kultur- og Fritidsudvalg - TILLÆGSDAGSORDEN Møde i mødelokale 2 på rådhuset kl. 15.00 Ikke tilstede : Punkt Emne Side ÅBEN DAGSORDEN 230 Evaluering af søndagsåbning 2003, Birkerød Bibliotek 455

Læs mere

Økonomirapportering 310810

Økonomirapportering 310810 0025 Faste ejendomme U 8.112 8.112 4.500 8.112 I -5.486-5.486-5.486 0462 Sundhedsudgifter m.v U 162.838 1.118 163.956 90.224 179.426 15.470 Merudgifter på 15,5 mio. kr. på medfinansiering af sundhedsudgifterne.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 29. august 2017 Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 209, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 07-08-2018 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Bo Hansen, Lars Erik Hornemann, Hanne Klit, Flemming Madsen, John Arly Henriksen, Henrik Nielsen, Birger Jensen,

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 12:30.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 12:30. Mødedato: REFERAT. Mødetidspunkt: 12:30. Sted: Kompetencecenter Rebild Østre Allè 6 9530 Støvring. Møde slut: 14:30 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Økonomivurdering ultimo juli 2009 - et

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Social og Sundhed, Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 TRÆNINGSOMRÅDETS

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 ONSDAG DEN 22. AUGUST 2007, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 22. august 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Tids- og handleplan for budgetopfølgning i 2013

Tids- og handleplan for budgetopfølgning i 2013 Tids- og handleplan for budgetopfølgning i 2013 Indledning Faxe Kommune har i principper for økonomistyring fastlagt, at der skal foretages tre budgetopfølgninger årligt for hele kommunen. Disse tre opfølgninger

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Mødelokale 3, rådhuset Dato: Onsdag den 23. november 2016 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 18:05 Medlemmer: Fraværende: John Saaby Jensen (A) Helle Plougmann

Læs mere

Social sikring side 1

Social sikring side 1 Social sikring side 1 Indhold 0.11 Beboelse (boligplacering af flygtninge)... 2 5.68 Førtidspension med 50% kommunal medfinansiering... 3 5.69 Førtidspension med 65% kommunal medfinansiering... 4 5.70

Læs mere

Handicaprådet. Dagsorden

Handicaprådet. Dagsorden Handicaprådet Dagsorden Dato: 05. april 2013 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil Nielsen

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2013 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 44,53 %, lidt mindre end forventet på 50 % pr. 30.06.13. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Om regulering af besøgsrestriktioner i boligformer med tilknyttet personale og fællesboligarealer

Om regulering af besøgsrestriktioner i boligformer med tilknyttet personale og fællesboligarealer Til samtlige kommuner m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orienteringsskrivelse om lov om ændring af lov om social service (Regulering af besøgsrestriktioner i boligformer med tilknyttet

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalg

Social- og Sundhedsudvalg Social- og Sundhedsudvalg åben Torsdag den 9. februar 2006 Kl. 16.00 i mødelokalet 6 & 7 Medlemmer: Kai O. Svensson (F) Lisbet Ploug (C) Jette Andersen (A) Kirsten Stuckert (V) Liselott Hansen (O) Side

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Carsten Møller Nielsen Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Indstilling. Udbud af hjemmeplejen. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 25. april 2014

Indstilling. Udbud af hjemmeplejen. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 25. april 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 25. april 2014 Udbud af hjemmeplejen 1. Resumé Regeringen har vedtaget at forenkle reglerne for frit valg i hjemmeplejen. Det foreslås derfor, at de private

Læs mere

Ud - og ombygning på Ældreområdet i Rudersdal Kommune

Ud - og ombygning på Ældreområdet i Rudersdal Kommune Den 21. september 2010/mk Ud - og ombygning på Ældreområdet i Rudersdal Kommune 2010-2022 Indledning...1 Udfordringer på Ældreområdet 2010-2021...1 Den demografiske udvikling i Rudersdal Kommune... 1 Renovering

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 15. JANUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. januar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Skoleunderudvalg 10. maj 2006, Kl Møde nr. 5 Byrådssalen, Farum Rådhus

Skoleunderudvalg 10. maj 2006, Kl Møde nr. 5 Byrådssalen, Farum Rådhus FURESØ KOMMUNE Skoleunderudvalg 10. maj 2006, Kl. 19.00 Møde nr. 5 Byrådssalen, Farum Rådhus Medlemmerne mødte Ulla Rasmussen (V) formand Berit Torm (V) Wagner Jensen (V) Steen Horstmann (C) Lasse Zetterstrøm

Læs mere