Økonomiudvalget Næstved går sammen med nabokommuner for at blive en stærk og attraktiv spiller i dansk turisme

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomiudvalget Næstved går sammen med nabokommuner for at blive en stærk og attraktiv spiller i dansk turisme"

Transkript

1 Økonomiudvalget Økonomiudvalget varetager den overordnede styring af Næstved Kommunes økonomi. Økonomiudvalget er derudover ansvarlig for den fysiske planlægning, køb og salg af fast ejendom samt områder som personale, administration, IT, turisme og erhvervspolitik. Næstved går sammen med nabokommuner for at blive en stærk og attraktiv spiller i dansk turisme Der har i 2014 været arbejdet ihærdigt på at kunne skabe et turismesamarbejde på tværs af Faxe, Stevns, Vordingborg og Næstved kommuner. Det er lykkedes, og resultatet er, at Næstved pr. 1. april 2015 slår sig sammen med Faxe, Stevns og Vordingborg i et nyt fælleskommunalt turismeselskab VisitSydsjælland-Møn A/S og markedsfører sig som De danske Sydhavskyster sammen med Lolland og Guldborgsund kommuner. Det ny fælles turismeselskab er skabt for at være en stærk og professionel aktør i samarbejdet med de øvrige turismefremmeorganisationer i dansk turisme. Destinationens turismemæssige omsætning bliver 1,6 milliarder kroner (2012). Det kvalificerer destinationen til at blive et attraktivt medlem i foreningen Danske Destinationer, som sætter den tværkommunale dagsorden i dansk turisme. Ligeledes bliver destinationen en attraktiv samarbejdspartner for det nye nationale kyst- og naturturismeselskab, som fra 2015 etablerer et østkystsekretariat i Region Sjælland. Også i samarbejdet med den nye markedsføringsforening De danske Sydhavskyster (sammen med Guldborgsund og Lolland kommuner) vil turismeselskabet udgøre en betydelig økonomisk spiller, og indholdsmæssigt vil destinationen tilbyde meget attraktive seværdigheder, oplevelser og attraktioner. Turismeselskabets nye direktør tiltræder 1. marts 2015, der er stiftende generalforsamling den 30. marts, og selskabet er fuldt implementeret i efteråret I den mellemliggende periode vil de nuværende turismefremmeorganisationer og det nye fælleskommunale turismeselskab samarbejde om at tilrettelægge en opgave- og ansvarsfordeling i turistsæson 2015, som tjener gæsterne, aktørerne, turistforeningerne, medarbejderne og ejerne bedst muligt. De nuværende turismefremmeorganisationers fastansatte personale kan virksomhedsoverdrages til det nye selskab, som beskrevet i lovgivningen.

2 Det offentlige økonomiske fundament for VisitSydsjælland-Møn A/S bliver i størrelsesordenen cirka 8 millioner kroner årligt. Ejendomssalg Udvalget har vedtaget en strategi for Næstved Kommunes køb og salg af bygninger, grunde og anden fast ejendom. Der er fokus på at få udnyttet bygninger bedre og skille sig af med bygninger, der ikke skal anvendes. I 2014 er der solgt 3 materielpladser, 2 boliggrunde, 2 storparceller, en udlejningsejendom, en gård, 3 huse, en erhvervslejlighed, en tidligere børnehave samt nogle småarealer. Der er opnået samlede salgsindtægter svarende til budgettet på 15,8 millioner kroner. Sammen med fagudvalgene og Ejendomsudvalget arbejder Økonomiudvalget på at frigøre kommunen fra lejemål i fremmede bygninger samt på at opnå en mere effektiv udnyttelse af kommunens egne bygninger. Sygefravær Der har været og der vil fortsat være ledelsesmæssigt fokus på sygefraværet i kommunen. I 2014 har der for kommunen under ét været et sygefravær på 5,08 %, hvor det i 2013 var 5,21 %. Det var specielt i første halvår af 2014, der var et fald. Der har været en gunstig udvikling i fraværet for store velfærdsområder som Sundhed, Ældre, Dagtilbud samt Handicap og Psykiatri, mens fraværet er steget for Uddannelse samt Børn og Unge. I andet halvår af 2014 er fraværet steget for de store faggrupper (lærere, pædagoger) på folkeskoleområdet. Der er gennemført en række aktiviteter i 2014 for at skabe fokus på nedbringelse af sygefraværet i kommunen. Der er f.eks. aftalt rammer for ledelsesniveauernes roller og ansvar for opfølgning på sygefraværet, der er gennemført temadag for virksomhedernes dynamiske trio (leder, tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant), og der er sket central opfølgning på kritisk høje fraværsniveauer m.v. Der har i 2014 været fokus på at udvikle ledelsesinformationen om blandt andet fravær i KOMLIS, således at den enkelte leder løbende har opdateret information om fravær og dermed grundlag for handling for at kunne nedbringe sygefraværet. Center for IT og Digitalisering Center for IT og Digitalisering har i året ændret organiseringen for at skabe en større fokus på it-driften. Centrets to driftsteam er slået sammen til én enhed: IT Infrastruktur og Support. Der er samtidig arbejdet med at formalisere arbejdsgangene i centret. Arbejdsgangene er på udvalgte områder tilrettelagt efter ITIL-principperne (Information Technology Infrastructure Library). ITIL er en generelt anvendt metode til at arbejde med it-opgaver på. Der er arbejdet med områderne: Henvendelser fra brugerne samt Problemløsning og styring af ændringer i itmiljøet. Center for IT og Digitalisering har i 2014 øget bemandingen for at kunne levere en bedre driftsoplevelse og digitaliseringshjælp til brugerne. Samtidig er der ansat en it-supporterelev i centret.

3 På det administrative område er administrationens Citrix-platform fra 2006 blevet opdateret. Opdateringen gav udfordringer med ustabilitet og lange svartider på systemet. Driften af skole-it-området har været velfungerende i Området har i lighed med andre kommuner oplevet it-angreb, hvor kommunens internetforbindelse angribes og dermed blokeres. Nye opgaver Valget af TDC som leverandør af mobiltelefoni på den kommunale indkøbsaftale betød, at opgaverne med udlevering og support af mobiltelefoner er hjemtaget fra Telenor til centret. Digitalisering På digitaliseringsområdet er der arbejdet med at forny kommunens eksisterende digitaliseringsstrategi. Fra 1. november 2014 blev det obligatorisk for borgerne at anvende Digital Post. 88 % af borgerne i kommunen er tilmeldt Digital Post, og over 70 % af al post fra kommunen sendes nu digitalt. På selvbetjeningsområdet er den 3. digitale bølge gennemført og har givet nye borgervendte løsninger på især teknik- og miljøområderne. Løsningerne kan anvendes fra kommunens hjemmeside, fra borger.dk og virk.dk. I september blev et projekt om IT-Governance (IT-styring) iværksat med det formål, at få skabt en ny beslutningsstruktur for it- og digitaliseringsprojekterne. Projektet skal styrke ansvarsplacering, ressourceudnyttelse og projektets nytteværdi. Næstved Kommune deltager, i lighed med de øvrige kommuner, i det fælleskommunale projekt om monopolbrud. Formålet med dette projekt er at skabe alternative løsninger til de løsninger, der i dag kun udbydes af KMD (tidligere KommuneData). Der er nedsat en lokal projektorganisation til styring og varetagelse af projektet lokalt samt opgaverne. Der er samtidig i 2014 gennemført en række fagspecifikke digitaliseringstiltag og projekter, som fagområderne har ønsket indført. Disse tiltag har bevirket it-understøttelse af arbejdsopgaver og sagsbehandling, ligesom der løbende gennemføres en stigende digitalisering af kontakten til og kommunikationen med kommunens borgere og virksomheder. KITOS, kommunernes IT oversigtssystem I samarbejde med 25 andre kommuner har Næstved Kommune indgået en aftale om anvendelse og videreudvikling af overblikssystemet KITOS. KITOS skal i Næstved Kommune bruges til at skabe overblik over kommunens IT systemer samt de tilhørende kontrakter. Anvendelsen af KITOS sker som en del af aftalen med det fælleskommunale projekt om monopolbrud.

4 Ønsket om en tværgående ledelsesinformationsløsning blev til virkelighed I starten af 2014 indgik Center for Økonomi og Analyse en kontrakt på en stor tværgående ledelsesinformationsløsning dækkende 10 fagområder samt en benchmark del med mulighed for sammenligning med alle landets kommuner. KOMLIS som systemet hedder giver direktion, centerledelse med flere adgang til relevant information fra flere forskellige fagsystemer på en let og overskuelig måde både centralt i kommunen og for kommunens decentrale virksomheder. Udover ledelsesinformation giver KOMLIS også helt nye muligheder for at kunne lave analyser på tværs af fagområder og fagsystemer. Adgangen til KOMLIS forudsætter ikke detaljeret kendskab til de enkelte fagsystemer. Systemet er let tilgængeligt, og de enkelte analyser bliver automatisk opdateret med nyeste data. KOMLIS giver dermed let adgang til data, som vi tidligere skulle bruge mange timer og ressourcer på at fremskaffe manuelt. KOMLIS er let at bruge, og som bruger får man hurtigt overblik over blandt andet. økonomi, fravær og fagdata. KOMLIS er udrullet til langt de fleste centre i kommunens organisation. For mange centre betyder det, at både centerchefer, teamchefer, virksomhedsledere og andre relevante medarbejdere er blevet undervist og nu har adgang til data i KOMLIS. Ved udgangen af 2014 havde omkring 300 brugere adgang til systemet. Det skal dog nævnes, at KOMLIS har indbygget adgangsstyring og logning, så det sikres, at brugerne kun har adgang til at se de oplysninger, som de er oprettet til at måtte se. KOMLIS-projektet bestående at en central projektgruppe, økonomikonsulenter og KOMLISansvarlige fra de enkelte fagområder - har i hele 2014 ihærdigt og vedholdende arbejdet med opsætning, test og udvikling af en lang række analyser til brug for ledelsesinformation med henblik på, at brugerne let kan finde den ønskede information. Der har været udfordringer med tekniske opsætninger, indkøb af snitflader mm., men vi er alligevel kommet rigtigt tæt på målet, og som planlagt har vi nu data i KOMLIS på følgende områder: - Økonomi - Borger - Løn & Personale - Arbejdsmarked - Skole - Voksen Handicap - Sundhed - Nationale benchmark nøgletal vedrørende Økonomi, Personale, Borgere, Skole, Ældre og Udsatte børn og unge. I første halvår 2015 vil der ligeledes blive tilknyttet data vedrørende Ældre samt Udsatte børn og unge. Der foregår endvidere et samarbejde om at kunne vise data på webgis og evt. på kort direkte i KOMLIS-systemet. Derudover arbejdes der løbende med udvikling af nye analyser både for de enkelte centre og på tværgående data.

5 Tidlig inddragelse af borgerne Byrådet godkendte den 16. december 2014 Lokaldemokratiudvalgets ( 17 stk. 4) anbefalinger om, hvordan der tænkes mere borgerinddragelse og aktivt lokaldemokrati ind i Byrådets arbejde. De fire anbefalinger er følgende: Anbefaling 1 - Vi inddrager borgerne tidligt Anbefaling 2 - Vi møder borgerne på nye måder Anbefaling 3 - Vi udvikler en værktøjskasse til god borgerinddragelse Anbefaling 4 - Byrådet sætter nye tiltag i gang for borgerinddragelse Det betyder, at fagudvalgene skal arbejde med fokus på borgerinddragelse indenfor udvalgte opgaver eller projekter. Der holdes 4-5 møder lokalt, hvor dialogen mellem politikere og borgere styrkes og vil foregå på nye måder. I administrationen betyder det, at medarbejderne dygtiggør sig i metoder og praksis, og der i slutningen af 2015 bliver lavet en samlet evaluering på arbejdet. Mærk Næstved Godt liv for familien Der er pustet nyt liv i visionen. Mærk Næstved Godt liv for familien skal sikre, at vi får nye borgere til kommunen. I praksis betyder det, at kvaliteten i kommunens tilbud skal løftes og synliggøres, og borgere og medarbejdere skal fortælle de gode historier om, hvorfor Næstved er et dejligt sted at bo. Visionen er for hele kommunen fra byen til oplandet og skal løftes af alle, der bor i kommunen, medarbejdere, erhvervsliv, foreninger, lokalområder med flere. Der vil blive sat fokus på, at alle tager del i at løfte visionen og ser sig selv som en del af Mærk Næstved. Derfor vil der være rig mulighed for at deltage i at løfte visionen i praksis. Borgerne vil blive inviteret til at deltage i konkrete aktiviteter indenfor visionsarbejdet. Visionen er bygget op om fire temaer med konkrete målsætninger indenfor erhverv, læring, oplevelser og godt liv. Derudover er der også kraftigt fokus på branding altså, at kommunens brand Mærk Næstved bliver endnu mere kendt. For at drive arbejdet frem oprettes der klynger om de fire temaer og branding, der skal arbejde med visionens målsætninger. Økonomiudvalgets økonomi På Økonomiudvalgets område administreres økonomien på seks forskellige politikområder: Finansiering, Politikere, Fælles formål (administration og fælles puljer), IT, Jord og Bygninger samt Planlægning og Erhverv. Finansiering Politikområde Finansiering adskiller sig fra de øvrige politikområder, idet der ikke er driftsudgifter på området, men i stedet hele finansieringen af kommunens aktiviteter gennem skatteindtægter, bloktilskud, udligning, lånoptagelse og renteindtægter, ligesom afdrag på lån og renteudgifter indgår på dette politikområde.

6 Af nedenstående tabel fremgår budget og forbrug på politikområde Finansiering. Tabel 1. Kommunens nettoindtægter vedrørende finansiering Negative tal er indtægter, positive tal er udgifter, millioner kroner Oprindeligt budget 2014 Korrigeret budget 2014 Regnskab 2014 Afvigelse i forhold til korrigeret budget Finansiering , , ,0 108,5 Afvigelsen i forhold til korrigeret budget skyldes, at der har været en mindreindtægt på tilskud/udligning på grund af efterregulering af beskæftigelsestilskuddet for Herudover er der nogle forskydninger i optagelse af lån mellem 2013 og 2014 samt mellem 2014 og Drift Økonomiudvalgets øvrige politikområder Politikere, Fælles formål (administration og fælles puljer), IT, Jord og Bygninger samt Planlægning og Erhverv udgør alle driftsudgifter. Nedenfor ses en tabel over budget, forbrug samt mer-/mindreforbrug på de enkelte politikområder. Negative tal er indtægter, positive tal er udgifter, millioner kroner Oprindeligt budget 2014 Korrigeret budget 2014 Regnskab 2014 Afvigelse i forhold til korrigeret budget Politikere 11,9 13,2 13,8 0,7 Fælles Formål 422,6 444,7 412,7-32,1 IT 54,6 51,9 51,2-0,7 Jord og Bygninger 0,7 0,7 0,5-0,2 Planlægning og Erhverv 12,0 12,9 12,3-0,6 Der blev i 2014 budgetteret med nettodriftsudgifter på samlet 523,4 millioner kroner. Forbruget i 2014 blev 490,5 millioner kroner og dermed 32,9 millioner kroner mindre end budgetteret. Mindreforbruget kan primært henføres til politikområdet Fælles Formål/Administration. Forklaringen på det store mindreforbrug på fællesudgifter er selvforvaltningsbufferpulje, flexjobpuljer, tjenestemandspensioner, forsikring samt et overskud på selvforvaltning, der overføres til 2015.

7 Sådan fordelte udgifterne sig på Økonomiudvalgets område i 2014, millioner kroner Jord og Bygninger 0,5 Planlægning og Erhverv 12,3 Politikere 13,8 IT; 51,2 Sekretariat og forvaltninger 166,2 Fællespuljer og ejendomsdrift mv. 246,5 Læs mere om regnskabsresultatet på de enkelte politikområder i de specielle bemærkninger, som kan findes i bilagssamlingen til årsberetningen på naestved.dk. Anlæg Der har i 2014 været budgetteret med nettoanlægsudgifter på 13,8 millioner kroner på Økonomiudvalgets område. Udgiften i 2014 blev netto 1,7 millioner kroner og dermed 12,2 millioner kroner mindre end budgetteret. Anlægsindtægter og anlægsudgifter på Økonomiudvalgets område vedrører f.eks. byggemodning af grunde samt salg af grunde og ejendomme. I 2014 har nogle af anlægsposterne på Økonomiudvalgets område været: Anlægsprojekt Forbrug i 2014, millioner kroner Jordforsyning, byggemodning af Ræveagrene 39 6,6 boliggrunde Salg af ejendomme, bl.a. Fensmarkvej 123, Præstestræde -8,3 5, Skellet 8 samt Vordingborgvej 79 m.fl. (indtægt) Videnscenter for bæredygtigt byggeri 3,1

8 Nøgletal på Økonomiudvalgets område Nedenfor er opstillet en række nøgletal for Økonomiudvalgets område. Regnskab 2012 Regnskab 2013 Regnskab 2014 Antal indbyggere pr. 1. januar Gennemsnitlig likviditet pr. borger* kr kr. 674 kr. Gæld pr. borger kr kr kr. Resultat af ordinær drift pr. borger** (2014-priser) Nettodriftsudgifter pr. borger** (2014-priser) Nettoanlægsudgifter pr. borger** (2014-priser) kr kr kr kr kr kr kr kr kr. Indtægter pr. borger*** (2014-priser) kr kr kr. Administrative udgifter pr. indbygger**** (2014-priser) kr kr kr. Fuldtidsstillinger i NK Sygefravær 5,28 % 5,21 % 5,17 % Personaleomsætning 15,2 % 22,1 % 5,24 % * Den store reduktion fra 2012 til 2013 skyldes blandt andet,. at cirka 115 millioner kroner er udgået af likviditeten i forbindelse med overførsel af opgaver til Udbetaling Danmark ** Eksklusive ældreboliger *** Skat og tilskud/udligning **** Administrative lønudgifter på Fælles formål (administration)

Sygefravær Næstved Kommune arbejder løbende med en lang række indsatser for at reducere sygefraværet.

Sygefravær Næstved Kommune arbejder løbende med en lang række indsatser for at reducere sygefraværet. Økonomiudvalget Økonomiudvalget varetager den overordnede styring af Næstved Kommunes økonomi. Økonomiudvalget er derudover ansvarlig for den fysiske planlægning, køb og salg af fast ejendom samt områder

Læs mere

Årsberetning Årsberetning Side 1

Årsberetning Årsberetning Side 1 Årsberetning 2014 Årsberetning 2014 - Side 1 Beretningsdel 1 Indledende kapitler... 3 Borgmesterens forord... 4 Ledelsens påtegning... 6 Den uafhængige revisors erklæring... 7 Kommuneoplysninger... 8 Næstved

Læs mere

Økonomiske resultater

Økonomiske resultater Økonomiske resultater Økonomiske resultater for 2014 Næstved Kommune er udfordret på økonomien. Kommunen har et udgiftsbehov, der ligger over landsgennemsnittet og et indtægtsgrundlag, der ligger under

Læs mere

Årsberetning Årsberetning Side 1

Årsberetning Årsberetning Side 1 Årsberetning 2014 Årsberetning 2014 - Side 1 Beretningsdel 1 Indledende kapitler... 3 Borgmesterens forord... 4 Ledelsens påtegning... 6 Den uafhængige revisors erklæring... 7 Kommuneoplysninger... 8 Næstved

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. maj 2016 rev. 12.8.16 Samlet overblik budgetopfølgning 2-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 45,8 mio. kr., hvilket er 4,8 mio. kr. bedre end det korrigerede

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. oktober 2016 rev. 29.11.16 Samlet overblik budgetopfølgning 3-2016 Dette overblik over resultaterne af budgetopfølgning 3-2016 er en sammenskrivning af budgetopfølgningerne på de

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Politikere 1 Fælles formål 535 220 740 205 2 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 9.416 3.932 9.472 56 3 Kommissioner, råd og nævn 293 138 293 0 4 Valg m.v. 1.701 9 2.001 300 5 Sekretariat og forvaltninger

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes.

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes. Økonomiudvalget Budgetrevision 1 Februar Holbæk Kommune Samlet set skal Holbæk Kommune i sænke forbruget på driften med 180 mio. kr. i forhold til forbruget i 2016. Det forventede regnskab for 2016 er

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 Budgetopfølgning 1 30. april Nedenfor vises resultatopgørelsen for 2019. Det forventede regnskab (kolonne 4) er udarbejdet med udgangspunkt i forvaltningernes budgetopfølgning

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 4 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 5 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr.

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Økonomiudvalget - Oktober Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2015 samt forventet regnskab 2015... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Godkendelse af halvårsregnskab Aalborg Kommune.

Godkendelse af halvårsregnskab Aalborg Kommune. Punkt 2. Godkendelse af halvårsregnskab 2016 - Aalborg Kommune. 2016-041110 Magistraten indstiller, at byrådet godkender halvårsregnskab 2016 for Aalborg Kommune i henhold til lov. nr. 156 af 26. februar

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering April 2014 Forventet regnskab 2014 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5

Læs mere

Budgetrevision 1 ultimo februar 2017 Samlet oversigt. Budgetrevision 1. Forventning til regnskab 2017, ultimo februar

Budgetrevision 1 ultimo februar 2017 Samlet oversigt. Budgetrevision 1. Forventning til regnskab 2017, ultimo februar Budgetrevision 1 Forventning til regnskab, ultimo februar 1 Samlet oversigt... 3 Uddybende forklaring... 7 Resultat... 7 Indtægter... 7 Driftsudgifter... 7 Forbrugsskøn på politik områder... 8 Lån... 10

Læs mere

Halvårsregnskab 2012

Halvårsregnskab 2012 Halvårsregnskab 2012 August 2012 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2012... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget varetager forvaltningen af kommunens opgaver på beskæftigelses-,, integrationsintegrations og arbejdsmarkedsområdet. Beskæftigelsesudvalget er endvidere ansvarlig

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning, pr. februar 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning, pr. februar 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning, pr. 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultatet for 2014 skønnes pr. 28. 2014, at blive et overskud på 77,3 mio.

Læs mere

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning.

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning. Økonomiudvalget Ultimo august Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen skaber overskuddet

Læs mere

Bilag A: Økonomisk politik

Bilag A: Økonomisk politik Bilag A: Økonomisk politik Opfølgning på delmål - byrådsperioden 2014-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Administrationens indledning:... 2 Skatten holdes i ro eller reduceres... 2... 2... 2 Strukturelt

Læs mere

Pixiudgave Regnskab 2016

Pixiudgave Regnskab 2016 Pixiudgave Regnskab 2016 Regnskab 2016- Pixiudgave Indhold Regnskabt 2016 3 - De 3 økonomiske målsætninger - Gennemsnitslikviditet Driftsregnskab 4-5 - Driftsudgifter fordelt på udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124 Økonomiudvalget Politisk organisation 1 kr. Budget bevillinger Budget 12.18 247 12.265 12.124 Området omfatter udgifter til politikere, herunder borgmesterløn, borgmesterpensioner, udvalgsvederlag, udgifter

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. april 2016

Økonomioverblik pr. 1. april 2016 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-16 Dato: 07-04-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. april 2016 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 31. marts 2016 for året 2016.

Læs mere

Halvårsregnskab 2017

Halvårsregnskab 2017 Halvårsregnskab 2017 Regnskabsopgørelse pr. 30-06-2017 Alle beløb i 1.000 kr. Vedtaget Omplac og Korrigeret Halvårs Administrativt Forventet Afvigelse - = indtægt/overskud / + = udgift/underskud budget

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Foreløbigt regnskab 2016

Foreløbigt regnskab 2016 Foreløbigt regnskab 2016 Hermed fremsendes bemærkninger til det foreløbige regnskab 2016 for Aalborg Kommune under følgende overskrifter: 1. Foreløbig resultatopgørelse pr. 7. marts 2017 2. Forventet overførsel

Læs mere

Økonomioversigt. pr Dato: 8. maj Version nr.: 1

Økonomioversigt. pr Dato: 8. maj Version nr.: 1 Økonomioversigt pr. 30.4.2013 Udarbejdet af: Økonomistaben Dato: 8. maj 2013 Sagsid.: 00.30.00-Ø00-1-13 Version nr.: 1. RESULTATOPGØRELSE s-% i korr. s- % i forhold til korr. Skattefinansieret område Indtægter

Læs mere

På det brugerfinansierede område er det samlede resultat af virksomheden i 2011 en forbedring på 5,4 mio. kr. Regnskab 2010

På det brugerfinansierede område er det samlede resultat af virksomheden i 2011 en forbedring på 5,4 mio. kr. Regnskab 2010 Indledende afsnit 1.1 Hvordan gik det i Da Byrådet i vedtog budgettet for var det samlet forudsat, at budgettet stort set balancerede med en øget beholdning af likvide aktiver på 7,6 mio. kr. et for viser

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Økonomiudvalg og Byråd

Økonomiudvalg og Byråd Økonomiudvalg og Byråd Økonomi- og aktivitetsopfølgning August, 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. august 2016

Økonomioverblik pr. 1. august 2016 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-16 Dato: 3-8-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. august 2016 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 31. juli 2016 for året 2016.

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 6

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Oktober 2014 regnskab 2014 Tabel 1 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventninger INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Formål Faxe Kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, det løbende økonomiske

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Økonomioversigt. pr. 31.3.2013. Dato: 16. april 2013. Version nr.: 1

Økonomioversigt. pr. 31.3.2013. Dato: 16. april 2013. Version nr.: 1 Økonomioversigt pr. 31.3.2013 Udarbejdet af: Økonomistaben Dato: 16. april 2013 Sagsid.: 00.30.00-Ø00-1-13 Version nr.: 1. RESULTATOPGØRELSE Positive tal angiver udgifter ---------- hele 1.000 kr. --------

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Budgetrevision 3 pr. september 2014

Budgetrevision 3 pr. september 2014 Budgetrevision 3 pr. september 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. august 2014

Økonomioverblik pr. 1. august 2014 Sagsnr.: 00.32.14-Ø-1-14 Dato: 11-08-2014 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. august 2014 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 31. juli 2014. Forbrugsprocenten

Læs mere

Halvårsregnskab 2013

Halvårsregnskab 2013 Halvårsregnskab 2013 August 2013 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2013... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT Sted: Mødelokale 1 og 2 Dato: Onsdag den 2. maj 2018 Start kl.: 17:00 Slut kl.: 18:00 REFERAT Medlemmer: Fraværende: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem) Rikke Zwisler Grøndahl

Læs mere

Indledende afsnit... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.1 Hvordan gik det i 2016?... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Indledende afsnit... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.1 Hvordan gik det i 2016?... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. REGNSKAB Indhold Indledende afsnit... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.1 Hvordan gik det i?... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.2 De samlede driftsudgifter... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.3

Læs mere

Halvårs- regnskab 2014

Halvårs- regnskab 2014 1 Halvårsregnskab 2014 Regnskabsopgørelse i 1.000 kr. Forbrug pr. 30.6.2014 regnskab Korrigeret budget Budget 2014 Det skattefinansierede område Indtægter Skatter Generelle tilskud mv. 1.081.130 488.446

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj viser det forventede for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Økonomisk

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Administrationen Udviklingsaftale Udviklingsaftale. Økonomiudvalget

Administrationen Udviklingsaftale Udviklingsaftale. Økonomiudvalget Udviklingsaftale Økonomiudvalget 1 Området Området Administration omfatter for hovedpartens vedkommende, udgifter til den centrale administration og planlægningsvirksomhed. Herudover afholdes udgifter

Læs mere

3. Budgetopfølgning 31. marts 2015

3. Budgetopfølgning 31. marts 2015 Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 4. maj 215 3. Budgetopfølgning 31. marts 215 15-714 Sagsfremstilling Administrationen har gennemført opfølgningen pr. 31. marts. Budgetopfølgningen

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. april 2018

Budgetkontrol pr. 1. april 2018 Politikområde Politikere 1 Fælles formål 361 9 752 391 2 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 12.416 4.43 12.397-19 3 Kommissioner, råd og nævn 559 153 559 4 Valg m.v. 1.687 11 45-1.237 5 Markedsføring NK 1.395

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2016-19 tet for 2016-19 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

Regionernes regnskaber 2015

Regionernes regnskaber 2015 24. maj 2016 Regionernes regnskaber 2015 Samlet kommer regionerne ud med et regnskabsresultat i 2015, der viser et meget lille underforbrug. Det resultat står i modsætning til tidligere år, hvor regionerne

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger givet et overblik over grundlaget for regnskabet. Regnskab 6 GENERELLE BEMÆRKNINGER Formålet med de generelle bemærkninger er at give et samlet overblik over den økonomiske side af regnskabet. De generelle

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts viser det forventede regnskab for ØKONOMI, HR & IT 0 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts

Læs mere

Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017

Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017 Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017 Lovgrundlag Social- og Indenrigsministeriet har indgået aftale om, at kommunerne fra 2011 skal udarbejde halvårsregnskaber. Folketinget vedtog i februar måned 2011

Læs mere

egnskabsredegørelse 2016

egnskabsredegørelse 2016 Furesø Kommune Regnskab R egnskabsredegørelse Driftsregnskab for regnskabsår (udgiftsbaseret regnskab) Furesø Kommunes samlede regnskabsresultat på det skattefinansierede område, opgjort efter, at årets

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2017-2020 tet for 2017-20 består af det fremlagte budget til 1. behandlingen tillagt budgetforliget, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative

Læs mere

Regnskab 2014 Sundheds- og Psykiatriudvalget Politikområde Psykiatri og handicap. Korr. budget. Øvrige udvalgsrammer 139.803 149.375 148.008-1.

Regnskab 2014 Sundheds- og Psykiatriudvalget Politikområde Psykiatri og handicap. Korr. budget. Øvrige udvalgsrammer 139.803 149.375 148.008-1. Resultat på drift Psykiatri og Handicap (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: Note Opr. Budget Korr. Regnskab 2014 Mer-/mindre forbrug (i f.t. korr. ) 145.595 150.698 146.029-4.669 Budgetramme 1 1 149.535

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2014 regnskab 2014 BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5 2.021,5-3,0 DRIFTSVIRKSOMHED

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-2-15 Dato: 08-09-2015 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2016-2019 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011 Side 1 af 7 Økonomisk oversigt () Løbende priser Renter, Finansiering, Finansforskydninger og kapitalposter Regnskab 2010 Vedtaget budget 2011 Korrigeret budget 2011 Forventet regnskab 2011 Afvigelse i

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2019-2022 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget 2019-2022 i henhold til 37 i Lov om kommunernes styrelse. Balancen i

Læs mere

Dette notat indeholder en orientering om de overordnede tal for regnskab 2013 for Københavns Kommune.

Dette notat indeholder en orientering om de overordnede tal for regnskab 2013 for Københavns Kommune. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til ØU Dette notat indeholder en orientering om de overordnede tal for regnskab for Københavns Kommune. et forelægges for ØU den 1. april 2014 og for BR den 10. april 2014, hvor

Læs mere

Kommunens salg af byggegrunde er så småt kommet i gang igen, 2 byggegrunde blev solgt i 2015.

Kommunens salg af byggegrunde er så småt kommet i gang igen, 2 byggegrunde blev solgt i 2015. Regnskabsresultat Det skattefinansierede område 2015 har i årets begyndelse været præget af en optøning af lavkonjunkturen. Der har været en stigende interesse for at bosætte sig på Fanø, hvilket har afspejlet

Læs mere

Frederikshavn Kommune Økonomiudvalget

Frederikshavn Kommune Økonomiudvalget Økonomiafdelingen, d. 13. april 2015 Dok. 218875-14 Frederikshavn Kommune Økonomiudvalget Generelle bemærkninger regnskab 2014 1 "-" = overskud "+" = underskud i 1.000 kr. Drift Korrigeret Center Forbrug

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2015-18 tet for 2015-18 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

Regnskab 2009. Byrådsorientering d. 22. marts 2010. Randers Kommune

Regnskab 2009. Byrådsorientering d. 22. marts 2010. Randers Kommune Regnskab 2009 Byrådsorientering d. 22. marts 2010 Randers Kommune Resultatopgørelse 2009 Mio. kr. B 2009 KB 09 R09 Afv. Skatter -3.312,4-3.313,1-3.309,1 4,0 Tilskud og udligning -1.318,5-1.360,3-1.362,5-2,2

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

Regnskab Roskilde Kommune

Regnskab Roskilde Kommune Roskilde Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledende afsnit... 3 1.1 Hvordan gik det i... 3 1.2 De samlede driftsudgifter... 4 1.3 Indtægterne i regnskab... 5 1.4 Anlægsudgifter... 5 1.5 Befolkningsudvikling...

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Side 1 af 6 sider Halvårsregnskab og forventet regnskab 2017 Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Forv. Forv. Forventet Halvårs- Pct. budget bev. og

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Budgetrevision 31.8.2014 2014 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

Beretning 2011 for politikområderne:

Beretning 2011 for politikområderne: Beretning 2011 for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud): (i 1000 kr.) Oprindeligt

Læs mere

Budget sammenfatning.

Budget sammenfatning. Budget 2010-2013 sammenfatning. Indledning I dette notat beskrives budgetprocessen samt hovedtræk i budget 2010-2013 og de forudsætninger der er grundlaget for budgettet. 2. oktober 2009 Kontaktperson:

Læs mere

Halvårsregnskab 2014

Halvårsregnskab 2014 Halvårsregnskab 2014 August 2014 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2014... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

Budgetstrategi 2014 2017

Budgetstrategi 2014 2017 Budgetstrategi 2014 2017 Indledning Den økonomiske situation Kommunerne står i en vanskelig økonomisk situation. Finanskrisen har betydet stagnerende vækst, faldende skatteindtægter og stigende ledighed.

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Plan og Erhverv. Overordnet regnskabsresultat

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Plan og Erhverv. Overordnet regnskabsresultat Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af områder som har opgaver i forbindelse med erhvervslivet og markedsføring. Opgaver som kommuneplanstrategi, tilskud til erhvervsfremme og turisme, venskabsbysamarbejde

Læs mere

Hovedkonto 8. Balanceforskydninger

Hovedkonto 8. Balanceforskydninger Hovedkonto 8. Balanceforskydninger - 306-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele

Læs mere

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Kalbyrisskolen og Børne- og skoleudvalget

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Kalbyrisskolen og Børne- og skoleudvalget Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Kalbyrisskolen og Børne- og skoleudvalget Kalbyrisskolen Side 1 1. Indledning Denne selvforvaltningsaftale er indgået mellem: Kalbyrisskolen og Børne- og skoleudvalget

Læs mere

Antal kommuner med merforbrug på service. En temperaturmåling på de aktuelle økonomiforhandlinger

Antal kommuner med merforbrug på service. En temperaturmåling på de aktuelle økonomiforhandlinger Antal kommuner med merforbrug på service En temperaturmåling på de aktuelle økonomiforhandlinger Den 4. maj 2011 Morten Mandøe, KL s økonomiske sekretariat Program Forhandlinger om en budgetlov Indhold

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 27-11- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Sjølundsskolen og Børne- og skoleudvalget

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Sjølundsskolen og Børne- og skoleudvalget Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Sjølundsskolen og Børne- og skoleudvalget Sjølundsskolen Side 1 1. Indledning Denne selvforvaltningsaftale er indgået mellem: Sjølundsskolen og Børne- og skoleudvalget

Læs mere

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for digitalisering og innovation UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for digitalisering og innovation UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION 1 U valg for digitalisering og innovation Nedenfor fremgår udvalgets andel af de samlede nettodriftsudgifter og udvalgets andel af antal fuldtidsstillinger i kommunen.

Læs mere

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011 Side 1 af 5 Økonomisk oversigt () Løbende priser Renter, Finansiering, Finansforskydninger og kapitalposter Regnskab 2010 Vedtaget budget 2011 Korrigeret budget 2011 Forventet regnskab 2011 Afvigelse i

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 28. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 28. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 28. august 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Forventet Regnskab 2017-2, 1. behandling...2 28-08-2017

Læs mere

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned Forbrugsprocent Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015 Budgetkontrol pr. 1. oktober 7. SUNDHED I 1.000 kr. Afvigelse: - = mindreudgift eller merindtægt og += merudgift eller mindreindtægt FORKLARINGER TIL AFVIGELSER Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Tirsdag den 27. november 2018 Start kl.: 19:30 Slut kl.: 20:00 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem)

Læs mere

Regnskab for perioden 1. januar 2015 30. juni 2015. (Halvårsregnskab 2015)

Regnskab for perioden 1. januar 2015 30. juni 2015. (Halvårsregnskab 2015) Regnskab for perioden 1. januar 2015 30. juni 2015. (Halvårsregnskab 2015) Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Regnskabsprincipper... 2 3 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 30. juni 2015 samt forventet

Læs mere

Overførsler fra 2011 til. Korrigeret budget inkl. Overførsler

Overførsler fra 2011 til. Korrigeret budget inkl. Overførsler Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/5-2012 Overførsler fra 2011 til 2012 Korrigeret inkl. Overførsler Oprindeligt Budget 31.05.2012 Økonomiudvalget

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2016 samt forventet regnskab 2016... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 -

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 - - 318-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele finansieringssiden af regnskabet. Under

Læs mere