STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe. Klar til start. Cykelløbet blev skudt i gang ved forsamlingshuset d. 20. oktober.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe. Klar til start. Cykelløbet blev skudt i gang ved forsamlingshuset d. 20. oktober."

Transkript

1 STJÆR AVIS med Storring, Høver og Søballe Nr årgang november og december januar og halvdelen af februar 2014 Klar til start. Cykelløbet blev skudt i gang ved forsamlingshuset d. 20. oktober. Stjær Messen d. 20. oktober var godt besøgt. Der var musik, judoopvisning, god mad, kunst, pileflet, lokale virksomheder mm. Læs og se mere fra Stjær messen på side 6-7. Stjær Avis udgives af Stjær Sogns Borgerforening Avisen uddeles gratis til 750 husstande i området Storring, Høver, Stjær og Søballe. Næste deadline er søndag d. 26. januar Avisen udkommer i weekenden den februar Pris i løssalg

2 Materiale til avisen kan leveres på: eller i postkassen på Østerbro 10. Indsendt materiale må helst ikke være over 3500 anslag (hvis du har noget der er længere, så kontakt en fra redaktionen). Indsendt tekstmateriale bedes leveret i Word eller Publisher eller en håndskrevet seddel i postkassen. Ris og ros modtages også meget gerne Stjær Avis udgives af Stjær Sogns Borgerforening Redaktionens adresse: Østerbro 10, Stjær, 8464 Galten, (Christina) Avisen bliver husstandsomdelt gratis 4 gange om året til ca. 750 husstande i Storring-, Stjær-, Høver- og Søballe-området. Du kan købe ekstra aviser i LokalBrugsen i Stjær, for 12 kr. Deadline for næste udgave af Stjær Avis er: søndag d. 26. januar 2014 Avisen udkommer i weekenden d februar Deadline-tidspunkt udsendes på Stjær-net - og på Brugsens opslagstavle, tre uger før deadline. Send gerne stof til avisen i god tid. Copyright! Kopiering er kærkomment - med angivelse af kilde! Redaktion: Sponsorer/ distribution/ trykning / Bjarne Schøler/ / Høver/ Mogens Kjærskov/ foto/ Webmaster/ Roy Blüthgen/ / Søballe/Jan Bardino/foto/ Storring/ artikler/ Merete Kirke/ foto/ Per Reipurth/ Layout/ foto/ Christina Monrad Layout/ foto/ Nina Møller Nielsen/ Artikler/foto/Mette Brandi/ Artikler/foto/Dorthe Skriver/ Artikler/ foto/layout/tina Krøyer/ Korrekturlæsning/ Gitte Reipurth / Det er dog mærkeligt hvad der kan komme op af et blækhus (HC Andersen) Skrift kan gemmes, tale glemmes (norsk ordsprog) Vi synes det er rigtig sjovt at lave områdets lokal-avis. Har du lyst til at bidrage med indslag, så send dem til Alt modtages med glæde. Indslag, artikler, ideer, omtaler, fotos, eller bare en lille vits!!!! Jo flere der deltager med små eller store ting, desto mere alsidig bliver avisen.. Kunne du tænke dig at deltage i redaktionsarbejdet, få dig en fast spalte, eller bare deltage med kvartalets vittighed ell. lign.så skriv og hør uforpligtende nærmere på Hemmeligheden ved en journalistisk succes er, at gøre læserne så rasende, at de selv vil skrive halvdelen af din avis. (C.E.M. Joad) Intet stort er nogensinde skabt uden entusiasme. (Ralph Waldo Emerson)

3 Stjær Forsamlingshus I samarbejde med AOF Skanderborg Blomsterbinding - julekursus Kom og få inspiration til at lave en anderledes juledekoration. Dorte Glerup fra Søballe, der er uddannet blomsterbinder, vil vise et par bud på nogle forskellige juledekorationer og hvordan de bygges op helt fra bunden. Medbring: Dine egne underlag til at lave dekorationer på/i gerne 2-3 forskellige Lys 2-3 stk. Grensaks, hvis du har. Limpistol, hvis du har Resten af materialerne kan købes på stedet og afregnes med hver enkelt. lørdag d. 7. december kl.10:00-15:00 (Husk at tage madpakke og drikkevarer med) Pris: kr. 250 plus materialer Underviser: Dorte Glerup Tilmelding på - søg på hold nr Vi holder Åbent Værksted på Græsballe 18 i Søballe søndag d. 1. december kl søndag d. 8. december kl Der er et fint udvalg af unika gaver : smykker, strik (uldponchoer mm.), masser af billeder (malerier, collager, tuschtegninger). Desuden recyclevarer : produkter fra D.Y.R.T.( Lavet af bannere). Tasker. Produkter fra Oooh: vaser, potteskjulere osv. Det er også muligt at komme på andre tidspunkter, hvis det passer bedre. Ring i forvejen, så laver vi en aftale eller Kig evt. på Kig indenfor, der er absolut ingen købetvang. Kig efter flaget - indgang over terrassen ved gavlen. 3

4

5

6 Nyt fra Borgerforeningen November 2013, af Jesper Lumbye Andersen Stjær Messen Stjær Messen blev i år afholdt den sidste søndag i skolens efterårsferie. Som noget nyt var der arrangeret et familiecykelløb. Der var i alt tredive cyklister, som cyklede ud på de naturskønne firkløverruter i det milde efterårsvejr. Tak til de tre sponsorer (Lokal Brugsen i Stjær, Fri Cykler i Galten og kunstmaler Birgit Andersen) som havde sponseret gaver til lodtrækning blandt cyklisterne. Judoopvisningen med Judo-udøvere i alle aldre fra Sjelle trak mange tilskuere, som med stor interesse fulgte med i de kontrollerede flyveture, som de hvid- og blåklædte judo-udøvere gav hinanden. Christian Alvad rundede dagen af med guitarmusik og anekdoter. Jan Thøgersen fra Stjær kunne supplere med en ekstra anekdote fra en fælles tur han havde haft med Christian Alvad i USA. Sidst på dagen blev der fundet en vinder af købmandskurven i SKT-Bygs konkurrence. Bestyrelsen vil gerne takke alle udstillere og deltagere for opbakningen til arrangementet samt Peter Person for at have arrangeret cykelløbet. AOF Kurser De to første af efterårets tre AOF kurser er nu blevet afholdt. Mad med Tang valgte vi at flytte hen i Stjærskolens skolekøkken, for at der var optimale faciliteter til de mange "kokke". Fotokurset blev afviklet i den første weekend i november, hvor godt et dusin lokale fotoentusiaster fik mulighed for at udforske deres teknisk avancerede kameraers mange muligheder. I starten af december er der blomsterbinding med juletema. Der er stadig ledige pladser - se opslag på side 3 her i avisen. Omkring Huset Flisebelægning i Haven I sidst nummer af Stjær Avis var der et opslag om fliser til havegangen og under halvtaget i haven ved forsamlingshuset, som benyttes af dagplejen. Der kom to henvendelser om brugte fliser, og det er vi glade for. Bygma i Galten henvendte sig også og tilbød os 25 m 2 nye fliser efter eget valg, leveret. Der er blevet arrangeret en arbejdsdag i starten af november, hvor de skal lægges. Loftet i Anretterrummet Der har været en vandskade, hvor regn- og smeltevand var trængt ind ved et tagvindue og ned i loftet i anretterrummet. Vi har fået repareret tagvinduet for et stykke tid siden, og nu er skaden i loftet i anretterrummet også blevet repareret. Vi havde en forventning om, at hele loftet skulle skiftes. Men det viste sig heldigvis, at det ikke var så omfattende et projekt, idet arbejdsholdet kunne nøjes med at udskifte to loftsplader og få repareret loftslyset. Hoveddøren Dørpumpen, der sidder på hoveddøren, er meget kraftig, og havde med tiden fået vristet dørrammen løs. Det er nu blevet repareret. Vi har i bestyrelsen overvejet, om det ville være en god idé med et vindfang inden for hoveddøren for at der ikke så let kommer kold luft ind og man føler træk inde i festsalen om vinteren. Ville det være en god idé? - Kommentarer modtages med glæde. Gulvet i Festsalen Gulvet i festsalen er ved at være slidt op. Der er flere steder revner på langs og et enkelt sted et hul, der er blevet lappet med en metalplade. Vi har fået en pris på ca kr. for et nyt gulv. Hertil kommer, at vi har overvejet at få det bedre isoleret og at få gulvvarme for at øge komforten, når man i vinterhalvåret sidder stille og spiser til fester. Det er et kostbart projekt, som ikke kan rummes i det normale driftsbudget. I det nye år vil vi i bestyrelsen tage fat på at rejse penge til projektet - har du en god idé til, hvordan vi kan gøre det, og har du evt. lyst til at hjælpe med det, er du meget velkommen til at kontakte bestyrelsen. Se kontaktinfo på side 27. 6

7 7

8 Løsningen lå lige for Af Peter Person I nr. 46 af Stjær Avis skrev jeg lidt om udveksling af opskrifter i Brugsen. Tanken var helt konkret at hjælpe hinanden med at få opskrifter på nye salater. Hver uge producerer Dennis en reklame som placeres umiddelbart inden for døren i Brugsen, resten deles ud til kunderne i byen. Denne reklame har en uudnyttet bagside og den vil vi tage i brug nu. Det er ikke helt sikkert at bagsiden kun har påtrykt en opskrift, der kan sagtens snige sig andre emner ind. Lad os se hvad det kan udvikle sig til og skriv endelig hvis du har ideer. Sådan gør du: Læg baconskiverne på en plade med bagepapir. Steg baconen midt i ovnen i ca. 20 min. ved 200 C til den er gylden og sprød. Lad baconen dryppe af på fedtsugende papir. Del baconskiverne i mindre stykker. Rosindressing: Hak rosinerne groft og kom dem i skål. Tilsæt karde momme, appelsinsaft, eddike, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet mindst 15 min og smag til. Serveringen: Fordel den groftrevne salat på tallerkner. Drys med ost og baconstykker. Kom rosindressingen over salaten og server den med grissini. kilde: Arla Karolines køkken. Vi påskønner indsatsen Salat med ost, bacon og rosindressing Forret til 12 personer 300 g bacon i tynde skiver 1½ liter salat revet i grove stykker, fx friséeradicchio- og feldsalat (ca. 200 g) 200 g cheddar ost 33% (50+) i små tern eller mellemlagret ost 24% (45+) Rosindressing kardemomme Bestyrelsen i Galten Brugsforening vil gerne takke Lene Severinsen, Hanne Bjerregaard, Dorthe Hindborg og Tage Borup for deres store indsats i forbindelse med Brugsens mange spændende aktiviteter. Hvis Din Butik skal forblive et omdrejningspunkt i byen er det ikke blot indkøbene der skal lægges der, det er også et must at frivillige trækker i arbejdstøjet og giver Brugsen en håndsrækning. Det er dejligt at se så mange frivillige kvit og frit bakke op om Stjær Brugs. Med venlig hilsen Galten Brugsforenings bestyrelse 150 g store, mørke rosiner 1 dl friskpresset appelsinsaft 2 tsk hvidvinseddike ½ tsk groft salt friskkværnet peber Tilbehør 12 grissini (ca. 175 g) 8

9 Prisfald på 1800 varer i LokalBrugsen Dagli /LokalBrugsen er i mange byer over hele landet den sidste dagligvarebutik, og selv om kæden de seneste 20 år har klaret sig bedre end forventet, så vil en faldende omsætning kunne koste flere af butikkerne livet. For anden gang i år gennemfører LokalBrugsen Stjær omfattende sænkninger af priserne. Udover at vi nu har sænket priserne, vil der stadigvæk være masser af lokale aktiviteter til gavn for lokalsamfundet i Din Butik. De nye lavere priser trådte i kraft torsdag den 31.oktober. Yderligere information: Uddeler Dennis Bødker Pedersen. Tlf eller I januar satte vi i butikken priserne ned på 230 varer i serien X-tra, så de matchede discountbutikkerne. Det medførte en vækst i salget af disse varer på 20 procent. Nu sætter vi så priserne ned på yderligere 1800 varer. Det sker dels ved at indføre mængderabatter på en række af de mest almindelige dagligvarer, dels ved at sænke priserne på bleer, babymad og på øl og vand. Det er ingen hemmelighed, at fjernelsen af lukkeloven 1. oktober har været dyr for vores butik, fordi flere af kunderne i højere grad er begyndt at køre til de større butikker om søndagene udtaler uddeler Dennis Bødker Pedersen. Vi ved, at vores kunder værdsætter den personlige service og vores vareudbud, men mange synes, at vi har været for dyre. Det gør vi nu op med. Målet er at ændre vores prisimage, så vi fastholder de lokale kunder i LokalBrugsen Stjær, siger Uddeler Dennis Bødker Pedersen. 9

10 Hvor der er vilje er der en vej Af Peter Person Tirsdag d. 21. oktober kørte jeg et smut til Alken, for jeg havde nemlig læst og hørt at byens købmand, der havde været lukket i et par år, atter holdt åben. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvorfor byens borgere havde gjort sig så store anstrengelser for at få en købmandsbutik tilbage i byen, når de havde ladet den gamle lukke. Mit ærinde var også at høre historien om et lille samfund, der mister sin livsnerve, hvad det betyder for samfundet og hvilke konsekvenser det har. Da jeg trådte ind i butikken tænkte jeg først, at her var vældig rart at være. Dernæst faldt mit blik på caféområdet, der virkede til at fungere rigtig godt. Butikken er indrettet i et hjørne af forsamlingshuset, og så vidt jeg kunne forstå, ved hjælp af borgernes egen arbejdskraft. Der var forholdsvis mange kunder i butikken, og flere af dem var nysgerrige på hvad jeg ville. De kunne jo se, at jeg ikke var lokal. Jeg fortalte, hvor jeg kom fra og hvilken situation vores Brugs er i, samt hvad jeg ville med mit besøg. Det første jeg fik at vide var, at vi skulle kæmpe med næb og kløer for vores lokale butik og at lukningen af købmanden i Alken havde været en traumatisk oplevelse for byen. Det lokale samlingspunkt forsvandt nemlig sammen med købmanden, huspriserne faldt og byen tabte pusten. Jeg spurgte naturligvis til den gamle købmand og hvorfor den lukkede. En af de lokale fortalte, at ingen ville overtage den gamle butik, og at det var den primære årsag. Jeg fik også fortalt, at byens borgere havde en konto hos den gamle købmand, hvor de satte penge ind for at stive butikkens økonomi af - noget teknisk i forhold til varelageret. I den sammenhæng tænkt jeg, at der måtte være et solidt sammenhold i denne by og en vilje til at kæmpe for det lokale liv. 10

11 Klip fra Lokalavisen 17. september 2013 Finansieringen af den nye købmandsbutik var kommet på plads med kundernes egne penge, fundraising og en indædt arbejdsindsats. I dag har byens borgere ingen penge ude at flyve, og økonomien virkede til at have fundet et fornuftigt leje. Byens borgere arbejder i øvrigt ulønnet i butikken. Kunderne bestiller deres indkøb via Osuma, som henter og pakker varerne i Kvickly Ry og transporterer dem til Alken, hvor folk kan afhente sagerne. Kunderne i købmandsbutikken kom med ideer til Stjær Lokal Brugs, eksempelvis opfordrede de til dialog med vores kunder og afdækning af kundernes behov. Andre ideer kom også på banen under den uformelle snak. Jeg kunne heldigvis også give lidt den anden vej, da vores uddeler, aktivitetsudvalget og adspurgte kunder i Stjær også har luftet spændende ideer. Alken har ca. 250 indbyggere og er en klassisk dansk landsby. Byen har et trinbræt, men togene stopper dog ikke så ofte, som borgerne kunne ønske sig. Busforbindelsen er heller ikke den bedste. Der kører blot en skolebus, som transporterer byens børn til den nærmeste skole et par kilometer borte. Stjær og Alken minder på mange måder om hinanden. Vi er dog ca. 4 gange så mange borgere i Stjær og har en velassorteret Brugs. Spørgsmålet er, om Stjærs borgere er friske på at aflægge sig eksisterende indkøbsvaner. Jeg vil i hvert fald opfordre Stjærs borgere til at kæmpe for vores egen butik, og jeg taler ikke om støtte-handel, men om at engagere sig og tage ejerskab i Brugsen, så vi kan løfte Brugsen op på et højere niveau, hvor tallene atter bliver sorte. Jeg vil opfordre Stjærs borgere til at kigge forbi Alken, evt. nappe en kop kaffe og lade byens liv glide ind i kroppen, mens I skænker Stjær en tanke. Butikken har åben mandag-fredag klokken og lørdag klokken

12 Ny struktur i Børnehave og Vuggestue Indlægget er skrevet af Mille Sommer, formand for forældrebestyrelsen I August 2014 kommer der en ny struktur i dagtilbuddene i Stjær og Storring. Vuggestuen på Østerbro lukker og flytter til Storring, og alle børnehavebørn samles i Stjær. I august i år blev det meddelt fra Skanderborg kommune, at byggetilladelsen i Stjær vuggestue ikke kunne forlænges, hvilket betød, at vuggestuen skulle lukke. Siden åbningen i december 2008 har vuggestuen haft stor søgning fra både lokale børn i Stjær og Storring men også fra børn rundt omkring i kommunen. Trods snævre forhold har institutionen fungeret godt og det var derfor med stor beklagelse at ledelsen og bestyrelsen modtog meddelelsen. Samtidig stod vi med den udfordring, at Storring Børnehave i august 2014 pga. faldende børnetal kun ville have 14 børn tilbage. Dette fik Dagtilbuds leder Helle Lund-Pedersen til at tænke hurtigt og kreativt. I stedet for at acceptere kommunens tilbud fandt hun en løsning der kunne bevare den velfungerende vuggestue samtidig med at Storring kunne beholde et dagtilbud i de skønne omgivelser bagved præstegården. Efter drøftelse med personalet og bestyrelsen kom der følgende forslag som der aktuelt arbejdes videre med: 1. august flytter vuggestuen til Storring og for at udnytte pladsen i Storring, vil der udover de 20 vuggestuebørn komme en småbørnsgruppe med børn op til 3,5-4 år. Stjær Børnehus vil så have de resterende børn. Storringbørn vil være garanteret en plads i Stjær. Stjær børnehave vil fortsat bestå at den gamle børnehave samt Stærekassen. Fordelingen er blevet på denne måde fordi lokalerne i Stjær børnehave ikke vil egne sig til vuggestue. Dels fordi den er i to plan og dels fordi der ikke er plads til at bygge krybberum. Hvordan tingene helt præcist kommer til at se ud og hvordan personalet bliver fordelt er endnu ikke fastlagt. Ledelse og personale er i gang med at finde den struktur der giver mest mening for både børn og personale. Fordi man endnu ikke kender det præcise børnetal for sommeren 2014 kan de endnu ikke fastsætte hvilke børn der flytter og hvornår. Der vil løbende blive orienteret om dette i den kommende tid. For fem år siden prydede dette billede fra etableringen af vuggestuen forsiden af Stjær Avis nr

13 Bogprojekt fortæl mig din livshistorie! Janne Grønhøj Hej Medborgere i Stjær I min fritid er jeg i gang med at "lære" at skrive som forfatter, og jeg har fået at vide, at jeg er god til det. Derfor søger jeg noget konkret at skrive om. Jeg syntes, det kunne være interessant at skrive om mennesker fra vores nærområde, og derfor søger jeg frivillige, der tør dele deres livshistorier med mig og måske resten af Danmark, hvis jeg er dygtig nok til at formidle dem. Tanken er enten at samle livshistorier fra flere forskellige personer i én bog eller evt. at skrive flere bøger, hvis der er stof nok til det. Så hvis du kunne tænke dig, at dele din livshistorie med mig, er jeg meget interesseret. Vi tager selvfølgelig en indledende snak, og hvis vi bliver enige om at fortsætte, vil vi mødes nogle gange, hvor jeg optager samtalerne samt tager noter. Det er selvfølgelig muligt at deltage under et dæknavn. Der ydes intet økonomisk vederlag i forbindelse med dette projekt. Skulle jeg være så heldig at få en udgivelse, er der selvfølgelig et signeret eksemplar til de deltagende. Jeg selv er en 37-årig kvinde, der bor i Stjær sammen med min kæreste og 2 børn. Jeg har altid haft en passion for at skrive og drømmer om at udgive bøger. Jeg er bidt af et godt gys, en dragende roman eller, ja, livshistorier, der giver læseren følelsen af selv at være hovedpersonen. Hvis du er interesseret, kan du kontakte mig på: mobil: Forventningsfulde hilsner Janne Grønhøj Kommende forfatter 13

14 NYT fra Spejderne Se billeder fra nogle af de mange aktiviteter hos KFUM spejderne i Stjær og læs om den spændende tur hos jægersoldaterne i Aalborg sammen med spejderne fra Veng. Tekst: Finn Engstrøm, spejderleder for ulveungerne i Stjær. I juni blev vi inviteret til at være sammen med jægersoldaterne i nærheden af Ålborg, hvor de har deres træningsterræn. Baggrunden for invitationen er vores samarbejde med Veng spejderne fra korpslejren sidste år. Veng spejderne har en pige, hvis far var jægersoldat. Han blev sidste år dræbt medens han var udsendt. Forinden havde han lovet Veng spejderne en weekendtur, og det blev så hans kammerater fra korpset, som arrangerede weekenden for at ære deres faldne kammerat. Vi var en håndfuld spejdere fra Stjærgruppen som havde en fantastisk weekend med spændende aktiviteter. Først prøvede vi at hoppe ud fra et 18 m. højt tårn med en efterfølgende svævebane på ca. 100 m. Derefter så vi deres øvelsesterræn og indkvartering. Så var vi på en skydebane og alle prøvede at skyde med 3 forskellige kæmpepistoler/ revolvere. Om aftenen lavede vi mad på enkel vis med forsvarets feltrationer, hyggede os ved bålet og nåede lige at falde i søvn, før vi blev vækket til natløb fra til På tur til jægersoldaterne i Aalborg: Matthias i tårnet og på vej i svævebanen. Næste dag sejlede vi i gummibåde og væltede med dem i en af søerne i Rold Skov. Så var det tid at køre hjem igen - en kæmpe oplevelse rigere. En stor gestus fra jægerkorpset og en stor gestus af Veng spejderne at invitere Stjær gruppen med. Vi siger mange tak for det. Mvh Finn Engstrøm På tur til jægersoldaterne i Aalborg: Bålhygge 14

15 På tur til jægersoldaterne i Aalborg: Søbadning På fugletur ved Aarslev Engsø På oprykningstur i Jeksendalen 15

16 Stjær Avis redaktion konstaterer med glæde, at næste generation af kommende skribenter til avisen allerede er gået i gang med at skrive. Vi har fået lov til at bringe 3.A s første avis - præcis som den er skrevet af eleverne fra 3.A.. God fornøjelse med læsningen! Og godt gået 3.A! 3.A S AVIS Årgang 2013 Nr. 1 I denne avis kan du læse om Stjærskolen. God fornøjelse. Julie, Albert, Caroline, Samir, Emma, Valentin, Marie S., Jacob M., Emilie, Asbjørn, Mathilde, Waldemar, Marie R., Mathias, Markus, Malte, Emil, Rasmus S., Rasmus L. og Jacob V. I dette nummer kan du læse om: Traditioner s. 1 Svømning på Stjærskolen s. 2 Skolens regler s. 3 Kontoret s. 4 Huler s. 5 Elevrådet s. 6 Skolens historie s. 7 Lærer på Stjærskolen s. 8 Musik d. 9 3.a Det er os, der har skrevet artiklerne. 16

17 3.A S AVIS side 1 og 2 Side 2 fra 3.A avis Side 1 fra 3.A avis. (Sætte-nissen har vist spist en linje ) 17

18 3.A S AVIS side 3 og 4 Side 4 fra 3.A avis Side 3 fra 3.A avis. 18

19 3.A S AVIS side 5 og 6 Side 6 fra 3.A avis Side 5 fra 3.A avis. 19

20 3.A S AVIS side 7, 8 og 9 Side 5 fra 3.A avis. Side 9 fra 3.A avis Side 8 fra 3.A avis 20

21 Opskriftsiden En rigtig efterårsgodbid: Brombærmuffins - ca. 18 stk. Ingredienser: 4 æg 3 dl sukker 1 spiseske vanillesukker Piskes hvidt og skummende 250 g groftrevet marcipan 4 dl hvedemel 1 teske bagepulver 150 g smeltet afkølet smør 150 g groft hakket hvid chokolade Blandes i æggemassen Dejen fordeles i muffinsforme, der skal være ca. 2/3 fyldt. Herefter trykkes 3-4 hele brombær ned i dejen i hver muffinsform. Kagerne bages ved 175 grader i ca. 25 minutter til de er gyldne og fine. Hvis du har travlt er disse rigtig gode og nemme Havregrynskager i bradepande Ingredienser: 300 g smeltet smør eller margarine 300 g sukker 400 g havregryn Alle ingredienserne blandes sammen og fordeles i en bradepande (altså den store der passer i ovnen ;-) hvor dejen trykkes lidt sammen, så det er en jævn fast overflade. Bages ved 200 grader i ca minutter Skæres ud i tilpas størrelse tern imens de er varme. En rigtig dejlig og julet chokoladekage Rød fløjlskage (Red velvet cake) muffins eller en 24 cm springform Ingredienser: 60 g smør 150 g sukker 1 æg 10 g kakaopulver 20 ml rød frugtfarve ½ vanillestang 1 1/4 dl kærnemælk 150 g hvedemel ½ teske fint salt ½ teske natron 1½ teske hvidvinseddike Pisk smør og sukker godt, tilsæt ægget og pisk grundigt igen. Rør kakao, frugtfarve og vanille til en tyk pasta og tilsæt det til smørblandingen. Tilsæt mælk og mel skiftevis. Bland salt, natron og eddike i en lille skål som du holder over dejen, da det nemt kan bruse op. hæld det i dejen og pisk grundigt. Muffins: grader i minutter Kage: grader i ca. 50 minutter afhængig af kagens tykkelse. Kagen må hellere bages lidt for meget end lidt for lidt. Creamcheese frosting: 300 g flormelis 50 g smør 250 g kold flødeost ½ vanillestang Citronsaft Pisk smør og sukker på lav hastighed, tilsæt flødeost og pisk til det er rigtig luftigt. Tilsæt vanillekorn og citronsaft efter smag. Mmmmm smager godt oven på kagen eller som creme imellem lagene af kage. Rigtig god fornøjelse og glædelig jul Merete Pedersen 21

22 KIRKENYT Klik ind på INFO FRA PRÆSTEN SAMTALER Enhver i sognet kan henvende sig til præsten og få en samtale, når man har brug for det; i ens hjem, på et af vores sygehuse eller i præstegården. Præster har absolut tavshedspligt. Ring eller skriv til præsten og aftal et tidspunkt eller mød blot op i præstegården til en samtale. KIRKEBIL Hvis du ønsker kirkebil, skal du blot kontakte Skanderborg Taxa på tlf.: EFTERMIDDAGSMØDER Jeg elsker den brogede verden Tirsdag den 21. januar 2014 kl i Konfirmandstuen v. Niel Peter Holm Niels Peter Holm vil holde et foredrag der tager udgangspunkt i hans eget spændende liv. Det handler om originaler på hans vej, livsbekræftende oplevelser som sygeplejerske på en kræftafdeling, plejehjemsleder gennem 8 år og de sidste 15 år som bedemand i Kerteminde, med et indhold der spænder fra dyb alvor til herlig latter Kerstin Ekmans forfatterskab Tirsdag den 18. februar 2014 kl i Konfirmandstuen v. Forfatter Doris Ottesen Fortælling om Kerstin Ekman og hendes forfatterskab fra de første kriminalromaner i 1960'erne over 1970'ernes romaner Hekseringene, Springkilden, Englehuset og En by af lys til Hændelser ved vand og den seneste romansuite, Ulveskindstrilogien. Endvidere om Kerstin Ekman som civilisationskritiker. Doris Ottesen følger Ekmans forfatterskab, kristendommens fortællinger præger i varierende grad samtlige værker. Ottesen har en række væsentlige indsigter og refleksioner over forfatterskabets kristne tematikker. Tolkningerne har desuden et smittende engagement, man får helt enkelt lyst til at gå på opdagelse i Ekmans bøger. JULENS GUDSTJENESTER Søndag den 15. dec. kl i Stjær Kirke Krybbespil - familiegudstjeneste. Minikonfirmanderne fra 3. klasse skal igen i år opføre et musisk julekrybbespil under kyndig ledelse af Helen Thomsen. Glæd jer! Tirsdag den 17. dec. kl i Storring Kirke Storring Børnehave-gudstjeneste Onsdag den 18. dec. kl i Stjær Kirke Stjær Børnehave-gudstjeneste Fredag den 13. dec. kl i Stjær Kirke Dagpleje og vuggestue-gudstjeneste Fredag den 20. dec. kl og kl i Stjær Kirke Stjærskolen Juleaften - den 24. dec. Storring Kirke kl Stjær Kirke kl og kl juledag - den 25. dec. Storring Kirke kl Stjær Kirke kl Nytårsdag - den 1. jan. Storring Kirke kl (champagne/kransekage) Stjær Kirke kl (champagne/kransekage) Historien bag gravstenen Tirsdag den 11. marts 2014 kl i Konfirmandstuen v. Ewald Sønderby Når man færdes på en kirkegård, er det som at stå foran et lokalhistorisk arkiv. Hver gravsten kan fortælle en historie, som det blot drejer sig om at finde frem. At finde og fotografere gravstene med specielle historier, underfundige tekster og fejlcitater, der ofte i en alvorlig situation kan kalde smilet frem, er en hobby, jeg begyndte at dyrke, da jeg for mange år siden gik i gang med at skrive slægtshistorie, og i den anledning besøgte jeg mange kirkegårde for at kigge efter gamle familiegravsteder. Det er efterhånden blevet til mange specielle gravstene med hver sin historie bag. Det er et udvalg af dem jeg vil vise billeder af og fortælle om 11 marts

23 KIRKENYT Klik ind på SYNG JULEN IND Onsdag den 4. december 2013 kl i Stjær Kirke Kom og syng julen ind sammen med koret og kom i adventsstemning med De Ni Læsninger BEDEGUDSTJENESTE Onsdag den 8. januar 2014 kl i Stjær Kirke Som et led i bedeugen afholdes bedeugegudstjenesten i Stjær Kirke. Bedeugens tema er at vandre med Gud. JULEHJÆLP Kirkerne i Gl. Galten kommune har med hjælp fra Lions fået mulighed for at tilbyde en julekurv til dem i vores sogne, der har allermindst. Julekurven indeholder det vigtigste til et godt juleaftens måltid, kurven vil blive bragt ud umiddelbart inden jul. Rent praktisk foregår det sådan, at man henvender sig til sognepræst Carsten Marvig, på telefon læs mere i det kommende kirkeblad! FLYGELKONCERT I KONFIRMANDSTUEN Søndag den 24. november 2013 kl Festlig koncert til indvielse af det nye flygel! Med assistance af violinist Birgitte Bærentzen Pihl fra Aarhus Symfoniorkester og Niels Henrik Nielsen, cello, vil kirkens egen organist, Charlotte Sejthen, der også er uddannet pianist, stå for et festligt program med både soloklaver, duo med cellisten og endelig som et festfyrværkeri: Antonin Dvoráks Dumky-trio. JULESTUE Mandag den 2. december kl Vi vender i år tilbage til Stjær forsamlingshus med Julestue for ældre i Stjær og Storring. Som sædvanlig vil vi hygge om jer med lidt godt til kaffen og lave lidt underholdning såsom, oplæsning, sang og musik eller hvad vi nu finder på. Det traditionelle pakkespil (pakke medbringes max kr. 20,-) skal vi også nå, så vi håber på god opbakning til denne hyggelige eftermiddag. Nærmere om tilmelding vil også fremgå af Folkebladet når tiden nærmer sig. Kirken og frivillige kvinder byder velkommen indenfor. Tilmelding allerede nu og frem til 22. november til: Inger Møller: Metha Eriksen: Rita Joseff: el. mail: 23

24 Søballesiden Julen nærmer sig. Selvom det kun er november, må vi konstatere at julen nærmer sig, og dermed er det også tid for den store juletræstændingsfest. Som sædvanlig mødes vi 1. søndag i advent og tænder lysene i byens juletræer, synger et par sange omkring træerne og slutter af med gløgg eller kakao og æbleskiver i garagen, Gyvelhøjvej 1. Om formiddagen mødes bestyrelsen og får sat lys på træerne. Selve arrangementet begynder når mørket sænker sig kl. 16. I år er det plantede juletræ blevet så stort at det vil få sin egen lyskæde, men der kommer selvfølgelig også et stort træ. (billede fra sidste år) Halloween Den 31. oktober var der igen gang i græskarbedet i Søballe. Om det var den store græskarmand der var med rundt, vides ikke, men festligt så det ud. Man fristes til at tro at støjen fra de udklædte, var et forsøg på at dæmpe uhyggen for deltagerne i mørket. Spændende initiativ i Søballe. Denne gang var det ikke åben have for planternes skyld. Det var Birgit Tjalve der holdt åbent hus og have for at vise, hvad hun kan tilbyde indenfor foredrag, kunst og musik. Se mere her: Åbent Værksted Igen i år holder Helle Bach Andersen åbent værksted op til jul. 1. og 8. december fra kl. 12 til 16 er der mulighed for at købe julegaver på Græsballe 18. Der er et fint udvalg af unikagaver: smykker, strik (uldponchoer mm.), masser af billeder (malerier, collager, tuschtegninger). Desuden recyclevarer: Tasker fra D.Y.R.T. (Do You Recycle Too). Vaser, potteskjulere osv. fra Oohh. Se hjemmesiden: Kig indenfor, der er absolut ingen købetvang. Kig efter flaget indgang over terrassen ved gavlen. Hjertestarter Det er nu et år siden vi afholdt kursus i brug af byens hjertestarter. Her er lige en påmindelse om at den er placeret på Ivans garage på stien mellem Vengevej og Græsballe. I bestyrelsen overvejer vi stadig om vi vil tilmelde os oversigten over hjertestartere rundt om i landet. Fredningsforslag og naturvandring. Her i oktober havde Danmarks Naturfredningsforening arrangeret en naturvandring i området mellem Lillering Skov og Taastrup Sø. Hensigten var at vise rundt i det område som indgår i et fredningsforslag DN har udarbejdet sammen med Aarhus og Skanderborg Kommune. Formålet med at rejse fredning for et skov- og naturområde syd for Harlev er at skabe et større sammenhængende naturområde med gode adgangsmuligheder for offentligheden ved at binde to adskilte habitatområder sammen. Fredningen begrundes i områdets mange fine kvaliteter af både national og international karakter, såvel som truslerne mod disse. Hele fredningsforslaget kan ses her: %2fFiler%2fNatur%2fFredning%2fFredningssager_2012%2fFredni ngsforslag_120425_fn.doc Kommende arrangementer i Søballe. 1. december kl. 16, byens juletræ tændes 1. og 8. december kl. 12 til 16 Åbent værksted, Græsballe januar 2014, generalforsamling i Søballe Borgerforening medio februar 2014, generalforsamling i Grundejerforeningen Søballe Villaby 12, marts 2014, generalforsamling i Grundejerforeningen Gyvelhøj medio marts 2014, generalforsamling i Søballe Vandværk 24

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Gamle lege, knipling og papirfoldning for børnene - og så er der Peberkagehuskonkurrence!

Gamle lege, knipling og papirfoldning for børnene - og så er der Peberkagehuskonkurrence! EFTERÅRSFERIE PÅ HASLEV MUSEUM 12-18. oktober 2015 Gamle lege, knipling og papirfoldning for børnene - og så er der Peberkagehuskonkurrence! GRATIS ADGANG Se mere inde i folderen PROGRAM FOR HASLEV MUSEUMS

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2014

for Lyne Sogn Januar 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2014 Indhold: * Lyne kirke: Sang * Borgerforening: Generalforsamling * Vennekredsen: Sang & Musik * Familie & Fritid: Køkkenfri

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn Oktober 2015. Indhold: * Vennekredsen: Foredrag. Til: Samtlige husstande kontorer butikker

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn Oktober 2015. Indhold: * Vennekredsen: Foredrag. Til: Samtlige husstande kontorer butikker Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Oktober 2015 Fra Indvielse af Byfornyelse Indhold: * Vennekredsen: Foredrag * Avisindsamling: Fortsætter * Ny Butik: Mormors ting

Læs mere

SMÅ SKRIDT i denne måned er: Sundere Julemåned

SMÅ SKRIDT i denne måned er: Sundere Julemåned SMÅ SKRIDT i denne måned er: Sundere Julemåned Juletid er hygge tid! Der er rigtig mange fristelser i julemåned både for børn og voksne. Hvordan kan I med jeres børn komme sundere igennem alt julehygge?

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

for Lyne Sogn Marts 2014

for Lyne Sogn Marts 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Marts 2014 Indhold: * Avisindsamling: * Konfirmationer i 2015 & 2016 * Vennekredsen: Foredrag * Familie & Fritid: Køkkenfri aften

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Sdr. Vium Nyt Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Landsby pedeller Jeg har længe gået med den tanke, at når Lyne med succes kan etabler by pedeller og det går rigtig godt, så kan vi også i Sdr.

Læs mere

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk.

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk. Birkes-citronkage 1 KAGE TIL 10-12 PERSONER Denne her kage er den mest populære kage, jeg nogen sinde har lavet. Ideen om en kage med citron og birkes er en klassiker, men lige denne her opskrift er min

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

Gittes kageopskrifter

Gittes kageopskrifter Gittes kageopskrifter Bamsekagen Vi boede på Maldiverne i 2½ år, og der havde jeg en veninde, som levede af at bage kager til festlige lejligheder. Af hende lærte jeg at lave de sjoveste kager, bl.a. denne

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2014 På Østervejrupvej Indhold: * Bypedeller: * Energimesse: * Familie & Fritid: Konstitueret * Informationsmøde i Lyne

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Hip hurra! værsgo. Annemettes fødselsdagslagkage til FEMINA. femina har fødselsdag

Hip hurra! værsgo. Annemettes fødselsdagslagkage til FEMINA. femina har fødselsdag Hip hurra! FEMINA har fulgt kvinder i 140 år og ikke mindst inspireret til, hvad vi skal spise både til hverdag og fest. En fødselsdag skal selvfølgelig fejres, og vi er meget glade for, at Den store bagedyst

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold:

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen Lyne Kirke: Nytårsgudstjeneste, Menighedsmøde Sdr. Bork Kirke: Sangaften

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

HELT ENKELT OG ØKOLOGISK

HELT ENKELT OG ØKOLOGISK Økologisk Brunch HELT ENKELT OG ØKOLOGISK Brunch er alle tiders anledning til at samle familie og venner på en nem og hyggelig måde. Og brunchen kan varieres i det uendelige alt efter årstiden, hvem der

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 276 Sdr. Vium Sogneforeningen december 2014 / januar 2015. Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår.

Sdr. Vium Nyt. Nr. 276 Sdr. Vium Sogneforeningen december 2014 / januar 2015. Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår. Sdr. Vium Nyt Nr. 276 Sdr. Vium Sogneforeningen december 2014 / januar 2015 Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår. Næste nummer af Sdr. Vium Nyt udkommer 1. februar 2015 Emner skal være meddelt

Læs mere

KLASSISK MOZARTKUGLE. (15 stk.) 200 g Original ODENSE Marcipan 50 g ODENSE Blød Nougat 100 g ODENSE Mørk Overtræk eller ODENSE Mørk Chokolade

KLASSISK MOZARTKUGLE. (15 stk.) 200 g Original ODENSE Marcipan 50 g ODENSE Blød Nougat 100 g ODENSE Mørk Overtræk eller ODENSE Mørk Chokolade JUL T OG LÆKKERT KLASSISK MOZARTKUGLE (15 stk.) 200 g Original ODENSE Marcipan 50 g ODENSE Blød Nougat 100 g ODENSE Mørk Overtræk eller ODENSE Mørk Chokolade Skær marcipanen i skiver og sæt små stykker

Læs mere

UGEBREV nr. 54 uge 48

UGEBREV nr. 54 uge 48 UGEBREV nr. 54 uge 48 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Julefest Husk, det er på lørdag den 6. december, at vi har vores årlige julefest. Dagen er en skoledag, dvs. at der er mødepligt som til alle

Læs mere

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Hockey finale Aab Hallen BEMÆRK Nyhedsbrev December DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg

Læs mere

M a d t i l k r æ s n e g a n e r

M a d t i l k r æ s n e g a n e r Mad til kræsne ganer Amerikansk chokoladekage 10 personer 1 springform 22 cm Dej: 60 g kakaopulver 1½ dl kogende vand 180 g blødt smør 350 g sukker 3 æg 250 g mel 1 tsk. bagepulver ½ tsk. natron 1½ dl

Læs mere

Appelsinmarineret andebryst

Appelsinmarineret andebryst Appelsinmarineret andebryst Ingredienser, 4 port. ca. 150 g gulerødder ca. 300 g rødbeder ca. 200 g løg ca. 600 g andebrystfileter (ca. 2 stk.) 10 stk. Hele nelliker salt og peber Marinade: ca. 150 g appelsinsaft

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Upside down fersken kage mums :-)

Upside down fersken kage mums :-) Upside down fersken kage mums :-) På sådan en onsdag der er lige langt til weekenderne og vejret er små diset ja så kan man lige så godt bage en kage Det blev til en Upside down fersken kage super nem

Læs mere

Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet

Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet 1 roulade =16 stk. Kage: 3 æg str. L 150 g sukker 60 g mel 60 g kartoffelmel 1 tsk bagepulver

Læs mere

Æblekage med rugbrød.

Æblekage med rugbrød. Æblekage med rugbrød. Ingredienser: 150 g rugbrød 75 g smør 75 g farin 1 æg 75 g mel 1 tsk bagepulver 1 tsk stødt kanel 3/4 dl mælk 2-3 æbler 1 spsk kanelsukker Sådan gør du: 1. Tænd ovnen på 200 grader.

Læs mere

BASARARBEJDSLØRDAGEN d. 2/11

BASARARBEJDSLØRDAGEN d. 2/11 [deadline mandag kl. 8.30] BASARARBEJDSLØRDAGEN d. 2/11 Mange morgenduelige forældre, elever og lærere havde i lørdags fundet vej til skolen for at planlægge og kreere. Nogle af folkene bag Sølvfadet fik

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe. KFUM spejderne til BUSK gudstjeneste i Stjær Kirke d. 28/10

STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe. KFUM spejderne til BUSK gudstjeneste i Stjær Kirke d. 28/10 STJÆR AVIS med Storring, Høver og Søballe Nr. 43 11. årgang november og december 2012 + januar og halvdelen af februar 2013 KFUM spejderne til BUSK gudstjeneste i Stjær Kirke d. 28/10 Stemningsbilleder

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

MARCIPAN. med skovbær og kakao. Skab fristende øjeblikke

MARCIPAN. med skovbær og kakao. Skab fristende øjeblikke TO FRISTENDE NYHEDER MARCIPAN med skovbær og kakao Skab fristende øjeblikke SMAGFULD MARCIPAN med de bedste råvarer VÆLG MELLEM SKOVBÆR OG KAKAO Hvide chokoladestykker 100 g ODENSE Hvid Chokolade 100 g

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober Det er i år fredag, den 29. november kl

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober Det er i år fredag, den 29. november kl Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober 2013 Fællesspisning Fredag, den 25. oktober er der fællesspisning i forsamlingshuset kl. 18.30. Kortklubben som består af Kirsten Hundahl,

Læs mere

Kokkelærens madplan Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Strimler af nakkekotelet. med. kartoffelskiver

Kokkelærens madplan Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Strimler af nakkekotelet. med. kartoffelskiver Aftensmad Madpakkeforslag Kokkelærens madplan Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Nakkekoteletter Klassisk med asparges æggekage med og kartofler bacon Laks fra i fredags med agurkedressing Strimler af

Læs mere

EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE. Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard

EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE. Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard FOF Kursus 5. & 6. december 2010 DET SKAL VI LAVE... Knækbrød Avotella Hjemmelavet smør Koldhævet foccacia Citronbrød Rugbrødslagkage KNÆKBRØD

Læs mere

Enghøj News. Nr. 3 December 2015

Enghøj News. Nr. 3 December 2015 Enghøj News Nr. 3 December 2015 Indhold Info fra klubben Månedens opskrift Det sker i december Fifa turnering Halloween fest Julefrokost Tivoli tur Jule indkøbstur City 2 Quiz INFO FRA KLUBBEN Nu kan vi

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

Nyhedsbrev december 2015

Nyhedsbrev december 2015 Nyhedsbrev december 2015 Fælles Bedsteforældredag. Der var julehygge over alt den 27. november, der blev lavet nogle flotte juledekotationer. Vi vil lige sige tak til Lene og? for hjælpen til julefrokosten,

Læs mere

BEMÆRK PRISEN: KUN 175,- pr. kuvert.!

BEMÆRK PRISEN: KUN 175,- pr. kuvert.! August 2006 www.krejbjerg.dk Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Høstfest Lørdag 30. september kl. 19.00 Slut op om den traditionsrige høstfest - invitér hele besætningen! Menu Hønsesalat m.

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Se kalender på bagsiden!

Se kalender på bagsiden! LOKALbladet 2012-2013 Aktuelt nyt 2 Feldballe Hallen: Overdragelsesfest 13. 2 Feldstrup Revyen: Møde for nye aktive 3. 3 KulturKlubben: Fællesspisning - Fredagscafe - Julehygge 7. 4 : Juletræsfest 20.

Læs mere

Opskrifter fra Byens Køkken

Opskrifter fra Byens Køkken Opskrifter fra Byens Køkken Alle opskrifterne er udviklet i kreativt samarbejde mellem medarbejderne i Byens Køkken og kokken Claus Holm, som siden har arbejdet videre med opskrifterne. Hans forslag kan

Læs mere

ENGHØJNEWS Nr. 2 November 2015 Denne avis tilhører:

ENGHØJNEWS Nr. 2 November 2015 Denne avis tilhører: ENGHØJNEWS Nr. 2 November 2015 Denne avis tilhører: Halloween Fest! QUIZZZ Indhold Info fra klubben Kalender Månedens opskrift Spille anmeldelse Fodbold med Politiet Pige/Drenge hygge aften Lektier i klubben

Læs mere

DET SKER I VEDDUM. Aktivitetskalender JANUAR FEBRUAR 2015. Johny V. Johansen 2006: Udsigt fra Hadsundstien. 29. årgang nr. 169

DET SKER I VEDDUM. Aktivitetskalender JANUAR FEBRUAR 2015. Johny V. Johansen 2006: Udsigt fra Hadsundstien. 29. årgang nr. 169 DET SKER I VEDDUM Aktivitetskalender JANUAR FEBRUAR 2015 Johny V. Johansen 2006: Udsigt fra Hadsundstien. 29. årgang nr. 169 Januar 2 tor. 1. jan. 2015 Nytårsdag 12:00 16:00 Brugsen holder åbent man. 5.

Læs mere

ÆBLESKIVER. Lun soja- eller risdrik og soja cuisine sammen med margarinen, afkøl til det er fingervarmt.

ÆBLESKIVER. Lun soja- eller risdrik og soja cuisine sammen med margarinen, afkøl til det er fingervarmt. ÆBLESKIVER Ca. 40 stk. 6 æggeblommer 2 spsk. sukker 2 ½ dl soja cuisine (mælkefri madlavningsfløde) 2 ½ dl soja- eller risdrik 30 g gær 400 g hvedemel 125 g margarine (mælkefri) Skal af 1 økologisk citron

Læs mere

Påskesnitter. 15-20 stk. 175 gram saltet smør. 200 gram hvedemel. 75 gram grahamsmel. 75 gram rørsukker

Påskesnitter. 15-20 stk. 175 gram saltet smør. 200 gram hvedemel. 75 gram grahamsmel. 75 gram rørsukker Påskesnitter 15-20 stk 175 gram saltet smør 200 gram hvedemel 75 gram grahamsmel 75 gram rørsukker ½ tsk. bagepulver 1 helt æg Fyld: Fx solbærmarmelade eller ginger/lemoncurd Glasur: 1 pasteuriseret æggehvide

Læs mere

Eriks Mad og Musik 27. november 2010 Julekonfekt og julegodter

Eriks Mad og Musik 27. november 2010 Julekonfekt og julegodter Eriks Mad og Musik 7. november 00 Julekonfekt og julegodter Havregrynskugler 0 g smør spsk kakao 00 g flormelis 00 g havregryn ½ dl piskefløde evt. et par dråber mandelessens (eller tsk vanillesukker)

Læs mere

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN Her kan du få en masse gode ideer af Økobanden til hvordan du kan gøre din fødselsdag sund, sjov og økologisk. BEMÆRK: Fødselsdagsopskrifterne er til 10 børn. MENU 1 Æbleorm af

Læs mere

ewyorkerbyheart: Gazpacho og marineret, grillet svinemørbrad med p...

ewyorkerbyheart: Gazpacho og marineret, grillet svinemørbrad med p... 1 af 7 21-10-2009 16:51 Gazpacho og marineret, grillet svinemørbrad med pastasalat... Ingredienserne til gazpacho blendes......og sættes på køl (beklager det dårlige billed, ved ikke lige hvad der er sket)...

Læs mere

en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Månedsblad december 2009 Fra skolelederen: I uge 48 havde vi atter en aktivitetsuge, denne gang stod ugen i julens tegn. Klasserne er blevet pyntet, juletræet er kommet op og er blevet pyntet med hjemmelavet

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

ARENDSE NYT Februar 2014

ARENDSE NYT Februar 2014 ARENDSE NYT Februar 2014 Indholdsfortegnelse Februar 2014 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Velkommen til nye beboer Fødselsdage i januar Nytårskur Invitation til pårørende aften Referat af

Læs mere

Variation: Citronkage: Erstat appelsinsaften med citronsaft og ¼ tsk vanillesukker.

Variation: Citronkage: Erstat appelsinsaften med citronsaft og ¼ tsk vanillesukker. Kager Appelsinkage* 1 æg + 1 æggehvide sødemiddel [60 g] kommes i en skål piskes 5-6 minutter til luftig æggesnaps. ½ dl æblemos samt saften af 1 appelsin piskes hurtigt i. 1 tsk bagepulver samt 65 g mel

Læs mere

Eriks Mad og Musik Jordskok- og kartoffelsuppe. Persillepesto

Eriks Mad og Musik Jordskok- og kartoffelsuppe. Persillepesto Jordskok- og kartoffelsuppe Eriks Mad og Musik. 0. 0 00 g. jordskokker 00 g. kartofler (kan varieres med andre rodfrugter) ½ l mælk friskreven muskat salt friskkværnet peber Tilbehør: Bacon, forårsløg

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 44 /2016 Fra Børnehuset: Børnesygdomme: Hvornår er mit barn rask nok til at komme i institution igen? Mit barn har 38 i feber, men leger og har det godt, må det komme i institution? Mit barn

Læs mere

Fantastiske dessertopskrifter fra os til dig

Fantastiske dessertopskrifter fra os til dig Ekstravagant Ris á l amand Til risengrøden: (laves dagen før) 1½ liter letmælk fordi minimælk giver for lidt fylde og sødmælk for meget 200 g grødris Ris og ros i julen Til cremen: ½ l fløde1 vanillestang

Læs mere

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold:

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Maj 2014 De gamle skilte på hotellet Afholdshotel fra 1914 til 1970 Indhold: Krocketklubben. Avisindsamling. Støtteforeningen

Læs mere

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Kan du løse Soduko? Sæt tallene fra 1-9 ind vandret og lodret. Svært? spørg din far og mor eller din pædagog Kære forældre Vedr. pasning

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Fællesfødselsdagstur for august og september:

Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Fællesfødselsdagstur for august og september: Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Resten af dette skoleår har vi bestemt at vi vil til at have noget fast på programmet de to første tirsdage i hver måned. Vi vil have hhv. et bevægelsestilbud

Læs mere

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober 3 auberginer Salt Moussaka Lidt olie til stegning 1 hakket løg 2 fed fin hakket hvidløg 1 kg hakket lamme eller oksekød 1 dl rødvin 2 spsk tomatpure 1 nip sukker ¼ tsk stødt kanel 1 spsk frisk hakket oregano

Læs mere

Kanelkage. Kaffekage. 1. Sukker og æg piskes, til det er hvidt. 1. Bland mel med sukker, kanel og natron.

Kanelkage. Kaffekage. 1. Sukker og æg piskes, til det er hvidt. 1. Bland mel med sukker, kanel og natron. Kaffekage 1. Sukker og æg piskes, til det er hvidt. Kanelkage 1. Bland mel med sukker, kanel og natron. Intet foto 2 æg 1 ½ dl mælk 225 g sukker 150 g smør/margarine 200 g mel 2 ts bagepulver 2 ts vanille

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Eriks Mad og Musik. Tema: Brunch. Bland mel, sukker, natron og salt og pisk blandingen i skålen lidt efter lidt.

Eriks Mad og Musik. Tema: Brunch. Bland mel, sukker, natron og salt og pisk blandingen i skålen lidt efter lidt. Eriks Mad og Musik.september 00 Tema: Brunch Varm Chokolade l sødmælk - spsk kakao 00 g mørk chokolade på 0-70% spsk sukker Piskefløde Hæld mælken i en tykbundet gryde og læg forsigtigt et par teskefulde

Læs mere

Afslutning på folkedanse-sæsonen.

Afslutning på folkedanse-sæsonen. Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2015 31. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning på folkedanse-sæsonen. Midtvejsholdet tager 9.marts på besøg i Ringkøbing, hvorfor

Læs mere

Temauge og karakterer

Temauge og karakterer Kildeskolenyt! Temauge og karakterer I starten af november måned afholdt vi en temauge, der i år handlede om klodens klima. Ugen var fyldt med så mange opdagelser, at der blev skrevet en særudgave af Kildeskolenyt

Læs mere

Eriks Mad og Musik 28. november 2009

Eriks Mad og Musik 28. november 2009 Eriks Mad og Musik. november 009 Kalveost pænt stykke kalvebov stor svineskank En hel del grofthakkede løg Nelliker Peber Laurbærblade Allehånde Frokostret Der er ikke nogle egentlige mål man krydrer efter

Læs mere

for Lyne Sogn November 2015

for Lyne Sogn November 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn November 2015 Indhold: * Lyne Kirke: diverse, Arrangémenter * Lyne Friskole: Åben hus * Vennekredsen: Bankospil * Skulptur: *

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Arrangementer for Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup. vinterhalvåret 2015/2016

Arrangementer for Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup. vinterhalvåret 2015/2016 Arrangementer for Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup vinterhalvåret 2015/2016 Hold dig opdateret på hjemmesiden: www.hvidbjergborgerforening.dk Er din husstand endnu ikke medlem - men ønsker at blive det denne

Læs mere

Hold øje uge 11. Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt.

Hold øje uge 11. Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt. Hold øje uge 11 Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt. I denne uge afsluttede valgfagene. Et af valgfagene var

Læs mere

Så gik efterårsferien og her på fritter1, blev det en begivenhedsrig uge:

Så gik efterårsferien og her på fritter1, blev det en begivenhedsrig uge: Fritter 1's nyhedsbrev for november 2009. Efterårsferien Så gik efterårsferien og her på fritter1, blev det en begivenhedsrig uge: Sæbekasse løb Tirsdag deltog vi i sæbekasse løb. Deltagerne fra 2.&3.klasse

Læs mere

Tjek at du selv har: JuleMåltidsKassen indeholder:

Tjek at du selv har: JuleMåltidsKassen indeholder: Sanne Venlov, Søren Ejlersen og Thomas Hess er kokkene bag JuleMåltidsKassen. Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul! Skriv til info@aarstiderne.com, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til kassen.

Læs mere

Alt blandes sammen til en smidig dej, dog ikke i de 1,5 kilo smør, rulles som følger

Alt blandes sammen til en smidig dej, dog ikke i de 1,5 kilo smør, rulles som følger CLAUS HOLM: OPSKRIFTER MED TANG fra onsdag 2. maj 2012. Brød, kager og rugbrød. Brain basser 200 gram gær 150 gram sukker 10 hele æg 1 liter vand koldt 2 spsk spirolina 100 gram smør ½ kilo fint bygmel

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

FALKEPOSTEN. november

FALKEPOSTEN. november FALKEPOSTEN november 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

SKANDINAVIEN RUNDT I EN KOP Birgitte Sværke Pedersen

SKANDINAVIEN RUNDT I EN KOP Birgitte Sværke Pedersen SKANDINAVIEN RUNDT I EN KOP Birgitte Sværke Pedersen SKANDINAVIEN RUNDT I EN KOP Birgitte Sværke Pedersen Skandinavien rundt i en kop Af Birgitte Sværke Pedersen The little black house 2015 1.udgave ISBN:

Læs mere

Februar og marts 2013

Februar og marts 2013 Februar og marts 2013 Ved julefrokosten fik en repræsentant fra hver afdeling en konvolut med indhold fra Lyngparkens Venner så de kunne julehygge sig sammen med beboerne. Aktiviteter på Lyngparken i Februar

Læs mere

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning.

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning. UGEBREV nr. 09 uge 41 Årgang 6 Temauge Vi har haft en rigtig god temauge, hvor der forhåbentlig er blevet flyttet lidt i vores hoveder, så vi ved hvad mobning er, og vi ved hvordan man er en god kammerat.

Læs mere

Genveje til en glad hverdag fra mor til mor

Genveje til en glad hverdag fra mor til mor Genveje til en glad hverdag fra mor til mor s n e i l i Fam r e t t i r o v a f e 8 jul FAMILIENS 8 JULEFAVORITTER INDHOLD: 1. Brunkagefigurer 2. Brunkager 3. Dadelguf 4. Fyldige klejner 5. Havregrynskugler

Læs mere

Stjernehuset Nord og Syd byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til at hilse på Jer og lære Jer at kende.

Stjernehuset Nord og Syd byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til at hilse på Jer og lære Jer at kende. Hej Stjernehuset Nord og Syd byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til at hilse på Jer og lære Jer at kende. Du skal starte i Stjernehuset De voksne i den gruppe hedder: Generel information

Læs mere

for Lyne Sogn December 2014

for Lyne Sogn December 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn December 2014 Bedsteforældredag i Børnebo Indhold: * Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen * Vennekredsen: Julehygge i fælleshuset

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Lillevangsposten. November - December 2015. 17. årgang nr. 6

Lillevangsposten. November - December 2015. 17. årgang nr. 6 Lillevangsposten November - December 2015 17. årgang nr. 6 1 Indhold: Side 3: Side 5: Side 6: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side 16: Side 18: Side 19: Side 21: Kalender Lillevangs dagtilbuds aktiviteter

Læs mere

Bagværk i Den Gamle By

Bagværk i Den Gamle By Bagværk i Den Gamle By Bagerbutikken i Den Gamle By sælger brød og kager med historie. Butikken fremstår som en bagerbutik i 1880 erne, og alt bagværk er bagt af museets egen bager efter opskrifter, der

Læs mere

BAGT MED MARCIPAN OG HAVENS FRUGTER

BAGT MED MARCIPAN OG HAVENS FRUGTER BAGT MED MARCIPAN OG HAVENS FRUGTER Skab fristende øjeblikke TÆRTER MED HAVENS FRUGTER Grundopskrift til 2 tærter i 23 cm springforme 500 g ODENSE Bagemarcipan eller ODENSE Ren Rå Marcipan 400 g sukker

Læs mere