STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe. Klar til start. Cykelløbet blev skudt i gang ved forsamlingshuset d. 20. oktober.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe. Klar til start. Cykelløbet blev skudt i gang ved forsamlingshuset d. 20. oktober."

Transkript

1 STJÆR AVIS med Storring, Høver og Søballe Nr årgang november og december januar og halvdelen af februar 2014 Klar til start. Cykelløbet blev skudt i gang ved forsamlingshuset d. 20. oktober. Stjær Messen d. 20. oktober var godt besøgt. Der var musik, judoopvisning, god mad, kunst, pileflet, lokale virksomheder mm. Læs og se mere fra Stjær messen på side 6-7. Stjær Avis udgives af Stjær Sogns Borgerforening Avisen uddeles gratis til 750 husstande i området Storring, Høver, Stjær og Søballe. Næste deadline er søndag d. 26. januar Avisen udkommer i weekenden den februar Pris i løssalg

2 Materiale til avisen kan leveres på: eller i postkassen på Østerbro 10. Indsendt materiale må helst ikke være over 3500 anslag (hvis du har noget der er længere, så kontakt en fra redaktionen). Indsendt tekstmateriale bedes leveret i Word eller Publisher eller en håndskrevet seddel i postkassen. Ris og ros modtages også meget gerne Stjær Avis udgives af Stjær Sogns Borgerforening Redaktionens adresse: Østerbro 10, Stjær, 8464 Galten, (Christina) Avisen bliver husstandsomdelt gratis 4 gange om året til ca. 750 husstande i Storring-, Stjær-, Høver- og Søballe-området. Du kan købe ekstra aviser i LokalBrugsen i Stjær, for 12 kr. Deadline for næste udgave af Stjær Avis er: søndag d. 26. januar 2014 Avisen udkommer i weekenden d februar Deadline-tidspunkt udsendes på Stjær-net - og på Brugsens opslagstavle, tre uger før deadline. Send gerne stof til avisen i god tid. Copyright! Kopiering er kærkomment - med angivelse af kilde! Redaktion: Sponsorer/ distribution/ trykning / Bjarne Schøler/ / Høver/ Mogens Kjærskov/ foto/ Webmaster/ Roy Blüthgen/ / Søballe/Jan Bardino/foto/ Storring/ artikler/ Merete Kirke/ foto/ Per Reipurth/ Layout/ foto/ Christina Monrad Layout/ foto/ Nina Møller Nielsen/ Artikler/foto/Mette Brandi/ Artikler/foto/Dorthe Skriver/ Artikler/ foto/layout/tina Krøyer/ Korrekturlæsning/ Gitte Reipurth / Det er dog mærkeligt hvad der kan komme op af et blækhus (HC Andersen) Skrift kan gemmes, tale glemmes (norsk ordsprog) Vi synes det er rigtig sjovt at lave områdets lokal-avis. Har du lyst til at bidrage med indslag, så send dem til Alt modtages med glæde. Indslag, artikler, ideer, omtaler, fotos, eller bare en lille vits!!!! Jo flere der deltager med små eller store ting, desto mere alsidig bliver avisen.. Kunne du tænke dig at deltage i redaktionsarbejdet, få dig en fast spalte, eller bare deltage med kvartalets vittighed ell. lign.så skriv og hør uforpligtende nærmere på Hemmeligheden ved en journalistisk succes er, at gøre læserne så rasende, at de selv vil skrive halvdelen af din avis. (C.E.M. Joad) Intet stort er nogensinde skabt uden entusiasme. (Ralph Waldo Emerson)

3 Stjær Forsamlingshus I samarbejde med AOF Skanderborg Blomsterbinding - julekursus Kom og få inspiration til at lave en anderledes juledekoration. Dorte Glerup fra Søballe, der er uddannet blomsterbinder, vil vise et par bud på nogle forskellige juledekorationer og hvordan de bygges op helt fra bunden. Medbring: Dine egne underlag til at lave dekorationer på/i gerne 2-3 forskellige Lys 2-3 stk. Grensaks, hvis du har. Limpistol, hvis du har Resten af materialerne kan købes på stedet og afregnes med hver enkelt. lørdag d. 7. december kl.10:00-15:00 (Husk at tage madpakke og drikkevarer med) Pris: kr. 250 plus materialer Underviser: Dorte Glerup Tilmelding på - søg på hold nr Vi holder Åbent Værksted på Græsballe 18 i Søballe søndag d. 1. december kl søndag d. 8. december kl Der er et fint udvalg af unika gaver : smykker, strik (uldponchoer mm.), masser af billeder (malerier, collager, tuschtegninger). Desuden recyclevarer : produkter fra D.Y.R.T.( Lavet af bannere). Tasker. Produkter fra Oooh: vaser, potteskjulere osv. Det er også muligt at komme på andre tidspunkter, hvis det passer bedre. Ring i forvejen, så laver vi en aftale eller Kig evt. på Kig indenfor, der er absolut ingen købetvang. Kig efter flaget - indgang over terrassen ved gavlen. 3

4

5

6 Nyt fra Borgerforeningen November 2013, af Jesper Lumbye Andersen Stjær Messen Stjær Messen blev i år afholdt den sidste søndag i skolens efterårsferie. Som noget nyt var der arrangeret et familiecykelløb. Der var i alt tredive cyklister, som cyklede ud på de naturskønne firkløverruter i det milde efterårsvejr. Tak til de tre sponsorer (Lokal Brugsen i Stjær, Fri Cykler i Galten og kunstmaler Birgit Andersen) som havde sponseret gaver til lodtrækning blandt cyklisterne. Judoopvisningen med Judo-udøvere i alle aldre fra Sjelle trak mange tilskuere, som med stor interesse fulgte med i de kontrollerede flyveture, som de hvid- og blåklædte judo-udøvere gav hinanden. Christian Alvad rundede dagen af med guitarmusik og anekdoter. Jan Thøgersen fra Stjær kunne supplere med en ekstra anekdote fra en fælles tur han havde haft med Christian Alvad i USA. Sidst på dagen blev der fundet en vinder af købmandskurven i SKT-Bygs konkurrence. Bestyrelsen vil gerne takke alle udstillere og deltagere for opbakningen til arrangementet samt Peter Person for at have arrangeret cykelløbet. AOF Kurser De to første af efterårets tre AOF kurser er nu blevet afholdt. Mad med Tang valgte vi at flytte hen i Stjærskolens skolekøkken, for at der var optimale faciliteter til de mange "kokke". Fotokurset blev afviklet i den første weekend i november, hvor godt et dusin lokale fotoentusiaster fik mulighed for at udforske deres teknisk avancerede kameraers mange muligheder. I starten af december er der blomsterbinding med juletema. Der er stadig ledige pladser - se opslag på side 3 her i avisen. Omkring Huset Flisebelægning i Haven I sidst nummer af Stjær Avis var der et opslag om fliser til havegangen og under halvtaget i haven ved forsamlingshuset, som benyttes af dagplejen. Der kom to henvendelser om brugte fliser, og det er vi glade for. Bygma i Galten henvendte sig også og tilbød os 25 m 2 nye fliser efter eget valg, leveret. Der er blevet arrangeret en arbejdsdag i starten af november, hvor de skal lægges. Loftet i Anretterrummet Der har været en vandskade, hvor regn- og smeltevand var trængt ind ved et tagvindue og ned i loftet i anretterrummet. Vi har fået repareret tagvinduet for et stykke tid siden, og nu er skaden i loftet i anretterrummet også blevet repareret. Vi havde en forventning om, at hele loftet skulle skiftes. Men det viste sig heldigvis, at det ikke var så omfattende et projekt, idet arbejdsholdet kunne nøjes med at udskifte to loftsplader og få repareret loftslyset. Hoveddøren Dørpumpen, der sidder på hoveddøren, er meget kraftig, og havde med tiden fået vristet dørrammen løs. Det er nu blevet repareret. Vi har i bestyrelsen overvejet, om det ville være en god idé med et vindfang inden for hoveddøren for at der ikke så let kommer kold luft ind og man føler træk inde i festsalen om vinteren. Ville det være en god idé? - Kommentarer modtages med glæde. Gulvet i Festsalen Gulvet i festsalen er ved at være slidt op. Der er flere steder revner på langs og et enkelt sted et hul, der er blevet lappet med en metalplade. Vi har fået en pris på ca kr. for et nyt gulv. Hertil kommer, at vi har overvejet at få det bedre isoleret og at få gulvvarme for at øge komforten, når man i vinterhalvåret sidder stille og spiser til fester. Det er et kostbart projekt, som ikke kan rummes i det normale driftsbudget. I det nye år vil vi i bestyrelsen tage fat på at rejse penge til projektet - har du en god idé til, hvordan vi kan gøre det, og har du evt. lyst til at hjælpe med det, er du meget velkommen til at kontakte bestyrelsen. Se kontaktinfo på side 27. 6

7 7

8 Løsningen lå lige for Af Peter Person I nr. 46 af Stjær Avis skrev jeg lidt om udveksling af opskrifter i Brugsen. Tanken var helt konkret at hjælpe hinanden med at få opskrifter på nye salater. Hver uge producerer Dennis en reklame som placeres umiddelbart inden for døren i Brugsen, resten deles ud til kunderne i byen. Denne reklame har en uudnyttet bagside og den vil vi tage i brug nu. Det er ikke helt sikkert at bagsiden kun har påtrykt en opskrift, der kan sagtens snige sig andre emner ind. Lad os se hvad det kan udvikle sig til og skriv endelig hvis du har ideer. Sådan gør du: Læg baconskiverne på en plade med bagepapir. Steg baconen midt i ovnen i ca. 20 min. ved 200 C til den er gylden og sprød. Lad baconen dryppe af på fedtsugende papir. Del baconskiverne i mindre stykker. Rosindressing: Hak rosinerne groft og kom dem i skål. Tilsæt karde momme, appelsinsaft, eddike, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet mindst 15 min og smag til. Serveringen: Fordel den groftrevne salat på tallerkner. Drys med ost og baconstykker. Kom rosindressingen over salaten og server den med grissini. kilde: Arla Karolines køkken. Vi påskønner indsatsen Salat med ost, bacon og rosindressing Forret til 12 personer 300 g bacon i tynde skiver 1½ liter salat revet i grove stykker, fx friséeradicchio- og feldsalat (ca. 200 g) 200 g cheddar ost 33% (50+) i små tern eller mellemlagret ost 24% (45+) Rosindressing kardemomme Bestyrelsen i Galten Brugsforening vil gerne takke Lene Severinsen, Hanne Bjerregaard, Dorthe Hindborg og Tage Borup for deres store indsats i forbindelse med Brugsens mange spændende aktiviteter. Hvis Din Butik skal forblive et omdrejningspunkt i byen er det ikke blot indkøbene der skal lægges der, det er også et must at frivillige trækker i arbejdstøjet og giver Brugsen en håndsrækning. Det er dejligt at se så mange frivillige kvit og frit bakke op om Stjær Brugs. Med venlig hilsen Galten Brugsforenings bestyrelse 150 g store, mørke rosiner 1 dl friskpresset appelsinsaft 2 tsk hvidvinseddike ½ tsk groft salt friskkværnet peber Tilbehør 12 grissini (ca. 175 g) 8

9 Prisfald på 1800 varer i LokalBrugsen Dagli /LokalBrugsen er i mange byer over hele landet den sidste dagligvarebutik, og selv om kæden de seneste 20 år har klaret sig bedre end forventet, så vil en faldende omsætning kunne koste flere af butikkerne livet. For anden gang i år gennemfører LokalBrugsen Stjær omfattende sænkninger af priserne. Udover at vi nu har sænket priserne, vil der stadigvæk være masser af lokale aktiviteter til gavn for lokalsamfundet i Din Butik. De nye lavere priser trådte i kraft torsdag den 31.oktober. Yderligere information: Uddeler Dennis Bødker Pedersen. Tlf eller I januar satte vi i butikken priserne ned på 230 varer i serien X-tra, så de matchede discountbutikkerne. Det medførte en vækst i salget af disse varer på 20 procent. Nu sætter vi så priserne ned på yderligere 1800 varer. Det sker dels ved at indføre mængderabatter på en række af de mest almindelige dagligvarer, dels ved at sænke priserne på bleer, babymad og på øl og vand. Det er ingen hemmelighed, at fjernelsen af lukkeloven 1. oktober har været dyr for vores butik, fordi flere af kunderne i højere grad er begyndt at køre til de større butikker om søndagene udtaler uddeler Dennis Bødker Pedersen. Vi ved, at vores kunder værdsætter den personlige service og vores vareudbud, men mange synes, at vi har været for dyre. Det gør vi nu op med. Målet er at ændre vores prisimage, så vi fastholder de lokale kunder i LokalBrugsen Stjær, siger Uddeler Dennis Bødker Pedersen. 9

10 Hvor der er vilje er der en vej Af Peter Person Tirsdag d. 21. oktober kørte jeg et smut til Alken, for jeg havde nemlig læst og hørt at byens købmand, der havde været lukket i et par år, atter holdt åben. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvorfor byens borgere havde gjort sig så store anstrengelser for at få en købmandsbutik tilbage i byen, når de havde ladet den gamle lukke. Mit ærinde var også at høre historien om et lille samfund, der mister sin livsnerve, hvad det betyder for samfundet og hvilke konsekvenser det har. Da jeg trådte ind i butikken tænkte jeg først, at her var vældig rart at være. Dernæst faldt mit blik på caféområdet, der virkede til at fungere rigtig godt. Butikken er indrettet i et hjørne af forsamlingshuset, og så vidt jeg kunne forstå, ved hjælp af borgernes egen arbejdskraft. Der var forholdsvis mange kunder i butikken, og flere af dem var nysgerrige på hvad jeg ville. De kunne jo se, at jeg ikke var lokal. Jeg fortalte, hvor jeg kom fra og hvilken situation vores Brugs er i, samt hvad jeg ville med mit besøg. Det første jeg fik at vide var, at vi skulle kæmpe med næb og kløer for vores lokale butik og at lukningen af købmanden i Alken havde været en traumatisk oplevelse for byen. Det lokale samlingspunkt forsvandt nemlig sammen med købmanden, huspriserne faldt og byen tabte pusten. Jeg spurgte naturligvis til den gamle købmand og hvorfor den lukkede. En af de lokale fortalte, at ingen ville overtage den gamle butik, og at det var den primære årsag. Jeg fik også fortalt, at byens borgere havde en konto hos den gamle købmand, hvor de satte penge ind for at stive butikkens økonomi af - noget teknisk i forhold til varelageret. I den sammenhæng tænkt jeg, at der måtte være et solidt sammenhold i denne by og en vilje til at kæmpe for det lokale liv. 10

11 Klip fra Lokalavisen 17. september 2013 Finansieringen af den nye købmandsbutik var kommet på plads med kundernes egne penge, fundraising og en indædt arbejdsindsats. I dag har byens borgere ingen penge ude at flyve, og økonomien virkede til at have fundet et fornuftigt leje. Byens borgere arbejder i øvrigt ulønnet i butikken. Kunderne bestiller deres indkøb via Osuma, som henter og pakker varerne i Kvickly Ry og transporterer dem til Alken, hvor folk kan afhente sagerne. Kunderne i købmandsbutikken kom med ideer til Stjær Lokal Brugs, eksempelvis opfordrede de til dialog med vores kunder og afdækning af kundernes behov. Andre ideer kom også på banen under den uformelle snak. Jeg kunne heldigvis også give lidt den anden vej, da vores uddeler, aktivitetsudvalget og adspurgte kunder i Stjær også har luftet spændende ideer. Alken har ca. 250 indbyggere og er en klassisk dansk landsby. Byen har et trinbræt, men togene stopper dog ikke så ofte, som borgerne kunne ønske sig. Busforbindelsen er heller ikke den bedste. Der kører blot en skolebus, som transporterer byens børn til den nærmeste skole et par kilometer borte. Stjær og Alken minder på mange måder om hinanden. Vi er dog ca. 4 gange så mange borgere i Stjær og har en velassorteret Brugs. Spørgsmålet er, om Stjærs borgere er friske på at aflægge sig eksisterende indkøbsvaner. Jeg vil i hvert fald opfordre Stjærs borgere til at kæmpe for vores egen butik, og jeg taler ikke om støtte-handel, men om at engagere sig og tage ejerskab i Brugsen, så vi kan løfte Brugsen op på et højere niveau, hvor tallene atter bliver sorte. Jeg vil opfordre Stjærs borgere til at kigge forbi Alken, evt. nappe en kop kaffe og lade byens liv glide ind i kroppen, mens I skænker Stjær en tanke. Butikken har åben mandag-fredag klokken og lørdag klokken

12 Ny struktur i Børnehave og Vuggestue Indlægget er skrevet af Mille Sommer, formand for forældrebestyrelsen I August 2014 kommer der en ny struktur i dagtilbuddene i Stjær og Storring. Vuggestuen på Østerbro lukker og flytter til Storring, og alle børnehavebørn samles i Stjær. I august i år blev det meddelt fra Skanderborg kommune, at byggetilladelsen i Stjær vuggestue ikke kunne forlænges, hvilket betød, at vuggestuen skulle lukke. Siden åbningen i december 2008 har vuggestuen haft stor søgning fra både lokale børn i Stjær og Storring men også fra børn rundt omkring i kommunen. Trods snævre forhold har institutionen fungeret godt og det var derfor med stor beklagelse at ledelsen og bestyrelsen modtog meddelelsen. Samtidig stod vi med den udfordring, at Storring Børnehave i august 2014 pga. faldende børnetal kun ville have 14 børn tilbage. Dette fik Dagtilbuds leder Helle Lund-Pedersen til at tænke hurtigt og kreativt. I stedet for at acceptere kommunens tilbud fandt hun en løsning der kunne bevare den velfungerende vuggestue samtidig med at Storring kunne beholde et dagtilbud i de skønne omgivelser bagved præstegården. Efter drøftelse med personalet og bestyrelsen kom der følgende forslag som der aktuelt arbejdes videre med: 1. august flytter vuggestuen til Storring og for at udnytte pladsen i Storring, vil der udover de 20 vuggestuebørn komme en småbørnsgruppe med børn op til 3,5-4 år. Stjær Børnehus vil så have de resterende børn. Storringbørn vil være garanteret en plads i Stjær. Stjær børnehave vil fortsat bestå at den gamle børnehave samt Stærekassen. Fordelingen er blevet på denne måde fordi lokalerne i Stjær børnehave ikke vil egne sig til vuggestue. Dels fordi den er i to plan og dels fordi der ikke er plads til at bygge krybberum. Hvordan tingene helt præcist kommer til at se ud og hvordan personalet bliver fordelt er endnu ikke fastlagt. Ledelse og personale er i gang med at finde den struktur der giver mest mening for både børn og personale. Fordi man endnu ikke kender det præcise børnetal for sommeren 2014 kan de endnu ikke fastsætte hvilke børn der flytter og hvornår. Der vil løbende blive orienteret om dette i den kommende tid. For fem år siden prydede dette billede fra etableringen af vuggestuen forsiden af Stjær Avis nr

13 Bogprojekt fortæl mig din livshistorie! Janne Grønhøj Hej Medborgere i Stjær I min fritid er jeg i gang med at "lære" at skrive som forfatter, og jeg har fået at vide, at jeg er god til det. Derfor søger jeg noget konkret at skrive om. Jeg syntes, det kunne være interessant at skrive om mennesker fra vores nærområde, og derfor søger jeg frivillige, der tør dele deres livshistorier med mig og måske resten af Danmark, hvis jeg er dygtig nok til at formidle dem. Tanken er enten at samle livshistorier fra flere forskellige personer i én bog eller evt. at skrive flere bøger, hvis der er stof nok til det. Så hvis du kunne tænke dig, at dele din livshistorie med mig, er jeg meget interesseret. Vi tager selvfølgelig en indledende snak, og hvis vi bliver enige om at fortsætte, vil vi mødes nogle gange, hvor jeg optager samtalerne samt tager noter. Det er selvfølgelig muligt at deltage under et dæknavn. Der ydes intet økonomisk vederlag i forbindelse med dette projekt. Skulle jeg være så heldig at få en udgivelse, er der selvfølgelig et signeret eksemplar til de deltagende. Jeg selv er en 37-årig kvinde, der bor i Stjær sammen med min kæreste og 2 børn. Jeg har altid haft en passion for at skrive og drømmer om at udgive bøger. Jeg er bidt af et godt gys, en dragende roman eller, ja, livshistorier, der giver læseren følelsen af selv at være hovedpersonen. Hvis du er interesseret, kan du kontakte mig på: mobil: Forventningsfulde hilsner Janne Grønhøj Kommende forfatter 13

14 NYT fra Spejderne Se billeder fra nogle af de mange aktiviteter hos KFUM spejderne i Stjær og læs om den spændende tur hos jægersoldaterne i Aalborg sammen med spejderne fra Veng. Tekst: Finn Engstrøm, spejderleder for ulveungerne i Stjær. I juni blev vi inviteret til at være sammen med jægersoldaterne i nærheden af Ålborg, hvor de har deres træningsterræn. Baggrunden for invitationen er vores samarbejde med Veng spejderne fra korpslejren sidste år. Veng spejderne har en pige, hvis far var jægersoldat. Han blev sidste år dræbt medens han var udsendt. Forinden havde han lovet Veng spejderne en weekendtur, og det blev så hans kammerater fra korpset, som arrangerede weekenden for at ære deres faldne kammerat. Vi var en håndfuld spejdere fra Stjærgruppen som havde en fantastisk weekend med spændende aktiviteter. Først prøvede vi at hoppe ud fra et 18 m. højt tårn med en efterfølgende svævebane på ca. 100 m. Derefter så vi deres øvelsesterræn og indkvartering. Så var vi på en skydebane og alle prøvede at skyde med 3 forskellige kæmpepistoler/ revolvere. Om aftenen lavede vi mad på enkel vis med forsvarets feltrationer, hyggede os ved bålet og nåede lige at falde i søvn, før vi blev vækket til natløb fra til På tur til jægersoldaterne i Aalborg: Matthias i tårnet og på vej i svævebanen. Næste dag sejlede vi i gummibåde og væltede med dem i en af søerne i Rold Skov. Så var det tid at køre hjem igen - en kæmpe oplevelse rigere. En stor gestus fra jægerkorpset og en stor gestus af Veng spejderne at invitere Stjær gruppen med. Vi siger mange tak for det. Mvh Finn Engstrøm På tur til jægersoldaterne i Aalborg: Bålhygge 14

15 På tur til jægersoldaterne i Aalborg: Søbadning På fugletur ved Aarslev Engsø På oprykningstur i Jeksendalen 15

16 Stjær Avis redaktion konstaterer med glæde, at næste generation af kommende skribenter til avisen allerede er gået i gang med at skrive. Vi har fået lov til at bringe 3.A s første avis - præcis som den er skrevet af eleverne fra 3.A.. God fornøjelse med læsningen! Og godt gået 3.A! 3.A S AVIS Årgang 2013 Nr. 1 I denne avis kan du læse om Stjærskolen. God fornøjelse. Julie, Albert, Caroline, Samir, Emma, Valentin, Marie S., Jacob M., Emilie, Asbjørn, Mathilde, Waldemar, Marie R., Mathias, Markus, Malte, Emil, Rasmus S., Rasmus L. og Jacob V. I dette nummer kan du læse om: Traditioner s. 1 Svømning på Stjærskolen s. 2 Skolens regler s. 3 Kontoret s. 4 Huler s. 5 Elevrådet s. 6 Skolens historie s. 7 Lærer på Stjærskolen s. 8 Musik d. 9 3.a Det er os, der har skrevet artiklerne. 16

17 3.A S AVIS side 1 og 2 Side 2 fra 3.A avis Side 1 fra 3.A avis. (Sætte-nissen har vist spist en linje ) 17

18 3.A S AVIS side 3 og 4 Side 4 fra 3.A avis Side 3 fra 3.A avis. 18

19 3.A S AVIS side 5 og 6 Side 6 fra 3.A avis Side 5 fra 3.A avis. 19

20 3.A S AVIS side 7, 8 og 9 Side 5 fra 3.A avis. Side 9 fra 3.A avis Side 8 fra 3.A avis 20

21 Opskriftsiden En rigtig efterårsgodbid: Brombærmuffins - ca. 18 stk. Ingredienser: 4 æg 3 dl sukker 1 spiseske vanillesukker Piskes hvidt og skummende 250 g groftrevet marcipan 4 dl hvedemel 1 teske bagepulver 150 g smeltet afkølet smør 150 g groft hakket hvid chokolade Blandes i æggemassen Dejen fordeles i muffinsforme, der skal være ca. 2/3 fyldt. Herefter trykkes 3-4 hele brombær ned i dejen i hver muffinsform. Kagerne bages ved 175 grader i ca. 25 minutter til de er gyldne og fine. Hvis du har travlt er disse rigtig gode og nemme Havregrynskager i bradepande Ingredienser: 300 g smeltet smør eller margarine 300 g sukker 400 g havregryn Alle ingredienserne blandes sammen og fordeles i en bradepande (altså den store der passer i ovnen ;-) hvor dejen trykkes lidt sammen, så det er en jævn fast overflade. Bages ved 200 grader i ca minutter Skæres ud i tilpas størrelse tern imens de er varme. En rigtig dejlig og julet chokoladekage Rød fløjlskage (Red velvet cake) muffins eller en 24 cm springform Ingredienser: 60 g smør 150 g sukker 1 æg 10 g kakaopulver 20 ml rød frugtfarve ½ vanillestang 1 1/4 dl kærnemælk 150 g hvedemel ½ teske fint salt ½ teske natron 1½ teske hvidvinseddike Pisk smør og sukker godt, tilsæt ægget og pisk grundigt igen. Rør kakao, frugtfarve og vanille til en tyk pasta og tilsæt det til smørblandingen. Tilsæt mælk og mel skiftevis. Bland salt, natron og eddike i en lille skål som du holder over dejen, da det nemt kan bruse op. hæld det i dejen og pisk grundigt. Muffins: grader i minutter Kage: grader i ca. 50 minutter afhængig af kagens tykkelse. Kagen må hellere bages lidt for meget end lidt for lidt. Creamcheese frosting: 300 g flormelis 50 g smør 250 g kold flødeost ½ vanillestang Citronsaft Pisk smør og sukker på lav hastighed, tilsæt flødeost og pisk til det er rigtig luftigt. Tilsæt vanillekorn og citronsaft efter smag. Mmmmm smager godt oven på kagen eller som creme imellem lagene af kage. Rigtig god fornøjelse og glædelig jul Merete Pedersen 21

22 KIRKENYT Klik ind på INFO FRA PRÆSTEN SAMTALER Enhver i sognet kan henvende sig til præsten og få en samtale, når man har brug for det; i ens hjem, på et af vores sygehuse eller i præstegården. Præster har absolut tavshedspligt. Ring eller skriv til præsten og aftal et tidspunkt eller mød blot op i præstegården til en samtale. KIRKEBIL Hvis du ønsker kirkebil, skal du blot kontakte Skanderborg Taxa på tlf.: EFTERMIDDAGSMØDER Jeg elsker den brogede verden Tirsdag den 21. januar 2014 kl i Konfirmandstuen v. Niel Peter Holm Niels Peter Holm vil holde et foredrag der tager udgangspunkt i hans eget spændende liv. Det handler om originaler på hans vej, livsbekræftende oplevelser som sygeplejerske på en kræftafdeling, plejehjemsleder gennem 8 år og de sidste 15 år som bedemand i Kerteminde, med et indhold der spænder fra dyb alvor til herlig latter Kerstin Ekmans forfatterskab Tirsdag den 18. februar 2014 kl i Konfirmandstuen v. Forfatter Doris Ottesen Fortælling om Kerstin Ekman og hendes forfatterskab fra de første kriminalromaner i 1960'erne over 1970'ernes romaner Hekseringene, Springkilden, Englehuset og En by af lys til Hændelser ved vand og den seneste romansuite, Ulveskindstrilogien. Endvidere om Kerstin Ekman som civilisationskritiker. Doris Ottesen følger Ekmans forfatterskab, kristendommens fortællinger præger i varierende grad samtlige værker. Ottesen har en række væsentlige indsigter og refleksioner over forfatterskabets kristne tematikker. Tolkningerne har desuden et smittende engagement, man får helt enkelt lyst til at gå på opdagelse i Ekmans bøger. JULENS GUDSTJENESTER Søndag den 15. dec. kl i Stjær Kirke Krybbespil - familiegudstjeneste. Minikonfirmanderne fra 3. klasse skal igen i år opføre et musisk julekrybbespil under kyndig ledelse af Helen Thomsen. Glæd jer! Tirsdag den 17. dec. kl i Storring Kirke Storring Børnehave-gudstjeneste Onsdag den 18. dec. kl i Stjær Kirke Stjær Børnehave-gudstjeneste Fredag den 13. dec. kl i Stjær Kirke Dagpleje og vuggestue-gudstjeneste Fredag den 20. dec. kl og kl i Stjær Kirke Stjærskolen Juleaften - den 24. dec. Storring Kirke kl Stjær Kirke kl og kl juledag - den 25. dec. Storring Kirke kl Stjær Kirke kl Nytårsdag - den 1. jan. Storring Kirke kl (champagne/kransekage) Stjær Kirke kl (champagne/kransekage) Historien bag gravstenen Tirsdag den 11. marts 2014 kl i Konfirmandstuen v. Ewald Sønderby Når man færdes på en kirkegård, er det som at stå foran et lokalhistorisk arkiv. Hver gravsten kan fortælle en historie, som det blot drejer sig om at finde frem. At finde og fotografere gravstene med specielle historier, underfundige tekster og fejlcitater, der ofte i en alvorlig situation kan kalde smilet frem, er en hobby, jeg begyndte at dyrke, da jeg for mange år siden gik i gang med at skrive slægtshistorie, og i den anledning besøgte jeg mange kirkegårde for at kigge efter gamle familiegravsteder. Det er efterhånden blevet til mange specielle gravstene med hver sin historie bag. Det er et udvalg af dem jeg vil vise billeder af og fortælle om 11 marts

23 KIRKENYT Klik ind på SYNG JULEN IND Onsdag den 4. december 2013 kl i Stjær Kirke Kom og syng julen ind sammen med koret og kom i adventsstemning med De Ni Læsninger BEDEGUDSTJENESTE Onsdag den 8. januar 2014 kl i Stjær Kirke Som et led i bedeugen afholdes bedeugegudstjenesten i Stjær Kirke. Bedeugens tema er at vandre med Gud. JULEHJÆLP Kirkerne i Gl. Galten kommune har med hjælp fra Lions fået mulighed for at tilbyde en julekurv til dem i vores sogne, der har allermindst. Julekurven indeholder det vigtigste til et godt juleaftens måltid, kurven vil blive bragt ud umiddelbart inden jul. Rent praktisk foregår det sådan, at man henvender sig til sognepræst Carsten Marvig, på telefon læs mere i det kommende kirkeblad! FLYGELKONCERT I KONFIRMANDSTUEN Søndag den 24. november 2013 kl Festlig koncert til indvielse af det nye flygel! Med assistance af violinist Birgitte Bærentzen Pihl fra Aarhus Symfoniorkester og Niels Henrik Nielsen, cello, vil kirkens egen organist, Charlotte Sejthen, der også er uddannet pianist, stå for et festligt program med både soloklaver, duo med cellisten og endelig som et festfyrværkeri: Antonin Dvoráks Dumky-trio. JULESTUE Mandag den 2. december kl Vi vender i år tilbage til Stjær forsamlingshus med Julestue for ældre i Stjær og Storring. Som sædvanlig vil vi hygge om jer med lidt godt til kaffen og lave lidt underholdning såsom, oplæsning, sang og musik eller hvad vi nu finder på. Det traditionelle pakkespil (pakke medbringes max kr. 20,-) skal vi også nå, så vi håber på god opbakning til denne hyggelige eftermiddag. Nærmere om tilmelding vil også fremgå af Folkebladet når tiden nærmer sig. Kirken og frivillige kvinder byder velkommen indenfor. Tilmelding allerede nu og frem til 22. november til: Inger Møller: Metha Eriksen: Rita Joseff: el. mail: 23

24 Søballesiden Julen nærmer sig. Selvom det kun er november, må vi konstatere at julen nærmer sig, og dermed er det også tid for den store juletræstændingsfest. Som sædvanlig mødes vi 1. søndag i advent og tænder lysene i byens juletræer, synger et par sange omkring træerne og slutter af med gløgg eller kakao og æbleskiver i garagen, Gyvelhøjvej 1. Om formiddagen mødes bestyrelsen og får sat lys på træerne. Selve arrangementet begynder når mørket sænker sig kl. 16. I år er det plantede juletræ blevet så stort at det vil få sin egen lyskæde, men der kommer selvfølgelig også et stort træ. (billede fra sidste år) Halloween Den 31. oktober var der igen gang i græskarbedet i Søballe. Om det var den store græskarmand der var med rundt, vides ikke, men festligt så det ud. Man fristes til at tro at støjen fra de udklædte, var et forsøg på at dæmpe uhyggen for deltagerne i mørket. Spændende initiativ i Søballe. Denne gang var det ikke åben have for planternes skyld. Det var Birgit Tjalve der holdt åbent hus og have for at vise, hvad hun kan tilbyde indenfor foredrag, kunst og musik. Se mere her: Åbent Værksted Igen i år holder Helle Bach Andersen åbent værksted op til jul. 1. og 8. december fra kl. 12 til 16 er der mulighed for at købe julegaver på Græsballe 18. Der er et fint udvalg af unikagaver: smykker, strik (uldponchoer mm.), masser af billeder (malerier, collager, tuschtegninger). Desuden recyclevarer: Tasker fra D.Y.R.T. (Do You Recycle Too). Vaser, potteskjulere osv. fra Oohh. Se hjemmesiden: Kig indenfor, der er absolut ingen købetvang. Kig efter flaget indgang over terrassen ved gavlen. Hjertestarter Det er nu et år siden vi afholdt kursus i brug af byens hjertestarter. Her er lige en påmindelse om at den er placeret på Ivans garage på stien mellem Vengevej og Græsballe. I bestyrelsen overvejer vi stadig om vi vil tilmelde os oversigten over hjertestartere rundt om i landet. Fredningsforslag og naturvandring. Her i oktober havde Danmarks Naturfredningsforening arrangeret en naturvandring i området mellem Lillering Skov og Taastrup Sø. Hensigten var at vise rundt i det område som indgår i et fredningsforslag DN har udarbejdet sammen med Aarhus og Skanderborg Kommune. Formålet med at rejse fredning for et skov- og naturområde syd for Harlev er at skabe et større sammenhængende naturområde med gode adgangsmuligheder for offentligheden ved at binde to adskilte habitatområder sammen. Fredningen begrundes i områdets mange fine kvaliteter af både national og international karakter, såvel som truslerne mod disse. Hele fredningsforslaget kan ses her: %2fFiler%2fNatur%2fFredning%2fFredningssager_2012%2fFredni ngsforslag_120425_fn.doc Kommende arrangementer i Søballe. 1. december kl. 16, byens juletræ tændes 1. og 8. december kl. 12 til 16 Åbent værksted, Græsballe januar 2014, generalforsamling i Søballe Borgerforening medio februar 2014, generalforsamling i Grundejerforeningen Søballe Villaby 12, marts 2014, generalforsamling i Grundejerforeningen Gyvelhøj medio marts 2014, generalforsamling i Søballe Vandværk 24

SMÅ SKRIDT i denne måned er: Sundere Julemåned

SMÅ SKRIDT i denne måned er: Sundere Julemåned SMÅ SKRIDT i denne måned er: Sundere Julemåned Juletid er hygge tid! Der er rigtig mange fristelser i julemåned både for børn og voksne. Hvordan kan I med jeres børn komme sundere igennem alt julehygge?

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Appelsinmarineret andebryst

Appelsinmarineret andebryst Appelsinmarineret andebryst Ingredienser, 4 port. ca. 150 g gulerødder ca. 300 g rødbeder ca. 200 g løg ca. 600 g andebrystfileter (ca. 2 stk.) 10 stk. Hele nelliker salt og peber Marinade: ca. 150 g appelsinsaft

Læs mere

ÆBLESKIVER. Lun soja- eller risdrik og soja cuisine sammen med margarinen, afkøl til det er fingervarmt.

ÆBLESKIVER. Lun soja- eller risdrik og soja cuisine sammen med margarinen, afkøl til det er fingervarmt. ÆBLESKIVER Ca. 40 stk. 6 æggeblommer 2 spsk. sukker 2 ½ dl soja cuisine (mælkefri madlavningsfløde) 2 ½ dl soja- eller risdrik 30 g gær 400 g hvedemel 125 g margarine (mælkefri) Skal af 1 økologisk citron

Læs mere

STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe. Stjær Spejderne i færd med at lære at bruge kompas og lave aftryk af dyrespor i gips.

STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe. Stjær Spejderne i færd med at lære at bruge kompas og lave aftryk af dyrespor i gips. STJÆR AVIS med Storring, Høver og Søballe Nr. 48 13. årgang Februar, marts, april og halvdelen af maj 2014 Stjær Spejderne i færd med at lære at bruge kompas og lave aftryk af dyrespor i gips. Til venstre:

Læs mere

for Lyne Sogn December 2014

for Lyne Sogn December 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn December 2014 Bedsteforældredag i Børnebo Indhold: * Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen * Vennekredsen: Julehygge i fælleshuset

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02 Vinter 2013 - Blomkålssuppe - Torsk i øldej med urteremoulade - Kylling med kikærter - Linsesalat - Broccoli salat - Klatboller - Rødbedekage med skyr creme Blomkålssuppe - 4 personer 1 lille blomkålshoved

Læs mere

Inspiration til børnefødselsdage

Inspiration til børnefødselsdage Inspiration til børnefødselsdage Frugt og grønt Frugtpindsvin Udskåret melon Grønne lanser Til 15 børn Du skal bruge 1 hvidkålshoved eller 1 vandmelon 15 træspyd 4-5 forskellige slags grøntsager fra listen:

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende Velkommen til endnu en kokkeskole Velkommen til endnu en kokkeskole. I dag skal vi, som sidst, 3 retter igennem. Grupperne er de samme som sidst. Men der er rotation så vi rykker en ret frem fra sidst.

Læs mere

PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE

PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA EN SIKKER VINDER I CHEESECAKE PHILADELPHIA SOM SKABT TIL CHEESECAKE TILBEREDNINGSTID ı 80 min. SERVERINGSPORTION ı 264 g kj 2951, kcal 705, protein 11,7 g, fedt 43,3 g, kulhydrat 67,3 g Er

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Søby s kager på pinde

Søby s kager på pinde Annette Søby Ida-Marie, Magnus og Oliver Søby s kager på pinde mellemgaard Søby s kager på pinde PopCakes 2011 Annette Søby, Ida-Marie, Magnus, Oliver og forlaget mellemgaard Sat med Century Gothic og

Læs mere

Referat til ordinært menighedsrådsmøde i Sognehuset mandag den 7. jan 2013 kl. 19.30. 2. Godkendelse af referatet fra 14. nov.

Referat til ordinært menighedsrådsmøde i Sognehuset mandag den 7. jan 2013 kl. 19.30. 2. Godkendelse af referatet fra 14. nov. Referat til ordinært menighedsrådsmøde i Sognehuset mandag den 7. jan 2013 kl. 19.30 ordstyrer: Elsemarie referent: Alice Fraværende: Dorte DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden Blev godkendt 2. Godkendelse

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk Månedens menu Helleflynder med variation af kartoffel og jordbær Maj 2009 Grillet svinemørbrad og braiseret svinekæbe med pure af gulerødder tilsmagt med estragon, hertil forårsgrønt og kraftig sauce samt

Læs mere

De 2 løg kommes i en kasserolle sammen med - kasserollen sættes på lav varme (fx 2 af 6), og der røres jævnligt.

De 2 løg kommes i en kasserolle sammen med - kasserollen sættes på lav varme (fx 2 af 6), og der røres jævnligt. Lasagne Parmesan = Parmigiano Reggiano! Fem lækre lasagner med hver deres charme gode til både hverdag fest! Klassisk lasagne 4-6 personer 3-4 gulerødder skrælles rives, 4-5 fed hvidløg knuses, 5-6 løg

Læs mere

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold:

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Maj 2014 De gamle skilte på hotellet Afholdshotel fra 1914 til 1970 Indhold: Krocketklubben. Avisindsamling. Støtteforeningen

Læs mere

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Skræl græskarret. Hvis skallen er tynd, behøver du ikke

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Tamilsk, somalisk og arabisk mad

Tamilsk, somalisk og arabisk mad Tamilsk, somalisk og arabisk mad Kyllingecurry fra Sri Lanka Ingredienser: 500 g. kylling, ½ tsk. cayennepeber ½ tsk. kardemomme ½ tsk. stødt nellike ½ tsk. Kanel 1 tsk. paprika 1 spsk.. Garam masala 1

Læs mere

Sådan laver du sundere juleguf

Sådan laver du sundere juleguf Sådan laver du sundere juleguf Læs Rasmus Fredslunds seks sunde og e-numre-fri opskrifter på julegodter. Orangestænger 3 appelsiner, helst økologiske (lav eventuelt lidt ekstra og gem i køleskabet) 1 liter

Læs mere

Hvad er forskellen på fedtprocent og fedtenergiprocent?

Hvad er forskellen på fedtprocent og fedtenergiprocent? Hvad er forskellen på fedtprocent og fedtenergiprocent? Her i bogen taler vi om fedtenergiprocent og ikke bare fedtprocent. Det sidste kan man se på varedeklarationen, men hvad er det første for noget,

Læs mere

Glædelig jul. Snakkesnegle. Artikel i Beboer-Info December 2006

Glædelig jul. Snakkesnegle. Artikel i Beboer-Info December 2006 Glædelig jul Af Jan Ekstrøm Artikel i Beboer-Info December 2006 Snakkesnegle Dej 2 dl mælk 50 g gær 1 dl smør- & rapsolie 2 æg 1 2 tsk stødt kardemomme 2 spsk sukker 1 2 tsk groft salt 550 g hvedemel Fyld

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 Lejr for børn med diagnoser og deres familier NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge OPLEV Dejlige fællesrum Familieværelser

Læs mere

Det er helt vildt - rådyr Torsdag 10/2-11. Det er helt. - Rådyr

Det er helt vildt - rådyr Torsdag 10/2-11. Det er helt. - Rådyr Det er helt vildt - Rådyr Rødvins marineret rådyr m. pamasan og krydderurter Rådyr yderlår + lårtunge 150g pamasan, revet 50g hasselnødder, fint hakkede Basilikum, timian og persille, fint hakkede Marinade:

Læs mere

Den søde tands venner

Den søde tands venner Den søde tands venner Ferskenkonfekt* ¾ dl mandler skoldes, smuttes og hakkes groft. 1 dl tørrede ferskner klippes i stykker, der blendes groft i en køkkenmaskine. 1 dl havregryn ristes på en tør stegepande

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pasta med asparges og parmaskinke Rester fra weekenden Fiskefrikadeller

Læs mere

Hjælp Julemanden. Lærerark

Hjælp Julemanden. Lærerark Hjælp Julemanden Lærerark Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 60 min. I bliver budt velkommen af Tivolis underviser, der viser jer til rette i julemandens stue. Eleverne får at vide,

Læs mere

INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER. LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015

INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER. LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015 INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015 Protein dip Protein kiks/knækbrød 2 dl hytteost 1 dl persille 2 spsk mayonnaise 1 spsk hakket løg 2 spk frisk

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer Lad dig bare friste Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer 400-500 g hakket oksekød 1 spsk. Knorr krydderblanding til Kød og Grill Becel flydende til stegning af bøfferne Rodfrugtmos: 3-4

Læs mere

Nr. 1 2015. Godt at vide Den lille lette Forårs fornemmelser Vi er Frivillige

Nr. 1 2015. Godt at vide Den lille lette Forårs fornemmelser Vi er Frivillige Nr. 1 2015 Godt at vide Den lille lette Forårs fornemmelser Vi er Frivillige Indholdsfortegnelse Informa on Formandens ord 3 Kontakt informa oner 4 Konkurrence 5 Madholdet Gistrup e erår 2014 6 Forårets

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk.

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes til: Leo Vad: 20905896 Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe levad@ikast-brande.dk Eller Trine Andersen: 20181639 tcand@ikast-brande.dk 16 Feb.-Apr. 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

for Lyne Sogn Februar 2015

for Lyne Sogn Februar 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Februar 2015 Nedbrydning af gødningshus 2014 Indhold: * Bork Præstegård: Skumringstime * Lyne Kroket & Petanqueklub: Generalforsamling

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1. Kort byfestprogram

BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1. Kort byfestprogram BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1 Kort byfestprogram Borbjerg - løbet Pladespil Bilorienteringsløb Friluftsgudstjeneste Familiedag Kæledyrsudstilling flagkonkurrence Gadedysten Fodboldkampe Stjerne for

Læs mere

Referat af menighedsrådsmøde.

Referat af menighedsrådsmøde. Rødding Menighedsråd. Referat af menighedsrådsmøde. Dato: Tirsdag den 28. oktober 2014 kl. 17.00 Mødested: Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Deltager: Anger Nissen, Svend Enevoldsen, Tove Kamedula, Maiken

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år?

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år? Referat fra generalforsamling i Skals borgerforening d. 29/2-2012. Valg af dirigent: Steffen Højer-Nielsen Referent: Lone Algayer Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet

Læs mere

Brød og kager uden gluten, korn og mælk

Brød og kager uden gluten, korn og mælk Brød og kager uden gluten, korn og mælk Dette opskriftshæfte er blevet til på baggrund af det efterhånden store antal danskere, som udviser allergiske reaktioner fysisk som psykisk efter indtagelse af

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

NEMME ÆG NU NEMME ÆG NU NEMME. Nix pille! Vi har klaret det for dig

NEMME ÆG NU NEMME ÆG NU NEMME. Nix pille! Vi har klaret det for dig NEMME NEMME ÆG ÆG NU NU NEMME ÆG NU Nix pille! 15/01/14 08.56 Vi Vi har har klaret klaret det det for for dig dig Vi har klaret det for dig Salade Nicoise med grillstegt tun 4 personer Ingredienser Grillstegt

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Vegetar Light. Vegetar Light. Mere. Mere. Karina Schramm FLERE FEDTFAT TIGE VEGETAROPSKRIF TER

Vegetar Light. Vegetar Light. Mere. Mere. Karina Schramm FLERE FEDTFAT TIGE VEGETAROPSKRIF TER Mere Vegetar Light Mere Vegetar Light Uanset om du er kaloriebevidst vegetar, kødspiser på nedtrapning eller bare nysgerrig på afveje, kan du få glæde af denne kogebog. Efter at have bladret lidt i den

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Tillykke til De Voksne Quinder med 10 års jubilæet - se side 13

Tillykke til De Voksne Quinder med 10 års jubilæet - se side 13 med Storring, Høver og Søballe Nr. 44 12. årgang Februar, marts, april og halvdelen af maj 2013 Storring har fået en flot ny legeplads - læs mere side 22 Tillykke til badmintonspillerne fra Stjær Boldklub

Læs mere

Vegetar. Auberginesnitsel* Blomkålsvegetter* Bønnepaté*

Vegetar. Auberginesnitsel* Blomkålsvegetter* Bønnepaté* Vegetar Auberginesnitsel* 2 skiver aubergine 1 cm tykke - drysses med ¾ tsk salt trækker i 15 minutter. De skylles derefter i koldt vand - vendes først i æggehvide eller hørslim derefter i rasp - de skal

Læs mere

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt Her er opskrifter, så I kan lave mad derhjemme. Det var fantastisk at møde jer. Jeg håber, I huske at bruge Jeres Mad-talenter i køkkenet derhjemme. I kan finde flere opskrifter på www.diaetist-iskov.dk.

Læs mere

Kartoffelmad klassik og en øl

Kartoffelmad klassik og en øl Kartoffelmad klassik og en øl Personas: Den ældre Relevante opskrifter: Rugbrød, klargøring Majonæse Bløde løg Serveringens indhold til en person: Rugbrød Majonæse Nykogte afkølede kartofler Bløde løg

Læs mere

MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1

MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1 MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1 På de næste sider finder opskrifterne til mellemmåltiderne i kostplansforslaget. Husk at mælk i kaffen kan være det, der gør det svært at komme ned i vægt! altså hvis du

Læs mere

Havefest. Deltagere: Mad: Aktiviteter/underholdning: Indkøbsliste til 6 personer: 6 personer eller flere. Se menu

Havefest. Deltagere: Mad: Aktiviteter/underholdning: Indkøbsliste til 6 personer: 6 personer eller flere. Se menu Havefest Deltagere: Mad: Aktiviteter/underholdning: Indkøbsliste til 6 personer: 6 personer eller flere Se menu Tre konkurrencer: 1. Frisbee Golf 2. Langdistance pusterørsskydning 3. Avisstafet Grill-

Læs mere

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Se bankens annonce. Tilmelding på tlf. 97 37 62 48 senest fredag den 15. februar. Vi kan max være 40 i alt, så det er først-til-mølle-princippet, der gælder. Evt.

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. oktober 2010 Brød, boller og bagværk

Eriks Mad og Musik 23. oktober 2010 Brød, boller og bagværk Eriks Mad og Musik. oktober 00 Brød, boller og bagværk Surdej 0 g gær dl lunkent vand g rugmel eller andet groft mel Rør gæren ud i vandet. Rør / af melet i til en godt klistret dej. Dæk skålen med folie

Læs mere

Opskriften på julehygge...

Opskriften på julehygge... Man tager: Opskriften på julehygge... Opskriftshæfte Nr. 5 Kvalitet er den bedste opskrift. Man tager: - et par timer fri fra juleræset... Julen er for de fleste en hektisk tid med masser af ting, der

Læs mere

Dette skal du have fast i dit køkken:

Dette skal du have fast i dit køkken: Dette skal du have fast i dit køkken: Olivenolie Eddike (evt. æbleeddike men ikke nødvendigvis) Sukker Salt Peber Hvedemel Dijonsennep Soya BACONWRAPS MED SVAMPE & RØGET SVINEMØRBRAD - 1 pakke wraps (madpandekager)

Læs mere

Amazins! Prøv VIND NYHED! Nemme, hurtige og ernæringsrigtige opskrifter! eksklusivt porcelæn fra Pillivuyt - hver uge!

Amazins! Prøv VIND NYHED! Nemme, hurtige og ernæringsrigtige opskrifter! eksklusivt porcelæn fra Pillivuyt - hver uge! Prøv Amazins! - med flere fibre og færre kalorier end f.eks. rosiner NYHED! Nemme, hurtige og ernæringsrigtige opskrifter! VIND eksklusivt porcelæn fra Pillivuyt - hver uge! Foto: Skovdal.dk Amazins er

Læs mere

Godt humør, færre forkølelser og influenza

Godt humør, færre forkølelser og influenza Smækre lækre retter og gode råd. Sund mad, vand og motion er opskriften på Godt humør, færre forkølelser og influenza 2 Sådan er DET bare Indhold: Smækker lækker morgenmad.side 3 Kyllingewok...Side 5 Tuna

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE SEP., OKT., NOV., DEC. 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Intro til aktiviteter... 3 Nada... 4 Krolf... 6 Petanque... 7 Motionshold... 8 Strikkeklub... 9 Mellemgruppe...10

Læs mere

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Årgang 24. År 2011 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Fax nummer: 79 94 73 36 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk E-mail: Samuelsgaarden@varde.dk

Læs mere

Julefrokost Menu. Stegte sild

Julefrokost Menu. Stegte sild Julefrokost Menu Stegte sild 8 ferske sildefileter (ca. 600 g) 2 spsk dijonsennep 4 spsk små dildkviste 1½ tsk groft salt friskkværnet peber 3 spsk rugmel 25 g smør Eddikelage ¼ liter lagereddike 150 g

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed VSVAvisen September 2013 Vordingborg Sociale Virksomhed Nyt siden sidst - Regentparret var på besøg i vores kommune. - Miljøminister Ida Auken kom forbi Hyldevang. Danmarks Den 5. september besøgte Dronning

Læs mere

Nyhedsbrevet. December

Nyhedsbrevet. December Nyhedsbrevet December Indhold: Leder.... Side 3 Nyt fra Holme.... Side 5 Nyt fra Absalonsgade. Side 6 Nyt fra Boenheden.. Side 7 Nyt fra KopITryk. Side 8 KopITryks julearrangement... Side 10 Tanker om..

Læs mere

De praktiske. Boller, havregryn, æg, pålæg, mælk, rugbrød Madpandekager m.leftovers, salat, ost, salsa gulerøder, æbler, bananer

De praktiske. Boller, havregryn, æg, pålæg, mælk, rugbrød Madpandekager m.leftovers, salat, ost, salsa gulerøder, æbler, bananer De praktiske Dag Tirsdag aften Onsdag morgen Onsdag frokost snacks Onsdag aften Torsdag morgen torsdag frokost snacks Torsdag aftensmad Fredag morgen Mad Chili con/sincarne Boller, havregryn, æg, pålæg,

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

Program for efteråret 2014 Start: mandag 8.9.2014 Slut: fredag 12.12.2014

Program for efteråret 2014 Start: mandag 8.9.2014 Slut: fredag 12.12.2014 12 ELLER Tilmelding Udfyld den vedlagte tilmelding og send den til: Lis Cronberg Valby Gade 12, Valby 3200 Helsinge Send en E-mail med alle ovennævnte oplysninger til lis@cronberg.dk ELLER Ring til 28

Læs mere

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet.

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Yoghurt naturel (evt. blandet med fromage fraiche) med fiberdrys og

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 14. marts 2014 Fredagsbrev nr. 773 Næste uge: 17. marts 18. marts 21. marts Udlån baunen dagplejen (kl. 17.00 20.00) CP + JK kursus Censorclearing AN (8.30-12) Midtvejssamtaler

Læs mere

for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet

for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet Indhold: * Sdr. Vium: Byttemarked * Dagli Brugsen: Generalforsamling

Læs mere

Børneby Mølle. Sund mad

Børneby Mølle. Sund mad Børneby Mølle Sund mad Müslibar 100 g smør 100 g honning 100 g rørsukker 200 g havregryn 50 g hasselnødder 50 g mandler 50 g solsikkekerner 50 g sesamfrø 50 g rosiner eller tranebær 50 g soltørrede abrikoser

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Kostpolitik for Korsholm/Søften

Kostpolitik for Korsholm/Søften Kostpolitik for Korsholm/Søften Favrskov Kommune Den rette ernæring har stor betydning for barnets udvikling og trivsel. Barnet bruger energi på bevægelse, udvikling og læring. Derfor har kroppen brug

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Indisk mad. Indisk buffet 11. November

Indisk mad. Indisk buffet 11. November Indisk mad Indisk buffet Indisk rødløg 6 rødløg ½ l kærnemælk 1 tsk senneps frø Salt og peber Skær løgene i små stykker Læg de 5 løg i kærnemælken Sauter det ene løg og sennepsfrøene i olie Tilsæt det

Læs mere

l. kapitel Som fortæller lidt om, hvem der er med i historien, og hvor den foregår.

l. kapitel Som fortæller lidt om, hvem der er med i historien, og hvor den foregår. l. kapitel Som fortæller lidt om, hvem der er med i historien, og hvor den foregår. Her ligger TUMLETOFTEN, en almindelig dansk by. Den er ikke særlig stor, men den er heller ikke helt lille. Egentlig

Læs mere

Denne drejebog er ment som en hjælp til Ungdomsudvalget.

Denne drejebog er ment som en hjælp til Ungdomsudvalget. Denne drejebog er ment som en hjælp til Ungdomsudvalget. Det er ikke altid let at komme ind i et nyt udvalg, og især ikke Ungdomsudvalget som i SAR har for vane at lave en masse gode, spændende og sjove

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning - formand Mads Sørensen 3. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 «Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder... 3 Facebook.3 Julefrokost..3 Madklub..3 Sommerfest 4 TDC (Tour de Chambres)..4 Vi har

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

NYT HERSKINDSKOLEN. Fra skoleleder

NYT HERSKINDSKOLEN. Fra skoleleder Juletræet er ikke en særlig gammel tradition i Danmark D E C E M B E R 2 0 1 1 NYT HERSKINDSKOLEN Traditionen med at hente et juletræ ind i stuen og pynte det med lys stammer fra Tyskland - og den tradition

Læs mere

Velkommen til byfest i Vester Nebel

Velkommen til byfest i Vester Nebel Velkommen til byfest i Vester Nebel Så er det byfesttid i Vester Nebel, og på de følgende sider vil programmet kunne findes. Byfesten afholdes i år: torsdag den 12. juni søndag den 15. juni 2014 Byfestprogrammet

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

VEMMEDRUP SFO VINDEGÅRDSVEJ 1, 4632 BJÆVERSKOV

VEMMEDRUP SFO VINDEGÅRDSVEJ 1, 4632 BJÆVERSKOV JANUAR 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO VINDEGÅRDSVEJ 1, 4632 BJÆVERSKOV 1 JANUAR 2011 REDAKTIONEN: ALBERTE 4.A. EMILIE 4.A. YASMIN 4A. FREDERIKKE N. 6.A. SIMON 5.A. DANIELLA

Læs mere

JEGERUP SOGNS MENIGHEDSRÅD

JEGERUP SOGNS MENIGHEDSRÅD JEGERUP SOGNS MENIGHEDSRÅD Menighedsrådsmøde tirsdag den 10. december 2013 kl.19.00 i Præstegården Tilstede: Birte Stark, Ragnhild Starb-Nielsen, Ejner Jensen, Anni Greis Andersen, Asta Iversen, Henny

Læs mere

Kære Spejdere. Kogebogen er lavet således, at der er to forslag til hver kødtype (hakket kød, kylling osv.).

Kære Spejdere. Kogebogen er lavet således, at der er to forslag til hver kødtype (hakket kød, kylling osv.). KOGEBOG Kære Spejdere I sidder nu med Proviantudvalgets forslag til retter til aftensmåltidet, der kan laves ud fra de ingredienser, I kan hente i jeres proviantudlevering. Der kan selvfølgelig laves 10.000

Læs mere

Forældrebrev 15. marts 2013

Forældrebrev 15. marts 2013 Forældrebrev 15. marts 2013 1. Forårskoncert Tak for et godt fremmøde til vores forårskoncert i tirsdags Mit indtryk var at både børn og forældre hyggede sig og var glade for børnenes optræden både gennem

Læs mere

Emneugen Se billederne fra arbejdet og fra udstillingen

Emneugen Se billederne fra arbejdet og fra udstillingen I dette nummer vil du kunne læse om: Et halloween indlæg fra skolens store græskarmand om efterår og kommunevalg Velkommen til Nyt Nuntius. Velkommen til et nyt layout og en ny måde at præsentere vores

Læs mere

SØFF- opskrifter, august 2014. Squashsalat med peberrod

SØFF- opskrifter, august 2014. Squashsalat med peberrod SØFF- opskrifter, august 2014 Squashsalat med peberrod 4 små squash på omkring 12-15 cm 1/2-1 tsk salt 3 spsk eddike (æblecidereddike kan også bruges) 2-3 spsk sukker kværnet peber 1 spsk revet peberrod

Læs mere

Husk! Vi er på forældreintra Kirke Saaby Skole

Husk! Vi er på forældreintra Kirke Saaby Skole Forsikring: Du/I skal selv tegne ulykkesforsikring på Jeres barn/børn, da SFO/skole/kommunen ikke har en forsikring som dækker børnene. Information 2013 Husk! Vi er på forældreintra Kirke Saaby Skole 12

Læs mere

sunde muffins der smager magisk!

sunde muffins der smager magisk! Magic Muffin - sunde muffins der smager magisk! Hvem elsker ikke lækre hjemmebagte muffins? Nu kan nyde dem med virkelig god samvittighed - for de er uden kornprodukter, mælk og sukker. Til gengæld er

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

ARENDSE NYT Juni 2013

ARENDSE NYT Juni 2013 ARENDSE NYT Juni 2013 Sankt Hans 23. juni 2013 Indholdsfortegnelse Juni 2013 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Nye Priser Velkommen til nye medarbejdere Fødselsdage Referat af beboermøde April

Læs mere