Kubikken- August SMCC ankommet til godset i Güstrow. Sydjysk MC-Club

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kubikken- August 2015. SMCC ankommet til godset i Güstrow. Sydjysk MC-Club"

Transkript

1 Kubikken- August 2015 SMCC ankommet til godset i Güstrow. Sydjysk MC-Club

2 2 -Kubikken Redaktørens firkant Til stor glæde for redaktøren har medlemmer skrevet om deres ture. Det er Solveig og Steen, der har været på banen. Hurra, så skal redaktøren ikke skrive det hele. Håber, at flere vil tage tråden op og skrive. Hvis man ikke mener, at være helt kapabel til skrivning, gør det ikke noget. Redaktionen har stavekontrol i maskinen. Hilsen redaktøren. Hygge i Svinkløv. Bestyrelsen i S.M.C.C. Formand: Poul Petersen, Rugløkke Nordborg. Tlf.: Mail: Kasserer: Erika Johannsen, Farversmøllevej 9, 6200 Aabenraa. Tlf.: Mail: Best.-medl.: Leif Andersen, Farversmøllevej 9, 6200 Aabenraa. Tlf.: Mail: Best.-medl.: Steen H. Eriksen, Djernæsvej 119, Hoptrup Haderslev. Tlf.: Mail: Best.-medl.: Jørn Maron, Bækvej 1, Sjellerup 6430 Nordborg. Tlf.: Mail: Suppleant: Jørn P. Branderup, Bag Hjelm Åbenrå. Tlf.: Mail: Suppleant: Werner Boyum Johansen, Nedergade 27, Fynshavn, 6440 Augustenborg. Tlf.: Mail: Ansvarsområder specielt: Leif Andersen: Webmaster. Steen H. Eriksen: Markedsføring. Jørn Maron: Kontaktperson til MC-klubberne i Sydregionen. Redaktion: Poul Petersen Layout: Merethe Lyck Nielsen. Bankkonto: Arbejdernes Landsbank, Sønderborg: Deadline: Deadline for stof til bladet er datoen d. 10 i månederne januar, april, juni og oktober.

3 Lederen Lederen Flere og flere melder sig til vore arrangementer. Mange helt nye kommer. Bare se dette forår til Svinkløv, Varme hveder og kristihimmelfartsturen til Güstrow. Det er som om, at folk ser lidt lysere på tilværelsen og heldigvis for det. Vi havde lidt nedgang i medlemstallet; men det er vendt og flere nye er kommet til. Vi prøvede som hvervning at sætte små kasser ud til MC-forhandlere Kubikken- 3 med orientering om klubben samt med klubblade, som interesserede kunne tage. Det gav ingen ting og er ikke vejen. Vejen er, at vore medlemmer fortæller om klubben til folk i deres omgangskreds. Det ser ud til, at melde sig ind i en klub har noget at gøre med personlige relationer. Man melder sig ikke ind i en klub, hvor man ingen kender. Rita og Christian Jacobsen i Tandslet havde d. 5. juni guldbryllup. Vi fra SMCC ønsker tillykke og har været med en gave. Parret har været medlemmer i utallige år. De kommer altid på Jawa sammen med deres søn, Palle, der også kører Jawa. Rita og Christian har deltaget meget i vore arrangementer og vi har mange billeder af Christian hvor han deltager i tøndeslagning og derfor også hiver mange gevinster hjem. Det er vist er sej familie. Christians vakse mor deltager selvfølgelig i sin søns guldbryllup. 30 personer fik varme hveder hos Claus

4 4 -Kubikken Medlemmers fortællinger På tur med Kaj og Poul til Altes Land På tur med Kaj og Poul til Altes Land. Vi er blevet enige om en 4 dages tur og finder på nettet en ferielejlighed i Jork. Byen ligger ca. 21 km. fra Hamborg. Lejligheden er på 110 m2 og har plads til 7 personer. Den Koster 50 euro pr. nat for 2 personer og 10 euro for hver ekstra person, dog mindre for børn og indeholder alt der er brug for. Vi kører d. 26. maj fra Sønderborg kl og har valgt ruten over Schleswig og Rendsborg ned mod færgen ved overfarten Glückstadt til Wischhafen. Der er en del vejarbejde, men det kører ganske fornuftigt. Halvvejs holder vi en lille kaffepause. Da vi når ned mod færgen er der en kø på 5 til 8 km af biler og store lastbiler, der skal med færgen, så er det altså bare fedt at være på MC vups og man er forbi hele rækken og kan køre ombord som de første. Kaj og Poul skal selvfølgelig ned og købe en pølse og ingen af os tænker på, at det kan sprøjte med snavset vand ind over færgen så der var et par hjelme og mc er der blev lidt våde. Det var måske straffen for at køre uden om de tålmodigt ventende billister. Det første stykke, hvor vi kører fra færgen, hedder Neues Land. Men allerede her er der vildt mange æble- og kirsebærtræer. Der er dog kun kirsebærtræerne, der stadig står i blomst. Vejene her er smalle og man kører til dels langs med digerne. Der er strækninger med 30 km hastighedsbegrænsning. Det gør, at man når at se rigtig meget og nyde den smukke natur. Kl ankommer vi til Jork, hvor vi skal bo. Der bliver pakket ud og hilst på vores værtinde Inge Hubert som er en meget frisk 80 årig dame. Hun fortæller at der er 1 km i gå afstand til byen, så vi kører lige et hurtigt smut derind og får købt ind til morgenmad og aftensmad. De følgende dage foregik turen ind i byen på gåben. Dagen var en dejlig dag. Dag 2 vil vi til byen Stade. Der er kun 17 km derind, så vi bliver enige om indledningsvis at gå ind til Jork for at se lidt nærmere på byen, der ikke er særlig stor, men stadig meget hyggelig med sine gamle bindingsværks huse. Overalt ser man traktorer med anhænger og store lastbiler der transporterer frugt. Så man er ikke i tvivl om hvad de lever af her. Poul og Kaj har også fundet en lokal BMW forhandler, så de skal ind og sparke dæk. Efter frokost hjemme går turen så til Stade. Personligt synes jeg at det er den mest attraktive Afgang fra Als Motor i Sønderborg.

5 Medlemmers fortællinger Kubikken- 5 Vi er klar. by i Altes Land og Stade Altstadt, som faktisk ligger på en ø i byen. Er absolut et besøg værd. Gamle smukke huse, brostensbelagte gader, grønne træer og masser af hyggeligt cafe liv. Nede på havnen står 3 gamle kanoner, som blev brugt til at varsle højvande. Området dyrkes intensivt og der er frugtplantager, så langt øjet rækker. Vi hygger os et par timer i byen får kaffe og kører så tilbage til Jork til aften, hvor vi spiser hjemme. bus fra Jork til byen Cranz. En gruppebillet koster 17,50 euro for os tre for hele dagen og her kan vi frit vælge mellem bus, tog og båd hele dagen og det gælder inde i Hamborgs område. Efter min mening snyde billigt. I Cranz skifter vi bus og fortsætter mod Finkenwerder. Her skifter vi så over til rutebådene som sejler hver 15. min. For os er det jo en form for havnerundfart. Vi går fra borde i Hamborg Altona. Her skulle der findes en grænsesten som Poul gerne vil se. Vi bliver dog ramt af kraftig regn og tordenvejr, så det lykkes ikke. Vi forsætter til fods til Sct. Pauli. Jeg hører Poul om han skal en tur på Reberbahn, det ønsker han dog ikke. Personligt synes jeg, at Hamborg er en stor støjende og ret snavset by og efter et par timer tager vi turbåden tilbage til Finkenwerder. På turen ud til og hjem fra Finkenwerder, kommer man forbi Fortsat fra side 6 På vores 3. dag har de lovet mange kraftige byger, så vi sender Poul ned til Frau Hubert for at høre om mulighed for offentlig transport til Hamborg. Glad kommer Poul tilbage og fortæller at vi på en gruppebillet kan komme til Hamborg. Vi tager af sted kl og skal med Vi venter på bussen.

6 6 -Kubikken Medlemmernes fortællinger Fortsat fra side 5 det store område, som man har taget fra frugtavlerne, for at give plads til at bygge og afprøve Airbus. Det er godt nok et kæmpe mærkeligt fly at se på og man kan også se, at de reparerer andre fly. Det kunne være spændende at komme helt ind og se, hvilket jeg tror er muligt. Vel tilbage i Jork tager vi kaffen i byen og bliver enige om at i aften vil vi spise ude. Endnu en skøn dag med mange nye indtryk og oplevelser. Til slut er det hjemrejsedag og efter morgenmad pakker vi cyklerne og får regnet af med vores søde værtinde. Vi er enige om at vi tager den hurtigste vej hjem d.v.s. motorvej. Det går kvikt hjemover og efter et kort pitstop hos Poetzsch, er vi hjemme i Mommark kl En dejlig ferie med mange dejlige indtryk. Solveig. Steen har været til træf i Holland og skriver: Motorclub de Gasschoeve (gasspjældet) i Hardenberg, Holland, har en god træfplads. Kawasakiklubben i området havde lejet pladsen. Det var Teddy og Tonni der spurgte om jeg ville med, da der var et fint træf i juni måned. Jeg fik så pakket og torsdag morgen den 11. juni mødtes vi ved 7-Eleven i Rødekro. Der kom Vivi, på en nyere Honda, Magna, Preben, Jan, Tonni med Hans, Henrik og Steen. Teddy med Sara og Gunnar kørte fra Åbenrå. Jan og jeg kørte over Glückstadt med sejltur over Elben og videre ad små veje til Meppen og ind i Holland til Hardenberg, i alt 502 km. Vivi, Preben og Tonni ville tage motorvejen, De sultne.

7 Medlemmers fortællinger Kubikken- 7 da det var det hurtigste; men vi var på teltpladsen 1,5 time før dem. Det var vist GPSén der ville til Hannover!!?? Teddy og Gunnar var der, da vi kom. Fredag kørte nogle af os til Arnhem ad skønne veje efter Gunnars GPS, hvor vi så The John Frost Bridge over Rhinen og en del krigsminder. Selvfølgelig efter en frokost i midtbyen. Men da "krigsskuepladsen" i dag ligger midt i Arnhem, synede det ikke helt rigtigt. Den er som indeklemt mellem husene. Vi var på museet Hartenstein i Oosterbeek, der oplyste at tyskerne beordrede personer ud af Arnhem, og de der kom tilbage mødte kun ruiner. Oberstleutnant John Frost ( ) stod i september/oktober 1944 i spidsen for den store angreb på broen i Arnhem sammen med polske soldater. Skriv John Frost i Googles søgefelt og læs hele historien. Tilbage på teltpladsen lavede vi aftensmad på gasblus. Lørdag var overskyet og det så ud til regn. Vi kørte til en MC-forhandler ca. 10 km væk. Her kom regnen, så vi fik set forretningen og drukket meget kaffe i næsten to timer. I forretningen var der alt hvad en mc'ist kunne begære. Så gik turen til Hardenberg, hvor der var velgørenhedscykelløb for kvinder, med deltagelse af 2500 cyklister. Det var meget festligt, da mange kvinder var udklædte. Der var smagsprøver på mange ting i boderne. Vi kørte så til et pandekagehus, hvor vi spiste aftensmad. Pandekage med bl.a. bacon og skinke smagte rigtigt godt. - og en belgisk øl til 6,9 %. Om aftenen var der levende musik og hvad dertil hører, samt underholdning ved motorcykler der kom og brændte dæk af. Søndag kørte vi hjem i to grupper, Jan, Preben, Vivi og jeg kørte over Brake og Elben, hvor vi på vejen så et stort byggeri af en elektromagnetisk bane på ca. 30 km. Det er en testbane, der ligger lige nord for Meppen. Kørte 1250 km i godt vejr med mange oplevelser. Hygge ved teltet.

8 8 -Kubikken Kommende arrangementer Lidt om kommende arrangementer. D. 8. august har Ejgil planlagt en tur til sin fødeegn Christiansfeld. Ejgil har gjort det før og disse ture har været en succes. Flere har opfordret Ejgil til at gentage arrangementet og det har han indvilget i. Ejgil vil fortælle om byen og dens historie samt om egne oplevelser også før og under besættelsen. Det er en skøn egn at køre i. Vi mødes ved stranden i Åbenrå på dagen kl Lørdag d. 22. august er der tur til Bork Havn Mogens Lind laver turen. Der er afgang fra Bolderslev rasteplads kl. 10 denne dag. Selve turen er målet. Bork havn er stedet hvor man mødes over en is og en kop kaffe. Oprindeligt er stedet et fiskerleje ved syd enden af Ringkøbing Fjord. Øst for ligger det fredede fuglereservat Tipperne. Det er formelt grundlagt som havn i 1933 af Bork Fiskeriforening. Der er i øvrigt en afdeling for husbåde. Mogens oplyser: Man skal have mad pakke med og der indlægges passende med pauser. Lørdag d. 12. september er der fællestur til Classic race på Jyllands Ringen ved Silkeborg. Fællestur uden anfører. Vi starter fra stranden i Åbenrå kl Program ifølge deres hjemmeside: Lørdag 09:00-13:30 Træning/Tidtagning. Lørdag 14:00-18:00 Løb i alle klasser. Søndag 10:00-13:45 Tidtagning til ny startopstilling. Søndag 14:00-18:00 Løb i alle klasser. Se deres hjemmeside: dk

9 Kommende arrangementer Kubikken september er der Sort Sol med afgang fra restepladsen i Bolderslev kl Knud Oluf fører an. Med Restaurant Utspann i Schafflund er aftalt, at vi inden afgang fra Bolderslev meddeler antallet af folk, der ønsker spisning. Kromutter har noteret det; men kan ikke holde andre ude før hun kender det sikre antal folk. Sidste år gik det fint. Spiseaften på Øster Højst Kro: Det er tirsdag d. 6/10 kl ved kroen som sidste år. Vi satser på den altid veltilrettede Dagens Ret. Har man særlige ønsker, så hold øje med, hvad kroen kan servere og giv besked, når du tilmelder dig til Poul senest en uge før. Er der dårligt vejr kommer man bare i bil. D. 17. oktober: Tur ad den gamle grænse mellem kongeriget Danmark og hertugdømmerne. Poul laver denne tur: Her er lidt baggrundsviden. I de tidligste tider (Jernalderen), var der ringe kontakt mellem folk fra vor egn og folk syd for os. Området omkring Ejderen var ufremkommelig sump og skov. Nordpå boede vi og syd på var der frisere, sakser, obodritter (vendere) m.fl. Mellem årene 750 og 811 var der opstået konstante konfrontationer mellem os og de andre. Dette var uudholdeligt, så den frankiske kejser Karl d. Store og danske kong Hemming aftalte år 811 i en kontrakt, at Ejderen skulle være grænseflod mellem frankerriget og os. Man skulle rette sig efter det og holde fred. Her nævnes Ejdergrænsen altså som en naturlig grænse. Hvorfor i hele hule he-- er Slesvig og Holsten så opstået som hertugdømmer, når det var meget rarere for magthaverne at have rene riger og grænser??? Ja, der skete jo det, at stridighederne fortsatte. Danske kong Niels udnævnte Knud Lavard til Jarl af Sønderjylland og han skulle holde vendere og obodritter i skak. Han klarede det godt og udnævntes af kongen som tak til hertug af Holsten og antog samme titel for sit danske len, der kom til at hedde Hertugdømmet Slesvig. Det skulle man aldrig have gjort. Abel og de andre senere hertuger fik storhedsvanvid og ville gøre sig uafhængig af den danske konge og så selv som konger over eget land. Man fik støtte af forskellige holstenske grever. Hertugerne blev afhængige af dem. Det endte med at følgende opstod: Hertugdømmet Slesvig, hvor den danske konge selv var hertug og vasal under sig selv. Hertugdømmet Holsten. Den danske konge også var hertug, men under den tyske kejser. Fortsat fra side 10

10 10-Kubikken Kommende arrangementer Fortsat fra side 9 Christian den Første blev tvunget til at skrive under på, at disse lande ikke måtte deles mellem forskellige hertuger. Enhver kan forstå, at det giver problemer, når de tysksindede holstenere ville være tyske og de dansksindede slesvigere ville være danske og at det ikke måtte deles. Så skulle det være et selvstændigt land. Det ville man ikke fra kongerigets side. Sådan startede balladen, som vi har lidt af endnu. Se her hvad den nationalliberale politiker Orla Lehmann sagde d. 28. maj Han startede: Således står det til med os, at man i Danmark ikke ved, hvad Danmark er. -og sagde videre: Danmark går naturligvis til Kongeåen, thi her begynder Hertugdømmet Slesvig. Nej til Flensborg Fjord, thi her til går det danske sprog. Nej til Slien, thi her går det ældgamle grænseskel mellem skandinavisk og germansk nationalitet. Nej til Ejderen, thi fra Karl den Stores tid til i dag har denne været grænse til det tysk-romerske rige. Nej så langt som den danske konge bestemmer, nemlig til Elbens bredder. Balladen ligger lige for og Grundloven fra 1849 gjaldt kun oppe i Kongeriget Danmark Det var sådan, at når man overskred Kolding Å ude øst på eller Kongeåen helt over til dens udløb nord for Ribe, forlod man Kongeriget Danmark og kom ind i Hertugdømmet Slesvig. Så kunne man gå ned syd på gennem Hertugdømmet Holsten og lige til Elben. Dette område helt fra Kongeåen var så stadig det danske monarki, fordi den danske konge regerede. Men det var ikke Danmark. På grund af, at folk i København heller ikke dengang var for kloge, hvor man allerede dengang afviklede landet uden for København, opstod krigen i 1864 og vi blev frataget hertugdømmerne og hvor Kongeågrænsen blev rigsgrænse med told pas og alt det hele. Nu var det sådan i 1300 tallet, at dronning Margrethe d. Første havde opkøbt tidligere tabt land rundt om i hertugdømmerne. Områderne hørte derfor ikke til hertugdømmerne, men var kongens ejendom. Jernkansler Bismarck anså efter krigen i 1864 disse områder for at være danske. Derfor fik Danmark efter 1864 kompensation for de tabte enklaver ved at preusserne afgav de otte sogne syd for Kolding (Nørre Tyrstrup herred) samt området syd for Ribe ned til Hvidding (Ribe Herred).

11 Kommende arrangementer Kubikken- 11 Bedstefaderen til min bedste ven var i øvrigt blå grænsegendarm her indtil 1920 og han blev efter folkeafstemningen flyttet til den nuværende grænse som sort grænsegendarm. Vi besøgte ham ofte nede ved Gendarmstien i Sandager. Han havde pistol, de boede i statshus i Rinkenæs og de flagede med splitflag. Pistolen måtte vi lege med, men ammunition blev taget ud. Pistolen var tung. Altså: Kongeriget var Danmark ned til Kongeåen. Sønderjylland i de tidligste tider var det, der senere (i 1300 tallet) blev Hertugdømmet Slesvig. Senere igen kaldtes delen nord for Kruså grænse for Nordslesvig og den anden del for Sydslesvig. Nogle kalder området lige syd for Kruså grænse for Mellem Slesvig. Holsten er det, det altid har været. Så er der Lauenburg og alt det. Det kan den interesserede læser selv læse om. Efter afstemningen i 1920 hed det nord for Kruså igen Sønderjylland og at det syd for er så Bundesland Schleswig-Holstein. Nå, men nu er vi ved sagens kerne. Vi kører en tur langs den oprindelige grænse fra Kolding Å, men mødes og starter ved den senere 1864-grænse nær Hejlsminde Badehotel. Turen er videre: Kær Møllevej i Hejls, Høkkelbjerg, Skovrupvej i Christiansfeld, Højrup Overskov, Farris, Bastrup, Knagemøllevej i Rødding, Foldingbro, Kalvslund, Varming, Hømvej ved Ribe, Lillemosevej ved Ribe, Klåbyvej ved Ribe, Egebækvej i Hviding, Råhede Enge ved Ribe. -og lige til sidst: Da jeg var barn i 50erne, kunne man høre når folk fra Rinkenæs var på vej nord på skulle de op ad Danmark.

12 12 -Kubikken Afholdte arrangementer Der kom rigtig mange til forlænget hytteweekend på Svinkløv Camping: 27 havde til slut bestilt hytter og det var dog den største glæde; men vi måtte senere sande, at det også er mere kompliceret, end hvis der kun er en håndfuld. Der er nemlig ingen fællesbestilling. Man bestiller bare individuelt en hytte sammen med nogen og så er det spændende, hvor mange, der kommer. Men kan vi blive ved med den metode? Sidste år lavede vort medlem Jan Normann Larsen (æ kok) sjovt køkken i fælleskøkkenet med efterfølgende spisning i campingpladsens fællesrum. Han opfordredes til det igen og tog den op i år. Jan valgte den nye Danmarks nationalret, der er stegt flæsk og persillesovs. Mere om det senere: Fredag aften sad vi i campingpladsens fællesrum for at finde løsninger (se senere om det store problem). Fællestur havde vi ikke lavet hjemmefra, fordi det ofte ender med, at mange vil noget andet. Vore kvikke piger planlagde en fællestur og en GPS-er skulle føre an. Kl om lørdagen afgik den lange kolonne og knap efter afgang kunne jeg se på Vibeke, at vejen gik anderledes end pigerne havde planlagt. Vi kom ud i nærheden af vindmølle-teststationen i Østerild plantage, i hvert fald indtil vi ikke kunne komme videre på grund af Indkørsel Forbudt. Nogle havde så et ønske om Lildstrand, hvor fiskerbådene hales op på stranden. Der endte vi så, selvom det heller ikke var med i planen. Vi besøgte Bunkermuseet i Hanstholm og spiste senere en lille mundfuld på havnen i en grillbar. Herefter fulgte en række deltagere efter Jan ind til Fjerritslev hvor hylderne i Brugsen næsten tømtes for vådt og tørt. Jeg kunne forstå, at den planlagte tur var blevet til en lidt anden. Jeg så godt nok på et tidspunkt, at Anne rystede lidt på hovedet; men hun smilte dog også. Så tilbage til nationalretten. Selvfølgelig kunne ikke alle med den fede kost og nogle meldte forinden fra; men alligevel var vi 21 personer til dansk nationalret. Helt nemt skulle det dog ikke gå. Solveig og Kaj var nemlig heldigvis kørt til Svinkløv allerede torsdag og meddelte samme aften pr. tlf., at fællesrummet var optaget. Så var gode dyr rådne og kokken (han var da i Skagen) fandt en løsning, som vi fik accept af i fællesrummet om fredagen. Den gik på: Først at hente bestillingerne i Brugsen i Fjerritslev, dernæst i god tid at besætte fælleskøkkenet før de andre campister kom (de der har taget vores rum) og så med alles hjælp pr. pande og gryde at omdele nationalretten i hytterne. Det gik til den tid problemfrit og det var sjovt. Der kom så mange SMCC-er i køkkenet, at nogle måtte ud. Jan var en ren ekvibrilist og selv Gordon Ramsey fra TV var intet ved siden af. Næsten alle kogeplader var i brug. Et af billederne nedenfor viser, at æ kok nød det sammen med sin vin. Uden at vi vidste det, havde Jan lavet konkurrence. Uden problemer var det ikke at kåre vinderen idet alle var i fuld sving. Alligevel: Lars blev vinder af Det gyldne Piskeris, de næste blev Knud Oluf og Leif. De vandt hver Grydeskeen. Jan holdt en formanende tale til vinderne om fornuftig brug af værktøjerne og om hvilke tanker man

13 Afholdte arrangementer Kubikken- 13 Varme hveder: Der kom 30 personer til denne aften før bededag på Dalsmark. Tak til Claus for at åbne dørene for os. Bededag er ikke noget nyt. Danskerne har holdt den siden Dagen, som oprindelig hed ekstraordinær, almindelig bededag, blev indført af biskop Hans Bagger fra Roskilde. Han fik i løbet af sine to første år som biskop indført hele tre faste- og bededage, men der er altså kun den ene tilbage i dag. Dagen blev indvarslet allerede aftenen før, når kirkeklokkerne ringede som et signal til, at kroer og forretninger skulle lukke. Alle skulle faste, indtil gudstjenesterne var afsluttede, og i øvrigt afholde sig fra arbejde. Al handel ophørte altså. Man skulle faste indtil gudstjenesten og måtte hverken arbejde, rejse, lege eller spille. Selv bageren skulle holde fri og kunne derfor ikke bage frisk brød på dagen. I stedet bagte bagerne hvedeknopper aftenen før, og folk kunne så købe dem dagen inden bededag og varme dem på selve dagen. Bededag, som også kaldes Store Bededag, falder altid fredag før 4. søndag efter også skal have under brugen. Jan sagde, at Iris og Bitten også burde have haft præmie. Der var senere på aftenen en let vandring mellem hytterne og på et tidspunkt var der ret mange på besøg hos os. Alligevel: Næste år vil vi bestille fællesrummet; men vi skal lige se, om vi kan være der. Der var om søndagen lovet regn tidligt på formiddagen og folk forsvandt hurtigst muligt. Nogle forsvandt ned over Års til Støvrings motorvejstilkørsel. Jeg fulgte en gruppe, der tog vejen vest om Jylland. Alligevel så det fugtigt ud længere nede, så vi slog om ad Nykøbing Mors og videre skråt ned med afstikker og pause ved Fårup Sø ved Jelling. Vi hilste på MC Klatten fra Kolding. De havde pause fra det kendte Viktorialøb. Der efter gik den via Kolding med regn hjem. påske. I dag forbinder mange dagen med varme hveder og konfirmationer, men dagen var oprindeligt tiltænkt bøn og faste.

14 14 -Kubikken Afholdte arrangementer 24 personer til Steens Kristi himmelfartstur: Så havde Steen arrangeret igen. Ikke til Harzen eller Weser Bergland, men til det tidligere DDR lige 55 km væk fra Rostock. Ja, som nævnt kom 24 personer til bio-hotellet Gut Gremmelin. Det lå 14 km. øst for Güstrow. Ejgil og jeg tog fra Guderup kl og vi samlede Iris op ved motorvejsgrænsen ved Ellund bagefter. Vi kørte ad motorvej til Neumünster Syd og med landevej til Lybæk. Derefter lidt motorvej og så ad landevej til Wismar, hvor vi holdt pause på ridepladsen midt i byen. Vi var omgivet af sæbebobleblæsende voksne og børn. Vi ankom til bestemmelsesstedet ved 5-tiden vist som de første, til denne prægtige bygning. Om denne bygning kunne man læse en større historie på skiltet ved indgangen: Området er et landbrugsområde. Mange storbønder viste deres rigdom ved bygning af herskabelige ejendomme. En sådan er Gut Gremmelin (Gremmelin Gods). Kun ganske Vi venter på tjenerne. få familier har ejet stedet siden 1358 hvor man hører om det første gang. Stuehusets formelle skikkelse opstod i 1800-tallet og det er genopbygget efter en brand. Livet er gået stille op til 1945, hvor kapitalisterne fik frataget deres ejendomme af kommunisterne. Siden er det hele forfaldent til ruin. I 1995 blev stedet overtaget af den Hamborgske familie Lutz Schaffhausen og top-renoveret. Driften bygger på økologiske principper. Den tekniske standard af hotellet var den bedste, vi endnu har haft og lidt dyrere var det også. Maden var god; men portionerne var små og kun én portion. Desserten skulle købes separat og det var en lille bitte klat is og lidt marmelade til 7,5 Euro. Det er vistnok også sundere ikke at spise sig helt mæt. Tommy bøvler.

15 Afholdte arrangementer Kubikken- 15 Steen havde planlagt fredags-turen. Den gik til kvinde-koncentrationslejren i Ravensbrück. Ikke alle tog med. Vi havde et ophold i Plau am See og herfra tog flere til andre steder. Koncentrationslejren var mest en åben plads hvor i sin tid barakkerne har været. Rundt om selve stedet var der større huse hvor sikkert vagtpersonalet har boet med deres familier. Museet bestod af plancher på tysk. Der var ingen rundvisning. Bent Jensen, Peter Rudolph, Jan N. Larsen og undertegnede tog vor egen tur hjemad. Ved Havel Kanal mødte vi et sted for salg af fisk, hvor vi også kunne få fiskeretter. Det benyttede vi os af og nød solen. Om aftenen var der hygge i Gewölbte Keller (buekælder-rummet beregnet for hyggeligt samvær). Næste dag var der af Steen forberedt en raket-affyrings-rampe-tur til Peenemünde. Det viste sig imidlertid, at der var mange andre og selvstændigt planlagte alternativture ture. Jan N. Larsen, Ejgil Johannsen og undertegnede tog via Neubrandenburg til Swinoujscie i Polen. Det var koldt, kun 8 grader. Vi holdt næsten en times pause hos en cafédame i Neubrandenburg. I Swinoujscie gik vi lidt rundt i byen for til sidst at få pølser og suppe i en større trækiosk ved havnen. Fin hjemtur ad småveje. Under den senere aftenhygge i Gewölbte Keller arrangerede Steen, at alle skulle berette om hvad dagen var gået med. Vi startede med Polen turen, Vibeke fortalte så om deres Rügen tur, Ditte fortalte om deres tur til Güstrow for at se på tøjbøjler, Peter Rudolph fortalte om at være blevet hjemme, Hans fortalte om at besøge BMW-forhandleren i Rostock samt at sejle en tur, Steens gruppe fortalte om at besøge affyringsrampen, samt at handle i boderne i Polen. Næste morgen var det opbruddets dag. Jeg tog hjemad sammen med Peter Rudolph og Jan. Den gik ad hurtigste rute og vi var hjemme godt middag. Ejgil tog med en anden gruppe ad landevejen. Tak til Steen for det gode arrangement. Poul Cafédamen i Neubrandenburg. Gewölbte Keller.

16 16-Kubikken Afholdte arrangementer Mølleløbet: Tak til Jan for det flotte løb til Silkeborg Papirmuseum (der er en papirmølle). Lige indledningsvist: Her gik vi og troede, at Mølleløbet skulle have noget med møller at gøre. Christian Jacobsen, Tandslet oplyser, at det hedder Mølleløbet fordi det første gang startedes fra Elstrup Mølles cafeteria. Vi må gerne se på alt andet også. Vi var godt nok kun 7 personer. Det var flot i anledning af, at der var meldt 11 mm regn og at Steen og Teddy havde taget en større flok af de sædvanlige med til Holland. Vi betalte hvad der svarede til 1,5 hotdog pr. mand for tur med guide. Silkeborg Papirmuseum er bygget op om Silkeborg Papirfabrik, der igen er bygget af københavnske papirfabrikanter (familie Drewsen). De valgte stedet på grund af alt det rene vand fra Gudenåen. Silkeborg var ganske uanselig før Drewsen kom til byen. Den er som en egentlig by opstået af denne sag. Det var meget interessant. Vi fik ordnet fortæringen ved Gudenåen og dampskibet Hjejlen. Hjemad gik via Jelling, hvor Jelling-stenene og det nye museum blev studeret. Afsluttet med besøg i kiosken ved Fårup sø gik den hjemad med regn fra Kolding.

17 Fra pressen: Fra pressen Kubikken- 17 Værste trafikulykke i lange tider. Selvom en ung chauffør er skyld i tre menneskers død, skal han ikke i fængsel. 23 årig lastvognschauffør påkører d. 5. december en række biler på motorvejen ved Hedensted. 3 dræbte og flere tilskadekomne. Han idømmes 8 dagbøder af 500 kr. og en betinget fradømmelse af kørekortet. Mange er forfærdede over for den milde dom. Den 23-årige forklarede selv, at der kun var lidt trafik på vejen, da han tidligt om morgenen 5. december kom kørende på motorvej E45. Jeg kommer kørende og har ikke noget foran mig i meter. Så kigger jeg ud i spejlet for at sikre mig, at læsset ligger, som det skal. Idet jeg kigger op, står det hele stille foran mig, sagde den tiltalte onsdag formiddag i retten. Formentlig havde han blot 20 eller 30 meter til at bremse. Det var alt for lidt. 84 meter længere henne holder han så stille. Baggrunden for dommen er, at chaufføren hverken var påvirket af alkohol eller talte i telefon. Samtidig var han frisk, overholdt køre- og hviletidsbestemmelserne og kørte kun lidt hurtigere end tilladt. Man kan som f.eks. redaktør af Kubikken sige: Sagen har to sider. Den anden side er erstatningen til ofrene. Den kommer til udbetaling og den er sikkert stor. Vognmandens forsikring betaler. Chaufføren var uopmærksom på samme måde som vi alle er hele tiden. Her havde det dog store konsekvenser. Vi har et retssamfund med forsikringer og erstatninger og vi ved, at det er forbundet med risiko at tage ud i trafikken. Vi skal trods alt alle være glade for det professionelle retsvæsen samt at vi ikke regeres af gadens parlament. Fra ADACs medlemsblad af juni 2015: Priser på motorolie: En mand sender sin bil til service. Fabrikanten kræver mærkeolie og manden afkræves over 1000 kr. for 5,8 liter af en bestemt olie. Manden finder på Internettet den samme olie til 46 kr. pr. liter. Han medbringer nu selv sin olie, når han skal til service. Kø-maraton på A7 ved Hamborg indtil 2018: Den går ikke længere for vor vigtigste vej syd på. Gennem Elbtunnel kører i snit biler pr. dag. I området var der i 2014 hele km kø. Der er påbegyndt store byggearbejder og disse afsluttes først i Det er værst på en 65 km lang strækning nord for Hamborg.

18 18-Kubikken Arrangementskalender OBS: Hvis det øser ned aflyses turene. Se hjemmesiden eller kontakt arrangøren. August Onsdag 5. august fra kl. 19 Grillaften ved Åbæk Strand nord for Åbenrå. Fælleskørsel fra rastepladsen i Bolderslev med afgang kl Kurt Olsen finder en fin vej. Lørdag d. 8. august kl Fra stranden i Åbenrå. Ejgils tur til sin hjemegn Christiansfeld. Se inde i bladet. Ved tvivl om aflysning ved regn: Ejgil har tlf.: Lørdag d. 15. august kl. 13 Fra rulletrappen ved Kruså. Tur til Honda 4 Zylinder Classic i Tarp / Eggebek. Det er ved spejderlejren Tydal ved Eggebek. Steen fører an. Lørdag d. 22. august kl. 10 Fra Bolderslev rasteplads: Mogens Linds tur til Bork Havn. Se inde i bladet. September Lørdag d. 12. september afgng kl. 9 Fra stranden i Åbenrå. Classic Race på Jyllands Ringen ved Silkeborg. Se inde i bladet. Lørdag d. 26. september kl Sort Sol med afgang fra Bolderslev rasteplads. Knud Oluf fører an. Se inde i bladet. Oktober Tirsdag d. 6. oktober Spisning på Øster Højst Kro. Vi mødes kl ved kroen. Se inde i bladet. Lørdag d. 17. oktober Pouls tur langs Kongeå-grænsen. Start fra Bolderslev rasteplads kl. 10. Se inde i bladet. 40

19 Arrangementskalender Kubikken- 19 Nærmere forklaringer til mødesteder. Bolderslev Rasteplads ligger på Hellevad-Bovvejen umiddelbart syd for Kohbergs Brødfabrik på den østlige side. Pladsen er anvist ved skiltning. Stranden i Åbenrå er altid parkeringspladsen ved Gammel Flensborgvej og ikke under sejlet. Praktiske oplysninger: Hvor der er krav om tilmelding: Hvis andet ikke er anført så hos Poul på: Tlf.: eller mail eucsyd.dk Hvor ikke andet er anført gælder, at sidste tidspunkt for tilmelding er tre dage før. Hvis medlemmer holder et eller andet med f.eks. fortæring: Normalt sættes 20 kr. pr. person for f.eks. kaffe og ostemad. Hvis ekstraordinært flot så er max. 40 kr. Andre klubbers arrangementer (man skal selv holde nærmere øje med tider og steder): Husk Honda Four Klassiker Stammtisch Flensburg s træf i Tydal spejderlejr ved Eggebek d / august: Als Motard på Gokartbanen. Se deres hjemmeside. 21 oktober er der sidste fællestur fra stranden i Åbenrå. Der er lagkage på rsetepladsen i Bevtoft. Tilmelding til Bent Holm på. Tlf Ugentlige køreture Kørsel fra Åbenrå strand på onsdage: Husk de ugentlige onsdagskøreture fra parkeringspladsen over for stranden i Åbenrå. Det er kl. 19 d. 21. oktober der er årets sidste. Lagkage i Bevtoft. Fra Kaj og Pouls tur til Altes Land Flotte huse i Stade Altstadt.

20 20-Kubikken Afholdte arrangementer Dansk nationalret. John lærer at lave papir i Silkeborg.

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Roskilde Fjords Kajakklub. Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde. Sommer 2013. Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor...

Roskilde Fjords Kajakklub. Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde. Sommer 2013. Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor... Roskilde Fjords Kajakklub Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde Sommer 2013 Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor... 2 4 6 2 Weser Maraton maj 2013 Til at starte med var der

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER 2010

AKTIVITETSKALENDER 2010 AKTIVITETSKALENDER 2010 www.tangesoeveteranklub.dk PROGRAM FOR TANGE SØ VETERANKLUB 2010 Tirsdag 16. marts Sammen med DVMC besøg hos Bojesen Bilsyn, Bredhøjvej 3, 8600 Silkeborg. 19.00 21.30. Der vil blive

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke Studietur med E Kleinbahn søndag den 27. juli, 2014 Turen startede ud fra Kvickly i Nordborg kl. 8:30. Der var tilmeldt 32 personer så der var plads nok i luksusbussen fra Alssund Busser der havde plads

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

www.danskcabby.dk Dansk Cabby Club Klubblad nr. 2. 2006 - Årgang 02 Indhold:

www.danskcabby.dk Dansk Cabby Club Klubblad nr. 2. 2006 - Årgang 02 Indhold: Klubblad nr. 2. 2006 - Årgang 02 Dansk Cabby Club www.danskcabby.dk Indhold: Cabby Club Danmark Cabby Clubbens formål Klub kontingent Kontakt Cabby Club Danmark En lille historie fra Vintertræf i Esbjerg

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Baggrunden, krigen, resultatet

Baggrunden, krigen, resultatet Historisk Bibliotek 1864 Baggrunden, krigen, resultatet ISBN 978-87-992489-1-9 ISBN 978-87-992489-1-9 Thomas Meloni Rønn 9 9 788799 248919 788799 248919 1864 Baggrunden, krigen, resultatet Forlaget Meloni

Læs mere

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE Årets efterårsrejse går til de tidligere danske besiddelser i Schleswig-Holsten, nærmere betegnet til Schleswig og Husum. Vi bor på det dejlige

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Træningslejr Italien Påsken 2014. Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503

Træningslejr Italien Påsken 2014. Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503 Træningslejr Italien Påsken 2014 Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503 Foreløbig plan for træningslejren i påsken 2014 Tidstermin: Fra Herning: Afgang Ankomst

Læs mere

Cykle mellem tvende have

Cykle mellem tvende have Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Cykle mellem tvende have Naturskønne cykelture mellem Nord- og Sydslesvig 21. juni 27. juni 2015 Efter 150-året for 1864 vil vi cykle rundt i grænselandet:

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Christian 10. og Genforeningen 1920

Christian 10. og Genforeningen 1920 Historiefaget.dk: Christian 10. og Genforeningen 1920 Christian 10. og Genforeningen 1920 Et af de mest berømte fotos i Danmarkshistorien er uden tvivl billedet af Kong Christian 10. på sin hvide hest,

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

NNF s Forbunds Seniorer:

NNF s Forbunds Seniorer: NNF s Forbunds Seniorer: Gode venner! Til orientering for deltagerne i den forestående tur til Rügen, bringes hermed lidt praktisk information. For god ordens skyld skal indledningsvis nævnes, at turen

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

Diverse turforslag / begivenheder

Diverse turforslag / begivenheder MCOC Aktiviteter 2014/2015 Diverse turforslag / begivenheder De gentagne begivenheder skal ses som inspiration til, hvor turen kan gå hen, men ingen siger at det skal være sådan. Forslag til ture er altid

Læs mere

Lørdag d. 18. oktober 2014. Pengepræmier på spil til alle! -og Flotte lodtrækningspræmier. Gevinster for over 20.000,-

Lørdag d. 18. oktober 2014. Pengepræmier på spil til alle! -og Flotte lodtrækningspræmier. Gevinster for over 20.000,- Lørdag d. 18. oktober 2014 Pengepræmier på spil til alle! -og Flotte lodtrækningspræmier Gevinster for over 20.000,- Program for Iøbsdagen: Fra kl. 10.00 Kl. 12.30 Kl. 12.30 Kl. 13.15 Kl. 13.15 Afhentning

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer Søbro Lokølcenter Gårdhøvecøfåen Sp e cielle øru angementer April-Maj-Juni Festsalen den I3. marts med de mangefremmødte til cafåens ørrangement i forbindelse med revyen med "Gråspuryene" Caf6ens ugentlige

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4 Medlemsaktiviteter i Fraktion 4 Mandag d. 13. april 2015 kl. 14.00 17.00 i Kulturhuset, Bluhmesgade 19, 9510 Arden. Det er lykkedes os at få en aftale i stand med tre personer, der med ord, billeder, litteratur,

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015

Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015 Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015 Borgmesterfrokost og generalforsamling den 23. marts 2015 på Gladsaxe Rådhus, Rådhuskælderen. Sidste års frokost med borgmesteren, og den efterfølgende generalforsamling

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 DGI petanque Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 Kursus og sightseeing ved La Ciotat La Ciotat ligger 25 km øst for Marseille, og det er her petanquespillet startede i 1910. Turen indeholder bl.a.:

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

ARENDSE NYT Juni 2013

ARENDSE NYT Juni 2013 ARENDSE NYT Juni 2013 Sankt Hans 23. juni 2013 Indholdsfortegnelse Juni 2013 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Nye Priser Velkommen til nye medarbejdere Fødselsdage Referat af beboermøde April

Læs mere

KNU Juni DEN 2013. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361. Ølstykke. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Sct. Georgs Gildet.

KNU Juni DEN 2013. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361. Ølstykke. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Sct. Georgs Gildet. KNU Juni DEN 2013 Sct. Georgs Gildet Sct. Georgs Gildet Ølstykke Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361 Side 1 Lisbeth Christensen Lis Larsen Ruth Pedersen Peter Hovgaard-Jensen Poul

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub Sydfyns Single- og Venskabsklub www.svendborgsingleklub.dk OBS!! Af hensyn til danseaftner på Skærven i Nyborg, er klubaftnerne fremover flyttet til 3. fredag i måneden April 2013 Søndag den 7. april kl.

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010 NØDEBO NIMBUS NYT 1. kvartal 2010 Nødebo Nimbus Klub Nødebo Nimbus Klub er en af de gamle lokalklubber for Nimbus i Danmark, startet i 1976 som en gruppe af MC-ejere med interesse for den dansk producerede

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 Evt. ændringer forbeholdes. Alle arrangementer er kun for foreningens medlemmer. Køge Borger- og Haandværkerforening Stiftet 24. januar 1847 Kontaktpersoner : Formand : Murermester

Læs mere

Juni. Nr. 3 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang

Juni. Nr. 3 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang Juni Nr. 3 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang 2014 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2015 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør.

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør. INVITATION Kære sejler Vi vil gerne gentage succesen fra sidste år og invitere dig og din familie til det 2 Lotus møde, i rækken af de årlige møder der gerne skulle blive en hyggelig og udbytterig tradition

Læs mere

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Så er det igen tid til at pakke familien, tandbørsterne og det gode humør. NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge Bogensholmlejren

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

DM for Redningshund Aalborg 2011

DM for Redningshund Aalborg 2011 DM for Redningshund Aalborg 2011 Tekst af Helga Thorstein og billeder Af Helle Jensen Beredskabscenter Aalborgs Hundetjeneste afviklede i weekenden d. 3.-4. September et forrygende DM for 33 af landets

Læs mere

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV 1 MAJ 2011 REDAKTIONEN: EMILIE 3.A. EMILIE 4.A. YASMIN 4A. (ORLOV) SOFIE N. 4.A. SIMON 5.A. (FREE LANCE)

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Dokument indeholder dog informationer, som er relevant i planlægning som tilskuer.

Dokument indeholder dog informationer, som er relevant i planlægning som tilskuer. Landsstævne 2013 På forældremødet blev der enighed om en fælles tilmelding til Landsstævnet for DGI Roskilde Junior Rep. Af hensyn til planlægningen og opfølgningen vil vi meget gerne have en tilbagemelding

Læs mere

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1 Tirsdag 04-09-2012 Kørte hjemme fra over middag og var i Flensborg kl16, her snakkede vi med Tina omkring vores køleskab, hun havde fundet ud af det samme som jeg selv havde fundet ud af at køleskabet

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013.

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Six Foot Stompers på Højbro Plads under Copenhagen Jazzfestival 2012. Six Foot Stompers inviterer til

Læs mere

Sidste klubaften onsdag d.1. juli 2015

Sidste klubaften onsdag d.1. juli 2015 Nyhedsbrev nr. 04. 2015. Sidste klubaften onsdag d.1. juli 2015 Vi var 23 klubmedlemmer som denne onsdag havde valgt at møde op til klubaftenen, og det blev næsten lige så hyggeligt som det plejer at være.

Læs mere

Velkommen til Blå Sommer 2009

Velkommen til Blå Sommer 2009 Odense, 21. juni 2009 Velkommen til Blå Sommer 2009 Praktiske oplysninger for Stjernegruppens TROP og deres forældre Side 2 af 5 Afgang: Hjemkomst: Adresse: Telefon: Medbring: Onsdag den 15. juli 2009

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

nyt fra pensionist idræt

nyt fra pensionist idræt nyt fra pensionist idræt Nr. 1 2009 Weekendtur til Femø den 25.-26. april 2009 (Se vedlagte folder) & Kulturelle Vandreture i maj og juni 2009 Pensionist Idræts populære Kulturelle Vandreture omfatter

Læs mere

Laugposten. www.lynaesbaadelaug.dk. 19. årgang nr. 01-2010

Laugposten. www.lynaesbaadelaug.dk. 19. årgang nr. 01-2010 Laugposten 19. årgang nr. 01-2010 Standerhejsning Den nye bestyrelse Laugposten følger tiden Afholdte ture Nye forslag til aktiviteter Standerhejsning og generalforsamling d. 10 april Vejret var kun en

Læs mere

November - December Nr. 6 Sjællands Motor Veteraner 33. Årgang

November - December Nr. 6 Sjællands Motor Veteraner 33. Årgang November - December Nr. 6 Sjællands Motor Veteraner 33. Årgang 2011 Formand: Leif Ravn Nielsen Email: smv@hongnet.dk Tlf.: 58852301 Næstformand: Bent Riff Email: bent@riffskilte.dk Tlf.: 46351992 Kasserer:

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Medlemsblad for Specialklubben for Udenlandske Tumlinger

Medlemsblad for Specialklubben for Udenlandske Tumlinger UDENLANDSKE Wiener Tumling: blå med bånd. Anders Pedersen Skælskørvej 101 4261 Dalmose. Tlf.: 58 18 80 94 tumlinger Tysk Nonne: sort, blå, sølv, rød og gul. Niels Hansen Helsingevej 98 a 3300 Frederiksværk

Læs mere

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski.

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vores vinterferie februar 2011 Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vi snakkede lidt om at tage personbilen og booke os ind på et hotel. Denne ide blev hurtig skrottet.

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

Industrivej 7 Vester Aaby 5600 Faaborg DENMARK Tlf./Phone: +45 6261 6125. Direkte/Direct: +45 6361 8107 Mail: sn@bago-line.dk www.bago-line.

Industrivej 7 Vester Aaby 5600 Faaborg DENMARK Tlf./Phone: +45 6261 6125. Direkte/Direct: +45 6361 8107 Mail: sn@bago-line.dk www.bago-line. SPONSORER TIL MEDLEMSBLADET: Marts kvartal 2013 6 Årgang Medlemsblad NUFFGIELD UNIVERSAL M 4 Industrivej 7 Vester Aaby DENMARK Tlf./Phone: +45 6261 6125 Direkte/Direct: +45 6361 8107 Mail: sn@bago-line.dk

Læs mere

Se mere i programmet om:

Se mere i programmet om: Program udsendt februar 2014 næste program maj 2014. Bestyrelsen træffes i Østergades Forsamlingshus hver onsdag fra kl. 14.00 16.00. Hjemmeside www.middelfart-pensionistforening.dk Se mere i programmet

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 6. årgang 1. udgave 1. juni 2015 5. Eva Hjort 6. Anna Elvira Andersen 7. Anna Wraa 15. Eli Agnethe Hansen 2. sal: 1. Rigmor Vils 2. Ole Kragh Pedersen 3. Vagner Hansen 12. Gerda Jepsen

Læs mere

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116.

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116. Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116. PROGRAM FORÅR 2015 Besøg på Industrimuseet i Horsens Der vil være rundvisning kl 11:00 med to rundvisninger. Vi kan igen komme på besøg i den gamle skolestue

Læs mere

Historisk Bibliotek. Grundloven 1849. Thomas Meloni Rønn

Historisk Bibliotek. Grundloven 1849. Thomas Meloni Rønn Historisk Bibliotek Grundloven 1849 Thomas Meloni Rønn Forlaget Meloni 2009 Serie: Historisk Bibliotek Forfatter: Thomas Meloni Rønn Redaktør: Henning Brinckmann Serieredaktører: Henning Brinckmann & Lars

Læs mere

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 1. Information om medlemsweekend år 2010 Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 Så nærmer sig tiden som mange af os har glædet os til et helt år hvor vi skal mødes igen

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Din Oegk-kontakt: Arne dirckinck-holmfeld mobil: 2365 7219 e-mail: adh@dhplus.dk TDe 3 huller, der omtales som The Bear Trap på PGA National Jeg rejste d. 10 fredag

Læs mere

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 Lejr for børn med diagnoser og deres familier NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge OPLEV Dejlige fællesrum Familieværelser

Læs mere

Praktik hos Risteriet

Praktik hos Risteriet Praktik hos Risteriet I min praktik uge på risteriet i Rødovre, var jeg både med til produktionen, leveringen og jeg stod i butikkerne. Det var en fed oplevelse, at se hvordan et kafferisteri arbejder,

Læs mere

Kubikken- August 2014. Fra Solveigs herlige beskrivelse. Sydjysk MC-Club

Kubikken- August 2014. Fra Solveigs herlige beskrivelse. Sydjysk MC-Club Kubikken- August 2014 Fra Solveigs herlige beskrivelse. Sydjysk MC-Club 2 -Kubikken Redaktørens firkant Tak til Solveig for den fine beretning om deres tur til det Holstenske Svejts. Mere af den slags,

Læs mere

TRAFIKHJULET TEST DIN VIDEN OG VIND!

TRAFIKHJULET TEST DIN VIDEN OG VIND! Placering af telt: Kæmpestranden mellem J14 Alle arrangementer er åbne og kræver ikke tilmelding Torsdag 11.juni 15.00-16.00 TRAFIKHJULET TEST DIN VIDEN OG VIND! Hvor meget ved danskerne egentlig om trafiksikkerhed?

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

VA 4 SYD NR 1 JAN/FEB 2003 Husk! Ekstraordinært beboermøde Onsdag 29. Januar

VA 4 SYD NR 1 JAN/FEB 2003 Husk! Ekstraordinært beboermøde Onsdag 29. Januar VA 4 SYD NR 1 JAN/FEB 2003 Husk! Ekstraordinært beboermøde Onsdag 29. Januar Der er intet i verden så stille som sne Betonhjertet Jan/Feb. 2003 1 INDHOLD FASTELAVN side 3 BILLETTER 4 LYSFEST PÅ BROGAARDS

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Marts 2006 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Generalforsamling torsdag 16. marts kl. 19.30 Sidste tilmelding til Eventyrløbet søndag 23. april Teater & Natmad Fredag 19. maj kl. 19.30 Eventyrløbet torsdag

Læs mere

DEN 2008. KNU November. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 30. Årgang Nr. 314. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN 2008. KNU November. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 30. Årgang Nr. 314. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU November DEN 2008 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 30. Årgang Nr. 314 Side 1 Kaj Normann Andersen Anne-Grete Langaard Annie Andersen Ove Søtofte 10 November 22. November 22.

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere