Kubikken- August SMCC ankommet til godset i Güstrow. Sydjysk MC-Club

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kubikken- August 2015. SMCC ankommet til godset i Güstrow. Sydjysk MC-Club"

Transkript

1 Kubikken- August 2015 SMCC ankommet til godset i Güstrow. Sydjysk MC-Club

2 2 -Kubikken Redaktørens firkant Til stor glæde for redaktøren har medlemmer skrevet om deres ture. Det er Solveig og Steen, der har været på banen. Hurra, så skal redaktøren ikke skrive det hele. Håber, at flere vil tage tråden op og skrive. Hvis man ikke mener, at være helt kapabel til skrivning, gør det ikke noget. Redaktionen har stavekontrol i maskinen. Hilsen redaktøren. Hygge i Svinkløv. Bestyrelsen i S.M.C.C. Formand: Poul Petersen, Rugløkke Nordborg. Tlf.: Mail: Kasserer: Erika Johannsen, Farversmøllevej 9, 6200 Aabenraa. Tlf.: Mail: Best.-medl.: Leif Andersen, Farversmøllevej 9, 6200 Aabenraa. Tlf.: Mail: Best.-medl.: Steen H. Eriksen, Djernæsvej 119, Hoptrup Haderslev. Tlf.: Mail: Best.-medl.: Jørn Maron, Bækvej 1, Sjellerup 6430 Nordborg. Tlf.: Mail: Suppleant: Jørn P. Branderup, Bag Hjelm Åbenrå. Tlf.: Mail: Suppleant: Werner Boyum Johansen, Nedergade 27, Fynshavn, 6440 Augustenborg. Tlf.: Mail: Ansvarsområder specielt: Leif Andersen: Webmaster. Steen H. Eriksen: Markedsføring. Jørn Maron: Kontaktperson til MC-klubberne i Sydregionen. Redaktion: Poul Petersen Layout: Merethe Lyck Nielsen. Bankkonto: Arbejdernes Landsbank, Sønderborg: Deadline: Deadline for stof til bladet er datoen d. 10 i månederne januar, april, juni og oktober.

3 Lederen Lederen Flere og flere melder sig til vore arrangementer. Mange helt nye kommer. Bare se dette forår til Svinkløv, Varme hveder og kristihimmelfartsturen til Güstrow. Det er som om, at folk ser lidt lysere på tilværelsen og heldigvis for det. Vi havde lidt nedgang i medlemstallet; men det er vendt og flere nye er kommet til. Vi prøvede som hvervning at sætte små kasser ud til MC-forhandlere Kubikken- 3 med orientering om klubben samt med klubblade, som interesserede kunne tage. Det gav ingen ting og er ikke vejen. Vejen er, at vore medlemmer fortæller om klubben til folk i deres omgangskreds. Det ser ud til, at melde sig ind i en klub har noget at gøre med personlige relationer. Man melder sig ikke ind i en klub, hvor man ingen kender. Rita og Christian Jacobsen i Tandslet havde d. 5. juni guldbryllup. Vi fra SMCC ønsker tillykke og har været med en gave. Parret har været medlemmer i utallige år. De kommer altid på Jawa sammen med deres søn, Palle, der også kører Jawa. Rita og Christian har deltaget meget i vore arrangementer og vi har mange billeder af Christian hvor han deltager i tøndeslagning og derfor også hiver mange gevinster hjem. Det er vist er sej familie. Christians vakse mor deltager selvfølgelig i sin søns guldbryllup. 30 personer fik varme hveder hos Claus

4 4 -Kubikken Medlemmers fortællinger På tur med Kaj og Poul til Altes Land På tur med Kaj og Poul til Altes Land. Vi er blevet enige om en 4 dages tur og finder på nettet en ferielejlighed i Jork. Byen ligger ca. 21 km. fra Hamborg. Lejligheden er på 110 m2 og har plads til 7 personer. Den Koster 50 euro pr. nat for 2 personer og 10 euro for hver ekstra person, dog mindre for børn og indeholder alt der er brug for. Vi kører d. 26. maj fra Sønderborg kl og har valgt ruten over Schleswig og Rendsborg ned mod færgen ved overfarten Glückstadt til Wischhafen. Der er en del vejarbejde, men det kører ganske fornuftigt. Halvvejs holder vi en lille kaffepause. Da vi når ned mod færgen er der en kø på 5 til 8 km af biler og store lastbiler, der skal med færgen, så er det altså bare fedt at være på MC vups og man er forbi hele rækken og kan køre ombord som de første. Kaj og Poul skal selvfølgelig ned og købe en pølse og ingen af os tænker på, at det kan sprøjte med snavset vand ind over færgen så der var et par hjelme og mc er der blev lidt våde. Det var måske straffen for at køre uden om de tålmodigt ventende billister. Det første stykke, hvor vi kører fra færgen, hedder Neues Land. Men allerede her er der vildt mange æble- og kirsebærtræer. Der er dog kun kirsebærtræerne, der stadig står i blomst. Vejene her er smalle og man kører til dels langs med digerne. Der er strækninger med 30 km hastighedsbegrænsning. Det gør, at man når at se rigtig meget og nyde den smukke natur. Kl ankommer vi til Jork, hvor vi skal bo. Der bliver pakket ud og hilst på vores værtinde Inge Hubert som er en meget frisk 80 årig dame. Hun fortæller at der er 1 km i gå afstand til byen, så vi kører lige et hurtigt smut derind og får købt ind til morgenmad og aftensmad. De følgende dage foregik turen ind i byen på gåben. Dagen var en dejlig dag. Dag 2 vil vi til byen Stade. Der er kun 17 km derind, så vi bliver enige om indledningsvis at gå ind til Jork for at se lidt nærmere på byen, der ikke er særlig stor, men stadig meget hyggelig med sine gamle bindingsværks huse. Overalt ser man traktorer med anhænger og store lastbiler der transporterer frugt. Så man er ikke i tvivl om hvad de lever af her. Poul og Kaj har også fundet en lokal BMW forhandler, så de skal ind og sparke dæk. Efter frokost hjemme går turen så til Stade. Personligt synes jeg at det er den mest attraktive Afgang fra Als Motor i Sønderborg.

5 Medlemmers fortællinger Kubikken- 5 Vi er klar. by i Altes Land og Stade Altstadt, som faktisk ligger på en ø i byen. Er absolut et besøg værd. Gamle smukke huse, brostensbelagte gader, grønne træer og masser af hyggeligt cafe liv. Nede på havnen står 3 gamle kanoner, som blev brugt til at varsle højvande. Området dyrkes intensivt og der er frugtplantager, så langt øjet rækker. Vi hygger os et par timer i byen får kaffe og kører så tilbage til Jork til aften, hvor vi spiser hjemme. bus fra Jork til byen Cranz. En gruppebillet koster 17,50 euro for os tre for hele dagen og her kan vi frit vælge mellem bus, tog og båd hele dagen og det gælder inde i Hamborgs område. Efter min mening snyde billigt. I Cranz skifter vi bus og fortsætter mod Finkenwerder. Her skifter vi så over til rutebådene som sejler hver 15. min. For os er det jo en form for havnerundfart. Vi går fra borde i Hamborg Altona. Her skulle der findes en grænsesten som Poul gerne vil se. Vi bliver dog ramt af kraftig regn og tordenvejr, så det lykkes ikke. Vi forsætter til fods til Sct. Pauli. Jeg hører Poul om han skal en tur på Reberbahn, det ønsker han dog ikke. Personligt synes jeg, at Hamborg er en stor støjende og ret snavset by og efter et par timer tager vi turbåden tilbage til Finkenwerder. På turen ud til og hjem fra Finkenwerder, kommer man forbi Fortsat fra side 6 På vores 3. dag har de lovet mange kraftige byger, så vi sender Poul ned til Frau Hubert for at høre om mulighed for offentlig transport til Hamborg. Glad kommer Poul tilbage og fortæller at vi på en gruppebillet kan komme til Hamborg. Vi tager af sted kl og skal med Vi venter på bussen.

6 6 -Kubikken Medlemmernes fortællinger Fortsat fra side 5 det store område, som man har taget fra frugtavlerne, for at give plads til at bygge og afprøve Airbus. Det er godt nok et kæmpe mærkeligt fly at se på og man kan også se, at de reparerer andre fly. Det kunne være spændende at komme helt ind og se, hvilket jeg tror er muligt. Vel tilbage i Jork tager vi kaffen i byen og bliver enige om at i aften vil vi spise ude. Endnu en skøn dag med mange nye indtryk og oplevelser. Til slut er det hjemrejsedag og efter morgenmad pakker vi cyklerne og får regnet af med vores søde værtinde. Vi er enige om at vi tager den hurtigste vej hjem d.v.s. motorvej. Det går kvikt hjemover og efter et kort pitstop hos Poetzsch, er vi hjemme i Mommark kl En dejlig ferie med mange dejlige indtryk. Solveig. Steen har været til træf i Holland og skriver: Motorclub de Gasschoeve (gasspjældet) i Hardenberg, Holland, har en god træfplads. Kawasakiklubben i området havde lejet pladsen. Det var Teddy og Tonni der spurgte om jeg ville med, da der var et fint træf i juni måned. Jeg fik så pakket og torsdag morgen den 11. juni mødtes vi ved 7-Eleven i Rødekro. Der kom Vivi, på en nyere Honda, Magna, Preben, Jan, Tonni med Hans, Henrik og Steen. Teddy med Sara og Gunnar kørte fra Åbenrå. Jan og jeg kørte over Glückstadt med sejltur over Elben og videre ad små veje til Meppen og ind i Holland til Hardenberg, i alt 502 km. Vivi, Preben og Tonni ville tage motorvejen, De sultne.

7 Medlemmers fortællinger Kubikken- 7 da det var det hurtigste; men vi var på teltpladsen 1,5 time før dem. Det var vist GPSén der ville til Hannover!!?? Teddy og Gunnar var der, da vi kom. Fredag kørte nogle af os til Arnhem ad skønne veje efter Gunnars GPS, hvor vi så The John Frost Bridge over Rhinen og en del krigsminder. Selvfølgelig efter en frokost i midtbyen. Men da "krigsskuepladsen" i dag ligger midt i Arnhem, synede det ikke helt rigtigt. Den er som indeklemt mellem husene. Vi var på museet Hartenstein i Oosterbeek, der oplyste at tyskerne beordrede personer ud af Arnhem, og de der kom tilbage mødte kun ruiner. Oberstleutnant John Frost ( ) stod i september/oktober 1944 i spidsen for den store angreb på broen i Arnhem sammen med polske soldater. Skriv John Frost i Googles søgefelt og læs hele historien. Tilbage på teltpladsen lavede vi aftensmad på gasblus. Lørdag var overskyet og det så ud til regn. Vi kørte til en MC-forhandler ca. 10 km væk. Her kom regnen, så vi fik set forretningen og drukket meget kaffe i næsten to timer. I forretningen var der alt hvad en mc'ist kunne begære. Så gik turen til Hardenberg, hvor der var velgørenhedscykelløb for kvinder, med deltagelse af 2500 cyklister. Det var meget festligt, da mange kvinder var udklædte. Der var smagsprøver på mange ting i boderne. Vi kørte så til et pandekagehus, hvor vi spiste aftensmad. Pandekage med bl.a. bacon og skinke smagte rigtigt godt. - og en belgisk øl til 6,9 %. Om aftenen var der levende musik og hvad dertil hører, samt underholdning ved motorcykler der kom og brændte dæk af. Søndag kørte vi hjem i to grupper, Jan, Preben, Vivi og jeg kørte over Brake og Elben, hvor vi på vejen så et stort byggeri af en elektromagnetisk bane på ca. 30 km. Det er en testbane, der ligger lige nord for Meppen. Kørte 1250 km i godt vejr med mange oplevelser. Hygge ved teltet.

8 8 -Kubikken Kommende arrangementer Lidt om kommende arrangementer. D. 8. august har Ejgil planlagt en tur til sin fødeegn Christiansfeld. Ejgil har gjort det før og disse ture har været en succes. Flere har opfordret Ejgil til at gentage arrangementet og det har han indvilget i. Ejgil vil fortælle om byen og dens historie samt om egne oplevelser også før og under besættelsen. Det er en skøn egn at køre i. Vi mødes ved stranden i Åbenrå på dagen kl Lørdag d. 22. august er der tur til Bork Havn Mogens Lind laver turen. Der er afgang fra Bolderslev rasteplads kl. 10 denne dag. Selve turen er målet. Bork havn er stedet hvor man mødes over en is og en kop kaffe. Oprindeligt er stedet et fiskerleje ved syd enden af Ringkøbing Fjord. Øst for ligger det fredede fuglereservat Tipperne. Det er formelt grundlagt som havn i 1933 af Bork Fiskeriforening. Der er i øvrigt en afdeling for husbåde. Mogens oplyser: Man skal have mad pakke med og der indlægges passende med pauser. Lørdag d. 12. september er der fællestur til Classic race på Jyllands Ringen ved Silkeborg. Fællestur uden anfører. Vi starter fra stranden i Åbenrå kl Program ifølge deres hjemmeside: Lørdag 09:00-13:30 Træning/Tidtagning. Lørdag 14:00-18:00 Løb i alle klasser. Søndag 10:00-13:45 Tidtagning til ny startopstilling. Søndag 14:00-18:00 Løb i alle klasser. Se deres hjemmeside: dk

9 Kommende arrangementer Kubikken september er der Sort Sol med afgang fra restepladsen i Bolderslev kl Knud Oluf fører an. Med Restaurant Utspann i Schafflund er aftalt, at vi inden afgang fra Bolderslev meddeler antallet af folk, der ønsker spisning. Kromutter har noteret det; men kan ikke holde andre ude før hun kender det sikre antal folk. Sidste år gik det fint. Spiseaften på Øster Højst Kro: Det er tirsdag d. 6/10 kl ved kroen som sidste år. Vi satser på den altid veltilrettede Dagens Ret. Har man særlige ønsker, så hold øje med, hvad kroen kan servere og giv besked, når du tilmelder dig til Poul senest en uge før. Er der dårligt vejr kommer man bare i bil. D. 17. oktober: Tur ad den gamle grænse mellem kongeriget Danmark og hertugdømmerne. Poul laver denne tur: Her er lidt baggrundsviden. I de tidligste tider (Jernalderen), var der ringe kontakt mellem folk fra vor egn og folk syd for os. Området omkring Ejderen var ufremkommelig sump og skov. Nordpå boede vi og syd på var der frisere, sakser, obodritter (vendere) m.fl. Mellem årene 750 og 811 var der opstået konstante konfrontationer mellem os og de andre. Dette var uudholdeligt, så den frankiske kejser Karl d. Store og danske kong Hemming aftalte år 811 i en kontrakt, at Ejderen skulle være grænseflod mellem frankerriget og os. Man skulle rette sig efter det og holde fred. Her nævnes Ejdergrænsen altså som en naturlig grænse. Hvorfor i hele hule he-- er Slesvig og Holsten så opstået som hertugdømmer, når det var meget rarere for magthaverne at have rene riger og grænser??? Ja, der skete jo det, at stridighederne fortsatte. Danske kong Niels udnævnte Knud Lavard til Jarl af Sønderjylland og han skulle holde vendere og obodritter i skak. Han klarede det godt og udnævntes af kongen som tak til hertug af Holsten og antog samme titel for sit danske len, der kom til at hedde Hertugdømmet Slesvig. Det skulle man aldrig have gjort. Abel og de andre senere hertuger fik storhedsvanvid og ville gøre sig uafhængig af den danske konge og så selv som konger over eget land. Man fik støtte af forskellige holstenske grever. Hertugerne blev afhængige af dem. Det endte med at følgende opstod: Hertugdømmet Slesvig, hvor den danske konge selv var hertug og vasal under sig selv. Hertugdømmet Holsten. Den danske konge også var hertug, men under den tyske kejser. Fortsat fra side 10

10 10-Kubikken Kommende arrangementer Fortsat fra side 9 Christian den Første blev tvunget til at skrive under på, at disse lande ikke måtte deles mellem forskellige hertuger. Enhver kan forstå, at det giver problemer, når de tysksindede holstenere ville være tyske og de dansksindede slesvigere ville være danske og at det ikke måtte deles. Så skulle det være et selvstændigt land. Det ville man ikke fra kongerigets side. Sådan startede balladen, som vi har lidt af endnu. Se her hvad den nationalliberale politiker Orla Lehmann sagde d. 28. maj Han startede: Således står det til med os, at man i Danmark ikke ved, hvad Danmark er. -og sagde videre: Danmark går naturligvis til Kongeåen, thi her begynder Hertugdømmet Slesvig. Nej til Flensborg Fjord, thi her til går det danske sprog. Nej til Slien, thi her går det ældgamle grænseskel mellem skandinavisk og germansk nationalitet. Nej til Ejderen, thi fra Karl den Stores tid til i dag har denne været grænse til det tysk-romerske rige. Nej så langt som den danske konge bestemmer, nemlig til Elbens bredder. Balladen ligger lige for og Grundloven fra 1849 gjaldt kun oppe i Kongeriget Danmark Det var sådan, at når man overskred Kolding Å ude øst på eller Kongeåen helt over til dens udløb nord for Ribe, forlod man Kongeriget Danmark og kom ind i Hertugdømmet Slesvig. Så kunne man gå ned syd på gennem Hertugdømmet Holsten og lige til Elben. Dette område helt fra Kongeåen var så stadig det danske monarki, fordi den danske konge regerede. Men det var ikke Danmark. På grund af, at folk i København heller ikke dengang var for kloge, hvor man allerede dengang afviklede landet uden for København, opstod krigen i 1864 og vi blev frataget hertugdømmerne og hvor Kongeågrænsen blev rigsgrænse med told pas og alt det hele. Nu var det sådan i 1300 tallet, at dronning Margrethe d. Første havde opkøbt tidligere tabt land rundt om i hertugdømmerne. Områderne hørte derfor ikke til hertugdømmerne, men var kongens ejendom. Jernkansler Bismarck anså efter krigen i 1864 disse områder for at være danske. Derfor fik Danmark efter 1864 kompensation for de tabte enklaver ved at preusserne afgav de otte sogne syd for Kolding (Nørre Tyrstrup herred) samt området syd for Ribe ned til Hvidding (Ribe Herred).

11 Kommende arrangementer Kubikken- 11 Bedstefaderen til min bedste ven var i øvrigt blå grænsegendarm her indtil 1920 og han blev efter folkeafstemningen flyttet til den nuværende grænse som sort grænsegendarm. Vi besøgte ham ofte nede ved Gendarmstien i Sandager. Han havde pistol, de boede i statshus i Rinkenæs og de flagede med splitflag. Pistolen måtte vi lege med, men ammunition blev taget ud. Pistolen var tung. Altså: Kongeriget var Danmark ned til Kongeåen. Sønderjylland i de tidligste tider var det, der senere (i 1300 tallet) blev Hertugdømmet Slesvig. Senere igen kaldtes delen nord for Kruså grænse for Nordslesvig og den anden del for Sydslesvig. Nogle kalder området lige syd for Kruså grænse for Mellem Slesvig. Holsten er det, det altid har været. Så er der Lauenburg og alt det. Det kan den interesserede læser selv læse om. Efter afstemningen i 1920 hed det nord for Kruså igen Sønderjylland og at det syd for er så Bundesland Schleswig-Holstein. Nå, men nu er vi ved sagens kerne. Vi kører en tur langs den oprindelige grænse fra Kolding Å, men mødes og starter ved den senere 1864-grænse nær Hejlsminde Badehotel. Turen er videre: Kær Møllevej i Hejls, Høkkelbjerg, Skovrupvej i Christiansfeld, Højrup Overskov, Farris, Bastrup, Knagemøllevej i Rødding, Foldingbro, Kalvslund, Varming, Hømvej ved Ribe, Lillemosevej ved Ribe, Klåbyvej ved Ribe, Egebækvej i Hviding, Råhede Enge ved Ribe. -og lige til sidst: Da jeg var barn i 50erne, kunne man høre når folk fra Rinkenæs var på vej nord på skulle de op ad Danmark.

12 12 -Kubikken Afholdte arrangementer Der kom rigtig mange til forlænget hytteweekend på Svinkløv Camping: 27 havde til slut bestilt hytter og det var dog den største glæde; men vi måtte senere sande, at det også er mere kompliceret, end hvis der kun er en håndfuld. Der er nemlig ingen fællesbestilling. Man bestiller bare individuelt en hytte sammen med nogen og så er det spændende, hvor mange, der kommer. Men kan vi blive ved med den metode? Sidste år lavede vort medlem Jan Normann Larsen (æ kok) sjovt køkken i fælleskøkkenet med efterfølgende spisning i campingpladsens fællesrum. Han opfordredes til det igen og tog den op i år. Jan valgte den nye Danmarks nationalret, der er stegt flæsk og persillesovs. Mere om det senere: Fredag aften sad vi i campingpladsens fællesrum for at finde løsninger (se senere om det store problem). Fællestur havde vi ikke lavet hjemmefra, fordi det ofte ender med, at mange vil noget andet. Vore kvikke piger planlagde en fællestur og en GPS-er skulle føre an. Kl om lørdagen afgik den lange kolonne og knap efter afgang kunne jeg se på Vibeke, at vejen gik anderledes end pigerne havde planlagt. Vi kom ud i nærheden af vindmølle-teststationen i Østerild plantage, i hvert fald indtil vi ikke kunne komme videre på grund af Indkørsel Forbudt. Nogle havde så et ønske om Lildstrand, hvor fiskerbådene hales op på stranden. Der endte vi så, selvom det heller ikke var med i planen. Vi besøgte Bunkermuseet i Hanstholm og spiste senere en lille mundfuld på havnen i en grillbar. Herefter fulgte en række deltagere efter Jan ind til Fjerritslev hvor hylderne i Brugsen næsten tømtes for vådt og tørt. Jeg kunne forstå, at den planlagte tur var blevet til en lidt anden. Jeg så godt nok på et tidspunkt, at Anne rystede lidt på hovedet; men hun smilte dog også. Så tilbage til nationalretten. Selvfølgelig kunne ikke alle med den fede kost og nogle meldte forinden fra; men alligevel var vi 21 personer til dansk nationalret. Helt nemt skulle det dog ikke gå. Solveig og Kaj var nemlig heldigvis kørt til Svinkløv allerede torsdag og meddelte samme aften pr. tlf., at fællesrummet var optaget. Så var gode dyr rådne og kokken (han var da i Skagen) fandt en løsning, som vi fik accept af i fællesrummet om fredagen. Den gik på: Først at hente bestillingerne i Brugsen i Fjerritslev, dernæst i god tid at besætte fælleskøkkenet før de andre campister kom (de der har taget vores rum) og så med alles hjælp pr. pande og gryde at omdele nationalretten i hytterne. Det gik til den tid problemfrit og det var sjovt. Der kom så mange SMCC-er i køkkenet, at nogle måtte ud. Jan var en ren ekvibrilist og selv Gordon Ramsey fra TV var intet ved siden af. Næsten alle kogeplader var i brug. Et af billederne nedenfor viser, at æ kok nød det sammen med sin vin. Uden at vi vidste det, havde Jan lavet konkurrence. Uden problemer var det ikke at kåre vinderen idet alle var i fuld sving. Alligevel: Lars blev vinder af Det gyldne Piskeris, de næste blev Knud Oluf og Leif. De vandt hver Grydeskeen. Jan holdt en formanende tale til vinderne om fornuftig brug af værktøjerne og om hvilke tanker man

13 Afholdte arrangementer Kubikken- 13 Varme hveder: Der kom 30 personer til denne aften før bededag på Dalsmark. Tak til Claus for at åbne dørene for os. Bededag er ikke noget nyt. Danskerne har holdt den siden Dagen, som oprindelig hed ekstraordinær, almindelig bededag, blev indført af biskop Hans Bagger fra Roskilde. Han fik i løbet af sine to første år som biskop indført hele tre faste- og bededage, men der er altså kun den ene tilbage i dag. Dagen blev indvarslet allerede aftenen før, når kirkeklokkerne ringede som et signal til, at kroer og forretninger skulle lukke. Alle skulle faste, indtil gudstjenesterne var afsluttede, og i øvrigt afholde sig fra arbejde. Al handel ophørte altså. Man skulle faste indtil gudstjenesten og måtte hverken arbejde, rejse, lege eller spille. Selv bageren skulle holde fri og kunne derfor ikke bage frisk brød på dagen. I stedet bagte bagerne hvedeknopper aftenen før, og folk kunne så købe dem dagen inden bededag og varme dem på selve dagen. Bededag, som også kaldes Store Bededag, falder altid fredag før 4. søndag efter også skal have under brugen. Jan sagde, at Iris og Bitten også burde have haft præmie. Der var senere på aftenen en let vandring mellem hytterne og på et tidspunkt var der ret mange på besøg hos os. Alligevel: Næste år vil vi bestille fællesrummet; men vi skal lige se, om vi kan være der. Der var om søndagen lovet regn tidligt på formiddagen og folk forsvandt hurtigst muligt. Nogle forsvandt ned over Års til Støvrings motorvejstilkørsel. Jeg fulgte en gruppe, der tog vejen vest om Jylland. Alligevel så det fugtigt ud længere nede, så vi slog om ad Nykøbing Mors og videre skråt ned med afstikker og pause ved Fårup Sø ved Jelling. Vi hilste på MC Klatten fra Kolding. De havde pause fra det kendte Viktorialøb. Der efter gik den via Kolding med regn hjem. påske. I dag forbinder mange dagen med varme hveder og konfirmationer, men dagen var oprindeligt tiltænkt bøn og faste.

14 14 -Kubikken Afholdte arrangementer 24 personer til Steens Kristi himmelfartstur: Så havde Steen arrangeret igen. Ikke til Harzen eller Weser Bergland, men til det tidligere DDR lige 55 km væk fra Rostock. Ja, som nævnt kom 24 personer til bio-hotellet Gut Gremmelin. Det lå 14 km. øst for Güstrow. Ejgil og jeg tog fra Guderup kl og vi samlede Iris op ved motorvejsgrænsen ved Ellund bagefter. Vi kørte ad motorvej til Neumünster Syd og med landevej til Lybæk. Derefter lidt motorvej og så ad landevej til Wismar, hvor vi holdt pause på ridepladsen midt i byen. Vi var omgivet af sæbebobleblæsende voksne og børn. Vi ankom til bestemmelsesstedet ved 5-tiden vist som de første, til denne prægtige bygning. Om denne bygning kunne man læse en større historie på skiltet ved indgangen: Området er et landbrugsområde. Mange storbønder viste deres rigdom ved bygning af herskabelige ejendomme. En sådan er Gut Gremmelin (Gremmelin Gods). Kun ganske Vi venter på tjenerne. få familier har ejet stedet siden 1358 hvor man hører om det første gang. Stuehusets formelle skikkelse opstod i 1800-tallet og det er genopbygget efter en brand. Livet er gået stille op til 1945, hvor kapitalisterne fik frataget deres ejendomme af kommunisterne. Siden er det hele forfaldent til ruin. I 1995 blev stedet overtaget af den Hamborgske familie Lutz Schaffhausen og top-renoveret. Driften bygger på økologiske principper. Den tekniske standard af hotellet var den bedste, vi endnu har haft og lidt dyrere var det også. Maden var god; men portionerne var små og kun én portion. Desserten skulle købes separat og det var en lille bitte klat is og lidt marmelade til 7,5 Euro. Det er vistnok også sundere ikke at spise sig helt mæt. Tommy bøvler.

15 Afholdte arrangementer Kubikken- 15 Steen havde planlagt fredags-turen. Den gik til kvinde-koncentrationslejren i Ravensbrück. Ikke alle tog med. Vi havde et ophold i Plau am See og herfra tog flere til andre steder. Koncentrationslejren var mest en åben plads hvor i sin tid barakkerne har været. Rundt om selve stedet var der større huse hvor sikkert vagtpersonalet har boet med deres familier. Museet bestod af plancher på tysk. Der var ingen rundvisning. Bent Jensen, Peter Rudolph, Jan N. Larsen og undertegnede tog vor egen tur hjemad. Ved Havel Kanal mødte vi et sted for salg af fisk, hvor vi også kunne få fiskeretter. Det benyttede vi os af og nød solen. Om aftenen var der hygge i Gewölbte Keller (buekælder-rummet beregnet for hyggeligt samvær). Næste dag var der af Steen forberedt en raket-affyrings-rampe-tur til Peenemünde. Det viste sig imidlertid, at der var mange andre og selvstændigt planlagte alternativture ture. Jan N. Larsen, Ejgil Johannsen og undertegnede tog via Neubrandenburg til Swinoujscie i Polen. Det var koldt, kun 8 grader. Vi holdt næsten en times pause hos en cafédame i Neubrandenburg. I Swinoujscie gik vi lidt rundt i byen for til sidst at få pølser og suppe i en større trækiosk ved havnen. Fin hjemtur ad småveje. Under den senere aftenhygge i Gewölbte Keller arrangerede Steen, at alle skulle berette om hvad dagen var gået med. Vi startede med Polen turen, Vibeke fortalte så om deres Rügen tur, Ditte fortalte om deres tur til Güstrow for at se på tøjbøjler, Peter Rudolph fortalte om at være blevet hjemme, Hans fortalte om at besøge BMW-forhandleren i Rostock samt at sejle en tur, Steens gruppe fortalte om at besøge affyringsrampen, samt at handle i boderne i Polen. Næste morgen var det opbruddets dag. Jeg tog hjemad sammen med Peter Rudolph og Jan. Den gik ad hurtigste rute og vi var hjemme godt middag. Ejgil tog med en anden gruppe ad landevejen. Tak til Steen for det gode arrangement. Poul Cafédamen i Neubrandenburg. Gewölbte Keller.

16 16-Kubikken Afholdte arrangementer Mølleløbet: Tak til Jan for det flotte løb til Silkeborg Papirmuseum (der er en papirmølle). Lige indledningsvist: Her gik vi og troede, at Mølleløbet skulle have noget med møller at gøre. Christian Jacobsen, Tandslet oplyser, at det hedder Mølleløbet fordi det første gang startedes fra Elstrup Mølles cafeteria. Vi må gerne se på alt andet også. Vi var godt nok kun 7 personer. Det var flot i anledning af, at der var meldt 11 mm regn og at Steen og Teddy havde taget en større flok af de sædvanlige med til Holland. Vi betalte hvad der svarede til 1,5 hotdog pr. mand for tur med guide. Silkeborg Papirmuseum er bygget op om Silkeborg Papirfabrik, der igen er bygget af københavnske papirfabrikanter (familie Drewsen). De valgte stedet på grund af alt det rene vand fra Gudenåen. Silkeborg var ganske uanselig før Drewsen kom til byen. Den er som en egentlig by opstået af denne sag. Det var meget interessant. Vi fik ordnet fortæringen ved Gudenåen og dampskibet Hjejlen. Hjemad gik via Jelling, hvor Jelling-stenene og det nye museum blev studeret. Afsluttet med besøg i kiosken ved Fårup sø gik den hjemad med regn fra Kolding.

17 Fra pressen: Fra pressen Kubikken- 17 Værste trafikulykke i lange tider. Selvom en ung chauffør er skyld i tre menneskers død, skal han ikke i fængsel. 23 årig lastvognschauffør påkører d. 5. december en række biler på motorvejen ved Hedensted. 3 dræbte og flere tilskadekomne. Han idømmes 8 dagbøder af 500 kr. og en betinget fradømmelse af kørekortet. Mange er forfærdede over for den milde dom. Den 23-årige forklarede selv, at der kun var lidt trafik på vejen, da han tidligt om morgenen 5. december kom kørende på motorvej E45. Jeg kommer kørende og har ikke noget foran mig i meter. Så kigger jeg ud i spejlet for at sikre mig, at læsset ligger, som det skal. Idet jeg kigger op, står det hele stille foran mig, sagde den tiltalte onsdag formiddag i retten. Formentlig havde han blot 20 eller 30 meter til at bremse. Det var alt for lidt. 84 meter længere henne holder han så stille. Baggrunden for dommen er, at chaufføren hverken var påvirket af alkohol eller talte i telefon. Samtidig var han frisk, overholdt køre- og hviletidsbestemmelserne og kørte kun lidt hurtigere end tilladt. Man kan som f.eks. redaktør af Kubikken sige: Sagen har to sider. Den anden side er erstatningen til ofrene. Den kommer til udbetaling og den er sikkert stor. Vognmandens forsikring betaler. Chaufføren var uopmærksom på samme måde som vi alle er hele tiden. Her havde det dog store konsekvenser. Vi har et retssamfund med forsikringer og erstatninger og vi ved, at det er forbundet med risiko at tage ud i trafikken. Vi skal trods alt alle være glade for det professionelle retsvæsen samt at vi ikke regeres af gadens parlament. Fra ADACs medlemsblad af juni 2015: Priser på motorolie: En mand sender sin bil til service. Fabrikanten kræver mærkeolie og manden afkræves over 1000 kr. for 5,8 liter af en bestemt olie. Manden finder på Internettet den samme olie til 46 kr. pr. liter. Han medbringer nu selv sin olie, når han skal til service. Kø-maraton på A7 ved Hamborg indtil 2018: Den går ikke længere for vor vigtigste vej syd på. Gennem Elbtunnel kører i snit biler pr. dag. I området var der i 2014 hele km kø. Der er påbegyndt store byggearbejder og disse afsluttes først i Det er værst på en 65 km lang strækning nord for Hamborg.

18 18-Kubikken Arrangementskalender OBS: Hvis det øser ned aflyses turene. Se hjemmesiden eller kontakt arrangøren. August Onsdag 5. august fra kl. 19 Grillaften ved Åbæk Strand nord for Åbenrå. Fælleskørsel fra rastepladsen i Bolderslev med afgang kl Kurt Olsen finder en fin vej. Lørdag d. 8. august kl Fra stranden i Åbenrå. Ejgils tur til sin hjemegn Christiansfeld. Se inde i bladet. Ved tvivl om aflysning ved regn: Ejgil har tlf.: Lørdag d. 15. august kl. 13 Fra rulletrappen ved Kruså. Tur til Honda 4 Zylinder Classic i Tarp / Eggebek. Det er ved spejderlejren Tydal ved Eggebek. Steen fører an. Lørdag d. 22. august kl. 10 Fra Bolderslev rasteplads: Mogens Linds tur til Bork Havn. Se inde i bladet. September Lørdag d. 12. september afgng kl. 9 Fra stranden i Åbenrå. Classic Race på Jyllands Ringen ved Silkeborg. Se inde i bladet. Lørdag d. 26. september kl Sort Sol med afgang fra Bolderslev rasteplads. Knud Oluf fører an. Se inde i bladet. Oktober Tirsdag d. 6. oktober Spisning på Øster Højst Kro. Vi mødes kl ved kroen. Se inde i bladet. Lørdag d. 17. oktober Pouls tur langs Kongeå-grænsen. Start fra Bolderslev rasteplads kl. 10. Se inde i bladet. 40

19 Arrangementskalender Kubikken- 19 Nærmere forklaringer til mødesteder. Bolderslev Rasteplads ligger på Hellevad-Bovvejen umiddelbart syd for Kohbergs Brødfabrik på den østlige side. Pladsen er anvist ved skiltning. Stranden i Åbenrå er altid parkeringspladsen ved Gammel Flensborgvej og ikke under sejlet. Praktiske oplysninger: Hvor der er krav om tilmelding: Hvis andet ikke er anført så hos Poul på: Tlf.: eller mail eucsyd.dk Hvor ikke andet er anført gælder, at sidste tidspunkt for tilmelding er tre dage før. Hvis medlemmer holder et eller andet med f.eks. fortæring: Normalt sættes 20 kr. pr. person for f.eks. kaffe og ostemad. Hvis ekstraordinært flot så er max. 40 kr. Andre klubbers arrangementer (man skal selv holde nærmere øje med tider og steder): Husk Honda Four Klassiker Stammtisch Flensburg s træf i Tydal spejderlejr ved Eggebek d / august: Als Motard på Gokartbanen. Se deres hjemmeside. 21 oktober er der sidste fællestur fra stranden i Åbenrå. Der er lagkage på rsetepladsen i Bevtoft. Tilmelding til Bent Holm på. Tlf Ugentlige køreture Kørsel fra Åbenrå strand på onsdage: Husk de ugentlige onsdagskøreture fra parkeringspladsen over for stranden i Åbenrå. Det er kl. 19 d. 21. oktober der er årets sidste. Lagkage i Bevtoft. Fra Kaj og Pouls tur til Altes Land Flotte huse i Stade Altstadt.

20 20-Kubikken Afholdte arrangementer Dansk nationalret. John lærer at lave papir i Silkeborg.

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 48 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Oktober 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Rørsnæs 1-2 Flygrakan 2-3 Bakken Lukket 3-4 Bestyrrelsen 5 Malerklemmen

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

Program for første halvår 2017.

Program for første halvår 2017. Opdateret den 24-1-2017 Program for første halvår 2017. Bemærk. Vær opmærksom på de skiftende start tidspunkter. Alle tilmeldinger kan foregå på mail eller telefon til turlederen eller Else Gissel på Tlf.

Læs mere

En lille opdatering på året som snart er brugt op!!

En lille opdatering på året som snart er brugt op!! En lille opdatering på året som snart er brugt op!! Så har vi næsten slidt endnu et år op, og vi vil lige lave et lille tilbageblik på året, som har mindre end 2 måneder tilbage. Bestyrelsen har i året

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset.

Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset. Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset. Sommerlejren: er absolut en af klublivets højdepunkter, den går i år til

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang 2014 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017 NYHEDSBREVET Nyhedsbrevet september 2017 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82/ 73 60 82 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær,

Læs mere

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 1 Så er vi klar til afgang fra Hundested. Klokken er 8.00. Turen går mod Rødbyhavn med opsamling i Frederiksværk og Roskilde. Vejret er fint (som sædvanligt), og

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Turen til Schwerin november -1. december

Turen til Schwerin november -1. december Turen til Schwerin 2016 29. november -1. december 1 2 Rejsen foregik i dagene fra tirsdag den 29. november til og med torsdag den 1. december. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested,

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke Studietur med E Kleinbahn søndag den 27. juli, 2014 Turen startede ud fra Kvickly i Nordborg kl. 8:30. Der var tilmeldt 32 personer så der var plads nok i luksusbussen fra Alssund Busser der havde plads

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Inge With Johannsen, Hellevad-Egvad. i Midtbygård. Robert Strand Andersen, Hjordkær. i Midtbygård. i Midtbygård

Inge With Johannsen, Hellevad-Egvad. i Midtbygård. Robert Strand Andersen, Hjordkær. i Midtbygård. i Midtbygård April nr. 4 Oversigt over aktiviteter i april Tirsdag d. 4 kl. 10.00 Torsdag d. 7 kl. 10.15 Tirsdag d. 12 kl. 10.00 Torsdag d.14 kl. 10.15 Tirsdag d. 19 kl. 10.00 Torsdag d.21 kl. 10.15 Tirsdag d.26 kl.

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

www.danskcabby.dk Dansk Cabby Club Klubblad nr. 2. 2006 - Årgang 02 Indhold:

www.danskcabby.dk Dansk Cabby Club Klubblad nr. 2. 2006 - Årgang 02 Indhold: Klubblad nr. 2. 2006 - Årgang 02 Dansk Cabby Club www.danskcabby.dk Indhold: Cabby Club Danmark Cabby Clubbens formål Klub kontingent Kontakt Cabby Club Danmark En lille historie fra Vintertræf i Esbjerg

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på Oplev dejlige Danmark... med Forslag til 1-dagsture 2017 For yderligere information: Ring på 98 92 86 46 Oplev dejlige Danmark... med Rømø/Sylt/Tyskland Torsdag 4. maj + Tirsdag 30. maj Tag med til skønne

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at Ekstranummer Oktober 2017 Ved I, hvor dejligt det er at være økonoma på Storedam?... Og ved I, at vi har brug for flere økonomaer? Som alle ved, så skal vi på kursus for at blive stordammer. Når det slutter,

Læs mere

Roskilde Fjords Kajakklub. Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde. Sommer 2013. Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor...

Roskilde Fjords Kajakklub. Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde. Sommer 2013. Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor... Roskilde Fjords Kajakklub Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde Sommer 2013 Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor... 2 4 6 2 Weser Maraton maj 2013 Til at starte med var der

Læs mere

Oktober Nr. 5 Sjællands Motor Veteraner 33. Årgang

Oktober Nr. 5 Sjællands Motor Veteraner 33. Årgang Oktober Nr. 5 Sjællands Motor Veteraner 33. Årgang 2011 Formand: Leif Ravn Nielsen Email: smv@hongnet.dk Tlf.: 58852301 Næstformand: Bent Riff Email: bent@riffskilte.dk Tlf.: 46351992 Kasserer: Mette Pedersen

Læs mere

Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år.

Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år. 50 års jubilæum Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år. 50 år er meget lang tid at skulle forholde sig til, og samfundet vil sandsynligvis

Læs mere

Opgaver til Den frie by

Opgaver til Den frie by Opgaver til Den frie by 1. Kaj og Jette eller far og mor? Mormor synes, at det er lidt underligt, at Liv siger Kaj og Jette i stedet for far og mor. Hvad synes du? 2. Hvem skal bestemme? Liv siger Kaj

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD Vi glædede os vist begge rigtig meget til vores første temauge og var nok samtidig lidt spændte på hvordan det hele ville forløbe. Det var jo meget anderledes især for

Læs mere

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder...

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder... 1 af 10 24-07-2011 16:55 For første gang i mange år blev der igen afholdt Sct. Hans fest i Ilskov. Borgerforeningen og Ilskov FDF havde indbudt store som små til at møde op ved FDF Hytten & den nye sø

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev proppet til det yderste med bagage og mad til de 7 dage.

Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev proppet til det yderste med bagage og mad til de 7 dage. Kofucamp 2010 Teams: Team 1: Sempai Laurits Team 2: Sempai Mads Team 3: Sempai Monica Team 4: Sempai Sebastian Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Diverse turforslag / begivenheder

Diverse turforslag / begivenheder MCOC Aktiviteter 2014/2015 Diverse turforslag / begivenheder De gentagne begivenheder skal ses som inspiration til, hvor turen kan gå hen, men ingen siger at det skal være sådan. Forslag til ture er altid

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

November. Nr. 5 Sjællands Motor Veteraner 35. Årgang

November. Nr. 5 Sjællands Motor Veteraner 35. Årgang November Nr. 5 Sjællands Motor Veteraner 35. Årgang 2013 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE Årets efterårsrejse går til de tidligere danske besiddelser i Schleswig-Holsten, nærmere betegnet til Schleswig og Husum. Vi bor på det dejlige

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2015 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

Braunschweig maj 2003

Braunschweig maj 2003 Braunschweig maj 2003 Søndag d. 4-5- 2003. Jaahhh, så blev det endelig Søndag, vi skulle af sted til tyskland. Vi startede ud fra Løgstør kl. 8.00.. alle var friske og glædede sig til at se Braunchweig.

Læs mere

Aktivitetsudvalget orienterer

Aktivitetsudvalget orienterer Månedsbrev til kommunikation mellem medlemmerne af Frederiksværk sejlklub Januar, 2017 Her kommer, lidt forsinket, månedsbrevet for januar. Det har været en travl måned for kassereren (der også står for

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Orkanen Singleklubben med pli.

Orkanen Singleklubben med pli. Orkanen Singleklubben med pli. Orkanens hjemmeside http://www.orkanen.dk Initiativtager og kontaktperson Edith Agerholm, Fårupled 10 7300 Jelling - Tlf. 75 8717 53 Mobil. 22 90 84 22 E-mail. edith.agerholm@jellingnet.dk

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer Søbro Lokølcenter Gårdhøvecøfåen Sp e cielle øru angementer April-Maj-Juni Festsalen den I3. marts med de mangefremmødte til cafåens ørrangement i forbindelse med revyen med "Gråspuryene" Caf6ens ugentlige

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg C Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt 19.09.12 kl.16.50. Hvem har aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015

Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015 Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015 Borgmesterfrokost og generalforsamling den 23. marts 2015 på Gladsaxe Rådhus, Rådhuskælderen. Sidste års frokost med borgmesteren, og den efterfølgende generalforsamling

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

Kartoffel Karl og det store kartoffeleventyr

Kartoffel Karl og det store kartoffeleventyr Kartoffel Karl og det store kartoffeleventyr Af Kathrine Graasbøll - illustrationer af Anne Majlund Her er Kartoffel Karl. Karl er en sød og rar kartoffel. Han ligger trygt i en kælder sammen med sin store

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

Turen går til Skagen 2012

Turen går til Skagen 2012 Turen går til Skagen 2012 Graceland - Randers Nabohotellet Frokost i sommerhuset Frokost i sommerhuset Hilda danser med nevø Karen og Hilda Anne Lise - hvile til middag Søndag den 13. Maj, drager 3 beboere:

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Tur til Helnæs Statistik Madpakketur Efterårsturen til Silkeborg Aktivitetskalender Faaborg

Læs mere