SKAGEN Focus Jagten på exceptionelle investeringer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SKAGEN Focus Jagten på exceptionelle investeringer"

Transkript

1 Ny aktiefond Vær med fra start Krøyers hund, Rap, P.S. Krøyer. Tilhører Skagens Museum (manipuleret/beskåret). SKAGEN Focus Jagten på exceptionelle investeringer Kunsten at anvende sund fornuft

2 Essensen af aktieudvælgelse SKAGEN Focus er en koncentreret global aktiefond, der bygger på de bedste ideer i SKAGEN Fondene. Porteføljen er bygget op omkring en kerne af 35 udvalgte selskaber, der alle har potentiale for høje afkast. At porteføljen er koncentreret betyder, at der kan forekomme større udsving sammenlignet med en portefølje bestående af flere selskaber. Fonden bygger på SKAGENs unikke investeringsfilosofi, der består i at investere i undervurderede, underanalyserede og upopulære selskaber med muligheder for et godt risikojusteret afkast. Aktivt forvaltet fond Porteføljeforvalterne har en bottom-up-tilgang, hvor de koncentrerer sig om udvalgte selskaber og værdifastsættelsen af disse. Forvalternes valg af selskaber vil være helt uafhængig af referenceindeks, hvor målsætningen er at skabe exceptionelle afkast over tid. SKAGEN Focus har mulighed for at investere i selskaber over hele verden, uanset sektor, størrelse eller børsnoteringssted. SKAGEN Focus vil have en afkastprofil, der er mere præget af selskabsspecifikke hændelser end tendenser i brancher eller regioner. Forvalterne har tidligere haft god erfaring med at finde attraktive investeringsmuligheder blandt mellemstore selskaber. Fonden kan derfor komme til at have en relativ overvægt mod denne type selskaber. Gode grunde til at gå i mod strømmen SKAGEN Fondene følger ikke trends eller modefænomener. Vi tilbyder helt bevidst et begrænset udvalg af kvalitetsfonde, der gør kunderne i stand til at sammensætte en god velafbalanceret portefølje. Vi lancerer kun fonde, som vi mener giver vores kunder det bedste risikojusterede afkast. Fonde som vi selv investerer i. SKAGENs investeringsproces er baseret på grundige analyser, hvor vi udelukkende fokuserer på at levere gode risikojusterede resultater til vores kunder. Porteføljeforvalternes tankeprocesser er ofte ukonventionelle og kontrære. Historisk har de leveret stærke resultater ved at analysere og blotlægge muligheder som andre investorer har overset. Kort om SKAGEN Focus Bredt globalt aktiemandat Koncentreret portefølje Langsigtede investeringer Bottom-up-tilgang De ti største investeringer udgør % af fonden Investeringsbeslutninger tages uafhængigt af referenceindeks Passer til investorer med en investeringshorisont på fem år eller mere * SKAGEN Focus koncentrerede portefølje af ca. 35 selskaber kan være mindre tilbøjelig end andre fonde til at følge det generelle marked, som består af tusindvis af aktier. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab. Central investorinformation (KIID) og prospekter for alle vores fonde kan findes på vores hjemmeside.

3 Sommeraften ved Skagen, P.S. Krøyer. Tilhører Skagens Museum (manipuleret/beskåret).

4 Vores filosofi og investeringsproces SKAGEN Focus bygger på essensen i vores aktive og værdibaserede investeringsfilosofi. Vi jagter de undervurderede, underanalyserede og upopulære selskaber, som har mulighed for at øge i værdi på lang sigt. Det er sådan alle vores aktiefonde har været forvaltet siden starten i I SKAGEN udføres al analyse af porteføljeforvalterne, som har en stor erfaring i selskabsvurdering. Forvalterne nyder godt af samarbejdet og ideerne fra hele SKAGENs forvalterteam. De udfører fundamental analyse, relative værdiberegninger og vurderer hvert enkelt selskabs vækstmuligheder. Forvalterne i SKAGEN Fondene er alle aktive selskabsplukkere, der fokuserer på enkeltselskaber, uafhængigt af børsnoteringssted eller branche uanset om aktien indgår i et referenceindeks eller ej. Fondens brede mandat gør det muligt at udvælge de bedste selskaber fra aktiemarkeder over hele verden. For at reducere risikoen stræber forvalterteamet efter at opretholde en fornuftig sammensætning af selskaber. Dette opnås ved, at porteføljeforvalterne kontinuerligt identificerer fundamentale risikofaktorer hos selskaberne. Risikofaktorerne måles, følges op og balanceres mod hinanden.

5 Skagensjægere, P.S. Krøyer. Tilhører Skagens Museum (manipuleret/beskåret). U UNDERVURDERET U UPOPULÆR U UNDERANALYSERET Selskaber med grundlæggende værdier, der ikke afspejles i aktiekursen Selskaber som ikke fanger opmærksomheden på grund af branchen de tilhører Selskaber som af forskellige årsager ikke appellerer til investorerne Selskaber, hvor informationerne er utilstrækkelige eller utilgængelige Selskaber, der tilhører en upopulær branche eller region, der alle skæres over én kam Selskaber som ikke har pressens og analytikernes bevågenhed Selskaber som efter vores mening er fejlanalyseret

6 Markedet har en tendens til at overreagere på de kortsigtede hændelser i selskaberne. De langsigtede og grundlæggende ændringer plejer at give meget mindre opmærksomhed. Til gengæld er det her du finder mulighederne for merafkast på længere sigt. Filip Weintraub, hovedforvalter SKAGEN Focus Idéskabelse og analyseproces I SKAGEN Fondene udfører vi både analysen og forvaltningen af fondene. Det giver os de optimale muligheder for at sammensætte en portefølje, der består af de selskaber vi har allerstørst tro på. Markederne er i konstant forandring, og potentialet for risikojusteret afkast fra forskellige enkeltselskaber, brancher og markeder udvikler sig over tid. Porteføljeforvalterne har en pragmatisk tilgang til hvilke sider af den fundamentale analyse de ligger vægt på. Analyse er ikke en statisk øvelse. Forvalterne evaluerer kontinuerligt de langsigtede dynamikker og udviklingen i de enkeltselskaber, brancher og markeder. Analysen behøver ikke føre til, at vi køber aktier i et selskab i dag, men det kan blive interessant om et par år. I jagten på bedst risikojusteret afkast vil hver position kontinuerligt kæmpe med de næstbedste investeringsmuligheder om pladsen i porteføljen. Dette ud fra en analyse af selskabet og fremtidige drivere.

7 Foto: Sara Hessel Teamet Filip Weintraub Filip Weintraub har fokuseret på værdibaseret forvaltning gennem hele karrieren. Han har 26 års investeringserfaring, deriblandt 18 år med institutionel fondsforvaltning i tre lande. Han var hovedforvalter i SKAGEN Global i I denne periode skabte fonden et betydeligt merafkast i forhold til verdens indekset, og fonden blev af flere uafhængige ratingbureauer vurderet til at være blandt de bedste globale fonde i verden. Fra 2010 til 2014 var han porteføljeforvalter og medgrundlægger af Labrusca Family Office. Filip Weintraub har en Bachelor of Arts i Economics & Global Studies fra Pacific Lutheran University i Washington og er certificeret finansanalytiker. Jonas Edholm Jonas Edholm har 20 års investeringserfaring og har arbejdet med risikostyring, aktivallokering og som aktiv, værdibaseret aktieplukker. Han beskrives ofte som en «talmagiker». Fra 2010 til 2014 var han porteføljeforvalter og medgrundlægger af Labrusca Family Office. Tidligere har han været porteføljeforvalter for flere typer aktiefonde, hvor han har været med at starte flere af dem. Jonas Edholm har en Master of Science i Business Studies and Economics fra Uppsala Universitet.

8 Omkostninger SKAGEN Focus A Årlig forvaltningshonorar: 1,6 procent, plus/minus variabelt forvaltningshonorar. Ved bedre værdiudvikling end referenceindekset MSCI World AC TR Index (i norske kroner) målt i procent, fordeles i forholdet 90/10 mellem investorerne og SKAGEN Fondene. Samlet forvaltningshonorar pr år kan ikke overstige 3,2 procent af fondens gennemsnitlige forvaltningskapital. Ved dårligere værdiudvikling end MSCI World AC TR Index (i norske kroner), trækkes 10 procent af underudviklingen fra forvaltningshonoraret. Den samlede forvaltningsgodtgørelse pr år kan imidlertid ikke være lavere end 0,80 procent af fondens årlige gennemsnitlige forvaltningskapital. Fast forvaltningshonorar beregnes daglig og afregnes kvartalsvis. Variabelt forvaltningshonorar beregnes daglig og afregnes årligt. SKAGEN Focus < Lavere (lav) risiko < Typisk lavere (lavt) afkast Højere (høj) risiko > Typisk højere (højt) afkast > Denne skala viser risikoen for kursudsving. SKAGEN Focus er placeret i kategori 6, baseret på en modelporteføljes historiske udsving. Målingen baserer sig på en ugentlig beregning i norske kroner igennem de sidste fem år. Det betyder at køb af andele inde bærer stor sandsynlighed for kursudsving. Finanstilsynets risikomærkning: Gul Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast. Fremtidigt afkast vil blandt andet afhænge af markedsudviklingen, porteføljeforvalterens dygtighed, fondens risiko, samt omkostninger. Afkast kan blive negativt som følge af kurstab.

9 Hunden Rap, P.S. Krøyer. Tilhører Skagens Museum (manipuleret/beskåret).

10 Kontakt os SKAGEN er et uafhængigt forvaltningsselskab. Vores eneste virksomhed er fondsforvaltning. SKAGEN har globale investeringer som sin specialitet og tilbyder aktie- og obligationsfonde i Danmark. SKAGENs forvaltere har en aktiv tilgang og går ofte mod strømmen. Dette er en central del af SKAGENs investeringsfilosofi. SKAGEN blev etableret i 1993 af erfarne investorer i Stavanger. I dag er selskabet et af de førende fondsforvaltningsselskaber i Norge, med voksende virksomhed i Norden og resten af Europa. SKAGEN Fondene forvalter ca. 100 milliarder danske kroner.

11 Hjemvendende skagensjægere, Laurits Tuxen.Tilhører Skagens Museum (manipuleret/beskåret) Vil du vide mere? Du kan læse mere om SKAGEN Focus på skagenfondene.dk/focus Vores kunderådgivere sidder klar til at svare på spørgsmål på telefon alle hverdage mellem kl og Hjemmeside: skagenfondene.dk SKAGEN Fondene Kgs. Nytorv 8, København K /skagenfondenedk /company/skagenfondene /skagentvdanmark

12 Kunsten at anvende sund fornuft

SKAGEN m² investerer i globale ejendomsselskaber - vil du være med?

SKAGEN m² investerer i globale ejendomsselskaber - vil du være med? SKAGEN m² investerer i globale ejendomsselskaber - vil du være med? Tag del i det globale ejendomsmarked Med udgangspunkt i SKAGENs investeringsfilosofi ser vi muligheder for attraktive langsigtede investeringer

Læs mere

Skagens grå fyr. 1869. Udsnit. Af Christian Blache. Billedet tilhører Skagens Museum. Velkommen til SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft

Skagens grå fyr. 1869. Udsnit. Af Christian Blache. Billedet tilhører Skagens Museum. Velkommen til SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft Skagens grå fyr. 1869. Udsnit. Af Christian Blache. Billedet tilhører Skagens Museum. Velkommen til SKAGEN Fondene Kunsten at anvende sund fornuft En introduktion til en anderledes kapitalforvalter SKAGEN

Læs mere

SKAGEN Fondene Kvinder & Investering

SKAGEN Fondene Kvinder & Investering Kunsten at anvende sund fornuft SKAGEN Fondene Kvinder & Investering Kunsten at anvende sund fornuft Dansk Arkitektur Center 10. november 2010 Kvinder & Investering - Aftenens program Find informationer

Læs mere

Velkommen til Nordens førende fondsforvalter inden for bæredygtige investeringer

Velkommen til Nordens førende fondsforvalter inden for bæredygtige investeringer Lorem Ipsum dolor Sitamet Consequat Matthew Smith Storebrand Velkommen til Nordens førende fondsforvalter inden for bæredygtige investeringer Kort om Storebrand Fondene Med introduktionen af Storebrand

Læs mere

Velkommen til Nordens førende fondsforvalter inden for bæredygtige investeringer

Velkommen til Nordens førende fondsforvalter inden for bæredygtige investeringer Lorem Ipsum dolor Sitamet Consequat Matthew Smith Storebrand Velkommen til Nordens førende fondsforvalter inden for bæredygtige investeringer Kort om Storebrand Fondene Med introduktionen af Storebrand

Læs mere

Skagens grå fyr. 1869. Udsnit. Af Christian Blache. Billedet tilhører Skagens Museum. Velkommen til SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft

Skagens grå fyr. 1869. Udsnit. Af Christian Blache. Billedet tilhører Skagens Museum. Velkommen til SKAGEN Fondene. Kunsten at anvende sund fornuft Skagens grå fyr. 1869. Udsnit. Af Christian Blache. Billedet tilhører Skagens Museum. Velkommen til SKAGEN Fondene Kunsten at anvende sund fornuft En introduktion til en anderledes kapitalforvalter SKAGEN

Læs mere

SAXO GLOBAL EQUITIES

SAXO GLOBAL EQUITIES SAXO GLOBAL EQUITIES PRODUKT Saxo Global Equities er en del af investeringsforeningen Wealth Invest. Afdelingens mål er over tid at skabe et afkast efter alle omkostninger, der er bedre end MSCI AC World

Læs mere

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing med PFA har stiftet, som privatpersoner har mulighed for at investere i. Bestyrelsen i består af direktør og tidligere

Læs mere

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing med PFA har stiftet, som privatpersoner har mulighed for at investere i. Bestyrelsen i består af direktør og tidligere

Læs mere

INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA

INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA STYRK DIN OPSPARING MED INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST PFA har stiftet Investeringsforeningen PFA Invest, som privatpersoner har mulighed

Læs mere

HELD HAR IKKE EN CHANCE

HELD HAR IKKE EN CHANCE HELD HAR IKKE EN CHANCE HOLDBARE INVESTERINGER SIDEN 1990 CWW.DK HOLDBARE INVESTERINGER SIDEN 1990. Carnegie WorldWide er en investeringsforening, som står for langsigtede og modstandsdygtige investeringer.

Læs mere

Fusion af Globalt Forbrug og Højt Udbytte Aktier

Fusion af Globalt Forbrug og Højt Udbytte Aktier Det er BankInvests opfattelse, at investorerne vil opnå et mere attraktivt forhold mellem afkast og risiko i afdeling Højt Udbytte Aktier end ved fortsat at være investeret i afdeling Globalt Forbrug Som

Læs mere

DET ER IKKE KUN EN AMBITION AT SKABE GODE AFKAST DET ER VORES PASSION

DET ER IKKE KUN EN AMBITION AT SKABE GODE AFKAST DET ER VORES PASSION DET ER IKKE KUN EN AMBITION AT SKABE GODE AFKAST DET ER VORES PASSION CWW.DK HOLDBARE INVESTERINGER SIDEN 1990 I C WorldWide tror vi på, at et globalt udsyn er nøglen til at finde de gode investeringer

Læs mere

10 ÅR MED MAJ INVEST

10 ÅR MED MAJ INVEST 10 ÅR MED MAJ INVEST Investering er en langsigtet disciplin. Det er over en årrække, at man ser forskellen på tilfældigheder og kvalitet. December 2015 er derfor en særlig måned for Maj Invest. Det er

Læs mere

Vedtægter for værdipapirfonden SKAGEN m 2

Vedtægter for værdipapirfonden SKAGEN m 2 Vedtægter for værdipapirfonden SKAGEN m 2 1 Værdipapirfondens og forvaltningsselskabets navn Værdipapirfonden SKAGEN m 2 forvaltes af forvaltningsselskabet SKAGEN AS. Fonden er godkendt i Norge og reguleres

Læs mere

PRODUKT INVESTERINGSPROCES

PRODUKT INVESTERINGSPROCES SIRIUS BALANCE PRODUKT Sirius Balance er en del af investeringsforeningen Wealth Invest. Sirius Balance er den første afdeling i Danmark, der kombinerer aktier og virksomhedsobligationer i én afdeling.

Læs mere

DET ER IKKE KUN EN AMBITION AT SKABE GODE AFKAST DET ER VORES PASSION

DET ER IKKE KUN EN AMBITION AT SKABE GODE AFKAST DET ER VORES PASSION DET ER IKKE KUN EN AMBITION AT SKABE GODE AFKAST DET ER VORES PASSION CWW.DK HOLDBARE INVESTERINGER SIDEN 1990 Carnegie WorldWide er en investeringsforening, som står for langsigtede og modstandsdygtige

Læs mere

HELD HAR IKKE EN CHANCE

HELD HAR IKKE EN CHANCE HELD HAR IKKE EN CHANCE Holdbare investeringer siden 1990 cww.dk HOLDBARE INVESTERINGER SIDEN 1990. Carnegie WorldWide er en investeringsforening, som står for langsigtede og modstandsdygtige investeringer.

Læs mere

Jyske Invest Favorit Obligationer håndplukkede obligationer med vinderpotentiale. Udgået materiale

Jyske Invest Favorit Obligationer håndplukkede obligationer med vinderpotentiale. Udgået materiale Jyske Invest Favorit Obligationer håndplukkede obligationer med vinderpotentiale 2 Jyske Invest favorit obligationer De bedste af 200.000 obligationer i én portefølje Obligationer i porteføljen sikrer

Læs mere

virksomhedsobligationer

virksomhedsobligationer Epletrær, Æbletræ, 1907. 1907. Av Michael Af Michael Ancher, Ancher, en av en Skagenmalerne. af Skagensmalerne. Bildet Billedet tillhører tilhører Skagens Skagen Museum Museum (beskåret). (detalje). SKAGEN

Læs mere

Private Banking Portefølje. et nyt perspektiv på dine investeringer

Private Banking Portefølje. et nyt perspektiv på dine investeringer Private Banking Portefølje et nyt perspektiv på dine investeringer Det er ikke et spørgsmål om enten aktier eller obligationer. Den bedste portefølje er som regel en blanding. 2 2 Private Banking Portefølje

Læs mere

NÅR DU INVESTERER SELV

NÅR DU INVESTERER SELV NÅR DU INVESTERER SELV Her kan du læse om de muligheder, du har i Lægernes Pensionsbank, og de overvejelser, du skal gøre dig, hvis du selv vil investere din opsparing. 115/04 14.05.2013 I Lægernes Pensionsbank

Læs mere

Hedgefonde Alternative investeringer, der kan styrke porteføljen

Hedgefonde Alternative investeringer, der kan styrke porteføljen Investor Danske Invest 2016 Alternative investeringer, der kan styrke porteføljen En introduktion til aktivklassen Kan give mere stabilitet i en portefølje Mindre løbende kursudsving end aktier Derfor

Læs mere

SKAL VI INVESTERE FOR DIG - solidt og til en fair pris?

SKAL VI INVESTERE FOR DIG - solidt og til en fair pris? SKAL VI INVESTERE FOR DIG - solidt og til en fair pris? Kort fortalt Stonehenge Fondsmæglerselskab A/S er en uafhængig og selvstændig kapitalforvalter, der tilbyder dig aktiv formueforvaltning. Selskabet

Læs mere

Aktieudvælgelse i en global verden

Aktieudvælgelse i en global verden Fra heden nord for Skagen. 1885. Udsnit Af P.S. Krøyer, Tilhører Skagens Museum Kunsten at anvende sund fornuft Aktieudvælgelse i en global verden Søren Milo Christensen Porteføljeforvalter, SKAGEN Global

Læs mere

SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE

SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE Test selv din risiko og vælg blandt flere porteføljer Vælg mellem aktive og passive investeringer Til både pension og frie midler SAXOINVESTOR SaxoInvestor er

Læs mere

Forsigtige og snusfornuftige investeringer. Vi beskytter og øger. kapital. Stonehenge Fondsmæglerselskab A/S

Forsigtige og snusfornuftige investeringer. Vi beskytter og øger. kapital. Stonehenge Fondsmæglerselskab A/S Forsigtige og snusfornuftige investeringer. Vi beskytter og øger vores kunders kapital Stonehenge Fondsmæglerselskab A/S Kunderne kommer altid i første række Vores mission er at sikre dine investeringer

Læs mere

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK - får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

Vi mener dog, at der en række forhold, man bør være opmærksom på, hvis man investerer i passive indeks. Blandt de vigtigste er, at:

Vi mener dog, at der en række forhold, man bør være opmærksom på, hvis man investerer i passive indeks. Blandt de vigtigste er, at: Kapitalforvaltningen Aktiv eller passiv investering Aktiv eller passiv investering I TryghedsGruppen er vi hverken for eller imod passiv investering. Vi forholder os i hvert enkelt tilfælde til, hvad der

Læs mere

Sektorallokering i aktieporteføljen

Sektorallokering i aktieporteføljen Sektorallokering i aktieporteføljen Af Martin Jespersen Investeringschef martin.jespersen@skandia.dk Aktiv forvaltning tager ofte udgangspunkt i det, som kaldes en bottom up -proces. Det betyder, at fokus

Læs mere

Performance i danske aktiefonde de seneste tre år

Performance i danske aktiefonde de seneste tre år 18. maj 2015 Performance i danske aktiefonde de seneste tre år Denne analyse ser på performance i danske aktiefonde over de seneste tre år. Vi har undersøgt afkast og performance på i alt 172 danske aktiebaserede

Læs mere

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue?

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue? PFA Bank Får du fuldt udbytte af din formue? 1 2 En enkel bank med en enkel model Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende for at

Læs mere

Er det alpha eller bare en style bias?

Er det alpha eller bare en style bias? Er det alpha eller bare en style bias? Af Peter Rixen Portfolio Manager peter.rixen@skandia.dk Debatten omkring aktiv kontra passiv forvaltning har kørt i mange år uden at nå en håndfast konklusion. Det

Læs mere

xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger

xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger Maj 2010 xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger Fire gode alternativer til placering af overskudslikviditet eller værdipapirinvesteringer Henvender sig til aktie- og anpartsselskaber samt erhvervsdrivende

Læs mere

UDBUD AF KAPITALFORVALTNINGSMANDATER, HIGH YIELD OBLIGATIONER OG BANKLÅN

UDBUD AF KAPITALFORVALTNINGSMANDATER, HIGH YIELD OBLIGATIONER OG BANKLÅN UDBUD AF KAPITALFORVALTNINGSMANDATER, HIGH YIELD OBLIGATIONER OG BANKLÅN 1. UDBUD Danmarks Grundforskningsfonds bestyrelse har besluttet at udbyde forvaltningen af 2 porteføljer til eksterne kapitalforvaltere,

Læs mere

En guide til Central investorinformation den nye varedeklaration på alle investeringsbeviser

En guide til Central investorinformation den nye varedeklaration på alle investeringsbeviser En guide til Central investorinformation den nye varedeklaration på alle investeringsbeviser Klar varedeklaration på alle investeringsbeviser Det kan være vanskeligt at overskue de mange forskellige investeringsmuligheder

Læs mere

Side 1 af 7 Nyt år med Japan, biotek og forbrug 9. januar 2015 - Af Jesper Lund, aktieanalytiker og direktør for Dansk Finansservice Trods et 2014 med mange usikkerhedsmomenter løber Jesper Lunds modelportefølje

Læs mere

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

ALTERNATIVE INVESTERINGER

ALTERNATIVE INVESTERINGER ALTERNATIVE INVESTERINGER KLIK FOR AT REDIGERE I MASTER Deloitte 13-11-18 Investering i alternativer Udvikling i pensionsselskabernes (markedsmiljø) aktivfordeling 100% 90% 80% 70% Andel i procent 60%

Læs mere

Udgivet april 2016 Over 100 mia. kroner investeres i blinde

Udgivet april 2016 Over 100 mia. kroner investeres i blinde MIRANOVA ANALYSE Udgivet april 2016 Over 100 mia. kroner investeres i blinde Over 100 mia. kroner er investeret i danske aktive investeringsfonde, der opererer uden et sammenligningsindeks. Investorerne

Læs mere

MIRANOVA ANALYSE. Bag om de officielle tal: 83 % af danske investeringsforeninger med globale aktier underpræsterer, når man medregner lukkede fonde

MIRANOVA ANALYSE. Bag om de officielle tal: 83 % af danske investeringsforeninger med globale aktier underpræsterer, når man medregner lukkede fonde MIRANOVA ANALYSE Udarbejdet af: Oliver West, porteføljemanager Jon Reitz, assisterende porteføljemanager Rune Wagenitz Sørensen, adm. direktør Udgivet 21. maj 2015 Bag om de officielle tal: 83 % af danske

Læs mere

kvartalsrapport 16. januar 2018 Investin Demetra

kvartalsrapport 16. januar 2018 Investin Demetra kvartalsrapport 16. januar 2018 Investin Demetra økonomisk udvikling I årets sidste kvartal var det igen centralbankerne, der tiltrak mest opmærksomhed. I USA har centralbanken (Fed) sat rente op og mange

Læs mere

Information til dig om Risikomærkning af værdipapirer og investorbeskyttelse

Information til dig om Risikomærkning af værdipapirer og investorbeskyttelse Information til dig om Risikomærkning af værdipapirer og investorbeskyttelse Indhold Kend din risiko... 3 Risikomærkning af værdipapirer... 5 Ens information på tværs af landegrænser... 8 Skærpede kompetencekrav

Læs mere

DAF trekant investormøde den 21. marts 2013

DAF trekant investormøde den 21. marts 2013 DAF trekant investormøde den 21. marts 2013 Introduktion til Jesper Lund Din strategi som investor Markedspsykologi Investeringsstrategi Sådan investerer jeg Eksempel på analyse og beslutning Spørgsmål

Læs mere

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue?

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue? PFA Bank Får du fuldt udbytte af din formue? 1 2 En enkel bank med en enkel model Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende for at

Læs mere

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK - får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

B L A N D E D E A F D E L I N G E R

B L A N D E D E A F D E L I N G E R BLANDEDE AFDELINGER Om Sparinvest Sparinvest er en investeringsforening, der blev etableret i 1968. Vi har specialiseret os i langsigtede investeringsprodukter og tilbyder både private og professionelle

Læs mere

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

StockRate Asset Management. Din uafhængige formueforvalter

StockRate Asset Management. Din uafhængige formueforvalter StockRate Asset Management Din uafhængige formueforvalter StockRate Asset Management Din uafhængige formueforvalter StockRate Asset Management Din uafhængige formueforvalter kvalitet og sikkerhed StockRate

Læs mere

Side 1 af 7 Stocks are for the long run 22. juni 2012 - Af Jesper Lund, Delfin Invest A/S Jesper Lund beholder sin investeringsgrad på 100 procent - og dét på trods af, at afkastet på Lunds tekniske modelportefølje

Læs mere

Investpleje Frie Midler

Investpleje Frie Midler Investering Investpleje Frie Midler Investpleje Frie Midler 1 Investpleje Frie Midler En aftale om Investpleje Frie Midler er Andelskassens tilbud til dig om pleje af dine investeringer ud fra en strategi

Læs mere

SAXO EUROPEAN HIGH YIELD

SAXO EUROPEAN HIGH YIELD SAXO EUROPEAN HIGH YIELD PRODUKT Saxo European High Yield er en del af investeringsforeningen Wealth Invest. Foreningen investerer i obligationer med det formål, over tid, at skabe et afkast efter omkostninger,

Læs mere

flexinvest forvaltning

flexinvest forvaltning DANSkE FORVALTNING flexinvest forvaltning aktiv investeringspleje og MuligHed for Højere afkast Professionel investeringspleje for private investorer Når værdipapirer plejes dagligt, øges muligheden for,

Læs mere

Sparinvest Nye Aktiemarkeder

Sparinvest Nye Aktiemarkeder Sparinvest Nye Aktiemarkeder Med Sparinvest Nye Aktiemarkeder får du en ny mulighed for at investere bredt i selskaber fra de nye markeder rundt om i verden Sparinvest Nye Aktiemarkeder investerer i 22

Læs mere

MIRANOVA ANALYSE. Investeringsforeninger med obligationer: Omkostningerne æder afkastet. Udgivet 4. juni 2014

MIRANOVA ANALYSE. Investeringsforeninger med obligationer: Omkostningerne æder afkastet. Udgivet 4. juni 2014 MIRANOVA ANALYSE Udgivet 4. juni 2014 Investeringsforeninger med obligationer: Omkostningerne æder afkastet Når omkostningerne æder dit afkast Lige nu tales der meget om de lave renter på obligationer,

Læs mere

Redigering Layout Mandag

Redigering Layout Mandag 4 investor Redigering Nicolaj Vorre Layout Julie Hugger Petersen Mandag den 4. februar 2013 Christian og Henrik Tiedemann er søn og far, men også krafterne bag den uafhængige investeringsforening Independent

Læs mere

Produktoversigt Spar op med Sydinvest Det er nemt, sikkert og vejen til et rigere liv

Produktoversigt Spar op med Sydinvest Det er nemt, sikkert og vejen til et rigere liv Produktoversigt Spar op med Sydinvest Det er nemt, sikkert og vejen til et rigere liv 6 muligheder for investering i basisobligationsafdelinger investeringshorisont Historiske afkast pr. år for Sydinvest

Læs mere

StockRate Asset Management

StockRate Asset Management StockRate Asset Management DIN PROFESSIONELLE INVESTERINGSRÅDGIVER KVALITET OG SIKKERHED StockRate Asset Management yder rådgivning om langsigtet opsparing inden for områderne: Aktier Obligationer Investeringsbeviser

Læs mere

2012 blev et godt investeringsår

2012 blev et godt investeringsår Analyse januar 2013 2012 blev et godt investeringsår 2012 sluttede som et rigtigt godt år for de 800.000 investorer i de danske investeringsforeninger. Næsten alle investeringsbeviserne gav positive afkast.

Læs mere

BankInvest Optima. kunsten at spare op.

BankInvest Optima. kunsten at spare op. BankInvest Optima kunsten at spare op www.bankinvest.dk BankInvest Optima - kunsten at spare op Optima er betegnelsen for en familie af blandede fonde, som er kendetegnet ved at investere i aktier og obligationer

Læs mere

ANALYSE AF DE DANSKE VENTUREFONDSFORVALTERE Hvad kan vi lære af de sidste 15 års ventureinvesteringer?

ANALYSE AF DE DANSKE VENTUREFONDSFORVALTERE Hvad kan vi lære af de sidste 15 års ventureinvesteringer? ANALYSE AF DE DANSKE VENTUREFONDSFORVALTERE Hvad kan vi lære af de sidste 15 års ventureinvesteringer? STATUS PÅ DET DANSKE VENTUREMARKED Det danske venturemarked er kommet langt siden de første investeringer

Læs mere

OM RISIKO. Kender du muligheder og risici ved investering?

OM RISIKO. Kender du muligheder og risici ved investering? OM RISIKO Kender du muligheder og risici ved investering? Hvad sker der, når du investerer? Formålet med investeringer er at opnå et positivt afkast. Hvis du har forventning om et højt afkast, skal du

Læs mere

Guide til investering

Guide til investering Guide til investering Som investor i Nordea Invest kan du vælge den sammensætning af aktier og obligationer, der passer til din profil Risikospredning, gode afkastmuligheder og professionel investeringskompetence

Læs mere

Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2013

Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2013 Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2013 Markedets bedste livscyklusafkast Præmieindbetalinger i vækst Livscyklusprodukter, mellem risiko, 15 år til pension Afkast 1. halvår 2013 Pct. 7,0 6,0 5,0 6,4% 5,6% 4,0

Læs mere

Investeringsforeningen. PFA Invest. Fuldstændigt prospekt

Investeringsforeningen. PFA Invest. Fuldstændigt prospekt Investeringsforeningen PFA Invest Fuldstændigt prospekt Korte Obligationer Lange Obligationer Kreditobligationer Danske Aktier Globale Aktier Højt Udbytte Aktier Europa Value Aktier Balance A Balance B

Læs mere

Få mere til dig selv med SaxoInvestor

Få mere til dig selv med SaxoInvestor Få mere til dig selv med SaxoInvestor Vi har gjort det enkelt for dig at vælge de bedste investeringer til din pensionsopsparing eller dine frie midler Fuldautomatisk porteføljepleje Test din risiko og

Læs mere

Investering i høj sø

Investering i høj sø Investering i høj sø Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk Det seneste halve år har budt på stigende uro på de finansielle markeder. Den stigende volatilitet er blandt andet et

Læs mere

Markedskommentar oktober: Yo-yo aktiemarked!

Markedskommentar oktober: Yo-yo aktiemarked! Nyhedsbrev Kbh. 3.nov 2014 Markedskommentar oktober: Yo-yo aktiemarked! Oktober måned blev en meget urolig måned. En vækstforskrækkelse fra Tyskland og uro i verden i form af Ebola og Ukraine/Rusland krisen

Læs mere

Investeringsforeningen. PFA Invest. Fuldstændigt prospekt

Investeringsforeningen. PFA Invest. Fuldstændigt prospekt Investeringsforeningen PFA Invest Fuldstændigt prospekt Korte Obligationer Lange Obligationer Kreditobligationer Danske Aktier Globale Aktier Højt Udbytte Aktier Europa Value Aktier Balance A Balance B

Læs mere

Investeringsforeningen

Investeringsforeningen Investeringsforeningen Hellere langsomt rig end hurtigt fattig Comeback til de defensive aktier? Vi forventer et stærkt comeback til defensive aktier i 2018 og 2019 Usædvanlig stor afkastforskel mellem

Læs mere

Faktaark Alm. Brand Bank

Faktaark Alm. Brand Bank Faktaark Hvad er IndexPlus? IndexPlus er et fuldmagtsprodukt som (Banken) forvalter på dine vegne. Målet med IndexPlus er at give dig et øget afkast på din investeringsportefølje via en løbende justering

Læs mere

Investeringsforeningen StockRate Invest. Halvårsrapport 2017

Investeringsforeningen StockRate Invest. Halvårsrapport 2017 Investeringsforeningen StockRate Invest Halvårsrapport 2017 Foreningsoplysninger Forening Investeringsforeningen StockRate Invest Badstuestræde 20, 1209 København K Telefon: 38 14 66 00 Hjemmeside: www.stockrateinvest.dk

Læs mere

PULJEINVESTERING I ANDELSKASSEN

PULJEINVESTERING I ANDELSKASSEN Investering ANDELSKASSEN.DK PULJEINVESTERING I ANDELSKASSEN Alt i én-løsning til din opsparing ALT I ÉN-LØSNING TIL DIN OPSPARING Puljeinvestering er en enkel, gennemskuelig og effektiv løsning til dig,

Læs mere

Vi har gjort det enkelt for dig at vælge de bedste investeringer til din pensionsopsparing eller dine frie midler

Vi har gjort det enkelt for dig at vælge de bedste investeringer til din pensionsopsparing eller dine frie midler Bank Forsikring Pension Få mere til dig selv med InvestorPlus Vi har gjort det enkelt for dig at vælge de bedste investeringer til din pensionsopsparing eller dine frie midler InvestorPlus AB 21062018

Læs mere

B L A N D E D E A F D E L I N G E R

B L A N D E D E A F D E L I N G E R BLANDEDE AFDELINGER Om Sparinvest Sparinvest er en investeringsforening, der blev etableret i 1968. Vi har specialiseret os i langsigtede investeringsprodukter og tilbyder både private og professionelle

Læs mere

Om investering og investeringsforeninger. v. Susanne Bolding markedskonsulent, Sydinvest

Om investering og investeringsforeninger. v. Susanne Bolding markedskonsulent, Sydinvest og investeringsforeninger v. Susanne Bolding markedskonsulent, Sydinvest Agenda Hvorfor skal jeg investere? Hvad er en investeringsforening? Hvad tilbyder investeringsforeninger? Hvordan kommer jeg godt

Læs mere

Et portræt af de private investorer i de danske investeringsforeninger

Et portræt af de private investorer i de danske investeringsforeninger Analyse marts 2014 Et portræt af de private investorer i de danske investeringsforeninger Investering gennem investeringsfonde er et alternativ til at købe aktier og obligationer direkte. Når investor

Læs mere

Individuel Formuepleje

Individuel Formuepleje Investering Individuel Formuepleje Individuel Formuepleje 1 Individuel Formuepleje En Individuel Formuepleje aftale henvender sig primært til den formuende investor, der ønsker en individuel investeringsstrategi.

Læs mere

Sell in May? 13. oktober 2015. Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk 2.0% 1.5% 1.0% 0.5% 0.0% -0.5% -1.0%

Sell in May? 13. oktober 2015. Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk 2.0% 1.5% 1.0% 0.5% 0.0% -0.5% -1.0% Sell in May? Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk Det er ikke kun vejret, som har vist sig fra den kedelige side denne sommer. Aktiemarkedet har været ramt af en koldfront, der

Læs mere

Pr. 30.06.2014. Jyske Invest. Afdelingsoverblik

Pr. 30.06.2014. Jyske Invest. Afdelingsoverblik Pr. 30.06.2014 Afdelingsoverblik 1 Forvent en forskel er på mange måder en anderledes investeringspartner. Vi går gerne vores egne veje for at optimere investorernes afkast. Vores vision er at levere investeringsløsninger,

Læs mere

Skattebrochure 2015. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene

Skattebrochure 2015. Kunsten at anvende sund fornuft. Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene = Juledag, 1990. Af Michael Ancher. Billedet tilhører Skagens Museum. Billedet er blevet manipuleret. Skattebrochure 2015 Information vedrørende beskatning af investeringer i SKAGEN Fondene Kunsten at

Læs mere

Investering. Investpleje VSO. Investpleje VSO 1

Investering. Investpleje VSO. Investpleje VSO 1 Investering Investpleje VSO Investpleje VSO 1 Investpleje VSO Investering i virksomhedsskatteordningen kræver ikke alene den rigtige strategi, men også at man, grundet skattereglerne for virksomhedsskatteordningen,

Læs mere

Risikospredning på flere forvaltere

Risikospredning på flere forvaltere Risikospredning på flere forvaltere Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk Risikospredning er den eneste såkaldte free lunch på de finansielle markeder. Derfor er der også meget

Læs mere

Investering ANDELSKASSEN.DK INVESTERINGS AFTALE PENSION

Investering ANDELSKASSEN.DK INVESTERINGS AFTALE PENSION Investering ANDELSKASSEN.DK INVESTERINGS AFTALE PENSION INVESTERINGSAFTALE PENSION For at tilbyde dig den bedste og mest enkle investering af dine pensionsmidler samarbejder Danske Andelskassers Bank A/S

Læs mere

Få mere til dig selv med SaxoInvestor

Få mere til dig selv med SaxoInvestor Få mere til dig selv med SaxoInvestor Vi har gjort det enkelt for dig at vælge de bedste investeringer til din pensionsopsparing eller dine frie midler Fuldautomatisk porteføljepleje Test din risiko og

Læs mere

Afkastrapport for danske investeringsfonde

Afkastrapport for danske investeringsfonde Afkastrapport for danske investeringsfonde 2 ANALYSE INDLEDNING Det finansielle marked er et vigtigt element i at skabe et samfund rigere på muligheder. For selvom der er andet end penge her i livet, er

Læs mere

ErhvervsKvinder Århus. Onsdag den 13. juni 2007 Jesper Lundager

ErhvervsKvinder Århus. Onsdag den 13. juni 2007 Jesper Lundager ErhvervsKvinder Århus Onsdag den 13. juni 2007 Jesper Lundager Program Kort præsentation Hvem er Sparinvest? Investering generelt Verdensklasse fra en lille dansker Sund fornuft - Investeringsforslag Afslutning

Læs mere

Investpleje Frie Midler

Investpleje Frie Midler Investering Investpleje Frie Midler Investpleje Frie Midler 1 Investpleje Frie Midler En aftale om Investpleje Frie Midler er Andelskassens tilbud til dig om pleje af dine investeringer ud fra en strategi

Læs mere

Værdierne vandt. Årsrapport 2009. Holdspil Antallet af porteføljeforvaltere. sidder fortsat rundt om det samme bord.

Værdierne vandt. Årsrapport 2009. Holdspil Antallet af porteføljeforvaltere. sidder fortsat rundt om det samme bord. Årsrapport 2009 6 Holdspil Antallet af porteføljeforvaltere stiger, men alle sidder fortsat rundt om det samme bord. Fiskere trækker vod på Skagen Nordstrand. Sildig eftermiddag. 1883. P. S. Krøyer Billedet

Læs mere

Markedet for investeringsfonde i 2013

Markedet for investeringsfonde i 2013 Analyse januar 2014 2011 20. januar 2014 Markedet for investeringsfonde i 2013 Gode afkast og store nyindskud sendte formuen i de danske investeringsforeninger op i rekordniveauet 1.385 mia. kroner ultimo

Læs mere

NYHEDSBREV. Risikostyring og beliggenhed. Effekten under nedture. 31 Oktober Kære læser

NYHEDSBREV. Risikostyring og beliggenhed. Effekten under nedture. 31 Oktober Kære læser NYHEDSBREV Risikostyring og beliggenhed Kære læser Med dette nyhedsbrev starter vi et nyt fokus som du fremadrettet vil se i vores nyhedsbreve: Risikostyring. Risikostyring er ret afgørende for dine profitter,

Læs mere

Her er den største risiko lige nu

Her er den største risiko lige nu Han styrer investeringer for 300 mia kr: Her er den største risiko lige nu Fredrik Skoglund har netop overtaget jobbet som investeringsdirektør og har fået til opgave at få 300 mia. kr. til at vokse. Lige

Læs mere

Flexinvest Fri. Den professionelle investeringsløsning for private investorer med frie midler.

Flexinvest Fri. Den professionelle investeringsløsning for private investorer med frie midler. Flexinvest Fri Den professionelle investeringsløsning for private investorer med frie midler. 2 Derfor kan Flexinvest Fri være en interessant investeringsmulighed Enkelt Flexinvest Fri er en let og enkel

Læs mere

Forvalter dropper de defensive aktier

Forvalter dropper de defensive aktier MANDAG 23. MARTS NR. 57 / 2015 Får du nok ud af din formue? landbobanken.dk/privatebanking 70 200 615 - pb@landbobanken.dk Forvalter dropper de defensive aktier Fondsforvalter Christian Klarskov, Investeringsrådgivning

Læs mere

Investeringsforeningen Halberg-Gundersen Invest

Investeringsforeningen Halberg-Gundersen Invest Investeringsforeningen Halberg-Gundersen Invest Halvårsrapport 2017 Foreningsoplysninger Forening Investeringsforeningen Halberg-Gundersen Invest Badstuestræde 20, 1209 København K Telefon: 38 14 66 00

Læs mere

Investeringsforeningen StockRate Invest. Halvårsrapport 2018

Investeringsforeningen StockRate Invest. Halvårsrapport 2018 Investeringsforeningen StockRate Invest Halvårsrapport Foreningsoplysninger Forening Investeringsforeningen StockRate Invest Badstuestræde 20 1209 København K Telefon: 38 14 66 00 Hjemmeside: www.stockrateinvest.dk

Læs mere

Investering. Investpleje Mix. Investpleje Mix 1

Investering. Investpleje Mix. Investpleje Mix 1 Investering Investpleje Mix Investpleje Mix 1 Investpleje Mix Med Investpleje Mix er du sikret en god og enkelt investeringsløsning, der samtidigt er skræddersyet til netop din risikovillighed og tidshorisont.

Læs mere

Markedsindekseret obligation

Markedsindekseret obligation Markedsindekseret obligation Bedst-af-3 II - Investering med hovedstolsgaranti Det er en gylden regel inden for investering, at man ofte opnår det bedste resultat, hvis man spreder sine investeringer på

Læs mere

Investeringsforeningen. PFA Invest. Fuldstændigt prospekt

Investeringsforeningen. PFA Invest. Fuldstændigt prospekt Investeringsforeningen PFA Invest Fuldstændigt prospekt Korte Obligationer Lange Obligationer Kreditobligationer Danske Aktier Globale Aktier Højt Udbytte Aktier Europa Value Aktier Balance A Balance B

Læs mere

Fornyet succes SKAGEN FONDENE. Årsrapport 2006. Nye markeder

Fornyet succes SKAGEN FONDENE. Årsrapport 2006. Nye markeder SKAGEN FONDENE Årsrapport 2006 Fornyet succes Kunsten at investere Jeg arbejder ikke som investor, jeg ER investor. For mig er det en livsstil, ikke et erhverv. Filip Weintraub, forvalter af SKAGEN Global,

Læs mere