Virksomhedsplan for Produktionsskolen i Herning Kommune. 2015/2016.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Virksomhedsplan for Produktionsskolen i Herning Kommune. 2015/2016."

Transkript

1 Virksomhedsplan for Produktionsskolen i Herning Kommune. 2015/2016.

2 Navn Adresse Pr Produktionsskolen i Herning Kommune Sebbesandevej 2b, Tjørring, 7400 Herning. Gudhjemvej 2, 7400 Herning. Telefon Hjemmeside admin@ph-herning.dk Skolekode Produktionsskolen i Herning Kommune er en selvejende institution, der er godkendt efter lov om produktionsskoler, jf. lovbekendtgørelse nr. 688 af 22. juni 2011, med de ændringer, der følger af lov nr. 270 af 27. marts Bestyrelsen er skolens øverste myndighed og består af 5 personer: John Egebjerg udpeget fra Erhvervsskolen Herningsholm. Hans Jessen udpeget fra LO Herning Ikast. Steen Jonassen udpeget fra LBR. Morten Knudsen udpeget fra DA. Line Hillerup udpeget fra Herning Byråd. Skolens vedtægter er godkendt af Herning Kommune, der yder det lovbestemte grundtilskud til skolen. Revisor: PricewaterhouseCoopers, Ålborg Virksomhedsplanen er udarbejdet som et styringsværktøj for ledelse og medarbejdere.

3 Information om skolen. Produktionsskolen i Herning Kommune bor til leje i en kommunalt ejet ejendom på Sebbesandevej 2b, 7400 Herning med ca m2. inkl. div. udhuse plads til 71 elever. Pr er skolen beliggende på Gudhjemvej 2, 7400 Herning samt Svanekevej 1, 7400 Herning. Skolen er ca m2 Produktionsskolen har følgende linjer på hovedskolen: Træ, metal, kantine, Teater, Grafik, ejendomsservice og Multi. Målgruppe: Unge under 25 år, som ikke har gennemført en ungdomsuddannelse og ikke umiddelbart er i stand til at gennemføre en sådan uddannelse eller har afbrudt en ungdomsuddannelse. De unge skal have afsluttet undervisningspligten. De unge kan optages som led i kommunal aktivering. De unge kan optages i forbindelse med et Særligt tilrettelagt undervisningsforløb. De unge skal kunne drage nytte af opholdet på skolen.

4 Skolens dagligdag: På HPS kan eleven få et praktisk og kreativt afklarings og vejledningsforløb. Gennem værkstedsbaseret undervisning får eleven mulighed for at finde ud af, hvad eleven vil med uddannelsen og arbejde. Under forløbet bliver eleven tilknyttet en linje. Her beskæftiger eleven sig med praktiske opgaver og den teori, der er vigtig for at kunne komme videre i en ungdomsuddannelse. Alle elever screenes ved indskrivning på skolen. Efterfølgende vil de almene undervisere uddybe screening ved at lave en test, som kan belyse evt. vanskeligheder. Eleven kan tilmelde sig individuel undervisning i dansk og matematik sideløbende med opgaveløsning på linjen. På skolen vil eleven også deltage i fælles aktiviteter eks. morgensang, måltider, sport/fitness, lejrskole, messebesøg, foredrag og virksomhedsbesøg. Skolen arbejder aktivt med mødestabilitet, i forbindelse med uddannelsesafklaring samt afmelding til ungdomsuddannelse. Samlet arbejder vi aktivt med faglige, sociale og personlige kompetencer, som forudsætning for at elevernes planer kan lykkes. Samtidig arbejder vi systemisk med de forskellige udfordringer, som eleverne ønsker hjælp til. Der udarbejdes individuel elektronisk forløbsplan kaldet Nordplaner. Denne indeholder oplysninger som linjeleder /vejleder skal bruge sammen med eleven i det kommende forløb. Mindst hver 6. uge bliver forløbsplanen revideret sammen med skriftlig evaluering af indsats/indlæring på linjen. Skolen udsteder kompetencebeviser til elever ved afsluttet ophold. Kompetencebeviset dokumenterer varighed og indhold af det konkrete forløb, og dokumenterer de værkstedsfaglige kompetencer, som eleven har opnået under produktionsskoleforløbet. Opholdet skal have til hensigt at afklare og opkvalificere eleven til uddannelse eller sekundært arbejde. Når eleven forlader Produktionsskolen, er det målet at eleven er afklaret og forberedt angående uddannelsesretning og karrierevalg. Produktionsskolen afklarer først, om eleven kan indgå i et ordinært uddannelsesforløb. Hvis ikke det er tilfældet vil skolen prøve at afklare til EGU uddannelse eller KUU. Hvis det heller ikke er muligt, vil skolen afklare til STU eller et andet kommunalt tilbud, som er passende for den enkelte. Der kan være andre problematikker i elevens omgivelser/liv, der gør det vigtigt at samarbejde med forældre, institutioner, kontaktpersoner, læger og andre vigtige personer i elevens liv. Dette gør skolen, under nødvendig hensyntagen til de andre elever på den enkelte linje.

5 Eleverne møder 31,50 timer om ugen 5 dage om ugen. Når eleven har været tilknyttet i 4 uger, kan eleven komme i et praktikforløb i en ekstern virksomhed/institution. Dette praktikforløb bruges som afklaringsværktøj for eleven og linjeleder/vejleder. Skolen har mange praktikværter, som vi har et godt samarbejde med. Eleven skal også vurdere om et ophold på en ungdomsuddannelse i kombinationsforløb, til afklaring af evt. optag på den pågældende uddannelse, kan være nyttigt. Skolen har flere samarbejdsaftaler med forskellige skoler vedr. kombinationsforløb. EGU: Produktionsskolen og Herning Kommune har indgået samarbejdsaftale vedr. EGU Herning. Produktionsskolen har overtaget ansvaret for EGU Herning pr. Januar Området er efter beslutning i Byrådet blevet kraftigt opnormeret, sådan EGU Herning nu kan rumme 40 pladser, hvoraf 10 er offentlige pladser. Der er ansat 2 fuldtidsvejledere på Produktionsskolen, som skal beskæftige sig med EGU. EGU er en 2 årig uddannelse for unge under 30 år, som er uddannelsesparate: kan arbejde 37 timer om ugen, er branche afklarede og har et ønske om en uddannelse uden for meget skole. Uddannelsen består 20 til 40 ugers skole og resten af uddannelsen er i praktik hos en praktikvært. Praktikværten skal udbetale elevløn i praktiktiden i skoledelen får eleven skoleydelse. Når eleven er færdig med uddannelsen er eleven dagpengeberettiget. Kombinerede Ungdomsuddannelse - KUU: Produktionsskolen fungerer som hjemstedsskole i et samarbejde mellem Ringkøbing/Skjern, Silkeborg, Ikast/Brande og Herning KUURS. KUU er et 2-årigt uddannelsesforløb der er godkendt som SU-berettiget. Det er et samarbejde mellem produktionsskoler i de 4 kommuner og et samarbejde mellem ungdomsuddannelserne i disse kommuner. Forløbet i KUU er tænkt som en bevægelse fra et holdfællesskab til mere individuelt tilrettelagte forløb der tilgodeser den enkelte elevs behov. Indholdet er baseret på særlige KUU-fag, kompetencegivende undervisning dansk og matematik der afsluttes på et D-niveau, værkstedstræning på linjer og erhvervstræning i virksomheder. Samarbejdspartnere:

6 Vi samarbejder tæt med Ungeenheden, som er organisatorisk beliggende i Beskæftigelsesafdelingen i Herning Kommune. Ungeenheden består af UU-vejledere og rådgivere. Desuden har vi et tæt samarbejde med de lokale ungdomsuddannelser. Vi er repræsenteret i mange lokale netværk. Ungeenheden har fast kontor på skolen med daglig kontortid. Vi har samarbejdsaftaler med Herning Kommune / UU, Herningsholm, VUC Herning, Agroskolen, UC Holstebro samt SOSU Herning og Fonden Sparta. Desuden har vi samarbejdsaftaler i regi af KUURS. Mission: Produktionsskolen i Herning Kommune bidrager til at udvikle elevens personlige, sociale og faglige kompetencer samt styrke deres muligheder i uddannelsessystemet og på det almindelige arbejdsmarked.

7 Værdier: Tillid. Engagement. Rummelighed Vision: Vi vil være modige. Hvorfor vil vi være modige: For at skabe en styrket og anerkendt skole, der levende evner at sammensætte opkvalificerende og afklarende forløb for en bred gruppe af unge i Herning Kommune At være modige betyder for os: At vi stiller krav og er ambitiøse vi forstår og håndterer risiko. Vi tør at udfordre etablerede sandheder, inspirere med idéer til forbedringer og afprøve det ukendte Mål og strategi for arbejdet i 2015/2016. STRATEGI KJK 15 elever i Forløb IDV 1 ansat EGU 48 elever 2 ansat KUU 29 elever 45 (aug16) 2 ansat Kantine Grafik Træ Metal Teater Multi Ejendomsservice 20 elever 2,5 ansat 18 elever 1,8 ansat 20 elever 2,5 ansat 20 elever 2,5 ansat 20 elever 2,5 ansat 15 elever 2 ansat 10 elever 1 ansat Vejledere: 2 Lærere: 2 Kontor: 3 inkl. Regnskabschef Ledelse 3 (lederteam på 4) Bilka 15 elever 1 ansat Metal 11 elever 1 ansat Virksomhedsskoler Pleje-Omsorg 11 elever 1 ansat Gødstrup Sygehus 11 elever 1 ansat IGP 22 elever 2 ansat

8 For at imødekomme erhvervsuddannelsesreformen, Konsortietanker i samarbejde med Herning kommune og de lokale ungdomsuddannelser samt udvidet samarbejde med Ungeenheden i Herning Kommune dimensioneres Produktionsskolen anderledes. Skolen ansætter dobbeltlærere på 4 linjer, ansætter trivsels- og uddannelsesvejledere. Desuden implementeres og udvikles videre på strategien for ledelsesteamet på skolen. Skolen ønsker 4 virksomhedsskoler med et udvidet samarbejde med det lokale erhvervsliv. Skolen udvikler på ydelsen i forhold til den enkelte elev og dennes vejledning, da erhversuddannelsesreformen stiller større krav til elevens samlede kompetencer. Vi flytter skolen fra Sebbesandevej. Vi bygger om på både Svanekevej og Gudhjemvej for at kunne rumme flere elever, have moderne bygninger med bynær placering og forventer flytning omkring sommerferien Skolen arbejder med: implementering af Port-folio på alle linjer. implementering af holdbaseret almen undervisning på 9.kl. niveau med mulighed for eksamen i dansk og matematik. implementering af Ordblindeundervisning i samarbejde med AOF. Videreudvikling af Afledt undervisning på skolens linjer. Implementering af Team-samarbejde på tværs af organisationen. Opstart og videreudvikling af KUU Promovering af skolen samt nyt navn. Arbejde med de individuelle mål på skolens linjer. Anne Sofie Søndergaard Anne Marie Asmussen Bjarne Nielsen Bjørn Jensen Carsten Gjerløv Christina Detlefsen Doris Sørensen Dorit Riishede Jensby Helle Kjærsgaard Helle Hallundbæk Henning Thorsteinsson Jakob Lynge Andersen Jane Krarup Jann Guldhammer Jimmi Olesen Joan Ravn Jørgen Nørgaard

9 Karin Spelling-Sørensen Karina Andersen Kasper Fejerskov Kasper L. Sørensen Kirsten Sæderup

10 Økonomi: Skolen bliver finansieret af Undervisningsministeriet. Skoleformen er på Finansloven og afregnes i 2015 pr. årselev som følger: Driftstaxameter Bygningstaxameter Udslusningstilskud Deltagere i kombinationsforløb Skoleydelse pr. uge: Under 18 år 658 Over 18 år hjemmeboende 849 Over 18 år udeboende Kommunalt grundtilskud Taxametertilskud er pr. årselev, som er en elev i 30 timer om ugen i 40 uger. Skoleydelse er brutto pr. uge. Kommunalt grundtilskud er 1 gang årligt. Der er for 2013 budgetteret med i indtægter samt i udgifter inkl. EGU som skal fremgå separat i regnskabet, da det er at regne for IDV.

Virksomhedsplan for Herning Produktionsskole. 2017/2018

Virksomhedsplan for Herning Produktionsskole. 2017/2018 Virksomhedsplan for Herning Produktionsskole. 2017/2018 Navn Adresse Herning Produktionsskole Gudhjemvej 2, 7400 Herning. Telefon 97 26 70 11 E-mail Hjemmeside admin@ph-herning.dk www.gohps.dk Skolekode

Læs mere

Virksomhedsplan for Produktionsskolen i Herning Kommune.

Virksomhedsplan for Produktionsskolen i Herning Kommune. Virksomhedsplan for Produktionsskolen i Herning Kommune. 2013 Navn Adresse Produktionsskolen i Herning Kommune Sebbesandevej 2b, Tjørring, 7400 Herning. Telefon 97 26 70 11 Fax 97 26 90 48 E-mail admin@ph-herning.dk

Læs mere

Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde

Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde 2016 Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde Produktionsskolen Varde - Hammeren 3 6800 Varde Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde Denne virksomhedsplan udspringer af lov om produktionsskoler,

Læs mere

Hammeren Produktionsskolen Vest

Hammeren Produktionsskolen Vest Virksomhedsplan 2015 Hammeren Produktionsskolen Vest Formål og målgrupper Hammeren- Produktionsskolen Vest er en selvejende statslig uddannelsesinstitution med vedtægter, der er godkendt af kommunalbestyrelsen

Læs mere

Bilag om produktionsskoler 1

Bilag om produktionsskoler 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 - Fax 33 11 16 65 Bilag om produktionsskoler 1 I. Målgruppen Formålet med produktionsskoler

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem Jobcentret og Produktionsskolen i Haderslev Kommune

Samarbejdsaftale. mellem Jobcentret og Produktionsskolen i Haderslev Kommune Samarbejdsaftale mellem Jobcentret og Produktionsskolen i Haderslev Kommune 2 Tidligere samarbejdsaftale samt kontrakt af 31.3.2014 indgået mellem Jobcentret og Produktionsskolen i Haderslev Kommune, er

Læs mere

Erhvervs- GrundUddannelsen

Erhvervs- GrundUddannelsen Information om Erhvervs- GrundUddannelsen ErhvervsGrundUddannelsen Vestergade 58 N 8000 Århus C Tlf: 8940 1370 Fax: 8613 5559 www.amcmidt.dk egu@msb.aarhus.dk INDHOLD Denne folder skal informere om ErhvervsGrundUddannelsen

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

GARANTISKOLEN SILKEBORG

GARANTISKOLEN SILKEBORG GARANTISKOLEN SILKEBORG 29. og 30. november 2016 KL Uddannelsestræf. a. Opstart: En kort fortælling om baggrunden for dannelsen af Garantiskolesamarbejdet b. Samarbejde og fælles ansvar: En skitsering

Læs mere

Hvad kan jobcentret tilbyde unge med( særlige behov) udfordringer ud over ledighed.

Hvad kan jobcentret tilbyde unge med( særlige behov) udfordringer ud over ledighed. Hvad kan jobcentret tilbyde unge med( særlige behov) udfordringer ud over ledighed. Jobcentret skal som udgangspunkt hjælpe unge ledige til at komme i selvforsørgelse via uddannelse. Dette gøres gennem

Læs mere

Vision. Eleven oplever garantiskolen som en virtuel campus, hvor der er adgang til et fleksibelt uddannelsesforløb.

Vision. Eleven oplever garantiskolen som en virtuel campus, hvor der er adgang til et fleksibelt uddannelsesforløb. Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne. Vision Eleven oplever garantiskolen

Læs mere

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen.

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen. Dagsordenpunkt Placering af en institution til Forberedende Grunduddannelse i Beslutning Baggrund Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre indgik 13.10.2017

Læs mere

Hvad laver en UU-vejleder? Vejleder unge uden ungdomsuddannelse 13-25 år Skolevejledning, ungevejledning, mentoropgaver, netværksgrupper etc.

Hvad laver en UU-vejleder? Vejleder unge uden ungdomsuddannelse 13-25 år Skolevejledning, ungevejledning, mentoropgaver, netværksgrupper etc. Hvad laver en UU-vejleder? Vejleder unge uden ungdomsuddannelse 13-25 år Skolevejledning, ungevejledning, mentoropgaver, netværksgrupper etc. Kontor v. Skive Kommune, Torvegade 10 Tilknytning til alle

Læs mere

KUU der dur. Klik for at redigere i master

KUU der dur. Klik for at redigere i master KUU der dur Oplæg KUU struktur, målgruppe og organisering Optag og frafald i tal Udslusning hold KUU der dur KUU i perspektiv EVT. Spørgsmål Kombineret Ungdomsuddannelse. Et element i erhvervsskolereformen.

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job

Aftale om bedre veje til uddannelse og job Aftale om bedre veje til uddannelse og job Samarbejdsmøde om FGU og ungeindsatsen for de 17 kommuner, KKR Sjælland D. 15. december 2017 kl. 9-11, Næstved Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk

Læs mere

Ydelseskatalog 2014/15

Ydelseskatalog 2014/15 Grundskoleområdet UU vejledere 1) Kollektiv vejledning i 7. - 9. klasse samt i 10. klasser 2) Gruppevejledning og individuel vejledning for de ikke-uddannelsesparate 3) Forberedelse og udarbejdelse af

Læs mere

nyborgungdomsskole.dk

nyborgungdomsskole.dk nyborgungdomsskole.dk Erhvervsfaglig Grunduddannelse er en toårig erhvervsuddannelse for unge under 29, som lærer bedst gennem praktiske aktiviteter og individuelt tilrettelagte forløb Praktiske oplysninger

Læs mere

MÅLRETTEDE FORLØB PÅ PRODUKTIONSSKOLEN

MÅLRETTEDE FORLØB PÅ PRODUKTIONSSKOLEN MÅLRETTEDE FORLØB PÅ PRODUKTIONSSKOLEN Kravene stiger, vi kan ikke sætte barren ned, men må finde andre måder at komme over. Dick gjorde. PRODUKTIONS- SKOLENS MÅLRETTEDE FORLØB Noget af det, vi skal

Læs mere

Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse

Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse Forhistorie Fri Ungdomsuddannelse Fleksuddannelse Kombineret Ungdomsuddannelse Et Danmark, der står sammen Til unge, der ikke har forudsætninger for

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Oktober 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet

Læs mere

Målrettede forløb hen imod erhvervsuddannelse. Fælles forståelsesramme

Målrettede forløb hen imod erhvervsuddannelse. Fælles forståelsesramme Målrettede forløb hen imod erhvervsuddannelse Fælles forståelsesramme Målrettede forløb hen imod erhvervsuddannelse Målrettede forløb hen imod erhvervsuddannelse Fælles forståelsesramme Forord På produktionsskolerne

Læs mere

ErhversGrundUddannelse

ErhversGrundUddannelse EGU Skive Kommune ErhversGrundUddannelse EGU Erhvervsgrunduddannelse er en kompetencegivende kommunal ungdomsuddannelse. Uddannelsen er rettet mod unge mellem 16 og 30 år, der ikke umiddelbart kan gennemføre

Læs mere

MUFU. Denne information er målrettet professionelle aktører omkring unge mellem 15 og 17 år

MUFU. Denne information er målrettet professionelle aktører omkring unge mellem 15 og 17 år MUFU Middelfart Ungdomsskoles Forberedende Uddannelses- og beskæftigelsesforløb Denne information er målrettet professionelle aktører omkring unge mellem 15 og 17 år MUFU Middelfart Ungdomsskoles Forberedende

Læs mere

Skoleåret UU-Center Sydfyn

Skoleåret UU-Center Sydfyn Skoleåret 2015-2016 UU-Center Sydfyn [YDELSESKATALOG] En beskrivelse vejledningen, som UU-Center Sydfyn yder overfor unge fra 8. klasse til det 24. år i tæt samarbejde med relevante samarbejdspartnere.

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2015. Ejendomsservice

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2015. Ejendomsservice AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2015 Ejendomsservice Præsentation På værkstedet Ejendomsservice arbejder vi med en bred vifte af opgaver inden for flere faggrupper. Det foregår primært på skolens område,

Læs mere

Virksomhedsplan 2019

Virksomhedsplan 2019 Indledning Bestyrelsen har under tre overskrifter peget på 14 pejlemærker, som organisationen har fokus på i perioden 2014-19. Pejlemærkerne understøtter Silkeborg Produktionshøjskoles opfyldelse af skolens

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Maj 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet i Holbæk

Læs mere

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund.

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Alle unge 1 der påbegynder et forløb på MultiCenter Syd, har forinden opstart været omkring Ungdommens Uddannelsesvejledning, således alle unge på

Læs mere

Udkast til Samarbejdsaftale mellem. af Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) i Herning

Udkast til Samarbejdsaftale mellem. af Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) i Herning Udkast til Samarbejdsaftale mellem Herning Kommune og Produktionsskolen i Herning Kommune om tilrettelæggelsen af Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) i Herning 1. Aftalens parter I henhold til Lov om erhvervsgrunduddannelse

Læs mere

AFKLARINGSFORLØB. i samarbejde med Horsens Kommune

AFKLARINGSFORLØB. i samarbejde med Horsens Kommune AFKLARINGSFORLØB i samarbejde med Horsens Kommune Tekst NEXT STEP Historien Målgruppe, mål og visitering Indhold Hvad siger eleverne Status Perspektiv! KUU der dur Målgruppen er: unge i alderen 15-24 år,

Læs mere

Om produktionsskolernes rolle i en kommende fleksuddannelse

Om produktionsskolernes rolle i en kommende fleksuddannelse Om produktionsskolernes rolle i en kommende fleksuddannelse Indhold 1. Generelle betragtninger om produktionsskolernes rolle. 2. Hvornår er den unge parat til at starte på en fleksuddannelse? 3. Hvordan

Læs mere

EVALUERING AF KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE

EVALUERING AF KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE EVALUERING AF KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE PRÆSENTATION VED CHRISTIAN SLOTH & ANNE-METTE BARRETT BACH KUU UNDERVISNING DER RYKKER PÅ KUU 21. NOVEMBER 2017 EVALUERINGENS FORMÅL... er at afdække, hvorvidt

Læs mere

Kursuskatalog for udskolingslærer 2017/2018

Kursuskatalog for udskolingslærer 2017/2018 Kursuskatalog for udskolingslærer 2017/2018 Tilmelding sker via nedenstående link. https://survey.enalyzer.com/?pid=g3ff2k2m Eller via denne hjemmeside: www.ikast-brande.dk/uur Tilmeldingsfrist senest

Læs mere

Kombineret UngdomsUddannelse

Kombineret UngdomsUddannelse KUU Køge - Roskilde - Greve Kombineret UngdomsUddannelse Du er glad for praktisk arbejde Du er under 25 år Bliv Erhvervsassistent Du har afsluttet 9. eller 10. klasse Du er klar til at komme videre Kombineret

Læs mere

Kombineret Ungdomsuddannelse - KUU

Kombineret Ungdomsuddannelse - KUU Kombineret Ungdomsuddannelse - KUU Hvordan administrerer jeg KUU-elever pr. 1. august 2015? Konferencen Erhvervsuddannelsesreformen i praksis, 2. marts 2015 Side 1 Agenda Lovmæssig baggrund, målgruppe

Læs mere

FGU EN VEJ TIL SOSU-SKOLERNE. Hvad betyder den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) FOR SOSUskolerne? Skal vi tænke anderledes?

FGU EN VEJ TIL SOSU-SKOLERNE. Hvad betyder den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) FOR SOSUskolerne? Skal vi tænke anderledes? FGU EN VEJ TIL SOSU-SKOLERNE Hvad betyder den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) FOR SOSUskolerne? Skal vi tænke anderledes? v/ FGU-opmand Per B. Christensen Unge og uddannelse hvad er på spil hvad

Læs mere

Indstilling. Etablering af FGU i Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13.

Indstilling. Etablering af FGU i Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. april 2018 Etablering af FGU i Aarhus Kommune 1. Resume Med den politiske aftale om Bedre veje til uddannelse

Læs mere

Oplæg til håndholdt indsats i Halsnæs Kommune

Oplæg til håndholdt indsats i Halsnæs Kommune Baggrund Oplæg til håndholdt indsats i Halsnæs Kommune Byrådet i Halsnæs Kommune har i budget 2012 og 2013 årligt afsat 800.000 kr. til en særlig håndholdt indsats i forhold til elever i overgangen fra

Læs mere

Årsrapport 2016 KUU SVJ. Sekretariatet Esbjerg. Esbjerg, Varde, Ribe og Vejen August Kombineret Ungdoms Uddannelse

Årsrapport 2016 KUU SVJ. Sekretariatet Esbjerg. Esbjerg, Varde, Ribe og Vejen August Kombineret Ungdoms Uddannelse Årsrapport 2016 KUU SVJ Esbjerg, Varde, Ribe og Vejen August 2017 Kombineret Ungdoms Uddannelse Sekretariatet Esbjerg Indholdsfortegnelse Årsrapport for KUU Sydvestjylland for skoleåret 2016/17.... 3 Kvalitetssikring....

Læs mere

Produktionsskolen På sporet Produktionsskolen Sandagergård

Produktionsskolen På sporet Produktionsskolen Sandagergård Produktionsskolen På sporet Produktionsskolen Sandagergård 11/6/2008 1 Samarbejdsaftale 2007-2008 Denne samarbejdsaftale er indgået mellem Grindsted Produktionshøjskole Grindsted Tekniske Skole Møllegården

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Produktionsskoleforeningens høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om kombineret ungdomsuddannelse

Produktionsskoleforeningens høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om kombineret ungdomsuddannelse Vejle, den 4. april 2014 Til Undervisningsministeriet Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Produktionsskoleforeningens høringssvar vedr. udkast til forslag

Læs mere

Udskoling med fokus på overgang til ungdomsuddannelse

Udskoling med fokus på overgang til ungdomsuddannelse Samarbejdsaftale mellem Folkeskolen og UU Skive 2014: Udskoling med fokus på overgang til ungdomsuddannelse Formålet med denne beskrivelse At sikre et optimalt samarbejde mellem den enkelte folkeskole

Læs mere

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund.

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Alle unge1 der påbegynder et forløb på MultiCenter Syd, har forinden opstart været omkring Ungdommens Uddannelsesvejledning, således alle unge på

Læs mere

Særligt tilrettelagte undervisningsforløb i 8. og 9. klasse

Særligt tilrettelagte undervisningsforløb i 8. og 9. klasse Særligt tilrettelagte undervisningsforløb i 8. og 9. klasse Indhold: 1. Indledning/baggrund 2. Lovgivning og præsentation af de særlige forløb 3. Oversigt over de særlige forløb 4. Procedure 5. Aftale

Læs mere

Indstilling til EGU i Favrskov Kommune

Indstilling til EGU i Favrskov Kommune Indstilling til EGU i Favrskov Kommune Modtaget af EGU: EGU visitation: EGU vejleder: Navn: Cpr: Adresse: Telefon/Mobil nr.: Postnr./By: Evt. kontaktperson/telefon nr.: E-mail: Branchevalg: Indstillers

Læs mere

Må lrettede forløb hen imod grundforløb 2

Må lrettede forløb hen imod grundforløb 2 Må lrettede forløb hen imod grundforløb 2 Om erhvervsuddannelsesreformen og dens konsekvenser for produktionsskolerne 1. BAGGRUND: Centrale dele af erhvervsuddannelsesreformen set fra produktionsskolernes

Læs mere

1. Motivation for uddannelse og lyst til læring. 1. Selvstændighed og ansvarlighed, tage initiativ til opgaveløsning.

1. Motivation for uddannelse og lyst til læring. 1. Selvstændighed og ansvarlighed, tage initiativ til opgaveløsning. Kravene stiger, vi kan ikke sætte barren ned, men må finde andre måder at komme over. Dick gjorde. 9-10 klasse/ eller indenfor 1. Viden G 1 1 år efter. om krav til gennemførsel af 1 år efter at have forladt

Læs mere

Velkommen til Fugleviglund Produktionshøjskole

Velkommen til Fugleviglund Produktionshøjskole Velkommen til Fugleviglund Produktionshøjskole Vores mål er at forbedre elevernes muligheder for at komme videre i uddannelse eller beskæftigelse. Indholdsfortegnelse Velkommen til Fugleviglund Produktionshøjskole...

Læs mere

Udslusningsstrategi 2018 for Elsesminde - en anden vej til job og uddannelse via EGU, KUU-KANON, PBE og produktionsskoleforløb.

Udslusningsstrategi 2018 for Elsesminde - en anden vej til job og uddannelse via EGU, KUU-KANON, PBE og produktionsskoleforløb. Udslusningsstrategi 2018 for Elsesminde - en vej til job og via EGU, KUU-KANON, PBE og produktionsskoleforløb. Indledning: I lov om produktionsskoler er det fastlagt, at skolerne skal udarbejde en udslusningsstrategi

Læs mere

Kom godt i gang. Uddannelses- og vejledningsforløb for unge i Lemvig Kommune. Evaluering november 2013

Kom godt i gang. Uddannelses- og vejledningsforløb for unge i Lemvig Kommune. Evaluering november 2013 Kom godt i gang Uddannelses- og vejledningsforløb for unge i Lemvig Kommune Evaluering november 2013 1 Baggrund Det Lokale Beskæftigelsesråd bevilgede den 21/02 2012 111.500 kr. til projekt Kom godt i

Læs mere

Estimater på antal borgere i målgruppe til den Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Kalundborg, Holbæk og Odsherred kommuner

Estimater på antal borgere i målgruppe til den Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Kalundborg, Holbæk og Odsherred kommuner Estimater på antal borgere i målgruppe til den Forberedende Grunduddannelse (FGU) i, og kommuner Fælleskommunalt notat DATO 22. marts 2018 Dette notat belyser forskellige bud på, hvor mange unge i aldersgruppen

Læs mere

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Forberedende grunduddannelse FGU-reformen - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Dagsorden Baggrund FGUs struktur, formål og målgruppe Kommunens økonomiske ansvar Oprettelse af bestyrelse Oprettelse

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2018 PRODUKTIONSSKOLEN KOLDING. Udarbejdet af Bjarne Bonvang

VIRKSOMHEDSPLAN 2018 PRODUKTIONSSKOLEN KOLDING. Udarbejdet af Bjarne Bonvang VIRKSOMHEDSPLAN 2018 PRODUKTIONSSKOLEN KOLDING Udarbejdet af Bjarne Bonvang 1 Indledning er en selvejende institution, jf. lov om produktionsskoler. Skolen tager i den pædagogiske hverdag udgangspunkt

Læs mere

Silkeborg Kommune - UTA 2 projekt deltager. (Garantiskolen etableres officielt januar 2009 ved en underskriftsceremoni)

Silkeborg Kommune - UTA 2 projekt deltager. (Garantiskolen etableres officielt januar 2009 ved en underskriftsceremoni) Historien Regionalt FOU-projekt omkring samarbejde med produktionsskoler ( SOSU, HS,TS,SPH - Harzen-gruppen 2008) Lokalt FOU-projekt omkring grundforløbspakke- ProErhverv (SOSU, HS, TS, SPH, UU, VUC) Silkeborg

Læs mere

Unge uden uddannelse i Langeland Kommune

Unge uden uddannelse i Langeland Kommune Unge uden uddannelse i Langeland Kommune Regler og begreber Den lige vej for unge er at gå fra folkeskolens 9. eller 10. klasse og videre til en ungdomsuddannelse, som enten kan være erhvervskompetencegivende

Læs mere

Formandens beretning 2010

Formandens beretning 2010 Formandens beretning 2010 Dette er min femte årsberetning som formand for Forstanderkredsen. Beretningen er primært et kommenteret og vurderet tilbageblik på året, der er gået sat i relation til den handlingsplan,

Læs mere

Evaluering af det særligt tilrettelagte forløb for ikkeuddannelsesparate på produktionsskolerne efteråret 2012

Evaluering af det særligt tilrettelagte forløb for ikkeuddannelsesparate på produktionsskolerne efteråret 2012 Børn og Skoles sekretariat Dato: Januar 2013 Sagsnr.: Sagsbehandler: acha Evaluering af det særligt tilrettelagte forløb for ikkeuddannelsesparate på produktionsskolerne efteråret 2012 På baggrund af beslutning

Læs mere

Virksomhedsplan for 2016

Virksomhedsplan for 2016 Virksomhedsplan for 2016 Overordnede mål Det er Produktionshøjskolens mål, at styrke de unges selvværd, ansvarsfølelse og engagement, således at de bliver i stand til at sætte sig mål på det uddannelsesmæssige,

Læs mere

Ydelseskatalog 2018/19

Ydelseskatalog 2018/19 Grundskoleområdet 1. 9. klasse skal samarbejde med skolen om faget Uddannelse og Job Skoleleder har ansvar for, at der undervises i faget Uddannelse og Job kan deltage i undervisningen 7. klasse Undervisning

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

UDDANNELSESAFTEN i 8. klasse 2012 VEJLEDNING VIRKER

UDDANNELSESAFTEN i 8. klasse 2012 VEJLEDNING VIRKER UDDANNELSESAFTEN i 8. klasse 2012 VEJLEDNING VIRKER Uddannelsesorientering Sally Damgaard, UU-vejleder (Ungdommens Uddannelsesvejledning) Mobil: 29 22 02 68 E-mail: sd@uu-herning.dk Aftenens program Oplæg:

Læs mere

Bekendtgørelse om indhold og tilrettelæggelse af produktionsskoletilbud m.v.

Bekendtgørelse om indhold og tilrettelæggelse af produktionsskoletilbud m.v. BEK nr 1162 af 08/10/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 19. oktober 2015 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, j.nr.

Læs mere

Vejledning på Varde Produktionsskole.

Vejledning på Varde Produktionsskole. Vejledning på Varde Produktionsskole. Produktionsskolen Varde tilbyder erhvervs- og uddannelsesvejledning. Dette gøres med udgangspunkt i de planer, der bliver lagt sammen med eleven. Den røde tråd gennem

Læs mere

Anbefalinger: Virksomhedsvejen

Anbefalinger: Virksomhedsvejen Anbefalinger: Virksomhedsvejen I Holbæk Kommune har Kommunalbestyrelsen valgt at nedsætte et politisk projektudvalg (et såkaldt 17, stk 4- udvalg) som frem til sommeren 2019 skal arbejde med implementering

Læs mere

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssikring og evaluering for KUU Køge-Roskilde-Greve Formålet med kvalitetssikringssystemet for KUU Køge-Roskilde-Greve er at sikre, at uddannelsen i vores

Læs mere

Vejledning til indberetning af aktivitet og refusionsberettigede udgifter for egu

Vejledning til indberetning af aktivitet og refusionsberettigede udgifter for egu Vejledning til indberetning af aktivitet og refusionsberettigede udgifter for egu Denne vejledning er tænkt som en hjælp, når kommunerne skal indberette aktiviteter og refusionsberettigede udgifter til

Læs mere

FORBEREDENDE GRUNDUDDANNELSE SYDØSTJYLLAND

FORBEREDENDE GRUNDUDDANNELSE SYDØSTJYLLAND FGU FORBEREDENDE GRUNDUDDANNELSE SYDØSTJYLLAND ALMEN GRUNDUDDANNELSE PRODUKTIONS GRUNDUDDANNELSE ERHVERVS GRUNDUDDANNELSE FGU FORBEREDENDE GRUNDUDDANNELSE ER EN NY 2-ÅRIG UDDANNELSE, SOM STARTER AUGUST

Læs mere

8. klasse - UEA Uddannelsesveje

8. klasse - UEA Uddannelsesveje 8. klasse - UEA Uddannelsesveje Efterskoler Husholdningsskoler EGU EUD Andre Produktionsskoler STU www.ug.dk Efterskoler Der findes over 240 efterskoler, hvor du kan gå i 8., 9.., 10., 11.og 12. klasse.

Læs mere

Gør fleksuddannelsen mere fleksibel

Gør fleksuddannelsen mere fleksibel Gør fleksuddannelsen mere fleksibel Oppositionspartierne (S, SF, R og Ehl) foreslår sammen, at der etableres en fleksuddannelse for unge mellem 15 og 25 år. De folkeoplysende skoleformer hilser forslaget

Læs mere

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 15-06-2015 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 15-06-2015 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 15-06-2015 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Mette Kristensen, Jakob Holm, Jan Ole Jakobsen, Inger-Marie Albertsen, Pia Dam, Karina Jørgensen,

Læs mere

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af EGU

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af EGU Punkt 2. Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af EGU 2016-002127 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres og drøfter temaemnet og tilkendegiver i hvilket omfang konklusionerne skal

Læs mere

Virksomhedsplan 2014/15

Virksomhedsplan 2014/15 Virksomhedsplan 2014/15 1 Indledning Produktionsskolen Vejen blev oprettet 1. juli 2007 som en fusion mellem Stenderup Produktionshøjskole og Produktionsskolen På Sporet i Lunderskov. Som en konsekvens

Læs mere

CHARTER FOR DE DANSKE PRODUKTIONSSKOLER

CHARTER FOR DE DANSKE PRODUKTIONSSKOLER CHARTER FOR DE DANSKE PRODUKTIONSSKOLER Produktionsskoleforeningen proklamerer hermed følgende tekst som de danske produktionsskolers charter om grundlæggende principper for produktionsskoleformen 1 Forord

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild

Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild 1. kvartal 2018 Rapporten fortæller om, hvordan uddannelsesvejledningen for unge i UU Rebild tilrettelægges, og hvilke målgrupper der er for vejledningen

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job

Aftale om bedre veje til uddannelse og job Aftale om bedre veje til uddannelse og job Vejlederkonference, december 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE

3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE 3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE For unge med særlige behov Hvad er STU? STU står for Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse i Haderslev CSK Center for specialundervisning og kommunikation

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Vejlederkonference, december 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Vejlederkonference, december 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Vejlederkonference, december 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Spørgsmå l og svår om FGU

Spørgsmå l og svår om FGU 1 Spørgsmå l og svår om FGU Der er uundgåeligt en lang række spørgsmål i kølvandet på Aftale om bedre veje til uddannelse og job og der vil givetvis vedblive at opstå spørgsmål helt frem til Forberedende

Læs mere

Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser. Juni 2015 Afdelingen for ungdoms- og voksenuddannelse Undervisningsministeriet

Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser. Juni 2015 Afdelingen for ungdoms- og voksenuddannelse Undervisningsministeriet Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Juni 2015 Afdelingen for ungdoms- og voksenuddannelse Undervisningsministeriet Indhold Afsæt for reformen, mål og overordnede initiativer Nedslagspunkter: Optagelse

Læs mere

Spørgsmål og svar fra spørgerunde om Kombineret Ungdomsuddannelse

Spørgsmål og svar fra spørgerunde om Kombineret Ungdomsuddannelse Spørgsmål og svar fra spørgerunde om Kombineret Ungdomsuddannelse Nummereringerne svarer til afsnit i ansøgningsmateriale/slides. 1.1: Hvis der ikke er indgået bindende aftaler med bidragsydere til undervisningen

Læs mere

Skoleudvalget Møde den kl Side 1 af 7. Punkt

Skoleudvalget Møde den kl Side 1 af 7. Punkt Punkt 6. Orientering og Ungdommens Uddannelsesvejlednings opgaver - herunder særligt om Kombineret UngdomsUddannelse (KUU), ErhvervsGrundUddannelse (EGU) og produktionsskoler 2016-051127 Skoleforvaltningen

Læs mere

Vision, strategi og handlinger for de kommende 4 år. ( )

Vision, strategi og handlinger for de kommende 4 år. ( ) Vision, strategi og handlinger for de kommende 4 år. ( 2014-2018) Dette papir skal ses i sammenhæng med skolens virksomhedsplan, og betragtes som supplement, udvidelse og præcisering af bestyrelsens mål

Læs mere

Vejledning i 7. klasse Fælles for alle elever

Vejledning i 7. klasse Fælles for alle elever Bilag 1: Udspecificering af grundydelser Nedenstående er en oversigt over de opgaver, som Langeland og Ærø Kommuner, jf. samarbejdsaftale om UU Sydfyn, køber af Svendborg Kommune. Nedenstående er opstillet

Læs mere

Politisk aftale om Forberedende GrundUddannelse (FGU)

Politisk aftale om Forberedende GrundUddannelse (FGU) Politisk aftale om Forberedende GrundUddannelse (FGU) Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale og SF har d. 13 oktober indgået aftale om en Forberedende GrundUddannelse (FGU). FGU skal

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN Produktionsskolen Kolding. Udslusning. Fremmøde. Afsætning. Bjarne Bonvang.

VIRKSOMHEDSPLAN Produktionsskolen Kolding. Udslusning. Fremmøde. Afsætning. Bjarne Bonvang. VIRKSOMHEDSPLAN 2017 Udslusning Fremmøde Afsætning PR Bjarne Bonvang prokol@prokol.dk 1 Indledning er en selvejende institution, jf. lov om produktionsskoler. Skolen tager i den pædagogiske hverdag udgangspunkt

Læs mere

OM KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE - KUU

OM KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE - KUU OM KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE - KUU LOVGRUNDLAG: Lov om Kombineret Ungdomsuddannelse - lov nr. 631 af 16/06/2014 samt tilhørende. Loven blev vedtaget på et bredt forlig af S, SF, RV, V, DF, LA og KF.

Læs mere

EUD/EUX-linjen alt er muligt! - et samarbejde mellem Vestre Skole, Mercantec, Social- og Sundhedsskolen og Asmildkloster Landbrugsskole

EUD/EUX-linjen alt er muligt! - et samarbejde mellem Vestre Skole, Mercantec, Social- og Sundhedsskolen og Asmildkloster Landbrugsskole EUD/EUX-linjen alt er muligt! - et samarbejde mellem Vestre Skole, Mercantec, Social- og Sundhedsskolen og Asmildkloster Landbrugsskole EUD/EUX-linjen - et toårigt forløb EUD-linjen er en kobling mellem

Læs mere

Notat til samarbejde mellem Næstved Kommune og erhvervsskolerne om erhvervsskolereformen

Notat til samarbejde mellem Næstved Kommune og erhvervsskolerne om erhvervsskolereformen Notat til samarbejde mellem Næstved Kommune og erhvervsskolerne om erhvervsskolereformen Adgangskrav til erhvervsuddannelserne I Næstved Kommune var der i skoleåret 2013/2014 39 elever, der ved 9. klasses

Læs mere

Notat. Status - ungeindsatsen 2. kvartal 2013

Notat. Status - ungeindsatsen 2. kvartal 2013 Notat Status - ungeindsatsen 2. kvartal 213 I budget 213-16 blev der afsat en innovationsblok på 1,5 mio. kr. årligt til en styrket indsats over for unge. Dette forventes, at medføre en besparelse på 1

Læs mere

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 1. Mål for grundskoleindsatsen i 2011: 97 % af eleverne fra grundskolen eller 10 klasse bliver tilmeldt og påbegynder en ungdomsuddannelse

Læs mere

STU - særlig tilrettelagt uddannelse baggrund og udvikling

STU - særlig tilrettelagt uddannelse baggrund og udvikling Myndighedsafdelingen / HS 29. april 2014 Emnesag 08/14891 Dokument nr. 59312-14 STU - særlig tilrettelagt uddannelse baggrund og udvikling Baggrund Der blev i efteråret 2013 konstateret en betydelig stigning

Læs mere

Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet

Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet Til implementering af Aftale om bedre veje til uddannelse og job skal der udarbejdes læreplaner og fagbilag for de nye grunduddannelser. December 2017

Læs mere

STU-FORLØB I PGU - DAGTILBUD :

STU-FORLØB I PGU - DAGTILBUD : STU-FORLØB I PGU - DAGTILBUD : - En almentdannende ungdomsuddannelse med fokus på udvikling af personlige, sociale og faglige kompetencer: PGU tilbyder STU-forløb i dagtilbud. Pris: Forløbet koster kr:

Læs mere

Vejledning for opgørelse af refusionsberettigede udgifter

Vejledning for opgørelse af refusionsberettigede udgifter Ministeriet for Børn og Undervisning, november 2011 Egu-vejledning Vejledning for opgørelse af refusionsberettigede udgifter 2011.1-1 - Indholdsfortegnelse Indberetning af aktivitet og refusionsberettigede

Læs mere

Konsekvenser af den nedsatte skoleydelse, FL17

Konsekvenser af den nedsatte skoleydelse, FL17 Konsekvenser af den nedsatte skoleydelse, FL17 Notat udarbejdet af Produktionsskoleforeningen, september 2017 I 2017 blev skoleydelsen på produktionsskolerne nedsat, så den nu er lavere end SU, uddannelseshjælp

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Projekt Restart. Projektperiode: 16. maj 2011-1. juli 2012 Målgruppe:

Læs mere

Vedr.: Høring om Forslag til Lov om forberedende grunduddannelse (FGU)

Vedr.: Høring om Forslag til Lov om forberedende grunduddannelse (FGU) Henrik Lindegaard Undervisningsministeriet Dato 19.02.2018 Initialer HAL Vedr.: Høring om Forslag til Lov om forberedende grunduddannelse (FGU) Overordnet er det Uddannelsesforbundets indtryk at lovforslaget

Læs mere