4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler september Ekstern puljemiddelansøgning, Amagers bedste hundegård (Miljø & Plan)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler september Ekstern puljemiddelansøgning, Amagers bedste hundegård (Miljø & Plan)"

Transkript

1 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bydelsplan Oversigt over lokaludvalgets puljemidler september Ekstern puljemiddelansøgning, Amagers bedste hundegård (Miljø & Plan) 6. Intern puljemiddelansøgning, AØLU-efterårsstudietur Intern puljemiddelansøgning, Facadepris Intern puljemiddelansøgning, Julefest Intern puljemiddelansøgning, Frivilligpris Intern puljemiddelansøgning, AØLU-Slogankonkurrence 11. Godkendelse af Mødeplan for Nedsættelse af arbejdsgruppe - afdækning af fremtidige anvendelsesmuligheder for toiletbygningen, på hjørnet af Amagerbrogade og Ved Sønderport 13. Høring, Ressource- og Affaldsplan Orientering om Supplerende høring Forslag til kommuneplantillæg og lokalplantillæg vedrørende vindmøller på Prøvestenen. 15. Høring Klubfællesskaber 16. Statusorientering 17. Meddelelser fra formanden 18. Punkter til kommende Lokaludvalgsmøder 19. Eventuelt

2 FRAVÆRENDE MED AFBUD: - INGEN FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: MICHAEL F. CHRISTENSEN MARTIN HEIN OG JAN KYRSTING ANKOM TIL MØDET KL UNDER BEHANDLINGEN AF PUNKT 1. RUNE SOLVANG ANKOM TIL MØDET KL UNDER BEHANDLINGEN AF PUNKT 7.

3 1. Borgerbesøg og -henvendelser Formand, Ole Pedersen indledte mødet med at byde velkommen til Michael Bagge Kuehn og Rune Sixtus Bruhn. 3 borgere var mødt op til Lokaludvalgsmødet, heriblandt 1. og 2.suppleanterne for Jan Kyrsting. De præsenterede kort sig selv og sagde at de blot var kommet for at se hvordan et Lokaludvalgsmøde foregik. Herefter ønskede ingen andre at tage ordet.

4 2. Godkendelse af dagsorden Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender dagsordenen. Amager Øst Lokaludvalgs beslutning på mødet den 20. september 2012: Der blev omdelt 3 materialer til dette møde; Info-hæfte om Videnstapas fra De københavnske frivilligcentre. Programmet for Grøn Mobilitetskonference i Indre By lokaludvalg den 6. oktober Brev til KFU-medlemmerne om projekt Den blå foreningsby afsendt af Lokaludvalgsformand, Ole Pedersen. Randi Sørensen foreslog, at der under dagsordenens punkt 16 (Statusorientering) blev suppleret med en status på Amagerbrogade. Hertil svarede Ole Pedersen, at der ville blive suppleret med en status om budget 2013, herunder Amagerbrogade. Karl Vogt-Nielsen anmodede om, at få et 3.at-punkt på dagsordenens punkt 3 (bydelsplanen), omhandlende bevilling til trykning af et informationshæfte om klimatilpasning. Herefter spurgte formanden om der var nogen i Lokaludvalget der havde indvendinger imod dagsordenen, med de nævnte tilføjelser eller ønskede dagsordenen til afstemning. Der var ingen i Lokaludvalget der havde indvendinger mod dagsordenen eller ønskede dagsordenen til afstemning. Dagsordenen blev således godkendt uden afstemning.

5 3. Bydelsplan Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, 1. at lokaludvalget tager orienteringen om status på bydelsplanarbejdet til efterretning, 2. at Lokaludvalget drøfter og tager stilling til styregruppens indstilling om projektstruktur og kategorisering af projekter. PROBLEMSTILLING Ad 1 status på Bydelsplanarbejdet Sekretariatet har pr. 5. september indsendt bydelsplanudkast til CBU. Vi har aftalt løbende tilbagemeldinger med CBU ift. økonomisk og indholdsmæssig kvalificering. Ungehuset er trukket fra bydelsplan arbejdet. Den Blå Sti har ikke meldt tilbage og er derfor ikke blevet indsendt. Der er således indsendt 17 projektforslag. De indsendte udkast udsendes samlet i digital form med denne dagsorden. Der gøres opmærksom på, at der stadig blot er tale om udkast, processen er ikke afsluttet. Sekretariatet arbejder videre med kvalificering, økonomi, skrivearbejde, kort og billedmateriale. Der blev afholdt møde i Bydelsplanstyregruppen, mandag d. 10. september 2012 (referat bilagt). Ad 2 - projektstruktur og kategorisering af projekter Stillingtagen til projektstruktur: Ifølge bydelsplanskabelonen fra CBU skal projekterne organiseres i en struktur som forholder sig til Kommuneplan 2011 og et sæt underordnede, lokale udviklingsprincipper. Styregruppen er nået til enighed om strukturen som fremgår af vedhæftede skema: bilag 2: Bydelsplan 2013 projektstruktur. Kategorisering af projekter: Ifølge bydelsplanskabelonen fra CBU skal projekterne organiseres i en struktur som forholder sig til prioritering (ift. tidsperspektiv). Forslag fra CBU: Prioriteringer Siden (s.12) omskrives, så der er tre kategorier: Kort, mellemlang og langt sigt. Hver kategori må indeholde min. 4 max. 6 projekter. På styregruppemødet d. 11. juni 2012, besluttede styregruppen at acceptere denne model i en indstilling til LU. På LU-møde d. 21. juni 2012 vedtog LU at følge indstillingen. Den konkrete implementering af modellen har dog vist sig vanskeligere end forventet. Styregruppen drøftede problematikkerne og var generelt uenig i ØKFs idé om en prioriteringsliste og besluttede at undlade at indsende en prioritering men derimod en kategorisering af projekterne til CBU. Styregruppen fremkom med følgende løsningsforslag til en kategoriseringsmodel:

6 Hvert enkelt projekt kan optræde i flere kategorier med forskellige delfaser. Grafisk opsætning som med farvekode illustrerer projekternes (og delfasernes) placering ift. f.eks. tidsfaktorer, kompleksitet drift og anlæg. Projekterne indsættes i et trinløst koordinatsystem med faktorerne tid og kompleksitet. Det aftaltes at redaktionsgruppen laver udkast på baggrund af ovenstående forslag, som udsendes til styregruppen for endelig godkendelse. Styregruppen indstiller at Lokaludvalget godkender denne fremgangsmåde. LØSNING. 1. at lokaludvalget tager orienteringen om status på bydelsplanarbejdet til efterretning, 2. at Lokaludvalget drøfter og tager stilling til styregruppens indstilling om projektstruktur og kategorisering af projekter, ØKONOMI Der er ingen økonomiske konsekvenser. BILAG Bydelsplan 2013 projektstruktur referat, BDP styregruppemøde Amager Øst Lokaludvalgs beslutning på mødet den 20. september 2012: Ad. 1 Orienteringen om status på bydelsplanarbejdet blev taget til efterretning. Ad 2. Bydelsplanstyregruppens indstilling om projektstruktur og kategorisering af projekter, blev vedtaget uden afstemning. Under dagordenens pkt. 2, Godkendelse af dagsorden, blev det besluttet at tilføje et at-punkt til pkt. 3, Bydelsplan : - At der bevilliges et rammebeløb på op til kr af de allerede disponerede bydelsplanpuljemidler, til udarbejdelse og produktion af en PIXI- version af Klimatilpasningsgruppens undersøgelse Nedsivning og udnyttelse af regnvand efter 2. juli 2011 (Publikationen skal uddeles til borgere og samarbejdspartnere, i lokaludvalgs-regi og Miljøpunkt Amager-regi). Dette blev vedtaget uden afstemning. Der bevilges således et rammebeløb på op til kr af de allerede disponerede 2012-bydelsplanpuljemidler.

7 4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler september 2012 Formanden for Amager Øst Lokaludvalg indstiller, At lokaludvalget tager orienteringen til efterretning. PROBLEMSTILLING Til og med august 2012 LU-mødet er der bevilget kr ,25 af de kr., der er afsat til uddeling af puljemidler i For resten af året 2012 er der således kr ,80 til rådighed til uddeling af puljemidler. Til dette udvalgsmøde er der ansøgt om kr til 1 ekstern ansøgning og arbejdsgrupperne har indstillet, at der bevilges i alt kr Der er desuden 5 interne puljemiddelansøgninger for i alt kr Af vedlagte bilag fremgår den hidtidige anvendelse af Amager Øst Lokaludvalgs puljemidler Tovholderkredsen opfordrer lokaludvalgsmedlemmerne til at melde projekter ind, som kan realiseres i 2012, med henblik på fornuftig anvendelse af de resterende puljemidler i Amager Øst bydel. LØSNING At lokaludvalget tager orienteringen til efterretning. ØKONOMI Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser. BILAG Oversigt over puljemiddelforbrug, september Amager Øst Lokaludvalgs beslutning på mødet den 20. september 2012: Lokaludvalget tog orienteringen om puljemidlerne til efterretning.

8 5. Ekstern puljemiddelansøgning, Amagers bedste hundegård (Miljø & plan)( ) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Linda Andersen på baggrund af indstillingen fra Miljø & plan-arbejdsgruppen. PROBLEMSTILLING På vegne af en gruppe hundeejere i Amager Øst søgte Linda Andersen den 20. august 2012 om kr i støtte til etablering af en hundegård på et ubenyttet område ved Sundby Kirkegård. Gruppen af borgere har været i dialog med Københavns Kommunes Center for Kirkegårde og fået lov til at rydde området og anvende det på prøve indtil 31. oktober 2012, hvorefter der tages stilling til om ordningen kan gøres permanent. Der er etableret en gruppe på Facebook, som er oppe på over 100 medlemmer. Hvis ordningen gøres permanent, vil gruppen kontakte lokale aviser for at gøre opmærksom på stedet. Der søges om midler til etablering af hundegården, herunder græs, låge, poseholder til hundeposer, bord/bænk samt en agilitybane til hundene. Ansøger angiver Center for Kirkegårde samt Bredegrund Byggelegeplads som samarbejdspartnere. Facebookgruppen har indsamlet kr Derudover vil gruppen selv lægge arbejdskraft i etableringen af området. Arbejdsgruppen for miljø & plan har behandlet ansøgningen på sit møde den 4. september 2012 og indstiller, at ansøgningen imødekommes med kr I indstillingen lægges der vægt på, at det er et offentligt tilgængeligt område med adgang for alle hundeejere. Der ydes støtte under forudsætning af, at kommunen permanentgør stedet og at ansøger redegør for, hvordan arealet tænkes vedligeholdt. Ansøger opfordres til at bruge tilsagnsskrivelsen fra AØLU som tilkendegivelse for, at AØLU støtter idéen. Sekretariatet har efter arbejdsgruppens møde være i telefonisk kontakt med ansøger, der har opklaret nogle spørgsmål fra arbejdsgruppen for miljø & plan. Ansøger har i ansøgningsskemaet skrevet, at de søger kr Dette var en fejl, idet der søges om kr De nævnte 700 kr., som Facebookgruppen har indsamlet, er brugt til indkøb af hønsenet mv. og indgår således ikke i budgettet. Grunden til at der skal opsættes en låge er, at hundene skal kunne løbe frit på området uden at løbe ud. Placeringen af området er vist på vedlagte bilag. Placeringen er omtrentlig, da den er afklaret telefonisk. LØSNING At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til Linda Andersen på baggrund af indstillingen fra Miljø & plan-arbejdsgruppen.

9 ØKONOMI Der er søgt om kr af 2012-puljemidlerne. VIDERE PROCES Såfremt ansøgningen imødekommes, skal regnskab og evaluering være sekretariatet i hænde senest den 4. januar BILAG Vedlagt, Ansøgning + budget. Luftfoto med placering af området. Amager Øst Lokaludvalgs beslutning på mødet den 20. september 2012: Karl Vogt-Nielsen sagde, at arbejdsgruppens indstilling var at støtte med det fulde beløb. Hvis der skulle have stået i ansøgningsskemaet, ville dette have været arbejdsgruppens indstilling. Randi Sørensen spurgte til ansøgers aftale med Københavns Kommune. Frida Jans fra sekretariatet oplyste, at ansøger først vil etablere den færdige hundegård, når der er givet tilladelse fra kommunen. Jens William Grav ønskede en afstemning om arbejdsgruppens indstilling. Lokaludvalget stemte derefter om arbejdsgruppens indstilling. For at støtte projektet med kr stemte flg. 19 personer: Casper Mortensen, Rune Sixtus Bruhn, Ove Løbner, Jens Green Jensen, Steen Olesen, Ib Wendrup, Karl Vogt-Nielsen, Michael Bagge Kuehn, Martin Hein, Hans Jørgen Møller, Jan Kyrsting, Svend Aage Sørensen, Randi Sørensen, Lasse Rossen, Martin Duus, Anne Duus, Eva L. Damgaard, Ole Meldgaard og Ole Pedersen. Imod at støtte projektet med kr stemte 1 person: René Brommesson. 1 person undlod at stemme: Jens William Grav. Således blev det besluttet, at yde støtte på kr. til projektet, af 2012-puljemidlerne.

10 6. Intern Puljeansøgning, Amager Øst Lokaludvalgs efterårsstudietur 2012 Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At Lokaludvalget drøfter og tager stilling til indstillingen fra TOVHOLDER-kredsen om; 1. at der afholdes en studietur lørdag den 27. oktober 2012 eller lørdag den 3.november 2012, 2. at der afsættes et rammebeløb på op til kr af 2012-puljemidlerne, til studieturen. PROBLEMSTILLING I 2008, 2009, 2010 og 2011 arrangerede Amager Øst Lokaludvalg en efterårs-studietur, med det sigte dels at hente inspiration til det videre arbejde i Lokaludvalget, dels at tilbringe en hyggelig dag i hinandens selskab og blive rystet sammen socialt. Målgruppen er lokaludvalgsmedlemmer, suppleanter og interesserede borgere. Børn er velkomne. Max deltagerantal 45 inkl. kørestol. Studieturen kunne i 2012 gå til Brønshøj-Husum bydel, hvor der kunne ses på flg. områder/temaer; Udviklingen i Tingbjerg (Sikker By projekter) Frederikssundsvej-projektet, bl.a. vedr. busbaner. Kultur- og idrætsudvikling i bydelen. Foruden det faglige indhold lægges der vægt på det sociale aspekt af et sådan arrangement, hvorfor der indgår gratis frokost og hyggelige kaffepauser. Turen planlægges afholdt enten lørdag den 27. oktober 2012 eller lørdag den 3. november 2012, naturligvis under forudsætning af at diverse oplægsholdere og steder vi gerne vil have adgang til, kan komme i spil på det angivne tidspunkt. Tovholdergruppen står for den endelige planlægning. Har lokaludvalget forslag til steder vi skal besøge, så modtager tovholdergruppen dem gerne. Evt. tur-forslag sendes til sekretariatet senest mandag den 1. oktober 2012, kl.12. LØSNING At Lokaludvalget drøfter og godkender indstillingen fra TOVHOLDER-kredsen om; 1. at der afholdes en studietur lørdag den 27. oktober 2012 eller lørdag den 3.november at der afsættes et rammebeløb på op til kr af 2012-puljemidlerne, til studieturen. ØKONOMI Der er søgt om et rammebeløb på op til kr af 2012-puljemidlerne.

11 Amager Øst Lokaludvalgs beslutning på mødet den 20. september 2012: Randi Sørensen foreslog, at Energicenter Voldparken indgik i studieturen. Der blev foretaget en håndsoprækning på, hvilke medlemmer, der kunne deltage de foreslåede datoer. Flg. 8 personer kan deltage begge de foreslåede dage: Karl Vogt-Nielsen, Michael Bagge Kuehn, Hans Jørgen Møller, Jan Kyrsting, Randi Sørensen, Lasse Rossen, Anne Duus og Ole Pedersen. 1 person kan kun deltage den 27. oktober: Jens Green Jensen. Flg. 6 personer kan kun deltage den 3. november: Casper Mortensen, Rune Sixtus Bruhn, Ove Løbner, Steen Olesen, Ib Wendrup og Ole Meldgaard. På denne baggrund arbejder Tovholder-kredsen videre på at gennemføre en efterårsstudietur indenfor en økonomisk ramme på kr. af 2012-puljemidlerne.

12 7. Intern puljemiddelansøgning, Facadepris 2012 INDSTILLING Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og tager stilling til, om det vil støtte uddelingen af Årets Butiksfacade på Amagerbrogade PROBLEMSTILLING Lokaludvalget besluttede i 2009 at støtte ad hoc arbejdsgruppen Amagerbrogade som Strøg- og Handelsgade s stiftelse af en årlig pris for årets butiksfacade på Amagerbrogade. Til formålet blev der designet og produceret 3 bronze-plaketter (til hhv. 2010, 2011 og 2012). Bedømmelseskomitéen udpegede i 2010 urforretningen Kvart Over til årets vinder og i 2011 caféen Te & Kaffe. Det var oprindeligt intentionen at overrække kr. skattefrit. Ved uddelingen af 2010-prisen erfarede gruppen, at prisen ikke skattemæssigt falder ind under kategorien hædrende pris og at modtageren herfor skal svare fuld skat af beløbet. Der blev derfor i 2011 overrakt kr Bedømmelseskomitéen bestod sidste år af: Tina Saaby Madsen, Københavns Kommunes Stadsarkitekt Randi Sørensen, daværende næstformand i Amager Øst Lokaludvalg Kim J. Henriksen, medl. Amager Vest Lokaludvalg Gudrun Christiansen, kasserer i Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse Tom Fuglevig, formand i Sundbyernes Handelsforening / Ama r Butikkerne Projektet gennemføres som et samarbejde mellem Amager Øst og Amager Vest Lokaludvalg, og de to sekretariater har på skift opgaven med at koordinere facadeprisen. Sekretariatet for Amager Vest Lokaludvalg har tilkendegivet, at Amager Vest forventes at deltage i samarbejdet omkring facadeprisen 2012, men at indstillingen om puljemiddelstøtte til projektet først kommer på dagsordenen til LU-mødet den 23. oktober. Årets butiksfacade 2012 Det er i år Amager Øst s tur til at være koordinator for prisuddelingen. Randi Sørensen har indvilliget i at påtage sig rollen som tovholder for projektet og Frida Jans står for sekretariatsopgaverne.

13 Forslag til præmiering indhentes igen i år ved annoncering i Ama røsten, Amagerbladet, på udvalgenes hjemmesider og ved direkte uddeling af flyers til butikker på Amagerbrogade. Der sigtes endvidere på fortsat samarbejde med Amagerbladet mht. dækning af overrækkelsen. I 2011 blev der annonceret i Amager Bladet den og prisen overrakt den På baggrund af sidste års erfaringer foreslås det, at facadeprisen uddeles i november måned, da mange mennesker har for travlt i december. Budget: Kontant pengepræmie Annoncering i Amagerbladet (halvside) A-skilt (2 stk.) Tryk og distribution af flyers (400 stk.) Overrækkelse, traktement I alt kr kr. 300 kr kr. 500 kr kr. Samlede udgifter Puljemiddelfinansiering Amager Øst Lokaludvalg Puljemiddelfinansiering Amager Vest Lokaludvalg kr kr kr. LØSNING At lokaludvalget drøfter og vedtager, om det vil støtte uddelingen af Årets Butiksfacade på Amagerbrogade ØKONOMI Der søges om kr af 2012-puljemidlerne.

14 Amager Øst Lokaludvalgs beslutning på mødet den 20. september 2012: Der forudsættes, at Amager Vest Lokaludvalg også deltager i facadeprisen Lokaludvalget stemte om indstillingen om at støtte facadeprisen 2012 med kr For at støtte projektet med kr stemte flg. 18 personer: Ove Løbner, Jens Green Jensen, Ib Wendrup, Karl Vogt-Nielsen, Rune Solvang, Michael Bagge Kuehn, Martin Hein, Hans Jørgen Møller, Jan Kyrsting, Svend Aage Sørensen, Randi Sørensen, Lasse Rossen, Jens William Grav, Martin Duus, Anne Duus, Eva L. Damgaard, Ole Meldgaard og Ole Pedersen. Imod at støtte projektet med kr stemte flg. 3 personer: René Brommesson, Rune Sixtus Bruhn og Steen Olesen. 1 person undlod at stemme: Casper Mortensen. Således blev det besluttet, at der under forudsætning af Amager Vest Lokaludvalgs deltagelse - afsættes kr. af 2012-puljemidlerne til gennemførelse af Facade-pris Randi Sørensen bemærkede, at det efter uddelingen af 2012-prisen kan overvejes, om der fremtidigt skal stilles andre kriterier for uddelingen af facadeprisen.

15 8. Intern puljeansøgning, Amager Øst Lokaludvalgs Julefest 2012 (TOVHOLDER-kredsen) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At Lokaludvalget drøfter og tager stilling til indstillingen fra TOVHOLDER-kredsen og afsætter et rammebeløb på op til kr af 2012-puljemidlerne til afholdelse af Amager Øst Lokaludvalgs Julefest. PROBLEMSTILLING TOVHOLDER-kredsen foreslår at Amager Øst Lokaludvalg mandag den 10. december 2012, kl afholdes det efterhånden traditionsrige julearrangement i Kvarterhusets mødesal (mødesalen er ikke ledig andre dage i uge 50). Til orientering kan det oplyses, at Kvarterhuset planlægger sin årlige Juledag afholdt lørdag den 1. December Målgruppen for arrangementet skulle - igen i år - være alle Amager Øst Lokaludvalgs kontakter, medlemmer og suppleanter, etc. Baseret på erfaringerne fra tidligere år estimeres det, at maksimalt 50 personer deltager. Til julefesten er det tanken, at Frivilligprisen 2012 uddeles, vinderne af AØLU-slogan konkurrencen kåres og bydelsplanen præsenteres. BUDGET: Leje af Salen Gløgg, æbleskiver, drikkevarer til 50 pers. Knas, Lys, pynt Præmier Underholdning (fx et kor) Diverse uforudsete udg. I alt kr kr. 500 kr kr kr kr kr. LØSNING At Lokaludvalget drøfter og godkender indstillingen fra TOVHOLDER-kredsen og afsætter et rammebeløb på op til kr af 2012-puljemidlerne til afholdelse af Amager Øst Lokaludvalgs Julefest. ØKONOMI Der er søgt om et rammebeløb på op til kr af 2012-puljemidlerne.

16 Amager Øst Lokaludvalgs beslutning på mødet den 20. september 2012: Indstillingen blev vedtaget uden afstemning. Der bevilges således et rammebeløb på op til kr. til afholdelse af AØLU-julefest, mandag den 10. december 2012.

17 9. Intern Puljeansøgning, Frivilligpris 2012 (TOVHOLDER-kredsen) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At Lokaludvalget drøfter og tager stilling til indstillingen fra TOVHOLDER-kredsen og afsætter et rammebeløb på op til kr af 2012-puljemidlerne i forbindelse med overrækkelse af Amager Øst Lokaludvalgs Frivilligpris PROBLEMSTILLING TOVHOLDER-kredsen ønsker at Amager Øst Lokaludvalg i 2012 overrækker en Amager Øst Frivilligpris på kr kr. Formålet med prisen er at hylde en forening, som udfører en særlig påskønnelsesværdig frivillig indsats, og som dermed kan anspore andre til også at gøre en frivillig indsats i Amager Øst bydel. Frivilligprisen blev indstiftet i 2011 og uddelt ved Amager Øst Lokaludvalgs traditionelle julefest i december Der var 9 indstillede til prisen og 2 endte op med at dele hæderen. Der skal gælde følgende for Amager Øst Lokaludvalgs Frivilligpris: Prisen skal opslås offentligt og synligt. Prisen kan søges af alle organisationer, foreninger og institutioner i Amager Øst, som anvender frivillige i arbejdet for og med andre inden for et bredt frivillighedsbegreb. Formålet med prisen er at hylde et frivilligt arbejde, som udfører en særlig påskønnelsesværdig indsats og som kan anspore andre til at gøre en frivillig indsats i Amager Øst. Ansøgningen skal motiveres og begrundes. Der kan vedlægges udtalelser fra brugere. Ansøgningen skal indeholde en beskrivelse af arbejdets formål, aktiviteter, brugen af frivillige og deres indsats samt de opnåede virkninger for målgruppen. Ansøgningerne vurderes af tovholderne, som udvælger vinderen. Frivilligprisen annonceres i Amager Bladet og Amar østen og på Lokaludvalgets hjemmeside samt via de sociale medier. Frivilligprisen overrækkes på AØLU s årlige julefest mandag den 10. december LØSNING At Lokaludvalget drøfter og godkender indstillingen fra TOVHOLDER-kredsen og afsætter et rammebeløb på op til kr af 2012-puljemidlerne i forbindelse med overrækkelse af Amager Øst Lokaludvalgs Frivilligpris VIDERE PROCES Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, udarbejder TOVHOLDER-kredsen en tids- og arbejdsplan. ØKONOMI Der er søgt om støtte på i alt op til kr af 2012-puljemidlerne.

18 Amager Øst Lokaludvalgs beslutning på mødet den 20. september 2012: Der blev gjort opmærksom på, at flg. ordlyd i indstillingen, ikke var korrekt; Der skal gælde følgende for Amager Øst Lokaludvalgs Frivilligpris: Prisen skal opslås offentligt og synligt. Prisen kan søges af alle organisationer, foreninger og institutioner i Amager Øst, som anvender frivillige i arbejdet for og med andre inden for et bredt frivillighedsbegreb. Formålet med prisen er at hylde et frivilligt arbejde, som udfører en særlig påskønnelsesværdig indsats og som kan anspore andre til at gøre en frivillig indsats i Amager Øst. Ansøgningen skal motiveres og begrundes. Der kan vedlægges udtalelser fra brugere. Ansøgningen skal indeholde en beskrivelse af arbejdets formål, aktiviteter, brugen af frivillige og deres indsats samt de opnåede virkninger for målgruppen. Ansøgningerne vurderes af tovholderne, som udvælger vinderen. Frivilligprisen annonceres i Amager Bladet og Amar østen og på Lokaludvalgets hjemmeside samt via de sociale medier. Frivilligprisen overrækkes på AØLU s årlige julefest mandag den 10. december Den korrekte ordlyd er flg.(ændringer i forholdet til ovenstående er markeret med rødt); Der skal gælde følgende for Amager Øst Lokaludvalgs Frivillighedspris: Prisen skal opslås offentligt og synligt. Prisen kan søges af alle organisationer, foreninger og institutioner i Amager Øst, som anvender frivillige i arbejdet for og med andre inden for et bredt frivillighedsbegreb. Borgere kan indstille alle organisationer, foreninger og institutioner i Amager Øst, som anvender frivillige i arbejdet for og med andre inden for et bredt frivillighedsbegreb. Formålet med prisen er at hylde et frivilligt - ikke kommercielt/ulønnet - arbejde, som udføres af en forening der udfører en særlig påskønnelsesværdig indsats og som kan anspore andre til at gøre en frivillig indsats i Amager Øst. Ansøgningen/indstillingen skal motiveres og begrundes. Der kan vedlægges udtalelser fra brugere. Ansøgningen/indstillingen skal indeholde en beskrivelse af arbejdets formål, aktiviteter, brugen af frivillige og deres indsats samt de opnåede virkninger for målgruppen. Ansøgningerne/indstillingerne vurderes af tovholderne, som udvælger prismodtageren. Frivillighedsprisen annonceres i Amager Bladet og Amar østen og på Lokaludvalgets hjemmeside samt via de sociale medier. Frivilligprisen overrækkes på AØLU s årlige julefest mandag den 10. december Med disse bemærkninger blev indstillingen vedtaget uden afstemning. Der bevilges således støtte på op til kr. til uddeling af Frivilligpris 2012.

19 10. Intern Puljeansøgning, AØLU-slogankonkurrence (TOVHOLDER-kredsen) Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, 1. at lokaludvalget drøfter og tager stilling til TOVHOLDER-kredsens forslag om at få udarbejdet et slogan til Amager Øst Lokaludvalg, 2. at lokaludvalget afsætter kr. af 2012-puljemidlerne til præmier i forbindelse med en slogan-konkurrence. PROBLEMSTILLING Amager Vest Lokaludvalg har et logo med et medfølgende slogan din bydel din mening. Formandskabet har bedt arbejdsgrupperne forholde sig til; (1) om Amager Øst også skal have et slogan og (2) efter hvilken procedure et sådant slogan i bekræftende fald skal findes (konkurrence, ud fra forslag fra LU-medlemmer, ved at hyre et reklamebureau, etc.). Miljø & Plan-arbejdsgruppen har som den eneste af de 3 arbejdsgrupper, foreslået at der indhentes forslag fra AØLU s medlemmer. På Tovholder-mødet den 10. september 2012, blev det aftalt, at indstille til lokaludvalget, at der udskrives en slogan-konkurrence. Konkurrencen annonceres i Ama røsten, i nyhedsbrevet og på AØLU s hjemmeside. Der gives præmier i form af gavekort til et spisested i Amager Øst bydel (fx Mad-manifestet på hjørnet af Drogdensgade og Tyrolsgade). 1. Præmien er på kr., 2.præmien på 500 kr. og 3.præmien på 250 kr. Fristen for at indsende sit slogan sættes til onsdag den 14. november På Lokaludvalgsmødet den 22. november 2012 afgør AØLU hvem der får hhv og 3.præmien. Præmierne overrækkes ved AØLU s julefest i december LØSNING 1. at lokaludvalget drøfter og tager stilling til TOVHOLDER-kredsens forslag om at få udarbejdet et slogan til Amager Øst Lokaludvalg 2. at lokaludvalget afsætter kr. af 2012-puljemidlerne til præmier i forbindelse med en slogankonkurrence. ØKONOMI Der er søgt om støtte på i alt op til kr af 2012-puljemidlerne.

20 Amager Øst Lokaludvalgs beslutning på mødet den 20. september 2012: Spørgsmålet om, at lokaludvalget afsætter kr. af 2012-puljemidlerne til præmier i forbindelse med en slogan-konkurrence kom til afstemning; For at afsætte kr. til en slogankonkurrence stemte flg. 5 personer: Martin Hein, Hans Jørgen Møller, Svend Aage Sørensen, Martin Duus og Ole Pedersen. Imod at afsætte kr. til en slogankonkurrence stemte flg. 14 personer: Rune Sixtus Bruhn, Ove Løbner, Jens Green Jensen, Steen Olesen, Ib Wendrup, Karl Vogt-Nielsen, Rune Solvang, Michael Bagge Kuehn, Jan Kyrsting, Randi Sørensen, Lasse Rossen, Jens William Grav, Anne Duus og Eva L. Damgaard. Flg. 3 personer undlod at stemme: Casper Mortensen, René Brommesson og Ole Meldgaard. Dermed blev indstillingen IKKE vedtaget. Der afsættes således ikke midler til gennemførelse af en slogankonkurrence. Spørgsmålet om, at hvorvidt lokaludvalget skal arbejde videre med at lave et slogan til Amager Øst Lokaludvalg kom til afstemning; For at arbejde videre med et slogan til Amager Øst Lokaludvalg stemte flg. 8 personer: Casper Mortensen, Steen Olesen, Michael Bagge Kuehn, Hans Jørgen Møller, Svend Aage Sørensen, Randi Sørensen, Ole Meldgaard og Ole Pedersen. Imod at arbejde videre med et slogan til Amager Øst Lokaludvalg stemte flg. 11 personer: Rune Sixtus Bruhn, Ove Løbner, Jens Green Jensen, Ib Wendrup, Karl Vogt-Nielsen, Rune Solvang, Jan Kyrsting, Lasse Rossen, Jens William Grav, Anne Duus og Eva L. Damgaard.. Flg. 3 personer undlod at stemme: René Brommesson, Martin Hein og Martin Duus. Dermed blev det vedtaget IKKE at arbejde videre med et slogan til Amager Øst Lokaludvalg.

21 11. Godkendelse af Mødeplan for 2013 Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, at Lokaludvalget drøfter og tager stilling til forslag til ordinære mødedatoer for PROBLEMSTILLING Amager Øst Lokaludvalg skal jf. 3, stk.2 i Forretningsordenen for Amager Øst Lokaludvalg beslutte hvornår, og hvor, de ordinære Lokaludvalgsmøder for 2013 skal afholdes. Forslaget til LU-mødeplan 2013 ser ud som følger (alle torsdage kl ); Den 24. januar 2013 Kvarterhusets mødesal Den 21. februar 2013 Kvarterhusets mødesal Den 21. marts 2013 Kvarterhusets mødesal Den 25. april 2013 Kvarterhusets mødesal Den 23. maj 2013 Kvarterhusets mødesal Den 20. juni 2013 Kvarterhusets mødesal Den 22. august 2013 Kvarterhusets mødesal Den 26. september 2013 Kvarterhusets mødesal Den 24. oktober 2013 Kvarterhusets mødesal Den 21. november 2013 Kvarterhusets mødesal Den 12. december 2013 Kvarterhusets mødesal LØSNING At Lokaludvalget drøfter og tager stilling til forslag til ordinære mødedatoer for ØKONOMI Udgifter forbundet med Lokaludvalgsmøder afholdes over sekretariatsbudgettet. VIDERE PROCES Når godkendt mødeplan for 2013 foreligger, booker Sekretariatet endeligt de lokaler, som indtil videre blot er reserveret. BILAG Vedlagt, Mødekalender 2013 i 2 grafiske udtryk.

22 Amager Øst Lokaludvalgs beslutning på mødet den 20. september 2012: Udkastet til mødeplan 2013 blev debatteret. Lokaludvalgsmødet torsdag den 25. april 2013 blev forslået flyttet til onsdag den 24. april 2013 og mødet torsdag den 22. august 2013 blev forslået flyttet til torsdag den 29. august Desuden blev der gjort opmærksom på, at der havde indsneget sig et par fejlagtige datoer hist og her i mødekalenderen. Dette vil Lokaludvalgssekretæren rette til. Ole Pedersen foreslog, at et Lokaludvalgsmøde i foråret 2013 samt et Lokaludvalgsmøde i efteråret 2013, afholdes et andet sted i bydelen, end i Kvarterhuset. Med disse bemærkninger blev indstillingen vedtaget uden afstemning. Mødeplan 2013 kommer således til at se ud som flg.; Torsdag den 24. januar 2013 i Kvarterhusets mødesal Torsdag den 21. februar 2013 i Kvarterhusets mødesal Torsdag den 21. marts 2013 i Kvarterhusets mødesal Onsdag den 24. april 2013 Ude i AØ-bydel (kvarterhusets sal er optaget denne dag) Torsdag den 23. maj 2013 i Kvarterhusets mødesal Torsdag den 20. juni 2013 i Kvarterhusets mødesal Torsdag den 29. august 2013 i Kvarterhusets mødesal Torsdag den 26. september 2013 i Kvarterhusets mødesal Torsdag den 24. oktober 2013 Ude i AØ-bydel Torsdag den 21. november 2013 i Kvarterhusets mødesal Torsdag den 12. december 2013 i Kvarterhusets mødesal

23 12. Nedsættelse af arbejdsgruppe - afdækning af fremtidige anvendelsesmuligheder for toiletbygningen, på hjørnet af Amagerbrogade og Ved Sønderport (Formandskabet) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, at Lokaludvalget nedsætter en ad hoc arbejdsgruppe, der får til formål at afdække fremtidige anvendelsesmuligheder for toiletbygningen, på hjørnet af Amagerbrogade og Ved Sønderport. PROBLEMSTILLING Amager Øst Lokaludvalgs sekretariat fik midt i august 2012 en henvendelse fra TMF, vedr. eventuel anvendelse af den gamle toiletbygning på hjørnet af Amagerbrogade og Ved Sønderport. TMF vil ikke længere gøre brug af bygningen og rettede derfor henvendelse til Lokaludvalget, mhp. at høre om Lokaludvalget havde nogle ideer. Forud for henvendelsen til AØLU har man kontaktet Vor Frelsers kirkegård, men her var der ingen interesse for bygningen. Den 12. september 2012, havde Formandskabet og udvalgssekretæren et kort møde med TMF hvor også bygningen blev besigtiget. Der er kun meget sparsomme informationer om bygningen og den transformatorstation som ligger i en del af bygningen. Men TMF vil søge at indhente supplerende oplysninger snarest. AØLU kan aftale en ny besigtigelse med TMF og en bygningssagkyndig (så skodder kan tages af og alle døre åbnes), når dette ønskes. Af anvendelsesmuligheder kan fx nævnes et foreningshus, hvor AØLU går sammen med andre foreninger om at have et borgernært vindue ud til bydelen. Måske kunne der indrettes en nærgenbrugsstation i den gamle transformatorstation, etc. Huset ligger på et meget travlt sted med masser af forbipasserende. TMF har betinget sig, at AØLU inden udgangen af 2012 fremkommer med svar på om bygningen kunne være af interesse. Hvis ikke, så vil man gå i gang med en anden proces omkring lokalplanlægning og fx sælge huset til café eller lignende. Det foreslås derfor, at AØLU nedsætter en ad hoc arbejdsgruppe der arbejder med at finde frem til eventuelle anvendelsesmuligheder for bygningen og eventuelle interessenter, der kunne indgå i et partnerskab (fx Miljøpunktet, Amager Vest Lokaludvalg, Frivilligcenteret, etc.). LØSNING at Lokaludvalget nedsætter en ad hoc arbejdsgruppe, der får til formål at afdække fremtidige anvendelsesmuligheder for toiletbygningen, på hjørnet af Amagerbrogade og Ved Sønderport.

24 VIDERE PROCES Ad hoc arbejdsgruppen redegør senest på december 2012 LU-mødet for fremtidig anvendelsesmuligheder for toiletbygningen, på hjørnet af Amagerbrogade og Ved Sønderport. BILAG Vedlagt, oversigtsplan over toiletbygningen. Amager Øst Lokaludvalgs beslutning på mødet den 20. september 2012: Ole Pedersen foreslog, at Amager Vest Lokaludvalg inviteres med i en ad. hoc. arbejdsgruppe. Flg. Lokaludvalgsmedlemmer meldte sig til ad hoc arbejdsgruppen; - Eva Damgaard - Martin Hein - Randi Sørensen - Karl Vogt-Nielsen - Ole Pedersen - Hans Jørgen Møller Desuden inviteres Amager Vest Lokaludvalg til at deltage i ad hoc arbejdsgruppen. Søren bliver sekretær i gruppen. Indstillingen blev vedtaget uden afstemning.

25 13. Høring Ressource- og affaldsplan 2018 Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og tager stilling til høringssvar på Ressource- og affaldsplan 2018 på baggrund af indstillingen fra arbejdsgruppen for miljø & plan. PROBLEMSTILLING Lokaludvalget har modtaget Ressource- og affaldsplan 2018 i høring. Høringsperioden er fra den 24. august 2012 til den 19. oktober Ressource- og affaldsplan 2018 sætter rammerne for kommunens indsats på affaldsområdet i perioden Målsætningen i planen er at øge udnyttelsen af ressourcerne i affaldet, hvorved mængden til forbrænding reduceres og genanvendelsen stiger. Planen består af en målsætningsdel, en planlægningsdel og en kortlægningsdel. Arbejdsgruppen for Miljø & Plan har behandlet høringen på sit møde den 4. september 2012 og har udarbejdet et udkast til høringssvar. LØSNING At lokaludvalget drøfter og tager stilling til høringssvar på Ressource- og affaldsplan 2018 på baggrund af indstillingen fra arbejdsgruppen for miljø & plan. ØKONOMI Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser. VIDERE PROCES Sekretariatet indsender endelig vedtaget høringssvar via høringsportalen Bliv hørt senest fredag den 19. oktober BILAG Miljø & plan-arbejdsgruppens udkast til høringssvar Ressource- og affaldsplan 2018, Målsætningsdel Planlægnings- og kortlægningsdelen kan læses på

26 Amager Øst Lokaludvalgs beslutning på mødet den 20. september 2012: Karl Vogt-Nielsen stillede flg. ændringsforslag; Efter linje 13 indsættes Dog finder Amager Øst Lokaludvalg, at planen er i strid med planerne om at etablere et nyt Amagerforbrænding med godkendelse til uændret forbrændingskapacitet. Lokaludvalget stemte om forslaget. For ændringsforslaget stemte flg. 12 personer: Casper Mortensen, Jens Green Jensen, Ove Løbner, Steen Olesen, Karl Vogt-Nielsen, Rune Solvang, Michael Bagge Kuehn, Hans-Jørgen Møller, Jan Kyrsting, Svend Aage Sørensen, Randi Sørensen og Ole Pedersen. Imod ændringsforslaget stemte flg. 9 personer: Rene Brommesson, Rune Sixtus Bruhn, Ib Wendrup, Martin Hein, Lasse K. Rossen, Jens William Grav, Anne Duus, Martin Duus og Eva Damgaard. Flg. 1 person undlod at stemme: Ole Meldgaard. Dermed blev Karl Vogt-Nielsens ændringsforslag vedtaget. Ole Pedersen stillede flg. ændringsforslag; I linje 9 tilføjes efter ordet miljøforanstaltninger Desuden vil vi opfordre til at implementeringen af planen sker i tæt dialog med borgerne. Lokaludvalget stemte om forslaget. For ændringsforslaget stemte flg. samtlige 22 tilstedeværende Lokaludvalgsmedlemmer. Ingen stemte imod eller undlod at stemme. Dermed blev Ole Pedersens ændringsforslag vedtaget.

27 Randi Sørensen stillede flg. ændringsforslag; Vi er enige i planens overvejelser vedr. behovet for at udtænke løsninger til sortering af affald, der ikke samlet set tager mere plads. Der skal endvidere tænkes i æstetiske løsninger Lokaludvalget stemte om forslaget. For ændringsforslaget stemte flg. 7 personer: Ove Løbner, Karl Vogt-Nielsen, Rune Solvang, Martin Hein, Svend Aage Sørensen, Randi Sørensen og Martin Duus. Imod ændringsforslaget stemte flg. 7 personer: Steen Olesen, Rene Brommesson, Rune Sixtus Bruhn, Jens William Grav, Anne Duus, Ole Pedersen og Eva Damgaard. Flg. 8 personer undlod at stemme: Casper Mortensen, Jens Green Jensen, Michael Bagge Kuehn, Hans-Jørgen Møller, Jan Kyrsting, Ib Wendrup, Lasse K. Rossen og Ole Meldgaard. Dermed blev Randi Sørensens ændringsforslag ikke vedtaget, jf. reglen om at ændringsforslaget falder ved stemmelighed. Afslutningsvis blev hele høringssvaret med ovenfor angivne ændringer, vedtaget uden afstemning.

28 14. Orientering om Supplerende høring Forslag til kommuneplantillæg og lokalplantillæg vedrørende vindmøller på Prøvestenen. Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, At lokaludvalget tager orienteringen til efterretning. PROBLEMSTILLING Lokaludvalget modtog den 4. september 2012 Forslag til kommuneplantillæg og lokalplantillæg vedrørende vindmøller på Prøvestenen i supplerende høring. Høringsperioden var fra den 4. til den 18. september Sekretariatet har søgt om udsættelse af høringsfristen til efter LU-mødet den 20. september Dette var ikke muligt. Høringen drejer sig om, at placeringen af vindmøllerne på Prøvestenen foreslås ændret fra nord for volden til syd for volden. Arbejdsgruppen for miljø & plan har udarbejdet et høringssvar, der er indsendt til Økonomiforvaltningen den 6. september LØSNING At lokaludvalget tager orienteringen til efterretning. BILAG Vedlagt, Amager Øst Lokaludvalgs høringssvar indsendt den 6. september Høringsmaterialet kan ses på Amager Øst Lokaludvalgs beslutning på mødet den 20. september 2012: Orienteringen om det afgivne høringssvar blev taget til efterretning.

29 15. Høring Klubfællesskaber Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, At lokaludvalget drøfter og tager stilling til høringssvar vedr. Klubfællesskaber på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. PROBLEMSTILLING Lokaludvalget har den 4. september modtaget Høring om klubfællesskaber. Høringsperioden er fra den 1. september 2012 til den 12. oktober Børne- og Ungdomsudvalget har den 13. juni 2012, godkendt forslag til principper, forudsætninger og proces for en ny ungestruktur med klubfællesskaber med henblik på en kommenteringsrunde blandt klubberne. Udvalget godkendte også, at forvaltningen efter sommerferien skulle fremlægge et forslag til konkrete klubfællesskaber i hele kommunen, således at der så vidt muligt var et klubfællesskab i alle lokalområder. På denne baggrund har forvaltningen udarbejdet forslag til sammensætning af 15 klubfællesskaber og 4 alternative forslag til disse. Børne- og Ungdomsudvalget har den 29. august 2012 behandlet indstillingen "Klubfællesskaber" og vedtaget at sende indstillingen i høring. Sekretariatet har søgt om udsættelse af høringsfristen til efter oktober 2012 LU-mødet. Dette var ikke muligt. BIFUK-arbejdsgruppen har behandlet høringen på sit møde den 4. september Arbejdsgruppen har konstateret, at de omfattede institutioner i Sundby Nord (AØLUs område) har indvilget i ledelsesstrukturen. BIFUK har udarbejdet følgende udkast til høringssvar: Vi har ingen andre bemærkninger til høringen, end at vi opfordrer til at klubfællesskaberne bliver dannet på grundlag af den størst mulige enighed mellem de berørte institutioner. LØSNING At lokaludvalget drøfter og tager stilling til høringssvar vedr. Klubfællesskaber på baggrund af indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. ØKONOMI Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser. VIDERE PROCES Sekretariatet indsender endelig vedtaget høringssvar via høringsportalen Bliv hørt senest fredag den 12. oktober BILAG Høringsmaterialet kan læses på

30 Amager Øst Lokaludvalgs beslutning på mødet den 20. september 2012: Høringssvaret blev vedtaget uden afstemning.

31 16. Statusorientering Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: at statusorienteringen om de engagementer Amager Øst Lokaludvalg er involveret i, tages til efterretning. PROBLEMSTILLING Amager Øst Lokaludvalg har iværksat en lang række projekter og er indgået i en række arbejder. I den forbindelse aflægges der en kort statusorientering om hver af aktiviteterne, med det formål at holde Lokaludvalgets medlemmer ajour med hvad der sker. Opfølgning på Kiss Nandfreds henvendelse på LU-mødet d.21/6-12 om ejendommen på hjørnet af Søren Nordbys Allé og Amagerbrogade (v/ove + Randi) Møde om Naturcenteret på Amager Strand, d.16/8-12 (v/martin Hein) Deltagelse i Naturens dag, d.9/12-12 (v/martin Hein) Lørdage på musiktorvet, d.15/9-12 (v/randi) Inspirationsmøde om det lokale miljøarbejde, d.19/9-12 (v/eva) Bordtennisbord opsat på Florensvej (v/ole P.) Revitalisering af havnen - fælles Lokaludvalgsprojekt, (v/casper Mortensen) Orientering om, at Høring vedr. fleksible tilbud på almenskolerne og nedlæggelse af gruppeordningerne har været taget op i BIFUK, som har anbefalet at der ikke afgives høringssvar (v/jan Kyrsting). LØSNING At Lokaludvalget tager statusorienteringen om de engagementer Amager Øst Lokaludvalg er involveret i, til efterretning. Amager Øst Lokaludvalgs beslutning på mødet den 20. september 2012: - Ove Løbner kunne fortælle, at der kommer et svar til Kiss Nanfred indenfor få dage. - Martin Hein fortalte, at planerne omkring Naturcenteret føres ud i livet som planlagt. Arkitekt er valgt og projektet berøres ikke af budget AØLU tages med ind over vedr. organiseringen af huset. Casper Mortensen indskød, at han finder det hensigtsmæssigt, at Friluftsrådet orienteres om hvad der sker. - Martin Hein kunne berette, at det AØLU s tilstedeværelse ved Naturens dag var en stor succes. Mens børnene fik is, kunne man tale med forældrene om hvad der sker i forbindelse med bydelsplanen. - Randi Sørensen; Det gik fint på Musiktorvet. Havde lavet Tingsted med BR-politikere. AVLU havde på deres møde i tirsdags givet udtryk for begejstring over arrangementet.

32 - Eva; Der var fokus på grønne byrum, affaldssortering og klimatilpasning. Det var et godt møde, hvor et meget imødekommende TMF rakte hånden ud for at samarbejde med lokaludvalgene. - Ole P. fortalte om bordtenniseventen på Florensvej tidligere på dagen. Herefter fulgte en længere diskussion om bordtennisbordene i bydelen, som mundede ud i, at AØLU måske i sommeren 2013 skulle lave en evaluering over brugen af de allerede opstillede borde. - Casper Mortensen kunne fortælle, at han endnu ikke var blevet kontaktet af Christianshavns lokaludvalg vedr. revitalisering af havnen. Søren følger op på årsagen til dette. - Jan K. fortalte, at BIFUK havde undladt at udarbejde et høringssvar på Høring vedr. fleksible tilbud på almenskolerne og nedlæggelse af gruppeordningerne, idet der var tale om stillingtagen til en masse teknikaliteter. - Ole P. kommenterede budget 2013, med at der pgra. anlægsloftet havde været en begrænset sum at gøre godt med, men at AØ-bydel set i det lys havde fået en hel del. Randi Sørensen redegjorde kort for de 40 mio.kr. som over en 3-årig periode er afsat til Amagerbrogade som Strøggade. Hans Jørgen appellerede til at tilgængelighed tænkes ind i løsningerne. Karl Vogt-Nielsen ville godt deltage i Amagerbrogadegruppens arbejde. Med disse kommentarer blev statusorienteringen taget til efterretning.

33 17. Formandens meddelelser: Møder i perioden: 24. august Guidet tur for Dansk arkitekturcenter i Øresundsvej kvarteret vedr. besøg fra Ålborg af byplanlæggere og arkitekter 31. maj 7. september Møde med Brian Schou fra SP partners, vedr. projekt ny Sundbyøsterhal. Han ville gerne vise deres forslag til placering og udseende af hallen. På mødet deltog også Søren. 12. september Møde med forvaltningen sammen med Ole Meldgaard vedr. brug af toiletbygningen på hjørnet af Amagerbrogade og Ved Sønderport (Vor frelsers kirkegård). 13. september Deltage i arbejdsgruppemøde vedr. Amagerbrogade-projektet. 15. september Deltagelse i lørdage på musiktorvet. Øvrige meddelelser: Efter opfordring fra overborgmester Frank Jensen har han og jeg i fællesskab skrevet et læserbrev til Amager Bladet uge 37 og Ama'røsten nr. 75 vedr. borgmester Ayfer Baykals udmelding om Amagerbrogade projektet. Der er aftalt møde med borgmester Ayfer Baykal d. 24. september 2012 vedr. Amagerbrogadeprojektet.. Fra Amager Øst lokaludvalg deltager Randi Sørensen og jeg samt Kristoffer fra Sekretariatet. På baggrund af den meget korte høringsperiode vedr. budget 2013, vil jeg tage sagen op på det næste LUFT møde. Jeg har været medunderskriver på et fællesbrev fra de Københavnske Lokaludvalg til Sundhedsudvalget (brevet er vedlagt). Jeg har overfor DGI og Amager strandpark støttet at der oprettes et blå vandforsamlingshus på Amager Strand. Jeg har fået sæde i bedømmelsesudvalget vedr. ny Sundbyøsterhal. LU-medlem Jan Kyrsting fra Kulturområdet 3, har fået 2 suppleanter; 1. Suppleant, Steen Andersen og 2. Suppleant, Kasper Find Rasmussen. Begge er indstillet af Bestyrelsen for Foreningen Arbejdsfællesskabet Prags Boulevard 43. Godkendelse af suppleanterne forventes foretaget på BRmødet den 20. september TMF har tilsendt AØLU en status på affaldseksperimentet i Lergravsparken (status er vedlagt). Supplerende meddelelser på Amager Øst Lokaludvalgs møde den 20. september Ole Pedersen kunne supplere med, at det brev som blev omdelt under dagsordenspunkt 2 (godkendelse af dagsorden), understøtter pkt.7a i Amager Øst Lokaludvalgs bydelsplan fra 2010.

34 18. Punkter til kommende Lokaludvalgsmøder LU-mødet oktober 2012; Drøftelse af miljøpunktets årsplan 2013 LU-mødet november 2012; Godkendelse af miljøpunktets årsplan og støtte 2013 Evaluering af samarbejdet mellem Amager Øst og Amager vests sekretariater Emner, der skal tidsfastsættes; Godkendelse af puljemiddelbudget 2013 (når budget foreligger fra ØKF) Ingen supplerende kommentarer til kommende møder.

35 19. Eventuelt - Karl Vogt-Nielsen uddelte 10 trykte eksemplarer af klimarapporten til de tilstedeværtende medlemmer af Miljø & Plan-arbejdsgruppen. - Jan K./Ole P.; Næste nummer af Amar østen udkommer i elektronisk form i starten af uge 39 og forventes omdelt i bydelen den 2. oktober 2012.

4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler september Ekstern puljemiddelansøgning, Amagers bedste hundegård (Miljø & Plan)

4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler september Ekstern puljemiddelansøgning, Amagers bedste hundegård (Miljø & Plan) 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bydelsplan 2012-2013 4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler september 2012 5. Ekstern puljemiddelansøgning, Amagers bedste hundegård (Miljø

Læs mere

Beslutningsprotokol for mødet i Amager Øst Lokaludvalg den

Beslutningsprotokol for mødet i Amager Øst Lokaludvalg den 1. Borgerbesøg og henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Høring vedr. Ældrerådet fra 1. januar 2013 (SOCIAL) 4. Orienteringspunkt Miljøopgave og LU-ansvar 5. Orienteringspunkt puljemiddelansøgningen

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET.

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET. BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET. JENS WILLIAM GRAV MELDTE AFBUD, SUPPLEANT TRINE MADSEN DELTOG I HELE MØDET. SVEND AAGE SØRENSEN

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Intern Høring Kraftværkshalvøen, Skibakke på Amagerforbrændingen 4. Høring Københavns Klimatilpasningsplan 5. Høring Fodgængerstrategi 6. Godkendelse

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. 1. Godkendelse af dagsorden AMØ 142/2008 BESLUTNING PROBLEMSTILLING

BESLUTNINGSPROTOKOL. 1. Godkendelse af dagsorden AMØ 142/2008 BESLUTNING PROBLEMSTILLING SPROTOKOL FRAVÆRENDE AFBUD FRA SUSANNE MØLLER SUPPLEANTEN ANNE DUUS INDKALDT AFBUD FRA LASSE ROSSEN SUPPLEANTEN JENS GREEN INDKALDT AFBUD FRA STEEN ALBERTS INGEN SUPPLEANT AFBUD FRA OLE MELDGAARD INGEN

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: HIKMAT HUSSEIN STEEN ALBERTS ANDERS HJORT

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: HIKMAT HUSSEIN STEEN ALBERTS ANDERS HJORT BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: OLE MELDGAARD BJØRN BORRE SUPPLEANTEN INGE KOBBELTVEDT DELTOG PELUMI FADAIRO SUPPLEANTEN ANNA-BELINDA FOSDAL DELTOG PETER KJØLLER LISSY SVENSSON FRAVÆRENDE UDEN

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bydelsplan 2012-2013 4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler, maj 2012 5. Ekstern puljemiddelansøgning, Kabaret (BIFUK) 6. Ekstern puljemiddelansøgning,

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: LISSY OVERGAARD SVENSSON OLE MELDGAARD

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: LISSY OVERGAARD SVENSSON OLE MELDGAARD SPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: SVEND AAGE SØRENSEN SUPPLEANTEN BIRTE ILLEMANN POULSEN DELTOG BJØRN BORRE SUPPLEANTEN INGE KOBBELTVEDT DELTOG PELUMI FADAIRO SUPPLEANTEN ANNA-BELINDA FOSDAL DELTOG MARTIN

Læs mere

Referat. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

Referat. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Referat Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand), Vera Eckhardt (næstforkvinde),

Læs mere

Protokol for mødet i Amager Øst Lokaludvalg den 22.09.2011

Protokol for mødet i Amager Øst Lokaludvalg den 22.09.2011 Protokol for mødet i Amager Øst Lokaludvalg den 22.09.2011 1. Borgerbesøg og henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Høring Lokalplanforslag, Amagerforbrændingen (Miljø & Plan) 4. Høring Kommuneplanforslag

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Præsentation af Amager Øst Lokaludvalgs hjemmeside 4. Godkendelse af plan for Formidlings- og inddragelsesstrategi 5. Drøftelse af Kommuneplan

Læs mere

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt.

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt. DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 13. juni 2018 kl. 10-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Hanne

Læs mere

Dagsordnen blev godkendt med følgende ekstra punkt, som formanden ønskede: Orientering fra en tilgængelighedsgruppe, nedsat af Københavns Kommune.

Dagsordnen blev godkendt med følgende ekstra punkt, som formanden ønskede: Orientering fra en tilgængelighedsgruppe, nedsat af Københavns Kommune. REFERAT Møde i Trafik- og Miljøudvalget Dato: Mandag den 9. maj 2016 kl. 13-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, 3. sal, lokale 402 Til stede: Svend Aage Sørensen (formand), Knud Johnsen (næstformand),

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bydelsplan 2012-2013 4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler, august 2012 5. Ekstern puljemiddelansøgning, Forfatterspirerne, efterår 2012

Læs mere

for mødet den , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65

for mødet den , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 DAGSORDEN, kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 1. Godkendelse af dagsorden (2012-147171) 2. Status på lokaludvalgets puljemidler oktober 2012 (2012-11076) 3. Status på bydelsplanen oktober

Læs mere

AMAGER VEST LOKALUDVALG

AMAGER VEST LOKALUDVALG REFERAT for mødet den 18.03.2014, kl. 18:30 i Sundholmsvej 8 1. Valg af formand (2014-0050128) 1 2. Valg af næstformand (2014-0050128) 2 3. Mødeplan for lokaludvalgets ordinære møder i 2014 (2014-0050128)

Læs mere

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning:

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning: Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam Nielsen (A)

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo 1. Bemærkninger til referat den 12. august 2014? Nej

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Dato: Onsdag den 29. april 2014 kl Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103

Dato: Onsdag den 29. april 2014 kl Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 DAGSORDEN Møde i Ældrerådet Dato: Onsdag den 29. april 2014 kl. 10 15 Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 Dagsorden: 1. Valg af formand 2. Politikeroplæg: Henrik Appel Esbensen

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR CHRISTIANSHAVNS LOKALUDVALG Vedtaget den 30. maj 2018

FORRETNINGSORDEN FOR CHRISTIANSHAVNS LOKALUDVALG Vedtaget den 30. maj 2018 FORRETNINGSORDEN FOR CHRISTIANSHAVNS LOKALUDVALG Vedtaget den 30. maj 2018 Konstituering og formandskab 1. Det ældste medlem (i alder) indkalder til lokaludvalgets 1. møde, som skal afholdes max. en måned

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bydelsplan 2012-2013 4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler juni 2012 5. Ekstern puljemiddelansøgning, Amager Børneteaterfestival (BIFUK)

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Sorø Kommune Handicaprådet

Sorø Kommune Handicaprådet R e f e r a t Møde i, mandag den kl. 17.00 Mødet afholdtes på: Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø, mødelokale 180 Indhold Sag nr. 1 Godkendelse af dagsorden Sag nr. 2 Gensidig præsentation Sag nr. 3 Gennemgang

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Drøftelse af årsplan for Miljøpunkt Amager 2013 4. Bydelsplan 2012-2013 5. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler august 2012 6. Ekstern puljemiddelansøgning,

Læs mere

Bestyrelsesmøde Elverhøjen

Bestyrelsesmøde Elverhøjen Placering: Græsted Børnehuse» Forældrebestyrelsen - Græsted Børnehuse» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 12-10-2016 kl.:

Læs mere

for mødet den , kl. 18:30 i 1. Godkendelse af dagsorden ( ) 2. Bydelsplanudkast ( ) 3. Puljemiddelansøgning ( )

for mødet den , kl. 18:30 i 1. Godkendelse af dagsorden ( ) 2. Bydelsplanudkast ( ) 3. Puljemiddelansøgning ( ) , kl. 18:30 i 1. Godkendelse af dagsorden (2010-21462) 2. Bydelsplanudkast (2010-21462) 3. Puljemiddelansøgning (2010-21462) 1. Godkendelse af dagsorden (2010-21462) Formanden indstiller til Amager Øst

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for Amager Øst LOKALUDVALG. Udvalgets konstituering

FORRETNINGSORDEN. for Amager Øst LOKALUDVALG. Udvalgets konstituering FORRETNINGSORDEN for Amager Øst LOKALUDVALG Udvalgets konstituering 1. Det ældste medlem (i alder) indkalder til lokaludvalgets konstituerende møde. Stk. 2. På det konstituerende møde vælges en formand

Læs mere

Beslutning: Steen R. Jeppson blev valgt som ordstyrer. Dagsordenen blev godkendt med tilføjelse af et ekstra Punkt 9a: Det Grønne Råd.

Beslutning: Steen R. Jeppson blev valgt som ordstyrer. Dagsordenen blev godkendt med tilføjelse af et ekstra Punkt 9a: Det Grønne Råd. REFERAT Møde i Trafik- og Miljøudvalget Dato: Mandag den 8. august 2016 kl. 13-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, 2. sal, lokale 302 Til stede: Svend Aage Sørensen (formand), Arne Bjørn Nielsen, Arvin

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bydelsplan 2012-2013 4. Godkendelse af Miljøpunktregnskab 2011, fremlæggelse af beretning for 2011 og evaluering af samarbejdet med Amager Øst

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Referat Dato 24. februar 2015 Mødetidspunkt 17:30-19:30 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 4, Præstø (Glasburet) Østerbro 2, Præstø Pia Westergaard (formand), Kim Errebo (næstformand),

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til forvaltningerne Indledende høring om mødeplan 2018 1. Høring i forvaltningerne BR-Sekr. har udarbejdet et udkast til

Læs mere

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal BORGERREPRÆSENTATIONEN DAGSORDEN for mødet den 22.06.2017, kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal 53. Mødeplan 2018 for Borgerrepræsentationens ordinære møder (2017-0218764) 2 Side 2 Side 3 Side 4

Læs mere

Referat fra møde i Frivilligrådet d. 22. april 2015 kl på Rødkløvervej 4, Ringkøbing

Referat fra møde i Frivilligrådet d. 22. april 2015 kl på Rødkløvervej 4, Ringkøbing Returadresse Sundhed og Omsorg Faglig drift og udvikling Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Kirsten Nørgaard Direkte telefon 9974 1429 E-post kirsten.norgaard@rksk.dk Dato 16.. april 2015 Sagsnummer

Læs mere

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Ole Meinicke

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: BJARNE KALLESØE (HANS SUPPLEANT MICHAEL BAGGE KUEHN DELTOG I STEDET) TEJ F. EGEFJORD

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: BJARNE KALLESØE (HANS SUPPLEANT MICHAEL BAGGE KUEHN DELTOG I STEDET) TEJ F. EGEFJORD FRAVÆRENDE MED AFBUD: BJARNE KALLESØE (HANS SUPPLEANT MICHAEL BAGGE KUEHN DELTOG I STEDET) TEJ F. EGEFJORD OLE MELDGAARD ANKOM TIL MØDET KL.18.40 UNDER PKT.1 MARTIN HEIN ANKOM TIL MØDET KL.19.27 UNDER

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

DAGSORDEN. Frivilligråd

DAGSORDEN. Frivilligråd Frivilligråd DAGSORDEN Møde nr. : 03/2011 Sted : Mødelokale 15, administrationsbygningen i Allingåbro Dato : 22. august 2011 Start kl. : 10.00 Slut kl. : 12:00 Medlemmer Jens Holst (Formand) Knud Rasmussen

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG. for mødet den , kl. 18:30 i Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3

AMAGER ØST LOKALUDVALG. for mødet den , kl. 18:30 i Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3 REFERAT for mødet den 26.09.2013, kl. 18:30 i Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3 1. Borgerbesøg og -henvendelser 1 2. Godkendelse af dagsorden 2 3. Status på lokaludvalgets puljemidler september

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

4. Kommissorium for ad hoc gruppe vedr. udvikling af Sundbyøster Idrætsanlæg ( )

4. Kommissorium for ad hoc gruppe vedr. udvikling af Sundbyøster Idrætsanlæg ( ) PROTOKOL, kl. 18:30 i Kvartershuset 1. Borgerbesøg- og henvendelser (2012-5843) 2. Godkendelse af dagsorden (2012-5843) 3. Fremlæggelse af rapport om letbaner (2012-6151) 4. Kommissorium for ad hoc gruppe

Læs mere

Frivilligrådet REFERAT

Frivilligrådet REFERAT Frivilligrådet REFERAT Sted: Mødelokale 13, Glesborg Glesborg Bygade 1 8585 Glesborg Dato: Mandag den 22. oktober 2018 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 17:30 Medlemmer: Fraværende: Kaj Aagaard Lillian Friis

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget:

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Formål: * Hvorfor skal lokaludvalget lave projektet? Hvad vil vi

Læs mere

ØSTERBRO LOKALUDVALG

ØSTERBRO LOKALUDVALG DAGSORDEN for mødet den 26.03.2015, kl. 19:00 i Kildevælds Sogns Plejehjem, Helsingborggade 16, 2100 Kbh. Ø 1. Borgernes 20 minutter (2015-0071908) 1 2. Godkendelse af dagsorden (2015-0071908) 2 3. Kultur

Læs mere

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1.

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 2, Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 8. oktober Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30. Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 8. oktober Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30. Bemærkninger: REFERAT Ungdomsrådet Mødedato: Tirsdag den 8. oktober 2013 Mødested: Rådhuset Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Indholdsfortegnelse Sag nr.

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde

Referat af skolebestyrelsesmøde Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 13. januar 2016 kl. 17.15 på skolens lærerværelse Forældrerepræsentanter: Peter Brastholt, Rasmus Edelberg, Helle Sørensen, Regin, Martine Midjord, Michael Andersen,

Læs mere

MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den kl EMNE: SAGSNR.: 17/28738

MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den kl EMNE: SAGSNR.: 17/28738 REFERAT MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den 19.11.2018 kl. 16.30 EMNE: SAGSNR.: 17/28738 DELTAGERE: AFBUD: Henrik Zimino (A), Vibeke Rasmussen (A), Einer Lyduch (A), Carsten Fuhr (C), Liv Gam (løsgænger)

Læs mere

for mødet den , kl. 19:00 i Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 Kbh. Ø

for mødet den , kl. 19:00 i Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 Kbh. Ø PROTOKOL, kl. 19:00 i Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 Kbh. Ø 1. Borgernes 20 minutter (2011-30622) 2. Godkendelse af dagsorden (2011-30558) 3. Formandens meddelelser (2011-30625) 4. Redegørelse og forslag

Læs mere

Page 1 of 13 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 8. november 2007 15:30 Mødelokale v/adm. Baldersvej 11 i Frederikshavn Elsemarie Lauvring, Hanne Welander og Vivi

Læs mere

Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde

Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde Udkast til Solrød Kommunes politik for frivilligt socialt arbejde blev sendt i høring i uge 7 (8. - 17. februar). Udkastet blev sendt

Læs mere

FRAVÆRENDE MED AFBUD: OVE LØBNER MARTIN HEIN JENS GREEN JENSEN (I HANS STED DELTOG ERIK HAUERBERG) FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: RENÉ BROMMESSON

FRAVÆRENDE MED AFBUD: OVE LØBNER MARTIN HEIN JENS GREEN JENSEN (I HANS STED DELTOG ERIK HAUERBERG) FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: RENÉ BROMMESSON FRAVÆRENDE MED AFBUD: OVE LØBNER MARTIN HEIN JENS GREEN JENSEN (I HANS STED DELTOG ERIK HAUERBERG) FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: RENÉ BROMMESSON RUNE SOLVANG ANKOM TIL MØDET KL. 18.45 UNDER BEHANDLING AF DAGSORDENENS

Læs mere

Aftale mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster om støtte og udvikling af det lokale miljøarbejde

Aftale mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster om støtte og udvikling af det lokale miljøarbejde Aftale mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster om støtte og udvikling af det lokale miljøarbejde 1 1 Parter, bagrund og formål Nærværende aftale er indgået mellem Amager Øst

Læs mere

Bestyrelsesmøde 10. april 2019 Danmarksgade 8, 6500 Vojens Start kl. 19:00 Slut kl. 21:10. Referat

Bestyrelsesmøde 10. april 2019 Danmarksgade 8, 6500 Vojens Start kl. 19:00 Slut kl. 21:10. Referat Bestyrelsesmøde 10. april 2019 Danmarksgade 8, 6500 Vojens Start kl. 19:00 Slut kl. 21:10 Referat Mødeleder: Deltagere: Karl Posselt Karl Posselt Ditte O Neill Solveig Larsen Kurt Hansen Calle Simonsen

Læs mere

for mødet den 23.10.2012, kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65

for mødet den 23.10.2012, kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 PROTOKOL, kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 1. Godkendelse af dagsorden (2012-147171) 2. Status på lokaludvalgets puljemidler oktober 2012 (2012-11076) 3. Status på bydelsplanen oktober

Læs mere

DAGSORDEN. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

DAGSORDEN. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 DAGSORDEN Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand) (orlov), Joan Jensen

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 29.11.2018 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 3. november, kl. 10:00 14:00 Kulturhuset, Vejleåparken Brugerråd Wagn Jensen Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Mandag den 18. marts 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Mandag den 18. marts 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Mandag den 18. marts 2019 kl. 17.30 til 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

INDSTILLING. 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. AMØ 1/2009 INDSTILLING. Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg,

INDSTILLING. 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. AMØ 1/2009 INDSTILLING. Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. AMØ 1/2009 Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, 1. at Lokaludvalget godkender dagsordenen. 1 2. Amager-Strøggade Projektet J.nr. AMØ 2/2009 Formanden indstiller

Læs mere

Mammen Friskole Mammen Byvej Bjerringbro Tlf

Mammen Friskole Mammen Byvej Bjerringbro Tlf REFERAT af Bestyrelsesmøde tirsdag den 13. maj 2008 kl. 19.00 22.00 på skolen I mødet deltog følgende: Dynes Skovkjær Sand (skoleleder), Ole Pedersen, (pædagog - deltog til kl. 21.00), Helle Schütt Rasmussen

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: torsdag den 25. januar 2018 kl til Henrik, Susanne A, Eva, Dorthe, Lone, Knud, Bjarne, Peter, Søren, Kim, Poul

Godthåb Samråd. Dato: torsdag den 25. januar 2018 kl til Henrik, Susanne A, Eva, Dorthe, Lone, Knud, Bjarne, Peter, Søren, Kim, Poul Referat fra arbejdsgruppemøde: Emne: Arbejdsgruppemøde Dato: torsdag den 25. januar 2018 kl. 1630 til 1830 Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af Henrik, Susanne A, Eva, Dorthe,

Læs mere

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale).

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). Til stede: Hanne Simonsen (formand), Anne

Læs mere

1. Præsentation af ny referent Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling...

1. Præsentation af ny referent Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 11. februar 2016 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Poul Poulsen er indtrådt som medlem af Handicaprådet i stedet for Malene Rye Andersen. Afbud fra Bodil Boesgaard

Læs mere

Ilbjerg Allé Herlev 26. august Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement

Ilbjerg Allé Herlev 26. august Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement Mørkhøj skole Ilbjerg Allé 25 2860 Herlev 26. august 2015 Skolebestyrelsesmøde Referat nr. 7 onsdag den 26. august 2015 kl. 18.30-21.00 Medlemmer Afbud Mødeleder Traktement Forældre repræsentanter Kenneth

Læs mere

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl Referat af Integrationsrådets møde den 11. december 2008. Tilstede: Jamal Tabari, Nimer Shama, Farjam A. Davani, Lisbeth Jørgensen, Miasser Hawwa, Sabahat Cilgin Jelena Rajovic, Lolan Ottesen, Lisbeth

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 12.a Ekstern puljeansøgning, Ghetto Gourmet -Teaterkoncert ændrede projektbetingelser 12 b.ekstern puljeansøgning, Mobil frivillighed 12.c Ekstern puljeansøgning, Projekt Kaffeslabberas 12 a. Ekstern puljeansøgning,

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG AMAGER ØST LOKALUDVALG BESLUTNINGSPROTOKOL AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg og -henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Høring Københavns Cykelstrategi 2011-2025 4. Statusorientering fra arbejdsgrupper

Læs mere

Den 05. Feb.. 2009 Blad nr. 1. tilføjelse blev referatet godkendt. /02 09.02/02 Godkendelse af dagsordenen /05

Den 05. Feb.. 2009 Blad nr. 1. tilføjelse blev referatet godkendt. /02 09.02/02 Godkendelse af dagsordenen /05 Referat af møde i Solrød Menighedsråd - ordinært menighedsrådsmøde torsdag den 05. Feb. kl.18.00 i Solrød Strandkirke Dagsorden : Den 05. Feb.. 2009 Blad nr. 1 Fraværende med afbud:michael Rønne Rasmussen,

Læs mere

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Tid: Mandag d kl Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 1, Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Tid: Mandag d. 06.01.2014 kl. 9.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Sted: Mødelokale 120, Stenløse Rådhus Bjarne Larsen Formand

Læs mere

Husbestyrelsen. Mødedato: 9. november 2009. Mødetidspunkt: Kl. 15.00-17.00. Medborgerhuset Korskær. Emne for mødet: Formål med mødet:

Husbestyrelsen. Mødedato: 9. november 2009. Mødetidspunkt: Kl. 15.00-17.00. Medborgerhuset Korskær. Emne for mødet: Formål med mødet: Emne for mødet: Formål med mødet: Forbered inden mødet: Medbring: Til stede: Beboerrepræsentanter: Anne-Dorthe Tuemose (næstformand) Inga Pedersen Kajus Nielsen Personalerepræsentanter: Grethe Hansen Tina

Læs mere

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO:

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 19.01.2018 MØDESTED: Rådhuset, Bjarkesvej 2, 3450 Allerød mødelokale H. MØDETID: Kl. 11.00-14.00 TILSTEDE: Kjel Bording Johansen,

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Arbejdsgange mv. mellem handicaprådet og Tilgængelighedsudvalget 3. til mødeplan for Handicaprådet for 2012 4. Handicaprådets årsberetning

Læs mere

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S.

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S. Referat Lokaludvalget 's møde Onsdag den 13-03-2019 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen,

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet:

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Formål: * Hvorfor skal lokaludvalget lave projektet? Hvad vil vi

Læs mere

Birgit Nielsen og Niels Ove Pedersen blev foreslået som dirigent. Birgit blev ved håndsoprækning valgt med 14 stemmer mod 12 til Niels Ove.

Birgit Nielsen og Niels Ove Pedersen blev foreslået som dirigent. Birgit blev ved håndsoprækning valgt med 14 stemmer mod 12 til Niels Ove. Referat af ekstraordinær generalforsamling i Højelse Landsbylaug afholdt 11. april 2007, kl. 19.00-22.30 i Højelse SFO Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Behandling af indkomne forslag

Læs mere

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Deltagere: Kurt Pedersen Eva Borg Allan Nielsen Karen Schur Dorte Tind Lise Rask

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde

Skolebestyrelsesmøde Skolebestyrelsesmøde Referat af møde Den 18. august 2016 kl. 18.00-20.30 Afdeling Falkenborg MØDEDELTAGERE Kasper Thorsen Tanja Jakobsen Jens-Jørgen Mølvig Camilla Cordius Charlotte Drue Claus Hauritz

Læs mere

Beslutningsreferat af Konstituerende og ordinært menighedsrådsmøde

Beslutningsreferat af Konstituerende og ordinært menighedsrådsmøde Beslutningsreferat af Konstituerende og ordinært menighedsrådsmøde Onsdag, den 14. november 2018 kl. 18:00 Stanleys Gaard, St. Søndervoldstræde 2, 1. sal, 1419 København K. Mødedeltagere: Hans Christian

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt Referat af s møde den 20.01.2014 kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt Tilstedeværende: Mads Andersen Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Vibeke Hansen Henning Kofod Jorry Højer Jørn Frigast

Læs mere

1. at udvalget godkender referat fra udvalgsmødet den 10. april 2018.

1. at udvalget godkender referat fra udvalgsmødet den 10. april 2018. DAGSORDEN Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 15. maj 2018 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand), Vera Eckhardt (næstforkvinde),

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden

1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Præsentation af projekt Den blå sti 4. Drøftelse af udviklingspotentialet for Prags Boulevard 43 & 47-49 5. Statusorientering - Krimsvej 6. Høring

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Referat. UngSlagelses bestyrelse. Willemoesvej 2B, Slagelse, 1. sal, personaleloungen

Referat. UngSlagelses bestyrelse. Willemoesvej 2B, Slagelse, 1. sal, personaleloungen Referat UngSlagelses bestyrelse Mødedato 23. april 2015 kl. 19.00-21.00 Mødelokale Willemoesvej 2B, Slagelse, 1. sal, personaleloungen Fraværende Jannick J. Johansen, Alexander Boisen, Unnie B. Hansen,

Læs mere

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015 SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Erik Alstrup, Erik S. Christensen, Anders Dalsager, Anneli Fuchs, Anders H. Johnsen (fra kl. 15), Lise Kapper, Jan Skytte,

Læs mere

for mødet den , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65

for mødet den , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 , kl. 18:30 i Peder Lykke Centret, Peder Lykkesvej 65 1. Godkendelse af dagsorden (2010-42410) 2. Status på bydelsplanen (2010-41789) 3. Ansøgning Grøn Guide fra Amager Miljøpunkt (2010-40822) 4. Ansøgning

Læs mere

Referat af møde i Kampagneudvalget

Referat af møde i Kampagneudvalget Referat af møde i Kampagneudvalget Dato: 1. december 2014 Tid: Kl. 17.00 Sted: Sekretariatet i Vanløse Til stede: Bent Nielsen, Malene Madsen, Justin Corfitzen, Maria Helene Olesen og Karina Ertmann Krammer

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl. 18.30 ca. 20.00 Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby (Bemærk besøg i Nyttehaven inden bestyrelsesmødet færge fra Esbjerg

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jens Smærup Sørensen (fm.), Mai Misfeldt, Bo Hr. Hansen. Afbud fra udvalget: Ingen afbud.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jens Smærup Sørensen (fm.), Mai Misfeldt, Bo Hr. Hansen. Afbud fra udvalget: Ingen afbud. 14. maj 2019 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 9 Mødedato: 8. og 9. maj 2019 Tidspunkt: kl. 9.00 16.00 Sted: 5. sal, møderum 1. REFERAT Til stede fra udvalget: Jens Smærup

Læs mere

1. at udvalget godkender referat fra udvalgsmødet den 4. december at udvalget godkender datoer for udvalgsmøder i 2019.

1. at udvalget godkender referat fra udvalgsmødet den 4. december at udvalget godkender datoer for udvalgsmøder i 2019. Referat Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 5. februar 2019 kl. 12-14 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Bjarne Mortensen (formand), Joan Jensen (næstformand), Arne

Læs mere

Frivilligrådet BESLUTNINGSREFERAT

Frivilligrådet BESLUTNINGSREFERAT Frivilligrådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 13, Glesborg Glesborg Bygade 1 Glesborg Dato: Mandag den 21. august 2017 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 17:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere